Új privát üzeneted érkezett!

Sziaszok!
Csak gyors bejelentkezés. Még egyben vagyok. Ma voltam nstn semmi fájás. Lehet, hogy a szerdai hideg front majd beindítja, de lehet, hogy kibírom még nyusziig.

Csirkesz! Jobbulást nektek!

Tontica! Gratula a csöppségekhez! CSak így tovább szépen növögessenek, és hamarosan már érted szurkolunk. :lol:

Többieknek mukk. :D

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!

Drukk a babához! Nem is olyan erős a front mint írták:)

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Még mindig egyben, tényleg nem volt erős a front. Remélem a nyuszi már meghozza Melcsit, már szeretnék túl lenni rajta.

Redtike! Gratula a szobatiszta nagyfiúhoz! Sajna Viki még mindig nem hajlandó bilire ülni. :cry:

KépKép
Kép
moszmota

Hali!

Csak sopánkodni jöttem be, meg Moszi esetleges gólyahírére...

Moszi :D Megy a drukk, hogy nyuszi hozzon nektek kistesót!!!!

Rövid helyzetjelentésem csupán arról szól, hogy tele a búrám. Kölkek immárom két hete göthösek, nem vásnak ki ebből a fránya takonykórból és köhögésből. AB sem segít, de azt hiszem nélküle sz*rabbul lennének.
Most indulok B-vel kórházba, mert ősztől számítva legalább 15x befulladt, és megmutatom egy gyerekpulmonológusnak, hátha mond vmi tutit.
Ráadásul B ma reggel óta hasmarssal is küzd, úgyhogy tényleg jöhetne már vmi egészségesebb időszak.

Remélem mindenkinél távol maradnak a vírusok és bacik!

MUKK - szóltam :D

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Moszi
Drukk a mielőbbi gyors és könnyű szüléshez :)

Csirkesz
Hát ez nem hangzik túl jól! Hogyan szokott fulladni B? aszmatikusan, vagy krupposan?
majd írd meg mi volt.
Jó vagy kismama?

Reditke
gratula a pelusmentes B-hez :lol:

mi megvagyunk, semmi extra, holnaptól vidéken vagyunk húsvétig.
úgyhogy mindenkinek KHÜ!

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, remélem megérkezik Melcsi a nyuszival. :lol:

Csirkesz! Nektek sok-sok egészséget hozzon a nyuszi a tojások mellé. Rátok fér. Remélem már jobban vagytok.
Múltkor írtad hogy előjött az "aranyos" problémád. 2 napja én is szenvedek vele, és az áltad említett gyógyszertári kence nekem sem jött be. Ma vettem egy gyíógynövényest: vadkegesztenye, körömvirág, kamilla összetevős, és már viszonylag jól le tudok ülni, és fel kelés sem okoz nagy problémát.

Ha holnap nem jövök, akkor mindnekinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk: Viki, Gyöngyi, a pocakból Melcsi, és Gbai a párom

Kép

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen a gratulációt, ma láttuk is 1 cm nagy bébinket! :) Dobogott a kis szíve! :) Még mindig alig tudom felfogni és kicsit lelkiismeret furdalásom is van, mert a nagy rohanásbannem tudok vele annyit foglalkozni, mint annak idején Márkkal.
Többgyermekes anyukák, ti hogyan oldottátok meg az emelés kérdést? Mert ugye nem nagyon lenne szabad, de sokszor elkerülhetetlen, hogy az ember ne vegye föl, emelje meg a nagyobbat.
Reggelente kisebb rosszullétek vannak, de nem olyan vészes. 1 napom volt nagyon gáz, meg feltűnő, hogy egész nap többet eszem, de szerencsére csak férfi kollégáim vannak és nekik ilyen nem tűnik fel. :)

Ennyit rólunk.

Moszi,
drukk a gyors és könnyű szüléshez! Kíváncsi vagyok majd a beszámolódra, hogy volt-e változás a kórházi ellátás, légkör terén.
A legújabb álláspont szerint nem kell kerületen kívülinek sem fizetnie, de ki tudja meddig van így.

CSirkesz,
jobbulást nektek, remélem B-nél azért nem lesz semmi komoly.

REditke,
őrület, hogy tényleg létezik ez az egyik napról a másikra szobatisztaság! Legalább kevesebbet kell pelusoznod! :wink:

Tontica,
nagyon szépen növögetnek a babák! Meg akarjátok majd tudni a nemüket?

Liv,
rég jártál erre, jól vagytok?

Mindenki másnak mukk! Nagyon szép Húsvétot kívánunk, meleg időt, sok csokitojást!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek!
Ápr rendelet, kídérlet, azt mondta a szülésznő, és kb júl 1-től lesz nagy változás. Majd kiderül.
Én Vikit ma is felemelem, ha kell. De igyekszem leülni és úgy ölbe venni. Sokszor bújos Viki, de megértette, hogy anya nem bírja mindig megemelni. Szerintem megértik ők, okosak, csak fokozatosan kell rászoktatni őket.
Melcsivel én sem tudok, most annyit foglalkozni, mint szeretnék,de remélem ha kibújik ez majd változni fog.

