Új privát üzeneted érkezett!

Laura! Igen! Legszívesebben a konyhában szülnék, mert az olyan jó kis szûk kuckó. BMárti, te tudod mirõl beszélek. Kép
Szóval nem azért mert szeretem a konyhát, vagy szeretnék fõzni vagy mi, csak mondom olyan jó kis szûk hely. Bezzeg amikor fõzni kéne, akkor szörnyû.
Mindegy! A férjem úgysem engedi. Kép
De nekem még nagyon messze van ez, de már most nagyon foglalkoztat. Már tisztában vagyok vele, hogy mit szeretnék és keresem az alkalmas helyet és embereket hozzá. Talán meg is találom, ha már ilyen korán ezt keresem. Csak kiváncsi vagyok arra is, hogy ti hogy éreztek?
Na megyünk aludni!
Puszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Menta: elvileg valahogy célzottan is be lehet kerülni az ikea szobába. Balunál még nem gondolkoztam ilyeneken, de most már fogok Kép Bár, ha hasonlóan gyors lesz, mint Baluval, akkor úgysem nagyon leszek ott. Ha hagynak mászkálni, meg van ablakpárkány, akkor akárhol lehetek Kép Egyébként az ikea-szobában egy dolog hiányzott, és az a kitolásnál valami kapaszkodó a franciaágyról Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Mig otthon nagy pelyhekben hull a ho addig itt tombol a tavasz. Kép Meg a hegyekben sincs ho, be is zartak par sipalyat. Oruletes ez az idojaras!!!!

BMarti, Laura!
Koszonom szepen a hozzaszolasotokat eves ugyben. Kép Kiprobaltam mindket modszert. Egy ideig mukodott, de a vege csak a kapalozas lett. Kép Vegul ha nehezen is, de lecsuszott...

Laura! Nalatok lehet mar biztosra tudni, hogy kisfiu vagy kislany lapul-e a pocidban? Kép

Alvas tema: en nem olvastam az "aludj jol" konyvet. CSak amit itt a babaneten olvastam es Agci elkuldott nekem. Nalunk azert valt szuksegesse a bevezetese, mert egyszeruen kinlodas volt Dani elaltatasa. Amiota nincs esti szopi nem egyszer 1-2 orat is igenybe vett az altaltas. Hiaba probaltam ringatni, elmaszott. Ha lefekudtem melle a foldre, felult es sotetben is maszni akart a jatekaihoz. Ugyanez volt a problema amikor ejszaka felebredt. Egyszeruen nem tudtuk visszaaltatni hiaba vittuk mellenk az agyba. Vegul az olvasottak alapjan probaltuk meg az alvasra tanitast es meg a mai napig nem tudom elhinni, de mar az elso nap csak par percet sirt es azota eleg ha letesszuk es mar alszik! Ugyanigy a delutani altatasnal es ha ejszaka fel is ebred megitatom, cumi, simi es meg ha ul is amikor kijovok a szobabol szep csendben elvan, majd magatol elalszik. Azota o is es mi is sokkal kipihentebbek vagyunk...

Menta: en nem mernek vallakozni az otthon szulesre - engem megnyugtat, hogy komplikacio eseten ott vannak az orvosok, a muto.
Egy sved baratnom mindharom gyermeket otthon szulte es o teljesen az otthon szulest tamogatja, a mai napig a szulesek legszebb elmenyei koze tartoznak.
Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!

Márti!
Nagyon örülök, hogy Vilkátok lesz! És persze, hogy minden rendben! Ugye jövõ héten jöttök talira, szeretnék tõled kérdezni pár dolgot a homeos gyerekkönyvvel kapcsolatban, stb.

Cory!
Tényleg nem kellene emelgetned!Ráadásul este úgy jött haza a párom, hogy minden csúszik. Vigyázz nagyon magatokra!

Lina!
Üdv az osztályban!

Menta!
Én sem hiszem, hogy szülnék itthon, mert nekem a gyerekem a fontosabb és inkább vagyok biztonság párti. Egyébként a Geréb Ágiról meg nem túl sok jót hallottam.

Igika!
Olivérnek nagyon boldog elsõ születésnapot kívánok!

Már halad Peti fogacskája, ugyanis tegnap este megszúrta az újjamat, amikor matattam a szájába. Nagyon édes volt, nem is gondoltam, hogy ennyire fogok örülni a fogacskáinak.
Lina!
Peti is már majdnem 9,5 hónapos és még csak most bújt ki az elsõ fogacskája.
Megyek, mert felébredt és szopizni szeretne.

Dzsili!
Ugye nem gondoltad komolyan, hogy "kiszállsz"?!!!
Jut eszembe, már régen megnéztem gyönyörû kis családodról a képeket, csak azt hiányoltam, hogy rólad nem találtam. Kérlek(ha lehet), tegyél fel olyan képet is!
Mindenkinek nagyon szép napot!

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Szóval a kakis pelus története!Kép Talán 4 hónapja történt, ha jól emlékszem. Martint szépen tisztába tettem, és mivel közben megszólalt a telefon villámgyorsan cselekedtem: gyerek a kiságyba, kakis pelus összecsomagolva a kiságy végében lévõ kisasztalra, mondván, hogy majd utána kidobom. Szerintem mindenki tudja, hogy a barátnõi telefonok milyen hosszúságúakKép, ezt nem kell részleteznem. Közben csak azon csodálkoztam, hogy Martin milyen szép csendben elvan magának a kiságyban. Mikor letettem a telefont, és bementem hozzá, akkor csodálkoztam ám nagyot! Mert a Kicsifiú elhúzta a baldachint, és szépen kinyúlt a kiságyból, és mit talált? Na mit? A pelenkát, amit boldogan birtokba is vett. Mikor bementem, ott állt a gyerekem vigyorogva, talpig sz*rosan. Persze jutott a ruhájára, arcára, a kiságy rácsira is, és boldogan mutatta, hogy a hõn szeretett Kisvakond is kapott a képébe egy adagot! Én nagyon örültem, és erõt vettem magamon, miután túléltem a röhögõgörcsöt, hogy mindent gyorsan letakarítsak. Az elsõ persze Martin volt. Szagolgattam a száját is, de szerintem nem kóstolta meg, bár bûzlött az egész kölök. Aztán pedig minden mosható ment a gépbe, ruhák a Kisvakonddal és a többi plüss állattal együtt. Szerencsére mindegyik túlélte a kalandot. Ezek után azt már egész lazán vettem, amikor a múltkorában a popsitörlõkendõket hajigálta szét a szobában, potom 70 darabot, mert akkor tettem bele új csomagot épp. Azokat is nagy élmény volt visszatuszkolni egyesével!Kép

Otthonszülés - én nem merném vállalni, pedig biztos jó lehet a megszokott környezeteben szülni. De nekem így is hatalmas élmény volt, szívesen emlékszem rá. Pedig indított szülésem volt a saját kérésemre, és EDA nélkül (ez is kérésre) szültem. Kicsit mazochista alkat vagyok.Kép De nekem megnyugtató volt a folyamatos CTG, mert így nyugodt voltam, hogy hallottam az egyenletes szívhangját. És mondjuk a szikszói kórházba ilyet, hogy alternatív szülõszoba!Kép Szerintem olyan szülõágyon feküdtem, ami kb. a 70-es évekbõl származott. Bár tegyem hozzá, volt bordásfal. De lehet, hogy a következõ babánál egy fokkal jobbak lesznek a körülmények, mert most alakították át a kórházat. Én ragaszkodom Szikszóhoz, mert ott van a dokim, és egy ilyen kis kórháznak is megvannak az elõnyei.

ZsuzsaKép

Beának jobbulást! Egyébként én is örülök nagyon, hogy Martin jól alszik. Napközben is kb. 3 órát szundizik két részletben, de olyan is van, hogy négyet.

SzilaKép

Látom, már benne vagyunk a táblicskuban! Köszi!Kép És a bókot is. Martin szerintem is nagyon szép, bár én valamiért elfogult vagyok ilyen téren!Kép

Miskolcon lakunk, ezt még be lehet írni. Most néztem végig, és így utólag is boldog szülinapot kívánunk minden babának! Na ilyen szempontból, én pont jókor estem be közétek bár esküszöm, semmi számítás nem volt benne.Kép

MártiKép

De jó!Kép Én is nagyon szeretném, ha a következõ kislány lenne. Mi 3 év korkülönbséget tervezünk, úgyhogy jövõre indul csak a baba-projekt, de már alig várom. Már nézegettem lányneveket, de nem könnyû. Nekem jelen pillanatban a Kíra tetszik, de a férjem ellenzi, mert neki állandóan a Star Trek jutna róla az eszébe.

