Új privát üzeneted érkezett!

Baba :)
Kb 2 hete volt egy ilyen allergiás reakcióm mint Annának. Egyik reggelre feldagadt a szemem, a szem alatti lágy rész, és eltorzult az arcom. Kaptam calcimusc injekciót itt bent a munkahelyemen, és egy arckrémre gyanakodtunk. Másnapra viszont apró viszketö kiütések is kijöttek rajtam, akkor megint kaptam injekciót és Fenistil kapszulát is. Kiderült, hogy mitöl volt, a Plusszban vettem magyar körtét, és azt ettem 2 napig. Valószínüleg tiszta vegyszer volt, hiába mostam meg. Nem adtál valami gyümölcsöt a lányoknak, ami szezon-idegen?

Kata :)
Savanyított tejterméket sem adhatsz a gyerköcöknek? Az is allergizálja öket?

Ditke :)
Szerintem se a kor alapján ítéld meg a bébiszittereket. Viszont téged védve a gyakorlat igenis számít!!!!!!! Nekem volt 19 éves bébiszitterem, aki 1 évet elötte bölcsiben töltött, és hihetetlenül profi volt. Gyakran engem megszégyenítö tehetséggel bánt a gyerekekkel, viszont érzelmileg nem kötödött igazán hozzájuk. A következö bébiszitterünk 21 éves volt, imádta a fiúkat, és mint a kispajtásuk úgy játszott velük, de nem volt igazán profi a gyerekellátásban, mindig engem lesett, hogy hogy oldom meg a szituációkat. Egyébként az utóbbit sokkal jobban szerettük, mint az elsöt. A mostani 28 éves, és minden szempontból tökéletes. A bölcsiben mindenki irigyli tölünk. Profin kezeli a helyzeteket, nagyon jól bánik a fiúkkal, nem pánikolós, profin kezeli a hisztit, és imádja a fiúkat, nagyon ragaszkodik hozzájuk, és a fiúk viszont. Ö 4 évet volt egy családnál Luxemburgban, ahol 3 gyerköc volt, akikkel a mai napig együtt nyaral, jönnek hozzá stb., tehát komoly gyakorlata van.

Hozzánk jött olyan bébiszitter jelölt, akitöl kértek inni a fiúk, és telitöltött üvegpoharat adott a kezükbe. :shock: Gondolhatjátok, hogy ebböl levontam, hogy nem ért hozzájuk. Sok pedagógusszakos egyetemistával találkoztam, akiknek fogalmuk nem volt a gyereknevelésröl, tuti nem bíztam volna rájuk a gyerekeimet. Szóval az elsö a gyakorlat és a szimpátia szerintem, na és hogy ne legyen csinosabb int Te. :lol: :lol:

Ilduci :)
Tuti vevö lennék szandira, csak nehéz a sort kiválasztani. Mindjárt megnézem, hogy mi lenne kapós. Gondolom 1 fiú és 1 lány sort akarsz megvenni elsö körben?

Cat
Kép
cateye

Ilduci :)
Hány szandál van egy méretsorban? Leírom, hogy nekem melyik modellek tetszenek:

DO15 - kicsit ösziesebb
DO30 - motoros vagány, ilyet vennék a fiúknak
DO10 - zárt szandi, szerintem nagyon jól néz ki
DO12 - ez lenne az ami a legjobban eladható, mert a 3 csatost sokan keresik, de nekem nem igazán az esetem:-))))

Én vennék 2-2 párat a fiúknak nyárra, ha tudsz hozni, de szerintem itt más is. :P

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ilduci!
Éppen beleolvastam a topikba, és én is szandit keresek a fiúknak, sőt a kislányomnak is. Úgyhogy ha tényleg ilyen jó áron vannak, szivesen vennénk mi is. ( Ha postai úton megoldató a szállítás)
Én a nagy ikres topikba szoktam időnként írogatni, lehet, hogy ott is érdekelne többeket is!

Nem tudod még mikorra lennének meg a szandik?

Ildikó
ildikó

Sziasztok!
Pénteken megyek a nagykerbe.
Így néz ki a dolog:
DO30-egy sor barna 24-29-es méretig 3300.-
DO12-egy sor barna(pasis), egy sor narancs(csajos)24-29-es méretig 2800.-

Kérlek nézzétek meg a www.puntorosso honlapon a tavaszi katalógusba a cipőket, hogy tetszene-e?

Ha igen, akkor kérlek privibe írjatok a mester@velvet.hu email-címre.
Pénteken már postáznám is.

(nem tudom felrakni a képeket, mert túl nagy...vagy én vagyok túl béna..)

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Ditke

Már 2 napja filózok Csenin... Szerintem bele kell nyugodnod, hogy ő egyszerűen ilyen. Alapvetően így kell elfogadni, hiszen te tényleg megpróbáltad kicsit "leépíteni", de nem megy. Az oviig még van több, mint fél év, ez azért sokat számít. Az tuti, hogy már nagyjából tutdja, hogy mindig visszamész hozzá, hiszen mondja a babájának. a gyerekek sok feszültséget a játékon keresztül vezetnek le (sőt még diagnosztikai értéke is van a játékuknak). Ez a jó út, hiszen azzal, hogy a babát nyugtatja, tulképp magát nyugtatja. Szerintem arról van szó, hogy ezen a területen kicsit később érik és még elégtelen a szabályozó-rendszere. Nem vagyok benne biztos, hogy mi a jobb megoldás: tovább erőltetni az elszakadást, finoman tréningezve őt folyamatosan, vagy a nyarat meghagyni neki, hogy megnyugodjon egy kicsit. :?

Nincs ötleted, hogy mitől sérülhetett a bizalma? Történt vele valami amikor más vigyázott rá? Bármi "sözrnyűség": elesett, leesett, kezére csaptak, nem úgy etették, itatták, fektették le ahogy te szoktad? :? Esetleg mondott neki bárki olyat, hogy pl. ha rossz lesz, anya nem jön vissza? Volt ilyesmi egy mesében? Annyi minden lehet egy ilyen korú gyereknél, ha érzékenyebb fajta... és ha nem biztos, hogy ki tudod szedni belőle, hogy mi az. :shock:

Majd még megpróbálok utánaolvasni a dolognak... sajnos gyerekpszichológiát nem sokat tanultunk és akkor se mélyedtünk bele, így nincs hova nyúlnom. Esetleg Gyöngyi sógornője tudna vmi értelmeset mondani, ha jól tudom ő gyerepszichológus. Azt gondolom, hogy neked most vmi stratégiára ovlna szükséged, hogy hogyan kezeld ezt a problémát, mert a kísérletezéssel lehet, hogy még jobban kiakasztod szegényt.

Baba

Gyógyuljatok meg gyorsan! Bár, ha allergia, attól még nyugodtan átjöhettek. :wink:

Brigi

Na tessék, kellett ez neked! :wink: De gondolom, ahogy engem, téged is a végletek zavarnak: egyszer le se tojja, hogy elmész, máskor meg visszabújna. :roll: Nikinek is voltak ilyen kilengései: pár hete én is egyfolytában azt hallgattam tőle, hogy "bú", azaz bújik és jött is bújni. :D Most már nem akar bújni.

Kata

Én is rájuk gondolok mostmár- magamnak nem is kértem anyuéktól se semmit, nekik hozattam mindenféle játékot, ha jönnek haza. A turiban se sokszor jutok el a felnőtt cuccokig (pedig az is jó szokott lenni), mindig nekik keresek először. És imádom látni, ahogy örülnek vminek!!!

