Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Emlékeztek még rám??? Tudom, amúgy se írtam sokat, de követtem nagyjából az eseményeket, remélem nem baj ha vissza "pofátlankodom"....
Először is gratulálok a sok tündéri babához klasszak nagyon a képek. Az én Gergőm is megérkezett április 3.-án 3850 grammal és 59 centivel. A szülés gyors volt és "zavarbaejtő". Délután 5-kor felhívtam a szülésznőt, hogy 5 perces fájásaim vannak már 1 ideje, de maguk a fájások kb. 15-20 másodpercesek, erre azt felelte , hogy ez még nem a szülés hanem csak jóslófájások (túl rövidek a fájások). A férjem kb. 7-kor megint hívta őt, hogy elég gáz a helyzet 3 perces 20 mp hosszú fájásaim vannak erre azt tanácsolta, hogy üljek be a kádba, ha jóslófájás akkor elmúlik, ha nem akkor szülünk. Én meg voltam róla győződve hogy kezd elmúlni a fürdés közben-után, de aztán megint bedurvult és kb. 8-kor hívott a szülésznő, hogy inkább menjünk be a kórházba mindenki megnyugtatására, ha szülés akkor beindítják, hanem akkor haza küldenek. Bementünk, mint kiderült eltünt a méhszáj a dokim 180-nal tépet és 15 perc alatt bent volt, a gyerköc pedig 9 órakor kint volt....
Talán egyszer sikerül képet és vonalzót is felraknom ha a párom majd tud segíteni mert, mac gépünk van nem pc és így nekem nem megy....
Nekem is szopis gondjaim vannak 1 gyors kérdés:
Tudom hogy ez baba függő de kb mennyit kell ennie 1 három hetes bébinek? :oops:
bendegúz30

bendegúz30!
én gondoltam rád sokat, mert egy napra voltunk kiírva! örülök, h újra jelentkeztél! én nem tudok számokat mondani, mert (sajnos, v hál istennek?!) nincs mérlegünk, úgyh nekem nincs semmi infóm arról, h kele mennyit eszik..., de akármennyit is, azt háromóránként :)

kami
n jók a képek, én mindig annyira sajnálom, h rólunk nincsenek jók (én még egy képet se tudtam feltenni :((), de ha nagy ritkán csinálok is vlmi "normálisat", azon is folyton melltartóban vagyok :lol: áron n hasonlít rád sztm!

ágiboldi
nekem azt mondták az istvánban, h a bimbóvédő uúgy cuminak minősül, nagyjából azokért, amiket lorca is írt, meg h azzal nem lehet uúgy mellre tenni. nem próbáltad kicsit fejni a melled szopi előtt? nekem ezt kell csinálnom, mert ettől nem olyan feszes + az ödémából is előmászik egy kicsit a bimbó. (a szopi előtti fejést pluszban még azért is nyomják az istvánban, merth így nem a hígabb tejjel kezd, hanem rögtön a tápanyagdúsabbhoz jut és állítólag kevésbé lesz hasfájós is...)
ugyanakkor azt is hallottam (bár ezt ugye nem hivatalosan), h egy már jól szopizó babát (márpedig ennyi idős korra már kialakul) már nem zavar össze pl. a cumisüveg se. szvl megint a kedvenc témámhoz lyukadok ki, csinálj amit akarsz, mindenre van elmélet :twisted:

mazsi
neked is gratula akitartásodhoz, n ügyik vagytok!

nálunk a cumihasználat óta sokat javult a helyzet, bár n n igyekszem (mert ugye folyamatosan lelkiismeretfurdalásom van azért), h csak akkor adjuk oda neki, amikor láthatóan szopizni akar, más típusú fáradtság/hasfájás/unatkozós bömbinél ne... háát meglátjuk
:?: tényleg, van aki megbánta, h bevetette a cumit?
:?: és van, aki nem használ egyáltalán???

majus3

Sziasztok!

Tegnap Dunaújvárosban voltunk egész nap. Lillámat kicsit megviselte az út, délelőtt nem, de egész délután húzta a lóbőrt! :D :D Jól esett kimozdulni itthonról!

Szopi, cumi, bimbóvédő:
Azt gondolom, hogy ez a szoptatás dolog túl van ideologizálva.. mindig mindenhol azt szajkózzák, hogy így a szopi, úgy a szopi! Ami rendjén is van egy bizonyos mértékig... de ha már lelkiismeret furdalást keltenek az anyukákban, hogy ha nem szoptatnak vagy valami olyat csinálnak, ami egy kicsit is ellent mond a szopis elméletnek, akkor már rossz anyukák!!! Anyáink bennünket teáztattak cumisüvegből, cumiztattak, aztán mégis szopiztam én is 6 hónapig. A cumizavaros fogalmat meg nem is ismerték!!! Én nem hiszek ebben, Lilla tök jól szopizik bimbóvédővel és anélkül is. Azért nem szoptatok anélkül, mert baromi érzékeny a bőröm és sérülékeny a mellbimbóm! Teljesen jól mellre lehet tenni és nagyon szépen eszik! Szerintem az sokkal macerásabb, hogy inkább fejek, mint bimbóvédővel szoptassak, mert a szopis tanácsadók ezt mondják! Nekik biztos sose volt semmi problémájuk a szoptatással!!!
Bocs, ha kicsit kifakadtam, de nekem már a tököm tele van a hűdejóaszoptatás című slágerrel... én tudom, hogy ez nem egy leányálom, de szeretném, ha a lányom amíg bírom anyatejet enne és ezért megteszek mindent, amit lehet és tudok! És ha bimbóvédővel megy a szopi, akkor csak azért nem fogom elhagyni, mert a nagyokosok ezt mondják!!!
Boldiági, amúgy szívemből szóltál!!!

Kami!
Nagyon jók a képek, én teljesen oda vagyok a fekete-fehér képekért! Szerintem Áronban több Gedeiapu van, mint te, de azért egy-egy vonásod látszik ám! :D

Tegnap megmértük a leányzót és most vagyunk 4340 grammosak! :D :D :D Jó kis buci arcunk van!

