SZiasztok!
Nem tudom, meddig alszik még az Ördöngöcském, de addig írok nektek!
Lina! Épp a minap néztem meg a profilodat - talán a helyesíróknál? - és csosdálkoztam, hogy hogyhogy veletek itt még nem találkoztunk! Martin csodaszép! Üdv itt!
Norci! A Chamomilla nemcsak fogzáskor jó! ÁLtalános nyûgösség, rossz alvás, nyugtalanság, ismeretlen eredetû sírósság, stb. - bocs, nem másolom ki a könyvbõl mindet - esetén is használatos, mint ahogy a Viburcol kúp is!
BMárti! Ha jól emlékszem, Lacikának van már gyakorlata kenõcsözésben
Neked még hogyhogy nincs a nyugis elviselésében???
Nem itt kérdezted, de: a csõrös itatóban terjedõ sötét folt valszeg penész
SEmmiképp ne add oda Lacikának így! Próbáld meg kifõzni (ha lehet), vagy vmi fertõtlenítõvel (neomagnol vagy egyéb, amivel sterilizálni szokás) kiszedni belõle, de ha nem jön, könyörtelenül dobd ki, mert ártalmas lehet!
Beja! Boldog szülinapot egy újebb rejtõzködõ vízöntõnek!
Solya! Az én Andrásom kos, úgyhogy akkor nálatok is, nálunk is vízöntõ-kos a felállás!
SZerintem jól mûködik!
Azt hiszem, a múltkor LKatának írt tanácsomat félreértetted - vagy ha nem, akkor én értelmeztem úgy a te hozzázsólásodat, hogy az enyémre reagálsz! Szóval: nem azt tanácsoltam neki, hogy ne engedje találkozni Petit a nagyszüleivel, mert ez szerintem embertelenség (néhány extrém esettõl eltekintve), hanem azt, hogy ne engedje el hozzájuk aludni egyedül abból a célból, hogy õk majd megtanítják rendesen aludni, amit LKata zerintük nem tett meg. Egyrészt szerintem egy egyéves gyereknek ha nem nagyon muszáj vmi miatt, szükségtelen, sõt rossz a szülei nélkül bármely idegen helyen is aludni - ilyen szempontból idegennek tekintem a nagyszülõket is. Szerintem jár még minden ekkora gyereknek, hogy minél inkább a megszokott körülményei közt legyen, ami elsõsorban a szülei, másodsorban a lakás, ahol élnek. Másrészt általában van némi tudatosság abban, ahogy az ember a gyerekét neveli, és szerintem ezt nem kell megváltoztatni azért, mert másoknak ez nem tetszik. Az én anyósom is nagyon rosszallja, hogy együtt alszunk, meg azt is, hogy Ármin még mindig szopik, meg hogy nem törlöm le minden falat után a száját, meg még vagy tízezer dolgot. Õ is kitalálta már nem egyszer, hogy amit nekünk - szerinte - nem sikerült rendesen megtanítanunk Árminnak, az majd az õ bevált módszereivel menni fog. Csakhogy mi nem kérjük ezekben a segítségét, sõt, többnyire el is mondjuk neki, hogy hogyan gondoljuk a dolgokat és miért úgy. Ha azt csinálta volna csak egyszer is, amit LKata anyósáék, hogy olyasmit asdott neki pld. enni, amit még nem kapott soha, mert nem akartunk neki adni (pld. 2 hetesen tápszert, egyebet), egészen biztos, hogy nem hagynám õket kettesben legalább még 6-8 évig, mert ezek szerint nem bízhatok benne és meg kéne várnom, hogy a gyerekem legyen akkora, hogy magától nem tesz olyat, amit mi itthon kifejezetten tiltunk. Szerencsére anyósom ennél normálisabb, így itthon, nálunk, vagy egy-egy séta erejéig néhány órát lehetnek kettesben is. És nyilván egy csomó dologba, bár nem értek vele egyet, nem korlátozom, hogy mit csinálhat és nem Árminnal. PLd. ha én etetem, többnyire csak a végén van nagy mosdás-törölközés, mert utálja és mert feleslegesnek látom, ehet kézzel, ehet elõször gyümit, utána husit majd levest, vagy összevissza, bvagy ha nem kéri, nem kell ennie. Ha anyósom itt van és "rendre utasítja" mindig mondom, hogy mi ezt megengedjük. Ugyanakkor ha csak õ van vele, biztos vagyok abban, hogy nagy rend és fegyelem van - úgy gondolom, ilyen szinten nem szólhatok már bele, hogy hogyan bánik Árminnal, de igyekszem ccsak kis idõkre, lehetõleg étkeztetés nélkül kettesben hagyni õket. Abba pedig nyilván végképp nem szólhatok bele, hogy - szerintem - túl hangosan és zavaróan artikulálva beszél - ezért pld. soha sem szóltam és nem is fogok, de látom, hogy zavarja Ármint is, mikor hirtelen a fülébe visít (mindenkivel így beszél), és remélem, hoy õ majd szól neki, ha nagyobb lesz és zavarja. Mostanra feltehetõen baromi hosszú és talán zavaros is lett, amit írtam, mert órák óta írom, viszont nioncs mindig idõm újraolvasgatni! Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy nagy különbség van szerintem eltiltás és a láthatás korlátozása közt.
Talizni nem mentünk, mert nem volt kedvem sem metrózni (lépcsõzni), sem gyalogolni a szmötyiben, de sokat gondoltam rátok és várom a taliról a beszámolót írásban és képekben egyaránt!
Dzsili! Nagyon sajnállak a kioalakult lakáskörülményeitek miatt!
Azt viszont meg kell kérdeznem: kevésbé zavarna uez a nõ, ha ugyanígy viselkedne, de nem volna cigány? Én nagyon sokat dolgoztam (feltehetõen még fogok is) cigányokkal, engem nagyon zavarnak az ilyen típusú megjegyzések a "nemzetiségiekrõl" meg a "kisebbségrõl", stb.! Bocs, de ezt nem állhattam meg szó nélkül!
ZSuzsa! Hajmosás:
Ármin szerencsére jól viseli, igaz, szárítani nem szoktuk, csak addig dörzsöljük, míg száraz nem lesz a haja - igaz, az övé elég rövid!
Na, megyek, megnézem, mit írtatok, mióta én elkezdtem a nagyregényemet, bocs a hosszúságért, és persze, hogy jövök még, ha Ármin tûri!
Márti+Ármin+