Képzeljétek, tegnap megmutattam nekik a bugyikákat, amiket vettünk nekik nyárra és úgy megtetszett nekik a dolog, hogy ma fel is akarták venni. Mikor raktam volna el kimosva a szekrénybe, ott követelőztek. 8) Hát, a délelőtt folyamán egyet mindenki összepisilt, most pelusba alszanak, aztán a délutánt meglátjuk. Mindenesetre nagyon tetszik nekik. :D
És hétfő óta nincs cicizés este se. :? Bevallom, nagy ordításra számítottam, de úgy tűnik egész jól elfogadták a helyzetet. Dávid még emlegeti fürdés után, meg nyöszörög mikor végül ágyba kerül, de könnyen elalszanak. Hú, remélem nem most kiabáltam el....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Meme!

Köszi, meg fogom kérdezni anyut, bár szegény nem tudom emlékszik-e, még a folyosón nyomták a maszkot az arcára, hogy gyorsan elaltassák, nem volt szívhangom :shock: Aztán 5 napig meg se mutattak neki, mert azt mondták, hogy ha nem maradok meg akkor jobb ha nem kötődik :(
Mikor a hugommal volt terhes az orvosok a zárójelentés láttán mindig megkérdezték, hogy egészséges-e az első gyerek? Anyu szerint vannak maradandó károsodásaim :lol: Egyébként elég szerencsésen megúsztam,egyedül a szemem rossz, rövidlátó vagyok a sok inkubátor miatt. Na jó, kicsit lökött vagyok, de lehet, hogy a horoszkópom tehet a dologról!! :lol:

Baba, Cat!

Nem erre a korra gondoltam, hanem itt sok 16-17 éves középiskolás hirdeti magát, hogy vigyázna gyerekekre. Aztán kiderül, hogy vigyázott már nyáron 2 órát az unokatesó kisfiára... Vagy volt olyan, aki referenciának megadott egy számot, aztán seperc alatt nyilvánvaló lett, hogy az osztálytársa adta el magát 3 gyerekes anyukának, akinél ő vigyázott a családra :? Nyilván ők nappal suliban vannak, főleg nyári munkát keresnek, meg éjszakát akarnak vállalni, na én ilyenekre akkor sem bízom, ha a hátamra kell kötni a gyereket. Az egyetemistákkal már korban nem lenne bajom, de mivel itt nem nagyon van igény bébiszitterre, így valódi tapasztalatuk sincs. A barátnőm 30 éves, mégsem bízom rá a csajokat, mert szétszivatják az agyát. Szegény nem képes nemet mondani és azt a gyerekek ki is használják. Szóval tényleg nem a kor a gond, tapasztaltat meg még nem találtam. Nálatok van miből válogatni, itt jó ha egy-két épkézláb jelölt jelentkezik a többit már egy perc telefon után leírnám.
Azért még rágódok egyet a dolgon. Most egyébként is azt mondta a vezetőnő az oviban, hogy ha visszamegyek 8 órában dolgozni, akkor is csak fél napot maradhat a gyerek oviban, ha megtartom a gyest is. Ezt nem tudom hogy gondolta :shock: többet kellene fizetnem a csősznek azért a napi 4-5 óráért mint amit én keresek...
Vagy ez is egy dolog aminél megvan az az összeg, hogy tovább maradhasson :?:

Megyek, mindjárt kelnek és romokban a lakás, meg kezdődik a hiszti mert megyek angolra :(

Ditke
ditke62

Miért kell tudnia az ovónonönek, hogy Te GYES mellett dolgozol? Neki a lényeg a munkáltatói, hogy dolgozol, nem? Semmi joga szankcionálni, mert ez egy törvényben sincs benne. Ha dolgozol 8 órában, akkor nem viheted el öket délben az oviból. Ha nem dolgoznál, akkor tehetné ezt a kitételt.

Cat
Kép
cateye

Cat, Baba!
Nekem is olyan allergiám van, ami ilyen tünetekkel jár (szembedagadás, bőrkiütés). Kb. 3 éve derült ki, és elég durván mert egy reggel arra ébredtem, hogy nem látok. Szerencsés voltam, mert javasoltak egy bőrgyógyászt, és ahogy beléptem a rendelőjébe azonnal megmondta, hogy szerinte mire vagyok allergiás sőt azt is, hogy ezt milyen márkájú termék okozza. Aztán ki is vizsgáltak: perubalzsam allergiám van. Ez azt jelenti, hogy szinte semmit nem tudok használni, amiben illatanyag van, és van néhány olyan fűszer is amit nem javasolt fogyasztanom. Most hallottam egy úgynevezett biorezonanciáról, és lehet, hogy kipróbálom. Nekem a NIVEA, az AVON és a drágább mosószerek (értsd ARIEL, PERSIL) a fő ellenségeim. ;-)

Ilduci!
Kisebb szandi nem lesz? Vagy ez csak ilyen nagyobb méretben van? Engem 20-as csajos, és 21-es pasis érdekelne, ha van.

Kitartás a szeles időhöz, előbb-utóbb majd csak visszatér a jóidő!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)

Még egy utolsó a bébiszitter témában :)
Lehet, hogy nem ilyen helyeken kellene keresned, bár hogy hol, arról gőzöm sincs. De nem hiszem, hogy Debrecenben nincsenek állástalan óvónők?? Vagy 50-es nagyik, akiknek megszűnt a munkahelye, de még elég fiatalosak a gyerekvigyázáshoz?? Lehet, hogy csak nem jut eszükbe ilyen "munkakör". Nálam ilyenek is jelentkeztek a hirdetésre. Én nem ezt kerestem, de ahogy értelmezem neked ez tetszene leginkább.
Fél tucat gyereke és fél tucat testvére??? Lehet, hogy az "ákszentusa" nem lenne tökéletes. :) :) :)
De lehet, hogy Lillának igaza van, és felesleges kísérletezni. Csak eszembe jutott, hátha az a gond, hogy már kötik az elmeneteledet a mamához. De ezek szerint nem ez a baj.

Azért elég szemétnek hangzik a vezető óvónéni. Mégis mit képzel, hogy ha dolgozol, akkor hogy viszed el a gyereket????

A ki a rosszabb anya témában nem versenyzek. :lol: :lol: :lol:
De vannak olyan emberek, akik arra születtek, hogy gyerekekkel foglalkozzanak. A fittnessteremben pl. a srác engem teljesen levett a lábamról, ahogy a lányokkal az első perctől kezdve eltalálta a hangot. Ez nem tanulható. Belőlem valahogy hiányzik a fantázia, és hát a türelem sem teng túl. :oops: Ettől persze még nem vagyok rossz anya, csak rossz játszópajtás. Nekem ezért fontos, hogy a bébiszitter játszópajtás legyen, mert ez az, amiből én keveset tudok nyújtani.

Lilla :)
Cicizés :) :) :)
Ajázás ma már egész tűrhető. Bár délelőtt anyu nem tudott kimenni velük, mert Borka ordított. De elég fáradt volt, le is feküdt utána. Még messze nem "tökéletes", de erről talán már inkább a szél tehet nem a betegség.

Megkaptam, hogy mit kell a térkép hátuljára feliratozni. Ha érdekelnek a túraleírások, akkor átküldöm. Km, terep, látnivalók, stb. Mind a váci Naszályra.

