Új privát üzeneted érkezett!

Kacsa4

Szép barna vagy a képen. Mikor is volt az esküvőtök? Tavaly május elején, ha jól emlékszem.
Én magam nem szeretem, ha televagyok ékszerrel. A fehér arany tetszik nagyon, szerintem az nekem jobban áll, mint a sárga. És a világoskékhez is jobban megy. Fülbevalót én is mindenképpen szeretnék, mert az szerintem sokat dob az ábrázatomon, de hogy többi kiegészítő, így pl. nyaklácn lesz-e rajtam, azt majd akkor döntöm el, ha már ki lesz választva a ruhám, mert attól sok minden függ.
Menyecskeruhában én sem szeretnék olyan iszonyatosan nagyot. Vagy rövidet, vagy pedig olyan szolid visszafogott hosszút. De ez az ezer fodor nem az én világom.
Különben annyi minden van, amit el kell dönteni... hogy pl. milyen legyen az autó. Ilyen nagyon hivalkodó limuzint nem akarunk. Inkább egy elegáns autót, pl. nagyon tetszenek a Volvók. De majd az ártól és a kínálattól is függ a választásunk. Meg aztán a kedvesem öltönye is itt van. Milyen színű legyen, milyen anyagú? Nekem nagyon tetszene a hajszálcsíkos sötétszürke. De az ő szava a döntő ebben: ő feketét akar. Mondjuk az is nagyon szép lehet. Anyagban nekem a tükörbársony tetszik nagyon, igaz viszont, hogy elég kényes, mivel minden meglátszik rajta.
Vendég

Május 6. De mondom, ez 4 vagy 5 szoli eredménye!

Persze, az ékszereket már csak a ruha után lehet kiválasztani, de szerintem egy totál kivágott ruhát, mint amilyenek az enyémek is voltak, feldob egy kis nyaklálnc. Bár persze dekoltázs, nyak, fej függő is a dolog, hogy kinek mi áll jól.

Na, az öltöny az nálunk is fogós volt. Mert ugye azért szempont volt az is, hgoy ünnepi is legyen, de azért máskor is fel tudja venni. Nekem tetszettek volna ezek az olasz, nyaksálas fazonok is, de az Apának nagyon nem jött be, mondjuk, lehet, nem is állt volna jól neki. Végül mi is egy fekete, halszálkacsíkos öltönyt vettünk, amiben annyi trükk volt még, hogy a fekete anyagban volt más szálirány és ettől kicsit ünnepibb volt az egész. Fehér nyakkendő volt hozzá fehér inggel és fehér vagy nagyon halványbarackos-sárgás rózsadísszel.

Itt egy kép Apáról, de ne áruld el neki, hogy feltettem, mert nem szereti, ha mutogatom ...

Kép

kacsa14

Kacsa4

Szerintem nagyon szép volt ez az összeállítás. Végülis, férfiaknak talán könnyebb, mert olyan nagyon sokféle öltöny ott nem jöhet szóba. A nőknek nehezebb a választás, mert ott aztán fazontól elkezdve, szín, hosszúság, minden számít, az oylan apróságokról már nem is szólva, hogy fátyol, cipő, és ami mégis abszolút képes befolyásolni az egész megjelenést.

Szoláriumba én nem megyek, mivel elég fehér a bőröm, és az inkább csak az elve barnább típusúaknak segít kicsit feldobni a színüket. Inkább majd kifekszek párszor a napra, hogy így szerezzek egy kis színt, persze, szép folyamatosan, nehogy vörös legyen a fejem.:-) Ilyen: :oops:

Tapasztalom magamon, mennyire izgalmas az egész készülődés, meg alapjában véve a tervezgetés is. Mégis: szeretnék már férjes asszony lenni. Igaz, mi már nagyon régóta ismerjük egymást, most döntöttünk úgy, hogy jó lenne egy esküvő. A szeretetünkön semmit nem változtat, de az újdonság erejével hat majd, s tudom, más lesz, mint eddig. Azért is várom már nagyon, mert aztán babát csinálunk, nászútra megyünk, és ez annyira egyedülálló az ember életében. Gyereket is kettőt-hármat (négyet...) csinál az ember általában, nászútra is egyszer megy jó esetben, és mindez valahogy teljesen más az eddigi dolgainktól. Jó, voltunk már nyaralni, stb. mégis, a nászút az más.
De azt elhatároztam magamban, hogy mindent úgy fogok csinálni, hogy soha ne bánja meg a kedvesem ezt. No, persze, nem arról van szó, hogy istenem, miért kellett engem elvenni, hiszen így is már nagyon régóta együtt vagyunk, mégis azt akarom, hogy szeressen újra belém. :-) Nem is tudom ezt pontos szavakkal kifejezni... szóval, más arcomat fogom mutatni, mert én is változni fogok a sok új esemény hatására.

De gyakorlatilag nem tudom, miként oldjuk majd meg a násznépek találkozóját. Szóval mi már együtt élünk, nem a szülőkkel. Nem tudom, hogy hol kellene találkozni, legyen-e hagyományos lánykikérés, vagy eleve találkozzunk a polgármesteri hivatalban? na, ezt majd még eldöntjük, de tényleg nem tudom, miként kellene csinálni. Talán egy hotel termét kellene kibérelni, és eleve ott találkoznának a népek.
Vendég

Farthy!

Azért a pasik ruhája sem egyszerű! Mi már majdnem feladtuk, mikor véletlenül rátaláltunk az "igazi"-ra. Nem mindegy az esése sem. Mert láttunk pl. méregdrága olyan öltönyt,a minek nem volt semmi tartása, úgy állt, mint tehénen a gatya ... De ebbe elsőre beleszerettünk!

