Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! Most hallottam barátnöm nem akarta engedni a klinikán (mert császár kellett) hogy gerincbe szurják, elmesélte hogy a kollaganömnek nem zsibbadt el töle (horror!) meg azóta is fáj a háta. Volt pofája a doktornõnek (Dr.Lázár) azt mondani hogy azért nem hatott az érzéstelenitö mert a kolleganõ letagadta hogy toxémiás. Ez érdekes mert 3 hete már a szülés elõtt ezzel vették fel és maradt is a szülésig. A lényeg a másik lány nem engedte erre hivatkozva mire a dokinõ: "nem kötelezõ itt szülni, el lehet menni a kórházba is, majd ott elaltatják". Ezek után szegényt mégis gerincbe érzéstelenitették. Eddig se akartam a klinikán szülni, ezután pláne nem. Szerintek nincs jogunk nekünk eldönteni hogy engedjük-e hogy a gerincbe szurjanak? (ja Szegeden volt).

Most én is félek, mert én eddig se akartam (több okom is van rá) engedni hogy gerincbe szurjanak, de mi van ha a doki állitja náluk kérhetek altatást és az altatóorvos meg nem akarja engedni? Milyen joga van egy kismamának? Ez nagyon durva, hogy közvetlen szülés elött felszólit menjek másik intézménybe amikor 9 hónapig fizetek egy dokinak és benne bizok meg, ne küldjön már egy idegenhez.

Ha ezek nem ismerössel történtek volna meg nem is hinném el!

Kiváncsi vagyok nagyon a véleményetekre!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Meso:
Én nem bánom hogy eszik éjszaka, csak néha ugy kidõl belõlem. Tudod hogy van ez! Gumicumi nálunk teljesen kilõve, ugyanis felfordul a gyomra tõle. Ez teljesen komoly. Pedig beszereztem vagy tiz cumit a lakás minden pontjára, még kismamikoromban. De nem volt a szájában soha egy sem.
Néha nem lenne rossz, ha megvigasztalódna valamivel. Mert igy ha valami sérelem éri (pl szuri)akkor rögtön cicire kell raknom mert máshogy nem vigasztalodik meg. Meg olyan is van, hogy este elalszik azután még jóideig nem engedi el... Na szóval ezek vannak.
Jut eszembe errõl a szabadonválasztott agyhártya gyulladás elleni oltásról mi a véleményetek? Beadattátok? Én Bizti ami bizti beadatom, habár annyi mindent hall az ember.

Évirõl tud valaki valamit? vagy vegyek holnap délmagyart?

Nina74
nina74

Nina: Ne vedd meg a Délmagyart! Interneten is megolvashatod! www.delmagyar.hu címenKép

Voltunk baba-mama tornán. Tök jó volt. Nem volt túl megeröltetõ. Egy alkalom 500 Ft, a négy alkalmas bérlet 1600Ft. Flóci is élvezte.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Gabi3:
Nagyon ügyi a kis Flóra.Remélem találtok megfelelõ telket.
Hajrá!Most voltál elõször ilyen tornán?

Ildianyu:
Nekem is elég béna a hangulatom.Ma délután voltam egy picit jobban.De reggel sírtam eleget.Megint tele vagyok a
hülye paráimmal.A baba is egyre kevesebbet mozog s ez nagyon idegesít.
Következõ alkalommal tuti megtudod,hogy kislány vagy fiú!
Kitartás!

Zsófi:Megkaptam a levelet!ment a következõ!

Ritának nagyon szorítok!

Puszi!

Erika
Erika

Sziasztok,

na szoval hetfo ota vagyunk itthon. A vasarnap ejszakank eleg rosszul telt a klinikan, vegig cicin aludt Simon. Persze itthon a hetfo ejszaka is uolyan volt, szinte nem is aludtam. A tegnapi mar egeszen jo volt, de kb. 5 oratol ciciztunk.
Nappal egesznap alszik Simon ebreszgetnem kell a szopihoz. Jobb lenne ha ezt ejszaka csinalna.
mara mar sikerult tervet kidolgozni a furdeteshez is. fel 7-kor furdetjuk Simit es Jazmin is segit. Utana egyutt esznek, Simi szopizik, Jazmint az apja eteti tappal. Utana Jazmin furdik, igy ha minden igaz 8-ra agyban vannak a gyerkocok. Azert tegnap este kicsit elkeserdtem, hogyan is fogjuk ezt birni? Remelem hamar belerazodunk.
A ferjem szabin van, anyukam is jon segiteni.

Jazmin elso ket nap nem nagyon vett tudomast Simirol. Ma mar jobban erdekelte. Amikor szoptattam, huzigalta le rola a pledet. Mondtam neki adjon Siminek puszit es adott. Meg is simogatta. Nagyon csodalkozik, ha hallja sirni. A cumijat nyujtogatja fele.

Ja a Libero newborn pelus kicsi, a pampersbol is allandoan kifolyik a pisi, most kezdtem el hasznalni a pampers minit. Jazmin honapokig newborn hasznalt.

Kulonben nekem nagyon sokat valtozott Jazmin 5 nap alatt, pedig 1x bejott latogatni.
Nagyon nagynak tunik. En ugy latom combikas lett, meg nehez is amikor felemelem.
Nu most ennyi.
Ja Nina, en tegnap adattam be a Meningococcus elleni vedooltast Jazminnak.

Azt hittem a fiukat konnyebb pelenkazni. De mire a kukit meg zacsit megtisztitom a kakitol? A lanyoknal sokkal egyszerubb.Kép

Most megint annyi uj ember van, kezdem elvesziteni a fonalat, pedig mindennap olvaslak benneteket.

