Új privát üzeneted érkezett!

Szevasztok! Jo reggelt!

Latom nem nagyon van mit irnotok mert nem igazan jottok pedig kivancsi vagyok hogy kivel mi van!

Okriszti elerted mar a 12 hetet? Mikor lesz uh.?

Moni: gyonyoru nev a Ramona, nekem nagyon tetszik, nagyon irigyellek a haz miatt. Ne aggodj az en fiamnak is mindig kissebb volt a laba mint a normal ertek es megsem torpelabu :lol: csak valoszinu felnottkorara nem lesz hosszu laba gondolom ezt az apjatol orokolte mert O is ilyen.

Anyapoc: igy a kepen nekem sem tunik olyan nagynak a pocim de en tudom mihez hasonlitsam es pl. az elozo babaval 16 hetesen nem volt ekkora es a fiammal az 5. honapban kezdett latszani valami kis kidudorodas tehat hozzam viszonyitva nagy a pocim.

Csajok, olyan buta dolgok foglalkoztatnak mostanaban hogy mi lesz ha megszuletnek a babak hogy fogom megadni azt a fiamnak amire szuksege van, olyan csodas a kapcsolatunk, olyan nagy az osszhang koztunk felek hogy minden meg fog szunni es nem lesz idom Ra, felek hogy megsinyli majd szegenykem! Azon is aggodom hogy fogom ugyanugy szeretni Oket mint a nagyfiamat, most ez lehetetlennek tunik, van hogy szinte ellenerzesem van amiert igy betortek az eletunkbe, tudom hulyen hangzik de nem ugyanaz hogy az ember elkepzeli hogy milyen jo lesz majd a kistesoval aztan hirtelen ketto jon es valahogy nem tudom hova tenni a dolgot. Lehet butasag amit beszelek de most igy gondolom.
Raadasul ez a terhesseg eddig a legnehezebb, a szivem nem hagy nyugton, egyfolytaban kalimpal, a fejem minden nap! faj, eg a gyomrom es mar 3 kilot hiztam. :shock: Na, nem panaszkodom tovabb, most ilyen napom van, holnap mar talan mashogy latom a dolgokat!

KépKép
KépKép
tontica

Tontica

Nyugodj meg,ezek az érzések teljesen normálisak.Szt még azokban az anyukákban is felmerülnek,akik nem kettő,hanem csak 1 kistesót várnak :).Az biztos,hogy az első időszak nehéz lesz testileg és lelkileg is a két baba miatt,de szt bele fogtok rázódni.
Azt se felejtsd el,hogy közben Rate is nő és mások lesznek az igényei,akár a babusgatás iránt is.Lehet,hogy pl. a könyvolvasással,egy kis sétával,beszélgetéssel ki tudod majd váltani nála azt,amit most a gyengédség ad neki :).
Szt mindenkiben felmerül az a kérdés,hogyan fogja szeretni majd a tesót,tudja-e uúgy szeretni stb...Én a saját tapasztalatom szt azt mondom,hogy ugyanúgy szeretni nem lehet.Itt most a nem a mértékre vagy minődségre gondolok,nem tudom,érthető-e,mit akarok írni.Más a kapcsolat a két gyerekkel,mindegyiket másért imádom,de imádom :).És egy nagyon ftonos,amit egy barátnőm mondott,hogy azért nem kell félni,mert a szeretet nem eloszlik köztük,hanem duplázódik :):):).
A fejfájás amennyire én tudom,a terhesség velejárója lehet,valószínűleg a megváltozott keringás miatt.Ikerterhességnél én el tudom képrelni,hogy hatványozottan jelentkezik,hiszen 2 bébit kell ellátnia a szervezetnek.De azért dokidat tájékoztasd róla.Nálatok nem kell EKG-t csináltatni a terhesség elején?Nálunk javasolt... :roll:
No,remélem,azért kicsit megnyugtattalak,de készülj fel :wink:!

anyapoc

Anyapoc: koszi a gyors valaszt, mostanra sikerult egy kicsit osszeszedni magam, eddig olyan nem jol voltam hogy csak fekudtem, szerintem a JoIsten most egy kicsit megviccel merthogy mindig en hisztiztem a kis korkulonbsegert meg a mielobbi terhessegert igy most nesze neked alapon megkaptam, gondolom ez egy jo kis lecke hogy: tessek most ismerd meg a problemas terhesseget is egy kicsit es szenvedj meg az almaidert! :lol: :D
Rateval az egesz terhesseg annyira szep es jo volt, na meg a szules is jora sikeredett szoval most ez valahogy mas de sebaj majd csak kibirom valahogy.
Holnap megyek a hazidokihoz es kerek beutalot a kardiologiara de szerintem oda is sokat kell varni, de csinalnak itt is EKG-t a terhesseg alatt de nem tudom mikor es a vedonohoz csak a jovo het herfore kaptam idopontot.
Na, most mennem kell majd meg jovok.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Zsazsó!
Hát nem volt rossz a kineznél. Végül is. Át kell programoznom az agyamat. Most azon vagyok. Mondogatom apozitív dolgokat.

Kokusz!
Mi újság a hőddel? abarnázgatás teljesen elmúlt?

Tontica!
Szép pocak! A problémádra ne tudok mit mondani. Kutyatulajdonos szemszögéből probálom megközelíteni a dolgot. :roll:
A másodiknál én is féltem hogy nem tudom már majd annyira szeretni mint az első ebet.
Oszt mostanra megnyugodtam. Mind a kettőt elverem. :)
Vendég

Sajnálom ,hogy ilyen ritkán jövök,de olvasni szoktam azért esténként.Másra nincs erőm,hulla fáradt vagyok :oops: :oops: Ez már krónikus. :shock: Egyész nap aludnék(ha tehetném)
Remélem hamarosan aktívabb tag tudok lenni!

