Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon cuki Áron így bebugyolálva! :D Lilla valahogy nem szereti, ha lefogom a kezét... vagy csak rosszul próbáltam csinálni!

Barbi!
Remélem azóta nem volt semmi vérzés! Kérünk képeket Emmáról!!! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Aron is utalja, ezert is vagyok meglepodve!!! Meg tud orulni, ha lefogjak! Szoval vagy nagyon jo a shhhhh-shhhh, pledes modszer (most azt csinaltam), vagy csak kiutotte az oltas... kiderul hamarosan...
kami

Este moziba megyünk apával kettesben!!! :D :D :D Nagyon jó lesz kikapcsolódni kicsit. Az utódra anyósom vigyáz! :lol: :lol: Mozi előtt még megszopiztatom, aztán vagy kibírja addig szopi nélkül, míg hazajövünk, vagy kap lefejt tejcsit! :D Mr.Bean nyaral című filmet nézzük meg!

Timi
Kép Kép
timocska

Pann,
Szerintem mindegy, milyen ütmeben nőjenek, csak csinálják. Szabinak egy hétre számolva a legtöbb 460g volt, de nekik elég sokat kell behozniuk. Mondjuk Gergő szerintem már behozta :)
A kórházban az egyik baba visszadobta a Konakiont, pont mikor bent volt a csecsemős. Azt mondta, nem baj. Valamennyi biztos maradt és majd pótolja a következő heti adaggal. Ez úgyis kicsit túl van biztosítva, gondolom pont ilyen bukások miatt.
A borogatást én se nagyon tudom feltenni, picit ott tartom, majd később megint odanyomom. Nat utálta a hideget, úgyhogy nem erőltettem túlságosan. Egyszer maradt meg nagyon sokáig, de azt nem is kellett borogatni. Talán a 4 hós volt, de még fél évre rá is ki lehetett tapintani a csomót. Egyszerűen túl hájas volt a combi, rossz helyre ment a szúrás.
Tgyást én már kaptam, nálunk kifizetőhely a mh. Meg már a születési is visszajött talán a múlt hét előtt. Meg az anyasági is megjött.

Gabi,
Nati is kint nyomul, napi minimum 6 órában. Szépen ki is van fújva az arca, olyan mintha jó koszos lenne. Persze koszos is. De legalább élvezi.

Barbi,
Hogy éltétek meg az első napot párosban? Olyan volt, mint az enyém hármasban a két gyerekkel? Csak ültem és bambultam ki a fejemből a fáradtságtól...

Sági,
Kipróbáltam a bebugyolálós technikát én is. Szabi is elaludt. Vagy 15x az alatt az 1,5 óra alatt, amíg próbálkoztam. Aztán rájöttem, hogy miért nem működik. Szabi hason alszik, bugyi megoldás meg háton működik. Hasra vágtam és a fáradtságtól pillanatok alatt bealudt, már vágy 2 órája húzza a lóbőrt.

Május,
Érdekes elgondolásai vannak a védőnénidnek. Ha nem tanulja meg, akkor nem tud majd büfizni és a levegő majd nem tudja, hogy merre is kell mennie?
A fekve szopi mostanában nálunk is a kiságyban végződik. Ha hagyja, én is inkább visszateszem, ha egy éjszaka csak 1-2 ébredés van.

Tegnap megszámoltam, hogy hárman a gyerkőcökkel 26db ruhát használtunk el. Ezen felül vannak Robi melós és utcai ruhái, pelusok, törülközők. Nem csoda, hogy álandóan megy a mosógép. Ha lesz még egy gyerek és ez fokozódik, akkor egy bejárónő kell majd csak a mosáshoz. Gabi, nálatok van szünet a mosásban?!

Bea?????

Kép KépKép
lorca

Timo,
Mozi? Jól hangzik :D Nem is tudom, mi az. Az már olyan szintű szervezést igényel, hogy nem is próbálkozom. Nálunk a csúcs az volt, hogy elmentünk egy rendes étterembe :)

Rokica,
Remélem, Zsuzsa jobban van már. Mi történt?

Linda, Mazsi, Bella,
Régen jártatok erre, mi hír veletek?

Kép KépKép
lorca

Most írt Bea!!!!

Ma 10:31-kor megszületett Szofia, 3700 gramm és 57 centi. Csaszival lett, Bea még az őrzőben van!!!

