Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

En is sok topicban, sok hozzaszolonal olvastam, hogy probalta o is a nehezebb kajat estere a hosszabb alvas remenyeben, aztan nem jott be, sot volt, akinek hasfajast okozott, ettol meg rosszabb ejszakajuk lett. Mondjuk, logikusnak tunik, en sem birok teli hassal elaludni.

Csi,
a kedvedertKép raktam fel egy kepet a profilomba. En 6 honapos vagyok rajta, Reka pedig 8Kép

-Afonya
afonya

Ágci!
Én ezt egy tápszerreklámon olvastam, csak nem akartam mást is gyanakvóvá tenni. Lehet, hogy mégis van alapja? Jé!
Jó a történet az almalérõl...én tudatlan eddig azt ittam, mert 1 jonatán csak 31Kcal Kép . És a négy hónapot ne is említsük....

Éjszakai ébredés: Arra miért nem gondol senki, hogy ez normális is lehet? A minap olvastam, hogy az alvásnak periódusai vannak, mély alvás, éberebb állapot és ezek négy óránként váltják egymást. Mindkét gyerekem óramû pontossággal felébred, de eszembe sem jutna megetetni õket, visszaalszanak maguktól. Mikor a lányom már "átalvós" lett, néhány hét elteltével megint felébredt, és teszi ezt mai napig is. Biztos, hogy az éhség miatt? Szerintem nem.

Laura!Lányok!
Mi ez a védõnõ-invázió felétek? Az enyém eddig összesen háromszor volt itt, pedig a fiam 3éves múlt négy hónappal ezelõtt. Az egyévesemet oltásokkal együtt négyszer látta /háromszor a rendelõben, egyszer itthon/.

Csi
Csí

Áfonya!!!!
DE REMÉLEM TERHESSÉG ALATT A TIED IS HULLOTT!!!!! UGYE? Kép
Legalább egy kicsikééét!
Csi
Csí

Áfonya: legalább ezután senki sem gyanakodhat, hogy esetleg a postás az anyja KépKép

Csi: nem is azért jött védõnéni, hogy Mónit lássa, hanem beesett, mert a házban lakó terhes csaj nem volt itthon.
Figyelmeztetés nélkül jött, én meg derékig kigombolt túrórudi-nyomokkal teljes hálóingben épp borsópempõt gyártottam a gyerekemnek, képzelheted.
Ráadásul a cipõt se vette le, moshattam föl utána.
A helyszínen se Moncsi volt a téma, hanem az õ unokája (hogy az ennyi idõsen már fölkapcsolta a villanyt), meg a fogyókúra (hogy szerinte telihold elõtt kell, vagy micsoda).
Na de ugye nem ezért szeretjük Kép
Laura

Ágci!

Nem véletlenül kérdeztem rá a múltkor az anyatej energiatartalmára! Mert nem hiszem el, hogy az almalé, öszibarack segithet a "nem elég a tej"Kép mondaton, de ezt bárki, aki egy kicsit belegondol, nem gondolhatja komolyan!
Esetleg a banán vagy a krumpli, de akkor sem adhatsz, nem is biztos, hogy tudnál elöször akkora adagot adni, hogy több lenne a kalóriaértéke, mint a megivott anyatejnek.
(Mi most Nátánnal még mindig az 50 g körüli mennyiségnél tartunk, több nem kell neki... Nem eröltetem!KépKép)

Alvás (Macsek ezt neked is irom!): Nagyon sokan gondolják azt, hogy majd attól átalussza. Nekem két ellenpéldám is van:
A szomszédban a kislány pont ezen okok miatt kapott elöször tápszertKép, de nehogy azt hidd, hogy használt. Illetve a célját elérte: 3,5 hónaposan egyáltalán nem szopott a kicsi. Viszont éjszaka rendszeresen felébredt, lehetett csinálni neki a tápszert! Hurrá!
Az én gyermekem viszont egész rendszeresen megébredt, söt, az elsö ébredés után másfél-kétóránként. Aztán egyszer csak le lehetett tenni egyedül aludni az ágyába (elaszik magától), meg alszik reggel 7-ig 1 ébredéssel (ma pl. 1-kor kelt fel). Ö mostanra érte el ezt, és biztos vagyok benne, hogy majd ha nem kell neki, akkor nem kel fel éjszaka.KépKép
Persze amig benne van az ember, addig el sem hiszi, hogy lesz ennek egyszer vége!

Laura!

Kép Elképzeltem a szitut!

Csi!

Vannak védönök?KépKép Én mostanában csak a hirüket hallom! Addig örüljek?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ágci
semi baj Kép én elhatároztam hogy igazi tehén tejet nem kap 1 éves szülinapja elött de szerintem még utána sem.