Tontica
Nagyon szép apocakod!Nekem is hasonló nagy 1 babával :oops: :shock:
Sajnálom,hogy nem érzed jól magad!Azért 2 baba csak dupla terhelés!Nem véletlenül figyelik az ikres mamákat jobban!
Én ma töltöttem be a 12 hetet,mensi szerint.A vonalzóm megállt,de remélem nem örökre :shock:
Csütörtökön megyek UH-ra,sík ideg vagyok.Félek! :oops:

Athiz
Nagyon szép a babád!Igazi kis tündérke!
:) Gratula!

Anyapoc
Jól van már Villő????Mi lett a pisi eredménye???
Nekem jövő hétne kezdődiuk a konzultációs hét :x Be kell adnom egy házidogát,meg írunk egy ZH-t,és még semmim sincs kész. :oops:

Junko
Végülis a kutyus jó példa. :D Nemsokára azt fogod latolgatni,a kutyusok ,hogy lesznek,ha megszületik a baba. :lol:

Ma nem volt bölcsi,de nem is baj,mert Ada beteg.Egész hétvégén lázas volt :( ,most meg rekedt,és folyik az orra.Remélem csütötökre jobban lesz,mert mennem kell dolgozni. :x

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Bocsánat, de csak röpke hozzászólásra futja, mert épp a dokibácsit várjuk, hogy Szili megkaphassa a 3 éves oltását. :?

Tonti, ezek szerint már nem emlékszel, de nemrégen pont ugyanezekkel a hülye gondolatokkal küzdöttem, mint te, csak duplabébi nélkül, tehát szimplával. :lol:
Én is úgy éreztem, néha még most is, hogy biztosan el fogom hanyagolni szegény Szilkómat a másik bébi miatt, és mennyire rosszul fog ez neki esni, amikor annyira tud bújni, és szeretni. Néha csak úgy odajön, és megsimogat, odateszi a buksiját, és már olyan is van, hogy mondja, mennyire szeret. Na ilyenkor totál elérzékenyülök, és lelkiismeretfurdalásom van, már most. De azért nagyjából sikerült elhitetnem magammal, hogy bizony ugyanúgy fogom szeretni a tesó születése után is, mint akár most, meg eddig, csak picit kevesebbet tudok vele személy szerint foglalkozni, meg lesz egy másik baba, akit ugyanannyira imádok majd, bár biztosan másképpen.

Elnézést a többiektől, hogy most nem írok, ha lesz időm, ígérem, majd pótolom. Pusza
Vendég

Junko!
O.K. a kinez. De azért én az április végi dokilátogatásban jobban bízok!
Inkább arra szorítok.
Most hallottam, hogy valakinek a talpmasszázs segített. Az lehet, hogy jobb, mint a kinez.

Kép
Kép
zsazsóka73

Hello!

Meg mindig sz@rul vagyok, front van ma vagy mifene nem tudom de mar 2 fajdalomcsillapitot bevettem a fejemre es most megint kezd fajni. :evil: Holnap mondom a dokinak hatha mond valami okosat. /Bar nem hiszek benne!/

Junko: ez jo!!! :lol: En meg mind a harmat elverem majd azt hello! :lol: Ma rakiabaltam a fiamra de cefetul mert majdnem hatrarugta magat a szekkel egyutt es irtora megijedtem erre legorbult a szaja, elkezdett huppogni es azt mondota hogy: Mami hagyd abba! :roll: :oops: :lol: Olyan edi volt, hat lehet Ra haragudni?! /Lehet!/
Kinez lehet nekem is jot tenne de en azt se tudom mi fan terem. :lol:

OKr: teljesen megertem az alomkorodat, nalam mar kicsit talan jobb a helyzet de az elso 12 het az durva volt, egesz nap faradt voltam. Nagyon nagy drukk csutortokre de minden rendben lesz es kesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amugy ilyen koran mit tudnanak megallapitani?
Adanak jobbulast!!!

Athiz: lehet akkor volt errol szo amikor meg Mo-on voltam, szoval en detto, szegyenlem is magam de csak Ratera tudok gondolni hogy mint shogy lesz Vele a picik most kicsit hatterben vannak de gondolom megvaltozik majd ez kesobb.
Hogy birod az utolso honapokat? Azok a legfarasztobbak tudom.
Szegeny Szilikem, sajnalom de mostanaban mar nem kell ujjabb oltas ugye?

Zsazsoka: jo hogy mondod, koszike, szolok is Apanak hogy maszirozza mar meg a labamat! :lol:

Csajok, kepzeljetek osszehazasodunk nemsokara ugy nez ki mert akkor jobban jovunk ki anyagilag :lol: romantikus ez az en parom, kozolte hogy elvesz mert ha Vele tortenik valami egyedul maradok a 3 gyerekkel es meg ozvegysegit sem kapok, ja es feleseg utan kap adokedvezmenyt is. :lol: Igy lehet meg a nyaron osszekotjuk az eletunket /bar szerintem azt mar reg megtettuk/
Legelabb kisagyat, babakocsit miegymast majd megkapjuk ajandekba! :lol: /remelem!/

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Kriszta!
Azért a csütörötki UH után feltétlen jelentkezz!!! Elhiszem hogy ideges vagy de NEM LEHET semmi gond!
Szorítunk!!!

Zsazsó!
Én is jobban hiszek azért a "tényeknek" és az orvosoknak (általában) de azt is tudom hogy nagyon negataív vagyok. És ezen változtatni kell. A kinez arra volt jó ,hogy két órát magammal foglalkozhassak. Mellesleg ő is ott volt. Nem volt olyan nagy durranás, szinte semmi olyat nem tudott modnani ami számomra új lenne. De azért programozok szorgalmasan.
Te mikorra vagy kiírva?

Tonti!

