Új privát üzeneted érkezett!

Itt az este, itt vagyok én is!

Lilla! Nekem is úgy tűnik, hogy Bí leválasztja magát! Tudom, hogy lelkileg nagyon nehéz, de hidd el, ez a legjobb mindenkinek!!!!! Én két apasztáson és egy elapadáson estem át, mindegyik megviselt nagyon! Az egy év gyönyörű teljesítmény! Csak vigyázz a gyulladásra, mert az borzalmasan fáj! Az urtica nagyon jó, szerintem meg se várd, hogy túlfeszüljön. Nekem még a zuhany alatti maszírozás segített! Én még nem adtam a gyerkőcöknek ilyen korban tehéntejet, mert féltem az ekcéma miatt. Én Gézunak ezt a banános Mildibét adom, sógornőm rizstejet ad, de az elég húzós. De mintha láttam volna a DM-ben gyerektejet, németül Folgemilch-nek hívják! A harapásra is vigyázz, mert lehet belőle nagy baj is. Én is a harapás miatt választottam le Gézut, pedig úgy szerettem volna még szoptatni, és tudtam is volna!!! De ilyen az élet, és MINDEN GYEREK MÁS!!!

Rita! Ha sok a pisi, akkor én is kicserélem! Nálunk napközben 4-5 volt ennyi idős korban, most már csak 3-3 Gézunál is, Panninál is!!!

Sára! Megértelek a lelki dolgok miatt!!!! Ha én hazajövök anyukáméktól, vagy ők innen elmennek, 1-2 nap, mire helyrerázódok, és belejövök újból mindenbe! Én is szeretném, ha többet lenne itthon a férjem, de én már belenyugodtam, hogy olyan a munkája, ami miatt ritkán tud este itthon lenni. Depihangulat mindenkinél előfordul! Nekünk ma például olyan nehezen indult a napunk, fél 11-kor még mindig csak a tegnapi és reggeli romokat takarítottam, a gyerekek meg nem akartak kimenni az udvarra játszani. De aztán egész délután kint játszottunk, és tök jó naspunk lett. És ma Apa is hazajött hatkor!!!!!

Úgyhogy megyek is hozzá, mert csak belógtam pár percre!
Sziasztok, jó éjt!!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

"Friss" kismama vagyok. Dr. Szóbel Gábort ajánlották, hogy őt keressem meg a terhesgondozással és szüléssel kapcsolatban. Tudtok esetleg segíteni a tapasztalataitokkal?

Köszönöm szépen! Sziasztok!

Gabo
gaboo

Sziasztok!
"Az nagy kórházi struktúraváltásnak" köszönhetően gondolom nem az egyetlen 35 hetes kismama vagyok aki orvosával vagy orvosa nélkül kényszerül bolyongani a budapesti szülészetek között a hol is szüljek kérdéssel. Nálunk már az nagyjából eldőlt, hogy a doktor úr itt fog szülést vezetni, de nekem semmi infóm sincs a II. klinikáról. Visszaolvasva sokmindent megtudtam, bár minden hasznos naprakész információ érdekel (kórházba mit kell vinni, hálóing, babaruha, babához szükséges egyebek, pelenka, popsitörlő, alkohol hintőpor stb stb), illetve ami fontos volna, hogy a klinika honlapja szerint van szülésfelkészítő előadássorozat, ami a 2006-os program alapján áprilisban kezdődik, vagy tavaly úgy volt. Kérdésem lenne, hogy most is van-e ilyen előadás, mikor és hol, illetve van-e lehetőség megnézni a szülőszobát, és jó volna beszereznem a praktikus infókat a melyik kapun kell bemenni, hányadikon van a szülőszoba, hogy találjuk meg stb.
Előre is köszi minden segítséget :
minka
minka

Sziasztok!

Megint elszalt, ami irtam, megyek word bacsit meglatogatni :twisted:

Szoval
Rita, Zsu, köszi :). Mostmar jobban vagyok, tegnap volt a kritikus nap. Ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül. Tényleg mindig kell 1-2 nap mire (ujra) belejön az ember a régi rutinba.

Gabo, szia :).
A dokidat nem ismerem, még a nevét sem hallottam még. Ha visszalapozol egy kicsit talalsz egy tablazatot, h ki kinél szült, hatha...Remélem tud segiteni valamelyikünk!
Hany hetes vagy amugy ?

Minka szia :). Ezek szerint mas korhazban szültél volna és nem klinikas dokihoz jartal eddig?
Lillanak van egy jo kis listaja, h mit kell bevinni, szivesen elküldi majd szerintem.
Haloing nem art, ha van, szülésnél nem mindig adnak utana mindenképp kell több csere (akkor mar tuti nem adnak).
A babanak nem kell ruha, csak az, amiben hazaviszed, szoval raér, ha valaki behozza neked, mikor kiengednek. Pelenka nem art, ha van, bar adnak, de nem mindig elég a napi adag. Popsitörlöt elvileg kapsz ajandékcsomagban, de az sem art, ha van. Amikor bent voltam masfél éve volt böven alkohol, hintöpor, stb.
Felkészitö tényleg aprilisban indul szerintem. Sajna nem tudom a védönö szamat, aki tartja, de biztosan megadja itt valaki. A tanfolyam keretében szerveznek szülöszoba latogatast.

Praktikus infok : ha jartal mar a klinikan nagyon könnyen megtalalod a szülöszobakat. A földszinten vannak, a CTG-s labortol kb 20 méterre (oda ugyis elmész majd). Ha jol emlékszem napközben az alagsorban, a büfénél levö betegfelvételnél kell bejelentkezni, ha szülsz (ez olyan fura szerintem!). Ha éjszaka jössz akkor egyböl mehetsz a szülöszobakra.
Remélem nem irtam hülyeséget, légyszi javitsatok ki, ha igen! :P

Nem tudom van-e/lesz-e fogadott szülésznöd, ha igen ö mindent elmond és mindent megmutat.

Jo éjt!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Már olvaslak Titeket egy ideje. Gratulálok a gyermekekhez!

Minka: tegnap volt az első felkészítő. Jövő héten kedden 13h-tól torna (könyvtár-szobában, amit majd én is a portástól fogok megtudni hol van, gatya, póló, zokni, törölköző kell),
14.3o-tól előadás a 2. emeleten (kb. 3o pocakos asszonyka lesz ott, nem lehet eltéveszteni.) Jövő heti téma: "Amit a terhességről tudni kell. Élettani változások." A mostani elején még pár kismama (ők is kb. 35 hét fele, vagy előrébb vannak) egyezkedtek az előadóval, hogy mehessenek szülőszoba látogatásra, amit megpróbálnak megszervezni nekik, ill. nektek. Apuka is eljöhet az előadásra és a látogatásra is.
Most a klinika bemutatása volt, lényeg az volt, hogy ha az utcán ér el a szülés, akkor is gyere batyu nélkül, mindent kapsz.
Ha van időd cuccolni: törölköző, hálóing -szülésnél ha ragaszkodsz a sajátodhoz maradhat, ha nem adnak-, papucs, betét, innivaló -vajúdás alattra is vihetsz- szőlőcuki vagy ilyesmi energiabomba, tisztálkodó szerek -először csak saját részre-, evőeszközök, pohár. Babaruha csak hazamenetelhez kell.
Szülésnél csak egy hozzátartozó lehet bent, de ha szeretnél többeket magad mellett tudni, váltogathatják egymást.
Minden beavatkozást megválaszthatsz -gondolom ez azért esetfüggő- ha valamit szeretnél, és nem mondják, kérheted (pl.beöntés). Fanszörzetet hüvely körül kérik eltávolítani.
...ha még eszembe jut valami leírom.
Szimpi volt, én is most voltam a klinikán először, bár orvosom ott dolgozik, úgyhogy annyira én nem vagyok "elapátlanodva" ha megyek szülni.

Bár Ti nem tudjátok, de egy csomó mindenben segítettetek már. Köszönöm szépen!

Jó éjt! ckat
ckat

Sziasztok,

köszönöm a tegnapi hsz-ket. Még mindig emésztgetem a dolgot, Fiatalúr továbbra sem gondolta meg magát, úgy néz ki elválasztódott. Cserébe sokat bújik.

Egy fontos kérdésem lenne: Az utricát hogyan kell szedni? Nincs benne a homeós füzetben. :O
Azt ugye jól tudom, hogy a 15CH-t kell szedni apasztásra.
Borogatom hideg vízzel, ma reggel kicsit fejnem kellett, csak annyira, hogy a kis csomók eltűnjenek (egyébként ezt megitta pohárból Bí nagyon jóízűen).

Szép napot!
Lilla

lilló

Sziasztok!
Gyorsan benéztem, amíg nem jár le a mosógép. Aztán indulás ki a kertbe kertészkedni. Gumikesztyű, és GYOMLÁLÁS! Utálom, de kénytelen vagyok. És van három komoly segítségem!!!! Előre lefogadom, hogy össze fognak veszni a kapán, talicskán és MINDENEN!
Lilla!
Masszírozd szerintem sokat a cicidet, hogy a csomók ott ne maradjanak! Elfelejtetten a bogyeszt, nekem a gyógyszertáros csajszi mondta, ebbe sajna már nem tudok segíteni. Most Gézuval meg nem szedtem, mert ő már csak 2x szopizott, és az egy hét alatt elapadt, csak egy kicsit fájdogált, meg feszült.

Minka! Nekem olyan listám van, ami nem csak a kórházra vonatkozik, hanem a szülésre meg utáni időszakra. Írd meg priviben a mailcímedet, elküldöm szívesen. Minél több listát kapsz, annál jobb, mert biztosan én is kihagytam valamit!
De jó neked, hogy nem sokára babázni fogsz!!!!! Tegnap is úgy éreztem, hogy még egyet szeretnék én is!!!

Sára! Hogy vagy? Ma olyan szépen süt a nap!

Anid! A múltkor valamire nem válaszoltam, de már nem tudom mire!

Na, megyek a gazományainkhoz! Este jövök!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Minka
Ha este mész szülni, akkor a portás kicsit csodálkozni fog, jó sokáig kopogtattunk mire beengedett :-). Nálunk legalább így volt, pedig gondolom nap mint nap mennek a nők szülni, de lehet hogy csak álmából keltetteük fel és azt se tudta hol van.
Szóval ha este mész, akkor ha átjutottál a bejáraton, akkor egyből jobbra van egy folyosó és annak a végén van a szülőszoba. Ott is csengetned kell, mert oda nem engednek be mindenkit. nálunk úgy volt, hogy csengettem, mondtam, hogy folyik a magzatvizem, aztán gyorsan megvizsgáltak és után a vajúdóba küldtek (az is a szülőszobáknál van) és csak utána mehettem ki megmondani a férjemnek, hogy nyugi és még nem szülünk. Tehát ha már beindul őt csak akkor engedik be, azt hiszem.
A felkészítő folyamatosan van, ha véget ér egy, akkor kezdődik a következő, és bármikor csatlakozhatsz, ha első baba akkor érdemes eljárni, mert nagyon sokmindent megtudhatsz.
A babáknak adnak ruhát, neked csak a hazamenőruhájáról kell gondoskodnod.
Mellszívót vigyél, és egy-két textil pelenkát, de másra nekem nem volt szükségem, mindent kapsz.
Ez most hogy megy? Van egy dokid, akihez eddig jártál és őt viheted magaddal a kijelölt kórházba? És őt beengedik és így ő vezetheti le a szülést? Fura egy rendszert csináltak :shock:

ckat
A könyvtárszoba pedig a bejárattal szemközti folyosón van, vagyis át kell menni az aulán és balra az első ajtó. Nagyon jó lesz a torna :) mi is sokan ott ismerkedtünk meg.

Lilla
Sajnos én nem tudok nekd segíteni, de tudod előbb utóbb mindenkinél előjön ez a gond.

Prücsök
Voltam a Brendonban, jövő hét végén lesz Esprit babakocsi. Gondoltam előbb itthon megnézem, kicsit tologatom, kipróbálom, hogy tényleg annyira stabil-e amit mondtál és utána lehet, hogy mi is kimegyünk Bécsbe és ott is körülnézünk.
Volt egy anyuka és még 3 hónapos sem volt a gyereke és vett neki esernyős babakocsit, amiben csak ülni lehet, de szegény baba szerintem még fordulni sem tudott. Alig tudtam megállni, hogy ne szóljak neki, hogy ezzel fogja tönkretenni a gyereke hátát, de aztán úgy gondoltam, hogy még azt hinné hogy okoskodok és inkább eljöttem, úgyis siettem.
Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

gaboo:
Én ismerem az Sobel Gábort, annak idején (3 hónapja) sokat járt vizitelni a patológiára. Nagyon rendes orvos szerintem, fiatal, de lelkesnek tűnik.

minka:
szülőszoba látogatás minden kedden van, van egy erre specializálódott nő, hirtelen nem tudom a nevét. Valamilyen Éva, de lent az alagsorban a betegfelvételi ablaknál (a büfénél) ki van írva a neve és telefonszáma.

Kép
Kép
Kép
mágnes

sziasztok!!!

hat nem csodas az ido :D ? eljen a tavasz!

ma voltam 38. hetes uh-n, minden rendben van, kiscsaj normal meretu & mindene jol mukodik :D :D .

tudjatok, en jottem at a klinikara mult heten a Margit bezarasa miatt.

talalkoztam ma dokimmal, nagyon megnyugtato volt, megmutatta a szuloszobakat, meg par szoban elmondta, hogyan zajlanak majd a dolgok.

csak en vagyok ugy szules elott 1-2 hettel, h neha nem hiszem el, h nekem kell majd vegigcsinalnom az egeszet, neha meg mennek barmelyik pillanatban, h talalkozzak vegre kislanyunkkal? kicsit skizofren allapot...

szerintetek valasszak szulesznot? nem tudom eldonteni... ha nem valasztok, nem neznek majd ram annyiszor? vagy maskepp bannak az emberrel, ha nem valaszt?

remelem, mindenki elvezi a gyonyoru idot, aki teheti!

udv nektek!

Kép
boga

Sziasztok!

Lilla,
az elválasztás szerintem már biztos!Tejet még ne adjál neki legalább 1.5 éves korig.Helyette a 3-as tápszert,ami a Folgemilch,8 hónapos kortól adható.Az is tehéntejből van,tejpor,a babáknak kifejlesztve,de mégse direkt tejet kap a baba.A DM-ben van saját márkájuk is,az 1200 ft és 800gr.a Humana az húzósabb,2200 ft és 650 gr.Úgy kell elkészíteni,mint a tápit,mindegyiknél le van írva pontosan hogyan kell.Aztán majd ezt felválthatja a rendes tejci.Ezek alma ízesítésűek,de egyáltalán nem érezni az ízükön,én már pici kakaóval is adtam a Hannának,hiszen mi már 16 hónaposak leszünk.Hanna szereti ezt a tápit is.De szerintem,ha nem fogadja el Bí ezt sem,akkor se aggodj,hisz elég sok tejterméket adsz így is neki.Gondolom tejpépeket is kap(amit kanállal adunk)tehát a "tej"bevitellel nincs gond!
Fel a fejjel!!!

Tegnap voltunk Biatorbágyon egy piszochopedagógus fejlesztőnél a Zsolti ügyében!Most már tudjuk mi áll a háttérben!Az egyik fajta reflex működése el van maradva.Ez a reflex felelős az agy azon működéséért ami a kommunikáció-,magatartás-,tanulási nehézségért felelős.Azt mondta a hapsi,hogy tökéletes már sosem lesz ez a reflex,de sepeciális tornával-amit le is rajzolt-fejleszthető.A logopédia is nagyon fontos,nem szabad abbahagyni,de önmagában nem elég!Sőt,ha nincs torna akkor rosszabbodhat az egész és komoly magatartási és tanulási problémái lehetnek!Egyszóval naponta kell ezeket a gyakorlatokat elvégeztetnem vele.Folyamatos kapcsolattartásban maradunk a hapsival és egy hónap múlva ismét látni szeretné.Ezért a reflex elmaradásért voltak a mozgási elmaradásai is.A Hannát is megnézte,vele is kell tornázni,de nála nincs akkora gond!Vannak hasonló jelek,de nem olyan "súlyosak"mint Zsoltinál.Pl.állásból nem huppan fenékre,hanem térdre,a lábai közé ül,nem rendesen.Ezek ennek a reflexnek az elmaradását mutatják.Azt mondta semmiféle képpen ne vezessem a Hannát kézenfogva,mert azzal csak ártanék.Zsoltit nem vezettem,azt mondta ennek örül,mert a reflexnek nem tesz jót.Azt is megtudtam,hogy azért nem szabad ültetni a babákat,mert ez is ezt a reflex működést gyengíti.Tehát nem a gerinc és a tartása miatt nem szabad.Egy csecsemőnek csak akkor szabad ülni és járni,ha maga teszi.Mondjuk nálam ezzel nem is volt gond,mert és egyiknél sem erőltettem egyiket sem.
Azt sajnos nem tudják,hogy mitől alakul ki az a gyengült idegrendszer,ugyan is az idegrendszer azon része,ahol ez a reflex működik az gyenge!Azt mondja bármilyen szülés alatt bekövetkezett stressz okozhatja.Nem kell hozzá oxigénhiány,élesztés,stb.Sőt a szoptatási nehézség is kiválthatja.De ezek a dolgok abszolút nem általánosságok,csak lehetséges tényezők.Mondjuk Zsolti egyáltalán nem szopott,4 napig fogadta el a cicit.
Szóval lesz teendőm vele bőven!!!!!!!!

Puszi

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Zsu, köszi, mar teljesen jol vagyok :) :) :)
Szerintem a hormonok is szorakoztatnak néha!
Ezek szerint nalatok is Apa a sztar? Mar többen mondtak, hogy igen, de néha mégis ugy érzem vmit rosszul csinalok... :lol:

Boga, ismerös a skizofrén allapot!
Nagy fejtörés utan nem valasztottam szülésznöt. Makom volt, mert egy nagyon jot fogtam ki. Legközelebb biztos fogok valasztani, mert ö van veled leginkabb.
A legtöbb szülésznö jofej, de ha éppen dömping van, mikor Te is szülsz legalabb nem kell parazni, h elökerits valakit, ha az ügyeletes 3 felé rohangal. (ennek kicsi az esélye, de sosem tudhatod).
A dokid asszem Zsoldosné Etaval szokott dolgozni, ö nagyon-nagyon szuper.

Anid, légyszi szolj, ha sikerült egy jo cipö boltot talalni. A multkor vki a Magyar utcat emlitette, vagy rosszul emlékszem?? Le akartam irni, de kiment a fejemböl :roll:.

Az idö cso-da-la-tos gondolom ezért ilyen kicsit itt a forgalom most :) !

Sára

Kép

Kép
saara

Lilla, tejjel kapcsolatban a multkor elfelejtettem irni, h az allergologus, akihez jarunk a multkor azt mondta, hogy 2 éves korig nem lenne szabad tehéntejet adni a gyerköcöknek!

Sára

Kép

Kép
saara

Megint én :oops:

Timi, csak most lattam, amit irtal.
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben alakuljon Zsoltival!!! Meddig kell tornaztatni, mit mondott a pasi?
Jo hir, hogy sikerült hozzaértö szakembert talalni!

Sára

Kép

Kép
saara

Köszönöm szépen a sok gyors és hasznos információt.
Jövő héten mindenképp elmegyünk a párommal az előadásra, hátha meg tudjuk nézni a szülőszobát.Igazából a helyismeret miatt vagyok kicsit izgulós, ha valami véletlenül hipp-hopp történne, tudjuk, hova kell menni.Bár még csak a 35. hétnél tartok, és a 39. héten "szoktam" szülni, a harmadik babát várjuk.
Bogához hasonlóan én is a Margitban szültem volna, így csöppentem ide.
Az a rendszer, amit gabek említett, hogy az ember magával viszi az orvost a területi kórházba, szóval ezt szerintem ágnesen és lajoson kívül senki sem gondolta komolyan . lehet hogy ők sem....
Nekem az a szerencsém, hogy az orvosom számára átmenetileg vagy véglegesen de megoldást jelent a SOTE II., én területileg nem tartozom ide, de a doktor ide köt szerződést, itt fog dolgozni, tehát én is ide jövök szülni.
Így elkerülöm a kórházi csomagba: betéthálóingfogkefepapucs, ja meg az orvos ...című abszurd helyzetet.
Mégegyszer köszi a gyors válaszokat, még a gyerekágyról is érdeklődnék, hány napos a bentlét, és a baba végig ottlehet a mamával ugye?
köszi minka
minka

Ebéd utáni pihit tartok, mert kivan a derekam. Szedem a szomszéd szemetét, mert most építkeznek és minden nyavalyát áthoz a szél. És mit csinálnak a gyerekek, ha furcsa dolgot találnak???? A csikkel cigiztek, azt a hehér szigetelő habot szétmorzsolják, megeszik, a homokozóban is mindenféle gusztustalanságot találtam. Ja, és persze szóltam a szomszédnak, hogy szedje össze. Persze nem szedte, egy vállrándítással elintézte. Gyűlölöm a szemetelő embereket, remélem Petike vissza fogja nekik mondani, hogy csak a buták szemetelnek. De ettől nekem még nem jobb, sajna. Na, kidühöngtem magam!
A gyerekek pedig nem is veszekedtek a szerszámokon, mindenki kapott valamit, és végig mellettem "dolgoztak".

Timi!
Tényleg jó, hogy most már tudod az okokat. Akkor, fel a fejjel, és teljes gőzzel tornázni! Valahogy mindig rád gondolok, mikor eszembe jut, hogy csak jó lenne még egy pupák nálunk is!

Lilla! Én is csak 2 évesen adtam a gyerekeknek tejcsit!!!! Azért írtam a többit.

Borzalmas ez a kórház-mizéria!!!!!! Inkább nem minősítem a kormányt, Molnárt, meg az államtitkár-lyányt, mert NAGYON CSÚNYÁT mondanék!!!!!! És szegény apukám pont most kezdett el járni kezelésekre, 70 évesen ide-oda kell rohangálnia. De pont most modta, hogy mégis felírhatnak 3 hónapra gyógyszert, 1 hónap helyett. Képzeljétek, ha mindenért havonta kellene háziorvoshoz menni!!!

Azért én minden új kismamát csak bíztatok, mert a Klinika tök normális, és biztosan minden rendben lesz! Csak optimistán!!!!!!

ÉS gyönyörűűűűűűű az idő! Pólóban voltunk kint. Délután megyünk csúszdázni!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Halihó!

Sára
Nem találtunk cipőt, legalábbis az un.AOUTletben (Soroksári út) -én nem tudom,miért nevezik így ezt a boltot,nagyon sok minden ugyanannyi,mint a boltban. Viszont a 110.szám alatt van egy Artis nevű bolt, és ott olcsóbb volt a cipő!

Sajnos a hangulatváltás mindenkinél megvan!
Én már gondoltam arra is, hogy anyázom magam, hogy a gyerek engem is szólitson!

Timi,Muzsu
Kérédsem lenne: ti hogy hozzátok össze,hogy a gyerkőcök egyszerre aludjanak.
Tesóval eléggé figyelni kell, hogy a két gyerek ugyanakkor aludjon el. Katám mondjuk álombadumálja magát, de Panka (20 hós) eléggé sírdogálva, anyához ragaszkodva sokára alszik el.

Timi
Akkor most tornáztok ezerrel.De legalább most már tudjátok mi a baj, és lehet orvosolni!
Azt lehet tudni, hogy mire kell figyelni, mondjuk a mozgásfejlődés területén?

Muszu
A csajszit,aki eddig államtitkár volt, ha jól hallottam most miniszternek is jelölnék!

:? :? :? :cry:
A lombikos érintettség miatt ismerem e témában alkotott véleményét! Nem részletezem, de hülye az a nő!

Prücsök
Lehet,hogy elkésett az ötletem?Fotómontázs rólatok!
Vagy egy album a gyerekorától kezdve összeszedve!
Vagy egy takaróra rányomtatni a képeit!

Minka
A bentlét egyénileg változó: függ: gyerktől,tőled,volt e műtét, van e ünnep a közlelben, mert akkor hamarabb útnak bocsátanak!

Boga, Minka
Nagy a zűrzavar a kórházban? Mit mondanak a dokik?
Szülésznő pedig jó ha van a tarsolyban!

Kép
anid

Szia Anid!

En nem tapasztaltam, h zurzavar lenne. Akivel talalkoztam, (uh-os no, dokim, ctg-s no) mindenki segitokesz, es kedves volt, dokim bevitt, megmutatott egy szuloszobat is, azert egyet, mert mindenhol volt vki. Gondolom, a frontok beinditottak a dolgokat.... csodalkozom, h mi meg egyben vagyunk Lujzimmal :D

Szoval, sztem itt csak annyi valtozott, h nehany dokinak hirtelen tobb kismamaja lett. Latszolag viszont zajlik az elet

Kép
boga

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Sajnos bekövetkezett a legrosszabb, költözöm haza a Norbival,nem tudunk szót érteni apával,pedig nagyon szeretem.
Ez van, nem vagyunk egymáshoz valók :cry:

Szóval,most megbírkozom az egyedül neveléssel.
Csak az a szar,hogy tényleg tök egyedül.
Bár itt sem csinálták helyettem.
Nem tudom kinek lesz jó ez az egész,de most nagyon szarul érzem magam.
Pakolok mindent össze.
Netem az egy darabig nem lesz,később nem tudom,hogy hogy fogok állni anyagilag, de igyekszem olvasni titeket.

Puszi Mindenkinek!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!!

Uj vagyok ebben a topicban,olvasgattam mar vissza,de meg meg is fogom tenni! :wink:
Gratulalok a szep babaitokhoz!
Junius 28ra vagyok kiirva.
En is pontosan ugyanugy kerultem ide,mint Minka.
A Margit korhazban szultem volna,de a a tortenesek miatt a dokim a II.Klinikaval kot szerzodest es ott fog szuleseket levezetni,igy kovetem en is.
Csak hat en sem voltam meg sosem ebben a korhazban,igy mindenkeppen jol jon minden info es segitseg!
Elolvastam amiket Minkanak irtatok,es a magam neveben is megkoszonom!
Biztosan lesznek meg kerdeseim,elore is koszonok minden segitseget!!!!!!!!!!!!
(Pl szuleszno kerdese..ugye nem ismerek senkit :?
Gondolom erdemes fogadni.)
Remelem befogadtok! :wink:

Puszi

Kép

Kép
arwen07

Hali!

Minka: felkíszítős néni, dr Bán Judit, 72 órában határozta meg a bentlétet. Baba végig veled lehet, de beadható a "közösbe" is ha pihizni szeretnél. Látogatás üvegajtón túl van, baba persze csak kukkolható a rokonságnak.
Egyágyas szoba fürdőszobával (baba, mama meg azt hiszem apu is napközben) 8000 Ft/nap. A többi szoba öt ágyas, ott szobánként van mosdó.
Szülésznőre azt mondta, hogy előbb dokit kérdezzünk meg, van e "párja", mert gyakoriak a kialakult duók. Ha nincs favoritja, szülőszobalátogatás alkalmával találkozhatsz szülésznővel. Ők maguk között rugalmasan kezelik a műszakváltást.
... ezeket mondta, de a gyakorlati működés, hogy így van e?... gyakorlott anyukák kijavítanátok, ami mégsem így van?
Szóval, én első gyermekem várom, tág szemekkel és fülekkel hallgattam az előadást. (és mindent szó szerint úgy képzelek el, ahogy mondanak)

üdv.: ckat
ckat

Hello!

Ismét csak bekukk, építkezünk, takarítok, stb. Szóval bocsi.

Az új kismamiknak külön üdv.

Kérdeztétek a CIPŐBOLTOT. Az Astoriánál a Magyar utca elején van a Melánia cipőbolt. Akinek ajánlottam nagyon köszönte, az árak miatt.
A nagylánynak is mindig ott vásároltam és hatalmas a választék.

Ha esetleg ellátogattok arra, leírnátok most mi a helyzet, mert lassan aktuális lesz a "főnöknek" is.

Köszönöm
Andi

Mindenkinek üdv.

Kép
andusz

Dorka, NAGYON sajnalom, h igy alakult a helyzet nalatok...
Arra gondolj, hogy Norbinak jobb, ha "tiszta" légkörben nö fel. Nekem elvaltak a szüleim - igaz, h nagyobb voltam - de gyerekként nincs rosszabb, mint anyudat és apudat veszekedni latni és allando feszültségben élni.

Ha barmiben tudok segiteni szivesen megteszem.

Hova költözöl haza?

Sok +++++++++ Neked.

Sára

Kép

Kép
saara

Dorka
Most csak neked mert még ezer ma a dolgom. Nagyon sajnálom, hogy ez van nálatok.
Hova költözöl, melyik kerületbe?
Azért a talikra ugye jössz?
Mert mi nagyon megszerettünk ám :P

Gabek

Kép

Kép
gabek

Dorka
Sajnálom! De lehet,hogy a távolság segít tisztán látni. Valóban a fiadnak jobb lesz,ha te is nyugodtabb leszel!

Miben segíthetünk????

Edina

Kép
anid

Dorka!
Nagyon szíven ütött a dolog, szívből sajnálom!!!!! Próbálj meg új életet kezdeni, ha már tényleg nincs együtt jövő!!! És gyere minél gyakrabban majd, nyugodtan panaszkodj!!! És tényleg szólj, ha tudunk valamiben segíteni. Néhány meleg szó is fontos!!!!!! Hol laknak a szüleid?

Anid!
Együttalvás változó. Peti és Panni soha nem aludt egyszerre délután, de éjjel Panni 7 hónapos kora óta. Gézut 7 hónaposan tettük be szintén, néha bőgött éjjel, de nem zavarta a nagyokat. Este nálunk nincs meseolvasás, mindenki nyugszik az ágyában és pár perc alatt elalszanak. Nálam a nappal a gázosabb, mert Petike leszokott a délutáni alvásról, mikor megszületett Gézu. Ő csak fekszik a kanapén a nappaliban és olvasunk, vagy mesét néz. Délután Panni medg Gézu együtt alszanak, elmagyaráztam Panninak, hogy ne menjen át, mert eleinte mindig átmászott Gézuhoz. Van, hogy ébresztik egymást, van, hogy Gézu még alszik. De nem könnyű összehozni! Viszont én úgy vagyok vele, hogy az éjszakák jók, nekem ez megfelelő, mert én soha nem aludtam délután. Persze heverészni nekem is jól esik akkor!!!!! Szerintem neked Katával nem lesz gond, ha lesz kistesó, hiszen tök jó alvó!
Én is olvastam az újságban, hogy Ágika a favorit a miniszteri posztra!!!!!! Nálunk a baráti körben 3 házaspár van, akik vagy befecskendezésre, vagy beültetésre járnak. Szerinted mi a véleményük Ágikáról????!!

Megyek nézem a Hősöket! Az egyedüli dolog, amit megnézek most a tévében! Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Dorka,
nagyon sajnálom!Gyere ahogy tudsz közénk!A múltkori ilyennél már leírtam a véleményem,gondolom még emlékszel rá!A lényeg:a gyereknek jobb külön,nyugiban,mint együtt állandó veszekedésben!
Azért kár,hogy a párod nem veletek együtt gondolja a jövőt.
Fel a fejjel! :wink:

Puszi

Timi
timiban

Muzsu

Te bírod a Hősöket! Azta!!!!
Én már régóta nem nézem a tévét. egyszer apa szólt, hogy amiket nézek az mind véres4 És tényleg!!! Helyszínelők, Vészhelyzet, Hősök...stb!

Ágika,csak addig beszél erről a kérdésről így míg ő maga bele nem kerül! de nem akarom, hogy ő is ezt csinálja végig. (Tudod: A szomszéd esete is dögöljön meg!)

Kép
anid

Sziasztok!

Köszönöm Ágnes a segítséget. A táblázatot megnéztem, és láttam, hogy sokan szültetek Ács doktornál. Ezek szerint ő is közkedvelt orvos. Tudtok hozzá, akár privátban elérhetőséget küldeni?
Most teszteltünk a héten, s pozitív lett. Mivel a II. Női a körzeti kórházam, ezért érdeklődöm, hogy kit érdemes felkeresni.

Sziasztok!

Gabo
gaboo

Sziasztok!

Köszönöm Lányok!
Haza,hozzám megyek a XVII. kerületbe.
Még jó,hogy tudok hová menni.

Jövök ahogy tudok,a talikra is megpróbálok eljutni.
Időm az lesz,a buszozást meg majd kibírom.

Puszi!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Anid!
Tényleg véres, és nem is nézném, de pont anyáéknál voltam, mikor az első kettő rész ment. Hímezgettem a tévé előtt és valahogy ott ragadtam. Amúgy tényleg semmit nem nézek, de ezt most elkezdtem. Biztos te is így vagy, hogy most már kíváncsi vagyok. Aztán lehet, hogy feladom, mint a Vészhelyzetet. Már régen nem nézem azt se! Este, ha hímezek, akkor csak fél szemmel nézem a tévét, mert számolom a színeket. De akkor már inkább a híreket választom (azok is véresek :x ), meg a TV Paprikát, Deko TV-t. Ha Apa itthon van, akkor Discovery, Viasat History, Eyplorer meg Sport minden mennyiségben!
Megyünk ki a kertbe, a délelőtti itteni találka elmarad, mert betegek a szomszéd gyerekek. De az én kiscsoportom így is elvan az udvaron.
Találtál taxit?

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Dorka, nagyon sajnalom. Sok erot kivanok! Es gyere gyakran, meselj, mi van, hogy alakulnak a dolgok.

Ckat, annyit modositanek, hogy a nem fizetos otagyasokhoz is van kulon furdoszoba.

Tovabbi szep napot Nektek!

P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Dorka,
nagy ölelés neked. Ilyenkor úgysem lehet semmit mondani. Ha nagyon egyedül vagy, szólj, és átugrunk hozzád Mátéval, vagy te is jöhetsz. A XVII. az ide közel van (? asszem). De bárhogy is, megoldjuk.

Többieknek is pusz,
R.

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk megint, meg 1 kérdés.

Volt valamelyik babónak bárányhimlője 7-8 hónapos kora körül? Hogyan zajlik le a betegség ebben a korban? Mire kell figyelni? Mit lehet tenni ha mondjuk megkaptuk és még lappang benne? Meddig lappang?
Nővéreméknél voltunk vasárnap és akkor még nem volt semmi baja a 13 éves leányzónak, de ma beszéltem a nővéremmel és mondta, hogy mára kijött neki. Előtte meg a 10 éves öccsének volt állítólag, de vasárnapra Ő már tünetmentes volt. Vajon Ricsi is megfertőződött? Ilyenkor már oltást késő beadatni ugye? Felhívtam a védőnőmet, de semmit nem tudott mondani, olyan lekezelő volt, hamar lerázott.
Légyszi segítsetek. Mire számíthatok?
Régebben mintha azt írtátok volna, hogy ez a bárányhimlő ami mostanában van már rosszabb, mint a mi időnkben volt. Ez így van? Teljesen be vagyok parázva. Védőnő annyit mondott még, hogy 50-50%, hogy megkapta Ricsi.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Dorka!

Sajnálom, hogy ilyen helyzet állt elő nálatok. :cry:
Pár nappal ezelőtt kiborultam és már a váláson gondolkodtam, de úgy látszik férjem észbe kaphatott. Meglátjuk nálunk is mi lesz, még nem dőlt el. :roll:

Szólj, ha bármiben segíthetek vagy ha csak szeretnél valakivel beszélni akkor is.

Sok erőt kívánok!

Puszi. Évi

KépKép
ranpo

Évi,
hát nagy az esély,hogy elkapta.12-14 nap a lappangási idő,tehát ha 2 hét után se lesz pöttyös Ricsi,akkor megúsztátok.Nem tehetsz ellene semmit.Várjál türelmeden,amíg megjelennek a pöttyök.
Szerintem annyira nem vészes,mint amennyire terjesztik,hogy az!
Ha elkapta,ilyenkor már fertőz,ezért nem igen lehet ellene védekezni,mert a lappangási időben senki nem lát a másikba.
Az öcsike már azért volt tünetmentes,mert elég sok idő telt el a következő megjelenésig.
Mondjuk a nővérednek tudnia kéne,vagyis,ha közölte vele a doki amikor a kis srác himlős lett,hogy a nővére is nagy valószínűséggel az lesz.Ezért mondhatta volna neked is mielőtt elmentek hozzájuk,hogy várható a leányzón is a pöttyök.Különben csepp fertőzéssel terjed,mint a nátha.Ill.a hólyagok nedvével,tehát amikor már leszáradtak,nem fertőz tovább.

Puszi

Timi
timiban

Sziasztok!

Végre van egy kis szusszanatnyi időm.

Dorka!
Nagyon sajnálom. Habár mi nem nagyon ismerjük egymást és nem igazán ismerem az előzményeket, de azt hiszem át tudom érezni amit most érzel. Pár éve váltam. Nagyon szorítok Neked elsősorban, mert a kisfiad még kicsi, hogy túl sok mindent felfogjon az egészből, hogy legyen erőd végigcsinálni és újra kezdeni. Ha beszélgetni szeretnél, nyugodtan keress meg.

Lányok! Mi van a férfiakkal? (tisztelet a kivétel)
Nem egy olyan férfi ismerősöm van (34-35 évesek), aki élne halna egy családért, még olyan áron is, hogy nem közös a gyerek. Mind azt mondja, hogy nem talál komoly, családcentrikus nőt, csak divatbabát, stb... Akkor meg ha ott a lehetőség, miért nem harcolnak érte?

Timi:
Gratulálok Hannának az első önnáló lépésekhez. A füle akkor már rendben van? Lekopogom, jó?
Sajnálom, hogy Zsoltikával ilyen problémák vannak, de végre jó helyre kerültetek és most már csak jobb lehet. A tornát hány éves koráig kell csinálni?

Úgy látszik a húsvét és a szép tavaszi idő gyermekeinkre is ösztönzőleg hat.
Anita még csak pár hete ül stabilan, erre kedden feltérdelt kapaszkodva, hogy megkaparintsa a játékait, amiket az ágyrács tetejére a falhoz támasztva szoktam felsorakoztatni. Na, ennek lendületében le is raktam az ágyat a legalsó részre (persze nem azért, hogy ne játszon, hanem mert féltem, hogy kifejel). A kis Bestia képzeljétek felkapaszkodott és felállt, hogy elérje őket.
Azóta kora reggel arra ébredünk, hogy új tudományát gyakorolja.
Nem korai ez még?
Most örülök neki, hogy műanyag járókát vettünk, mert szegénykének a kiságy rácsain mindig koppan a kis feje.

Elsősorban szopiztatós anyukáktól kérdezem:
Ti ennyi idősen hányszor adtatok hozzáhamit és mennyit a gyerkőcnek?
Mivel Anita még mindig nem hajlandó az énkaját enni, így maradt a bébiétel, de nem adom fel. Délelőtt megeszik hol fél hol 1 egész üveggel. Nemrég kezdtem el adni neki délután is. Én szeretném 1 éves koráig szoptatni. Mennyire hat ki ez a tej mennyiségére?
A hami után még adtatok cicit is a gyerkőcnek?
Ja, a védőnéni írását már ismerem, mert hagyott "fenyegető levelet", hogy már 3x keresett és nem talált itthon. Felhívtam, kértem beszéljünk meg időpontot, de azt mondta, hogy neki nem fizetik ki a telefont, és ha le kell mondania akkor sokba kerül. :roll:

Lilla:
Ne szomorkodj, inkább örülj, hogy ilyen simán ment. Én is szoktam ezen filózni, hogy majd miként lesz, de valahogy mindig oda lukadok ki, hogy nekem fog jobban hiányozni. Főleg azért, mert ezt csak én adhatom neki. :oops:

Ernyő babakocsi:
Most szombaton készülünk venni, mert itt a Volán és helyi buszra körülményes a nagy kocsival felszállni. Szerintetek, ha már biztosan ül Anita, nem árt a gerincének? Láttam olyat a Net-en, amelyiknek dönthető a háta és van napvédője is. Ezeket mennyire lehet dönteni? Nem nyomorog benne nagyon a gyerek ha elalszik?
A nagyon olcsó (pl. Tescos, Auchanos...) nagyon gagyi, vagy ha ide oda menne vele az ember kis távolságra (föld úton), akkor az is jó?

Ranpo:
Bárányhimlő: Én a multkor kérdeztem a doki nénit, és azt mondta, hogy ő csak 1 éves kor után ajánlja az oltást a bárányhimlő és a kullancs ellen. Nem indokolta én meg nem kérdeztem, mert még nem akarjuk beoltani Anitát ellene.

Na jó, most már húzok, csak még egy kérés.
Én is megnézhetném a talis képeket? Nem kaptam e-mailt. :cry:

Mindenkinek szép napot kívánok. Egész hétvégén ilyen szép idő lesz!!!!!!!!!! :lol:

Edina és Anita

Kép
educi

Én mindkét szülésem előtt egy hetet, másodiknál igazából 3 napot feküdtem a pathológián A II-en. Borzalmas hely, pedig én a műtétesek között feküdtem a hátsó részben. A nővérek bunkók, a takarítás rémes, ahol csak a papok táncolnak. A takarítónő főleg a kávé eladásából csinált bizniszt. Nekem toxémia gyanúval kellett másodszorra befeküdnöm most 2007 februárjában 38 hetesen és csak külön kérésemre mérték meg a vérnyomásomat illetve csináltak ctg-t. A nővérek az orvosokkal (mindig az ügyeletessel) "beszélgettek" a magukra zárt nővér szobában. Amikor jeleztem szombat délután, hogy elfolyt a magzatvízem, nagy kegyesen abbahagyták a szöveglést és az orvos jól lecsapolta a vizet egy lavórba. A szülésznő, választott, Tóth Anna 30 ezerért jól unta a szülésemet, ami 55 percig tartott. A szülőszoba szép, noha 2002-ben a régiben szültem és nem volt rossz élmény. A gyerekágy sem egy mennyország. Ica nővér, meg a görög származású Judit nővér aranyos, de a többiek... A csecsemős főnővér meg szörnyen erőszakos. Pédául a második babám éhesebb volt , mint ahogy a tej beindult. Erre berontott a kórterembe 40 ml. táppal és a babába nyomta. Mondván nem bírja hallgatni az éhező sírását. A cukros vízről meg már le kéne őket szoktatni, mert gusztustalan, hogy nem hozzák ki szoptatásra a babákat, hanem jól elnyomják őket a vízükkel. A fürdetést rendszerint késve kezdik, van hogy 11-kor kezdték. Volt olyan csecsemős, elég rendes nő, de dőlt belőle a pia szag. Szoptatni csak egy pár anyukának segítettek persze ellenszolgáltatásért. És tudomásom van arról is, hogy van "fehér kórterem", ahová romákat nem tesznek. Őket egymással rakják ösze. És az is igaz ebben a kórházban, hogy akinek nincs választott orvosa, azt le se sz...-ják. Ellátják ami kötelező, de ezen felül semmi. Az orvosok első kérdése, van választott orvosa? Ott tartózkodásom alatt a következő orvosok vizsgáltak meg: Dr Várbíró, Dr Tömösváry, Dr Melczer. Szerintem mindegyik profi, jó orvos. Az első lányomat Dr Bakosnál szültem, rendes volt. Jó orvosnak tarok még Dr Börzsönyit, Dr Fontányit és Dr Bánhidyről is jókat hallottam. Már nem akarok több gyereket szülni, és elsősorban azért nem, mert elegem lett az orvosok pénzhajhász magatartásásból. Pl. Dr Valentnél 80.000 Ft egy sima szülés, de Dr Ácsnál sem olcsó. Én 70.000-et fizettem, de nem bántam meg, mert Dr Radványit kedvelem. Nekem valahogy szimpatikus és véletlenül nő, ami a nőgyógyászok között kuriózum. Viszont minden nőgyógyász, tisztelet a kivételnek, a nőket fejős tehénnek nézi. És ez Magyarországon soha nem fog megváltozni. Fizess ha gyereket akarsz, fizess a drága genetikai vizsgálatokért és fizess amikor világra hozod. A kismamákat besz...atják a rengeteg UH-os értékkel, amihez persze a laikus nem ért. Az AFP eredményével, ami a legmegbízhatatlanabb. Pl. első lányom 0,7, második lányom 0,4! Hiába bíztattak magzatvíz vizsgálattal, nem mentem. Valahogy tudtam, hogy egészségesek lesznek és azok is!
Különben aki fél például a Down szindrómától és a terhessége elején jár, annak ajánlom a 3D-s ultrahangot (szakértőjét Dr Csókási Zsoltot a Hattyú centrumban), mert ő felismeri az orrcsont meglétét elég korán (kb 12-13. héten) és ez a nyaki redőn kívűl szinte 100 %-os, mert ha ez jól fejlett a Down kór kizárt.
Hát elég bőlére eresztettem, de sok minden felgyülemlett bennem az elmúlt 5 év során. Ha kérdésetek van, szívesen válaszolok. Elég jól beleláttam a baba vállalása A-Z-ig nevezetű pénznyelő projectbe. Szeretettel Andrea
aerdna

Na, ilyen egy igazi pesszimista hozzászólás!!!!

Szinte semmiben nem értek egyet Andreával! Teljesen mások a tapasztalataim, pedig sokszor és sokat voltam a klinikán. Másképpp gondolkodok a dolgokról, de legfőképpen - azt hiszem - más a hozzáállásom! Sajnálom, hogy semmi jó dolog nem ért téged Andrea a klinikán! Pedig egy egészséges kisbaba születése életünk legnagyobb eseménye! Nekem is voltak ilyen szobatársaim, és én azt tapasztaltam, hogy nekik, és valószínűleg neked is, nem csak a kórházzal van gondod, hanem az élettel, magukkal. Ha más kórházban szültél volna, jobb lett volna? Más lenne a véleményed?
Én egy szülésnél se fizettem ennyit se a doktoromnak, se a szülésznőmnek, a nővéreknek meg egyáltalán nem csúsztattam borítékot, és nem is tartották a markukat, mégis maximálisan segítettek, mind fizikailag, mind lelkileg.
A gyerekvállalás nem gazdasági kérdés, csak azt lehet hülyére venni, aki hagyja magát!!!!
Szia, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Educi!
Neked meg elfelejtettem válaszolni a fentiek miatt!!!
Írtad, hogy délelőtt meg délután adsz bébiételt. Miért nem ebédre? Akkor mit eszik? Én nem tudom, mi az előírás, de saját tapasztalatom az volt, hogy ne csak tízórai, meg uzsi, hanem az ebéd legyen inkább pótlás, és a vacsora meg ne (nehogy fájjon a pocijuk!). Én a gyümölcs és zöldség után is szoptattam őket, mindig elfogadták. Mi is iszunk ebéd után, nekik ez az ital! Azzal viszont tényleg számolni kell, hogy a hozzátáplálásnál csökken a tejtermelés. Én a fél üveg bébiételt jónak tartom, úgy is fogod látni, hogy mikor kíván már többet. Nálunk Petike ilyenkor már megevett egy egészet, Panni másfelet, de Gézu pár falatokkal kezdte.
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Hu

Nem semmi Andrea amiket leírtál.
Én teljes mértékben Muzsuval értek egyett. És azt sem értem, hogy ha ennyire elégedetlen voltál akkor miért nem váltottál korházat.
Szerintem itt a lányok elégedettek az orvosaikkal. Én is az voltam és nem fizettem ennyit és nem volt belőle semmi próbléma. Amit meg adtam azt jószívvel adtam és úgy gondolom, hogy a szabadidejét bent töltötte velem az orvos , akkor meg is érdemli.
Amúgy ingyen is lehet tb kártyára szülni, nem kötelező fizetni.

Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Szerintem van igazsag abban, amit Andrea irt. De ez az egész a magyar egészségügyre vonatkozik, nem csak a II nöire. Söt, itt elég jo a helyzet olyan szempontbol pl., h teljes rooming-in müködik, normalis szülöszobak vannak, stb. Vannak még szülészetek, ahol 3 oranként hozzak ki a babakat és függönyös szülöszobaban kell szülni :roll: . Ez baromira nem mindegy!

Mindennel nem értek egyet persze.... Diohéjban: engem igazabol a halapénz zavar, akkor is, ha halas voltam mindenkinek szülés utan. Azt utaltam, hogy ezt oda KELL adni. Ettöl nagyon hülye, kiszolgaltatott helyzetbe kerülünk, ugy érzem.

Nekem pl. nem sokat segitettek a szoptatasban, max megjegyezte 1 db növér, h a mellbimbom nem alkalmas a szoptatasra :lol: (köszi!). A fiam vérével volt gond+besargult és lehetetlenség volt infot szerezni az allapotarol. Végül 5 nap utan a férjem tamadta le a gyermekorvost, aki megnyugtatott minket. :) Egyik növér ezt mondta a masik azt. Többször ugy készültünk, h na végre hazaengednek aztan utso pillanatban kiderül, h mégsem.... Nem a vilag vége, de az ilyesmiket könnyen meg lehetne sporolni szerintem egy kis odafigyeléssel.
A gyermekorvos egyébként jo fej volt csak teljesen el volt havazva szegény....

Azt viszont sosem éreztem, hogy a növérek elvarjak a boritékot pedig ilyenekre elég "érzékeny" vagyok.
Az ÜGYELETES szülésznö, akinél szültem egy igazi angyal volt, rengeteget segitett. Meg akartuk halalni, de semmi pénzt nem fogadott el.

Kismamak, nem kell am kétségbe esni! A lényeg (amit akkoriban nem tudtam), hogy utana kell jarni mindennek! TEhat, ha nem jön növér segiteni oda kell menni és addig mondani a magatokét, amig nem segit valaki. Igy mindenki jobban érzi magat! A cukros viz, tapszer ellen pedig a legjobb, ha veletek van végig a baba igy legalabb tutira tudjatok, h mit kap.
Ez egy nagy szülészet és kevesen vannak, mint olyan sok mas helyen.

Andrea, sajnalom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak. Ahogy Zsu irta egy kis pozitiv hozzaallas nem art a mai vilagban :P Ha jobban megnézed MINDENéRT fizetni kell! Sajnos! Ez van...
De ettöl még szép lehet az élet. Sajnalom, ha emiatt mondtal le a 3. gyerekröl, mert én speciel ugy érzem, h a varandossag, szülés, gyereknevél a legszebb dolog, ami velünk történhet (hm, mintha nem ezt mondtam volna par napja :lol: :lol: :lol:).

Jo éjt!

Sára

Kép

Kép
saara

Szép éjszakát Mindenkinek!

Muzsu!

Köszi a hozzászólást. A dokinéni mondta még 6 hós korában (már mint Anita volt ennyi idős :) ), hogy ne a főétkezésekkel kezdjem. Mondjuk nem mindig délelőttre jön ki az első, hanem ebédre, mert most hogy bújik a két kis alsó foga (első kettő), elég rendszertelen a reggeli ébredése. Van, hogy fél kilenckor kel és akkor cicit kap. ebédre amúgy cici van ha délelőtt bébiétel. Eddig mindig adtam neki tejcsit a hami után, de volt egy rossz érzésem, hogy nem csikarja meg a hasát mondjuk a sütőtök után a tej? Lehet, hogy hülye gondolat, de elég nyugtalan mostanában. De lehet, hogy csak változik az egyénisége, ahogy öregszik. :wink:
Még azt áruld el, honnan van ennyi energiád? Csak bámulok, hogy miket csinálsz a 3 gyerkőc mellett, én meg még sokszor WC-re se tudok elmenni rendesen.

Még lenne egy kérdésem felétek. Ti olyan tapasztaltak és tájékozottak vagytok.
Milyen krémmel lehet kenni a bőrét, arcát a nap ellen?
Ma mondták már, hogy a déli napnak erős az Uv-ja.
Persze nem teszem direktbe a napra, de mondjuk ha mennünk kell ebben az időben babakocsival, akkor mivel kenjem be? Elég száraz bőrű, de még semmi "kozmetikumot" nem használtunk, csak patikás készítőst mindenből.

Andrea!

Nagyon borúsan látod a dolgokat. Sajnálom.
Írtam még mást is, de visszaolvasva inkább kitöröltem. Én az orvosomnak csak hálás lehetek azért, hogy egy gyönyörű kislányt segített a világra ennyi év várakozás után. És boldogan kifizetném neki újra az összeget.

Nagyon szép álmokat kívánok Nektek!

Edina és Anita

Kép
educi

Jó reggelt,

Educi

Én a vichy 50-es napkrémet használom a babának.Csak patikában kapható és nekünk bevált.
De próbáld nem napra vinni a hölgyet az a tuti :D :D
A babakocsira lehet kapni tuti kis napernyöszerüséget és az is véd.

Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Dorka!
Mélyen sajnálom az expárodat (igen, őt), ugyanis nem tudja még hogy mit vesztett!!! Te pedig egy erős ügyes csaj vagy és hamar talpra fogsz állni és előtted az élet, nagyon boldog leszel még!!!
Mi sem lakunk messze egymástól , nagyon szívesen taliznék Veletek, ha gondolod megbeszélhetjük!

Andrea hozzászólásához most valahogy nem volt kedvem, így el sem olvastam... :? túl szép ez a reggel hogy elrontsam!

Muzsu!
Én is csak csodálni tudlak hogy ennyi mindenre van energiád!
És a hősöket én is szoktam nézni, igaz most már kezd egy kicsit idegesíteni, hogy még mindig nem derült ki semmi konkrétum. :twisted:

Educi!
Assszzzzta! Nagyün ügyes lányod van, hallod e!!!! Imi még mindig csak a kúszásnál tart, de azt már nagyon profin műveli. Szerintem nem is akar többet, mert így is eljut mindenhova...

Viszont megjött apa a pékségből a reggelivel, így megyek. De még jövök!
Talán Andrea írására is lesz hangulatom.

Tündi és IMi

Tündi
Kép
Kép
_manó

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Én is úgy jártam, mint Manó!
Elolvastam Andrea írását és elment a kedvem tegnap a fórumozástól!
Ma sincs kedvem még mást írni, csak annyit: ha apénz befolyásolja gyerekválllást,akkor egyáltalán minek válalltál kettőt???????? :twisted:

Kép
anid

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak Titeket, jó kis csapat. Andrea hsz-a késztetett az írásra.

Én egyetértek vele. A klinikán sajnos ez a helyzet. Azért mert vki gyereket hoz a világra és ezért rózsaszínben látja a világot nem jelenti azt, hogy szemet kell hunyni a hiányosságok felett.

Ö csak leírta, hogy mit tapasztalt maga körül. És mivel gondolom többet nem megy a klinika környékére, ezért bátran le is írta a véleményét.

Más kórházakban sem jobb, söt. De most itt a klinikáról van szó és ott ilyenek az állapotok. Ezért a véleményért nem kell öt letámadni. Ettöl függetlenül ö még lehet egy optimista ember. Ez nincs összefüggésben.

Jól jön azért, hogy néha-néha vki meg meri írni a valós állapotokat is.

Még valami, nem vettétek még észre, hogy a növérek közül csak 1 max 2 embert emlegettek, hogy milyen rendes stb pl Ica növér?

Ez azért iszonyatosan rossz arány, ahhoz képest, hogy hány ember dolgozik ott. Nem ??

Üdv
Ebba
ebbak

Sziasztok!

Ranpo, szerintem hívd fel a dokitokat, lehet, hogy be kéne gyorsan oltani a babót. 2 hét a lappangás, szóval simán elkaphattátok. Nem tudom, de talán akkor is használ valamit az oltás, ha már lappang benne a bárányhimlő. Azért reménykedjünk, hogy nem kapta el, de ha igen, szerencsére az sem a világ vége. Vannak ám erre is tuti jó homeós szerek, ha elkapta a pici, írj és utánakérdezek a barátnőmnél, ott az ikrek kaptak ilyet és nagyon jól viselték az egészet.

Gaboo, egy nagyon jó barátnőm szült Szóbelnél, nagyon dícsérte. Ha jól tudom, nincs magánrendelője, simán az ambulanciára járt be hozzá és a doki sose egy petákot se fogadott el tőle. Asszem talán a szülésért rá tudtak tukmálni valamennyit. Fiatal, lelkes orvos, imádja a szakmáját, szerintem jó helyen leszel nála!

Aerdna véleménye tényleg elég negatív, de szerintem el kell fogadni, hogy ilyen is van, bár én sem értek teljesen egyet azzal, amit leírt. De persze nekem is voltak negatív tapasztalataim a pathológiával és a gyerekággyal kapcsolatban is.
A csecsemősökkel szerintem pl. nem az volt a baj, hogy nem akartak segíteni, hanem az, hogy totál túlterheltek és szegényeknek nem sok idejük volt pátyolgatni a kismamákat.

Lányok, nem emlékszem, ki kérdezte az újak közül Ács doktor. Én nála szültem, ha esetleg van konkrét kérdés, szívesen válaszolok.

Kép
emma8

Sziasztok!

Csak elolvastam amit Andrea írt.
Mindenkinek megvan a saját véleménye és azért van a fórum hogy ezt el is mondhassa. Ezért nem szabad bántani senkit.
Viszont nem mindegy milyen stílusban (Ebba).

Nekem is Tóth Anna volt a szülésznőm, de én nem adtam Neki 30.000-et. És Velem maximálisan figyelmes volt. Pont szabadságon volt, de sms-ben érdeklődött folyamatosan az állapotomról, szülés előtt és után is. És szülés alatt is nem volt morcos mert este 9-kor berendeltük szülni (még mindig szabin volt). És hajnali 2-3 kor tudott csak elmenni. És megvárta amíg a Imivel összeszoktunk (egy óra szülés után, mama, papa, baba, hármasban) és felvitt engem a gyerekágyra. (ezt se teszi meg sok szülésznő).
A szülésznő is emberből van, így befolyásolja az adott szülő nő is.
Nehéz teremészetű emberrel nehezebb is. Mondjuk szerintem Annának azért ebben már van tapasztalata (25 éve szülésznő).

A hálapénzről pedig csak annyit: Az hogy a szülő orvos illetve szülésznő non stop a rendelkezésedre áll, hátrahagyva a saját családi programját, ez egy plusz szolgáltatás. És ezért fizetni kell.
De ez nem köteleze, ergó nem KELL.
Lehet szülni az éppen ügyeletben lévő orvosnál is.

Gyerekágy: Nálam egy fél napot nem volt bent Imi, mert sok vért vesztettem és nem tudtam felkelni az ágyból. De behozták 3 óránként szopni. És nem kellett megmutatni hogy hogy kell szoptatni. Mert ezt ösztönösen jó csináltuk.
Miért kell mindig valaki a se@@ünkbe hogy helyettünk megcsinálja a dolgokat???
Azt a pár órát leszámítva végig velem volt Imi és így tuti nem kapot cukros vizet. Fürdetni is én vittem be, és 10 perc után mentem is érte.
Kicsit önállónak kell lenni és akkor tuti hogy minden úgy történik ahogy azt Te szeretnéd, de ehhez az kell hogy az legyél. Hogy ne függj másoktól.

Én tuti hogy a következő gyermekeimet is ott és azoknál fogom szülni ahol Imit!!!

Na most hírtelen ennyit.

Jah még annyit Andrea hozzászólásához, hogy ez nem egy napló, hogy úgy indítsuk a hsz-t hogy Én...
Talán egy sziasztok vagy hasonló jól esett volna szerintem mindenkinek!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Kedves Fórumozók!

Nem azért írtam amit írtam, hogy megbántsam az érzéseiteket. A gyerekeimet azért vállaltam, mert boldoggá tesznek, megjegyzem a férjem a másodikat nem akarta, sőt senki nem akarta a környezetemben, csak én. Most két hónapos lesz és mindenki odáig van érte, főleg a férjem. 33 múltam és igaz az is, hogy ez utóbbi babára többet költöttem, mint bármire életemben 9 hónap alatt. Elmentem Merhala Zoltánhoz, hogy megcsináltassam az angliai vérvételt, számos 3D-s ultrahangra jártam, az AFP pocsék volt, de nem engedtem, hogy ezt a babát illetve a vizét megszúrják. Minden nem invazív vizsgálatra azért mentem el, mert nem voltam biztos abban, hogy nem maradnék -e egyedül egy beteg babával. De őszintén mondom egy beteg babát is vállaltam volna, annyira akartam.
Én csak azt írtam le amit 2002 februárjában, júniusában és 2007 elején tapasztaltam. Ez az igazság, meg az, hogy az egyik szobatársamban bent hagytak egy kis lepénydarabot (nem tett feljelentést, pedig majdnem ott maradt a második helyreállító műtétnél), egy roma kislányra aki a pathológián erősen vérzett rá se néztek (én szóltam többször a nővérnek, illetve kísértem ki a WC-re), történeteket hallottam orvosokról akinek első kérdése az volt, van 100.000-re a szülésre, ha nincs ne is jöjjön be, valamint egy ultrahang specialistáról, aki nem vette észre, hogy a magzatnak hiányzik az egyik karja, programozott szülésekről (jöjjön be péntek 8.10-re) és császár kérelmek teljesítéséről (az egyiknek fültanúja voltam, mert a szobámban zajlott: Nő: Doktor úr, ha lehet még ma a császár, mert vár a családom és tegnap már befeküdtem. Orvos: Miért akar császárt? Nő: Mert az első is az volt és nem akarok fájdalmat. Orvos: Ez még nem indok. Nő: Doktor úr, kérem. (erős szemkontaktus) Orvos: na jó, majd meglátjuk. Hanyadik héten van? 39 betöltve? Na, jó, ha szabad a műtő. Vagy a csecsemős nővér, akit kért a szomszédos szoba egyik kétségbeesett lakója, hogy segítsen kifejni bedurrant melleit és annak ráért a segítség pár óra múlva is. És a nem volt elhavazva, hanem TV-t nézett odabent. Az ikreket szülő borzalmasan ödémás lábú társamnak pedig nem hozták ki az ikreit másnap, sőt szóltak amikor érdeklődött, hogy miért nem ment már értük. Mindenki hibázhat, de egy orvos vagy egy enővér esetében ez egy másik ember halálához vagy tönkretételéhez vezet. És ha nem biztosak valamiben, miért nem kérnek segítséget kollegájuktól. Mert az ciki. Apám a Gottsegen György kórház kardiológiáján volt szívsebész a 2004-es kirúgásáig. Ő mesélt szívműtétes várólistákról, ami csak pénz kérdés volt. De ez máshova tartozik
Még valami. Remélem, ebben az országban igazi szólás szabadság van és mindenki szabadon leírhatja és elmondhatja amit tapasztalt. Főleg ha az az igazság. Bennem nincs harag a kilinikával szemben, mert elláttak és például szívesen gondolok
a szüléseimre, mert amikor a babák kicsúsztak az csodálatos élmény volt, és Dr Nobilis András, Dely Anna és társai a csecsemő osztályon világszínvonalú gondozásban részesíti a kicsiket, a koraszülöttektől az érettekig. Jó lenne ha minden orvos olyan lenne, mint ők! Nem hiszem, hogy az emberek a "csak a szépre emlékezem" szemüvegén kell, hogy lássák a világot. Persze a gyermek megléte és csodája elhomályosíta a negatív élményeket, de az ember végtelen kiszolgáltatottsága ellen pláne ha kórházban van fel kell emelni a hangot.
Minden jót. A.
aerdna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?