Na folytatom a munkát. Egész jól haladok.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikóka!
Egyenlőre ennyire van keret, meg az az igazság, hogy előbb megnézem, van-e rá kereslet.......
:-P
ez egy jövőhét közepére kiderül, ha akkor lesz az még belefér neked időben?

szinta!
megtudod mondani az enyimémiket is?
Én:1976.12.20. 09.45.
Uram:1973.12.31.16:45
gyerekek:2006.02.14. csenge:18.43 ,olivér:18:45
köszi

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Ilduci!

Csenge és Olivér: Vízöntő-Szűz
Te: Nyilas- Vízöntő
Férjed: Bak- Rák

Nagyon jó a családi horoszkópotok!!!!

Szandi minket is érdekel, írok privit.
De, előtte egy kérdés: Lányosból csak ez a szín lesz? Mert, Zsófinak a ruhatára elég rózsaszín árnyalatú. S, ahhoz a narancs nem igazán illik. Más nincs így ezzel?

Meme
szinta

Brigi,
köszi, jöhet!! :D

Vikóka,
mennyivel a fent említett szerek használata után jött ki az allergiád? Csak mert egész idáig gyógyszertári fürdetőt használtunk, de elfogyott, és gondoltam elhasználjuk a születési csomagból a cuccokat. Most épp egy Nívea babafürdetőt használunk kb. 3 hete. Lehet, hogy az okozza, és csak most jelentkezett?

A szeme amúgy szebb már, nem olyan dagadt, és a pirosság is múlik, a kiütések még vannak.

Lilla,
jövő héten összehozzuk! :wink: Úgyis nyári idő lesz szinte.

Kép
baba888

Sziasztok!

Vikóka! Puntorosso...
Mivel az én srácaim lábmérete is kissebb a 24-esnél utánanéztem a számhoz tartozó belső méreteknek:

Belső hossz:
24(14,5cm), 25(15cm), 26(16cm), 27(17cm), 28(17,5cm), 29(18cm)

A srácok most 14cm belső méretű sziesztát használnak. Az a siestánál 21-es!!!

Így már nem is olyan nagy a 24-es dr. pirospötty :)

Ki merre megy, mit csinál a négy napos "ünnep" alatt?

Mi valamerre kirándulni/biciklizni szeretnénk, illetve minden low budget program érdekel :shock:

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Hú,sok minden történt,míg nem jártam erre! :lol:

Elöször is a legfontosabb:
Ki ismeri,mit tudtok a Heim Pál kórház gyereksebészetéről?????

Itt járt ma a védőnő.Természetesen nem voltam itthon :? !Csak a mama a Marcival meg a Benivel.Marci 93cm és 12,8kg,Beni 94cm és 13,3kg.Oli így lemaradt!De sebaj,május elején megyünk utógondozásra,majd ott megmérik!

Folyt. köv.,mert le kell fektetnem a nagyot! :lol:

Kép

Kép
edit73

szinta!
köszi a horoszkópot, akkor ezek szerint összeillünk a párommal?

Lehet olyan szandi is a narancs helyett, amiben van
1:rózsaszín, almazöld, drapp pánt, vagy
2:rózsaszín, világoskék, drapp pánt.
Csak nekem ezek nagyon világos színek.

Ha esetleg mégis inkább ezek a színösszeállítások érdekelnek, jelezd, hátha meggondolom, meg a többi csajos érdeklődőnek is ajánlhatjuk, ha ez menne jobban, hozhatok inkább ilyet.

kiliman!
hol nézted meg a méreteket?
köszi, egyébként :-P

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

edit!egyszerre írtunk!!!
a nagyot fekteted??:-O
nahát, nahát!
:-P

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Most töltöttem le néhány képet a fényképezőgépről:
Margitszigeti játszótér...
Kép Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Ilduci!

A rózsaszines szandik nekem is jobban tetszenek, lehet hogy akkor mi is kérnénk egyet ha tudnál olyat hozni. Nekem a 2. változat tetszik, de az a lényeg, hogy legyen benne rózsaszín!

Ildikó
ildikó

Meme,
köszi a kópot! :D

Kiliman,
jaj a kis drágáim! Nagyon vagányak ezekben a sapikban! 8)

Caaaaat..? :wink: :D

Vikóka,
s.o.s privi ment!

Én is teszek fel pár képet a legutóbbi kedvencekből.
Nemrég kapták ezeket a sapikat, és nem szedik le...csak a másikét. :lol:

Kép

Zsófi és a kék szem :shock: :lol:

Kép

És végül nyuszi ül a fűben

Kép

Kép
baba888

Jaj, olyan mérges vagyok. Az rendben van, hogy néha elszáll, amit írok, de, hogy nem jelenik meg az, amit elküldtem. Na mindegy...

Baba!
Remélem megkaptad a privim.

Kiliman!
Felbuzdulva azon, amit írtál nekiestem egy mércével a Lurkóim cipőjének. Luca: Táncsics 20 (13 cm), Bence Táncsics 21 (13,5 cm). Na most legyek okos! Ha Ilduci jelzi, hogy van kisebb mérete is, akkor majd kigondolom a dolgot.
Programjavaslatom, amúgy nincs, mi ilyen 'egyik nap megyünk valahova másik nap otthon vagyunk hétvégét' töltünk. Az tuti, hogy korábbi terveink ellenére az Állatkertet kihagyjuk, mert rájöttünk, hogy biztos nagy tömeg lesz! ;-)
Amúgy már nagyon várom a nyári talit, hogy mit művelnek majd egykorú gyermekeink!

Imádom ezeket a tavaszi kerti képeket! Ha eljutok a fényképezőgépig, majd én is teszek fel néhányat.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Kiliman

Mi Plitvicén gondolkozunk. Nem épp low budget, de már annyira mehetnékem van vhová!!! A kirándulós része viszont meglenne. :wink: Még azért vacillálunk, mert nem emlékszünk, hogy volt-e ott olyan hely, ahol szabadon mernénk ereszteni őket. Mert egész nap a hárihurciban ülni nem nagy élvezet se nekik se nekünk.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Végülis mikor lenne a tali? :roll:
Most szervezi a család a nyaralást, én meg nem emlékszem melyik napban maradtunk.

Eri
simones

Sziasztok!

Baba, nagyon nagyok már a lányaid! Én is szeretem az ilyen obiektívbenézőkicsittorzított képeket. :)

Lilla, hátihordóban lesznek a gyerekek? Az igen..., izzasztó lesz :)

Vikóka, mi azt tapasztaltuk, hogy ahány cipőmárka annyi méret...

Találtam egy jó bicikli után köthető szekeret, ami babakocsivá is alakítható, és fix áron kb 30e ft + postaköltségért elvihető. Nem fair, hogy többet is keresnek és olcsóbbak is a babacuccok :cry:

http://cgi.ebay.de/Fahrradanhaenger-Jog ... dZViewItem

Nálatok a kötelező oltásokat hova adták? Comb vagy fenék?

Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman!
Az oltásokat többnyire combba kapták, de volt olyan, amit felkarba. Fenékbe egyáltalán nem kaptak eddig oltást.

