Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Emmának sok sok boldog névnapot!!!!!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Na, tegnap jól elszóltam magam, hogy Lilla nem szokott sírni. Egész este, kábé fél 8-tól este fél 10-ig ment a bömbi.... kisebb-nagyobb megszakításokkal! :cry: :cry:

Tegnap megvolt az első igazi fürdés a nagy kádban, mindjárt mutatok képeket is! (ja, apa nagy pociját ne nézzétek). Apával fürcsizett Lilla! Nagyon élvezte, olyan cuki volt! :lol: :lol:

Képzeljétek, reggel Lilla nem lakott jól egy ciciből... nagyon meglepődtem, mert eddig mindig elég volt neki egy cici. Most viszont csak 80 grammot evett egy ciciből, utána követelte a másikat... érdekes... :shock:

Barbi!
Boldog névnapot Emmának!!! Most tartjátok vagy van még máskor is?

Timi
Kép Kép
timocska

Na, itt vannak a kompromittáló képek! :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:55-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Emma!Boldog Névnapot Kívánunk Neked Petivel együtt!!!!

Timi,
Édespofa Lillus a nagykádban apucival! :P Én még mindig nem raktam be a nagykádba,de lehet ma én is megpróbálom.
Hogy van a cicid???

Peti éjjel megint nagyon jó fiú volt:fél 10-3-fél 8!!!! :lol: Elviselném minden éjjel! :lol:
Vendég

Ági!
A cicim még nem az igazi, de egy nap alatt ez nem is oldódik meg! Szopiztatom belőle Lillát, remélem segít! :D

Nálunk az éjszaka: 8-12-fél 3, fél 6. Aztán 7-től teljes ébredés! Most aludt egy háromnegyed órát, mindjárt megetetem, aztán remélem következik a 3 órás alvás!!! Fürdeni és hajat mosni szeretnék!!! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nálunk Gergő tegnap végig csöndben volt, aludt, stb., úgy tűnt, nem viseli meg az időjárás, de kiderült, hogy estére/éjszakára tartogatta a nyűgit. :? Valószínű, hogy ettem vmit, ami miatt elkezdett fájni a pocija. Fél 7-kor kezdte, és 9-ig ordított (de úgy, hogy gyakorlatilag berekedt a végére) és nem segített semmi, pedig MINDENT végigpróbáltunk. Azt hittem, hogy éjjelre csend lesz, mert belefáradt a bömbibe, de hajnali fél 2-kor újrakezdte és úgy tűnik, még mindig tart... :shock: Nem ordít, mert azt ő sem bírná, de folyamatosan nyekereg/sír. Éjjel a hasamon feküdt és félálomban simogattam a hasát - így telt az éjszaka. :( És még mindig nincs vége.... :shock: :shock:
Vendég

Ági! Nem tudom, hogy még aktuális-e, de kikerestem a kendős részt, idemásolom:

1. hátul a derekamhoz teszem a kendő közepét és elöl keresztezve a szárakat átdobom a vállamon
2. a két lecsüngő szárat ismét keresztezem, de most hátul
3. előrehúzom a szárakat és közben egyszer-kétszer áttekerem az oldalamnál lévő kendőrészen
4. elöl megkötöm
Na. Ha te is így kötöd meg, akkor már nincs más hátra, mint az elöl kereszt száraiba beültetni a babát és a kendőt kihúzva/szélesítve kényelmesen elrendezni.
Vendég

Hahó!

Köszi a névnapi jókívánságokat Emma nevében is :P
Végre alszik! Nehezen ment - 4x ébredt fel, én meg ringattam újra álomba, de most totál KO :D

Timi! Szuperek a képek! Pont akartam kérdezni, hogy kislányokat mikortól lehet nagykádban együtt fürdetni :D

Altatás - lehet, hogy már próbáltátok, akkor sorry, de tegnap nekem többször is bejött egy módszer: állok egy helyben, gyerek takaróba bugyolálva a karomban, és úgy ringatom, hogy a saját tengelyemhez képest balra-jobbra "kilengve" és rogyasztva nyolcasokat írok le. Na, nem tudom mennyire érthető így :roll: rajzolni inkább nem rjazolok, attól csak rosszabb lesz :lol:
Vendég

Lorca! Tegnap elfelejtettem írni: a távolsági, az nem a fajta, amire te gondolsz. Itt olyan jár, ami úgy műkszik, mint a rendes BKV buszok, azzal a különbséggel, hogy nem jegyet lyukasztassz, hanem csak az első ajtón lehet felszállni és ott kell a jegyet megvenni. A gondom az, hogy a régebbi típusúakon elöl is van középen korlát és nem tudom, hogy ott felférek-e a babakocsival, a tömegről meg nem is beszélve, merthogy mindenkinek ugyanott kell felszállnia :evil: Valahogy biztos meg lehet oldani, nem hiszem, hogy egyedül lennék a problémával ;)
Vendég

