Új privát üzeneted érkezett!

Nekünk Deuter Kid hátihordozónk van, és nagyon szeretjük. De a Tatonka is jó.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mi is homokozó-mániásak lettünk!!!! :P Mivel itthon még nincs kész,egy óriási vödörből homokoznak.De azt is nagyon bírják.Állítólag a húsvéti nyuszi meghozza nekik (csak valami festéket kellene venni hozzá,meg homokot bele)!!!!!
Imádom ezt a jó időt!!!! :lol: Olyan jól elfáradnak a fiúk és ÁTALUSSZÁK MINDHÁRMAN az éjszakát!!!!

Kata!
Apa visz bennünket a játszóba,de már csak bekísér ( a parkolóban nem szeretek a 3-mal egyedül bócorogni) és azt megy.Majd 1-1,5óra múlva értünk jön.Bent levetkőztetem őket és már egyedül bemennek (kivétel a Marcit).Aranyosak,mert már tudják,hova kell a cipőt,kabátot,pulcsit tenni.Így viszik a helyükre!
Lenne lehetőség arra is,hogy ott együnk,de én még nem mertem bevállalni.Talán majd ősszel!Mert ebben a jó időben nem megyünk.
Kajadobálás: ugyanúgy,mint Cat! A kaja nem játék,meg kell becsülni.Aki ledobja,az kimegy a konyhából!(pár perc múlva visszahívom,ha még nem evett eleget).Utána eszébe se jut,hanem nyújtja nekem,amikor már nem kéri.
Séta: nálunk is szigorú szabályok vannak/voltak!Eleinte csak az utcában sétáltunk.Ha nem tartották be a szabályokat,azonnal bementünk.Így ma már ismerős terepen egyedül is elmerek menni a 3fickóval.Kettő kézenfogva előttem sétál,a harmadik meg velem kézenfogva.(tisztára mint az oviban!Olyan édesek,tiszta komolyan sétálnak!)Mikor átmegyünk az úton,jobbra 2 kézenfogva,balra 1.
Szerintem ha ebben is következetes vagy,fél alatt megtanulják.A télre már szupeul fog menni.A lényeg,hogy bárkivel sétáltok,mindig ugyanazok legyenek a szabályok (pl. ha motorozunk,csak úgy mehetnek ár az úton,ha leszállnak róla,egy felnőtt kezét fogják és a motor is a felnőtt kezében van. Ha kimennek motorral az útra,azonnal elveszem és büntibe kerül a garázsba)

Lilla!
Tali nekünk is tökéletes,alternatívának jó a Mesevár.De még nem tudom,mikor mennénk-jönnénk.

Baba!
Szuper a karám!!!!

Kép

Kép
edit73

sziasztok!

Jaj lányok, tudom, hogy öregszem, de ennyire :shock: nekünk júli 22-e a házassági évfordulónk :shock: szóval erre tegnap döbbentem rá,mikor a férjem nézte a naptárt, mert nekik meg júniusban lesz érettségi találkozójuk és mondta, hogy még jó, hogy nem egy hónappal később :?
Azért remélem, hogy esetleg ügyel :P és akkor tudunk menni, vagy szervezek valami pesti programot meglepiként :P

séta: szerencsére nekünk ezzel nem volt gondunk, nem egy elszaladgálós fajták, ha babakocsival voltunk akkor fogták a kocsit, ha gyalog meg a kezemet. motorral is szépen közlekednek, ha utánakiabálok, hogy álljon meg akkor azonnal megáll, nincs gond. Így nevelési tippem sincs, nálunk ez "genetikus" :)

Evés: kaját nem nagyon dobáltak, inkább csak olyan bénán esznek, hogy a nagy rész a földön köt ki, de ezért én nem szólok, mert látom, hogy nem direkt dobják. Egyébként kutyán már én is gondolkoztam :lol:

Homokozó: annyira nem nagy sláger, kicsit játszanak benne aztán mennek tovább. Igaz, itthon nincs, csak játszótéren látják, ott meg biztos sok érdekesebb dolog is van :) Amit annyira nem bánok, így is hullik mindenükből a homok 10 perc után is :(

A játszótérről jut eszembe, mennyi hülye szülő van, (már bocs). Van itt egy nagy csúszda, elég meredek, erre egy anyuka a max. 2-3 hónapos apróságot magára kötötte hordozókendőben és lecsúszott vele. De olyan nagy lendülettel, hogy nem tudott a végén megállni és bukfencezett vagy hármat, majdnem nekiment egy fának. Szegény gyerek ordított vagy fél órát, alig bírták megnyugtatni. Még örülhet, hogy egyáltalán nem tört el semmije, kész csoda. Ugyanaznap egy dombról három 2-3 éves forma gyerkőc kismotorral teljes gőzzel gurult lefelé. Anyuka meg még büszke is volt, milyen ügyesek a gyerekek. Én azt tanítom a csajoknak, hogy dombról még csak szaladni sem, nemhogy motorral :shock:

Cat!

Sajnálom, hogy nem jön össze a cipő :( De lehet, hogy csak lassan válaszolnak :P

Baba!

