Új privát üzeneted érkezett!

IMI NAGYON ÜGYES VAGY!!!!!!!!!!! gratula!! Edunak meg hogy kibírta az utat!!!
Nóri Farkas egyáltalán nem kövér! samu is az a típus, mint ő. nyilván nem az a hajszálvékony hanem a másik- vasgyúró típus de egyáltalán nem húsos, vagy dundi! tökéletesen formás!

biztos forrásból tudom, h a jánosban átalakítások lesznek és 6 egyágyas szülőszobát terveznek.

Krolina és lola te nagyon nagyon szépek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

[quote="kerekpocak"]
írta:
kerekpocak
Krolina és lola te nagyon nagyon szépek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

te nélkül. bocsi :oops: :oops:
kerekpocak

Édesek vagytok! Köszönöm a bókokat, mondhatni, sok munkánk volt benne. :D

Jánosban hatágyas szobák? Majd egy hónapig feküdtem ötágyasban és majd meghaltam az állandó látogató-hadseregtől, járkálástól. Ez durva. Az viszont tény, hogy kevés a hely. Volt, hogy helyhiány miatt beraktak 9 hónapos terhesen az abortuszosok közé a 2. emeleten. Nem volt egy leányálom. Szerintem nekik sem. Hulla csönd volt egész nap, míg ott voltam.

Lola
lolita

Lola, nem hatágyas szobát írt Zsófi, hanem hat egyágyas szülőszobát :wink: :D .Ez nagyon jóóóóó!! :wink:

KépKép
logi

Nóri!!!! egyáltalán nem kövér Farkas!!!!!!!!!!!!! nagyon drága, édes, formás kisfickó!!!!!

Marcsi, tök jók ezek a rucik!!!

Lola, nagyon szépek vagytok!!!!

megyek teszek veszek, amíg alszik a Bende!

Reni hol vagy?
mangó

igen-igen 6 db egyenként egy ágyas szülőszoba!
kerekpocak

MÉg 1x köszönöm a bókokat, pirulok is rendesen. Ti is és a csemetéitek is mind nagyon tutkók vagytok, csinik, szépek. Gömbölyű a világ.

Bocsika, félreolvastam a hat 1ágyast.
Az tényleg jó. Végre nem egy hangárban vagy istállóban érezheti magát az ember. Bár ez utóbbinak megvolt a bibliai előzménye...

Linus most aludt el 40 perc altatás után. Én berosálok ettől a csajtól. Már mindenem zsibbad, de ő még mutogatja a cicákat a takarón.

KÉrdés: Ti (tápszeresek) nem próbáltátok még, hogy a tápiba mondjuk kakaóport vagy karobport tegyetek? Vagy van valakinek valami jó receptje tápival?

Lola
lolita

Sziasztok!

Asszem becsípődött a derekam tegnapelőtt délután... Azóta sem ülni sem állni, sem menni nem bírok sokáig, nagyon fáj :cry: :cry: :cry: Az este alig bírtam felkelni miután ledőltem a kanapéra, már akönnyim potyogtak úgy fájt...
Ma du megyek dokihoz...

Bocsi, de még olvasni sem tudtalak benneteket :(

Majd jövök ha már bírok ülni!

Puszi mindenkinek!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Jaj Reni, jobbulást!! Lehet,hogy rosszul emelted Nikkancsot.Majd írj,hogy mit mondott a doki!!
puszi

KépKép
logi

Mi is köszönjük a sok-sok dícséretet. Ákos már egy fokkal jobban van, az éjszakát legalább átaludtuk és a láz is a múlté. drnéni szerint még pár napig eltarthat ez a nyügis, kiütéses állapot. nálunk is felborult a jól megszokott napirend, főleg, h ákos most 3szor többet alszik, de ez biztosan az alvás számlájára írható.

zsófi na hogy látod, samu ma is úgy alszik, mint tegnap?? nekem is nagy álmom, h ákos egy huzamban du aludjon egy nagyot ,de sehogy sem akar összejönni:( alvástémához még annyi, h te leteszed samut az ágyába és kimész hagyod magától elaludni?
ákos most h beteg, újra csak ölben hajlandó elaludni. amint megmozdulok, letenném a kiságyba, egyből kipattanak a szemei.......piszok mód élvezi a nagy pocakomat, azt hiszi, h az a legújabb kispárnája......csak hát ez nem csinálhatjuk sokáig....
különben annyira cuki kis vasgyúró samu is, mint ákos!!!! sokan teszik a kedves megjegyzéseket, h "látom-látom ez a gyerkőc nem éhezik", mintha túl lenne etetve, pedig nem. olyan szép kis formás a teste, édes kis babahájjal
nóri, farkas súlya miatt sztem sem szabad aggódnod, úgy szép ahogy van, édes kis vasgyúrón!!!! úgyis lemozogják!!!!!

sajna a szülészetes topicon már én sem bírtam kiigazodni. észre is vettem, h egyre ritkábban jöttök, ezért is csábultam át ide.
fantasztikusan jó kis csapat van itt.

Reni, remélhetőleg gyorsan elmúlik a becsípődés, GYÓGYULGASSÁL!!!

