Új privát üzeneted érkezett!

Kami! Tudom, hogy Áron meg Gergő egyidősek, de - tudod - ő a kilencedik hónapot már kint töltötte. Szóval fejlődésben mi mindig egy hónappal hátrébb fogunk járni, így értettem.

Május! Szerintem sírj, ha jól esik, nem árt senkinek. :lol: De azért én is azt mondom, fel a fejjel, lesz ez még jobb! A cicik csak az elején kemények állandóan, aztán már csak akkor, ha vmiért túl sok tej gyűlik bennük össze. Nekem (is) Avent kézi fejőm van és nagyon meg vagyok vele elégedve, pedig a kórházban azt mondták, hogy "ezekre a mellekre kéne a kórházi gépi fejő" :shock: , mivel nekem az átlagosnál nagyobb a mirigyes állományom (szóval jól bedurrant, mikor megjött a tej), mégsem igényel most már semmi extra gondoskodást (fejést). Szerintem neked is hamarosan megváltozik a helyzet! :wink: Próbáld meg a fejést úgy, hogy nem nyomod le egészen a fejőgép karját, hanem csak egészen pici nyomásokkal kezded. Nekem ez bejött. Bedagadni csak akkor dagadt be a mellbimbóm, amikor egyszer feltűnt, hogy "jé ezt nem is kell nyomogatni (mármint a fejőgépet), ha nyomva tartom, akkor is folyik a tej!" Na ezután a fejés után legalább három számot nőtt a mellbimbóm! :oops: :lol: Azóta már visszaállt szerencsére a normál méret, de elég ijesztő volt az ideiglenes aszimmetria (a két mellet tekintve). :lol:

Cat! Amit most lefagyasztasz, azt 3 hónap múlvaki kell dobni, és akkor még nem kevered semmilyen főzibe. Persze nekünk is gyűlik azért a mélyhűtőben, mert pl. betegség esetén jól jöhet. :D
Vendég

Sziasztok!

Mindig olvaslak benneteket, csak valahogy sosincs erőm írni.

Minden újdonsült kismaminak nagy-nagy gratula!

Cat üdvözölek újból kösztünk.

Most már az én kisasszonyom is fent van napközben egy kicsit mindig, de szerencsére szépen nézelődünk, nagyon ritka ha nem tetszik neki ez a helyzett. Meg az az igzság, hogy egy kicsit már el is kapattuk, apuci sajnos minden rezdülésünkre odarohan és sokszor fel is veszi. Így előfordult már, hogy csak kézben aludt el és ha letettük a segét nem telt el öt perc és felébredt.

Inkább most anyósomékkal van a gond. Már a héten négy délután voltak itt és olyankor mindig felborul a napirendünk és miutána elmentek győzek foglalkozni a kisasszonnyal.
Ha még alszik amikor jönnek, akkor biztos addig nézegetik, beszélnek mellette ameddig fel nem ébred. Ha meg fent vagyunk és épp eszünk akkor meg az anyósom rögtön felveszi büfiztetni és vagy két óráig fogja. Így megint nem alszik a gyerek. Arról nem is beszélve, hogy olyankor nem is úgy eszik, mert már másra figyel (arra, hogy anyósom bejön a szobába és nézi ahogy szopizunk) és olyankor szokott csak előfordulni, hogy egy másfél óra múlva éhes megint.
De nem akarom megbántani őket, mert tudom mennyire sértődős, férj uramnak meg hiába mondtam, neki csak annyi volt a reakciója, hogy mivel itt lakunk anyuéknál, ők akármikor láthatják az unokájukat anyósomék meg nem.
Én remélem, hogy ez az időszak hamar le fog csengeni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kami,
jó utat,jó pihanést, jó szórakozást kívánunk nektek.Vigyázzatok magatokra ,egy másra és Áronra!
Vendég

Akarom mondani egymásra! :lol:
Vendég

Cat, üdv ismét. pont a napokban gondoltam rád, mikro visszaolvasgattam néhány hónappal ezelőttre, h mi lehet veled vajon :D

Bella!!! Gratula, hurrá! :lol:

Kami, Bolsi is irtó lusta, van, h 50 percig szopizik, és a végén is én vetek a szopinak véget, azt mondják hagyni kéne amíg akar, de akkor a mellemről menne érettségizni...

Délelőtt orvoshoz mentünk :( Boldi is betaknyosodott, meg én is nagyon. Pann, Timi, hogy álltok? Kipróbáltam, tuti jó a porszívó. Kaptunk egy csomó homeopátiás bogyót, szegény úgy szörcsög, de szerencsére nem komoly, nincs láz, és a torka se piros :) csak megijedtem.

Május, sorstárs, bimbóvédő a megoldás! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ma végre normálisan beüzemeltem a kendőt és sétafikáltunk másfél órát. Így függőlegesen működik, meg mivel már jó ideig tudja tartani a fejét, nincs is olyan érzésem, hogy a gyerek bármikor széteshet. :wink: Nagggyon élveztük. Uncsi volt már a hordozóban tologatni. Így meg van két kezem! :lol: Köszi, a segítsétet, Pann :D Teljesen felbátorodtam azon, ahogy Gergő elvolt a kendőben.
Ma teszteltük apucival, milyen messze lát. A nyelvnyújtogatós buliban még fél méterről benne van, úgyhogy addig tuti felismeri a részleteket. Hogy messzebb lát-e, nem tudom, mert addigra elveszítette az érdeklődését. :D

Mosoly: Reménytelen, hogy lefényképezzem. Szabi szopi közben mosolyog a legtöbbet és akkor kicsit foglaltak a kezeim. Abbahagyja, rámnéz, és egy kéjeset vigyorog. Néha ilyenkor még egy hosszút pislant is, tipikus szex utáni arc 8)

Linda,
Ne aggódj, még nem lehet elkényeztetni. Még jópár hónap, amíg rájön, hogy te és apuci nem az ő alkatrészei vagytok, hanem különálló lények.
Azt én is utáltam az elején, amikor a család beözönlött, hogy megnézze a kicsit. Elég antiszociálisan viselkedtem, megérte, mert legalább mire elfelejtették a sértődést, már összeszoktunk babóval.

