Új privát üzeneted érkezett!

végre elaludt... bakker, egyre többet akar! már nem elég ha járkálok vele, atempó sem mindegy: most éppen a sietőset díjazza :shock: remélem a futkározásig nem jutunk el :?
ja, és az sem jó, ha a kezembe van, de én mást is csinálok közben - pl. próbálok olvasni - ha ő fent van, akkor csak vele foglalkozzak :shock:
tegnap beszereztünk egy babapihenőt, este már abban ringattuk el :wink: hú, nagy hiszti volt fürdés után: öltöztetés közben vmi nagyon nem tetszett neki, és elkezdett úgy ordítani, ahogy Pann Te is írtad, hogy szinte nem is vett levegőt :shock: cicivel is alig lehetett megnyugtatni, utána meg hiába aludt el, fel-fel riadt szegény :( aztán 11 körül kidőlt - meg mi is... - és legközelebb csak f4kor kelt 8) aztán meg reggel f7kor 8) egész jót aludtam :P aztán reggel kezdődött az egész megint... Most is a takaróba bugyolálás jött be, meg sietve rohangálás a lakásban :shock: kíváncsi vagyok, hogy meddig tart az alvás...

Olyan szép amikor alszik :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég

Barbi!
Te is egy hős vagy!!! Jó kis fogyókúra a gyereknevelés! :D :D Én szopi közben már nagyon jól tudok enni, inni, olvasni, tv-t nézni stb! Főlet, mióta 40 percig is elcummog rajtam... :D

Úgy látom azért az éjszakák majdnem mindenhol jól telnek, rajtunk kivéve... nálunk a 2,5-3 óránkénti kelés az azért megvan! :shock: Mondjuk a cicim miatt nem is baj, úgyis alszunk közben! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann! Nálunk ugynez volt tegnap! Itt volt anyukám, bementünk a DMbe vásárolni, a gyerek aludt mint a bunda a babakocsiban, majd amikor megálltunk az egyik polc előtt nézelődni, rövid időn belül elkezdett reklamálni, hogy nem vagyunk mozgásban :evil: Pedig ma elviszem magammal a boltba is :twisted: szokja csak szépen :twisted:
ja, a takaróba bugyolálással kapcsolatban jutott eszembe, hogy most még OK, de nyáron a 40 fokban mit fogunk csinálni??? akkor még egy vékony textil pelus is sok :shock: kell klíma a lakásba 8) :lol: :lol: :lol:
Vendég

Barbi!
Mire nyár lesz, reménykedj benne, hogy már nem lesz szükség a bugyeszra! :D Addigra majdcsak "átalakul" és beáll a rend! :D

Nálunk tegnap annyira fújt a szél, hogy nem is vittem ki sétálni! De ma mindenképp kellene. Csak annyira ciki, hogy bömbizik a babakocsiban! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Én is feladtam, hogy nem nézek TVt amikor a gyerek a szobában van! Szopi közben nálunk is bejátszik már 8) ivás is, kaját még nem próbáltam, de az is eljön :lol:
az újdonsült szülőknek szóló jótanácsok közül az egyik kedvencem:
" tanulj meg gyorsan enni! tanulj meg keveset enni! tanulj meg nem enni!" :lol: :lol: :lol:
Vendég

Timi! Én ugyanígy vagyok vele! És persze vannak egy csomóan, akik jól végigmérnek ha sír a gyerek a kocsiban :evil:
én ráadásul mindig ugynazzal a sráccal futok össze sétálni induláskor - a gyerek meg mindig ordít... gondolom mit gondolhat :lol:
Vendég

de jó csönd van! 8)
csak a laptop kellemes zúgását hallom :lol:
Vendég

Jaj, csajok, csatlakozom Pannihoz..
Én végkimerülök. Este 6-tól éjfélig csak akkor nem ordított mikor a szájában volt a cici ill. a fürdőkádban ült. Szegény már berekedt az ordítástól és csak hörgött és nézett panaszosan. Majd szuper éjszaka (éjféltől 5-ig), és azóta megint. Fáj a hasa, bukik, sír, meg én is :( Mit ettem? Ma nem merek semmit enni, eddig csak egy kis citromos teát nyeltem le, tudom, muszáj enni, de nem merek semmit.
Megnyugtat, h éjszaka jól alszik, tehát nem lehet beteg, és tegnap sztem nem fájt a hasa se, csak ma reggel.

Lorca, bukás. Ez nagyon új h ilyen gyakori: kaja után ok, de van, h alszik egy-két órát és még utána is bukik :shock: szegénykének tele van a szája ilyen túrószerű izével a visszaköpött tejtől. Még a lehelete is állott tej szagú, adok neki kamillateát, mert olyan sz.r íze lehet, azért is sír talán. Mivel a teát nem issza meg, még az elveimet is feladtam és tettem bele cukrot aztán megint felforraltam.

Mosás: én külön mosok neki, de van, h a saját tejes melltartóimat pólóimat belerakom. A külön mosás kb azt jelenti, h a fehérneműnkkel ill a koszos zoknikkal nem mosom együtt.
A múltkor került szóba a kakifolt: óriási felfedezést tettem az imént: a mustársárga kakifoltok, amik teljesen ellenállnak a Persilnek és a Vanish White-nak, a Clorox meg kiszedi a színeket (ilyen módon egy kék hálózsákot kellemesen batikolt felhőszínűre mostam :) , de a legjobb a sötétkék body, ami véletlenül keveredett oda egy másikhoz amiben maradt clorox, szóval olyan lett mint egy vagány deszkás csávónak a kopottas pólója) Na a lényeg: Caola mosószappan!!! egyszerű hétköznapi Caola mosószappan, az anyukám hozta, és ma kipróbáltam. Csajok, két simítás és kis dörzsölés és kijött a kakifolt.