Lola, a pici leányod anyucija kicsinyített mása! nagyon édesek vagytok a képeken.
tápszer + egyéb finomságok mixelése nekünk eddig kimaradt, de ami késik nem múlik. én is várom az ötleteket! egyébként nálunk a beba 3 aktív babános verzió viszi eddig a prémet reggel és este. ti hányszor és milyen tápit esztek?

szilvi ákosod hogy van?

végre ma sokkal jobb idő van, megyünk is kertészkedni.
apropó, ma dobtak be tescos szórólapot és kb 30 %- kal le vannak árazva homokozó és egyéb kerti játékok.

sok-sok puszi mindenkinek
niki
Vendég

alvás szlájára korrigálom: betegség számlájára....bocsiiiiiii
Vendég

Sziasztok!

Lányok bementem a szomszéd topikra, hát van akkora kavarc, hogy ki is jöttem. Nem tudom, hogy merre, hány méter. Niki30-at majd szemmel tartom, meg még 1-2 embert, de már nem tudom követni.

Reni: Jobbulást!!!!!!!!!!!!Mit mondott a doki?

Nóri: Farkas nem kövér, anyósom ilyen kis vasgyúróknak örült volna, amikor a fiúk kicsik voltak. Mindig mondogatta, hogy nem jó a tejem, azért ilyen véznák. Most lehet, hogy megkapja. :D :lol:
Lola:Nagyon helyesek vagytok, pici lányod nagyon szép! :D

Mirkónak utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsóka: Marci szeme hogy van? Borcsi nem kapta el?
S/Niki:Ákosod még mindig nagyon helyes kis pasi!
Marcsi: Holnap megírom, a Kismama véleményét, Ákos eddig bírta nélkülem!

3 vonalzót akartam felrakni, de nem engedi, azt mondja, hogy túl hosszú. :twisted: :twisted: :cry: :cry: Van valami tippetek?

Puszi!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Reni jobbulást!!!!

Szilvi, engem a suli téma is érdekel ha majd ráérsz ok? :lol:
nagyon édesek a vonalzóid!!!
amúgy ezt én is megkaptam, hogy nem olyan erős a tejem, ettől nagyon kiakadtam!! szerintem butaság! szerinted?

Niki, Ákos nagyon tündérke!!! olyan szép!! :lol:

Nóra, hol vagy mi újság van Veled és a lányokkal?
mangó

Sziasztok! :D

Engem nem mindig enged be a babanet. :evil: :evil: :( :cry: Ha idöm van, belépni nem tudok, ha nincs idöm, gondolom, akkor müxik. :roll: :shock: :?

Szilvi, most csak Neked! A 3 vonalzót csak szünet nélkül engedi. Amikor beszúrod, akkor egymás után próbáld. Talán nálam is úgy van, és nekem is csak ennyit engedett, a nevemből még az "e"-t se, már az is túl sok volt neki.. :oops: 8)

na hivnak a pasik! :)

Ja még annyit! SNiki! Tök jó, h vagy, és szánom bánom,h még nem válaszoltam, de eccer erőt veszek. a talin szerettem volna veled beszélni, ami ugye sajna nem jött össze. De a levél meglesz vmikor! addig is bocsesz! :)
mazsolák

jövök majd csak fürdetünk, s mivel nincs víz ezért imigyen, kiskádban, vizet forralva, mint elejink...

Kép Kép
kerekpocak

SAMU NAGYON CUKKKKAAANCS!!!!!!!!MEGZABÁLOM!!!!!!!!!!Látszik, h nagyon élvezi! mit tesz az "újdoság" varázsa! :D :D
mazsolák

bocsánat, de most csak távirati stílusban :)

Lola, nagyon gyönyörüüséges Linus, szépek vagytok együtt. mi nem tápszerezünk, úgyhogy passz.

Reni, jó, h. jöttél, és jobbulást !

Nóri, dehogy kövér Farkó. gyönyörüü, formás ! én már láttam igazi ormótlan tényleg dagadt gyereket, de Farkó messze van ettől.
2 dolog jutott erről eszembe:

- ha mi lennénk a szomszédotok szomszédja, akkor azt kapnánk, h. jé, de sovány kislány, mi van, éheztetem?
- a másik, h. tudod, ez olyan, h. anno a pocakunkra is mindig tettek megjegyzést, mindenki "szakértett", h. nagy-kicsi, kisfiú-kislány, leszállt-nem szállt. én ezt is utáltam.
mindig kell mondani vmit az embereknek.. :wink: egyiken be, másikon ki.

Sniki,
mi már vettünk is homokjátékot ott, ma fel is avattuk, majd holnap beszámolok Laura első homokozásáról ! nagyon élvezte ! sírt, amikor el kellett indulnunk !

Zsófi, kiskádban nosztalgiázós Samu irtó cuki !
{de azért ti nem abban fürödtök? :lol: }

M.