Május,
Ha be van durranva és fáj, próbálhatsz egy meleg tusolást. Kívülről a bimbó irányába gyalogolsz az ujjaiddal, úgy masszírozod. Esetleg a bimbóudvart megnyomod egy nagyon picit. Ettől és a meleg víztől beindul a csorgás. Ha már apró tűszúrás szerü dolgot érzel (nem feltétlenül fogod, egyénfüggő) akkor abbahagyhatod, mert beindult, csak várnod kell egy picit. Minél kevesebb inger éri, annál jobb.
A mellszívóval sem kell nagyon erőltetni, mert az igencsak tud fájni. Amikor a baba kezdi a szopit, akkor az állával szokott olyant csinálni, mintha vacogna a foga. Ezt utánozd a mellszívóval, tehát nem szívni kell, csak egy kicsit, gyorsan, pár mm-t rányomni. Próbálj a baba közelében fejni, maga a látványa, hangja, illata is segít a reflex beindulásában. SOHA ne nyomd le teljesen a kart! Amikor beindult a reflex, nem kell pumpálni, kicsit benyomva tartod, hogy kipréselődjön a bimbóudvarban felgyülemlett tej. Ehhez viszont nem a pumpa ereje kell, hanem a mell saját izmai. Hogy nehogy úgy járj, mint Pann, csak nagggyon kicsit kell ilyenkor benyomni :lol:
Az ilyen dolgokat az alatt a másfél hónap alatt, amíg egyedül szenvedtem, elég jól kitanultam :( De azóta legalább nincs gond. Persze Szabi is megpróbálta lerágni a cicim, sebes is volt. Az elején, amíg meg nem tanuljátok, lehet elég döcögős, de hamar rendeződik. Az ödéma meg hamar el fog múlni. Utána majd azért lesz az aggódás, hogy van-e elég tej, amikor nincs is telítettség érzésed.

Timocska,
Anyósnak nem tudod megmondani, hogy miben is kéne segítenie? Nálam spec ez nem működik, de hátha mások ügyesebbek :roll: . Én Robinak mondom, hogy mondja el az anyukájának és így már ok. Anyukámra még nem találtam receptet, ő csak teregetni szeret. Pedig majd kezem lábam töri, annyira akar segíteni, de képes a vasalatlan ruhák mellé leülni olvasni, hogy aztán majd én rakhassam helyre a könyveket, amiket kiválogatott megtekintés céljából. :evil:

Barbi,
A vasalás fertőtlenít, de szerintem nincs rá igazán szükség. Ami bacival találkoznak, az úgyis a környezetükben van. Én a plüss rugikat imádom, mert szépen kihuzogatom, amikor kiteregetem és nem kell vasalni. Ráadásul alá akár egy vasalatlan body is mehet, mert azt úgyis eltakarja. HA vasalok, akkor csak a gyerkőcök ruháját. Többnyire igényelem, hogy rajtuk vasalt ruha legyen, de ahogy jön a nyár, a lelkesedésem csökkenni fog. Nati minden játszózása után nacit pólót dobhatok a szennyesbe. Van, hogy 3x kell ruhát cserélni. Na azt már nem vállalom be a 35 fokban :) :)

Cat,
A ruhaméretet nem átugorják, hanem te felejtheted a szekrényben. Bután hangzik, amit anyós (?) mondott, de reális. Pl ha 56 a mérete, akkor vszínűleg jók már a 62esek is. Ha a kisebb méretet a végsőkig húzod, és csak akkor adod rá a nagyobbat, tényleg lehet, hogy párat addigra ki is nőtt. Már csak azért is, mert nem megbízhatóak a számozások. De azét nem fogja átugorni az 56 és 62 közötti testhosszt. :D
A másik az, hogy a bodykat általában hamarabb kinövik, mint a rugit. Mi most 56os rugikat hordunk, még viszonylag nagyok. Bodyban viszont a 62es már kényelmesebb.
Kutya: Még ne bízd el magad babaügyileg :wink: A hasfájósság a 3-4. hétben is kezdődhet, akkor meg még levegőt sincs kedve venni az embernek, nemhogy egy szőrgombóc szeretetigényét kielégíteni. Még ha akár két évet is vártok, akkor is együtt nőnek fel, mivel ha most veszed, akkor a kutya már felnőtt lesz, mire a gyereknek feltűnik, hogy az is egy önálló lény.

Kami,
Szabi csak akkor fordul az oldalára, ha kaját érez. Őt nem motiválja a paplan :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Most mentek el anyukámék, eddig itt voltak! Tutujgatták az utódot, mi meg kettesben kiruccantunk bevásárolni!!! Tök jól esett, csak baromi tömegnyomor volt!!
Az éjszakánk katasztrofálisra sikeredett. Lilla kelt éjfélkor, fél 2-kor, 3-kor aztán majd 8-kor! Viszont annyira hangosan alszik, hogy minden nyögésére felébredek. Úgy határoztam, visszaköltözök a hálóba, hogy tudjak aludni. A nyekergését úgyis meghallom, de így nem lehet, hogy 5 percenként ugrok ki az ágyból! :evil:

Kami!
Jó hétvégét, érezzétek jól magatokat! :)

Linda!
Igaza van Lorcának, ilyen pici korban még nem lehet elkényeztetni. Ők még nagyon ösztönlények, azért nyüszögnek, mert vlaami bajuk van! Majd 6 hónapos kor után már rájönnek, hogy mire való az elkényeztetés! :) Addig lehet élvezni a puha testüket, a sonkaszagukat (Bali szerint Lillának gépsonka szaga van)! :D

Lillus egyre többet figyelget. Van egy fekete piros kisvakondom, jelenleg az a kedvence. Még ilyen "hőőőő" hangot is kiad, mikor bábozok neki! Zabálnivaló! :D :D

Ági!
Milyen homeosizét kaptatok? Mit mondott a doki, mit kell még a gyogyón kívül csinálni Boldival? Ma is kiszippantottam az orrát Lillának, elég sok trutyi jött belőle! :?

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Peti tiszta apukája! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Remélem nem gond, de nem tudok betelni a lányommal:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:51-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Én totál elfogult vagyok a rózsaszín kis ruhákkal szemben, nem tudsz annyi képet feltenni, hogy megunjam :)
Ellenben az tisztességtelen, hogy mennyire visszafogytál. Egyszerűen felháborató :D
Egész belejöttél a porszívózásba :? Sajnálom, hogy szegényke így szörcsög. Remélhetőleg hamar kilábal.
A legjobb pillanatot választottátok a pihi vásárláshoz! A tömeg azért nem lehetett egyszerű, mindenki most nyomul és vesz még egy adag kis sonkát :wink:

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

az olvasással lassan haladok...
Gratula az újdonsült anyukáknak akkor már csak Te vagy pocakos Babzsák! :lol: Sebaj hamarosan babázhatsz Te is :lol:

timo
a súlyunkat kicsit túl lőttétek :D "csak" 4150g :lol:
tök jó ránéznia táblicskura :lol:

tejcsi
hát lassan de biztosan halad a dolog, hogy mi hat? fogalmam sincs mert most már aztán iszom a kétféle teát, kaptam én is urtica urens bogyókat ,iszom az elkoholmentes söröket (a tegnapi egy schlossgold volt --borzalmas :wink: de lehúztam :lol: ma egy radlert ittam ihgaz ennke van 1,4 alkoholtartalmna de gondoltam nem árt(anyukámék anno rendest sört ittak és semmi bajunk nem lett) holnap jön a holstein:-) és van mg egy fajta nem is tudom... :shock: mint egy rossz alkoholista :lol:

szóval két napja szopizik Lea bimbóvédővel ugyan de végre szopizik így 1-1 szopizás alkalmával a két mellből 30-50 ml tud lesajtolni :D ez már egész jó pótolom azért tápszerrel.
viszont nuku cumisüveg!! hanem kávéscsészéből itatom :lol: a védőnő csak nézett rám amikor mondtam hogy nem cumisüvegből kapja...remélem így nem felejti el a szopizást :oops: :lol:

1-1 kajcsi 1-1,5 órás procedúra de megéri napról napra ügyesebb
most már felkel 3 óránként magától

a hasfájásunk mintha jobb lenne az Infacol segítségével...

tegnap és ma viszont nem volt hajlandó aludni maga, így a mellkasomon v odabújcsizva hozzá ill. szopizva aludt 20-20 perceket...

délután kivitttem egy kicsit a levegőre attól egy fél órára beájult aztán kajcsi és most 1 órája alszik :lol:

ja az éjjel volt egy légzés riasztásunk :shock: nagyon durva érzés rohantunk mindkettem mint egy örült :shock: apja kikapta az ágyból, de hálistennek szuszogot :lol: nem tudom hogy tényleg nem vett levegőt vagy csak lemászott róla :shock:

most megyek pihizek egy kicsit Kép Kép Kép első levegőzés tegnap Kép Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

gyönyörűek a gyerkőcök!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
mindegyikük!!

nem tudok avatar képet feltölteni :cry: SOS!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Halihó!

Timo! Ma mi is voltunk vásárolni, de Gergővel kettesben. :lol: Szegényt elvittem az Árkádba, :oops: de szigorúan csak egy órát töltöttünk ott, és nyitásra mentünk, hogy megússzuk a tömeget! Vettem neki még két cumit, hogy már ne legyen indulás előtti "Hol a cumi?" problémánk, meg végre beszereztem a porszívós orrszívót, úh ha hallok egy kis szörcsöt azonnal ki is próbáljuk! :) A fényképek nagyon jók, Lillának nagyon szép kék szemei vannak, szóval ne fogd vissza magad, szívesen nézegetjük! :D A visszafogyásod tényleg látványos, az álmos szemek meg mint az enyémek. :lol:

Ági! Milyen homeo bogyókat kapott Boldi? Én vettem magamnak Oscillococcinum-ot és nagyon jól helyretette a megfázásomat, de Gergőnek azért nem merném beadni előzetes orvosi jóváhagyás nélkül. Meg az az igazság, hogy kettőnk közül én vagyok rosszabb állapotban, valószínüleg a fáradtság miatti amortizációból fakadóan. :(

Mazsi! Lea nagyon cuki, szívesen nézünk róla is fényképeket! :D Megnézném, hogy iszik csészéből! Aranyos lehet. :D Az Infacolt én most nem adom már két napja, mert tesztelem, hogy nélküle hogy viselkedik. 8) Eddig semmi változást nem észleltem, pedig eddig minden szopi előtt kapott egy adagot. :roll:
Vendég

Teszek fel egy mai képet:

Kép
Vendég

Mazsi,
Ne aggódj a hosszú szopik miatt. Szabi minden 2-3. nap maratoni szopit tart délutánonként . 2-3 óra és lelkesedésétől függően végig cicin lóg, dolgozik, van, hogy egyáltalán nem alszik be. Ő még nem tudja, hogy most már mi két különálló lény vagyunk, de néha én is kételkedek ebben :D Néha ezt éjjel is eljátsza és mondjuk 2től 3ig szopizik az ölemben ülve. Akkor azért nem tartom olyan poénosnak adolgot.
Még reménykedhetsz benne, hogy nem lesz tényleg hasfájós. Ami ennyire korai, az még általában csak elégedetlenség a világgal. Meg ha bármi hat, az valószínűleg nem is kólika :wink:
Nagyon megfontoltan tudja szemlélni a világot!

Pann,
Többnyire mi is az Árkádban nyomulunk. Amikor emberhiányom volt a 2. héten, akkor is oda mentünk. Jó hamar elmúlt, húztunk is haza.

Ma megszállt a takaríthatnék. No nem sokáig tartott, de legalább a konyha Húsvétnak megfelelő állapotba került!

Kép KépKép
lorca

Sziasztok.

Olvasni nem nagyon tudtam, csak a képeket nézegettem végig. Minden baba elbűvölő, nagyon édesek a csöppségek, gratula, csajok. :)

Az ünnepek alatt tuti, hogy nem leszek, úgyhogy nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok nektek, a babóknak (Bea pocaklakójának is ;)), a nagyobbacskáknak, és a párjaitoknak is

Kedd-szerda tájékán jelentkezem, addig is írjatok - mondom így, h még sehol nem vagyok a visszaolvasással, de sebaj.

Szép hétévégét, szép ünnepet, pussz.

KépKép
catrine

Itt éjszakázom :D Tök jófej vagyok, ahelyett, h a lemaradást pótolnám, az 5-9. oldalt olvasgattam. Itt számoltatok vissza velem az első UH napján. :) Meg a Zsombor volt nálam fiú nevek közül a kedvenc... mennyi minden történt 9 hónap alatt :)

Na most már tényleg lépek, sztem Martin és ébred hamarosan.

Kép

KépKép
catrine

Sziasztok!