Csics és Petike Kép
csics

Beszti!
Én is csak innen értesülök róluk Kép . Bár azért fura, mert van a szoptatáson kívül más tennivaló is, amiben lehet, hogy elkelne az anyuciknak segítség. Merész dolognak tartom, hogy a védõnõnk eldönti, hogy szerinte boldogulunk nélküle. Persze ez így is van, de attól még felelõtlenség.
Egyik barátnõm azt mondta, hogy jó velük jóban lenni, mert õ adja ki a véleményt a Gyámügy felé... Kép

Egyébként most olvasom: Banán/db 10Kcal, Õszibarack/db 41Kcal. A banánt szerintem elírták.
[url=http://www.vital.hu/themes-inter/kcal/kcal.htm" TARGET="_top]http://www.vital.hu/themes-inter/kcal/kcal.htm[/url]
A velõ már jobb anyatej helyett, az 849Kcal/100g Kép
Csak kérdés, hogy azt hogyan lehet cumisüvegbe tuszkolni.
Könyörgöm, ezt nehogy valaki komolyan vegye!

Csi
Csi

Sziasztok!

Anno alig másfél évvel ezelõtt én még csak az egy éves korig tartó tehéntejmentességet hallottam. A gyermek a hozzátáplálást (azért már vagy 7 hónaposan) mindamellett minden igyekezetem ellenére sajttal kezdte. Ez van. De csak savanyított tejnemût kapott egy éves koráig. Meg utána is, mert kínálgathattam én turmixszal, vagy kakaóval, vagy tejjel, csak bután nézett rám és a gyümölcslére szavazott. Szerintem tudják, hogy mikor mi a jó nekik. Ha hagyod, hogy eldöntse azok között, amit lehet, hogy mit választ, akkor megmutatja, hogy mi való neki. A fiunknak éppen nincsen szüksége krumplis karfiolra és sajtra Kép

Snoopy
snoopy

Csi!

Hát sajnos az én védönöm már nálam erösen leszerepelt (ugyhogy nem nem nagyon hiányolom), és elsösorban nem szopiügyben, hanem az egyik legföbb kötelessége ügyében: oltás!Kép
Mert ha rajta múlt volna, akkor az én gyerekem nem kapja meg az 5 hónapos kötelezö oltását.
Abba nem is merek belegondolni, hogy vajon egy kevésbé információgazdag anyukánál hogy mennek a dolgok.
Egyébként én sem teljesen értem, hogy hogyan döntheti el önkényesen, hogy nincs szükség rá? Nekem Nátán ugyan a második, de idönként azt érzem, hogy akár az elsö is lehetne, és igazándiból nagyon sok helyzeten (császár utáni lábadozás, szopiproblémák, alvás, hozzátáplálás, szopisztrájk) talán az juttat át, hogy van egy általános tapasztalatom gyerekezés ügyben.

Banán: 105 Kcal/100 g Õszibarack: 40 Kcal/100 g az én táblázatomban (nem tudom, honnan szedtem).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Fentebb volt szó a margarinok tejtartalmáról.
Ma krumplipürét gyártottam ebédre, és kavarás közben, mit ad isten, a Ráma összetvõin legeltettem a szemeim.
Hát lehet, hogy csak tejsavópor van benne, de emellett van benne még hat ismétlem 6 db E (E471, E 322, E202, E330, E160b, E100), amelyek közismerten egészségkárosító ha nem egyenesen rákkeltõ anyagok.
Gondolom ez a többi margarinra és vajfélére is igaz, a Light termékekben pedig feltehetõleg még több ilyesmi van.
Úgyhogy aki a gyereke egészségét félti, az ne adjon ilyesmit olaj helyett, még akkor se, ha nincs benne tej.
Egyébként van egy topik az E-krõl, érdemes belekukkantani.

L.
Laura

Beszti!
Ha megnézed, akkor ugyanaz az adat, csak a banánt elírták, és nem 10, hanem 100Kcal/darab arányaiban ugyanaz. A védõnõvel kapcsolatban tökéletesen egyetértünk.

Laura!
Ha komolyan belegondolunk, hogy mi az ami egészséges, akkor belebolondulunk. El kell fogadni, hogy adalékanyagot és minden egyebet is megeszünk.
Nem minden E egészségkárosító, pl. az E322 az lecitin, amit élelmiszerek állagjavítására/emulgálására használnak. A lecitin egyébként a sejthártya egyik összetevõje, valamint a zsírok vérben történõ szállítását segítõ fehérjéknek.
"E" neve van pl. a meggy, és a bodza természetes színezõanyagának is. A gond az, hogy nem ismerjük õket, és ha azt halljuk "E", rögtön gyanakodni kezdünk, ami persze érthetõ.
De én olajra sem cserélném a margarint. Ugyanis a napraforgót, mikor beérett, lepermetezik egy vegyszerrel, amitõl rövid idõ alatt elszárad, és máris betakarítható... A minap néztem, hogy a "biocsirke" a CORAban legalább 50%-ban kukoricával etettett csirke. És mi lehet a többi?
Valahol kell lennie egy középútnak, amit el kell fogadnunk.
És nem tudom, hogy hol az igazság, ez csak az én véleményem.