Azt, hogy megszuletett Simon, csomo mindenkinek elkuldtem sms-ben, de csomoan nem kaptak meg. Szerintem Lara sem kapta meg es Eva sem. Remelem hamar tul lesz Eva is.
A szulessztorit majd meg megirom.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Karmen!
Ez kicsit durva. Amikor én szültem, akkor is császároztak egy anyukát, és neki is csak a fél oldala zsibbadt el. Szerintem orvosa válogatja, hogy hogy szúrják.
Az elég hihetetlen, hogy ha azt mondja valaki, hogy nem akarja, akkor így viselkednek vele. Ilyet még nem is hallottam. Kép

Nina!
Én beadattam Lilinek. Semmi gond nem volt vele. Mindig a kötelezõkkel együtt kapta, így "csak" eggyel több szúrás volt. 1 éves kor után csak 1 oltás kell.

Erika!
A mozgás miatt ne aggódj! Az utóbbi 2 napban nekem is lelassult. Ma még alig érztem.

Gabómamó!
Biztos nagyon nehéz lehet így az elején. De tuti könyebb lesz! Aranyos lehet JÁzmin, ahogy cumit akar adni Siminek. Kép Azért próbálj meg pihenni, amennyit csak tudsz.
Jázmin nem ébred fel éjszaka, ha sír Simi?

Ildianyu
ildianyu

Ildi! Ezek után én nagyon félek a szüléstõl, mert nekem nagy esélyem van a császárra és én altatást akarok választani. Kizártnak tartom hogy ne lenne jogom nekem eldönteni hogy megengedem-e az EDU-t. Csak idöben akarok most már tájékozodni, mik a jogaim.

Ritának 2 hét mulva kell UH mennie. Még otthon pihen, köszönöm a nevében a gratulációkat.

Ti is hordjátok a babákat uszni? Tesom fél éves kora óta viszi, Csilla most 9 hónapos és nagyon élvezi, meg egyre ügyesebb is. Ugyhogy meri ajánlani. Tornára is járnak azt is élvezik.

Gabomamó! De jó hogy Jázmin nem féltékeny, neked meg remélem segitenek eleget mert nagyon fáradt lehetsz már.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Erika: Igyen most voltunk elõször, mert itthon hiába tervezem el, hogy tornázok nem mindig jön össze. A pocaklakó miatt ne izgulj annyit az sokat árt neki. Kép

Gabó: Végre itt vagy. Kitartást és sok erõt kívánok. Nem lehet könnyû.

GAbi3
inecsg

Sziasztok!
El voltunk tûnve pár napig, kicsit kiruccantunk az Alpokba friss levegõt szívni Kép

Meso: Üdv, és gratula a rengeteg sok gyerkõchöz! Dícséretes, hogy ennyit bevállaltál Kép Mindjárt megnézem Annababát! A többi gyerkõcöt, hogy hívják??? Ja én apa nélkül válalltam Bogit, semmivel sem lenne könnyebb, ha együtt lennénk! Csak Te már megszoktad, nekem meg nem volt alkalmam megszokni az apját. Így könnyû..... Mármint nekem.... Kitartás! Õ az összes gyerkõc apukája???

Zsófinak is gratula Bencéhez (szép nevet választottatok!!)Ja és én is a 21. hét után kezdtem el elõször érezni a mocorgást (én sem vagyok egy kis darabKép) És szerintem is függ a mocorgás megérzése a tastalkattól. A dokim is mondta!

Lara: A telekárakban tényleg nem vagyok otthon Kép De akkor is kicsit sokkalottam, bocs! Hanga milyen gyakran koppan? És elesik járás közben vagy inkább lepottyan valahonnan???

Rita: Ezer millió gratula nektek. Pihenj nagyon sokat és semmi idagaskedés. Kép Úgy drukkoltam nektek! Kép

Karmen: Amit leírtál kétségbeejtõ. Az ilyen dokit kapásból el kellene titani az orvosi szakmától. Ez egy hülye, már bocs! És igenis jogod van választani orvost is és beavatkozást is! Ha félsz az Edától akkor kérhetsz altatást. Ha másképp nem, akkor saját felelõsségre (mert az altatás több kockázattal jár, mint az Eda) de a dokinak nincs joga a beteg akarata ellenére cselekedni! De azért mert ez az egy doki ilyen bunkó volt, még nem kell a kettesben szülnöd majd. Ha van fogadott orvosod akivel elõre megdumálsz mindnet, akkor a klinika a legjobb! (de ez csak az én véleményem)

Éva: Mi zujs? Vannak fejlemények??Kép

Gabi3: Ha Szegeden leszünk mi is elmennénk tornázni. Mehetünk veletek? Megadnád a telcsiszámod? E-mai címem a profilban :

Gabó: Gratula mégegyszer Simihez! Kép És ktartás a 2 gyerkõchöz. Szerintem bele kell rázódni ebbe a helyzetbe és aztán megy majd minden mint a karikacsapás...Kép

Ágci: Mikor készül el az új táblázat??? Kép

No mentem pussza
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikö! Megkaptama a levelet, köszönöm! Még nem telefonáltam, de ami késik, nem múlik!

Üdvözlöm a számomra újakat! Zsófi, Meso, ezt jól összehoztátok, Kép Anna nagyon fiatal nagynéni lesz nemsokára!