KépKép
Kép
moszmota

Macsek :D

Én még nem is voltam dokinál...
Gratula az 1 cm-es bébihez :D
Botit én anno végig emelgettem Csengi-pocakkal, és egy nappal sem szültem előbb. Mondjuk a bevásárlást nem én cipelgettem. Szerintem hozzászokik a nagy pocak is ,mert ahogy nő a pocakod, úgy változnak a mozdulataid, óvatosabban emelsz, Márk pedig nem fog hónapról-hónapra kilószámra gyarapodni. Ettől ne félj!
A pocakbabáűra meg sajna tényleg kevesebb idő jut bent is, kint is, de szerencsére a tesó ingert képez, így ugyanúgy fejlődik, mintha egyke volna ő is, épp csak van tesója. Okos a természet :lol:

Moszi :D
Úgy tűnik, hogy hármasban lep meg titeket a nyuszi :D De legalább izgalmaktól mentes lesz a Húsvét :lol: Egyébként is van még 10 nap, hova sietsz???

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!
Én a holnapi naptól várom a nagyeseményt. :lol: Már anno ezt néztem ki dátumnak, már pár nappal ezelőtt azt álmodtam, hogy szombaton szülök. De majd kiderül, hogy mi lesz belőle. És egy napon születni a nagypapával (igaz nem vér szerinti, de nem az nem lényeg) nem sokak mondhatják el.
Sietség: már van miért, mert már sokszor fáj, ha mozog. Furcsa ezt érezni, mert Vikivel ilyen nem volt. Pedig csak a kezét mondítja meg szegénykém, de néha olyan rosszul sikerül, hogy már fáj. :? Ezért lenne a nagy sietség, és mert nagyon kíváncsi vagyok arra a pofira, amit UHon nem mutatott meg. :lol:

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Bocsánat, ismét csak visszaolvasás nélkül, csak nem tudom hogy a hétvégén eljutok-e ide, ezért biztos ami biztos:

Kép

Lili, Macs és Aptyúk
maccs

Békés,kelleemes ünnepet!Jó pihenést!Lányos anyukáknak és csemetéjüknek kívánság szerinti mennyiségű locsolót!
Az én lányaim nagyon várják,de erős a gyanúm,hogy az ajándék megkeresése az udvron jobban mozgatja a képzeletüket!
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Ezúton szeretnék MINDENKINEK Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni!

Viola és családja
h_viola

Macsek, itt vagyok, igen, köszi, olvasok ám, csak erőm kicsit fogytán, két vizsgám lesz a jövő héten, nem nagyon tudom utolérni magam...
Én is gratulálok neked, és persze Csirkesznek is.

Kellemes ünnepet kívánunk mindenkinek.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Csirkesz, Macsek, gratulálok pocilakókhoz :)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Van egy tökjó gyerekrádió a neten: http://tokmagradio.extra.hu
Hallgassatok bele!
edi2

Sziasztok!
Úgy tűnik a nyuszi sem hozza meg Melcsit. :?
Pedig alakulnak a dolgok, de csak nem akar kibújni Melcsi, pedig már várjuk.
Ma már voltak fájásaim, de abba maradt, pedig meleg zuhany után még jóval voltak fájások. :cry:
Majd jelentkezek még.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Gondoltam bejelentkezek, hogy még mindig egyben. :cry: :wink: Így duán újra NST. Reméltem, hogy ez már kimarad, de már csalnak az ösztönök. :x

Hogy teltek az ünnepek?

Nekünk nyugisan, pihisen, és várva Melcsit. :roll:
Tegnap voltunk Budakeszi vadasparkban. Mivel nem tudtunk autóval lemenni a parkolóig, mert annyira bedugult a pici út, így 10-15 perces séta a bejáratig, és vissza. Viki nagyon élvezte. Én már kevésbé a visszafelé utat. Már nem nekem találták ki a hosszú sétákat. De ennek ellenére Melcsi még nem akart kibújni, pedig szerintem felért az egész vadasparki séta egy jó lépcsőzéssel. És más módszert is bevetettünk, ami Vikinél nyerő volt a szüléshez, de Melcsinél nem jött be. Így várunk.... Remélem hamar szülök, mert apának 19-én el kell utazni 1 napra , és jó lenne nem akkor szülni.

KépKép
Kép
moszmota

Moszi :) gondoltam benézek mi újs, hátha nem nekem sms-eztél. De látom megvártál, hogy visszaérjek a net elé vidékről :lol:
Szombatot mondtál, nem?! Hát akkor lehet hogy most szombat. Ne rohanj, élvezd ki az 1gyerekes létet :shock: :lol:

Csirkesz :) mit mondott a pulmonológus? milyen vizsgálatok voltak konkrétan?

Nálunk is gödhösség, de szokás szerint megint szegény kissebbikkém. Eddigi rövidke életének 7. antibiotikum kúrája, úgyhogy be is jelentkeztem jövő hétre a kardiológiai intézetbe, mert az volt anno a dokinéni kikötése, ha sűrűn felsőlégutis beteg, akkor korábbi kontroll, mert akkor lehet előbb műtik. Várom már nagyon mit mondanak, mert ez durva, hogy antB kúrából antiB kúrába.

Nálunk volt nagy locsolóvers mondás meg locsolkodás, és persze 2 nap csokizabálás (bár én próbáltam csökkenteni a mennyiséget, de úgy látszik nagyik elenében nem sikerült :twisted: ), így ma reggel napközbenre szobatiszta nagyfiam sírva kakilt egy gombócot és megértette, hogy ezért nem eszünk soha csokit.