Puszika mindenkinek! Lina
lina

Sziasztok!

Nincs idõm semmire válaszolni, csak gyorsan elolvastam a termést (majd jövök ám! Kép), és rohanok reggelit adni Lacikának, meg porszívózni, meg rendet csinálni, meg ilyenek. Kép Bibi, jön az Anyukám és az Apukám!!! Kép Sürgõsen el kellett dicsekednem, bár ez elég OFF, de annyi Kép dolgot írtam mostanában, most meg olyan feldobott lettem, amikor Anya telefonált, hogy itthon leszünk-e ma, mert jönnek Pestre, és meglátogatnának, ha ráérünk. KépKépKép Naná, hogy ráérünk, még ha lett volna programunk, akkor is lemondanánk! KépKépKép

BMárti, aki most nagyon Kép

BMárti
bmárti

BMárti! Lesz idõd takarítani, ha adsz Lacikának néhány teli tégelyt, tubusrt és dobozt... KépKépKép Örülök, hopgy örülsz! Kép

Menta! Én nem szülnék itthon, mert annál sokkal gyávább vagyok, de nagyon támogatom magát az otthonszülést, mint lehetõséget mindazok számára, akik szeretnének otthon szülni! Több barátnõm is szült otthon (nekem egyébként Geréb Ági sem ellenszenves), vannak dúla ismerõseim is és nagyon szépeket és jókat meséltek. SZóval, én biztos, hogy bevonulok a MÁV-ba (nekem Árminnal nagyon bejött) - azt még nem tudom, maradok-e 4 napig, de én nem éreztem rosszul magam, mert annyira fel voltam dobva, hogy gyerekem van! Kép DE lehet, hogy most annyira hiányozna Ármin, hogy inkább hazajönnék - csak nem tudom, lenne-e vki, aki idejönne fõzni-segíteni... szóval, még nem tudom, mi lesz!

Megyek, mert Ármin felébrdet!

Márti++
márti

Sziasztok!

Dzsili
Semmi bajom azzal, hogy nem tetszik neked az aludj jól, hiszen sokáig én is nagyon ellene voltam. Nem állt szándékomban sértegetni téged, de ha bajom van, azt ált. egyenes úton szoktam közölni. Azt hiszem az zavar, hogy ahányszor szóba kerül, mindig hangoztatod az ellenérzésedet, és úgy érzem, hogy védekezésre kényszerítesz a módszer használata miatt. Ez lehet, hogy csak nálam csapódik le így és írásod alapján félreértem a szándékod. Az oké is, hogy megszólaljon a "másik oldal", amikor valaki filózik a dolgon és nem tudja, mi lenne a jó alvásügyileg, de mi nem vitázunk, hanem akik errõl beszélünk, eldöntöttük, hogy alkalmazzuk a módszert és azt beszéljük meg. Nem az a tárgy, hogy csináljuk-e vagy sem, hanem, hogy mik a tapasztalatok és ki hogyan csinálja.
Nem azért írtam, hogy búcsút mondj nekünk! Maradj!Kép

Norci
Mi +-fél óra, attól függõen, hogy hogy alakult a délutáni alvás. Még nem volt ezzel gond.Akkor sem, amikor egyszer 8 helyett fél 10-kor fektettünk, mert nem tudtunk elõbb hazaérni. Mondjuk ez utóbbit igyekszünk elkerülni. Ha nem sír, nem megyek be hozzá.
A taliról a talin hiányoltunk.

cory
Milyen az az ambuláns szülés?

Menta
Én nem szülnék otthon, félnék a komplikációtól. A szülésnél neked is foglalt volt az alternatív szoba? Úgy kipróbáltam volna...
Elkerültük egymást a talin?Kép

Márti
Klassz, hogy Vilkátok lesz.Kép

Áttört az 5. fogunk.Kép

üdv:Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Márti: nagyon örülök Veled együtt Vilkának Kép Kép Kép

Menta: itthon sülésnél nekem nem magával a szüléssel lenne gondom, mert az nálam villámsebesen megy (Dani 8 perc alatt született mindennel együtt!), hanem nem szeretném felmosni a családom összes tagját Kép

SZila: el tudnád küldeni e-mailben a táblázatot? köszi elõre is!

Zafi: hogy álltok a kémény-üggyel? Mikor jönnek a mesterek? Mikor lesznek kész??? És hogy van Réka púpja? Gyógypuszit küldünk rá! Kép

Norci: nálunk rendes itthoni napokon 7-kor van fürdés, utána vacsi, fél 8 körül már alszik is Tomi.

Danimama: küldjél, légyszi, egy kis tavaszt! Bár most itt ragyogó napsütés van, de még semmi tavaszias szellõ.

Szép és vidám napot mindnyájatoknak!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

itthon sülés helyett (bár az se rossz Kép ) szülés Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Rebi!
A ruháját direkt hagytam ottKép, így kénytelen leszek menni a következõ talira. Amúgy mi mindenhol otthagyunk valamit. A Zsani csõröspoharát is Heni és Beja hozta utánunk.Kép

Lina!
Vizuális típus vagyok, így jót mosolyogtam a pelusos sztorin.Kép Nálunk csak a popsikenõccsel volt hasonló szitu.

BSzilvi!
Gratulálunk a fogacskához!Kép Elõször én is meglepõdtem, hogy milyen hegyes a kibukkanó fog, de valahogy át kell törnie.

Gorsi!
Gratula az 5. foghoz!Kép Eddig melyik fogai vannak kint?

Szilvi + Zsani
sztigris

Menta!
Amint látom, ez az egy mondat mindenkiben gondolatokat ébresztett...
Az én válaszom egyértelmû NEM.
- mert én átéltem olyan komplikációt, ami ha otthon szülök, végzetes lehetett volna. (Így is elég nagy kulimászba kerültem.) És hiába tudom, hogy 1 az ezerbõl, a kisördög ott kuncog a sarokban.
- mert mindkét gyerek a 4. napon besárgult és mindkettõt fényezni kellett
- mert nem vagyok orvos
- mert nem ismerem olyan jól a testem, mint kellene
- és mert a civilizáció bárdja csüng a fejem felett, a neve ÁNTSZ. Kép Biztos vagyok benne, hogy én képtelen lennék a lakásunkat legalább közel sterillé varázsolni. (Nekem már Sáránál beígérték a II. Nõin az új szülõszobát, amit azóta ugyan átadtak (most jan-ban), de tudomásom szerint még nem szülnek benne. Az a hír keringett, hogy becsõdölt(ek) a vállalkozó(k). Nekem azt is mondták, hogy az ÁNTSZ nem engedi átadni.
Szóval nekem jobb híján marad a kórház.

És amiért IGEN
- mert otthon vagyok a saját vackomban
- mert csend, nyugalom és béke van
- mert mindenki a harmóniára törekszik
- mert kihúzhatom a telefont
- mert csak az vesz körül akit én szeretnék ott látni
- mert akár a konyhámban is megszülhetek...

OLIVÉR NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Solya és a két kis LURKÓ

Ui.: Minden kis (és esetleg nagyobbacska betegnek) jobbulást kívánunk!
solya

Márti!
Örülök, hogy férjed beleegyezett a Vilka névbe és kiderült, hogy kislányotok lesz!Kép Nálunk, ha a következõ is kislány lesz, akkor nehéz lesz a névben megállapodnunk. Ami 1 hónappal ezelõtt tetszett a férjemnek, az ma már nem.Kép Igaz még ráérünk egyezkedni.

Szilvi + Zsani
sztigris

Zafi!
Köszi elolvastam a kivonatot, amit kaptam tõled. Azt hiszem továbbra sem értek minden pontjával egyet, mert ÉN nem bírnám.
Viszont leírom, mi mit csinálunk. Ami teljesen ösztön, és tanult viselkedés (a szüleinktõl) keveréke.