Lilla!
Plitvice. Én ugyan még csak képen láttam a helyet, de úgy nagyon tetszett. Szavaidból úgy vettem ki, hogy Te már jártál ott: Mennyire bejárható a környék Lurkókkal? Babakocsi használható?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)

Na az én kis ügyes, helyes, okos és rendes kislányaim ma is meg voltak kergülve. Anyukám szokta mondani, hogy ne kiabáljak a gyerekkel, de ma még nála is betelt a pohár. Azon, hogy lefekvés helyett a kutyát sózták nagy vihogások közepette, már csak röhögni tudtunk. Boróka a nap nagyobbik részét (amikor nem voltak kint) a földön fekve töltötte és közben üvöltött. Ilyesmikért, hogy nem abból a pohárból, nem azt a cumit, nem azt a pulóvert, nem akkor, nem úgy, stb..... :roll: :roll: :roll: Ha nem csinálná egész nap még lehet, hogy megesne rajta a szívem, így viszont vagy kiakaszt, vagy megnevettet. Remélem hamar megunja.

Kiliman :)
Nagyon vagányak a kölkök. :) Hihetetlen, hogy milyen gyorsan nőnek.
Fenékbe nálunk sem oltanak. Felkar, de inkább comb.

Remélem túrák tetszenek. A csajok meg nagyon édesek. Ilyen pólónk nekünk is van, de én olyan fagyos vagyok, hogy nem merem még rájuk adni. :) :) :)

Elfelejtettem írni, hogy a csajok gyönyörűek, mint mindig.

Vikóka :)
Mi pár éve voltunk, és épp azt beszéltük a barátainkkal, hogy az emberek képesek mindenhová vinni a babakocsit. :) De a hátukon cipelték, úgyhogy én nem vinném. Vannak olyan helyek, ahol lehet tolni, de kevés és rengeteg a lépcső. Egy könnyű esernyő még beleférne, de egy ikersport már húzós sztem. Mondjuk mi nyárom voltunk, és valszeg olyankor el sem férne a kocsi, plusz a szembejövő forgalom egymás mellett. De persze most szezon előtt biztos nincs tömeg.

LIlla :)
Kis telhetetlen. Most jöttetek vissza Egyiptomból. :) :) :)

Edit :)
JÓ nagyok a fiúk. Enyémek még nem érték el a 11 kg-ot, és centire is sztem olyan 87-88 körül talán. A 86-os gatyók még éppen jók rájuk. De amennyit az utóbbi időben ettek, hát nincs mit csodálkozni. Bár Réka ma megtanulta a "husit" mondani. Nagyon édes, viszont nem lehetett eleget adni neki. A krumpli viszont nem fogyott. :roll:

Na megyek dolgozom tovább.

Jó éjt nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Simones,
július 22-ét lőttük be.

Kiliman,
hát igen, számomra is megdöbbentő, hogy nőnek, de amilyen étvágyuk van, nem csodálom! :D Szerencsére elég jól eszik mind a kettő.

Brigi,
nagyon klassz, köszi!! A képek meg duplán meghozták a kedvemet! :wink:
Valamelyik nap 23 fok felett volt a hőmérséklet, ragyogó napsütés, én is sortban voltam, meg ujjatlan pólóban, gondoltam ők is megdöglenének hosszúban. És tényleg jól érezték így magukat, nem fáztak abszolút! :D
Ráadásul már alig vártam, hogy rövidben legyenek, és kint legyen a kis husi karjuk, lábuk, eddig erre nem volt lehetőség. :?

A hosszúhétvégére már meglesznek a hordik (Cat jóvoltából, köszönjük, Cat! :D ), úgyhogy mi is rándulunk, de hogy melyik nap... Eddig az biztos, hogy május 1 a reptéren ér minket, mert akkor mindig nagy üzem van, utasrepültetés, stb. Ha valakinek van kedve, jöjjön, szép környezet (Farkashegyi reptér B.keszi mellett), gyerkőcöknek izgalmas látni a röpcsiket, szülőknek repülni, stb! :D
Remélem szép idő lesz aznap!

Kép
baba888

szaisztok!

Lilla!

Köszi az infót, a múltkor nem volt időm írni, tegnap éjjel meg be se engedett a babanet :twisted:

Szóval az, hogy mi történik a "hátam mögött", mikor nem vagyok itthon, azt nem tudom. Anyós és anyum is tudnak kiakasztóakat mondani, tőlük kitelik, hogy azt mondták, hogy ha rossz lesz nem jövök vissza :twisted:
Pl. azt mindig és mindenkienk elmondják mostanában, hogy "Anya buta", mert drága jó anyám azt mondta nekik, hogy azért kell iskolába járnom, hogy ne legyek buta. Ebből ők levonták az egyenes következtetést, hogy akkor most buta vagyok :? Na lehet, hogy nem vagyok egy agytröszt, de azért ne égessenek már a gyerek előtt :twisted: Meg mondanak ilyeneket, hogy "elvisz az ördög", és társaik. Én meg nem győzöm leépíteni a dolgot. Pepét nem izgatja különösebben, ő inkább várja, hogy mikor jön az ördög :lol: mert kíváncsi rá, még mondja is néha, hogy "gyere ördög" , meg ha nyílik az ajtó akkor biztos ő jött :lol: De Csenge nagyon félős és neki ez biztos másképp csapódik le. Persze mindig kiosztom a családot, hogy ne mondjanak ilyeneket, akkor azt nem mondják, jön helyette más. Szerintük én vagyok túl engedékeny, és az én hibám, hogy ilyenek a gyerekek. Petrával az a baj hogy túl fegyelmezett, Csengével meg hogy nem :shock: Szóval nem tudtam összehozni egy rendes gyereket... mindig mondom, hogy ők sem :lol:
Kézreütés anyumtól kitelik, bár folyton elmondom, hogy ha én nem csapok a kezétre, akkor talán néhány óráig ő is kibírhatná...
Elesés: na hát az mindig van, de az akárhogy figyelünk rá előfordul, szóval ezért igazán nem hibáztathatok senkit, vér még nem folyt :wink:
Etetés-itatás nem lehet gond, alig eszik, inni meg bárhol, bármikor, bármennyit :lol: Ilyen szempontból Petra a háklisabb, neki nem mindegy mit melyik pohárból, tányérból, székből...
Mese: most hogy mondod: mostanában az egyik kedvenc a Weöres Sándor : Buba éneke. Ezt énekeltem neki valamelyik nap (na jó, kornyikáltam :oops: ) amiben a versszakok utolsó sora mindig valami anyás: "Visszaszállnék anyám ablakára, Elcsitulnék jó anyám ölében, Anyám nélkül mindig sírdogálnék :idea: "
Szóval ő is sirdogál?? Azért ennyire nem függhetnek össze a dolgok, vagy mégis???! :?: De egyébként mostanában minden gondolata az "anya" körül forog, a kis plüss tigrisnek a nagy az anyukája, a többi gyereknek a játszótéren végigmutogatja az anyukáját, folyton a babáját húzza magával. (Két egyforma baba van, de mivel Petrát nem érdekli, így mostanában Csengének ikrei vannak :lol: )
A babával egyébként nagyon anyáskodó, puszilgatja, simogatja, folyton pelenkázza, pólyázza, eteti, mindig elmondja neki, hogy visszajövök, nem kell félni, stb. Szóval én is úgy érzem, hogy próbálja ő feldolgozni, meg mondja is mindig, hogy nem fog sírni, de amikor élesben megy a dolog akkor nem megy :(
Egyetem egyébként már csak pár hét, szóval utána csak angolra fogok járni, az meg tényleg csak heti 1x2 óra, annyit ki kell bírnia. A nyár hátha megoldja a problémát. :wink:
Még arra gondoltam, hogy volt, hogy még aludtak, mikor elmentem, tehát mikor felébredtek nem találtak. De előtte elmondtam, hogy majd menni fogok, csak lehet, hogy elfelejtették? Fel kellene ilyenkor ébreszteni őket??