Macsek :) gratu az 1 cm-eshez.

Pocakkal kevesebbet foglalkozás témát Csirkesz jól összefoglalta. Én sem tudok nagyon mást hozzáfúzni, a tesó mindenért kárpótolja a második szülötteket (a nevelésüket is intézi testi fenyítés formájában :roll: )

Ma beiratkoztunk az oviba, várjuk a csodát (hogy felvesznek-e).

Most mennem kell.
Mindenki másnak MUKK.
Még egy kérdés, ha jókedvű és aktív a gyerek, de van egy kis láza, ilyen szép időben (annyi fok van kinn mint a lakásban) ugye simán ki lehet vinni?
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Redtike!
Én nem akartalak megvárrni, csak Melcsi. :lol:
Én szerettem volna, ha szombaton indul be, vagy legalább a hétvégén, de nem jött össze, bármit tettünk érte. :oops: :lol:
Vasárnapra vagyok kiírva, de már nagyon nehéz. Már várom, hogy a +10 kg, a szokásos "itt fáj-ott fáj" elmúljon.
Ráadásnak úgy tűnik, hogy Viki megfázott. :(
Ma voltunk NST-n, de semmi. :( Nagypapa szerint holnap este indulnak be a dolgok. Remélem, mert jó lenne már túl lenni rajta, pláne, hogy egyedül leszek bent 97%-ig. :cry:

Jobbulást nektek!

Oviba íratkozás???? Úgy tudtam, az egységes országosan , és máj 7-től lesz.

Mennyi a kisláz? Szerintem 38,5 alatt egy kis séta, ha van ekdve hozzá nem árthat.

KépKép
Kép
moszmota

Szóljon nagypapából a próféta!!! Fel a fejjel, már kevesebb van hátra, mint egy hét! Az érzést ismerem, én a végén már se ülni, se feküdni, se állni nem tudtam anélkül, hogy Cs vmely végtagja ne lógott volna ki vmelyik bordám alól :lol: Aztán amikor beindult a menet, első "éreztem vmit" jeltől számított 4,5 órán belül megvolt a csajszi, úgyhogy ha egyedül is kell szülnöd, nem kell sokáig magányoskodnod :D Melcsi jön, és leheveredik a mellkasodra :D

Reditke :D
Pulmonológus csak meghallgatta a mellkasát, meg tökre körbekérdezte a szülői allergiákat, és azt, hogy B milyen gyakran fullad, az hogy zajlik, milyen gyógyszerre hogy és milyen gyorsan reagál, stb... Aztán írt fel egy szájon át esténként beszedős rágótablettát (szerencsére cseresznye ízű, így nem kell erőltetni a megevést). Most azt szedi. Amikor egy hete elkezdte szedni, akkor egy kicsit még sípolt a tüdeje, azóta meg tökre tünetmentes. Remélem használ...

Húsvét nálunk dettó, annyi különbséggel, hogy nem volt kőkemény a kakagombóc, csak fekete :P :lol: Ma nehezen viselték, hogy vége annak az időszaknak, hogy még reggelire is csokit lehet zabálni, de végül is nyertem.
Ha a gyerekek nálunk nem hagyják el magukat, elevenek, akkor én viszem őket a szabadba akár 39 feletti láz esetén is. Soha nem a láz mértékétől, hanem az általános közérzettől teszem függővé a sétát. Ha elfekvős, akkor szobában maradunk, ha eleven, irány a szabadba.

Ma Aptyuk elhúzott Prágába, úgyhogy enyém az aprónép pár napig. Meg persze tanulnom kellene, meg vasalni, meg rendet rakni, meg mosogatni, meg... De úgy döntöttem, ma este nekem is kijár egy kis pihi, aztán max megbukok, gyűrött szerkót veszünk fel, átesünk a játékokon, és addig vesszük elő a szekrényből a tiszta tányért, amíg a készlet tart :lol: :lol: :lol:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Moszi :)
itt ülök a gép előtt, úgyhogy ha nagypapi jóslata bejön egyenesben tudom nyomni a híreket, de eddig semmi..... :)
csak +10 kiló?! Királylány vagy, az egyáltalán nem sok (így kívülről dumálva) :lol:
Vikinek jobbulást! Remélem tényleg nem lesz komoly, csak egy kis ilyenkor nem ritka gyorsan könnyen megfázós taknyolás.
Nálunk most van a beiratkozás és június közepén lesz a kiértesítés, hogy felvették-e.
Nincs láza semennyi, hőemelkedés sem, csak elméleti volt a kérdés.

Aprónép koordináló Csirkesz :)
Na ez a cseresznyés cucc ez akkor jó, csak aztán nehogy kislegény majd akkor is köhögést meg sípolást imitáljon amikor nincs is semmi baja, csakhogy kapjon "cukorkát". Nálunk Bálint műköhög, hogy homeos édes bogyókat szopogathasson :wink:

Többiek merre?????!!!!! :evil:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Még mindig 1ben. Nagypapa jóslata nem jött be. :cry:

Csirkesz! Én is ebben reménykedem, hogy ilyen gyors szülés lesz. :)

Redtike! Igen szerencsére csak +10, de szoptatás óta fenn maradt +7-hez ez már sok a szervezetemnek.
Viki jobban van, csak tegnap reggel a köhögés miatt hányt is, így szülés előtt mgé gyorsan doki, hogy nyugodtabb legyek, és kiírta a hétre, nem megy bölcsibe. Kicsit fárasztó így nehezen mozogva őt is szórakoztatni, lefárasztani, de egyelőre jól megy. :wink:

Megyek, mert Viki egyszer voltozni akar.