Nagy-nagy gratula a nagy lányhoz!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Hurrá, gratula Beának!!!

Barbi, mi van a vérzéssel, ugye jól vagy?

Kép
Kép
agiboldi

Bea, Szofi, udv nektek! Gratula!

Mindenkinek megvan a babaja, hihetetlen!!!

Aron kozben folebredt, volt bruhu, ehes, de nem adtam most neki, del 1-kor evett utoljara, megprobaljuk kivarni a fel 4-et. 15-20 perc vallamon alvasos cirkalas utan megint alszik, most igy:

Kép Kép

Timo! Mr Bean az jooooo! Nalunk sajna Gedeiapu csak keson jon (ha az este 8-9-et vesszuk "normal" idonek), mert 7-tol vacsiznak es utana bowling. Ugyhogy ma kiserletezhetek a pledezessel, aztan majd buszken mutogathatom neki, hogy milyen ugyes baba ez az Aron baba!!! :D
kami

Fel 1-kor...
kami

Kerdes: nektek hogy ebredezik a babatok? Nekunk ha a reggeli ebredesrol van szo, akkor nyog hatalmasakat, meg persze durrogtat, a napkozbeni ebredeseknel viszont szinte mindig sirva ebred. Ez miert van???
kami

Kami!
Nekem Lilla mindig úgy ébred, hogy nagyokat nyög és sóhajtozik. Még egyszer sem kelt úgy fel, hogy sírt volna... :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Csak bejelntkezem gyorsan, hopgy minden rendben van velünk, és BEÁNAK GRATULÁLOK!
Mekkorák már a talis gyerkek,te jó ég! Hatalmasak. Pláne az én másfél hetsemhez képest. Egyéves korukra meg már szinte teljesen össze fognak nőni.
Senki kicsijén nem látszik, hogy anyukának szopigondjai lennének. :)
Nem soká mi is jövünk, és lehet bennünket püfölni, szegénykém eleget kap így is a nővérétől!

Látom suttogóláz van. Nekem is megvan mindkettő könyv, de nálunk pl. nem működik az egy szopi egy mell elmélet, kipróbáltam-pedig jó lenne. Lehet még kicsik vagyunk hozzá. Mindenesetre ideológiailag támogató, hogy tudom, nem baj, ha sír a baba.
Takaróba bugyolásás, anyukám is így mutogatta, ő még a pólyarendszer híve.

Na, sajna nincs sok időm, mert most épp mindkét gyerek alszik, de van mit csinálnám. Na, kép berakásán is fáradozom már, legközelebb csak úgy jövök.[[/img]

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Én egy ideje olvaslak már benneteket. Azt nem tudom, h h keveredtem pont ebbe a topikba, de az tény, h nem tudok elszakadni, annyira jókat írtok, és annyira édes képeket tesztek fel!! :) Én 2007. őszére várom az első babámat, és lenne egy kérdésem. Mivel ti már átestetek ezen a szakaszon, gondoltam, talán nem baj, ha itt érdeklődöm :) :) Holnap megyek uh-ra, h a doki megálapítsa a baba nemét. Akkor leszek 17+2. Ilyen korban már (ha úgy fordul a babó) lehet látni a nemét?? :) Nektek hány hetes korban derült ki?

Köszi előre is, ha vszoltok, és bocsi, h belekotyogtam!! :) További szép napokat nektek, és jó egszéget!!!

Lollypop + Pocaklakó
Kép
lollypop

Hahó!

Megjöttünk a maratoni sétánkról :P Kicsit nehezen indult, Emma bömbölt mint az állat, baromira nem akarta abbahagyni. Fel-felvettem, de amint letettem folytatta... Már éppen elindultam vele hazafelé (kb 10 perc után...), amikor gondoltam bevetem a plédes mutatványt, s láss csodát: 10 mp alatt bealudt a karomban :D Betettem a kocsiba és újra nekivágtunk :P

BEA!!! NAGY GRATULA!!! DE JÓ! Tényleg, mostmár mindenki babázik! :P

Timi! Tök jó ez a mozi! Amikor mi szombaton mentünk vásárolni (vettem 2 tök jó gatyót! :D ), akkor én nagyon nem tudtam kikapcsolni fejben... Emma egész délelőtt ordított, de mire anyu megjött, sikerült elaltatni, csak nem tudtam, hogy meddig marad "úgy" :D Mint kiderült: végig :D Nektek mindenesetre jó kikapcsolódást!

