Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kanga-mama! Ne hülyéskedj mááár:))) Én úgy szeretem olvasni a hozzászólásaidat, el ne tűnj nekem :!: :)
Az én kisfiam is titkolt terhességből született......
Háááát! Régebben azért én is kételkedtem....
De tudod a saját környezetemben is volt 2 olyan személy aki titkolta terhességét valamilyen oknál fogva... (Az egyik egy nagyon távoli uncsitesóm... 16 éves volt, tudom hogy nagyon jó kapcsolat volt ő és az anyukája között, és még a nővérével is jól kijött... Mi több 1 szobában aludtak... gyakorlatra járt, több kilós sörös rekeszt cipelt stb... Majd 1 hajnalban szólt az anyukájának hoyg nagyon nagyon fáj a hasa... ő mentőt hívott... A mentősök közölték az anyukájával hogy unokája születik... A másik pedig a saját kolléganőm volt... Bár én csak ülve láttam, mégis feltűnt mindenkinek a gyarapodás... Hízásra fogták... Olyan ruhákban kezdett el járni amiben nem annyira feltünő, hogy hová is hízott... Aztán a 7. hónap körül már nem akartuk elhinni a "csak híztam" magyarázatot.. Illetve a főnökünk is rákérdezett, szemébe mondta hogy nem terhes... Dehogy:) Mindezt vidáman stb... Közben pedig félt attól, hogy kiderül és összeteszik a munkatársak, hogy akkoriban mással is látták stb... De ez már egy másik történet...)
Szóval mindkét eset kapcsán arra jöttem rá, hogy létezhet titkolt terhesség... De szerintem a legtöbb esetben észreveszik azért közeli ismerősök, barátok vagy rokonok... De ha a titkolt terhes csak "hárít", úgy nagyon nehéz, ill. nem is szeretne senki a másik magánéletébe vájkálni... Ill. mi van ha mégis csak meghízott, senki nem akarja a másikat így megbántani... És mire látszódik és valaki segíteni is tudna(ha kell egyáltalán..), akkorra már meg is születik a kisbaba...
Uncsitesómnál kiderült sokan sejtették, de ő tagadta, anyukája pedig magánéleti problémái miatt nem tudott kellően odafigyelni, ill. ő tett is érte, hogy ne vegyék észre... Apukája külföldön dolgozott azopkban a hónapokban... De senki nem bántotta őt ezért, örültek az unokának stb... Ma már 13 éves nagyfiú:)))

Engem is elszomorított ez a mostani eset...
De nem hinném, hogy a mai világban ne tudnák, hogy létezik segítség... Inkább azt nem tudják, hogy ez anonym módon is történhet... Azt gyanítom, hogy mindenféle más elképzelésük van az örökbeadás folyamatáról...
Biztos vagyok benne, ha kellően tájékozottak lennének, nem történne soha ilyen borzalom :cry: :cry: :cry:

KépKép
napsugaracska

Vicki, e-mail-címem a profilomban.

Napsi, drága vagy és köszönöm, hogy kedvelsz. Én is kedvelek innen mindenkit és mindenki babája csodálatos és higyjétek el, hogy nagyon sokat segít nekem, hogy írhatok nektek. Én úgy éreztem, hogy nem bántottam meg senkit. Ilyen vagyok, ami a szívemen a számon és nem tudom néha moderálni magam. Igazából nem is szeretném, tudod/tudjátok én őszintén élek, olyan vagyok amilyennek itt és bárhol láttok, láthattok, olvashattok.

Puszi mindenkinek! Maradok, csak úgy éreztem délután, hogy mennem kell egy pillanatra. Ráadásul abban a pillanatban kaptam egy rossz hírt és sírhatnékom támadt. Na, most már túl vagyok rajta...
kanga_mama

Drága Kanga!
Nem vagyunk mi amolyan sértődékeny csapat! És nincs is miért!
Én csak arra gondolok, hogy sokan olvasnak bennünket! Nem csak örökbefogadók...

És hogy ne csak egy név legyek! Íme...
Kép

Kép
kajla

Ja! és még azt akartam írni, hogy a sírás az segít!
És csak addig sírhatsz, amíg nincs egy aprónép a közeledben! A minap nagyon beütöttem a fájós térdem, elég jól tűröm a fizikai fájdalmat, de ez elviselhetetlennek tűnt. Elsírtam magam, erre Regi jött oda, sírt és közben bújt hozzám: anya, anya, anya...
Micsoda érzés volt! Szegény kicsi, neki én jelentem a biztonságot, szinte mindent még, tőlem függ és sírni látott... Nem tudom, mit gondolhatott a kis eszével, de azonnal jött belőlem a "nincsen semmi baj"...
Nem egyszerű!!! De szép! :D

Jó éjt!