Nagyon jó a karám, és tényleg olcsó volt, gyakrolatilga egy sima járóka ára.
Nem szoktunk kirándulni, így tippem sincs.
Köntösünk lehet hogy van, meg kell néznem, szerintem lesz.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Jaj, azt sem tudom már mikor írtam, de nagyon régen. Talán még emlékszik valaki még rám :) Vancsa vagyok és az iker fiaim most április 11-én lesznek 2 évesek! Nagyon jól vagyunk. A fiúk igazi jó babák nem lehet panaszom. Sajna úgy alakul, hogy bölcsibe kell raknom őket. Jár még valaki ebben a cipőben. Mit ajánlotok? Egy csoportba tegyem őket? Bár én még a bölcsiben mindeféle képpen azt tenném, hisz még olyan picik. Ez is a bajom. Annyira fáj a szívem, hogy bölcsibe kell raknom őket, de a pénz nagy úr! :( Nyugtassatok meg, hogy jó lesz nekik! Annyira egymáshoz szoktunk már, nem tudom hogy fogják viselni. REmélem semmi lelki probléma nem lesz. Most ennyit, de most már sűrűbben járok erre és újból bekapcsolódom a dumcsizásba!

Sziasztok!

Vancsa
vancsa

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni, tanulni belőle. Tegnap délután szépen gyakoroltuk a járdán, kézenfogva a sétálást, persze könnyű dolgom volt, mert apával. Egy gyerek nálam, egy apánál. Édesek voltak. Azért még várok arra, hogy egyedül....
Evésnél is be fogok keményíteni, mert már nem bírom az állandó dobálózást.

Vendelem éjszaka belázasodott, most várom a doktornőt. nagyon ritkán köhög, de az nagyon csúnya.

Edit!
Nagyon édesek lehetnek, ahogy sétálnak...

Vancsa!
Üdv itt, bár én nem ismerlek, elég új vagyok. Nálunk a bölcsi téma októbertől lesz aktuális. Szerintem mindenképp egy csoportba ad őket, legyenek együtt, hisz annyira megszokták egymást. Én hétfőn voltam lent először velük a bölcsiben, a játszóházban, persze úgy, hogy én is ott voltam. 2 szobából áll a játszóház és Vendel (ő a bátrabb), simán átment a másik szobába úgy, hogy hátra sem nézett, ott vagyok e, megyek e utána. Gergőm már félénkebb, de nagyon jól érezték magukat. Tudom ez teljesen más, mintha ott hagynám őket, de nekem ez most nagyon pozítiv élmény volt.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Babysittert szeretnék ajánlani, hátha valaki gyakorlott, ikrekkel is tapasztalatokat szerzett, megbízható babysittert keres. Mi külföldre költözünk, ezért babysitterünk új családot keres. Főleg alkalmanként vállal gyermekfelügyeletet, mi kedd-szerda délelőtben egyeztünk meg vele, de más időpontok is megfelelőek lehetnek számára.
Nekem két 22 hónapos iker kisfiam van, akiket egyedül ellátott, elvitt a játszótérre. Hamar megszerették a srácok, nagyokat játszadoztak együtt. Jelenleg egyetemista, az egyetem mellett babysitterkedik. Lehetőleg a Keleti pályaudvartól 30percen belül megközelíthető családot keres. A neve: Gyöngy Fruzsina, a telefonszáma: 06205232903

Évi
almasieva

Sziasztok!

Évi!
Jól hangzik, de sajnos mi messze vagyunk, na meg az anyagiak..., én ált. családon belül szoktam megoldani, ha sikerül.... Inkább egy takarítónő kellene, mert már nem uralom a háztartást.... Ha valaki tud olcsón.... Egyébként mennyi szokott lenni a takarítás órabére? Ezt attól kérdezem, akinek van takarítónője. Nekem kb. 3-szor takarított egy erdélyi asszony, de mivel nagyon sokat segítettünk nekik (itt laktak a tetőtérben ingyen, ruhákat adtunk nekik, amit már nem hordtunk...stb.), soha nem fogadott el semmit. Viszont gyönyörűen takarított.

Képzeljétek Vendel megint összeszedett valamit, nagyon piros torok és mandula.De legalább nem tüszős. Szörnyű éjszakánk volt, hulla vagyok. Este hűtőfürdő, életemben először. Még jó, hogy annyit írtatok róla... :D Remélem ma már jobban lesz.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

raktam fel egy albumba kinőtt babarucikat. Egyelőre csak a kisebbeket, de nemsokára 80-86-ig lesznek ruhák. Légyszi reklámozzátok az ismerőseiteknek, mert már nem férek a sok rucitól! Szerintem elég jó áron adom őket és mind jó állapotú, nem foltos vagy szakadt.

Baba, a nagyobbak közt majd Te is szétnézhetsz, van egy-két jó darab. :wink:

http://public.fotki.com/lillababy/

Takarítónő: én 4000-t fizetek egy alkalomra, szóval kb ezer óránként. de sitterkedik is, olyankor lelépek 1-2 órára. meg ha suli van, akkor is ő vigyáz rájuk. és közben ki is takarít és azért olyankor nem kér külön pénzt

na, mennem kell, mert ki akarunk menni

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata :)
Én is 4 ezret fizetek alkalmanként, ezer HUF/óra. Nekem viszont nem szitterkedik, de vasal is, heti egyszer. :lol:

Lilla :)
Szuper az album! Majd a kép alá írj mindenhová egy rövid összefoglalót a ruciról pl. Early Days 12 hós pamutkardi stb. Áttekinthetöbb úgy.

Cat
Kép
cateye

Bocs, most látom, hogy már írtál. :oops: :D

Cat
Kép
cateye

Köszönöm az takinénis árinfókat.