Boldi most alszik, kiütötte magát szegényke reggel. Remélem csak akkor kel fel mikor letelik az előző kajcsi óta a 3 óra, mert nem merek rátölteni...

Kép
Kép
agiboldi

Ja igen, Lorca, kb napi 600 g-t eszik összesen, szerintem az jó.

Timi, hát igen, a másfél órás szopik alatt nem lehet nem olvasni, tévét nézni, arról nem is szólva h van olyan nap, h csak akkor van csend, úgyhogy akkor eszem. Forró levesen kívül én már mindent elfogyasztok a feje fölöött, aztán morzsátlanítom szegényt.. :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Na, lanyok, en mar szegyellem, de megint klassz ejszakank volt. Es reggelunk. Es most gyogytornan is tenyleg csak akkor sirt, amikor fajt neki, egyebkent cummogta a cumijat - a vegere pedig igy bealudt:

Kép

Tegnap volt nalunk az anyos, fent van treningen Pesten es benezett este, el volt ajulva, mennyire masok vagyunk, mint husvetkor: en kipihent, Aron nyugodt... megnezte a furcsizest, az esti szopit (20 perc alatt 140 gramm, egyre tobbet eszunk :D) meg ahogy bebugyolaltam es agyba tettem... utana ment haza (vitte Gabor). 10 orakor letettem Aront, kicsit meg nezelodott, aztan elaludt. Fel 2-kor keltunk, aztan 4-fel 7, majd fel 8-kor vegleg, de akkor nem evett - es azota se. Elvileg 9-kor kellene ennie, de ez most a torna miatt elmaradt, 12-kor kene legkozelebb etetnem, ha addig kibirja. Ha nem, akkor borul kicsit a napirend es a kov. evestol szamitom majd a 3 orakat. De a kovetkezo tornat mar beiktattuk a napirendbe :D Igy eves lesz: 9-12-3-6-9 es ejjel ahogy kel, ugy...

Arra jottem ra, hogy Aron pukija is egesz mas szagu az uj rendszerrel. Eddig mindig csakis "fos" szaga volt (mar bocsi), de tegnap meg ma mar rendes "kaka" szagu, igaz, szeklet meg nem volt az uj rendszer ota, arra nagyon kivi vagyok. Lehet, hogy az allaga is mas. A hasa mindenesetre nem puffedt, hanem szep kis puha. Es szepen pukizgat, ejjel rasegites nelkul is durrogott a kisagyaban.

Merhetetlenul orulok, hogy ravezettel erre, Sagi!!! Nem is a konyv a lenyeg - majd azt is elolvasom, de ez a 3 orankenti etetes kiraly. Mivel en nem ismertem fol az igenyt, eddig ossze-vissza szoptattam, nem csoda, ha sokat visitott a fosikas pukik miatt...

Meg fotok:

Kép Kép Kép Kép

Mosas: en mindig mindent egyutt mosok a mi cuccainkkal, feherek: Domestos, folyekony mososzer es oblito, szinesek: folyekony mososzer es oblito. Mindent 40 fokon es vasalni nem szoktam semmit.

Nya, megyek, ranezek a kisdedre...
kami

jÓ REGGELT!

Hopp, caps lock! :oops: egykezes gépelek, másikban gyerek + próbálom bejátszani a cumit. :oops: Ma még csak fél órája bömbizik. Közben várjuk a védőnőt - jó lesz ordító gyerek mellett. :evil:

Mosás: én külön mosom a cuccait, de van, hogy egy nap háromszor is átöltözik, úh megtelik a gép vagy "féltöltésű takarékos" progit nyomok.
Kakifolt: ha kakis lett, megy a Domestos-os vödörbe ázni, aztán mosáskor csatlakozik a többihez.

Evés: most pl. reggeliről álmodom, de elég nehéz már a kenyér szeletelés is, ha Gergő a vállamon lóg. Márpedig ott lóg. :? De legalább csöndben lóg. :lol: Szóval már eszembe jutott, hogy át kéne állnunk a szeletelt kenyérre. Esetleg ha lehetne olyat kapni, ami már meg is van vajazva.... :lol:
Ti főztök? Én minden nap, de alig birom . :( Főleg az üvöltős napokon. :?

Timo! Mi is 2,5-3 óránként kelünk éjjel. Napközben örülök, ha kihúzzuk 2,5 órán keresztül.
Vendég

Sziasztok!

Na még egy dolog ami nem jön be a suttogótól.Már többször próbáltam az esti "megtömést" és álometetést.Az álometetést hamar kizártuk,de a megtöméssel többször próbálkoztunk,sikertelenül.Azt mondja,hogy este már gyakrabban adjunk neki enni és biakodjunk.Na én megint nekiveselkedtem adolognak és este 5-7-9-kor volt kaja,eredmény,hogy 2 után 4-kor is enni akart,de képzeljétek beraktam a cumit és aludt tovább még egy vagy másfél órát.Na ennyit a tömésről.Aztán alvás reggelig.

Kérdés:A hordozókendőben ,hogy helyezitek el a baba fejét,mert Petinek nem nagyon tetszik ha ráhúzöm a fejére amúgy meg nem tudja sokáig tartani.Ti hogy csináljátok????
Vendég

Én főzni nem főzök, bevallom hősiesen, apa a melóhelyéről hozza a kaját nekem! :D

Kami!
Áron nagyon ügyi! :D Tényleg fejlett kislegény! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Volt a védőnő, de mivel Gergő végig ordított, gyorsan elmenekült. :twisted: Megyek kiviszem a Nagymamához. Hadd örüljön ő is. :lol:
Vendég

KERDES!!!!
Cumiztatos anyukak! Ha a gyerek ugy fekszik becsukott szemmel, hogy kozben szopja a cumit (Aron igy pihizik a gyogytorna ota a kisagyaban, le-fol jar a szajaban a cumi), akkor alszik?