Kép

Kép
kajla

Kajla: mennyire így van, ahogy írod!!! Annyira kétségbe tudnak esni, ha sírni, vagy bajban látnak minket! Pár hónapja elkövettem azt az ostobaságot, hogy viccből úgy csináltam, mintha nem tudnék kiszállni az autóból :oops: :oops: - jó kis vicc volt... Csenge rémült arca, sírásra álló szájacskája azóta is sokszor eszembe jut, úgyhogy ilyen marhaság eszetekbe ne jusson!
rkata

Kangamama, sajnos előre látható volt a csecsemőgyilkosságok számának növekedése (azért remélem nem lesz több következménye ) a kórházreformnak. Mit tegyen az a szegény nő, akinek titkolt terhessége van, s nem akarja a neki kijelölt helyen megszülnie a babáját (ugyanis a körzetileg illetékes kórházban a kéretlen ismerősök révén éppen anonimitását vesztené el). Arra meg kinek van pénze, hogy elutazzon , s másik kórházban szüljön száz valahány ezerért ...

Kajla, Kata, Másfél évvel ezelőtt ellopták a táskámat az összes iratommal, kártyámmal, belépőkkel, kulccsomóval stb. együtt. Hazaérve összeomlottam, s csak zokogtam. Dorka odabújt hozzám (még nem volt két éves), s elkezdett vigasztalni, simogatni. Akkor már örömömben sirtam, milyen nagyszerű gyerekem van...

Szóval ki jön 28-án? Folytassuk a sort :wink:

Kép
Kép
koko

kulcscsomóval akart lenni :lol:

Kép
Kép
koko

Sziasztok! :lol:

De jó, hogy írtatok sokat és én tudtam olvasni. Holnap viszont már szét lesz szerelve a gép, mert új karnis kerül fel függönnyel. :lol: És itt útban van.

Titkolt terhesség: Az én egyik ismerősöm is titkolta, bár a nővérem észrevette, és szólt is a szüleinek, no de ők megkérdezték tőle, és a lány azt mondta nem terhes, végül is hittek neki. Hogy mért? :roll: Mondjuk csináltathattak volna vele egy tesztet. :roll: No mindegy, amikor szült azt mondta a mensije jött meg, és görcsöl a hasa, az anyukáját elküldte gyógyszerért, addig megszülte a csecsemőt, mire hazajött az anya, már nagymama volt. A történet jól végződött, hisz a kislány már 3-os tanuló, és nagyon okos. A család melléjük állt, teljes szeretetben élnek, igaz az apát nem érdekelte sose. Szóval valamiért mégis csak előfordulnak ezek az esetek, és szerencsére van úgy hogy nagyon jó véget érnek. :wink:

Puszika mindenkinek! Most belevetem magam a rendezkedésbe, hátha jobban telik az idő, bár nem igen akaródzik. :roll: Néha kétségbe esek. Megint álmodok a csöppségünkkel, de mostanság csupa rosszakat, sose érem el :oops: Minap is felébredtem egy ilyen álomra, és ültem vagy 2 órát éjszaka, átosontam a gyerekszobába, és csendben itattam az egereket, reggel meg csörgött az óra, irány a kocsiért és munkába. Hát mit ne mondjak, elég nehéz volt koncentrálni. :roll: Nagyon várom már hogy ezeket a rossz álmokat felváltság a tündérmesék. :wink:
ancsúr

Koko: Az a baj, hogy nem tudják esetleg a kiskaput az ilyen mamik. Ugyanis, ha bárhol máshol tartózkodol éppen, mondjuk Pesti vagy, de te Esztergomban tartózkodsz, amikor a szülés megindul, no el kell látni az ember lányát ingyen. Nem kell fizetni. :roll: :wink:
ancsúr

Ancsúr drága :lol:
Ne hidd, hogy a rossz álmoknak vége lesz... (legalábbis nem biztos), tudod én anno az első napokban rémálmokkal küszködtem... Az egyik ilyen nagyon mélyen érintő rémálom, és amiből a férjem ébresztett fel, mert már zokogtam és csurogtak a könnyeim, hogy elvitte Norisz babámat a macska... És mindezt alig tudtam abbahagyni, mármint a zokogást és alig hittem el, hogy álmodtam, aztán ránéztem a kisfiamra és megnyugodtam... Itt van velünk, és tőlem soha az életben nem viszi el egy hülye macskaaaaa :twisted: :twisted: :twisted:
Nagyon jó lett a frizurád:)))) És milyen karnis? Milyen függöny? Mesélj!!

Koko! :lol:
Lánykáid csudahelyesek, olyan nagyot nőnek ők is... Úgy telik az idő, hihetetlen...

