Sziasztok!
Köszönjük a jókivánságokat! Zsuzsa aludt egy hatalmasat, és úgy tűnik (kopp-kopp) ma már jobban van.
Ellenben most nekem van hőemelkedésem.
Remélem megúszom ennyivel.
Időrendre etetés:
Ha beválik, akkor persze egy szavam nincs. De nekem nem logikus, hogy miért emésztene attól könnyebben, hogy nem kap új kaját. Mert én sem mindig üres hasra eszem és nem vagyok rosszul tőle? És Zsuzsa tök rendszertelenül evett, sose volt hasfájós, sőt, ő cicire mindig megnyugodott. Szilvi más. Ő sem hasfájós szerintem, csak érzékeny, és tudja mikor mit akar.
Timocska:
Nagyon-nagyon megy neked a drukk, hogy mihamarabb megoldódjon ez a legújabb gyulladás! Szopis tanácsadó erre nem tudott semmit sem mondani, miért jelentkeznek nálad ilyen borzasztó gyakran a mellgyulladások?
Suttogó:
Olvastam, illetve beleolvastam még Zsuzsával. Tkp ezt a részét találtam benne a leghasznosabbnak/szórakoztatóbbnak, kitölteni a tesztet, hogy milyen természetű babám van. Zsuzsa átlag illetve élénk (spirited?) baba volt, vagy nem tudom mi a magyar fordítása (angolul van meg). Szilvi meg kifejezetten a mimóza (érzékeny). De azután hogy kategorizálja a babákat, nem nagyon mond ötleteket, hogy a különböző típusokat hogyan kell kezelni... mindegyikre ugyanazt a módszert nyomja. Vagy csak nem olvastam elég tüzetesen?
Babanyugtatás (ordítós, kólikás babáknak):
Csak ötleteket tudok bedobni, SZilvinek is voltak ilyen napjai, valóban a 4. hét táján csúcsosodott a dolog, azóta egyre jobb.
Szóval lehet próbálkozni (tudom hogy néhol ismétlem magam, bocs):
Testkontaktus: Hordozás, szoptatás, ringatás, összebújás, bugyolálás, pólyázás, kólika tartás (hassal lefelé) stb.
Ritmus: Ringatás, autókázás, babakocsizás, autósülésben ringatás, táncolás, avagy bármilyen rázást eredményező dolog (akinek olyan mosógépe van pl ami rezeg, meg lehet próbálni a tetejére rakni és bekapcsolni).
Hangok: Éneklés, zene, "fehér zaj" mint pl porszívó, hajszárító, rádiósercegés
Hőmérséklet: Felöltöztetni, meleg fürdő, együtt fürdeni, bebugyolálni takaróba
Szopásigény: szopi vagy cumi
Na felébredt Zsuzsa, pedig még tuti volt más is...