KépKép
Kép
moszmota

Halihóóóó!

Ovi beiratkozás nálunk április 2-3-a volt. Szomszédnéni már megsúgta, hogy B bekerült a csoportba. Úgyhogy a nagyja letudva, már csak szobatisztának kell lennie :shock:

Eladtam a kocsimat :D :cry: :cry:
Örülök, mert másfélszeres áron sikerült, mint amennyiért a szalon beszámította volna. Szomorú vagyok, mert az apumtól vettük, és ugye az érzelmi szálak erősek...
Az új, egy Xsara Picasso lesz diesel motorral, bordó színben. Kell egy olyan autó, ahol 3 teljes értékű hátsó ülés van. Ugyebár a család gyarapodik, el kell férni :lol: :lol:
Ha minden igaz, 10 nap múlva újra autó tulaj leszek.

Én is vártám percről-percre a megváltó szülést :wink: Aztán mikor úgy voltam vele, hogy Cs tuti bent akar maradni, akkor napra pontosan mégis csak megérkezett. De az utolsó napok összes kínját (kezdve a hajamig felszökő gyomorsavtól, a lágyékomba bokszóló mancsokon át, a bordáim közé irányított rúgásokig) nem kívánom senkinek.
Viki meg még "túráztat" egy kicsit, hogy értékelni tudd a kórházban egyedül töltött napokat :lol: :lol: :lol:

Szerencsére B még nem ennyire fifikás :lol: Nincs direkt köhögés. Ellenben direkt hányni, meg direkt böfögni időnként megpróbál :shock: Szerencsére egyiket sem sikerrel.
Miért hiszik az a hapsik már ennyi idősen, hogy női társaságban hányni és böfögni megnyerő????? :shock: :shock: :lol: :lol: :roll: :roll:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz :) ez sima genetika, hacsak nincs előtte valami jó példa :lol: :lol: mint ahogy az is genetika, hogy Bálint kikéri magának, ha azt mondom pl. gyere megmossuk a kis fütyidet (pusztán kedvességből használva a kis szót). Mindig felháborodottan megjegyzi, hogy nem kicsi hanem naaaagy (vagy elszálltabb pillanataiban azt mondja hogy hatalmas) :roll: őrületesek, de szórakoztatóak ezek a pasik nagyon.

Tényleg, ha már pasi téma. Fiús anyucik, nektek is férfias zavartsággal, de annál nagyobb lelkesedéssel lesi a fiatok a ciciteket, feneketeket és próbálja amikor csak lehet megfogdosni?! Mert nekem Bálint nagyon. És mondogatja, hogy de jó kis popsid van :lol: pedig esküszöm, azért nem szokott ember a fiúk előtt agybafőbe tapperolni :oops: :lol:

Még mindig Csirkesz :) és jól elfér a 3 ülés a Picassoban? Mert nekem Renault Grand Scenic-em van és passzentos a 3 ülés (2 ülés + 1 hordozó) - mielőtt még bárki gratulálna hármaskához, csak akkor volt így, amikor új ülést vettünk, de a visszaúton a hordozót is haza kellett fuvarozni :wink:

Moszi :) Vikinek jobbulást, neked kitartást és babaindító energiákat mostmár.......

Többiek? Tessék csatlakozni, mert itt kialakult a Csirkesz-Moszi-Reditke triumvirátus és jó lenne, ha jönnétek ti is!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke:)

Nagy kópé Bálint fiad:O Taperolás, a fiúk kicsit szerelmesek az anyjukba, szerintem ilyen kis korban normális :D
Azért mi sem megyünk a szomszédba "érdekes" mondatokért:
pld:Gyere te kis puncis (a boltban mondta legutóbb) alig égtem :oops:
Sajnos a káromkodás is megy, erről annyit hogy nem tőlem hallotta, amúgy az oviban még tanul majd hozzá ezt azt :evil:

Moszi:)

Most nehéz lehet a meleg miatt is, kitartást még egy picit, és gyors, könnyű szülést.

Csirkesz:)

József Attila szindróma ismerős : Hagyja a dagadt ruhát másra :lol:
Kocsi csere, nagyon szuper, és jobban elfértek majd.

Én sem tudom hogy redukáljam le a nass fogyasztást, olyan hisztit tud rendezni érte, aztán meg 5 napig nincs kakamanó, is jöhet a lavelac, a csokit nem is annyira szereti, a mentos gyümis és a pezt szereti, de ha a szomszéd néni negrót ad, azt is imádja.
Most egy kicsit visszafogtam, helyette van cerbona szelet, az talán egészségesebb egy kicsit. Még jó hogy étvágya az van, mindent megeszik.