Csajok! Tök jók a képek!!!! Biztos jó volt a tali! A következőre én is szívesen mennék már :P Addig még ki kell találnom, hogy hogy férek fel babakocsival a távolságira...

Kami! Emma is reggel nyöszörögve ébred, napközben meg változó: vagy nyöszörög, vagy felsír.

Timi! Emma azt sem szereti ha egyáltalán piszkálom a kezét. Úgyhogy ma úgy vágtunk körmöt, hogy ő közben békésen szunyókált :D Én meg körbeakrobatikáztam, hogy ne ébredjen fel :D

Gabi! Tök jók a képek! Esztike hogy mosolyog!!! :P

Apropó mosoly! Képzeljétek, ma reggel megkaptuk az első mosolyt! Gondolom ez még nem tudatos, mindenesetre apa is kapott egyet külön, meg én is kicsit később :P Ja, és a hétvégén észrevettük, hogy már nemcsak a fülével figyel, hanem ha megfelelő távolságba hajolunk hozzá, akkor a szemével is észrevesz és elkezdi fürkészni az arcunkat :P Tegnap már Gábor ujját is követte , amit lassan huzigált a szeme előtt! Olyan kis pocok feje van ilyenkor :P :P :P

Szurisoknak sok-sok nyugi-puszi :P Ügyesek voltatok!

Ja, köszönöm a kérdéseket! Már majdnem elfogyott a csepp amit szednem kell, és vérzés is alig van! Már egy tisztaságival elvagyok!! :) Részemről ezzel megoldottnak tekintem a dolgot ;)

Lorca! Vegyes volt az első nap - volt minden :D Összességében nem panaszkodom, mert aludt is délelőtt, de azért műsor is volt délután :) Mire kezdtem kidőlni, addigra Gábor hazaért és örömmel vette át nyunyurgatni, én meg nyugodtan megvacsoráztam ;) Ja, és délután megtanítottam cumizni!!! Háromnegyed órámba telt, de megérte :D Rájöttem, hogy még akkor kell a szájába adni, mielőtt beáll a se kép se hang állapot, és akkor lenyugtatja magát vele :D

Na, teszek fel képeket is :P
Vendég

Bella!
Te akkor úgy szopiztatsz, hogy egy alkalommal mindkét ciciből kap a baba?
Nálunk ez azért sem működne, mert Lilla max. 15-20 percet szopizik! :shock:

Lollypop!
Én 17 hetesen voltam 4D-n és ott biztosra mondták, hogy lányom lesz. Utána a 18 hetes genetikain a doki nem vállalkozott rá, hogy megmondja. Sima uh-n szerintem nem látható tökéletesen, de azért már lehet tippelni elég nagy bizonyossággal.
:lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
Lilla is követi már a tekintetével a kezedet, ha "bábozol" neki! :D Ja, és a séta nálunk menetrendszerint bömbivel indul, hiába megyünk kajcsi után! Aztán megnyugszik...
Lillus sokszor öklendezik a cumitól, mikor a szájába akarom adni. Úgyhogy inkább nem próbálkozom vele. Csak úgy jó, ha magától beszippantja! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska! Köszi a választ!! :) Remélem, látni fogjuk holnap, már nagyon kíváncsi vagyok!!! :) :)

Még 1x szép napokat nektek, és bocsi, h belekotyogtam a beszélgetésekbe! :oops:

Lollypop + Pocaklakó
Kép
lollypop

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Hú, bocs a sok helyért! :oops:

Lollypop! Mi még nem voltunk 16 hetesek, amikor már tutira mondták, hogy kislány! ;) Majd írd meg, ha megmutatta magát! :P Jó egészséget és gondtalan babavárást neked! :)
Vendég

Barbus! Köszönöm neked is a választ!! :) Oké, akkor megírom nektek holnap ;) Köszi az érdeklődést!! :) :) No meg a jókívánságot is!!! Egyébként tündéri a kislányod, gratulálok! :)

Lollypop + Pocaklakó
Kép
lollypop

lollypop
nekünk a 18 heti genetikain már simán megmondták, h fiú, bár azt elvileg könnyebb meglátni. de ugye akkor biztos, ha megszületik :wink:

csajok
irtó jók a talis képek!!! én is n vágyom már talizni veletek, rem, ha lesz legközelebb, már mi is el tudunk menni!

most már aztán igazán várom, h megérkezzen a suttogó. addig már nem akarok kontárkodni, de jó lenne vlmi megoldás arra, amikor nem alszik-eszik-nézelődik, hanem csak ordít,ordít, ordít, főként éjszaka, mert akkor aztán nem vagyok vlmi türelmes :oops:

oltástűrő hősök!!!
naaagy gratula

babzsák!!
hurrá! legyen sok örömöd szófia babában!

majus3

Lollypop! Nekem a 16. hetben 100%-ra kiderult, hogy fiu. 2 UH-n voltam azon a heten, mindket doki fiura tippelt. Es fiu is lett.

