Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Nagyon boldog születésnapot kívánok Krisztike!!!! Az Isten Éltessen még nagyon sokáig!!!!

Sziasztok Lányok!

Tegnap megtartottuk a szülinapot! Áki nagyon cuki volt! Azt mondta ez volt eddig a legjobb szülinapja!!! :lol:
A Tortát az auchanba vette a mama neki! Nagyon finom volt!
Kép
Nem voltunk túl sokan, összesen 4 gyereket hívtunk meg! De jól sikerült ez a lényeg!
Most ennyi voltam, megyek iszok egy gyenge kávét, mert szétmegy a fejem!

Legyetek jók! Puszi Julcsi!

bogyo75

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Edith-Kriszta!

Boldog szülinapot!

M. Kriszta!
Arra, hogy ne menjen tönkre a házasságotok! És ez most nem vicc.
Egy csomó olyat hallottam, hogy mire felépült a ház, elváltak a felek.

Emőke!
Kitartás!
Belegondolok, ha Sanya nem gondolja meg magát, lehet most én is egyedül lennék, és várnám hogy menjünk utána.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Az este későn hazaérkeztünk, minden a legnagyobb rendben zajlott, hál'istennek, jól utaztunk, és most itt ülök a gép előtt, és nem látok a szememtől, mert állandóan könnyesek.

Mindenkinek meg szeretném köszönni a szülinapi köszöntéseket, a kedves szavakat, és azt, hoyg közétek tartozhatok, és hogy megoszthatom veletek az örömömet-bánatomat.

Nem tudom, mikor sikerül visszaolvasni majd, de igyekszem. És visszakapcsolódni is! :)

Puszika mindenkinek! Azért itt egy-egy kép Krisztáról tavaly április 1-ről, nem sokkal a születése után és az idei április 1-ről, 4 óra 35 perckor.
Kép . Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

KATI!
Most néztem meg a képeslapot, amit küldtetek! :) NAgyon aranyos, és nagyon köszönjük, igazán jólesett! :) Én is remélem, hogy egy év múlva is "ugyanekkor, ugyanitt" ;) :wink:
Puszikálunk benneteket milliószor! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na végre!
Tegnap egész nap nem tudtam bejelentkezni!

Kriszta! Nagyon boldog első szülinapot kívánunk!

Olive! Nagyon szép a kislánykád, jó egészséget, sok örömet kívánok nektek!
Emőke! Sejtem mit érzel, voltam én is Norbi nélkül, de az nagyon rossz lehet, ha nem tudjátok mikor jön.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Nagyon sok boldogsagot kivanunk Kriszta babanak 1. szuletesnapja alkalmabol. (Bocsi hogy tegnap lemaradtunk de mire gep kozelbe kerultem nem tudtam fellepni :oops: :oops: :oops: )

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Még egyszer köszi a köszöntéseket! Mind nagyon aranyosak vagytok! :)
Ha minden igaz, vasárnap ünnepelünk, és akkor aztán teszek fel igazi szülinapi képeket. :)

Andrea, örülök, hyog jelentkeztél, de bővebben is tehetted volna! :P :) Hogy megy a meló? Megszoktad? Vagy ezt nem lehet? Remélem, azért jól boldogultok! :)

Zsuzsi, ezeréve tartozom egy válasszal. A kenyeret magam dagasztottam, és egyszerűen a gázsütőben sütöttem meg. Nekem nincs és nem is fogok venni kenyérsütőt, mert annyira nem vagyunk kenyeresek. Sokszor egy kis barnakenyér napokig elég. Most István is megkedvelte. Múltkot pizzát készítettem és annak a tésztáját sütöttem meg kenyérnek. Finom lett, de mégis a kenyeret picivel másképp kellene. Pl. olajat nem kellene azt hiszem, gyúrnom bele! :)
Kriszta is kb. úgy van felöltöztetve a lakásban, mint Joci: body, vékony harisnya, vékony nadrág és egy blúz. pedig 21 fok van a lakásban, de mivel ő szinte állandóan a földön van, muszáj felöltöztetnem. Vékony zoknival minddenesetre fázik az én lábam is. És a póló fölött elbírom a szabadidő felsőt. Különben a terhességem óta sokkal fázósabb lettem. addig nem bírtam a meleget.

Rita, ha tudsz, gyere te is gyakrabban és mesélj magatokról! :)

Kati, te most merre kószálsz? :wink:

Bogyó, örülök, hoyg jól sikerült Áki szülinapi bulija! :)

Én most megyek dolgozgatni valamit. Ha hazajön a húgom szőnyegeket porolunk ma! Aztán a többi apróságot, poharak mosása, törlés, azt megcsinálom én lassanként! Igaz, a vasalás nem tudom, hoyg lesz meg, de legfennebb nem lesz meg. Még jó, hoyg a rendmániás sógornőm csak vasárnap estére teszi tiszteletét. :roll: :roll: :roll:

Kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nem kószálok én semerre ( :lol: ), itthon vagyok, csak most a húgomnak tavaszi szünete van a főiskolán és együtt főzőcskézünk, játszunk Jocival, sétálunk és így nagyon gyorsan eltelik a nap. Megfogadtuk, hogy holnap már tényleg nekikezdünk a tavaszi nagytakarításnak. Közös erővel gyorsabban is fog menni és talán könnyebb lesz elkezdeni, ha noszogatjuk egymást! :wink: :lol: De szerintem Jocinak is lesz egy-két szava a dologhoz. :?

Edith: Nem meséltél a konfirmálásról! Kriszta hogy érezte magát a vendégségben, jól aludt az idegen helyen? Nekünk van kenyérsütőnk, nemis a legolcsóbb fajta, mégsem sikerült még soha normális állagú kenyeret sütni benne, pedig már többfajta recepttel is próbálkoztunk. Legutóbb anyukám is tepsiben sütött egyet (hagymásat, ha érdekel a recept valakit, szívesen leírom :) ), az viszont nagyon jó lett. Szóval nekünk "nem jött be" a gép. :cry: Örülök, hogy tetszett a képeslap, amit küldtünk! :D

Bogyó: Látod, hogy éredemes volt bepótolni az elmaradt bulit!? Ákosnak életre szóló élményt szereztetek vele! :)

Kriszta: Így hirtelenjében én is azt tudom mondani neked, amit Sancsi, hogy igyekezzetek elkerülni a konfliktusokat a férjeddel az építkezés kapcsán, mert sajnos köztünk is volt már néhány, amióta belekezdtünk! :( Persze azt meg kell beszélni, hogy kinek milyen elképzelései vannak, de tudni kell engedni. Mi is kötöttünk már kompromisszumokat, hogy mindkettőnk álmai megvalósulhassanak. :) Talán még annyit, hogy alaposan gondoljátok át, hogy hogyan szeretnétek a helyiségeket elhelyezni az új házban, hogy praktikus is legyen. Mi volt a neurológián?

Most megyek, mert Joci a reggeli fél 8-as ( :!: :D ) ébredése óta most alszik először, én pedig szeretném kihasználni az időt arra, hogy átültessem egy pár szobanövényemet.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
köszönöm a biztatásokat,itthon már megszűnt a munkahelye és lépnünk kellett valamerre.
tehát most én is arra várok,vagyis mi,hogy mikor mehetünk utánna.
nagyon lassan telik az idő,én nagyon nem jó egyedül.
Tudom,ez most nagyon hülyén hangzik,de így van.

én is egész hétvégén takarítottam ,de legalább már félig kész vagyok.A derekam eléggé tönkre van,de valahogy túl élem.