Ja, és ezt nézzétek: ma így aludtunk el reggel! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:56-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi!
A szememben te is egy hős vagy, mert te is mindent megteszel a lánykádért! Amúgy nagyon cuki, kis elégedett feje van! :D Örülök, hogy túl vagy a mellgyuszin! Miket mondott a szopis tanácsadó? Kellett fizetned? Kiment házhoz vagy telon beszéltetek?

Május!
És igazad van, egy jól szopizó babát nem lehet összezavarni. Ez bármelyik szakirodalomban is benne van! Én nem bánom, hogy kipróbáltuk a cumit (bár igen ritkán használjuk), mert van úgy, hogy órákat képes lenne rajtam lógni (főleg este). És tudom, hogy jóllakott, nem éhes, csak cumizni szeretne. Olyankor magam mellé fektetem Lillát, szembefordulva velem, cumi a szájába. Fogom a kezét és sutyorgok neki. Aztán elalszik... :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska!
Szoptatós kérdésben teljesen egyetértek veled. Miután a bébim 3 nap és 3 éjszaka kisebb-hosszabb, de inkább kisebb megszakításokkal a mellemen lógott berohantunk a kórházba, hogy írjanak fel tápszert mert valami nem stimmel és húsvét jön (féltem, hogy mi lesz velünk az ünnepek alatt) kerek-perec visszautasított a doki. Mondjuk én voltam a buta mert azt mondtam hogy úgy néz ki, hogy tejem van csak Gergő fél perc után mindig bealudt a cicimen, de akkor már nem bírtam cérnával a szoptatást, olyan voltam mint egy zombi. Mindegy, a doki nagy vehemenciával elkezdett kampányolni az anyatej mellett :twisted: azt hittem szétdurranok a dühtől, könyörgöm a 2 mell végén 1 nő van aki él és mozog és minimális igényei vannak, de még azok sem teljesülnek. Leszámítva az anyatej elvitathatatlan előnyeit, ki az a bolond aki szoptatás helyett önként vállalja a tápszerrel való pepecselést (az első hetekben mikor még senkinek nem kell visszamennie dolgozni).Viszont azt a doki felajánlotta hogy lefejnek, azt hittem falnak megyek.... mondván csak 2 óra pihit kérek magamnak és a melleimnek... Nem értem ezt a "hangulatot" miért gondolják, hogy az ember lánya nem akar szoptatni???? De van 1 bizonyos határ és mikor átléped tápszerért könyörögsz, Gergő kapott 3X tápszert (recept hiján kikönyörögtük a patikában) aludtam egyhuzamban 3 órát, hajat mostam, bezabáltam és újult erővel folytattam a szoptatást, de megsúgom nem lesz bűntudatom ha fel kell majd adnom mert van 1 bizonyos határ..... (szerencsére most perpillanat messze vagyok tőle), ja és a tápszer miatt nem szakadt rám az ég.

Május!
Gondolj arra hogy mi van ha nem kap cumit és az ujacskáját találja meg, persze ez nem törvényszerű de van rá reális esély. A férjem unokatestvére állandóan beszól hogy a 2 és fél éves fiam cumizik, de az nem zavarja, hogy a lányaik az ujukat szopják, érdekes. Bence egyébként egyre jobban hanyagolja a cumit szinte már csak alváshoz kell neki és ha beteg, a cél az hogy oviba már ne vigye és szerintem ezzel nem lesz gond.

Bendegúz
bendegúz30

Te Timo! Te mivel eteted ezt a gyereket? Eeeeedes kis horipofija van! Legkozelebb leveri Aront, ha az kotozkodik vele, olyan eroben van :D Nagyon tetszik a Lillus pledje (pledmanias vagyok), honnan van?

Majus! Rolam csak szar Aronos kepek vannak. Nem veletlen, hogy eddig sose tettem fol olyat, amin egyutt vagyunk :D Igen am, de folfedeztem, hogy van itthon egy szerkesztoprogink es hipp-hopp kivagtam a fejunket a szar fotokbol es mindjart jo fotok lettek :D Es az "antikolas" is sokat dob rajtuk - ezeket mar publikussa merem tenni!

Kimentunk setalni, mivel a kisded beajult a 12 oras etetes utan, erre pont egy kor utan (meg szerencse, epp a haznal voltunk) ugy elkezdett visitva orditani, hogy azt hittem, megcsipte valami, mig nem lattam. Gyorsan rajottem, hogy megint pocak-baj, meghozza eleg kemeny fajta, kellett hozza: masszirozas, labpumpalas, lazmero, cumi, hajszarito - ez nagyjabol a teljes repertoarom idaig, bajban lettem volna, ha nem mukodik - de vegul tavoztak a pukik es vegul egy 3-adagos kaki is. Azota hangosan dumal, a konyhaban lehet hallani jaro mosogep mellett, nevet es tulmozgasosan izgaga, mint rendesen. Eeeedes - es persze buszke vagyok nagyon, hogy ismet felismertem es megoldottam a problemat. A sok rossz elmeny utan vegre jo anyanak erezhetem magam! :D

Ime nehany ma reggeli huncut foto:

Kép Kép Kép Kép Kép

Igy indultunk setalni:

Kép
kami

Kami!
Szopizunk! :D :D De azt szinte folyamatosan csinálná! :) Ezen a héten 340 grammot hízott... ha így haladunk 6 hónapos korára eléri a 10 kg-ot! :lol: :lol: :lol:

Te, nem félsz, hogy Áron megfullad a paplanok között?? Vagy mindig ott vagy vele ilyenkor? Látom a bugyola még mindig működik! :wink:
Én most az aventos cumit lecseréltem azt hiszem MAM-ra.. az aventestől mindig öklendezik, túl nagy a cumija! :shock:

Bendi!
Üdv újra közöttünk, gratula a nagyfiúhoz! Majd tegyél fel képet, ha tudsz!!!
És tényleg csak a cumizavarról beszélnek, persze én évekig szopiztam a nagyujjamat. Aztán mégsem lett bajom tőle, nem görbült el a fogam stb. És tök jó volt, esténként úgy aludtam el! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!
A paplanom toll, pihekonnyu, es halistennek amikor azzal hadakozik, mindig oriasiakat nyog. Akkor nezek ra, amikor egy pillanatig nem nyog. De olyankor csak erot gyujt :D Valamiert nagyon szereti a paplanomat meg a parnamat, mindig magara huzza oket :D
kami

Timocska!
Lehet, hogy rosszul gondolom, de a legtöbb bébi mindenképpen talál valmit ami megnyugtatja őket legyen az cumi, ujj vagy pelenka vagy nonstop anyai mell, na ezek vagyunk mi éljen a cumi :lol:

Még mindig szopi:
Több szakember csecsemős, védőnő, doki azt mondta, hogy a szopi akkor fáj ha rosszul csinálod, nos én már próbáltam mindenhogy de az egyik mellem még mindig fáj nekem is, Bencénél ilyen nem volt :(
Még mindig fennáll a kérdés hátha valaki tud válaszolni kb. mennyi tej kell a három hetes bébinek???
Bendegúz
bendegúz30

Bendi!
Nekem a helyes mellretevős technikát már számos "szakember" megmutatta. Mégis néha érzékeny a mellbimbóm... ilyen vagyok és kész! Örülök, hogy így is tudok szoptatni...
Az, hogy mennyit eszik egy bébi, az babafüggő. Szerintem 40-70 grammig amennyit eszik, az jó. Az én lányom most 6 hetesen is van, hogy csak 60 gr-ot eszik, van, hgoy 100-at. Változó.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Bocs, hogy idekontárkodok...
Bendegúz :D
Nem a kor, hanem a testsúly határozza meg, hogy mennyi tejet illik egy átlagos babának meginnia. Ez pedig testsúlykilogramm x 150 ml (vagy gram).
Tehát ha a baba pl. 4,3 kg, akkor 4x150 ml =600 ml plusz egy kicsi, de ez 24 órára vonatkoztatott adat, és a babának nem kell nyolcszor hajszál pontosan ugyanannyit ennie. A mamának azt kell figyelni, hogy napi szinten megvan-e az adott mennyiség nagyjából.

Remélem jól emlékszem, és tudtam segíteni :D

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Köszi a válaszokat és a segítséget!
Azt hittem, hogy második gyerkőccel könnyebb lesz, de nem így lett hiába számítok "tapasztalt" anyukának mégis tele vagyok kétségekkel és kérdésekkel. Tudom hogy minden lemérhető a babán mármint elvileg ha elég a tej akkor elégedett stb. stb. de számomra ez mégsem ennyire egyszerű, ráadásul állandóan elalszik a mellemen erről azt olvastam (picik és kicsik c. könyv) hogy ilyenkor hagyni kell nem szabad piszkálni a babát viszont ez nálunk azt jelentené, hogy egész nap csak ölben lenne szopizna és aludna felváltva, ezért inkább piszkálom és mérem :(
bendegúz30

Május,
Én második hónapja küzdök, hogy be tudjam nyomni a cumit. Ma sikerült 4 percig bent tartani és szopizta. Ami jó a mamának jó a babának elven nagyon szeretném, ha meg lehetne vele nyugtatni. Nem sírós, nincs vele igazán gond, csak szeretném, ha az utcán pár percre le lehetne vele nyugtatni.

Kép KépKép
lorca

Hali!

Gergő a vicc kedvéért egyik éjjel 4 órát is alszik egyben, következő éjjel meg 2 óránként kel. :evil: Ma egy ilyen éjszaka után vagyunk, és napközben sem aludt igazán, összesen 2,5 órát. Ebből egy óra séta alatt volt. :( A többi időt szopival és nyűgivel töltötte a változatosság kedvéért. :?

Kérdés: ha alszik a babóca mondjuk 4 órát, és utána szopizik, majd 2 óra múlva már jelzi, hogy enne, akkor megetetitek, vagy kivárjátok a 3 órát? Mert ha az átlagot nézem, hogy 6 órába két etetés fér, akkor elvileg nem kell kivárnia a 7. órát, nem? :roll:
Vendég

Azért megírom a jó dolgokat is:

1. Pénteken átléptük az 5 kg-ot, úh már hivatalosan is hordhatjuk a 5-9 kg-os pelust! :D

2. Kezd gőgicsélni és mosolyog! Kis fogatlan vigyorokkal dobálózik, nagyon édes! :D

3. Ez engem érint: már csak 1 kg plusz van rajtam a terhesség előtti állapothoz képest! :D Ezt sosem gondoltam volna, de úgylátszik, nem hiába edzek órákon át az immár 5kg-os súlyzómmal! :lol:

Sajna 5 perces szimulált alvás után most újra sír, úh mennem kell.
Vendég

Na csak benéztem:
Lorca, igen, a bimbóvédőn keresztül is érzem ha megszorítja az ínyével.

Pann, ha 2 óra letelt én megetetem, nem várom ki a hármat. Most nekünk ellenkező a gondunk, kaja után a nyűglődés és játék annyi időt elvesz, h esetleg pont úgy alszik el, h a 3 órával számított etetést átalussza, én meg em akarom felébreszteni h egyen. Fel kéne? Így tegnap kétszer és ma is egyszer előfordult, h 4 óránként evett. Pedig híznia kéne..

Boldi is vigyorog, sőt! ma hangot is adott hozzá, nevetett tátott szájjal :P irtó cuki.

Légzésfigyelő megint pittyent egyet. Ugye másnál is szokott? Végülis a Timi elméletével nyugtatom magam: oldalt fekszik, kis felületen érintkezik, ráadásul kókuszmatrac, lepedő, azon pelenka, azon vastag hálózsák, és csak aztán jön Boldi maga oldalt fekve..