Na megyek, megint nyöszörög
Vendég

köszi pann!! nem talaltam pedig kerestem vagy fél óráig.
bocsi most nincs nagybetű mert boldi a karomban. kimondottan nézelődni akar és nyűgös ha leteszem, de semmi mást nem kell vele csinálni, csak látni szeretné a szobát... és ez kiságyból nem megy... :evil:

emma! boldog névnapot!!!

nekünk a tegnapi szörnyű nap után mesébe illő éjszakánk volt - fél 12-től 6-ig aludtunk egyhuzamban!!!!! újjászületés

ma viszont megint hiszti...

timi, én is kedvet kaptam a nagykádhoz :D

Kép
Kép
agiboldi

barbi, már próbálom is a nyolcasokat ringani...

Kép
Kép
agiboldi

Itt vagyok, csak puki lehetett ;)

Ágiboldi! Mi tegnap elhatároztuk, hogy kell egy babapihenő!!! :lol: Ha ugyanis az ölembe ültetem, akkor elnézelődik, de ha lefektetem, akkor kész, eltörik a mécses...

Lányok! Hol lehet normál áron babapihenőt venni? Mert néztem a Brendon honlapját tájékozódás képpen, de a huszonezret azértkicsit sokallom :shock: Akinek van, Ti hol vettetek? Vagy kaptátok?
Vendég

Ágiboldi! Közben öleld magadhoz (ezt nem írtam)! Nekem tegnap 3x is bejött!!! Pedig iszonyat napunk volt!
Vendég

Barbi,
A minimanóban is jó pihenők vannak igaz ott sem olcsó.
Nekünk van,de mi kaptuk.
Vendég

Kérdés:A rota védőoltását,azt az ihatót,mikor kell megadni az elsőt?Tudja valaki vagy adat valaki a babájának?
Vendég

Na most bealudt végre. A hordozókendőt kombináltam a Barbi nyolcasaival. Ági nálatok Peti megjavult mára? A fantasztikus éjszaka nem számít, az nekünk is megvolt, de ma ugyanúgy, mint tegnap, ordít mint a fábaszorult féreg.. alig várom, h leteljen 2 óra az etetések között és mellre tehessem mert meginnám a teámat, megenném a túrórudimat, és kicsit a dobhártyámnak is jót tenne a csönd.
Bár most tényleg bealudt. Nem csodálom, én fele ennyi ideig nem bírnék így ordítani, főleg ha csak tejen élnék, nem csoda ha nem hízik, elordítja az összes energiáját... Na jól kidühöngtem magam. Inkább nektek mint neki, bár az előbb már nem nagyon tudtam annnnyira kedvesen mosolyogni mint ahogy kéne, szegényke tudom, h nem direkt csinálja.

Nem tudom a rotát, azt mondta a doki, h ráér 1 éves kora körülig.
Illetve, várj csak, van itt egy reklám brossúra a rotáról:
kétféle védőoltás létezik:

a) emberi eredetű - két adag kell belőle: az első 6 hetes kortól, a második 4 hét múlva. 24 hetes korig mindkettőt be kell adni

b) szarvasmarha-ember eredetű, itt 3 adagot kell 4 hét különbséggel beadni 26 hetes korig

Kép
Kép
agiboldi

Ági,
Peti estére annyira kiakasztott,hogy azt inkább nem is részletezem.Már csak mint valami robot foglalkoztam vele,volt is lelkiismeretfurdalásom. :cry: Most eddig minden ok (kop-kop-kop),a szokásos 40 perces alvások,egy a kiságyban most meg az erkélyen.Ja és tegnap estére a stressztől a tejem is jócskán lecsökkent,két ciciből sikerült 120,a köv. etetéshez meg már olvasztanom is kellett ki tejet.Jó mi?Most csak szurkolok magamnak,hogy visszaálljon,meg Petinek,hogy jó maradjon!
Ha Boldi bealudt akkor legalább alszik neked 3-4 órát!!!
Ma megjött nekem is a hordozókendő!!! Rettegj Peti! :lol:
Köszi az infót a rotáról.
Vendég

Sági!
Akartam kérdezni, hogy hogy megy a cumiról való leszoktatás? :D

Boldiági!
Mindig olyan jókat derülök az írásaidon! :lol: Tök fura, pár napja meghosszabult a szopi idő: eddig 15-20 perc alatt evett, most akár 40 percig is csócsál... ha megpróbálom elvenni tőle a cicit, akkor gyorsan szív még hármat, hogy megmutassa, ő igenis eszik! :D Amúgy délelőtt is megmértem egy evését, 60 grammot evett és mégis lassan 2 órája alszik.. úgyhogy ez nem mérvadó!
Tegnap mondta a védőnő, hogy ilyen korban megváltozik az anyatej összetétele is, sokkal laktatóbb lesz...