Kajla! :)
Regi olyan szép kislány:) Annyira helyesek vagytok együtt!!:)
Hogy csinálod hogy egyre jobban és jobban hasonlítotok egymásra???

RKata! :)
Képzeld a napokban gondoltam rád...
Tudod beszéltünk múltkor a védőoltásokról stb... És hogy megijedtem a 18 hós miatt... Mert hogy az nálunk kimaradt...
Azt írtad, hogy ne ijedezzek a védőnő mindent tud, és értesít... Kiderült mégsem értesített... Ez nálunk elmaradt...
Az új rend szerint 18 hósan is kapnak védőoltást a babák, akkor is ha a régi rendszerbe születtek!!!
Tényleg jobb ha kérdezünk inkább többször, mint egyszersem...
Vince és az apukája:))) Olyan aranyosak együtt:) De te és Csenge, ti sem panaszkodhattok:)

Taggyűléses csajszik!
Köszönjük szépen a kedves érdeklődéseteket!!!! nagyon jólesett:)
Sajnos nem tudtunk menni egy csúnya betegség miatt, ami vasárnap reggelre engem is elkapott... :(((
Úgy néz ki (kopp-kopp), hogy kigyógyulunk:))
Párom tartotta a frontot és beszámolt a közgyűlésen történtekről:)
Péntekre remélem teljesen egészségesen indulunk kirándulni:))) Alig várjuk, 3 nap Szilvásvárad és környékén, Isteni lesz remélem:))
Annyira szeretem azt a környéket, olyan gyönyörű a táj...
Norisznak már számolom, hogy mennyit kell aludnunk, és hogy lesz "Csi-hu-hu-hú..", meg látunk "pacikat", és lesz pancsi-pancsi, fűrdés miegymás.... Én áradozok neki, ő meg a szemecskéivel nézi miről mesélek, mit is magyarázhatok neki:))) No nem baj, majd megtudja hamarosan :))))
Egyébként tiszta bohóc tipus a kisfiam:)) Mostanában annyit bohóckodik, hunyorog, kacsintgat, táncol összevissza, utánoz minden viccesnek mondható tevékenységet...:))) Ma tüsszentett éppen, és mondtam neki"Hapci", erre ő? Kb. 10szer eljátszotta, hogy mit is mondtam, hozzá meg bohóckodott, imitálta a tüsszentést... Na ez nem volt túl egyértelmű.. Késő van...
(Ja és amit most annyira imádok, - a paci mit mond? "- Nyi-ha-ha-ha" és a végét kacagva mondja, hogy hahaha... Mindezt többször, úúúúúgy imádom!)

Puszi mindenkinek!!!
Kívánok sok és gyorsan repülő gólyákat várakozók! :wink:

KépKép
napsugaracska

Sziasztok

Nem győzök olvasni :):):)

A mi babánk is titkolt terhességből született, közel 4 kilóval.
Eleinte azt hittem ez alkat kérdése , de rá kellett jönnöm hogy nem mindig csak a teltebbek tudják eltitkolni hopgy babát várnak.
Én láttam olyan nőt aki ugyan nem titkolta de ha nem mondja hogy 8.hónapos kismama sosem tudom meg hogy babája lesz és ott van egy rokonunk aki iszonyat vékony a férjem karácsonykor látta és január elején 2,5 kg babát szült.
Őt ugyan kérdezgették hogy terhes e de hárított, (bár szerintem sosem derül ki miért tagadta) .
Szóval nehéz téma ez és ugy gondolom hogy itt a legnagyobb baj nem a titkolt terhesség hanem a csecsemőgyilkosság.
Tudod Kanga sokszor olyan helyzetben lehetnek ezek a nők amit mi elképzelni sem tudunk . Nincs mindenkinek szerető családja aki számontartja a gyereke mindennapjait.
És igaza van Kokonak ha nem tudja hol a segítség, ahol segítenek neki titokban tartani akkor ez a vége :(:(:(:(
Nem tudom hogyan lehetne ennek nagyobb publicitást adni, szórólapok a rendelőkben (nem a védőnőkhöz gondolom mert a titkolt terhes oda menne utoljára ) vagy ilyenek, csak a az a baj sokszor a legkisebb településekre kéne eljuttatni ahova nem hogy ez de a kenyér is csak hetente egyszer jut el :(:(
Szóval nehéz ez .

Naninga
naninga

Kajla, köszi, hogy felfedted magad... E-mailben én is megteszem, ha akarod, keresztlányommal együtt... na?! :wink: Ha küldesz mail-címet...

Vicki, válasz e-mail ment.