Csajok! Volt egy 30-40 perces ebrenlet, aztan lattam, hogy kezd faradni, olbevettem, 5 perc maszka, pled-bugyolalas, 5 perc maszka, kis susogas, miutan betettem az agyba (mert meg nem aludt 100%-ig) es azota bekesen alszik :D El se akarom hinni! Sagi, ha ez bejon, orokke aldani fogom a neved! :D Utolso szopi 3-kor volt, mindjart 5 ora es meg csak most aludt el! Ha meg hn orat kibir, akkor kaphat kajat - az utso alkalommal is vegl 2,5 orara kapta, de azert ez megiscsak istenes a szokasos igeny szerinti 1-1,5 orahoz kepest!!! Meg a vegen a hasa se fog fajni a mindenfele keeredo tejcsitol a gyomraban!!!

Most eppen igy huzza a lobort...

Kép

Elotte pedig:
Kép Kép
kami

Május3, Kami! Nagyon köszönöm a válaszokat!! Nagyon aranyosak vagytok, tényleg! :)

Kami! A te babód is nagyon édes!! :) :)

Lollypop + Pocaklakó
Kép
lollypop

Sziasztok!

BEA! NAGYON NAGY GRATULA!!!!!JÓ EGÉSZSÉGET NEKTEK!!!

Lollypop,
Nekem a 16 hetes uh-on azt mondta a dokim,hogy kislányom lesz aztán láss csodát született egy Petibaba!!! :lol: Természetesen a 4d-n és a következő sima uh-on már látszódott rendesen a kukija.Ha határozottan látod te is amit mond akkor ok,de amúgy... :lol: Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj nekünk,nem zavarsz minket.Aki tud úgy is válaszol neked!!!

Barbi,
Örülök,hogy jobban vagy!Emma nagyon édes babóca!!! :P

Örülök,hogy így bejön mindenkinek a bugyolálás!!! :lol:
Nálunk tegnap óta nem mindig jön be. :lol: A baj az az átkozott cumi! :evil:Igaz én szoktattam rá akkor egyem is meg amit főztem!Ha kiesik akkor felébred,bugyola ide,bugyola oda!Most jön a cumiról leszoktatás!Csajok Peti most szopizott és amikor lemértem majdnem dobtam egy hátast.Tíz perc alatt 180 gramm! :shock: :shock: :shock: Remélem bent is marad!
Vendég

Aron dragam megfogta a zenelo csacsit :D Itt kopogtatja a lehuzokajaval a racsot, milyen kis eeedes :D

Kép Kép Kép
kami

Itt meg felemelte Macikat!!! Nagyon hiperaktiv most...

Kép
kami

Üdvözlet Szófiának és sok-sok gratuláció Beának!

Kami,
Valószínűleg azért ébred sírva, mert valami kellemetlen ébresztette fel, nem pedig mert kialudta magát. Kaja, pelus, akármi. Teljesen normális. Szabi sem csendesen kopogtatva ébred :wink: Csak épp alapban csendesebb a természete. Nyikorgással kezd. Nati még most is tud olyan ágyból kiugrasztós ordítással ébredni.

Lollypop,
Már meg lehet esetleg állapítani, de ha kislány, akkor az elég bizonytalan. Még kisfiú is, nálam a 4 utolsó uh-n lány-fiú-lány-fiú volt a tipp.

Barbi,
A babakocsit nem lehet a busz csomagtartójába tenni? Általában kárpitos, tehát nem is kéne koszosnak lenni.
3 hetesen már van baba, aki produkálja a helyes kis szociális mosolyt. Szabi 4-5 hetesen "válaszolt" de én sem tudom, melyik lehetett az igazi. Most már biztosan ránk vigyorog.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Talis képek nagyon jók!