Gigi! Amikor én mondtam a doktor úrnak, hogy kisbabát szeretnénk, azt mondta, hogy ha négy hónap alatt nem fogan meg, akkor menjek vissza és kivizsgál egy kicsit. Ez eléggé megnyugtatott, mert hallottam történeteket két éves próbálkozásokról, amikor a doki mindig "elhajtotta" a nöt, hogy ez még nem jelent semmit, várjon türelemmel. Szerencsére én öt hét múlva mentem újra, pozitív teszttel Kép . Lehet, hogy a koromat is figyelembe vette, mert már elmúltam 30, így több évet nem szívesen várakoztam volna.
Hozzátartozik az is, hogy én soha nem szedtem fogamzásgátlót, hanem többé-kevésbé a természetes fogamzásgátlás módszerével éltünk, ami jó volt arra is, hogy jobban megismertem a ciklusomat. Amikor pedig babát akartunk, akkor az addig "tiltott" napokon (is) voltunk együtt. De az ismeretségi körömben tapasztaltak alapján csak bztatni tudlak: több olyan barátnöm is van, akinek kb. fél év próbálkozás után lett babája, és egyikük már kétgyerekes anyuka. Lehet, hogy az a baba, aki rátok vár, nem akar év végén születni, inkább tavasszal. Kép

Banita! Szeretném töled megkérdezni, hogy miért tartottad jobbnak az újszegedi tornát, mint a Vasas-belit? És hogy a szerdai vízitorna hány órakor van? Én felhívtam az uszit és a pénztáros szerint náluk semmi ilyesmi nincs. Persze lehet, hogy ö csak nem tud róla.

Képzeljétek, az én babám nagyon "kötelességtudó": ma töltöm be a 19. hetet, azaz a 20.-ba lépek. Hát erre éjjel négy körül felébredtem és egyértelmüen babamozgást éreztem a hasamban! Most napközben nem érzem, de éjjel nagyon jó volt. A férjem is felébredt, így neki is frissiben elújságoltam.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Enikõ: Azt hittem elvesztetek: Kép Remélem kipihentétek magatokat. Jöhettek tornázni , jó hogy! Majd küldöm a telszámot!

Hát hogy én hogy jártam tegnap, mikor mentünk a tonára!Lementünk a garázsba, hogy betegyem a Flót a babakocsiba, mire bezártam mindent észrevettem, hogy lóg a háttámlája. Kiszakadt a biztosító heveder. Mert ugye ez nem olyan hiperszuper kocsi. Elindultunk így is, mert már késésben voltunk. Szegény Flócinak fekve kellett utazni. Ráadásul a buszra nem tudtam feltenni a kocsit. Szerencsére segített az egyik utas, de a sofõr már csengetett is, hogy siessünk. Hát anyád! Leszálláskor megint csak meg kellett kérnem valakit, hogy segítsen levenni. Többet ezzel a kocsival nem megyek sehová. Remélem becserélik a Brendonba. Vagy beszámítják valami más milyenre. Szerintetek vehetek már neki valami sportosabbat? Nem olyanra gondoltam, ami esernyõ alakúra csukható. Túl sokat sem akarok rákölteni. Bár megfogadtam, hogy legközelebb csak márkás babakocsit veszünk.

Képzeljétek Már segítséggel rakosgatja a lábát elõre a Flóci. Nagyon élvezi. Fogom akezét õ meg lépked.Kép
inecsg

Sziasztok!

Erika, válaszoltam, megkaptad?

Katicabogár, írigyellek!!!
Olyan jó neked, hogy te már érzed Kép

Enikõ, köszi a bíztatást!!!
Már nagyon szeretném érezni, a kis prücsköt Kép

Lányok, ti tudtok Szegeden babaúszásról?
Lassan szeretnénk járni Pannával.

Ha tudtok vkinél eladó, használt Graco Mirage kocsit, kérlek szóljatok!!!

Zsófi(20+2)
Zsófi

Sziasztok!

Erika, válaszoltam, megkaptad?

Katicabogár, írigyellek!!!
Olyan jó neked, hogy te már érzed Kép

Enikõ, köszi a bíztatást!!!
Már nagyon szeretném érezni, a kis prücsköt Kép

Lányok, ti tudtok Szegeden babaúszásról?
Lassan szeretnénk járni Pannával.

Ha tudtok vkinél eladó, használt Graco Mirage kocsit, kérlek szóljatok!!!

Zsófi(20+2)
Zsófi

Sziasztok!
Enikõ:
Köszi a gratulációt! Szerencsére én nem érzem tehernek (csak anyagilag), és szívem szerint abba sem hagynám!Kép
A gyerekeim: Zsófit ismered, Orsi, Fruzsi, Tamás, és a kis Anna.
És egy apától vannak. Az biztos, hogy nagyon rossz lesz 19 év után megszokni egyedül.Kép De hiszem, hogy én járok jobban.

Gabi3:
Ne tudd meg hány babakocsit nyüstöltünk szét. Igaz, az még régen volt, de az egyiknek a kereke esett ki, a másiknak a váza tört el, a harmadikat nem lehetett összecsukni, csak ha ráfeküdtem. Pedig volt hauck (még dollárboltból 90-ben), meg chicco is. Nagyon meg kell nézni, mielõtt megveszi az ember.

Katicabogár:
Nagyon fiatal nagynéni lesz, az biztos. De képzeld csak el, én mije leszek a gyereknek! És most gondold hozzá, hogy tavaly végeztem az egyetemen, és most jelentkezek a másik szakra.Kép Vicces, nem?

Meso
Meso

Szijasztok!