Kép

Ha alszik, akkor az alometetesnek megiscsak kene mukodnie Sagi, mert akkor ezek szerint tud enni ugy, hogy kozben alszik.

De ha meg nem alszik, akkor hogy birja ki (legalabbis az orokmozgo Aron), hogy csak fekszik egyhelyben csukott szemmel????

Oszinten megmondom, eddig MAM cumink volt, de azt valamelyik nap kidobtam, mert mar nagyon csunyan nezett ki es Aron se szerette igazabol sose. Ma odaadtam neki tornahoz az uj AVENT cumijat - es azota meg se valik tole. Remelem ez csak az ujdonsag ereje es nem katta ra ugy, hogy le se valik majd rola... meg akkor se kopte ki torna alatt, mikor lefele nezett az arca:

Kép Kép

Teljes hipnozisban fekszik az agyaban es a szoporeflexet elegiti ki amit eddig sose csinalt... kicsit megkavart minket ez az "uj elet" :D
kami

jaaaajj lányok!
kivagyok, ah elolvastam az elmúlt 3 oldalt :(

rettenetesen sajnálok mindenkit, akinek álló nap ordít a csemetéje és rettegek, h hamarosan mi is idejutunk. mert ugye kele még kicsi és sztm azért ennyire nyugi. már ha lehet ezt annak nevezni, mert igazából panaszkodni jöttem, de aztán látom, jobb ha befogom és megbecsülöm ami még most van :oops:

egyébként az elmúlt majd 3 hét alatt, amióta anyuka vagyok egy csomószor eszembe jut, h tök szarul van kitalálva ez az egész dolog. a terhességről annyi mindent olvas az ember lánya a9 hónap alatt (ráadásul nagyjából uazok vannak minden könyvben) és vlh az utána jövő rész elsikkad. senki nem hívja fel a figyelmet, h milyen problémák lehetnek majd egy csecsemővel és jön egyik dolog a másik után mint derült égből a villámcsapás. v csak én vagyok bizonytalan/felkészületlen anyuka?

suttogó
tegnap elolvastam, engem n megnyugtatott, h legalább az evést jól csináljuk, én egyszerűen nem bírom 3 óránál sűrűbben etetni, így is tök szarul vannak a melleim, a sűrűbb csócsát nem bírnám :oops:

a bebugyolálást párszor próbáltam, nálunk nem megy, kele utálja, v csak én nem voltam elég határozott, nem tudom. a cumitól rettenetesen idegenkedem, viszont tény, h éjjel amikor másfél óra múlva enni kért és a szájába tömtem, simán visszaaludt, úgyh csönd volt és én is aludhattam volna, ha nem elemeztem volna a helyzetemet a rettenetes anya vagyok, és különben is cumizavaros lesz koordináták között.

kami
te vagy az én emberem! együtt mos, és nem vasal!!!! hurrráááááá! bár én még csak a nemvasalnál járok, de szívből örülök, h van előttem jó példa, h így is lehet. gratula a fordításhoz, én már arra is büszke vagyok h a héten már volt olyan nap, amikor nem egész nap pizsiben voltam. még jó, h talán ágiboldi javaslatára én is jól bevásároltam a womensecret leértékelésen :lol:

evés
étvágyam nekem se n van, lassan a terhesség előtti súlyomnál vagyok, döbbenetes, sose hittem volna. viszont zavar, h nem eszem, lelkiismeretfurdalásom van tőle, de képtelen vagyok még a főzés-evést is beiktatni.ettől függetlenül a hasam nekem is irtó puha, egyáltalában nem tudom megfeszíteni a hasizmom. aki bír, tornázzon, én leszek a kontrollcsoport, aki nem csinál semmit, meglátjuk ki mire jut pár hónap alatt :lol:

sírás
hát nálunk is van, főként este, ill séta után, és a legjobban azt utálom benne, h az jár folyton a fejemben, h mit szólnak a szomszédok. tök hülye vagyok, tudom, legelsőként ezt kéne leszarni, de nem megy :cry:

kisplutó
gratula esztibabához! úgy látszik, harmadszorra csak zökkenőmentesebben megy minden! bár én ezt soha nem fogom megtapasztalni, az ezerszázalék :lol:

drusza
kiborító ez a mellgyusza, n sajnálom!!! hozzám is jön még időnként a "segítség", mert az ödémásság folyton visszatér, én nem bírom ennyire masszírozni/fejni, pedig már annyira bíztam benne, h túlvagyunk rajta, de tartok tőle, h ez végig ilyen borotvaélen táncolás lesz.

:?: :?: :?: tényleg, van még, akinek fáj a szopi? mikorra múlt el az érzékenység? nekem még amikor kezdünk az n fáj, közben nem, de a szopi után is érzékeny marad...

roki
nekem a mellgyulladásra algopirint mondtak a kórházban, h 6óránként bevehetek egyet, nem árt a babának. jobbulást nektek!

na jó sokat írtam, mindnekinek minden jót. egyébként az én védőnőm is azt mondta, h a szél n megviseli a babákat, hátha...

majus3

Ági!
Én a hordozókendőt egyenlőre hanyagolom, Lillának nem jön be! :cry: :cry:

Drusza!
Szerintem a cumizavartól ne félj! Ha egy baba tud rendesen szopizni, akkor a cumi nem zavarhatja meg! Én sokszor észreveszem, hogy ha be akarom tenni Lillának a cumit, ugyanazzal a technikával próbálja bevenni, mint a cicit... ezért sokszor nem is kell neki. Viszont, ha elfogadja, akkor jól elvan vele! Úgyhogy ne parázz!!! Ja, ilyen erővel a bimbóvédő is megzavarhatná... de mégse!!!
Nekem a szopi eleje még mindig érzékeny, meg utána is a bimbóm, bimbóvédő ide vagy oda!!! Sajna én is azt gondolom, hogy a cicimizéria addig probléma lesz, míg szoptatok!!!

