Új privát üzeneted érkezett!

hali
gyors bekukk...

csatlakozom a cici bedurranós,nem szoptatós, injekciót kapós lázas kismamikhoz... :shock: :cry:
nagggggggyyyon durva!!!!!!!!
rádásul a jobb mellem durrant be amiből egyébként sem sok tej jött eddig sem és most meg pláne....
egyszerűen nem hajlandó szopizni azt úgyhogy magamat sanyargatom

most megyek is
ha jobban leszek majd jövök

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na, beszéltem egy szopis tanácsadóval!!! Egész más dolgokat mondott, mint pl. a védőnőnk. Délután amúgy itt volt a v.nő és 2 órán keresztül nyüstölte a cicim, fejte, masszírozta, persze eredménytelenül! A szopis tanácsadó pedig mondta, hogy mellgyuszi esetén masszírozni nem szabad, mert még jobban eldugulhatnak a csatornák!!! Meleggel borogatni csak akkor lehet, ha nincs láz. Szopi után jegelni kell a fájós területet... na, ilyen és ehhez hasonló tanácsot kaptam! Ja, és még annyit, hogy apa is segíthet kiszipkázni a csomót, ha van hozzá affinitása!!! Én befenyegettem Balit, hogy lesz jó kis esti programunk! :lol: :lol: :lol:

Barbi!
Nekem is ilyen hordozókendőm van, tök jó!!! És nagyon cukik vagytok így egyben, de mégis külön! :)

Mazsi!
Őszinte részvétem, totál átérzem a helyzeted!!! Kitartás!!!!

Lorca!
Ha hétfőig jól leszünk, mi is megyünk! Hordozókendőben viszem Lillát! :)

Ágiboldi!
Azért ne nyüstöld halálra magad, csak óvatosan a masszírozással és fejéssel!!! Boldit se tömd halálra! :wink: :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, igenigen, azt nekem is mondták a kórházban, h ez nem hivatalos véleményük, de apuka esetleg kiszippanthatja.. Nálunk nem került rá sor mert addigra megjavult, de igazán érdekelne, h működik-e... légyszi légyszi számolj be majd!! :D
Timi, hordozókendőben BKV-val mentek ha mentek Lorcához?
Ti már szálltatok buszra, metróra babával?

Boldi tömésével csak annyit érek el, h most már vagy negyedik órája alszik ahelyett h jelentkezne kajálás céljából... :shock: Micsináljak, keltsem fel?

Kép
Kép
agiboldi

Aha, hordozókendővel és BKV-val! Azt hiszem, így könnyebb lesz, mint babakocsival menni!
Szerintem ébreszd fel és etesd meg!!! Vagy félálomban tömd a szájába a cicid! :lol: :lol:

Tök fura, Lilla nem fogadja el a cumisüveget, viszont tegnap éjszaka félálomban simán megevett 80 gramm tejcsit üvegből (nem tudtam szoptatni a fájós cicimből)! Reggel, mikor újra kínáltam, már nem kellett neki!

Timi
Kép Kép
timocska

Agiboldi! Miert nagyon fontos a sapi? Akkor is, ha idebent huvosebb van, mint kint? Vagy itthon legyen megvastagabb sapiban??? Van persze cernasapkank, a hetvegen is "hordtuk" - de akkor nagy szel volt!!!

Nnna, Timo, ime a szexetek: Bali fogaj szivogatni a cicidet :D Mi egyebkent eccer szexeltunk, asszem tegnapelott:
a) en beforrtam
b) a gyerek ugyan nemlatott semmit, mivel ott a fejcvedo a kisagyon, DE mi hallotttuk, hogy almaban nyuszog, morog, szoval... sokat rohogtunk, na.

Mazsi! Epp az elobb olvastam a Szoptatas c. konyvben, hogy ha az egyik cicit szopja csak a gyerek, akkor a "jo" cicivel kell kezdeni a szopit, majd ugyanabban a pozban at kell tenni a "rossz" cicire - ergo beteszed ot a honod ala. Probald ki, hatha telleg mukodik!!!

Nalunk ha hasfajas van, ujabb dolgot talalt ki Kamimami: ulesben elkezdem Aront szoptatni a jobb cicimen, majd lassan hatradolok az agyon, majdhogynem fekvesig (2 nagyparna van a hatam-fejem alatt), igy Aron gyakorlatilag keresztben hasal a hasamon, a laba a baloldalamon log le, mikozben a jobb cicimet tovabb szopizza. Eszmeletlen jol bejott a dolog, eszik is, bufizni is azonnal bufizik, es raadasul vagy elterelem a figyelmet a pocakfajasrol, vagy tenyleg jo ez a poz, de utana tok sokaig nyugodt marad, ha leteszem!

Ja igen, a tegnapi vacak nap eredmenye ma egy kiados fosas volt Aronnal. Hatalmas adag narancsszirupot kakkantott, nem voltak benne ezek a kis feher szoszmoszok, csak a repaszinu kremes kaki, belepte az egesz popsijat. Nemtom mit ehettem, de nagyo orulok, hogy vegre kijott Aronbol, ma mar nagyon kis vidam es elenk volt, nem olyan bogosorditosuvoltossikitos, mint tegnap. Halleluja!
kami

Sziasztok!

Kedvet kaptam a hordozókendőhöz.Rendelek egyet én is és Lorca ha lehet akkor én is mennék a talira.Ha megjön akkor a kendővel ha nem akkor babakocsival vagy még nemtom.Na de értelmes vagyok! :? :lol:
Mi már utaztunk BKV-n,metro-babkocsi,simán ment! :lol:

Mazsi,
Szegénykém,nagyon sajnálom,hogy te is szenvedsz a ciciddel.Timi szerintem mindenben tud neked segíteni!
Vendég

Akarom mondani "babakocsi"! :lol:
Vendég

Ágiboldi,
Mivel tegnap nagyon későn feküdtem le, megetettem. Nem is ébredt fel, csak cici a szájába és szopizott. Van, aki alvajáró, Szabi alvaevő :)

Sági,
Akkor küldöm az elérhetőséget, ha nem kapod meg, béna vagyok, szólj.

Tali: A kaputelefonunk rossz, ne lepődjetek meg, ha csak zörög. Ki tudom nyitni az ajtót, csak nem hallani a beszédet. Nati szeret söprögetni, a telefon volt az első áldozatok egyike. Apa meg azóta is javítja. A kendő jó ötlet, könnyebb vele közlekedni. Meg elég kicsi a bbkocsi tárolónk, ha több van, össze kell csukni őket, hogy elférjenek, de azért pár belefér.