Mindegy, köszi a segítséget, remélem megoldódik, 10 év múlva meg azon fogok sírni, hogy már azt sem tudom merre csavarog :lol:

Cat!

Igazad van, majd azt mondom, hogy lemondtam a gyesről és úgy mentem vissza dolgozni. Már csak a munkáltatóit kell megoldani, mert egyelőre nem nagyon van hová visszamennem.

Brigi!

Igazad van, valóban nem Kolompárt vagy Rézművest szeretnék, akinek van egy tucat gyereke és testvére :lol: :lol: :lol:
Tulajdonképpen nekem a kor 18 felett mindegy lenne, csak látnám, hogy talpraesett és nem csak a játék számít hanem tud fegyelmezni, rendet tartani köztük. Szóval nem kifejezetten játszópajtást keresnék.
Egyébként én sem vagyok ősanya típus, míg nem voltak gyerekeim nem tudtam mit kezdeni a kicsikkel, a gyerekgyógyászatot azért (is) utáltam, mert én nem szerettem gügyögni, hogy ide száll a lepke, meg ugrik a nyuszi, sosem jött a számra a "hol fáj a pici poci..." inkább a szülővel kommunikáltam, a gyereket meg rábíztam a nővérkére. Aztán ahogy saját gyerekekkel kellett foglalkozni, már más lett a dolog, ma is egész nap hasat vizsgáltunk :lol: Bár néha még összekeverik, melyik oldalon van a máj és hol a lép... :wink:
De a más gyerekével ez a távolságtartás továbbra is megmaradt valamennyire, a sajátommal jókat játszunk, de a máséval inkább idétlenkedem.
Szóval én sem lennék számomra jó bébiszitter :)
Lehet, hogy nekem vannak túlzott elvárásaim :roll: :lol:

Hiszti: nálunk Petra, aki szinte sosem hisztizik, a múltkor egy óra üvöltés után sírva aludt el. Folyton azt kérte, hogy hajtsam össze a takaróját, és ha csináltam , akkor sírva kiabálta, hogy úgy nem jó. Már a létező összes variációban hajtogattam, épp csak origamit nem csináltam belőle, de sehogy nem volt jó, végül ott hagytam és sírva elaludt. Aztán kiderült, hogy
1. hosszában kellett volna kettéhajtanom
2. ráfektetnem a közepére
3. a másik takaróját négy részre hajtani, azt mellé tenni
4. a harmadik takaróval betakarni, de úgy, hogy felül legyen a csillag
No, erre a folyamatsorra csak este a hisztinél jöttem rá, mert akkor már nem volt annyira magánkívül és a ráfektetés részt megoldotta egyedül, innentől meg már gyerekjáték volt :lol: Szóval átérzem a helyzeted, bár szerencsére ez nála egyedi eset volt (kopp-kopp... :roll: )

Kiliman!

Mindig megcsodálom a fiaid, ugyen nem tudom melyik melyik :oops: de a sárga kalaposod (Ambrus? :? ) teljesen elbűvöl mindig :) Neki olyan finomak a vonásai :)

Hoszú hétvége??? Én azt sem ismerem, hogy mi az hogy hétvége. A férjem végigügyeli, de gondolkodott rajta, hogy egy napot lepasszol nekem, mert már nem bírja. Én meg nem bánnám, mert én meg itthon nem bírom néha :lol: Bár szerintem fél nap után örülne, ha ügyelni kell jönni :wink:

Kötelező oltás: volt comb, fenék, felkar. Mikor mit hová.

Baba!

Olyan más így nézni a fényképeket, hogy már láttalak benneteket élőben is :)
Anna kék szeme meg tündéri :)

Jó éjt, (ma sem tanulok már munkajogot :oops: )

Ditke
ditke62

Baba!
Köszi :)

Eri
simones

Sziasztok!

Tegnap eljött a nagy nap, beíratkoztunk az oviba. :wink:
Mikor felkeltek azt mondták, ők nem jönnek.... Aztán meg szép lassan átérezték, micsoda szép dolog ez életükben, s az oviban is így viselkedtek!
Nagyon megnyugodtam, mert abba a csoportba fognak járni, ahova Kristóf is járt, ugyanaz a 2 óvonéni és dadus néni lesz velük. Mindegyik nagyon kedves, aranyos... Az anyai szívem kicsit megnyugodott!
Mikor odaértünk, már végeztek a tízóraival, meg a foglalkozással, így bemehettünk. Először bújtak hozzám, alig akartak velem együtt bejönnni. Aztán Zsombikát gyorsan eltudták csalni kisautóval :wink: , Zsófi nehezebben szakadt el.
De, mikor mentem mert sorra kerültem a beíratkozásnál, Laci maradt velük a csoportban, nem volt gond. Kicsit az udvarra is kimentük a csoporttal, ott meg aztán mindkettő ott hagyott bennünket! Csúszda, homokozó, mászóka, mindenféle hinta .., stb. nagyon elvoltak!!! Igaz, azért, hogy mindig lesték ott vagyunk-e, de jól elvoltak.
Alig akartak hazajönni.
Meg is beszéltem az óvonénikkel, hogy amikor csak akarunk megyünk, s októberig szépen beszoktatom őket! :wink:
Közben meg nem hajtogattak mást, hogy remélik olyan kis aranyosak lesznek mint Kristóf. :roll:
Vele tényleg soha semmi gond nem volt.

Tegnap előtt szavaló versenyen volt a nagyfiam, s 3. lett! Sok induló volt, ugyhogy nagy dolognak könyveltük el.

Ennyit rólunk.... :wink:

Ditke!

Amit az oviban is mondtak, hogy nagyon határozottan kell a gyereket ott hagyni. Előre felkészíteni, tudja mi lesz, mi fog vele történni. Aztán ha az elválás lesz, határozottan, kellő mértékű búcsuzkodással kell majd megtenni. Mert ha a gyerek egy kicsit is bizonytalanságot érez a szülőn, nagyon gyorsan, könnyen meginog!!!!
Lehet, mivel Cseni ennyire kötődik, érzi rajtad, hogy te is sokat őrlödsz ezeken a dolgokon!
Én a helyedben kerülném az ilyen mondókákat, ha még ezeket is ennyire átérzi, erre a dologra helyezi át.
Valamint nem akarom ezzel bántani szüleidet ill. férjed szüleit, de nem szabadna, hogy ennyire más nevelési elveket vezessenek be, ha ők vannak velük! Hiszen, ez az idő elég kevés...
:cry:
Nálunk, tudják a nagyszülők, hogy én miket és hogyan engedek ill nem engedek, s ők is így követelik! Még akkor is, ha nem mindig így gondolják!
Volt olyan Zsombika sem akart Apukámékkal maradni, de addig-addig kötötték le a kis figyelmét, míg elengedett!

A többieknek később, mennem keel, mert ébredeznek, s megyünk Paksra!

Szép NApot:

Meme
szinta

Tündériek a lányok, és olyan jó látni, hogy ilyen jó húsban vannak. :D

A háti hordozó üzlettel meg mi is jól járunk, mert klímát kell bövíttetnünk a lakásba és az egy vagyon lesz. :cry:

Meme :)
Gratulálok Kristófnak! Nagyon ügyes fiú! Mit szavalt?

Az ovival meg nagyon szerencsések vagytok, sajnos itt nincsenek ilyen családias hangulatú ovik, ez a nagy büdös Pest átka. :(

Szerintem nem kellene felébreszteni öket, ha elötte elmondod nekik, hogy amikor felébrednek, akkor Anya már nem lesz ott, iskolába megy stb...