Bogyó nagyon szép a torta

.Mi is néztünk ilyen tetejére való díszlapot.A tortát mi sütjük és meg kell rá rendelni ezt az ehető papírlapot.Olyan 700 ft-ba jön ki de nagyon szépek vannak.
Ha gondoljátok nézzétek meg a www.tortina.sk honlapján és kattintsatok az animované vagy az okruhlé esetleg a blahozelanie címszóra.Nagyon szuperek annak!!!

most megyek
puszi minden babának és mamának

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Huh!
Emőke!
Nem írigyelelk! Tudod már, hogy Ti mikor utaztok, és végleg kint akartok maradni?
Át tudom érezni a helyzeted. Sanya is utazott el párszor, úgy, hogy mi egyedül maradtunk.
Most meg új melóhelye van. Eddig hazaért 3-ra, most meg jó esetben fél6-ra. Fel lettem készítve, hogy valószínű, ez csak rosszabb lesz. :?

Jaj!
2 dolgot akartam még írni, csak mindig elfelejtem!

Bogyó!
Írtad, hogy öszemostad Dávid(?) ruháit, és rózsaszín lett.
Párszor nekem is sikerült Enéh fehér rucijaiból rózsaszínt csinálni, ami nálunk nem gond, de ne aggódj! Pár mosás után újra fehérek lesznek.

Edit!
Te írtad, hogy inkább főzöd, mint párolod a zöldségeket. Én párolom, úgy is megpuhul, ráadásul sokkal több vitamin is marad benne.

Más!
Tudtok gyerekdalokat, szolmizációs hangokkal leírva? Esetleg linket, ahol találok?
Kottásat találtam, de én ahhoz hülye vagyok. :oops:
Enéh kapott egy mackót, aminek van zongorája. Van hozzá 8 dalocska, + tudom a boci-boci tarkát, de jó lenne még 1-2-őt beszerezni.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Zsuzsi: Köszi, hál'Istennek a levelet lefordítatták orvossal. Angoltanárom sem tudta volna azokat a szavakat. Mindenesetre elég szomorú vagyok, mert barátnőm apját szinte családtagnak tekintem és úgy néz ki napjai/hetei vannak hátra.

Olive: Sajnos ez a hasfájás úgy látszik senkit nem kerül el. Mi is rettentően szenvedtünk tőle, főként attól, hogy nem tudtuk enyhíteni (bár Infacollal aztán némiképp igen, ez is egyénenként változó) és főként elmagyarázni még a gyereknek, hogy mi ez. De kitartás, el fog múlni pár héten belül!

Babysitter: Képzeljétek a házban van egy pár akikkel nagyon jóban lettünk, már említettem. A srácnak most elég kevés a munkája (újságíró) és mellékállás után nézett. Próbáltunk neki segíteni, nem találtunk. Viszont elég keveset keres most és szerencsére elvállalta, hogy akkor babysitterkedik nálunk!!!! Annyira jó! AZ ő jelenléte egyáltalán nem feszélyez, már szinte családtag nálunk. Eleinte féltünk, h barátok közt nem jó, ha "munkaviszony" van, de egyszerűen megállapodtunk egy órabérben és kész. A vicc: ő sokallta az órabért, és alkudni akart, ne fizessünk már annyit :-) Vannak még ilyenek!
A másik sitter (a lány) pedig elég érdekes..... Héten úgy volt jön, ma rákérdeztünk, és csak akkor nyögte ki, h nem tud. Ezenkívül MP3-am kölcsönkérte (én odaadtam, mert nem vagyok irígy) huga összehorpasztotta, de állítólag működik. És azt hiszitek visszahozta? Hát nem! Gondoltam, egy hétre kölcsönkéri, de úgy látszik ő már azt hiszi, az az övé. Pedig kértem tőle vissza.... NA ezek után nagyon elment a kedvem ettől a csajtól! Nem is az MP3 értéke, de maga a hozzáállás. Tudom, most azt mondjátok miért adtam oda, de én tényleg nem vagyok az az irígy fajta.... Így legalább kiderült milyen, mielőtt nagyobb kárt okozott volna.

Kép
mölli

Sziasztok Lányok!

Nagyon kevés írás születik mostanság! :(

Olive sajnálom, hogy ílyen hasfájós a kis hercegnőd! Ha lesz egy kis időd ide is teszel képet róla? Vagy küldessz emailen?Nagyon kiváncsi vagyok Rá!

KÉPZELJÉTEK, VOLTAM FOGADÓÓRÁN A SULIBAN, ÉS ÁKOSRÓL CSAK JÓT MONDOTT A TANÁRNŐ! SŐT 3 HETE, MÁR NEM FEKETÉT HOZ HAZA!!!! :lol: :lol: :lol:
Úgy örülök neki! Mégse hiába koptattam a számat!

Sancsi! A ruhák visszanyerték eredeti színüket, mégpedig a virágos clorox segítségével! És képzeld a mintásakat is ezzel kezeltem, és a minta benne maradt!!! :lol:

Emőke Sajnálom a kialakult helyzetet, de mi itt vagyunk neked, itt mindíg kisírhatod Magad! :cry: Ha a párodat nemis tudjuk pótolni! :roll:

Mára ennyi voltam! Holnap többet írok! Legyetek jók! Kép

bogyo75

Sziasztok!

Mölli, örülök, hogy van bébiszitteretek! :D :D :D Ez annak a keveset mozgó kisfiúnak az apukája? A csajt pedig nem is minősíteném! :evil: :evil: :evil:

Bogyó, gratulálok Ákosnak! Ésneked! Úgy látszik, időre volt neki is szüksége, hogy megemméssze a történteket! :) ugye, hoyg most már minden könnyebbnek tűnik, mint ezelőtt 2 hónappal? :) :) :)

Sancsi, teljesen egyetértek veled, hoyg párolni jobb a zöldségeket (és mindent), és nem is emlékszem, hoyg ezt így írtam volna, hoyg inkább főzöm, mint párolom. Talán azért érthetted így, mert csak a főzöm/főzök szót használtam a szövegben. De én a lehető legkevesebb vízben főzök mindent, és a levét sosem dobom el. Ha mégis több lé marad, mint amennyi kellene a főzibe, akkor azt Krisztával levesként megetetem, vagy csak később. Szóval sajnálom eldobni, éppen a benne lévő vitaminok miatt.
te hogyan párolsz? Normális edényben vagy van külön párolóedényed?

Kriszta ma nem volt teljesen jól. Reggel 37,6 volt a hője, nem adtam semmit, de egész nap nyűgi volt. estére is ugyannnyi volt a hője, de most adtam éjjelre egy kis Nurofent. Folyik egy kicsit az orra, de más tünetet nem láttam még. Remélem, nem lesz semmi komoly, mire a szülinapját ünnepeljük! :roll:

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith!
Nincs külön pároló edényem, erre van egy nagyon jó kis lábasom, vagy wokot használok.
A wokot jobban szeretem, de ha csak Enéhnek főzök, akkor azért nem veszem elő, mert elég körülményes tisztán tartani.
Nem is tudom, a japánok hogy csinálják. :?

Párolni meg úgy szoktam, hogy olivaolajon (mindenhez azt használok) megpirítom picit a cuccost, amikor majdnem kész nagyon minimális vizet öntök alá. Éppen csak annyit, hogy ne égjen le. Fűszerezem, lefedem, és hagyom puhulni. Van hogy már le is zárom, és a gőzbe puhul.

Amúgy el kell keserítselek, de sajnos nem a főzőlébe "vándorolnak" a vitaminom, hanem elbomlanak. :cry: :cry: :cry:
Azért mondják az ehhez értők, hogy inkább pároljunk.
Majd ha megtalálom a kémia tételeimet, utána nézek, tényleg így van-e, de mintha nekem is valami ilyesmi derendene a sűrű ködben. :P

Bogyó!
Örülök hogy sikerült eltüntetned a rózsaszín árnyalatot.
Én 1-2 félresikeredett vanish-es próbálkozás után letettem a különböző tv-ben reklámozott csodaszerekről.
Foltok ellen folyékony ariel, vagy persavon.