Marcsi

KépKép
alon

köszönöm a samu bókokat :)
én is csak távirati mert holnap a sulinkban
1. körbevezetek egy külföldi delegációt a suliban
2. tartok nekik egy bemutató órát
3. tartok nekik egy kerekasztal beszélgetést + előadást a magyar közoktatási izékről.

azért én mert a másik két angolos nyuszi ill beteg. szal mostanáig készültem úgy h ma felolvastam a költői esten és 3-5ig színdarabot rendeztem (készülünk a suli 10 éves szülinapjára :)) az osztályomnak.
most már nagyjából a bemutatóóra kész- jöhet a körbevezetős, előadáss cucc.

samu rettenetes cuki mostanság minden nap 10 percig gurgulázva röhög vmin. ma pl a "hapci" szón. tegnap azon h "röf-röf"...

napirend továbbra is tartja magát- 12-3ig alszik előtte 8tól 8ig vidám és kacarász. bárcsak így maradna... nagyon örülnék! hát sajnos attól tartok, még túl fiatal, h erre beálljon. pedig.........nagyon klassz lenne.

na megyek tanulni-tervezni s aludni.
kerekpocak

SOK SIKER ZSÓFI NÉNI!!!!!

Beillesztem nektek a Hírlevelet amit a sulitól kaptunk, erre készül Zsófi! Nem semmi! :lol: :D :lol: :D

Kedves Szülők!

Az Europen Council of National Associations
of Independent Schools
(Független Iskolák Nemzeti
Egyesületeinek Európai Tanácsa)
Budapesten tartja idei találkozóját.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket,
hogy Dr. Carlos Diaz Muniz elnök úr
–szakmai munkánk alapján-
a Csillagjárót kérte föl
az európai pedagógus csoport fogadására.

Az iskolalátogatás időpontja
2007. április 20. (péntek)
9 órától lesz.

Később jövök!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Sziasztok!

Samutól megőrülök!!!! nagyon édes! :) Olyan jó, hogy már élőben is láttam/láttuk a babákat, mert így még aranyosabbak a képeken, meg azt is jobban el tudom képzelni ahogy rötyög :lol: :lol: .
Zsófi remélem jól sikerült a mai napod, ügyes vagy!
tegnap voltunk az ikeában, akartam venni olyan poharat ami Samunak van, de nem találtam, csak csőrös poharat. :?:

Köszi Mindannyiótoknak a nyugtatást a kövérséggel kapcsolatban! :)

Niki, sokszor eszembe jutsz, hogy hogy bírod nagy pocakkal az Ákos után rohangálást! Ügyes vagy!
Ez persze Edusra is vonatkozik, minden tiszteletem a Tiétek!

Imi, én itt magamban bólintottam, hogy írtad az egyedül végig vezetést, csak nem írtam, szóval ügyes vagy! mostmár barátkozhatsz a férjemmel! :lol: :lol: :lol: :lol:

Reni, jobbulást a derekadnak, remélem hamar elmúlik. Én egy ilyet ki sem bírnék, állandóan ringatnom kell Farkót éjszaka.

Marcsi várjuk a homokozós képeket! :)

Lola, mi humana ha2 tápot eszünk, de nekem még eszembe sem jutott hogy ízesítsem, mert annyira szereti így is, hogy 8 perc alatt beszippantja az egészet. :)

Jaj, tegnap álmodoztam, képzeljétek állatsimogató lesz a házunkkal szemben lévő erdészházból (erdő is van a házunkkal szemben). és arra gondoltam, hogy mondjuk a jövő évi buli nálunk is lehetne, mert állatot is lehetne közben simogatni :), de ez még csak álom...:)

na, megyek puszi

Zsófi, este erőt veszek magamon és felrakom a Samus képeket. Tényleg a wiwre tehetek fel egyet? nekem annyira tetszenek!

Kép
nóri8

Korrigálás: Zsófi a mai napod remélem jól FOG sikerülni, nem sikerült, mert még le sem kezdődött....:)

Kép
nóri8

jaj de édes Samu!!!!! és milyen édes lehet a rötyögésével!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsófi, drukk a mai napra!!!!!
mangó

A gyerkőccők nagyon szépek!!!!!!!!!!!!!!!

Végül telefonon konzultáltam a dokival, ki azt mondta, hogy 1 hét pihi! Mondtam, hogy igyekezni fogok egy 1 éves gyerek mellett pihizni :roll: :oops: :lol: Mondta, hogy szerezzek segítséget. De azt nem, hogy honnan a p....ból :roll: Szóval igyekszem... De baromira fáj, főleg estefelé egyre ersebben... Alig bírok menni...

Ülni is sz@r, ezért bocsi, de csak ritkábban tudok jönni ide :cry: :cry: :cry:

Pusza!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Kismamaújság vélemény tej+tejtermék ügyben + cipőcske.

Tej:
0-6 hónap: Semmiképp sem ajánlatos
7-11 hónap: ekkor sem jött még el az ideje.
12 hónapos kór után: megkóstoltathatjuk, de szoptatott babáknak nincs rá szüksége. Család ételeibe keverve . Később is napi 3-5 dl.

Sajt,joghurt, túró
0-8 hónap: ne adjunk a babának semmilyen tejterméket.
9 hónapos: azokban a családokban, ahol nem fordult elő allergiás megbetegedés, kaphat a baba egy kis reszelt sajtot a főzelékbe, vagy sajtdarabkát, sajtos kiflicsücsköt. Gyümölcspürébe keverhetünk egy kis joghurtot, kaphat egy kis túróbál reszelt almából gyúrt gombóckákat.
12 hónapos kor után: már akkor is kaphat a bab tejterméket, ha a családban előfordult allergiás megbetegedés. Kicsit nagyobb óvatosság indokolt. Nem dől össze a világ, ha csak másfél éves kór után kap tejtemék-tartalmú ételt. Sorrend a bevezetéshez: pici sajt, joghurt vagy túró következik. Két hét allergiamentes időszak után próbálkozhatunk tehéntejjel. Szoptatott babáknál ez sem szükséges, a tej bevetése várhat, ha már nem szopik.

