Új privát üzeneted érkezett!

én is csak erősíteni tudom, olyan jó volt titeket látni élőben. kár, h. nem jutott elegendő idő mindenre és mindenkire, viszont u.akkor tök jó, h. ilyen sokan ottvoltunk.
legközelebb apukáknak vigyünk sört meg focit :)
várom nagyon az augusztust ! akkor valszeg már én is a rohangálós anyukák közé fogok tartozni. :)

Fatima, igen, talált-süllyedt.
legközelebb már úgy jössz, h. Tarek kívülről szemlél minket. :D

a mi képeink {szintén nem sok}.

Kép dúl a love

Kép első találkozás a füüvel

Kép

Kép

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok Csajok!

Nagyon –nagyon köszi a szervezést! :D Nagyon jól éreztük magunkat, igaz a nagyfiam a szememre vetette, hogy alig beszélgettem veletek. :cry: :( Ezer bocs, de a cici project beindulása óta ez köti le minden időmet. :lol: :D :? :lol: :D
Jó látni, hogy augusztusban újra talizunk! :D Szuper érzés ilyen jó csapatnak a tagjának lenni! :D Akkor már én is szabad leszek és a pokrócra is odatelepedhetünk. :lol: :lol:
A sütik nagyon fincsik voltak és szerintem bőséges is volt a kínálat.
A képek nagyon jók és köszi! :D
Nálatok ma milyen hangulatban voltak a gyerkőcök? Ákos egész nap sír, mostanra aludt el. :cry: :( Még a cicin is sírdogált. :cry: :cry: A szívem szakadt érte, de nem látok rajta semmit és hőemelkedése sincs.

Megyek fürdök és alszok gyorsan, nem tudom milyen éjszaka vár ránk!

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Még Nórival beszéltük odafelé az úton (így megkésve), de nem kellett volna meghívni Judyékat is? Lehet, hogy el is jöttek volna, nem?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

sziasztok!

Viszonylag új Jánosos vagyok. :) Mivel a Margit kórház szülészetét április 1-el bezárták. :( Így valószínű, hogy itt fogunk szülni. A segítségeteket szeretném kérni. Dr. Kovács Tamásról kéne némi információ. Van aki Ő hozzá járt, esetleg nála szült?? A múlthéten sajnos vérzés miatt voltam bent 5 napot és Nekem Ő nagyon szimpatikusnak tünt. Persze mindenki nagyon aranyos volt!! Tudtok segíteni?? Annyira nem ismerek senkit és hát most ugye nekem gyorsan új orvosra van szükségem. :(

Előre is köszönöm!! Gyönyörűek a gyerekek!! :)

Kép
Kép
kiscsillag

bocsánat, még esetleg Elekes doktorról ha tudtok!!! Köszönöm!!!

Kép
Kép
kiscsillag

Üdvözlet kiscsillag köztünk!
:D :lol: :D :lol:
Gratula a Manókhoz! :D :lol: Sajnos a két dokit nem ismerem, de mindenki jó fej a Jánosban :lol: , tehát „nem kell félni, nem fog fájni „ :twisted: :lol: . De ez az idézet ebben az esetben igaz! :oops: :lol:

Hú lányok milyen éjszakánk volt! Ákos 11.30 h-kor rákezdett és három órán keresztül szó szerint visított. :cry: :cry: :cry: Szopizott, kakilt egy nagy adagot de nem javult a helyzet. 2 óra után kinyomoztam az ügyelet telefonszámát, majd megérkezett a dokibá, aki megkérdezte, hogy első gyerek. :twisted: Azt hittem felrúgom. :twisted: :x :x :twisted: Mondtam, hogy nem, de mivel a kardiológus azt mondta, hogy egy egészséges gyereket sem hagyunk másfél órát sírni, úgy gondoltam, hogy két óra után csak kihívom. Na erre kiakadt, hogy lehet ilyet mondani, mért akkor mi lesz, ha hagyjuk sírni. :twisted: :twisted: :x :x Meghallgatta és közben megkérdezte, hogy tervezünk e műtétet. :cry: Na nekem se kellett több, belém állt a para, :cry: hogy már megint valami rosszabbodott. :cry: Mondtuk, hogy nem. A diagnózis végül funkcionális szélgörcs lett. Kérdeztem mi a teendő, de semmi. Tehát megvártuk, míg elaludt. Nekem közben funkcionális zavarom lett, :oops: :roll: mert már amikor a dokit ki akartam hívni , az asszisztensnek nem tudtam megmondani a telefonszámomat. :oops: :oops: Végül a férjem fél négykor megmondta az első három számot és akkor beugrott. :oops:

Hát ennyit az éjszakánkról. Ez volt az első ilyen, gondolom nem az utolsó. Tényleg olyan vagyok, mint akinek az első. Várom a javaslatokat „funkcionális szélgörcs” szirup ügyben!

Köszi!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

jóreggeleket!

Jajjj Zsóka, nagyon gyönyörűséges Borcsa színes kardija!!!!!
a cipő is klassz :wink: de ez a kardi meseszép!!!!!!!!!! :lol:
imádom az ilyen vidáma csíkosakat! :wink:

Szilvi :arrow: :cry: :?
nekünk hálaazégnek soha nem volt ilyen gondunk Lizuval, ill. egyetlen egyszer mentünk szélcsövet venni kalandos úton, mert 5 napja nem volt kaki de mire hazaértünk, kitojta magát anélkül :lol: :lol: :lol:

kiscsillag! szia! a másik jánosos topikban vannak a pocakosok, ott van rengeteg info a dokikról, mondjuk konkrétan Kovács dr-ra nem emlékszem h említette e már valaki.... :roll: :roll:
de azért hátha.

mi ma menősek leszünk, majd délután esünk vmikor haza... :?

pusszok! jó játszóterezést a szép időben!!! :lol: :lol: :lol:
lmkata

Sziasztok!

Mirkónak boldog szülinapot, sajnálom, hogy csak így utólag!!!!