Csajok!
Nálatok hogy megy a kajálás? Mármint a tiétek? Mert nekem van úgy, hogy fél 4-kor jut eszembe, hogy ma még nem ettem semmit... most is alszik ugyan Lillus, és tudom, hogy ennem kellene, de nem eszek..

Timi
Kép Kép
timocska

Viszont áztam egyet a kádban, hajat mostam, pedikűröztem.. kicsit jobban érzem magam! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi! Én is jót nevettem azon, amit írtál :lol: Persze az ember sokszor kínjában röhög, főleg amikor a sajátja ugyanezeket csinálja :lol:

Timi! Nálam is van, hogy Emma 40 percet szopizik :shock: aztán meg bukik... na, sír... megyek!!
Vendég

Timi,
Most ott tartok,hogy csak alváshoz kapja a cumót!A éber nyüszögéshez nem adom neki csak ha már nagyon nem tudok vele mit kezdeni,ma még nem volt ilyen.Aztán majd meglátjuk.
Tessék enni!!!Én ezen a téren nagyon rendi vagyok,reggeli,ebéd,vacsi azok alatt a 40 perces alvások alatt!Na de mondjuk látszik is rajtam! :lol: Most a nasit csökkentem! :lol:
Vendég

Úgy ennék egy kis Boci Aero-t!!! Már napok óta arra fáj a fogam, de a hozzánk legközelebbi boltban nem lehet kapni... na, de apa megy délután nagybevásárolni, hozatok vele! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Mire odaértem visszaaludt...

Szóval.
Timi! Kaja ugyanez :roll: Próbálok legalább az ivásra figyelni, és azzal nyugtatom magam, hogy az a fontosabb :? Egyébként nincs is nagyon étvágyam... Ti ezzel hogy vagytok?
Én tegnap jutottam el a manikűrözésig :D Apró örömök :D

Sági! Köszi az infót, tényleg jó darabok vannak a Minimanóban - megnéztem az oldalukat :) Csak rohadt drága... Dehát egyszer van első gyereke az embernek :wink:
Vendég

Barbi!
Nekem is mindig oda van készítve a szopihoz egy üveg ásványvíz, abból szoktam kortyolgatni... na, meg néha iszok egy-egy koffeinmentes kávét. Gyümilevet ti mit isztok? (mert ezekről is annyi izét hallani, hogy nem szabad ezt vagy azt)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, még vmit akartam kérdezni: pocak nektek teljesen lement? Nekem még van pici... Vagyis olyan mintha (???) kicsit hájas lenne :roll: Nem nagyon, meg ruhában nem is nagyon látszik, de nekem sose volt hasam, még kicsi sem :( A 6 hetet meg ugye ki kéne várni a tornával...
Vendég

Nekem is löttyedt pocakom van... nem túl nagy, de azért pucéran látszik! :shock:

Csajok!
Ti mindig külön mossátok a bébi ruháit??? Mert én bevallom hősiesen, hogyha nekünk több mosnivalónk van, a bébinek meg csak egy-két darab, akkor hozzácsapom a miénkhez.. nagyon gáz :?:

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi,
Nekem mindig is volt pocakom csak sajna most sokkal lötyibb mint volt.Torna?Lusta disznó is lettem,meg itthon sose szerettem tornázni.
http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=BMV022
http://elado.slando.hu/budapest/495042.html
Tmi,
Én szörpözöm,néha víz vagy gyümilé ami nem rostos.
Vendég

Ezt még éjjel írtam, de akkor nem volt jó a babanet! Bocs a fáziskésésért!!!

Sziasztok!

Soraitokat olvasva szerintem egyértelmű, hogy Kami meg lett áldva a Suttogó szerinti ideális babával, de az is látszik, ő van a kisebbségben. Áron a kivétel, nem a szabály! (Arról nem is beszélve, hogy azt hiszem ő a rangidős baba, és ráadásul a korához képest még fejlett is... gratula Kami a kis zsenihez :D) A legtöbb baba nem szöszmötöl el boldogan egyedül pár hetes korában órákig vagy akár félórákig... a legtöbbet igenis szórakoztatni kell, ami sokuknak azt jelenti, cipelni kell őket. Lehet próbálni szoktatgatni az egyedüllétre, de van amelyik baba egész egyszerűen nem jó alany erre, ezt majd biztos kitapasztaljátok hogy kinek a babája mennyire fogékony erre. Mert azért egy baba sem sablon, hogy csak a jó technika alkalmazása a kérdés, hanem egy egyéniség, aki igenis tudomásodra hozza, mi tetszik neki és mi nem.