„Az első cipőcskék”

A jó cipő a láb vonalához igazodik, elősegíti fejlődését, és megóvja a külső behatásoktól

• A puha hajlékony lebujjak könnyedén összegyűrődnek a cipő orrában, ezért felpróbálás előtt egy sablon segítségével válaszuk ki a megfelelő méretet. Állítsuk rá a gyereket egy kartonlapra, rajzoljuk körül a lábfejét, és elől még 12 mm-t ráhagyva vágjuk ki. Ezt próbáljuk a cipőbe. Majd dugjuk a hüvelykujjunkat a cipő orrába, ha tudjuk mozgatni, akkor a kis lábujjaknak is megfelelő lesz.
• Egyes gyártók a láb szélességét is fegyelembe veszik a méretválasztéknál, ezt jelzi a cipőn „WMS” rövidítés. Érdemes délután, vagy este cipőt vásárolni, mert akár egy számmal is megnőhet a láb, ha délelőtt vásárolunk érdemes még egy zoknit felhúzni.
• Puha, rugalmas cipőtalp képes a járás finom mozgássorát követni.
• Biztonságot szolgálják a talp külső részén található csúszásgátló recék.
• A szakemberek véleménye megoszlik abban, hogy kell e harántemelő, abban viszont egyetértenek, hogy a sarok és a boka szilárd megtámasztása fontos.
Később jövök, de jelenésem van!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Látom ma én írogatok, nem baj, úgyis van mit behoznom.

Mango: Suliról már gyűjtöm gondolatban az infót, de annyi minden van, hogy megpróbálom tömöríteni.

Edus: Köszi, próbálkozok!

Zsófi: Hogy sikerült a nap? Még jó, hogy nincs vizetek, különben tündér Samut nem láthattuk volna lubickolás közben.

Reni: Nem tudom, hogy szoptatsz e még? Ha nem, akkor vmilyen diklofenák tartalmú gyógyszer jó lenne+ Flector tapasz a fájós helyre felragasztani. Jót tenne egy kis talpmasszázs is. A talp belső felénél végig érzel csontokat, ezek „helyettesítik” a csigolyákat, próbáld meg masszírozni és ott ahol érzékeny illetve fáj, időz el jó 5 percig. Ezt többször megcsinálhatod.
Kép

Ákos ma alig aludt. :? Néha-néha 15 perceket, majd cici + hempergő+ nyüszi. Babakocsit nem bírja, sétálni sem tudunk. Van tippetek? :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

iszonyú jól sikerült az egész! köszi lányok a drukkokat. 3 spanyol, 2 portugál, 2 holland és egy dán urat-hölgyet vezettem körbe, tartottam nekik órát (bevonva őket az órába- imádták !!!) majd kerekasztal beszélgettek a gyerekekkel. nagyon nagyon jó volt! a héten 3x félnapot dolgoztam ANNYIRA JÓ VOLT!!!!!!!!!!!! totál feltöltődtem. csaba most pont 1-2 hónapot úgy dolgozik, h kötetlen a munkaideje és ő vigyáz samura, fantasztikus ám! azt kell h mondjam h ez lenne (legalábbis nekünk) az ideális. mindkét szülő tud dolgozni, amit szeret -tehát feltöltődni és mindkét szülő van a gyerekkel- így a gyereknek és a szülőnek is fantasztikus.

képzeljétek samu napirend folyamatosan tartja magát! sőt! úgy h 6kor kel- nem alszik vissza és 12-13 körül lehet letenni, ekkor alszik 3 órát egyben majd este 8kor fektetjük. és közben kacag, vidám jókedvű! ki érti ezt???? mi történhetett?? (szerintetek van köze ahhoz h mostanában minden nap megiszom fél lier redbullt? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: EZ CSAK VICC VOLT!!!- nehogy vki komolyan vegye :))

a séta is átalakult- mivel nem alszik a babakocsiban, már nem sétálunk, hanem játszóterezünk, ügyetintézünk. (minden érdekli! a zöldségesnél múltkor ellopott egy paprikát és meg is rágta :lol: :lol: ) szal hintázik, csúszdázik meg ilyesmi. hirtelen nagyot ugrott. nagyobb gyermekes anyukáknál ez hogy van/volt?
kerekpocak

mármint az ugrás átvitt értelemben :) -milyen tréfás vagyok istenem.... :lol: :lol:
kerekpocak

nóri a pohár eredetileg csőrös, de le lehet szedni a csőrt. így tettünk mi is. csak egyszerűen lecuppantod a csőrt!

reni kitartást hátilag!!!

szilvi neked is nem alvó ákossal! köszi h feltetted a levelet!!!! millió cupp neked!
kerekpocak

Kerekpocak kisasszony, tréfarépát ettél? :wink:
[quote]u írta:grás
[quote]l írta:ecuppantod a csőrt

Zsigu megkapta a bunny-tól a bicycle-t, amit ígért neki. Hát még gyakorolnia kell, mert a pedál 360°-os tekerése még nem megy.