Kata

Kép
kateduo

Cat

Képzeld, most nem lesz szombaton turinap. :cry: Holnap rakja ki a cuccokat, mert elutaznak hétvégén. Majd meglátom, hogy le tudok-e menni gyerekestül. Hát, niytásra biztos nem és a legjobb cuccokat biztos lenyúlja "kedves barátnénk". :twisted: Azért próbálok nektek gyűjteni pólókat. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Cat,
köszi a hordozó tippet, néztem, ez a Deuter marha drága, főleg, ha az ember kettőt is kell, hogy vegyen! :shock: Igaz, hogy oltári profi a kiképzése, és biztos, hogy a szülőnek is kényelmes, de durva, hogy mi pénzt elkérnek érte!! Tatonkának már barátibb az ára, majd megnézek egyet közelebbről. :wink:

Lilla,
meg is néztem rögvest az albumodat! :lol: Néztem is pár dolgot (pizsirugikat, meg két pólót), de azokig még nem jutottál el a részletes leírásig. Amúgy a majmos-banános póló, és a rózsaszín Angel-es George azok. :wink:
Viszont a hétvégén hoz a sógornőm egy halom rucit a lányáról, majd átnézem mik vannak benne. És már van 3 szatyor az én szekrényem aljában is, amikbe mostanság fognak belenőni, dehát ki tudja megállni, ha ilyen édeseket lát... :lol: :P

Csajok, most, hogy Anna felállt, szeretnék venni neki egy jó csukát, de a babaszobán most nem sok ekkora van, ami lett volna, arról meg lecsúsztam. Ha van valakinek 18-as (11 cm belső hossz, vagy max. 11,5 cm) minőségi cipője, ami tartja a bokáját, megvenném. Még az sem nagy baj, ha fiús a színe.
Köszi, ha szétnéztek!

Kép
baba888

Baba,

Pont ma fotoztam le a gyerekek regi cipoit -24 par-. Nekik siesta cipoket vettem. Szandibol van 2db 18-as piros oldalan cicaval, de zart cipo csak bundas, mert telen hordtak.
Ha erdekel ahogy felrakom a netre kuldok infot.

Kép
pramprampram

Mármint nem a szatyrokba fognak belenőni... :lol: :lol: :lol:

Pram3 :D
Egy siesta szandink már van, de azért megnézném, mert Zsófinak kisebb a lába picit, szóval neki nyáron lesznek jók a 18-asok, és lehet Annának is még jó lesz.
Köszi!!!

És zártat még továbbra is keresek!

Kép
baba888

Baba

Pizsirugiból minden méretből van egy rakás 86-ig, sőt nemsokára a 92-t is kinőjük. 8) Hálás lennék ha megszabadítanál tőlük. :D Azok a pólók 80-86-os méretűek. :)

Van egy nagyon vagesz Superfit cipő Dávidról, kekizöld. 19-es, de ha szeretnéd lemérem a talphosszát. Abból jobban lehet látni a méretet.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Találtam egy 18-as siesta cipőt a csajszinak. Remélem még ma át tudom venni, épp a címre várok. :lol:

Lilla,
azért mérjél nekem egyet légyszi. Köszi!

Kép
baba888

Sziasztok!

Szerintetek mikor kell a cumit mellőzni? Ki hogy csinálta? Nálunk nagy sztár a cumi, ritkán tudják mellőzni, pedig már a beszéddel próbálkoznak. Nem lesznek ettől beszédhibásak?

Vancsa

Kép
vancsa

Bocsi, csak próbálom a vonalzómat beilleszteni, de nem akarja az igazságot. Lehet hogy még párszor bejövök :) :)

Kép
vancsa

És sikerült!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
vancsa

Szia Edit!

Látom, majdnem egy idősek a fiaink.

:) :) :)

Kép
vancsa

Baba

Megpróbálom a 7végén lemérni, csak elő kellene keríteni. :roll:

Ancsa

Cumi nálunk pici koruktól csak alváshoz lehet. Ahogy felkelnek, cumit elveszem. Este Niki már tudja, hogy csak 8 előtt pár perccel kaphatja meg, de mintha csak ismerné az órát, mindig akkor kezdi el mondogatni. :lol: Én őszintén szólva ki nem állhatom, ha a gyerek cumival v cumisüveggel a szájában közlekedik vagy azzal beszél. Nikinek is mondom, hogy ha mondani akar vmit, vegye ki a szájából.

Én legalább beszédhez biztos kivetetném velük. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Cat,
én megpróbáltam már szeptemberben-októberben beiratkozni, hát ugy elhajtottak, mint a sicc!!! Oda, az Ilosvaiba, annak elég jó hire van. Beszéltem vkivel telefonon, odarendeltek a 3 gyerekkel, aztán a kapuban nem engedtek be, mondván, hogy kaptak egy uj utasitást, hogy nincs lista, meg előre beiratkozás, csak május 1-től..
Szóval most a május 1 hajnalra hajtunk, hogy elsők legyünk. Nem tudok ennél többet tenni. Nagyon ideg voltam ettől!
Ha nem veszik fel őket, komolyan kiakadok, nem birom tovább itthon... már csak ez tartja bennem a lelket..
Az Orsitól ha esetleg az orvos elérhetőségét megtudod.. előre is köszi!!

Vikóka,
itt Veresen csak alapitványi van, az Árnyas utcában, szóval van némi alapitványi dij. De nem magánbölcsi, hanem rendes, annak is épült, és nagyon tetszett, ahogy megnéztük, nagyon gyerekközpontú, de semmi sallang! (nincsenek uszás és angol orák...)

Cicamica,

nem voltunk még a medveparkban... novemberben költöztünk, asszem most tavasszal nyitott ujra, nem is tudom hol lehet. Őszintén, én nem is voltam még bent a "városban" mióta itt lakunk. 3 gyerekkel, kocsi nélkül... De kertünk van, és ez a fő!!!