Ja a cipőt akartam még írni, hogy azt kezd el időben nézegetni! Sőt, Te még most abszolút időben vagy, mert én tavaly tél végén, tavasszal kezdtem keresni és akkor hófehér cipőt, hát nem egyszerű találni. Végül egy menyaruha boltban vettem, 20 e Ft-ért!!! Bár nagyon megérte, mert nagyon-nagyon kényelmes és nem is az a csicsa fazon, tudom máshoz is hordani. A fekete cipőm, a menyecskeruhához viszont irtóra szorít, azt nemis tudtam hordani, kb. 2 órát volt rajtam ... Pedig az is nagyon tetszik, csak a lábam nem fér bele ...

Kép

Autót mi egyik ismitől kértük kölcsibe. :D Egy pezsgő színű Skoda Octavia volt.

Megértem a várakozásodat! Én is így voltam, azért is akartam tavaszi eski-t, hgoy utána lehessen babát csinálni! Mert azért friss pocival nem vállaltam volna be egy eskit. Meg ha már annyit tervez, szervez és költ az ember, akkor élvezze ki rendesen, lehessen mulatni, stb.

Nekem az volt a legnagyobb dícséret, hogy fotózás után, míg vártunk az autóra, akkor az utcán mondta Apa, hogy nagyon szép vagyok. É nem az a dicsérgetős fajta. Ha vmi. nem tetszik neki, azt szóvá teszi, ha többnyire nem dicsérget, ha csini vagy vagy jó a hajad, stb. És ezt tök spontán, magától mondta! :)

Nálunk a nép összeeresztés úgy történt, hogy mivel a rokonok 98%-a (anyóst és apóst leszámítva) máshonnan jött, kb. 100-200 km-ről. Így szerveztünk nekik egy ebédet. A Hotelben, ahol a lagzi volt, volt egy külön terem és oda lettek hívva (a lagzis teremből kitiltottam őket, hogy legyen meglepi a dekor), nem volt semmi extra, csak a legolcsóbb sertéspörkölt, aki éhes, megette, aki nem, az meg úgy járt ... Oda mi nemis értünk oda, mert pont akkor voltunk fotózni, de így a család elvolt magával. Még a barátaink, akik messziről jöttek, mehettek volna ők is, de nem volt kedvük ... És úgy volt megbeszélve, hogy kb. ebéd utánra jöjjenek oda a más vidékik is és odamegyünk mi is és onnan indulunk együtt, hogy ne kelljen mindnkinek egyesével elmondani az útvonalat (a Hotelhez viszonylag könnyű odatalálni, meg küldtem mindnekinek térképet is) és így legalább volt menet is. A helyiek meg csatlakoztak a polármesteri hivatalnál. Tök élveztem ám a felhajtást! Emlékszem, sütött a nap szépen, ment a menet, dudáltunk és integettem (persze alig integetett vissza vki ... :? ).

Lánykikérés vagy ilyesmi ne volt. De így legalább a nép is össze lett nagyjából fogva és mondjuk itthon sem kellett hacacárézni. Mert attól frászt kaptam volna, ha mondjuk ide, hozzánk hívjuk a vendégeket és akkor még vas. lehetett volna itthon is takarítani, stb.

Nálunk pl. nem volt ilyen sütit hozós mulatság sem. Ami kellett, megrendeltük. A vendégeknek csak annyi dolguk volt, hgoy egyenek, igyanak, jól érezzék magukat.

kacsa14

Kép Kép Kép

KépKépKépKép
aniko24

Sziasztok Lányok!
Látom, még mindig esküvői nosztalgiában telnek itt a napok.
Nekem más dolog kezdte lefoglalni a gondolataimat, sajnos! Nem idevaló téma Húsvétkor, de most kezdett el nagyon szöget ütni a gondolataimban, hogy akkora a káosz, és fejetlenség a szülés és korházak körül, senki nem tud semmit, de napról napra egyre rosszabb a helyzet. Félek, hogy nem fogok tudni ott szülni, ahol elterveztem, és ahová a jelenlegi dokimon keresztül tartozom, és félek, hogy ez az utolsó pillanatban fog kiderülni, amikor már indulni kell szülni. Azon gondolkozom, hogy talán még most tudok váltani, és a körzetemben (ami a váci korház) kellene dokit keresnem. A szomszédnőmnek az orvosa állítólag nagyon jó doki, a Szülőszoba egyik részében is szerepelt, és ő a váci korházban dolgozik pár hónapja. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak, mert csak a jelenlegi dokim követte végig a terhességem eddigi részét, az új csak a papírokból fog tájékozódni. Az is igaz, hogy minden leletem negatív. Szóval egyáltalán nem vagyok nyugodt, sőt, ideges vagyok, mert tanácstalanul állok a dolog előtt.
Bocsi, hogy ez most kijött belőlem, de a Napló műsort is megnéztem, hogy még jobban felhúzzam magam, és ez most jól kijött belőlem. Ti mit tennétek? Fizetni pluszba a korházba nem fogok tudni. Örülök, ha a dokimnak szánt pénzt elő tudjuk teremteni.
További jó pihenést MINDENKINEK!!
Vendég

Panka!
Boldog Születésnapot! A világ legszebb ajándékát megkaptad (igaz, pár nappal korábban a szülinapodnál).
Hogy vagytok? Cici? Kaki?
Vendég

Panka! :P
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép
rolly

Kacsa!

Na, most kerültem megint gép elé. Vendégségben voltunk rokonoknál ma, ezért nem tudtam délután írni.
A cipőt elkezdem odőben nézegetni, mert az nagyon fontos, hogy kényelmes legyen, mivel azon a napon szinte egész nap abban lesz az ember. Nekem nagyon tetszenek ezek a leszűkített orrúak, azok olyan szép elegánsak is. De a kényelem lesz a döntő, mert nem akarok sántítani menyasszonyi ruhában. Csak az a baj, hogy azt megállapítani, hogy egy sipő kényelmes-e, ahhoz előzőleg órákig kell hordani. Mert néhány perces próba után mindegyik fazon kényelmes.

A kedvesem ruhájának is hamar nekiállunk, nehogy tényleg bajban legyünk. Meg cipő, nyakkendő, minden, szóval tényleg az se megy hipp-hopp. És ott is fontos a kényelem.