Gabi3! Egy másik topicban irták fel a webcimet, ahol vannak gifek, le is töltöttem párat, de már nemtom a weboldal cimét

Banita! Tök jó, hogy ezt irtad! Pedig én azt hittem, hogy a féltékenység majd csak késöbb fog kialakulni, de igy nagyon jó, ha igy marad!!!Kép
Norcsi tutira megvette az eheti Déli aprót, söt ahogy ismerem már fel is hivta. De mondtam neki, hogy nekünk nem 100%,hogy menni fog az hogy veszünk egy telket készpénzért. Azért köszi, hogy szóltál.
Bálintnak pedig Boldog Névnapot kivánunk!!!Kép

Gabi3! Az algyöi telkekröl tucc valamit? Mert újra átbeszéltük, talán nálunk is újra szóba jöhetne Algyö. Most osztanak ott telket? Mennyiért? Voltatok az önkormányzatnál már?
Az elején mi is nézegettünk használt házakat, Gyálaréten ki is néztünk egy szuper házat, már költözhettünk is volna, csakhát a szocpolnak is a felét adják, meg hitelt is kevesebbet a használt házra.
A Mikkamakkás klub márc 7.-én csak 1 éven aluli babáknak lesz, igaz?

Szilvi! Igen aztán megnéztem a profilodban Zsanit, nagyon szép kislány, meg azt is láttam, hogy Ócsán laktok. Az tényleg egy picit messze van innenKép
Kistesó: jövö ilyenkor már szeretnék tesztet vásárolniKép, tehát úgy 3 éves lesz Hanga, mikor mexületik a tesója. Legalábbis most ez a terv. Aztán még módosulhat ugyebár..
Remélem Zsani jobban viselte a 15 hónapos oltást, mert Hanga úgy üvöltött, mint a sakál, és nem a szuritól, hanem mert le kellett fogni. Az oltásnak amúgy nincs mellékhatása, szóval nem lázasodott be Hanga, de mondta is a doki, hogy általában semmilyen tünetet nem okoz ez az oltás.

Rita!Kép

Ildianyu! Mentek majd 4D-s UH-ra? Vagy már ezt is beszéltük Ágciéknál? Kecskemétre?

Nina! Hanga 1 évesen kapta az agyhártyagyull. elleni védöoltást. A dokink szerint azoknak javasolt elöbb beadni, akiknek van tesójuk, mert ök az oviból hazahozhatják a virust.

Gabomano! Télleg nem kaptam SMS-tKép Tök jó, hogy Simi ilyen ügyesen szopizik. Hányszor eszik egy nap? Cumit acc neki? Éjszaka soxor szopizik? Azt meg eltom képzelni, hogy Simi mellett Jázó nagynak tünik már.

Enikö! Hanga akkor szokott elesni, ha pl. beakad a lába a szönyegbe vagy elcsúszik vagy hirtelen szalad valahova és nem veszi észre, hogy az asztal fejmagasságban van és beüti a buksiját.Kép

Katicabogár! Jaaaaaj, nagyon irigyellek a babamozgásért. Eltom képzelni milyen lehetett, mikor rádöbbentél, hogy ezt a mocorgást ö csináljaKép

Szijasztok, Lara
lara

Meso:
azért irigyellek! Van ám energiád, meg kitartásod. A gyerköcök meg az egyetem... Hát hallod... Egy két praktikával elláthatnál néha. PL.: mikor van idõd tanulni?
Fõzni? Vagy a nagyobbak besegitenek? Nekem meg itt sir a szám egy baboca mellett. Hát egy kicsit elszégyeltem magam.
Vagy Te vagy túl ügyi, Vagy Én vagyok nagyon béna. Vagy mindkettõ.

Gabomamo:
Úgy örülök, hogy volt egy kis idõd irni. Nagyonédi lehet a két gyerkõc együtt. Jó hogy szabin van a férjed, meg hogy anyukád is tud segiteni.

Nina74
nina74

Nina:
Egy pici baba egészen más ám! Most nekem sem lenne idõm, ha Zsófi nem segítene. Pl. a záróvizsgám még hiányzik, és nem is tudtam elmenni januárban. A legkisebb gyerekem 5 éves volt, amikor elkezdtem az egyetemet, oviba járt. Meg a férjem is sokat segített, és persze a gyerekek is kivették a részüket.

Most meg mind a ketten tanulni fogunk. Zsófi is, meg én is, így felváltva vigyázunk egymás gyerekére. Kép

Meso
Meso

Hahó!

Meso: Telefonáltam babakocsi ügyben. Lehangoló,amit mondtak. A forgalmazó nem kecsegtet. Köszi! Pedig nem terheltem túl egy hét kilós gyerekkel. Két hétig vagy többig kellene várni. Csere kocsit csak lábzsák nélkülit, csak ülõset tudnak adni, addig miben vigyem sétálni? Tök jól kitalálták. Kép
Hát téged csak csodálni tudlak, hogy ennyi energiád van. Gondolom nem unatkozol.

Lara: Algyõn most áll a dolog. Nyáron fogják felosztani, egy telek igénylõt kell beküldeni. Mi nem várunk rá. A fene tudja mi lesz belõle. Kép
Igen a Mikkás csak 1 éven aluliaké, de lehet, hogy a második péntek megmaradt a nagyoké, nem tudom.

Na megyek mert Flóci nem tud egyedül elaludni.
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Karmen!
Miért van esélyed a császárra?

Enikõ!
Hát, szerintem nem függ a mocorgás érzése a testalkattól. Én már a 12. héten éreztem valamit, és utána kb. 2-3 héttel már rendesen. Én meg aztán nem vagyok egy kisdarab. Kép

Gigi!
Csak megnyugtatásképpen: Liil 13 hónap után jött össze.