Csi
Csi

Igazad van. Csak úgy megjegyeztem. Szóval marad a disznózsír. Kép Kép
De azért nem bírom nem hozzátenni, hogy a Ráma ugyanebbõl a vegyszeres olajból készül, és ehhet jön még ráadásnak egy rakás adalékanyag. Szóval az olajnál szükségképp rosszabb.
Egyébként sajna én mindent Rámával csinálok, mert szeretjük. Kép Meg nejkünk már úgyis mindegy Kép

L.
Laura

LAura!
Én is imádom...
A disznózsírrõl is tudok szépeket írni, de az már tényleg nem ide való... Egyébként az arcívban már leírtam.
Csí
Csi

Áfonya!
Mi az a fent említett táblázat a szójával kapcsolatban?
Csi
Csí

Sziasztok!

Lányok, hol van az indexen az Iboly és Dr Spock közötti eszmecsere??? Ha nem linkelitek be, legalább a topic címét írjátok be légyszi, nagyon érdekel!

Köszi,
Heni
gesztenye

Henke!
[url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9041994" TARGET="_top]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9041994[/url]
Menta
menta

Sziasztok!
Blankám ma evett elõször vajas-(Rama)kenyeret.(8 hónapas)
Na nem hozzátáplálásként hanem hozzálopásként!Kép
Ugyanis Gergõm rossz helyre tette a tányérját és hugica kapva-kapott az alkalmosés már gyûrte a szájába.A hangos cuppogásra lettünk figyelmesek.De a látvány jobb volt!Kép
De azért olyan hely is volt a fején ami nem volt vajas!
Puszka
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Sziasztok!

Menta! Köszönöm!

Kanga! Kép

Puszi: Heni
gesztenye

Csi,
nem olvastam az elozmenyeket, igy nem tudom. Nekem szojas tablazatom nincs, csak tejerzekenyeknek valo, vagyis mit szabad es mit nem annak, aki "tejallergias", nem azt ajanlottak Csicsnek?

OFF: csak hogy oruljKép Terhesseg utan hullott rengeteg hajam. Na meg ekkora haju gyerekert vegig kell am hanyni 4 honapot, nem adjak ingyertKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Mindenkinek, aki az E-k miatt aggódik.
Soknak nem tudom az anyagát, de az E 330 az a citromsav. Amirõl egy általam olvasott táblázatban azt írták, hogy milyen nagyon rákkeltõ.
A citromsav alapvetõ alkotóeleme a citromsav-ciklusnak (Szentgyörgyi-Krebs ciklus), ami minden egyes mitokondriummal rendelkezõ sejtben végbemegy. Annyira lehet rákkeltõ, mint a víz (márhogy a H2O).
Emiatt nálam a táblázat alapvetõen elvesztette a hitelét. Ki állítja össze ezeket és mennyire van ez lektorálva? Biztosan van benne igazság is, de ki találja meg a sok pelyva között? Szerintem így többet árt, mint használ.

Legjobb, talán, ha senki nem tud semmit, arról, hogy mit eszik-iszik, csak haláltmegvetõ bátran él a világban. Mindamellett én is elolvasom az összetételt, csak nem az E-ket, hanem a szöveges részt és ha olyat olvasok, ami szerintem nem való bele (pl gyümölcsteában aroma, pedig elég sokban van) akkor igyekszem mást választani.

Snoopy
snoopy

Sziasztok,
bár mindkéét megjegyzésem off, de errõl sok szó esett:
nos elválasztó tápszer: nem annyira az allergia miatt erõltetik, hanem mert a tehéntej összetétele nem megfelelõ a babák számára (sok ide vonatkozó vélemény szerint 3 éves korig). A tápszerben ugyanis sima tejpor van (csak HA tápszerben bontják le, hogy ne allergizáljon), viszont alacsonyabb a fehérjetartalma (a tehéntejé megterhelheti a vesét), magasabb a vastartalma, mint a sima tehéntejnek.
Persze az anyatej jobb (bár nemtom a vassal mi a helyzet, az ugye nem sok van benn, de gondolom pl. hússal, májjal, tojással, stb az is bevihetõ)

Margarinkérdés,
van egy provamel névre halgató margarin, amiben nincs sem tej, sem pedig e-betûk, tekintve, hogy biomargarin. Elég húzós ára van (600 ft/500gr), de nem drágább, mint a minõségi vaj, és kifejezetten finom, és ha csak a baba kapja, 2 éves koráig elég egy doboz (na persze a szavatossága nem tart addig, így kénytelen anya is ezt enni Kép ). Bioboltokban kapható.