Ja, igen, ma ugye vendégségben voltunk rokonoknál, és kérdezgették, mikor lesz esküvő. Mondtuk, hogy jövőre, de az időpont még titok, mert júniusban az avatásomon akarjuk elmondani az én családomnak, a kedvesem születésnapján meg az ő szüleinek (szintén júniusban van a szülinapja). De beszélgetni beszélgettünk az esküvőről, mert az elmőlt években volt néhány esküvő a családban, sőt most májusban is lesz egy. Szóval, adtak néhány jótanácsot, mi meg mosolyogva mondtunk el egy-két tervünket. :-)
De olyan jó, hogy végre nem csak azt mondja az ember, hogy nem tudjuk, mikor esküdjünk még, hanem már van időpontunk.

Hát, valahogyan én is hasonlóan vagyok, mint te. Szeretném elkápráztatni a kedvesemet majd. :-) Amúgy nekem a hétköznapokban is szokta mondani a kedvesem, hogy szép vagyok, jó a hajam, vagy mikor éppen mit. De egy esküvő más. Ott nem hétköznapi szerelésben van az ember, és teljesen más a megjelenése és a viselkedése is.

A lánykikérést talán úgy oldjuk meg, hogy mindkét násznép az én szüleimnél találkozik, mert ott vagy nagy ház és nagy udvar is, és akkor ott lehet ismerkedni, akik még nem ismerik egymást, meg ilyenek. Aztán kikérnének, és együtt elindulnánk. Szóval, ez tűnik a legszimpatikusabb megoldásnak.

De olyan jó, hogy te mindig leírod, nálatok mi hogy volt, mert így tud az ember ötleteket ellesni.

Lehet, hogy ma éjszaka születik meg a Kiskacsa!

Angie, én nem hiszem, hogy másfél hónap alatt átalakulnának a körzetek a ti településeteken. Kb. annyi idő van még a szülésedig, de én azt hiszem, hogy te oda fogsz menni, ahova most is kellene menned. Mondok egy jó tippet: ne nézd a híradót meg a különféle ilyen jellegű műsorokat. Jó, könnyen beszélek, nem én fogok szülni nemsokára, de azt mondom, hogy nem érdemes felhúznia magát az embernek ilyen baromságokon. A híradás is folyton az ilyen dolgokra megy rá, mást se lehet hallani, mint az egészségügyet.
Vendég

Angie :) Most csak neked írok és ez csak az én magánvéleményem. Én annál szülnék, akiben megbízom, akivel és ahol biztonságban érzem magam. Ez egy olyan kivételes pillanat az életben szerintem, hogy nem kockáztatnék, kerül amibe kerül. Ha kell, akkor hitelből, sajnos ez van... :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
timika

Kacsa, vagy még?
Ezt küldöm neked! Kép
Vendég

Sziasztok!

Na ki van itt??? :lol: És ki nincs itt??? :(

Reggeli NST rendben, bár picit leesett a szívhang, mikor már le akartak róla kapcsolni, de aztán oldalamra fektettek és utána rendeződött. Pedig felcsillant bennem a remény, hogy azt mondják, hogy úgysincs nagy forgalom, szüljünk ... De aztán utamra bocsátottak. Holnap reggel amnio-val folytatjuk ...

Farthy!

Igen, nehéz cipőt venni. Bár én emlékszem, hogy a fekete cipőm már a boltban is szorított, de mondták, hogy majd nyúlik, de nem nyúlt ...

Meg én elég sokat hordtam őket itthon, hogy ne vágjon a pánt se, stb. És nem csak sétáltam benne, hanem ugra-bugráltam, tánclépéseket tettem, hogy ne csak egyfajta mozdulatsort szokjon meg a lábm és a cipő.

Mi jártunk tánctanárhoz is, mert szerettem volna egy nyitótáncot. Megtanultunk keringőzni és nem egy betanult koreográfiát adtunk elő, hanem ott rögtönöztünk, ahogy a hely adta. Nagy sikerünk volt!

Nem tudom, Te mennyire vagy táncos, de mi mind a ketten eléggé botlábúak vagyunk. Nekem a dizsi-ereszd el magad táncok nem mennek, Apának meg a klasszikusok. Elég vacak mindkettőnk ritmusérzéke. Úgyhogy nekem a menyasszonytánc kész rémálom volt! 50 ember 50 különféle rángatására ugrálni. Brrrrrrrrrrrr.

Angie!

Engem hálistennek ez a kórházasdi nem érint. Bár doki távvollétben van/volt ugye részem.

Én a Timivel ellentétben, a helyedben adnék legalább egy esélyt a váci kórháznak és dokijának is. Legalább csak 1 találkozás erejéig! Nekem pl. most a helyettes csaj, akire hagyva lettem nagyon szimpi. Ma is soron kívülre kért be, hogy ne kelljen várni. Holnap is az orvosi megbeszélés előtt lerendez. Ezt még a saját dokimtól sem kaptam meg sose! Sőt ő ugye az elmúlt 1 hónap felét itthon sem töltötte ...

Szerintem nézz utána a szomszéd dokijának, nézd meg a kórházat, talizz a dokival és utána még mindig előtted a döntés! Végülis még van 6 heted, annyi idő alatt, egy új dokival is össze lehet szokni.

Meg nem tudom, hogy tényleg mennyire bizonytalan a doki és a kórház helyzete, mert nekem még a pény kérésnél is idegölőbb lenne a tudat, hogy lehet, hogy ott sem marad a doki ...

Persze, az is igaz, hogy a pénz sem minden. Ha úgy alakulna, hogy már nekem is fizetni kellene a saját dokiért és mondjuk, aki bent lenne ügyeletes, az nem lenne szimpi, akkor bármennyit megérne az, hogy egy szimpi fej kukucskáljon belém ...

kacsa14

Szia Kacsa!

Ezek szerint még vagy!