Timocska,
Ha be van durranva a cici a babák sokszor visszautasítják. Indokot nem tudok.
A cumisüveggel jobb, ha megbarátkozik, én is most jöttem rá, hogy Szabi nem tudna cumizni, pedig ha bmi történik velem, nem lenne jó, ha éhen maradna. Nati is vicces volt, picinek még találkozott a cumisüveggel, amikor jópár hónapos volt, vizet kapott, ha sétáltunk. Nagyon kis szerencsétlenke volt, látványosan szeretett volna hozzájutni, de képtelen volt.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Mostanában csaK olvasásig jutok. Azt is éjjel, mert a kicsi most két éjjel nagyon keveset aludt, ill. késün aludt el este, és 3-szor szopizott. Na mindegy négy órákat aludtam, ráadásnak Krisztián is sírdogált éjjelente, szóval edződünk. :D :D

Timocska
hidd el, ez, hogy ennyiszer újra nekivágsz, mindenképp tiszteletreméltó. Van aki már az első nehézségek után átáll. A másik dolog ezzel el lehet próbálkozni sokáig, viszont a Te egészséged az nagyon fontos!!!Lillának egészséges, kiegyensúlyozott anyukája legyél, és, hogy ez miképp valósul, majd kialakul. Szurkolok, hogy azért sikerüljön megmenteni a tejcsit :wink: :wink:

A bedurrant cicit azért nem szeretik a babák, mert ha csomó van, akkor jobban kell szívni, hogy kijöjjön a tejcsi. Viszont ugye mire a hátsótejcsihez jutnak sokszor el is fáradnak, és nem tetszik ha sokat kell dolgozni. Adrikával is ez volt. Inkább fejtem a kevésbé csomósat, és sűrűn tettem a bedurrantra, mivel éhes volt, így kiszívta.
Nekem a párom masszírozni segített, de le nem szívta a csomót, nem díjazta az anyatej ízét :shock: :shock:

Lorca
az én kislányom ő teljesen beszívja az alsó szájrészét :lol: szóval szép szájtartása neki sincs :wink:

Na most nincs több időm írni, készülni kell a suliba.

Mindenkinek szép napot!!!

Gabi

Bea
Neked még kitartás, már nem sok van hátra :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Mazsi, jobbulást neked!

Timi, nektek meg sok sikert a szopis programhoz apával! Hátha bejön! :lol:

Barbi, nagyon szépek vagytok a kendővel, no meg anélkül is!
Még nem töltöttem be a 40. hetet, talán azért nincs napi 2 ctg.... gondolom... De holnap úgyis megyek és rákérdezek, mi lesz velem jövő héten.....??? Mármint ctg, vagy UH ügyében....

Na most megyek ügyeket intézni, csak azért írok, hogy nem szültem meg mára sem.... :cry:

Bea

KépKép
babzsak27

Szia Május!

Gratula Keve babához!

A sikertörténet nálam abból áll, hogy mindkét gyerekkel (még a másodikkal is) bénáztam keményen először a szopival, de tényleg napról napra rutinosabbak lesztek, egyre könnyebben fog menni a dolog.

Ne félj, ha csak annyit fejsz le, hogy épp hogy csak puha legyen a bimbód, attól nem lesz túl sok a tejed! A hormonkavaldád is apadni fog. Az első 6 hetet túl kell élni és kész! Azt meg már féllábon ugrálva is, ugye?

Szopival kapcsolatban én kizárólag arra adnék amit szopis tanácsadó mond, azzal együtt, hogy nektek mi válik,be mert ugye minden baba más, és ki kell tapasztalni, hogy NEKTEK hogy a legjobb.

Én kézzel fejek, nekem az Avent kézi úgy beszippantja a mellbimbómat (mikor egyáltalán szív) hogy fáj. Nekem a kézi fejés bejött. Nem fáj, mert saját magat szabályozod hogy mennyi erőt használsz, nem nyújta szét a mellbimbót, szóval tudom ajánlani.

Catrine!

Üdv újra itt, jó hogy csak azért tűntél el mert sűrű volt az élet, mert már kezdtem rosszra gondolni! A házról raksz majd fel képeket? A faluban hogyan közlekedtek? Van minden a közelben, hogy oldod meg az orvoshoz menést, bevásárlást, iylesmit? Mert írtad, hogy vezetni nem nagyon tudsz/szeretsz...

Timocska!

:( Nagyon sajnálom hogy ilyen sok szenvedést okoz a szopi! Melyik tanácsadóval sikerült beszélned? Debulay Bianca az I. kerületi szopis csoport vezetője, ő tuti házhoz is megy, mert múlt héten volt egy másik ismerősömnél szopis gondok miatt. Diószegi Eszter pedig a Káposztásmegyeri szopis csoport vezetője. Gyere velünk legközelebb! :)

Félálomban a babák sokkal jobban elfogadnak bármit amin szopizni lehet. A szopisztrájkos, cumizavaros babákat így kell visszaédesgetni a mellre, hogy félálomban tömködi nekik az ember a mellét, mert akkor kevésbé vannak résen, és inkább elfogadják.

Szex:

Kipróbáltuk, és hatalmas megkönnyebbülésemre nem fájt! Pedig azt hittem fájni fog, mert a gátsebem pár nappal ezelőtt egy picit fájt, és egy picit vérzett is, de lehet csak egy utolsó varrat esett éppen ki. Mindenesetre a szex nem fájt, sőt... :)

Most David azzal idegesít, hogy lehet hogy terhes vagyok (nem védekeztünk :oops:) és hogy jön Vénusz baba. :evil: Nem szeretnék több gyereket, legalábbis egyelőre, és hát nem 6 héttel a szülés után újra... jövő héten megyek dokihoz, és élénken érdeklődöm a spirál iránt... többgyerekes anyukák, van akinek volt már?

Aranyér:

Hát az van. Ki mit használ rá?

Tali:

Bármikor kapható vagyok rájuk, sőt, ide is szívesen meghívok bárkit, akit nem zavar hogy szalad a lakás. :? Lorca, te hétfőn tartod?

Alvás, sírni hagyás:

Szilvin is azt veszem észre, hogy van hogy megzavarja, ha felvesszük és sétálunk vele, és jobban elalszik, ha nyugiban van... Most már mi is cumizunk, mert hihetetlen hosszú vigasztalhatatlan üvöltések után úgy gondoltam, ennél bármi jobb, úgyhogy igencsak erőszakosan tukmáltam rá a cumit, mert először nem kellett ám neki. Most már általában elfogadja. Pl ezzel alszik el este a bölcsőjében. Aztán kiesik neki, de az elalváshoz jó, mivel komfortszopizni nem tud a nagy tejmennyiség miatt. :( Báááár... néha megoldja. Az éjszakáink tök jól alakulnak, pl tegnap éjjel Szilvi utoljára este 9kor szopizott, utána legközekebb hajnali 3-kor és aztán 6-kor... ez nekem egy ébredésnek számít, amúgy is sokszor 6 előtt kelünk (korán kelő család vagyunk).

Szóval nálunk kifejezetten javul a helyzet, én sokszor lerakom Vivit napközben, és elvan magában, vagy nézi a forgóját... tehát már nem mindig van ölben, egyre többet elvan, aminek nagyon örülök, mert a vigasztalhatatlan sírások nagyon kiborítottak minden családtagot. :(

Azt látom rajta, ő sokkal jobban kapható a rendszerre, mint Zsuzsa volt anno. Felébred, eszik, nézelődik, alszik. Sírdogálás minden fázisban lehet, de ha mást próbálok nyújtani, mint ez a sorrend, akkor csak rosszabb a helyzet. Szóval úgy látom nála beválna/beválik a Suttogó által eszközölt rendszer, míg Zsuzsa kifejezetten káoszos volt ilyen szempontból... de ő nem volt sírós. Ha sírt, akkor a cici mindig megnyugtatta, kész. De nem volt ilyen rendszeresség. Szilvit nem mindig nyugtatja meg a cici, csak ha éhes, de ő kiszámíthatóbb.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és azt akartam kérdezni, ki milyen jelre kapja fel a gyereket éjszaka? Mert Szilvi is eszméletlen hangosan tud aludni néha (szörcsög, szuszog, karatézik, horkol, morog, stb), van hogy nyöszörög is egy picit, vagy éppen felsír, aztán alszik tovább... nem akarom minden szösszenetre felkapni, de azt se akarom hogy teljesen felébredjen. Úgyhogy van hogy felébredek rá és ingázom az ágy meg a bölcső között tanácstalanul, hogy felvegyem-e vagy sem.