Edus
Jó utat, vigyázzatok magatokra, lehet, hogy augusztusban már mi is megyünk!

Csajok, jók lettek a képek. Az a baj ezzel a topikkal, hogy általában csak "benézek" aztán itt ragadok, minden elolvasok, válaszolok, a képeket duplán megnézem, és arra eszmélek, hogy egy csomó időm elment. Itt álla munkám halomban, ahogy hallom Roland ébredezik, én meg még sehol. Plusz a barátnőm is bejelentkezett kb 2 perce (valószínűleg elvesztette az állását, mert kérdeztem, hogy szabin van-e, és mondta nem, majd elmeséli. Így igazán nem mondhattam, hogy ne jöjjön. :roll:
Kicsit sajnálom, hogy nem mentünk, de így utólag kiderült Apának amúgy is szüksége lett volna ránk (így szüksége volt ránk). Ragájos vagyok, már Ő is haza hozza a munkáját. Így tegnap kimutatást készített, (ami nem is az ő dolga) és ebbe kellett neki egy kis segítség. + a gép, így mindent csak ma tudtam megnézni, pedig már nagyon kíváncsi voltam)

csilik szilvi
Ez a doki egy b....o. Nem teljesen mindegy, hogy hanyadik gyerek? A gyerek, az gyerek, és mindegyik más. Amúgy meg Roland is volt, hogy 3/4 órát hisztizet, a párom is hívni akarta az ügyeletet, de addigra mire oda jutottunk az én fiam hála istennek elaludt. Mi pocifájósak voltunk (néha vagyunk), Apa tornáztatja olyankor Rolandot. Emellett megy a babamasszázs, főleg ha fáj a poci. Valamit segít, a cseppek teák nekünk nem jöttek be.

Most ennyi, mert már hívnak, még jövök remélem!

Kati

Kép
übi

sziasztok!!

Szilvi! nekünk az espumisan cseppek jöttek be, de a dokink azt mondta, hogy ne egyszerre adjuk, hanem minden szopi előtt 5-6 cseppet. és hát nem egyből hat, hanem később, a torna nekünk is jó volt. Viszont igazán nekem azt mondtak, hogy türelem, ez ki kell nőni a babának....
kitartás!!!!!! Ákos nagyon tündér!!! :lol: :lol: :lol:

Zsóka, Borcsa valami tündér ebben a szerkóban!!!!!!

Marcsi, Laura Bala kép nagyon szuper!!!
mangó

Ákosnak nagyon boldog 1. hófordulót!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

Sziasztok Csajok!
Én is csak bekukkantok, indulunk csavarogni marcival.

Szia Kiscsillag! én ismerem Dr.Kovács Tamást, bár nem nála szültem, de két napig ő volt az ügyeletes,amikor Marci született, így többször találkoztam vele, és maximálisan szuper orvosnak tartom. Nagyon szimpatikus és kedves, ugyanakkor orvosként is profi. Ha nem lenne egy szuper orvosom, lecsapnék rá. :wink: Elekes dr urat nem ismerem. Gratula a babákhoz!!! :wink:

Szia Fatima! Jó,hogy előkerültél :wink: , és főleg, hogy minden rendben van veletek. Legközelebb gyertek!!

Kata én is szeretem az ilyen vidám színes cuccokat.Erről jut eszembe, hogy a h&m-es pólód nagyon tetszett, lehet, én is veszek egyet :) .

Zsófi, Bori a tali óta suli-őrületben ég. Nagyon tetszett neki a Csillagjáró (meg nekem is). Kár,hogy nincs közelebb :cry: .

Nekünk sem volt jó éjszakánk, Marci állandóan forgolódott. Nem sírt, csak nyugtalanul aludt. Reggelre meg beragadt mindkét szeme. Szegény, nem tudta kinyitni, Bori meg kinevette mert olyan komikus volt.Mitől ragadt be? Gyulladást nem látok rajta..

Szilvi, húúú nem irigyellek, "jó" kis éjszakátok volt. Az ügyeletes nem semmi :twisted: . Mi elkerüljük nagy ívben az ügyeletet, inkább egyből kórház, mert két évvel ezelőtt Borcsi nagyon pepe lett, 40 fokos láz+lázgörcs, napokig nem evett, a végén már nem is ivott, levittük az ügyeletre, de lerázott minket az a hü..e doki, hogy kortyolgasson teát stbstb. :twisted: Este már olyan rosszul volt bori, hogy bevittük a kórházba, kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladása van,amit az ügy.dokinak is meg kellett volna állapítania és azonnal kórházba kellett volna küldenie borit (bent voltunk két hétig :cry: ). Szóval ezt csak azért írtam, hogy az ügyeletről megvan a véleményem, soha többé..
Nálam egyik gyerkőc sem volt hasfájós, így segíteni sem tudok, de Panni bizti fog írni jó tanácsokat, mert Márk eléggé pocifájós volt.

Sziasztok, még próbálok jönni
:mrgreen:

KépKép
logi

BOLDOG ELSŐ HÓFORDULÓT ÁKOSNAK!!!!!!!! Kép

KépKép
logi

kiscsillag:

KOVÁCS DOKTOR EGY ANGYAL!!!!!!!!!!!!!!! NEM KICSIT!!!!!!!!!!!!
nem nála szültem de nem tudom leírni, hogy a kórházban végig milyen rendes volt velem!!!!!!!!!

KOVÁCS DOKI NAGYON NAGYON JÓ ARC!!!!!!!!!!!!!!!!

a többieknek később reag most rohanok-
kerekpocak

Szilvi, Zsóka, te jó ég - nagyon durva ez a 2 ügyeletes sztori. ha ne adj isten - de inkább ne - sor kerülne nálunk is, szerintem mi is irány a kórház.

Übi, én is itt tudok nagyon ragadni, ha nem figyelek... :wink:
amúgy szerintem tök jó, h. haza tudjátok vinni a munkát, illetve ez nem jó - de az a jó, h. otthon is végezhető. sajna az enyém nem ilyen.. :?
pont most gondolkodtam, h már csak másfél hónapom van itthon, aztán megint meló. :? bár csak 4 órában :D ez viszont jó.