Mölli!
Örülök hogy megoldódott a babysitter kérdés-probléma.
Nem értem! Hogy lehet egy mp3 lejátszót behorpasztani??? Biztos nagyon erős huga van. Én anno a discman-emet párszor diszkosznak használtam, de még mindig működik!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Képzeljétek, nem bírtuk ki, már ma jött Nyuszi Ákoshoz, olyan jó lábbal hajtható kisautót vettünk neki. Budaörsön láttuk, hogy Kika mellett nyílt egy új játékbolt, megnéztük. Mivel kerestünk már kisautót máshol és hát elég gagyik voltak. Kismotorja már van nagyszülőknél és azt imádja. Hát hogy ott milyen szuper kisautók/motorok és játékok voltak! A mágneses rajztáblára ott rajzolgattam, alig lehetett elhozni. :D Ákos már szeret firkálgatni, de férjem meggyőzött, h azt majd más alkalommal kapja.... Igaz, picit drágább ez a kisautó mint a "gagyibbak" de annyival jobb minőségű is. Most is sírt Ákos, nem bírta ki, amíg apja felhozza a kocsiból, és mondogatta nyafogva "Apa, tütű!" Szóval picit túlléptünk a tervezett költségkereten.... De legalább örül neki. Remélem a fürdőkádba nem akarja bevinni.
:D :D :D

Edith: Remélem Kriszta nem lett beteg! Ákosnak is folyt az orra ma, de aztán szerencsére semmi.... A fiú-sitter nem a nehezen mozgó kisfiú apja, hanem van egy másik, amúgy gyermektelen pár, akikkel nagyon jóban vagyunk, és az a srác vigyázott a héten kétszer Ákosra. Meg kell hagyni, van érzéke a gyerekekhez. A nehezen mozgó kisfiú szüleivel is jóban vagyunk, de valahogy... igazán barátok nem lettünk, pont azért mert olyan furcsák, már említettem. Ezzel a másik párral viszont irtó jókat tudunk nevetni, tegnap is együtt vacsoráztunk, Áksot szépen megfürdettük, elaltattam és utána éjfélig megállás nélkül nevettünk. Mindezt józanul. Valamaivel oldani kell a mindennnapok feszültségeit.

Sancsi: Fogalmam sincs MP3-at hogy lehetett behorpasztani, mivel ugye nem láttam.... Nem is az volt a csajjal a bajom, mert előfordulnak balesetek de ez az egész hozzáállás nagyon érdekes.
Á, már túltettem magam rajta, de tegnap még nagyon mérges voltam rá.

Kép
mölli

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokáig nem voltam, lehet, hogy ezentúl is ritkábban leszek. Rengeteg dolgunk van, férjemnek itt az évvége, alig van itthon, én meg próbálok gyakorolni... A házat is ki kell pakolnunk majd, mielôtt elmegyünk, az sem kis dolog. Alida remekül van, napról napra többet tud. Egyszerüen mindent megért és mostanában kezdte utánozni a szavakat. Ma például vendégségben voltunk, meglátott egy tálon egy almát és elkezdett lelkendezni, hogy "Aama! Aama!" és már meg is rohamozta! Szóval öröm vele lenni! :D

Sancsi:
Ég a gyer-tya ég,
szo szo szo la szo

El ne a- lud-jék,
szo szo szo la szo

A- ki lán-got lát-ni a- kar
szo szo szo la szo fa mi re

El ne a- lud-jék!
mi mi re re do

Süss fel nap,
szo la szo

Fé- nyes nap,
szo la szo

Ker-tek a- latt a lu-da-im
szo la szo fa mi re mi fa

Meg-fagy-nak!
mi re do

Most erre volt kapacitásom. Remélem érthetô.

Edith:
Remélem nem lesz beteg Kriszta! Örülök, hogy jól sikerült az utazásotok! Köszi, hogy leírtad a kenyérsütést. Érdekes, mert én nem teszek olajat a pizzatésztába.

Julcsi:
Gratulálok Ákosnak! Csak így tovább! Hogy van Dávidka? Rendbejött a szopi?

Mindenkinek nagyon boldog húsvétot kívánok, ha addig már nem jönnék! Egyszerüen kifolyik a szeme, muszáj lefeküdnöm.
zsuzsi 81

Jó reggelt!

Köszönöm, hogy aggódtok Kriszta miatt, sajnos, mégis beteg. Az este38,5, ma reggel 38,3 volt a láza. Most a kedve nagyon jó, az előbb kelt fel, és láza sincs, de vajon meddig. Mindenesetre tegnap megnézte a dokinő, és a torka nagyon cúnya, gyulladt. Az este egy kis pötty váladékot köpött az előkéjére. Úgyhogy antibiotikumot is adok mától neki, nehogy efajuljanak a dolgok. Köhögni nem köhög.

Amúgy tegnap végeztem a takarítás nagyjával, még a konyha és a két fürdő van hátra, de ezek majd csak holnap lesznek véglegesen rendbetéve. MA délután szeretnék tortát sütni, holnap meg a kajákat megcsinálni a szülinapra és Húsvétra együttvéve. Vasárnapra marad szerintem a lakásdíszítés, mert arra addig tutti nem lesz időm.

Zsuzsi, elhiszem, hoyg ez a hónap nem lesz túl pihentető nektek, de azért próbálj pihenni. nem baj, ha nem jösz mindennap, de azért néha írj pár sort. Ha hazajösztök, lesz neted?
Gratulálok Alidának minden tudományához! Főleg a szavak utánzásához! Kriszta is napról-napra ügyesedik, mindig meglep valamivel. Legújabb pl. hogy morog, mint amedve, ami nála annyit tesz, hoyg orrhangon "mondja" az M hangot. Tegnap utánoztuk az állatokat, az első a medve volt, és jöhetett utána farkas, kutya, cica, bármi, ő leblokkolt a medvénél.

Mölli, Jó is, hoyg legyen ilyen valaki akivel ki tudtok kapcsolódni. És muszáj is a kikapcsolódás. örülök, hoyg tudtatok jó autót venni. Nálunk a Nyuszika nem szokott ajándékot hozni. Soha nem is vártuk Húsvétkor az ajándékot. Ilyenkor a piros tojás volt a lényeg. kriszta most kap ajáűndékot, mert az ő szülinapja szinte mindig Húsvét körül lesz. :)

Sancsi:
Csip-csip csó - ka/
Vak var - júcs - ka (mindkét sornak ugyanaz a dallama)
szó lá szó mi

Ko - mám - asz - szony ké - re - ti a sze - ke- ret
szó szó szó lá szó szó mi dó szó szó mi

Nem ad - ha - tom o - da/
Tyú - kok ül - nek raj - ta (mindkét sornak ugyanaz a dallama)
szó szó szó lá szó mi

Hess - tetszőleges hangon. (én a szó-t szoktam használni.)

Sancsi, ha esetleg mondasz gyerekdalokat, ha ismerem őket, én szívesen "lekottászom" így neked. Az a baj, hoyg most nem is jutott eszembe más.

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok lányok!

Edit küldtem neked mailt, megkaptad? Mostanában elvesznek az éterben amiket küldök!
Sajnálom, hogy beteg a nagylány!!! Sok gyógypusszancs Neki!!!
NÁLUNK IS VAN EGY KIS BETEGSÉG, DE REMÉLEM CSAK GYOMORRONTÁS! ÁKOS ÉJJEL 2 SZER HÁNYT, DE MOST MÁR JÓL VAN! kAMILLA TEÁT ITATOK VELE! REMÉLEM NEM LESZ SEMMI BAJA, MERT AZ APJA 2 re jön Érte! ( lenyomtam a caps gombot! :oops: )

Zsuzsi. Remélem azért Magadra is fogsz figyelni, és pihensz eleget! Alida nagyon ügyes értelmes kiscsaj!!! :lol: Köszönöm a kérdést, a szopival mnden rendben!, Sőt most elkezdtem szedni elevitet, ( pedig nem vagyok a híve) elmentem az orvoshoz, mert borzalmasan elkezdett hullani a hajam, de olyan szinten, hogy oldalt, ahol a férfiaknak is szokott kopaszodni,eltünt a hajam!!!! :roll: És az orvos mondta, hogy vasat, de inkább terhességi vitamint kéne szednem, és ettől a tejem is táplálóbb lesz! Úgyhogy ma elkezdtem szedni!!! Remélem segíteni fog, mert rendesen kétségbe vagyok esve!!! :cry: Semmi mást nem szeretek magamon csak a hajamat! Ha azt is elvesztem?! :roll:

Mölli! Azért vannak a keretek, hogy legyen mit átlépni!!!!! :lol:
A gyerekek öröme minden pénzt megér! Én is olyan boldog vagyok, ha olyasmit sikerül vennem, (most még csak Ákinak) amivel tényleg örömet szerzek! Legutóbb ilyen volt egy nagyon szép képes Biblia!
Nem volt olcsó, de Áki azóta is minden nap nézegeti olvasgatja! :lol:
De nehogy azt higgyétek, hogy Én erőltetem Rá! Ő kérte ezt névnapjára!