Lola
lola

Sziasztok,

Az alábbi helyen azt írják, hogy az E330 (citromsav) káros hatása egy félreértés következménye; valószínûleg felfedezõje (Krebs) nevét, amely rákot jelent, félreértették.
[url=http://www.bryngollie.freeserve.co.uk/E330.htm" TARGET="_top]http://www.bryngollie.freeserve.co.uk/E330.htm[/url]

Itt egy „rendelõ” rovat van, ahol egy kérdezõnek hasonlót válaszoltak; nevezetesen, hogy az E330 inkább hasznos mint káros (mert antioxidáns)
[url=http://216.239.33.100/search?q=cache:jHgYHXC4IsYC:www.qznaz.com/aq20.htm%2BE330%2Bcancer&hl=hu&ie=UTF-8" TARGET="_top]http://216.239.33.100/search?q=cache:jHgYHXC4IsYC:www.qznaz.com/aq20.htm+E330+cancer&hl=hu&ie=UTF-8[/url]

Az alábbi helyen pedig egy nagyszerû lista van az E-krõl és társaikról.
Angolul nem tudók számára irányadó lehet, hogy zöld jelöli az ártalmatlan E-ket, piros az ártalmasakat, sárga pedig azokat, amelyekrõl ellentmondásos adatok vannak (vagyis még nem tudni, ártalmas vagy ártalmatlan). Számunkra érdekes lehet, hogy külön jelölik azokat az anyagokat, amelyek babák számára különösen ártalmasak: NOT SUITABLE FOR BABIES.
[url=http://www.foresight-preconception.org.uk/books/FIND%20OUT.html" TARGET="_top]http://www.foresight-preconception.org.uk/books/FIND%20OUT.html[/url]

Méri
méri

OFF:Áfonya!
Én is 22 hétig hánytam (kétszer lelett befeküdni)és végig szörnyen égett a gyomrom.De hát Blanka inkább kopi , mint hajas!Kép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

A 30 hetes Urszila vagyok a Kismamákból, a 3. babámat várom. Tanácsot szeretnék kérni tõletek, mert eddig nem valami jól sikerült a szoptatás. Mindkettõnél kb. 4 hetes korban radikálisan kevesebb lett a tejem. A dokinénink nem ugrott a tápszerrel, így már lötyögött a bõr rajtuk, amikor felírta. Az elsõvel sikerült annyira a kudarcélmény hatása alá kerülnöm, hogy végleg elfogyott a tejci, szerencsére sokáig kaptunk anyatejet egy barátnõmtõl. Sõt, a fiam még hónapokig hajlandó volt szopni a tõle, így biztosan nem a technikájával volt baj. A másodikkal már úgy voltam, hogy ez van, tápszeren is felnõttek már gyerekek. Talán ennek a nyuginak köszönhetõen megmaradt a tejem, kb. fele szopi, fele tápszer, és ezt így folytattuk szinte 3 éves koráig.
Szóval: nincs valami ötletetek, hogy tudnék annyi tejet termelni, hogy elég legyen a babusnak? Ráadásul most programozott csaszi lesz, nem tudom, mikor tudom mellre tenni elõször!

Urszila
urszila

Urszila! Böngészgess egy kicsit a www.lll.hu oldalon
Van ott egy olyan füzet is, hogy Az anyatej mennyiségének növelése
Menta
menta

Urszila!

Itt eggyel lejjebb, a Szoptatás nevû topikban kilószám olvashatsz ilyesmikrõl, archív is van, ha gyõzöd. Meg az lll. A lényeg a minél gyakoribb helyes mellretevés és a rengeteg pihenés. A programozott csaszi ilyen szempontból nem szükségszerûen rossz. Tény, hogy nem fog rögtön mellre kerülni a baba, de szerencsére nem igaz az, hogy ettõl minden el lesz veszve. Tudod, nekem az ikrek csaszi voltak. 95-ös körülmények között. Bõven több, mint 24 óra volt, mire elsõnek kezembe foghattam õket. Fejni se próbálkoztam az intenzíven, értelemszerûen. És nem roomingineztünk, szóval 3 óránként, és ugyanannyi ideig voltak kint, mint a szimpla babák (és nem is tudtam sose egyszerre mellre tenni õket, egyetlen egyszer sikerült nõvérke segítségével). Szóval semmi nem indokolta, hogy ettõl még sikerüljön, mégis az egyik legnagyobb behordó voltam már a klinikán, aztán itthon is bõven elég volt nekik a tej. Ezt csak azért, hogy nem szabad a csaszi miatt annyira félni, kitartás!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza a kórházból a kisfiammal Gabcsival. Asztmás jellegü hörghuruttal utalt a doki a Heim Pálba. Szegény alig kapott levegõt, de most már jobban van. Az ottani tapasztalatom? Hát az utolsó nap kaptam "okos" tanácsokat de a 3 nap alatt is láttam "szép" dolgokat. Szombaton mentünk be és rögtön nekem estek, hogy a gyereket minden szopi elõtt és után mérjem le. Jól van gondoltam magamban. Persze mindig elfelejtettem és csak néha mértem leKép Senkinek nem tünt fel, hogy a hasamra csapva mondtam a grammokat. Az osztályon keringett egy izolálatlan hányós-fosós vírus amit az utolsó napra sikerült összesednem, a fiam eddig megúszta. Lázam volt és nagyon rosszul viseltem a dolgokat, de anyósom bent lehetett velünk és gyerekezett amig aludtam, csak akkor keltett amikor szoptatni kellett. Az egyik nõvér nekem esett, hogy menjek haza (kb 4 órával a hazamenetelünk elõtt) és majd õk adnak enni a gyereknek lefejt, szõrt anyatejet... nemet modntam, hiszen tudtam mindjárt megyünk haza, meg külömben is. Aztán a másik meg azt mondja, hogy ne szoptassam a gyereket, mert nem tesz neki jót a lázas tej... Bólogattam és gondoltam magamban ez hülye. Elõtte lévõ nap meg egy másik nõvér jött hogy nagyon kövér a fiam, ne adjak neki annyit enni, mire kérdeztem, hogy mit csináljak akkor? Éheztessem? Válasz: IGEN!!!Kép Tény hogy nem egy sovány gyerek, 4 hónapos múlt 9-én és 8,7 kg, de jól áll nekiKép Meg lehet nézni az Ismerjük meg egymást c. topikon belül a "sasha" topikban.
Ja meg hallom ahogy az egyik anyuka beszélget a nõvérrel. 3 hetes kislány. Anyuka mondja éhes a kicsi már nagyon üvölt. Nõvér nézi az órát, hát majd 20:00-kor adjon neki enni, addig még van 10 perc, azt már birja ki...Kép
A legérdekesebb az volt az egészben, hogy én odamentem megmondtam, hogy a fiam igény szerint szopik, nem kap semmi mást (teát néha, de azt se kapott kb 2 hete) és havonta 1x van mérve, és nem zaklatott senki "komolyabban". Ha valakin látták, hogy tétovázik, akkor egybõl megragadták az alkalmat hogy kamatoztathassák tanulmányaikat. Fenyegettek is! Hogy ha nem éheztetem a gyereket akkor mégjobban elhízik és ha mégjobban elhízik akkor valószinüleg asztmás lesz... mert ez a hörghurut arra utal... Nagy lótúrót.Kép Szóval 3 napot töltöttünk a kórházban, de borzasztó volt.