Hát, én pl. salsát tanulok, a sógornőmmel és az unokatestvéremmel járunk egy tánciskolába. De amúgy én se vagyok egy nagy parkett tündérke. Majd jön a tánc, ahogy jön. Előtte kicsit begyakorolunk itthon a kedvesemmel. De hát ez a mulatós zene nem is olyan, amelyhez tánctudománnyal kellene rendelkezni. Majd dobáljuk magunkat ide-oda. :D
Viszont tényleg ó ötlet, hogy hordjam a cipőt már előtte is. Na, persze, vigyáznom kell majd, mert fehér lesz, hogy ne legyen koszos. De pl. az autóban majd titokban le lehet venni... és addig is pihen majd a lábam.
Már a nyarat várom nagyon, mert akkor állok majd neki úgy igazán ennek-annak. Ruha, cipővásár, stb.
Vendég

Hoppá!Kép
Vendég

Farthy!

A cipőt én csak itthon hordtam, zoknival, hogy táguljon kicsit. Utcára nem vettem volna fel, tutira összerugdaltam volna!

kacsa14

A készülődés egyébként tényleg nagyon izgi! Nekem a végére már kis táblicskum is volt, beosztva, hogy mikor mit kell csinálni.

Lehet majd még agyalni a menün is!!! Nyami-nyami! Nekünk olyan fini töltöttkáposztánk volt + addigra már jó éhesek is voltunk (vacsiig kb. 2 dbtúrórudit etem), azóta is azt emlegetjük Apával!!!

kacsa14

Kacsa, oks. Nem is rossz ötlet. Néhány napja láttam is egy nagyon szép cipőt. Hegyes orrú volt, hátul pánttal. Inkább szandál volt, zárt orral. A harisnyát fehérneműboltban vetted? Vagy azt is a menyasszonyi boltban? Egyébként egy menyasszonyi ruha alá milyen bugyi az ideális? Hagyományos vagy lehet tanga is?
Vendég

Na, a menővel mi is "gondban" vagyunk. Illetve nem is vagyunk, hanem mi olyan jó igaz, finom, megszokott ízeket akarunk majd. Akár töltött káposztát is. De ez az ananászos, lekváros újdonságok nem nekünk valók.
Vendég

Farthy!

Én fehérneműboltban, pontosabban az Interspar-ban vettem combfix-et! Jaj, ez nagyon tuti találmány!!! Nem tudom, hordtál-e már. Nekem nagyon bejött. Bellinda, szilikonos combnál, egész nap hozzá sem kellett nyúlnom és meg sem mozdult! Pisilni amúgy sem egyszerű abroncsos menyaruhában, bár ennek is megvan a trükkje, hát még ha harival is kínlódni kell!

Fehérneműt pedig kínaiban vettem, szép csipkés volt. És tangás. Bár a sok réteg ruci alatt nem látszik át egy tundra gatyó sem. De nekem ez esett jól a lelkemnek. Amúgy nem szoktunk Apával ilyen fehérnemű kérdésből sem nagy ügyet csinálni. Nem gerjed jobban egy szexi darabra sem, mint egy normális hétköznapira. Meg amúgyis lagzi után már a francnak volt energiája még szexizni. Úgyhogy mi pl. másnap nászdu-t tartottunk itthon! :)

Mindnesetre én azért a tangát javasolnám, feltéve, ha szereted. Ha nem, akkor vegyél olyat, amiben jól érzed magad!

Nálam az igazsághoz hozzátartozik még az is, hogy mivel máj. elején volt és olyan huszonpár fok volt és féltem, nehogy felfázzak (hajlamos vagyok rá), vettem egy atom csini fehér biciklisnadrágot és az volt rajtam a csipke tanga és szexi csipkés combfix felett, de azt úgysem látta senki!!! :lol:

Menyaboltban egyébként nem szabad semmit sem venni!!! Brutál áraik vannak! Csak a legvégső esetben! A fehér fülbevalómat én pl. bizsuboltban vettem ... Aztán mivel esőre állt volt nálunk egy hófehér, hagyományos, olyan sétabotos nagy esernyő, Anyu cégének a reklámernyője és a barátunk, aki a sofőr volt, jött velünk a szabadtéri fotózsára és nála volt az ernyő és a fotós kapott az ötleten, úgyhogy csináltunk azzal az ernyővel is fotót. És semmivel sem lett bénább, mint egy csicsás, több ezer Ft-os kölcsönzős ernyő lett volna ...

Én pl. a kesztyűt is ingyér kaptam kölcsibe. Sok szalon pl. ezért is felszámol 1-2 e Ft-ot ...

kacsa14

Menü:

-húsleves

-töltöttkpi

-aszalt szilvával töltött csirkecici
-sajttal töltött hús
-gombás ragus sertéssült
-mindezek vegyes körettel

éjfél:
-sült csirkecomb
-marhapörkölt
-vacsi maradék

De falusi lagziban voltunk, ahol abszolút falusi kaja volt:
tyúkleves, sertéspörkölt, sertés sült, csirke sült

Mi inkább csirkésebbek vagyunk, ezért is akartunk inkább ilyen szelet húsokat.

De helyszínfüggő is a dolog, mert ahol van rá lehetőség érdemes akár bográcsban főzni többféle pörit is.

Bár mi úgy voltunk vele, hogy ez a nap legyen a szülőknek is ünnep és ne főzőcskézzen senki sem aznap, csak pihenjen és örömködjön!

Mondjuk van, ahol vállalnak úgy is kaját, hogy odaviszed a hozzávalókat és ők megfőzik. Csak necces a dolog, mert ismi mondta, hogy a hozzávalók, amit bekértek, az kb. 1,5-szeres mennyiség voltak, abból lefőzték kb. 1,2-szeres mennyiséget, és abból feltálaltak 1-szeres mennyiséget, a többi meg ugye főve és fővetlenül ment a személyzetnek haza ...