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!!!! Puszi Julcsi!

bogyo75

Sziasztok!

Most értem haza a fodrásztól, ráfért már a hajvégeimre egy kis frissítés! :oops: :) Joci alszik, mint a bunda, úgyhogy most gyorsan írok, mert ma szeretnénk végre végezni a nagytakarítással. Ahogy az várható volt, Joci mellett nem haladtunk olyan tempóban, mint ahogyan elterveztük. Tegnap pl. egy percre hagytam magára a szobánkban, amíg kimentem a létráért, hogy le tudjam szedni a függönyöket és az éppen elég idő volt neki arra, hogy felálljon a virágtartónál és az egyik cserépből a föld egy részét kikapirgálja, illetve, hogy az Amarillisz szárát kettétörje. :shock: Még szerencse, hogy már el volt virágozva, így nem sajnáltam. :lol: A Karácsonyi kaktuszt már így is eltávolítottam , mert annak a lelógó szárait-leveleit állandóan tépkedte. A végén teljesen kiüríthetem a virágtartót! :lol:

Edith: Sajnálom, hogy Kriszta megbetegedett. :cry: Lehet, hogy múltkor valamelyik rokontól kapta el a betegséget?

Zsuzsi: Szegények, nagyon fárasztó idők járnak most rátok. De gondolom, hogy ugyanakkor már nagyon várjátok az utazást! :) Édes lehet Alida, ahogy utánozza a szavakat! :)

Mölli: Sajnálom, hogy csalódnotok kellett a sitter-csajban, ugyanakkor nyertetek egy sokkal jobbat! :) A kisautóra kíváncsi lennék, amit Ákosnak vettetek! Mutatsz majd képet róla?

Emőke: Hirtelen jöhetett nálatok ez az elhatározás, hogy családostól Angliába költöztök, hiszen korábban sohasem említetted. :roll: Kívánom, hogy mielőbb újra együtt lehessetek, ti hárman! Egy ismerősöd már mindenképpen lesz ott, Olive személyében! :D

Julcsi: Örülök, hogy a tanárnő dícsérte Ákost! Gondolom otthon aztán mondtad neki, hogy csak így tovább! :lol: Érdemes volt kísérletezned az összemosott ruhák kapcsán, nagy szerencséd volt, hogy sikerült visszanyerned az eredeti színüket! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Az előbb Kriszta akkora csendben volt, hát kipakolta az összes pelusát. Betemetkezett szinte, velük. :D :D :D Éééééés.... Aztán segített visszapakolni. :shock: Igaz, mikor még vagy kettőt kellett volna visszatennie, a többit ismét ki akarta szedni :roll: :roll: :roll: de ez már mellékes. :P :P :P
Így rendezkedett a kisasszony:
Kép .
Kép .
Kép .
Ez már a visszapakolás idején történt. :D :D :D
Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Íme, drága kisfiam "kertészkedés" közben: Kép

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Jocira is rájön néha a pakolhatnék, minden játékot kidobál pl. a járókából vagy a kiságyból, türelmesen megvárja, amíg mindent visszarakok és utána kezdi előről. :o :lol: Miért imádják ennyire ezt csinálni?! Azért az megnyugtató, hogy Krisztának van kedve és energiája az ilyen huncutsághoz, ez azt jelenti, hogy nem érzi olyan rosszul magát! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, pedig mégis baj van.
A kedve nem rossz, de tisztítottam az előbb a fülét, és éktelen ordításba kezdett. Rögtön hívtam a dokinőt, és azt mondta, irány a szakdoki. Ő írt már receptet és kapja is a drágám az antibigyót, de azt mondta, hoyg jobb, ha megmutatjuk. Érdekes, tegnap még nem volt semmi, legalábbis nem fájtatta.

Mindjárt jön István, megyek készülődni.
Joci nagyon édes virágtörés közepette. A virágföldkapirgálás Krisztának is nagy kedvence! :)
Puszi

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Szegény kis Kriszta! Mit mondott a szakorvos?

Végre készen vagyunk a takarítással, úgyhogy holnaptól pihenünk! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

KAti, a fülorrgégészeten elég jó híreket mondtak. Legalábbis felerészt. A fülével nincs baj, hál'istennek, annyira megkönnyebbültem! A torka viszont nagyon be van gyulladva és váladékozik, mint ahogy a dokinénink is megállapította. Folytatjuk az általa felírt kezelést. Ma estére is belázasodott, de már "csak" :roll: 38 volt, viszont egész délután nem volt baj vele, jó volt a kedve, játszott. Az evés okoz kicsit gondot, mert nehezen nyel, ezért gondolom, kellemetlen. Remélem, vasárnapra már teljesen láztalan lesz.

KAti, örülök, hoyg sikerült befejezni a takarítást! :) Jó neked, hoyg holnaptól már pihenhetsz. Nekem holnap lesz a nagy hajrá. :roll: A jelek szerint ma éjjel is sokáig fönt leszek még: most tettem be a sütőbe az első adag tortát, majd jön a második adag ugyanebből a fajtából (ez 1 tortához kell, a Krisztáéhoz), aztán 1 tepsi süti, majd a felnőtteknek való torta. Holnap reggel nekifogok a kajákat megcsinálni (hideg kaják lesznek, svédasztalra), aztán megcsinálom a torták krémjeit, majd ünnepi rendet kell raknom a lakásban. A nagytakarítással mi is megvagyunk, tegnap végeztünk Anival, de a végleges rendrakás majd csak holnap lesz. Vasárnap délelőtt pedig húsvéti és szülinapi díszbe akarom a lakást is öltöztetni. :)

Bogyó, ne haragudj, hoyg nem jeleztem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: , de nem veszett el a mailed, megkaptam a gyönyörű képeslapot és nagyon köszönöm is. :) Csak annyira mindenfelé áll az agyam mostanában, hogy sokszor elindulok valamerre valamilyen szándékkal, és mire megérkezem pl. a másik szobába, elfelejtem miért mentem.

Így van az is, hoyg elfelejtettem megírni, hoyg kaptam mailt Debreceni Anditól is, aki azt írta, hoyg szörnyen lassú a net még, ezért nem tud jönni. Ezenkívül még ezt írta: "Levi is ithol van tegnap ota de meg most sem erzi jol magat.
Puszilok mindenkit es udvozlom a tobbieket a forumrol.
Andrea&Eleonora&Levente"

Rita, tőled is kaptam Tomimanó képeket, nagyon aranyos fickó a fiad! És olyan édesen alszik! :)

Ha még valamit elfelejtettem, esetleg, szóljatok, kérlek rám! :oops: :oops: :oops: Most megyek tovább sütizni.

