Ma végre normálisan beüzemeltem a kendőt és sétafikáltunk másfél órát. Így függőlegesen működik, meg mivel már jó ideig tudja tartani a fejét, nincs is olyan érzésem, hogy a gyerek bármikor széteshet.
Nagggyon élveztük. Uncsi volt már a hordozóban tologatni. Így meg van két kezem!
Köszi, a segítsétet, Pann
Teljesen felbátorodtam azon, ahogy Gergő elvolt a kendőben.
Ma teszteltük apucival, milyen messze lát. A nyelvnyújtogatós buliban még fél méterről benne van, úgyhogy addig tuti felismeri a részleteket. Hogy messzebb lát-e, nem tudom, mert addigra elveszítette az érdeklődését.
Mosoly: Reménytelen, hogy lefényképezzem. Szabi szopi közben mosolyog a legtöbbet és akkor kicsit foglaltak a kezeim. Abbahagyja, rámnéz, és egy kéjeset vigyorog. Néha ilyenkor még egy hosszút pislant is, tipikus szex utáni arc
Linda,
Ne aggódj, még nem lehet elkényeztetni. Még jópár hónap, amíg rájön, hogy te és apuci nem az ő alkatrészei vagytok, hanem különálló lények.
Azt én is utáltam az elején, amikor a család beözönlött, hogy megnézze a kicsit. Elég antiszociálisan viselkedtem, megérte, mert legalább mire elfelejtették a sértődést, már összeszoktunk babóval.
Május,
Ha be van durranva és fáj, próbálhatsz egy meleg tusolást. Kívülről a bimbó irányába gyalogolsz az ujjaiddal, úgy masszírozod. Esetleg a bimbóudvart megnyomod egy nagyon picit. Ettől és a meleg víztől beindul a csorgás. Ha már apró tűszúrás szerü dolgot érzel (nem feltétlenül fogod, egyénfüggő) akkor abbahagyhatod, mert beindult, csak várnod kell egy picit. Minél kevesebb inger éri, annál jobb.
A mellszívóval sem kell nagyon erőltetni, mert az igencsak tud fájni. Amikor a baba kezdi a szopit, akkor az állával szokott olyant csinálni, mintha vacogna a foga. Ezt utánozd a mellszívóval, tehát nem szívni kell, csak egy kicsit, gyorsan, pár mm-t rányomni. Próbálj a baba közelében fejni, maga a látványa, hangja, illata is segít a reflex beindulásában. SOHA ne nyomd le teljesen a kart! Amikor beindult a reflex, nem kell pumpálni, kicsit benyomva tartod, hogy kipréselődjön a bimbóudvarban felgyülemlett tej. Ehhez viszont nem a pumpa ereje kell, hanem a mell saját izmai. Hogy nehogy úgy járj, mint Pann, csak nagggyon kicsit kell ilyenkor benyomni
Az ilyen dolgokat az alatt a másfél hónap alatt, amíg egyedül szenvedtem, elég jól kitanultam
De azóta legalább nincs gond. Persze Szabi is megpróbálta lerágni a cicim, sebes is volt. Az elején, amíg meg nem tanuljátok, lehet elég döcögős, de hamar rendeződik. Az ödéma meg hamar el fog múlni. Utána majd azért lesz az aggódás, hogy van-e elég tej, amikor nincs is telítettség érzésed.
Timocska,
Anyósnak nem tudod megmondani, hogy miben is kéne segítenie? Nálam spec ez nem működik, de hátha mások ügyesebbek
. Én Robinak mondom, hogy mondja el az anyukájának és így már ok. Anyukámra még nem találtam receptet, ő csak teregetni szeret. Pedig majd kezem lábam töri, annyira akar segíteni, de képes a vasalatlan ruhák mellé leülni olvasni, hogy aztán majd én rakhassam helyre a könyveket, amiket kiválogatott megtekintés céljából.
Barbi,
A vasalás fertőtlenít, de szerintem nincs rá igazán szükség. Ami bacival találkoznak, az úgyis a környezetükben van. Én a plüss rugikat imádom, mert szépen kihuzogatom, amikor kiteregetem és nem kell vasalni. Ráadásul alá akár egy vasalatlan body is mehet, mert azt úgyis eltakarja. HA vasalok, akkor csak a gyerkőcök ruháját. Többnyire igényelem, hogy rajtuk vasalt ruha legyen, de ahogy jön a nyár, a lelkesedésem csökkenni fog. Nati minden játszózása után nacit pólót dobhatok a szennyesbe. Van, hogy 3x kell ruhát cserélni. Na azt már nem vállalom be a 35 fokban
Cat,
A ruhaméretet nem átugorják, hanem te felejtheted a szekrényben. Bután hangzik, amit anyós (?) mondott, de reális. Pl ha 56 a mérete, akkor vszínűleg jók már a 62esek is. Ha a kisebb méretet a végsőkig húzod, és csak akkor adod rá a nagyobbat, tényleg lehet, hogy párat addigra ki is nőtt. Már csak azért is, mert nem megbízhatóak a számozások. De azét nem fogja átugorni az 56 és 62 közötti testhosszt.
A másik az, hogy a bodykat általában hamarabb kinövik, mint a rugit. Mi most 56os rugikat hordunk, még viszonylag nagyok. Bodyban viszont a 62es már kényelmesebb.
Kutya: Még ne bízd el magad babaügyileg
A hasfájósság a 3-4. hétben is kezdődhet, akkor meg még levegőt sincs kedve venni az embernek, nemhogy egy szőrgombóc szeretetigényét kielégíteni. Még ha akár két évet is vártok, akkor is együtt nőnek fel, mivel ha most veszed, akkor a kutya már felnőtt lesz, mire a gyereknek feltűnik, hogy az is egy önálló lény.
Kami,
Szabi csak akkor fordul az oldalára, ha kaját érez. Őt nem motiválja a paplan