Jaj Napsi, olvasom, hogy betegek voltatok. Sajnálom, most én is az vagyok... tegnap kezdődött, kicsit fájt a torkom, erre ma reggel már lázas voltam és nem tudtam megszólalni, még a hajam is fáj. :roll:
Norisz egyidős a keresztcsajommal és bizony ő is nagy bohóc. Ha valamit nagyon szeretne úgy tud könyörögni... félrefordítja a fejét, mosolyog, közben felhúzza az orrocskáját és mondja, hogy: "Naaaaaaa..." Naná, hogy nem lehet neki ellenállni, meg is kapom mindig, hogy elkényeztetem. Erre én azt válaszolom, hogy na és... nem én vagyok az anyja, nekem az a dolgom, hogy kényeztessem, ti pedig neveljétek, hát nem igaz?! Szombaton voltunk kirándulni, együtt voltunk egész nap. Lányok! Én olyan jól éreztem magam, ezzel a kis huncut lánnyal. Annyira aranyos volt. Autóban ülünk, én elől, ők hátul, kiscsaj a gyerekülésben. Hátrafordulok, mondom neki, hogy: "Te kis mini-manó". Kapásból rávágta, hogy: "Nem". Én egy szót sem szóltam előre fordultam, majd a következő pillanatban ismét hátra. Kericsaj megszólal: "Mini-manó" bólogat és mosolyog. Naná, hogy jót nevettünk rajta. :lol:

Nem tudom Naninga, hogyan lehetne nagyobb publicitást adni az Egyesületnek és a lehetőségeknek, de egy biztos, látjátok, hogy még mindig szükség volna rá. :oops:
kanga_mama

Koko: szerintem nem lehet mindent az eü.reform számlájára írni. Én egyébként nem érzékelem a csecsemőgyilkosságok számának növekedését, de ha így is van, sztem nem következik egyenesen belőle.

Napsi: most hogy is?? Norisz 15 ÉS 18 hónaposan is kapott?? A mi védőnőnk rendszeresen telefonál, és írásbeli emlékeztetőt küld az esedékes oltásról!
rkata

Tényleg kell 18 hósat is kapnotok, a 3 éveset váltja fel (Csenge még azt kapja), félrevezettelek volna?? :oops: :oops: :oops: Ne haragudj! (Kell nekem mindenbe beleütnöm az orromat...)

http://www.pharmindex.hu/index.php?objID=14&hir_id=2915

V. fejezet szól az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokról.
rkata

Marci_anyu!
Boldog névnapot!!! Remélem, ma ünnepled!!!

Kép

Kanga_mama!
Jöhet a kulikani@freemail.hu-ra! :D

Kép
kajla

Kajla!

Ment :lol:
kanga_mama

MarciLilianyu! Én is boldog névnapot kívánok! :lol:
kanga_mama

Sziasztok!

A 28.-ai tali lista:
Latimi
Réce
Deva
Koko
Tviky
Jiny
Amneris
Naninga
Kizsó

Akit nem írtam be véletlenül, az sikítson!!! :lol: :D :lol:

Ancsúr!
A csini hajadon felbuzdulva holnap megyek fodrászhoz! :lol:

Képzeljétek! Tegnap voltunk Zsófival ovi látogatáson. Legjobban a galéria tetszett neki, föl-le lépcsőzött. Kicsit féltem, hogy hogyan fognak viselkedni a Kingussal, mennyire fog rátámaszkodni, rácsimpaszkodni, de egyáltalán nem is foglalkozott vele. :lol:
Azért hihetetlen, hogy már ő is ekkora, hogy holnap be fogom iratni óvodába. :( Igaz járni majd csak jövőre fog, de akkor is. :(

Marci anyu!
Boldog névnapot!

kizsó

MARCI ANYU BOLDOG NÉVNAPO!!!!!!!!!!!!!
Kizsó Sikitok ááááááááááá!
Nagyon megy az ido!Most szuletek es mar majdhogy nem ki is repulnek!
Puszi mindenkinek!

Kép
móncsi+3

Vicki

Hasfájásotok múlik ????

Kizsó

Ugye ????
Mi is most hoztuk haza Zalánt és már pörög forog :)
Úgy rohan az idő olyan kicsit volt olyan nagyon pici :( :D :D
Az ovira meg gondolni sem merek . Melyik ovi galériás?????
(pedig mondtad melyikbe mentek de elfelejtettem :( )

Napsi

Jó pihenést nektek, a végén még szupi időtök is lesz.
Mi nyáron megyünk majd csak de akkor egész nyárra leköltözünk falura, húúúúúúúúúúúú
most belegondolva hogy fogtok hiányozni ott aztán nincs internet .(mindegy nyáron ugy sincs itt akkora forgalom )
Csak akkor jövünk haza pár napra ha elfogy a kajcsink meg ami kell. :lol: :lol: :lol:

Naninga
naninga

Zsófinak és Dórikának nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Petyaanya! Gratulálok a gólyahírhez! gyönyörűek vagytok!

mi is megyünk 28-án.