"En meg mind a harmat elverem majd azt hello!"
Na látod megy ez. :lol: remélem valami gyermekvédelmis nem olvas minket. :o
Esküvő, király! :P Már tényleg ideje. Eseménydús évetek van!
Vendég

Sziasztok!

Anyapoc, a vérképemmel van baj, sok fehér- kevés vörösvérsejt. Vas jó. Érdekes Rékával ugyanígy volt, aztán az előzővel tökéletes vérképet produkáltam. :roll:

Tontica, nekem az előző terhességnél voltak ilyen gondolataim. Most is eszembe jut, hogy hogy is lesz, de nem abból a szemszögből, hogy hogyan fogom szeretni a másodikat, hanem milyen lesz egyáltalán 2 gyerekkel, hogyan fogom ellátni őket főleg ha a férjem külföldön van. Na majd Anyapoctól kérek gyakorlati tanácsokat :lol:
Doki remélem tud majd valami okosat mondani a szívdobogásra és a fejfájásra, bár ez utóbbi tényleg terhestünet.

Kriszti, nagyon drukkolok neked a holnapi uh-hoz, de NEM lesz semmi baj és kész! Adának gyors jobbulást.

Athiz, Szili már teljesen felépült? Mindjárt hetes vagy! Csak én érzem úgy hogy rohan az idő?

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok

Bocsi hogy nem jöttem .... lusta is vagyok, meg idő sincs nagyon. És önző módon most csak feldobom a görbém ....

Okr drukkolok az uh-hoz, nagyon nagyon nagyon :!:

Tontica, valahol érthető az amit érzel, de szerintem nem lesz ebből probléma ... meglátod. Ja és gratula az esküvőhöz :)

Junko nem barnázok ... de nem is hiányzik :)

Kép
kokusz

Hali csajszik!

Hú Kókusz, ez a görbe eddig pazar, nagyon tuti! Most akkor lehet szurkolni? Voltatok a 14. napon együtt a pároddal? De klassz is lenne, ha sikerülne nektek is!

Robcsi, Szilinek szinte már semmi baja, legalábbis ami a tököcskéit illeti, a fütyit kezelgetjük esténként, az érzékeny neki, de már az is nagyon szép, a szeme a drágámnak mindig vörös, de már a szemcsepp sem akar használni. Majd 3-án visszaviszem a szemdokihoz, és kikérdezem, mit tegyek.
Hogy érted, hogy mindjárt hetes vagyok? :P Annyi szent, hogy rohan az idő, nekem is úgy tűnik, habár ahogy közeledik a vége, egyre jobban kezd lassulni ez a dolog, és mintha nehezebben jutna el az ember a szülésig, már ha minden okés ugye.
Azért most megint félelmeim vannak, mert tegnap a normális kb. 20 percenkéntitől eltérően kb. 2 percenként keményedett be a hasam. Hát nem tudom, jövő héten megyek a dokimhoz, majd megtudakolom, hogy ez mi. Valószínűleg többet kéne feküdnöm, na de Szili mellett mégis hogyan? :roll:

Tonti, szerencsére (ha külön nem oltatom valamire) nem lesz 6 éves koráig szuriztatás Szilkónak, úgyhogy suliig megúszta. Egyébként habár legörbült a szája, és közölte, hogy nagyon fáj neki, hősiesen viselte pasi létére az oltást is. :D
Fél perc múlva már nem is emlékezett rá, és bőszen játszott. Amikor meg elment a dokibá, még integetett és puszit is dobott neki. Angyal ez a kölyök, annyi szent. 8)
Hú, az esküvő meg nagyon tutkó, nagy esküvő lesz, vagy csak olyan szerényebb? És mikor is? Lehet, hogy a pocódat meg sem dícsértem, bocsi, igazán tetszetős! :wink:

Móni, neked is szép nagy a babucid, jól tartod, mi? :wink:
Ezek a méretes dolgok mondjuk tényleg elég furik, hol többet mérnek picivel, hol meg kevesebbet. Igazából majd ha megszületik, megtudjuk, mekkorák is valójában. Azt hogyan tudtad meg, hogy a fejkörmérete alapján mikor születik? Vagy ezt az UH-os papíron írták? Úgy szeretném ezt én is megtudni valahonnan. :?

Tegnap este felhívtak, hogy elfelejtettünk visszamenni UH-ra, mert ugye múltkor nem látszott a baba elölről, de ez csak 2D-s lenne. Akkor viszont mit néznek??? Nem értem a dolgot. És nem is tudom, hogy el tudunk-e menni ezen a héten, a jövő héten meg hétfőn megyek a nődokihoz, és az úgyis ránéz UH-gal a bébire, túlzásba így meg nem szeretnék esni ezzel, habár elvileg ugye nem árt az UH, azért mégis... :roll:

Jók legyetek, puszkány!
Vendég

Kokusz
Hát ez nagyon jó görbe!!!!!Remélem időben volt sex is!!! :D Drukkolok++++++++++++++++++++++++,ennek pozitív vége kell legyen!!!!

Tontica
Ezen az UH-n nézik a nyaki redőt,meg a baba orrcsontját.Ha a redő vastag,ill nincs még orrcsont az down kórra utal.
Remélem nálunk meg lesz az orrcsont,és a nyaki redőt 1 mm-re rendeltem. :lol:
Egyébként a múltkor is ,és Adánál is már az összes szervet lehetett látni ilyenkor.

Robcsi,Junko
Köszike a drukkot.Holnap 13-14 óra között gondoljatok majd rám! :!: :!:
este megírom,mi volt.azért nem előbb,mert dolgozom :x

Zsóka
A talpmasszázs nekem is jól jönne,mert irtóra fáj,mindkét csülköm :D Persze tudom,babásan nem lehet :?

Athiz
Na Szili hogy viselte az oltást???Milyen rendes dokitok van,hogy házhoz megy oltani! :shock: :D

Anyapoc
Villő hogy van?????