Én úgy mint Brigi nem értek egyet a nagykönyv szerinti szembe búcsuzkodással eleinte. Az én gyerekeimmel már meg lehet tenni, mert értik, hogy visszajövök, és tényleg halaszthatatlan dolgom van, de amíg kicsik voltak, csak indirekt búcsú volt. Elmondtam nekik, hogy el fogok menni, és addig xy fog vigyázni rájuk, aztán amikor nem látták, akkor kisuttyantam. Ez a bölcsis beszoktatásnál is így volt, söt a gondozónök is azt mondták, hogy ez így jó. Intettek, hogy mikor tünjek el.

Mondjuk abban meg Memének van igaza, hogy nagyon megérzik, ha az ember nem biztos magában, hezitál, hogy jót tesz-e ezzel. Utólag visszagondolva nekem ez volt a gond Olival, hogy én sem voltam magamban biztos. Szemét anyának gondoltam magam, és az ajtón kívül tördeltem a kezemet összeszorított foggal, hogy nem ártok-e azzal nekik, ha bölcsibe mennek. :oops: :cry: Aztán az idö igazolta, hogy nem, mert nagyon kis rátermett pasasok lettek, és imádják a bölcsit, ölelgetik a csoporttársaikat az utcán, játszón is, én meg már bediliztem volna otthon velük, és ök sem lennének kiegyensúlyozottak egy idegbeteg anya mellett.

Kiliman :)
Mi visegrádi bobozást tervezünk máj 1-re. Bár nem egy low budget program, de szinte már semmi nem az, föleg gyerekekkel nem. :( Az állatkert is már baromi drága, a vidámparkról meg nem is beszélek.

Tudom, hogy ez nem a piactér, bocsánat, de eladó egy 24-es és egy 25-ös Dr Batz cipö. Kívül-belül bör, bézs színü, nagyon jól néz ki. Akit érdekel, küldök képet róla. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Amúltkor én is írtam egy csomót,aztán a világhálón elveszett! :cry:

Ilduci!
Nekem esténként a Dáviddal mindig be kell mennem a szobájába,betakarni,jó éjszakát kívánni,megpuszilgatni.Sőt ha nincs nagyon sürgős dolgom,akkor kicsit mellébújni és egy 5percet beszélgetni vele. Ez az ő "esti meséje"!Neki szüksége van rá, én meg örülök neki,hogy legalább ilyenkor még összebújhatunk! :lol: Amúgy már ciki vagyok az utcán,haverok előtt! :wink: :cry:

Kiliman!
Hosszú hétvége? :cry: Apa dolgozik,mi meg élvezzük,hogy végre elkészült a kertben a homokozó. A mérete se lett kicsi: 3*3méter.
Oltás:mi mindig fenékbe kapjuk.Én ezt nagyon szeretem,mert ilyenkor a karomban lehet a gyerek,egyik kezem a feneke alatt,másikkal a hátát fogom (így jól magamhoz tudom szorítani,hogy még véletlenül se mozduljon meg).Dumálok neki és közben látom a dokinénit,mikor szúr.A gyerek meg nem!Így mire eszébe jutna sírni ,már vége is.Most kaptunk szurit,de egyik se sírt!
Ja és ha borogatás kell rá utána,a pelussal tök egyszerű rászorítani,de mozgásában nem korlátozza.

Meme!
Sajnos,nem minden nagyszülőnek fontosak az azonos nevelési elvek!!!!Sőt! Nálunk direktbe mást csinálnak,még véletlenül se hajlandók elfogadni anyósomék a mi elveinket. Ha szóvát teszük (pedig gyakran megtörténik),még megsértődnek rajta!

De!Hidd el nemsokára eljön az az idő,amikor már értik és tudják a gyerekek,hogy amit a mama megenged,az anyánál tilos! Ekkortól pedig már sokkal könnyebb lesz.Én ma is elmondom nekik,hogy azért mert a mamával ezt lehetett,nálam/velem nem.Meg hasonlók!

Brigi!
Kösz!Tényleg termetes mérettel rendelkeznek.Bár 2évesen a Dávid is 93cm volt.Igaz,apjuk 190cm,én meg 175cm. Szóval volt kitől ilyesfajta géneket örökölni.Sokszor meglepődnek a játszótéren is,hogy csak 2évesek.Ha beszélnének,tuti 3-nak lehetne őket nézni.

Rólunk:
Beszédfejlődésünk elérte a következő lépcsőfokot.Olivér így kommunikál: aaeo oua eeaőüii ááoiiüa.Szét névetjük magunkat,mert tényleg olyan mintha mondatokat mondana.Illetve azokból a magánhangzókat! Annyira édes!!! :lol:
Voltunk Olivér sérvével kontrollon.Sajna,úgy néz ki meg kell műteni,mert teljesen nyitva a sérvkapu.Így ezt már nem növi ki. Június 13-ára kaptunk időpontot Győrbe.Ha lesz még pénze a kórháznak,mert nem hozzájuk tartozunk.De mivel folyamatban lévő dolog,ezért mehettünk hozzájuk.Megjegyzem ha már muszály,inkább ott műtsék meg.

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Akartam írni neked, hogy hatalmasak a fiúk!!!! Föleg a magasságuk meglepö! Az én fiaim Oli 94 cm 14,5 kiló, Samu 95 cm és szintén 14,5 kiló. Mi az abszolút normál tartományban vagyunka a percentilis görbén, a koruknak megfelelöen, de szerintem a Ti magasságotokkal kilógtok. :D

Oltás: Mi korábban combba kaptuk, amióta "nagyok" viszont a karjukba, és tök büszkék rá. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kiliman

Hát, azért annyira nem lesz vészes- még mindig nincsenek 10 kilósak. :shock: :?

Baba

Melyik nap jönnétek hozzánk? Kedd?

Brigi

Holnap akkor jössz ugye? Én 8-ra megyek le, akkor nyit.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!

Kristófom NEMES NAGY ÁGNES : JEROMOS, A REMETERÁK c. versét mondta.
Nagyon jó kis vers. A ritmusa ha el van találva, nem lehet gond. Én találtam neki. :wink:

Lilla!

Gondolj ránk cipő ügyben, mert Zsombeszkám szép sunyiba lemotorozta a mostani orrát!

Meme
szinta

Lilla :)

Megyek! Ha közbe nem jön valami életbevágó. Artúrral már meg van beszélve. Mondjuk azt még nem tudja, hogy ilyen korán van, de majd megtudja időben. :)
Melyik részen keressem a turit? Úttól jobbra, balra?? Vagy nem lehet eltéveszteni?
Persze biztos odatalálok. :)

Én nem is értem, hogy hogy lehet olyat mondani egy gyereknek, hogy elvisz az ördög!!!! KOmolyan, ezt sztem nekem a szüleim, sőt a nagyszüleim sem csinálták. Bár akkor még elfogadottabb volt. Hát kell az egy ekkora gyereknek, hogy ijesztgessék? Ettől lesz szófogadó???? Én megmondanám az anyámnak is, meg anyósomnak is, hogy ha nem tud "rendesen" bánni a gyerekkel, akkor ne is jöjjön!

Szegény Oli! A sógornőm kisfiát nemrég műtötték (nem sérvvel, hanem valami bélcuccal), de annyira hamar túlvolt rajta. Mondjuk ő még csak 7 hónapos volt. Azért remélhetőleg Olit sem fogja annyira megviselni, téged biztos jobban. Azért drukkolok.