Jó éjt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith: Mindenképpen jól tettétek, hogy "megmutattátok" Krisztát egy szakorvosnak is, így már egészen biztosan jó irányban halad a kezelése. Gyógyuljon meg hamar! :) Én is úgy várom már, hogy Joci szülinapjára sütögethessek, pedig egyébként messze áll tőlem az erre való hajlandóság. Furcsa nem!? :wink: :lol: Köszi, hogy tolmácsoltad D. Andi üzenetét, örülök, hogy Levi újra otthon van. :)

Tegnap este felhívott az unokatesóm, holnap meglátogatnak minket a 4 hónapos kisfiával. Már nagyon izgatott vagyok a találkozás miatt! :D Még nem is láttuk élőben egymás csemetéjét, csak képen. :oops:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kellemes, napsütéses, sonkás, tormás, süteményes Húsvéti Ünnepeket kívánok Nektek, és kis családotoknak!

Kép

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Kép Kép Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Nagyon Boldog Húsvétot kívánunk Nektek mindhárman! :)
Kép .
Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit!
Nagyon örülök, hogy nem a fülével van baj Krisztának! Mert az szörnyű! Áki volt kórházban másfél évesen középfűl gyulladással! De a felszúrást hál istennek megúsztuk! :?
Jó nagy munkába vgy ha ennyi mindent vállaltál! Nem tudtál volna hidegtálat rendelni valahonnan? Vagy Nálatok nem szokás ilyen alkalmakra? Vagy egyszerűen szeretsz mindent Magad készíteni?

Kati!
Persze hogy megdicsértem Ákit, és elmondtam neki, hogy milyen büszke vagyok Rá, és mennyire boldoggá tett ezzel, hogy jókat mondott Róla a tanárnő! Az uncsitesódnak akkora a babája, mint Dávid! :lol:
Nagyon rohan az idő!

Képzeljétek beneveztem Dávidot egy szépségversenybe, ahol végre nem az fog nyerni, akinek a legtöbb netes ismerőse van, hanem sorsolással dől el ki kapja a fődíjat, és a különböző kategóriákban pedig zsűri dönt! Nézzétek meg az oldalt, és nevezzétek be Ti is a gyermekeiteket! az oldal címe
www.babamamatudakozo.hu

Voltunk ma kirándulni Nőtincsen, és bementünk étterembe is ahol Dávid nagyon rendesen viselkedett! De ez az egész útra igaz, sőt már napok óta itthon is teljesen jó baba lett! Rengeteget változott jó irányba! Pl amikor felébred, akkor nem kezd el egyből sírni, hanem elmojol az ágyában, és hagy minket aludni! Mondjuk az más kérdés, hogy engem az anyai ösztönöm egyből felkelt, ahogy elkezd mocorogni, de így is azért tudok pihenni! Most éjszaka már nem is kelt fel, hanem este fél 10-től reggel 7-ig aludt, akkor evett, és utána még fél tízig visszaaludtunk! Rég nem aludtam ilyen sokáig!

Mára ennyi voltam! Jó éjszakát mindenkinek! Kép

bogyo75

Bogyó!

NAgyon szép helyen jártatok! Igazi tavaszi kép! :) Örülök, hoyg Dávid már átalussza az éjszakákat, rád is rádfér a pihenés! :) Mondtuk mi, hoyg szép lassan rendeződnek a dolgok! Azt hitted sosem jön el. :P

Ami a szülinapi dolgokat illeti, harmadszorra találtál. Lenne ahol rendelni, szokás is mifelénk az ilyesmi, de én nem szeretem. Az még hagyján, hoyg más a varázsa, ha én kíszítem pl. a lányom tortáját (még nléhány évig nem szándékszom rendelni neki), de főleg az izgat, hoyg mit tesznek bele az ételekbe. mert azt a fasírtot ki tudja, milyen húsból csinálják? Vagy sorolhatnám. Nem mondom, hoyg nem ettem jókat pl. a rádiónál, amikor valamilyen svédasztalos összejövetel volt, de a családomnak kicsit jobbat szeretek adni. :) És mi van a főzési és főleg díszítési-tálalási szenvedélyemmel? Valamikor csak ki kell tudnom élni én is magam! :roll: :P :P :P :P :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó éjt, mert még sehol sem vagyok! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket!!!

Remélem mindenki kihasználja a szép időt és kint lesz a szabadban.

Az építkezéssel kapcsolatban csak annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy van benne igazság.Sajnos az én ismerőseim között is van olyan,hogy mire fölépült a ház addigra elváltak.Remélem nálunk nem lesz így!!!!
Minket eléggé összekovácsolt az itthoni meló!Erről Mölli tudna mesélni.Mert ők is együtt dolgoznak. Ez egy kicsit megkönnyíti a helyzetet.Na de majd látjuk.Már a teleknél is morogtunk,de csak azért ,mert én nem akartam Újszegedre menni lakni.Ful millások laknak ott és engem iritállnak .

De ezen már túl vagyunk tök szép a telek.Normális nagyságú csak még a telek végéből ki kell vágni a fákat,amire nincs szükség a többit ott hagyjuk.Majd igyekszem képet készíteni róla,de most nincs időm ilyenre.

Szépek a bébik.Kriszta már igazi nagylány.Joci se semmi a kertészkedéssel,majd jöhet hozzánk tuját ültetni!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Most mennem kell,mert ebédre megyünk és még sehol sem tartunk.

Kriszta

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Julcsi:küldtem pár kiemelő SMS-t a fiadra!

Emesét is regisztráltam.

Kriszta

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

Sedith: Remélem Kriszta hamarosan rendbejön!
Nálunk sem szokás Húsvétra túl nagy ajándékot adni, csak msot így jött ki, hogy kellett egy kiasutó. Nem bánom, Ákos ébren töltött óráinak 90%-át azon tölti, fotelnak is a kisautót használva, azon ülve tízóraizott, stb.

Bogyó: Olyan szép helyen voltatok, én is kedvet kaptam kiránduláshoz. Gondoltuk, lemengyünk Martonvásárba,a kastélyparkba. Közben kiderült, hogy nagymamám épp leugrik nyaralójába Velencei-tó mellé. Fél gyerekkorom természetesen nála töltöttem, lehet, hogy lenézünk délután oda.

Edit, Kati: Látom, Ti csemetéitek is szorgosan pakolnak. Én néha kissé elkeseredem, hogy nálunk már soha nem lesz rend.

Mandasz Kriszta: Érdekes, mi közös munka miatt tényleg nem nagyon szoktunk veszekedni, szinte soha! Inkább ami nem tesz jót a házasságnak az az, hogy nincs időnk egymásra, hiába vagyunk együtt szinte egész nap. Pl. amiatt, hogy Ákso tegnap éjfélkjor sem méltóztatott elaludni. Illetve elég sokat kell vele foglalkozni, ez rendben is van, csak nem tudom, mások hogy bírják. Így nemhogy egy nyugodt beszélgetésre, de arra sincs mód, hogy 5 nyugodt percünk legyen. Lehet, hogy emiatt rossz anya vagyok, de nekem bizony hiányzik, hogy pl. kiüljek a teraszra és olvassak olykor.

Na megyek, lassan kajálunk és megyünk Velencére, tavaly Ákos még nem tudott járni, kíváncsi vagyok mit fog randalírozni nagymamám kertjében. VAn benne középen hatalmas füves rész, még akkor alakították ki, amikor hugommal picik voltunk, hogy tudjunk játszani.

Kép
mölli

Sziasztok!

Mindenkinek Kellemes Húsvétot kívánok, sok locsolót annak, aki szereti!

Bogyó!

Nagyon kedvet kaptam ehhez a Nőtincshez, nagyon szeretem az ilyen helyeket, megnéztem, tőlünk csak 36 km, el is megyünk valamikor!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok.

Mölli: Én nem azt írtam,hogy ti vagy mi veszekedni szoktunk avagy szoktatok,hanem azt,hogy mindent közösen oldotok meg.Ne úgy,mint akik eljárnak 2 különböző helyre dolgozni.Mi sem veszekszünk ,csak a telken kellett rágódnunk.Én jobban szeretem a nyugis környéket.Míg ő a picit pörgösebbet.