Mi sajnos azért voltunk távol, mert Zsuzsa újra megbetegedett. :( Úgy tűnik egy ilyen fosós-hányós vírus, lázzal kezdődött, hasmenés volt a következő, aztán hányás, most már van mind a három, és nagyon-nagyon remélem hogy most már a végefelé haladunk mert szegény nagyon kivan! Meg mi is az aggódástól. :( Ha nem hagyja abba a hányást, akkor újabb kör kórház!

Akinek volt már ilyen vírusa, nem emlékeztek, mennyi ideig tartott? Neki péntek este kezdődött a láza, szombat este a hasmenése, és tegnap este a hányás... ez már 4 beteg nap... és úgy, hogy nemhogy javulna, hanem egyre szarabbul van szegény...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Bocs, hogy belekotty, de szoktalak titeket is olvasni. 8)

Rókica! Gergőnél volt ilyen a télen, nála másfél hétig tartott. Legfontosabb, hogy igyon. Nálunk még ez is nehezen ment. Ilyenkor mindent szabad neki adni, ami folyadék. Legyen az kipezsgetett kóla, szörp, bármi, amihez kedve van. Volt olyan nap, mikor semmit nem akart, ekkor azt vetettük be, hogy fecskendővel nyomattuk bele a vizet. De az is bejött, hogy a kádban engedhetett magának vizet a csapból, ez tetszett neki, és kortyolgatott belőle. Nagyon fontos a folyadék, mert egyébként kiszárad, és akkor kórház. :cry: Kajaként meg legyen elől ropi (a só miatt még jó is), keksz, pattogatott kukorica. Ajánlják a Smekta-port, ami szerintem szar, én nem innám meg, a gyerekem sem tette. :? Meg a B6 vitamin.
Kitartás!

cic
cicmerák

Szegény Zsuzsa, gyógypuszik neki!

Lollypop nekem a 16. heti uh-n sima ultrahaggéppel biztosra mondta, h fiú és tényleg. Írd meg feltétlen, h mi volt! :D

Kami, ez tényleg fura, Boldi is éjszaka (hajnalban) csak nyöszörög, soha nem sír. Nappal viszont sírva ébred.
Jaj, mennem kell, bőgés indult, bugyolálunk!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Roki, jobbulast a kiscsajnak! En valami olyat is hallottam valamelyik RTL-es Csak csajokban, hogy kiszaradas ellen leghatasosabb, ha a vegbelen at kekrul viz a szervezetbe. Hogy ezt hogy lehet hazilag megoldani, nem tudom...

A mi napunk csodalatos volt! Osszefoglalva: ebredes volt fel 2, 4, 6, asszem vhogy igy, aztan volt egy szopi indulaskor (9 korul), aztan par nyugi korty a szuri utan a rendeloben (kb 1/4 11), majd alvas fel 1-ig, akkor szopi, alvas ahogy irtam fent is, szopi 3-kor, aztan egy kis aktivitas, alvas, szopi fel 6-kor, aktivitas, na ezutan volt boges kb 7-tol 8-ig, probaltam csititani, leginkabb a hajszarito jott be, furdes 8 korul, suly: 5,68 kg es most szopizott 120 grammot! Ilyenre se nagyon emlekszem, hogy 20 perc alatt egy cicibol 120 grammot evett volna!

Kozben volt sok nevetes es gogicseles es fizikai aktivitas a kisagyban, szetvert minden plussfigurat, mar Macika az uj sulycsoport :D Boges pedig csak 7-tol volt furdesig. Legkozelebb negyed 11 korul szeretnek etetni, aztan meglatjuk ejszaka hogy kel. Most ugyan letettem a kisagyba pledben, de hallom, hogy aktivkodik, ugyhogy megyek is, ranezek. Klassz nap volt, na! Koszi, Sagi! :D
kami

Rókica,
Látta orvos? Mennyire durva a hasmenés? A hányás? Nagyon vigyázz, mert ha rota, akkor Szilvi elég nagy veszélyben van, mert nagyon fertőző. Akkor is elkaphatja, ha nem jár közösségbe. Mindenesetre jobb lenne, hogy ha meg tudjátok oldani, akkor inkább David vigyázzon Zsuzsára vagy anyukád. Ez nehéz, mivel ilyenkor nagyon anyásak, tudom. Egy sima ételtől vagy egyszerű vírustól már péntek óta talán rendeződnie kellett volna. Jobb a kórház Zsuzsával, mint Szilvivel!