Kami!
Én is láttam már, hogy amikor Lilla alvás közben cumizott, úgy szipákolta a cumit, mint a fene! Elvenni se lehet tőle olyankor!! :D :D De szerintem alszanak,hisz csomószor látom, hogy álmában is szopizó mozdulatokat tesz a szájával! Olyan cuki!!! :lol: :lol:

Sági!
Nálunk tegnap kábé "tömés" volt, mert fél 7-től 9-ig szinte folyamatosan evett. Aztán mégis felkelt fél 12-kor! :shock: :shock: Ezt is tuti baba válogatja!

Timi
Kép Kép
timocska

Kami,
Igen az álometetés az működik csak a hatás marad el akkor meg hagyom a fenébe.Mert a suttogó szerint 10 és 11 között álmában megeteted akkor akár szerncséd is lehet és átalussza az éjszakát.Na hát Peti nem és a megtöméssel csak rosszabb lett a helyzet. :lol:

Május,
Nekem is érzékeny volt a bimbóm a szopi elején és utána is nagyon fájt,de már elmúlt,nem is tudom olyan 2-3 hete.Kitartás,nelked is el fog múlni!!! :lol:

Na megeyk beviszem a porontyot a melóhelyre aztán séta meg lehet,hogy Brendon!

Sziasztok
Vendég

Tényleg Ági!
Akartam kérdezni, mi újság a tejcsivel? Rendeződött a dolog?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Mazsi régen jelentkezet már! Tudom rossz volt a gépe egy pár napja, de még mindig?

Szerencsére én még mindig nem panaszkodhatok.
A pici lányom még mindig jó baba. Általaában mi 2,5-3 óránként eszünk és ez már szerncsére az elején beállt. Minden nap kétszer kap cseppeket így igazából nem fáj a pocink. Kicsit néha nehezebben jönn ki, akkor egy kis maszírozás, tornáztatás és ha rendesen el tud lazulni, akkor jönnek a pukik sorozatban.
Éjszak csak kétszer kelünk enni, akkor is legalább három óra van közben, ha nem több.
Egyetlen egy problémánk van, ami nektek is agiboldi, hogy előfordul nálunk is a nagyobb mennyiségű bukás. Mondtam a doktornőnek és igazából azt mondta nem nagy probléma, ha nem sugárba hányás szerűen jönn. Előfordulhat, hogy buborék maradt a pociban és az dobja ki vagy még nincs rendesen záródva a gyomorszája, ami majd alakul. Nekem anyu mondta, hogy még iskolás korobban se volt teljesen zárt és még se okozott semmi problémát.
Nálunk is szeret azért a kisasszony kézben lenni, illetve szereti, ha beszélünk hozzá, de ez nem egész napos, csak max 2 óra egy nap.

Étvágy:
Sajnos nekem van étvágyam és mindig keresek magamnak időt, hogy egyek.

Kép
Kép
Kép
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kami: Nálunk, ha még jár a cumi a szájában akkor még nem alszik mélyen. Amikor már kezd kiesni a szájából, na akkor már alszik.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timocska,
A 2,5-3 óránkénti kelés nagyon jó!!! Nehogy panaszkodj. Nálam is csak akkor kel 1x Szabi, ha 5 előtt már nem alszom vissza :roll:

Barbus,
Bugyolálásra próbálhatsz egy tetra fürdőlepedőt, az nem olyan meleg. Sajna a babák nem szokták bírni a klímát :? Ahogy én sem, úgyhogy nálunk csak Robi szív.
Hogy azt higgye, gyorsan jársz, elég szokott lenni, ha lendületesen jobbra-balra forgatod. Ez nem csak nyugtat, hanem egy jó gyakorlat a derék karcsúsításáta :)
A babakocsi-rázogatással sem szabad leállni egy pillanatig. Én már ott tartok, hogy ha nem figyelek, az üreset is huzigálom és rázogatom :wink:

Ágiboldi,
Az a túrós büdi trutyi ami fél-egy óra után jön, az egyszerűen a félig emésztett tej. Meg sárga is, alig akar kijönni a ruhákból. Az én gyomromban is az lötyög, csak én nem nézem meg újra :twisted: Szabi szájából kitörölgetem ha egyáltalán észreveszem, különben nyugisan elnyammogja ha nem köpte ki.
A 600 az elég, remélem, akkor már egy kicsit nyugisabb vagy a szopizásokkal kapcsolatban.

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Az anyatej kb 1,5 óra alatt emésztődik meg. Semmi baj nincs egyébknt abból, ha "keveredik". Pont ugyan ez történik, amikor hosszan szoptatsz. Az eleje már majdnem kész, amikor a vége még érkezik.

Pann,
Én majd minden nap főzök. De csak azért, mert Natit nem szeretem másnapi kajával etetni. Meg csak egyszerű dolgokat dobok ösze. Magunknak nem tenném.7 és 13 között 45 perc volt, amíg nem lógott rajtam legalább egy gyerek. Akkor sikerült főzni, mosogatni, rendet rakni, visszaolvasni, írni,teregetni. Rutin a lényeg :wink: Miért nem rendelsz kaját? Van egész elfogadható áron is és mikrókész.
Anyós és anyukám is főz, rajtuk élősködünk már 7 éve. :D

Sági,
A tömést Szabi megoldja magának. Az álmosodást onnan látni, hogy veszettül tömi a pocit. Csak akkor alszik el, ha a másik cicit is megkapja. Különben órákig lenne képes az egyiken rágódni.

Kendő: Nem rakom rá a fejére, csak ha alszik. Tartom.