Fürcsi után vacsorázunk, mert addigra már Apa is általában itthon van. Sajnos ez mostanra eléggé késõn van. Vacsora elõtt, után még egy kicsit apáznak, ha bírja õket és nem nagyon fáradt. Majd közösen bevonulunk a gyerekszobába, ahol mindenki elfoglalja a saját helyét: Sára az ágyába, Máté is a kiságyába kerül, de Sára csak úgy tud elaludni, ha elõtte simogatja vmelyikünk haját, ezért az õ ágya elõtt fekve mesélünk. (Mikor melyinkünket kér.) A végét mindig a Bóbita zárja, van, hogy elég egyszer elénekelni, sokszor énekeljük együtt is. Volt már rá példa, hogy Sára a mese közben kezdett el énekelni. Ilyenkor automatikusan áttértem az énekre. Szóval nálunk a gyerek kérése fontosabb, mint a gyõzelem. Azt hiszem leginkább a fogalmakkal nem értek egyet, a módszer egy részét valahol automatikusan csinálom. És én sosem lennék képes számolni a perceket, hogy mikor mehetek már be a síró gyerekhez. Bemegyek, megnyugtatom, megsimizem a buksiját, nyugodtan beszélek hozzá, felemelem a cumiját és sokszor már ennyitõl befordul és alszik. Mert tuja, hogy számíthat ránk. Természetesen éjjel sem ugrom azonnal, csak ha muszáj és hallom, hogy felébredt. De olyankor általában mindig TÉNYLEG VAN VMI BAJUK! Mert szerintem ha azt mondja, hogy fél, akkor tényleg fél. Ha Anya közelsége nyugtatja meg, akkor áthozom közénk. (Vagy átjön.) El nem tudnám képzelni, hogy eltorlaszolom a hozzánk vezetõ utat. (Különben még átzakóznék rajta éjszaka. Kép) Valahogy érzem, mikor kell csak a szobában megnyugtatni õket és mikor igénylik az állandó jelenlétet. Ilyen esetben általában közöttünk is hánykolódnak, nyugtalanul alszanak. Ebbõl gondolom, hogy csak akkor hívnak, ha szükség van ránk. Ma éjjel pl. Sára reggel 7-kor jött át elõször, Máté pedig 1/2 4-kor kért cicit. (Tök náthás és alig vacsorázott.) De ez egy jó éjszaka volt. Általában négyesben fejezzük be az éjjelt. Ez sokszor rossz, sokszor viszont kényelmes. És babával együtt jön át Sára, tehát nem mi vagyunk a plüssmackója. Kép
Mindent összevetve, azt hiszem maradok ennél a módszernél, ami lehet, hogy nem tökéletes, de valamennyire már bevált. És nem olyan idegen az alaptermészetünktõl. Én ugyanis nem tudnék nyugodt maradni, mikor látom, hogy torkaszakadtából üvölt az én kicsim. Inkább vagyok táskás szemû és használok alapozót. Kép

Dzsili!
Én is az ellenzõk közé tartozom, illetve azok közé, akik nem használják fel tökéletesen, amit a módszer mond. Mert nem érzem magam tökéletesnek. Most a kivonatot olvasva többször is görcsbe állt a gyomrom és nem tudtam elképzelni, hogy az én rendszertelen önmagam ilyen pontosan és számítóan végigvegye ezt a szerintem mindenkit kiakasztó, bár lehet, hogy hosszútávon eredményes dolgot. Nekem horror, még rágondolni is, de lehet, hogy másnak bevált, akkor istenem! Csinálja. Azért szép az emberi nem, mert minden egyede más és (másként) gondolkodik.
Csak nehogy szegény gyerkõink a túlnevelés áldozatai legyenek. Annyit vacakolunk már a nevelgetésükkel. Én inkább maradok az ösztöneimnél, amik sokszor súgnak jót, de lagalább annyiszor rosszat. Olyankor megpróbálok korrigálni.
Ennyi.

Tejallergiások!
Az lehet, hogy sokáig nem jön ki az allergia, pedig mindig ugyanannyi tejet fogyasztok? De egyszercsak telítõdik a szervezetem és akkor lesz guszta vörös, pikkelyes a kézfejem? Nem tudom meginni a kávét tej nélkül!!!!

Márti!
Tényleg gyönyörû a Vilka! Kép De belegondoltál már abba, hogy ha felnõ és meg akar komolyodni, akkor a kicsinyítõ képzõ egy kicsit hátrányos lehet? Én ismerek egy Hajnalkát, aki mikor megnõtt Hajnallá változott. Kép Nekem a Vilma is nagyon tetszik, hivatalosan, otthon pedig akkor is hívhatjátok Vilkának. Kép Persze nem akarok kötözködni, csak gondoltam hátha ez az oldal nem jutott eszetekbe. Meg az is lehet, hogy igen, csak máshogy gondoljátok.Kép

Sziasztok
Solya
solya

Sziasztok!

Köszi az együttérzést kémény-ügyben! A helyzet bonyolódik azzal, hogy a megoldáshoz kell a fölöttünk lakó, aki csak vasárnap jön haza.Kép Csak utána jöhetnek a kéményseprõk, hogy megmondják, mit is kell csinálni, és akkor még a biztosítótól is várjuk a kárszakértõt ... Kép Szóval egy hétig még tuti így maradunk, de inkább még tovább... KépKépKép
És még büdös is van!Kép Pedig a meló kb. egy napos lenne!Kép

Réka púpja már nem is látszik, hála a gyógyKép-oknak, amit küldtetek! Van egy pöttynyi seb a homlokán, de már az is látványosan gyógyul!Kép

Alvás tanítás 4. nap: lefektetés sima, 3 perc után már aludt is, éjjel semmi Kép, ébredés fél7-kor, még egy óra lustizás szopival egybekötve a nagyágyon!Kép
Teljesen elégedett vagyok!Kép
Egyébként tegnap kipróbáltam a nappali akciózást és 20 perc után békésen szúnyókált. Kép Addig sem sírt igazából, hanem pakolt egy kicsit az ágyában, játszott a macikkal, aztán egyszercsak lefeküdt és aludt, több, mint egy órát!Kép És ez nála már teljesen jó nappali alvás!Kép

Norci! Mi újabban 8-fél9 között tesszük le Rékát, de persze nem percre pontosan, ahogy kijön a dolog. Ha jól elvan a fürcsiben, akkor kicsit késõbb, ha már nagyon álmos akkor meg elõbb.

És egyébként taliról mindenkit hiányolunk mindig, aki nincs ott! És ez azokra is vonatkozik, akik még sosem voltak! TESSÉK JÖNNI!KépKépKép

Menta! Jó kérdés volt ez az otthonszülés dolog, érdekes olvasni, hogy mások mit gondolnak. Ahogy Márti is írta, abszolut támogatom a projektet, de én magam nem merném vállalni. Igazából nem is tudom, miért, nem tudom elképzelni egyáltalán. Tulajdonképpen én jól éreztem magam a kórházban és amilyen gyorsan történt a szülésem, nem is volt idõm azon gondolkodni, hogy esetleg másképp jobb lenne.
De tegnap a tornán az egyik lány említett valakit, aki foglalkozik otthonszüléssel, de nem emlékszem a nevére. ha érdekel, szívesen megkérdezem jövõ héten. Vagy tudod mit? Gyere el te is a tornára!Kép

sztigris Szilvi! Lánynévvel hasonlóan vagyunk mi is, és nem csak ezért, de következõre fiút szeretnénk!

És már csak 3* kell mensiznem és kezõdik a baba2-projekt!KépKépKép

zafi
zafi

Solya! Alapjábavéve igazat adok neked, én sem bírnám, ha fájdalmasan üvöltene Réka és nyilvén nem néznám az órát, hogy hány perc után mehetek már be hozzá! Szerintem nekünk most azért sikerült (eddig) ez a módszer, mert nem sírt olyan eszeveszetten, inkább csak sirdolgált. És látszik rajta, mennyire érti, amit mondunk neki és mindig végighallgatja a mondókánkat!Kép Ami a kivontatot illeti, elég drasztikusan fogalmaz, ez tény, mintha közellenségnek tekintené a gyereket! Én a lényegét a babában látom (vagy maci stb...) meg abban, hogy mi nyugodtak maradjunk és ne kapkodjuk fel minden nyösszentésre. Az, hogy hány percenként megyek be, már másodlagos.
Szerintem is mindenki csinálja úgy, ahogy neki a legszimpatikusabb, legkényelmesebb. Mi is kipróbáltunk már sokmindent, együtt alvás, nagyágyon egyedül stb..., de most úgy néz ki, mégis ez a módszer volt a megoldás. Sokkal pihentebbek vagyunk mindannyian és Réka evése is rendszeresebb lett, bár ezzel igazából nem nagyon volt problémánk!Kép
Szóval: AHÁNY HÁZ, ANNYI SZOKÁS! KépKépKép

És Dzsili! Ezért igazán ne hagyj el minket!Kép

Zafi
zafi

Zafi!
Így egészen emberi volt! Valahogy ezt csináljuk mi is. Csak mégis máshogy. Azért picit irigykedek az éjszakátokra. Kép
Dzsili! Ez az elhagyás most komoly? Nehogymááááááááááááá! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Márti,
most akkor a Vilka az önálló név?