KépKép

KépKép
okr

Nem tudjátok,Sziromnak megvolt már a chorionbiopszia????????????????????????????????

KépKép

KépKép
okr

Kriszti, akkor holnap 1 és 2 között mennek a drukkok. Sziromnak ha jól tudom 24-én lesz a biopszia.

Athiz 30 hetet akartam írni, csak biztos annyira írtam, hogy nem vettem észre hogy nincs bekapcsolva a num lock. :oops:

Kókusz, eddig nagyon jó a görbuszod. Drukk!

Kép
Kép
robcsi03

Okr, igen, nekünk házhozjárós gyerekdokink van, mert itt a környéken nem találtam normális hozzáállású dokit, pedig már nem egynél jártunk. Aztán egy pár utcával arrébb a párom ismert valakit, akinek az unokájához ez a doki jár ki, és gondoltam, kipróbálom. Bevált. Általában ha csak telefonon beszélek ezzel a dokival, már az is megnyugtat, sokszor már ki sem jön, csak ha tényleg kérem.
A szurit jól viselte, meg szerencsére a két szülője sem lázasodós, és úgy tűnik, ezt örökölte, mert sosem lázasodott be szurikor, így most sem. Meg sem kottyant neki, úgy tűnik. :)

Akkor holnapra drukk nektek, de minden okés lesz szerintem! :wink:

Robcsi, okés. :lol: Nemsokára már te is itt tartasz, bár addig még lesz egy jó kis cukorvizsid, meg még egy UH a 28. hét körül. Majd 4D-ztek? Amúgy jól vagytok?
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, de mindig csak olvasni jutok már ide :oops:

Okr! Drukkolok holnap!
Jól tudja Robcsi, 24-én, jövő kedden lesz. Eléggé be vagyok tojva, a hátam közepére nem hiányzik, de kihagyni sem merném. Az az igazság, hogy nem magától a vizsgálattól félek, hanem attól, hogy esetleg nincs minden rendben, és attól, hogy nehogy maga a vizsgálat okozzon bajt. Valahogy ne is merek ehhez a babához lelkileg annyira közel kerülni, mint annak idején Miksához, bár az is igaz, hogy most sokkal rosszabbul is vagyok, meg Miksa mellett kevesebb az időm merengeni is. A vizsgálat pozitív hozadékának vagyok képes tekinteni ugyankkor azt, hogy megtudjuk a pici nemét, mert nagyon kíváncsi is vagyok, meg a nevekkel nagyon sehogy nem állunk, és így ugye célirányosabban lehetne tervezni :wink: Most egy hajszálnyival jobban szeretnék kiscsajt, és emiatt még saját magam előtt is ég a képem, mer végülis nem mindegy? Csak egészséges legyen, és tudom, hogy ez frázis, de igaz.

Athiz! És Szili hagyja, hogy a kukacát kezeljétek? Nálunk ez irtó nagy műsor volt mindig. Végülis pontosan mit tettek vele?

Kókusz! Jó görbe szerintem is :wink:

Tonti! Gratula az esküvőhöz! :D Mi is akkor házasodtunk össze, amikor a kölök már 1,5 éves volt :lol: Előbb nem értünk rá...

Nehogy azt hidd ám, hogy ezek a kétségek a többgyerekes léttel kapcsolatban csak a te fejedben fordulnak meg :oops: Nálunk még meg van spékelve azzal, hogy Miksa kicsit össze van zavarodva a kistesó miatt, azonkívül unatkozik itthon, szóval hisztisebb az átlagnál (csak május 9-én lesz az orrmadulaműtét). És nem érti, hogy fáradtabb vagyok, illetve mondhatom úgy, hogy idegesíti, hogy a mama most nem fürge ürge, aki mindig rohangál vele, utána, érte, neki stb.

Junko! Mit csinál egy kineziológus? :oops:

Robcsi! És mit mond a dokid a vérképedre?

Anyapoc! Mi a helyzet Villő pisijével? Akartam már mondani :oops: , hogy nálunk (vagyis a dokinknál) van erre direkt tesztcsík, és nagyon gyorsan meg tudja mondani, hogy van-e nagyob gond. Én is kaptam már tőle ide haza is. Nem tudsz ilyet szerezni?
Miksának épp az egyéves szülinapján volt húgyúti fertőzése, és szerencsére olyan gyorsan kapcsoltunk, hogy megúsztuk kórház nélkül és vesemedencegyula nélkül. Sajnos uncsitesó nem úszta meg, mert neki napokig tenyésztették a pisit, és mire kész lettek, addigra ráment a veséjére. Szóval érdemes ennek a csíknak utánanézni szerintem. Végülis mit mondtak, miért volt büdi a pisi? (Én is úgy vettem észre különben, hogy nem tetszett a szaga, aztán jött a láz is).

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirmi, nem tudok mit mondani ill. írni, bátorság. Én szinte tutira nem mennék ilyen vizsgálatra, de én már csak ilyen félősnyuszi vagyok.
Hogyan kezeljük Szilikukit? Este alaposan leöblítettük csak először vízzel vagy langyos kamillás főzettel, most már lehet neki rendesen mosni is. Alaposan felhúzzuk a bőrt, és bekenem neki Betadine kenőccsel, amitől szép bordószínű lesz minden, na de azért van mosószer, hogy kivegye. Iszonyú gyorsan gyógyul neki, és most már annyira nem érzékeny, habár még természetesen tiltakozik ellene, de már egyedül is el tudom lefogás nélkül is látni. Azért aggódom, nehogy visszatapadjon, de talán ha ezt mindig rendesen megcsinálom, akkor csak nem eszi a fene. :wink:

Szili nálunk is nehezen érti meg, hogy most már nem tudok vele focizni, mint egy hete, mert most már megfájdul tőle a nagy pocakom, és azért emiatt nem szeretnék koraszülést. Pedig nagyon megértő és okos, de ezt nehezen emészti meg szegénykém.
Vendég

Bocsánat, hoyg átpofátlankodok!