Edit,
hogy vagytok??
Mi még mindig taknyosan, ezt a klassz torokgyulladásos virust szereztük be, hát mi is jó betegek lettönk Tamással..

MINDENKINEK BOLDOG HÚSVÉTOT!
nettke

Sziasztok!

Megjöttünk a síelésből. A gyerekek is és mi is nagyon jól éreztük magunkat. A 718km két megálással teljesítettük.

Kép

Ha már a cipőtémánál tartunk, mi is keresünk két 14cm-es belsőhosszú zárt de felül mégis nyitott :) utcai cipőt. Privibe is jöhet, ha van valakinek.

Köszi

ui. Baba van már köntösöd? Mi kaptunk egy 74-es pirosat és kéket(kívül frottir, belül talán vékony polár?), de nem használtuk, mert volt nekik másik...

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Nettke!
Mi egyfolytában betegek vagyunk!Tele a ... vele! :evil: Most a Dávid ugat-taknyos már sokadszor,pedig terveztünk húsvétra különféle programokat.Meg szerdán menne a nővéremékkel 5napra Pécs+környékére.Közben én is elkaptam a fosos-hányós vírust,bár most a hányás elkerült (csak egy kis hányinger volt),de a másik felével küzdöttem rendesen (még most se tökéletes).
A picik jól vannak, apa meg hulla fáradt (meló miatt).
Ne izgulj a böli miatt,csak összejön!!!Ha nem,akkor is átvészeled,mert most már ott az udvar! Csomó mindent tudtok ott is csinálni: egy vödör homokkal már jót lehet játszani,lehet labdázni,motorozni.Jön a szülinapjuk, egy udvari hinta kitűnő ajándék!Egy kis felfújható medence nyárra vagy egy műanyag asztal+szék!Ezen lehet olyan dolgokat csinálni,amit ottbent nem: gyurmázni,festeni stb. Szóval az udvarra egyedül is ki tudsz velük menni,biztos jobban eltelnek a napok!

Mindjrát jövök,csak apa gályázni megy,inget kell vasalnom!
Edit

Kép

Kép
edit73

Kiliman!

Örülök,hogy jól éreztétek magatokat!Nagyon vagányak a fickók - szokás szerint - ebben a szerelésben!!!! :lol:

Vancsa!
Igen,majdnem egyidősek vagyunk!
Én 18hós korukban elvettem tőlük a cumit nappalra.Akkor úgy éreztem,elég okosak ahhoz,hogy megértsék,amit mondok a cumiról és a fogakról.Ráadásul totál untam,hogy amikor megunták a cumit,ott ahol voltak éppen,elszórták.Volt hogy 14cumiból egy sem volt a polcon. Egy pár napig nyöszörögtek,de kb. 1hét alatt megszokták.Persze ebben az időszakban nem mentünk sehova.Aztán amikor már otthon nem volt gond,elmerészkedtünk cumi nélkül sétálni,játszóházba,vendégségbe is. Ma már természetes nekik,hogy reggeli előtt leteszik a szekrényre a cumit,én pedig elteszem (azért jobb ha nincs a szemük előtt,nem irritálja őket).Délután alvás után ugyanez a menet.Enyémek csak akkor kapják meg a cumit,ha bekerültek az ágyba. Most ott tartunk,hogy a Marci és az Oli elalszanak cumi nélkül,de ha megébrednek éjszaka vagy délután,akkor kérik és már csak azzal tudnak visszaaludni.Beni még nagyon cumifüggő,ő csak az autóban alszik el nélküle.Mi az autóban sem cumizunk.Azért mert a Beni meg a Marci mögöttem ülnek (Olival én a középső soron) és ha kiesik a cumi a szájukból,menet közben nem tudom visszaadni.Így mi az autóban való cumizást is kiiktattuk.
Vannak azért visszaesések,mert ha valamelyik beteg,akkor az kaphat napközben is cumit.Ma már csak aki beteg,az cumizhat.De régebben olyankor mindhárom cumizott.
Szerintem gyerekfüggő a cumi dolog!Próbálj velük beszélni erről (tönkreteszi a fogukat -kis túlzás- nem tud beszélni,kinevetik a többiek stb.)!Ha veszik a lapot és úgy látod értik,tedd el! De ne légy ebben erőszakos,mert a cicizés ebben az életkorban még természetes más anyukák számára,pedig már nem elengedhetetlen táplálékforrás! Én azt gondolom,hogy a cumi egyfajta cicipótlék.Nem szabad lelki sérülést okozni nekik a cumi elvételével.Okos kompromisszummal meg lehet oldani.Pl.: utcán,játszótéren stb. nem,de otthon igen vagy hasonló módon.
De az is nagyon csúnya,amikor óvodás gyereknek az utcán még lóg a szájában!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla,
oké, köszi!

Kiliman,
tul.képpen még nincs köntösünk, mert Ditke ajánlott ugyan, de pár napja eltűnt. Remélem nem betegek, vagy ilyesmi!
Tudnál küldeni egy fotót róla?

Naaagyon jó ez a kép a fiúkról! Két mini-óriás a hegyen! :lol: :lol:

Edit,
jobbulást nektek!

Kép
baba888

Kiliman!
Kész vagyok a Fiaid képétől. Nagyon ott van!