Na minnyá jövök, csak Edus kivetette velem zsombeszt a kádból. Együtt fürdenek ugyanis kéremszépen.

Csók
Imi
mazsolák

Sziasztok!

Szilvi, köszi hogy leírtad a kismamás cikket, nekem sokat segített.

Zsófi, nagyon jó nektek. Én is úgy szeretnék egy kicsit mást is csinálni. De nekem ez reménytelen. Farkas olyan keveset alszik, hogy már nem hiszem el. Ma pl. délelőtt 35 percet, délután 25-öt. Látogatóba mentünk egy kislányhoz (akit le se tojt :roll: :lol: ) és mondták, hogy a kislány ma nagyon keveset aludt délután, csak egy órát :arrow: én egy órás délutáni alvástól már repkednék. Na mindegy, majd vmikor jobb lesz.

Megyek is lefeküdni, mert az éjszakák se jobbak.
Most pedig az ígért Samu-Farkas fotók :).
Előre is elnézést kérek mindenkitől elég sok , pedig így is szelektáltam. :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

jó éjt, Nóri

Kép
nóri8

Bocsi előre is, mi is zaklatunk Titeket egy kis képáradattal:

Ő volt a húsvéti nyuszi, akinek Zsombesz szeretetből majdnem kinyomta a szemét:
Kép

Durmol a másod és harmad pilóta:
Kép

Reggel fél nyolckor (legalább Zsig kialudta magát):
Kép

Zsombi reggeli mosolya még enyhén álmosan (a reggeli kávé hiányában :wink: ):
Kép

Nagycsaládosok környezetbarát közlekedési eszköze:
Kép

Partraszállás:
Kép

Homokozóban :wink: :
Kép

Bocsi még egyszer a sok képért.

E+I
mazsolák

Ja még egy:

Gyerekek, illetve apukák ambróziája:
:wink: 8)
Kép
Na így már tényleg mindnekinek szép álmot :lol:
Imi
mazsolák

Sziasztok!

Zsófi: Ezer gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
Samu+ Farkas akár tesók is lehetnének. :lol: :lol:

Imi: nagyon jó a képek és a pilóták is nagyon helyesek. :lol: Ilyen járgány nekünk is jól jönne, elvégre nagycsaládosok lettünk. :lol: :lol: :D :D
2002-ben apának is csináltattam ilyen torát szülinapjára, :lol: mert Törökországban mint később a fotókon kiderült több monokinis csajsziról készült kép, mint rólam. :oops: :cry: :? Szegény anyósomat kellett volna látni a maga 70évével, amikor meglátta. :P Csak jujgatott szegény, a fia meg pirult. :P :lol: De nagyon jól nézett ki és még finom is volt.

Lányok, nincs valami recept az esti velőtrázó sírásokra? Amíg el nem fárad, buli van. Azért sajnálatos ez, mert kis családom mire hazaér, akkor kezdi és nem tudok velük foglalkozni. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Kata, apája mikor hozza már vissza azt a laptopot????
mazsolák

hihihi Edusom, itt vagyok ragyogok csak olvasgattam!
lmkata

nem nagyon tudok mindenre reagálni, így a lényeg: nagyon őrületesen jó az összes fotó, egytől-egyig, kivétel nélkül!!!!!!mint mindig ezeknél időztem a legtöbbet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

megvagyunk, elvagyunk, kicsit most én vagyok nemjóformában, mert kezdek türelmetlen lenni hogy Lizus mikor lesz már végre hajlandó megfordulni, vagy mikor kezdi már végre használni a jobb kezét.... már olyanokat álmodok hogy kúszik, mászik illetve ma olyat álmodtam hogy felállt és elindult felém!! én meg sírtam a boldogságtól... azért remélem nem csak álom marad.
de nehéz most nekem nyugodtnak és türelmesnek maradni amikor ilyenkor már illene ugye elkezdenie csinálni vmit.
ugyanakkor persze nyílván tudtuk az elejétől hogy Lizus más, és másképp lesz ez nála/vele, na meg emlékszem régebben azon agyonaggódtam magam h nem figyel, nem mosolyog rám és ma meg már amint hozzászólok, teli szájjal röhög! hangosan is, és ha beszélgetünk, úgy figyel hogy csak na! - amit Zsóka te is írtál! :wink:
szal próbálok nem ilyeneken gondolkodni, de egyelőre nem nagyon megy... :cry: :evil: :twisted:

mindenkinek cuppok!
lmkata

Edus, Imi nagyon jók a képek!!! és irigy, hogy ilyen jó kis homokozótok van :lol: :lol: :lol: :lol:

Samu+Farkas képsorozat nagyon jóóóó!!

Zsófi, gratulálok! amúgy biztos voltam benne, hogy nagyon jól fog sikerülni :) :wink: (szerintem fantasztikus tanár is vagy!!!!)