Kép
tirza

Köszönöm szépen mindenkinek, hogy gondolt rám!! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok :)

Marci anyu
Boldog névnapot kívánok!

A kis hölgyeknek (Zsófi, Dórika) boldog szülinapot!

Kanga mama
Enyim korom is már 39 :wink:
Nagyon aranyos a keresztlányod!

Tényleg hihetetlen ahogy ezek a gyerekek nőnek!
Nekem még mindig olyan furcsa, nem tudom elhinni, hogy ez kis szuszogó csomag a miénk.
petyaanya

Szaisztok!

Jóóóó sokat írtatok! Annyit olvastam, hogy már nincs erőm mindenkinek írni. :roll:

Kajla! Neked hosszú hajad volt ugye?

Ancsúr! Csini vagy! :wink:

Üres a fejem, töbett most nem írok bocsi! :?
Inkább küldök pár képet Nektek! :P

Kép
Kép

Ilyen volt Szabolcska 1 hetesen:
Kép
És ilyen 4 hónaposan:
Kép

Kép
vivi1

többet :oops: :oops:

Kép
vivi1

Napsi, én is hiányoltalak a Közgyűlésn, uraddal jókat somolyogtunk, kérdezd meg miről :lol:
Jobbulást nektek és jó hétvégét!!

Rkata, lehet, hogy most többen felhördülnek, de én nem vagyok teljes mértékben eü.reform ellenes. Megvannak annak az ésszerű oldalai is, de ebbe most ne menjünk bele. Inkább arra céloztam, hogy ami az embereknek lejön elsőre, az az, hogy a kismamák csak lakhely szerint szülhetik meg a babájukat, ha nem ott, akkor az másfél százezer forintba is kerülhet, s ez az, amit a legtöbb titkolt terhes nem kar, nem tud megfizetni...

Kép
Kép
koko

"s ez az, amit a legtöbb titkolt terhes nem kar, nem tud megfizetni..."

És ezért inkább megölik a babájukat?? Kizártnak tartom az összefüggést, és aki lát benne, az szerintem akar benne látni. De ez szigorúan az én véleményem, mielőtt vitává fajulna a kérdés.
rkata

Sziasztok!
Kicsit félre vonultam, csupán csak azért, mert semmi érdemleges nem történt. Most sem, csak nem akarok eltűnni a színről.

Vivi, Szabolcska nagyon szép kisfiú... puszika neki.

Igazából minden baba gyönyörű. :lol:

Már egy kicsit jobban vagyok, hála a gyógyszernek.
kanga_mama

Sziasztok!

Napsi: Köszi, hogy megnyugtattál. :? 8) Mostanság igyekszem minél kevesebb időt itthon tölteni, nagyon rossz hallgatni a csendet. Hát a függöny jövő héten készen lesz, nem nagy cucc, csak itt nem volt sötétítő, és csináltattam egyet, meg a fenti sín le lett cserélve, mert arra nem is lehetett sötétítőt tenni. :roll: Édes lehet Norisz ahogy bohóckodik.

Kizsó: Na és milyen lesz a hajad? Vagy inkább lett?

:lol:

Vivi: Olyan szépek vagytok! Annyira látszik rajtad a boldogság!

Marci-anyu: Én is boldog névnapot kívánok neked, így utólag is. :lol:

Naninga: ugye milyen furi? Én még azon nyavajgok egyfeszt, hogy nem telik az idő. Már számoljuk a napokat, hogy ezt is túléltük, de már nem találok semmi mókát. :oops: Aztán meg mikor már ott van a törpördög, az lesz a bajom nekem is hogy gyorsan telik az idő. :lol: Jaj, csak ott tartanánk már , hogy azon sopánkodok! :lol:

Kanga-mama: Gyógyulj meg gyorsan!

Puszika mindenkinek, megint elhúzom a csíkot. 8)
ancsúr

Ancsúr, köszesz, igyekszem. :lol:
kanga_mama

Ancsúr! Igazad van, naaaaagyon boldog vagyok!!! :P Nemsokára minden várakozó ilyen boldog lesz!!! :P
Már örülök, hogy nem sikerült a lombik, mert így ez az édes tündérke lett az én gyermekem. Annyira szeretem! Ő az én vérem, szívem, miiiiindenem!!! :D

Kép
vivi1

Sziasztok Lányok!