puszi
sasha

Kép
sasha

sasha,
együttérzésem. Kép De örülök, hogy már jól vagytok! KépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Sasha!
Véleményemet nem írom le, mert gondolom már ismered...
Viszont, ha gondolod, van egy jó gyerekdokim, õ a Bethesda kórház belgyógyásza. Én azt gondolom, hogy az osztály hozzáállása az ott dolgozó dokikon is múlik...
Jobbulást!

Urszila!
Programozott császár:
Nekem is az volt a második, ráadásul be is sárgult, így az aluszékonysága miatt nem kezdõdött minden zökkenõmentesen, de egy hét alatt helyreállt a rend. Biztos, hogy jó a minél korábbi mellretétel, de ha nincs rá mód, az nem jelenti azt, hogy késõbb gond lesz. Én azt javaslom, hogy érdeklõdj a kórházad topicjában a császárosok ellátásáról de gondolom ezt már megtetted. Viszont arra nagyon figyelj oda, hogy ne itassák teával, ne etessék tápszerrel a tej megérkezéséig. Vannak jogaid, amit kötelesek figyelembe venni, anno ezt a MÁVos topicban kitárgyaltuk, olvasd el!

Phaedra!
Még nincs postafiókom, ha lesz jelentkezem!
Puszi
Csi
Csi

VirágKép
Köszi.

Csi!
Gyerekdokimmal még nincs túl nagy bajom... talán, bár 2 hete voltam nála, hogy a gyerek sokat tüsszög, de akkor még nem hallott semmit rajta. Kezelésekre nem megyünk vissza, hanem egy, a dokink szerint nagyon aranyos dokinénihez küldött. Majd meglátjuk...

puszi
sasha

Kép
sasha

SZiasztok!

Kösz a tanácsokat. A baj nálam az, hogy nem tudom,hol a baj (na ezt szépen megaszontam), mert amit az lll tanácsol pl. mind végigcsináltam. De nem lett több tejem! És még a nagyon szopipárti doki nénimnek sem volt tápszeren és más tején kívül választása, amikor a gyerek 1 hónaposan visszafogyott a születési súlyára és nem bömbölt éhesen, hanem csak nyöszörgött, tiszta karika volt a szeme és csak percekre aludt el a kimerültségtõl. Tényleg szörnyû volt. Én is abban bízom, hogy a teljes rooming-in javít a helyzeten. Az elsõvel még nem volt, a másodikkal csak nappali és hétvégén még az sem.

Urszila
30 hetes
urszila

Urszila!
Talán a legtöbbet az segíthet, ha megpróbálsz lazítani, persze amennyire megy. Én amikor "csakazértsem" idegeskedtem, akkor minden jóra fordult. Bízzál magadban!