Kami,
Tud cumizva aludni. Ezért szoktak felébredni, ha kiesik. Csak a mélyalvásban hagyják abba és lehet elvenni tőlük.
Ságival egyetértek, ezt beszéltük a talin is. Hiába megy bele tej, hatás nemigen van, ugyanúgy ébred.

Május,
Ne aggódj, a sírás nem tuti. Nálam egyik gyerek sem hangoskodó. Szabi fent van, nyüsszög, elégedetlenkedik néha, de nem ordít. Azt csak különleges alkalmakra tartogatja.
Ha gyakorló anyukát kérdez egy terhes, akkor mondaná, hogy utána jön a rázós rész. De nem szép dolog elrontani valakinek az örömét azzal, hogy a 9 hónap gyerekhordás tulajdonképpen akár kétszer annyi. Ha emlékszel, Réka mennyiszer figyelmeztetett, hogy a szoptatás nem egyszerű menet, infót kell szerezni, még előre. A másik, hogy a problémák annyira eltérőek lehetnek, hogy tényleg nem is lehet felkészülni, különben az embernek elmegy a kedve a gyerekszüléstől. :roll:

Kép KépKép
lorca

Csajok, hihetetlen, de ahogy letettem a 12 oras szopi utan (10 gramm kb 15 perc alatt!!! Kozben pukik, utana oriasi bufik!!!), ugy alszik. Meg csak a fejet se forditotta el!!! Ugy haladok a vasarnapi fordival, mnt a villam!!!

Kép Kép
kami

Május,
Anyukámék szomszédjának két gyereke született az alatt a pár év alatt, amíg mellettük laktak. Mindkettő folyamatosan ordított. Mi sajnáltuk őket, rosszabbra nem gondoltunk. A ti szomszédaitok is valószínűleg így gondolkodnak.

Timocska,
A kendőbe akkor tudod beletenni, amikor már félig alszik. Meg kell szoknia, érdemes kicsit küzdeni vele, nagyon hasznos lesz később. Ne kösd túl szorosra, engedd, hogy lógjon egy kicsit (beszélek a pár hetes nagy tudományommal...)

Kép KépKép
lorca

120 gramm!!!! A szamok (vagy inkabb ez a keyboard) sose voltak a barataim :D
kami

Panni, én rendelek kaját, hozzák minden nap, egész jó, és legalább nem halok éhen. Bár ma is pl. csak most fogom megmelegíteni, bár most is bőg de nem érdekel, enni fogok..

Május, nekem is cumiellenes elveim voltak... már sutba dobtuk őket.

Lorca, most próbáltuk bimbóvédő nélkül, nagyon fááájt :( mondjuk ma vele együtt is fájt..
Már (most) annyira nem aggódok a tej miatt, főleg mert az utóbbi két napba érzem h van elég sok, és szerintem is elég a 600 és kész :D

Kép
Kép
agiboldi

Na megjöttünk.
Brendon kimaradt.Peti klassz kisfiú volt csak éppen nem aludt már megint,de nem is sírt.Nézelődött,ismerkedett,beszélgetett....Most meg szunyál az erkélyen.Én béna,már majdnem álomba nyöszörögte magát mire megsajnáltam és kivettem a kiságyból,de az erkélyen rögtön elaludt.Szerintem egy-két nyöszörgi lett volna még a kiságyban és már alszik is.Hát nem baj,de legalább éjjel a kiságyban alszik-még. :lol:

Ági,
Küldtem privit!!!
Vendég

Mi ma nem voltuk setalni. Inkabb forditgattam - nem tetszik az ido. Huvosnek nez ki.

Ez ma egy tok jo nap. Reggel kivalo volt a gyogytorna - a csajszi meg van Aron fejlodesevel elegedve. Aron szepen alukalt, ellazult, remekul lehetett vele dolgozni. Aztan a kaja is rendben volt, szepen kivarja (kicentizi!) a 3 orakat, ha alszik (pl 12 es 3 kozott vegig aludt, most meg az elobb tettem le, eddig jatszott, de elfaradt), pontban idoben kipattan a szeme. Siras ma nincs, szinte percekben merheto. Pl mig folteszem a merlegre kaja elott.

En forditok, mostam-teregettem egyet, elmosogattam, kajaltam, cseteltem haverokkal, egyszoval mindenre volt / van ido. Ugy repul, hogy hihetetlen - az elobb ettunk es mar 5 ora van!

Agiboldi! A heti 600 gramm az nagyon jo. Ne aggodj, van eleg tejcsid!!! EN most ugy veszem eszre, a bal cicimbol nem lakik jol (hat igen, a 120 grammos kajak igen hirtelen jottek es a bal cicim mindig is gyengebb volt...) ugyhogy 3-kor plkezzel kifejtem belole a maradekot (mondanom se kell, pont a kremes resz maradt bent, oda is adtam ennek a lokotonek poharbol - es meg is ette!) es ki is fogom egeszen addig, mig ugy nem erzem, hogy ugy termel, mint a jobb... remelem osszejon...
kami

Kami, napi 600 g, de nem a gyarapodás ám, hanem a megevett tejcsi, úgy érted igaz?
Amúgy nem értem én ezt a kereslet kínálat dolgot, nálam nem működik. Néhány napig kevés a tej, két mellezünk, aztán többet termelek (eddig ok), ráállunk az egy melles rendszerre (kb 100 g egy kajálás), majd ahelyett, h a szervezetem így maradna, két nap után csökkenti a mennyiséget :(

Hihetetlen, ez a gyerek gügyög az apjának, de tényleg! Igazán gügyög.

Kami, én el se tudom képzelni egyelőre, h fordítsak, persze Boldi se hagyná, de ha mégis akkor is inkább elalszom. Ez remélem változni fog, mert én 6 hónapos korától hivatalosan itthonról 4 órában dolgozni fogok a munkahelyemnek..