Pann, ne aggódj, egy 10 kilós gyerek kb 1-másfél éves, már valószínűleg minimum kúszik-mászik, de az is lehet hogy már totyog, és a világon minden érdekesebb lesz neki mint hogy te hurcibálod. :) Kivéve persze ha álmos, nyűgös, baja van, de azért sokkal kevesebbet kell majd.

Higgyjétek el, ez a periódus elmúlik, nem tart sokáig. Ahogy egyre többet tud önállóan mozogni a baba (értem ez alatt hogy tudja mozgatni a saját fejét, szemét, kezeit, lábait, ami azért nagy szó) egyre jobban leköti majd magát. Ahogy fejlődik, egyre kevésbé igényli az ÁLLANDÓ testközelséget. De azért szerintem a legtöbb gyerek igenis még nagyon sokáig fogja igényelni a SOK testközelséget.

Újra elővettem a Suttogót én is, de egyrészt én falnak megyek a nő stílusától, másrészt a szopiról néha olyan bődületes baromságokat ír, hogy csak tépem a hajam... de szórakozásnak jó... ;)

Rólunk:

Zsuzsa azt hiszem jobban van, tegnap már nem hányt és csak hőemelkedése volt, láza nem. Viszont nem evett semmit, csak vizet ivott meg anyatejet, most úgy örülök hogy legalább ezt tudom neki adni, az ideális táplálékot mikor beteg.

A rossz hír viszont hogy én is elkaptam tőle. :( Hőemelkedés, hasmenés, hányinger... a hányást egyelőre sikerült elkerülni, remélem ennyivel megúszom... most nagyon együttérzek vele, olyan kis hős, jó a hangulata annak ellenére hogy biztos marha szarul volt... nekem közel nem voltak olyan lázaim mint neki, nem is hánytam, és NAGYON rosszul éreztem magam, csak dideregtem, felvettem egy csomó pulóvert, bebújtam az ágyba két paplan alá és még úgy is fáztam...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Örülök, hogy Zsuzsa jobban van, az már viszont nem túl jó, hogy te is elkaptad! Nagyon jól tudom milyen az, ha úgy fázol, hogy majd szét esel.. ezekkel a mellgyuszikkal jól megtapasztaltam! :(
Szerinted miért van az, hogy Lillus mostanában ilyen keveset eszik? (60-70-80 gramm)

A bebugyolálós módszer nálunk nem jön be, sőt a hordozókendő se!!! Lilla nem szereti, ha nagyon be van "zárva", nem kalimpálhat kezével, lábával. Ha nyüszi, akkor inkább magam mellé veszem az ágyba, megfogom a kezét és úgy nyugszik meg...

Timi
Kép Kép
timocska

Róki,
Örülök,hogy Zsuzsa jobban van,remélem Te is gyorsan meggyógyulsz majd!
Suttogó:Tegnap már félre is raktam!Engem az bosszant a legjobban,hogy minden tipusú babánál ugyan azt a módszert kell használni-szerinte! :evil: A bugyolálás marad amikor Peti is benne van aztán ennyi.
Vendég

Megőrülök! MÉG MINDIG MEGY A SHOW!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Hogy nem fárad bele? Persze ásítozik közben, de csak üvölt. Szerintem túlpörgött....megyek, babakocsiba vágom. :( :( :( :(
Vendég

Sziasztok!

SOS!
TUdja valaki, hogy vény nélkül milyen olyan lázcsillapítót vehetek amit szoptatás alatt is lehet szedni? Algopyrin van itthon, meg paracetamol. A paracetamolból vettem be két órával ezelőtt, de nemhogy le, hanem inkább felment a lázam. És csak négyóránként lehet szedni.