Athiz, örülök, hogy jobban van SZili, TE is igyázz magatokra!

Tontika romantika ide, romantika oda, férjhez megyö :lol: szived még mindig rakoncátlankodik?

Szirom! lélekben veled vagyok, semmi baj nem lesz!++++

mégegyszer bocsi, ja és kókusz drukk NEked is!
Vendég

Boniko, nem hiszem, hogy bárki ellenezné, hogy ide is írogass, ha kedved van. Gyere bátran!
Amúgy köszi. Olvastam ám, hogy el vagy kenődve. Mi okból? Úgy érzed, hogy most sem sikerült? Ezért?
Vendég

Sziasztok!

Megprobalok mindenkinek! :D Ugy orulok hogy ilyen sokat irtatok!!! :D

Junko: nem is vagy Te annyira negativ! :D Hozzank eljohetnel egy kicsit gyakorolni mielott Neked is megszuletik a babo!
Eskuvo: meg nem biztos, kene hozza love is!

Robcsi es erre a "verbajra" :lol: kapsz valamit? Nekem jo lett a verkepem pedig total sz@rul vagyok. :roll:

Kokusz: eddig nagyon jo ez a gorbe, most aztan drukkolhatunk ezerrel!!!!!!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ MOst mar ideje hogy csatlakozz a babasokhoz!!!

Athiz: orulok hogy Szilivel minden ok, egy kis hos! :D Hat igen, nem artana pihizni mar es magne b6-ot szedni, vagy szedsz?

Okr: meddig dolgozol meg? Biztos irtad de nem emlekszem ra. Azt nem latni ilyenkor meg hogy zarodott-e a gerinc? Hogyhogy az elozo babanal ilyen keson vettek eszre? Az enyemeknek 1 es 2 mm-es volt a nyaki redo es latszodott rendesen az orrcsont, vagyis ez volt a papirra irva. En meg attol felek hogy nehogy megint veteles vagy koraszules legyen a vege! :roll: :(

Szirom: hu, en is be lennek tojva es hat azt hiszem en sem csinaltatnam meg de tisztellek erte hogy Te be mered vallalni! Utana sokat kell majd fekudnod kisfiad rakoncatlankodasa ellenere is!!!
En is nagyon odavagyok egy kiscsajert de azt hiszem ezt mar mindenki tudja itt rolam! :lol:

Boniko: sajnos a szivem odavan elegge, lehet hogy szerelmes vagyok?! :lol: :shock: Te hogy vagy?

Csajok, kepzeljetek mi tortent velem vagyis velunk, Ratico aludt a szobajaban mi meg ugy gondoltuk kihasznaljuk az idot es hat ... erre amikor pont OTT tartottunk hogy, hat a vegenel akkor topogott be Rate nagy csodallkozva hogy ezek meg mi a fenet csinalnak itt, tisztara meg volt szeppenve! :lol: :oops: :shock: En meg rohogogorcsot kaptam! :mrgreen: Legalabb tudja hogy Anyu es Apu szeretik egymast! :wink:

Ja, voltam dokoinal, elkuldott EKG-ra, penteken megyek 1-re.
Addig csak megmaradok! :idea:

KépKép
KépKép
tontica

tontica szegény gyerek , sikerült neki valami magyarázatot adni?

:mrgreen: köszönöm én a mai napom depizősnek nyílvánítotam,(a kérdéses megjön, nem jön meg mivan állapot) de most kicsit feldobtál. remélme szíveddel minden rendben lesz.
Vendég

athiz köszike igen, azért. de holnap már nem leszek rosszulí8remélem)már egy hete érzem a mensiszerű hasfájást néha néha, hőm szépen felkúszott, mára meg leesett , most várom buta pirit, hogy új hónap legyen. :lol:
Vendég

Szirom
Nagy drukk 24-re!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Majd írd meg hogyan zajlott,és minden apró részletet!
Egyébként sztem lányod lesz! :D

Tontica
Gratula az esküvőhöz!!!!!!Nálunk is nagypocakos lagzi volt,nincs is annál jobb :D :D :D Bár az biztos,elég sok pénz,de megéri.Ugye csajok?????
12 hetesen a nyitott gerinc még nem látszik.Sajnos az a 18 hétnél előbb nem diagnosztizálható UH-val :x De remélem nálunk nem lesz mit diagnosztizálni! :)
Dolgozni hónap végéig fogok.Sajnos pihenő aztán sem lesz,mert kezdődika vizsgaidőszak :cry:

Athiz
Örülök,hogy a szuri semmi mellékhatással nem járt!
A fütyis dologhoz nem tudok hozzáészólni. :wink: De örülök,hogy javulgat! :)

Boniko
Üdv,és gyere nyugodtan!

KépKép

KépKép
okr

Kriszti gondolok Ratok es nagyon drukkolok hogy minden ok legyen aztan gyere majd a jo hirekkel es a gyonyoru kepekkel!!!
Hat, a fosuli viszont szuper dolog lehet, megeri tanulni, azt hiszem ez nekem nem fog soha megadatni ennyi gyerek mellett! :roll:

Boniko: tudod hogy spanyolul azt jelenti a nickneved hogy SZEP?! :D En nagyon drukkolok Neked es Mindenkinek aki ennyire kuzd a babaert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Athiz, nálunk szerencsére a tej-zsemle verzió van. Képzeld a Rékánál mekkora kereredés volt ezzel is. Én nem iszom meg magában a tejet, kérdeztem a védőnőt, hogy mi lehetne helyette. Erre ő: fél liter tea 5 púpos evőkanál cukorral. Én megcsináltam, majd összeragadt a szám tőle. Eredmény: terheléses 6,6 lett. Besz@rtam, hogy nehogy a doki újra elküldjön, mert akkor már a cukrosvíz van. Felhívtam egy másik védőnőt, aki közölte, hogy 2 kiskanálka cukrot szabadott volna a teába tenni. Na ennyit az én védőnőmről. A doki meg azt mondta, ha csak ennyi lett a terheléses a sok cukortól, akkor semmi baj sincs.