Most egy darabig nem jövök, mert nem akarlak mindig a szopis problémáimmal untatni benneteket, DE: már megint bedurrant a jobb cicim, 39 fokos lázzal kísérve! Egy GENETIKAILAG SELEJTES NŐ vagyok, hiába van tejem, nem tudom szoptatni a gyerekem!!! És ez fáj a legjobban! Hiába tartom be az orvosi útmutatót, hiába szoptatok igény szerint, hiába fejek, ha feszes a cicim, hiába szoptatok több pozícióba! Két hetente ez nekem előjön! Totál ki vagyok borulva, tegnap este óta csak bőgök!!! Tele vagyok gyógyszerezve, gyulladáscsökkentővel, lázcsillapítóval! Az egyik adag ki sem ürül a szervezetemből, máris kell a következő!
Úgy döntöttem, abbahagyom a szoptatást!!! Próbáltam kitartani, erős lenni, de nem megy!!! Csúnya dolog és vessetek meg nyugodtan érte, de ha valaki tud tej elapasztó szert, írja meg priviben!!!
A lányom édesdeden szundikál az ágyában, én meg a karom is alig bírom felemelni, annyira fáj a cicim! És most egész másként. Egészen a hónaaljamtól kezdődik és szinte az egész mellem fáj...
Na, de nem is untatlak többet benneteket!
Bocs, hogy kibuktam, de elhatalmasodott rajtam az önsajnálat, a kétségbeesés és a önutálat!!!
Pedig már azt hittem, hogy menni fog a dolog, a bal cicimből egyáltalán nem fáj, ha szopizik!
Na, sziasztok.
Ja, és ne írjátok, hogy melegvizes masszázs, borogatás, fejés stb. Mert ezeket már lesz.rom... nekem az kell, hogy mitől alakul ez ki!!! Hát ennyire béna vagyok????

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt! :lol: :lol: :lol:

Tök boldog vagyok mert a hajnali etetés után a reggelinél sem kellett pótolnom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Leszopizik 40-t 1-1,5 óra alatt :shock: és utána game over, úgyhogy gyorsan lefejem a maradékot és odaadom neki így kijön a 70-80 g :D Reggel ugyanez,most végeztünk és negyed 9-től szopiztunk...

lorca
nem érdekel meddig szopizik csak egyen és ne kelljen ezt a nyavalyás tápszert adnom
egyébként mi éjjel is 1,1,5 órát szopizunk...és utána min fél óra fejés....Toppon vagyok reggelente mit ne mondjak :shock:

DE a lényeg hogy elindult!!!!! :lol: :lol: :lol:

timo
ne idegeskedj légyszi, szopiztasd akkor a bal ciciből a jobbat pedig folyamatosan próbáld fejni,legalább a kajcsi fele legyen anyatej, aztán majd látod mi lesz....
elhiszem hogy fáj, akh-ban az egyik szobatárssam szintén ezzel küzdött már a 4. napon ,a nővérek fejték neki pedig potyogtak a könnyei... :cry:

húsvét
ti mit esztek így húsvét táján miután minden füstölt? :cry: ja és imádom a sonkát :oops: mennyire tiltott dolog?

na jó most megyek is és próbálom behozni az éjszakai "mulatozást" :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

nagyon édes az összes gyerek! Tök jók a képek Lilláról és Leáról is.

Timi! Ne add fel!!!! Lehet, hogy a jobb cicidben el van/volt záródva egy tejcsatorna, vagy valami eltorlaszolja a tejcsi útját és az lobban be mindig, de ez csak egy 5-let. Nekem egy hormonkezelés alkalmával lobbant be, szintén csak a jobb.
Ez nem azt jelenti, hogy genetiailag selejtes nő vagy, dehogy!!!!!!!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Mazsi,
Éjjel is? :shock: Remélem, nincs nagy alvásigényed :roll: Tudsz fekve szoptatni? Akkor legalább aludhatsz, amíg Lea melózik.
Annyira nem foglalkozom azzal, hogy mit szabad enni. Ha megkívánok valamit, megeszem. De nagyon tudatosan átálltam az egészséges kajákra Nati születése után. Semmi készétel, sok zöldség, némi gyümi is befigyel. Ezért úgy gondolom, hogy néha jogos bűnbe esni :)
Nálam a sajtos tészta a tuti nyerő:) Akár naponta is tudnék enni, ha csak én lennék, remek húsvéti menü lenne belőle :P

Babzsák,
El ne tűnj egy fél napra sem! Akkor mindenki el fog kezdeni gondolkodni, hogy mi is van A kismamával :)

Kép KépKép
lorca

n szépen köszönöm mindenkinek a szopis vigasztalást, tanácsokat, annyira jólestek és egy csomó mindent tudtam hasznosítani, sokkal jobb a helyzet ezen a téren azóta. persze vannak más típusú problémák helyette, de legalább ezekre tudom a megoldást.

mazsi!

ezt nevezem! szuper ügyes csaj vagy! csak így tovább! gratula az elért eredményekhez. nekem eszembe se jutott, h mondjuk sonkát ne egyek, így is annyi minden van a tiltólistán

drusza!
annnnnnyira sajnálom, h ilyen szarul vagy, és n megértem a csalódottságodat. pedig te vagy ám a példaképem, azok után, amiken keresztülmentél... én biztosan nem foglak megkövezni, ha áttérsz a tápszerre, de azért sztm adj még egy esélyt a dolognak, az ambulanciára nem akarsz visszamenni??? v szerinted nem tudnak ott segíteni már?

bimbóvédővel szoptatók!
kipróbáltuk, ebadta kölyke természetesen azzal szívesen eszik a bal ciciből, de én rettenetesen viszolygok attól a szilikon izétől (biztos agyamra ment a cumizavar-propaganda). ráadásul nekem jobban is fáj azzal a szopi, mert nem tudom vele jól mellretenni. ti h csináljátok?

ágiboldi!
engem is érdekelne a homeós bogyó. kele is megfázott, irtó nagy adag sárga trutyikat porszívózunk ki neki, de még így is folyton szörcsög szegény.

lorca
h működik ez a porszívózás? létezik, h félóránként kelljen csinálni? vlmint, ha "csak" taknyos akkor még nem kell orvoshoz vinni?

csajok! mikorra múlik/enyhül a hormonális hatás? most vesztem össze az anyámmal, mert nem mosott kezet amikor bejött. ami egyrészről nem érdekel, mert sztm igazam van, másrészről viszont tök idegesít, h egy ilyenen is elbőgöm magam és remeg a hangom a sírástól folyton.

üdv. május
majus3

Május,
A porszívózás olyan gyakran kell, ahogy az orrát fújná zsepivel, ha tudná. Azaz félóránként még nem is olyan rossz. Szerencsére még túl pici ahhoz, hogy túlságosan zavarja a gép. Szopi előtt mindenképp kell, akkor is, ha csak épp, hogy csorog. Ha nincs láz, nem kezd el csúnyán köhögni, hajlandó enni, nem nagyon elesett, a doki nem sokat tud vele csinálni :? . Antibiót nem fog felírni egy ilyen picinek, az sokkal ártalmasabb lenne. Ha nagyon zöldes a trutyi vagy erősen sárga, az már jelenthet bakteriális felülfertőzöttséget. Akkor telefonon hívd fel a dokid, ha már nagyon aggódsz, és akkor behív, ha gondolja. Meghallgatja a tüdejét, de vszínűleg itt véget fog érni a kezelés.