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek :D :D olyan jól mutatnak együtt az apróságok.

Bea
nagy-nagy gratula nektek!!! Gyógyulj meg minél előbb.

Lollypop
4 éve még genetikai uh.-on 17 hetesen azt mondták ilyenkor még nem látni. Most már egyre több helyen olvason, hogy 16.-héten már elég jól látszódik a baba neme. Nekünk 19 hetesen genetikei uh.-on elég határozottan mondták, hogy kislány :wink: :wink:

Kami
nagyon édi Áron így bebugyolálva. Úgy bírom a hurkás kezecskéit :wink: :wink:

Lorca
hát mosásilag 2 nap alatt 2-3 adag nekünk simán összejön, picúrnak külön mosok, de 3-4 nap alatt termel egy tele mosógép ruhát ő is. Most 5 kg kapacitású a mosógépem, de már hallottam a Fagornak van 8 kg-os, szóval ha az enyém tönkremegy (nem is lesz az olyan soká :cry: :cry: )olyanra pályázok.
az udvar az hátul tele van kötéllel :D :D
Mostanában minden éjjel 2 hálóing simán csupa tej lesz :shock: pedig mindíg van melltartóbetétem.

Barbi
Emme is nagyon édes. Mi is mosolygunk, és most már próbál kommunikálni :wink: :wink: olyan édi, úgy bele tud merülni.

Timocska
néha nekem is öklődik a cumitól :? :? most pl be sem raktam neki, tegnap egész jól elaludt anélkül, bár sokszor egész öklét szopizza közben. :D :D

Úgy néz ki csak elkapta tőlem a takony-kórt. Annyire tele volt az orra most ahogy keltünk, hogy szopizás is elég nehezen ment, így leszívattuk. Hát meglepően sok volt benne, és elég sűrű is :?

Rokica
ez a legutálosabb vírus a világon :? :? bízzál benne, hogy gyorsan túl lesz rajta mindenki, mert ez olyan mint a pingponglabda, oda-vissza kapható :shock: :shock:
Amúgy nekünk amikor Adri 2 éves volt akkor volt egy nagyon durva. A pelenka nem bírta elszívni a kakit, ami tiszta víz volt :shock: :shock: mi elég sokáig diétáztunk, mert mihelyt evett valamit az fél órán belül valahol távozott. Nekünk ahhoz, hogy főtt kaját (csupasz húslevest) adhassak 5 nap kellett.
Nekem kakaózott, azt kérte na attól mindíg hányt még vagy két hétig.
Utána gyorsabb lefolyású vírusaink voltak, ez az egy volt ilyen durva. ja és a későbbi vírusok nálunk is végig mentek mindíg, de szerencsére 3-4 nap alatt az egész család helyrejött.
a folyadék tényleg fontos, Nektek az anyatej külön jó, csak lassan igya Zsuzsa :wink:

na nem tudom mit akartam még írni, na mindegy akkor további jó éjszakát mindenkinek!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Köszi az infót!

Lorca, persze hogy látta orvos, sőt, az az orvos aki a múltkor is kezelte a kórházban, tehát tudja miért parázom ennyire... szerintem ezért is olyan óvatos ő is...

Rota vírus még fel sem merült, ő sem említette, meg Szilvit sem, sőt, azt mondta, hogy jót tesz az immunrendszerének amit Zsuzsa hazahord, mert edzi. Zsuzsa betegségét is így minősítette, szerinte nincs közük egymáshoz az eddigi hőemelkedéseknek meg ennek a betegségnek... de tkp a Húsvét előtti hétvége óta vannak hébe-hóba hőemelkedései, amivel be is vittem őt, de azt mondta, teljesen egészséges, és csak a fogára tudtunk gondolni...

Hasmenés: Első nap nagyon gáz volt, kifolyt minden pelenkából és a földre csöpögött, de végülis ilyen csak 3-4 volt péntek óta. Hétfő óta ilyen krémes zöld híg széklete van, de nem olyan sokszor... hányni pedig hétfő délután hányt egyszer, akkor "csak" azt a pár szem szőlőt amit végre megevett... tegnap viszont már csak ropit evett meg anyatejet/vizet ivott, és négyszer hányt, főleg folyadékot.

Meg azért is aggódom mert az aluszékonyságot is mondják, hát ő tegnap aludt 11-13-ig, aztán 15-17-ig és 18-tól kezdve még mindig alszik (most van hajnali fél 5). De hát nem az a jó neki ha kialussza magát??