Kép
Kép
agiboldi

Csak benézni van erőm, tuti nem tudok mindenre reagálni...

Megint kijött az aranyerem, iszonyatosan fáj, alig tudok ülni, menni meg még annyira sem :cry: :cry: :cry: Nem tudom mi lesz így velünk holnap :roll: Ma itt volt anyukám, borzasztó sokat segített!!! :P Emmának ma fájt a pocija minden kajcsi után, de kisangyal volt, mert díjazta, hogy próbáltunk segíteni neki ahogy csak tudtunk és végül kierőlködte a pukikat :P Utána meg bealudt rendesen! Egy szavam se lehet, mert ha sír, akkor annak mindig tényleg oka van - ma a hasfájás volt a ludas, csak nehezen jöttem rá, mert eddig neki nem volt ilyen baja!

Kami! Szuper, hogy így beállt az új rendszer!! :P Ez az Avent cumi ilyen csodaszer?? 8) Nekünk Nuby van - úgy vettem, hogy vmi speckó újszülött cumi, de Emmának nem nagyon kell... Ma ugyan csócsálta kicsit délután, de nem sokáig.

Róki! Mielőbbi jobbulást nektek!!!

Pann! Kitartás! Kenyérszeleteléssel már én is jártam hasonlóan :lol:

Volt még vmi amit akartam írni, de nem jut eszembe... Na, megyek mert már nem tudok ülni :? Drukkoljatok, hogy éjszaka rendbe jöjjek, különben érdekes lesz a holnapunk :?
Vendég

Persze, napi megevettre gondoltam!!!!
kami

Ágiboldi,
Ha két mellből szoptatsz az egy jelzés, hogy nincs elég. Ezért fokozódik. Amikor visszaállsz egyre, az meg arra, hogy kicsit sok. Nem csak az elfogyasztott mennyiség számít. Meg szerintem egyénenként vannak nagy különbségek. Egyik ismerős az ikreit úgy etette, hogy még mellé tudott félretenni is a mélyhűtőbe. Hát én erre kevés lennék. Natinál én pakolhattam jobbra-balra, soha nem volt igazán neki elég, most meg simán. Lehet, hogy azért mert jó régen csinálom, vagy csak Szabi kevesebbet eszik, és azt bírom cicivel.

Ma Szabival jól elbeszélgettünk :D Mondta, hogy haü, én utána. Vártam, közben ő koncentrált, kapálódzott, megint leállt, és jött az újabb haü. Meg még volt néhány hee is :lol:

Lehet, hogy Szabi most pont nő, ezért nem akar hízogatni. A héten produkáltuk az eddigi legkisebb "hízást", -10g. Tény, hogy ráfér töpszlire pár extra centi :wink: Azért heti átlagban még mindig jól állunk.

Barbi, :(
Mihamarabb jobbulást kívánok.

Kép KépKép
lorca

Csak egy gyors bekukk.
Nálunka kendő nagyon bejött. Ha azt szeretném, hogy napközben két szopi közt aaludjon, akkor be a kendőbe és max 5 perc és alszik. Igaz mozogni kell vele, de szabad a két kéz. A tuti persze az lenne, ha a kendőből le tudnám tenni a kiságyba, de ez reménytelen :)
Ahogy olvaslak titeket, azt kell mondanom, hogy Csenge egy angyal baba. AZ első otthoni napot leszámítva nem volt olyan, hogy non stop sírt volna.
Ma megkaptuk az oltást. A dokinéninél is nagyon jó kislány volt és csak a szúrásnál sírt egy kicsit, de egyből megnyugodott, amint felvettem.
Timó és minden mellfájós: nálam 7 hétig tartott a szenvedés. Használtam az elején 10 napig a bimbóvédőt, de csak rontott a helyzeten ( 1-2 napig persze nem fájt annyira, de aztán...)Azt kell mondanom, hogy csak a türelem segít, mert fogalmam sincs, hogy mitől javult meg?!
Most már csak arra vágyom, hogy ne másfél órát szopizzon :shock: :) Kép

Kép
Kép
deako

Sziasztok Lányok!

Már nagyon régóta, lassan fél éve olvaslak benneteket! :) Eddig valóban csak olvastam, de most rászántam magam arra, h megkérdezzem, esetleg befogadtok-e a csapatba, jöhetek-e én is beszélgetni. :)

Pusz mkinek, Kármen
carmenszita

Szia Karmen, johetsz hat! Meselj magadrol es a bebidrol! Esetleg fotok...
kami

Szia Kami!

Köszi, kedves vagy! Akkor magunkról: még csak kevesebb, mint 2 hete született meg az első kislányom, Luca. Nekünk is a szopival van gondunk, ezért maximálisan együtt érzek mkivel, aki szenved! Ödémás a bimbóm, ezért Lucus nagyon nehezen tud szopizni, bimbóvédőt kell használnunk. :( De legalább az segít! Én 22 éves vagyok, a párom pedig 25. Még nem vagyunk házasok, kb. egy év múlvára tervezzük az esküvőt. :) A szülés előtt fodrászként dolgoztam, és valszeg megyek is majd vissza ugyanoda 3 év múlva.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. A fotók pedig még csak a fényképezőgépen vannak, ide nincsenek feltöltve, de akkor még ma változtatok ezen, és teszek fel képet a topikba is. ;)

Kép
carmenszita

Sziasztok, szia Karmen, örülüml nektek :D kérjük a fényképeket!! Bár nálunk is hetekbe telik amíg átkerülnek a fényképezőből a számítógépre.

Képzeljétek, Boldi 20 percre lefoglalja megát és gügyög a feje fölött forgó ikeás színes halaknak!! Tegnap este is, meg ma délelőtt is ezzel szórakozott egész sokáig. De aztán megunta és most bőg... megyek.

Barbi, jobban vagy?