Na remélem ezen nem veszünk össze!!!! :oops: :oops:

Kriszta

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Már kész vagyok a romeltakarítással!!!
Lesz beszámoló is, de kicsit később csak. Addig egy kép a két ünnepeltről, és az egyik tortáról: elfújjuk a gyertyát. :D
Kép .
De ne féljetek, nem ússzátok meg ennyivel! :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P :P :P :P
Még jövök!!!!!!!! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Kellemes husveti unnepeket kivanok mindenkinek!
Kicsit kesve de ezer bocsanat!

Krisztanak megegyszer nagyon boldog szulinapot kivanunk!Nagyon szep tortaja van!

Es ha jol tudom Lenanak is 7-en volt a szulinapja!
Neki is nagyon boldog 1 eves szulinapot kivanunk!

Edith:Sajnalom hogy megent beteg Kriszta.

Mindenki jol van?Ne haragudjatok hogy nem nagyon irok,de az-az igazsag hogy nem nagyon van idom.
Nalunk a betegseg lassan megszokasa fog valni mert megint beteg mindenki.Levi talan mar mondhatom hogy jobban van de nem nagyon.Anyival jobb hogy itthol van es mar nincs csepegteto es venas.De meg nagyon gyenge szegeny.
Most megent mennem kell mert Nora felsirt.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Egy kep Leventerol mikor megerkezet a korhazbol. Kép

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Ez meg a tegnap este keszult roluk Noraval. Kép

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Nem tudom mi lehet Noraval?!
Felsir minden 5-10-percben.De nem ker semmit kinalom teaval nem keri,probaltam tejet azt sem ker.Lehet a foga?Meg most sem jott ki alol a foga pedig szenved vele mar lassan masfel honapja.

Ti milyen idos kortol kezdtetek ultetni bilire a gyereket?
Probaltam vagy ketszer de nem volt meg eredmeny.Egyszer majdnem sikerult csak en voltam bena igy a foldre pisiltunk. :oops:

Megent sir!Ugy dontot hogy ma nem hagy aludni!
Jo ejszakat mindenkinek!
Holnap ha lesz internet jovok.Este meg soha nem kapcsoltam be a gepet vagyis ejszaka.De ugy latom ilyenkor mukodik rendesen! :twisted:
Ejszaka fogok irni.

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Szép jó reggelt mindenkinek! :)

Végre én is ideülhettem, most viszont nem tudom, meddig enged a lányom írni! :roll: (Még nem kelt fel :oops: )

Nem szoktunk mi bulizni a szülinapokkor, most is csak a család gyűlt össze: szüleink és testvéreink. Édesanyámék jöttek hamarabb, mert ők messzebb laknak, az István családja - úgy volt, hogy inkább estefelé jön. Így is lett. Kajáltunk (süt csirkecombot, aprófasírtot, egy húsvéti szeletelhető májas "kalácsot", majonézes krumplit, padlizsánkrémet és túrógolyókat készítettem) majd jött a tortaevés. Kriszta addigra már kissé fáradt lett, de azért elemében volt. Csak nem nagyon mosolygott. Inkább a torta magábatömésével volt elfoglalva , és ezt a feladatát nagyon komolyan vette. A húgoméktól kapta a sütifalót (a ruhákon kívül ezt az ajándékot kapta ma, a többit meg kell vennünk neki - és magamnak is - a pénzből) és nagyon-nagyon élvezte. Állandóan szedte ki, rakta bele a formákat, bár, természetesen, nem az apró lyukakon.
Aztán édesanyámék elmentek és lent épp találkoztak anyósékkal. Nemsokára IStván is megérkezett sógornőmékkel (ő ment utánuk). Így este is volt egy kajálás, a tortaevést viszont már csak a nagyok gyakorolták. Mindenkinek ízlett mindkét torta.
Sógornőmék ottmaradtak nálunk, csak tegnap reggel mentek haza, így a gyerkőcöknek még volt alkalmuk egyet lufizni-játszani.
Hát ennyi. Én jól éreztem magam, és nagyon boldog voltam, bár olyan fáradt voltam már estére, hogy csak néztem ki a fejemből. Hiába, na volt munka mindennel, de olyan jóleső érzés, hogy én csináltam mindent!

NA, és akkor a képek, amiket - ígértem, hogy - nem fogtok megúszni! :wink: :wink: :wink: :P :P :P :P
Nagy család - édesanyámékkal:
Kép .
Nagy család - István szüleivel:
Kép .
Mi hárman:
Kép .
Tortaevés:
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Ajándék: Kép .
Kép .
Kép .
Lufizás:
Kép .
És a torta, "szemből" :lol: :lol: :lol: :
Kép .

Bocs', hogy ilyen sok lett :oops: :oops: :oops: , de figyelmeztettelek titeket! És még így is nagyon szelektáltam! :roll: :oops: :oops: :oops:

Emőke Zsoltjának Nagyon boldog névnapot kívánunk! :)

Andrea, örülök, hogy jelentkeztél, és hogy Levente már jobban van. Látszik, hoyg még kis bágyadtka a képen. De olyan gyönyörű gyerekeid vannak! :) Elli nagyon, de nagyon hasonlít rád! :) Jól emlékeztél, Lénácskának 7-én volt a szülinapja! :)
Na, vigyázz magadra és a gyerekekre. Boldogulsz egyedül velük? Van segítséged?

NA, megyek én is. Szép napot, hetet mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Joci most aludt el a reggeli fél 7-es ébredése után, úgyhogy most gyorsan írok. :)

Vasárnap itt voltak az unokatesómék, nagyon jó volt beszélgetni velük, hiszen személyesen már nagyon régen találkoztunk. A két kicsi, Joci és Benedek hamar kivonták magukat a társaságból, a megérkezésük után nemsokkal mindketten elaludtak, úgyhogy ez inkább a felnőttek találkozója volt. Bendi még amúgy is nagyon pici, így aztán Jocit inkább a felnőttek érdekelték, meg a sütik az asztalon. :lol:

Vasárnap estére folyni kezdett az orrom, tegnap egész nap rosszul éreztem magam, ma reggelre pedig még a fejem is fájt, bár a közérzetem már sokkal jobb. Fogalmam sincs, hogy csak meghűltem-e, de mindenesetre remélem, hogy Joci nem kap el tőlem semmit. :?

Edith: Fantasztikus tortát készítettél Krisztának! És a kicsi lányod is nagyon csinos volt a kis csatokkal a hajában! :D Örülök, hogy jól sikerült az ünneplés. Hogy van Kriszta?

D. Andi: Örülök, hogy Levi jobban van! A Norával közös képen elég vidámnak tűnik! Most már biztosan nemsokára rendbejön! :) Én úgy tudom, hogy a bilire szoktatást csak 1,5-2 éves korban érdemes elkezdeni. :roll:

Lénának nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk, mégha utólag is! :oops: :D

Julcsi: Valóban gyönyörű helyre kirándultatok! Hogy találtatok rá?

Holnap délelőtt megyek megnézetni az anyajegyeimet azzal a magánbőrgyógyász által ajánlott doktornővel. Annyit sikerült előljáróban megtudnom, hogy most csak megvizsgál és egy későbbi, előre egyeztetett időpontban végzi el az eltávolításukat. Kicsit izgulok!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Edit!
Le a kalappal, hogy ennyit dolgoztál!!!! Nagyon ügyi vagy! Olyan jó érzés, amikor a vendégek jóízűen megesznek mindent, és ha még dícsérik is, akkor az maga a mámor! Az minden munkát megér!!! :lol: Nagyon kreatív a torta! :lol:

MKriszta! Köszi a kiemelő smst!!!!!! Igazán nem kellett volna!!! :oops: :oops: :oops:

Mölli, Ritike!