Kép
Kép
agiboldi

Pann,
Szabinak éjjel van egy hosszabb alvása, 4-5 óra. Erre rá szokott gyúrni délután, az utolsó pár órából jó sokat tölt cicin. Utána, hajnalban még van 1-2 majd 3 órás szünet alvással és aztán pótol. Az egyetlen gond ezzel, hogy amíg nem is olyan régen még tudta f10kor kezdeni a hosszú menetet, most már lecsúsztunk f8-8ra. Így nem sok hasznom van belőle, ráadásul így van, hogy akár 4kor is kezdhetetm a napot, mert mire bealudna, kel Nati. Az én kb 10 órás alvásigényemmel. Amíg tart ez a jó kis alvás, addig örülök, szerintem nincs olyan szerencsém, hogy így is maradjon.

Timocska,
Nagyon tetszik Lilla a kis hörcsög képen :) Tökéletes reklám a miért is legyen gyerekünk témára.

Pann,
Már 5 kg! Jó gyorsan szedi a grammokat. Érdemes nagyon gyúrnod a kendős sétákhoz :D A súlyodhoz meg külön gratula. Én meg csak küzdök elméletben és zabálom a csokikat :roll:

Szabi ma remekül viselkedett, sikerült az egész Praktikert bejárni vele. Az igaz, hogy kb 10 perces átverés alvás után ordítani kezdett a babakocsiban, mint a fába szorult féreg. Mindenki azt bámulta, hogy bénázok a kendővel, mivel ha sietek, belegabalyodok, de végül sikerült és segített, nyertünk még 1,5 órát. Most egy új balkonláda és wc-papír tartó boldog tulajdonosa vagyok. A lakás meg kész katasztrófa, holnap lesz a lomtalanítás és egy kicsit fel van robbantva. De legalább holnap Robi itthon lesz és rendet teszünk:)

Kép KépKép
lorca

Kép [/url]
bendegúz30

Nem sikerült a kép :(
bendegúz30

Bendi! Ha akarod, kuldd at, en folteszem (ha kell, lekicsinyitem).

Alvas: naluk mindig az van, ogy az elso ebredes 3-3,5 ora utan van (most pl 10-kor elaludt es fel 2-kor kelt), aztan meg 2-2,5 orakra kelunk (a tobbi ma 4 es hn 7). Annyira melyen aludtam a szopik kozben/alatt, hogy elfelejtettem cicit valtani es vegig a balbol etettem, igy reggelre a jobb akkora lett, hogy majd' leszakadt. Hurra. A hn7-est mar abbol adtam, evett is egy csomot es most megint alszik. Kivancsi vagyok, lesz-e ma megint pocifajos uvoltes. El akarok menni a Triumph-ba (Duba Plaza) furos melltartot venni, mert a regi sehogy se jon ram. Arra gondoltam, reggelente fogok futni jarni, amikor meg itthon van apu is es ra tud nezni a kolokre. Ettol annyira beindultam, hogy gyorsan elokeszitettem a regi futos cucomat - a melltarto viszont nem jo...

En Aronnal szoktam derekgyakorlatokat vegezni. Kozel 6 kiloval a kezemben fordulgatok-hajolgatok, igyekszem minden nap... 3 x 15-ot mindenbol :D Most a cicimhez kepest amugy is tok vekony a derekam :D

Apu ma elutazik Lengyelorszagba (csokigyar, hmmmmm!). 2 szalma ejszakam is lesz :( Es holnap megyunk vissza a neurologushoz. Nagyon kivancsi vagyok, mit fog mondani Aron allapotara...
kami

Sziasztok! :)

Kami!
az alvás nálunk is változó. Pl. tegnap este fél 8-kor evett Lilla, aztán éjfélkor, 3-kor és fél 8-kor. Észrevettem, hogy már 2 napja kihagyja a hajnali 5-6-os evést... persze, inkább a 2-3 órásit hagyná ki! :D :D
Fura lesz majd egyedül, főleg éjszaka! De bizti ügyes leszel és gyorsan letelik a 2 nap és apa egy csomó csokival tér haza! :lol: :lol: A kajálással én sem várnám ki a 3 órát. Ha 2-3-4 óránként eszik, az tök jó!

Pann!
Már a talin is akartam kérdezni, hány kiló Gergő! De akkor most már tudom, miért van olyan jó kis állapotban! :D Gratula a mosolyhoz és a már csak plusz egy kilóhoz! :D

Lorca!
Egyedül voltál a Praktikerben?
Lilla rendszeresen bömbizik a babakocsiban... nem tudom miért, de nagyon ciki, mikor sétálni megyünk. Se cumi, se simi, semmi nem nyugtatja meg... :shock: :shock:

Szerdán megyünk koponya és hasi uh-ra, aztán meg hazautazunk a szüleimhez és csak vasárnap jövünk vissza!!!
Most kezdem érezni, hogy nem alszom rendesen, állandóan álmos és fáradt vagyok.. :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Voltam mar egyedul Aronnal, amikor a multkor Pragaban volt apucika. Ilyenkor nagyon szokott hianyozni,azert is karpotlom magam Aronnal a helyen :) Es az ejszakai szopi is konnyebb igy, valljuk meg...

Napkozben en bizony kivarom a 3 orat, mostmar nincs is ezzel baj, az elso nap volt nagyon nehez, az atallas - akkor becsuszott 1-2 ket es fel oras etetes. Most viszont mar olyan ugyes Aron, siman atallt a 3 orankenti kajcsizasra. Ha valamiert hamarabb kezdene el nyszogni, a cumi tokeletes arra a kis idore. Tegnap pl addig cumizott, mig vegul epp 6-kor akart elaludni, ugy kellett ebren tartani. Bealudt a szopiba is, az elso bufiztetesnel csak ult a combomon es lekokadt a feje, az apja majd' beszart a rohogestol. De aztan magahoz tert es beszlopalt 120 grammot...