Függ attól is, hogy adtok-e a vendégeknek kaját hazavinni. Mi nem adtunk, csak a végén, ami az éjféliből maradt, aki sokáig maradt, azt kapott maradékot is ...

kacsa14

Kacsa!

Köszönöm az ötleteket! Akkor ezek szerint menyasszonyi ruhaboltban nem szabad vásárolni. Okés.
A fehérneműben mindkét fazont szeretm, bugyit és tangát is. De akkor harisnyát veszek és nem harisnyanadrágot. Illetve combfixet. Nekem is van combfixem itthon, fekete, a combnál szilikonos. Még sose volt rajtam. :-)
Na, a melltartóval nem lesz bajom, mivel azt nem is fogok felvenni a ruhához.
Hát, ha így megy minden, már az idén elkészülök a szervezéssel, és minden meglesz. :-)
Viszont lehet, hogy a fogigátlót majd csak novemberben hagyom abba, így is bő fél évünk lesz utána. De még nem tudom.
Vendég

Hát, ez a maradék osztogatás nem tudom, hogy jön majd össze. Ha valaki odaáll a családból pakolni, akkor vigyen mindenki harapnivalót, de nem hiszem, hogy én nekiállnék ott pakolászni. Na, ez már csak részletkérdés, majd adódik magától.Nagyon finom menütök lehetett.
Én szeretnék majd egy lengyel és egy sváb specialitást készíteni. Ezt viszont nekem kell, mert "magyar" nem biztos, hogy el tudná készíteni. De ezt előtte le lehet hűteni, majd pedig kifőzni. Szóval nem lesz vészes. A sváb ételt aznap kell megcsinálni, de kb. 100 emberre... hát, nem tudom. Majd ezt még megbeszéljük.
Vendég

Aznapra Te ne vállalj be semmit!!!

Én reggel 8-ra mentem sminkre, az 1 óra. Utána fodrász, nem mostott hajat, semmit, csak a konty, az is bő óra. 12-re mentünk fotózásra az is 1-1,5 óra. És utána meg 15.30-tól polgári. 16.30-tól templomi, 7-től vacsi.

A fodrász és a fotó közt volt üresjárat, de az sem sok. A civil ruhám ugye így is itthon maradt!

Még aznap reggel kellett a virágokért is elmenni. Az is csak izgalom, hogy szép lesz-e, stb. Meg Apa még kiskosarat ment venni a menyasszonytánc pénznek. Pont vásár volt a városban, úgyhogy szerencsére nem kellett nagyon keresgélni. :wink:

Milyen tipusú nemzeti specialitásoktok van egyébként? Csak kiváncsiságból kérdezem.

kacsa14

Már beszéltünk mi is az időpontokról. Jó lenne úgy megoldani, hogy aznap a hivatalban ne legyen előttünk senki, de ehhez korábban kellene házasodni, olyan 1 óra fele, utána meg lehetne a templomi. Igen ám, csak ez függ attól is, hogy hol lesz a helyszín a lakodalomnak, mert ha úgy adódik, akkor előbb lesz a tempolni, és csak aztán a polgári esküvő, mivel úgy esik útba minden. (a templom már megvan, hol lesz, nem volt nehéz kiválasztani).
Előttetek volt valaki a polgári esküvőn?

Lengyel ételek közül pirogot szeretnék csinálni. Ez húsos, gombás, káposztás töltött tészta, fonnyasztott, sózott, borsozott hagymával megöntve.

A sváb étel a burgonyalepény lenne (ilyen Lengyelban is van). De ezt csak aznap lehetne megcsinálni, mivel befeketedik a lereszelt krumpli másnapra. Ezt még meg kellene valahogy oldani. A lengyel kajával nincs gond, mert azt előzőleg le lehet fagyasztani, ha elkészül, s csak a lagzi előtt kifőzni.
Vendég

Ja, igen, ezeket a specialitásokat előételnek szánnánk, tehát nem főételnek, mert akkor ötezer darabot kellene csinálni! :-)
Vendég

Voltak igen, de ez nem zavart senkit! Máshol mentek ki ők és máshol mentünk be mi. Nálunk tök vicces. Mert az előkészítőben, ahol még ellenőrzik a pár és a tanuk adatait van bent egy video, be van kamerázva a terem, hogy lehessen figyelni, hogy gyűlik a nép. Csak bénák a szinei és csak lestük, hogy pl. ki az a fehér nagy hajú néni, aztán kiderült, hogy csak anyukám feltupírozott, voros haja. :lol:

A templomba meg egy turista csorda akart bemenni a szertartás előtt pár perccel, őket az Uram zavarta ki!

A pirogot tényleg meg tudod előre csinálni és a kifőzzéssel nincs nagy gond.

A másik már neccesebb. De talán azt is meg lehet úgy oldani, hogy kiadjátok vkinek és mondjuk egy vérbeli sváb megkóstolja, hogy fini legyen az ízesítése. De Te ott, akkor már ne foglalkozz ilyenekkel, főleg, hogy gondolom ez olajban sül és az azért igencsak szagos. Te akkor csak arra figyelj, hogy szép, csini és illatos légy!

Így is lesz bőven dolgod és izgulni valód!!!

kacsa14

Kacsa!

Nálatok hogy volt? Minden meglepetés volt a férjednek? tehát a ruhád, sminked, frizurád, minden? Mert próbasmink és frizura után a kedvesem meg fogja látni. Vagy csak a ruha volt nálatok meglepetés, vagy azt is látt már előzőleg a férjed?
Én szeretém, ha minden meglepi lenne, de nem tudom, hogyan lehetne ezt megodlani. Sehogy. Talán csak a ruha lesz meglepetés.