Ovoda: Protekcióm van :wink: Anyukám ott volt dajka 35 évig, tavaly ment el nyugdíjba.
Április 23-24-én van a beiratás, már talákozott az ovónőjével, érdekes hogy nálunk vegyes csoport a divat, most 18 an mentek iskolába és a helyükre jönnek a "kicsik".
Viszik őket úszni, kirándulni sokat, hatalmas a kert és játszótér.

Mindenkinek jó hétvégét
:arrow: ) Üdv.

Noémi
fantikbaba

Helóbeló!

Jöttem ma is, csak hogy ne kelljen tanulnom holnapra :? :? Vizsgaundoritisz :oops:

Taperolás nálunk is megy. Szabályosan simogatja a cicimet, és búgó hangon mondja hozzá: ciiciiii, szép ciiciii :oops: Mondjuk a múltkor meglepett a fürdőszobában, mert tusoltam, és amikor már szárazan, de még pucéran álltam a fürdő közepén, a hátam mögé lépett, hirtelen benyúlt a két farpofám közé, széthúzta őket és azt mondta: ide most benézek, jó??? 8) :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: Megdöntöttem a házi helyből távolugrás rekordját :lol:

A múltkor meg nagypapinak magyarázta el, nézd, itt a fütyim, megnézzük a hegyét, hátrahúzzuk a bőrt... elgondolkodott és folytatta: Látod papa, van zsákom is! 8) Én meg csak nézegettem jobbra-balra.

Kocsit még nem teszteltem, de a netről összeszedett műszaki paraméterek szerint ez a legszélesebb hátul 1500 valahány mm, tehát maga az üléssor másfél méteres. Csak úgy tudom hasonlítani, hogy a férjem régi picassojában a két gyerekülés között viszonylag kényelmesen elfértem ülve, az alfámban szinte semennyire, a skoda oktáviában meg szűkösen. Szóval tényleg széles kocsi. Oszt mögláttyuk! Csak jönne már meg, mert két gyerekkel kordé nélkül eléggé korlátozva érzem magam.

Noémi :D
Puncis :lol: :lol: :lol: Jó jelenet lehetett. Sajna az oviból tutira hazahozzák a válogatott, szaftos magyar szavakat is. Remélem azért sikerül majd megtanítanom nekik, hogy mit illik használni, és mit nem.
Ovitok jól hangzik :D

Hírek?? Egyben, kettőben? Megy a drukk :D :D

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Még mindig 1-ben. :?

Reditke! Babaindítótechnikát már múlt héten bevettetük, de eredménye csak 2 órás jósló lett. De nem adjuk fel.... :lol:

Csirkesz! Igen Viki túráztat rendesen. Imád a gyöngyeivel játszani, és persze a nappali ilyenkor tele van lepotyogott gyöngyökkel. :? :D
Vizsgához megy a drukk. :)

Fiús anyukák: 2,5 éves férfiak. :lol:
Ehhez anyit tudok hozzá tenni, hogy esti fürdés apánál gyakran Viki lefekvése előtte van. Ilyenkor és mikro wcre megy gyakran megy utána és megjegyzi, apa kuki. De volt már, hogy apa derekána törölköző, ő meg lehajol, hogy megnézze, és közölje, apa kuki. :oops: :lol:
Szóval a lányoknál is érik a nemiség felfedezése. :lol:

Noémi: Irigy a tuti biztos oviért. :oops:

Remélem már hamarosan kettőben leszek, mert ma de-tt posta, 1 boltos bevásárlás teljesen elszívta az energiámat. Szerencsére Viki ma nem nagyon nyúz, most is autóztatja a gyöngyeit itt a közelben. :lol:

KépKép
Kép
moszmota

Olyan jok ezek a sztorik!!! :lol: Jot vigyorogtam itt a gep elott! :lol: Persze az en fiam is mondogatja hogy cici meg nuni meg kukika csak nalunk rajtam kivul nem erti senki. :lol: :lol:

Moszi megy a drukk a kettevallashoz!!!

En is aggodom az "ovi" miatt merthogy pelussal nem veszik fol a fiatalurat, O pedig tojik a bilire es inkabb a szonyegre engedi a dolgat minthogy szoljon nekem pedig tudom hogy tudja mikor kell Neki mert elbujik a sarokba olyankor. Teljesen tanacstalan vagyok, fogalmam sincs mi lesz ebbol, szerintem pelusosan fog nosulni is. :lol: :shock:

Nektek is rakok egy pocikepet szerintem nagyon durva igy 14 hetesen, meg vagyok remulve rendesen.
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontica :) szép poci, azért a 2 babóval biztos jóval nagyobb lesz, de mondjuk nyugtasson a tudat, hogy nekem a 2. terhességnél az elején olyan gyorsan nőtt, hogy sokkal terhesebbnek tűntem, mint amennyire (gondolom már jobban be volt járatva az út a táguláshoz), de aztán megtorpant és kb ugyanakkora volt a végén, mint Bálinttal.
Szerintem szobatisztaságra nem lehet erőltetni, majd magától rájön, agyban kell megérnie hozzá és lehet hogy nálatok is hirtelen egyik napról a másikra lesz, mint nálunk.
Én nem hiszek azokban a sztorikban, hogy a gyerek 10 hónaposan szobatiszta meg hasonló, persze néha biztos sikerül belecsorgatni a bilibe, ha pl reggeli ébredés után órákig rajta ülteti az anyuka.