Ja, mivel holnap elutazunk (szokásos ünnepi utazzunk a nagyszülőkhöz program), ezért Mindenkinek kívánok szép ünnepet, a Csajoknak sok locsolót!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Nálunk az ünnepek betegesen telnek, mint a karácsony is....., Gergő is elkapta a torokgyuszit.... :( Még szerencse, hogy a húsvéti vacsora a nagynénéméknél van ( az utca másik oldalán) így nekem semmi dolgom.... 8) Persze felválltva ugrunk át, a fiúkat nem visszük, mert még lesz 3 kisgyerek és a 87 éves nagymamám. Nem lenne jó, ha ők is megfertőződnének...., főleg a nagyim.

Kérdés: Hűtőfürdőt hány fokos láznál alkalmazzátok? És hogy mértek lázat? A fülhőmérőnk használhatatlan, mindig azt mutatja, nincs láz. Én fenékben mérek hagyományos lázmérővel, csak hát néha az olyan macerás, főleg éjszaka.

Kiliman!
Csúcs ez a fotó!!!!! Fantasztikus a szerelés! Érdeklődnék a napszemüvegetek felől? Én is akarok venni a fiúknak, persze nem a gagyi üvegeset, ami ráadásul még rontja is a szemet...., nem tudom milyet érdemes venni, na meg az ára sem mindegy. A tiétek milyen?

Kata

Kép
kateduo

Edit

Ezzel a cici dologgal azért vitatkoznék. Majd 2 éves korban már azért elég ritkaságnak számít még manapság is, hogy szopnak. Azt meg végképp mindenki furcsán nézné, ha a gyerek gondolna egyet és napközben is akkor cicizne amikor akarna, utcán, stb... Szóval a cumi csak alávshoz szerintem bőven nem okoz már ilyen korban lelki sérülést. Viszont később tutira egyre nehezebb lesz tőlük elszedni. Jön a dackorszak és akaratuk lesz- addig fognak vistani utána, míg meg nem kajpák.
Éjszakára engem egyáltalán nem zavar, hogy Niki cumizik, Dávid meg amúgy is az ujját szopja- azt meg nem lehet tőle levenni. :wink: De nappal neki se engedem, meg az alvós plédjét is csak elalvás előtt kapja meg.

Kata

Hűtőfürdőt a dokinő 38,5-nél javasol. Lázmérés: digitálissal fenékben. ez gyorsabb mint a sima. Éjjel macerás, de mikor erre van szükség vagy úgyse alszanak, vagy nagyon kómásak, akkor meg ez se hozza ki őket a sodrukból

Kell. Húsvétot mindenkinek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Asszony plázában fikuknak betettem egy kisvakondot, uh. tudok írni :)

Kata
A mi napszemüveg Baba Banz (http://www.dealtech.hu/babybanz.htm), most néztem a honlapjukat 4500ft. 0-2 és 2-5 éves kategóriák vannak. 100%-os uv védelem.
A tavalyi olaszországi nyaralásra vettük. Itthon nem viselik el, de a hegyekbe annyira erős volt a fény, hogy kérték...
Kép Kép
Baba,

A köntöst megnéztem, kínai :) szóval nem eladni akarom, nem lakunk túl messze (Üllői út vége), nézzétek meg ha erre jártok, és ha tetszik nektekadjuk.

Mi itthon maradunk a húsvétra és autótmosunk, sütögetünk a kertben és mivel most rakattuk rendbe a bicajokat, biciklizni is fogunk. Nagyon vagány sisakot vettem a fiúknak :)

Ja és a láz. Mindig én mérem a lázukat. Fenékben :?
szóval én kedvelem a hűtőfürdőt, mert nálunk a kádban nagyon jól elvannak. Ditke valamikor korábban tök jól elmondta. 36-37C víz, bele a gyerek és lehűteni fokozatosan 28-30C-ra. utána kúp vagy nurofen. Éjszaka pedig kézrátétellel mérem és mivel nekünk ikreseknek mindig van egy kontrollcsoportunk :) így eldöntöm, mit kapjon. Álltalában nurofen.

Na megyek főzni, mai menü: francia hagymaleves, rántott patiszon hasábburi, és aki mindent megeszik, kap ananászos joghurttortát :)

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman!
Jól hangzik a menű!!!!Mehetünk? :lol: :wink: Cserébe viszünk husilevest sok-sok finom saját termelésű zöldséggel,pipihusival meg kefíres lángost! És ha megeszitek,kaptok nyuszi formájú lekváros linzert! :lol:

Lilla!
Mielőtt félre értenénk egymást: én is erősen cumi-ellenes vagyok! Sőt nagyon úúútáltam,amikor szanaszét hevertek a földön a cumik! Én többek között higéniai okok miatt is igyekeztem nappalra elvenni tőlük a cumit.Meg szerintem nagyon csúnya,ha utcán,játszótéren ott lóg a cumi a már beszélő gyerek szájában (számomra olyan,mint a babakocsit toló cigiző anyuka :cry: ).
De!Ismerek olyan gyereket,aki nagyon kötődik a cumijához.Itt is vannak olyanok,akiknek 2évesen még akár többször is (éjjel vagy nappal) cicizett a picije. Akkor miért kellene erővel elvenni a cumit? Én csak azt tanácsoltam Vancsának (mivel elég keveset tudok a fiairól),hogy próbálkozzon és figyelje a reakciót. Ha egész napos sírásba torkollik a "cumi-elvétel",akkor nem hiszem,hogy van olyan ember,akinek ez megérné. De valószínűleg okos,értelmes fiai vannak és ha megbeszéli velük többször a miért-eket és persze ő maga is elég határozott,akkor menni fog!Főleg,hogy ebben a jó időben sok mindennel el lehet terelni a figyelmüket,kevesebb a lehetőség az "unalom-cumizásra".
Ja és arra is szerettem volna felhívni a figyelmét,hogy ne rögtön egész napra szüntesse meg a cumit.Mert bár mi már közel fél éve nem cumizunk napközben,de vannak visszaesések (betegség idején) és alvásnál is vannak különbségek a cumival kapcsolatban a fiúk között.
De mindettől függetlenül az sem tragédia,ha ez mégsem sikerül nekik!Mert minél nagyobb problémát csinál belőle az anya,annál jobban ragaszkodhat hozzá a pici!!!!!

Baba!
Köszönjük!

Kata!
Jobbulást nektek!

Lányok és Kiliman!

MINDENKINEK KÍVÁNUNK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET, LÁNYOKNAK SOK LOCSOLÓT,FIÚKNAK SOK HÍMES TOJÁST!

Edit+a fiúk

Kép

Kép
edit73

sziasztok!

Este mindenkienk írok, most csak Babának üzenem, hogy élünk és virulunk, csak én vagyok elhavazva, de este küldöm a képet a köntösről, nem felejtettem el :) Bocs az eltűnésért (pirulós vigyorka :) )

Ditke
ditke62

Edit

Egyetértünk. :D

Meme

hol vagy?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja! Kiliman: nagyon jók a képek. Azért irigy nem vagyok- uuutálom a havat! :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)
Nagyon édesek a fotók!:)

Cumi témában valószinüleg mi itt negativ rekordot tartunk.... :oops:
Én ugyanis decemberben vettem el Tőlük a cumit - októberben már 3 évesek voltak - és azért akkor, mert a két ünnep között egy utazás kapcsán egy ágyban aludvam velük és nagyon rossz volt hallgatni egész éjjel a cuppogásukat, illetve fárasztó volt többször is megtenni a cumitúrákat, mikor kiesett a szájukból. Egyszerűen azon gondolkodtam, hogy valószinüleg kicsi már a szájukba a gumi és ezért potyog ki állandóan ill. ezért cuppogták folyamatosan. Féltettem a fogukat is igy egyszerűen eléjük álltam dec.végén, hogy félek elferdülnek a fogaik ha tovább cumiznak (már jó régóta csak alváshoz volt cumijuk) és nem akarom, hogy csúnya legyen a mosolyuk. :) Gergő gond nélkül odaadta, Lilcike pedig néhány napig minden lefekvéskor nyafizott érte de aztán ez is elmúlt :) Ekkor vettem elektromos fogkefét Nekik, hogy ezzel is az alaposabb fogmosásra buzditsam Őket és ennek nagyon örülnek azóta is :)Ők értelmileg egész biztos, hogy teljesen megértették az okot :)

Mindenkinek Nagyon Kelemes Ünnepet kivánunk és gyógyulást a betegeknek :)

Puszi:Doris
doris

sziasztok!

mondtam, hogy vagyok, csak későn. Illetve korán :shock: :lol:

Úgyhogy csak rövden:

Kiliman!
Bámulatosak a fiúk :) A hó miatt nem irigykedem, de a kikapcsolódás miatt igen :)

cumi: én vagyok a fehér holló, én egyáltalán nem adtam nekik, mivel sokszor láttam nagy gyerekeket is cumival a szájukban és ez nekem nagyon nem tetszik, így gondoltam ha nem kapnak nem kell leszoktatni őket :) Nekem bevált :wink:

lázmérés:
a digitális fülhőmérők cart se érnek. Olyan pici a fülük a pockoknak, hogy nem látja rendesen a dobhártyát, márpedig ezeknek az a lényegük, hogy az ott áramló vér által kibocsátott hőt mérik. Ha nem tudjuk eléggé bedugni, ráadásul nem csak bedugni kell, hanem a fület kicsit meg is kell húzni, hogy jó szögben menjen be, akkor mindig kevesebbet mér, nem megbízható.
Szerintem digitálissal fenékben, vagy nappal én már hónaljban szoktam, olvassuk a mesekönyvet és közben megmérjük.
Hűtőfürdő szerintem attól függ milyen a gyerek. Nekünk mindig azt mondta a profunk, hogy a lázcsillapítás tüneti kezelés, akkor figyeljük is a tüneteket. Ha valakinek már 38-nál elesett, nagyon bágyadt agyerkőc, akkor felesleges megvárni a magasabb lázat, akkor csillapítani kell, ha a gyógyszer nem hat akkor fürdő. De akinek agyerkőce vígan rohangál 38.5-nél is annak nem feltétlenül kell. Én szeretem a hűtőfürdőt, mert jól elpancsolnak benne, de ha nem muszáj, nappal vagy az éjszaka kellős közepén nem fürdetek. Akinek meg már volt lázgörcse a gyereknek az tudja hogy hány foknál jön elő nei, akkor meg kell előzni és már hamarabb hűtőfürdőzni kell.

Edit!

Jobbullást nektek!

Enyire futotta, megyek aludni.
Mindenkinek kellemes húsvétolást és épp annyi locsolót kívánok, amennyit szeretne :)

Ditke
ditke62

Kiliman,
köszi, Ditke küldi nekem a köntöst. :D

Kép
baba888

Sziasztok!

Ma értünk haza Gyuláról. Végre igazán tudtam pihenni, gyermekeim, s férjecském ill. tesóm és családja biztosította. :wink:

Mindenkinek:

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!

Kép

Meme
szinta

Sziasztok!

Doris!

Amikor a cumi elvételének lelki hatásairól beszéltem,többek között rátok is gondoltam!Szerintem ti az elmúlt 1-1,5évben nem voltatok abban a helyzetben,hogy még a cumitól is megfoszthasd a gyerköcöket!
Per pillanat én is a drasztikusabb megoldás mellett tenném le a voksom,mert a Beni az elmúlt 6 hétben 8cumit rágott szét.A legutóbbit 2 nap alatt (apja péntek reggel hozta nekik).És hát az Avent nem tartozik az olcsóbbak közé!!!! :cry: Meg szerintem ez is azt mutatja,hogy már nem az igazi funkcióját tölti be. Szóval még rágom a "kefét" az ünnepek alatt,aztán lehet,hogy rászánom magam és lebeszélem őket róla!!!!
Már csak egyetlen gondom van: el akarom velük (újra) kezdeni a bilizést! Hátha most sikerülne! (1hónappal ezelőtt még nem voltak hajlandóak ráülni)

Ki vagyok akadva!!!!Anyósom megint hozta a formáját.Közölte,hogy ő délután odaadja a húsvéti ajándékot.De!!!! A Dávidnak nem vett semmit,mert ő már nagyfiú! :cry: ( Dávidnak nagyon rosszul esett,alig tudtam kimagyarázni)Majd ha meglocsolja holnap,kap pénzt( :cry: ) meg csokit. Így felvonult 3 szőrös báránnyal meg egy halom csokival.Direkt megkértük,hogy csak egy pici csoki nyuszit vegyen nekik (nem ehetnek csokit,mert a Marci meg a Beni allergiás a kakaóra).Ha nagyon édességet akar,vegyen nekik kekszet.A bárány meg olyan utálatos,tele van a szőrével a lakás.Az amúgy se világos (sötét mahagóni) padlónkon totál meglátszik a fehér szösz.Hullik mint ősszel a falevél!!!!Pedig még nem is játszottak vele!BRRRR!Érdemes volt takarítanom! :cry: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Meme!
Örülök,hogy sikreült pihenned!Akkor a csjos-szakasz most kisimultan várhatja a locsolókat!

lázmérés: én sosem mértem fenékben,mert irtózom tőle!Valahogy olyan rossz érzést vált ki belőlem! Kézrátétel nálam mindig bejön.Illetve én a tarkón szoktam nézni.Amíg kicsik voltak,ráfektettem az alkaromra és már tudtam is,mi az ábra.Most már úgy mérünk lázat,hogy beültetem az ölembe,a gyerköc bal hóna alá beteszem a hőmérőt (van digit is meg hagyományos 2perces) és a jobb kezemmel átnyúlok a jobb hóna alatt,leszorítom a kezemmel a bal kezét.Így a gyerkőc jobb keze szabadon van.Abban megkapja a lázmérő tokját,azzal játszhat,meg olvasunk közben.

Mindenkinek további szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Kiliman!

Csak egy gyors kérdés: meglestem a napszemcsit az általad javasolt oldalon. Valszeg én is beszerzek egy párat, de előtte azért annyi kérdésem lenne, hogy szerinted mennyire strapabíróak? Ok, nem arra gondolok, hogy meg lehet-e taposni, de mondjuk szerinted mennyire könnyű eltörni? Ha Bencuskám jó erőben nekiáll hajlítgatni, akkor már törik is? Köszi a véleményed.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Az én fiaim az apjukkal már reggel óta locsolkodnak. Hála az égnek a család egy kerületben lakik, így bicajjal mentek. Mármint apa, a fiúkat meg az utána kötött riksában szállítja. Imádják, én is rendszeresen közlekedem vele.
Én már tuti nem hervadok el, mert már sokan megöntöztek, remélem nőtársaim is ugyan ezeket mondhatják el.

Sziasztok

Kép
vancsa

Megint én. Kezdő vagyok. Ezen a vonalzón nem autómatikusan változik az életkor? Ha nem, hogy tudom megtenni?

Kép
vancsa

Sziasztok!

Már picit jobban vagyunk... Jobban mondva, már csak hőemelkedésük van a fiúknak, illetve ha vizszintesben vannak, akkor köhögnek., remélem most már hamar meggyógyulnak.
Köszönöm a lázmérős infókat. beszereztem egy digitálisat és fenékben mérek, nagyon jó gyors. Kimondottan élvezem így a hőmérőzést... 8)

Vancsa!
A vonalzó magától változik.....
A riksátokról nem tudsz képet küldeni? Hol vettétek? Apa már tavaly óta ilyesmin gondolkodik, de még nem jutottunk el a vásárlásig.... A két fiú megmarad benne?

Kata

Kép
kateduo

Vancsa és a többiek, cumi-téma :P

Szerintem mi is az extra cumis kategóriába tartozunk, mint Dorisék. :P De nálunk csak Samu az aki nagyon ragaszkodik a cumijához, és nem tudjuk elvenni tőle. Tipikusan az az eset, amit Edit is leírt, hogyha elvesszük tőle a cumit, akkor egyszerűen nem foglalkozik semmivel, csak zihálva ordít. Én 18 hónapos korukban meguntam, hogy ott lóg a szájukban, és nappalra elvettem tőlük. Persze tavasz volt, sok kinti program, és nem unatkoztak. De a bölcsivel visszaestek, mert a beszoktatásnál megkapták a cumit, hogy valamivel vigasztalják magukat. (Vancsa, ezért nem éri meg elvenni, ha bölcsibe mennek a kölkök). Ott elég sokan cumiztak a beszokó gyerekek között. Utána ott is elvették tőlük, de azért az 3 hónap volt mire sikerült.