És sikerélményként elmesélem, hogy pár napja Szilvi egyedül alszik el a bölcsőjében, és ott is marad egész éjszakára. Eddig közöttünk aludt a nagy ágyon.

Persze az ok-okozat nem világos. Lehet azért ébred kevesebbszer mert nem köztünk alszik, de az is valószínű, ha többször ébredne, akkor visszavenném az ágyba közénk hogy ne kelljen hozzá felkelni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Képek:

Húgom, a Vivi-bűvölő (kár hogy olyan messze lakik...):

Kép

Kép

Zsuzsa kertészkedik:

Kép

Én és Vivi:

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok. Joreggelt.

Aron fel 5-kor kelt enni es ennyi. Mocorgott meg ketszer puki miatt, de egyszer sem akart enni. Hat... fura erzes. nincs szuksege ram ejszaka a fiamnak :( Eddig mindig kelt 2-3 orankent es most meg csak fel 5-kor. Jovanna, tudom, oruljek neki... orulok is. Reggelre (fel 8) viszont olyan ehes lett, hogy pelusozas kozben elkezdett bombolni, alig tudtam gatyaba razni es vinni szoptatni. Akor aztan lenyugodott es azota is alszik...

Remelem jo napunk lesz. Az ido mindenesetre szep. Jon a vedono del korul, utana jo lenne elmenni setafikalni...

Roki, klasszak a fotok!!!

Lorca, mikor is akarod a talit? Cim priviben pliz!
kami

He! Eltuntek a vonalzok, vagy csak en nem latom oket?????
kami

OK, le voltak tiltva a gepemen a banner-ek...
kami

Rokica
Eszter nekem is elég hangosan nyöszörög. Én első lépésben csak villanyt kapcsolok, van, hogy ettől csendbe marad. Ha sok idő (nálunk a 2 óra is annak számít) telik el 2 szopi között akkor kiveszem. Ha kevesebb akkor odaszólok, erőm az nincs kikelni :oops: :oops: ezzel elszórakozunk egy darabig, utána ő begurul, elkezd ordítani, na akkor már kipattanok :twisted: :twisted: Sajna minden rezdülésre nincs energiám felkelni. Napközben nem tudok pihenni, és őszintén megmondva azért fáradt vagyok.

Spirál: egyszer én is akartam, de mivel akkor még csak 1 gyerek volt a dokim nem javasolta. Sok rosszat hallani róla, sajnos én hajlamos vagyok gombás fertőzésre, és az még jobban elősegítheti ezt :shock:

Aranyér:na azzal elég szépen szenvedek, ráadásul nekem belső van :evil: :evil:
Én Mastu S krémet használok. jónak tűnik, de most a Gravidával le kell állnom, mert az székrekedést okoz, és így nem tud helyrejönni még kenőccsel sem az aranyerem :evil: :evil:

Délután megyünk tanácsadásra, végre megtudom mennyit hízott a kicsi. Nem keveset az biztos :D :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Ágiboldi,
Mivel tegnap nagyon későn feküdtem le, megetettem. Nem is ébredt fel, csak cici a szájába és szopizott. Van, aki alvajáró, Szabi alvaevő :)

Sági,
Akkor küldöm az elérhetőséget, ha nem kapod meg, béna vagyok, szólj.

Tali: A kaputelefonunk rossz, ne lepődjetek meg, ha csak zörög. Ki tudom nyitni az ajtót, csak nem hallani a beszédet. Nati szeret söprögetni, a telefon volt az első áldozatok egyike. Apa meg azóta is javítja. A kendő jó ötlet, könnyebb vele közlekedni. Meg elég kicsi a bbkocsi tárolónk, ha több van, össze kell csukni őket, hogy elférjenek, de azért pár belefér.

Timocska,
Ha be van durranva a cici a babák sokszor visszautasítják. Indokot nem tudok.
A cumisüveggel jobb, ha megbarátkozik, én is most jöttem rá, hogy Szabi nem tudna cumizni, pedig ha bmi történik velem, nem lenne jó, ha éhen maradna. Nati is vicces volt, picinek még találkozott a cumisüveggel, amikor jópár hónapos volt, vizet kapott, ha sétáltunk. Nagyon kis szerencsétlenke volt, látványosan szeretett volna hozzájutni, de képtelen volt.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Lilla is borzasztóan hangosan alszik, olyanokat nyög, hogy megijedek, mi baja van! Persze közben alszik, de ez neki valamiért jó! Van úgy, hogy elkezd nyöszörögni, ránézek az órára, látom, hogy kábé 3 órája evett. Gondolom, biztos azért nyüszizik, mert éhes. Mire kimászom az ágyból az övéhez, addigra édesdeden alszik tovább!!! :evil: És ezt eljátsza kábé 5 percenként, mire tényleg éhes lesz!!! :lol: :lol:

Szex: mi még nem szexeltünk, már kedden a dokibácsi nem tiltotta meg! Én is a spirálon gondolkodom, de ha mindenért ilyen gyorsan begyullad valamim, akkor lehet, hogy azzal is gondok lesznek?

Kami!
Lehet, hogy akkor már Áron is végig alussza az éjszakát??? ezek jó kilátások a jövőt illetően! Ja, képzeld, itt van a nővérem és nem győz betelni a fiad képeivel! Szerinte is nagyon nagy fej és tök cuki!!! :D :D

Róki!
Örülök, hogy egyre jobban vagytok és egyre jobb az összhang! :) Nagyon aranyosak a képek, Szilvi jó húsban van! :D :D
Rózsa Ibolyával beszéltem, nagyon kedves volt! :) Persze, kábé hanyatt-homlok mást mondott, mint amiket eddig hallottam és amiket a védőnő mondott. Lassan tényleg nem tudom kinek hihetek és mit!

Bea!
Kitartás, nemsokára te is anyuka leszel!!! Drukkolunk érted nagyon!! :)

Gabi!
Sajnálom, hogy küzdesz az aranyérrel, remélem minél előbb elmúlik! Én is most mindig a bedurrantra teszem Lillát, a másik cicit fejem. Majd tegyél fel képeket Esztiről, ha tudsz! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Ma sem sikerült 3 óránál többet aludnunk egyben. :( Pedig vettem egy mérettel nagyobb pelust, hogy ne ébredjünk átázás miatt hajnali 4-kor, de ebből a nagyobból már éjfélre sikerült kipisilni. Valószínüleg túl nagy, pedig elvileg 5 kg-tól jó, de nem jó. Igaz, hogy még nem is vagyunk 5 kg-osak, még hiányzik hozzá néhány deka. :) :oops:

Aranyér: ma reggel konstatáltam, hogy teljesen viszahúzódott a kis maradék is! :D :D :D Én homeo bogyót szedtem rá.

Spirál: nem.

