Új privát üzeneted érkezett!

Szieszta az erkélyen!!! :lol:

Kép
Vendég

Jó reggelt!
Kami, szuperjók az utazós képek, nekem is a macis tetszik legjobban
:D olyan mintha Áron sose sírna. Nekem ma reggel volt az az érzésem, h valamit ehettem tegnap, ami nagyon meggyötri szegényt. Sipított a hasfájástól.

Ági, köszi a kérdést, a nátha már sokkal jobb. Tegnap már csak reggel és este szívtunk orrot, már alig szörcsög. lehet ebben valami, h az anyatej védi (esetleg engem is, ilyet is olvastam, mert én is nagyon gyorsan kilábaltam, az apukája meg még mindig nincs túl jól). Vagy a homeos bogyók?? Vagy a C vitamin.
Pann, kipróbáltad a homeós bogyókat Gergőnek?

Timi, de jó, h megint megjavult a melled
:D
Én ismét tejet próbálok gyarapítani, megint fejem, de mikor csak egyedül vagyok vele itthon akkor nem túl praktikus a síró gyereket otthagyni és fejni..
Most kipróbáltam. Evett magától 80-at, és leszívtam még 20-at, és odaadtam neki egy cumisüvegből, simán megette. (Bár most olvasom, Lorca, Mazsi, igazatok van, lehet, h nem üvegből kéne, nehogy ellustuljon. De a pohárból melléfolyik)
Próbálom hízlalni, különben két hét múlva elkezdik adni a tápszert.. Úgyhogy Mazsi, csatlakozom a tejért folyó küzdelemben, de annyira nem leszek hősies mint Te, éjszaka nem fogok felkelni, és ráadásul nálunk már beállt a rendszer, ha éjfélkor elalszik akkor ő se kel fel csak reggel 6 körül.
Mazsi, egyébként biztos vagyok benne, h ha én a Te kórházadba kerülök, akkor ugyanaz lett volna a helyzet. Tuti, h az elején nem volt nekem se több tejem, talán éhes is maradt néha, a bealvás is stimmel. És a 1,5 órás szopi is.

Lányok, mikor fejtek szopi után, egy mellnél többször is jön a tejleadó reflex? És meddig tart? Nekem max egyszer jön, és max 20 ml-re elég. Utána már hiába gyötröm. Lorca, tök jól leírtad, h fejésnél hogy lehet beindítani a sok apró babaállkapocs-imitáló nyomással.

Kép
Kép
agiboldi

Ági, de cuki ez a kalapos fiatalember :lol:

Ja, szájpenész: védőnéni megnézte és mondta, h a sok fehér ami az arca belső felén és a nyelvén van nem penész csak tej. Másnap dokinéni megnézte és felkiáltott, nahát mennyi szájpenész. Erre én: de simán le tudom törölni, erre ő kipróbálta: nahát ez nem is szájpenész, vagy mégis? Erről ennyit :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Napközben milyen gyakran eszik Boldi? Mert szerintem 2-2,5 óránként meg kellene szopiztatni, ha tudod. Akkor a tejed is több lesz, mert több inger éri a mellet és Boldinak is jó! :D (neked kevésbbé). A tejadó reflex nem tudom mikor és hogyan jön, de szopi után én sem tudok 20-30 ml-nél többet kifacsarni (pedig állítólag sok tejem van) :shock:
Lilla nem fogadja el a cumisüveget... pedig most, hogy fájt a cicim úgy gondoltam, hogy csak a jóból szoptatok, a másikat lefejem és odaadom cumiból! De nem kell neki!!! Sem víz, se tea, se semmi, csak cici!!! (persze bimbóvédővel). Ha csuklik, adok neki két kiskanál vizet... :)

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi
az nem érdekel hogy 1-1,5órát szopizik, de Lea ez idő alatt 30-40g-t szív ki utána pedig nuku tejcsi ....aztán gyötröm egy óra múlva én a melleket hátha...de Lea ezt ne mtudja kivárni...üvölt hogy éhes

mindenesetre megbeszélem most a dokinővel hogy adjon már pár napot nekünk és nem pótolok tápival ,szopik amennyit szopik és beköltözünk az ágyba, hátha beindulna a tej, mert így hogy pótolok 30-40gokat bealszik a kajcsi után 2,5-3 órára és nem lehet ébreszteni... :shock: ha nem kapna tápszert hátha aktivizálná magát.... :lol:
egyébként most 60g-t sikerült adnom neki de abből ő az elmúlt 60-70 percben 20-30g-t szívott a többi kicsepegett...de ki is fújt most a mellem ,nincs benne momentán több tej
viszont most nem adok pótlást...

az anyatejet én is üvegből adom neki, mert minden cseppje aranyat ér :lol: a tápszert viszont kávéscsészéből :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Most írt Móni, hogy Gergőt kiengedték a normál osztályra és holnaptól talán már együtt lehetnek! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Végre egy kis nyugalom van a házunk táján, úh tudok írni. Gergő két egymás utáni éjjel aludt egyben 5-5 órát, amivel úgy éreztem, hogy a végkimerülés kapujából húzott vissza! Ma sajna már megint 2-3 óránként ébredt, de remélem még visszaáll arra, hogy kihagyja a hajnali 4-es szopit. :roll: Abban bízom, hogy ma is csak azért ébredt fel, mert sierült kipisilni a pelusból. :?