Gabi3!
Szerintem nyugodtan vehetsz már sportosabb babakocsit. Kép

Zsófi!
Van szombatonként és vasárnaponként babaúszás az uszodában. A vasárnapi szerintem jobb. 1 éves korig fél9-tõl van, 1 éves kor után negyed10-tõl.

Ildianyu
ildianyu

Lara!

Nem tudom még, hogy megyünk-e Kecskemétre.
Tényleg, aki pontosan tudja, hogy van, az megírná, hogy hogy kell bejelentkezni, mennyibe kerül, stb.

Ildianyu
ildianyu

Helló!

Meso: Küldtem mailt! Kép És nagyon szép a babád!! Kép

Nina: Lemaradtam! Melyik lapon és milyen név alatt látható Vanda?? Kép Megnézném Kép

Ildianyu: Lehet, de nekem a dokim is mondta és több újságban is olvastam! Na meg saját tapasztalat is. Szerintem ez mindenkinél változó! Lilit érezted olyan korán (12. héten)??? Picúrt mióta érzed, hogy mocorog? Állítólag a második gyereket elõbb megérzi az ember lánya Kép

Lehet, hogy már Zsófi is érzi, csak nem tudja, hogy az az Kép Elõször olyan furcsa remegõ érzés csak késõbb válik szabályos rugdalózássá... Zsófi, remegést sem érzel??? Mennyit híztál eddig? És milyen testalkatú vagy?

Pussz Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ildianyu, köszi a babaúszást.
Kecskemétre telefonon kell bejelentkezni, 7000 Ft a vizsgálat, plussz a videókazetta, meg a fénykép, ha kérsz.
Legalábbis anyunak így volt.
Nekem videókazettával együtt kértek hétezret.
Itt a száma: 30/3832-176
Kecskemét, Fráter György u. 17
h-p:8-20 h
sz:8-12 h
Van vezetékes száma is, de azon nekem nem sikerült õket elérnem.

Gabi3!

Ha gondolod, nekünk van egy régebbi babakocsink, nem éppen modern, de fektethetõ.
Ha gondolod, kölcsönadom neked.

Zsófi(20+2)
Zsófi

Sziasztok!

Zsófi: Nagyon ari vagy, hogy felajánlod a kocsit. Még megbeszéljük a férjemmel. Lehet hogy meg lehet varrni. Mert én nem küldöm fel Pestre, azért hogy visszaküldjék azzal az indokkal, hogy túlterheltem. Megvarrni meg mi is megtudjuk. Lehet hogy benevezünk egy újba. Én már nézegettem. Kép Fõleg az a bibi, hogy nem lehet most felültetni.

Ildi: Mi vittünk kazit. Feltétlenül mond meg hogy Szegedrõl jöttetek, mert ha nem mutatja magát aznap még visszahívnak, hátha...

Gaib3
inecsg

Sziasztok!

Gabi, elõre is szívesen....

enikõ, nem érzek semmi ilyesmit. Semmi olyat, amire ráfoghatnám, hogy ez már az Kép
Eddig össz-vissz két kilót híztam, de 90-rõl indultam Kép

Zsófi(20+2)
Zsófi

Sziasztok!

Gabi, elõre is szívesen....

Enikõ, nem érzek semmi ilyesmit. Semmi olyat, amire ráfoghatnám, hogy ez már az Kép
Eddig össz-vissz két kilót híztam, de 90-rõl indultam Kép

Zsófi(20+2)
Zsófi

Sziasztok!

Ildianyu:
A vezetékes szám a 4D.-re:
06 76 509-443
Nekem délután sikerült velük beszélni.Az ár annyi amit Zsófi leírt. Mi majd csak márciusban megyünk.

Zsófi:Én a 17. héten kezdtem el érezni a mozgást.Nemsokára te is érzed majd!Tuti!

Gabi3:
Hát az itthoni torna eddig még nekem sem jött össze soha.Biztos jó lehet Flórával ketten.

Puszi! Erika
Erika

Csak, hogy én legyek a 2000.!!!!!!

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Zsófi

Szép jó reggelt mindenkinek!

Enikõ:
Babaszoba.hu Rully Vanda

Utálom már ezt a hideget! szeretnék már egy kicsit jobb idõt! Mikor lesz már tavasz? Vagy az idén elmarad?
Megyek mert jött a "tejesember".Kép
Nina74
nina74

Sziasztok!
Szép napsütéses jó reggelt mindenkinek!

Nina: Még csak február van! Inkább most legyen hideg és hó, mint áprilisban!KépBírd ki még ezt a kicsit.Kép

A Flóra kedvenc játéka a ruha csipesz. Muszály volt venni neki egy csomagot külön, mert már nem tudtam kiterigetni.

Évivel mi a helyzet?Kép

Gabi3
inecsg

Lányok! Az lehet ,hogy Éva már megszült?!
A délmagyarban van egy Éva nevû anyuka, akinek Anna nevû kislánya született, 13-án 2980 g-mal. Ha õ az, akkor gratulálunk nekik, sok tejcsit és kitartást, jü egyészséget kívánok.

Gabi3
inecsg

KépKépKépKépKép
inecsg

Zsófi! Babauszásra lehet menni a termálba (ezt hugom nem ajánlja) és a sportusziba. Csilla fél éves kora óta jár, most 9 hónapos és nagyon élvezi. Ha van bõvebb kérdésed akkor ird meg és hétvégén megkérdezem tõle. Amugy tesom meg szombat de. hordja.

Ildianyu! Mert a méhem nem szabályos, pontosabban kétszarvú.