Ébredés: ha ordít, akkor éhes, nincs kérdés. Ha csak nyöszörög akkor valszeg átázott. Szegénykém ázott a pisiben egy darabig, mire rájöttem, hogy a nyöszörgést is komolyan kell venni. :oops: Ha csak röfög, erőlködik akkor hagyom egyedül kibontakozni. :lol:

Tali: ok. Timo, ha gondolod, mi fel tudunk venni (és haza is tudunk hozni), mert biztos, hogy kocsival megyünk. :wink: Persze ha tesztelni szeretnéd a hordozókendőt, azt is megértem. :)

Tegnap nagy túrát tettünk, begyalogoltunk a Bosnyák térre, de ma valszeg nem megyünk sehova, mert lomtalanítás van és megszállták a környéket az ebből élők. :(
Vendég

Vajon miért ilyen béna a vonalzóm, hogy azt írja ki, hogy 1 hónapos és négy hetes. A négy hét nálam pont egy hónap, szóval két hónaposra kéne ugrania! :roll:
Vendég

Réka,
Teherbeesés: Még ugyan nem vagyok veszélyben, de egyik nagy félelmem nekem is, hogy egyik baba a másik után hirtelen jön. Spiráltól tartok, bogyók nem jöttek be, úgyhogy marad nálunk a hagyományos védekezés. Van két anyuka is a játszin, akinek a gyerekei között egy év van. Elég szörnyű.

A sok tej miatt nem próbáltad a hanyatt fekve szopizást? Nem mintha gyakorlatban produkáltam volna, de olvasmány szerint az jó a sok tej kérdés megoldására. Nekem inkább mindig egy picivel kevesebb volt, mint több, igy ilyen gond nem volt.

A hétfő bejött a talira, maradok a "bejáratott" rutinnál :)

Én is azt látom, hogy Szabi sokkal rendszeretőbb. Az este 10, hajnali 3, 6 kezd szinte menetrenddé válni. Ezt én is egy kelésnek értékelem. Nem tudom, hogy van-e köze ahhoz, hogy második. Semmi logikus magyarázatot nem látok arra, hogy legyen, de a legtöbb ismerős azt mondja, hogy a második könnyebben rendre szokik.

Cumi: Ha már majdnem alszik, akkor sem tudom a szájába tukmálni. Vicces, hogy míg más a leszoktatással küzd, én azért teszek meg mindent, hogy belenyomhassam :wink:

Ha éjszaka ébred, és morog vagy csak nyüsszög, nyihog, nyekereg vagy nyikorog, akkor nem veszem fel. Ha furcsán lélegzik, akkor igen, mert ilyenkor szokott lenni egy beragadt büfi. Ha meg éhes és azért kel fel, akkor emelgeti a fejét - hason alszik - és látványosan szenved. Néha tévedek, mint tegnap is. Csak egy pici elégedetlenkedés volt délután. Amikor picit később megnéztem, egy toccsanat túrós büfiből próbálta kiszabadítani a fejét. :(

Nati ébredéseit semmivel nem tudtam összefüggésbe hozni. Aludt velünk, mellettünk, este teletömtük, könnyű vacsorát kapott, szopi, tej, víz, agyonfáradt, békésen alvásra kész, ez mind okozhatott nyolc éjszakai felkelést vagy kettőt. Nálunk csak az vált be, hogy szép lassan kinőtte, azaz növi.

Tegnap Szabi produkálta a legtökéletesebb lepisilést. Napok óta készülhetett rá, mert nem is próbálkozott, szépen elaltatta a gyanakvásomat. Ráadásul elkapta a pillanatot, amikor nem is sasoltam a fütyijét, áthajoltam rajta, hogy elvegyem a tiszta pelust. Félig törökülésben szoktam pelusozni és nem is tudtam, mi az a furcsa érzés a lábaim között :shock: . Ha bki meglát, nem tagadhattam volna le, hogy én pisiltem be. Nem hogy a nadrágom, de még a bugyimat is le kellett cserélni :evil:

Nem tudjátok, hol lehet kapni felnőtt ágyra gumilepedőt? A Tescoban csak kiságy méretben találtam, az meg mindig összegyűrődik. Pláne, hogy az egész család szokott az ágyon ugrálni. Az ok, hogy a mi ágyunk úgy néz ki, mintha egy hajléktalan szállóról loptuk volna a sok tejfolt miatt, de Nati ágya teljesen új, azt sajnálom.

Kép KépKép
lorca

Pann,
Csak betöltött hónapokat értelmez a vonalzó. 15én született, de ma csak 12 van. Az március hónap 31 napos :wink:
A lomtalanítás nálunk csak 23án lesz. Apuci annyira beizgult, hogy egy nap szabit vesz ki. Legalább ötszáz kiló cuccot kell lehordania. Nem tudom, mit csinálunk rosszul, de nekünk minden évben rengeteg kidobnivalónk van, és még így is tárolgatunk egy csomó olyasmit, amit ki kéne hajítani.

Timocska,
Én valószínűleg a szopi tanácsadónak hinnék, ez az ő szakterületük. A védőnőkre nemigazán adok, nincs jó tapasztalatom, se a kórháziak, se a helyiek nem sok szakmai hozzáértésről tettek tanúbizonyságot. Én is mint a többi szopiztató anyuka a saját káromon tanulgatok és olvasom a töméntelen ellentmondásos szakirodalmat. Ilyenkor az vígasztaljon, hogy nem mindenki egyforma és hátha a tizedik ellentmondó tanács, amit megfogadsz fog majd bejönni.
Remélem, hétfőn sikerül eljönni!

Bea,
A terhességemből legalább 7 hónapot azon panaszkodtam és szenvedtem, hogy mennyire utálok terhes lenni. Ezért lehet, hogy idiótának hangzik amit mondok, de nagyon irigyellek. Amikor a baba megszületik, megkapod, először szopizik, cseréled a pelenkát, néz rád, az semmivel össze nem hasonlítható érzés. Engem a két gyerek teljesen boldoggá tesz, de a szülés utáni eufória az egy teljesen más minőségű érzelem. Az abszolút csúcspont, és te effelé tartasz :D
Már csak ezért is kell nekem egy harmadik, teljesen függővé váltam :lol: Hogy aztán majd utálkozzak magamon újabb 9 hónapig :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok.

Most jottunk vissza maratoni setabol, leszakad a labam. Jo Aronnak, neki nem kell hasznalnia a labat :) Na de legalabb eg a zsir... Voltunk postan es gyogyszertarban, meg boltban es vegul a patak korul egy parszor. Kepzeljetek, gyogyszertar utan felebredt ez a kis Tokmag es elkezdett ordiiiitani. Kerestem egy szep napos padot, odatoltam, kivettem a kocsibol, razogattam, vigasztaltam, utogettem, nyugtatgattam - majd egy hirtelen otlettol vezerele elokaptam a cicimet es betomtem a szajat. Azota is alszik... Olyan hangulata volt annak a parknak, hogy egyaltalan nem jutott az eszembe, hogy ciki lenne. Volt vagy 4 babakocsis anyuka, meg egy hiperfasza jatszoter is van mellette, bekeritve, ultramodern jatekokkal - ki az, aki feljelentene kozszemeremsertesert ilyen kozegben??? Jo 15-20 percet elnyammogott rajtam Aron, majd kikopte a cicim es elajult. Asszem fogok meg oda menni... es ha nagyobb lesz, a jatszit is fogjuk hasznalni!!!!