Örülök, hogy ilyen hatással volt rátok a kirándulásunk!!! :lol: :lol:
Gyerekkoromban mindig ilyen családi kiruccanásokról álmodtam, de nekem nem adatott meg! :( És ezért minden alkalmat megragadok, hogy a gyerekeimmel eggyütt ilyen szép helyekre eljussunk! Csak az a baj, hogy Áki pont az apjánál volt most hétvégén, :cry: de legközelebb Őt is visszük, és akkor már magunkról is csinálok képet, mert az elmaradt!!! :oops:
Kép
Íme még egy kép a tóról!

Most megyek reggeliért! Legyen szép napotok!
Puszi Julcsi!

bogyo75

Sziasztok!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Krisztának utólag is! Nagyon szép tortája volt volt! Túrótortát csináltál? Nagyon jók a képek is!

Tegnap este érkeztünk vissza Madridba! Sajnos nem tudtam korábban net közelébe kerülni. Jól érzeztük otthon magunkat, gyorsan szaladt az idő.
Én picit beteg volt (torokfájás), de már jól vagyok és szerencsére senki nem kapta el.

Réka jól van, nagyon édes és kis ügyes.

Jól aludt a nagyszülőknél, bár 1-2 éjszaka nagyon sírt a foga miatt, de azóta sem bújt elő a fogacska. Már a fogzási zselé sem segített!
A főzelékeket egyáltalán nem eszi, sem az üvegeset, sem amit én készítek. Inkább harapni szeret kiflit, sonkát, virslit, de mindig nem ehet azt! A ti babáitok mit esznek ebédre?
Majd képeket is teszek fel, de el vagyok havazva.

Sokat gondoltam rátok! Majd jelentkezem!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

KAti, Etterke, örülök, hoyg jól telt az ünneplésetek. A betegségeteknek kevésbbé örülök, de drukkolok, hogy minél hamarabb helyrejöjjetek.

Kati, köszönöm, hoyg érdeklődtél Kriszta felől, sajnos nincsenek túl jó híreim, bár ma már sokka-de sokkal jobban van, legalábbis az utóbbi 2 naphoz képest. Az előbb nem akartam elrontani a beszámolómat, de az ünnep folytatása, sajnos, nem volt épp ilyen felhőtlen.

Írtam már, hogy Kriszta eléggé fáradt lett, mire eljött a tortaevés ideje, de akkor még nem volt gon. Hát mondjuk ez össz-vissz 20 perc alatt lejárt, és aztán letette aludni. Igenám, de csak sírt, és csak sírt. Bement édesanyám, nem volt jó, bement a húgom- őt inkább ismeri- nem hallgatott. Csak én tudtam elaltatni. Félóra múlva viszont ordítva kelt. És folyt az orra. Olyan vizeset, de utána már nagyon folyt. Szívtam, semmi. De azért folyt. NA, aztán estére mégiscsak jóbb kedve leztt, játszott a gyerekekkel, de mégsem volt olyan, mint máskor. Az orra folyt és aztán köhécselt is egyet-egyet. Mire anyósék elmentek, már ismét tiszta nyűg volt, addigra István már vagy 3x elaltatta, de 10 percek után ordítva kelt. Éhes nem volt, víz nem kellett, csak a cumi (legújabban babát mond neki- és azóta is éjjel ha kel, torkaszakadtából babá-zik). Ezért a fogára (is) gyanakodtam, mert napközben is csak cumi kellett, pedig ilyen eddig nem volt. De az éktelen sírást nem tudtuk, hova tenni. Már vagy 2 órája folyt az elalvás-ordítás kálvária, és jobb híján, képzeljétek, vizet vetettem (Ha tudjátok, mi az. Akkor szokás, ha gondolod, hoyg megigézték a babát, azaz szemmel verték, vagy ilyesmi. Én nem hiszek benne, de már tanácstalan voltam.) Persze, hogy nem volt eredménye, pedig én egyszer magamon tapasztaltam, hogy jobben lettem tőle. NA, mindegy. Végül beköltöztem a szobájába, és a hasamon aludt el. de legalább 1 órába telt, míg jól elaludt, és akkor betettem a kiságyába. Addig állandóan fel-felriadt, és annyira sírt, hoyg még a szomszédék is hallották a falakon keresztül.
Aztán az éjszaka az indulásához képest elég jól telt, de én nem tudtam rendesen aludni, egyszer szívtm az orrát is, én is állandóan attól féltem, hoyg megfullad.
A nyűgi aztán folytatódott tegnap is, állandóan álmoska volt. Azért a gyógyszerek mára mégiscsak hatni kezdtek, de már épp ideje is volt, mert mindjárt nincs belőlük, és Kriszta mégsincs teljesen jól.

Amúgy rengeteget ügyesedett a járásban, most már elég jó távokat megtesz egyedül (na jó, lakásviszonylatban :roll: ), és ami a lényeg, hogy most már kezd elsődlegessé válni ez a közlekedési forma. Természetesen, mászik még, de először elindul kétlábon, aztán, ha elesik, folytatja mászva. De napról-napra ügyesebb.
A hétvégén egy új szóval is gazdagodott a szókincse: poti=poci. De olyan hűségesen hajtogatja, és olyan érdekes hangsúllyal! :lol: :lol: :lol:
Ma elég jó a kedve, az orrocskáját is csak vagy 2x kellett megtörülnöm, de az étvágya még nem a régi. Pedig úgy nekilátott az evésnek, mint a farkas, és vagy 10 falat után az istennek sem akart többet elfogadni. Készíetttem neki egy fincsi krémet. Egy egész főtt tojást és kb. 2 kávéskanálnyi fetát összetörtem jól villával (lehet turmixolni is) és fellazítottam egy dobozka joghurttal. Mondom, az elején úgy ette, mint aki állandóan éhezik, aztán egyszercsak nem kellett több. De tényeg finom volt, el is csábultam vagy 2 falatra belőle! :oops: :oops: :oops: Pedig ma szénhidrátnapom van. :oops: :oops: :oops:

Andrea, én a bilire el is felejtettem reagálni. Nekünk már van bilink, de még nem ültetem rá Krisztát. eddig játékszerként működött, jól tudta tologatni. Viszont egyszer épp popsiszellőztetés közben elkezdett pisilni és hamar ráültettem az éppen ott lévő bilire. Így felét sikerült kifogni, de Kriszta bele akart nyúlni, ezért azóta a bili el van téva. Még nincs értelme erőltetni, főleg, hogy Elli jóval kisebb, mint Kriszta, mert szabad akaratukból úgysem tudják megtanulni a visszatartást, legfeljebb megszokásból illetve az elismerés miatt. (Tudod, az öröm, meg a bravó-k, amivel általában jutalmazzák ilyenkor a gyerekeket.) Szóval, én úgy gondoltam, hoyg majd nyáron, amikor amúgyis sokat leszünk szabadban, illetve pelus nélkül, elkezdünk próbálkozni. Amúgy, amit Kati írt, 1,5-2 éves kor körül érdemes ezzel foglalkozni.

Etterke, Krisztának én legtöbbször még külön főzök. De természetesen minden nap kap valami felnőttkaját is. Az ebéddel azonban az a helyzet nálunk, hogy amikor neki kellene enni, olyankor a mienk még általában nincs kész. Ezért koradélután eszik valamilyen főzit, mint eddig és uzsira, vacsira abból, amit magunknak készítettem. Most már tejpépet is elég ritkán eszik vacsorára. Tegnap azt kapott, mert nem igazán csúszott le semmi más, de inkább teszek egy-két kiskanállal a tápszerébe.

Bogyó, ez a kép is szuper. Mi sajnos nem tudunk túl sokat kirándulni Istvánnak a munkája miatt (holnap is elutazik 2 napra), de nyáron igyekszünk azért minden szabad délutánt, hétvégét kihasználni. Nála sokszor a hétvégék is foglaltak a zenélések miatt.
Jól teszitek, ha kirándultok, ezek vissza nem térő, és feledhetetlen pillanatok. Ákos is biztos szeretni fogaj a helyet! :)
Gyermekkoromban mi elég sokat kirándultunk, mert édesapám nagyon szeretett kirándulni, piknikezni. Édesanyám csak muszájból egyezett bele mindig. Ő sosem szeretett kimozdulni, neki egy kerti piknik, rostonsült kajával kész kín volt. :shock: Ő inkább el akarta a flekkent készíteni a házban, amit asztalnál meg is eszünk, és aztán kimegyünk a kertbe. Én sosem értettem ezt. És most sem értem. Szerencsére én sem, a húgom sem örököltük ezt tőle. Én állandóan csak mennék, persze, ha az idő, és természetesen, az anyagiak megengednék.