Szilvi, sajnos nekünk nincs erre receptünk, volt ilyen időszak nekünk is, és mindig valami mással próbálkoztam, mert ua a dolog sosem jött be kétszer.... aztán elmúlt..... (bocsi, hogy nem tudtam segíteni)

Lányok én is kérdeznék: mi van a játékokkal, azaz, úgye vannak azok a játékok amelyek mérgező anyagokat tartalmaznak :? :shock: , ha nincs ráírva semmi, vagy ajándékba kapjuk, hogy szűröm ki? mert Bende mindent a szájába vesz.....
mangó

Kata, puszi hegyek Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mangó

mangóanzsi köszi :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
lmkata

Katám! Fel a fejjel! Természetes, h vannak nehezebb napok!Így is annyira ügyin csinálod! Le a kalappal! Tudom, nem összehasonlítható, de mikor Zs hasfájós volt, én is volt, h 3 nap nemalvás után ki voltam bukva, és mindenen bőgni tudtam volna! Szal gyere, és panaszkodj a nehezebb napokon, mi itt vagyunk! Az álmok meg valóra fognak válni! Ügyes kiscsaj Lizu, és a ti pozitívitátosok is csak előrébb visz a cél felé Titeket! :D :D

Zsófi, én is gratula, és csatlakoznék Anzsihoz, h sztem is klassz tancsinéni lehetsz! :D (Ja meg azt a munka cuccost,h mindkétfél dolgozik, meg a gyerekkel is van, nagyon csípném én is! Kár, h nálunk nem lehetne kivitelezni! :oops: :? 8) )

Szilvi, sajna ebben is csatlakoznék Anzsihoz, h én sem tudok segíteni. Nálunk talán az első 3 hónap volt Zsnél, amikor jött a 18-19 műsor, és egészen fürdetésig tekergett, és semmi nem volt jó, bármit csináltam. :x :evil: Aztán vhogy elmúlt, de nagyon fárasztó, és kimerítő tud lenni. Sztem vannak ilyen gyerköcök, akik szeretik jobban "magukra" vonni a figyelmet, vagy nemtom...Kicsizs nem volt ilyen, pedig az első 2 hetet leszámítva sokat voltam egyedül a két tökivel, mert I sokat túlórázott. Típus/gyerekfüggő. szal megint nem lettél okosabb....Babakocsi??!!Nálunk az sokmindnere jó volt? Játszószőnyeg? :roll: :shock: 8)

Anzsi, homokozó! Bárcsak!!! :D :lol: :lol: Apa üzeni, h "lehet venni az obiban". :oops: :lol: Játékok :arrow: én átsuvickoltam a játékokat, ill amin bármilyen festékanyag volt, amit leszopogathat, azt nem adtam nekik oda, csak később...

na megyek, mert kitört a lázadás!

pusszok!

Ja FarkaSamu képek nagyon édik!!!!!!!!!!!! :D :D
mazsolák

Sziasztok!

Barnus (megint) beteg! :cry:
Már lassan meg sem lepődők rajta, az idén ez már az 5.
Most bárányhimlős!
Mielőtt bárki megijedne, biztos, hogy nem kaphatta el senki a talin. Bár gondolom tudjátok, de leírom, hátha...
Kb 2-3 hét a lappangási idő, utána jönnek ki a hólyagok. A hólyagok kijövetele előtti két nappal kezd el fertőzni. Nekünk csütörtökön kezdett megjelenni a pötty, tehát keddnél előbb nem fertőztünk, a doki még a hétfőre is azt mondta, hogy áááá, már nem, a szombatra, meg hogy ezer százalék. Dirrekt megkérdeztem.
Egyébként ha visszaszámolok, akkor mi pont a Heim P-ban kaptuk el, baromi jó!

Mindene tiszta pötty: az egész teste, az arca, feje, füllyuka, orrlyuka, szája, fütyije, popsilyuk, talpa stb. A pöttyökön folyadékkal teli hólyagocskák és az egész piros!

Baromira viszket neki, alig lehet leállítani, este átköltöztem hozzá, és állandóan vagy sírt és járkáltunk, vagy aludt, de vakarózni akart, le kellett fogni, amire felébredt és így tovább...
Estére adok rá egy kiszoknit a kezére. Egyébként pont előtte két nappal költöztettük külön, ha tudtuk volna, még maradt volna, mert így nekem is elég kényelmetlen, de ezzel nem foglalkozok.

Amúgy meglepően (saját magához képest meglepően) egész jól van, nem lázas (egy pici hőemje volt), jókedvű, csak kicsit nyűgös, meg fáj és viszket neki. Zuhanytól ordít, mert még nem csináltuk és fél tőle, előtte be kell kenni valami barna szappanfélével és azt lezuhanyozni, nagyon fél az egész macerától, végigordítja. Ráadásul nem tud megállni még kapaszkodás nélkül, úgyhogy fognom is kell, kenni is, zuhanyoztatni is, ő meg a pólóm nyakát harapdálja az ordítás közben.

Az igaz, hogy az elvakart pöttyök majd meglátszak.
Visszaolvasni még nem tudtam, bocsi!

Ritkán fogok én is jönni, sorry!

Ez még csak a 3. napunk! :cry:
Pusz mindenkinek!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

A végén ez kérdés lett volna. Szóval meglátszanak???

