Sziasztok!
Menta! Alvás ügyben engem pl. nagyon is érdekel minden vélemény, és tapasztalat, nem csak az "aludj jól"-lal kapcsolatosak! Persze abban igazd van, hogy nem ér annyit az egész, hogy ebbõl most vita vagy éppen sértõdés legyen. Meg az is tény, hogy minden gyerek más és más, van, amelyik 5 perc sirdogálás után elalszik egyedül, és ettõl nyugszik meg, van amelyik meg órákig üvöltene, amíg az Anyukája szíve meg nem esik rajta. Nekünk az együttalvás se jött be, de ezt már írtam. Most talán a napközbeni egyszeri alvás és a napirend(del való próbálkozás
) jónak tûnik, de nem akarom elkiabálni...
Itthon szülni én nem mernék. Számomra megnyugtató érzés az, hogy ha bármi komplikáció adódik, akkor ott a kórházi háttér, és a segítség. Megértem a férjedet, biztosan a legrosszabbra is gondol, hiszen aggódik érted, értetek. Te se bocsátanád meg magadnak soha, ha valami jóvátehetetlen történne a kisbabáddal, amin ha kórházban vagytok, a gyors beavatkozás segíthetett volna. Ráadásul már nem csak a leendõ kisbabádért, hanem Helenáért is felelõs vagy, így sokkal jobban kell vigyáznod magadra!
Itt tényleg a konyha a legkuckósabb hely.
Én mindig oda vonulok el, ha valami bajom van.
Bár, a 9. hónapban már nem nagyon tudtam megfordulni benne.
Nálunk ráadásul a mosogatóval és a tûzhellyel szemben van még egy plussz kis keskeny tolóajtós szekrény, mert nem fért el a két háztartásnyi konyhacucc a gyáriban, mikor Lacival összeköltöztünk. Ha ott leülök a padlóra, a hátamat az egyik, a térdemet a másik konyhaszekrényhez támasztom, és már lehet is duzzogni.
Cory! Én is imádtam a havat, amikor még nem babakocsival kellett keresztülmennem rajta! Talán egy olyan háti hordozó, az a csõvázas, mûködõ megoldás lenne. (Tényleg, van valakinek tapasztalata róla?) Nagyon vigyázz magatokra!
Igazad van, más békásiak is eljutnak, sõt, a pocaklakósok is neki mernek vágni az útnak, tényleg nincs semmi mentségem a lustaságomra!
Norci! Elég sok érdekes dolgot írnak a "Végre elaludt a gyermek"-ben is. Sok hasonlóság van az "Aludj jól"-lal, konkrétan ajánlja is azt a módszert (x perc múlva visszamegyek), de még nem olvastam végig most se. Eddig annyit hámoztam ki belõle, ami hasznos lehet, hogy nagyon fontos a napirend, hogy mindig azonos idõben legyenek az étkezések és alvások. Így a gyerek akkor lesz éhes, amikor evési idõ van, és akkor lesz álmos, amikor fekvés. Ez nekem kicsit túl katonás, bár írja azt is, hogy rugalmasnak kell lenni. Szóval én most ezzel próbálkozom, van új napirendünk, amiben a nagy ujdonság a nappali egyszer alvás. Azt már elértem, hogy szegény gyerekem mindig álmos
, és hogy jól összevesztem az Apjával amiatt a reggel tovább kellene aludnia dolog miatt
. Ami még számomra érdekes volt eddig a könyvben, az az, hogy az egész napnak, sõt, a hétnek is legyen ritmusa. Tehát például délelõtt kimozdulunk (bolt, piac, orvos, ami éppen, a lényeg, hogy akkor megyünk), azután ebéd, ebéd után alvás, és utána mondjuk játék uzsonnáig, azután pedig pl. megyek vacsorát fõzni. Így a gyerek tudja, hogy mikor minek van az ideje, és nem fog délelõtt nyûgösködni, hogy játszunk. Aztán a hétnek meg pl. olyan ritmusa lehet, hogy péntekenként takarítok, és a gyerek már tudja, hogy jön a hétvége, holnap Apa itthon marad (talán
), és tovább alszunk reggel. Hétfõnként talira megyünk
, kedden egy kisebb takarítást tartunk, szerdán nagyot sétálunk, csütörtökön meg mittudomén, mit csinálunk.