Moszi :) mobilom még mindig izzítva :lol:
Húúú, pár hónap és nem szórhatja Viki a gyöngyöket, mert lesz aki előszeretettel bekapja majd :shock:

Csirkesz :) Vizsgaundoritisz :lol: megértem.....
Popsi macera - szintén zenész, egy húron pendülnek ezek a kölykök, azért jó, hogy más gyereke sem normális :lol: illetve hogy akkor ez a normális :lol:

Azért embernek mondtam, hogy írtam erről a popsi-punci-cici tapperolás, nézés, témáról és hogy azt is írtam, hogy pedig nem fogdos a gyerkők előtt, erre ő kaján vigyorral megjegyezte, hogy szerinte inkább arról van szó, hogy nekem ez már fel sem tűnik..... :oops: :lol:

Noémi te kis puncis :)
azért ez is komoly lehetett, főleg a boltban :lol: :lol:
Oviért én is nagyon irigy....én nem is tudom mi lesz, ha nem veszik fel.......

Most pattanok, Bálintnak palacsintát ígértem uzsonnára, sütök egy nagyobb mennyiséget, hogy egyszer már nekem is jusson belőle.

Edit
Kép

Kép
reditke

Tontica :D
Én büszke lennék ha ilyen pocakom lehetne. 2 gyerekhez ez nem nagy. Nekem maradt zsír jócskán Csengi terhességről meg szoptatásról, úgyhogy sztem nekem nagyobb az úszógumim, mint neked 14 hetesen a hasad :oops:
Szobatisztaság majd menni fog. Boti hónapokig bujdosott a lépcső alá, ha kakilnia kellett, de nem volt hajlandó bilizni vagy wc-re ülni. Mostanában meg kedv kérdése: ha bugyihoz van kedve, akkor szól pisi-kaki esetén, és mindent a wc-be intéz. Ha pelushoz van kedve, akkor azt kér, és mindent beleenged. Igaz, ha mostanában pelusba kakil, akkor kb úgy közlekedik, mint a vadnyugati cow-boyok 3 napi lovaglás után 8)

Most már tessék szülni!!! Várom a híreket képpel illusztrálva kicsi Melcsiről :D

Aptyukodnak azért vág az esze :lol:
Palacsinta.... hmmm. Tudnék ma nálatok uzsonnázni! De így is marha nagy a kísértés, mert a gyerekek összes - húsvétkor felhalmozott - csokiját őrizgetem a spejzban, és a fent említett zsírjaimnak a legkevésbé sem hiányzik, hogy bárminemű kalóriabombát a szervezetbe juttassak :roll:
Kénytelen leszek vmi mozgásforma után nézni, mert bálnaként még a megyei kórház kapuján sem engednek majd be, ha szülnöm kell :oops:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Csak beköszönmök, és jelzem, hogy még 1-ben. :?
Mára voltam kiírva, de úgy tűnik nem szülök. :?

KépKép
Kép
moszmota

Tontica, nálunk sem hajlandó Fanni sok mindent tenni a szobatisztaság érdekében. Néha bugyit kér, akkor meg is kapja, és általában olyankor szól is, ha pisilnie kell. Kakinál nem, de olyankor látom, hogy tipródik, nem mer kakilni, és gyorsan meg is kapja a pelust, amit tele is termel. Tehát ha akarna, nyugodtan szobatiszta lehetne, mert tudja, ha érkezik az áldás :)) Bár mi annyival könnyebb helyzetben vagyunk, hogy nem ovi, hanem bölcsi van még csak, és ott nem tilos a pelus :)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

És most bővebben: :lol:

Tontica! Viki is pelusos, nem hajlandó bilire ülni, ha kérem, csak ha neki eszébe jut. Remélem a nyár eredményt hoz majd.
Szép a pocid. :D Két babának kell is hely. :lol:

Reditke! Remélem tényleg addigra kinövi Viki a gyöngymizériát, mint a labdást is kinőtte. Most a gyöngy mellé az autók a minden. :lol:

Csirkesz! Én szeretnék már szülni, de Melcsi iszonyatosan jól érzi bent magát. :lol: :cry:
Már azt álmodtam, hogy terhesen dolgozok, és szept. van..... :roll: Nem is folytatom... :lol:

Pocó! Mi újság veletek?

Kérek képet a gyerkőcökről!!!! :P
Legalább másébban is tudok gyönögyrködni, nem csak Vikiben, ha már ennyire várat magára Melcsi. :lol: :wink:
Bár most kicsit aggódom, mert apának 20-án Bécsben kell lennie. Most már vagy gyorsan meg kell szülnöm addig, vagy kibírni hétvégéig. :roll: :?

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Mar reg irtam, pedig vagyok es szoktam olvasgatni!

Minden uj kismamanak nagy gratula. :D :D :D :D :D :D

Moszmota!
Megy a hatalmas drukkk..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bili tema!
Nalunk Zoli mar teljesen szobatiszta, wc vagy bili van.
Egyik naprol a masikra sikerult.
Megbeszeltem vele, hogy is nez ki ez az egesz es szuperul sikerult neki megerteni.
1-2 alkalommal volt itthon baleset, a bolcsiben meg 1x.

