Sziasztok!
Már megint mennyit írtatok!!!
Bocsi, ha most nem személyesen, hanem általánosságban írok, de már egyszerűbb a témákat megjegyezni, mint hogy ki írta.
Gátseb:
nekem is dr. Fábián István az orvosom, és én is csak a legjobbakat tudom róla mondani! Nekem kívül-belül felszívódó varratom volt, de Ő azt mondta, hogy a külsőket mindenképpen kiveszi (egy részét a 4., a másikat az elmenetel napján, az 5. napon vette ki), mert ha nem tenné, nagyon sokáig szenvednék, épp amiatt, amit Ti is írtatok. Pedig én kértem, hogy ne vegye ki, mert rettegek a varratszedéstől. De kivette (nekem eléggé fájt), és szinte azonnal megszűnt az a húzódó-égő érzés. Így amint hazaértem, már rendesen ültem, feküdtem, mozogtam. Persze kicsit még éreztem, de a szüléstől számított 1-1,5 hét múlva már arra sem emlékeztem, hogy volt vágás! Úgyhogy felszívódó varra ide vagy oda, ki kellene venni, pedig mondom, én nagyon rettegtem és most is rettegek mindenféle varratszedéstől. De azt be kell látnom, hogy utána sokkal gyorsabban gyógyul a seb.
Ruhák:
mivel én a kórházban feküdtem (utána meg itthon), így Anyu és a férjem ment bevásárolni (azóta is nagyon sajnálom, hogy kimaradt ez a babacucc-nézegetés és vásárlás az életemből). Mivel katalógusa csak a Brendonnak volt, így abból néztem ki a cuccokat (bútor, ágynemű, ruha, kocsi, kiegészítők, minden), és azokat vették meg. Nem ragaszkodtam volna hozzá, de ha máshova mennek, akkor minden meglepi lett volna, azt meg nem szerettem volna. (Anyu és a férjem ízlése is nagyon eltér az enyémtől) Mi így kerültünk a Brendonhoz. A családban és a baráti körben nincsenek babák, illetve ahol vannak, ott újabbak is vannak, így mi kapni senkitől nem kaptunk semmit. Ajándékba is mindenkitől fürdőlepedőt és zoknit kaptunk, ruhát szinte alig.
Persze most már főleg C A-ból és Tesco-ból veszem a cuccokat, Anyu meg néha elcsábul 1-1 Kenguru Gold ruci miatt, mert az Árkádba jár vásárolni, és ott az van. Mi is úgy tervezzük, hogy Marci lesz az egyetlen gyerek, de ha lesz tesója is, akkor ő már Marcika ruháit fogja megkapni, úgyhogy ezek is "használtak" lesznek.
Egyébként mi a 7. hónaptól kezdtünk el bevásárolni, a 8.-tól akartunk, de mivel koraszülésre számítottunk, nem mertük tovább húzni. És igen, sok felesleges dolgot lehet venni, mert óriási a vlaszték, így nagyon meg kell gondolni! Akkor is ráértek, ha már megszületik a pici, mert ha valami nagyon fontos, a Brendon honlapján ki lehet választani a cuccot, megmutatod a férjednek, és megveszi, ha nem is a Brendonban, valahol máshol! Semmiről nem maradsz le!!!
Hű, most megyek, hív Marci! Majd még írok, ha tudok, bár mostanában nem igazán van időm, szinte egész nap igényli, hogy vele legyek. A gép előtt meg nem szeret velem ülni, mert unatkozik...
... elcsendesedett, még van pár percem.
Erről is akartam írni:
Marci régen olyan jó baba volt, nem sokat sírt, de valami történt pár hete, egyfolytában sír! Sír, ha éhes, ha álmos, ha unatkozik, ha pelenkázom, ha öltöztetem, és most újabban akkor is sír, ha átfordul. Amint elkezd fordulni, elkezd sírni is, és addig sír, amíg át nem fordul! Mintha előre azt mondaná, hogy ez úgysem fog neki menni!!! Aztán kicsit csönd, majd sír, hogy elfáradt a feje, de vissza még nem tud fordulni! Ja, és akkor is sír, amikor abbahagyja az evést! Az utolsó korty még le sem ment a torkán, de már sír!!! És sír akkor is, ha leteszem, hogy játszon egy kicsit! (mert pl. wc-re kell mennem, vagy ne agyj Isten, eszem!) Már kezd az őrületbe kergetni, napi 1-2 óra a sírásmentes időszak! Meg mikor alszik, ami nappal nem túl sok! Mi a fene baja lehet??? Már arra is gondoltam, hogy bizony nem elég neki a kaja, ugyebár eddig napi 1 táp volt a tejci mellett, de mostanában van, hogy napközben is adok neki egy kisebb adagot, és olyankor egy ideig csönd van, igaz, nem sokáig.
Már a szomszédok is megjegyezték, hogy milyen sírós baba, nekem meg ég a fejem, hogy ilyen "rossz" szülő vagyok. Mert biztos azért sír, mert valamit nem kap meg, amire szüksége van, de nem tudom, mi az, mindig mindent végigzondorázok.
Szinte mindenki azt mondja, hogy elkényeztettük, mert amint elkezd sírni, mindig felkapjuk, és igenis hagyni kellene sírni, de sem én, sem a férjem nem vagyunk erre képesek. Megpróbáltuk, de még ha tudtuk is, hogy ez csak hiszti, a fülünk és a szívünk sem bírta tovább. Ja, ha a kezünkben van, és sétálunk vele, akkor persze nem sír! Amint leülünk, már elkezd bömbölni! Viszont nem tudjuk egész nap a 7 kilóját cipelni! Szeretném, ha legalább 1-1 órát tudna egyedül játszani, nem egész nap persze, mert nagyon sokat játszom vele, és élvezem is, mikor együttvagyunk, de vannak időszakok, amikor nekem is dolgom van, és mostanában ezt csak folyamatos ordítás mellett tudom elvégezni, ami nagyon fárasztó és idegesítő egy idő után.
Kicsit hosszú voltam, bocsi, most megyek. Biztos akartam valamit még írni, de nem emlékszem, majd pótolom!
Mindenkinek szép napot!
Pocakosok meg vigyázzanak magukra!