Szóval vannak a könyvben érdekes dolgok, csak az az egy baj ezzel is, hogy valakinek támadt 3-4 okos gondolata, amibõl írhatott volna egy jó kis fél oldalas ujságcikket, de õ ennél töbebt akart keresni, és inkább könyvet írt. Te meg szánj rá órákat, hogy elolvasod az egészet, és kihámozod belõle azt a 3-4 jó 5letet.
Márti! Vilkához gartulálok! Tudtad te, hogy lánynév fog kelleni!
A cukor-terhelés miatt meg
.
A csoki adás a gyermeknek szuper fogyókúrás módszer! Én egyszer adtam egy ici-picit Lacikának a jó kis Milka csokikámból, na, azóta nem ehetek elõtte egy falatkát se, mert ha meglátja a lila papírt a kezemben, akkor örjöngve követeli. Amíg nem tudta, milyen finom, addig csak kiváncsiskodott.
Szóval mostanában csak titokban tudok egy-egy falatkát bekapni, mikor Lacika alszik, így elég jól vissza sikerült fognom az örökös csokizást.
Zsuzsa! Miért írtad, hogy menjek hozzátok védõnõi tanácsért? Te védõnõ vagy, vagy most éppen kifogtátok a tutit? Egyébként köszi, de nem lesz rá szükségünk, a Nõvérem védõnõ, ráadásul 3 fiúgyermek büszke (és lestrapált
) anyukája, úgyhogy nem is csak könyvbõl tanult észt osztogat.
Én hagynám a fiam pontjait a helyedben, mert ha kiverekszed, hogy mégis felvegyék, akkor már eleve pikkelni fognak rá. Én az ilyen dolgokat úgy fogom fel, hogy a folyó nem arra folyik.
(Olvastad Richard Bach Illúziók címû könyvét?)
Nem tudod véletlenül, milyen programozókat keresnek a Minorhoz? Egyáltalán mi az, úgy értem, milyen cég? Ismerek egy nagygépes (AS400) programozót, aki hamarosan vagy új állást fog keresni, vagy új családot.
Én az elõbbinek szurkolok.
Szila! Szuper lenne csapatostól menni talira! Menta, Tikk, és mi, mind a négyen! Én benne vagyok! Menta! Vállalod az idegenvezetést?
Jól hengzik a hogyan ne legyek tökéletes anyaság.
Majd ha elolvastad, írd meg, tényleg jó könyv-e, mert ha igen, engem is érdekel!
Éva! Az ilyen mûtétek TB támogatottak, vagy fizetni kell értük egy kisebb vagyont? Mondjuk csak kivánmcsiságból kérdezem, mert én tuti nem merném rászánni magam.
A CORA-ban én vettem szombaton egy doboz (fél kg.) gombát. A tetején (ami látszott) 6-8 szép, közepes nagyságú fej volt. Alatta meg kb. negyed kiló körömnyi kis szarság. Azt hittem, megõszülök, mire megpucolgattam õket, de csak a nagyok nem lettek volna elegek a vacsorához.
Ez azért elég egyértelmû szándékos vevõ-megtévesztés.
Szóval abból a fajta gombából ne vegyetek, amin keresztben még egy papírszalag (kék?) is van.
Borcsa! Mi az az ambuláns szülés? Megszülsz a kórházban, azután feltápászkodsz, és hazaballagsz?
Lina! Csúcs a történetetek a kakis pelussal.
Meggyõztetek, semmiség volt az a kis pancsolás a babakozmetikumokkal.
Persze könnyen vigyorgok most, hogy végre süt a nap, ki van takarítva a gyerekszoba, már biztos, hogy nem lett semmi baja Lackónak, és ráadásul itt voltak a szüleim is.
Én is 3 év korkülönbséget terveztem eredetileg, de a védõnõnk örökké cseszeget, hogy az a lehetõ legrosszabb kor lenne Lacikának, akkor viselné a legnehezebben a kistesót. Õ egyértelmûen a max. 2 év korkülönbség híve. Mondjuk mostanára eléggé meggyõzött már a saját begyepesedettségérõl, tegnap eldöntöttem, hogy ezetúl nem tekintem a véleményét mérvadónak. Ugyanakkor azért beletette a bogarat a fülembe...
Nekem a Kíráról Kyra Eleison jut az eszembe. (Egyik Vavyan Fable könyv hõsnõje)
Hû, máris rengeteget írtam, és még sehol se tartok...
BMárti