Cicmerák, kis_plútó:

Köszi az infót, akkor kitartunk még egy ideig...

Csak ugye vagytok egy oldalról ti, akik azt mondjátok akár másfél hét is belefér egy ilyen betegségbe otthon, aztán ott van Lorca aki szerint karanténezni kéne az idősebbet... ilyenkor arrafelé ingázom hogy talán mégis kórház... bár hogy ha iszik eleget, akkor ott mit tudnak vele még csinálni amit én itthon nem???

Cicmerák, nálatok a láz is ilyen sokáig tartott? Másfél hétig???

Holnap mindenesetre újra beszélek a doki bácsival és felteszek egy pár kérdést...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia!

Hőemelkedés volt, de az kb. öt-hat napig. Nálunk ez akkor volt, mikor Lénát hazahoztuk a kórházból. Gergő puszilgatta, simogatta, és nem kapta el a pici. Kérdezd meg azért a dokitokat! üdv. cic
cicmerák

Jó reggelt!

Sehol senki? Akkor megyek vasalok egy adagot! :lol: Mellesleg én nem csak a vasalással vagyok lemaradva, hanem gyakorlatilag minden házimunkával. :( A főzés és a mosás még befér a Gergő mellé, de takarítás már nem nagyon, pedig most valahogy bele kell préselnem a napba, mert a védőnő bejelentkezett péntekre. :? Hozzátok is kijár még? Én már örömmel lemondanék róla, mert nem látom semmi értelmét....mondjuk ha segítene takarítani, vagy bármit.... :lol:

Róki! Zsuzsának jobbulást, nektek meg kitartást! Sajna tapasztalatom nincs, amivel segíthetnék. :(
Vendég

Na a vasalásig még nem jutottam el, de lekicsinyítettem néhány tegnapi képet:

Sétára készülve:

Kép Kép

Délután:

Kép

Aztán próbálkoztam többféleképpen bebugyolálni a takaróba, mert valahogy mindig kiszabadult a keze, de belefáradt és alvás lett a vége:
Kép

Azért nem adtam fel és a Kismama rajza alapján ezt készítettem:

Kép
Vendég

Most már tényleg megyek vasalni. :lol:
Vendég

Pann,
A védőnőnek egy éves koráig biztos ki kéne járnia, időnként még később is. A tankönyvükben még tinik is szerepelnek, tehát elméletileg egészen a felnőtté válásig kéne követni. A mi védőnénink egyszer jött, mert a doki kiküldte egy hónapja. Nulla segítség volt, nem is jött azóta. Nyugodtan mondhatod, hogy nem érsz rá. Nem tudom, hogy korababáknál hogy van, de egyébként 6 hétig kéne csak hetente járni, utána havonta.

Róki,
Ha csak pár ilyen pelus volt és nem is hány túlságosan, akkor nem lehet vészes. Én azért megpróbálom hányásos-hasmenés vírusoktól az elején távol tartani Szabit.
Natinak talán januárban volt egy nagyon brutál hányásos majd utána hasmenéses vírusa. Egyetlen éjszaka tartott, de nem tudom hányszor hányt, nagyon kivolt. A vizet is visszadobta, olyan volt, mintha átmosta volna a pociját. Ahogy egyrekevésbé volt zöld ami visszajött, annál jobban volt :wink: Hajnalban bealudt és csak egy nagyon pici hasmenése volt másnaptól. Rajtam két nap múlva jött ki és két napig eléggé kiütött. Amikor Nati betegség után elkezd aludni, azt jelenti, hogy javul. Oltás után is nagyokat szokott szundizni. A leghosszabb ilyen gyógyulásos alvás 36 óra volt, amikor még szinte enni se nagyon kelt fel.
A karantént azért nem kell olyan komolyan venni. Egy mégfázásnál én sem zárnám el Natit, el is kapta Szabi a második héten. Szépen porszívózgattam egy darabig és kész. Csak egy hasmenéses csecsemővel nemigazán tudnék mit kezdeni.