Sasha!!
Fúúú... Képzeld, most olvastam a Heim Pálról az egyik topicban, a nevét persze elfelejtettem, ez az a topic, ami a nagatív oldal a kórházakról. Ha nem olvastad még, tedd meg, érdemes. Kép !
Csi
Csí

Sziasztok
hát mi is voltunk a HEIM PÁL korházba sajna Kép nekem is meg van a véleményem roluk mert az én fiam az ottani tápszertöl fosni kezdet igy én lemondtam az otani tápszeröl inkább azt adtam amit mi vetünk .viszont én találkoztam olyan anyukákal akiktöl ledöbentem tejesen mert az egyik kekszes almát adot a gyereknek és ezt az orvosa védönöje tanácsára + az ismerösök is azt mondták hogy nyugodtan adhat ilyxet egy 6hónapos gyereknek ,a másik meg 7-8hónapos korátol ad a gyerekének IGAZI tehén tejet mert hogy nem hizott semmit elöte és majd az igazi tehéntejtül fog .Kép én megprobáltam elmagyarázni mindkejöknek hogy miért nem jo a keksz,az egyiknek és miért nem jo az igazi tehéntej a másiknak de reménytelenül Kép ugy éreztem magam mint a vakok közt a félszemü Kép

Csics
csics

Sziasztok!

Azt mondjátok, hogy ez a topik segít a netes mamáknak, akik már szinte mindent tudnak. Hát ezt a János Kórház Szülészet témából másoltam ki, szerintem elég kiábrándító. Egymástól kérnek tanácsot hozátáplálás ügyben, ilyesformán (nem kéne nekik szólni, vagy valami?):

"Véleményem az "elvekrõl" :
Ezzel csak az a baj, hogy gondolom ott is, ugyanúgy, mint itthon, a csapból is ez folyik. Az anyatejtõl jobb tényleg nincs, ezt nem vitatom, de sokan vagyunk olyanok, akik mindent megtettünk annak érdekében hogy a mi babánk is kizárólag anyatejet kapjon az elsõ hónapokban, mégsem sikerült. Ez a "6 hónapig kizárólag csak anyatej"-es kampánynak -véleményem szerint- néha sokkal károsabb hatása van, mint elõnye. Ugyanis az a nõ, aki babát szeretne próbál mindent megtenni annak érdekében, hogy a babának a lehetõ legtöbbet és legjobbat adja. Ha ez bármi okból nem sikerül -mint pl. nálam ez a szoptatás dolog- kudarcként éli meg, ami a szülés utáni hormonok által megbolondított lelkiállapotnak nem tesz igazán jót. Aztán jönnek a gátlások, amikor a kismamától ha megkérdezik, szoptat-e még, rávágja hogy igen (miközben a baba is/csak tápszert kap)...mert a mindenhonnan sugárzott "elvek" miatt szinte már bûnnek számít tápszert adni a babának. Aztán így van ez a folyadékkal, a cukorral, a sóval... "Áááá, nem kell annak a gyereknek folyadékot adni..." Az én lányomnak 3 hónapos korától deci számra folyt a nyála, izzadt mint a kacsa a júliusi 40 fokban - na most ilyenkor se adjak neki semmi folyadékot ? Mert elvileg elég a tej/tápszer...
Só, cukor: Az anyatejben szerencsére ezeken kívül még nagyon sok hasznos dolog van, és amíg a baba nem kap mást, biztosan meg is kap mindet amire szüksége van. DE ha az anyatejen kívül/helyett mást is kap -felidézve a biológia órán tanultakat eszembe jut-, hogy a cukor az, ami a vércukor szintet beállítja, valamint a só is közrejátszik az ember só-víz háztartásában... Akkor most nem értem...ha élettanilag szükségünk van rá, akkor miért nem kell ?
Hát ennyi.

Egy kis utózönge: Amikor Eszter 7 hetes volt, kiderült, nincs elég tejem...belesetem én is a gödörbe, hogy mi az hogy pont én, aki annyira akarta, stb.stb...aztán 2 nap után, amikor láttam hogy ez a gyerkõc végre annyit tud enni amennyire szüksége van, megnyugodtam...rájöttem, hogy ez a tápszer nem is hülyeség. Aztán teltek múltak a hetek, én egyre nyugodtabb voltam, a tejecske meg egyre több lett. 15 hetesen pedig a tápszert gyümölccsel kiváltottuk...most 10 hónapos, és naponta legalább még 3x még mindig szopik.
Most van egy boldog, okos, szép, egészséges babám...kell ennél több ?"