Annyira sajnálom, hogy nem tudok hozzájárulni mostanában a topic pörgéséhez... :oops:
Persze már megint majd lefordulok a székről, olyan fáradt vagyok - viszont az évszázad legszebb homokozója készült el a kertünkben!!!! :P

Na jó... - azért annyira nem nagy szám, de hatszögű, van rászabott védőhuzata, egy csomó homokot hordtunk bele és majd lesz körben szép kis fa-ülőkéje is.
(Ugyanis téglából készült kis falai vannak, arra jön majd körben a fa ülés...)

Elég büszke vagyok magamra :D !
Bár Zituska az egészből még csak annyit értékel, hogy bemászik, meg kimászik - de hatvanhatszor! :lol:

Csináltam egy édes kis képet a szülinapi foteljéről, ezt még gyorsan felteszem Nektek!

Sok puszi! - Amneris -

Kép Kicsinek kisfotel...

KépKép
amneris

Sziasztok!

MarciLilianyu! Megkésve, de nagyon boldog névnapot kívánunk!

Vivi!
Nagyon szépek vagytok, tényleg sugárzik rólad a boldogság, és Szabolcska mekkorát nőtt! Én is hasonlóképpen érzem, csak azt sajnálom, hogy nem én szültem, szoktam neki mondogatni, hogy kisfiam, miért kellett ilyen kerülővel ideérkezni, anya pocija nem volt neked elég jó? ő meg csak vigyorog erre nagyokat.

Amneris!
Tündéri ez a kép, majd a homokozóról is raksz fel, mi még csak tervezgetjük, hogy milyen is legyen.

Kangamama! Jobbulást!

Nagy újság van nálunk: Matyi elindult csütörtökön, másfél métert mentünk a játékaihoz, persze még úgy megyünk, hogy fogni kell mindkét kezét. Ma meg már végig gyalogolt a folyosónkon. Szerintem ez nagyon korai, de állandóan hisztizik, hogy ő menni akar. 1 hete meg végre megfordult, tegnap meg valami mászásfélét produkált (egyet lökött magán :D ), ez a rohamos fejlődés szerintem annak tudható be, hogy elkezdtük a húsievést :wink: :lol: , Matyinak rettentően ízlik, csak úgy cuppogja befelé. :lol:
Így megyünk:
Kép

6 hónaposak lettünk:
Kép

Ugye már nem is látszik, hogy nemrég még 1800 g-osok voltunk?! :lol: Tényleg nagyon repül az idő! :( :D

Kép
tirza

Tirza!

Hüvelyk Matyi, már nem is annyira hüvelyk. Szépen kikerekedtetek!
De mit vársz egy 6 hónapos nagy fiútól, rögtön szaladjon? Mindennnek el jön az ideje. Szerintem nagyon szépen fejlődik a fiacskád.
Okos ez a gyerek, tudjam hogy mi kell a pocijába.

Amneris!
Zizi ismét hatalmasat nőtt. A múlkori talihoz képest megint sokat fejlődött, nagyon komoly apa mellett a kis fotelban.

Vivi!
Szabolcska itt is gyönyörű. Jó volt veled a múltkor beszélgetni.

Minden babásnak és várakozónak is szép napot kívánunk!
simineni

Sziasztok!:)

Először is kicsi Marcinak, aki már nem is annyira kicsi... BOLDOG SZÜLINAPot kívánunk!!!
Kép
(Bocsánat, hogy késve...)

Rkata!:)
Dehogy kavartál :lol: Inkább örülök, hogy szóltál (KÖSZÖNÖM!) mert nélküled nem kaptam volna észbe, hogy az új oltási rend meg a régi összekapcsolódik!!!(A védőnő gondolom a mi esetünkben hibázott... De hát ő is ember, mi hibázunk néha:) )
Ésss nagyon jó, hogy mindig beleütöd az orrodat, mert én azt nagggyon csípem :) :wink:

Tirza!:)
Gyönyörűek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))) Mi több, nagyon csinos fiúcska Matyi:)!!!
Az idő olyan gyorsan telik, baráti körünkben már csak úgy ismernek aki állandóan az idő múlásáról siránkozik... De hát tényleg... :(
Jó azért örülök is, mert minden perc boldogság amit együtt töltünk, és minden életszakasz egy újabb öröm és hatalmas dolgok történnek nap mint nap... De én úúúúúgy élvezem a "babázást", hogy nagyon sokáig szeretném élvezni még:))) (Na értitek ugye? :wink: )
Norisz már nem baba, de a mostani életkora is éppolyan öröm:))
/Inkább azért rinyálok, mert ha ilyen gyorsan telik az idő, már csak arra eszmélünk fel, hogy "Csá anya, elmentem...(majd jövök reggel.../jobb esetben/)!" :twisted: /

Amneris!:)
Kicsi Zizi:))) Jajj de édes, látom tanul apucitól :lol:
Nektek a rágóka bejön??? Norisznak teljesen felesleges volt, egyszersem kapta be, pedig próbáltam mindenhogy könnyíteni a fogkibújáson, de nem kellett soha rágóka...

