Szia Május!
Gratula Keve babához!
A sikertörténet nálam abból áll, hogy mindkét gyerekkel (még a másodikkal is) bénáztam keményen először a szopival, de tényleg napról napra rutinosabbak lesztek, egyre könnyebben fog menni a dolog.
Ne félj, ha csak annyit fejsz le, hogy épp hogy csak puha legyen a bimbód, attól nem lesz túl sok a tejed! A hormonkavaldád is apadni fog. Az első 6 hetet túl kell élni és kész! Azt meg már féllábon ugrálva is, ugye?
Szopival kapcsolatban én kizárólag arra adnék amit szopis tanácsadó mond, azzal együtt, hogy nektek mi válik,be mert ugye minden baba más, és ki kell tapasztalni, hogy NEKTEK hogy a legjobb.
Én kézzel fejek, nekem az Avent kézi úgy beszippantja a mellbimbómat (mikor egyáltalán szív) hogy fáj. Nekem a kézi fejés bejött. Nem fáj, mert saját magat szabályozod hogy mennyi erőt használsz, nem nyújta szét a mellbimbót, szóval tudom ajánlani.
Catrine!
Üdv újra itt, jó hogy csak azért tűntél el mert sűrű volt az élet, mert már kezdtem rosszra gondolni! A házról raksz majd fel képeket? A faluban hogyan közlekedtek? Van minden a közelben, hogy oldod meg az orvoshoz menést, bevásárlást, iylesmit? Mert írtad, hogy vezetni nem nagyon tudsz/szeretsz...
Timocska!
Nagyon sajnálom hogy ilyen sok szenvedést okoz a szopi! Melyik tanácsadóval sikerült beszélned? Debulay Bianca az I. kerületi szopis csoport vezetője, ő tuti házhoz is megy, mert múlt héten volt egy másik ismerősömnél szopis gondok miatt. Diószegi Eszter pedig a Káposztásmegyeri szopis csoport vezetője. Gyere velünk legközelebb!
Félálomban a babák sokkal jobban elfogadnak bármit amin szopizni lehet. A szopisztrájkos, cumizavaros babákat így kell visszaédesgetni a mellre, hogy félálomban tömködi nekik az ember a mellét, mert akkor kevésbé vannak résen, és inkább elfogadják.
Szex:
Kipróbáltuk, és hatalmas megkönnyebbülésemre nem fájt! Pedig azt hittem fájni fog, mert a gátsebem pár nappal ezelőtt egy picit fájt, és egy picit vérzett is, de lehet csak egy utolsó varrat esett éppen ki. Mindenesetre a szex nem fájt, sőt...
Most David azzal idegesít, hogy lehet hogy terhes vagyok (nem védekeztünk
) és hogy jön Vénusz baba.
Nem szeretnék több gyereket, legalábbis egyelőre, és hát nem 6 héttel a szülés után újra... jövő héten megyek dokihoz, és élénken érdeklődöm a spirál iránt... többgyerekes anyukák, van akinek volt már?
Aranyér:
Hát az van. Ki mit használ rá?
Tali:
Bármikor kapható vagyok rájuk, sőt, ide is szívesen meghívok bárkit, akit nem zavar hogy szalad a lakás.
Lorca, te hétfőn tartod?
Alvás, sírni hagyás:
Szilvin is azt veszem észre, hogy van hogy megzavarja, ha felvesszük és sétálunk vele, és jobban elalszik, ha nyugiban van... Most már mi is cumizunk, mert hihetetlen hosszú vigasztalhatatlan üvöltések után úgy gondoltam, ennél bármi jobb, úgyhogy igencsak erőszakosan tukmáltam rá a cumit, mert először nem kellett ám neki. Most már általában elfogadja. Pl ezzel alszik el este a bölcsőjében. Aztán kiesik neki, de az elalváshoz jó, mivel komfortszopizni nem tud a nagy tejmennyiség miatt.
Báááár... néha megoldja. Az éjszakáink tök jól alakulnak, pl tegnap éjjel Szilvi utoljára este 9kor szopizott, utána legközekebb hajnali 3-kor és aztán 6-kor... ez nekem egy ébredésnek számít, amúgy is sokszor 6 előtt kelünk (korán kelő család vagyunk).
Szóval nálunk kifejezetten javul a helyzet, én sokszor lerakom Vivit napközben, és elvan magában, vagy nézi a forgóját... tehát már nem mindig van ölben, egyre többet elvan, aminek nagyon örülök, mert a vigasztalhatatlan sírások nagyon kiborítottak minden családtagot.
Azt látom rajta, ő sokkal jobban kapható a rendszerre, mint Zsuzsa volt anno. Felébred, eszik, nézelődik, alszik. Sírdogálás minden fázisban lehet, de ha mást próbálok nyújtani, mint ez a sorrend, akkor csak rosszabb a helyzet. Szóval úgy látom nála beválna/beválik a Suttogó által eszközölt rendszer, míg Zsuzsa kifejezetten káoszos volt ilyen szempontból... de ő nem volt sírós. Ha sírt, akkor a cici mindig megnyugtatta, kész. De nem volt ilyen rendszeresség. Szilvit nem mindig nyugtatja meg a cici, csak ha éhes, de ő kiszámíthatóbb.