Válasz:

Mindig az a fontos, hogy a gyerek jól érezze magát a többi nem számit.
Mókusnyúl

Sziasztok,

Régen jelentkeztem, mivel most a kísérletezgetés napjait éljükKép, hogy visszatérjen tejelválasztásom a normális szintre. (Egyik nap jobbKép, másik nap katasztrófaKép.) Na most nem is ez a problémám, másban kérdem ki a véleményeteket.
Mint már többször utaltam rá, elég nagy a korkülönbség gyermekeim között (10, 9 év majd 3,5 hónap). De természetesen nagyobb lányaim is sokat igénylik anyut. Most hétvégén lesz nagyobbik lányomnak egy táncversenye a Lurdi házban, melyre nagyon szeretné, ha mennék (természetes). Egy karácsonyi iskolai elõadás kudarcba fulladt, míg gyermekem szavalt én a budiban szoptattam, mert Zsombi végigüvöltötte az elõadást. Mivel szoptanítot is gyakran kell bevetni, a diszkrét, kendõ takarásban történõ szoptatás is igen kínos megoldás. Vagy tartogassam a cicijeimet, amik amúgy sem termelnek vmi. fényesen, vagy vigyek cumisüveget, vagy szerintetek mi lenne vmi. köztes megoldás? Semmiképpen nem szeretnék lemaradni lányom számára ilyen fontos programról.

köszi,
Zsuzsa
zsuzsa01

Zsuzsa! És mi lenne, ha mielõtt elmentek megszopiztatod, akár szoptaníttal és ha van lefejt tejed, akkor azt mondjuk a nagyi oda adja neki pohárból vagy fecskendõbõl vagy kanálból? Egy etetést szerintem nyugodtan meg lehet így oldani.
Menta
menta

Sziasztok!

Na, mára végre átolvastam az egész archivot, a legfontosabb adatokat beirtam a táblázatba.
Amit én hiányolok nagyon sok helyen, hogy nincs dátum mellé téve, márpedig lehet, hogy azóta az az orvos, védönö már nincs abban a körzetben, vagy esetleg azóta képezte magátKép.
Több helyen hiányzik az, hogy konkrétan ki is volt, aki azt mondta, csinálta, pedig igazán úgy lenne jó, ha ott lenne...
A másik: nagyon sok szó esett kiadványokról, cikkekröl, internetlapokról. Nem kéne csinálni egy ilyen táblát is?

Most még megpróbálom valahogy értelmesen megformázni, emg ha valami eszembe jut berakom, aztán fölteszem, és javitgatjuk!Kép
Ja, megnéztem a szopitopic freemailt, szerintem az azóta törlödött...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Na, kb. igy nézne ki, javaslatokat várom:
A negativ tábla:

Kép

A pozitiv tábla:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Bocsi, de közben elszállt..

A negativ tábla:

Kép

A pozitiv tábla:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Eddig csak olvastam itt, de Beszti a táblázat amit csináltál nagyon jó. Nem gondoltam volna hogy ilyen sötét orvosok és védõnõk vannak. Fõleg az tetszett, hogy egy 5 hónapos gyereket rakjak rendszeresen bilire. De hát még nem is tud ülni!!!! Kössem rá?????

Szomorú, hogy a sok kezdõ anyuka (amilyen voltam én is) ilyen segítséget kap.
Képzeljétek én ma jártam a Rossmanban, és láttam olyan HIPP-es bébiételt aminek az volt a neve, hogy jó éjszakát pép. Kekszes gyümölcs volt vagy gyümölcsös búzadara és "6 hónapos kortól adható" volt ráírva. De ez is kiegészítésként, mert az eredeti német papírján az állt hogy "4 monath".

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

Kép
Hát én is nézegettem a bébiételeket ma. A kedvenc a sütötükpüré tejjel (!) lettKép, 4 hónapos kortól (tartalmaz sovány tejport).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Ez remek!
A szopis freemail azért nem jött be, mert valaki rendszeresen letörölte-vajon miééért?
Tudod így visszaolvasva megdöbbentõ olvasni a dolgokat... Bocsi, de én a legjobban a bilisen röhögtem.
Majd, ha lesz végre postafiókom, küldök Neked néhány helyesbítést, pl az Eszlári dokit én neveztem el annak, mint a minap megtudtam Dr Eszter a neve szegénynek... Bár már gyanakszom, mert lehet, hogy mindkettõ létezik. Kép
A MÁVnál lévõ "még nincs teje anyuka?" címû szösszenet a kórházi védõnõ szájából hangzott el.
Én a pozitív táblába javasolom Dr Pácz Ferencet, a Bethesda kórház belgyógyászát.
Talán, ha ismét errejárnak a többiek is, akkor tuti, hogy bõvülni fog a névsor. Tudod mi a fura nekem? Hogy nem jelenik meg sehol egyetlen nõgyógyász neve sem. Mintha nem is lenne közük a szoptatáshoz.

Mókusnyúl!
Nemrég pont betörtünk egy topicba, és bár végül jóra fordult a dolog, azt gondolom, hogy jobb, ha az Iboly teszi ezt most meg egyedül. Õ viszont biztos megteszi, jó, hogy szóltál! Egyet értek, tényleg kiábrándító.

Iboly, ezt csak NEKED írom, nehogy jól aludjál:

Tejpép
4 hónapos kortól
Csak vizet adjon hozzá, tejet már tartalmaz!

Összetevõk: Rizsliszt, részlegesen soványított tej, szacharóz,....,vanilin felhasználásával.