Mi egy falusi templomban esküdnénk (nem akarunk a városban), ott nem kell félni a turistáktól. :-) A polgári pedig itt a városban lenne. Nem tervezzük, hogy helyszínre hívnánk ki az anyakönyvvezetőt. Bemegyünk mi hozzá. :-)
Nos, megyek, reggelit készíteni!
Majd még leszek később gondolom, hogy mikor, nem tudom. De jót beszélgettünk, kacsa!
Köszönöm a tippeket!
Helló
Vendég

Végülis semmi em volt meglepi. A ruhát látta fotón, előtte fél évvel, úgyhogy arra nem emlékezett.
A fodrásztól+kozmitól ő hozott haza. De mivel 2 tök egyformát senki nem tud csinálni, így azért azok is mások voltak.
A ruhát utána talán látta vállfán, de az azért megint nem olyan, mint rajtam!
Sütit együtt választottunk, kajcsit is.
Nekem így jó volt, mert bármennyire is ismerem, azért sokszor még maga az ember sem tudja eldönteni, hogy mi tetszene, nemhogy a másiknak mi tetszene.
Viszont senki más, semmi másba nem szólt bele!!!
Ha kérdezett válaszoltunk, de ennyi. Még a véleményt is esetleg meghallgattuk, de ált. nem fogadtuk meg ... :oops:

Sőt én a ruhámat is egyedül választottam. Már mikor ki volt nézve és 95% volt, hogy az lesz az, akkor vittem egy egy csajszit, hogy nézze meg ő is rajtam. Nekem egyedül egyszerűbb volt, mert úgyis az fog tetszeni rajtam, amiben csininek érzem magam, nem pedig az, amire más azt mondja, hogy csini vagyok benne ...

kacsa14

Farthy!

Én is örülök az eskis eszmecserének + hogy egyáltalán van kivel csevegni! Apa futni volt, most meg elment locsolkodni, úgyhogy magunk vagyunk!

Remélem, a többiek is megbocsátják a kis off-ot, de ha már más beszélgetőtárs és babás téma nincs, miért nem beszélgethetnénk másról is, ugye???

Na, megyek megnézem a Szörnyecskéket!!!

kacsa14

Sziasztok!

Elviekben volt itt mindenki locsolkodni, akire számítottam, úgyhogy elvileg már nem jön senki. A férjem még locsol, úgyhogy gondoltam benézek.

Jó ez az eskis téma, csak az a kár, hogy még mindig nem bírok képet felrakni, mert a másik gépen vannak képek, ami most nem működik. :evil:

Farthy!
A cipővel kapcsolatban azt tanácsolnám, hogyha lehet és bírod, akkor ne nagyon vedd le a lábadról, mert utána még szerintem rosszabb visszavenni (nekem azért dagadt a lábam rendesen). Én is ugyananúgy , mint Kacsa, csak otthon hordtam. (Kicsit hülyén is nézett ki, hogy mosogatás közben rövidnadrág, poló + fehér szandál. :) )
A ruhát csak fazonra tudta a férjem, hogy milyen lesz, mert előzőleg mutogattam neki, hogy mégis milyen fajták vannak és figyeltem, hogy mi az ami tetszik neki. A ruhapróbára Anyukámmal, sogórommal és sogórnőmmel mentem.
A lagzi után az ételcsomag adása úgy ment, hogy mondtuk előzőleg, hogy kb. hány család lesz, hány fősek és ők eleve olyan mennyiségű kaját számoltak, hogy minden családnak jusson egy sültes és egy édességes csomag. Mikor kezdtek hazaszállingózni, akkor szóltunk, hogy kezdhetik csomagolni a kaját és odapakolták a bejárattól nem messze a pultra, mi meg mindig csak felkaptunk egyet és az elköszönésnél odaadtuk.
Ja még annyi, hogy aznapra már tényleg ne tervezzél semmit, mert nekünk úgy volt a szertartások ideje és a vacsi is, mint Kacsáéknál és a de. tényleg hihetetlen gyorsan elmegy a kozmetikusnál és a fodrásznál + fotózás. Ja és készülj szívószállal, hogy a sminkelés után még azért tudj inni! :)

Majd még eski előtt kérdezz bátran, hátha tudunk segíteni. :) Remélem ez a kis offolás még belefér a topikba. :) :oops:

Angie!
Jó kérdés ez a kórházas dolog. Nem tudom, hogy mennyire jönne ki, hogyha maradnál az orvosodnál, de ha tényleg olyan horribilis összeg, akkkor lehet, hogy érdemes megnézni azt a váci kórházat. Bár ki tudja, hogy addig még mit találnak ki! :twisted:

Panka! :oops:
Utólagosan, NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

Tina!

Neked is köszönöm szépen a tippeket! Látod, például ez se jutott eszembe, hogy sminkelés után szívószállal célszerű inni.
Meg ez a cipő dolog is. Nem mindegy, hogy szétmegy-e benne a lábam vagy sem...
A kaja majd lesz valahogy. Ha mégse kapnának semmit a vendégek, akkor így jártak! :-)

Jaaaaj, lányok, úgy szeretnék már ott tartani! Ha jövő ilyenkor lenne. :-) Na, de tudom, hipp-hopp elérkezik az is! Tisztán emlékszem a tavaly áprilisra is.
Tina, ha van kedved, betehetnél magatokról egy-két képet!
Kacsa, vagy még??
Vendég

Farthy!

Én is szívószálaztam volna, de mivel ugye azzal a gonddal is meg kell küzdened, hogy nem egyszerű sem a ruciban, sem a szertartások közt wc-re szaladgálnod, így az ember nemis nagyon iszik.

Én pl- kis naív gondoltam, hogy majd frizu+smink után zuhizok még frissen, de mondták, hogy a smink nem bizti, hogy örülni fog neki ...