Volt nalunk a vedono es azondta, Aron fizikailag eros, jo izomzatu, jo alkatu baba, ertelmileg pedig kiemelkedo. KIEMELKEDO! Agysebesz fiam van, gondoltam megosztom veletek a jo hirt :D Remelem Gedeiapu matekagyat es az en osszes tobbi jo tulajdonsagomat orokolte :D

Par kep a mai naprol (Timo, udv a tesodnak :D):

Szepeket almodunk
Kép

Kukucs!
Kép

Macika a baratom
Kép

Huuu!
Kép
kami

Sziasztok!

Én is megérkeztem. Kicsit olvasgattam az elmúlt napokban, írni nem nagyon tudtam... És sztem jóformán most sem fogok tudni reagálni semmire sem, pedig egy csomó-csomó dolog eszembe jutott olvasás közben.

Először is természetesen meg kell, hogy dícsérjem a képeket, tündéri cukorfalat az összes baba, mki büszke lehet, hogy ilyen szép csöppség anyukája ;) A hsz végére (pláne, ha nem felejtem el, de akkor majd utána) teszek fel én is képet, húsvétkor készült, én meg beleszerettem.

Mindenek előtt, Timi: nagyon örülök, hogy végül amelett döntöttél, hogy maradsz, hiányoztatok volna. És annak is nagyon örülök, hogy nem adtad fel. Egyébként sacc/kábé 2 napja nekem is iszonyatosan fáj a bal cickóm, legszívesebben üvöltenék, amikor Martin abból eszik. Csomós, és állatira fáj ám. Ha vki tud, akkor help mí plíz, állati hálás lennék.

Rókica: persze, teszek majd fel képeket a házról, csak azok apósom gépén maradtak. Hétvégén jönnek (megint - húsvétkor elfelejtették, pedig direkte kértük, mert másnak is szeretnénk mutogatni), majd akkora elhozatom vele, és felteszem nektek. Kisbolt van itt a faluban, oda szoktunk menni, addig levegőzünk kicsit, ha meg nagybevásárlás van, ami hétvégén van, akkor azt mindig Viktorral intézzük, mert nem nem szeretek, hanem -sajnos- nem tudok vezetni, így ilyenkor ált. Tescozunk, és tényleg nagybevásárlunk. Orvoshoz eddig nem mentünk, amikor meg még terhesen járkáltam, akkor apuska fuvarozott. A védőnő jön, majd még azt nem tudom, hogy az egy hónapos méreckedésre hogy megyünk, bár mivel addigra már nagyobb lesz Martin, az is lehet, h nem lesz gáz ha sétálunk. Majd még elválik. Aztán egy idő után term. szeretnék megtanulni vezetni is, de az egyelőre még több ok miatt sem fér bele.

Egyébként Zsuzsa hatalmasat nőtt, amióta nem láttam, de változatlanul gyönyörű kislány. Vivivel pedig nagyon édesek vagytok, és ő is nagyon kis szép, akárcsak a tesója vagy a mamája ;)

Na most kb. a negyedét se írtam le annak, amit akartam, úgyhogy megyek átolvasni a dolgokat, de addig is itt a kép:

Kép

KépKép
catrine

Na eszembe jutott néhány dolog.

Lorca: Auchanban pl. szinte tuti, hogy van franciaágyra való gumis lepedő, frottír és "sima" is. Elég jó az áruk is - legalábbis amikor én utoljára voltam, akkor még nagyon jó volt. Amióta elköltöztünk, inkább Tescoba járunk mi is, de nem tartom valószínűnek, hogy a lepedő ára drasztikusan megugrott vna ;)

Alvásos-ébredéses téma: olvasgattam, hogy ki mit írt, hát nekünk így kábé a ti hsz-aitokból áll össze ez a kérdés. Amikor bömböl, akkor nálunk is tuti, hogy kajakérdés, legalábbis eddig még nem volt olyan, hogy 2-3 óránként ne azért ordított volna, mert vmi más probléma volt. Amikor tele a pelus, akkor sírdogál, nyikorog (ahogy Lorca fogalmazott :D).

Cumi: Martin nem fogadja el, én meg nem erőltetem, ha akarja, majd betömi később, addig meg ha kell, ott lesz a kezecskéje.

Olvastam, Lorca, hogy hason alszik Szabi, ezt már akartam kérdezni is egyébként, hogy Csajok, kinél hogy alszik a baba? Martin hason, mint Szabi. Eleinte mondjuk féltem ettől, de máshogy meg nem hajlandó, v. nem tud elaludni - rám ütött, én is csak hason fekve tudok aludni, szenvedtem is egy sort a terhesség alatt, nem bírtam megszokni a háton-oldalon alvást. :roll:

Bea: kitartás, tuti biztos, hogy hamarosan nálad is megszületik a baba.

Szex: nálunk még nem volt, majd talán 2 hét múlva - na nem, mintha időzítve lenne, de bevallom férfiasan, én jelen pillanatban nem tudom elképzelni, hogy lefeküdjünk. Ez majd valszeg elmúlik, de édes egy párom van, nem is erőlteti, tök türelmes, és még a fájós cici miatti nyafogásomat is elviseli. Húsvét hétfőn pl. ágyba kaptam reggelit :P

Na most meg elfogyott ez az oldal, és megint nem tudom, hogy mit akartam még hozzászólni...

KépKép
catrine

Lepedő, amire gondoltam: gumiból készült, azaz nem víz, pisi, tej stb áteresztő. Borzalmasan néz ki az ágy pár liter tej után :wink:

Cat,
A babó úgy alszik, ahogy az elején szoktatva van. Szabi sajna sárgaság miatt koraszülött osztályon volt. A korababákat hasra kell tenni, ő meg úszva az árral, megtanulta. A nővéreknek ez jött kézre. Azóta rájöttem, hogy így sokkal nyugodtabban alszik a gyerek, mert keze-lába nem kalimpál. Amikor elalszik, a hátára is tehetem, vagy ha szopin alszik be, eleve a hátára pördül. Csak így jóval hamarabb fent van.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Cat
nagyon jó Martinról ez a húsvéti kép :wink: :wink:

Lorca
esetleg gyógyászati segédeszköz-bolt? Bár nem tudom a beteg, idős embereknek is ez a fajta gumilepedő van e?

Kami
nagyon jól néz ki tényleg a kicsi fiad. Olyan jó kis hurkái vannak :wink: :wink: Képek megint szuperek :wink:

Mi voltunk az első méricskélésen. Nagyon szépen fejlődik a kisasszony :D 5490g és 60 cm :D :D

Megkaptuk a beutalót az ortopédiára a lábával, remélem nem kell majd heteket várni, kapunk korábbra időpontot. Csípő uh.-ra nem is adott a dr. nő, mondván az ortopédus majd elküld :shock:
Valószínűleg helyben nem sok mindent fognak velünk kezdeni (dr. nő szerint) és mennünk kell majd valahová gyerekortopédushoz, de inkább megyünk, csak jöjjön helyre minnél előbb :D :D
A kutacsunk is sokat húzódott össze :D ennek nagyon örülök, a múltkor kissé megijesztett vele a gyerekorvos :shock: :shock: A hátsó kiskutacs az teljesen össze is húzódott már :D :D

Timocska
képileg most nem jól állok :evil: :evil: :evil: lemerült a fényképező és nem találom a töltőjét. Hozzáteszem a párom rakta el, de ő sem tudja, hogy hová :shock: Mindenképp jó lenne már ráakadni, de majd talán ma :D :D ma nem megy dolgozni a párom, ill. pár órát be kell mennie pakolni. Remélhetőleg tudok haladni egy kicsit, mert eléggé szalad a lakás.

