Sziasztok!!
Csak pár nap, és alig lehet elolvasni, amit írtatok.
Ilona!
Kérdezted, az integrált vérvételt. Ez két vérvétel egy a 12. egy a 15. héten 5 tényezőt vizsgálnak benne, ebből 2 megegyezik az AFP-vel de sokkal több ennál. 97%-osan kiszűri a rendellenességeket, Down kórt, idegcsőzáródást és még 3 ritkább kromoszómarendellenességet. Nálunk nem támogatja az Oep, pedig kórszerűbb, biztosabb, és olcsóbb lenne, mint az AFP és a genetikai uh, ami helyette van. A gond az, hogy ki kell küldeni (mindezért) Angliába, ami miatt viszont drága 25.000. Ft volt. De nem a leletet küldik ki, hanem a vért. De még így is tök gyors. Kedden vették le a második vért és csütörtökön 1 óra tájt már telefonált is a doki. Nem semmi. Ceizer prof mondta a multkor a tv-ben, hogy az angolok sem értik, hogy hogy lehet az, hogy nem támogatják, nálunk, ahol annyi a jó elméleti, genetikus szakember. Hát ez a mi országunk, már sokadszor....Mi arra gondoltunk, hogy már annyit áldoztunk a babák elkészülésére, hogy ez a pénz sem fog minket romba dönteni, annak ellenére, hogy az építkezés miatt minden fillért meg kell gondolni.
Hosszasan beszélgettetek arról, hogy megjön-e az utro és a duphaston mellett. Nekem az a tapasztalatom, hogy az utro mellett nem a duphaston mellett igen, de a barátnőmnek az utro mellett is, így én is amellett török pálcát, hogy erre sem egyformán reagálunk. Tegnap beszéltem egy másik lombikos lánnyal a gyógyszerektől való meghízástól, ez is más-és más. Nem vagyunk egyformák.
Ja és a várólisták. Tavaly nem kellett sokat várni, én csak a Nyírőt tudom, havonta 70-80 lombikos beavatkozást végeztek. Januártól az Oep közölte, hogy 25 beavatkozást fizetnek ki. Így ha akarnak sem tudnak többet csinálni, a várólista pedig egyre hosszabb és hosszabb lesz. Mindenhol. Mert ez minden intézményt gyötör. Amikor én voltam januárban megismerkedtünk egy másik párral, akiknek sajnos nem sikerült, február elején, mikor az eredmény meglett már csak szeptemberre volt hely. Azt gondolták, hogy nem hagyják annyiban, és a srác végighívta az összes pesti meddőségit, és mindenhol vagy ugyanezt mondták, vagy azt, hogy most még egy kicsit hamarabbra van helyük, de mivel ők az újjak és a régieket veszik előbbre, náluk is hasonló helyre kerülnek. A Nyírőben úgy oldották meg, hogy akinek maradt fagyasztott embriója, azt a 25 felett megcsinálják, csak ki kell fizetni a szondát. Ez kevesebb, mint a gyógyszerek lennének ( 25.000 Ft) így sokan vállalják ezt. Már, hogy ez volt, amíg működött, mert most úgy néz ki, hogy a NYírőtben lehúzzák a rolót.....
Babszi!!!
Biztos, hogy el kell vetned a lombikot? Mi lenne ha megpróbálnád azt az alapítványt, amit a múltkor valaki feltett, ha jól emlékszem a
www.pri.hu-n megtalálod? Vagy ha most úgyis beleveted magad a tanításba, apránként kispórolnád??Most lépett életbe az a 70 %-os gyógyszertámogatás, lehet, hogy mégsem jönne ki olyan sokra. Nekem 127.000. volt de tudom, hogy mindenkinek más összegre jön ki, csak azért írom, hogy tudj mihez hasonlítani. Én hittem nagyon az insemben, de most már azt gondolom, hogy sajnos akármeddig insemezhettünk volna, mert nekem biztos, hogy a megmaradt petevezetőmben is göröngyös az út. És ezt nem mutatja ki vizsgálat. Átjárható, a folyadék átmegy rajta, de rőgös, és a pete már bajban van.
Nagyon drukkolok mindenkinek. Pusz Tamar