Sajnos én is elkaptam Zsuzsától. A jó hír hogy ő már jobban van, a hőemelkedés és a hányás teljesen megszűnt, hasmenése még van, de eszik is, mondjuk nem sokat, de valamennyit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Elszallt, amit irtam :(

Szoval: nekunk a tegnapi es a mai nap is szuper volt. Ma mondjuk volt orditas delelott (9-12 kozott), hasfajas miatt, felismertem a jeleket a konyvbol es tenyleg, levetkoztettem Aront, hogy a pelus se zavarja, kicsit lazmeroztem, megbicikliztettem es csodak csodaja, ket akkorat fingott (mar bocs), hogy majd' kirepult az ablakon. Nem is csoda, ejjel jo ossze-vissza evett: 2, 4, 5, fel 7 es 9. A 12 oras evest szepen kivarta, aludt is a orditas utan, pontban 12-kor kelt es 15 perc alatt beszlopalt 100 grammot, majd meg 15 percet rahuzott... Kaja utan szoszmotolt megint az agyban, remeltem, hogy bealszik, de vegul bebugyolaltam, nem akartam, hogy tulporojon inkabb, es most igy alszik a kispofam:

Kép Kép

Timo! Aron se hagyja a bugyolat, utalja, ha le van fogva, csak olyankor engedi, ha faradt (pl most), egyebnekn hagyom kint a kezet es a labanak is helyet a rugkapalasra.

A szep sikereken annyira felbuzdultam, hogy tegnap 2 forditast is bevallaltam: egy 11 oldalasat vasarnapig es egy xls-t ma delutan 3-ig (mar leadtam). El se hiszem, hogy forditok megint!!! Ket legyet is utok egy csapasra: eloszor is a 3 orankenti etetessel magammal is marad ido foglalkozni (eves, netan penzkereses, oriasi), masreszt a hasfajas is lenyegesen kevesebb. Ma a 3. napja az elso volt. A kovetkezo cel az ejszaka atalvasa lesz, de legalabbis max 2 ebredes, remelem osszejon.
kami

na meg volt az első kendő próba.Csak nézett,hogy most mi van,emelgette a fejét és csak vigyorgott rám,hogy milyen közel vagyok hozzá.Biztos vicces fejem van közelről.Aztán most a kiságyban próbál meg csendben elaludni arra a 40 percre.

Pann,
Hajrá,te vagy az erősebb!Igaz tegnap Petinek sikerült kiütnie engem! :lol:
Vendég

Timocska:

Nem szopik gyakrabban? Egyébként előfordulhat, ugyanúgy mint egy növekedésugrás, hogy átmenetileg kevesebbet eszik egy baba. A szigorúan időrendre szoptatás itt bukik el, mert ilyenkor a mell is "lejjebb vesz" a termelésből, és mikor legközelebb többet szopna a baba, nincs elég! És ha nem teszik őt gyakrabban mellre hogy kompenzáljon, nem is lesz több!

Sági!

Igen, nekem se tetszett ez az "egy kaptafára" módszer.

Pann:

Szerintem dugd be Gergőt a legtávolabbi szobába és menj el zuhanyozni! Nem leszel tőle rosszabb anya ha a vigasztalhatatlan babát leteszed egy negyedórára!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most elvágták a bömbit, átesett alvásba! :D :D :D

Pocak: nekem sem volt semmi, de most van. Ha behúzom, akkor olyan, mint volt, nem háj telepedett rá, hanem az izmok lazultak/nyúltak meg, úh szerintem van remény. :)

NYEKEREG! :shock: :shock: :shock: Ennyit az alvásról. Tényleg elviszem sétálni, mert már nem bírom hallgatni... :?
Vendég

Ja, az elobb meg irtam a pocakrol is: a szulesznok (vagy csecsemosok, mar nem emlekszem) azt mondtak, meg odemas a pocak es idobe telik, mig az eredeti formajat visszanyeri. vegulis 9 honap alatt csak nyuuult es nyuuult, kell neki ido, hogy visszaalljon...
kami

Róki!
Panadolt nyugodtan lehet szedni szopi alatt! Én már csak tudom! :D Én mindig ezt vettem be!!!

Lillus alszik...

Kami!
Nagyon szupi, hogy Áron így bírja a "suttogó" módszert. Lehet, hogy én is megpróbálom majd akkor is a bebugyolálást, ha nagyon fáradt.. este! :)

Pann!
Kitartás!!!
Tegyél fel fülhallgatót, úgy nem hallod, ha sír! :shock: Egy kis séta is lehet, hogy jót tesz!

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, Róki!
2,5-3 óránként cicizik Lilla. Mondjuk, ez eddig is így volt. Amúgy most megint megmértem (paramama leszek) és most evett 100 gr-ot. Amúgy meg nem tudom mit parázok, hisz láthatólag fejlődik, alszik nagyokat! Lőjjetek már le!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Ha, oszinten szolva a Suttogot meg nem nagyon olvasom, inkabb csak elhataroztam, hogy befejezem az "igeny szerinti" szoptatast - tok jo dolog, de csak annak, aki felismeri az igenyt. En meg minden egyes nyekkenest igenynek vettem eddig es tobbet artottam vele, mint hasznaltam. Ugyhogy marad a 3 orankenti szopi, ezzel egyelore nincs gond. Aron maris szepen atvette ezt a ritmust. Plusz a pokrocba csavarast alkalmazom alvashoz, amikor engedi.