A lányok ma egész tűrhetően viselkedtek. Igaz ma már rendesen ki lehetett menni velük, elég jó idő is volt. Meg talán már múlik ez a fránya betegség. Bár Réka még mindig orrszívós. :cry: :cry: :cry: Szegénykém annyira utálja, de nem merem kihagyni, mert sztem a múltkori fülbigyó is emiatt volt. Előtte soha nem voltak a megfázásaiknak szövődményei.
Borka meg próbálkozik itt-ott a hisztivel, de igyekszem előre leszögezni a szabályokat, és így kezelhetőbb. Pl. tegnap összevesztek a mondókáskönyvön. Hiába akartam, hogy felváltva válasszanak, Borka csak üvöltött, és mindig el akarta marni. Ma már elég jól meg lehetett vele beszélni és csak kis huzigálás volt. Persze reggel is volt egy kis hisztike, mert nem akart kimenni a kisszobából velem együtt. Ilyenkor megáll és lefekszik, vagy lehajol. Szépen beraktam a kiságyba, hogy nyugodjon meg. Azóta nagyjából rend van. De most apjával azért próbálkozik, ahogy hallom. :roll: :roll: :roll:

Na megyek dolgozni, eddig nemigen tudtam tőlük.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Turi a kucorgó téren van, bal oldalon a kis üzletek között.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Olyan büsze vagyok, hogy el kell újságoljam Nektek: Luca és Bence ma egyedül megebédeltek kanállal. Ami külön melengeti kis szívemet (na meg energiáimat), hogy nem volt utánuk disznóól. Szinte alig kellett letörölnöm az etetőszlék tálcáját. Lehet, hogy ezt már réges-régen kellene csinálniuk (mit tudom én, hogy mit ír a nagykönyv), de annyira drukkoltam Nekik. Hiába, ilyen egy elfogult anya...

Na, eldugulok...jó éjt!

Jó turizást holnapra!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Meme!
Gratula Kristófnak,nagyon ügyes volt!És gratula anyukájának a vers választáshoz,ő is ügyi volt! :P Volt valami jutalom is?

Cat!
Mondom is nekik mindig,hogy hol vannak az én 2kilós cipóim,akiket hazahoztam a kórházból?! :lol: :wink:

Brigi!
Nem akarok itt Ditke helyett beszélni,de én úgy látom,hogy neki van szüksége a nagyszülők segítségére.Persze a véleményét elmondhatja nekik,de ha nem fogadják el,akkor nem tud mit tenni.Azért érzem át ennyire a helyzetét,mert én is hasonló cipőben járok.Most éppen a csoki,csokis sütemény kérdésével őrjít meg anyósom. Kb. 150szer elmondtam neki,hogy nem ehetnek számolatlanul a fiúk kakaósat,mert allergiások rá. Kinőhetik,de feleslegesen nem szabad terhelni vele a szervezetüket.Meg szerintem egy 2éves még vígan elvan csoki nélkül is.Van számtalan más édesség. Aztán a múltkor megint nem értettem,miért nem múlnak el a kiütések a Beniről.Pedig már 3napja elocomoztam (hű de úúúútálom,de más nem segít).Nahát azért,mert amikor anyós volt velük,én meg csináltam a dolgom (egyik nap vsárolni voltam,másik nap meg takarítottam - ez kb. 2*1,5óra volt),megtömte őket csokis sütivel. Persze utána még a képembe hazudta,hogy csak 1szemet adott a 3gyereknek.De a Beni keze nem erről árulkodott.Na meg ismerem én a gyerkeimet!!!! Ja és még én voltam a szívtelen anya,aki még a sütit is sajnálja a gyerekeitől! :roll: :twisted:
Szóval van,akiről minden értelmes szó lepereg! Ez csak azért nagyon szomorú,mert ezzel a saját unokájának árt!!
Műtét: azt mondta a doki,hogy délután már úgy kell lefogni,hogy ne ugráljon!Na Olivér nem ez az ugrálós fajta,de úgy legyen!!!! :lol: Azért az altatás miatt be vagyok parázva.Egyedül az nyugtat,hogy befekhetem vele a kórházba,így nem kell magára hagynom.

Képzeljétek mi is taknyosak vagyunk!Mármint a Beni meg a Marci.Ennek most csak egyetlen előnye van: megtanultak orrot fújni!!!!! Na azt nem mondom,hogy már nem kell orrszívózni,mert azért még nem tökéletes.De napközben már nem használtuk.Frankón kifújják kérésre,totál önállóan.Nem is hagyják,hogy segítsek (sajna,így nem tudom befogni az egyik orrlyukat fújás közben,de talán később ezt is megértik).Igaz,így gyakrabban mosakszunk,mert kenik mindenhová.Meg fogy rendesen a zsebkendő is!De annyi baj legyen!Annyira büszke vagyok rájuk,az érdem 100%-ban az övék!

Szép estét!Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Vikóka!

Nagyon ügyesek vagytok! Elsősorban persze a lurkók!De te is a bátorságodért!Én ezt még nem mertem megtenni.Pár próbálkozásunk volt,de a vége az lett,hogy kiborították az ételt a tálcára.Így én a kanalas kísérletet nyárra hagyom,amikor egy bugyiban lehet enni. 1-2dolgot ehetnek kanállal az enyémek is (pl:ránottát),de inkább csak a kézzel ehetőseket engedem meg nekik egyedül.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke,
Zsófi a kék szemű :lol: :lol:

Edit,
milyen sérve van Olinak?
Annának köldöksérve van, azt mondta a dokinéni, ha 1 éves koráig nem húzódik vissza, akkor 2, 2 és fél éves kora körül meg kell műteni. :(

Lilla,
végül is jó a kedd, írd meg a címeteket. Valamikor kora délután mennénk alvás, ebéd után.

Meme,
már napok óta lesem a "nagy" vonalzóját, ígyhát nagyon boldog szülinapot kívánok neki!!! :D

Kép
baba888

Tök jók vagytok az orrfújással. Nálunk semmi esély egyelőre. Nem értik, hogy mit kell csinálni. Borka csak a hangot utánozza a szájával, meg gyűri a zsepiket, de annak semmi köze az orrfújáshoz. :) :) :)
Értem én, hogy Ditkének szüksége van valakire, de miért kell olyannak lennie, aki árt a gyerekeknek (na jó nem fizikailag, de lelkileg, ami legalább olyan rossz, ha nem rosszabb). Én inkább fizetnék, minthogy a gyerek sérüljön vagy beteg legyen. Persze biztos élőben nem ilyen szörnyű, mint így kiragadott példák alapján hangzik, és ezt neki kell megítélni. Ez csak az én véleményem. Remélem nincs harag. :) :) :)

jÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Valószínűleg azért döntött így Ditke,mert bébiszittyót se talált megfelelőt. Meg hát nem lehet a nagyszülőket teljesen eltiltani az unokáktól. Meg azért szerintem tuti szeretik az unokáikat,csak sokszor bele sem hajlandók gondolni a tetteikbe.
Legalábbis én itthon ezt tapasztalom!!!

Ditke!
Remélem,nincs harag,hogy így a hátad mögött( :wink: :oops: ) kitárgyaltunk! :lol:

Baba!
Nekünk lágyék-sérvünk van,abból is a vízsérv. Nekünk szerzett dolgot,nem csecsemőkori.Azokat jó eséllyel kinövik. Olinak 1,5évesen jött elő.Erre is lett volna esély,hogy kinövi.Ha nem nyílik ki teljesen a sérvkapu.Csak nem ez történt.Sajna!