Kép KépKép
lorca

Még egy dolgot akartam kérdezni...
Több képen is látom, hogy pelus van babók feje alatt. Nálatok meddig marad ott? Szabi pillanatok alatt felszedi, legyen hason vagy háton. Fürdőlepedőket teszek alá azt meg állandóan mosni kell ugyanúgy :evil:

Kép KépKép
lorca

Ó lányok, megint belázasodtam... nem részletezem, tudjátok mi van! Ez az én hibám, mert tegnap el mertem menni kikapcsolódni és kimaradt egy szopi. Miután hazajöttünk, hiába fejtem le a tejcsit, úgy látszik nem sikerült.... ma megint jön a fejőnő! Drukkoljatok, hogy épségben megússzam... :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Lányok,
Nálunk hajnali f4 óta megy a műsor... Azóta összesen kb 2 órát aludt, azt is 4 részletben :shock: Egyébként eszik és ORDÍT :( Kezdem feladni... Most is üvölt a kanapén de már egy órája mászkálok vele és semmi nem jó :cry: Mióta abbahagyta a kaját üvölt...
Vendég

Timi,
Már megint?! :( A fejőnéni remélhetőleg kíméletesebb lesz most. Gyors javulást!

Mazsi írt:
Gépe nem működik, mellgyulladást túlélte, elmúlt. A hétvége elég rossz volt, a szopizással is vannak még gondok. Holnap jön egy szopitanácsadó.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Itt vagyok én is.

Kelés:
Nálunk csak akkor kel sírással Gréta, ha fáj a pocija és erőlködik és perzse nem sikerül. Szerencsére eddig elég volt az ha megmozgatuk a lábát vagy megmaszíroztuk a pociját és akkor hatalmasakat durrog vagy trotyizik. Azért néha kap egy kis teát, vagy cseppeket, hogy ne is fájon nagyon a pocija.
Amúgy ha éjszaka vagy nappal is éhes csak nyöszörög és azzal jelez.

Barbi:
Nagyon jók a képek, nekünk is van egy ilyen fejtámasztós. Nálunk az akkor volt amikormár szegénykém vagy 10 perce csuklott és már csak türte.
Remélem teljesen renbe jösz és tényleg nem kell kikaparni.

Nagy nagy gratula Beának, remélem gyorsan otthon lesztek!

Mi elvileg ma lennénk egyedül itthon, mert apa ma ment először dolgozni, de anyukám pont délutános így délelőtt itthon van még velem, délután meg jönnek a többiek haza.

Én pénteken akarok egy kis vásárlásos kiruccanást. Apának itthonhagyom a picit tejcsivel és a tesóm barátnőjével elmegyünk vásárolni, elsősorban nadrágot.

Kép

Kis mesztelenkedés:
Kép
Kép
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Barbi,
Nem lehet,hogy már sok a kaja?Peti akkor üvöltött így amikor túltöltöttem .
Vendég

Timi:

Nagy-nagy drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timi,
Nagyon sajnálom,hogy már megint.De a szopis nő gyorsan megoldja majd nektek!!!!Legalább a film jó volt?Írok privit,igaz most biztos nem az fog foglalkoztatni.

Róki,
Jobbulást a kiscsajszinak!!!Vigyázz nehogy tényleg rota legyen!

Linda,
Nagyon édi Gréta,milyen hosszú!!!

Feladom a suttogást,nálunk 3.napja nem működik,pedig mennyire dicsértem!!! :evil:
Vendég

Timo!

Jobbulást cici ügyben!
Hasfájás terén hogy álltok? Bevált a GW? Nekünk perceink vannak az Infacol végéig, és vmire váltani szeretnék, mert ez nem az igazi. :?
Vendég

Sagi! Ne add fel! En 2. napja csinalom es nem gyozok amulni! Jelenleg Aron 3. oraja alszik (tul vagyunk a 2,5 oran) pledbe csavarva!!! Peti biztos az ido miatt nyugos. Itt nalunk eleg szeles es felhos, eles valtas a tegnap tuzo nasutes utan...
kami

Lorca! Nálunk nem nagyon babrálja Gergő a textilpelust. Ha hasonfekvésből emelem fel, akkor néha belekapaszkodik és "hozza magával" egy darabon, de egyébként nem bántja.

Barbus! Tarts ki! Előbb-utóbb elfárad és alszik egy nagyot. :wink: esetleg mérd meg a lázát. Legalább megnyugodhatsz, hogy nem azért nyűgös, mert beteg. Jobb ötletem nincs, sajna vannak ilyen napok. :( Azaz mégis: én ilyenkor szoktam babakocsiba tenni és azonnal sétára vinni. Eddig mindig elaludt séta alatt. :)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?