Anyukámmal én azóta küzdök, hogy megszületett Nati és megy a harc azért, hogy elfogadja, felnőttem és dolgokat másként csinálok. De egy idő után nem olyan kiborító. A legvadabb anyatigris hangulat szerintem pár hét alatt elmúlik. Amikor beüt a kimerültség, az pont ugyan olyan hatással lesz, mint a hormontúltengés :D Fel sem fog tűnni, hogy a szülés utáni hormonstressz vagy a kialvatlanság miatt harapod le minden jelen lévő fejét :wink:

Kép KépKép
lorca

timo
remélem jobban vagy!!! :wink:

majus
nem tudom meddig tart ez a hormon dolog de én is bőgök lépten nyomon,nekem a terhesség alatt semmi bajom nem volt :shock:

bimbóvédő
Lea csak azzal hajlandó cicizni...én a barátnőmtől kaptam egyet amit latex, kör alakú és a titka hogy rá kell feszíteni a cickóra.nem egyszerű két nap után sikerült de úgy tűnik bevált a dolog.a bajom csak az hogy mindig felperdül a széle...kedden megpróbálok más tipus után nézni...

lorca
az ülve szoptatós terveim rövid idő alatt füstbe mentek ,miután ilyen maratoni szopik vannak... :shock: de hiáa fekve szopizunk ha én felkelek hozzá akkor minden álom kimegy a szememből...lehet hogy már a szervezetem is átállt a 2 órás fent létekre egy-egy szopihoz...

lehet hogy elkiabáltam reggel a dolgot ,mert a déli kajcsit már pótolni kellett nem volt több 40 g-nál a két ciciben :shock: :cry: akárhogy sajtoltam a cuccot kifelé, pedig eszem rendesen...

látogatók
én próbálom távoltartani őket...
a nagyszülők is vették a lapot és tényleg eddig 2x voltak 1/2-1/2 órát, csak hogy lássák kicsi unokájukat.

lin
nem irigyellek,de azt gondolom nyugodtan kiállhatsz a véleményed mellett főleg ha azt tapasztalod hogy mindez (nyaggatás) Gréta pihenésének rovására megy

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
A fekve szopiban az a legjobb, hogy amíg ő szopizik, addig te alszol. Ha meg alszotok mind a ketten, az a legjobb :D A 40g azt jelenti, hogy lassan indul be a tej, de nem kell megrémülni tőle. Mennyit kell hozzápótolni? Sokat alszik egyébként Lea? Nem mintha túl sok maradhat ha 1,5 órát szopizik.
A bimbóvédő (Avent) nekem is felpöndörödött, amikor kipróbáltam. Natit nem zavarta. Engem annál inkább, de az meg kutyát-macskát nem érdekelt :wink:

Kép KépKép
lorca

Timi, Pann, még nem olvastam végig, de gyorsan megírom milyen bogyókat kaptunk:

Boldinak:
orrleszívás a következőképp: Sterimar tengervizes orrspray befúj, porszívóval leszív, és aztán egy egy spricc homeos Euphorbium orrspay

Oscillococcinum naponta kétszer kb 10-20 golyócska egy ujjnyi forralt vízben feloldva (én egy ujjnyi teában csinálom, remélem nem baj) - 6 napig (kanállal beadni)

Sambucus 5 CH 2x3 golyó (szintén feloldva) 5 napig.

És C vitamint is kap: Cebion csepp egyszer 6 csepp naponta, ezt amúgy is ajánlották náthás időben adni.

Ezeket kapja. Én még mindig nem tudom, h higgyek-e benne, de nincs más lehetőség..
Én is kaptam: Oscillococcinumot, csak nekem napi két ampullányi kell.

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi, Madela bimbóvédő nekem a legjobb, már 3 fajtát próbáltam, többi felpöndörödik. Mennyit kell hozzátáplálni? A 30-50 nem sokkal több mint ami nekem sikerült az elején!! Most is aggódom, h csökken.. Lorca, ne röhögj.. :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Május, most olvasom, h téged is érdekelnek a bogyók. Ne aggódj, mi voltunk dokinál, Lorcának igaza van, tényleg semmit se tud csinálni, ha nincs láza, nem gond. Boldi tüsszög, egyszerre vagy 10-et, aranyosan. Fogja a kis fejét közben h le ne repüljön. Megírtam fenn a bogyókat, és C vitamint is szedhet: Cebion.

Timi, jaj de sajnálom a szopis mizériát. Nekem a változatosság kedvéért most megint csökken a tej: 40 ml van kb egy mellben.. Megint fejem :twisted:

Kép
Kép
agiboldi

Na visszaolvastam.
Mazsi, Mennyit kéne ennie?? Szerintem ha valaki nekem az elején így odafigyel, biztos hozzátápláltatnak engem is. Most azt mondták, h kapok két hét haladékot, de Boldi soványka (merthogy a takony miatt voltunk a dokinál), és nem elég zsíros a tejem.. Na, ilyen is van? Szóval ha nem hízik jobban addigra, akkor kap egy kis tápszert. Szóval mennyit kéne ennie Leának ahhoz, h nem kelljen tápszer?

Pann, nálunk is én vagyok rosszabbul asszem, és nem ihatotok neocitránt, whiskyt, szóval nem kúrálhatom magam rendesen.. de talán a homeós bogyók segítenek.

Timi, én nem foglak megvetni, megígérem, ha eleged lesz a szoptatásból.. De nehogy magadtól nekikezdj elapasztani valahogy, csak ha doki is azt tanácsolja és megmondja hogy kell. Persze remélem azóta javult a helyzet és mégse kell ilyesmit csinálni.

Kép
Kép
agiboldi

Na most jól hozzászóltam egy párszor.. Timi, Pann, Május, Boldinak az Oscillococinumot remélem jól elmagyaráztam, szóval kibontok egy ampullát, és abból a nagyon pici porszemnyi golyócskából saccra 10-20 szemnyit oldok fel. Remélem segít, mást úgyse lehet adni. Azért kell feloldani mert szárazon esetleg letüdőzi, veszélyes.
El se hiszem, én írok homeopátiás bogyókról, én aki semmi de semmi ilyenben nem hiszek.. :D

Kép
Kép
agiboldi

Hahó!
Gyors bekukk - Emma egyre többet van ébren, a többi időt meg próbáljuk apával kettesben kihasználni ;) na meg pihenni - ma annyira fájt a sebem, hogy csak feküdtem, amikor csak tudtam :(

Timi! Ne beszélj butaságokat! Ha meg így döntöttél, akkor egy cseppet se legyen lelkiismeretfurdalásod!! Lillusnak az a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott, boldog, türelmes anyukája legyen!!!

Május! Üdv otthon!! :D Nekem is ödémás a bimbóm, minden szopi eleje kicsit zötyög, de megküzdünk egymással ;) Hagyom, hogy dolgozzon a kis pocok :P

Engem ma fogott el az érzés, hogy lehet, hogy nincs elég tejem... Egy kiadós szopi után nem tudok pár cseppnél többet kicsikarni magamból... Szerintetek ez gáz? Azzal nyugtatom magam, hogy nem aludna ennyit ha nem lenne elég neki :? Kedden megyünk a védőnénihez mérésre, majd akkor beszélek vele erről - az már csak 1 nap :?

Mazsi! Minden elismerésem a kitartásodért!!! Nagyon ügyik vagytok Leával :P

Megyek, fürcsizünk! :P
Ja, már csak 1 hajszál tartja a köldökcsonkunkat :P
Vendég

Mazsi, mi mindig 1 óráig szopizunk! Éjszaka is :evil:

Kép
Kép
agiboldi

az "okosok" szerint ebben az időszakban és ilyen súllyal 6x80g az adag

bővebben később mert szirénázik...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ezeket a homeós neveket próbálta már valaki értelmezni? A Sambucus tűnt csak fel hirtelenjében. Akkor ez tulajdonképpen bodza ezerszeresére higítva?

Barbus,
Nálam mindkét gyerek gyorsan fejlődött, annak ellenére, hogy fejni olyan 10-20 mlket tudtam. Ha a sétához össze kellett szenvedni mondjuk 30mlt, az kb 20-30 perc volt. Egyszer sikerült 1 dlt fejnem, amikor csurig volt reggel és Nati még javában aludt. Annyira fájt, hogy lustaság ide vagy oda muszáj volt lefejni.

Ágiboldi,
:D
Nem tudom, mi az eljárás, de nem lehet igényelni anyatejet? Már ha a doki állapítja meg a hozzátápi szükségességét. Honnan állapította meg, hogy nem elég zsíros a tejed? Bevizsgálta? Vagy csak hasraütés a hízott grammok alapján?

Mazsi,
Hányszor szopiztatsz naponta? Ha nem elég a kalória, a mennyiség, akkor gyakrabban esznek. Most találtam meg nemrég Natis jegyzeteimet. Felirogattam, mikor evett. Ha ennél gyakrabban, akkor lehet, hogy tényleg kell hozzátápi!
2.00 - 4.00 - 6.45 - 9.30 - 11.30 - 13 - 14.50 - 16.20 - 19.10 - 20.50 - 23.45 (2005.05.29. Nati 5 napos - ez pedig 11 szopi) Tegyük hozzá, hogy szétrágott. Meg soha nem végzett egyszerre, mindig bealudt és fél óra múlva folytatta. Nem túl sokáig írogattam, de a tendencia hasonló volt jó sokáig.
Ha 6x80at jól értelmezem, akkor 4 óránként kellene szoptatni. Matek speces voltam középsuliban, nem lehet átvágni oly könnyen. Bocsánat az érzékenyebb lelküektől, de erről egy náci propaganda jut eszembe. Hirdetőoszlopon utasították központilag a szoptató anyákat, hogy 4 óránál ne szoptassanak gyakrabban, mert azzal elkényeztetik a felnövekvő kis árjákat.
Ha Nati 11x szopizott egy nap és az neki jó volt, a szám máris 11x44re módosult. Ki is voltam ütve, de nem volt tápi. A mennyiség meg később beállt. Most csúnyákat gondolok a kórházi csecsemős nővérekről, akik a második nap beletáplálták a tápszert...

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Csak bekukkantottam!

Nálunk tombol a húsvét, egész hétvégén a kertben vagyunk....Kihasználjuk még az utsó perceket kettesben, no meg a jóidőt.... :lol:

Nálam semmi jele, hogy lányom a közeljövőben ki szándékozna bújni. Se jósló, se mensis, semmilyen fájás.... :cry: e
Egyetlen dolog a bokadagadásom, de az meg nem egy jel... :cry:

A szomszéd néni a hasamból megmondta az okosságot, min. 1 héttel túl fogom hordani, mert a hasam úgy áll..... :shock: :shock:
Remélem, téved!

Olvaslak titeket szorgalmasan, csak már nem nagyon tudok hozzászólni, de mindennap jelentkezem, megígérem.

Holnap ismét ctg, úgyhogy majd csak este jövök! :wink:
Addig is további szép Húsvétozást mindenkinek!!!!

Timi, remélem jobban vagy!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

sziasztok!

bocsi de az este már nem tudtam viszajönni.fél10-től nyűglődtünk a pocakkal... :cry: aztán megetettem és elaludt nagy nehezen.

lorca
megnéztem 2,5-3 óránként kel most már magától.
szopizik 1-1,5 óra (közben be-be alszik...) alatt 30-40ml-t és utána jön a sírás rívás ... én ezt az éhségnek tudtam be és ilyenkor kap tápszert :oops: :cry: ...
amikor hazajöttünk csak anyatejet kapot amennyit szopizott és két napig nem pótoltam de esett a súlya folyamatosan... :cry:
a drnő azt mondta nagy baba,nyugodt kis lustaság nem biztos hogy ébredni fog ...pótoljunk

mondjuk akkor még csak 10-30ml-t tudott szopizni...
nem tudom!!!! :shock: próbáljam meg ébreszteni a szopi után 1-1,5 órával és tegyem cicire hátha ?
az a baj hogy a szopi közbeni alvás alatt csöpögök én is tehát próbálok minden cseppet felfogni ill. aztán lefejem és odaadom neki.

holnap jön a dr.nő megbeszélem vele mit javasol így hogy most már "annyi" tejem van :lol:

ma reggel csak 1x szopizott 50-t és a szopi közben kicsöpögtem még 20-t amit aztán odaadtam tehát megint nem kellett pótolnom :lol:

de sajna csak így reggel van ennyi tejcsim...miért? :x :(

most megyek gyors ebédelni...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ja az itthon töltött 1 hét alatt (3950ről 4070 lett a netto súlya) tehát 120g-t hízott így hogy pótolok neki... :shock:
ez nem túl sok de remélem változni fog...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Timi:
Én bízok benne, hogy még sikerül a szopi, de ha abba hagyod akkor se itéllek el. Drukolok azért még nagyon!!!!!!!!!!!!!!!

Mazsi:
Szerintem, ha szopizik Lea és fejsz közben nem lesz gond a tejcsi mennyiségével.

Szerencsére nálunk egyenlőre ninsen semmi gond. Kb 20 perc alatt végzünk a szopival és olyan 90 körül szoktunk enni.
Most már ő is egyre többett van fönt, néha elnézelődik órákig, néha meg rázni kell a segét. Kicsit apa elkényesztette.
Egyépként még mindig nagyon jó babák vagyunk.
Ma például Hajnali négy órakor ettünk hat órakor kicsit nyűgösködtünk a kiságyba, de aztán elaludt és majd csak tíz órakor kellt fel. Utána pedig anyuékkal, uncsitesóimmal és tesómmal meg a barátnőjével kimentünk sétálni a Kecskeméti Vadasparkba. Igaz Grétát ez még nem érdekelte, de sétának nagyon jó volt.

Még egy pár kép:

Imád így feküdni, csak nekünk zsibaztó egy kicsit:

Kép
Kép
Kép

Napozunk:

Kép

Egy kis hiszti:

Kép

Mint egy kígyó úgy tekeredik:

Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Mazsi,
Nem vagyok orvos, sem szopitanácsadó, ezért így szűrd meg mindig, amit mondok. Sokat olvastam és van saját tapasztalat is, de az messze nem azonos a dokiéval.

Az első pár, mondjuk 4-5 nap ha nem indul be a tej, az normális, ilyenkor vannak babák, akik nyugodtan aluszikálnak, mások ordítva tudatják a világgal, hogy ők bizony éheznek. Ha nem kicsi a baba, akkor ilyenkor nem kell tenni semmit, direkt annyi tartalékkal jön világra, hogy ezt áthidalja. A súlyvesztést addig tartják normálisnak, amíg nem haladja meg a 10%ot. Mennyit veszített?
Nálam a 2-3. napon már volt tej, de ez naggyon ritka, csak azért volt, mert sokat szoptattam és nem sokkal előtte hagytam abba.
Van baba, amelyik egyszerűen utálja a kinti létet és azzal tiltakozik, hogy alszik, akár napi 20-22 órát is. Ez tud veszélyes is lenni, pláne egy-két hét múlva, mivel ha a kolosztrum minimális is, de kell, hogy valami utánpótlás legyen egy idő után. A mennyisége nem is mérhető, ha látod, hogy van és a baba dolgozik rajta, az már elég.
A második napon már kell pisilnie, onnantól pontosabban pár napos korától már legalább 6 pisis pelusnak kell lennie. Egy pisit egy jó minőségű Liberoban nem is olyan egyszerű felfedezni. Széklet nem mérvadó, jól szopó baba is szép tisztán tarthatja a pelust. Amíg nincs tej, a legjobb gyakoriság szopi szempontjából a folyamatos. Hogy kinek mennyi teje van, szerintem alkatfüggő, nem hiszek abban sem, amit az LLL hirdet, hogy mindenkinek van annyi, amennyi kell, csak szoptassunk jó sokat.
Ha 10-30 ml után bealudt, az lehet attól, hogy neki az kevés, de ha aludt vele vagy 2 órát, akkor kétlem.
Ha 1-1,5 órát szopizik és nem elég neki, attól tényleg jogosan kiborulhat. A mások oldal meg az, hogy pár hetes/hónapos korig én meg nem tudnám mondani, hogy mitől sír, csak tippre megyek. Szabi esténként többször sírt, ilyenkor megpróbáltam a másik ciciből is megetetni, gondolván, hogy biztos éhes, hiszen este kevesebb a tej. Ennek hála úgy teletömtem, hogy azért sírt, mert majd szétfeszítette a pociját a tej. Többször volt, hogy visszadobta az egészet, a szívbajt hozva rám, majd békésen elaludt órákra. Mostanra kitapasztaltam, hogy este azért sír, mert nem tud elaludni és ha több tejet kap, azzal csak rontok a helyzeten.
A dokinéni több ilyen babát látott, biztos igaza van, de azért én még lehet, hogy vártam volna a tápival és inkább ébresztgettem volna. Egy hetesen egyáltalán nem illik a súlynak esnie.
Reggel mindig több tej van, akkor lehet, hogy elég is neki. Ha nem sikerül feljebb tornázni a tejet, akkor a poharazgatás helyett megpróbálhatod a Szoptanít kütyüt, nem tudom ismered-e. Szopás közben adagolja a tápszert, így nem megy el a baba kedve a szopitól. A cumisüveg szerintem is egy szopigyilkos megoldás, nagyon örülök, hogy Lea nem abból kap. Már két hetesen is elég okos ahhoz, hogy ne törje magát a szopival, ha utána telerakhatja a pici pocit üvegből.
A csöpögő tejcsit kagylóval fogod fel? Vagy hogy is hívják azt az izét...?
Szopi után, ha van még lelkesedés, fejjél lelkesen. Kipróbálhatod, hogy mondjuk csak az egyikből, a másikban meg hagyod, hogy termelődjön. Soha nem fejtem, ebben nemigazán tudok semmi tapasztalatot mondani.

Linda,
Nagyon aranyos, Szabinak is az a mellkason alvás a kedvenc pozíciója :)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok.

Megjottunk (meg tegnap). Jo volt nagyon, csak sajna hazajovetelkor a nagymami szomorubb volt, mint valaha. Mindig mufurc lesz, hogy a fiai megint egyedul hagyjak, de most, hogy Aron is ott volt, megmufurcabb lesz. Ezt mondjuk nem szeretem. megertem, de nem szeretem. Na, mindegy.

Az ejszakank viszont katasztrofalis volt. En nem tudom, tegnap ehettem valamit, de kb 1 napja olyan keservesen uvolt Aron, mikor pukiznia kell, hogy szinte kezelhetetlen. Tegnap napkozben, most meg ejjel. Megint kenytelen voltam ejszaka vizet lenyomni a torkan, most csak 20 millit, amitol hatalmasakat bofogott es vegul trottyantott 3 szakaszban jo nagyot (termeszetesen nem a pelusba, mert addigra mar kicsomagoltam, hogy teljesen szabad legyen a pocija. Mondjuk csak egy konyharuha es a pelenkazosivacs banja, de mindketto moshato ugyebar...) es teljesen kisimult az arca. Most megint folkelt 7-kor es uvoltott, ugyhogy mar nem is masztam vissza az agyba. 1-2-t pukizott es most tovabbra is ott tornazik az agyunkban, kisse lenyugodva. Ma dietazom, az biztos... az is lehet, hogy semmit se fogok enni, csak sok vizet iszom, hogy mihamarabb kiuruljek... egy nap nem hiszem, hogy megart, igy is eleg sok lett a tejem...

Nagyon sok fotot csinaltam, mondanom se kell, ime nehany:

Utazunk

Kép Kép Kép

Nagybacsival

Kép Kép

Vigyor

Kép

Mi van, vazze????