Timo, most en is merem az osszes evest, kiveve az ejjelieket. Most 110 gramm volt. Kivancsi vagyok, igy, hogy ritkabban eszik, mennyiket eszik. Kb a duplajat annak, amit orankent-1,5orankent evett... Meg egy honapig megtartom a merleget, aztan visszaviszem a vedononek.

Megvolt a 3 oras szopi is. Most csuklunk. Megyunk ki setalni, ha minden OK.
kami

Rókica,
Gyógyiban Rubophent mondták nekem, abban van lázcsillapító, de lehet, hogy ugyan az, mint az Algo. Én amikor ilyen jól voltam, elküldtem Robit a gyógyiba, hogy hozzon azt, amit mondanak. Végülis azért jártak egyetemre!

A komoly képen olyan Szilvi, hogy azt várnám, hogy amikor beszélek hozzá, válaszol.

Gyerekszórakoztatás:
Azt, hogy miképp kell szórakoztatni a gyerkőcöt, Rókica jól leírta, nemigazán tudnék hozzátenni. Szerintem amellett mondjuk a legfontosabb, hogy hogy NEM kell szórakoztatni. Szerintem az ember belezöldül, mire lesz vagy fél éves azaz kezdi már magát is szórakoztatni. Az igény szerinti szopi nekem a kulcs. Amíg eszik nem bőg! Meg apuci bevonása, lasszóval is. Meg nagyik, a szomszéd és a sarki kóbor kutya... (Csak tv ne legyen)

Sági,
Nemrég írtam a rotáról egy fél oldalt. 6 hónapos korig adható, kétféle hasonló vakcina van, a gyártóban különbözik.

bömbi

Kép KépKép
lorca

Szopi témához-
Na, megosztom veletek, mi jutott megint eszembe.
Szóval, csak annyi hogy emlékeim szerint Luca, aki sokáig össze vissza evett, vagyis szinte egyfolytában cicizett, szóval ő is átállt egyszercsak a 3 vagy 4 órás rendszerre, már nem emlékszem hány hónaposan, de kb. 3.
Sztem minden gyerek át fog erre állni lassan.

Sztem Kami kisfia már átállt erre, a többi pedig még lehet kicsi hozzá. :?:

Enyém, ahogy írtam is, amikor ébren van egyfolytában eszik és pukizik és óbégat, aztán meg alszik 3-4 órát. de egy mell nem elég neki egyértelmű.

Sági-nem éhes Peti és azért nyugtalan?
Barbi- hintát én is a Minimanóban láttam olyan 10 000 körül is van már. de nekem még ahhoz is kicsi, hogy abban ellegyen, majd ha már nézelődik.

Lekicsinyítettem a képet, de nem tom csatolni, hibát jelez. :evil:

Bella

Kép

Kép
bella2

húúú, aludtunk, csak velem együtt összebújva volt hajlandó, aztán kis séta, most bömbi megy tovább

pann, ez (is) egy ilyen nap. megtanulok fél kézzel gépelni, másikban gyerek.

has: ugyanaz mint panni irta, régen tök lapos volt, most olyan mint barbi irta, kis pocak, de ha behúzom ok. mikor lesz már lapos megint???

boldi magától is 3 óránként ébred fel enni, ha alszik nappal. ha nem, akkor 2 óránként elhallgattatom tejjel - az én igényem szerint :D

timi, nálunk hetente vátozik, h mennyit eszik, ill. naponta. ma 110, 120, van olyan nap h végig csak 60, 70. asszem olyankor kevesebb a tej, jn a két mellezés..

bella, dejó, h írod h nálatok is két melles rendszer van, általában nálunk is..

kérdés: mostanában nagyon sokat és gyakran bukik. ez új, h ilyen sokat.. nem gond? pedig most nem is tömöm :) nektek is buknak? ez sak néhány hete van.

jajjj, megint sír, pann, te micsinálsz vele?

sági, délelőtt már én is kimondottan dühös voltam rá, aztán jön a bűntudat :(

Kép
Kép
agiboldi

Próbálom utólérni magam az írásban is, elég nehéz, valaki mindig beleóbégat :wink:

Ágiboldi,
Nem kell fejleszteni, inkább aludjon :) Van elég alkalom rá, szerintem kár az alvással is tölthető időt másra "pazarolni". Egyre kevesebbet fog aludni, bőven lesz rá idő, túl sok is.
Ha rossz az idő, mi bevásárlóközpontokat járunk. Robi már csukott szemmel eltalálna az Árkádban. A Tesco meg éjjel-nappal nyitva. 8)
Ha reggel kiraksz két ásványvizes palackot, az pont a megfelelő 3 liter. Hurcibálhatod őket addig, amíg el nem fogynak. Ha még sok van este is, akkor nincs teljesítve a napi adag :wink: A kaja majdnem hogy mindegy. Alapban szinte mindenki többet eszik, mint amennyit kéne.