Enikõ! Engem többször altattak és nem volt kellemetlen, semmi panaszom nem volt, ezért én császár esetén szivesebben választom az altatást.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gabi3: Igen Õk azok Kép Kép Kép
Gratulálunk Vevikének és Anna babának, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!
Gabi mikor jön az a telcsiszám?? Kép

Karmen: Engem is altattak már néhányszor, de régebben. Ha császárral kellene szülnöm én is altatásban szeretnék. Bogit Edával szültem, hüvelyi úton. Nem attól félek, hogy gerincbeszúrnak, mert az nem fájt és nem volt kellemetlen sem. Hanem attól, hogy ébren kell lennem amikor felvágják a hasam és kiszedik a babát. Ez nekem olyan furcsa és kiráz a hideg már attól is ha hallok róla...... Borzasztó.Kép

Nina: Tényleg gyönyörû a babátok Kép Olyan kis csoki Kép Kép Kép Csodaszép Kép

Pussza
Enikõ

ceniko
Szeged

Lemaradt:
Bogi is pont olyen súllyal született, mint Éva Annababája Kép Kép

ceniko
Szeged

EnikÕ: Nem ment el?! Elküldöm újra!Kép

Gabi3
inecsg

Karmen!

Nagyon érdekelne a babaúszással kapcsolatban minden amit meg tudsz kérdezni!!
Pl: Mennyi idõs kortól lehet járni?
Hol kell jelentkezni?
Hányan kisérhetik a babát?
Mi is inkább a sportusziba szeretnénk járni!

Elõre is köszi:

Zsófi(20+3)
Zsófi

Sziasztok

Köszönöm mindenkinek a vigasztalást, nagyon jólesett. Most új remények... Kép (pozitív hozzáállás Kép )

Évának gratulálok Annához. Mit tutdtok róluk, mekkora a pici?

Gabi, mit csinál flóra a csipeszekkel, azt ne mondd, hogy már tereget. Kép Kép Azt írtad, hogy lelkesen pakol, de már teregessen is... :0

Zsófi biztos kicsit lustább Kép a baba, és még nem akarja strapálni magát. Biztos megmozdul nemsoká.

Jó babázást a hétvégére. Kép
Gigi
gigi1

Bocs Gabi, Flóra. Kép
Gigi
gigi1

Agyam, mint a szita... (Korral jár?)

Anita, Bálintnak boldog névnapot kívánok.

Szép Valentin napot mindenkinek!
Gigi
Gigi1

Sziasztok!

Gigi: De tereget, kis segítséggel. Õ vszi ki a ruhákat én kirázom, felteszem a szárítóra és ráteszem a csipeszeket. Kép
Anna baba 2890g!

Enikõ, Karmen: Én biztos nem kérnék altatást. Biztos megnézném, hogyan veszik ki a pocakból, hamár megszülni nem tudnám. De én szertnék másodszorra és harmadszorra is rendesen szülni.

GAbi3

Ugye tudjádok, hogy Valentin nap van!Kép Én reménykedem, hogy a férjem meglep valami kis aprósággal. Virág, bonbon vagy valami ilyesmi. De ha csak egy csókot kapok akkor sem fogok megsértõdni. Kép
inecsg

Én is elfelejtettem!

Anita: Kép Boldog névnapot Bálint babának! Kép

Bocsi de én nem ünneplem a Valentin napot. Eddig se ünnepeltük sose, és ezután sem fogjuk. A névnapokkal sem vagyok megbékélve. Mindig elfelejtek felköszönteni. Bocsika mindekitõl!
Pussza
Enikõ

ui. Anna baba 2980 grammos!!! Kép Nem lekicsinyítni! Kép Pont olyan kis izomkolosszus mint Bogi volt Kép Kép Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Regisztráltattam magam, és ezért nicknevet kellett cserélnem, remélem azért megismertek!!!

Gratula Annához!
Boldog Bálint-napot, mindenkinek!!!!
Különösen a kispapáknak!

Zsófi(20+3)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Enikõ,Gigi,Lara: köszi szépen a névnapi jókívánságokat, nagyon aranyosak vagytok!

Lara!
Szerintem érdemes körüljárni ezt az algyõi telek témát, mert egy ismerõsömtõl úgy tudom, hogy aki Algyõn telket vásárol, azt az önkormányzat támogatja néhány százezer Ft-tal (már nem emlékszem pontosan mennyivel).

Ja, a 3 év korkülönbséget én csak ajánlani tudom nektek, nálunk nagyon bejött! Aztán egy napon szülessenek ám a gyerekek, az az igazi!

Katicabogár!
Az újszegedi kismamatorna komolyabb volt, meg egy kicsit hatékonyabb, erõsebb (na nem olyan durva, csak a másikhoz képest!). Használtunk mindenféle eszközt, pl.: nagy labda, gumikötél stb. Ezt egy gyógytornász csajszi tartja, a másikat pedig egy védõnõ.
A vizi kismamatorna pedig az Újklinikán van a fizikoterápián. Szerdánként van ha jól emlékszem 5-kor kezdõdik (a baba-mama torna után). A baba-mama torna is az Újklinikán van (de nem a medencében!), 4-tõl.

Zsófi!
Babaúszásra hivatalosan 3 hónapos kortól lehet vinni a piciket, de ha korábban kezdtek járni abból sincs gond. Láttam én már 6 hetes babát is babaúszáson.
Kell vinni a gyerekorvostól egy parírt, hogy a baba egészséges, mehet úszni. (Mondjuk nálunk a 2. babánál el sem kérték ezt a papírt.) Biztos látszott rajta, hogy olyan egészséges, majd kicsattan...