Többiek: ti utol tudjátok érni magatokat? én nem. Vagy a takarításhiánytól rosszul vagyok a lakásban, na a fürdő az baromira piszkál, de nincs rá időm. A vasalnivalót megint sikerült jól összegyüjtenem. Lassan kong az ürességtől a pici szekrénye :shock: :shock: Már 74-es tipegők is előkerültek, kiscipőcskével nem is olyan nagyok :D :D
Most a mosást szombatra időzítem, remélem nem tol ki velem az idő :oops: akkor itthon lesz a párom is :D
Főzés, na még az általában elkészül :D arra nagyon figyelek, én egyébként is nagyon főtt-kajás vagyok.

Na megyek alukálni, jó éjszakát mindenkinek!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Ma meg senki sincs itt? Mi tortent????
kami

Sziasztok! :)

Nekem egész nap nem jött be a babanet, úgyhogy ezért nem jöttem! :D :D
Reggel voltunk doktornéninél Lillussal, piros a torka, írt fel neki homeós bogyót. Ja, meg hőemelkedése is volt tegnap, ma nem.. :( Szegénykém, úgy sajnálom, elég nyüszi! :( És olyan szinten tejkiütéses az arca, hgoy a szemeit alig látom! :)

Na, ma reggel megkapta élete első tápszer adagját, Humana SL tejmentes tápszerből. Kábé azzal a lendülettel, ahogy megitta, ki is hányta az egészet!!! Orrán-száján jött kifelé!!! ERre úgy megijedtem, hogy délutánra hívtam egy "fejőnőt", hogy fejje ki a begyulladt mellem! Még inkább kinlódok a szopival kicsit, de én ilyet nem szeretnék mégegyszer!!! Úgyhogy szorítsatok, hogy élve megússzam a tejcsapolást!!! :lol: :lol:

Megvettem a Suttogó c. könyvet, nagyon szimpi már az eleje is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nekem se nagyon akar bejönni a Bnet, vagy ha be is jön, 2 percnél nem tart tovább ez az állapot, úgyhogy próbálom rövidre fogni.

Gabi: köszi a bókot :) Tök jó méretei vannak Eszternek, és bár még nem láttam, hogy mi a problémátok (majd visszakeresek ;)), azért örülök, hogy javul a babó, és h kaptatok időpontot ortopédiára is.

Én se tudom ám ultolérni magam - ha ez megnyugtat. Vasalni szinte minden percben kéne, de ez csak nagyon néha történik meg, mosogatni se mindig van időm, van, hogy Martint az autósülésben felteszem az asztalra, én meg addig dolgozok kicsit a konyhában. Szalad a lakás... :?

Én tök szarul vagyok, de mindegy, előbb-utóbb csak elmúlik. Martinnal minden ok, hamarosan (ha ő méltósága felébred) kimegyünk egy kicsit levegőzni, itt tök szép az idő, 24 fok körül van, ragyog a nap. Pesten?

KépKép
catrine

Rájöttem, hogy kell délre ebédet csinálni. f5kor felkelek elkezdek sertepertélni, f8kor elkezdem. Működik! Mosás, mosogatás, teregetés, viráglocsolás, ültetés, rendrakás, minden belefér. :D Csak a vasalás maradt el... 8) De ha ma is csak éjfélre jutok ágyba és ismét 2x ébred az alatt a 4,5 óra alatt, amit alvásra szánok, lehet, hogy kicsit morci leszek holnap. Bár nekem a hétvége az alvós időszakom, akkor nincs Nati és tudok szundizni, amikor Szabi beleegyezik.

Gabi,
Nem rossz ötlet a gyógyi, van is egy nem messze tőlünk, megnézem. Szerintem ha beteg, idős felnőttnek jó, akkor jó lesz az én céljaimra is. :wink: A lényeg, hogy ne zörögjön és ne engedje át a folyékony dolgokat.
Szabinak is nagyon nyitott volt a kutacsa, dokinőnk közölte is, hogy D-vitamin hiánya van. Remek, már ezzel született.

Kami,
Szerintem mindenki a napsütésben élvezkedik. :)

Timocska,
A tápszer dologtól azért ne ijedj meg. Szerintem csak annyi történt, hogy a szopival ellentétben nagyon gyorsan jött a tej és ezt nem bírta a gyomra. Szabi még mindig visszadob időnkét. Tegnap este 3x kellett pelust cserélni, miközben a hosszú alvásra töltötte a pociját. Orrán száján dőlt ki a tej. Most, hogy elmúlt 6 hetes és nem is csökken a gyarapodás - mostanra hízás - üteme, már nem is aggódok. Egyszerűen mosok.
Szója alapú?

Cat,
Érdemes mindenhová vinni a babát a lakásban. Így már idejében megszokod, hogy a wc-n ülve valakinek mesét olvass :D
Mi a rossz kedv oka? Ilyen időben lehet egyáltalán szomorkodni?!

Nekem se jött be a babanet. Majdnem elszállt a hsz, utolsó pillanatban mentettem, amit írtam.

Kép KépKép
lorca

A fiam még mindig alszik :shock: Akkor aludt el, amikor az előző üzit küldtem, és azóta durmol. Köbö 5 perce mondjuk nyöszörgött kicsit, bementem hozzá, de semmi, alszik változatlanul. Mondjuk ezek szerint boltba nem megyünk (be akartam ugrani még, de. már voltunk, és 4-kor bezár :?, de lisztet elfelejtettem venni), akkor majd teszünk egy fél kört a faluban.

Lorca: milyen ügyesen megoldottad ;) Nem vagy fáradt?
Wc-n ülve mese? Hmm :D Majd amikor először volt ilyen, mindenképp beszámolok. Egyébként nem lenne szabad szomorkodni ilyen időben, de igazából első sorban nem is szomorú vagyok, hanem oltári módon fáj a cickóm még mindig, és egyszerűen semmi nem segít.

Nekem úgy néz ki, megjavult a babanet, de 1x tegnap se akart bejönni.

KépKép
catrine

Én viszont enyhén fáradt vagyok, tehát Lorca, amikor majd először LESZ wc-n ülve meseolvasás, akkor számolok be ;) :oops:

KépKép
catrine

sziasztok!
nálunk sem volt babanet.

Hát cicigörcsösödés ügyben csatlakozom :cry: :cry: :cry: este kimaradt egy szopi és itt az eredménye.

Lorca
nekem a kutacs nagyságát arra "fogta" a dr nő, hogy kevés terhesvitamint szedtem :shock: ezért kellett most szedni, de leálltam vele, mert az aranyerem így a folyamatos szorulásokkal sosem jön helyre :evil:

Timocska
Lillának mielőbbi gyógyulást!!!!

Én tegnap felállítottam a konyhában a járókát, jól érzi benne magát a kicsi, szépen nézelődik :D :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Cat!
Neked is bedurrantak a cicijeid? Nem nagyon tudtam utána olvasni, hogy mi volt!?

Lorca!
Mindjárt jön a fejőnő és megbuherálja a cicim! :shock: :shock: Nagyon félek, biztos baromira fájni fog!!! Hiába etettem meg hajnalban Lillust cumiból lefejt tejjel, csak úgy tudott visszaaludni, ha magam mellé vettem és megciciztettem!!! Ez mindent megér, úgyhogy még adok egy esélyt magamnak!!!