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

Julcsi, Zs kb 8-9 hós lehetett, amikor bárányhimlős lett. A rosszban a jó - bár annyira nem rossz, hiszen elkapta, védett lett..-szal, h akkor még nem tudta magát igazán vakarni, mert pici volt, csak a kézfejével simogatta magát. Mi cinkrázót - lehet, h nem így írják/hívják, az a fehér lötyi, aminek mentholos illata van - kaptunk rá, azzal kenegettem. Nálunk pötty nem maradt, bár volt 1-2 csúnyább, amit kidörzsölt. Mi ilyen barna kencét nem kaptunk, ill nálunk is azt mondták, h ne fürdessem, mert a viz által felülfertőzik. Így volt, h csak szivaccsal kentük át a kis testét. Ill nyár=meleg volt, így sokat mesztelenkedett, mert állítólag az is segíti a leszáradást. Remélem, tudtam vmit segíteni.. a zokni jó ötlet.

na jelenésem van!

pusszok, és jobbulást a kicsi Barnusnak! :)
mazsolák

SZiasztok!

Boldogan jelentem , h tegnap óta visszakaptuk a mi kis huncutmanónkat, a betegség végre a múlté!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kisjulcsi: Barninak sok-sok gyógyítópuszit küldünk, remélhetőleg napról napra csillapodni fog a viszkető érzés! egyébként van elképzelésed, h hol kaphatta el? én úgy tudom, h sajnos a mélyen kikapart pöttyök később meglátszanak, de ilyen kis korban nagyon nehéz lehet megakadályozni, hiszen nem tudod elmagyarázni neki, h miért nem szabad kaparni. egyem a husikáját neki!!!! kitartás a nehéz napokhoz!!!!!

szilvi: annyira megörültem a cipőválasztásról szóló kis összefoglalódnak. nekünk pont most vált aktuálissá a teljes cipőcsere, ui a 20-as még határeset, éppen h belemegy a lábikója. én balga vettem nélküle egy 21-est, de soha többé nem teszem, kicsi lett. más gyártó, és már egyből más számozás.....dettó mint a ruciknál.
igazából én sem nagyon tudok tanácsokat osztogatni ákos megnyugtatására, mert a mi ákosunk szerencsére nem volt hasfájós. egyedül akkor balhézott, amikor nem volt teli a pocija. de gondolom most h rácuppant a cicidre és van elég tejed is, ez a ti esetetekben nem lehet probléma :lol:
ami nekem nehezebb napokon sokat segített, az hintaszékben ölben ringatás, halk énekléssel. ettől 90%-ban megnyugodott :lol:

nóri: hát sokszor magam is meglepődök, mennyire jól bírom még a nagypocakos rohangálásokat, és egyéb hancúrokat Ákossal, de már pár napja Szabi küldi a figyelmeztető rúgásokat, h "anya vissza a tempóból!" hűűű, azért kíváncsi leszek, h az igazán nagy pocakkal a 8.hónapban mi lesz a helyzet..........max. gurulok utána, mint egy labda, ő biztosan imádni fogja :lol:
farkas egyszerűen tündéri, cuki kis vasgyúró!!!!! tényleg mintha ikrek lennének samuval!!!

zsófi: gratulálok a sikeres napodhoz. le a kalappal előtted, h samu mellett fel tudtál készülni a nagy napra! na de samu is nagyon ügyi, h igy hagyta az anyukáját!!!! az új napirendről nem is beszélve...........samu babaüzenetben elküldhetné ákosnak és a többi nem alvónak a 3 órás maratoni alvásának a titkát!!!!!! igaz két napja mi is kétszer alszunk de + du 1+1,5 órát, vhogy csak összejön már egyszerre, nem pedig két részletben.
ez csudaklassz lehet most nektek, h igy hozta az élet, apuci + anyuci váltogatják egymást. vhol ez lenne az ideális. mondjuk ehhez egy olyan munkakör is kell mint a tiéd. nálunk ez nem jönne össze :cry:

mérgező játékok téma: erről jó lenne bővebben olvasni, mert mi is annyi gagyi játékot kapunk ajándékba.........és persze ákos is mindent megízlel, mint egy vérbeli bélpoklos :lol:

edus: édesek a zs-k, csodállak benneteket, h ekkora útnak nekivágtok. ákossal mi még csak a balcsiig merészkedtünk, és kiderült, h egyelőre 1,5-2 óra egyhelyben a tűréshatára.
az a levél pedig majd csak összejön vmikor! ha egyszer nagyon unatkozol és úszkálsz a szabadidőben........jó vicc volt, két, sőt három gyerek mellett :lol:
múltkor is kérdeztem, de biztosan átfutottál rajta: kiderült már a pocaklakótok neme????!!!! mikor mész legközelebb dokihoz?

képzeljétek, ma annyira vagány pólókat vásároltam ákosnak, természetesen az imádott turiban. 500-750 ft körüli áron és olyanok, mintha vadiújak lennének. most hogy itt a homokozós idő, kicsit feltöltöttük a ruhásszekrényt. nem tudom, h ti hogy csináljátok, de mi van amikor napjában háromszor öltözünk át. lassan benevezhetnék mosómasa és vasaló versenyre :lol:

zsóka ti merre vagytok????? remélem marcipán szeme javulgat!!!!!