Gabi3!
Milyen babakocsitok van, és hol vettétek?
Ha márkás babakocsit szeretnél, de nem akarsz 70-80-90 ezer Ft-ot kiadni érte érdemes szétnézni a Déli Apróban, vagy a Lengyel utcai bababoltban. Mi mindkét gyereknél Peg Perego babakocsit vettünk használtan, és nem bántam meg. Fõleg mikor ilyen történeteket hallok, mint amit pl. te meséltél!
A mostani Peg Perego Sherpa, és tök jó, mert van rajta tertvérfelálló (gyárilag). Ilyen hülye jeges, csúszós idõben, meg ha sietünk, Beni csak feláll rá, és tudunk haladni. (Na nem csak emiatt vagyok megelégedve a babakocsinkkal!)

Ágci!
Megkaptuk a Pamperstõl az ajándékot. Kb. 1 hónapot kellett rá várni, de utánaszámoltam múlkor is eltelt 3-4 hét mire megküldték az ajcsit.
Ti mit választottatok?

Vevike!
Gratulálok Anna babához! Ha lesz idõd írd meg milyen volt a szülés! Nekem az volt az elsõ gondolatom, hogy vajon hogy sikerült megoldani a nagyszülõk riasztását (tudom hogy emiatt aggódtál), mikor értetek be a kórházba stb. Anna is reggel született mint Bálint (7.15-kor). Este lefektettem Benit, és mondtam neki, hogy reggelre már lehet, hogy megszületik a testvére. Még nem voltam benne biztos, mert már igaz hogy fájogatott a hasam, de nem volt elviselhetetlen, meg rendszeres sem a fájás.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

BAnita: Terveztek még babát? Vagy megvan már a "terv" Kép?
Ti azt a locsolós fürdõkádbavaló játékot rendeltétek a Pamper's-tõl ugye? Milyen a minõsége? És tetszik a gyerkõcöknek?
Én is rendeltem 2-õt is, egy 6 pontosat meg egy 10 pontosat! Január vége felé adtam postára, ezek szerint február végére érkezik meg, és az pont jó, mert akkor épp Szegeden leszünk! Kép

Zsófi: Naná, hogy megismerünk. Megnéztem a profilodat, már megbocsáss, de hol van az a 90 kiló?? Jól elrejtetted, mert egyáltalán nem láccik rajtad... Kép Én sokkal dagadtabbnak tûnök, pedig "csak" 75 vagyok Kép Milyen magas vagy hozzá??? Kép

Gabi3: Ha még valaha az életbe szülni fogok, én is rendesen hüvelyi úton szeretném megszülni. De ha tényleg nagyon muszály császározni, akkor kizárólag altatásban tudnám végigcsinálni! Én el nem tudom képzelni, hogy ébren legyek,amíg tart a mûtét, hát sírógörcsöt kapnék az tuti! Kép
Az idegállapotom nem engedné meg..... szerintem. Én nagyon becsülöm azokat a nõket, akik Edával császáral szültek! Le a kalappal! Kép Szerintem hatalmas lelki erõ kell hozzá.

Orsi, Ágci: Mikor írtok már? Hol vagytok? Mi vaaaan? Kép Kép

Puszika

ceniko
Szeged

Sziasztok!

De jó, micsoda jó hírek. Hatalmas gratula Gabomamonak és Vevikének is a picikhez. Sok tejcsit és sok-sok boldogságot a babákkal. KépKép

Rita
Annyira örülök, hogy sikerült Nektek is. Nem is tudod mennyire drukkoltam. KépKép

Banita
Utólag is boldog névnapot! Kép

A kecskeméti 4D-s UH szerintem is nagyon szupi dolog. Ha be akartok jelentkezni, már kb. 2 héttel késõbbre adják a legközelebbi idõpontot. Mi a múlt héten már nem mentünk el, mert nem igazán voltam jól, most meg már nem merek elindulni. Már messze van. Szóval majd márciusban találkozunk Pöttömkével. Nagyon alakul már a babakuckó.

Puszi,
Edelweiss
35+2
edelweiss

Sziasztok!
Már megint én, bocsika!

Edelweiss: Ez nem lehet igaz! Már 36. hetes vagy??? Hogy rohan az idõ!!! Mikorra is vagy kiírva? Kb akkorra, amikor Bogi született igaz? (március 25) Hát szurkolunk nektek Kép Kép

Csajok egy kérdésem lenne. Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet venni vérnyomásmérõt? Olyan érdekellne, ami csuklón mér. És hogy kb mennyibe kerül??

Ja a lényeget meg már majdnem elfelejtettem. Képzeljétek menesztve lett a cumis üveg Kép Kép Már csak az esti kakaót issza cumiból. Nappal pohárból issza a vizet, gyümölcslét...stb Csak akkor cumizunk, ha megyünk valahova vagy utazunk és nincs mód poharazásra. Nagyon ügyesen hörpizik Kép
És állandóan lépcsõzik Kép az emeletre 15 lépcsõ vezet fel, na õ ezt naponta minimum 40x megmássza! És olyankor mindig mögötte kell állni, nehogy visszaessen. Szóval megvan a programunk Kép Most azt tanítom neki, hogy hogyan kell popsival lefele lejönni -rákmenetben- az emeletrõl! Vagy szerintetek még korai?? Rákap és aztán állandóan le akar majd jönni?? Kép Inkább ne mutogassam neki a mászástechnikát?

Pussza

Enikõ

ui. érdekell valakit Szabó Lõrinc Hangverseny címû verse?? Szivesen leírom ha szeretnétek! Háp-háp-háp jönnek a kacsák.......