Ja, ráadásul a dokim olyan adagolású gyógyszert írt fel, amit már 3 éve kivontak a forgalomból!!! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Cat!
A csomós, fájó cicire leginkább a baba a megoldás!!! Nekem a bal cicim kedden gyulladt be, tegnap és tegnap előtt kábé 30-40 grammot tudott kiszipkázni belőle Lilla! Persze szopi előtt melegítettem kicsit (pár percig), utána pedig jegeltem a fájó részt. Ma pedig már 100 grammot!!! Nagyon büszke voltam rá és úgy látom javulófélben vagyunk! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi: igen, sajna, ill. nem mindkettő, csak a bal, de az bőven elég, rohadtul fáj - mondjuk tudom, hogy pont Te vagy az, akinek nem kell magyarázni ezt sajnos. Mára már olyan szinten alig jön, hogy Martin sebesre cincálta :cry: Lassan sztem én is felhívom a védőnőt...
3 éve kivonták a forgalomból a gyógyszert, amit felírt neked a doki? :o :o :o Az szép basszus. És akkor most mit csinálsz? Egyébként gondolok rád, és nyugi, sztem örülni fogsz annak, amit a nőci csinál majd veled. Egyébként nagyon tetszett az írásod, nagyon szép lett, hogy mindent megér az, h Lillust tudd szoptatni :) Legalábbis ha jól vettem ki, ezt jelentette. Én nagyon drukkolok neked.

Gabi: sajnálom, hogy már te is :(

KépKép
catrine

Timi: látom, közben te is írtál, köszönöm, megprbálom mképp, és majd írom a fejleményeket, amik reményeim szerint lesznek :)
Nagyon ügyesek vagytok, hajrá, csak így tovább, remélem, javultok továbbra is ;)

KépKép
catrine

Cat!
Azt azért ne hagyd, hogy sebesre cincálja a mellbimbód, mert annál rosszabb lesz! Ha másképp nem megy, próbáld meg bimbóvédővel, vagy inkább fejd ki a tejet! Tudom, hogy nagyon fáj és kínkeserves az egész, de muszáj!!! Én sem tudom magamnak kifejni, mert nem tudok ekkora fájdalmat okozni magamnak, ezért hívtam ezt a nőt is. Majd ha elmegy, beszámolok mi volt!
Neked is kitartás, kívánom, hogy ne szenvedj annyit, mint én!!! És Martin legyen ügyes kissrác! :)
Ja, igen, az volt a lényege, amit írtam!

Timi
Kép Kép
timocska

Gabi!
Én már tökre félek attól, hogy mi lesz, ha Lillus átalussza az éjszakát... totál tele lesz tejjel a cicim reggelre vagy éjszaka keljek fel kifejni? :shock:

Nekem már most is gondot okoz, hogy egy evés egy cici. Így egy cici akár csak 6 óránként ürül és mikor odakerül a sor, hogy kajcsi, akkor már annyira tele van, hogy majd szét durran! Megoldás az, hogy amikor az egyikből eszik, kifejem a másikat? vagy mi lehet megoldás??

Timi
Kép Kép
timocska

Timi: nagyon igyexünk mi is. És lehet, hogy megpróbáljuk a bimbóvédős szopit, ha azzal jobb, akkor legyen azzal, csak legyen jobb. Fejni fejem egyébként - már amennyire az utóbbi napokban tudom.

Egyébként tényleg hihetetlenül örülök a javulásotoknak, nagyon rossz volt olvasni, hogy mennyit szenvedtél. Okés, kíváncsian várom, hogy mit mondasz majd, miután elment a nőci, és drukkolok, hogy megoldja vhogy úgy, hogy még egy kicsit se fájjon.

Most viszont megyek, mert ahogy hallom, így bolt-zárásra Martin már tényleg ébredezik, de majd még jövök ma mképp :)

KépKép
catrine

Sziasztok.

Aronnak ma siros napja volt eddig. Reggel volt bruhu, fogalmam sincs miert. Aztan jott a gyogytorna - vegiguvoltotte. Most megkockaztattunk egy Brendnt, csak a hazafele uton aludt, odafele nem, egesz jol birta. A Brendonban persze volt egy kis sirdogalas, babakocsibol kikap, vallra tesz, baba lenyugszik. Hazafele vegre elaludt, meg egy kor patak-setara is futotta az idobol. De aztan ahogy a haz ele ertunk, kipattant a szeme es elkezdett uvolteni. Ugy hoztam haza, hogy zengett a haz. Ehes lett. Most ettunk es bekesen gugyog az agyunkban.

Hat csajok - a Brendonban mar 68as body-t kellett vennem a fiamnak!!! ROHAN AZ IDO!
kami

sziasztok

élünk még :lol:
továbbra is kapom a napi kettő :shock: szurit
tegnap délután még belázasodtam ma még egyenlőre semmi :lol:
Lea továbbra is ugyanolyan kis lusti (pedig most napközben nem kap tápszert így 1-1 etetésnékl 80-90 g-t kap a lefejt tejcsiből...de így sem tudom gyakrabban mellre tenni mert 2-3 órát alszik úgy hogy nem tudom felébreszteni :shock: ) mint eddig a fájós cickóból 10g-t :shock: :shock: :shock: hajlandó leszipkázni (a másikat meg sem kapja hogy ne lustuljon el...)úgyhogy Timi irigykedem rád :lol: a 100g miatt de az az igazság hogy egyenlőre azzal a 30-40g -al iselégedett lennék
ma már legalább "puhult" annyit a cickóm, hogy néhány grammot le tudok fejni belőle...

remélem mindenki jól van gyönyörű idő van odakint mi egyenlőre az orvosi rendelő és a lakás között (ill a nyitott ablak mellett) "levegőzünk" ha lesz némi energiám kiviszem...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Nálunk volt egy kis riadalom 2 napja, azért tűntem el kicsit. Erősen elkezdtem vérezni délután, ráadásul ilyen élénkpiros színűt, meg kicsit darabosat is, úgyhogy beszééltem a dokimmal és bementünk a kórházba, hogy megvizsgáljanak. Szopi után Emmát bevágtuk a mózesbe, szerencsére végigaludta az egész túrát. Szóval megvizsgáltak, UH is volt meg minden, és egyenlőre hazaengedtek, merthogy nem volt lázam, és a vérzés is csitult, de ha erősödne megint vagy belázasodnék, akkor azonnal vissza kéne mennem és akkor ki kell kaparni... Remélem erre nem kerül sor! Kaptam méhösszehúzó cseppeket, most azt kell szednem, remélem segít! :) Azt meg nem részletezem, hogy 2 héttel a szülés után mennyire estek jól a standard nőgyógyászati vizsgálatok...