Most az agyikojaban van es kiabal, jatszik. Siman elvan maganak. Tok jo! Kala ota ezt csinalja :D Most eppen ezt kiabaja ejj, ejj, eejejjjj :D
kami

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Pár babatalis kép még a múlt hétről

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

ágiboldi
a bimbóvédős kérdéseket megválaszolták a csajok.szerintem ha rendesen tud szopizni a gyerek akkor nyugodtan használd, nem lesz gond
Lea esetébenazért kellett elhagyni mert igazán szopizni sem tudott.most egy fokkal jobb a helyzet de továbbra is bealszik a cicin és hiába ébresztgetem
tegnap napközben össz-vissz 140g tejcsit volt hajlandó szopizni... :cry: próbálok fejni és azt pótlásként a fecsiből odaadni,miközben az ujjamat szopizza(ez a szoptanít olcsóbb variációja) :D
most megnéztem mi is az a szoptanít gondoilkodom hogy veszek egyet,mert azt szopi közben tudjuk használni...

timo
a szopitanácsadó kijött hozzánk kecskemétről ill Ati hozta el,1000 Ft -t kért
megnézte hogy Lea jól tud-e szopni,nincs-e vmi gond a szájában
hogy mit javasolt,semmi olyat amiről mi eddig itt a fórumon még nem beszéltünk:-)
azt mondjuk ő sem érti hogy mitől ilyen kis lusta alányom,m ost már 4.napja emailen küldöm neki a napio fogyasztásokat...
annyit kötött a lelkemre hogy a cumisüveget és a bimbóvédőt felejtsem el...
Tegnap mértük a tiszta súlyát:4540g
Holnap jön a dokinő remélem nem fog szorénázni vele mamiért elhagytam a tápszert...

Lea egyébként nagyon rendi kiscsaj,fölöslegese sírás-rívás nem nagyon van
vannak napok amikor eszik-alszik,máskor inkább bújcsizik és vele kell lenni,aludni

erről jut eszeme ti mennyit alszotok a gyerkőccel?néha már leliismeretfurdalásom van,hogy apát hanyagoljuk,de nem mer velünk aludni nehogy ráfeküdjön ...persze a gyerkőc most az első, de nehéz (nekem) az egyensúlyt megtalálni any és feleségszerep között:oops:

Cumit még nem használunk!!!! :lol: Remélem nem is kell!
Persze biztos van olyyan szitu mint ahogy írtátok is hogy egyszerűen kell!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

bendegúz
a szopi mennyiség:testsúly kg-ban x 150ml
de én már kezdek kételkedni ebben is :shock: szerintem nem lehet ezt a sémát minden gyerekre ráhúzni...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

a sok elírás az egykezes pötyögés miatt van, a másikban Lea :oops: :lol:
bocsi :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timo,
Praktikert Szabival és apucival nyomtuk le. Kocsival kell menni, különben csak bkv 1-1 óra. Én meg béna vagyok, hiába van jogsim, nem tudok vezetni. Pláne itt a belvárosban. Egy tanyán még bevállanám, max a csirkéket ijesztgetném, de itt még meggyilkolnék valakit. BBkocsi mellé Natival mindig kellett a kenguru, szerencsére egy idő után leszokott és már jó volt a kocsi is. Szabinál most a kendő, a kengunkba még nem akarom beletenni. Várom az ajándékba ígért másik kengurut.
Az alváshiány nagyon szörnyű, és még sokáig fog tartani. Próbálj minden egyéb terhet lepöckölni magadról :wink:

Kép

Kép KépKép
lorca

Nahát, nekem tegnap nem működött rendesen, mert néhány hsz-t nem láttam. Pl. a Lilla hörcsögképeit, jaj de nagyon cuki!! :D Fura, h ezek szerint mennyit számít a hosszúság is mert Boldi talán hosszabb, és bár pont ilyen súlyú, ill. 4530, mégis soványkának tűnik Lillushoz képest.
Nagyon egyetértek a szopikultuszos véleményetekkel, Timi, Bendegúz. És Bendi, üdv ismét itt!

Képzeljétek, úgy tűnik oda a jó kis éjszakai átalvásunk... tegnap és ma is éjfélkor elaludt, 3-kor kelt, aztán mondjuk legközelebb csak reggel.
A jól ismert kérdés: hol alszik a gyerek??? Nektek végig a kiságyban? Minden etetés után visszateszitek? Mert nekünk ugyebár eddig éjféltől 6-ig aludt, akkor meg már ottmaradt mellettem. De ha most átállunk az éjszaka is kajálásokra (talán a hízás miatt nem is baj)
akkor mindig rakjam vissza? Mert most hajnali 3-kor fekve szopiztunk, mindketten klasszul elaludtunk. Keljek fel és rakjam vissza? megpróbáltam, erre felébredt és sírt..
Fura, mikor mellettem alszik nem félek h nem vesz levegőt, ha visszarakom akkor meg félálomban állandóan a pittyegést várom, h nehogy legyen. Na, jó hülye vagyok, mi?

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi!
En sajnos ezen a teren nagyon hanyag vagyok. Elmeletileg minden kaja utzan visszapakolom Aront a kisagyaba - neha sikerul is ezt betartani. Ma pl a fel 2-es kaja utan mar nem tettem vissza, reggelig ott aludt, mi tobb, 9-ig huzta a lobort az en reszemen, amikor mar reg felkeltem. Napkozben csakis a kisagyaban alszik es este is ott alszik el, de az ejszakak... en oszinten szolva imadom, mikor mellettem alszik, olyan edes, es nekem ugy tunik, mintha o is jobban aludna mellettem. Mikor magam mellett hagyom, tobbet var 2 kaja kozt. mikor a kisagyban van, akkor csak vagy 1,5-2 orakat var... aztan folkel. De mindig megfogadom magamnak, hogy odaszokatom... talan meg nincs keso...
kami

Mazsi, már válaszoltál is :) ott alszik veled. Pont erre voltam kíváncsi. Mi esetünket lásd előző hsz-ben :) Mikor ott alszik velem, az első etetés után, akkor apa kimegy a nappaliba a kanapéra, ott már le van téve egy lepedő erre a célra. Ez így egy köztes megoldásnak nem rossz, mindkettőjükkel alszom egy kicsit.