Zsuzsi,
ti hol néztek teletabit a tévében, milyen csatornán?

Dzsili,
ugye nem????????????? Hol vagy?

Most megyek, mert - ahogy Ágci is mondaná - a kakimanó meglátogatott minkettKép, vagyis csak Hangát.Kép

Szila és Hanga (aki megevett egy egész üveg fõzit meg egy majdnem egjész üveg gyümölcsöt ebédreKép)
szila

Zafi, nem a Geréb Ági? Kérdezd már meg légyszíves! Köszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Vili bekérte magát a járókába! Kép Már össze akartam csukni, igaz ott volt benne az összes játéka!
Vili kapaszkodva az ágy mellett a szekrénysor mellet sétál Kép mindenhol támaszkodva áll már fel (és nem kapaszkodva) Kép, viszont ha fogom a kezét, hogy "jár a baba jár" nem érti mi van, sebaj legalább ettõl nem szakad majd le a derekam. Viszont még mindig nem ül, ez elég vicces, no õ nem tudom melyik könyvet olvasta a babák fejlõdésérõl, nálunk az ülés marad ki.

Éjszaka: Vili felébredt 11-kor visszaaludt magától, 12-kor elég volt bemenni hozzá aztán hajnalban ébredt, akkor szopizott és nem kellett álomba ringatni, szoptatni, hanem simán visszaaludt magától a macikával! Kép Aztán aludt hatig, de most sikerült visszaaltatnom még egy órára Kép
Szóval én sem totál a könyv szerint csinálom, de így is van eredmény Kép

Szila!
Vili ébred, az éjjeli ébredés után még egyszer, innen is gondolom, hogy szüksége van szopira olyankor.

Viszont nekem volt most szörnyú álmom, azt álmodtam, hogy betörtek, ill. félálomban motoszkálást hallottam, meg hogy kinyílt az ajtó. Felráztam a férjemet, aki kisettenkedett, és hát a bejárati ajtó ugyan zárva volt, de a hûtõszekrény ajtaja nyitva, nagyon rossz volt Kép Utólag persze viccesnek túnik.
Sajna törték már rá ismerõseimre az ajtót így éjjel pont a kerületben, ráadás a feleség aznap délután szült.

hív a kisfõnök.
sziasztok

Norci
norci

Dzsiliiii! Debreceninéééé!!!! Ildikó!!!
Gyereee!
Menta
menta

Sziasztok!
Jaj, Zafi! Ez nagyon nem jól hangzik! Kép
Az viszont, hogy Réka szépen alszik KépKép.
Márti! Hajrá, Vilka!KépKép Az After Eight-et én is szeretem!
Norci! Szerintem a könyv csak mankó, Vili a lényeg! Ha elégedettek vagytok, jól csinálod!
Luca szerint a répapapi csak val.....ami szilárddal e:Hetáûõ
mmmm ,j v nm mkem ,km ,}> ,,$$íö m ;>3 d e m,,n5
Ez Luca tömör véleménye volt a Nestlé és a Hipp féle répa illetve répa+alma papikról. Csak akkor eszi, ha a kezébe adok valami majszolnivalót.
A mai házikészítésû brokkoli barna rizzsel jobban csúszott.
(Amig meg nem unta a kanalazást.) Ezer sebaj és oda se neki, ha etetem, csak nem vész éhen!
Dzsili! Merre jársz? Jól van már Napocska? Nem ér ám csak úgy itthagyni minket!!!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Menta! Alvás ügyben engem pl. nagyon is érdekel minden vélemény, és tapasztalat, nem csak az "aludj jól"-lal kapcsolatosak! Persze abban igazd van, hogy nem ér annyit az egész, hogy ebbõl most vita vagy éppen sértõdés legyen. Meg az is tény, hogy minden gyerek más és más, van, amelyik 5 perc sirdogálás után elalszik egyedül, és ettõl nyugszik meg, van amelyik meg órákig üvöltene, amíg az Anyukája szíve meg nem esik rajta. Nekünk az együttalvás se jött be, de ezt már írtam. Most talán a napközbeni egyszeri alvás és a napirend(del való próbálkozás Kép) jónak tûnik, de nem akarom elkiabálni... Kép
Itthon szülni én nem mernék. Számomra megnyugtató érzés az, hogy ha bármi komplikáció adódik, akkor ott a kórházi háttér, és a segítség. Megértem a férjedet, biztosan a legrosszabbra is gondol, hiszen aggódik érted, értetek. Te se bocsátanád meg magadnak soha, ha valami jóvátehetetlen történne a kisbabáddal, amin ha kórházban vagytok, a gyors beavatkozás segíthetett volna. Ráadásul már nem csak a leendõ kisbabádért, hanem Helenáért is felelõs vagy, így sokkal jobban kell vigyáznod magadra!
Itt tényleg a konyha a legkuckósabb hely. Kép Én mindig oda vonulok el, ha valami bajom van. Kép Bár, a 9. hónapban már nem nagyon tudtam megfordulni benne. Kép Nálunk ráadásul a mosogatóval és a tûzhellyel szemben van még egy plussz kis keskeny tolóajtós szekrény, mert nem fért el a két háztartásnyi konyhacucc a gyáriban, mikor Lacival összeköltöztünk. Ha ott leülök a padlóra, a hátamat az egyik, a térdemet a másik konyhaszekrényhez támasztom, és már lehet is duzzogni. Kép

Cory! Én is imádtam a havat, amikor még nem babakocsival kellett keresztülmennem rajta! Talán egy olyan háti hordozó, az a csõvázas, mûködõ megoldás lenne. (Tényleg, van valakinek tapasztalata róla?) Nagyon vigyázz magatokra! KépKépKép
Igazad van, más békásiak is eljutnak, sõt, a pocaklakósok is neki mernek vágni az útnak, tényleg nincs semmi mentségem a lustaságomra! Kép

Norci! Elég sok érdekes dolgot írnak a "Végre elaludt a gyermek"-ben is. Sok hasonlóság van az "Aludj jól"-lal, konkrétan ajánlja is azt a módszert (x perc múlva visszamegyek), de még nem olvastam végig most se. Eddig annyit hámoztam ki belõle, ami hasznos lehet, hogy nagyon fontos a napirend, hogy mindig azonos idõben legyenek az étkezések és alvások. Így a gyerek akkor lesz éhes, amikor evési idõ van, és akkor lesz álmos, amikor fekvés. Ez nekem kicsit túl katonás, bár írja azt is, hogy rugalmasnak kell lenni. Szóval én most ezzel próbálkozom, van új napirendünk, amiben a nagy ujdonság a nappali egyszer alvás. Azt már elértem, hogy szegény gyerekem mindig álmos Kép, és hogy jól összevesztem az Apjával amiatt a reggel tovább kellene aludnia dolog miatt Kép. Ami még számomra érdekes volt eddig a könyvben, az az, hogy az egész napnak, sõt, a hétnek is legyen ritmusa. Tehát például délelõtt kimozdulunk (bolt, piac, orvos, ami éppen, a lényeg, hogy akkor megyünk), azután ebéd, ebéd után alvás, és utána mondjuk játék uzsonnáig, azután pedig pl. megyek vacsorát fõzni. Így a gyerek tudja, hogy mikor minek van az ideje, és nem fog délelõtt nyûgösködni, hogy játszunk. Aztán a hétnek meg pl. olyan ritmusa lehet, hogy péntekenként takarítok, és a gyerek már tudja, hogy jön a hétvége, holnap Apa itthon marad (talán Kép), és tovább alszunk reggel. Hétfõnként talira megyünk Kép, kedden egy kisebb takarítást tartunk, szerdán nagyot sétálunk, csütörtökön meg mittudomén, mit csinálunk. Kép Szóval vannak a könyvben érdekes dolgok, csak az az egy baj ezzel is, hogy valakinek támadt 3-4 okos gondolata, amibõl írhatott volna egy jó kis fél oldalas ujságcikket, de õ ennél töbebt akart keresni, és inkább könyvet írt. Te meg szánj rá órákat, hogy elolvasod az egészet, és kihámozod belõle azt a 3-4 jó 5letet. Kép