Tali: én egyenlőre még nem merem bevállalni, mert nekünk a Keletihez eljutni nagyon hosszú lenne (gyalog mennénk = távolsági+BKV), több mint 1 óra csak oda :( Talán majd később! Lorca, mindenesetre nagyon jó fej dolog tőled :)

Nálunk kicsit nyűgösen telnek a napok az utóbbi napokban. Emma csak a kendőben hajlandó aludni nappal, vagyis délelőtt. Ha sikerül megnyugtatni, azonnal bebugyolálom, és így okés a dolog - egyébként folyamatosan járkálni meg táncolni kéne vele, amit most nekem nem szabad - szigorúan feküdnöm kell, amennyit csak tudok. Ebéd után séta, azután meg alszik mint a bunda :)

Köszi a szopis tippeket, sajna a spricceléshez még béna vagyok :D kifejni meg sokat kéne, de lehet, hogy az lesz ha így folytatódik... Kb mikortól lehet számítani rá, hogy nem lesz annyira feszülés amikor tele a cici? Nektek sok tejcsi jön a másikból, amikor szoptattok? Én tejgyűjtő kagyló nélkül már neki sem állok, mert öltözhetnák át minden szopi után :shock:

Mazsi, Timi! :( :( Remélem jobban vagytok!!!

Bea! Hogy vagy?

Róki! Szilvi nagyon hasonlít rád szerintem! Legalábbis a képek alapján :) Én ma éjszaka vártam kb negyed órát, hallottam hogy Emma nyüszizik a másik szobában, és miután kitartó volt (meg türelmes :) ), álmában ilyen huzamos ideig nem szokott "hangoskodni", átmentem érte és kajcsiztunk :D
Aranyér: én kaptam kenőcsöt, de nem használtam. Visszament - nem teljesen, de sokkal jobb, úgyhogy a természetre bízom a dolgot ;)

Pann! Milyen pelusokat próbáltatok már? Nekünk a kaki folyik ki... Tegnap a válláig felfolyt :shock: aztán pelusozásnál maa alá pisilt, úgyhogy megfüredettük :D

Lorca! Nálunk is katasztrófa a lepedő... Reggelente csavarni lehet a tejet a hálóingemből... Sokszor arra ébredek, hogy fázom, mert hogy nedves rajtam a ruha, de úgy nyaktól derékig :shock: Tegnap már egy szoros pólót vetettem be és alágyűrtem két textil pelust, mintha melltartó lenne... Persze reggelre elcsúszott, de legalább csak egy kis "hideg" folt lett ;)

Kami! Gratula ZseniZsebihez :D Mi ma Vácon voltunk sétálni, van ott egy gyönyörű park a parton. Kicsit nehézkesen indultunk el, úgyhogy én is úgy voltam vele, hogy ha kell, akkor max félre vonulunk amennyire lehet, és megetetem. Tényleg feljelenthetnek emiatt????? :shock:

Holnap jön anyukám vigyázni Emmára (először!!!), mi meg elugrunk venni nekem gatyót, mert egyetlen nacim van ami rám jön - az is téli... Mintha (?) a csípőm csúszott volna szét kicsit - ott szorul ugyanis mindegyik régi... Ti ezzel hogy álltok?

Bocs ha nem reagáltam mindenre!
Szép hétvégét Mindenkinek :P
Vendég

csajok!

hétvégén szabad zargatni vmelyik szopis tanácsadót?
hátha van ötletük hogy leheljek egy kis aktivitást a lányomba...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Mi is megvagyunk még, csak akut rugihiány lépett fel, így ezt kellett orvosolnunk. A jó hír az, hogy rugit IS vettünk a többi "ezt nem lehet itt hagyni" babaruha mellett. :lol: :oops:

Délután a rákoshegyi rezidenciánkra vonultunk és napoztunk a teraszon (Gergő egy textil pelus alatt és csak rövid ideig volt kint), többnyire aludt a nappaliban a "foteljában". :lol:

Barbi! Próbáltuk a Libero-t, a Pampers-t, a Tesco gazdaságosat :lol: , a Huggiest. Most éppen a Huggies 5-9kg teszteljük éjjelente. Előző éjjel már éjfélre átázott, de ma hajnali 4-kor még száraz volt a ruhája és csak azért pelusoztam át, mert irtó büdös volt. :lol: Valószínüleg az általam elfogyasztott szárazbab leves miatt. :oops: :oops:
Azt hiszem, nálunk az a probléma, hogy Gergő leginkább oldalt szeret aludni és így szépen ki tud folyni a pisi. :(

Cicik: Timo, Mazsi és Cat, minden elismerésem a tiétek! Nekem csak egy-egy foltot szívott Gergő a mellbimbóimra :shock: , + azt hiszem egy tejcsatorna el volt(?) tömődve, mert a bimbón látszódott egy fehér pötty, szóval ott volt a tej, csak nem tudott kijönni + csillagokat láttam, mikor Gergő megszívta. Na ezt sk megnyitottam már kétszer, remélem, most már rendben lesz, de nem panaszkodom, mert tudom, hogy ti sokkal jobban szenvedtek.
A hálóingem (pizsim) csak az első időkben ázott át, mostanában már nem, szerencsére, viszont ha Gergő vmiért a szopi kezdetén elengedi a bimbót, akkor szökőkút-szerűen fröcsköl mindenfelé a tej! :lol:

Barbi! Neked jobbulást, remélem nem maradt bent darabka! Mérd a lázadat, mert úgy tudom azt kell figyelni. :roll: Amikor bent voltam a kórházban volt egy lány, akit emiatt hoztak vissza babástul.

Timo! Tudsz vmit Móniékról? Nem írt esetleg, hogy mikor jöhetnek haza?
Vendég

Barbi: a frászt hozod rám, remélem semmi komoly baj nincs. Azt nem mondta a doki, hogy mitől lehet ez?

Mazsi: nekem az a véleményem, hogy sz*rd le, h lehet-e zargatni, avagy sem, neked segítségre van szükséged, neki meg az a dolga, hogy megoldja az ilyen problémákat, szóval sztem hajrá.

Pann: hát azért nektek sem lehet mindig hű de könnyű a szopi. Hajrá nálatok is, mindent bele, remélem, hogy hamar túl leszünk rajta, mármint akiknek gondjuk van... Apropó, Timi, na? Mi volt?

Egyébként nekem annyira nem folyik a tejci, én nem nagyon szoktam elázni éjszaka. Néha én is kicsit olyan leszek, de nem vészes az sem.

Tök jó volt sétálni Tökivel, nem voltunk sokáig, de élvezte sztem. :) Na most megyek, nem biztos, h a hétvégén még jelentkezem, vigyázzatok magatokra, pussz mkinek.

KépKép
catrine

Ja, amúgy Pann, ilyen vásárlásokat mi is szoktunk tartani... :D :D Jót nevettem ezen ;)

KépKép
catrine

Kukucs!
Na, túléltem a fejőnőt!!! :D :D :D Csajok, 2,5 órán keresztül nyüstölte a mellem, de most olyan puha, mint még sose!!! Úgy néz ki, sikerült fellazítani az összes begyulladt tejmirigyet és csomót! Még a nő előtt megszopiztattam Lillát, evett 100 grammot és még a nő 80 grammot kifacsart belőle! :shock: :shock: Nagyon-nagyon fájt, néha a csillagokat láttam, néha ordítani tudtam volna, de hős voltam, mert a lányomért mindent!!!!

Mazsi!
A szopis tanácsadókat hívhatod hétvégén is, de ha őket nem, akkor a Szt.István kórházban segítenek bármikor a nap 24 órájában. Hívd őket nyugodtan telefonon!!! És kitartás, biztos jobb lesz!!! És te is egy hős vagy! :)

Barbi!
Örülök, hogy jobban vagy!

Na, ennyit az írásról, nyekereg az utód! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?