Ja és a cipőt tényleg nem érdemes levenni ... Viszont nálam volt papucs amúgyis a szobában, tehát, ha nagy gáz lett volna, akkor pl. vacsi alatt fel lehetett volna venni. Mondjuk a végén, mikor már csak 1-2 barát volt és a virágokat szedtük le és osztottuk szét, akkor már a csini bordú rucimban és egy világoskék macimintás szőrös papucsban flangáltam! :lol:

A pia is érdekes kérdés. Mi picit megszívtuk, ill. volt egy igencsak kellemetlen szitu. Töményet és bort vihettünk be. Igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy akiről tudtuk, hogy mit szeret, annak azzal készültünk. A londonban kint lévő bartánőm, akkor épp felemás viszonyban volt a lengyel fasyijával és még eski előtt 1 nappal sem tudtuk, hogy jön-e a srác vagy nem. Ez az ültető szivecske miatt elég gáz volt, mert db-ja 600 Ft volt, potyára nem akartam csináltatni, de persze, ha tuti jön, akkor jár neki is. Sokáig úgy volt, hogy nem jön, aztán végül mgis jött. Úgyhogy egyedül neki volt úgy a szivecske, hogy kézzel írtam egy ragadós papírra és azt ragasztottam egy üres szívre ... Na, de a lényeg az, hogy pl. nem tudtam, hogy ők mit szeretnek, de a csaj sosem volt nagy piás. És egyszercsak szól a főpincér, hogy gáz van, mert az egyik vendég wiszky-zik, már 5 pohárral ittak, db-ja 1000 Ft. Mit csináljanak? Vigyék ki neki továbbra is vagy leállítjuk? Ott volt a nagy dilemma. Nem is az ára miatt, mert az egy dolog, 1 mó mellett pár ezer Ft wisky már eltörpül. Csak ugye nem mindegy, hogy ha tudtuk volna, hogy wiskyt isznak, akkor veszünk egy üveggel a Tesco-ban 4000 Ft-ért és nem az éttermit isszák 20.000 Ft-os üveg áron. Főleg úgy, hogy tényleg ott volt millió féle pia, amiből lehetett volna inni. Úgy döntöttünk, hogy szólunk nekik. És akkor derült ki, hogy ők (mert a fenti pár volt az) kérdezték a pincéreket, hogy mit ihatnak, ők mondták, hogy bármit ... és ezért merészelték kérni a wiskyt. Szóval ezt nekünk kellett volna tisztázni az étteremmel, hogy töményből kínálják a sajátot és ha vki. végképp nem talál abból semmit, akkor igyon étteri piát. Így volt ez a borral is. Vettünk fini tokaji bort, szépen saját cimkével felsimkézve és alig fogyott, mert volt aki kikérte mondjuk ugyanúgy az édes fehér bort és a pincér vitte, amit kért, ahelyett, hogy mondta volna, hogy itt a MI borunk, az is édes fehér, jó-e az.
Szóval a lényeg az, hogy ha van pia keveredés az étteremmel, akkor ezt nagyon le kell tisztázni!!! Hogy Ti se vásároljatok be feleslegesen, meg ne is dobjatok ki egy rakás lóvét az éttermi sokszorors áru piára.
Ja és az már csak hab a tortán, hogy az Uram az eski előtt 1 nappal még elment piát venni és mikor hozta fel, a szatyor füle leszakadt, 3 üveg tömény lett oda ...

kacsa14

Tyű, nem semmi, amit írtál.
Én azt hiszem, eleve úgy beszéljük meg majd a hellyel, ahova megyünk, hogy ott nem lesz rövid. Egyszerűen ha mindenki felhajt pár jégert meg wiszkit, akkor most nem azért, de az rengeteg lesz pénzben. Igyanak bort meg sört, üdítőt. Bocsi már előre is tőlük, de ha kb. 100 emberünk lesz, akkor azért nem két fillér lesz kifizetni.
De jó, hogy leírjátok, hogy mire kell vigyázni, mivel így fel tudunk rá készülni. De igazán úgyis csak az után tudunk majd nekiállni készülődni, ha bejelentjük a szülőknek az időpontot. Aztán a mi vendégeink megvannak már, de lehet, sőt biztos is, hogy pl. az apósom még meg akar hívni néhány embert. Ettől nem zárkózok el, főleg, ha benyúl a zsebébe ez miatt :oops: De persze arra nem vagyunk halandóak, hogy még pluszba 50 főt meghívjunk, mert azt akarják majd., Ilyen nem lesz. Egy-két család még belefér, de több nem. Így kb. 100-an lennénk. De ebben benne lenne pl. az is, akit elvileg talán anyuék meghívnának, de nem biztos. Szóval a létszám elég ingadozó. 80-100 között van. Többet nem akarnánk, mert nem lenne olcsó.
Vendég

Sziasztok!

Eskivel kapcsolatban: amit Kacsa írt pisilős dolog tényleg elég gáz, úgyhogy csak kortyokat. :) (A sógornőm nem tudom hogy csinálta, de a fotózás előtt -kb. du. 2- felvette a ruhát és csak a cserekor -éjfélkor- ment el vécére.) Én általában lakaptam magamról az abroncsot, ruhát fel a "nyakba" és úgy. Mindig jött velem valaki. :)
A pia nálunk is úgy volt, hogy bort és házi pálinkát lehetett bevinni, mást nem. Megbeszéltük a töményet és elsősorban úgykínáltak a pincérek, ami meg volt beszélve. Szerncsére nálunk nagyon korrektek voltak. Nagyon jó éttermet sikerült kifognunk.

Kép
Kép
tina82

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Na nem tudom feltölteni a húsvétos nyuszis képem, bocsi.

KépKép
KépKép
fleur

Lányok!
Köszönöm szépen a tippeket. Tényleg át kell gondolnom. Tényleg nem a pénz a lényeg, az ember előteremti valahogy, akár kölcsönkér, csakhogy egyáltalán nem biztos, hogy lesz még ott ágy, és ahogy nézem, a dokik sem biztos, hogy tudnak másik intézménybe tovább menni. Ha pedig igen, akkor nekik lesz idegen a környezet, és az pont olyan, mint amikor a szomszédban kellene megfőznöd egy ebédet, semmit nem találnál, semmi nem állna a kezedre. Kérdés, hogy mennyire tud így hatékonyan dolgozni egy orvos. A másik, hogy ha császárral kell szülnöm, akkor az akár 100 ezerbe is kerülhet, plusz a doki hálapénze, szóval itt már elég horribilis összegekről lenne szó egy olyan helyzetért, ami nem biztos, hogy biztonságosabb, mintha elmennék a körzetembe szülni. Szóval, van amin agyalni.