Márti! Vilkához gartulálok! Tudtad te, hogy lánynév fog kelleni! Kép A cukor-terhelés miatt meg Kép.
A csoki adás a gyermeknek szuper fogyókúrás módszer! Én egyszer adtam egy ici-picit Lacikának a jó kis Milka csokikámból, na, azóta nem ehetek elõtte egy falatkát se, mert ha meglátja a lila papírt a kezemben, akkor örjöngve követeli. Amíg nem tudta, milyen finom, addig csak kiváncsiskodott. Kép Szóval mostanában csak titokban tudok egy-egy falatkát bekapni, mikor Lacika alszik, így elég jól vissza sikerült fognom az örökös csokizást. Kép

Zsuzsa! Miért írtad, hogy menjek hozzátok védõnõi tanácsért? Te védõnõ vagy, vagy most éppen kifogtátok a tutit? Egyébként köszi, de nem lesz rá szükségünk, a Nõvérem védõnõ, ráadásul 3 fiúgyermek büszke (és lestrapált Kép) anyukája, úgyhogy nem is csak könyvbõl tanult észt osztogat. Kép
Én hagynám a fiam pontjait a helyedben, mert ha kiverekszed, hogy mégis felvegyék, akkor már eleve pikkelni fognak rá. Én az ilyen dolgokat úgy fogom fel, hogy a folyó nem arra folyik. Kép (Olvastad Richard Bach Illúziók címû könyvét?)
Nem tudod véletlenül, milyen programozókat keresnek a Minorhoz? Egyáltalán mi az, úgy értem, milyen cég? Ismerek egy nagygépes (AS400) programozót, aki hamarosan vagy új állást fog keresni, vagy új családot. Kép Én az elõbbinek szurkolok. Kép

Szila! Szuper lenne csapatostól menni talira! Menta, Tikk, és mi, mind a négyen! Én benne vagyok! Menta! Vállalod az idegenvezetést? Kép
Jól hengzik a hogyan ne legyek tökéletes anyaság. Kép Majd ha elolvastad, írd meg, tényleg jó könyv-e, mert ha igen, engem is érdekel! Kép

Éva! Az ilyen mûtétek TB támogatottak, vagy fizetni kell értük egy kisebb vagyont? Mondjuk csak kivánmcsiságból kérdezem, mert én tuti nem merném rászánni magam. Kép
A CORA-ban én vettem szombaton egy doboz (fél kg.) gombát. A tetején (ami látszott) 6-8 szép, közepes nagyságú fej volt. Alatta meg kb. negyed kiló körömnyi kis szarság. Azt hittem, megõszülök, mire megpucolgattam õket, de csak a nagyok nem lettek volna elegek a vacsorához. Kép Ez azért elég egyértelmû szándékos vevõ-megtévesztés. Kép Szóval abból a fajta gombából ne vegyetek, amin keresztben még egy papírszalag (kék?) is van.

Borcsa! Mi az az ambuláns szülés? Megszülsz a kórházban, azután feltápászkodsz, és hazaballagsz?

Lina! Csúcs a történetetek a kakis pelussal. Kép Meggyõztetek, semmiség volt az a kis pancsolás a babakozmetikumokkal. Kép Persze könnyen vigyorgok most, hogy végre süt a nap, ki van takarítva a gyerekszoba, már biztos, hogy nem lett semmi baja Lackónak, és ráadásul itt voltak a szüleim is. Kép
Én is 3 év korkülönbséget terveztem eredetileg, de a védõnõnk örökké cseszeget, hogy az a lehetõ legrosszabb kor lenne Lacikának, akkor viselné a legnehezebben a kistesót. Õ egyértelmûen a max. 2 év korkülönbség híve. Mondjuk mostanára eléggé meggyõzött már a saját begyepesedettségérõl, tegnap eldöntöttem, hogy ezetúl nem tekintem a véleményét mérvadónak. Ugyanakkor azért beletette a bogarat a fülembe... Kép
Nekem a Kíráról Kyra Eleison jut az eszembe. (Egyik Vavyan Fable könyv hõsnõje)

Hû, máris rengeteget írtam, és még sehol se tartok... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

BMártiKép

Tesóm és én köztem 3.5 év van, és a legtöbb barátnõm is ennyit hagyott a gyerekei között. Szerintem nem ettõl függ, hogy jó tesók lesznek-e. Én például mindig is imádtam az öcsémet, soha nem voltam rá féltékeny, és ahogy nézem a környezetünkben sincs ebbõl probléma. Persze biztos gyereke is válogatja. Én egyelõre szedem a bogyót, és majd egy év múlva nekilátunk a kistesónak.Kép Nekem azért szimpatikusabb a 3 éves kor, mint a 2, mert akkor már szobatiszta lesz Martin, értelmesebb is, többet beszél majd, talán jobban felfogja a dolgokat. De tudom, hogy legalább ennyi érv szól ellene is. Az én védõnõm tüneményes, bár õ is a kis korkülönbségre esküszik, de az õ gyerekei közt 5 év van.Kép

Hozzánk majd a jövõ héten jön a doki néni az egy éves státuszvizsgálat ürügyén, a fütyi kérdést én is megérdeklõdöm tõle, mert szerintem nálunk is le van még tapadva egy kicsit. Bár nekem mindig azt mondta, hogy amíg szépen sugárba pisil, addig nincs gond. Néha fürdésnél kicsit húzom neki, de csak nagyon óvatosan, amíg jön magától. Kíváncsi leszek, most mit mond majd, ha megnézi.

Puszi mindenkinek, Lina
lina

SZiasztok!

Vilka az én találmányom, házi használatra Kép, anyakönyvezve Vilma lesz - hacsak András meg nem makacsolja magát! Kép Mert tegnap magába roskadt, kérdeztem, miért. SZerencsére nem azért, mert lány, de hogy azt hiszi, túl hamar beleegyezett ebbe a névbe, pedig... Hát, remélem, megszereti, mert én teljesen beleszerettem! Kép És azért van fiúnevünk is talonban, hátha mégis a 2% nyer a 98-cal szemben: Boldizsár (amibe András már szintén beleegyezett, de mindig elfelejti)

Dzsili! Nem hiszem, hogy bárki is azt kívánná, hogy ne gyere többé! Kép Az, hogy eltérõ a véleményünk ezer dologban, szerintem egyáltalán nem zavarja a topik életét! Szóval, gyere továbbra is! KépKépKép

BMárti! Szerintem egyértelmûen jó vagy rossz korkülönbség nincs! Biztos, hogy 3 évesen a dackorszak miatt, meg a kezdõdõ ovi miatt nagyon megviselHET egy kisgyereket a tesó, uakkor kisebb korban, mint pld. Ármin lesz, még el sem nagyon magyarázhatom neki, hogy hogy kerül ide hirtelen egy bõgõmasina, ha nagyobb, akkor meg már nagyon sok (és minél nagyobb a korkülönbség, úgy egyre több) idõ kell, hogy összeérjenek - szerintem mindenféle korkülönbséggel vannak jó és rossz példák! SZóval: csináld úgy, ahogy nektek a legjobb és ha figyelsz az esetleges veszélyekre, jó esélllyel ki is kerülheted õket!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

GOrsi: ambuláns szülés: bemész, szülsz, és 2 óra múlva hazamész a babával.