Barbi,
A kajából nekem sem jut soha. Ma megfőztem, kb 2 óra alatt délelőtt 9kor kezdve. Alapban 20 perc lett volna. Akkor nem tudtam enni, le kellett vinni nyügi minit. Utána a nagy volt nyügi. Délután 3kor sikerült a többször újramelegített kaját rohamléptekben a torkomon lenyomni. Sajnos egy csokira mindig van idő, így szép lassan egy lufira kezdek hasonlítani :evil:
Tudom akkor, milyen távolságira gondolsz. :? Azzal nem fogsz messze jutni. Nálunk a tömegközlekedés nem való öreg, beteg, mozgássérült embereknek vagy gyerekeseknek. Innen Varsótól Velencéig közvetlenül a térről indul a vonat, van troli egy csomó, busz kb 3 percenként, villamos, metró. Elméletben fél Budapestet elérem szinte átszállás nélkül. Mégis, alig van valami, amit babakocsival tudok használni. A legjobb a Combino, de ahhoz el kell sétálni a Blahára és egy kicsit limitált a helyek száma, ahová eljuthatok vele. :evil:
Ha autósülést használsz, az otthonra is jó. Használt van nekünk is, kaptuk, de tökéletesen megfelel.

Zsuzsibo,
Milyen a két gyerek együtt?

Timocska,
Tetszett ez a seggét legalább nem kell cipelni dolog. :D Ijesztgesselek azzal, hogy ez csak idő kérdése? :wink:

Kép KépKép
lorca

Barbi,
A tornával nem kell várni, már a szülés utáni napon el lehet kezdeni. Ugri-bugri kivételével. Szép fokozatosan lehet csinálni, ahogy erősödsz és kezdesz hozzászokni.
A bőr a pocin szép lassan visszaáll, majdnem az eredeti méretére. Persze egyéni adottságoktól függ. Az izmokon meg dolgozni kell. Ezért nem lesz nekem soha lapos hasam. Mondjuk nem is volt...

Pann,
Nem minden 10 kilós gyerek 1-1,5 éves. Nat fél évesen volt 9, pedig ő lány és nem is ő a legnagyobb ilyen korú baba, akivel itt a helyi játszin összefutottam. Rokinak igaza van, nem ez az általános. Persze csak a nagyon gyorsan növők lesznek ekkorák, ők később lassabban fejlődnek és a többiek, akik türelmesebbek voltak, behozzák őket. De az olyanok, akik már 2-3 hónaposan megkétszerezik a súlyukat, gyanúsak. Mint például Gergő.

Timocska,
Nem lehet, hogy ez már az az áhított növekedési ugrás? 6 hét körül esedékes. Tehát no para.
A mosást én egyben intézem el, ha teszek bele Szabiruhát, akkor rányomok egy extra öblítő programot és ennyi. Nincs is annyi ruhája, hogy egy egész mosásnyit megtöltsön a gépben.

Bella,
A majd belenő módszernek van egy kis bibije. Szabi eleinte magától ébredt kb 3 óránként, vagy egy hónapig, igaz, voltak délutáni torlódások. Mostanában kezd leszokni, hogy határozott éjjel-nappal ritmusa van. Nati pedig már rendesen evett, mire kibírt 3 órát, pedig Szabival ellentétben ő mindig dupla cicit rágott. Kb amikor átállt a napi 1x-i alvásra, 14 hónaposan.

Ágiboldi,
Vannak bukósabb babák, ez azt jelenti, hogy a gyomorzáró akármi egy kicsit gyengébb, de ennyi idősen még ezt sem lehet még mondani. Semmi kóros. Ha nagyon óvatosan veszed fel, úgy hogy szopi után az öledbe teszed és ráhajolva emeled fel, akkor is bukik a válladon vagy csak akkor, ha leteszed? Evés közben is? Mennyire van köze mindennek a sírás intenzitásához, gyakoriságához?
Nem kéne aggódnod és mérni olyan gyakran. Szabi, amikor szopi után párszor megmértem, a zaklatástól általában bukott is. Pedig ritkán szokott. Azt kb tudod, hogy egész nap mennyit eszik? Mert az talán mérvadóbb, nem úgy, mint az egyes szopik külön-külön.
A bűntudatot hagyd. Inkább próbáld figyelmen kívül hagyni a sírást. Ha rád ragad, akkor már csak azért sem tudod megnyugtatni, mert érzi, hogy te feszült vagy. Azt szegényke még nem tudja, hogy épelméjű ember nem bírja napi több órában nyugisan hallgatni a bömbit.
Én is saját igény szerint szeretek szoptatni. Éjjel akár ki is hagynám.