Kép
Kép
agiboldi

Kármen,
Üdv a körben :) Hogy tellnek első napjaitok, heteitek? Milyen volt a szülés? Hol? Merre laktok?
Képekkel hasonló a helyzet nálunk is. Egy hete akarom feltenni a talis képeket. Szép lassan aktualitását veszti...

Barbi?

Úgy látom, Szabi is kezd átállni a nappal nem alvásra. Ez már egy ideje tart, tendencia. Régi szép sok órás nappali alvások! Ma is úgy főztem, hogy nyomtam közben a szöveget. Most sem számítok többre, mint a szokásos fél-hnegyed óra. Megyek is hasznoskodni :)

Ágiboldi,
Akkor ez egy szép kapcsolat kezdete Boldi és a halak között :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Karmen! Üdv köztünk! :D Várjuk Luca babáról a képeket! Hol laktok, és hol szültél és milyen volt? Bocs, ha nagyon zaklatlak! :roll:

Ági! Gergőnek is ilyen halai vannak, de tojik rájuk. :? Azért remélem, hogy csak idő kérdése!

Most egyébként tök bosszús vagyok, mert az előbb benéztem Gergő lábujjincái közé, és tele volt szöszmösszel! Miért nem mondta senki, hogy ezt nekik még egyenként ki kell pucoválni? Minek jár ide a védőnő, ha még erre sem figyelmeztet!?! :evil: Vagy csak én vagyok ennyire sötét, hogy ez nem jutott eddig eszembe, mindenki másnak evidens? :oops: :oops:
Vendég

Ja, Kármen most vettem észre, hogy már Lorca feltette ezeket a kérdéseket. :oops: Úgylátszik kezdek leépülni... :( :oops:
Vendég

Már csak az Avent cumikról akarok írni: nekünk csak az van (3db) és mindegyikbe befolyik a víz sterilizálás közben, amit aztán ő nagy örömmel szív ki belőle, emiatt viszont semmiképpen sem szabad sterilizáló folyadékba tenni, mert feltételezhetően nem tesz jót a babáknak.
Na ennyi voltam, megyünk "nyaralni", úh csomagolok. :D :D
Vendég

Panni, eddig Boldi se volt ennyire lelkes, de vettünk egy olcsóbb féle forgót, ami zenél, és forgatja ami rá van akasztva. Aztán azt szépen leszedtem mert nem tetszett, és ráakasztottam a halakat és így nagy az öröm :lol:

Lábujjak között?? Én még nem vettem észre semmit.. :shock: vagy csak nem is néztem? Nemá' nem lehetek ilyen gondatlan anya. Amint felkel Boldi (merthogy alsziiikk!!!!) megnézem.

Végre tornáztam is, Béres Alexandra Változz vissza, aztán majd meglátjuk.. nem túl megerőltető, talán mégsem sorvadtak el teljesen az izmaim (hasizmot kivéve, ami a fent tárgyalt löttyedt kis pocakmaradvány kategóriába esik a régi lapos helyett..)

Nekem is az Avent cumi válik be, nekünk pont a Nuk-ba folyik be a víz, szörnyen idegesítő, nyomkodom kifelé a steril cumiból nem steril kezekkel a vizet. Nem gondoltak rá, h sterilizálni fogjuk??

Dejó Pann, jó hétvégét! És másoknak is! :D

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

gyors bekukk aztán megyek is...
hát nem unatkozunk...küzdünk a szopizás megtanításáért...
3 napja nem adok pótlást neki hogy igény szerint szopizzunk, elhagytuk a bimbóvédőt és a cumisüveget a szopitanácsadó javaslatára és küzdünk...
Lea ugyanis nem hajlandó rendesen szopizni állítólag cumizavaros :shock:
ezzel nem is lenne gond ha az én kicsi lányom nem 100g-nál húzná meg az igénye szerinti mennyiséget...ugyanis tegnap pl. ennyit volt hajlandó szopizni egész nap!!!
hogy ne zavarjunk be a tejcsit lefejem mert persze ennek köszönhetően a cickóim majd szét durrannak és köszönöm elég volt 5 nap a mellgyusziból...szóval amit lepaszírozok magamból azt egy fecskendőre erősített kis csövecskével juttatok a szájába miközben az ujjam bent van és azt szopja...ezzel imitálbva a szopit így a cumi helyet helyes technikával szopja és kapja a tejet...
nem egyszerű...
a mellgyuszi nagyon kikészített úgyhogy Timi minden elismerésem hogy te már több alkalommal túlélted
Engem nagyon kikészített nem tudom hogy azért meg rögtön a szülés után 2. héten megnyertem vagy egyszerűen csak ilyen punnyadt vagyok de kész voltam(5 nap szurinaponta 2x miközben Lea nem sokat segítet a fájó mell ürítésében a fejési techn pedig nem ua. mintha szopná)
Na mindegy túl vagyunk rajta,most izgulok hogy jussunk vmire kezdjen már rendesen szopizni ha nem akkor hétfőtől turbó fokozatba kapcsolunk és csak fejek csak fejek csak fejek amíg lesz mit mert attól tartok hogy a csak fejéssel apadni fog e kevéske mennyiség is.

kicsit (nagyon!!!)el vagyok keseredve :cry: :cry: :cry:

Persze imádom!!!!!!csak aggódom!!!!

teszek fel néhány fotót Kép Kép Kép

Bocsi hogy nem reagálok az írásaitokra igyekszem utánaolvasni.Amint rendeződik ez a szopizós téma tényleg itt leszek mert egy csomó kérdésem van de most ez az első remélem minél hamarabb megoldódik.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ezt még elküldöm:-) Kép Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

kicsit kusza lett az írásom bocsi, remélem a lényeg látszik

egyébként tündér édes pofa Lea,kedvenc helye apa melkasán szunyálni ill apa hangját halgatni:-)
imádom amikor álmában mosolyog nagyokat :lol:
és ahogy a képeken látszik haláli arcokat tud vágni :lol:

most ébredezik úgyhogy tényleg megyek kitartás mindenkinek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hol van mindenki???