Timo! Nem lehet, hogy nem dugod elég mélyre a cumisüveget? Csak mert szopáskor kifelé tologatják a nyelvüket, nem ezt csinálja akkor is, mikor a cumisüvegből próbálkozol?
Ha viszont tényleg nem fogadja el, akkor nincs alternatívád a szoptatásra.... :roll:

Ági! Az a kalap nagyon jól áll Petinek! :lol:

Ágiboldi! Végülis csak én szedtem az Oscillococcinumot, Gergőnek nem adtam, és úgy érzem, engem rendbe is hozott. :D Gergővel fogalmam sincs, mi van, mert próbáltuk orrszívózni az orrát, mikor szörcsögött, de nem jött semmi nagy trutyi. :? Vagy nincs is, vagy nem állítottuk eléggé erősre a porszívót. Passz. Azóta is szörcsög, de inkább csak éjjel, úh gyanús, hogy ez nem nátha. Majd megkérdezem a doki nénit.

Nektek is üvölt a a poronty, ha arcápolásra kerül a sor? Gergő nagyon nem bírja. :( A mélypont az arc krémezése (tejkiütések miatt) és a szemek tisztítása. A fültisztítást viszonylag jól bírja - kevésbé hangosan ordít. :?
Vendég

Pann,
Mit kentek a tejkiütésre????Nekem azt mondta a doki nem kell rá semmi,de annyira gáz szegény pofikája.
Vendég

Ti is észrevettétek, hogy már "2007/2008 téli babák" topic is van? Így rohan az idő. :shock:
Vendég

Két hétig én sem kentem, mert senki nem mondta, hogy kéne, de annyira ronda volt már a pofija, hogy sima gyógyszertári, babáknak való testápolóval elekezdtem kenegetni és azóta szépen javul! :D + amikor lehet napoztatom.
Vendég

Sági,
A szőnyeggel érdemes kivárni a büfizős korszak végét :wink: Nálunk Nati óta nincs, nem győztem pucolni :oops:
Remek az a kalapos vigyor!!!

Plüss rugi: Szabi iszony fázós, tőlem örökölhette. Ő remekül élvezkedik benne. A sima pamut egy bodyval még kevés is neki. Készülünk a globális felmelegedésre! És végre belenőtt az 56os rugikba is :D

Ágiboldi,
Ha jól tudsz zsonglőrködni a gyerkőccel a kezedben, próbálhatsz fejni, amikor szopizik. Nekem szinte csak akkor sikerült. Cicijeim a fejésre általában csak annyit mondtak, hogy nem-nem!

Mazsi,
Éjszaka felkelsz órára hogy egy kis tejserkentő zuhit lezavarj? :shock: Kb öt utcahossznyival több kitartásod van, mint nekem. Nati valószínűleg éhen halt volna mellettem így :roll:

Timocska,
Jó, hogy újra itt vagy :) Nem irigylem a szopis mizériát. De remélhetőleg ez a már tényleg az utolsó volt.

Kami,
Jó egy kis kikapcsolódás :) És a képeken aranyos Áron, mint mindig :lol:

Kép KépKép
lorca

Pann!
Tényleg, mit kensz? Mi sem kenünk semmit, nem mondták, hogy kellene. :roll: :roll:
A szemek tisztítása annyira nem gond, Lillus csak jó nagyokat hunyorít! :lol: :lol:
Ja, láttam az új topicot! :) Gergőd is már mindjárt 2 hónapos! :lol:
Bennem annyira elevenen van a szülés élmény, hogy alig hiszem el, hogy egy hónapja volt! (persze, a ciciproblémák sokkal elevenebbek!!!)

Timi
Kép Kép
timocska

Na itt egy tegnapi kép, milyen szép már a bőre (újra):

Kép

Még nem teljesen sima, de már közelít. :D
Vendég

Ja, Timo én is csak nézem, mekkora már ez a gyerek, pedig csak "tegnap" született. :lol:

Lillusnak meg boldog egy hónapos szülinapot! :D Kap vmi kis ajit? Gergő nem kapott, mert akkor még nem mehettünk ki, de most a második hónapra majd meglepem vmi jó színes nézegetnivalóval. :D
Vendég

Ja, vettem neki egy babakocsira vagy hordozóra szerelhető izét, amiről még kisebb izék lógnak le! :D Az egyik zörög, a másik csipog és szép színesek! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nya haj.

Lassan el kene szambaznom a postara, kicsit el vagyunk maradva a csekkekkel. Csakhat eppen Aronnak semmi kedve aludni, fingoraszik jobbra-balra, gagyaraszik es aztan hirtelen egyszercsak elkezd visitani, mint egy kismalac, es akkor etetni kell... probalom a vizet is, minden eteteshez adok kb 10 grammot, igy ennyivel is kevesebb tej fer bele es kevesebb gaz kepzodik...

Na, most epp megint kiabal es pukkant, ugyhogy ranezek...
kami

Na, mi is így vagyunk vhogy, reggel óta össz-vissz másfél órát aludt! :shock: :( Azóta itt tekereg az ölemben, vállamon, nyakamban, mikor hol, és biztos ami biztos alkalmanként üvölt egy sort. :evil:
Vendég

Aron semmit nem aludt eggel toa es uvolt. Most is. Nem nagyon tudok mit kezdeni vele. Adtam mar neki tejet, vizet, tornaztattam, olelgettem, emelgettem, hasra tettem, ringattam, enekeltem neki, puszilgattam, bufiztettem - semmi. Csak uvolt, szinte szunet nelkul. Hatttt, ez egy szar ejszaka utani megszarabb nap. Ez van. :(
kami

te jó ég, szép idők járnak ránk :)

lehet, h babzsák még azért nem szülsz, mert a tudatalattid be van tojva ettől a sok nyavalyától, ami napról napra éri az ember lányát :) de drukkolok, h ne legyen egyhetes túlhordás!!

nálunk tegnap volt az első mélypont. 39,1 lázam lett, csak feküdtem mint egy darab fa, kizárólag szoptatni tudtam magamhoz térni, de akkor is csak úgy, mint aki körhintán ül, brrr. aztán hűtőborogatás és két algopirin megoldotta a dolgot. na meg ugye a bűnös, a kőkemény bal cici ronggyá masszírozása,fejése. hát lejöttek a csillagok is fényes nappal...

a másik, h éjszaka nem alszik. nem és nem, csak ordítás van. a védőnő szerint vegyem magunk mellé az ágyba és szoptassam ahányszor csak felkel. éjjel kipróbáltuk, hát vlmit javult a helyzet, de így se tuti :( nektek volt ilyen? van aki "simán" hagyja sírni??

viszont ma meg már most is ordít, pedig eddig napközben nyugodtan aludt. egyébként 3 óránként keltem enni, sűrítsem be napközben is?!

képek cukik, én is úgy szeretnék, de még ehhez is fáradt vagyok. egy hete nem aludtam 2 óránál hosszabb időt egyszerre... és előre félek, mi lesz velem csütin, amikor apa vidéken lesz, jajj

majus3

Most letettem, de 5 percet sem bír ki. :cry: MIÉRT??? Rossz anya vagyok, ha hagyom üvölteni? 6 órája rajtam lóg..... :shock: :shock:
Vendég

Nyekergett egy kicsit, és most csönd van. Nem merem megnézni, hogy elaludt-e, csak remélem. :lol:
Vendég

Pann, at tudom erezni a helyzeteteket Majussal... Aron elaludt, gyorsan elvittem a postara es istennek hala szinte senki nem volt, csak a sajat dolgomat kellett kivarnom es utana meg egy kor a patk partjan is belefert. Mar azon filoztam, hogy megyek megegyet, de Aron elkezdett fintorogni, tipikus uvoltes elotti fintorgas - mire folertunk a lakasba, mar sirt. Ugyhogy szopi, amit most hagytam abba. Kicsit elpilledt, betettem a kisagyaba, meglatjuk, meddig birja...

Faradt vagyok, na. Meg ehes. De nem akarok ossze-visza enni, max valami szenhidrat (teszta vagy rizs). Es mindenekelott iszom malnaszorpot! Azt lehet, nem? Ugysem latott malnat...
kami

Május, Pann, én vagyok az a gonosz anya aki hagyja sírni a gyermeket időnként, és nagyon javaslom kipróbálni néha. Este úgy tud elaludni, (ha a cicin nem aludt el), akkor csak így, ölben már nem fog reggelig se. Érdemes kipróbálni, 10 perc maximum, és aranyosan álomba sírja magát. Tudom, h evett, tisztába van téve, nem fáj a hasa (ha fáj, akkor tutujgatjuk és nem hagyjuk), szóval ha kb biztos vagyok benne, h nincs baja, akkor hagyjuk, és elalszik. Tudom, h az ősbizalom stb, és nem hiszti mert még pici, de egyszerűen észrevettük, h sokszor ez működik. Ha ilyenkor felvesszük és sétálunk vele stb akkor soha nem hagyja abba, túl fáradt szerintem és nem tud elaludni, de ha békén hagyjuk akkor sikerül általában, ha viszont aktívan vigasztaljuk, akkor egyre éberebb és nyűgösebb. Megér egy próbát. Ha 10 perc alatt nem alszik el akkor én is felveszem, annyira nem vagyok elvetemült... :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Van két kérdésem:

Kinek mikor múlt el teljesen a vérzése?

Nem tudom mit csináljak a kisasszonnyal??? Eszik és ha látom, hogy már csak inkább nyamog elveszem tőle a cicit, büfizünk, ha büfizünk lesteszem és utána nyamog, hogy éhes. Ha viszom hagyom még egy pár percig és közben simizem az arcát, akkor még eszik bőven. Amikor ő abbahagyja büfi, ha büfizik egyáltalán és lesteszem aludni. Kicsit mocorog és fél óra múlva rohanok a kiságyhoz, mert hallom, hogy öklendezik és egy jó adag kijön. De mi van ha nem vagyok épp a közelben vagy éjszaka esetleg nem halljuk meg. Nem tudja mi az elég. Kisérletezem ki mi az elég? Vagy mit tegyek?
Álítólag a sógorom volt ilyen, aki addig evet amíg ki nem jött. A mai napig nagy zabáló.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Linda, a vér teljesen nekem a harmadik héten szűnt meg, utána híg sárgás, és az pedig kb az 5. héten múlt el. A 6. hét végére már sehol semmi.

Kép
Kép
agiboldi

Május,
Ne aggódj, pár hét még nem borít ki, ha nem alszol két óránál tovább. Én a 1,5-2 óráktól csak pár hónap után akartam idegösszeomlást kapni. :D Most meg nem értem a helyzetet, olyan, mintha nyaralnék. Van, hogy 4 órát is alszom egyben!

Pann,
A sírni hagyás szerintem nem jó, de egy kiborult anyuka sem. :( A két rossz közül inkább a kellemesebbet érdemes választani. Ha van a lakásnak olyan pontja, ahonnan nem hallod az üvöltést, minden órában tölts el ott öt percet. Akkor nem is hagytad sírni és talán egy kicsit sikerül felborzolt idegeidet is lecsillapítani. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Csak Sági és Lorca tudja, de ma délre újfent bedurrant a cicim, de most a másik és újfent 39 fokos lázam lett. Egész nap egyedül voltam, Lilla nyűglődött, semmit nem aludt... totál kivagyok! A vasárnap "rossz" cicim mára jó lett, így abból szopiztattam, mert a másikból egy milli tejet sem tudtam kifacsarni!!!
Délután elmentem a nőgyógyászomhoz.. mondta, hogy annyira sz.rul nézek ki, hogy rossz rámnézni. Megnézte a méhemet, csinált rákszűrést. Pocakügyileg minden okés.
Megnézte a cicijeimet is: mindkettő mellem és a hónaalj mirigyeim is be vannak tályogosodva... nem tudni mi okozza a sorozatos mellgyulladást, szűkek a tejcsatornáim, a tejmirigyeim nem működnek rendesen. Írt fel tejelválasztást serkentő gyógyszert, amit ha elkezdek szedni, 2 héten belül megszűnik a tejtermelés...
Borzasztóan érzem magam, egész nap csak bömbizek, most is, aludni sem tudok! Szörnyű érzés, hogy nem tudom megadni a lányomnak azt, ami neki a legjobb lenne!!! Hiába van tejem, nem tudok szoptatni!!! Éjszaka megpróbálom cumiból beadni neki az eddig lefejt tejcsit... bár még az is lehet, hogy adok pár napot magunknak. A dokihoz 3 hét múlva kell visszamennem, úgyhogy még van egy hét haladékom, ha szeretném! Egyik énem azt mondja, hogy elég a szenvedésből, a gyötrelmes szopiból, a rengetek gyógyszerből és a borzalmas cicikből! A másik pedig azt, hogy tartsak még ki, hisz az lenne Lillának a legjobb, ha anyatejet kaphatna, mégpedig az enyémet!!!
Az elmúlt két napban újra fogytam két kilót, alig bírom saját magam, a bébit is csak nehézkesen tudom ellátni.
Ha eldöntöttem, hogy mit csinálok, akkor jegelnem kell a ciciket és szedni a gyógyszert. Tápszert kellene feliratni a gyerekorvossal.
És akkor most az vesse rám az első követ, aki 4 hét alatt szenvedett annyit, mint én!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Nagyon sajnalom, ami veled tortenik :( Mondanam, hogy kitartast, de fogalmam sincs, mirol beszelek, abban viszont biztos vagyok, hogy te tudni fogod, mi nektek a legjobb. Teny es valo, az egy dolog, hogy az embernek egeszseges, jokedvu babaja van - de ha az anya nem jokedvu es nem egeszseges, ez aligha erheto el hosszutavon. Ugyhogy akarhogy is dontesz, tudom, hogy az lesz nektek a legjobb.

Egyebkent meg nem feltetlenul kell tapszerre atallnod, a vedonod tud neked szerezni anyatejet. OK, nem a tied lesz, de anyatej lesz, nem pedig muanyag tapszer. A leheto legjobb rossz... gondold at.

Ami minket illet, a tegnapelottiiorditos ejszaka es tegnapi nap utan ma ugy tunik, kisut nalunk a nap. Ejjel nem volt orditas, viszont annal tobb puki, illetve ma egesz reggel vigyorgunk es gugyogunk (es probalunk pukizni :D), ime:

Kép Kép Kép Kép

Nemsokara jon a gyogytornasz, ugyhogy ez az edes allapot hamarosan elmulik, de remelem utana gyorsan visszaall. Menni kene Plazaba intezkedni, addigra szeretnek vagy egy beajult, vagy egy jokedvu kolykot...
kami

Sziasztok!

Timi, nagyon sajnálom, hogy ilyen küzdelmeket kell megszenvedned. Nem tudom, végül hogy döntessz, 2 rossz közül melyiket választd, ebből nem jöhet jól ki az ember, hisz valamelyik miatt biztosan okolni fogod magad, persze ezt felejtsd el!!!! És mi veled vagyunk!!!!
Én teljesen megértem az álláspontod, én is ki lennék már a helyedben.

A gyerkőc képek nagyon klasszak és édesek!!!

Nálam semmi újabb fejlemény. A tegnapi ctg-m tök jó lett, sajnos a fájásmérő még mindig rossz, úgyhogy következtetni nem lehet.
Jövő keddig viszont jó lenne szülni, mert utána elutazik a dokim 5 napra külföldre..... :cry:
Ha addig nem szülök, akkor ügyeletes doki+választott szülésznő lesz belőle..... De én már nem bánom, csak lenne valami.... :wink:

Na egyelőre ennyi, mindenkinek szép napot!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Timi, hogy vagy? Nehogy lelkiismeretfurdalásod legyen ha leállsz a szopiról, manapság szuperjók a tápszerek, boldogok és kiegyensúlyozottak lehettek mindketten ha nem vagy folyton lázas, beteg, rengeteg gyerek kap tápszert, és az első hónapban, amikor a legfontosabb, akkor Lilla anyatejet kapott. Amúgy is lehet, h van akinek egy-két hónapon belül elapad a teje, kiegészítésre szorul, stb, csak most szoptatás kultusz van azért érezzük magunkat rosszul ha nem megy, ahelyett, h egyszerűen csak örülnénk ha sikerül és nem esnénk kétségbe ha nem. Én is itt gyötröm magam ezzel a fejőgéppel, már csillagokat látok néha, a bimbók ödémásak stb. Ez se természetes..

Bea, örülök, h jól van "A Kismama" :lol:

Barbi, hol vagy? Kiderült már, h eleget eszik-e Emma, mikor is mentek méredzkedni?

Kami, de ügyes vagy, h le tudod fotózni a mosolyt! Én tegnap kaptam az első teli szájjal fogatlan ínnyel mosolygást, ami úgy éreztem nekem szólt és persze jól elbőgtem magam :)

Ma meg, mikor etetés után a legaranyosabb, mosolygósabb, akkor ahelyett, h vele foglalkoztam volna, azt a rohadt műanyag fejőgépet pumpáltam keserves kínok közepette... úgyhogy lehet, nem fejek, ha ettől lesz kevesebb a tej, akkor se éri meg, h a legjobb pillanatokat kihagyom.. :evil:

Lorca, szopi közben fejni? Az nagyon akrobatikus nekem, béna vagyok pedig jó ötlet. De akkor a másik mellből is elfogy, mit eszilk legközelebb?

Kép
Kép
agiboldi

Timi, még egy ötlet, ha esetleg még nem döntöttél: nekem anno az anyukámnak nem volt rendesen teje, ill. nem tudott fejni, és felbérelt egy csecsemősnővért aki nemtom hány naponta odament a lakásra és lefejte. És most két debreceni barátnőmnek is ez volt: kétnaponta odament egy szoptatási tanácsadó és szakszerűen lefejte mert tejlázuk volt. Ez ment néhány hétig és addigra beállt. Bár lehet, h Te már magad is profi vagy, szegényke. (De továbbra is hangsúlyozom, ha úgy döntesz, szerintem a tápszerrel sincs semmi gond!)

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi: nem volt nehez lekapni vigyor kozben ma reggel, mivel egesz reggel vigyorgott. Csak azt sajnalom, hogy nem csinaltam tobb fotot, de keszulni kellett, mert fel 9-re jott a gyogytornasz...

Szopi kozben fejes: en is probaltam mar, de nem esik kezre (nem fer el a fejogep). Ha elektromos lenne, jo lenne erre, de mivel nem az, 2 kez kell hozza, a gyereknek is kell minimum 1 - na ennyi mar nincs... A tej meg nem fogy ugy el, Agiboldi, az van mindig, ha a gyerek csocsalja a cicit, abbol folyamatosan jon a tej, te is latod fejes kozben, hogy 0-ra nem urul... szoval attol en nem tartanek, hogy ha mire kell a gyereknek, elfogy...

Aron nagyon kimerult a masszazsban. Ugy el van terulve a kisagyaban, ennyire nem szokta elereszteni magat. Edes kis Mazsolam, ugy bombizett megint bizonyos teruleteknel :(

Kép Kép
kami

Tegnap nagyon jó volt tesózni egy kicsit. Reggel azért nem örültem annak, hogy 1ig fent voltunk, de az is túlélhető. Szabit, aki már 3 órája aludt, meg is etettem, de mintha nem is történt volna semmi, 3 körül ébredt. Igaz, az etetéshez még a szemét sem volt hajlandó kinyitni, csak cummogott egy kicsit.

Tali a jövő héten? A múltkori hétfő bejött, lehetne ismételni. Hasonló felállással, hogy 10-12 közöttti érkezés és tali, amíg a babák bírják. Hm? Aki volt a múlt héten, Pann, Róki, meg aki érdeklődött csak nem jutott el idáig, küldök majd egy privit is.

Ágiboldi,
Fejheted azt, amiből először szopizott, ha két mellből etetsz és már amúgy sem tennéd vissza. Nekem is olyan elpazarolt érzésem volt a fejegetéssel, pedig tényleg nem csináltam sokszor. Ha a jövő héten benne vagy a taliban, megnézheted, ki hogy szopiztat. A tali nagy részét mindhárom baba szopival töltötte :)
Ha a fejés fáj, akkor valami nem stimmel! Nem nyomod le túlságosan a kart?

Babzsák,
Ha a fájásmérő nem jó, ne aggódj! Legalább nem közlik veled, mint velem, hogy nincsenek is fájásaim és különben sem szülök. :evil: Kitartás, remélhetőleg babó nem pont az az 5 napot választja. :wink:

Kami,
Már tök egyenesen tartja a fejét! Nagyon hatásos a gyógyi, ha nem is szereti mindig, legalább látványos az eredmény.

Timocska,
A gyógyik általában fokozzák a feszülést. Kérdezd meg szerintem, mit várhatsz. Először a jegeléses módszerrel érdemesebb talán kezdeni, hátha úgy is működik a dolog :(

Linda,
A gyomruk még nem az igazi, akkor is visszadobhatja a tejcsit, amikor még nincs tele. Szabit ha mozgattam, rendszerint leöntött egy vödör tejjel. Tegnapelőtt éjjel azt kondoltam, hogy kinőttük már, hiszen 6 hetes és lelkesen bepelusoztam. Borult belőle a tej, amolyan gombnyomásra.
Éhséget jóllakást és a szopást még nem kötik össze. Amikor éhes, halálra van rémülve, nem tudja, mi történik és mit tehet ellene. A rémületet szopival nyugtatja, de nem azért, mert éhes, hanem mert szopizni jó. Egy idő után majd összekapcsolja. A szopásinger az elején túl erős, már csak azért is, mert különben éhen halnának. Ezért amikor már szopizott és jóllakott, a nagyjából üres cicin cumiznak. Mindig jön pár csepp, ami megerősíti abban, hogy jó szopizni, de amire igazán szüksége van, az maga a szopizás, nem a tej. Az olyan babák, akik nem tudnak szopizni, akár mellből, akár cumisüvegből, egyszerűen visszamaradnak a fejlődésben, a komfortszopi annyira fontos. Amolyan táplálék a léleknek. Remekül meg van oldva, a dolog, én nap mint nap rácsodálkozom a dologra. Ezért az órákig sírni hagyást nevelési célzattal én elég barbár dolognak tartom. Olyan, mintha valaki a gyereket kenyéren és vizen tartaná. Éhen nem hal, de hol van az élvezet. Márpedig szerintem az evés arról is szól.
A vérzés nagyjából egy hét után elmúlt, onnantól amolyan pecsételő tocsogás, de még most is néha látok barnás rózsaszínes nyomokat. Natival véreztem mint a leszúrt malac, de kb 3 hét alatt teljesen elmúlt.

Ágiboldi,
Én azt a 10 percet még nem mondanám sírni hagyásnak. Van olyan gyerek, akit nem lehet sétálva elaltatni, mert zavarja a mozgás. Azt sem lehet rákényszeríteni. Sírás elalvás előtt meg akármit csinálsz, van. Nati még most is sokszor hüppög, de mi még egész jól állunk. Hangos bőgés részéről csak akkor van, amikor anyukám úgy gondolja, hogy majd ő megmutatja a helyes utat és az álmos gyereket felveszi és sétál vele. Amellett, hogy Nat 12 kg és anyukám majd belerokkan, én is idegbajt kapok tőle a másik szobában, amikor nem tudok bemenni hozzá Szabi miatt. Nati is mindig utálta a sétálást, csapdosta hára a fejét, neki csak a szopi jött be.

Pann,
Nagyon tetszik a napozós képetek. Nagyon szép vonalú szája van. Szabinak valahogy mondig "lecsorog" oldalra. Majd mondom neki, hogy tartasa rendesen :twisted: Tali?

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy beleszólok, néha szoktalak olvasgatni benneteket Lorca meg bella barátnőim miatt :)
Timocska, szoptatási tanácsadót hívtál már fel? Hátha tudnának segíteni...
Ő a legprofibb:
Rózsa ibolya 06 30 583-4877
reggel 9-tõl este 10-ig, sürgõs esetben bármikor.
Nem olvastam mindent, lehet, hogy már rég túl vagy ezen, de hátha, egy próbát megér :)
Drukkolok neked!

Puszi mindenkinek,
Klára
klara

Sziasztok! :)

Mára lement a lázam, viszont a cicim ugyanolyan brutál módom be van durranva, ráadásul semmi nem jön belőle, forró vizes zuhany ide vagy oda! :shock: Kicsit aggódom, hogy mi lesz így..
Mára aludtam a dologra, gondoltam adok még pár nap esélyt magunkak... és igazából azért, amit Lorca írt: a komforszopi miatt. Tegnap egész este azon bőgtem, hogy hogy lesz így "nyugi-cici", ha már nem szoptatok. (Lorca, csúnya dolog volt azt írni, hogy a nem szopis babák visszamaradnak a fejlődésben a komfortszopi hiánya miatt :evil: :evil: )

Kami!
Szegény Áront jól megviseli a masszázs, de legalább utána alszik! :) És nagyon sokat javult a tartása, már szinte alig látszik, hogy kényszertartásos volt a buksija!!! És szuperek a mosolyok!!! :D :D

Ági!
Sajnálom, hogy téged is meggyötör a szopi (vagyis inkább a fejés), de mi anyák mindent megtennénk a babáinkért!!! Nem tudok semmi bíztatót írni ezzel kapcsolatban... :( Próbáltam felhívni egy szoptatási tanácsadót (persze nem veszi fel a telót), hogy jöjjön ki hozzánk és nézzen meg bennünket. Ezt az utolsó esélyt még megadom...

A Kismama!
Szofi tudja, hogy mikor kell jönni, jövő keddig még 6 nap van, addigra szerintem kibújik!!! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jaj Timocska, látom már, hogy hívtad... Ibolyt? Ha ő nem érhető el, akkor
Schneiderné Diószegi Eszter
(20) 565-3940
Martinovichné Debulay Bianca
(1) 202-2157
ők még biztos, hogy nagyon szuperek, a többieket nem ismerem. :)
klara

Senki nem veszi fel a telefont... :( Ibolynak írtam emailt, a többieket még próbálom!

Timi
Kép Kép
timocska

Hát végül is az LLL honlapján van még egy csomó, idemásolom azért, hátha...

Csákó Fruzsina
(74) 413-715
Dénes Anna
chanadenes@hotmail.com
Dombayné Fáy Tünde
(30) 560-1395
Fialowski Alice
(1) 385-2737
Hajba Judit
Átmenetileg nem elérhető
Juhász Judit
(23) 523-397
Kamlah Szilvia
(26) 372-815
(70) 580-5648
Kovalik Éva
(70) 321-6773
Martinovichné Debulay Bianca
(1) 202-2157
Schneiderné Diószegi Eszter
(20) 565-3940
Somogyi Boglárka
(59) 350-311
Szombatiné Prohászka Emese
(30) 551-9374
Tátrai Katalin
(1) 403-2075
Török Katalin
(29) 421-667
Tőzsér Berta
(30) 350-1657

Puszi, Klára
klara

Itt van még egy, ők az IBCLC tanácsadók, sokan közülük házhoz is mennek:

Szopitanácsadók

Na eldugulok :)
klara

Timi! De jó, hogy jöttél! Nagyon sajnálom, hogy ilyen szarul vagy!!! Senki sem ítél el, ezen ne is agyalj!! Remélem Hamarosan jobban leszel!! Fel a fejjel, bár tudom, ezt könnyű mondani...

Kami, nagyon jók a képek! Áron biztos jól érezte magát, gondolom mindenki őt tutujgatta :D Behalok a vigyorgó fotókon! :P

Mazsi! Szuper vagy!!! Kitartás!!!! :P

Sági! Peti irtó jó fej abban a sapiban! :P Lassan akkor múlik a hasfájós időszak! Szuper!!! :P

Ágiboldi! De jó, hogy jobban vagytok! Nálam ha érzem, hogy maradt a ciciben, akkor több részletben ürül - közben masszírozni szoktam: ha a masszázs után csak cseppek jönnek, akkor hagyom abba.

Pann! Tök jó lenne, ha Gergő megtartaná jószokását! :D Drukkolok!

Móniéknak sok puszi! :P Remélem mostmár hamarosan haza jöhetnek!

Lin! Én még mindig vérzek... :?

Bea! Kitartás! Nem kell minden nap CTGre járnod??

Lányok, mit lehet kenni a pofijukra ha sétálni megy az ember? Elég erősen süt már most is nap...

Nálunk jó és kevésbé jó hírek is vannak.
Az éjszakáink továbbra is szuperek! Este 10-f11 körül van az utolsó szopi, aztán óramű pontossággal f3kor és legközelebb reggel 6kor kelünk :P
Tegnap voltunk mérésen: Emma visszahízta a születéskori súlyát :P Vagyis tejcsi van elég, mérleget meg nem veszünk ;) Következő mérés 2 hét múlva.
Szegénynek még mindig nagyon duzzadtak a cicijei, úgyhogy most kenni meg borogatni kell :( 1-1 hideg vizes vattakorongot kell neki rá rögzíteni úgy, hogy gézzel körbetekerjük a kis mellkasát... Olyan csórin néz ki :( Mondtam is neki, hogy tuti csak elirigyelte tőlem a melltartó betétet :D
Szopival is vannak problémák... Emma ugyan nagyon ügyes, de a ödémás probléma miatt totál kikészültek a cicijeim... Tegnap előtt már sírva szoptattam :( Beszereztünk egy bimbóvédőt (Ágiboldi, a javaslatodra Medelát ;) ), ami nagyon jól szuperál - most ezzel üzemelünk :)
Emmának ma kicsit nyűgös napja van. Vagyis különösebb gondja nincs, csak ha ébren van (ami ma eddig folyamatosan fenn áll :D ), akkor végig kézben akar lenni - úgyhogy úgy döntöttünk, hogy itt az ideje, hogy felavassuk a hordozó kendőt :D Fél percen belül bealudt rajtam :D Íme:

Kép

Kép

Ja, és tegnap voltunk először sétálni!! :P

Kép
Vendég

Timocska,
Saját szövegemből:
"Az olyan babák, akik nem tudnak szopizni, akár mellből, akár cumisüvegből, egyszerűen visszamaradnak a fejlődésben, a komfortszopi annyira fontos. Amolyan táplálék a léleknek."
Nem hinném, hogy kárt szenvednek érzelmileg a cumis babák! Ilyent semmiképpen sem gondolok. Láttam már szondából etetett babát is, csak azért kapott úgy, mert nem volt szegénykére elég idő. A testközelség, érintés is része a "komfortszopinak" és annak pedig tényleg semmi köze a szoptatási módhoz. És az olyen babák tényleg sérülnek, akiket ettől megfosztanak, állami gondozottaknak ezért kellett pl teljesen megreformálni a gondozását. A rögzített cumisüvegből tucatszám etetett gyerekek testileg, szellemileg, szociálisan elmaradtak. Ezt csak az érintés fontossága miatt írtam... Na, szerecsenmosdatásnak vége. Ugorgyunk.

Barbi,
Próbáltál egy kis tejet kifejni szopi előtt? Akkor talán jobban be tudja kapni a mellbimbót.

Kép KépKép
lorca

Naaaagyoneeedeees, Barbi! En ma mar sapit se adtam Aronra, mert mindig beizzad a haja es az sztem veszelyesebb - itthon szerintem huvosebb van, mint kint!

Asszem megerte a tegnapi "dieta" - Aron ma szepen alukal, most jottem vissza ugyintezesbol: DM, szamtech bolt, NICI shop, OTP bankautomata, kicsi ido a cegnel, elelmiszerbolt - ezeket mind megjartam vele, es szinte fol se kelt, de amikor igen, akkor nezelodott egy kicsit, a masik oldalara fordult (legalabbis a fejevel :D) es mar aludt is megint. Most is alszik, ki se vettem a babakocsibol, most ott szunyal. Jajdejo! En Katie Melua-t hallgatok, imadom, nyugis, rendezgetek, teszek-veszek, mint a regi szep idokben es bekes itthon a hangulat. A reggeli gyogytornara mar nem is emlekszunk :D
kami

Sziasztok!

Barbi,
Nagyon édes Emma!Nem volt melege?Jó a hordozókendős kép is!Peti is nehezen tudja bekepni az elején a cicim ha már nagyon tele van tejcsivel és kemény.Én egyszerűen a szájába nyomom a tejcsit és pár nyomás után már be is tudja kapni. :lol:

Kami,
Nagyon ügyesek vagytok!A dm-be simán be lehet menni babakocsival?
Vendég

Aha, Sagi, siman be lehet menni. En kosarat se veszek soha, mindig a babakocsiba pakolok...

En is Aron szajaba nyomok par csepp tejet, aztan a ket ujjammal belegyomoszolom a mellbimbomat is, majd tartom a cicimet neki, mivel amikor tele van (mostanaban pl hatarozottan), akkor a sulyanal fogva mintha kifordulna Aron szajabol. Utana jon a kuzdelem erte, hisztizes, fejlobalas - egyszerubb, ha az elejen vagy akar vegig tartom neki a cicimet... Most volt egy gyors szopi, 15 perc, de KO lett megint... most van negyed 3, kivancsi vagyok meddig tart ki neki ez a szopi...
kami

Na tőlünk most ment el a védőnéni.Amíg itt volt Peti sírdogált,de most már megint alszik az ágyon.Pedig 10.45-kor evett utoljára. :lol: Evés után elmegyünk sétálni egy kicsit valamerre,ha egyszer eljön az evés... :lol:
Tejkiütésre találtam a diólevél forrázatot,azzal kell lemosogatni az arcocskáját és azt mondják csodákat művel.Na ma elkezdjük és meglátjuk mi lesz.
Vendég

Kép

Tudom, hogy már oda a Húsvét. Csak tetszett... :wink:

Kép KépKép
lorca

Csajok! Nalunk a tejkiutes Aronon tok magatol elmult maradektalannul! Nagy neha atmosom az arcat kamillateas vattapamaccsal, az ugye gyulladasgatlo, nalam amolyan dzsolidzsoker, minden bor-izere azt hasznalom. Ezzel letisztitom a boret, de ennyi. Neha kijon meg rajta 1-2 patti, nyilvan attol fugg, mit ettem es juttattam a tejcsibe, de 1-2 nap es elmulik.
kami

Barbi, jól néztek ki a kendőben Emmával :) Igazad van, a masszírozást mindig elfelejtem, pedig utána tényleg jobban jön.

Az etetéssel kapcsolatban a libatöméses módszerre tértem ma át, mivel ha nem hízunk két hét alatt, jön a tápszer. Most miután evett egy mellből 90-et, mindenképpen átrakom a másikra és megint eszik kb 30-at, meglátjuk mi lesz. Bukás szempontjából így is úgy is bukik néha, nem hiszem, h túleszi magát, meglátjuk..

Jó nagyot sétáltunk, Boldi végig aludt, türelmesen kibírta a ruha és kirakatnézegetést a Váci utcán, és barátnővel koffeinmentes kávézást :) hurrá, kimozdultam!

Timi, örülök, h jobban vagy, remélem bejön a házhozmenős szopistanácsadó!

Lorca, tali jó ötlet, ha semmi nem jön közbe mi lehet, h megyünk. Beülünk egy taxiba és kész. Na de még nem mondom biztosra..

Kép
Kép
agiboldi

Ja, Kami, azt olvastam, hogy a sapi nagggyon fontos még ha egész jó idő van is. Nincs valami vékony cérnasapkája Áronnak?

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
A babatalinál mindig a baba mondja ki az utolsó szót :) Én azért reménykedek, hogy el tudtok jönni.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?