Kép KépKép
lorca

Hali!

Lassan véget ér a horror day. Sajna szinte semmit nem javult a nap folyamán, úh totál ki vagyok. Most szerencsére alszik (megvolt a fürcsi és utána a maratoni szopi). Jól megsétáltattam du., már érzem a lábamat. :) Egyszer megpróbáltam beiktatni egy kis pihit, és a parkban egy padon elolvasni egy cikket, de vhogy feltűnt neki, hogy áll a babakocsi és rögtön nekikezdett a műsornak. :( Gondolkodás nélkül tettem el az újságot és pattantam fel, mert bármit, csak a bömbit ne kelljen hallgatni! :?

Áhi! Hogy mit csinálok vele? Mit nem csinálok vele! Vállra veszem, lötyögtetem, karomba veszem, ringatgatom - majd ezt felváltva egy darabig. Ha nincs csönd, megszaglászom a pelust, hátha telerotyizta és az a baj (általában nem zavarja, de ha pelenkázhatok, legalább úgy érzem, hogy vmi hasznosat/értelmeset csinálok). Ezután tornáztatom, hátha kijön vmi puki. Ha ez is megvan, akkor jöhet a cumis próbálkozás. Ha nem jött be, akkor meleg zselé a hátára. Ha ezeket végigjátszottuk, még lehet föl-alá járkálni vele, amíg le nem telik a két és fél óra (nekünk a 3 óra sok) és lehet szopiztatni. Akkor legalább csönd van - mondjuk 20 percig, aztán lehet próbálkozni az altatással, de ha nem hajlandó elaludni, akkor lehet újrakezdeni az egészet. Csak-csak eltelik a nap. :?

Tényleg megyek aludni, mert az előző éjszakai két és fél óra alvással vhogy nem érzem magam elég kipihentnek. :roll:
Vendég

Bocsi! Áhi=Ági :oops: :oops: :oops:
Vendég

sziasztok!
na sikerült visszaolvasnom :D jól le voltam maradva :shock:

Szóval én csak lapítok itt. Esztike szuper baba (kop-kop-kop)bár én már a kórházban sem vettem ki a kocsiból, csak ha muszály volt. Ugye tapasztalatból tudtam, hogy ha ott elkapatom, itthon megbolondulok :shock: :shock:
Nekem sokat alszik, 2-4 óra közötti időket, egy-egy alkalommal.
Szopi után büfizünk, utána kiságy vagy járóüka, imádja mind a kettőt (szerencsére) elnézelődik ügyesen. Ha magától nem tud elaludni nyöszörög egy kicsit, akkor kell a cumi, amit kitámasztok a plüss nyuszijával :wink: és álomba szenderül azzal.
Éjjel is sokkal többet és nyugodtabban alszik, ha nem cicin alszik el, hanem magától a kiságyban. Általában 9-kor alszik mind a 3 gyerkőc, 2 óra környékén kelünk, és 5 óra környékén, utána 7 óra körül teljes ébredés :D :D :D Ez kb. 1 hete állt be, remélem már marad :wink: :wink:

Most sikerült elkapnia tőlünk a taknyosságot :cry: annyi trutyi jön belőle, ma leviszem dr. nőhöz.

Gyümölcslevet nem tudom ki kérdezte :oops: én 100%-os multit, vagy 50 %-osakat szoktam inni.

Evés, érdemes nem hanyagolni, ugyanis kevés csak a folyadék kell az étel is :wink: :wink:

Timocska én is beleteszem a sötét ruhákat a mieink közé, abból kevés van, kézközt meg nincs időm szórakozni vele.

Rokica jobbulást Nektek!!!!!!!!!!Rubophent szerintem is lehet szedni

Na megyek, szép napot!

Emmának kicsit megkésve Boldog névnapot!
Kép

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok, jóreggelt! :)

A tegnap esténk katasztrófa volt... fél 7-től 9-ig maratoni szopi... ha nem a cicin lógott, akkor bömbizett!
Pann, te egy hős vagy, hogy bírod egész nap! Engem a tegnap este is kicsit kikészített, nem ehhez vagyok hozzászokva. Aztán fél 10-korül a cicin elaludt. Az éjszakára nem igazán emlékszem, mert kicsit kába voltam, de 2-szer keltünk.
Most még alszik...

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?