Unique!
Laurának nagyon boldog 1. szülinapot kívánok. Régen jártál erre. Képet kapunk a nagylányról?
Vendég

Angie :) Melyik kórházban szülnél egyébként (ha lesz még ott ágy... :evil: )? Úgy tudom egyébként, hogy a hüvelyi szülés "ára" 25-30e, a császáré pedig 70e körül van :evil: :evil: :evil:

Unique :) Laurának itt is nagyon boldog szülinapot kívánok!!! :lol:

Pankaa :) Téged is Isten éltessen! :lol:

KépKép

KépKép
timika

Jó reggelt mindenkinek!

Na ez is ritkaság, hogy én legyek az első :lol: :lol: :lol:

Angie :) Az jutott még eszembe, hogy mintha Juca írta volna mostanában, hogy nem sok jót hallott a váci kh-ról, de nem akarok hülyeséget írni :roll:

Norwell :) Hogy van Kende baba lába?

Annácska :) Irtó régen jelentkeztél, hogy vagytok?

Kacsa :) Tegnap lapozgattam a Brendon katalógust és van benne kacsás bútor :lol: :lol: :lol: (Az árát nem néztem meg :wink: )

Szép napot!

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

KACSA HÍRADÓ!
SZÜLŐSZOBÁN VAN, 5 PERCES FÁJÁSOK, VALSZLEG BUROKREPI IS LESZ, KÉRI AZ EDÁT.
NAGYON SZORÍTSATOK NEKI!!!

Később megpróbálok jönni még.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Hajrá Kacsáék!!! Biztos ügyesek lesztek!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Kacsa!

Mennek a drukkok!

Angie!

Patthelyzet, én sem tudnék mit csinálni. Megnézném Vácot. Most mondjuk hallottam róla egy jót is. Dönteni Neked kell, és sajnos a pár haónappal ezelőtti fejléces levéllel lehet menni a sóhivatalba. Bár én már akkor is mondtam, hogy az már akkor is csak duma volt. :-(
Lehet, hogy naív vagyok, de elsírnám a panaszomat aktuális dokinak, és megkérdezném, hogy mit tenne a helyemben. Iszonyat. :evil:

tjuca

Sziasztok!

Utólag is Boldog Húsvétot Mindenkinek!
Kép
Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek!

Kacsa
Mennek a drukkok!!! :)

Majd jövök még!

Szisz
szisszka

KACSA!!!!!!!!
Nagyon-nagyon Kép !!!!!!!!!!!!!!!! Ügyesek legyetek!!!

Timika!
Köszönöm az érdeklődést, alakulunk... Most már rálép, meg is áll, de elindulni még nem mer újra... Tök sz@r érzés látni, hogy két hete még majdnem futott, most meg... :roll: De mindegy, nemsokára újra fog! :)

Laura baba!
Nagyon boldog első szülinapot kívánunk Neked!!!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Juca!

Eddig gondolkoztam a múltkori írásodon, hogy az hogy lehet, hogy már a múltkor lementetted a laptopos videót, pedig még csak most tettem fel. Aztán rájöttem, hogy bizti a tavasziaknál láttad, mert oda régebben tettem fel. Na, vaslogikám van? :wink:
Klassz a vonalzód, édibédi nyuszikás :) Nálatok hányszor van még szopi?
Nálam olyan furcsa, régen mensi előtt mindig fájt a cicim, most meg amióta szülés után megjött, még egyszer sem fájt, se nem feszült, semmi... Lehet, hogy még nem állt vissza a szervezetem, és rendes peteérésem sincs? :roll:

Dido!

Szerintem az átjelentkezésnél elég az ideiglenes lakcím is. Ami hátulütője lehet (ha jól tudom), hogy a babát automatikusan a te címedre anyakönyvezik (vagy mi).
Egy borkóstolásra engem is rá lehetne beszélni :)
sajnálom, hogy megint csúszik a vérvétel :(

Syry!

Jobb már Máté szeme? Háromszor piszkálták, szegénykém...
Nagyon szemfüles vagy a vonalzót illetően :)
Szép család vagytok :)

Csibe!

Hogy van Gáborbaba?

Pupy!

Remélem szerencsét hoz neked ápr. 7 :)

Angie!

Nagyon megértem a helyzetedet, én se szívesen váltanék kórházat, és főleg nem orvost :evil: Még most sem, nemhogy néhány héttel szülés előtt :( Azért tájékozódj sztem a váci kórházról, hátha kellemes meglepetés ér!

Norwell!

Örülök, hogy javulgat Kende lábija!

Panka, Laura baba!

Utólagosan nagyon boldog szülinapot kívánok nektek!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

KACSA!

DRUKK-DRUKK!!!!!!!! ÜGYESEK LEGYETEK!!!!!!!!!!! ERRE VÁRTÁL MÁR :D

Kép
Kép
Ági279

El is felejtettem megmutatni, mit hozott nekem a nyuszi! :oops: :lol:
Kép

Szisz
szisszka

Szisz!

Gratulálok! Amikor benéztem, és a neved volt ott, már sejtettem. Nagy volt a lapítás :-) Meg az előkerülés!

tjuca

Sziiiiiiisz!!
Nagyon-nagyon gratulálok!!!!!! :D :D :D Úgy látszik, ez a nyuszika tudja, hova kell mennie!!! ;)

Kép
Kép
norwell

Szisz!

Szép ajándék a nyuszitól!!! Gondtalan pocakodást kívánok!!!
Kép

Kép
Kép
Ági279

Szisz!

Gyönyörű teszt! A tesztcsík még erősebb, mint a kontroll :) Nagyon örülök neki! Hogy vagy kismami?
Tök jó, ma egyszerre kerül a táblába egy új baba, és egy új zebra!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?