Zsóka
, nagyon jó Borka új cipője.
nekem akkor volt kiskoromban beragadva a szemem, amikor jött az allergiás pollen szezon. {azóta már kinőttem, bár néha a parlagfüü megtréfál}. persze most nem akarok beléd parát ültetni, de nekem ez jutott eszembe róla, mondjuk az szüünni nem akaró hapcizással is társult.

ja, tegnap mi is vettünk cipőt - Laura első normális cipőjét.
mindjárt teszek fel képet róla. még kicsit nagy a lábára, de ahol voltunk, ott a 18-asnak még ilyen puha kocsicipő talpa volt, és 19-től indult a "rendes" cipő.
ma babatornán voltunk, amit nekünk a saját védőnőnk + Julcsiék védőnője tart. az elején egy anyuka kérdezett a cipőkről, aztán el is mondták mindenkinek hangosan MILYEN A JÓ CIPŐ.
na szal:
- NEM harántemeléses , és NEM lúdtalpbetétes !! {asszem Panniék ortopéddokija is ezt mondta}
ez az új felfogás, mert aszondják iskolába kezdett járni az a generáció, akiknél elkezdték ezt a harántemeléses izét, és mindegyikük lúdtalpas. tehát most revidiálták magukat a szakértők, és az új modern felfogás szerint, NEM kell harántemelés
- a mindenhol jónak emlegetett SIESTA cipőktől kifejezetten tilt
- a kiscipő kifelé lejtsen egy picit, tehát a külső kérge legyen vastagabb, mint a belső, mert így erősödik meg a harántboltozatnál az izom és nem lesz a gyerek lúdtalpas
- ha lehet, inkább legyen mezítláb otthon a gyerek, így erősödik a talpizom
azt nem írom le, h. a cipőtalpa hajlékony legyen, mert az egyértelmüü.
na most erre varrjon az ember gombot, h. mindenhol mást mondanak... :?

amúgy megnéztem ezt a kiscipőt amit vettünk tegnap, és az pont ilyen, amilyet elmondtak. egy kicsit lejt is kifelé. pedig még egy cseppet el is voltam keseredve a boltban, h. ebben nincs harántemelés.. de azért vettük meg mert nagyon tetszett, és jó áron volt. de most ezek szerint mégis jó ez a fajta?
amúgy Playshoes márkájú, bőr. ismeri vki?

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Kép
ez Laura cipőcskéje !

és ÁKOSNAK BOLDOG 1.HÓFORDULÓT ÉS ANACI LIZÁJÁNAK PEDIG BOLDOG 4-ET !

Marcsi

KépKép
alon

Köszönöm mindenkinek a választ !!!!! :)

kerekpocak
:)
én is így gondolom!!!!!! :) amíg én bent voltam annyira aranyos volt, hogy tényleg nagyon, nem is lehet leírni. :) ezért is gondoltam rá, hogy felkérem gondozza a terhességem. Szerintem is Ő volt a legeslegaranyosabb!! :D :lol: :oops: :wink: és azonkívűl , hogy nagyon rendes és aranyos azt is láttam, hogy törődik az emberrel, emberséges, ami nagyon fontos!!!! Akkor örülök, hogy nemcsak én láttam így. :)

azért ha valaki még tud valamit szívesen fogadom! :)

Kép
Kép
kiscsillag

jajdejajde szép kistopánka!!!! Én is hasonlókat hallottam a jó gyerekcipőről,mint Te Marcsi. Érdekes, Borinál (pedig csak 4 éve volt) még a harántemeléses siesta volt a nyerő. Változnak az idők :roll: :D .
A modellről is kérünk fotót az új topánkában!!! :wink:

KépKép
logi

Sziasztok!

Boldog 1. hófordulót Ákosnak!

Szilvi - én azt hiszem regényeket tudnék írni hasfájásból és a jótanácsokból! Igazából az én elvem az volt, hogy soha nem hagyom sírni, inkább órákat járkáltam vele. Mi is tornáztattuk, hogy a puki kijöjjön, sokszor segített is. Vettünk szélcsövet, de az nem annyira jött be, mert az már csak akkor segített nekünk, amikor már majdnem kijött volna. Adtunk neki Gripe Watert, (asszem 1 hónapos kortól lehet adni - de erre már pontosan nem emlékszem), meg aztán Infacolt is, de asszem nálunk a fő gond az volt, hogy egyáltalán nem büfizett, amíg szopizott. Mert mindíg beájult a cicin és hiába sétáltam vele fél órát, annyira ellazult, hogy nem tudott kijönni. Aztán beszedtünk egy bacit is (zöld, nyákos, büdi, majd véres kaki) szóval hasfájásból kijutott. Amint vége lett jött a fogzás :lol: , de még most sem az igazi - szerintem a baci miatt. Márk simán megeszi a darabosat, csak nyeli mint kacsa nokedlit és éjjel meg tekereg tőle. De ezzel most kicsit előre szaladtam.... Szóval ha bármi kérdésed lenne még, szívesen elmesélem nálunk hogy volt. Mondjuk, ha azt mondta szélgörcs lehet, hogy jó lenne a szélcső, vagy amíg nincs lázmérő vagy lábak felemelése és has masszírozás.
Na jó hosszú lettem (de én kb. 4,5 hónapig 2 óránként keltem Márkhoz - de ez a második 4,5 hónap volt...)

Marcsi - csuda édi Laura kiscipője! Azért jó hallani, hogy végre máshol is ezt mondják, amit a mi dokink. Mert ugye a cipős oldalakon nyomják a szakvéleményeket, hogy az ő cipőjük a legjobb.

Zsóka - éjszaka :cry:

Nóri - alvás!!! Márk az elmúlt napokban rekordokat döntöget. Éjjel 11 körül megébred egy ringatásra, és alszik reggel 5-6-ig! Ezenkívül napközben egyszer alszik min. 2 órát, de tegnap 3,5 órát. Ma pedig 11-kor elaludt az etetőszékben, míg én pacsmagoltam az ebédet. Sokan mondták, hogy eljön egyszer ez is, de elég nehéz volt elhinnem. Nem is akarom elkiabálni.

Puszi mindenkinek, szép napot!

Panni

Kép Kép
panni_30

Zsóka írtam privit!

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30

fantasztikusak a képek és a tali is isteni volt!!!!!!! nyáron-ősszel ismételjünk!! vagy akár korábban is.

mi nagyon feltöltődtünk tőle!!! sokáig beszéltünk róla!!
mostanában röviden leszek mert ESZETLEN sok munkám van és fogalmam sincs hogy végzek vele. elég reménytelennek tűnik.

samu azóta is pápázik, sőt új tudomány, h ha akar már ülésbő is el tud indulni (akar...)- ezzel kapcsolatban: el tud oldalra ill általában úgy indul meg h angolspárgán át hasal le! EZ NEM PARA??? pl túl laza izületek stb.

ja és
lányok samunak kötőhártyagyuszija van. valszin szombaton szedte össze :( (vagy nem- de most állítólag van vmi ilyen vírus.)
kerekpocak

Sziasztok!

Szilvi kitartás!

Fatima - azt hiszem engem néztél Julcsinak - én vagyok hosszú barna hajú meg lila fölsőben is voltam.

Zsóka köszi a drukkokat a vizsgához! A főzés jó lett fincsi bélszínt kellett sütnöm (azt húztam).
Ma is letudtam egy vizsgát, persze elkéstem (ilyen még soha nem történt :twisted: ), de sztem meglesz.
A héten ha megjelenek légyszi zavarjatok el mert szombaton meg hétfőn is vizsga lesz és tanulnom kell (kéne :? )

Megyek is, hajt a lelkiismeret.

Pussz
Klári (aki most önkéntes száműzetésbe vonul)

Ui.: Marcsi nagyon cuki a cipő! Ezt még le kellett írnom. :lol:

Klári
Kép
ganti

végre műkszik a babanet erre sehol senki.. (Klárit kivéve, aki tanul)
kerekpocak

+jöttünk. Srácok jól bírták relatíve az utat. Vasárnap 11kor indultunk, és este 7-re 750km-t megtettünk. Többször megálltunk játszani, meg mi egymásozni. Brugge-ig a maradék 750km-et meg zenés magányomban elvezetgettem. A család aludt.
Képeket majd teszünk fel.

Julcsi, Fatima: én bcs-i születés,iskolák (rfg)..., vésztői és sarkadkeresztúri nagyszülők

csók mindnekinek, kicsit fáradtak vagyunk
imi
mazsolák

Sziasztok!

de jó Imi, Edus, hogy megérkeztetek!

Húha, Zsófi kötőhártyagyull.? lehet, Zsóka , hogy MAricnak is? akkor ragad össze a szem. Nálunk egyelőre nincs jele, de borzalom rossz éjszakánk volt. Szerintem én nem is aludtam, csak perceket. Óránként kelés, közben ringatás ha letetettem sírt. Reggelre pedig vidám nyargalászás mint aki 10 órát aludt, én meg... :shock: :lol:

Ezt az oldalsó ülésből menést nem egészen értem, de Farkónak lazák az ízületei és azt mondta az orvos, hogy ne foglalkozzak vele, majd rágyúr és helyettesíti izommal. :) (neki ropog a válla, csuklója)

Klári gratula a bélszínhez! Hajrá szombatra! De jókat tanulsz, én is tanulnék szívesen bélszín sütést meg ilyeneket! :)

Na megyek pusz mindnekinek!

Ja, tök jó Marcsi, hogy tegnap leírtad a jó kiscipő ismérveit, mert este felhívott egy ismerősünk, hogy az unokájának milyen első cipőt vegyen, ő siestára gondolt, és jól lebeszéltem róla. :)
Amúgy asszem a mi cipőnk is harántemeléses, de a következő nem az lesz. megjegyzem nem volt vmi olcsó. És az eladó azt mondta, hogy ortopédiailag ez egy tökéletes cipő, hát persze!

Mentem, pusz, Nóri

Kép
nóri8

Sziasztok! :)

Tegnap egész délután nem volt babanet :? .

Klári, nagyon ügyes vagy, gratulálok!!!!!!!!!Ki eszi meg a vizsgakaját? :roll:

Edu,Imi, gyorsan hazaértetek, nem semmi.

Marcival tegnap szemészeten voltunk, nem kötőhártyagyuszija van, hanem allergiás valamire :? .Valószínűleg pollenallergia, mert nekem is az volt, de szerencsére kinőttem,bár a virágmézet a mai napig nem bírom megenni. Szóval most fenistil-cseppezünk,attól jobb. Tegnap már köhécselt is=szintén allergiás köhögés :( .Remélem ő is kinövi.

puszi,lassan indulunk az oviba.

Samunak jobbulást. Ti is voltatok orvosnál Zsófi? Milyen Samu szeme?

KépKép
logi

Marci is gyakran angolspárgázik, de neki már az első percben megmondták (még a neonatológus drnő)hogy lazák az izületei, ezt a 3 hós ortopédiai vizsg.is igazolta, de nincs vele teendő, azt mondták, majd megerősödik, max később fog felállni-elindulni. Na ez bejött. 8)
Nóri, akkor nálatok nem a csípőnél, térdnél laza az izület, mert Farkó aztán igazán hamar felállt :wink: .Nálatok felső izületi lazaság van, nálunk meg alsó :lol: .

Visszatérve a kötőhártyagyuszihoz, én is azt hittem,hogy az van marcinak, elkezdtem kamillával törölgetni, ennél rosszabbat nem is csinálhattam volna :arrow: pollenallergia és a kamilla összeegyeztethetetlen páros :? .Még jobban felerősítette a csipásodást.Na ekkor mentünk a dokihoz.

KépKép
logi

sziasztok csajszik!

most én is csak röviden, Bende 2 napja nagyon nyügős :? :( :( nem tom mi van, napközben alig alszik és közben nagyon fáradt..... én is......

közben meg van fordításom amit meg kell csinálnom......

most bocs, hogy nem reagálok, mindenkit puszilok!!
mangó

Sziasztok Lányok/Anyák!

Én elég régen nem jelentkeztem, majd egy éve. Terhességünk utolsó hónapjaiban még kisjulcsival és Mircikével beszélgettem, talán nekik ismerős a nevem. Szóval helló-belló.

Most csak kiscsillag miatt írok, akinek szívemből ajánlom Kovácsot és Elekest is. Nagyon rendes dokik. Kovácsnak a humora is jó. Én az utolsó három hónapot benn töltöttem a Jánosban és végig nagyon rendes volt Kovács. MÉg vígasztalt is, a vállamra tette a kezét, mikor kibuktam sírva, hogy haza akarok már menni ennyi idő után, pedig nem is az ő betege voltam. Elekeshez is volt párszor szerencsém, ő is maximálisan kedves és megbízható, bár hozzá elég sokan járnak.

Karolina nevű lányom tavaly márc. 14-én született. HÁt egyelőre ennyit rólam és üdvözlök mindenkit!!!! :lol:

Kép
lolita

Anzsi: nálunk ugyan ez a helyzet, samu alig alszik, bár valszin neki a szem+a fogacskák mizéria a ludas.
képzeljétek a 3. fogacska annak idején kacsa volot végül- nem azt láttam :? :?
visszon most 2 újabb fogacska jött ki! és nem középen hanem azok mellett!! tehát felül jobb és bal oldalon a középsők mellett (mármint ahol a középsők lennének- de azok még ugye nincsenek). szal kis vámpír :) ez most tuti mert kint is vannak.

samu szeménél is én alergiára gyanakodtam- mert én kifejezetten alergiás vagyok szemileg (mindig viszket rettenetes) és nem nagyon csipás és nem ragad össze- csak viszket. voltunk dokinál, de csak egy mogorva pasinál mert ő volt ügyeletbe a sajátunkhoz csak holnap tudunk. szte kötőhártyagyuszi. hát majd meglátjuk.

nóri az oldalat elindulás: ül- oldalra fordul-letenyerel- lehasal és hasrafekszik majd kúszik. ezt csinálja néha, ill ül- angolspárga- és előre hasal. ez utóbbi miatt aggódom, h ilyet szabad? nem tesz rosszat az izületeinek? ill ha nagyon laza -mint marci is- akkor nem igényel vmi tornát? mert a barátnőm lánya nem spárgázik hanem 2 hósan már a szájában volt a lába, na ő pl gyógytornázik, mert túl laza.

cipőcske nagyon tuti marcsi!!
mazsolák hazaértek épen!! de jóóóóóó!!
kata??
panni, alvással mi a helyzet?
nóri kérek még farkas vs samu képeket!!!
reni eltűntél!!
kerekpocak

Sziasztok!

Köszönjük hófordulós köszöntéseket!+ az együttérzést.Edus család nagyon jó, hogy sikeresen hazaértetek! Imi apa nagyon ügyes!
:lol: :lol:
Éjszaka végre aludtunk és idáig a mai napot is jól bírja. A dokinéni Infacol cseppeket ajánlott + azt mondta, hogy kicsit piros a torka, de az anyatej elég. Jelenleg a teraszon napoztatom.
Minden kis ifjú szemecskéjére gyógypuszik!!!!!!!!!
Nóri: A Londoni receptjét később felrakom, csak most nincs időm.

Képzeljétek mire ma hazaértem meghalt a kutyusunk. :cry: :cry: :cry: 9 és fél éves volt, de nagyon beteg. :cry: :cry:
Megmutatom nektek is.
Szilveszterkor még semmi baja nem volt.
Kép
Három nappal ezelőtt. Útra késszen. :cry: :cry:
Kép

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

sziasztok,

itt vagyok, de nem sokat leszek én sem mert apa megint külföldön a laptoppal és a tetőbe meg nagyon ritkán jövök (itt van csak PC)

szóval!

jók ezek a cipőcske tapasztalatok ill. tudnivalók!!!!!
KÖSZI!! na nem mintha most kellene, de nemsoká eljő az idő :)

Szegény Marcus azzal az allergyvel... meg Samu :? :? :shock: :shock:

MangóAnzsi Pusszancsok és kitartás. mi mást mondhatnék, mi? :? :roll: :lol:

Lizus KOPP-KOPP-KOPP mostanság elég jókedvűen és jógyerekesen adja elő.
Irtó huncut csibész bestia, ma leköpött a tököskrumplival mikor már nem akart többet enni én meg toltam belé, mondván kislányom keveset ettél.......... és közben röhögött h kidugta a nyelvét. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

lehet h el is rontom mert én meg még pluszban hülyéskedek vele mikor eszik... :lol: :lol: :lol:

ma reggel voltunk a fejlesztős játszós órán, megint kapott egy kalap dícséretet, ügyin figyelt.
csak ez a középre hozom a kezem és megfogok dolgokat, illetve a megfogom a két kezem vagy lábam egyáltalán nem megy magától.........
ha tartjuk neki a kezét a lábához, akkor fogdossa és nézi nagyon. persze csak a bal kezével, a jobbat változatlanul hanyagolja...

megyek, mert a tesóm (Kriszti) itt van, és kapok egy jó kis masszázst (arc :) )

puszilok mindenkit!!

Ákos Babynek boldogságos 1. hófordulót!!!!!!!!!!!!!!!!
Szilvi! megnéztem a képeinket, télleg volt Liza is 1 hónapos, de esküszöm nem is emlékszem olyan hamar eltelt pedig most is még csak 6 hós.... :)
(emlékszel a talin mondtam h Liza is volt vajon ilyen csöpp???) :lol:

Íme:
Kép

sajnálom a kutyust :cry: :cry: :cry:
lmkata

sziasztok !

köszönjük a cipőcske dicséretet, tényleg remélem, h. beválik.

Nóri, remélem a védőnőm álláspontja bejön, és a barátnődéknek sem lesz gáz. én tiszta rosszul vagyok, h. nincs szinte semmiről egységes álláspont. ez a tipikus, döntsd el magad melyik a jobb, amit hallasz... :?

Übi, még neked akartam írni, h. próbáld ki a sokunknak már bejött dolgot, h. megemeled a babakocsi támláját középső állásba. lehet Rolandnak az a baja, h. nem lát ki. {ha meg már megemeltétek, akkor passz... }

Zsóka, akkor az allergiába beletrafáltam.. :oops: puszi Marcipánnak. én kinőttem ezt, de amikor nekem volt, még nem is ismerték igazán mi ez, nem volt népbetegség. {nyolcvanas évek legelején}

Klári, gratula a vizsgához.. de utána nincs mese, tessék gyakrabban jönni !

Anaci
, még a talis reagálásokból kimaradt, h. annyira cuki volt Emma, amikor tologatta a kis Lizát.. :lol:

Mazsolák-family, de jó, h. minden rendben volt az úton és rendben hazaértetek !!

Zsófi jobbulást Samu szemecskéjének. gratula a kis vámpír fogacskákhoz !

Angi, Zsófi mit fordítotok??!? én is angol szakon végeztem, aztán nagyon kíváncsi vagyok. szakmai szöveg, v. mi?

képzeljétek, tegnap hívott a főnököm, és mondta, h. nagy bajban vannak, mert az egyik kolléganőm elmegy 3 hét nászútra, egy másik lányt aki addig volt ott, amíg én babázok átraktak s.o.s-be egy másik osztályra, h. ne kelljen elküldeni, mert én visszamegyek, blablabla stb.. szóval nem tudnék-e hamarabb egy kicsivel visszamenni. {Mircike te jutottál eszembe, mert neked is hamarabb kellett visszamenned, ha jól emlékszem?}
aztán mivel nagyon rendes volt velem, egy csomó dolgot elintézett nekem-nekünk amíg itthon voltam, elég gáz lett volna teljesen elutasítani.. szóval nem ragozom, május 14-i héttől heti 2 x 4 órában bemegyek segíteni nekik. aztán június 1-től meg a megállapodott 5 x 4 óra.
nem örülök neki, h. előretolódott a bejárás, de nem tudok sajna mit csinálni. :? nekem erre lelkileg nagyon rá kell állnom, így most kezdem emészteni a május 14-et.. amúgy persze meg jól esik, h. várnak és számítanak rám.

M.

Marcsi

KépKép
alon

Szilvi, kutyus miatt.. :cry:
nekem sosem volt, csak egyéb más állat. én is megsirattam-meggyászoltam azokat {papagáj, tengerimalac stb..}, pedig nem is olyan ragaszkodóak, mint a kutya.

Kata, szia ! most látom, h. egyszerre írtunk. én is játszom Laurával kaja közben.. :oops: mert egyébként ennyit sem enne, mint most.

ja, ma "büünöztem", adtam Laurának pici trappista sajtot. pedig tejterméket 1 éves kora után akartam. de má' mingyá 11 hós.
aztán ha bejön, szerintem pici joghurt is lesz.

szerintetek a tejföllel mi újság? mikortól? az nagyon tömény tejenk minősül? mert tejet TÉNYLEG nem szeretnék még egy darabig adni. de olyan jó lenne a főzelékébe tejfölös habarást csinálni pl, sokkal közelebb lenne a mi ízlésvilágunkhoz, mint ezek a mostani pempők, amiket csinálok.

M.

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Senki rám se hederített még egy köszönés erejéig sem. Brűűű. De nem adom fel. :cry:

Kedves "alon"!
Nem akarok ismeretlenül beleszólni a dolgokba, csak leírom, hogy én mit tudok a tejtermékekkel kapcsolatban. Minél szilárdabb formájú a tejtermék, annál előbb lehet adni a babáknak. Vagyis először a túró és a sajt játszik, majd köv. lépcsőfok a joghurt, kefír. Végül a tejföl és a tej az utolsók, amik úgy másfél éves kor körül adhatók. A tejföl azért került ilyen hátra, mert abban nincs oltóanyag, az tényleg a tejnek a föle, nincs erjesztve. Én sokáig a tejfölt joghurttal helyettesítettem. Annyira nem lesz más az étel íze.

sziasztok:
Lola
lolita

hú Lola bocsi, megmondom őszintén átsiklottam a hsz-d felett, mert azzal kezdted, h. csak Kiscsillagnak írsz.
szóval üdv, szia ! :) és gyere gyakrabban, ha tudsz !

köszi a véleményt a tejtemékekkel kapcs !!

és rakj fel légyszi Karolináról képeket !

Marcsi

KépKép
alon

Hú, alon!

Ha visszamész a mókuskerékbe, akkor ki fog vigyázni Laurára? Hogyan oldod meg? Nekem az is lelkiismeretfurdalást okoz, hogy heti 1 nap suli van és addig (szegény?) anyósom van (szegény?) Linussal.

lola

Kép
lolita

Sziasztok!

Lola - de jó, hogy előkerültél! Az én kisfiam Márk 17-én született, így valószínüleg a kh-ban találkoztunk is. Mesélj egy kicsit magatokról is! Merre jártál eddig? Ja és képeket is kérünk!

Marcsi - a tejes dolgokat én is pont így képzeltem, ahogy Lola leírta. Márk a múlt héten kapott túrót (én azzal kezdtem), ma meg egy kis sajtit a főzelékébe. Lassan, de biztosan haladunk mi is a tej felé, habár a tápiban is van valamennyi és az sem ütött ki rajta. (habár mi még mindíg a HA-sat isszuk.

Zsófi - alvás még mindíg megy. Az egy hosszú, habár ma "csúsztunk" másfél órát, mert reggel még visszaaludt 1/2 8-tól 1/2 10-ig, így most a du-i 1/2 1-től 1/2 3-ig tartott. Úgy látom, hogy a sok kintlét, a lépegetés a játszózás, kavicsozás a ház előtt jól elfárasztja, így este már szinte alszik, amikor ráadom a hálózsákot. Tegnap még kb. 2 léptem és már le is raktam aludni.

Kata - de jó, hogy ilyen ügyes Liza cica. Márk nem igazán igényli a kaja közbeni szórakoztatás, az inkább csak eltereli a figyelmét. De ha már nagyon nem megy akkor ezt is bevetem. Tököskrumpli :lol:

Szilvi - ó szegény kutyusod! :cry: útra készen kép - hát ... megkönnyeztem

Zsóka - allergia :evil: Ma mát jobb lett?

Mazsolák family - de jó hogy szerencsésen haza értetek! Jó pihit!

Puszi mindenkinek, szép napot!

Panni

Kép Kép
panni_30

Szia Lola! Karolináról kérünk képet. a gyerekfelügyelet kényes téma, már jól megbeszéltük korábban, nehézdologra kérdeztél rá. mindenkinek a szíve szakad meg, de a kényszer nagy úr. ráadásul marcsi csak napi 4 órában lesz távol és úgy tudom h első körben az anyukája segít majd be.

marcsi mindenfélét fordítok, pl szerződéseket is. néha megkeresnek ezzel+azzal. állandó megbízóm-megbizatásom nincs.
kata: milyen csepp volt lizu :)

szilvi: nagyon sanálom. nekem volt 1 cicám 4 hétig ki voltam borulva amikor meghaélt. a kezemben ráadásul, mert el kellett altatni, annyira beteg volt. engem nagyon megviselt. mélyen együttérzek.

puszi
zsófi

u.i. ja ma voltunk játszótéren bámészkodni, samu 20 mp ig hangosan röhögött azon ahogy a gyerekek csúzdáztak!
kerekpocak

Sziasztok!
Megjöttünk a játszótérről, Marci már előre ujjong, ha bekanyarodunk az odavezető útra :D . Már szereti a füves terepet, most pl másfél órát elbogarászott a fűben.

Panni, ma már valamivel jobb Marci szeme, nem ragadt össze a du-i alvás után. Nyomatjuk a fenistilt. A suli szuppppper, megnéztem. Ma megmutizom Apjuknak is. ..és tényleg nincs messze tőlünk.

Marcsi, sajna valóban úgy néz ki, hogy bejött a tipped :? . Sebaj, én is (meg Te is) felnőttünk :wink: .
Laura így akkor előbb megy bölcsibe?

Kata, miniLiza jaj de édes. Hihetetlen,hogy ilyen picike is volt. Most meg már majdnem kész nő :lol: . Aranyos lehet, ahogy virgonckodik kajálás közben. Én is elrontanám :wink: .

Szia Lola! :) Mi valószínűleg elkerültük egymást a kórházban, Marcus 19-én született. Kérünk fotót a nagylányról!!!!!!!! :wink:
Gyere máskor is, és gyakrabban :D .

Szilvi, szegény kutyus :cry: . Mi volt a baja? Nem is tűnik betegnek a képen.

KépKép
logi

zsóka melyik játszóra jártok?
milyen suli- van valami jó a környéketeken?
kerekpocak

SZiasztok Lányok!

Úgy döntöttem, h a szülészetes topic helyett inkább ide írok nektek, hiszen a babanet-tali fő szervezője a mazsola-család és a legtöbb résztvevő is itt székel. Egyik szemünk sírt, h nem ismerhettünk meg benneteket személyesen, mivel Ákos szombat de-re belázasodott, a másik szemünk nevetett, mert a képeket végignézve láthattuk, h mennyire jól sikerült a találka és mennyire tündériek voltak a gyerkőcök :lol:
Ma már kijött a soktornéni is, és megtudtuk a három napja tomboló láz okát, ami nem más mint fincsi kis vírus. pedig péntek reggel még javában csajozott a mi kis fiúnk :lol: lehet, h a sok pusziszkodás..... :oops:

szerencsére velem és a pocaklakóval minden rendben van!
samunka és marcinak óriási pusszancsot küldünk a szemecskéjükre! különben ákosnak is begyulladt egy napra, de aztán magától elmúlt :lol:
szilvi, sajnálom a kutyuskádat, de az a fontos, h sok-sok boldog esztendővel megőrvendeztetett benneteket!

most sajnos nincs időm többet írni....

puszi minden kedves ismerős anyukának és a gyerkőcének

niki
Vendég

Sziasztok!

Zsófi - én ajánlottam ezt a sulit Zsókának, voltam ott szülőin és ha újra járhatnék iskolába és én választhatnék, oda járatnám magam (ha felvennének):lol:
Itt a honlapjuk:

www.gyermekekhaza.hu

Panni

Kép Kép
panni_30

igen erről én is csak jót hallottam!! a barátnőm hospitált ott sokat!
kerekpocak

Lola, pont úgy lesz ahogy Zsófi leírta. októberig anyukám vigyáz Laurára {tőlünk pár utcára lakik} v. apája, ha szabadnapos, aztán okt.1-től bölcsi.
én amúgy gyakran kihasználom anyukám közelségét-segítségét, pl.fodrász, körmös, barátnőzés v. ez-az-amaz.

Panni, neked is köszi a tejtémát !
tök jó, h. beállt Márk alvása ! legalább te is pihensz majd a kistesó-project előtt :wink: tényleg, nektek is mostanában indul, nem?

Stellina-Niki, de jó, h. ide átjöttél ! sajnálom, h. Ákos beteg lett, jobban van már ? de majd remélem augusztusban jöttök ! akkor még pont nem szülsz, ugye?

Zsófi, a szerződés fordítás az elég kemény, az néha magyarul is elég kacifánt. de tök jó, h. csinálod, mert így a nyelv több területén aktív marad a szókincsed. én a munkám miatt beálltam egy bizonyos szókészletre és formulára, ami a szakterület miatt elég limitált, és néha bosszantott, h. le vagyok emiatt korlátozva. pl. a vevőkkel nem lehet beszélgetni a zene szépségéről v. ilyesmi :?

nekünk holnap s.o.s-ben el kell menni nyári ruha-póló beszerző körútra, mert a hirtelen jött meleg miatt bajban vagyok, h. mit adjak Laurára. most néztem, h. alig van pár rövidujjú-ujjatlan cucca.

még egy kérdés babakocsiban már ülő gyerekek anyukáihoz: napernyőről mi a véleményetek? érdemes-nem érdemes? nektek van-nincs?
most mi forgatjuk a tolókart az a megoldás, de engem nagyon zavar néha, h. Laurát telibesüti a nap, mert már a kupola nálunk csak dísz ugye. {még nincs sportkocsink, ahol a feje felett lenne a napvédő}
láttam ilyen napernyős babakocsikat, de csak egész pici gyerekek felett.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

rakok fel két kiscipős képet

mostanában így ül Laura, ahogy a második képen. nem "kéne" összezárt lábbal lefelé lábfejjel ülnie? :oops:
v. ez így normális? már saját magam agyára megyek emiatt.
amúgy a második képen labdázik, de még csak úgy szoktunk, h. dobálja magának, aztán utánamegy. nekem még nem nagyon akarja :lol:

Kép

Kép

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Szilvi
Sajnálom a kutyulit, igazán édes a képeken! Ákosnak meg boldog hófordulót!!!

alon
Sajnálom, hogy már most dolgoznod kell. Más már tett fel kérdéseket, ha valami kimarad, majd én is kérdezek!

lola
Üdv köztünk!

Édes ez a cipőcske! Remélem, ha itt lesz az ideje, találok pasisba is valami cukit!

Kata
Én is játszok Rolanddal kaja közben! Ez az anyukák rossz szokása, később meg majd megbánjuk!

Mennem kell!
Pusza

Kép
übi

Sziasztok csajszik! :)

Igazán még nem tudtalak olvasni titeket, mert nagyon elfáradtam a nagyutazásban! :oops: 8) :?

Csak annyit akartam még nektek írni a talival kapcsolatban, h én annyira sajnálom, h nem tudtam mindenkivel dumcsizni. :( :( :cry: :cry: Pl igazán Nórival sem, Julcsival sem (mire felocsudtam,már mentetek is haza), de pl Marcsival is, Zsókával is csak ha pár szót.. Sajnálom nagyon! :oops: :? :cry:
Mircikével sem tudtam sokat, de egyrészt rohant a vadmotoros nagyfiú után, meg gondolom, nem szeretett volna megfertőzni minket... Uram mondta, h ő többet dumcsizott veletek, mint én. 8) :lol: Mert ő inkább mindenkivel egy kicsit, én meg leragadtam... Szóval nagyon sajnálom, majd legközelebb megpróbálok jobban figyelni erre. :roll: :oops: :wink:

na megyek, mert hívnak..

majd megpróbálok visszaolvasni, és ha van olyan, akkor reagálok. :)

Pusza mindnekinek, és elnézést, nem direkte nem beszéltem mindenkivel, hanem ezért.. :oops: 8)

vigyázzatok Magatokra+a gyerköcökre! :)
mazsolák

na még gyorsan egyet:
Marcsi, annyira gyönyörű kislányotok van!!!!!!!!!!!!! Annyira szép!!!!! :D :D :D

na mentem, mert apa lázad! :oops: 8)
mazsolák

óó edus annyira jó volt látni benneteket!! nekem ti vagytok a minta family... :lol: :lol: :lol: de komolyan!!
kerekpocak

Szia Lola! :D De jó, hogy előkerültél! Mesélj egy kicsit, mi van veletek? Linus jól van? :D

Mazsola család! Edus! Te nyomtál le 750 km-t? Basszus, nem semmi! Remélem jól vagy!
Békéscsaba??????? Milyen kicsi a világ! :wink: Én az egészségügyibe (gimibe) jártam. A Rózsa elég kemény volt, voltak nálunk a koleszban rózsások. Apukám is vésztői származású, nagyanyámék oda valók voltak. :D

Szilvi! Ákosnak nagyon boldog hófordulót! Éljen-éljen a nagyfiú!!!! :D Melyik volt az a londoni süti? - jól leragatam a sütiknél! Alig várom a szombatot, hogy ehessek valami csalósat, ez a kedvezményezett napom.

Marcsi! Nagyon édi Laura cipője! :D Tök jó, hogy nekünk Anikó semmit nem mondott cipő ügyileg! :evil: Semmit sem mond! NEm is tudtam, hogy Beával tartanak tornát!
Én is úgy tudom, hogy sajt, túró. Túrót lehet turbózni gyümikkel, bizti élevezni fogja majd Laura!
Munka!

[Kata! Ici-pici 1 hónapos Liza mennyire cukkancs! :D

Klári! Gratulálok a vizsgádhoz! Ilyeneket én is szívesen tanulnék, ez legalább érdekelne és lekötne! :lol:

Niki! Üdv itt is! Ákos jobban van már?

Zsófi! Samu csak vakargatta a szemét? Mármint hogy egyéb tünete nem volt?
Most Barnus is ma sokat vakargatta és sírt. Mondjuk a foga miatt is, most jön valamelyik, annyira sírt, hogy délután nem is aludtunk, csak üvöltöttünk, hiába ringattam, úgy potyogott a könnye, nem lehetett se letenni, se aludni nem tudott.
És mit kell csinálni ezzel a kötőhártya gyuszival? Kaptatok rá valamit az ügyeleten? Piros is volt a szeme v a szemhéja?

Zsóka! Marcipán már jobban van? Most akkor allergiás szegény? Jobbulást neki!

Kiscsillag, Zsófi!
Ki ez a Kovács dr., hogy ódákat zengtek róla? Hogy néz ki? NEm olyan egész fiataloska? :shock:

Na elküldöm, míg el nem száll...

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?