Ez eddig rendbe is lenne, mert engem nem érdekelne, hogy alváshoz kérik, meg ha betegek, de sajnos Samunak rendszerint 2 havonta kisebesedik a szája tőle, és a doktornő azt mondta, hogy jó lenne elvenni tőle. Megbeszéltük vele, hogy a nyuszi hoz helyette egy autót és elviszi a babáknak. Na de itt akkora égi háború volt, hogy Samu 2 óra ordítás után összehányta a lakást, és belázasodott. :cry: :cry: Szóval ez az az extrém eset, amikor azt mondtam, hogy engem nem érdekel ki mit mond, jöjjön ide és vegye el tőlük.

Beszéd közben sosem cumiznak, kiveszik a szájukból, és játszóra és egyéb helyre életükben nem engedtem nekik vinni, de ott nem is igénylik, mert el vannak foglalva. Ez inkább ilyen unaloműző pótszer. Mondjuk jobb mint az ujja, én az ujjszopást jobban utálom, de nem bánnám, ha ezt is elhagynánk, és benne van a nyári tervben.

Ja és nekem olyan hasfájósok voltak a fiúk, hogy akkor a doktornő tanácsára adtunk cumit nekik, és tényleg bejött, így ma sem tenném másként. 8)

Jobbulást! :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A változatosság kedvéért én is beteg lettem! Ez szörnyű!!! Amig nem voltak a fiúk, addig évente kb. 1-2-szer voltam beteg, azóta, meg már nem is tudom hányszor....szülés óta katasztrófális az immunrendszerem. :cry: :cry:

Cat!
Ne haragudj, de a párommal annyit nevettünk Samu cumis storyn.... 8) , a fiaid 1 évvel idősebbek és figyelem, hogy mi vár még ránk...., talán kínunkban nevettünk..????? :wink:

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Mi is lázasan.... Dávid szombat délután kezdte és tegnap délután már nem volt neki, erre reggel Niki ébredt lázasan. :evil: Lehet az ilyesmit interneten keresztül elkapni? -elég ha csak beszélünk róla?!! :roll: Remélem holnapra nála is elmúlik....

Azért nem töltöttük otthon unalomban a hétvégét: tegnap dédmamáztunk, ma pedig Budai hegyek- kisvasút, hátihordozó és kis séta a vadasparkban. Végülis más bajuk nem volt, itthon se feküdnének hiába lázasak, akkor meg minek maradjunk itthon? Így is nagyon jól elvoltak, élvezték a programokat.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Megvagyunk, de most nagyon zűrös az életünk. Majd írok később bővebben.
Betegeknek jobbulást kívánok. Mi éppen kilábalóban, legalábbis remélem. Pénteken adott a falusi orvos anyunál antibigyót a gyerkőknek, de felülbíráltam. Sztem anélkül is szépen javulnak. Remélem nem kiabálom el.
Most éppen Pécsen vagánykodunk.

Puszi mindenkinek

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Lilla,
te még nem írtad meg, hogy milyen hátihordozótok van, ugye? :wink:

Ma voltunk délután kirándulni Pilisszentléleknél, a csajok kenguruban. Utoljára október környékén voltunk így, de akkor még picik voltak, nem nagyon értékelték. Hát ma mit műveltek! Mindkettő végig röhögcsélt, gagyarászott, be nem állt a szájuk, majd' megzabáltuk őket!! :lol: :lol: Én vittem Zsófit, mivel ő a könyebb, és velünk volt a kutyánk is, imádják nézni. Na ahányszor Madzag elszaladt mellettem Zsófikám kiugrott a bőréből, dumált neki, kacarászott.
Mondjuk tudtam, hogy nagy a szerelem, mert itthon is mindig odamászik a terasz ajtóhoz, és csak néz kifelé, hogy a kutya mit csinál. :D

Kata,
jobbulást!!

Nálunk csak Anna cumizik, Zsófit abszolút nem érdekli. Anna is, ha elvan valamivel foglalva, akkor nem kell neki a cumi, csak ha nyűgös, álmos, bánatos valamiért. Hát nekem még van időm...

Kép
baba888

Jobbulást neked is! :D A cumi sztoriról elég sokat tudnék mesélni neked, röhöghetnétek rajta nyugodtan, mert ez kabaréba illö. Sajnos nálunk az van, amit Edit is leírt, hogy a hülye rokonság és a dokik nyomására túl sokat foglalkoztunk ezzel a témával, és Samu annál jobban ragaszkodik hozzá. A játszón a múltkor meséltem a barátnömnek, hogy a nyuszi el fogja vinni a cumit, és hoz helyette autót. A barátnöm odahajolt Samuhoz, és mondta neki, hogy a cumi csak babáknak való, nem nagyfiúknak, oda kell adni. Mire Samu röhögve mondta, hogy "Én Samu baba vagyok" :lol: :lol:

Bezzeg az autót bezsebelték a nyuszitól, a cumi meg maradt, mert csak estére ment le a láza a kölöknek. Ma semmi baja nem volt, ment bölcsibe, és reggel simán letette a cumit arra a szekrényre ahová szokta. A bölcsiben már egyáltalán nem kapnak cumit, alváshoz sem, helyette belépett 1-1 maci a képbe, amihez persze Samu jobban ragaszkodik. Mindenhová hurcolja Micit, aki elég jól türi a kiképzést, csak én nehezen, ugyanis Mici hófehér, és mindig tiszta kosz. :shock: :D

Lilla :)
Jobbulást a kölköknek!

Baba :)
Nagyon jó neve van a kutyának! Madzag :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?