Magi
Vendég

Moszmota :) Vígasztallak egy kicsit a gyöngymizériával kapcsolatban :) Dóri volt egy és három éves kora között mániás, de ő labda és autó témában. De olyan szinten, hogy még aludni is autóval akart, sőt azzal is aludt ( történetesen hárommal :) ). Se baba, se plüss, semmilyen már játék nem érdekelte. Meg is állapítottuk, hogy vagy focista vagy autóversenyző lesz :)) Aztán egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy már nem autót akar az ágyba, hanem plüssmacit. És labdázni sem akar annyira, inkább gyöngyöt fűzni, gyurmázni, babákat öltöztetni :) Szóval túlélhető ez az állapot.

Mi jól vagyunk, Fanni is bőszen bölcsis. Én az összegyűlt szabimat töltöm, és május 21-től megyek vissza dolgozni :( Nem mintha annyira hiányozna, de anyagilag nem mindegy, és ha most nem mennék vissza, a GYES lejárta után már nem vennének vissza :( Egy picit azért jó is lesz a kimozdulás, mert 5 éve vagyok itthon, néha már olyan kényszerképzeteim vannak, hogy sehol sem tudnék semmit sem csinálni...

Fanni rendesen beszél, sőt be sem áll a szája egész nap. Valamelyik éjjel felébredtem, és Fanni akkor is énekelt: a Süss fel napot elejétől végig, álmában :) Dóri szeptembertől megy oviba, őt ugye a késett beszédfejlődése miatt hagytuk inkább a bölcsiben.

Pocó

Mellékeltem képeket, de most már tőled is kellene egypár újszülött kép, Moszi :))

Kép
Tgnap volt a bölcsinek egy előadása a Műv.Házban, onnan ez a szerelés :)
Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Röstellem egy kicsit a dolgot, igazán gyakrabban bejelentkezhetnék én is.

Mindennap belesek azért ide, várom Mosziról a híreket! Csak kibújik már a kismanó!

A nagyon pasis kispasikon jót nevettem, nálunk ilyen megjegyzések nincsenek, bár az előfordul, hogy ha egyedül vagyok itthon a fiúkkal, s zuhanyoznék a fürdőkádban, akkor Benedek odahuzza a kisszéket a kád széléhez, lecsücsül, odakönyököl, majd dirigál, hogy szerinte hol is kellene megmosnom... A kicsi meg mellette ácsorog.

Fiúk jól vannak, eszik az idegeimet. Benedek ezen kívül mást nem is nagyon eszik. Ő se szobatiszta még, mondjuk kaki csak a bilibe megy, azon kívül egy lusta disznó.
Feliratkoztunk az ovinál, de rendes beiratkozás itt csak május elején lesz. Kevés az esély, hogy abba az épületbe veszik fel, ahová szeretném, bár teljesítjük a legtöbb kritériumot: körzetesek vagyunk, szeptemberig betölti a 3 évet és van kistesó. Ez az első olyan hely, amiről hallottam, ahol a kistesó megléte pozitív megkülönböztetést jelent. Itt azért, mert az ovi másik épületébe irdatlan lépcsősorok vezetnek fel, s oda babakocsit, kistestvért felcipelni nem egy leányálom, így ahol kicsi van, azokat megpróbálják az új, földszintes épületben elhelyezni. Ha meg végkép nem jut hely az oviban, akkor az az ovi, amit először néztünk ki, ami kicsit messzebb van, de hatalmas udvara van, oda valószínűleg felvennék. Szerencsére elég hely van a környyéken.

Van néhány képem is:
Ezt már megigértem, a szülinapra kapott dino és a nagykocka:
Kép

Benedek szombaton kapott egy biciklit, azóta mindenkinek azt újságolja teli torokból (még a nénikéknek a villamoson is), hogy neki van új ciciklije (vagy röviden cicije amit végképp senki se ért):
Kép Kép
A biciklizésben kimerült banda:
Kép

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Még mindig egyben. :lol: :?

Pocó! Nekem tetszik, hogy Viki autómánisá. Édes, és fura. Kissé furán néznek rám, amikor Vikinél autót látnak, de nem érdekel. A gyöngyök miatt is csak azért aggódom, hogy mire Melcsi mászni fog, nem lesz szétszórt gyöngy. De addig biztos változik majd Viki is.
Egyébként Viki igazi nőként megválogatja mit akar felvenni, néha nyakláncokat és karkötőket vesz magára. Fiús lány. :lol:
Mekkorák a lányok. :lol: Nagyon szépek. :wink:

Kormi! Neked is mekkorát nőttek már a fiúk! :lol:
Viki is kapott biciklit, de mostanában nem érdekli. Pedig kezd ráérezni a bicklizésre, azaz egyedül próbálja hajtani, néha sikeresen.

Ma az is megfordult a fejemben, hogy Melcsi is apás szülést akar, így kivárja a hétvégét, mert így biztos apa be tud velem jönni, mert Mama jön fel csüt este, hogy ne legyek Vikivel egyedül, hátha pont akkor indul be a szülés.
Holnap még egy UH, ha addig nem szülök. Mázlim volt, hogy van egy lemondott időpont. Most viszont csak egyedül megyek. Kíváncsi vagyok mennyire becsülik Melcsi súlyát, és mikorra leszek kiírva a méretek alapján

Megyek pihenek egyet. :wink:

KépKép
Kép
moszmota

Redtike! Ha jól emlékszem ti voltatok a Kolping hotelben. Mesélj róla!