Vivi!:)
Csudihelyesek vagytok, a boldogság tagadhatatlan :lol: :lol: :lol:
És milyen naaagy már Szabolcska:) Nő ő is mint a gomba...
Jól áll neki a kék szín nagyon!!! :wink:

Naninga!:)
Meg majd hozzánk is jöttök -remélem- megint...!!!

KangaMama!:)
Már meggyógyultunk, muszály volt:)))
Azt látom, hogy nagyon nagy a szerelem a keresztcsajsziddal :lol:
És majd milyen nagy lesz a gyermeketekkel is!!! :lol:
Nagyon szorítok!!!!

KépKép
napsugaracska

Kedves Marci!
Tegnap én sem tudtalak köszönteni, de ma megteszem:

Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!
Kép

Kép
kajla

Vivi!
Igen, sokáig hosszú volt, aztán mikor Regi pár hónapos lett, levágattam. És most megint elkövettem ezt a tettet! :lol: Épp hogy össze lehet fogni hátul, nem arattam nagy sikert a családba ( mindenki hosszú hajjal szokott meg), de nekem tetszik!

Szabolcskának milyen szép kerek szeme van! Fekete vagy barna?

Amneris!
Mindig öröm, ha látlak a topikon! Elhiszem, hogy nincs túl sok időd! Mi nem kertesben lakunk, mégis sokat vagyunk kinn!
Nagyon aranyos kis fotel! És úgy látom, játékban sincs hiány... :D

Kanga_mama!
Örülök, hogy jobban vagy!

Tirza!
Matyinak gratula a menéshez! Mégha csak próbálgatás is... :D

Mindenkinek sok türelmet kívánok!

Kép
kajla

MARCIKA BOLDOG SZULINAPOT!!!!!!!!!
Szuleidnek sok sok boldogsagot!
Napsi anyira tudom mit erzel igen ugy rohan az idő es meg olyan jo lenne babazni.(de majd a kis tesoval)!
Kerteszkedunk 1 viragunk volt a tobbi gaz, Csabika segitett mar csak gaz van.
Puszi mindenkinek nagyon varom mar a talit szombaton.

Kép
móncsi+3

Sziasztok

Vivi
Úristen Ti is jól megnőttetek :):) Nem semmi pasi lett Szabolcska.

Az enyém kispasi éppen most dühödött be ,hogy hiába küzd nem halad előre :lol: :lol:
Aztán meg beájult :)

Ancsúr
Ezt csak azért írtam hogy rohan az az idő csak nálatok nem érezni .
Mi most keltünk fel aztán már megint lassan fürdés jön:(:(
Az a két hatos nem olyan rossz ám, ha beindul a sor hipp-hopp megérkezik a kisszuszogi :):) szerintem a tavaly éveleje is ilyen lassan ment aztán szép évet zárt a Gólyahír.

Amneris
jó ez a foteles csendélet. :lol: :lol:
Mi sem rágunk ilyen műanyag izéket van vagy 20 de nem kell Zalánnak, csak a pelenka csücske, az mindig jó nyálas :)

Tirza
Gratula a járás(kezdeményhez) (hú máslépp nem sikerült megfogalmazni) Matyinak, akin már tényleg nem látszik hogy hüvelyk volt.

Kajla
Reginek mekkora lába van ezen a képen ugy látszik mint aki nagylábon él. :lol: :lol:
(de lehet hogy csaK a fotó csal )

Napsi

Jaja mondtam hogy előbb de lehet inkább utóbb megyünk hozzátok ,szerintem mielőtt leköltözünk falura előtte meglátogatunk benneteket.
Mesélj milyen volt a naaaaaaaaaaaagy krándulás ?????????
Norisz élvezte ?????

Naninga
naninga

Sziasztok Lányok!

Milyen kis szemfülesek vagytok - igazából fel se tűnt, hogy Zituska épp rágcsál a képen... :P

Ezek a rágókák egyébként szerintem se jók semmire: mikor igazán fájt a kis ínye, még olyan kicsi volt, hogy nem tudta rendesen a szájához tartani őket.
Most már nagy lakli hozzá, de végre ügyes a keze, így kerülhetett épp a rágóka a szájába ezen a képen.
Az igazság az, hogy ez csupán egy pillanatkép - minden mást is a szájába tesz. Megrágcsálja a ruhánkat, a játékait, az ölelős pelusa csücskét, kulcsot, kanalat, kottát... Mindent. :oops:

Kajla!