BMárti: nekem van hátihordozóm, egyszer vittem benne Balut, még 2 kg-val ezelõtt. Nehéz volt, és nem láttam, ami nagyon zavart Kép

Hó ügyben beszéltem a BKV-val meg az önkormányzattal. Mindenhol szépen feljegyzetelték a problémámat, és megígérték, hogy lépnek az ügyben. Ha nem történik semmi, holnap újra telefonálok Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory
.. és mire tennének vmit, addigra elolvad a hó magától is .. Kép

... Csenge ma egy hisztigép .. Kép .. bár most épp remekül lehet vele apportírozni .. Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Szilvi
Köszi.Kép Eddig alul-felül az egyesek voltak meg, most felül a bal kettes bújt ki és jobb oldalt is kint lesz pár nap múlva. Hol vagyunk még a teljes fogállománytól!Kép

Zafi
Örülök, hogy jól alszotok.Kép

Voltunk Visegrádon egy picikét síelni. Tök jó volt, bár irtó rövidek a pályák. Peti apával síelt a kenguruban.Kép
Ja, és ma talán moziba is megyünk vagy vacsizni. Lehet irigykedni, de inkább hasonlókat kívánok nektek is.Kép

üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Lementünk sétálni egy jó nagyot Vili nézelõdött, aztán meg sírva fakadt, ahelyett hogy elaludt volna, direkt kicsit mint szoktunk késõbb, hogy ne kelljen olyan korán letenni este, erre egy idõ után sírva fakadt, ittho nvettem észre hogy fázott, olyan rossz érzés Kép Utána szopizott és bealudt a szopiba. Nem fekve szoptunk és tök könnyen büfizett is félálomban és simán beraktam az ágyába és elaludt, mint a régi szép idõkben Kép ráadás egy szobányi távolságravoltunk az ágyától. Lehet, hogy a levegõ miatt, vagy tényleg nem fekve kellene szoptatnom este, akkor még el se tudna mászni, aludj jól helyett így is menne??? Vagy ez is az aludj jól hatása? ÉS ha éjszakai is így szoptatnám akkor végképp nem lenne gond????
Na most akkor hogy legyek következetes?????????

Amúgy Vili ma a háziasság útjára lépett délelõtt félórát aludt (igaz akkor az erkélyen épp melege volt, nem megy ez ma nekem, meg ugye reggel szundított plusz egy órácskát) így együtt fejeztük be a takarítást Kép Kép tök édi volt már érti, hogy nem szabad Kép , csak nem tartja be : , porszívóztam és azt nézte négykézláb, úgy örült, hogy nem tettem be a járókáb, hogy nem jött oda, hogy megkaparíntsa, aztán virágot locsoltunk Kép õ is fogta a kannát Kép azt mindig meg akraja szerezni Kép
ÉS rájött, hogy a sütötök krumpli a világ legjobb kajája, falja.

Ti azt hallottátok, hogy ekkora gyereknek az ételeibe bele kell tenni pár csepp olajat, mert az a zsíradékkal felszívódó kajákhoz is kell? Nekem ezt egy anyuka mondta most, hogy a dokinkmondta neki, de csak akkor mikorv beteg volt a gyerek és kihívta! Kép Kép Kép

Más: Vili ha meglátja a kaját nálam cuppog, utánozza a rágás és nyel nagyokat, ja és ha épp messzebb van tõlünk akkor odanyargal Kép Van már 4 foga próbáljak neki már adni darabosat??? Azt hogy kell elõször? Ti hogy csináltátok. Mondjuk valahol azt olvastam, hogy az nem jó eleinte, mert hasfájást okoz, örüljek még ha a pépeset meg tudja emészteni?

BMárti!
Az új napirenddel én is kúzdök, de nagyon, ez azóta van mióta ez a nagy mozgás és a nagyon nehezen történõ elalvás. Bár most a fejembe vettem, hogy csak azért is lesz Kép Kép Kép és Vili is úgy fogja akarni punktum.

Bocs e regényért.

Norci
norci

Sziasztok!

Márti! Köszi Kép, a tippet takarítás ügyben, és azt is, hogy örülsz az örömömnek Kép.
Kistesó ügyben meg igen, az ösztöneimre fogok hallgatni, és ha már úgy érzem, hogy úúúúúgy szeretnék egy kisbabát, akkor nem fogom számolgatni, hogy hány év lesz köztük. Kép Addig meg ímmel-ámmal védekezünk, és majd kiderül. Kép Ember tervez... Kép

Bogancsi! Úgy könnyû!? 8 perc??? Lacikának 12 óráig tartott megszületnie! Mondjuk, ha 8 perc alatt minden megtörtént volna, akkor Laci arra ébredt volna, hogy megbökdösöm, fiad született, Drágán! Kép

Ja, és még a kózházban szülés mellett szól az is, hogy én nem vagyok mazochista. 10 óra hosszáig tartott, mire a 2 ujjnyi méhszájam megvolt, hogy az EDA-t be lehessen kötni. 9 óra után, ha lehetett volna, inkább lemondtam volna az anyaságról egy életre. (Kár lett volna! Kép) Nem is tudom, mi lett volna velem a célegyenesben, ha nincs az EDA. Szóval az már tuti, hogy én kórházat, EDA-t, és Musztafa doktort akarom, ha jön a kistesó. Kép

Solya! Én is a legtöbb mindent ösztönbõl csinálok. Sokszor volt úgy, amikor Lacika még picike volt, hogy sírt, és nem tudtam, mi baja. Olyankor magamhoz öleltem, és próbáltam teljesen ráhangolódni. Elképzeltem a köldökzsinórt kettõnk között, mint egy adatátviteli kábelt (már pocakos koromban is mûködött, az UH elõtt tudtam pl., hogy fiú), és elküldtem a kérdést, hogy mi baj, utána a szívemben hallgattam a választ. Tízbõl kilencszer mûködött. Kép Persze bitagyú módszer adatátviteli kábelként gondolni a köldökzsinórra, de hát én már csak egy bitagyú informatikus vagyok (voltam), ráadásul a számítógép hálózatok a "szakterületem". Kép Ja, és tudod, mi adta nekem ehhez az önbizalmat? A férjem beszólt egyszer, amikor még terhes voltam, és problémáztam, hogy jaj, hogyan fogok boldogulni én, a bitagyú, egy kisbabával?! Akkor Laci azt mondta, hogy minden nõben él az ivadékgondozási ösztön, nem lesz semmi baj. Jól megsértõdtem, és utána csak Ivadékként emlegettem a Pocaklakó Lacikát hetekig. Utána kezdtem el gondolkozni rajta, hogy a fenébe is, õsanyáink is tudták, mit csináljanak õsbabájukkal, mikor még beszélni se tudtak! Még csak NAGYKÖNYVük se volt! Az "oktalan" állatok is tudják, senki se tanítja nekik, mégis megfialnak, és rögtön tudják, mit kell csinálniuk! Hát hülyébb vagyok én náluk?!?! Kép Bár errõl talán ne nyissunk vitát... Kép

Borcsa! A répás papik nálunk is közellenségek voltak. Most meg a párolt vegyes zöldségbõl a répa és a sötétzöld színû dolgok fogynak el elõször. Persze lehet, hogy a Hipp répapürébõl most is arcpakolás lenne. Kép

Lina! Szerintem se a korkülönbségen múlik, hogy jó testvérek lesznek-e. A multkor írt valamelyik kismama vagy baba magazinba egy anyuka, hogy 2 és 4 évesek a lányai, és most terhes. A nagyobbik lánya (akkor 2 évesen) örömmel fogadta a kicsit, és most is örül a kistestvérnek. A kisebbik lány meg, aki most ugye szintén 2 éves, máris a végletekig féltékeny a még pocakban lapító legkisebbre. Szóval ez nem érv, nem tuti.
Kíváncsi leszek, mit mond a dokitok a kuki ügyre. Majd írd meg légyszives!

Cory! Az igaz, hogy ha az ember egyedül cipeli a gyereket a háti hordozóban, akkor nem látja, meg tehetetlen is, ha zûr van. Talán akkor lehetne jól használni egyedül, ha már megszokta a gyerek. Ezért is nem hisztizek, hogy Laci ugorjon be a Brendonba, és hozzon nekem egyet, mert úgyse boldogulnék vele azonnal egyedül. Nehéznek meg naná, hogy nehéz, kendõben is az, 10 kiló az tíz kiló. Kép Azért jó, hogy mondtad, ha végül eljutunk valami bababoltba, feltétlenül felpróbálom a hordozót Lacikástól, mielõtt megvenném.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Norci: olajat tudtam. Valahol olvastam is, meg a védõnõnk is mondta egy méréskor.