Most mennem kell,mert szétszednek!
Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Nagyon boldog 10.szülinapot kívánunk Kristófnak!!!!
Szülinap? Buli?Lesz? Családi vagy jönnek a barátok,barátnők is?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

NAgyon szépen köszönjük!
Tegnap volt családi köszöntés, buli. Jövő szombaton meg a barátoknak. Lesz: 4 kislány, 4 kisfiú az osztályból, 4 unokatesó meg az enyém 3!!!!!!!!
Szegény Oli, gondolunk rá sokat, mert nővérem kisfiát ( Marcit ) is sérvre műtötték 3 éves korában...
Jól viselte, nem volt nagy műtét!
Én is minden este megyek Kristófhoz alvás előtt kicsit dumcsizni.
:wink:
Imádom ezeket a meghitt perceket! Valamint úgy gondolom, addig jó nekünk még ők így igénylik!!!!
Orrfújáshoz külön gratula! Az enyémek nem tudják elsajátítani. :cry:
Ha nátha van, bizony szivatni kell.

Brigi!

Örülök, hogy gyógyulnak a csajok!
Életkorilag lassan beléptek a hiszti-dac korszakba. Vagy Borka már el is kezdte?

Baba!

Tündériek ezek a kis csajok!
Neked is nahgyon köszönjük a " nagy" jókívánságait! :wink:
( nagyon tetszett ez a megnevezés)
De, tudod, tényleg olyan nagyfiús is lett!
Csak visszahúzódik Annának a sérv!!!!

Vikóka!

Nem vagy elfogult, szerintem korukhoz képest nagyon ügyesek!De, ha jól emlékszem, már raktál fel olyan képet, amelyen ettek valahol, s már akkor csodáltuk őket!

Meme
szinta

Na, betaknyosodtak a csajok.
Cat, mikor tegnap hozzád indultam, még semmi bajuk nem volt (a fáradtságon kívül). Mire hazaértem apa már lefektetni készült őket, mert nagyon elfáradtak, behisztiztek. El is aludtak, aztán nemsokkal később felváltva nyüsziztek. Bementem, hát hallom, hogy mind a kettő úgy röfög álmában, levegőt alig kaptak. Porszívó elő, párásító bekapcs, mondanom sem kell, milyen jó kis éjszakánk volt, szegénykék nagyon szörcsögtek. :(

Úgyhogy Lilla, azért várjuk még ki azt a keddet... :?

Vikóka, neked meg a szerdát ajánlottam volna, vagy esetleg a hétfőt, bár az még nem bizti, de akkor azzal is várjunk!

Anna allergiája amúgy egész jól múlik, a szemének két napja semmi baja, a kiütések is száradnak lefelé. Minden újfajta kozmetikummal leálltam nála, és a kertben sem voltunk pár napig.
Ma késő délután kb. fél órára ki mertem vinni őket a kertbe, Lacim úgyis lenyírta a füvet, hát fürdés előtt már megint őrülten dörzsölte a szemét, mintha viszketne neki. :evil:

.

Kép
baba888

Sziasztok!
Rég jártam erre, de sajna vacakol a gépünk, és a net is. :(
Most is Anyóséktól írok.
A fiúk nagyon élvezik a kertes ház adta lehetőségeket.Teljesen ki vannak cserélve azóta, amióta itt lakunk.

Nem tudok mindenre reagálni, mert csak bele-bele olvastam
Minden csemete lenyügöző a fotókon!!!! :)

Ilduci!
Érdekelnének a szandik, de nem biztos, hogy tudok majd írni emailt.Most gyorsan megírom mailben a számom és majd megbeszéljük, oké?

Baba!
Sikerült már etetőszékeket venned?
Lehet, hogy megválnék a miénktől (PegPerego Prima Pappa).

Puszi mindenkinek, majd még jelentkezem, ha tudok

Judyt
KépKép
judyt

Ja, tettem fel képeket a házunkról az albumba, de még csak kívülről sikerül pár képet csinálni, majd legközelebb belülről is csinálok.

Itt nézhetitek meg:
http://users.atw.hu/kosa/thumbnails.php?album=31

És pár kép a fiúkról, ha nem baj:

Nagy az egyetértés

Kép

Atika a földművelő
Kép

Ákoska is szereti a virágot
Kép

Szilvásváradon húsvétkor

Kép

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Meme!
Boldog szülinapot Kristófnak :)

Nekem is megmondanád a fiúk aszcendensét?
2002. 10. 22. 14.10 és 14.11.

4x szex = 7 gyermek ;)
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=55364

Eri
simones

Eri!

Köszi a figyelmeztetést! :wink:
Hidd el, van ebben valami, de nem kezdem el itt taglalni ikreink történetét! :wink: :lol: :lol: :lol:

Az ascendeshez kérdésem nyári vagy már téli időszámítás volt-e???

Judyt!

Jók a képek! Szuper a térkő, a sziklakert a grillezős kemence ( ennek nem ez a neve, de mikor megláttam ez ugrott be :wink: ), szólav az egész! :)

Meme
szinta

sziasztok!

Csak gyors bekukk :wink:
Meme!

Utólag is boldog szülinapot a nagyfiadnak :)

Eri!

Tök jó! Ha megmutatom a férjemnek, tuti inkább cölibátust fogad, de ilyen "sorscsapást" nem viselne el :lol: Mondjuk nekem olyan furcsa, hogy a harmadik gyereknek még nincs neve. Tudom, Angliában lehet ilyet, hogy csak később anyakönyvezik, de azért furcsa. Sokunknak szerintem már a pocakban volt neve a gyerekeknek. Bár 7. gyereknek nevet találni valóban nagyobb gond lehet :lol:

Judyt!

Tetszik a házatok, a kert, a kemence meg különösen, egyszer majd én is ilyet szeretnék, bár fogalmam sincs mikorra valósul meg. A helye már megvan :)

Lányok!

Javulóban Csenge anya-függősége. ami bejött: az utóbbi alkalmakkor mikor elmentem mindig ígértem ajándékot, kaptak Kinder-tojást ha jók lesznek és nem sírnak. Szombaton mikor mentem suliba, egyáltalán nem volt ordítás, Cseni ugyan végig kapaszkodott belém, láttam is rajta, hogy mindjárt sírni fog, de mondogatta magában, hogy "nem sírsz, anya hoz ajándékot", és kibírta :)
Azt hiszem mi leszünk alegnagyobb csokitojás felvásárlók a húsvéti nyúl után :lol:

Van viszont egy rossz hírem is: voltunk Pepével a szokásos UH-ján, mert születése óta van egy pici vesemedence tágulata, és már januárban láttak neki nagyobb nyirokcsomókat a hasában, de azt hittük, hogy biztos azért, mert épp meg volt fázva. De most is ott vannak, sőt, nagyobbak, a legnagyobb már 2 centis :( A laborjában is vannak eltérések, de mind olyan, hogy "még belefér" kategória, de így együtt már azért nem az igazi :( Holnap reggel megyünk CT-re. Altatni kell szegényt, már előre izgulok :( Azért remélem csak vaklárma, hiszen semmi tünete nincs, de azért már végigfuttattam az agyamban az összes ronda kórságot ami ilyet produkál :cry:

A többieknek majd később írok, most nincs kedvem :(

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?