Amúgy Boldi pont úgy nyugszik meg ahogy Timi írta. Megfogom a két kezét, cumit be a szájába, mélyen a szemébe nézek és duruzsolok vmt és leragad a szeme, alszik :) Ez persze kisággyal nem működik. És vicces, asszem Barbi, Te írtad egyszer, észreveszi ha másra figyelek közben. Ha fél szemmel a tévét nézem, vagy leragad az én szemem is, akkor sipákol, mert csak vele kell foglalkozni, nézni kell amíg elalszik :D Hurrá, valakinek én vagyok az anyukája :D néha rádöbbenek.

Panni, Lorca, mire is mondtátok, h lehet, h ez a menstruáció? Picit barnázgatok, lehet, h az? Illetve a fogamzásgátlótól is lehet amit egy hete szedek.. :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Jaja, Kami, mellettem is olyan jól alszik, olyan nyugodt, és én is az vagyok.

Bár álmomban nájlonzacskóban szállítottam valahova és nem kapott levegőt, aztán meg nagy vizen kellett átmennem és nem tudtam, h hogy ússzak úgy, h ne érjen a vízbe. Ezután komolyan elgondolkoztam, h a légzésfigyelő orvosi értelemben is az agyamra ment és pszichológushoz kéne fordulnom.. :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Na, Aron beajult. A jatekban kisse kimerult, az ejjjejee-k lassan kialtasokka fajultak es gorbult a szaja, ugyhogy gyorsan lekotottem a kezet a szokasos bugyolaval, elmosolyodott, elenekeltem neki a kiskacsat, megsimogattam a 2 szeme kozt (nemtom eszrevettetek-e, hogy ha odnyultok, lehunyja a bebi a szemet... Aron legalabbis...), lehunyta es ugy is maradt. Ratettem egy masik pledet, biztos ami biztos :)

Imeeee:

Kép
kami

Agiboldi!

En tegnap azt almodtam, hogy Parizsban vagyok a Szabadsag szobornal es az Atlanti-oceanban, ami Parizsban van, 3 balnat lattam...

Pedig nincs legzesfigyelom! :D
kami

Alvás:
Lilla napközben csak egyszer vagy egyszer sem alszik a kiságyában! Egyszerűen utálom száműzni oda (tök távol van a nappalitól, ahol ált.vagyok), inkább a kanapén alszik. Este viszon irány a kiságy és éjszaka is ott van!
Én apával alszok a hálóban, de a hajnali utolsó etetéskor átmegyek aludni Lillához, mert iszonyúan hangos akkor (szerintem hajnali 4-6 köztt a legintenzívebb a bélműködés), hogy apa ne hallja a bébiőrön keresztül! Na, és akkor ki a kiságyból is be hozzám az ágyba! És szerintem ez a legjobb az egészben! :D :D

Ági!
Szerintem Boldi legalább 6 centivel hosszabb Lillusnál! Úgyhogy elosztva a kilókat ugyanott vagyunk! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Na, én is ugyanezt szoktam csinálni! Simizem a fejét és hátulról előre a homlokát és a szeme között! Akkor biztos behunyja a szemét és hát utána ki se nyitja! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

lehet, h fel kellene hagynom a fórumozással. kele mintha kilesné, h miket írok és gyorsan rácáfol :)
mégh nem sír sokat?! tegnap egész du este 10ig üvöltött vég nélkül, csillapíthatatlanul. se cici, se cumi, se pelenkázás, se torna semmi de semmi nem érdekelte, hihetetlenül szar volt.

ráadásul, TIMO, nekem is újra begyulladt a bal mellem, plusz belázasodtam, azt hittem nem élem túl. masszíroztam, fejtem, borogattam és azon gondolkodtam, h vajon egész életemben szar anyának fogom magam érezni, ha feladom a szopit és tápszerezni fogunk, mert ezt a fájdalmat és ráfordítandó energiát nem fogom sokáig bírni :oops: aztán ah lement a lázam jobb lett kicsit, de tényleg n elkeserítő a gondolat, h ez még min fél évig így lesz... mindenesetre most azt gondoltam ki, h befejezem a fejést, mert sztm (dr. május elmélete :)) az is bezavar, mert egyrészt fokozza (jelenleg feleslegesen) a termelést, másrészt ha nem találom el, h mennyit is kéne lefejni, akkor rögtön be tud durrani. kalácsfej n cuki!!!!

alvás
hát én is próbálom a kiságyában tartani, de pl ma hajnalban is a 3órás szopinál rajtam aludt el, és csak egy óra múlva ébredtem fel, de akkor átraktam. szeri nem ébredt fel, mert ha igen, akkor vissza a mi ágyunkba. éjjel különösen rosszul bírom a sírást

még annyit, h a védőnő az előbb volt itt, és azt mondta, h ugyan nem hivatalos, mert csak az ő megfigyelése, de a kókuszmatracos családoknál nehezebben megy az alvás a kiságyban. szvl mi is bepróbáljuk asszem lorca tippjét, és rakunk plédet a matrac és a lepedő közé, h puhább, melegebb legyen. hátha...

ágiboldi
lehet, h ki kéne kapcsolnod a légzésfigyelőt, hátha nyugodtabb lennél úgy

etetés
én általában kivárom a 3 órát (kétésfelet), ha előbb ébred, akkor cumi v egyéb vigasztalás. tovább nem szoktam hagyni aludni, bár pont ma mondta a védőnő, h ebben a korban/súlyban már nem kell annyira komolyan venni, ha 4et alszik, hát legyen annyi.

majus3

hát igen ha velem alszik vhogy én is nyugodtabb vagyok.
mi Leával kivonulunk a nappaliba és ott szunyálunk :lol:

most pedig biztos nem alhatok apával :cry: összeszedett vmi hányós hasmenős vírust :shock: az éjjel még őt is pesztráltam :lol: most épp két gyrekem van ugyanis olyan kis elesett tud lenni ha ilyen átzas és szarul van...először azt hittük csak vmi gyomorrontás anyós tegnapi franciasalijától (én nem ettem belőle) de nem,úgyhogy most drukkoljatok hogy mi ne kapjuk el Leával

más nem is hiányozna az életünkből... :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ágiboldi,
Én önvédelemből nem pakolom vissza a gyerkőcöt a 2-3. kelés után. Aludni mindenképp tudok, gazdaságosan beosztva azt a napi 5-6 órát. Szabinak mostanában nem nagyon tetszik a fekve szopi, úgyhogy többnyire ülve kornyadozok az ágyon. Onnan meg szinte mindegy, hogy hova teszem. Ha meg sétálok is egy kört, a kiságy még egyszrűbb is. Most még úgyem tudja kiszolgálni magát, úgyhogy időt ott sem nyerek.
Az első menstruáció többnyire csak olyan jelzésértékű. Ha szedsz fogamzásgátlót, az inkább valószínű, hogy okozta. Mivel csak szoptatsz, a rendes menszesz vszínűleg csak később jönne.

Timo,
Nálunk az ágy és a kiságy között nulla a távolság, így nem érzem, hogy száműznénk.

Így szokott rám vigyorogni a kiságyból:
Kép

Kép KépKép
lorca

ha ilyen lázas...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Druszám!
Tegnap nekünk is szar napunk volt, délután 2-től este 9-ig nem aludt semmit a bébi.. bezzeg aludtam volna én helyette! :evil:
Meg még ma sem aludt semmit, viszont 2 óránként követeli a cicit... :shock:
Úgy látszik, ez a cicibedurranás csak a Timikre vonatkozik! :D Én most már annyira félek, hogy álmomban is a cicim masszírozom! :lol: Meg ha érzem, hogy feszül, akkor inkább kifejek belőle egy kicsit! Több gyuszit nem szeretnék!

Mazsi!
Jobbulást a férjecskédnek (tényleg baromira el tudják hagyni magukat ilyenkor és nagyon sajnáltatják is!) és remélem, hgoy nem kapjátok el ti is! Vonuljatok karanténba!

Lorca!
Ti a koszmóval mit csináltok? Észrevettem Lilla szemöldökénél ilyen világosbarna szmötyit! gondolom az az.

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Nem is tudom hol kezdjem...
A szombatunk pokol volt... Talán életem legrosszabb napja :cry: :cry: :cry: Délelőtt még mozogni alig tudtam, aztán azt mintha elfújták volna, viszont délután kezdődött a nyűgi. Vagyis nem nyűginek nevezném, mert annál sokkal több volt: amikor nem volt a cici a szájában, akkor ordított! Nem sírt, hanem teli torokból ordított!!! :cry: :cry: :cry: Mindent bevetettem, aztán Gábor is amikor hazaért, de semmi... Este 9kor bevágtuk magunkat a kocsiba, hátha az segít: amíg kocsikáztunk, addig OK volt, de mikor kiszálltunk, onnan folytatta, ahol abbahagyta :shock: Miután hazaértünk, mindketten belealudtunk egy maratoni szopiba, majd az éjszaka ugyanúgy telt mint egyébként: 3kor meg reggel 6 körül keltünk, közben alvás :shock: Mostanáig nem tudjuk, hogy mi volt a baj :shock: :roll: :roll: :roll: Tegnap már a gyomrom rándult görcsbe amikor meghallottam, hogy sírni kezd, hogy most akkor folytatódik az előző nap vagy mi lesz :shock: Borzasztó érzés volt, hogy nem jöttünk rá, hogy mi bántja ennyire :cry: :cry: :cry:
Na, de jó hírek is vannak :) Egyre többet van el egyedül, amikor ébren van! Van, hogy beteszem a kiságyába, hogy szokja, hogy ott is lehet egyedül amikor ébren van, de ha kicsit nyűgösebbnek találom, akkor a babapihenőbe teszem, és ott van velem. Ha éppen dolgom van, akkor is beszélek hozzá, meg énekelek neki, és időnként odamegyek, megsimizem a buksiját vagy a kezét, lábát, hogy érezze, hogy ott vagyok és foglalkozok vele :P Nagyon aranyos, imádom!!! És egyre többet mosolyog, ami még nem hiszem hogy tudatos, mert főleg félálomban csinálja, aztán mikor kinyitja a szemét, akkor szigorú fejet vág, mintha azt akarná, nehogy elbízzuk magunkat :D

Fotók szuperek! Kami én imádom a fekete-fehéret! Nagyon jók lettek!
Timi! Lilla tényleg kis hörcsög :D Nagyon édes! :P
Lorca! Szuper a kép Szabiról! A fintor ismerős ;) Na meg a babatalis képek is nagyon jók! :) Praktiker - én a Margitszigeten vettem magamra a kendőt, amikor az iszonyat tömegtől Emma nagyon nyűgös lett és kitartóan sírt. Nekem is volt ám közönségem...

Vmit akartam még...
Ja igen! Bimbóvédő - én is még mindig azzal szoptatok! Nem izgat, tényleg max a macera lehet zavarós, amit Ágiboldi is írt, de ez legyen az én bajom, a gyerek így is szopizik rendesen! Én is érzem még így is, hogy mit csinál a szájában a cicimmel ;) Most azt próbálom, hogy amikor több lépésben eszik, akkor a második körre már teszem fel, ahogy Timi is írta, és nem okoz neki gondot! Eszik úgy is mint a kisangyal :P

Apropó! Nektek nincs olyan érzésetek, hogy kéne nekik vmi plussz folyadék kimondottan szomjoltásra? Emma időnként csattintgat a nyelvével, mintha ki lenne száradva kicsit a szája. Vagy én értem félre a jeleket??

Bendi! Üdv újra itt! :D

Május! Én próbálgatom a cumit, de nem igazán kell neki :? Elsősorban amiatt szeretném, hogy megszokja pl. hogy álomba cumizza magát kaja után, és ne csak karban ringatva aludjon el. Egyenlőre nem műkszik :?

Pann! Emmának is vannak szöszök a lábujjai között is, meg van, hogy a kezén is. Tuti a ruhákból jön... Azért szerintem egy bébiruhánál alapkövetelmény kéne, hogy legyen, hogy nem szöszöl... De lehet, hogy én vagyok naiv...

Sterilizálás: baromi pipa vagyok, mert csak a cumi tájékoztatójából derült ki nekem, hogy nem szabad hosszabb időre benne hagyni a cuccokat a sterilizáló folyadékban, mint ami rá van írva (asszem 30 perc), mert roncsolhatja az anyagot! Basszus ezt miért nem tudták ráírni a lötyi csomagolására???

Mazsi! Kitartás!!! Jobbulást a párodnak!

Timi, rajtam is kezd kijönni a fáradtság :( A reggelek meg az esték egyre nehezebbek... Végül akkor működik a bébiőr?

Megyek, ébredezik, úgyhogy kajcsi lesz :D
Vendég

Húú Barbi, nem irigyellek!!! Biztos marha rossz lehetett hallgatni Emma ordítását, meg az is, hogy nem tudjátok mi baja volt!! Nem fájt a hasa? Vagy lehet, hgoy egyszerűen túlpörögte magát és nem tudott megnyugodni!

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Nem fájt a hasa, mert próbáltuk hőmérővel is "megpiszkálni", meg masszírozni a pocakját, tornáztatni a lábát (mindent, amit Kami is írt), de semmi, és a pocakja egyébként nem volt kemény :? Lehet, hogy a végére már tényleg csak túlpörögte magát... Nem tudom... Mindenesetre borzasztó volt, hogy nem tudtunk rajta semmivel sem segíteni :(
De mostmár szerencsére visszaállt a rend :) Annyi változás van csak, hogy kicsit bújósabb lett - nem karban alszik el, hanem leginkább majdnem büfi pózban, csak a fejét beletúrja a nyakamba :) megzabálom :P
Vendég

Barbi, ismerős a hang, mármint a tele torokból ordítás. Boldi még sivíít is hozzá ha nem jól reagálunk.. :(

Én is úgy érzem, h szomjas lehet, illetve száraz lehet a szája. (elvileg nem, hanem az anyatej az ász, az mindenre jó, bár nemtom ha csak 3 óránként kaphatnak... én annál gyakrabban vagyok szomjas)
Mindegy, én adok neki teát ha úgy gondolom, h szomjas. Nem nagyon iszik belőle, csak egy kortyot, megnedvesíti legalább a száját. Én akkor is adok, mikor bukik és a túrószerű izé benne marad a szájában, a nyelvén. Elképzelem, h milyen íze lehet (jó kis terhességi refluxos emlékek). persze gondolom neki nincs olyan durva gyomorsava, de a leheletén is érzem, h a fehér trutyi nem finom..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ma csak fél 12-kor keltünk fel, addig próbáltam pótolni az alvást, meg "beszélgettem" Gergővel. :D Ezek a de-ök olyan jók tudnak lenni, ha nem vonyítja végig hasfájás miatt! Most nevetett(!) minden kitornázott puki után, úh jól elvoltunk. Lehet, hogy jobban beválik az Espumisan? Azért még nem akarom elkiabálni. :roll: Timo ti hogy álltok a GW-al? Beválik?
Koszmót olajozni kell, jó tocsogósan, nem? Mi minden fürdés előtt beolajozzuk Gergő fejének kopasz részét, mert hámlós volt, és most nagyon szép. Pont tegnap gondolkoztam el rajta, hogy mit csinálnánk, ha nagy haja lenne, de lehet, hogy akkor nem lenne hámlós. :roll:

Alvás: én igyekszem mindig a kiságyában altatni. Napközben ha nem alszik, akkor máshol sem alszik, max. kézben vagy babakocsiban séta közben, de kézből leteszem egy idő után a kiságyába, de a babakocsiban benne hagyom séta után, mert akkor már nem alszik olyan mélyen (megállt a kocsi), hogy áttehetném. Éjjel szintén a kiságyban alszik, hacsak nem alszom el szopi közben/után úgy, hogy ottmarad. "Hivatalosan" csak a hat körüli etetés után nem kell visszamennie. Ja, apa már csak hétvégén alszik velünk egy szobában, mert nem bírta a gyűrődést. :(

Cumi: tök jó, csak elaludni nem tud vele, mert ahogy kiesik rögtön felébred. Próbáltam különféle plüss állatokkal kitámasztanni, ahogy Kisplútó javasolta, de nem jött be. :( Sági ti hogy álltok ezzel?

Cici: tegnap már ott tartottam, hogy ha ez nem múlik el, megyek én is a szoptatási ambulanciára. Ui. megint látszott a fehér pötty és most annyira fájt, hogy már ha a póló hozzáért sikítani tudtam volna. Este aztán nekiestem és harmadszor is felnyitottam, aztán megszopiztattam belőle Gergőt, és úgy tűnik jól kiszívta, nem fáj. Azért kíváncsi lennék, hogy hogy kéne igazából eljárni, mert ez a barkács módszer aggaszt egy kicsit. :?
Vendég

Pann!
Olvastam egyszer egy cikket a tejkőről!!! Lehet, hogy neked is az van? http://www.lll.hu/node/190 Ez a link egy ilyesmiről szól! Vagy lehet, hogy félreértem, amit írsz?

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, a GW-t egyenlőre nem használjuk, sem az Infacolt. Semmit... úgy néz ki, elmúlt a hasfájás vagy már nem olyan intenzív. Úgyhogy pár napja nem kap semmit Lilla.

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi! Üdv a klubban! :lol:
Vendég

Timo! Köszi a cikket, hát valszeg nekem is ez van. :shock: Tegnap mikor nekiestem először tényleg egy keményebb vmi jött ki, de azt hittem, hogy szaruképződmény. Na mindegy, akkor ezek szerint ezt rendszeresen kell minden szopi után ellenőrizni + többet inni. Szerencsére nekem csak egy járatot torlaszol el, és remélem nem is fog a többiben megjelenni! Azt már nem is kérdezem, hogy "Miért megint én?!?". :( :( :(
Vendég

Pann!
Hát sajna mindenkinek megvan a maga keresztje... látod én a mellgyuszival küzdök, bimbóvédő nélkül nem megy a szopi stb. A többiek mással.. :(
Hasfájás megvan még?

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?