Vérképem meg csak terhesség alatt ilyen amilyen, Maltofert szedek, de szedtem a Rékával is és semmit se javított, meg ha eszembe jut bekapok egy Gravidát.

Tontica, remélem holnap a doki tud majd valami értelmes magyarázatot adni a rosszullétekre.

Kriszti, drukk és dobjad fel a sztárfotót is!

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Lányok, köszi a nyugtatgatást :wink:

Okr! nem te vagy az első, aki azt mondja, hogy lányunk lesz :wink: Hát majd meglátjuk. Az uramék mindenesetre hárman vannak fiúk mindháromnak fia van, és az én családom se egy lányos család. Kiderül :lol:

Athiz, Tontica! Az az igazság, hogy tény, hogy 35 fölött megnő a Down-kór kockázata. Lehet, hogy ti is meggondolnátok, ha az idén töltenétek a 38-at. Én nem merem nem megcsináltatni. Főleg, hogy néhány éve egy kolléganőm többedik babaként, kb. ennyi idősen mint én, Down-os babát szült. Szegény a szülőágyon tudta meg.

Robcsi! Én úgy emlékszem, hogy a vas felszívódását valami más hiány gátolhatja, de ha agyonütsz se tudom, melyik. Szóval akkor hiába szedsz vasat, nem segít, ha az a másik dolog nincs rendben.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Igen, a talmasszírozás jót tenne csak úgy... :wink:

Junko!
Persze, ha jó a szakember, biztosan hatásos a kinez is.
Hogy megy a programozás?

Kép
Kép
zsazsóka73

Mindenkinek köszike,hogy gondolt rám/ránk!
Él a baba,mocorgott is jó sokat,bár Adám mozgékonyabb volt ezen korában :shock: A nyaki redő 1.7mm,és korban épp 12 hetesnek felel meg.Semmi rendelleneset nem látott a doki :D :D
Kaptam egy fotot is,de majd később tudom feltenni,mert Ada szuper nyűgi.Sajnos belázasodott délutánra :(

Úgy vert a szívem a vizsgálóasztalon.egy szót sem tudtam kinyögni,csak lestem a képernyőt.Egy-egy dolgot nem nagyon tudtam beazonosítani :shock: :oops: Már be lehet jelentkezni genetikára is a napokban.

KépKép

KépKép
okr

De jó, Kriszti! :lol: Akkor kezdesz megnyugodni, ugye?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kriszti, nagyon örülök, hogy minden rendben van!
Abból meg hogy nem mocorgott annyit mint Ada ne csinálj problémát, annó Réka végigaludta a 12 hetes uh-t, nem úgy mint most a kistesó, akit alig tudott lemérni a doki :D
Adának jobbulást!

Kép
Kép
robcsi03

Íme a babánk kis pofija,3D-ben.Éppen a szemét dörzsöli a kezeivel.Élőben jobban látszik :oops:

Kép

KépKép

KépKép
okr

Azta Kriszti de orulok!!! Tudtam en hogy minden rendben lesz!!! Szuperul latszik a foton, milyen fejlett mar!!!

Csajok nem igaz hogy nem latszik az ultrahangos felveteleken hogy Down-koros-e a baba hiszen annak lathato jelei vannak! En nem ertem ilyen fejlett technika mellett hogy lehetseges hogy valaki a szuloagyon tudja meg! :evil: :(

KépKép
KépKép
tontica

Okr! Gyönyörű :D

És Adának jobbulást!

Tonti! Pedig nem volt olyan rég, épp amikor terhes voltam. Meg sem merték egy darabig mondani nekem a kolléganők. Dehát annyi minden játszhat közre. Nem minden uh olyan jó, nem minden doki olyan jó ultrahangos, mondjuk az AFP-ről nem tudok semmit. De arra emlékszem, hogy a lány olyan pozitívan, optimistán várta a babát. Azért utólag utánagondolva voltak jelek, mert egy időben feküdnie kellett görcsök miatt, de akkor ki gondolta volna, hogy talán emiatt...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!
Elöször is örülök,m hogxy szívesen fogadtok itt is :lol:

Okr gyönyörű a pocaklakód!

Tontika, remélem jól vagytok! a tudatalattim azé választotta ezt a nevet :wink:

Athiz Robcsi pussz neketek, sajnos ebben a hónapban sem nyertem!de sebaj, megyek GYnevac mamához :wink:

Anyapoc annyira ismerős vagy nekem! nem dolgoztál Herenden? :?:
Vendég

ja és Szirom! Jól döntöttél, hogy elmész a vizsgálatra! úgysem derül ki semmi rossz, minden rendben lesz! :lol:

egyébként nekem is van ismerősöm, akinek Down kóros lett a babaája, s csaj születéskor derült ki, illetve olyant is ismerek, akinek nyitott hátgerinccel született, azt sem vették időben észre :cry:
Vendég

Boniko sajnalom hogy most se jott ossze, majd MOST! :D
Hu, kezdek megijedni, azt hiszem en nemsokara elmegyek egy 4D-re es alaposan kikerdezem a dokit Down-korrol meg nyitott gerincrol meg hogy minden szerv a helyen van-e es normalis-e! Keresek egy nagyon jo orvost!!!

Szirom en nem is tudom mit csinalnek egyszeruen nem akarnek felnevelni egy Down koros babat, nem tudom, hu, borzalmas, nem is gondolok ilyenre!

Anyapoc regen irtal!!!