Ez a napirend kérdés tök érdekes. Én soha semmit nem tettem érte, és mégiscsak kialakult magától. Balu szól, hogy éhes, látszik rajta, hogy álmos, és fél órás eltérésektõl eltekintve, általában ugyanabban az idõpontban történik. Viszont nem zavarja meg semmi, ha valami miatt másképp alakul a napunk. Szóval nem zavarja, ha útközben alszik, és ez az éjszakai alvásban sem zavarja.

cory

cory
Budapest

Norci!
Darabos kaját nyugodtan nyomj a kezébe, csak egyszerre keveset, és árgus szemekkel figyeld, hogy nem nyeli-e félre. Ha nem boldogul a falattal, pár ujjperced árán kikotrod a szájából. Ha netán félrenyel, megfogod a lábánál, és "kirázod". (Ez utóbbit amúgy tök komolyan a Vöröskereszt Csecsemõgondozás tankönyve írja.)
Luca kapott már: almagerezdet, fõtt krumplit, fõtt brokkolit, összegyurmázott rízst, puliszkagombócot. És lopott párszor kenyérhéjat. Valamint Rebi után szabadon natúr kukoricapelyhet. Mindegyikkel lelkesen kimaszatolt mindent, az esetleg lenyelt darabkák jól felismerhetõek túloldalt is, de pocifájás nem volt.
Mellesleg nagy huncut ilyenkor: ha kucog a falattól, kapkodja a fejét, ha segítenék, aztán kiköpi egyedül.
Olaj: ha gondolod, tegyél. Én az extra szûz olivát vagy hidegen sajtolt kukoricacsírát javasolnám.

Tesó és alvásügyi fejtegetéseimtõl most megkíméllek titeket!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

BMárti!

Hát én is nagyon vacilálok a mûtéten, csak sajnos az orvos is azt mondta, hogy nem igen fog visszamenni a bõröm és így iszonyatos! A hasmûtét inggyenes, mivel ikreket szûltem és nem kis súllyal.( Zolika 3,7kg, Ádi 3,3kg), akkora hasam volt, hogy az valami iszonyat. Szóval az inggyenes, csak most átmegyek a honvédkórházba és ott keresek egy orvost,, mert állítólag ott jobb orvosok vannak és van is ismerõs. A mellmûtétet csak kíváncsiságból kérdezetem meg, mert nagyon tönkrementek a melleim. 560ezer ft-ért csinálták volna meg a Nyírõ Gy. kórházban. Nem semmi. Még ha akarnám se tudnám megcsináltatni, mert ez iszonyú sok pénz nekem. Ha lenne ennyim inkább a gyerekekre költeném.
De a hasmûtétre rá fogom szánni magam szerintem. Az elsõ szülés után egy csík sem maradt a hasamon, pedig a kislányom is majdnem négy kg volt. Nem foglalkoznék vele, ha nem zavarna ennyyire. Neked milyen lett a hasad?

Ádámkám ekcémás! Már utánaolvastam itt a neten. Van valakinek hasonló problémája?

Éva
p.éva

Éva!
Ezt a mûtétet csak akkor csinálják ingyen, ha ikreid vannak? Mert én ugyan még nem fogytam le teljesen, de már látszik a zacskó a hasamon... Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Cory, Borcsa köszi.
A kirázást ismerem, a jogsihoz szükséges eü oktatáson is magyarázta a csajszi. Mondjuk Luca sosem volt hasfájós.

Éva!
Ezt nem egészen értem, hogy miért ingyenes ikrek után a mútét, ill. miért csak utánuk én a 164 cm-el és az 50 kiló körüli súlyommal egy 60cm-es és 4,5 kilós babát szültem. Mikor az elsõ ctg-re mentem a szülésznõ azt kérdezte mikorra várom a babákat. Bár én csak a harmadik gyerek után szánnám rá magam. Hátha a következõ ikir, akkor nekekm is ingyenes Kép

Alvásról még annyit akartam írni, hogy úgy látom még Vili nem érett meg arra, hogy az egész éjszakát végig aludja és arra sem, hogy nappal az aludj jóllal elaludjon, hiszen elõtte noncs ritus, világos van, minden érdekes, stb. nem is erõltetem, viszont este sírás nélkül ment aludni, énekelte az altatóját kétszer felállt, igaz a két alvós maciból a pelenkázós polcon maradt az egyik, no azt odaadtam még és már aludt is Kép A fürdetéssel együtt az elalvásig egy hármasban töltött szeretetteljes ritus van és mindhármunknak tök jó Kép Kép Kép

Zsuzsa!
Önéletrajz küldéséért ezr köszönet, tiszta bunkó vagyok hogy elfeljtettem eddig írni, bocs.

Norci
norci

Menta!
Még az otthonszülésrõl én nem merném nekem ugye a méretek miatt eleve indították, így megmenekültem a császártól, én semmiképp nem vállalnám,egyébként én bárohl szülök ha Dr. Kodaj Imre és Böszörményi Bea páros no meg a férjem velem van Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Norci: hasfájás: az a tipusú hasfájás, amirõl szó van, nem szólhat már bele ebbe a dologba. Arról meg, hogy melyik gyerek hasfájós, tudnék mesélni. Szerintem nyugodtan próbáld meg a darabosat, ha gáz van, vársz még vele. Szerintem nem a fogakon múlik ez. Rágófogai még úgysem lesznek egy darabig, viszont jó kemény az ínye, azzal elnyammogja.

cory

cory
Budapest

Sziasztok Mindenkinek!

Ha minden igaz, akkor Dzsili majd még jön, csak mostanság nem jut a géphez, azt mondta.

BMárti!
Félreértettél! Én nem vagyok védõnõ, hanem a hozzánk, az a topikot jelentette. DE ha a nõvéred védõnõ, akkor ez is Storno.

Norci!
Szívesen.KépKép Remélem sikerülni fog valami.

Menta!
Csatlakozom azon anyukákhoz, akik nem szülnének itthon. Én sokkal nagyobb biztonságban éreztem magam a Kórházban, azt a 4-5 napot meg ki lehet bírni. Bár most a Beánál elég nehéz volt, mert ugye itthon voltak a fiúk, és iskolába jártak már akkor. A Miki meg akkor kezdte az elsõ osztályt.

Egy kicsit rólunk!
Úgy látszik, én olvasom, hogy betegek a babók, és a Bea szótfogadóan, vagy talán kötelességtudatból, õ is beszed egy kis vírust. Doktor bácsi délben volt, kõpot kapott szirup helyett.KépKép Most meg alvás helyett beszélget a "nagy" beteg.
A Pityu dolgát eldöntöttem, aludtam rá egyet, és ma délben megírtam a felülvizságlati kérvényt, amit holnap fogunk eljuttatni a gimnázium igazgatójához. Én megtettem mindent, most már nem rajtam múlnak a dolgok. Pont.

sziasztok
Zsuzsa

beababa

köpot=kúpot
Bocsánat

beababa

Nem lehet ma lelõni!

Tettem fel új képet a profilomba Kép Vilikét az apjára bíztam egy kicsit este, aki bõszen tápegységet cserélt a gépében a régit meg kirakta a dolgozó szoba elé, hát megnéztem mi az a nagy csend a képen látható okot találtam Kép

Cory köszi!
Neki 4 foga van már azzal már rághat is, ha nagyon akar Kép

Norci
norci

Norci!
Megnéztük apával együtt a képet.
Azt mondta, hogy nem lehet ezt elég korán kezdeni. A Beának saját bejáratú billentyûje van.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

B(itagyú) Márti Kép : köldökzsinór: mai napig emlékszem, amikor a Friss kismamákban írtad, hogy te TUDOD, hogy Pocaklakó Laci kisfiú lesz, mert TE vagy vele soros porton. Ezen vagy két percig rötyögtem akkor. Kép

Dzsili! Merre vagy???? Naaaa! Ne csináááááálj ilyeeeeeet! Ne tûnj el!
Volt nekem is, hogy valami rosszul esett, egy hétig nem is néztem a Babanetre, aztán azóta lelõni sem tudtok. Kép
Szóval hiányzol, írjál légyszi!