na most már dobom magam a kanapéra egy kicsit vízszintesbe!

mindenkinek további nagyon szép hétvégét!!!! a kis betegeknek pedig mégegyszer jobbulást, anyukájuknak pedig sok-sok erőt, kitartást!!!!!!!

niki
Vendég

Niki, bocsi, h átfutottam a kérdés felett. Most voltam otthon dokibánál, aki azt mondta, h takarja magát, de nagyobb az esély, h újra tökink legyen, mint kislányunk. Így most nagy feladat előtt állnuk, fiúnevet kell találnunk. 8-10 hét múlva szeretne újra látni a dokibácsi, így akkor talán többet tudunk, ha nem zárja a lábacskáit. 8) :wink:
Örülök,h Ákos már jobban van! :D Ruhák, hát igen, nálunk is 3-4 váltás ruha/nap, mert vagy a menü hagy olyan nyomot..., v magukra burítják - bár inkább kicsizs a hunyó - a pohár tartalmát, v belógnak a fürdőbe, és vizeznek, v kertezünk...de már próbálok redukálni, pl a kerti ruha, az kerti..., és nem érdekel, ha koszos, csak ha már mászik, mert I is azt mondja, úgy fogy nálunk a mosószer, mint másnál a cukor, v a liszt...
na megyek, mert kicsizs rosszalkodik.

Zsóka??!!! Mi újság felétek?

Zsófi, Leányfalu??,

Kata-Lizu??

pusszok
mazsolák

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak rettentően el vagyok havazva. A lányok meg a munka mellett nem nagyon értem rá jönni felétek. :?

Mineden év és hófordulósnak nagyon sok boldogságot kívánok!!!

Lányaim jól vannak, tegnap meg ma oviszünet volt, csavarogtunk és Érden voltunk a szüleimnél.

Lizával ma megkóstóltattuk az almát, de nem jártunk sikerrel, egy falatot sem tudtam belediktálni, majd holnap megint próbálkozunk. A dokinénink mondta h kóstoltassuk már, mivel már kap tápi is, és lassan be kellene vezetni a gyümiket.

Apával nagy lakáskeresésbe vagyunk. Augusztusban festetni kellene, de ha találunk olyan lakást ami megfelel az igényeinknek (4 hálószoba, megfizethető ár, jó környék) akkor kihagynánk a festést és költöznénk inkább.

Majd megpróbállak utolérni benneteket olvasásilag, mert naon le vagyok maradva. Sokt dumáltunk Emmával rólatok, és mindíg kérdezgeti mi van veletek, de töredelmesen kivallottam neki, nem jártam felétek jópár napja.
Amikor tudok jövök, addig is gondolunk rátok.

Nóra és a csajok

Kép
Kép
Kép
anaci

Julcsi, én 24 évesen voltam bárányhimlős, akkor azt mondta egy istván kórházas orvos, hogy kívülről nem jó kenni, mert nem tud lélegezni a hólyag, bőr. Én majd megőrültem, úgy viszketett, és fenistil tablettát kaptam. Az enyhítette a viszketést. Esetleg fenistil csepp? Azt már kisbabák is kaphatják. De ez csak egy tipp, kérdezd meg az orvost.

Szegény Barnus!!! Jobbulást neki!

Most mást nem tudok elolvasni, de mindenkinek puszi!

Kép
nóri8

Julcsi, most találtam egy 2007. januári kismama újságot, amiben ez van...
"-mindennap zuhanyozzon szappannal v fürdetőszerrel, ha nagyon viszket, akkor többször is mossuk le a gyereket.
-nem szabad semmivel sem bekenni a kiütéseket, mert a rázókeverék záróréteget alkot a seben, és alatta mélyre terjedő, veszélyes fertőzés alakulhat ki.
-nem kell szigorúan a lakásban tartani a gyereket, kimehet az udvarra, ha jó az általános állapota, de ne vigyük társaságba, hiszen nagyon fertőz....."

ha az első 2 pontot nézem, az pont ellentéte, amit én javasoltam Neked - pedig nekünk anno ezt mondták-.., na akkor ezen menjen el vki. Szokás szerint, ahány doki, annyi vélemény... :roll: :oops: :? :evil:
(ja tudom, hülye hasonlat, de a 2. bekezdés az hasonló, mint a pattanás, nekem pl azt mondta a kozmetikusom anno, h ne kenjek rá semmit, mert csak ártok vele, vkinek meg ajánlották patira a korrektort, mert az leszárítja...) Bocsi, ma senki nem tudok segíteni. Jobb is lesz, ha eldugulok, csak gondoltam, ezt leírom Neked. :oops: :? 8) :wink:

pusszzok, jó éjt, jobbulást Minden kisbetegnek+szülöknek!

Ja Nóra, tök jó, h jöttél, és ölelés+pusza a csajoknak! :D :D
mazsolák

Na látod, Nóri is ezt írta..., akkor lehet benne vmi!

Ja igen, fenistil cseppeket Zs is kapott!

zárul edu mókatára..
mazsolák

Nóri, jó pakolást, és költözést Nektek! :D Kitartás! Utána tök jó lesz! :D (ha jól emlékszem, mostanság terveztétek :oops: :? 8) :wink: )
mazsolák

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?