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Banita: Boldog névnapot Bálintnak! Már megoldódott a babakocsi probléma, mert találtunk egy jó kis kocsit a Micimackóban, nem is volt drága. Van hozzá lábzsák, esõvédõ. Egyébként Graco minõség, nekem tetszik. A régit meg a férjem jól megvarrta. Így amíg hó van addíg a régit használjuk, ha már elolvad, akkor meg az újat. A régi neve: Baby Relax Gazelle, francia "minõség". A Brendonban vettük, de már õk sem árulják. Jó mi?! Megmértük a két kocsit a régi 10 kg, az új 6 kg. Azért nem mindegy mekkorát kell emelni a buszra! Gondoltam én is a Lengyel u.i boltra, de már ugye nem kell. Elég két kocsi egy gyereknek.Kép

Enikõ: Lehet, hogy nem gondoltam bele eléggé. Lehet, hogy én sem bírnám ki. Remélem nem lesz rá szükségem soha. Vérnyomás mérõt lehet a Feketesas u.-i orvosi mûszer boltban kapni, de múltkor hirdették a Tesco üzlet során lévõ mûszakiboltban. Nekem is kellene venni, mert ha legközelebb pocaklakõm lesz, mindenféleképpen sûrûbben fogom mérni a vérnyomásomat, nehogy baj legyen megint. A verset írd le, mert csak részleteiben tudjuk. Kép
Ez igen Bogi sem lassít!KépKép Akkor nem unatkozol!

Edelweiss: Már csak egy hónapod van?! Ez tök jó, gyorsan el telik az idõ!Kép Én az utolsó héten voltam. Mondjuk akkor mér tavasz volt, és nem tudtam hogy a következõ héten megszületik a Flóra.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Most éretünk haza, úgyhogy még nem olvastam semmit, remélem mindneki jól van.

Méri,
neked gyorsan válaszolok, pont akkor utaztunk el. Gyógytestnevelõ is vagyok, és sajnos nem ismerem a hölgyet, én uis csak 2 évvel ezelõtt költöztem ide Szegedre, elõtte Dunaújvárosban laktunk. Amit utdok mondani, nagyon sokat hintáztasd, táncolj vele. Van néhány mozgásfejlesztõ gyakorlat, megtaláltad a topicban? Vagy már el is vitted? Mit mondtak?

Ágci

Kép
Ágci

Megint énKép
Végigolvastam mindent, sziasztok új topiclakók, gyertek sûrûn.

Kármen,
ha a szombati tetszik a tesódéknak, vigyék el vasárnap, az még jobban fog tetszeni nekik. mármint a babaúszás.Kép

Gratulálok Ritának én is. Végre, nagyon jó!!!Kép

Évi,
gratulálok Annához, várjuk a beszémolót!Kép

No, akkor írok magunkról, jó?
Egy hétig Szlovákiában voltunk síelni. Ha el tudjátok képzelni, milyen az, hogy jó pihenés, akkor ez az volt. Igaz, hogy nem volt nálunk bébiszietter, vagy nagyszülõ. aki idõnként agyerkõcre néz, Kép, de nagyon jó volt. Egy kis hotelben laktunk, reggeli, vacsi volt, két ágyas szobában, bõven befért Manóka utazóágya is. Vittünk jó sok cuccot, minden eshetõségre felkészülve, de egy hétig ragyogóan sütött a nap, bár hideg volt, de csak élveztük a jó levegõt, és a havat. Ott nem volt idegesítõ, itthon már eléggé elszontyolodtam, mikor hazaérve láttam váratnak még magukra az ibolyák...
Mindennap délelõtt fél 10kor már kinn tobzódtunk a pályán, ha épp Cumika nem laudt el odafelé menet, akkor vele együtt, ha igen a kocsiban vártam meg, míg felkel, addig olvastam, vagy aludtam én is. Utána kezdõdött a hóban mászkálás-láberõsítés kis csizmában, fetrengés és sílécek megtisztása, síbotok megigazítása (mármint az éppen pihenõéké), szánkózás, tárcsás felvonó használata, és lecsúszás apával. Nem is tudjátok elképzelni, milyen édi volt, mikor meglátta az autóból kiszállva a felvonót. El kezdett brrrgni, és mikor vitte fel Krisztián a karján, akkor mondta Gyí-gyí-mármint babika. Nagyon jó gyerek volt, igaz nem sokat evett ezen a héten, minden más fontosabb volt (így is hízottKép), de alig sírt, és mindent nagyon élvezett. Még két családdal voltunk, az egyiknél egy 4,5 és egy 7 éves kisgyerek, a másiknál egy 8 és egy 10 éves gyerkõc volt, de Cumikát nagyon imádták. Vitték magukkal játszani, ha úgy adódott, húzták a szánkón, szóval nagyon jó fejek voltak. Este letettük az ágyikóba, aztán bekapcsoltuk a bébiõrzõt és lementünk a barátainkhoz dumcsizni, játszani.
Bár nem tudom, hogy a polgári szolgálat mellett, hogy fogjuk megélni a következõ egy évet, de ezt kár lett volna kihagyni.Kép
Hát ezért nem írtam az elmált héten. A táblázattal igyekszem, de nem ígérek semmit, mert még nem láttom a pakkok végét.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!!!

Enikõ, 170 magas vagyok, és a legtöbb a hasamon+ a csípõmön leledzik. Kép

Babausziról mit tudtok még?
Elõre be kell jelentkezni?
Kötelezõ az úszósatyi?
A termál milyen?
Mennyibe kerül?

Elõre is köszi:

Zsófi(20+4)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?