Kép Kép

Nagybacsi elaltatott

Kép Kép

Irany haza

Kép Kép Kép

Ujra itthon

Kép Kép

Este van, alvas van... Kép
kami

Sziasztok! :)

Mivel többen is írtatok sms-t és privit, és itt is sokan bíztattatok és gondoltatok rám, gondoltam, visszatérek, hisz olyan jó kis csapat vagyunk! (na, meg az igazat megvallva hiányoztok is) :lol:

Már jobban vagyok, továbbra is szoptatok. Nem egy leányálom, főleg a fájós cicimből, de ez van.

Milyen a szájpenész? Lehet a bébi nyelvén is? Mert fehér lepedéket látok Lillus nyelvén és lehet, hogy ezért van a mellgyuszi is! :shock:

Nem tudok mindenkinek külön reagálni, mert nem olvastam vissza, a képeket megnéztem!
Nagyon cukik a babák, Lilla is nagyon szeret a mellkasomon szundizni, csak bírjam én! :)

Kami!
Az utolsó képen be lehet halni, ahogy a maci is ott alszik Áron mellett!!! :lol: :lol:

Ma megyünk a doktornénihez 1 hónapos ellenőrzésre és a védőnénihez is tanácsadásra!! Ja, ma vagyunk 1 hónaposak! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Meg csak most olvastam, hogy mizu! Annyira sajnalom, hogy igy kell megelned a szoptatast, de nagyon buszke vagyok rad, amiert kitartasz! Neha nekem is faj a cicim, amikor meg van telve, erzem, hogy le tudna szakadni (a fejesek miatt mostanaban tenyleg fullra telik es olyankor ijeszto, erzek benne ilyen gorongyoket is...), szoval gondolom te ennek a fajdalomnak a sokszorosat elheted at, amikor rendesen begyullad :( Kitartas, kislany! Fog az menni, nezesd meg a szajpeneszt, mert azt oda-vissza tudjatok egymasra ragasztani Lilla babaval, hatha amiatt van.

Jaja, Aron meg Macika szokjak egymast - Aron ugyanugy szereti szopizni a fulet, farkat meg az orrat, mint a nagy paplant :D
kami

jó reggelt!

timi
örülök hogy nem adtad fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

szájpenész
hmm :shock: :?: én is láttam a hétvégén Lea nyelvén de aztán úgy döntöttem :lol: :oops: hogy ez a tejcsi amit beraktároz a kis pofazacsijaiba és később elővesz...ma jön a dokinéni majd megnézi hogy jól gondoltam-e
a szájpenész egyébként lehet a nyelvén is ...remélem nektek sem az van!

tegnap esténk elég zűrös volt....
negyed 7-től fél12ig :shock: semmi alvás,csak pukizós,trottyantós hasfájós, sírás rívás :shock: :cry: közben folyamatosan cici és már hulla voltam mert egész nap nem aludtam semmit (pedig szoktam fél órácskákat szunyálni vele) :shock:
aztán éjfélt ütöttek ,hasra fordítottam és bevágta a szunyát...3 kor kelt...persze én 2-re beállítottam az órámat hogy felkelek előtte és cici masszázs,zuhany miegymás a tejáldás érdekében de miután még 3/4 3 kor is csak fogtam a cicim előtt a küblit és csepegtem a gyerek meg vígan szunyált...lefejtem 40g-t és amikor megébredt megkapta...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Olvastam, hgoy te is min mész keresztül! Le a kalappal előtted, bárcsak én is ilyen kitartó lennék, hogy éjszaka is felkeljek cicit masszírozni meg zuhizni stb. Nekem éjjel csak arra van energiám, hogy magam mellé vegyem az utódot, szájába adjam a cicit és aludjunk tovább. Meglásd, kitartásodnak meglesz az eredménye!!! Szupi anyukája van Leának!

Én az utóbbi napokban észrevettem, hogy Lilla kevesebbet eszik. Éjszaka kábé 5-10 percet szopizik, nappal se többet 10-15-nél. Most vagy nagyon sok tej van a cicimben és nem érzem meg nagyon, hogy kiszívta, vagy tényleg keveset eszik... kezdjem el állandóan mérni a mennyiségeket? :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

tegnapi sztárfotók... :lol: Kép anya karjaiban... [img]

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

upsz ez lemaradt... Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Timi,
Örülök,hogy jobban vagy!!!Petinek is fehér a nyelve,én a múltkor megkérdeztem a dokinénit,azt mondta ez csak lepedék a tejcsitől.Biztosan nektek is ez van csak.Hogy van Lilla náthája?

Kami,
Jók a fotók!!! :lol:Sajnálom,hogy Áront megviselte a húsvéti menü. :cry:

Mazsi,
Nagy gartula neked,nagyon ügyes vagy! :D Én is inkább éjjel fejek,nappal nincs rá időm meg gyakrabban kéri a kajcsit Peti.

Babzsák,
Mizujság?Jól vagy?

Boldi és Gergő,
Hogy vagytok?Megfázás,elmúlt?

Nekünk nagyon jól telt a hétvége.
Képzeljétek Peti vasárnapról hétfőre annyit aludt,hogy mi csak csodálkoztunk.Fél 10-5-9.Ekkor kelt és evett és aludt tovább.Nagyon ügyes fiúcska!Most már csak eszik,nézelődik,alszik.Nagyon kevés sírás van.
Ma elnézünk a piacra,van ott egy jó babaruhaárus,magyar.Meglátogatjuk,mert rájöttem,hogy utáljuk a plüss cuccokat és sajna abból van bőven.Aztán Kika vagy Bétex,szőnyeget kell néznem a nappaliba.
Vendég

Jéééé!!! :D Kép
Vendég

Ági!
Lilla még mindig szörcsög, de annyira nem vészes, de azért megemlítem ma a doktornéninek! :)
A plüss cuccokat mi is utáljuk, főleg a hosszúújju rugikat, mert halál melege van benne szegénykémnek. És sajna nekünk is ebből van a legtöbb, mert arra készültünk, hogy még úgysem lesz olyan meleg! :? Peti tényleg sokat alszik, nagyon jó fiúcska! :) Így legalább van időtök egymásra és egy s másra is! :lol: :lol:
Én sem panaszkodhatom az utódra, szinte egész nap szundizik, reggel és este kivéve 2-2 órácskát! De hát nem aludhatnak mindig (csak mi szeretnénk) :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Látom, nektek is vannak kiütéseitek! Nekünk is! :? És tök cuki Peti! :) Mikor ismertetjük össze az utódokat? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?