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Norci,
mi is megnéztük Vilit a képen, apa csak annyit kérdezett: Ki ez a kis informatikus?Kép

Zsuzsa,
Beának gyógyok!KépKépKépKép

hasplasztika: lehet, hogy rosszul tudom, de éns úgy emlékszem, hogy hármasikrek után jár/vagyis akkor ingyenes. Bár ez egyáltalán nem biztos.

Bogancsi,
küldöm a táblázatot!(sima word táblázat)

Képzeljétek, mi történt: este letettük hangust aludni, nagy csatába is kezdett rögtön az Egérrel, a Babával meg a Kutyával. Ment vagy negyed órát a box, a dumaKép. Aztán egyszer csak nagy-nagy kiabálás, sírás, sikítás.Kép Szaladunk be, erre látok a kiságyban egy takarót üvölteni. Hát Hangám a fejére húzta a takaróját, és gondolom, hogy nem tudott kijönni alóla. Úgy megijedhetett, de kivettük és szépen megnyugodott, visszatettük a kiságyba és már aludt. is.
És voltak apósék is, Hangus meg valamiért megijedt tõlük. Úgy bújt hozzám, pedig ilyet nem szokott.

Szila
szila

Sziasztok!

Norci
Próbálkozz meg te is, hogy csak a metszõiddel rágsz .. Kép nem azon múlik... Elég kemény az ínye már a manóknak, simán elboldogulnak a darabossal .. Legalábbis Csengének abszolút semmi gondja nincs vele, pedig nem is csodagyerek, meg különben is csak 5 fogú Kép
A klasszikus hasfájást nem véletlenül hívják 3 hónapos hasfájásnak .. Durva lenne, ha 8 hónapos kor után is tartana...

... huhh, írnék még, hogy ne unatkozzatok Kép, de kicsilányom végre elaludt, úgyhogy beájulok én is ...

jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Köszönöm annak aki hiányolt, most jutottam csak gépközelbe, nagyon jól esett!

Én nem megsértödtem , rosszul esett hogy egy év távlatából még azt hiheti itt rólam valaki hogy rosszindulatból furkálódnék. Azt gondoltam ennyire már ismerjük egymást még ha nem személyesen is!
Nekem kicsit olyan mintha a tágabb értelemben vett családom lennétek akikkel együtt neveljük a gyerekeinket, ezért vettem érzékenyebbre a figurát azt hiszem!
Mindegy mindig von le az ember tanulságokat aztán haladnak a dolgok tovább....ígérem az alvás témába nem szólok bele többet már úgy is többet mondtam a kelleténél.

Menta
KépKépKépKösziKépKépKép
Én sem szülnék itthon új érveket már nem hiszem hogy írhatnék, nálam is a fö szempont a kicsi biztonsága amit én egy kórházban látok megvalósulni.
Azt hiszem hogy annyira befelé fordultam én ilyenkor hogy nem zavart a külvilág bár meg voltam elégedve a szülészmömmel és az orvosommal egyaránt.
Ráadásul nálunk apuka nem volt hajlandó bent lenni a szülésnél így a nyugodt családias légkör itthon sem valósulna meg.

Márti
Örulok neki hogy úgy néz ki Vilkátok lesz,és föleg hogy minden rendben és egészségesek vagytok! KépKépKépKép
Tudom és hogy nem akart senki kitúrni innen erre nem gondoltam csak valahogy néha úgy érzem félre értenek emberkék és ezért mondtam hogy talán jobb ha nem is írok többet.

Szila
Köszönöm a mailt válaszolok hamarosan de mára már olyan fáradt vagyok! Sokkal jobb kedvem lett általa valóban!

Zsuzsa
Holnap neked is válaszolok jó?!
Nem azért hallgattam hogy mások kérleljenek /bár így utólag minden kedves szó nagyon jól esett/ csak a mai napunk olyan zsufi lett hogy mire egy mondatot leírhattam volna már vagy jött valaki hozzánk vagy a srácokat kellett rendezgetni.
Szerintem jól teszed hogy fellebbezel ennék a sulinak már mindegy de a pontszám máshol is számít és ami a legfontosabb olyan dolgokat nem fogadtak el Pityutól ami egyértelmüen helyes éa a gyereknek az igaszság érzetét is sérti, ha más nem azt látja hogy anyukája ki áll mellette, a többit majd levélben megbeszéljük.
Sok-sok gyógyi Beának! KépKépKépKépKépKépKép

Borcsa
Látod nem lehet ám olyan könnyen lerázni /ezt persze vicnek szántam!/
Napocska még náthás ez kicsit zavarja föleg mikor szopizna, attól tartok nem kifelé lábal a betegségböl inkább befelé.

Solya
Nevelés kérdéséröl szívemböl szóltál, én is így gondolom! KépKépKépKépKép

Zafi
Köszi itt vagyok, tetszett amit Solyának írtál a nálatok lévö szundis dolgokról KépKépKép mert nem egyoldalú olyan emberi!

BSzilvi
Köszi a bókot a kis családom nevében cenzúrázom a képeket nem szeretem látni hogy alig férek el egy kockányi területen KépKépKép De majd igyekszem a képeink közé egyet elrejteni! KépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Laura

Kedves vagy az ilyenek ooooolyan jól esnek! KépKépKépKépKépKép

Dzsili
dzsili

Dzsili!
Most már nyugodtan megyek aludni. A késõi bejelentezésedet vártam, mert tudom, hogy Te ilyenkor szoktál írni. Holnap várom az e-mailedet.

Bea este elmondta szerintem apának a doktori disszertációjának a témáját, csak az a baj, hogy babanyelven.KépKép Miután lefektettük, pardon betettem a kiságyba, és szokás szerint kijöttünk a szobából, kisasszonynak szómenése lett, és apa nem tudta kivárni a végét, ezért bement lefeküdni. Erre Bea belelendült a már említett disszertáció elmagyarázásába, és csak kb fél órája aludt el.KépKép
Szerencsére nagyon ritkák az ilyen esték, és nem hangosan sírósak. Ilyenkor beszélget, néha nyikorog, aztán egyszer csak magától elalszik.KépKép

Köszönjük szépen a jókívánságokat, gyógyokat.KépKép Szerencsére úgy néz ki, hogy egy-egy magasabb láz után úgymond semmi baja sincs a Beának, de azért a gyógyszeres kúpokat megkapja amit a doki felírt.

Sziasztok, Jó éjszakát!
Zsuzsa + és Dr. Bea(aki végre alszik).

Ui: Szila!
Szegény Hanga nagyon megijedhetett a takaró alatt. Én úgy szoktam, hogy a takarót csak akkor rakom rá a Beára, ha már elaludt, és akkor nincs ilyen kalamajka. Ezek a kis ördögök, annyi mindenre képesek, hogy nem is gondolnánk.

beababa

Nem bírtam ki, és felraktam a talis képeket az "ismerjükmeg"-be a Madárházasok közé Kép

.. most már tényleg megyek aludni .. jóéjt!
R.

rebi

Sziasztok!

Szila: KÖSZI!!!

Zsuzsa: gyógypuszikat küldünk Beának! Kép Kép Kép

Norci: Nem semmi Vili Kép

cory: írj egy szót Magadról!!! Jól vagy? Minden rendben???

Has-ügyben: nem lehet esetlg a 4 gyereket ikernek tekinteni??? Kép

Tomival tegnap egy tálból cseresznyéztünk, azaz ettük a húslevest és nagyon tetszett neki. Most várjuk a Nagyit, azaz anyósomat. Babázik egy kicsit, amíg fodrászhoz megyek. 3-kor pedig Tomi lesz soron. Húúúú. Azt hiszem nekem egyszerûbb lesz levágni a hajam... Kép

OFF - akit érdekel: Juli továbbjutott a kémia országoson Kép
Holnap francia-, jövõ kedden fizika Kép Én már nem is tudom követni. Szerintetek nem túlzás??? Néha félek, hogy sok baja lesz a világban, mert túl okos. Na, mindegy. Ez nem volt komoly Kép
Még valami: Dani elkezdte a bizonyítvány-javítást: övé lett a legjobb nyelvtan dolgozat!!!

Na, most már eldugulok Kép
SZép napot!!! bogancsi és Tomi, aki reggel énekelt: lalala Kép

bogancsi
bogancsi

Bogancsi!
Gratulálok a gyerekeidhez!
Solya
solya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X