Tegnap nagyon jó volt tesózni egy kicsit. Reggel azért nem örültem annak, hogy 1ig fent voltunk, de az is túlélhető. Szabit, aki már 3 órája aludt, meg is etettem, de mintha nem is történt volna semmi, 3 körül ébredt. Igaz, az etetéshez még a szemét sem volt hajlandó kinyitni, csak cummogott egy kicsit.
Tali a jövő héten? A múltkori hétfő bejött, lehetne ismételni. Hasonló felállással, hogy 10-12 közöttti érkezés és tali, amíg a babák bírják. Hm? Aki volt a múlt héten, Pann, Róki, meg aki érdeklődött csak nem jutott el idáig, küldök majd egy privit is.
Ágiboldi,
Fejheted azt, amiből először szopizott, ha két mellből etetsz és már amúgy sem tennéd vissza. Nekem is olyan elpazarolt érzésem volt a fejegetéssel, pedig tényleg nem csináltam sokszor. Ha a jövő héten benne vagy a taliban, megnézheted, ki hogy szopiztat. A tali nagy részét mindhárom baba szopival töltötte
Ha a fejés fáj, akkor valami nem stimmel! Nem nyomod le túlságosan a kart?
Babzsák,
Ha a fájásmérő nem jó, ne aggódj! Legalább nem közlik veled, mint velem, hogy nincsenek is fájásaim és különben sem szülök.
Kitartás, remélhetőleg babó nem pont az az 5 napot választja.
Kami,
Már tök egyenesen tartja a fejét! Nagyon hatásos a gyógyi, ha nem is szereti mindig, legalább látványos az eredmény.
Timocska,
A gyógyik általában fokozzák a feszülést. Kérdezd meg szerintem, mit várhatsz. Először a jegeléses módszerrel érdemesebb talán kezdeni, hátha úgy is működik a dolog
Linda,
A gyomruk még nem az igazi, akkor is visszadobhatja a tejcsit, amikor még nincs tele. Szabit ha mozgattam, rendszerint leöntött egy vödör tejjel. Tegnapelőtt éjjel azt kondoltam, hogy kinőttük már, hiszen 6 hetes és lelkesen bepelusoztam. Borult belőle a tej, amolyan gombnyomásra.
Éhséget jóllakást és a szopást még nem kötik össze. Amikor éhes, halálra van rémülve, nem tudja, mi történik és mit tehet ellene. A rémületet szopival nyugtatja, de nem azért, mert éhes, hanem mert szopizni jó. Egy idő után majd összekapcsolja. A szopásinger az elején túl erős, már csak azért is, mert különben éhen halnának. Ezért amikor már szopizott és jóllakott, a nagyjából üres cicin cumiznak. Mindig jön pár csepp, ami megerősíti abban, hogy jó szopizni, de amire igazán szüksége van, az maga a szopizás, nem a tej. Az olyan babák, akik nem tudnak szopizni, akár mellből, akár cumisüvegből, egyszerűen visszamaradnak a fejlődésben, a komfortszopi annyira fontos. Amolyan táplálék a léleknek. Remekül meg van oldva, a dolog, én nap mint nap rácsodálkozom a dologra. Ezért az órákig sírni hagyást nevelési célzattal én elég barbár dolognak tartom. Olyan, mintha valaki a gyereket kenyéren és vizen tartaná. Éhen nem hal, de hol van az élvezet. Márpedig szerintem az evés arról is szól.
A vérzés nagyjából egy hét után elmúlt, onnantól amolyan pecsételő tocsogás, de még most is néha látok barnás rózsaszínes nyomokat. Natival véreztem mint a leszúrt malac, de kb 3 hét alatt teljesen elmúlt.
Ágiboldi,
Én azt a 10 percet még nem mondanám sírni hagyásnak. Van olyan gyerek, akit nem lehet sétálva elaltatni, mert zavarja a mozgás. Azt sem lehet rákényszeríteni. Sírás elalvás előtt meg akármit csinálsz, van. Nati még most is sokszor hüppög, de mi még egész jól állunk. Hangos bőgés részéről csak akkor van, amikor anyukám úgy gondolja, hogy majd ő megmutatja a helyes utat és az álmos gyereket felveszi és sétál vele. Amellett, hogy Nat 12 kg és anyukám majd belerokkan, én is idegbajt kapok tőle a másik szobában, amikor nem tudok bemenni hozzá Szabi miatt. Nati is mindig utálta a sétálást, csapdosta hára a fejét, neki csak a szopi jött be.
Pann,
Nagyon tetszik a napozós képetek. Nagyon szép vonalú szája van. Szabinak valahogy mondig "lecsorog" oldalra. Majd mondom neki, hogy tartasa rendesen
Tali?