Angyal Te is!!!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok

Okr dejó, nagyon örülök nektek, sokat gondoltam rád tegnap.

Most nem sok időm van, de a görbémmel muszáj dicsekednem .... az a baj hogy kezdek reménykedni.

Kép
kokusz

Helló!

Jaj, megint jól lemaradtam, de sajna most sem nagyon van időm írni, légyszi nézzétek el nekem! :oops:

Kókusz, már hogy a csudába ne reménykednél, ez egy iszonyú tuti babás görbe, remélem, hogy tényleg tesztelhetsz a végén egy nagyon zebrásat!!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++

Boniko, a fene vinné Pirit, de legalább a farkas! :twisted:

Okr, nagyon édes a babád, és persze, hogy minden okés vele! Adának most mi baja? Valami baci?

Szirom, tényleg megértelek, csak írtam, hogy én félnék, hogy elveszítem a babát, még akkor is, ha ennek nagyon apró a százalékos aránya a statisztika szerint.

Robcsi, na ezt nem nagyon értem, két kiskanál cukor? :shock: Nekem 75 grammot kellett benyalnom szőlőcukorból. Na attól aztán tényleg összeragad az ember szája. :P

Tonti, hát igen érdekes szitu lehetett, hogy rátoknyitott Rate, na de ez sajna benne van a pakliban. :lol:
Igen, amikor nem felejtem el, beveszem a Magne B6-ot. Meg most már elkezdtem inni a málnalevél teát is. Meg most már elkezdtem szedni reggelente a Gravidát, eddig csak hébehóba szedtem.

Bocs, akinek most nem írtam, ennyi volt a napi limit. :lol:

Pusza, pocisimi, és még sok jó dolog nektek!
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok,itt vagyok,de tanulnom is kéne valamikor... :oops: :oops:
Meg hát elég ramaty volt a hetem,lelkileg egy kicsit össze kellett magam szedni,mert a sulinkban sorra történtek a tragédiák és nehezn dolgoztam fel :(....

Villő-pisi :ma kaptuk meg az újabb eredményt,ami full negatív.Mivel én ezzel nem elégedtem meg,felhívtam a dokinénit (ugyanis még mindig büdi... :() és kaptunk steril csövet,jövő héten tenyésztés... :roll: Hát majd meglátjuk....

Na,azt sem tudom,hol kezdjem a reagálást :D!

Kriszti

Először is óriási gratula,hogy minden rendben van és a pofika a kezecskékkel naggggyon aranyos :D:D:D!(irigy is vagyok :D)...de Tonticára jobban :lol: ...a kettő miatt)....
Akkor nagy drukk a ZH-hoz,én szombaton megyek,elég gáz,Etika,borzalom :(!Ha lenne hányós emoticon :D!....
Ada jobban van már???

Tontica

Remélem,minden rendben lesz az EKG-n és tényleg csak a két baba bolondozik veled :).
Gratula az esküvőhöz,tényleg marha romantikus :lol: ....Úgy elképzelem..gyere annyuk,elveszlek,mert több lesz a lóvé :lol: ...na de viccen kívól sok boldogságot :).(amúgy nem is értem,hogy eddig a pénz miatt miért nem hűzasodtatok?Nekünk is sokat jelent a két gyerek adózásban... :roll:)
Aktus:na én is mindig ettől rettegek :D!Na de mi lett a vége????
UH-down:sokmindent lehet látni az UH-on,az tény,de ahhoz,hogy hiteles legyen a vizsgálat és az eredmény,nagyon jó szonográfusnak kell lennie az illetőnek,mert oltári könnyű elmérni és elnézni dolgokat... :( Szl még így sem egyértelmű :(.A downos babákat szt még elég jól fel lehet nevelni(Az az egy a borzalom igazán,hogy nagyon korán meghalnak az ilyen emberek).Nagyon sok szeretet tudnak adni és viszonylag "nomrális" életet tudnak élni.Szt ettől elrettentőbb és szörnyűbb(ha van értelme iylet mondani),amikor valakit egész életében mondjuk etetni,pelenkázni kell... :(
Ja,és egyetértek Krisztivel,szt egy gyönyörű esküvő MINDEN pénzt megér!!!! :):)

Szirom

Drukkolok én is a biposziára,bizti minden rendben lesz :).
Pisi:Bulcsúnak is volt már húgycsőgyulladása,de ő ordított minden pisinél,egyértelmű volt.Először Villőnek is tesztcsíkkal nézték a dokinál,ott nem csak genny,hanem vér is kimutatható volt,ezért küldtek laborba.Na ott már nem mutattak ki semmit :roll:.Hát majd most az ÁNTSZ... :roll:

Robcsi

Vérkép :) Értem :).Az nekem is ilyen volt :D! MOndjuk a VVT kevés nem túl jól hangzik,de gondolom a vassal megpróbálják kézben tartani...A amagas fehérvérsejt szám terhesség alatt teljesen normális(na jó,biztos van már kóros :D).Nekem is magas volt,be is voltam tojva...A doki meg úgy húzta ki a csilagaimat,mint a fene:ez nem érdekes,ez sem,ez sem...és elmagyarázott mindent,mi miért elfogadható :).
Gyakorlati tanács: majd ismétlem Junkot :D:D!Most is kint dolgozik a férjed????

Athiz

Örülök,hogy Szili kukija jobban van :)!

Boniko

Nem dolgoztam Herenden :D!Bár tény,hogy közel van.... :roll:
Azért örülök,hogy itt vagy :)!