NA, asszem épp eleget írtam mára, de most épp olyan hol "szezon" van. Az idő szép, d enagyon fúj a szél, így Kruisztábval ma még hanyagoljuk a sétát, nehoyg visszaforduljon a torokgyulladása, kajám van, Kriszat elaludt, én meg még pihenek, hisz tulajdonképpen ma még ünnep van. (Nálunk harmadnapját is tartják az ünnepeknek. Após ma is szolgál a templomban. Én még vasárnap sem voltam. De ez most úgy jött ki. Istvánnak meg esze ágában nem volt menni.)

Puszi, és szép napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Itt vagyok én is!! :D

Elôször is a betegeknek mielôbbi gyógyulást kívánok!

Edith:
Fantasztikus tortát kreáltál! Jó sokat dolgozhattál vele! De az örömszerzés mindent megér, ugye? Remélem Kriszta hamar rendbejön és nyugodtak lesznek az éjszakáitok is. Ügyes, hogy ilyen szépen jár már! Alida is majdnem mindig járva közlekedik már.

Etterke:
Jó, hogy megint jössz majd! Biztos nagyon jól éreztétek magatokat otthon és mindenki kigyönyörködte mahgát a nagylányotokban! Én is ezzel küszködök evés terén, Alida semmi pépeset nem eszik meg, esetleg akkor - de csak néhány kanállal -, ha valami szilárd feltétet teszek minden kanálra. Szoktam neki adni husit, vagy halat körettel, esetleg húslevest répával, azt szereti. A múltkor például a kelbimbót nem fogadta el, így még szükül a kör. Van olyan is, hogy csak almát hajlandó enni. Én általában háromszor adok neki szilárd ételt a szopin kívül és fokozatosan próbálom bôvíteni a repertoárt. Szóval husit, halat, rizst, krumplit, gabonaféléket, tojássárgáját, répát, karfiolt, ilyesmit biztos el tud szépen rágni. nálunk most az a legújabb, hogy Alida a földre dobálja az ételt. Ilyenkor következetesen megmutatom neki, hogy ki kell dobni az ételt és befejezzük az evést. Remélem leszokik róla.

Bogyó:
Gyönyörü helyen jártatok! már én is úgy kimennék a szabadba, de most megint csúnya az idô, rettenetes szél van és hideg is. Olyan jó volt egy kis zöldet látni!

Andi:
Jobbulást a gyerkôcöknek!

Kati:
Beszámolót kérünk majd holnapról! Nagyon ügyes kis kertész Joci!

képzeljétek, Alida minden nap egy újabb szót mond! ne röhögjetek, de a tegnapi a hangya volt! Mivel házban lakunk, néha be-belátogat egy hangya, ilyenkor Alida mindig üldözôbe veszi "Haanya, hánya!"-t hajtogatva. Ma pedig a hapcit mondta (háci, házi). Észre sem vesszük és a fejünkre nônek!

Most mennem kell, még nem is vacsoráztunk.
Puszi
zsuzsi 81

Jó reggelt!

Zsuzsi, nagyon örülök, hogy írtál! :) Tényleg nagyon ügyes Alida is már. Ő is (és Joci is, jaj, és Krisztián is) mindjárt egyéves! :) Hihetetlen, hogy telik az idő! Ezt mindannyiszor elmondhatjuk. Én nem nevettem, amikor írtad, hogy a hangyát mondja Alida, Krisztának is az első szava a büdi volt. :lol: :lol: :lol: Én azt figyeltem meg Krisztánál, hogy míg eleinte próbálta utánozni a teljes szót, függetlenül attól, hogy hogyan ejtette, pl. labda: ladla, most kezd áttérni az egyszótagos/első szótagos szavakra. A labdát már sokszor csak 'la'-nak mondja. VAgy a lámpa és a lába: lá. a párna: pá, pedig ezt is úgy mondta, hogy pápa. :lol: :lol: :lol: A bácsi továbbra is bápti. Most ennyi jutott eszembe.

Kati, feltétlenül számolj be a mai megbeszélésről-vizsgálatról. Remélem, hoyg majd komplikációmentesen megoldható, és főleg nagyon gyorsan. Joci legény miket produkál még? Kertészkedése óta biztos már más foglalkozást is kipróbált! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Etterke, mesélj kicsit bővebben magatokról és az elmúlt 2 hétről. Biztos vannak említésre való mozzanatok! :) :) :)

Bogyó és Zsuzsi, és mindenki, nagyon köszönöm a torta dicséretét. Valóban nagyon jó érzés, hoyg én csináltam, de rengeteg a munka így. Mindenesetre, feleennyi energiával, csak éppen valamivel több pénzzel is megoldható lett volna a szülinapozás, de szerintem most jó volt így. Atán biztos lesz olyan év, amikor majd nem lesz erőm-időm ezt megcsinálni. :roll: :roll: :roll:

Emőke, minden rendben? Rég nem írtál már! :( Van valami fejlemény a kiutazásotokkal kapcsolatban? Ha van időd, írj! :)

Andrea, remélem, Levi most már jól van! Nem jelentkeztél az este!

Kriszta, én még nem gratuláltam a telekvásárláshoz, de most megtettem! :) legyen sok szerencsétek, erőtök, hoyg felépítsétek a saját házatokat! és igen, nagyon vigyázzatok közben egymásra. :) És a házasságban amúgyis az a lényeg, hogy közös nevezőre kell jutni. Egyszer egyik, máskor a másik enged. És akkor sikerül egyetértésben maradni. Örülök, hoyg megyegyeztetek a telket illetően. Majd tényleg mutass képeket! :)
Emese visszaszokott a bölcsibe?

Mölli, örülök, hogy Ákosnak annyira bejott az autó! :) Akkor tényleg jó választás volt, és valóban megérte a kiadott pénzt! :) Használja és játsszon vele még jó sokat! :)

Mi is elmentünk tegnap és megvettük a kapott pénzből a további ajándékokat. Magamnak egy új porszívót vettem, mert az eddigi nagyon gyenge. Nem szív rendesen. krisztának pedig vettünk egy sátorszerű játszóházat, aminek van rendesen csöves váza, de az anyaga nem vászon, mint a sátraknak, hoanem olyasmi, mint amiből az úszógumi készül. A másik ajándéka egy hinta, csak még nem tudjuk felszerelni. Még maradt valamennyi pénze "neki" abból meg valami ruhaneműt szeretnék venni, talán egy vékony dzsekit, amit ezután használhat. Van még, de az nem túl ünnepies.
István ma elutazott két napra, úgyhogy hintafelszerelés egyelőre nem tudom, mikor lesz, de már alig várom, hogy Kriszta kipróbálhassa! :)

Többiek írjatok!
Neveket nem említek, nehogy valaki kimaradjon :oops: , de bizony vannak, akik nagyon régóta nem írtak! :(

Most pedig megyek én is. Szép napot mindenkinek. Az este itt esett az eső, ma még nem látom, hoyg milyen idő lesz.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Megint én vagyok.
ittvannak a képek Krisztának az ajándékáról! :)

Ez a házikó:
Kép .
És Kriszta így vette birtokba:
Kép .
Kép .
Kép Bááááááááááááá
Kép Ejha!
Kép Bááááááááááá2
Kép Kicsi nekem ez a ház,/ Kirúgom az oldalát! :D :D :D
Kép Pá-pa (=párna) :O :D
Kép :O :shock:
Kép Igen, itthon vagyok! Keresett valaki??? :wink: