Új privát üzeneted érkezett!

Annácska! Boldog 1. Szülinapot! Kép

Ágci! Értem miért nem mertek most belevágni! De próbáljátok meg,a mit a többiek írtak. 1 (2) próbát biztosan megér!!!

Márti! Igen, megyünk! Kép

LKata! Nem biztos, hogy már az 5. vagy 6. napon kijönnek a tünetek. Lehet, hogy csak a 12. napon. De az sem biztos, hogy kijön bármi! Ha már elkezdtétek az Ospent, akkor szedjétek végig. Azzal általában nagyobb baj szokott lenni, hogy idõ elõtt befejezik a kúrát, mint hogy feleslegesen szedik.

Zsuzsi! A napokban írtam én is, hogy Helena lázas volt. Nos én is csak 38.5 felett adtam neki kúpot (Mexalent) nappal, ha ez alatt volt, akkor nem adtam neki csak több cicit. Este viszont adtam ez alatt is. (Popsiban értsd!)
Köszönjük a gyógyokat! Hála az égnek, azóta nem volt lázas tegnap sem, és ma sem. Szóval valami kis hülye vírus lehetett. Azért még meglátom, hogy megyünk-e holnap. Egyébként holnap megyünk az 1 éves státuszvizsgálatra is.

A 4D-nél én is úgy tudom, hogy az idõ a 4.

Dzsili! Jól teszitek, hogy elköltöztök! Tényleg nem lehet könnyû ilyen családdal. És szvsz igazad van abbn is, hogy a nevelés miatt ilyenek a férjed testvérei is. Tudod mi 11-en vagyunk és amikor 3 éve meghalt az apukánk, akkor mi gyerekek örököltük a házat. Mindenkinek ki kellett fizetnie az örökösödési adót és akkor pl. az egyik bátyám a másik helyett kifizette, mert csak így ment a dolog. Azt is megbeszéltük, hogy ha majd egyszer eladjuk a házat, akkor ki mit csinál a részével és mivel anyukám nem örökölt, ezért persze õrá is gondoltunk. Én pl. megbeszéltem a férjemmel, hogy majd mi talán akkor veszünk autót az én részembõl, de ha éppen akkor az egyik tesómnak ezen múlna, hogy tud-e egy saját lakást venni vagy valami hasonló fontos dolog, akkor bizony nagyon szívesen lemondok z én részemrõl. Szóval szerencsére mi nagyon összetartunk, mert így nevelt minket az anyukánk, aki ha nem is tökéletes, de a világ legjobb anyukája. Kép

Puszi Mindenkinek!!!

Menta
menta

Sziasztok!

Most csak roviden:

Szilvike!
Boldog Szuletesnapot Annanak!

Megyek vissza olvasni.

Andysj
andysj

Sziasztok!

Nem tudom, holnap mikorra érünk a talira, de mindenképpen megyünk, csak elõtte be kell mennünk az egyetemre, remélem, eredménye is lesz Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Megint nem olvastam végig, iszonyú termékenyek vagytok Kép képtelenség követni Kép . No ma megint "ALudj jól"ozunk és képzeljétek Vili a második bemenetelig sírt összesen 4 percet, utána már fel sem állt, aztán még kétszer bementem hozzá 5 percenként de már mormolta magától az altatóját és alszik is Kép Kép Kép Éjjel is muszáj lesz, azt hizem tényleg múködik.
Elõtte hancúroztunk, fürõdtönk, szopiztunk, aztán hármasban énekeltünk, mondókáztunk és mindketten elköszöntünk úgy tettük be az ágyba.
Én meg olyan ideges voltam már az elsõ nyeknél sírtam kint. Rájöttem, hogy éjjel is cska akkor tudom végigcsinálni ha felkeltem apát is, õ benne van Kép

Borcsa igen én is örülnék ha csak rajtam tudna elaludni, ill. legalább ott aludna, de az nem múködik, altatás elõl elmászik örökké. Éjjel ha mellettem van annyira teleeszi magát tejjel, hogy hány s a végén már attól nem tud aludni

Szila!
Ti nappal is csináltátok ezt a módszert?

Vili elkezdte az én kajámból való kéregetést. Tegnap a gyümölcsteámból akart inni (üres, koffeinmentes, ribizli, hibiszkusz, csipkebogyó, stb., baba teák is u.ilyenek), ma meg toporzékolt mellettem a joghurtomért, no abból még nem adtam, de gyorsan lecseréltem az uzsonna maradékára és akkor abból evett két kiskanállal és megnyugodott. Épp nem volt éhes csak hát én ettem Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Zafi,
írtam még egy mailt.Kép

Norci,
elõfordul, hogy napközben is csináljuk a módszert, de nagyon ritkán. Általában mindig a babakocsiban alszik, és ilyenkor már nem biztos, hogy du. még egyet alszik. Ha igen, akkor cicizünk.Kép.

Kaja: Hanga ma nem akart vacsorázni.Kép Megevett kb. 2 kanál fõzeléket, meg 4 kanál joghurtot és kész. Aztán elmentünk cicizni, hogy legalább tejci legyen a pocakjában, de abba meg belealudt. Mondjuk nagyon fáradt volt, de délután nem akart aludni. Nem tudom, hogy hogy oldjam meg, hogy az evéshez ne legyen elég álmos még, de a lefekvéshez meg már legyen.

anyós-téma: én igazából nem tudok a dologhoz hozzászólni, mert az én anyósom (Bence édesanyja) kb. 18 éve meghaltKép, úgyhogy én õt csak képekrõl ismerem. Após mostani feleségérõl meg azért nem tudok mit írni, mert szerintem olyan semmilyen a kapcsolatunk, nagyon keveset találkozunk. Pedig Szentendrén laknak. Após szokott néha jönni, de hogy ketten hányszor voltak itt a nyolc év alatt, azt szerintem az egyik kezemen meg tudnám számolni.

Dzsili,
írok mailt.

Solya,
elolvastam a szüléstörténeteidet: te nem akarsz könyvet írni? Nagyon tetszett!Kép

Szila
szila

Sziasztok!

A holnapi tali hol lesz és mikortól mi is mennénk...Kép

Szilvi + Zsani
sztigris

Sziasztok!

Valószínûleg holnap mi is kicsit késõbb megyünk, mert Edit még viszi Rikit a gyerekdokihoz, kontrollra és 10-12 közötti idõpontot kapott.
Képzeljétek, nem vagyok teljesen biztos benne, de úgy néz ki, hogy kibújt Peti elsõ fogacskája.Tikk, ugye jöttök holnap, te mint fogszakértõ, ugye megnézed majd? Tudom, hogy már volt téma, de segítenétek, hogy kb. mennyi idõ alatt bújik ki teljesen a fogacska? Csak azért mert szegénykém elég nyûgõs tõle és jó lenne tudni, hogy meddig lehet ez az oka!
És mindezt a Duna Plaza kellõs közepén fedeztem fel, amikor a legjobban üvöltött szegény gyerek, mert nem tudott elaludni. Olyan rossz, hogy apuci mindig dolgozik és csak vasárnap tudunk elmenni vásárolni.

Dzsili!
Valóban nagyon büszke apuci az õ kicsi fiára, de sajnos azért tanulta meg ilyen gyorsan, mert szinte egész nap csak velem van és én persze mindig apáról regélek neki.
Nem semmi a családi helyzet nálatok, azt hiszem én már bepöccentem volna helyedben a „kedves rokonokra”
Ha minden jól megy, mi is nyáron költözünk és ha minden igaz, nálunk már a kölcsön is sínen van!(ezt azért alulról lekopogom az íróasztalon)

Nyuszimanó!
Várjuk nagyon a részleteket, hogy mikor és mibõl tûnt fel, hogy már nem vagy egyedül? Donci, hogy van? Hogy viselte a környezetváltozást?

Jó éjszakát mindenkinek!

Holnap zenés tali lesz már?

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

BMárti
Azért ébred éjjel ill. nem alszik vissza mert te nem vagy ott, mint a lefektetésnél. Ezért ha megtanítod, hogy egyedül aludjon el, akkor el fogja hagyni az éjjeli ébredéseket. Legalábbis nekünk bevált. Kivéve mostanában, mert fogzik.

Norci
Mi nappal is így fektetjük, de nincs hancúr elõtte, meg ilyenek, csak a legminimálisabb alvás elõtti rítus, hogy elköszönünk a falon levõ Napocskától(faliszõnyeg). Azonban néha nem akar elaludni, mert korán teszem le, akkor van, hogy 20 percig is megy a balhé. Azért is gázos ez mostanában, mert még 2x alszik, de az már kicsit sok neki és ha azt akarom, hogy bírja estig, akkor muszáj letenni õt fél4-max.5-ig. Néha ez korai neki és akkor gond van, de amúgy elalszik uúgy, mintha éjjel lenne.
Ha holnap jöttök talira, dumálhatunk errõl.

Solya
Hol olvasható a szüléssztorid és mikor írtad?

Szila
Köszi a címet, bár egyelõre nem foglalkozok ezzel, mert nálunk rendszerint akkor van evésprobléma, ha Peti fogzik. Mostanság pár kanál kaja után nem akar enni, csak a tejpépet fogadja el, de azt max este adok neki, hogy bírja az éjszakát.

Jobbulást a betegeskedõknek!Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Raktam egy újabb képet Beáról a profilomba. Könyörgök apának minden nap, hogy hozza haza a melóhelyérõl a digitális fényképezõgépet, de valahogy mindig elfelejti.KépKép
Így ezt a képet apukám fényképezte, azért nem a legjobb minõségû, és ezt szkeneltem be.

Lányos anyukák segítsetek ha tudtok!
Úúúúúúútálom a Bea haját megmosni.KépKép Ne tudjátok meg mekkora cirkuszok vannak. Én bátran megcsinálok mindent a Bea körül, de a hajmosással mindig megvárom apát, mert az katasztrófa. Hiába mondom neki, hogy utána milyen jó illatú lesz a haja, ma megszagoltattam vele a sampont is. Természetesen nyalogatni akarta. Kép
Ilyen üvöltést talán még nem is csinált a kiscsaj. Borzasztó volt. Kép
Remegett szinte. Pedig ha jól emlékszem még nem volt kellemetlen élménye hajmosáskor. És mivel elég sûrû és relatíve hosszú haja van hajszárítóval is szárítani kell a fejét.
Ma úgy oldottuk meg a hajszárítást, hogy én fogtam, apa meg szárította a haját. Eleinte itt is üvölteni akart, de aztán elkezdtem neki énekelni, a fülébe duruzsoltam, és így tökéletesen, és gyorsan megszárítottuk a haját. Kép Utána meg nagyon gyorsan, rendes idõben elaludt a drága.
De ez az örökös hiszti, üvöltés, SZÖRNYÛ!!!!
Van valami ötletetek a probléma megoldására? Elõtte elmondtam neki, hogy mit fogunk csinálni, tehát még nem is érte váratlanul.

Szila!
A Bea sem evett szinte ma semmit. Én a fogára gyanakszom, de remélem, hogy ennyivel, mármint hogy csak étvágytalan megússzuk.
Kedvenc zöldborsófõzelék volt a vacsorája, és azt sem ette meg. Pudingot akartunk adni neki, akkor is elfordította a fejét.Kép

Zafi!
Sok sikert az "Aludj jól"-hoz.KépKépKép

Sziasztok
Zsuzsa + hiszti Bea (akinek most nagyon jó illatú a haja)

beababa

Sziasztok!

Hát ez tök jó volt! Kép Mármint végigolvasni ezt a röpke 5 darab archívot febr. 7-rõl, és az utolsót... Jót szórakoztam a lázas nyomozáson! Kép

CORY és NYUSZIMANÓ!!! Hatalmas gratula Nektek, legyetek egészségesek és nagyon boldogok! Kívánom, hogy minden rendben menjen és soha ne legyetek rosszul! És tudjátok meg, haragos sárga vagyok az írígységtõl, hogy baba lapul a pocakotokban! :-]

Jó volt tudni, hogy volt, aki azt hitte, én vagyok az egyik pocakos, de sajna nem, mert kb. 1 órája jött megKépKépKép Ugyanis már nekünk is beindult némi baba-projekt, és hát az ember lánya ciklus végén reménykedik piszkosul, de úgy látszik, e hónapban kevesek voltunk a dologhoz. Na majd a következõ hónapban!!! (De nagyon nem akarok ám annyit várni a babára, mint Bácura...)

Ja, a halvány csík az igenis csík, Bálintkám világ életében halvány csík volt csak, mégis itt van...

Szilvike ANNA lánya! Nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Február 9. egy jó nap! Én már csak tudom! Kép (Most mosogattam el a sok tortás tányért, finom volt az oroszkrém torta, csak gáz volt nagyon, hogy rajta virított egy 2-es és egy 7-es számjegy-gyertya. ÖregszemKép Elfújáskor kívántam is vmit, de nem árulom el, hogy mit, mert akkor nem teljesül! ;-)

Holnap akkor tali? Én csak egy "Jár a baba, jár" c. könyvvel tudok szolgálni, azért elviszem, hátha hasznát vesszük.

Cuppantás Nektek,
Beja + Bálint
beja

Sziasztok!

Jó sok mindent szeretnék most írni nektek (BMárinak, Dzsilinek, Zafinak, stb.), de nagyon álmos vagyok és még annyi minden van mára...
Csak annyi, hogy holnap apa itthon van, így nem megyünk talizni.
Nektek viszont nagyon jó talizást kívánok!

Sziasztok: Laura
p_laura

Beja!

De jó neked, hogy csak ez a két számjegy szerepelt a tortás tányérodon.
Boldog születésnapot kívánok neked. KépKépKép

Tényleg rengeteg Vízöntõ mami van a topikon. KépKépKép

Szia Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Beja! Boldog szülinapot!KépKépKép
és továbbra is éljenek a vízöntõk! Kép
és a skorpiók is Kép
meg mindenki Kép

zafi
zafi

Sziasztok!

Tali: V. Molnár u. 13. Zámodits-ot kell nyomni a kaputelefonon. Kép Telszámom: 06-30-222-47-54, ha valaki eltévedne Kép Igyekszem meghallani a villamoson is Kép Ja, és tali 11-tõl Kép

cory

cory
Budapest

BMarti!
Nalunk eddig az ejszakai felebredesek is rendezodtek az "aludj jol" modszer alkalmazasa utan. Ha Dani felebred - SOT! Mar az agyban all mire beerek, adok neki inni; cumi, lefektetem, odaadom a macijat es kijovok. CSendben magatol visszaalszik. Ilyen a modszer alkalmazasa elott SOHA nem fordult elo!

Szila!
Hogy tanitottad meg Hangat szivoszallal inni? Kép

Beja! Boldog szulinapot!
Danimama
danimama

Szila!
Köszi! Édes vagy! Kép
Azt hiszem kevés vagyok én ahhoz. Bár elvileg újságíró lennék, vagy mi a szösz, de ezt csak így csendben megjegyzem, mert valószínûleg nem fogok a szakmában dolgozni.

Gorsi!
A szüléstörténetekbe tettem be és nem olyan régen írtam meg õket. Most tettem fel, valamikor januárban.

Zsuzsa!
Nálunk hasonló hajcihõ a hajmosás és régen a hajszárítás is. Az utóbbit sikerült élmánnyé varázsolni. A lányom szinte félistennek tekinti a hugom és egyszer látta hajat szárítani, akkor megígérte neki, hogy majd az övét is megszárítja. Azóta mûködik. A hajmosáson még egyelõre dolgozunk, bár a nyáron sikeres volt az Anya-lánya együtt ül a kádban és egymásnak mos hajat. (Igaz, a Balcsin minden este mostunk hajat. Lehet, hogy csak hozzászokott?) Sajna ezt abba kellett hagyni, mert vmi klassz fetõzést összeszedtem és azóta sem tudtam kitenni a szûrét. Úgyhogy marad az üvöltés és a heti egy fürdés elõtti alkudozás, hogy majd "este-holnap"! Mert az már olyan távoli! Kép

Beja!
Nagyon boldog szülinapot!

Kezdem magam egyedül érezni! Vannak itt még más kosok is, vagy csupa vízöntõbõl áll a világ? (A párom is az!)Kép Na jó skorpiók is akadnak elvétve. Mégsem vagyok egyedül!

Danimama!
Én csak odaadtam nekik a szívószálat és nagyon hamar rájöttek, hogy mit kell csinálni! Kép

Lányok!
Kezdtek felcsigázni! Valaki említette, hogy kapott egy kivonatot az Aludj jól-ból. Nem kaphatnék én is egyet? A könyv Pesten, én meg itt nem alszom.

Köszi
Solya
solya

Sziasztok!

Danimama,
egyszerûen csak próbálkoztunk a szívószállal, aztán egyszer csak sikerült.

Solya,
ha van még egy kis türelmed, akkor majd esténként megpróbálom a lényeget kiírni a könyvbõl.

Én mérleg vagyok!Kép Hanga meg Bak!Kép

Beja,
boldog szülinapot!Kép

Szila
szila

Szila!
Köszi, de miattam nehogy fáradj! Gondolom van ezer dolgod! Azt hittem, van vkinek készen!
Köszi!
Solya
solya

Sziasztok!

Solya, küldtem mélt a kivonattal!Kép

Zafi
zafi

Zafi!
Köszi! Örök hála! Már meg is jött! Kép Én meg megyek!
Solya
solya

Szila!
Csak egy gyors kérdés: fürcsi elõtt vagy után esztek???? Nálunk uis, amíg fürcsi után ment a vacsora, akkor volt ez a nem evés, hiszti.... Naggggyon fáradt volt már. 1 hete váltottunk, vacsi aztán fürdés és simán elalszik. Ja és így szó és tömés nélkül megeszi a vacsiját, és az se egy utolsó szempont, hogy mindezt jókedvûen.
Csak ez jutott eszembe, más tippem nincs..

Pussz, NYuszimanóék
nyuszimano

Nyuszimanó,
mi úgy eszünk, hogy kb. 7-kor vacsi, aztán egy kis játszás még, amíg megy a fürdõvize, aztán fürdés, cici, alvás. Kipróbáltuk már azt is, hogy fürdés után eszik, de az sem jó. Ha kétszer alszik sok, ha egyszer, akkor elõfordul, hogy kevés. Most azt csinálom, hogy nem adok gyümölcslét, csak vizet, meg felírok mindent, amit megeszik. Ja, meg szedjük a Vitacolan multivitamint is (ami állítólag étvágyjavító), nem volt Cebion, és a C-vitamin ampulla jó drága volt, meg ezt vhol olvastam, hogy jó immunerõsítõ is. Mondjuk úgy nézem áttört a negyedik foga is.

A fogzás hogy van? Mikor lesz egy kis szünet?

Szila
szila

Sziasztok!

Lacika az este 2,5 órahosszát cirkuszolt elalvás helyett, kellett nekem leírni, hogy azzal nincs gond. Most meg majdnem elszédül az álmosságtól (6 órát aludt az éjjel Kép), de nem hagyja magát lefektetni. Kép Ja, és õ is belépett a hõemelkedéses babócák táborába, a délelõtti kaki után gyanúsnak éreztem, és megmértem, 38,1 popsiban. Kép

Borcsa! Lehet, hogy pár év hipp-hopp elmúlik, de egy átcirkuszolt éjszaka maga az örökkévalóság. Kép

Solya! Mi az a szörnytelenítés? Izgalmasan hangzik. Kép Nem hiszem, hogy nálunk a rács levétele segítene. Pedig direkt olyan kiságyat vettem, amibõl középen 3 rács kivehetõ, így könnyen megoldható lenne. Szerintem Lacika úgy jönne ki az ágyából, ha tudna, mint aki ott se volt. Kép

Zafi! Érik a helyzet, hogy mi is belevágjunk. Kép Majd írd meg, hogy hogy alakul nálatok a helyzet!

Menta! A Mexalen kúp jobb a Germicidnél? Kapható vény nélkül? Mennyi egyáltalán a normális popsiban mért hõ?

Szilvi! Én azt tapasztaltam a fogacskákkal eddig, hogy amikor egy ici-pici csücske kibújt, utána megtáltosodott sebességgel nõttek. Egy hét múlva már komoly fegyvernek számítottak. Kép Ja, és Lacika minden új fogacska elõtt elõadta a 8-10 nap cirkuszolást, utána egy hét csodás béke, és hopp, lett egy új foga. Az 5.-kel volt csak az, hogy nem akart véget érni a mûsor, de akkor mindjárt jött is már a 6. is.

Gorsi! Az aludj jól könyv szerint a fogzás nem mentség. Kép Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy amikor gyermekeink éppen nem fogzanak, akkor hideg vagy meleg frontok vannak, erõs a szél, vagy tele a hold. Kép
Nálunk is az aze gyik fõgond, hogy két alvás sok, egy meg kevés. Az õ korában már elvileg csak egyet kellene aludnia, de reggel 6kor fenn kukorékol, amint az apja fel mer kelni. Sõt, már annyira megszokta ezt az idõpontot, hogy akkor is fenn van 6 órakor, ha mi még aludnánk. Kép Lefektetni se tudom este idõben, mert akkor gyakran elõfordulna, hogy nem ér haza az Apja vacsorára és fürdetésre. Így szegény Kicsi Prücsköm alszik kb. este 9-tõl reggel 6-ig, ami 3-4 órával kevesebb a korosztályának elvileg szükségesnél. Azután persze kidõl 10 óra körül, és alszik 1 - 1,5 órát. Persze aki 11 óra után ébred, az nem fog 13 órakor már alukálni, így aztán 14-15 óra körül alszik el, de akkor aztán nagyon. Ilyenkor nem ritka, hogy 3-4 órányi alvás után úgy ébresztem fel. Az ébresztés meg megint egy borzalom, mert ha nem magától és kipihenten ébred, akkor utána a következõ alvásig egyfolytában hisztizik. Kép

Zsuzsa! Nem kell ehhez lányos anyának lenni, nálunk is minden hajmosás botránnyal jár. Kép Mondjuk az övét legalább szárítani nem kell, mert jó kis rövidkére levágattam. Kép

Beja! Boldog szülinapot! Kép

Laura! de jó neked! Mi már lassan azt se tudjuk, milyen az, ha Apa itthon van. Kép Nem véletlen, hogy hétvégén is itt lógtam (sose szoktam), mert mostmár nem elég, hogy hétköznap mindig késõn jár haza, de hétvégén is mindkét nap be kellett mennie dolgozni. Kép Hát hogy legyek én így következetes, igazságos, kiegyensúlyozott, szeretetteljesen határozott, stb. anyuka, mikor magam is szeretethiányos, flusztrált, csalódott és dühös vagyok? Naná, hogy szegény gyerek megérzni. Kép

Danimama! Hogyan adsz inni éjjel Daninak? Ahhoz se veszed ki? Ha jól értem, amit írtál, felébredi felébred éjjelente, és sír is, vagy hív téged valahogyan? Én igazából az éjszakai felébredéseket szeretném megelõzni valahogyan. Az az, amiért az "aludj jól" módszer alkalmazására is képes lennék.

Solya! Itt van pl. kosnak PiciLaci. Kép Én nyilas vagyok, de az végül is "szomszéd". Kép

Szila! A fogzásban 2,5 éves kor körül kezdõdik egy kis szünet, akkorra kijön, ami tejfogból ki akar. KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Lélekben ott vagyok a Molnár utcában, de amíg nem derül ki a pötty-ok, addig inkább maradunk itt csöndes magányunkban Kép
Borcsa: gratula a 3. foghoz!
Zafi: hajrá az alváshoz!
Menta: az nem semmi, hogy 11-en vagytok testvérek! Az tök jó lehet!!!
Beja: boldog szülinapot!!!
Szilvike: Annácskának szintén nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Tomi újabban velünk vacsorázik: amikor eszünk, odaül hozzánk és én falatonként adom neki a vajaskenyeret. Nagyon tetszik neki. Aztán meg fürdés, és jöhet az üvegbõl a tej (ami egyébként még mindig tápocska, csak tejnek hívom).
A hajmosás nálunk is horror Kép Most újabban a fürdés sem az igazi, mert a szemölcsök miatt a betadinos fürdetõben fürdik, és mivel minden játékát szopogatja, ezért most nincs benn játék, csak gyors fürdés (elõtte van játék), zuhanyozás (! áll a kádban, kapaszkodik!!!), aztán törlés. Szerencsére ez is tetszik neki, csak a habos Betadin nem.

Tegnap óriásit szánkóztak a gyerekek Kép Tominak nagyon tetszett. Utána seperc alatt elaludt Kép Lehet, hogy a nem-alvó babáknak a szánkózás hiányzik esténként ??? Kép Kép Kép

Majd írjatok a taliról!
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Amíg én itt békésen Babanetezgettem, az én Drága Kicsi Fiam elvonult a saját szobájába. Merthogy aludni aztán nem hajlandó. Gondoltam sebaj, szabad neki, minden úgy van kialakítva, hogy veszélytelen legyen. Nos, az én Ügyes, Okos Nagyfiam addig piszkálta a szekrényen a gyerekzárat, amíg az meg nem adta magát. Akkor (gondolom) nagy boldogan kinyitotta a kincsesbányát. Volt ott minden, mi szem szájnak ingere, tartalék babafürdetõ, sampon, olaj, púder, naptej, pelenkázó rátétek és pelenkák, papírdobozban melltartóbetét és orrszívó, meg hasonlók. Õbabasága felnyitotta a flakonokat, szétlocsolta és szétszóra a tartalmukat, gondolom meg is kóstolta sorban mindet, azután nyomatéknak eszegetett a papírdobozokból és pelenkákból is. Kép Gondolom egy darabig megint nem lesz szorulása. Kép
Nekem mostanában valahogy minden összejön. Kép Ne haragudjatok, de csak csupa Kép-t tudok írni. Kép Talán jobb is lenne, ha befognám a billentyûzetem. Kép

Menta! Szerinted kellene ilyenkor orvoshoz fordulni, vagy kiröhögnek, ha azzal állítok be, hogy ismeretlen mennyiségû, vegyes összetételû babakozmetikumot fogyasztott el a gyermekem?

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

BMárti,
én úgy gondoltam a szünetet, hogy kinõ x fog aztán egy kis szünet, aztán megint nõ valamennyi...vagy ez hülyeség?
Szerintem amiket írál, az nem Kép - max. a takarítás része -, de biztos nem lesz Lacikának baja, hogy evett egy kis papírt, amit - hogy jobban csússzon - megkent egy kis kenõccsel.Kép

Na, úgy döntöttem a mai éjszaka után, hogy mától megint újrakezdjük az Aludj jólt. Éjjel ugye azért nem akartam folytatni a tanulást, mert hogy a kisasszony este vacsi nélkül feküdt le, és elképzelhetõ volt, hogy megéhezett hajnali egy órára. Csakhogy aztán még kétszer felkelt, és reggel fél hétkor a kakast is felkeltetteKépKép.
Most meg 11 körül nagyon álmos volt már, gondoltam, elviszem cicizni. Én úgy vettem észre, hogy elaludt, de cseles volt, mert vissza akarta kapni a cicit a szájába. Csak úgy cumikázni. Na, gondoltam, akkor megy a kiságyba és egyedül alszik, lévén, hogy naggggyon álmos volt már. Gyerek kiságy be, szöveg elmond, én kijövök. Hát a kölök elkezd az egerével dumálni, bokszolni. Ez ment vagy fél órán át, de még mindig nem aludt. Persze én 5 percenként jártam be hozzá. Aztán 3/4 délben elkezdõdött a sírá/sikítás/üvöltés. 12kor elaludt!KépKép.

Szila
szila

Sziasztok!

Beja boldog szülinapot!

Talira nem jutunk el Kép most aludt el az én aranyos Vili babám. Gorsi meg Zafi szívesen beszélgetnék pedig és hináyozotk is.

Este Vili tök simán elaludt, aztán három óra múlva kelt, utána másfél óra cirkusz, aztán elaludt, aztán kelt hajnali fél négy fele, akkor volt szopi, mert én azt gondolom, hogy neki még 8 óra a maximum amit egyben kibír kaja nélkül (csak ezért nem akarok neki tejpépet adni estére), de aztán kelt egy óra múlva, de akkor 5 perc alatt visszaaludt és kelt fél hétkor, akkor megint szopizott és aludt még egy órát. Nem túl kipihenten, de jó kedvûen ébredt szopizott egy nagyot, tízóraizott gyümölcsöt és azt is jókedvûen. Most a pelus is bírta, ha egész éjjel szopik naná, hogy nem bírja ki reggelig, ja és hogy nem szopott egész éjjel, nem volt tele a pocija megemésztetlen tejjel, olyan könnyedén kakilt is reggel. Ez eddig jó aztán elolvastalak titeket és írtátok, hogy nappal is Aludj jólozzak, no megpróbáltam, hát egy óráig bírtam szegény annyira nagyon sírt, mint hasfájós korában utoljára, végül picit szopizott és békésen alszik is. Én meg itt merengek újfent, míg fõ az ebéd, hogy biztosan maradandó traumát okoztam az én imádott kisfimank. Úgyhogy megyek is és alszom mellette, hogy mikor felébred lássa hogy mellette vagyok, végül is nappal annyit és annyiszor bújhat hozzám ahányszor csak akar, de éjszaka tessék aludni. A délutáni alvás babakocsiban lesz. Remélem este megint múködni fog, akkor következetes leszek.
Drukkokat várom!
norci

BMárti!
Bocs, de ezen én nem tudtam kiaakadniKép Inkább itt kuncogok... Tegnap este uis nagy csöndre lettem figyelmes. Hol a gyerek???? Kérdezem apát, hát nálad, jön a válasz. Hát a bébi meg besettenkedett a konyhába, kinyitotta a szemetest és abból falatozott. Éppen a pisis pelusát ette a meghámozott szilva héjával, mire bementem már a krumlipüré maradékát tömte a szájába.... Mit volt mit tenni, kimostam a száját, kezét és végre gyerekzár került az imádott szemetest rejtõ konyhaszekrény ajtajára is... Szóval csak ne akadj ki!!!!
KAdri barátnõm Leevi babája a vécékefét ette a szoba közepén, mire a szülõk észbekaptak, hogy ej de nagy a csöndKép

Alvásról: szerintem érdemes belevágni az Aludj jól-ba, nekünk is bevált. Donci este fél9-tõl reggel 9-ig durmol. Ált. 1x ébred, iszik egy kis vizet (nem veszem ki az ágyból, ülve -vagy fekve iszik a csõrös poharából, olyan amit szívni is kell, mert a szelep megakadályozza, hogy kifollyon, csepegjen a folyadék belõle) Ilyenkor altatni már nem kell, befelefordul, megöleli a barikáját és szunya. Szóval, hajrá!!!!!! Én is csak ezt tudom mondani.

Puszi, megyek egy kicsit olvasni.
Nyuszimanóék
nyuszimano

BMárti! Azt tudnák csak csinálni, hogy kimossák a gyomrát. De ez szerintem olyan brutál, hogy én inkább itthon figyelném Helenát, hogy van-e valami tünet, egyébként meg imádkoznék. Kép
A norm a popsiban 37.4-ig van. Én a Germicidet a makacsabb lázakra tartogatom. A Mexalen ugyanaz, mint a Panadol szirup csak kúpban.

Zsuzsa! Mi mindig együtt fürdünk Helenával. Van amikor a papa, de legtöbbször én. Így nem vészes a hajmosás sem. Amikor azt szeretném, hogy hajlítsa hátra a fejét, akkor megkérdezem tõle, hogy hol vannak a ruhák, meg a vállfák. Ugyanis a kád felett van a ruhaszárítónk. És így nem folyik a víz a szemébe.

Bogáncsi! Szerintem is tök jó! Kép Gyógyulgass!!!

Dzsili! Remélem már ti is jobban vagytok!

Puszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Szila! A fogzással szvsz az a baj, hogy most pl. Lacikának kinn van 6, a felsõ 4 és alul 2. Na, amik elvileg alul következnek, azoknál semmi sem látszik, inkább behorpad az ínye, mint dudorodik. De a fene tudja, hogy ez mit jelent, mert az elõzõ két alsó is úgy jött ki, hogy elõtte ott semmi nem látszott. Szóval elképzelhetõ, hogy az a 2 fog bármelyik pillanatban elõkerülhet, és akkor mi most talán azok miatt (is) szenvedünk. Viszont már mind a 4 elsõ rágófoga helyén olyan dudorok vannak, hogy ihaj. Szóval azok tutira dúródnak kifelé. Márpedig fájni talán akkor fáj a legjobban, mikor még csak a mélyben mocorog a fogacska. Szóval szerintem 2,5 éves korukig mindig jó kifogás lesz, hogy fogzanak. Persze vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, nekünk eddig minden új fogacska után volt 2-3 hét szünet, de ez óriási egyéni eltérést mutathat.
A szekrény-feltörés két okból Kép, egyrészt tartok tõle, hogy sok kenceficét belefetyelt, és baja lesz tõle, másrészt ne tudd meg, hogy néz ki a gyerekszoba. El tudod képzelni azt a szõnyeget, ahol babfürdetõt, sampont, olajat és naptejet locsoltak szét, amit azután beszórtak babahintõporral, és apró, rágott papírdarabkákkal? Ja, és ezután a mindenféle kencés és hintõporos kezével mindent összetaperolt, és a térdén is széthordta, amerre járt? Hát, egyelõre nem tudom a vicecs oldalát meglátni. Kép Talán majd holnap már jót nevetek rajta, ha nem lesz Lacikának semmi baja, és túl leszek a gyerekszoba soron kívüli nagytakarításán.

Nyuszimanó! Az a fura, hogy nálunk a szemetest rejtõ ajtón nincs is babazár, és azt megértette, és tudomásul vette Lacika, hogy nem szabad. A multkor véletlenül nyitva felejtettem, õ meg tisztes távolságban leült elõtte, és nagy szemekkel bámult befelé. Olyan édes volt. Kép Persze lehet, hogy ha nem jöttem-mentem volna a konyhában, hanem kicsit kettesben hagyom a kísértéssel, akkor azért szétnézett volna odabenn. Kép
Kicsit megnyugodtam, ha más férjek is így vigyáznak a csemetékre. Az enyém is képes úgy odafigyelni, hogy azt se vegye észre, ha a rá bízott gyerek angolosan távozik a szobából. KépKép
Alvás ügyben köszi az infót is és a hajrát is. Kép

Menta! Neked is köszi az infót, még azt áruld el légyszives, hogy milyen tünetekre kell figyelni? A hõemelkedése úgy tûnik (még nem mértem), hogy elmúlt. Megkínáltam gyorsan egy extra soron kívüli cicivel, amin kicsit meglepõdött, el is kezdett játszani a bimbóval, de aztán csak ráharapott végül. Legalább a kencék ízét lemosta a szájából. Kép

Ja, és mivel leírtam, hogy nem bírja ki délelõtti alvás nélkül, hát csakazért se aludt reggel óta egy percet sem. Megyek, megpróbálom mostmár leteperni, azután vár a gyerekszoba. Kép

BMárti és PiciLaci, akinek nem csak a haja nagyon jó illatú

BMárti
bmárti

BMárti,
én nem gonoszkodásból mosolygok ám a sztoritokon, ugye tudod? Csak vizuális alkat vagyok és a helyzetet magam elé képzeltem...Kép, és különben is: olyan szemléletesen írod le mindig az eseményeket.

Sikerült elaltatni a festõmûvés urat?

Hanga 3/4 1-kor felkelt, de egy kis simivel visszaaltattam. 1-kor kéne ennie, de jobb, ha kialussza magát. Remélem, vidáman kel fel. Ahogy reggel szokott.

Szila
szila

Szia Szila!

Õbabasága vadul csapkodott maga körül, hogy nem-nem, mikor mondtam, hogy gyere lefeküdni. Erõszakot alkalmaztam, felvettem, õ meg már a karomban nagy laposakat pislogott, és kezdte birbitélni a hajam. Hát, nem érkeztem végigénekelni az altatóját, mire kidõlt. Kép De most bebizonyította (?), hogy kibírja (?) délelõtti alvás nélkül, úgyhogy lehet, hogy ezek szerint fogom kidolgozni az új napirendünket. Mondjuk egyelõre gõzöm sincs, hogy hogy lenne jó mindhármunknak, de töröm a fejem a megoldáson.

Tudom, hogy nem bántásból mosolyogsz a történeteimen, és nincs is ezzel semmi baj. Legtöbbször én is jól mulatok a saját szerencsétlenkedéseimen (pl. a legutóbbi nagy esés) és a gyerekem csibészségein (pl. mikor karácsonykor a popsikenõcsöt megette). Most azt hiszem, túlságosan rossz az alaphangulatom, azért nem tudom poénra venni a dolgokat. Pedig éppen én írtam pár napja, hogy milyen fontos, hogy az ember tudjon nevetni saját magán. Karácsonykor elõször a fényképezõ gépért futottam, és könnyesre röhögtem magam a kikent arcú gyermeken és kipingált szobán. Biztos, hogy az én készülékemben van a hiba, de most inkább bõgni lenne kedvem. Azt hiszem, a bezártság és a túl sok egyedüllét nem tesz jót nekem. Kép Még jó, hogy ti itt vagytok, legalább szólnom van kihez. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Ezer éve olvaslak Benneteket, de csak most csináltam meg a profilomat, amibe minden fontosat leírtam magunkról. Remélem, még bejelentkezhetek Hozzátok!Kép

BMártiKép

Ne légy szomorú, nálunk többször is volt olyan, hogy Martin a szõnyegbe kente a popsi kenõcsöt, vagy a fürdetõt. Azt hittem, nem éri el, de tévedtem.Kép Akkor mondjuk én sem vigyorogtam!

Puszi, Lina
lina

Sziasztok!

Dzsili: Kép . Nem könnyû nektek. Olyan borzasztó, amikor testvérek bánnak így egymással!
Szurkolok továbbra is a ház miatt!

Zafi: szeretném, ha írnál további "tudósításokat" arról, hogy hol tartotok, hogyan mûködik nálatok az "Aludj jól".
Legyetek erõsek, sokat gondolok rátok!

Norci: nálatok hogy sikerül az "Aludj jól"? Ja, most olvastalak tovább. Drukk megy!

Zsuzsa: hajmosáshoz sajnos nincs ötletem, Romola még tûri. Kép

Beja: boldog szülinapot kívánok!!! Kép Kép Kép

BMárti: tegnap este nem volt idõm (energiám) írni neked az "Aludj jól"-ról.
Szerintem te az eszeddel tökéletesen tudod, mi volna a megoldás, csak a szíved-lelked nem készült még fel rá.
És sem tudok mást írni, mint amit GOrsi is írt, és ami a könyvben is van: éjszaka a rövid ébredések a gyerekeknél is azt a célt szolgálják, hogy ellenõrizzék, minden rendben van-e körülöttük.
"Ha minden rendben, akkor talán a másik oldalára fordul, felhúzza a takaróját, átöleli a játékállatkáját és alszik tovább. Ha azonban valami változást észlel ahhoz a helyzethez képest, amiben elaludt - másik ágyban ébred, vagy elvették a maciját, hogy ne nyomja alvás közben stb. -, akkor nem tud elégedetten visszaaludni, hanem nyûgös lesz, míg az eredeti helyzet vissza nem áll."
Ezt te is tökéletesen látod, hogynálatok így mûködik, hiszen le is írtad: "Esetünkben fejecske befúr Anya könyökhajlatába, cumi megtámaszt Anya cicijén, és hork."
Természetes, hogy ezt a helyzetet keresi PiciLaci éjszaka is. Neki TE vagy a macija.
Romolának 1 éves koráig voltam én a csacsija. Imádtam ezt a helyzetet, nagyon jó volt éjjel többször is összebújni vele, de belefáradtam. (Az együttalvás nálunk sem jött be.) Egyre nyûgösebb voltam, egyre kialvatlanabb, stb. Be kellett látnom: inkább leszek nappal (hellyel-közzel) kipihent, jókedvû stb. anya, mint éjjel plüsscsacsi.
Ha belevágtok, nem lesz egyszerû, de kitartás, és hidd el, megéri!!!

És kérlek ne haragudj, de én ismét könnyesre rötyögtem magam az írásodon.
Mostanában én is nagyon magam alatt vagyok. Magam részérõl úgy gondolom, a fõ "bûnös" ez a hosszú, hideg tél. Hatszázszor meggondolom, hogy elinduljak-e valahova, utálom a rengeteg öltözést-öltöztetést, senkivel sem lehet csak úgy összefutni fél órácskára egy parkban, minden olyan körülményes, brrrrrrrr.
Igaz, ma és holnap itthon lesz apa, de pénteken-szombaton-vasárnap dolgozott. Kép Ma délelõtt elmentünk a biztosítóba, hazajöttünk, lebonyolította a hivatalos telefonokat, ebédelt, és Romolához hasonlóan beájult, most itt szuszog egyenletesen, mélyeket... Kép Kép
Nincs kedved eljönni jövõ héten talizni? Múltkor szóba jöttél, hogy te sosem jársz, pedig jó lenne...
Gondold meg és gyere!

Különben annak idején én fogat mostam a WC-kefével. Kép (Gondolhatod, anyukám majd' elájult, amikor meglátta.)

Na, eldugulok mára, megyek Solya születéstörténetét olvasni.
Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

BMárti!
Tessék megvidámodni! Mindjárt itt a március! Lassan rügyeznek a madarag és csicseregnek a fák!
KépKépKépKépKépKépKép Ezt mind Neked küldöm, hogy könnyebben takaríts! Annyira rádjár mostanában a rúd! Vegyél elõ egy régi jó, bevált könyvet és olvass! Ésw ugye nem haragszol meg, de tényleg annyira élethûen írod le ezeket a szörnyû történeteket, hogy egy vizuális típus - márpedig én is, - egyszerre sajnál és egyszerre vigyorog!
Én egyszer azért hívtam az ügyeletet, hogy nagy baj-é ha a gyermek felnyalta a mosószert és az öblítõt a padlóról? Engem kiröhögtek...Kép
Máté feléredt! Most mennem kell...
Solya
solya

SZiasztok!

Nem tudom, meddig alszik még az Ördöngöcském, de addig írok nektek! Kép

Lina! Épp a minap néztem meg a profilodat - talán a helyesíróknál? - és csosdálkoztam, hogy hogyhogy veletek itt még nem találkoztunk! Martin csodaszép! Üdv itt! Kép

Norci! A Chamomilla nemcsak fogzáskor jó! ÁLtalános nyûgösség, rossz alvás, nyugtalanság, ismeretlen eredetû sírósság, stb. - bocs, nem másolom ki a könyvbõl mindet - esetén is használatos, mint ahogy a Viburcol kúp is!

BMárti! Ha jól emlékszem, Lacikának van már gyakorlata kenõcsözésben Kép Neked még hogyhogy nincs a nyugis elviselésében??? KépKépKép Nem itt kérdezted, de: a csõrös itatóban terjedõ sötét folt valszeg penész Kép SEmmiképp ne add oda Lacikának így! Próbáld meg kifõzni (ha lehet), vagy vmi fertõtlenítõvel (neomagnol vagy egyéb, amivel sterilizálni szokás) kiszedni belõle, de ha nem jön, könyörtelenül dobd ki, mert ártalmas lehet!

Beja! Boldog szülinapot egy újebb rejtõzködõ vízöntõnek! Kép

Solya! Az én Andrásom kos, úgyhogy akkor nálatok is, nálunk is vízöntõ-kos a felállás! Kép SZerintem jól mûködik! KépKépKép Azt hiszem, a múltkor LKatának írt tanácsomat félreértetted - vagy ha nem, akkor én értelmeztem úgy a te hozzázsólásodat, hogy az enyémre reagálsz! Szóval: nem azt tanácsoltam neki, hogy ne engedje találkozni Petit a nagyszüleivel, mert ez szerintem embertelenség (néhány extrém esettõl eltekintve), hanem azt, hogy ne engedje el hozzájuk aludni egyedül abból a célból, hogy õk majd megtanítják rendesen aludni, amit LKata zerintük nem tett meg. Egyrészt szerintem egy egyéves gyereknek ha nem nagyon muszáj vmi miatt, szükségtelen, sõt rossz a szülei nélkül bármely idegen helyen is aludni - ilyen szempontból idegennek tekintem a nagyszülõket is. Szerintem jár még minden ekkora gyereknek, hogy minél inkább a megszokott körülményei közt legyen, ami elsõsorban a szülei, másodsorban a lakás, ahol élnek. Másrészt általában van némi tudatosság abban, ahogy az ember a gyerekét neveli, és szerintem ezt nem kell megváltoztatni azért, mert másoknak ez nem tetszik. Az én anyósom is nagyon rosszallja, hogy együtt alszunk, meg azt is, hogy Ármin még mindig szopik, meg hogy nem törlöm le minden falat után a száját, meg még vagy tízezer dolgot. Õ is kitalálta már nem egyszer, hogy amit nekünk - szerinte - nem sikerült rendesen megtanítanunk Árminnak, az majd az õ bevált módszereivel menni fog. Csakhogy mi nem kérjük ezekben a segítségét, sõt, többnyire el is mondjuk neki, hogy hogyan gondoljuk a dolgokat és miért úgy. Ha azt csinálta volna csak egyszer is, amit LKata anyósáék, hogy olyasmit asdott neki pld. enni, amit még nem kapott soha, mert nem akartunk neki adni (pld. 2 hetesen tápszert, egyebet), egészen biztos, hogy nem hagynám õket kettesben legalább még 6-8 évig, mert ezek szerint nem bízhatok benne és meg kéne várnom, hogy a gyerekem legyen akkora, hogy magától nem tesz olyat, amit mi itthon kifejezetten tiltunk. Szerencsére anyósom ennél normálisabb, így itthon, nálunk, vagy egy-egy séta erejéig néhány órát lehetnek kettesben is. És nyilván egy csomó dologba, bár nem értek vele egyet, nem korlátozom, hogy mit csinálhat és nem Árminnal. PLd. ha én etetem, többnyire csak a végén van nagy mosdás-törölközés, mert utálja és mert feleslegesnek látom, ehet kézzel, ehet elõször gyümit, utána husit majd levest, vagy összevissza, bvagy ha nem kéri, nem kell ennie. Ha anyósom itt van és "rendre utasítja" mindig mondom, hogy mi ezt megengedjük. Ugyanakkor ha csak õ van vele, biztos vagyok abban, hogy nagy rend és fegyelem van - úgy gondolom, ilyen szinten nem szólhatok már bele, hogy hogyan bánik Árminnal, de igyekszem ccsak kis idõkre, lehetõleg étkeztetés nélkül kettesben hagyni õket. Abba pedig nyilván végképp nem szólhatok bele, hogy - szerintem - túl hangosan és zavaróan artikulálva beszél - ezért pld. soha sem szóltam és nem is fogok, de látom, hogy zavarja Ármint is, mikor hirtelen a fülébe visít (mindenkivel így beszél), és remélem, hoy õ majd szól neki, ha nagyobb lesz és zavarja. Mostanra feltehetõen baromi hosszú és talán zavaros is lett, amit írtam, mert órák óta írom, viszont nioncs mindig idõm újraolvasgatni! Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy nagy különbség van szerintem eltiltás és a láthatás korlátozása közt.

Talizni nem mentünk, mert nem volt kedvem sem metrózni (lépcsõzni), sem gyalogolni a szmötyiben, de sokat gondoltam rátok és várom a taliról a beszámolót írásban és képekben egyaránt! Kép

Dzsili! Nagyon sajnállak a kioalakult lakáskörülményeitek miatt! Kép Azt viszont meg kell kérdeznem: kevésbé zavarna uez a nõ, ha ugyanígy viselkedne, de nem volna cigány? Én nagyon sokat dolgoztam (feltehetõen még fogok is) cigányokkal, engem nagyon zavarnak az ilyen típusú megjegyzések a "nemzetiségiekrõl" meg a "kisebbségrõl", stb.! Bocs, de ezt nem állhattam meg szó nélkül! Kép

ZSuzsa! Hajmosás: Kép Ármin szerencsére jól viseli, igaz, szárítani nem szoktuk, csak addig dörzsöljük, míg száraz nem lesz a haja - igaz, az övé elég rövid! Kép

Na, megyek, megnézem, mit írtatok, mióta én elkezdtem a nagyregényemet, bocs a hosszúságért, és persze, hogy jövök még, ha Ármin tûri! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

MártiKép

Köszi szépen a kedves fogadtatást!Kép Igen, ott láthattál, az a szívem csücske, az édes anyanyelvünk, mert én is rengeteget tanulok belõle. Meg a "Miskolc"-ba írogatok sokat.

Köszi a bókot Martin nevében, ez a kép épp sírás után készült, még fénylenek a könnycseppek az arcán. (A Háttérben a Babanet.Kép) Látom, Árminnak is megmaradt a kék szeme! Hogy Martin kitõl örökölte? Valószínûleg anyukámtól, mert másnak nincs kék szeme.

Most újra végignéztem mindenki profilját, olyan szépek a babucik! Mindenkinek gratulálok hozzájuk, és a most pocakosodóknak az új babához is!

Puszi, Lina
lina

Sziasztok!

BMárti
Az igaz, h. a könyv azt írja, de ugye nem szentírás.Kép Nálunk már volt, hogy 3 napig nyügis volt Peti, éjjel is felébredt a fogzás miatt, majd amikor rendezõdött a helyzet, simán újra átaludta az éjszakát, nem kellett újra tanítani. Mondjuk fogzáskor is simán elalszik magától, csak felébred éjjel. Sokszor csak elég egy kis Dentinox és hamar visszaalszik.

Norci
Nappal én sem vagyok mindig következetes, van, hogy cicin altatom el Petit, de éjjel ilyet nem csinálunk.Kép

Lina
Üdv, nagyon szép kisfiad van.Kép

A tali tök jó volt, énekeltünk is, igaz, mi hamar elmentünk. Gyertek talizni emberek! Ez kell a téli depi ellen!

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Gyógyulgatunk, bár nem nagyon akarja megenni a gyógyiáját nem ízlik neki! De azért sokkal jobban van.

Én is úgy várom már a tavaszt!
Napsugár olyan édes volt ma elmentünk délelQtt a Corába meg a Kikába bútort nézni. Úgy nyargalászott a kis csizmáját és kabátkáját láttuk csak, nagyon teszett neki,kirándult szegénykém itt sehová nem tudom letenni mert olyan a járda meg az udvar hogy....ha fogja a kezem akkor tud csak battyogni.

Kinéztünk magunknak néhány dolgot de hát még idö és pénz kérdése hogy mi valósul meg belQle.

BMárti
Szerintem is murisan írtad le hogy mi történt, remélem persze hogy kicsi fiadnak nem lesz semmi baja.
WC kefét már Napocs is fogdozott meg hadonászott vele csak hát lefüleltem.

Úgy néz ki Ö is kinödte a cipöjét de ma nem kaptunk neki sajna.

Zsuzsa
Márk már körmöli a magyart, hát ...na majd megírom késöbb neked hogy sikerült!

A fiuk sem szerettek hajat mosni amikor kicsik voltak, nálatok ezek szerint eddig nem volt ilyen gond így nem is lepQdom meg azon hogy Napsi sem szeret.
Ha vele fürdenék talán de nem tudom hogyan vegyem ki meg tegyem be a vízbe amíg fürdök, így a fiukkal fürcsizik és mos hajat.
Azért annyira nem hisztizik csak nem szereti, de amilyen akaratos kezd lenni mire beéri Baát meg lesz a cirkusz is pedig nincs olyan sürü haja mint a lánykádnak. Megnéztük ám a képet a profilodba! Aranyos a kicsi lány nagyon. KépKépKépKépKép

"Altatós" anyukák!
Megint én az örök kételkedö:
- az nem baj ha a babát este "aludni tanítják" nappal meg nem?
Nekem ez kicsit furcsa már ha én lennék a baba nem biztos hogy érteném, hogy egyszer miért vesznek fel és szopiztatnak, meg egyebek máskor pedig miért nem.
Nem úgy van hogy következetesen kell, éjjel nappal rávezetni a gyereket hogy mit várok el töle?
Egyszer nekem is küldhetnétek egy ilyen irományt hogy tudjam pontosan is mivel nem értek egyet! KépKép
Nálunk Napocska a szopi közben alszik el az ölemben a fotelban. Ö már vacsizik is elötte aztán lefekvés elött közvetlenül mint nekem egy pohár kakaó /tejet nem szeretem/ olyn lehet neki. Szóval azt akartam mondani hogy ha ébred akkor már az ágyában van és mégis szinte mindíg vissza alszik, persze körül néz, de nézetem szerint megnyugtató számára hogy az ágyában van ezt ismeri, pedig nem ott aludt el.
Idönként felsír ha baj van vagy beteg olyankor meg mellettem alszik tovább itt is megébred körül néz és szundi tova hiszen ezt is ismeri, mi egy szobában alszunk. Nem lehet hogy ez igaz egy szobányi területre is nem pusztán a kiságyra?
Ez egyedi eset nem kötöszködöm inkább öszintén érdeklödöm.
A sógornöm lánya meg pl. /nem szopis baba/ nem volt hajlandó soha pici korától se az anyja vagy más ringató szeretgetö karjaiban elaludni, csak egyedül a kényelmes kis ágyikójában a saját dolgai között, látjátok ilyen is van!
Na kitartást mindenkinek! KépKépKépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Márti

Talán igazad van egyetlen normális cigány embert sem volt még módomban ismerni sajna! KépKép De nem a bör színével a származásával van bajom inkább a szagával, a nem törödömségével és azzal hogy ö igenis kihangsúlyozza hogy ö cigány így ezekkel a szavakkal a többi meg csak "paraszt" /te biztosan tudod akkor hogy így hívnak minden magyart/ aki "beleugat" mindenbe mert nem bírja a"fajtáját". Tehát ö külön faj, nem én mondtam ö, tehát ö határolta el magát így nem én, ezért vettem a bátorságot hogy leírjam az elQbbieket.
Viszont mivel így jött le külön köszönet érte hogy felhívtad rá a figyelmemet hogy most meg én általánosítottam ami ocsmány dolog. Természetesen nem kétlem hogy vannak kedves és normális roma emberek akiket most esetleg meg sérthettem nem állt szándékomban,bocsánatot kérek és hozzá teszem hogy nagyon sok magyar és más nemzetiségü emberke van aki viszont elítélendö lehetne a környetzetemben is.
Az is igaz azonban hogy ezen a címen már mint hogy ök a kisebbség itt ott rendesen vissza élnek.

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Most nalunk is gondok vannak Dani etvagyaval. Regebben Dani mindent, minden mennyisegben elfogyasztott es par napja a fozelekeit, mindegy, mit fozok neki vagy konzervkaja. Egyszeruen NEM eszi! Eltolja magatol a kanalat vagy nem nyitja ki a szajat. Ha veletlenul bekerul egy kanalnyi a szajaba akkor jo etvaggyal megeszi de egyszeruen minden kanalert kuzdeni kell...
Ha szendvicset csinalok neki azt eleg jol megeszi, reggel is meg este is (kulonben a vacsi tejpep lenne) de a kanalas kajakat (mindegy, hogy turmixolt vagy darabos) nem engedi kozel a szajahoz!
Nalatok volt ilyen problema?
Lehet ez a foga miatt? Vagy csak egy korszak mibol kino?
Orulok, hogy legalabb kenyeret eszik, de nem ehet csak
azt!!!!!!

BMarti!
Az itatashoz sem veszem ki. Teljesen ugy tortenik nalunk is minden mint Nyuszimanoeknal! Kép Tegnap este altatas utan tobbszor felsirt, mire bementem allt. ODavittem a teajat, rengeteget ivott. Csoros pohar (nekunk nincs benne szelep). Cumi a szajaba, simi, O atoleli a macijat es meg ugy, hogy ul en kimegyek. Teljes csond es magatol elalszik!!!!!!!!!!!!! Tegnap kb. ejfelig tobbszor felebredt. Nagyon feltem az ejszakatol. En ejfelkor fekudtem le es Dani tobbszor nem is kelt csak reggel 9-kor!!!!!!!!!
Igen, most is elofordul olyan nalunk, hogy felebred ejszaka. De akkor valoszinu szomjas, vagy ha tovabb sir, bekenem az inyet (tuti, hogy no most a foga), de ami nekem a legfontosabb, hogy nem kell utana 2 orat szenvedni a visszaaltatassal, ami korabban szinte mindennapos volt!
Megkaptad az mailomat? Ahogy ott irtam nekunk nagyon gyorsan ment a tanitas, meg most sem hiszem el - ezert szinte hihetetlen, hogy tenyleg a modszernek koszonheto-e. De tudopm, hogy addig mar regneteget szenvedtunk...

Danimama
danimama

Sziasztok!

Nagyon jó volt ma a tali!Peti hazafelé végigaludt és még itthon is folytatta, így több, mint két órát aludt!Márti miért nem voltatok? Hiányoztatok!

Cory!
Remélem már jobban vagy!

Beja!
Elfelejtettelek szóban felköszönteni, így most pótolom! Nagyon boldog szülinapot utólag is! (Én is a 27-et fogom tölteni áprilisban)

Solya!
Még, hogy nincsenek kosok, én is az vagyok(az én férjem is kos, ugyanis egy napon születtünk!)

Tikk!
Ti is nagyon hiányoztatok, remélem Hanna mihamarabb meggyógyul! Tényleg, van már egyáltalán netetek, vagy csak magamnak irogatok? Cory! Mit tudsz errõl?

Megyek, mert megjött végre férjuram is!

Szilvi!
Nagyon szép Zsani! Nem is kérdeztem, hogy miért mentetek a Heim Pálba? Aludt az úton Zsani? Remélem legközelebb többet tudunk beszélgetni!

Puszi mindenkinek!

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

A tali szuper volt! Az éneklés is - bár az én Lucám átaludta. A ZsiványkommandóKép elhatározta, hogy fogyóznom kell, és rekvirálta a fele ebédemet.Kép

Ma megadtam magam, és kapott Luca kenyérhéjat a répafõzinek. Így már fogyott!

Depizõknek én is nagyon javaslom a talizást!

Beja! Boldog szülinapot!

Solya! A párom is kos. Én meg skorpió vagyok.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Bocs, OFF lesz.

HENI, szija!
Figyu, azt szeretnénk kérdezni a férjemmel, hogy mivel Te nemrég tetted le a jogsit, talán megvan még a tesztkönyved, és ezt szeretné a párom kölcsönkérni Tõled, persze, ha megoldható, 1-2 hétre.

Köszi elõre is,

Beja
beja

Sziasztok!

Hazaértünk a taliról. Minta gyerek 2,5 órája alszik Kép

BMárti: miért kelted fel a délutáni alvásból? Én egyszerûen képtelen vagyok erre, pont azért mert utána nyafi, hisztis...
Gyere el egyszer talira! Azért nem a világvégén talizunk, szerintem jót tenne!

Lina: üdv itt Kép

Beja: Boldog szülinapot!

Márti: megtaláltam még egy bodyt, el is vittem ma. Legközelebb is igyekszem elvinni Kép

Dzsili: ez a kétely bennem is megfogalmazódott, és fel is tettem a kérdést a talin, de már nem volt szakértõ.

BSzilvi: Tikkéknek még nincs netük, de hamarosan. Szerencsére jobban vagyok Kép

A tali nagyon jó volt Kép Remélem, hamarosan lesznek képek is Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Beja:
Boldog szülinapot kivánunk mi is Bejának és kivánom, hogy nemsokára neked is zebra legyen a teszted! H. dokinál fogsz szülni újból? Én olyan régen nem voltam nála, pedig kontrollra vagy valami ilyesmire lehet, hogy kellene menni, de nincs kedvem.

Laura:
na ennyit az akaratunkról Kép, fürdõ helyett moziba mentünk, ezt az új L.de Caprio filmet néztük meg. szerintem teljesen kismamáknak való, nincs erõszak, nincs vér, nincs csúnya beszéd. Ajánlom minden érzékeny lelkûletûnek! én jól szórakoztam. Pénteken szinházban voltunk, na azt ki lehetett volna hagyni, mert borzasztó volt, pedig a barátaink szerepeltek és rendezték, de ennek ellenére is borzasztó volt. Ciki volt megmondani nekik, hogy sz@r volt...Kép

Márti: olvastam a másik topicban az álmodról, jaj borzasztó lehetett. Én meg azt álmodtam ma, hogy elvesztettem Dorkát. Valami suliszerûben voltunk és eltûnt, mert õ volt a legkisebb és a széken is alig tudott ülniKép Olyan rossz volt ezt álmodni, és jó volt, mikor felébredtem, akkor pont mellettem feküdt a kislányom szuszogvaKép

Olyan nehéz lesz elszakadni majd tõlük, mikor már nagyok lesznek!!!KépKépKép

nem akarunk egy vizöntõket megünneplõ kora esti bulit tartani valahol tinci-tánci helyen, na jó, valami cukrászda vagy ilyesmiben?

Ma voltunk dokinéninél, mert Dorka hõmérséklete nem megy le 37 alá. Vett a torkáról kenetet, elvittem a laborba, csütörtökre lesz eredmény. Különben csak picit piros a torka, de mivel már 2 hete is az volt, jobb utánajárni. Ha nincs semmi eredmény, akkor a foga miatt van, d eigy legalább ki lesz zárva más gyulladás. Most 37,8 volt popsiban, nem adtam semmit neki, meglátjuk mi lesz.

Nekem a legjobb barátnõm kosKép a férjem meg bak, úgy látszik én csak ilyen patásokkal jövök ki jólKép

vigyázzatok magatokra!

üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Jó volt a talin, bár még memorizálnom kell az arcokat a nevekhez.Kép

Mos pedig jöjjenek a tartozásaim:

Szilvike Annácskájának boldog szülinapot kívánunk!

Beja!
Nagyon boldog szülinapot!

LKata!
Bár már írtam emilt, de még1X BOLDOG 7.Kép SZÜLINAPOT!

Bocsi, ha valakit kihagytam.Kép Amúgy a "27"-esek közé májusban én is csatlakozom.Kép

Szóval elég hosszú napunk volt. Az ortodédián tömegnyomor volt és órákig alig haladt a sor, de már erre fel voltam készülve, így 1 heti hideélelemmel mentünk Zsanival.Kép Zsani jót szórakozott miután apuci is megérkezett: hátul egy eldugott folyosón rohangált és jó nagyokat kiabált. Nagyon tetszett neki, hogy visszhangzik a hangja. Utána szinte mindenkihez odament és nagyokat kurjongatott, amikor rámosolyogtak. A legaranyosabb az volt, amikor minden öltözködõ embernek elkezdett"tátázni" és büszkén lengette a kezét.Kép Legalább jobban telt az idõ.Kép Nemsokkal 3 óra elõtt hirtelen felgyorsultak az események és pillanatok alatt sorra kerültünk. Bementünk, ahol kb. 5 (orvos, asszisztens, egyéb) fehérruhás fogadott bennünket. Hát egy kicsit megijedtem, hogy mi lesz itt? A doki elolvasta az elõzõ leletet és derékig le kellett vetkõztetni Zsanit, a szoknya rajta maradhatott. Ezután megnézte a csípõjét, amit Zsani ijedtében sírással honorált. Ezután letette a földre Zsanit és magamhoz kellett hívni, persze õ sírva rohant hozzám. Eközben a doki fellebbentette Zsani szoknyáját és megállapította, hogy nincs gond a járásával. Kb. 20 másodpercet voltunk bent, de rájöttem, hogy nem akart "túlórázni" a doki, így pikk-pakk kidobott mindenkit. A lényeg, hogy minden OK.Kép Bár Zsani csípõje iszonyatosan kattog, ha tornáztatom, amire sajna nem tudtam rákérdezni.Kép
A vonaton is alig aludt, nem értzem hogy bírja?

Pussz mindenkinek
Szilvi + Zsani
sztigris

Sziasztok!

Örülök, hogy jó volt a tali!

Dzsili, Cory: nálunk nap közben is "Aludj jól" van. Bár szerintem délután könnyebb, mert ebédre dudára eszi magát, és "elájul". Vacsora után még jön a fürcsi, meg a hancúrozás, és picit felélénkül. Persze, én lenyugtatom, de este soha nem ájul be úgy, mint délután. Min. 10-15 percet szöszmötöl a csacsival a kiságyban, mielõtt elalszik.

Danimama: úgy tûnik, Dani a kanállal van haragban. Nem?
Azt nem próbáltad, hogy te is eszel vele, és felváltva kanalazzátok a hamit? Nálunk ez szinte mindig bejön: mondom hangosan, hogy: anya, hammm. És jó feltûnõen bekapom a kanálban lévõ falatot. Aztán: baba, hammm. És Romola nyitja is a száját, és benn van a falat a szájában.
Lényeg, hogy szerintem lássa, hogy te is eszel, és vigyél bele egy kis játékosságot!

Lina: üdv közöttünk! Kép Kép Kép Attól, hogy nem volt kész a profilod, még jöhettél volna elõbb is! Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Beja: persze hogy!!! Hétfõig ráér, vagy sürgõs? Holnap, holnapután is megyek a városba, de el is ugorhattok érte! Kép Csak szólj/sms-ezz(0670-313-03-27)/kiabálj rám, mert iszonyú feledékeny vagyok!!! (de ne a freemailes címemen, azt ritkán olvasom)

Most ennyi tõlem, pussz mindenkinek,

H.
gesztenye

Heni szija!
Kösziiiii!!!! Megkérdem majd a férjem, mennyire sürgõs, ha esetleg igen (és nem várhat hétfõig), írok SMS-t vagy hívlak, és megbeszéljük, hogy hol tudnánk talizni, paskóm szerintem bárhova elmegy érte! Kép

Hü én meg tiszta bunkesz vagyok, lányok, nagyon köszönöm a szülinapi jókívánságokat!!!!!!!!!!!!!!

Na megyek, mert már félig alszom.

Cuppantás mindenkinek!

Beja
beja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?