Új privát üzeneted érkezett!

Gabi,
Miért neked kell szedni bogyókat Eszter kutacsa miatt?? Nem hangzik logikusnak. A csontfejlődés ilyen elmaradása egyáltalán nem kóros, pici vitaminhiány vagy egyszerűen gének. Semmilyen terhesvitamint nem bírtam, egyedül a folsavat. A két "végeredmény" mégis elég különböző. Simán felül szoktam bírálni a dokikat, amikor kellemetlen tüneteket produkál a tanácsuk.
Próbálj meg a kajáláson változtatni, akkor egyéb dolgok is rendeződhetnek. Eszel elég gyümit? A körtének van a legnagyobb rost tartalma, de bmi megteszi, ami lazít. Meg sok-sok zöldség. Meg a koffein is segít :)

Timocska,
A dokid gondolom a számítógép csapdájába esett, volt egy csomó panasz arról, hogy az adatbázisuk nem jó. Gondoltam rá, hogy a gyógyszerrel lehetnek gondok, de nem ilyenre :wink:

Az átalvás még valószínűleg messze van. Meg amelyik gyerkőc átalussza az éjszakát, nem biztos, hogy úgy marad. Bogi szomszéd a második hónapját rendesen átaludta, utána ilyent egy jó évig nem csinált. Ha viszont hirtelen átaludná, az cici szempontból nagyon durva tud lenni. De gondolom nem kell ecsetelni, milyen az, hogy arra ébredsz, hogy két görögdinnye lóg rajtad és iszony fáj. A jó az, hogy ha nem gyullad be, egy pici noszogatásra ömlik a tej és azonnal elmúlik a fájdalom.

Elég szörnyű lehetett! Mondott valamit a jövőre vonatkozóan? Vagy hogy mi okozhatta ezt a sok gondot?

Barbi,
Ne aggódj, szerintem nem ez lesz az utolsó tali. Én nagyon szeretem, ha vendégeink vannak, de elég nehezen mozdulok ki. Úgyhogy amíg van valaki, aki hajlandó felcammogni a harmadikra, én kapható vagyok bármire.

Az altatásnál vigyázz, nehogy teljesen rászokjon a kendőre. Egyik ismerősöm gyerkőce csak babakocsiban tudott elaludni. Talán fogzás, vagy csak úgy, de egyszer nagyon kiborította a családot. Annyira, hogy le kellett vinni. Kár, hogy tél volt és hajnali 2. Natit én már 2-3 hónapos korában alig bírtam el.

Ha szoptatsz és spriccel a másikból, nyomd be a kezeddel/kéztővel. Abbahagyja, amikor lecseng a tejleadó reflex.

A csorgó tejcsitől nagyon meg lehet fázni, ha átázik a ruhád, mindegy milyen kint az idő. Amikor már 3 hónapja nem aludtam 2 óránál többet egyszerre, jól ki voltam dögölve, valószínűleg az volt az utolsó csepp a pohárban és az eredmény mellhártyagyulladás lett. Augusztusban!

A csípőd nem mintha szélesebb lenne, hanem az :wink: Jobb esetben visszarendeződik.

Szopi szabadban: Nem tudok róla, hogy tiltott lenne. Nem egyszer szopiztattam és is nyílt téren. Pl a mellettünk lévő temetőben. Ma is láttam egy anyukát a játszón, pedig tömve volt, legalább száz ember nyomorgott a szokásos 10-20 helyett.

Mazsi,
Szerintem ha felveszi a szopis tanácsadó, akkor nem gond neki. Én is így vagyok vele, ha nem jókor hívnak, nem lehet elérni, pedig van itthon 3 telefon. Robi szokott is szidni emiatt.

Pann,
Szabi is többnyire akkor pisili le a bordáit, ha oldalt van. Nagyon el tud keseredni olyankor.

Kép KépKép
lorca

Orca
a vitaminból elvileg a D-vitamin kell, amiatt kell(ene) szednem :shock: viszont a Vigantol napi 1csepp, és a sok levegőzés is elég leszúgy néz ki :D :D

Mi ez a hülyeség a nyilvános szoptatásról?Nem ilyen természetes dolgokat kéne szabályozni. A mostani öltözködési stílus az nem megbotránkoztató? Amikor szinte az egész cici kikandikál a felsőből?

Pelus: mi most egy 10 db.-os kiszerelésű pelenkát tesztelünk. Tépőzáras, légáteresztő ez is, és baromi olcsón hozta sógornőm. 20 ft/db :shock: :shock: viszont már csak midi van, úgyhogy Krisztiánnak nincs, de nem baj, így is nagy segítség :D

Timocska
ügyes voltál. Reméljük most szuperjól ki lettek szabadítva a tejcsatornák, és nem lesz gond.
Na nekem egyik gyerekkel sem volt éjszakai átalvás miatt bedurranós problémám :shock: egyszerűen amíg szopiztak éjjal keltek is enni :shock:

Esztike sem díjízta ám este a csomós cicit. Rángatta,mert hát jobban kellett vele dolgozni. De azért többszöri nekifutásra ügyesen "lefejt" :D :D :D

Mazsi
Neked is mielőbbi javulást!!!!Lea azért szopizik szépen?

Bea??????????????

Na jó éjszakát!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Lorca, igen én is ettől félek, hogy azért ne szokjon teljesen hozzá a kendőhöz :? Szerintetek gáz ha ennyi idősen bepróbálom neki a cumit? :roll: Eddig bejött ha járkáltunk vele a lakásban, de mostmár az sem működik...
Vendég

Ja, csak a lényeget nem írtam: szinte egész nap ébren van, és kb csak akkor nem sír ha szopizik :( délutánra általában elfárad, de addig akármit csinálhatok vele... Pocakja elvileg nem fájhat, mert kakil meg pukizik rendesen - én úgy vettem észre, hogy ettől teljesen független a dolog.
Vendég

Barbi!
Lilla is cumizik... általában nem fogadja el, de ha már nagyon nyűgös, akkor bekapja és álomba cumizza magát! :lol: :lol:
Úgy látszik, Emma olyan, akivel foglalkozni kell! :)
Bimbóvédővel megy a szopi?

Timi
Kép Kép
timocska

Igen, bimbóvédővel okés a szopi - gondoltam, akkor már mindegy, jöhet a cumi is hátha... :D Bepróbáltuk, de kiköpi. Egyenlőre max arra jó, hogy ha ordít és a szájába tesszük, akkor nem kap rá, de hangtompítónak jó :lol: Barátaink mesélték, hogy a fiuk ugyanezt csinálta, aztán apuka egyszer kitartóbb volt: fél órán keresztül újra meg újra visszatette a gyerek szájába a cumit, meg tartotta neki, és végül rákapott :wink: :lol: :lol: Lehet, hogy nekünk is ezt kéne :lol:
Na, megyek. Lassan jön anyukám, megetetjük Emmát aztán uccu neki :P
Vendég

SZIASZTOK! :)

Na, megjöttünk mi is!

Csak felületesen olvastam vissza, úgy látom Bea még nem szült?!
Szóval, köszi a gratulációkat mindenkinek, aranyosak vagytok!

Délután írtam Nektek, hogy kettőkor a dokinál még zárt volt a méhszájam, semmi jel nem volt a doki szerint, megbeszéltük a túlhordás minden csínját bínját. Hazafelé pedig elkezdtek jönni a fájások, mire hazaértem, már rendszeresen. Hívtam a férjem, meg a hugom, hogy vigye el Lucát, mert bújdostam előle, hogy ne lássa, amikor betalál a fájás. Bár minél később akartam kórházba kerülni, mnél jobb méhszájjal, mégis öt körül már úgy éreztem, ha nem indulok most el, akkor később nem tudok lemenni a lépcsőn.
Uzsokiban egy újjnyi méhszájjal vettek fel, az ügyeletes tett valami megjegyzést is, hogy nem olyan erős fájások ezek!!! ( szóval szimulálok)
Majd 10 perc után gyanús lettem, és mondta megvizsgál újra, mert lehet ezek mégis erős fájások, akkor már két újjnyi volt.
Ettől beizgultak, azonnal hívták a Csapót, szegény szülésznő próbált felkönyörögni az ágyra beöntés ügyben, de mivel már egybefüggő volt a fájdalom és nagyon erős, nem fogadtam igazán szót. Csak káromkodtam volna legszívesebben, meg szidtam magam, hogy kerülök megint ide...
Szóval elmaardt a beöntés, doki gyorsan ott volt, és bár addig is mindenki hajtogatta, hogy nagyon gyorsan túl leszek rajta, senkinek sem hittem, csak neki, amikor belenézett a fejembe,hogy Izabella, nem órák, hanem percek múlva baba lesz!
Szegény férjem épp újságért akart elmenni, mivelhogy gondolta, majd reggelig úgyse történik itt semmi, amikor kiszóltak neki, hogy jöjjön, mert lemarad a szülésről.

Na és akkor jött egy kínos kitolás, nehezebb mint a Lucával.
Szóval olyan fél hétkor értünk a kórházba és nyolckor meglett Bercink.
:D
Üvöltött és túlhordottnak nézett ki, mivel kiázott és kirepedezett a bőre, férjem megállapította, hogy nagyon csúnya, de már a szülőágyon annyit szopott, hogy bukott is egyet.
Aztán jött egy hosszú stoppolási folyamat. :roll:
Na, mindegy- bár engem végig szerencsésnek könyveltek el a szülésemmel, én mégis nehéznek könyvelném el, mert igaz nem húzódott el, de annál intenzivebb volt. Az ügyeletes doki is bejött végül és megsimogatott, mondván ő meg tudja különböztetni a szimulálást és az igazi fájásokat, rögtön látta, hogy nálam mi a helyzet :lol:

Ja, én is az ötös szobában voltam és nagyon meg vagyok elégedve az Uzsokival. Komolyan szerintem maga a Hilton a Klinikához (I.)képest. Pláne a csecsemőosztály. Éjszakánként betoltuk a gyerekeket, hogy tudjunk pihenni önzés ide vagy oda, de így sokkal könnyebb átvészelni a napot, gyorsan beláttuk mindannyian. És nagyon sokat röhögtünk a bajainkon a csajokkal.
Aztán volt egy kis gubanc a gátsebemmel, meg az aranyérrel, de ezt most nem részletezem, már jobb.
Szóval Berci szépen gyarapszik és bömbicsél, amikor rájön. De róla majd idővel úgyis többet fogok mondani, ennyi volt a szülésem rövid története.

Na,majd visszaolvasok még, Ti már irtó rutinosan futkároztok a kicsikkel, én még nem tudom elképzelni azt sem, hogy lemenjünk a lépcsőn.

Ja, és többgyerekesek, hát van hiszti nálunk is a naggyal, de még kezelhető. Legtöbbször ráhagyjuk a dolgot, nem tudok most következetes és szigorú lenni vele, mikor sajnálom is, meg a kicsi is nyekereg. Csak attól félek, nehogy bántsa valmilyen módon, dehát csak nem fogja, ugye? Amúgy szelíd kislány, de ki tudja mi van a fejében egy háromévesnek?

Sziasztok
Bella

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok.

Aron mostmar joforman csak a gyogytorna alatt fogadja el a cumit, de nem is csoda, olyankor annyira ideges, hogy kell valami a szajaba.

Ma viszont nagyon jo a kedve, az apjaval nagyon sokat nevet. Ez tok jo! Rajottem, hogy ha az ember a baba szemebe nez es folyamatosan dumal neki, az elobb-utobb elvigyorodik :D Legalabbis Aron :) Kozben persze megy a biciklizes-repulozes ezerrel, de vigyorog es ez a lenyeg...

Most jon egy baratnom es elvisszuk Aront setalni. Megmutatom neki (baratnomnek) azt a hiperszuper jatszoteret, ha kozben Aronra rajon a hiszti, ott szopitatni is tudok, utana meg irany a patak...

Remelem nektek is jol telik ez a szep nap. ha valakinek faj valamije, jobbulast. Ciciseknek kitartast! Timo, nagyon jo hireket adrtal magadrol, gratula!!! Barbi, neked meg szoritok, hogy semmi komoly ne legyen ez a verzes.
kami

Bella!
Mégegyszer gratula! :) Remélem jól vagytok és megy a szopi is, Berci aranyos, jó baba! :) Majd képeket tegyél fel, ha lesz időd és energiád! :lol:

Most ment el anyukám, olyan jó, hogy itt volt egy kicsit! :)

Ágiboldi? Sági, Lin!
Merre vagytok?

És hol van a kismamánk??? Lehet, hogy már babázik? :D

Barbi!
A cumival kapcsolatban, van úgy, hogy Lillának is 5 percet kell akrobatikázni, mire sikerül becsempészni a szájába! Ha elalszik, 2 perc múlva kiköpi! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!
Írtam privit!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Itt vagyok!

Csak kicsit kezdek fáradni, most érzem három hét után, hogy éjszakánként fel kel kellni szoptatni, pedig az én kislányom még jó kisbaba is. Csak kétszer kellünk éjszaka és még csak egy éjszak volt, hogy csak fél órás ringatás után aludt el, amúgy büfi után ahogy leteszem el is alszik. Ez valószínű annak is köszönhető, hogy napközben meg elég aktív. Délelőtt vagy délután mindig fent van, alőfordult már, hogy mindkétszer. Valamikor szépen nézelődik, beszélget magában, van amikor meg foglalkozni kell vel.

Cici: Tudom, hogy nagyon rossz, amikor be van durranvaa cici, de én pedig mostanában attól félek, hogy kevés lesz tejcsi. Sose érzem, hogy annyira kemény lenne, most úgy néz ki, hogy beállt a kereslet-kínálat, de és eddig általában három óránként eszik egy ciciből és a következő szopin a másikból, eddig még elég volt, de előfordult már, hogy két óra múlva éhes volt. Szerintem ennyi idő alatt nem tudott rendesen termelődni.
Most próbálok fejni egy kicsit, hogy több termelődjön, meg amúgy se baj, ha van tartalék. De a fejésből is látszik, hogy a kiszopizott mell az majdnem teljesen üres, a másikat meg nem nagyon merem fejni, nehogy ne legyen elég.

Barbi:
Nekem is nadrágot kell vennem, a csípőm is szélesebb és egy picike maradt a hasamon is.
Nekem sajnos ki kellett kaparni, mert a doki nem tudta eldönteni, hogy hiányzik-e egy pici rész a pélepényből. Aztán mikor elaltattak és kikapartak kiderült, hogy tényleg hiányzott egy pici. Szerintem inkább csinálják meg, minthogy utána okozon valami nagyobb problémát.

Minden cicivel bajlódónak kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Remélem mindenki helyre jön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Szia Kami: nagyon klassz, hogy bejelentkeztél a télieknél is, pláne hogy képeket is tettél fel Áronról. Gratulálok Nektek, nagyon tündéri baba - megjegyzem szerintem az első képen nagypn hasonlít az én kisfiamra, aki szintén nem egy csöpség - ezzel kicsit megnyugodtam, hogy nem csak nekünk van ilyen bébink! Ákos 5 nappal született előttetek, egy hét túlhordással febr.11.-én 4650gr és 55cm!!!!!!!! Most így két hónaposan 6230gr és 62 cm!!!!!ja, és ugyan ilyen hajasbaba, mint Áron! Ha lány lenne, már lehetne masnit tenni neki! :lol: így csak fésülöm jobbról-balra, balról-jobbra! Remélem ti is jól vagytok, megy a szopi ezerrel, és hosszú éjszakáitok vannak! :wink:

Kedves Tavasziak! Akiknek megvan a baba, gratulálok. Jó babázást és rengeteg mosolyt kívánok a bébiktől!
Akik még visszavannak, KITARTÁST, és rövid problémamentes szülést!
Vendég

Sziaszok!

Itt vagyok csak Peti egy pár napig nagyon nyüzüge volt,semmi nem tetszett neki csak nyöszörgött egész nap!De olvasni tudtalak benneteket csak írni nem volt időm..meg enni,meg pisilni,meg zuhanyozni....Na nem panaszkodom tovább.Két napja egy angyalka lett Petiből.Eszik-130/15 perc,nézelődik,alszik-nappal is 2-órát a KISÁGYBAN,éjjel pedig változatlanul jól alszik,sőt ma 6-kor kelt úgy, hogy este 10/kor aludt el! :lol: Annyira jó volt aludni csak a cicim....nem gyengén volt tele! :lol:

Timi,
Éljen,éljen!Nagyon ügyes vagy,hogy így tűrted a fájdalmat,de megérte.Mondott valami okosat a nő,hogy mitől lehet?

Barbi,
Nagyon sajnálom,hogy vérzel,remélem nem lesz nagyobb gond!!!!

Bella,
Még egyszer nagy gartula,nagyon ügyes és gyors voltál!!!! :lol: fotókat szeretnénk Bercikéről!!!

Mazsi,
Jobbulást neked is!!!!
Vendég

Sziasztok!

Csak jelentkezem, hogy még mindig egyben vagyok...:)
Sajnos a gépünket elvitték karbantartani, úgyhogy nem tudok jelentkezni, most is a barátnőmtől csak beköszönni....

Ha hétfőig nem indul be a szülés, akkor hétfőtől kórházban leszek....:(
A 'jó hír' viszont, hogy nagyon fáj a derekam és úgy érzem szétmegy a szemérem csontom, szóval már lehet, hogy leszálltunk....:)
Fájásaim is voltak tegnap és ma is, de elmúltak......:( Azért reménykedem, hogy este belelendülünk, vagy holnap! :wink:
Nem lenne jó szülés előtt és után is kórházba lenni....:( Elég lesz utána...

Na megyek is, további szép hétvégét mindenkinek...
Üdv:

Bea

KépKép
babzsak27

Én is itt vagyok, együttérzek a cicivel kínlódókkal, én továbbra is küzdük a tejért, megint kétmellből eszünk, így megvan a 100 etetésenként, egy mellből nem lenne..

Voltam 6 hetes kontrollon, minden ok, szabad a szex, fürdés, és step aerobic. Bár ez utóbbival még várok, bár a doki szerint nem árt a tejnek, csak lötyög és kényelmetlen lehet.

Barbi, én se férek bele a nadrágjaimba!! Egyáltalán nem, úgyhogy a csípőcsont lehet a hibás (meg a zsírpárna, de azt annyira nem látom vészesnek) Kíváncsi is vagyok, h Timi, Te most kevesebb kiló vagy mint szülés előtt, Te beleférsz a gatyáidba? Én nem tudom hány kiló vagyok, nincs mérleg. Ha Te se férsz bele, akkor a csípőcsont.

Én most próbálom nappalra beszoktatni Boldit a kiságyba, mert az anyukám és a védőnéni zt mondják, h nem jó helyen van a nappaliban a kanapén. Ti hogy vagytok ezzel? Sikerült, benne van a kiságyban, de így meg olyan érzésem van mint egy állatkertben, szegényhez hozzá se férek h megpusziljam.. És mi van ha ezek után éjszaka nem fog elaludni ha berakjuk, mivel egész nap ott van.

Képzeljétek, mosolyog :P
És a legjobb ma reggel volt, mikor hajnalban 6-kor a nagy nyöszörgésre kievickéltem az ágyból és odatámolyogtam félig nyitott szemmel, akkor meglátott, abbahagyta a nyöszörgést és teli szájjal fogatlan ínnyel rám mosolygott, mintha azt mondaná "na végre, h itt vagy már" Hát én teljesen elolvadtam. Így érdemes felkelni bármikor, akármilyen korán :D
persze amúgy se panaszkodom, egész jól beállt az éjféltől kb 6-ig alvás.

Kép
Kép
agiboldi

Bea, szerintem ez már gyanús, h az!! Szorítunk :D

Kép
Kép
agiboldi

Timocska!

Tényleg egy hős vagy!!! Remélem hogy ez megoldja a mellproblémákat!

Barbus:

Minden együttérzésem a tied. Szilvi is ilyen baba. :( Annyit tudok mondani rá, hogy ahogy telik az idő, egy kicsit jobb lett Vivi, már egyre többet elvan anélkül hogy ringatni kéne (nálunk a ringatás vált be leginkább). Mondom ezt úgy, hogy jelen pillanatban David karjában ringatózik a fitness labdán, mert különben ordít. :? Szóval nem könnyű, és a legszörnyűbb benne az, hogy az ember bármit csinál, nem nyugszik meg. Néha már haragszom is miatta, mert én próbálkozom mindennel, és semmi se jó neki. :(

Én azt vettem egyébként észre, hogy Szilvi hiper-szuper érzékeny, és ha nem pont az történik amire neki éppen akkor szüksége van, akkor megy az üvöltés. Pl ő sokkal inkább rendszeres mint Zsuzsa volt: ébred, eszik, nézelődik, alszik. Ha más sorrendben próbálom, üvölt. Azt se szereti ha ide-oda rakosgatom. Sokszor előfordul, hogy ahol van, ott már nyüszög és nem tetszik neki a dolog, de ahogy felveszem, még jobban rázendít. Mintha azt mondaná: "anyu, ott nagyon szar volt, de itt még szarabb" :? Szóval néha én is kiakadok tőle. :?

Cumira én is úgy szoktattam, hogy állandóan visszarakosgattam neki, azzal a felkiáltással, hogy a bömbölésnél bármi jobb.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Tegnap este Aron valami iszonyatosan sirt-orditott-visitott-sikitott. hasfajas miatt. Oldalrol nezve akkora volt a pocakja, mint egy dinnye, es ha "megkopogtattuk", levegotol teli kongott. A furdes is csak rovid ideig terelte el a figyelmet, aztan ujrakezdte es aztan mar nem volt megallas. Kitettuk a mosogep tetejere, az apja a labat-popsijat emelgette, en a hasat massziroztam (mindkettonknek eleg brutal erot kellett bevetnie, hogy legyozzuk a fiunkat), aminek az eredmenye egy nyoszorodott puki es nemi fosika lett. Aztan bevittuk az agyra es tovabb folytattuk a muveletet, kozben 60 gramm vizet letoltunk a torkan. Volt am uvoltes vagy feloran keresztul, neha folvettem, megynyugtatgattam... jott ki nehany csepp kaki, oriasi bufik (hala a viznek) es nemi puki. Aztan lenyugodott a bebi, bepelusoztam, raadtam a "pizsijet" es megetettem, majd betettem az agyaba. Kepzeljetek, nem aludt, csak fekudt ott a sotetben es nezett ki a fejebol. Annyira sajnaltam szegenyt, de muszaj volt meggyomroznunk... csak fekudt ott, meg a labait se emelgette, amit pedig mindig szokott... aztan kb fel 10-kor elaludt. Nagyon aggodtam szegenykeert. 1-kor kelt eloszor, aztan fel 4-kor, majd 6-kor.
Mostmar persze minden OK, vigyorog, izeg-mozog, gajdol. De nagyon szornyu elmeny volt a tegnap este. Miota megszuletett, masodjara volt ilyen estenk. Nem kivanom senkinek, szivettepo az a visitas es a kis szomoru arca, meg utana a kisagyban a bagyadt kis pofija :(
kami

Kukucs! :)

Róki!
Pont most olvasom a Suttogó c. könyvet és a lányod egy "mimóza " típus, azaz a szuperérzékeny. Szereti a napirendet, ahogy írtad, és ha valami kizökkenti a ritmusból, az nem tetszik neki. Szinte minden miatt sírva fakad stb. Szóval, nekem tetszik a könyv egy csomó jó dolog van benne.

Csajok!
Nálatok hogy zajlik egy elalvás? Gondolok arra, hogy nálunk Lilla vagy bealszik a cicin vagy a büfi után a vállamon. Olyan nincs, hogy leteszem a kiságyba és magától elalszik. Ez még túl korai, hogy ezt várom tőle? Vagy hogy lehetne erre rászoktatni?

Mostanában Lilla csak 60-70-80 grammokat eszik. Nem kevés ez? Persze, utána simán alszik 2-3 órát. Csak aggódom. Vagy normális, hogy egy-egy időszakban kevesebbet esznek?

Kami!
Nagyon sajnálom Áron hasfájását, de hősök vagytok, hogy megoldottátok!

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap leugrottunk Agárdra, anyukámékhoz. Nati nagyon élvezte, a kocsiban aludt egy fél órát, de.10től este 9ig nyomult :shock: délután általában 3 órát szokott aludni, hát ez most elmaradt. Szabi egy heti bömbiadagot bepótolt, azonkívül szopizott, kb fél napot. Alvást azt ő is kihagyta, max fél órát aludt egyben az ő 2-3 óráival szemben. Ráadásul az autózás sem tetszett neki, az egy órából felet szopizott, és kb Érdtől kisebb kihagyásokkal sírt. A végén már annyira, hogy még szopizni sem tudott, de mikor kiszálltunk, azonnal beájult. Hiányzik róla az autógomb, remélem azért hamar meglesz, mert ez így nem poén. Az idő remek volt, úgyhogy Robival teljesen kidöglöttünk, mire hazaértünk a pihis kiruccanásról. :roll:

Ágiboldi,
Megjött a mosoly? Imádni való! :D
Kiságyba én akkor rakom, amikor tudom. Gyakori, hogy egy nap többet tölt a kezemben Szabi, mint a kiságyban. Most is az ágyon alszik. Amikor ilyen védőnénis vagy anyukás tanácsot kapok, mindig végiggondolom, hogy jó-e nekem. Ha igen, alkalmazom, ha nem, akkor megkérdezem, hogy miért. Ha a válasz "csak" vagy mert "így helyes", akkor elengedem a fülem mellett. Ha olyan érvet hoznak fel, amit nem tudok megcáfolni bizonyíték nélkül és nem túl macerás, kipróbálom. Mivel indokolták a rászoktatást? Nem tudom, kinek mondták már, de egyszer az egyik nagyi azzal indokolta, hogy ha már ennyi pénzt kiadtál azért a kiságyért... :)
Amikor Nati megszületett, mindenki mondta, hogy fejni kell, mert különben begyullad és nem lesz elég tej. :shock: Túl macerásnak ítéltem és nem is volt gond. Arra bezzeg nem mondott senki semmit, hogy mit csináljak azzal, hogy szétrág, csak annyit, hogy pár nap múlva elmúlik. Hát nem múlt el :evil: .

Sági,
Átaludt éjszakák! Micsoda gyönyörűség :D

Babzsák,
Remlem én is, hogy ez már a szülés. Még csak holnap töltöd a 40. hetet, minek akarna befektetni?! Ha csak nem a szülés megindulása miatt :lol:

Linda,
Akkor Gréti irigylésre méltóan jó baba :) Reméljük, így is marad!

Bella,
Úgy látom, elég hasonló volt a szülésünk. Nekem is kb másfél óra a beindulástól, de annál intenzívebb. Az ügyeletes, aki leletek, ctg, uh és vizsgálat után feb 28án azt mondta, hogy márc 15re várjam a babát később azt mondta, hogy látta ő, hogy itt már hamarosan baba lesz :D És férj nálam is majdnem lemaradt, csak fél órával a vége előtt esett be, pedig szóltam amint kiderítették, hogy szülök és nem is lakunk messze.
Nálunk Nati nem azért veszélyes, mert ártani akar. A múltkor úgy akarta megvígasztalni Szabit, hogy beemelte a kiságyba a babakocsiját és jól fejbevágta. Csupa jóindulatból és segíteni akarásból. Én egyáltalán nem szóltam rá Natira az elején Szabival kapcsolatban, csak próbáltam terelni. Bejött.

Barbi,
Nálunk többször volt, hogy félórát-órát próbáltam Szabi szájába tömni a cumit. Köpi ki, amint abbahagyja annyira a bömbit, hogy picit becsukja a száját. Egyedül cicivel lehet rendesen betömni a zajládát. De ha nyitott szájjal arénázik, akkor tényleg tompít egy kicsit, már csak ezért is megéri a próbálkozás :wink:
Szabit is úgy döntöttem, beleszoktatom a kocsiba, inkább Natival szenvedjük el kicsit a kocsihiányt. :?
Sírás ellen szerintem sem tudsz tenni sokat így az elején. Amikor Szabi ébren van, nemigazán tud mit kezdeni magával. 10-15 percig van el max magában, még ugyan ennyit lehet szórakoztatni. Utána vagy szopi vagy nyügi. Én szopipárti vagyok, még ha időnként ki is borul belőle, annyira túltömi magát. A sírása szerintem elsősorban amiatt van, hogy unatkozik. Tény, hogy még nem internetezik és így túl sok szabadideje van 8)

Gabi,
A nyamvadt D-vitamin miatt szedetik az egész vitaminbombát?! Én inább a gyerekbe adagolom egyenesen. Én csak a vastablettáimat szedem be, ami maradt, mert igencsak csehül álltam az utolsó vérvételkor, meg végig tulajdonképpen.

Mi most fizettünk 25e-t főként pelusért és törlőért a Rossmannban úgy, hogy volt 6,5 kedvezmény. Mire lekerül az utolsó pelus, egy Merci árát elpisilik. :evil:

Kép KépKép
lorca

Timocska,
Szerintem ami után alszik 2-3 órát, legyen bmennyi is, elégnek kell lennie. Szabit néhányszor mértem, max 1-2x volt több, mint 60-80, de ez bőven hetekkel ezelőtt volt. Azóta mindig elfelejtem mérni, vagy egy órát sem bír ki, akkor meg felesleges.

Nem tudom, hogy kell rávenni, hogy magától is elaludjon egy gyerkőc. Sírni kéne tán hagyni, de az nem fogom. Natit még mindig altatjuk. Nincs vele semmi bajunk, megvárjuk, amíg megtanulja magától.

Kami,
Ha ilyen egyértelműen nem "kólika" hanem puki gondok vannak, nem próbáljátok a hőmérőzést vagy a szélcsövet? Nem ideális megoldás, de jobb, mint az, hogy a picúr szenved :(

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Kami,
Szörnyű tud lenni a hasfájás,átérzem.Nálunk csak egyszer volt,de 3 órát tartott és addig egyfolytában visított szegényke. :cry:

Timi,
Peti nagyon nagyon ritkán alszik el szopi közben,büfi alatt meg sose.
Nálunk az alvás mindig bebugyolálással kezdődik,hát ütögetés aztán alvás a karomban,de sokszor van,hogy félálomban teszem be a kiságyba,nyitott szemekkel és egyszercsak elalszik.Ez általában este van.Na de Peti a még nappal szerintem nem is aludt 2-3 órát,esetleg az erkékyen a kocsiban.Max. 1 óra alvás aztán szórakoztatás. :lol:

Rókica,
Nektek való lenne a Suttogó!Petinél próbálkozunk vele,így-úgy megy is,szerintem jó dolog,igaz van azért benne sok túlzás.

Csajok!
Használ valaki Pampers 3-6kg pelenkát???
Van egy nagy csomag,hiányzik belőle 5-8 db.Peti üvölt ha belecsinál,lehet pisi vagy kaki.Nekünk nem jön be!Eladom mondjuk 1500 Ft-ért.Ha valakit érdekel szóljom.
Vendég

sziasztok!
igyekszem baromi gyors lenni, mert tegnap is csak az olvasásig és a bejelentkezésig jtuottam, írni már nem maradt idő...

szvl úgy látom, a problémák mindig n számúak, időnként n+1, esetleg +akármennyi, de bizonyos szint alá nem megy :(

amióta jobb a cicim (kb két napja), mármint, h nem ödémás annyira a bimbó és puhább is, azóta kele nem akar aludni. napközben a hajnali szopi után már nem alszik, akár 4-6 órát sem. lehet, h még tovább is bírná, de akkor már mindig kivisszük sétálni, és ott beájul. ma meg elkezdte azt pluszban, h szopi közben feszeng. de nem hasfájósan,pukisan, hanem mint akinek kényelmetlen az egész szitu. ugyanakkor meg nemh 3 órát nem akar várni, gyakorlatilag félóránként indul a bömbölés a szopiért. eddig nem akartam ráállni, mert ugye "hasfájós lesz", de ma du megtörtem, mert semmi de semmi nem használt. úgyh 5 perc szopi kb egyóránként, ez a mai menünk. persze ettől meg egy csomószor bukik.

barbi!
már épp akartam írni, h más mit csinál, ha az ennyire pici babája máris nem alszik napközben, ez normális-e, de látom, h nálatok is uez a helyzet, sőőt, ah elnézem, a többiek is így kezdték...

sági,
asszem megrendelem azt a suttogót, hátha....

roki
annyira szeretem amikor írsz, mert jó részletesen leírod a helyzetet és mindig megőrzöd a hidegvéred, és hát rámfér a jó példa...

kami
te jó ég, én egy ilyet nem fogok kibírni :(

mosás :?:
mit kell csinálni a fosifoltokkal? egyelőre csak simán 90 fokon kimosom kisebb-nagyobb eredménnyel, de mi a hivatalos, v szakszerű megoldás? adjatok tanácsot egy nemvasalónak... :oops:

büfi :?:
mennyire kell erőltetni? muszáj a napközbeni kaják után, h legyen? v mondjuk 10 perc után fel lehet adni? mert a védőnő vlmi olyasmit mondott, h most kell megtanulnia, de nekünk n döcögősen megy

ágiboldi
kitartás, próbálj meg kevesebbet gondolni a mérésre és arra, h vajon elég-e, stb, ha van elég pisis-kakis pelus és nem üvölt 5percenként, h éhes, akkor tuti okés minden. bár én könnyen beszélek, mert nincs mérlegünk, úgyh ha akarnám se tudnám kontrollálni a kajálásokat

drusza
cicifronton minden okés?

még a végére egy kis háztáji hír, h mik vannak, tegnap este 11 körül, amíg mi a szobában voltunk a konyhaablakunkon ami nyitva volt szellőztetés okán bemászott vlki és elvitte a férjem táskáját (kp+iratok). :( egyrészt tök szar érzés, másrészt meg most mehetek én intézni kele papírjait hétfőn :evil:

mindenkinek minden jót

babzsák hajráááá!!!!

majus3

sziasztok!

Május
én a "fosifoltokat" Vanish szappannal mosom ki. Nagyon szépen kiszedi. hza esetleg nem tudom rögtön kisikálni csak beáztatom, és utána mosom ki. Gépben pedig 40 fokon mosom, de úgy is kijön.

Bea???????????????

Lorca
olyan jót mosolyogtam aí merci árán. hát nálunk is fogy bőven :roll: nekem is pelusos még Krisztián is.

Büfizés, én napközben mindíg szoktam, ill. ha itthon van a párom ő. Szerencsére többnyire van is :wink:

Timocska
mi 2 v. 3 este óta úgy alszunk,hogy cicizés, büfi, utána cumival kiságy. a cumit kitámasszuk egy plüss nyuszikával. Azóta sokkal kevesebb a nyögés, lehet, hogy túl volt etetve a kicsi? :roll: :roll:

jó éjszakát!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sági,
Szabi is most akarja kinőni a 3-6ost. Nálunk az a gond, hogy kb egy-két óra alatt teletömi pisivel és repül a szemétbe. Meg is mértem, 1,5 decinél többet nem is nagyon bír. 4 kg alatt még remek volt, de most már neki is jobb a 3as méret. :? Egy kicsit mintha el lenne szúrva a méretezése.

Május,
Ha 90fokon mosol, az kinyírja a ruhákat. Gyártanak egyáltalán olyan bébiruhát, ami ezt bírja? A trotyit azonnal áztasd be hideg vízbe és próbáld kimosogatni belőle a nagyját. Jöhet a fehérítő is. Mosáskor nem mindig jön ki a folt, egy idő után úgyis mindegyiknek sárga csík lesz a combjánál és a háta közepén. :wink:

Ha sír a hamiért, szerintem szoptasd meg. Akármennyit is eszik, ha hamar kér, az előző adag nem volt elég. Lehet, hogy azért mert amit kibukott, nem a felesleg volt, csak kinyomta egy buborék. Ha szopi közben rántgatja hátra a fejét és ahogy írod gyakran ébred, akkor kevés egy picit a tej és hogy fokozd gyakrabban kell szopnia.

A védőnő szerint mit kell megtanulnia? A büfizést? Remélem rosszul értettem. Ha nem büfizik 5-10 perc után, nyugodtan leteheted. Ha bukós, akkor érdemes evés közben is rövid időre a válladra tenni. Hamar ki fogod tapasztalni, hogy hogyan és mennyi ideig igényli. Meg nem is biztos, hogy hallod. Amikor séta közben elkezd egy kis tej csorogni a szája szélén, az egy büfi volt.

Ez a konyhaablak elég csúnyán hangzik. Nem szereltek fel rácsot? Nálunk is az van, mivel a gangra nyílik.

Kép KépKép
lorca

Csak gyors tudósítás.
Polányi Péter magától elaludt a kiságyban,minden bömbi nélkül.Anyája elmagyarázta neki,hogy ezt így kell,nem lehet mindig az anya ölében lógni vagy az ágyon vagy a pihenőszékben vagy a ringatóban.Tudomásul vette! :lol:

Május,
Elég gáz a táskalopásos eset!Sajnálom a történteket!
A kakis pelusokat én is vanish szappannal mosom először aztán be a gépbe 50 fokon.
Peti is feszeng a szopi végefelé,akkor még megbüfiztetem és visszrakom a cicire,hogy legalább meglegyen a 15 perc szopi,aztán egyszerűen a cicit lecserélem cumira,működik.(A Suttogó írta ezt a cumis befejezést.)
Altatás (Amíg nem lesz meg a Suttogó)
Szopi után egy kis szórakokoztatás (30-45perc,nálunk bő egy óra) és amikor látod,hogy álmosodik-ásít,nyűgös,sírdogál-akkor egy nagy plédbe,lepedóbe, valami puhába be kell bugyolálni nem túl szorosan,de a lényeg,hogy a keze benne legyen,fel kell venni és gyengéden kell ütögetni a hátát és közben "susosgni" .Van amikor már félálomban leteszem és elalszik.Nálunk erre 5-10 perc alatt bealszik.Igaz Peti nem egy nagy alvó,30 perctől 1óra az átlag,de ma 2,5 óra volt.
Ja és nálunk is volt egy ilyen 24 órás szopi,egy nap,de én nem bírtam és nem is akartam.Durván hangzik,de 2 órát "éheztettem",és láss csodát utána már rendesen 2-3 óránként kérte a kajcsit.Tudom,hogy csak a cici kellett neki,de szopizott,túl ette magát és szerintem a hasfájás miatt sírt és újra a cicivel próbálta magát vigasztalni.Aminek az eredménye a folyamatos evés-hasfájás-sírás.Nekünk megérte ez a kis sírás,közben ölben séta,simizés,vigasztalás.Egy próbát megér,szerintem. :oops:

Ui:Pelus,70 db-1500 ft.
Vendég

Május,
Még annyit,hogy Peti nálunk nem azért rángatja a fejét mert kevés a tejcsi,bár először én is azt hittem,hanem mert jóllakott.Ezt csak abból gondolom,hogy ha megbüfiztetem és megkapja a cumit akkor elégedett és kibírja 3 órát,valamint elkezdtem újra méregetni és minden alkalommal 120-140 grammokat szopizik.De ettől függetlenül lehet,hogy Kele éhes.
Vendég

Altatás: szopi után cumi, és letesszük a kiságyba. nem sír általában, csak nyöszörög, akkor dumálok eki de már nem vesszük ki. Kb 15 perc alatt álomba nyöszörgi magát.

Május: Boldi is kapkodja a fejét, én kb biztos vagyok benne, h olyankor nincs már elég tejcsi benne, vagy van de lassan jön és lusta szívni. olyankor rakd át a másik mellre, hogy onnan is egyen, és akkor jóllakik. (Ha meg nem ez volt a baj akkor legfeljebb nem eszi meg).

Kami, ismerős a hasfájós ábrázat, olyan szívszaggatóan tud nézni..

Lorca, akkor áll holna délelőtt a tali? 10 és 12 közötti érkezés?

Légzésfigyelő megint pittyent ma hajnalban. De ha jól számolom, már majdnem mindenkinél, ugye? Ne aggódjak!

Kép
Kép
agiboldi

Hali Timo!

Nem jelzi az elküldöttek közt a levelemet, úh itt megírom újra, hogy be tudjuk rakni a ti hordozótokat is, van hátul is biztonsági öv (a miénk is hátra van bekötve). Holnap reggel felhívlak és megbeszéljük a többit.

Na joccaka!

Ja, nekünk is megvan már a Suttogó és ennek alapján Gergőt du. a kiságyában tudtam elaltatni! :D :D :D
Vendég

lorca
de igen, jól értetted. a büfit kéne megtanulnia (a védőnő szerint). de sztm is, ha 5-10 perc után nincs, akkor nincs és kész.
tej az tutira elég, mert még szopi után is folyik. én ink azt gondolom, h fura neki, h másképp jön (könnyebben) mióta nem ödémás és nincs annyira bedagadva.

szegény gyerek, nem irigylem, én is folyton változtatok. :lol: ma éjjel pl visszarktam szopi után a kiságyába. egyrészt fekve nem megy olyan jól félálomban a szopi, másrészt nem tudok normálisan aludni, ha ott van, folyton figyelem. úgyh ink vissza kiságy és odahúztam teljesen az ágy mellé, h át tudjam rakni hozzá a kezem. meglátjuk, mi lesz a folytatás.

köszi a mosási infókat, úgy látom, az áztatás a kulcs :oops:

sági
suttogó megrendelve, a héten szállítják! :wink:

majus3

Na jo reggelt vagy mit.

Ez a Suttogo kezd engem is erdekelni. Lehet boltban is kapni? Remelem a beszorult puki-fajsrol is ir valami hasznosat :) Aron mostanaban ugy ebred (most fel 11-kor aludt el, 2-5-8-kor ebredtunk, szabalyosan 3 orakent), hogy riasiakat nyog, erolkodik - aztan egy hartalmas durranas. En erre kelek es veszem magam melle az agyba, cici szajaba es akkor elhallgat altalaban (de van,hogy tovabb nyog es pukizik). O is alszik mar el ugy, hogy tok magatol, pl most is: kicsereltem a pelusat, aztan betettem az agyikojaba es mire visszamentem, mar felig aludt. Betakargattam, mostmar teljesen alszik. Nemtom meddig, egy orat azert remelem.

Nalatok is mozog ugy a kolok, mintha gyorsitot szedne? Neha Aron ugy csalapal, mint aki Ex-et evett es tobbszor fejbecsapja magat, ugy belejon a vegere, hogy tiszta ideg lesz. Kezdek ilyenkor megijedni, hogy valami nincs rendben vele. A masik meg, hogy mostanaban nyujtogatja a nyelvet - kivulrol nezve megintcsak olyan, mintha valami nem csikolna. Ez normalis?????
kami

Sziasztok!

Kami,
Lehet kapni a suttogót boltban is,ha szerencséd van akkor lesz is mert mi nagyon nehezen jutottunk hozzá.
Peti is csak úgy kavar a kiságyban aztán a végére már tiszta idegesnek látszik,dumál a forgóhoz és nyújtogatja a nyelvét is. :lol:
Taxival amikor mentél a hordozó alját is beraktad vagy csak magát a hordozót?
Vendég

Halihó!

Gondolom sokan úton vagytok a talira! Jó szórakozást! :P

Mi ma először vagyunk egész nap kettesben Emmával - Gábor ma ment vissza dolgozni. Ja, és az első éjszakánt volt, hogy kettesben oldottuk meg a szopit is, eddig ugyanis arany életem volt, mert apa szállítmányozta Emmát, én ki sem keltem az ágyból, csak a cicit adtam :) Most viszont hagytuk pihenni apát, mert reggel mindjárt egy tárgyalással kezd szegény. :)
Ja, és vagy rossz napja(i) lehettek, vagy front volt, vagy mi voltunk bénák, hogy nem jöttünk rá, hogy mi a baja, de már messze nem olyan vészes a helyzet! :P Ma reggel pl. kétszer is elsőre eltaláltam, hogy mi a baja (baromi büszke vagyok magamra :D ), és most alszik is szépen! :P

Képzeljétek, tegnap először volt, hogy Emma határozottan minket nézett, amikor közelebb hajoltunk hozzá! :P Eddig csak nézett ki a fejéből, de most már egyértelműen észrevesz ha odahajolok, és engem néz a gyönyörű nagy szemeivel :P Nem vagyok ám elfogult, ááááá :D

Bea, jól emlékszem, hogy a héten befektetnek? Hogy vagy? Szofi nem jelzett még?

Bella! Jó, hogy már otthon vagytok!! :P

Kami! Szörnyű lehetett az a hasfájós este :( Szegény Áron! De mostmár mosolyog újra, ugye?? :P :P

Timi, Mazsi! Hogy vagytok cici fronton?

Sági! Nagyon ügyes Peti! :P Amikor szórakoztatod, az hogy műkszik? Kézben van, vagy elvan a pihenőben ha beszélsz vagy énekelsz hozzá? Mostmár nekem is felkeltettétek az éredeklődésem ezzel a Suttogóval kapcsolatban! Ma kipróbálom ezt a bealtatást ha magától nem megy ;)

Ágiboldi! Tök jó! Mosolyog! Próbáld meg lekapni!!! :P
Egyébként én sem szívesen viszem be a kiságyába, főleg, hogy a lakás másik végében van... Egyenlőre aludni is itt alszik velem napközben - a szopipárna a kedvenc helye :P

Tényleg, ha két szopi között relatív rövid idő telik el, akkor is mindig váltott mellre kell tenni?

Róki! Kitartás! :( Nálunk most jobb a helyzet, de nem vagyok benne biztos, hogy ez így is marad - lehet, hogy csak kifáradt, vagy rápihen a következő rohamra :? :D

Sági! Ez a pelus a Pampers 2es? Mi olyat használunk, de most hoztak anyósomék egy kamionnyit :? Ha elfogyott és még mindig ez a méret kell, akkor részemről okés, de egyenlőre nem tudom hova tenni azt sem amit hoztak... Ha vki másnak közben kéne, akkor ne várj rám!
Lorca! Nálunk is irdatlan sok a pisi! :? Tényleg hamar megtelik a pelus!

Május! Emma is sokszor feszeng szopi közben! Szerintem ez azt jelenti, hogy kaja közben indul be a bélműködése, és ilyenkor nálunk vag még szopi közben, vagy utána egy fél óra-órán belül tuti kaki van! De lagalábbis nagy-nagy puki hegyek :D Csekkoljátok a pelust amikor ilyen rövid időn belül elkezd bömbizni? Vagy egyértelműen éhes?
Sajnálom a táska sztorit! :( Nálunk is volt 2 betörés a házban az elmúlt hónapban, én is be vagyok kicsit sz..va :?

Gabi! Büfiztetést nálunk is nagyrészt apa csinálja ;) Hogy bírod a 3 gyerkőccel?

Lorca, jó hogy írtad a büfiről ezeket a dolgokat, pont most akartam kérdezni :)

Kami! Most olvasom az "ébresztőtöket" :D Mi egyik éjszaka arra ébredtünk, hogy Emma befosott, de nem kicsit hangosan - a másik szobában :D Kapálózás nálunk is megvan. Azt "szeretem" amikor ezt a kezemben csinálja, és a hasamat meg a cicimet is éri...

A lányom még mindig alszik :P Megyek, ledőlök egy kicsit én is - bár általában ilyenkor szokott ébredni :D

Majd tegyetek felképet a taliról! :P
Vendég

Sagi! Betettem az aljat is, csak ugy lehet rendesen bekotni a bebit. Privit nezd meg, irtam!
kami

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy már megint itt zavargok, most a bölcsességeim helyett :) egy kérdésem van: Kacérkodom a gondolattal, hogy vennék egy szoptatós párnát, de szeretném tudni, ti vettetek-e és mennyire vált be...
Nekem a hosszúkás tetszik, amire a babát is rá lehet fektetni (hátha ezúttal kicsit nagyobb szerencsénk lenne az alvás terén, mint az eddigi gyerekeimnél... :) ).

Mit gondoltok, megéri venni?

Mégegyszer bocs a zargatásért, és sok-sok örömet kívánok a babákhoz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szia Rita!

Nekem meg eleg regi tipusu szopiparnam van, meg en adtam anno a tesomnak (9 eve :D) es most visszaadta. Patko alaku es meg csak nemis ilyen babzsak-parna, hanem szivacsos. Nagyon klassz, nemcsak szopizasra hasznalom, hanem abban is alszik a gyerek neha. Es nem is minden szopizashoz hasznalom egyebkent... amikor kedvunk van hozza, csak akkor. Fotok:

Kép Kép Kép

Lorca! Megyunk Sagival, delben hivom a taxit. Kik vanak mar ott??? Remelem a Babanet be van kapcsolva!
kami

Sziasztok!

Barbi
most, hogy ilyen szupi idő van a gyermekeim meg vannak szelidülve :wink: :wink: egész nap kinnt vannak, szuperül játszanak. Most rászoktunk a játszótérre menésre, bár Adri olyan vagány dolgokat csinál....Szombaton mondta is nekem, hogy anya nem kéne úgy féltened :oops: :oops:
Esténként kb. 4 napja 9-9 óra30 között elalszik mind a 3 :D :D ezt még a terhesség alatt nem gondoltam volna :lol:

Pelus: én alig vártam, hogy kifogyjon ez a méret :shock: (3-6 kg.-ig), az utolsók már elég szűkösek voltak :shock:
Most a midi nagyon jó, viszont babalátogatóba kaptunk valami db.-ra kapható fajtát, hát ez annyira nem nyerő.

Babatalisakonak jó kikapcsolódást, jó dumcsizást, a "fiatal" korosztálynak jó ismerkedést :D :D

Kami
tök jók megint a képek :wink: :wink:

Rakok én is újabbakat :wink: Kép
együtt a csipet-csapat
Kép
Kép
egy kis csúfolódás
Kép
Kép
Kép
szép napot mindenkinek

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

A babataliról akartam képeket felrakni, de mire eljutottam odáig, hogy bejelentkezett az oldal, majd leesek a fáradtságtól s székről. Inkább csak mindenkinek megköszönöm, hogy eljött, és légyszi rakjatok fel ti képeket, én húztam aludni :)

Kép KépKép
lorca

Na haj.

Ime a fotok, amiket tegnap csinaltam.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Mi is koszonjuk a vendeglatast, klassz volt ez a tali. Mikor lesz a kovetkezo? :D Pann, mi volt az oltason? Sikerult meningitisre is kapni szurit? Ami engem illet, tegnap teljesen elfelejtettem felhivni a vedonot :( Remelem azert fognak tudni adni azt is...

Timo, sajnalom, hogy Aron dinnye modon elcsepelte Lillat :( Remelem nem karmolta ki vagy valami! neha olyan tud lenni, mint aki el akar repulni :( Megegyszer bocsi a kisholgytol Aron neveben!!!

Na, megyek, osszeszedem Aron ruhait a dokihoz, lassan mi is megyuk a szurira... o meg gyanutlanul, mit sem sejtve szundikal az apja paplanja alatt... kepzelem mekkora orditas lesz a szuri utan!!!! Jajj!!!
kami

Nahat, hogy ezek milyen picik lettek! De mar tudom, miert...
kami

Hali!

Kami! lehet, hogy már elmentetek, de azért megírom milyen volt az oltás: a combijába kapta a szurit, és le kellett fognom a kezeit a feje mellett, hogy ne kalimpáljon oda. Szegénykémnek már ez sem tetszett, de aztán mikor szúrtak kimeredtek a szemei, elvörösödött és úgy elkezdett ordítani, hogy végül a doktornő paskolta az arcát, hogy "Vegyél levegőt!" :shock: :shock: Szóval ilyen jó volt. Aztán megszopiztattam (a védőnő elvitt egy külön szobába), így egy kicsit megnyugodott. Mondta a doktornő, hogy két-három napig nyűgös lehet, belázasodhat és bepirosodhat az oltás helye. Ezek közül nekünk a nyűgi jött be, de nem a szokásos hétköznapi nyűgit művelte, hanem ha vmi nem tetszett nagy ordítást csapott, és vhogy hiperérzékeny lett, így sokminden nem tetszett. :( Estére teljesen kiütötte magát, fürdés után hipp-hopp bealudt a szopiba és egészen kettőig aludt. :D Azóta 3 óránként kel, nem látszik rajta semmi nyűgi, az oltás sem pirosodott be, láza sincs (lekopogom). :D Az oltást borogattuk amennyire hagyta, úh ha vkinek van vmi jó tippje, hogy hogyan lehet egy kalimpáló combocskát beborogatni, ossza meg velem, mert én csak oda tudom fogni a vizes ruhát, de az egy fél óra búlva már elég fárasztó. :? Próbáltam rögzíteni, de a nagy kalimpálásban mindig lecsúszott az egész, és néhány perc után már a térdét borogattam. :lol: :?

Sági! Megpróbáltam a takaróba tekerést, és úgy tűnik, beválik! :D Egész éjjel, meg most is így szunyál! :D

Pénz: nektek már utalják a TGYÁS-t? Én még egy fillért sem kaptam. :( És ami rosszabb, amíg nem küldik vissza az anyakönyvi kivonatot, sem a egyszeri támogatást, sem a családi pótlékot nem tudom igényelni. :(
Vendég

Azt nem is írtam, hogy vissza kell állnunk a napi két csepp D-vitaminra, mert Gergő olyan ütemben nő. :shock: Remélem ez azért még normális... :?

Szerintetek mi van, ha visszabukizta a Konakion-t? :?

Na megyek, lejárt a három óra és jelez! :D
Vendég

Sagi! En is ezt akarom mondani: megvolt az oltas, Aron vegulis csak akkor sirt (meg csak nem is orditott), amikor kapta, utana mar az ltoztetes kozben lehiggadt, de azert a babakocsiban megegyszer a biztonsag kedveert razenditett, igy en is szopiztattam es bebugyolaltam a kis pledjebe. Azota (kb 1/4 11) alszik! Megjartam vele az ERSTE Bankot, a Plazat (DM, Match es az osszes konyvesbolt), igy az utolso konyvesboltban vegul megvettem a Suttogot, nem volt az osszevont kotet, igy az I. kotetet. Ha a bebugyolalas igy bevalik, akkor biztos vannak jo tippek az orditas csititasara is! A kovetkezo babatalin Aron mar egy jolnevelt, nem verekedos urifiucska lesz! :D

Panni, szoval font lathatod, hogy viselte Aron az oltast. Azt kell mondjam, egesz jol... A meningitisre azt mondtak, 11 honapos kora elott irjak fol, azelott igazabol nincs ra szukseg (na nem mintha nem szedhetne ossze az agyhartyagyuszit addig is...)

Hmmm, vettem Piroska feketeribizlo szorpot, alig varom, hogy megkostoljam! Ugyhogy mos megyek is!!!
kami

Kami,
Áron egy kis hős!!! :D
Én is a feketeribizlit szlopálom most,fincsi!
Ja és én raktam rosszul le az Áront,túl közel a Lillához,úgyhogy én kérek elnézést Lillától és az Anyukájától!!!! :lol:
Vendég

Sziasztok! :)

Sági és Kami!
Ne legyen lelkiismeret furdalásotok azért, mert Áron kékre-zöldre verte Lillust, a kis pasija (Peti) meg rá se bagózott! :D :D :D Amúgy semmi baja, ezek csak az ismerkedés első jelei voltak! :lol: :lol:

Voltunk doktornéninél, még sziporkázik az orra Lillának, de amúgy minden okés vele! :D

Gergő és Áron is egy kis hős, hogy kibírta az oltást!!!

Lehet, hogy már megszületett az utolsó fórumos baba is? Bea!!! Jelentkezz! :!: :!:

Timi
Kép Kép
timocska

Gabi!
Hihetetlen nagy Esztike! Olyan jól táplált kis egészséges pofija van! :)

Na, én is felteszem a képeket:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Tényleg olyan jó volt a tali, és utána gondoltam este, h mennyire örülök nektek (nem csak akik ott voltak, hanem az egész itteni csapatra gondolok), olyan jó, h Boldi még csak 7 hetes és már van egy csomó haverja :lol: és mindent meg tudunk beszélni.
Lorca, köszi a vendéglátást!

Én is megvettem a Suttógót (én is csak az 1-es kötetet találtam, összefoglalót nem), elkezdtem olvasni, és a tesztet is megcsináltam, meg az apukája is, és egymástól függetlenül az jött ki, h Boldi mintababa... na, ezt nem gondoltam volna...

Mi még tegnap délután megjártuk a könyvesboltot, Boldi meg se nyekkent, de estére elég nyűgi lett, gondolom a sok élmény :D

Kép
Kép
agiboldi

Úgy nézek ki a képen, mint aki napok óta nem aludt... és tényleg... :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Na, azota volt egy 20 perces szopi, bofi, majd ismet PLED! Ime!

Kép Kép
kami

Egyebkent siman lehet, hogy ennek az idillnek semmi koze a pledhez, hanem inkabb a szuri utani pilledtseghez. Holnap kiderul...
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?