Mindíg az eszemben van, hogy szóljak: Nem felejtkeztem ám el a kölcsön ruhácskákról! Szép sorban ki is nőttük mindet. :D Ha végre Szegeden járunk, feltétlenül visszük! :P

KépKép
amneris

Amneris!
Nagyon ráérnek, de ha jöttök Szegedre, feltétlen szólj!!!

Naninga!
Nem csal a fotó! Reginek 23-as lába van, a cipője 24-es. Most viszont vettem szandit neki, ami 22-es! :shock: De tényleg nagy a lába, ezért is tudom biztosra, hogy magas lesz!

Voltam ma torna-tánc órán, szuper volt, de szerintem holnap nem fogom tudni mozgatni a lábamat! Még jó, hogy van lift!!!!

Jó éjt!!!
Kép

Kép
kajla

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk :) Gyönyörű az összes gyerek, jó a fotókat nézegetni! Nekünk most elromlott a fényképezőgépünk, igyekszünk hamarosan beszerezni egy másikat, mert már "nem tudunk élni nélküle" :D Pedig tényleg lenne most mit fotózni, Veronika ugyanis már ül magától! Eleinte baromira koncentrált közben, hogy el ne dőljön :) most már két kézzel játszik is közben.

Bálinttal pedig ma elkezdtük a bilizést! Az eddigi eredmény: délelőtt egy bepisilés, ebéd utáni alvás alatt pelusba is egy csurranás, délután pedig egy bilibe pisi. Szerintem nem is olyan rossz kezdet :wink:

Bocsánat, hogy ilyen önző módon most csak magunkról írtam, de nem tudok reagálni minden legutóbbi hozzászólásra :oops:
ildi_ko

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy van az a dal, ami így kezdődik: "Békén szusszan a mackó had, puha párnán alszik a tó..."
Általánosban tanultuk és mindig elfelejtem!
Olyan szép altató!!!

Kép

Kép
kajla

Békén szusszan a mackóhad,
Puha párnán alszik a tó.
Lengő hinta is elszunnyad,
Sűrű éj lesz jó takaró.

Refr.:
Kicsim álmodj már,
Csuda álom száll,
Ide repül a szemedre
Csitt kicsi tente!
Álmunk űzte a zord önkény
Csak az éhség zengte dalát.

Jött egy vérpiros október,
Ragyogott a fénye miránk.
Munkások hada: tűztenger
Csuda jelt írt égre a láng.

Refr.:
Kicsim álmodj már,
Csuda álom száll,
Ide repül a szemedre
Csitt kicsi tente!
...
Nekünk hoz majd boldog jövőt.

Mindig csillogott csillagfény
Ha az este csendje leszállt.
Ránk a fénytelen nap végén
Csak a hűvös éjszaka várt.

Refr.:
Kicsim álmodj már,
Csuda álom száll,
Ide repül a szemedre
Csitt kicsi tente!
ancsúr

Kajla: De ezt a nótát már átírták a XX. században volt, csak azt nem tudom ki írta át, hogy ne legyen ilyen munkás dal, mert különben nagyon szép. :roll:

Amneris: Nagyon jó ez a foteles kép! Tetszik a kicsi fotel. :lol:

Tirza: Egyem is meg azt a kicsi húsos kis kezeit! :lol:

Naninga: Hát nem tudom. :roll: Nem számítok semmi jóra. :oops:
ancsúr

Kajla: Csillaggyermeket elringat Odafenn a Hold nagyapó

Minden esteli bölcsődal
Nékük szól, ha eljön az ősz.
Már nem ébred a hajnallal,
Aki álmunk őrzi, a Hős.

Refr.:
Kicsim álmodj már,
Csuda álom száll,
Ide repül a szemedre
Csitt kicsi tente!

Csillaggyermeket elringat Odafenn a Hold nagyapó

talán ez az átírás??
ancsúr

Ancsúr!
Hát...nekem ez nem rémlik! De biztosan ez a dal, csak akkor az átirata, mert még ez ugrott be:"...Csillag gyermeket elringat odafönn a Holdnagyapó!"
Mindegy! Csak az elejét fogom énekelni!
Köszi a gyors választ!

Egész délelőtt elvonási tüneteim voltak, mert nem jött be a babanet!

Kép

Kép
kajla

Hihetetlen, itt vagy most?

Kép
kajla

Ilyenkor úgy megörülök, hogy valaki valahol velem egyidőben ugyanarra gondol! :lol:

Kép

Kép
kajla

Kajla: :lol: Megtaláltam a XXI. század honlapját, és már írtam is nekik, hogy ha tudják, küldjék már el az átírt változatot nekem. :lol: Hátha elküldik a szöveget. :lol: Én is nagyon szerettem. :lol:
ancsúr

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?