Mazsi, nagyon szep a leanykad! A szopihoz kitartast, nekem szerintem kicsit csokkent a tejmennyiseg most, hogy Aronnem log reggeltol estig a cicimen... remelem azert elapadni nem fog, csak adaptalodik az uj helyzethez...

En ma a fotokkal buveszkedtem, ime az egyik eredmeny:

Kép

Na meg leadtam a forditast (1 nappal hamarabb!!) es bar ugy ereztem, szar lett, azt irta a megbizo, hogy "nagyon korrekt szep munka" - ugy erzem magam, mint a suliban: a doga, amire azt hittem, hogy szar, 5-os, amire meg azt hittem, hogy jo, 1-es...

A napunk megint nyugis volt, delelott ugyan volt egy kis sipakolas, meg delutan se akart aludni, a 3-6 oras etetesek kozti iddot viszont ataludta... mostnyekereg, biztos uncsizik, megyek is hozza!
kami

Meg egy par

Kép Kép Kép
kami

Nagyon jók Kami! Romantikus :D

Mazsi, szegény, jaj de borzasztó lehet ez a küzdelem, de már csak jobb lehet gondolj arra.
Tényleg nem akadékoskodásból kérdezem, hanem engem is érdekel (ja, és nem csak Mazsitól kérdezem, hanem általában): a cumisüveg megvonást talán értem, de miért baj a bimbóvédő? Értem, h ne legyen cumisüveg mert akkor cumizavaros lesz és nem fog mellből enni. De bimbóvédővel a mellből eszik. Miért jobb ha te egész nap fejsz mivel nem szív ki eleget, mintha ő szívná ki a bimbóvédővel? És akkor kicsit "bimbóvédőzavaros" lesz, és akkor mi van? Azért kérdezem mert lehet, h mostanra Boldi is az egy kicsit, ma pl. simán bimbóvédő nélkül nem nagyon sikerült a szájába tuszkolni a mellemet, bár tegnap igen.. szóval nem tudom. (eredetileg azért kezdtük használni, mert mikor bedurrant a cicim olyan kemény volt, h eltűnt a bimbó) De ha tegyük fel Boldi mostantól csak bimbóvédővel hajlandó enni akkor az miért baj? Stimulálni szerintem eléggé stimulálja a mellet, ma pl. minden alkalommal 90 ill. 120-at evett, pedig születése óta használom a bimbóvédőt. És azt a mellemből szívja ki egyenesen a baba, mégiscsak jobb mintha fejném és kanállal adnám, h ezt elkerüljük.
Maximum nekem baj, h folyton sterilizálnom kell, meg macerás mindenhova vinni magammal a szilikon ketyeréket ha szoptatni akarok, de egyéb hátrányát nem látom. És ha így marad? ha egy évig bimbóvédővel fogok szoptatni az miért baj? (nem kritika hanem kérdés)
Illetve egy dolog még gond lehet, de ez akkora hülyeség, h le se merem írni nehogy röhögjetek.. na jó, röhögjetek, más is kérdezett már hülyeséget: ugye nem nyelheti le? Mármint később ha nagyobb lesz a szája és erősebben szív és én elalszom esetleg fekve szopi közben... Hmm?
Na jó eldugulok, kérem a választ miután mindenki kiröhögte magát.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
:D Na jó, nem is nevettem. Ne aggódj, nem nyelheti le. Bmi, ami a nyelvének a hátuljára kerül, automatikus öklendezést vált ki. Meg szopásnál nem is szív, inkább pumpál, így nem is kerülhet hátra. Megnyugtatásodul ajánlom, amit mi szoktunk csinálni. Próbáld ki, vedd be a szádba, és próbáld ki, le tudnád-e nyelni 8) . Persze nem kell azért megfulladni. Nem a száján vesz levegőt szopi közben, úgyhogy nem tudja beszippantani sem.
A bimbóvédő legnagyobb problémája szerintem a macera, az meg valahol nem számít, ahogy írod. De azért vannak ötleteim. Talán az is benne van, hogy nem olyan élvezetes a babáknak. A bimbóvédő a szopi során végig ugyanolyan marad, a mellbimbót pedig belapítja, ami megfelel a szája alakjának, tehát valószínűleg kényelmesebb. Mivel nem alakíthatja, nehezebb lehet vákumot csinálni, a szájának kell alakulnia, nem pedig fordítva, megnehezítheti a szopit. Ezért lehetnek kevésbé lelkesek. Ez mind csak tipp, de szerintem nem rossz teória. Majd egy év múlva visszatérhetünk rá :D
Amikor beindul a tejspriccelő reflex, akkor néha túl gyorsan jön a tej, ezt sok baba nem szereti. Ha simán szopizik, akkor kicsit ráfog az ínyével és nem akar belefulladni. Ezt meg tudja csinálni bimbóvédővel? Érzem, amikor csinálja, nem fáj.
Lehet, érdemesebb lenne egy "idősebb" fórumon megtudakolni, hogy mi lett a sorsa a bimbóvédővel dolgozó babákak szopi ügyben. Meg is kérdezem Natitopicban.

Mazsi,
A cumizavarosokkal nem tudom, mit szoktak igazán kezdeni. Annyi, hogy amikor félálomban van, akkor próbálkozz a szájába tömni a cicit, akkor jobban elfogadja. Persze egy éhségtől ordító ezt nem fogja kivárni. Vehetsz egy Szoptanítot is, amivel sikerélményhez juttathatod a babát. Erről kérdezd azért meg a védőnőt, hogy tényleg használ-e.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?