Az "XY" Tejpép rendkívül tápláló és könnyen emészthetõ étel, amely 4 hónapos kortól adható, amikor az anyatej vagy a tápszer már nem fedezi teljes mértékben a baba növekvõ energiaigényét. Az anyatejes vagy tápszeres táplálást a tejpép bevezetése mellett is folytatni kell. Mivel minden baba táplálékigénye más, kérje ki orvosa tanácsát!

Az "XY" tejpépek az elõírt mennyiségben tartalmazzák az egészséges fejlõdéshez szükséges fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat. Kiváló összetételük miatt fogyasztásuk nagyobb gyerekeknek is javasolt.......

Iboly, hogy tetszett? Egyébként valóban finom, én ezzel iszom a kávémat...

Phaedra!
Gépem-bútorom még nem állt össze, de lehet, hogy gyártok egy freemailt!

Na, sziasztok!
Csí

Ja, és mivel már az archívba került:
Ha valakinek problémája van a védõnõjével, akkor azt a területileg illetékes ÁNTSZ-nél kell jelezni.

Csí
Csí

Forti-Beszti!
Stipistopp, én röhögtem elõbb a bilis beszóláson, csak mire megírtam a fenti levelet, már Ti is megjöttetek!
Mindenki ma vásárolt???
Sziasztok
Csí
Csí

Ha valaki még nem olvasta volna, ajánlom a "VÉDÕNÕ-Neked is problémád van vele?" c. topicot.
Csí
Csí

Érthetõbben: "VÉDÕNÕ-Neked is problémád van vele"
Csí

Csi!

Jól van, tied a bilis!KépKép
Nekem igy visszaolvasva még mindig Iboly párjának a mondatai tetszenek ("ha most abbahagynám a szoptatást, akkor a ti igényeiteknek felelnék meg. A gyermekem igényli a szoptatást, ti nem. Ezért a gyermekemet szoptatom, benneteket pedig nem. Így mindenkinek jó."). Ezen mindig jót mosolygok!Kép

MÁV: Dr. Eszter Elemér, nem? Olyan azt hiszem van, mintha ö látogatott volna meg minket minden nap hivatalból a kórházban. Sikerült meggyöznöm rólaKép, hogy ne vitesse el a gyerekemet az intenzivre, mert nem is olyan nagyon sárga!KépKép (Én csak tudom, az elsö, az az volt! De nehogy már sárga legyen egy 2 óránként óramüpontossággal felébredö és szopni akaró gyerek!KépKép)

Jártam abban a topicban!Kép

Nögyógyász:
Valószinü azért van, ert tényleg nem sok közük van. Ha belegondolsz: megszülsz, hazamész, ott a gyerekorvos, védönö.
Igaz, nekem most volt pozitiv tapasztalatom a saját orvosommal, de ebböl nem igazán lehetett levonni mélyreható következtetéseket a hozzáállásáról. (40 fokos lázam volt, meg amugy is elég fájós voltam még akkor is a császár után, amikor már másnak nem volt baja. Soron kivül behivott, UH (még konziliumot is kért), és aztán megvizsgálta a mellemet is. Mellgyulladásom volt (fura, de nem éltem át ilyesmit az elsövel, ugyhogy én nem tudtam rögtön azonositani), de nem tudtam biztosan. Jól reagált: antibiotikumot adott, meg azt ajánlotta, hogy fejessem ki és késöbb is legyen üres.)
Egyébként valahogy nem is jutna eszembe nögyógyászhoz fordulni szopiügyben.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

A Dr. Pócsy akkor most jó is meg nem is? Hogy van ez?
Nem akadékoskodni akarok! Kép

Laura
Laura

Elolvastam a mondott topicokat. Hát... A Védõnõs az jól ki lett beszélve, név is van, OK., de a másik, a János Kórházas...

Szerintem nemcsak dokira meg védõnõre kell felhívni a figyelmet, akitõl "ne fogadj el tanácsot", hanem a babanetes lányok közül is rá kell mutatni a rossz tanácsadókra. Ezt miért cikibb, mint az elõzõ? Kép
Laura

Sziasztok

Csí
Na én is átengedem a biliset, de azért rendesen vigyor tárgyát képezte nálunk tegnap este.

Laura
A babanetes lányok nem orvosok és védõnõk, nem tanulták ezt, csak a saját tapasztalataikat mondják el, és tõlük nem kell elfogadni a tanácsokat ha nem akarod, legfeljebb csak meghallgatod.
Az orvos és védõnõ pedig ha jól tudom ezt tanulja, ezért szomorú amikor olyan tanácsot ad, hogy az ember haja kihullik tõle.

Forti

Kép
Kép
forti

Laura!

Igen egyszerü: ilyen és olyan vélemény is volt.Kép
Valaki az ikrei szoptatása kapcsán pozitivan nyilatkozott, de elötte valaki más meg elég negativan. Látszik, hogy azért szubjektivitás is van a dologban!
Én is láttam az ellentmondást, de nem tudtam, melyik "erösebb". De hátha lesz még vélemény, és akkor módosítani tudjuk.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?