Sziasztok!
Fatima
Roland imádni való baba, de Te is ezt mondod majd a Tiédről. Nem is értem, hogy lehet egy baba rossz!?
Éjszaka alszik, este 8-9 felé fekszik, és 5-nél előbb nem szokott ébredni. Most már inkább a 7 óra a jellemző. Akkor eszik, és 88-9 felé visszaalszik. A délutáni alvással vannak a gondok, az valahogy nem jön össze. Max fél vagy 1 órát hajlandó aludni, aztán este még fürcsi előtt kb 6 felé bealszik még egy kicsit. Ez így nem jó, de nem tudok mit tenni vele. Semmiképp nem alszik többet ebéd után.
Néha annyira fáradt, hogy egy 3/4 órás kemény hisztit levág (vörös a talpa is, a feje meg már lila volt legutóbb), és abba alszik el. Ez annak az eredménye, ha du. egyáltalán vagy csak nagyon picit alszik. Mint már írtam, próbáltam praktikákat sikertelenül. Még egy olyan tulajdonsága van, amiről leszokhatna, hogy a séták alkalmával kb 15 perc múlva ki kell venni, és cipelni.
A maga 7,28kg-val ez megterhelő. Amúgy is olyan vagyok mint egy kifejlett bocika, elég a magam súlya, hát még az övé. Ezért a derekam majd le szakad. A várandósság idején nem fájt így a derekam mint mostanság.
Remélem a fölöslegtől sikerül megszabadulnom, annak ellenére, hogy sokan azt mondják, a hormonkezelés alatt felszedett kilókat leadni nem lehet, vagy csak nagyon nehezen. Elterveztem ÉN LESZEK AZ ellenpélda.
Cumisüveg: a Jánosban kérnek cumisüveget! A gyerkőc kap vizet és a harmadik nap után tápszert, ha betolod éjszakára és nem adsz be tejet, vagy ha nem indul be a tejed. De ezt lehet, hogy félreértettem, mert ellentmondásos lenne. Szóval ha meg arra a picire gondoltál, nekünk van, de Roland eddig kiköpte, most már eldobja. Általában egy kocsi alá, biztos ami biztos, de az ügyes szülő kibányássza. Otthon sose kapja meg. Az utcán is inkább csak azért, mert téli baba, hideg volt még az első séták alkalmával, és ha nagyon sírt, a szájába tettem, hogy ne azt a hideg levegőt nyelje. Így maradt meg ez a rossz szokás, hogy lent oda adom, ha kell (szerintem kell, szerinte nem
)
Akkor már jól álltok a vásárlással! Annyira tuti!!! Mi is a vége felé vásároltunk, annyira jó volt. Csak az a baj, hogy az ember minden vackot megvenne elsőre. Aztán persze gondolkodik, hogy ez minek is? Én például éltem-haltam egy Brendonos ágyneműgarnitúráért, amin egy darab zsiráf díszelgett egy felirattal: Jó éjszakát! Mindez 18eFt-ba került, 4 részes. Hála a jó égnek nem vettem meg. Mondták a Jánosban az előadáson, hogy a gyerek nem lát a baldachintól, így mi azt nem is tettünk fel. A rácsvédőt is úgy, hogy a falnál van, a másik oldalt visszahajtottam, a párnát amúgy sem használtuk volna, a paplant meg be sem tettem, mert mi panelba lakunk, és rémesen meleg van télen. Szóval, amit a barátnőmtől vettem a kisággyal együtt (ők nem használták, mert a baba két alkalom után köztük kötött ki, azóta is ott alszik (júniusban lesz 3 éves)) készletet elöszőr nem találtam szépnek, sárga alapon macik, de az én kisfiam igen. A falnál lévő rácsvédőn látja ezeket a macikat, kiválasztott egyet, és azzal beszélget. Felemeli, mögé néz, most már le is szeretné tépni, és veszekedni is szokott vele, mert nem válaszol. Ettől is megfosztottam volna egy ugyan csudaszép, de minta nélküli falvédővel. Annyira aranyos, ahogy dumcsizik a macinak. Neki hajlandó az oldalára fordulni, és úgy beszélni. Amúgy meg nem tenné semmi pénzért.
Viki
Nagyon szép a babaszoba! Letisztult, olyan lágy vagy nem is tudom mi a jó szó.
Mi kaptunk mikor még beköltöztünk egy barna felnőtt szerkénysort, az van a gyerek szobájában, a pelenkázót megoldottuk egy az oldalát felhajtható asztalból (4eFt és étkező asztalnak is lehet használni ezt funkcióját azonban elvesztette egy darabig). Az ágy a barátnőmtől légzésfigyelővel, pörgő-forgóval és ágyneművel, a kókuszmatracot külön vettük meg hozzá (eredetileg szivacsos). Így letettem arról, hogy igazi babaszobánk legyen. Pedig mint a képeken is látszik elbűvölő tud lenni.
Mi elfelejtettünk venni: ollót a gyereknek és a külön lázmérő is az utolsó pillanatban került megvásárlásra (lehetőleg a régi hagyományos, ha gond lenne a kakival, az a legpraktikusabb).Ja, és a kézi orszívó, nekünk van elektromos, meg porszívós is, de a kézit megvettem, mert amikor a tejci felment az orrába, és nem ment le akkor praktikusabb volt, mint kínozni valami zörejes vacakkal arra az egy másodpercre (ráadásul elővenni, elmosni, eltenni). Sóoldat a patikában, nekünk nasivin van, de meg kell kérdezni. Rolandnak napokig kellett az orrát tisztítani szopi előtt, mert tele volt, nem kapott levegőt, így nem is szopott. A Jánosban is kaptunk egy fiolát, azzal kezdtük egy fecskendőből kellett csöpögtetnünk, utána tértünk át erre a fújósra. Ez később amúgy is jól jön.
kiscsillag
Sajna én nem ismerem, de hátha lesz itt valaki, aki igen! Üdv köztünk.
Nagyon jó lehet ikreket várni! Spontán jött össze? (erre nem muszáj válaszolni)
Pusza megyek, mert Roland alszik, most tusizok egyet.
Kati