Kokusz

A görbéddel dicsekedhetsz is,szuper :).Hajrá :)!
És nem akarlak csigázni,de ez egy eléggé 3 fázisúnak kinéző görbe... :roll:

Képzeljétek,anyumnak volt kellemes élménye az itteni laborral.Ő vitte el Villővel a pisit tegnap és hát ugye vizeletgyűjtő zacsiban volt.Ketten ott trécseltek a laborosok,amikor anyum megkapta a poharat,hogy öntse át.Kérte őket,hogy nem tennék meg neki?Felháborodottan közölték vele,hogy ők aztán NEM!Na anyum kikelt magából,mondta,hogy be is vizsgálná,ha tehetné,nehogy dolgozniuk kelljen!!!Erre mondják,hogy ezt most miért mondja???Neki kellett bemenni a wc-be,szétszedni a zacsit,közben a gyerek kint ordított,azok meg trécseltek -akkor már 5-en-tovább.Hát anyum nem köszönte meg nekik a segítséget...
Még jó,hogy van kitéve egy kérdőív az elégedettség méréshez,hát majd most kitöltöm...
Bosszantó minden esetre.hogy ennyi emberiesség nem szorult beléjük,pedig magán labor :(.

Na megyek,mert sok lettem így is :)!

Ui:Angel tényleg nem írt régóta :(.

anyapoc

Sziasztok!

Kókusz ez a görbe nagyon ott van a szeren :lol: Drukk!

Athiz, ha azt veszed fél liter tejben talán még annyi cukor sincs, mintha a teába teszek 2 kiskanállal. Egyébként mikor elmeséltem a dokimnak, hogy mi volt ő is a 2 kiskanalas verziót mondta, mint a másik védőnő.

Anyapoc, férjem nem dolgozik külföldön, csak raktáros-gépkocsivezető, áruért jár ki Szlovákiába, Csehországba változó időközönként. Van hogy hetekig itthonvan, aztán van olyan hét is, hogy jön-megy.
Ez a laboros eset igen durva, na de majd jön Ágika és rendbeteszi az egészségügyet :evil:

Kép
Kép
robcsi03

Hahó!

Kókusz! Szerintem is nagyon szép görbe :wink: Mikor tesztelsz?

Athiz! Én is félek egy kicsit ettől.

Figyu, szerintem a málnalevélteát még ne idd, ez nagyon korai! Nehogy gond legyen! Én 34. héttől tudom csak, előbb nem ajánlják az én ismereteim szerint!

Bonikám! Még nem is üdvözöltelek itt :lol:

Tonti! Megbirkóznál azért vele, hidd el. Megbarátkoznál vele és a helyzettel, csak hát inkább ne legyen ilyen helyzet.

Anyapoc! Akkor azért nagy gond talán nincs. Mikor lesz eredmény?

Kriszti! Jobban van Ada?

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Robcsi

Értem,értem :),akkor azért nálatok jobb a helyzet :).
Labor:hát ezt már nem lehet az EÜ-re fogni sajnos :(.Ez alapvető emberi hiányosság szt.. a jóérzés sokszor hiányzik belőlük ezek szt :(.

Szirom

Én is remélem,hogy nincs nagyobb gond :(.Hétfőn viszem ÁNTSz-hez,hogy mikorra tenyésztik...pár nap tuti kell :(:Aztán hogy ha ez is nega,nem tudom,mi lesz :roll:.Akkor a dokinéni orra alá dugom a pelust... :roll:

Athiz

A málnalevél tea nekem is eszemben volt,szt is korai még.... :roll:

anyapoc

Hát köszi csajok az aggódást, de egy terhességi könyv szerint az utsó 3 hónapban kell inni a teát. Remélem, nem lesz gond!
Vendég

Sziasztok!

Anyapoc, nálunk az édesapámra csapták rá a telefont a reumások, a nagymamára a kartonozó vágta rá a telefont, a tesom meg majdnem lekéste a terheléses cukor vizsgálatot mert nem akarták beengedni időben!! :shock: Szval én hányingert kapok a magyar eü-től!!

Okr, gratula a jó eredményért!!!

Kokusz nagyon szép görbéd van!!

Kép
kata05

Athiz

http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... int&sid=80

De Te tutod...Meséljek,hogy nekem a szülés után milyen méhösszehúzódásokat csinált? :roll:

Kata

:(.Ez már nem szimplán az eü,hanem az erkölcs elvesztése,az alapvetó emberi jóság kihalása :(.... Szomrú :(.

Na mentem vizsgázni...hi-hi,pont etikából :D!

anyapoc

Sziasztok!

Vagyok, vagyok, csak fejtágításon voltam 3 napot, ma meg itt várt a sok tennivaló! :roll:
Elnézést nagy visszaolvasást nem tudok csapni! :oops:

Junko,
akkor lehet, hogy beválik a kinez? :wink:

Tegnap csomószor eszembe jutottál, mert a lakhelyedről (is) volt szó a képzésen, ráadásul, csupa jóóó! :D

És úgyegyébként mi van?

Kriszta,
akkor ami mostanáig lehet, minden OK, igaz? :)
Az UH kép tuti! :D
A genetikán is csakis jó eredményt kaphatsz!!!

Anyapoc,
szurk a vizsgádhoz! :)

Tontica,
drukk az EKG-dhoz!!!

Kata,
egyetértek az eü-ről való véleményeddel! :?
Természetesen tisztelet a kivételeknek!
angel37

Sziasztok

Anyapoc szurkolok neked a vizsgához .... :) de ügyes vagy te. Kíváncsi vagyok mit sikerül a Villő pisijáből kitenyászteni, tuti van valami baci benne ....

Robcsi én is attól félek hogy jön Ágika és rendbe teszi az egészségügyet ..... :roll:

Athiz Szili már teljesen rendben van?

Kata köszi :)

Ma reggel 37,1 .... fájdogál a hasam .... :roll:
kokusz

Angel

3 nap fejtágítás .... az durva ... vagy nem volt az?
kokusz

Kókusz,
hú bocs, a görbéded mindenképp meg akartam dícsérni, nem tudom, hogy maradt le :oops:

Hááát, néha kicsit tömény volt! :lol:
angel37

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?