Szerintetek egy 2 hónapos babával elmerjek majd menni nyaralni?
Apa két munkahely között lesz júniusban, és gondoltam mindenkinek jó lenne, ha kimozdulnánk. Kinéztem a Kolping hotelt, és jó lenne majd 3-4 napra lemenni oda. Szerintetek bemerjem vállani? Mert ha ez nem, akkor elmarad a nyaralás, mert szerintünk az új meló helyről nem tud majd apa szabira jönni.

Ovi: Azt mondták tegnap, hogy oviba, csak aug 31-ig 3 évet betöltött gyerekőcöt veszik fel. Nálatok is így van?
Ezek szerint Viki csak jövőre lesz ovis, bár szeretnék elmenni a nyílt napra, és beíratni, akár úgy is, hogy jövőre kezdje csak.

KépKép
Kép
moszmota

Moszi :) Mi is voltunk ősszel a Kolpingban. Nagyon jó volt, tényleg bababarát. Dóriék nagyon élvezték a csúszdás játszóházat meg a fürdést is. Mondjuk mi 2+2 leosztásban voltunk. Nem tudom, egyedül be merném-e vállalni a két gyereket, főleg ha a pici tényleg pici lenne :? De ha elég bátornak érzed magad, akkor próbáld meg.

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó! 2+2: 2 felnőtt, 2 gyerek?
Mert ha igen, akkor nálunk is az lenne. Apa imád Vikivel játszani és viszont is igaz. Én meg foglalkozhatnák Melcsivel.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Gyöngyi ezt csak a szeptember 1-re mondták.Mindenk akkor kezdheti az ovit ha elmúlt három.Kivétel ha az óvoda indít minicsoportokat.Mi szept 25-én töltjük a hármat tehát azon a héten kezdődik a beszokatás.
Üdv.Kriszti
gnékriszti

Moszi!
A Kolping nagyon bababarát hely, mi ugyan nem voltunk, de a másik topikunkból többen visszajárnak oda. De mielőtt nagyon beleélnéd magad, hívd fel őket, hogy van-e egyáltalán hely, mert a csajok azt mondták, hogy gyakorlatilag egész nyárra teltházas már.

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Moszi :)
apásan simán bevállalható, egy 2 hónapos még sokat alszik, általában nem sok vizet zavar, nagylány meg az egész napot jól el tudná tölteni. Viszont tényleg nagyon durván tele vannak. Én hónapokkal ezelőtt próbáltam egy hét nyári időpontot foglalni, de csak május 6-tól van, így idén májusban nyaralunk. Bár lwhwt pár nap még lesz, csak egy komplett hét nem volt.
Egyébként meg brutál drága, de mivel igazán bababarát,m így teltházas, terveznek is nyitni egyet K-Mo-n is.

Lányok is, fiúk is nagyon nagyok már.

Ovi: nálunk indul mini csoport (csak kérdés bejutunk-e protekció nélkül, 2x-es túljelentkezés mellett), minden május 31 utáni és december 31 előtti gyerek odakerül-tulajdonképpen az összes évvesztes. Mindenki akkor kezdhet, ha betöltötte a 3 évet, és nem lesz dilemma, hogy akkor most kiscsoport-nagycsoport ismétlés lesz-e, lesz-e lelki törés a gyereknek, hogy mások el a suliba, ő meg marad még az oviban, mert a minicsoportban mindenki 4 évig jár.

Magi :) látom babatervezés megy :)

MUKKKKKKKKK.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!

Babatervezes majd csak juniusban. Marmint a project.

Egyenlore csak figyelem, hogy minden Ok e vagy sem.
Tudatosan probalunk lanyt tervezni. Igaz ha fiura sikerul ismet, az sem gond. :lol:

Mi szeptember 25-tol megyunk egy szupi oviba, anyosom elintezte. :lol:

Magi
Vendég

Moszi :) bocs, félreolvastam, azt hittem hogy csak te mennél a két manóval. Igen, a 2+2 apával és a lányokkal volt :)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Magika
Hogyan kell tudatosan lányt gyártani??? :lol: :lol:
majd írd meg, ha sikerül. 1-2 év múlva kipróbálnám.
hajrá:)

Moszi
továbbra is drukk:)

Pocó, Kormi
gyerkőcök nagyon szépek:)

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy:)
majd Magika leírja, de én úgy tudom, hogy pont az ovuláció alkalmával nem szabad lenni action-nek, csak előtte pár nappal, ugyanis a fiú spermák sokkal gyorsabbak, de rövidebb ideig élnek ergo, ha épp akkor van action, amikor az ovu, akkor több mint valószínű, hogy egy pasi fog célba érni, de ha hamarabb megy be a cucc :oops: :lol: , akkor a fiúk addigra valszeg kipurcannak és szépen nyugodtan lassan beszalad egy kislány.

Ez statisztika, semmi garancia, de az biztos, hogy nálunk mindkét fiú abszolút középidőben készült, szóval mi erősítjük a statisztikát :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Juti!

Tudatos lany gyartas:
Nezem, hogy mikor van pe-m, eddig mindig a 20. napon volt.

Majd juniusban elotte 4-3-2 nappal kell akciozni.
Mert ugye az y spermak gyorsabbak, de rovidebb ideig elnek. Igy mire pe-m lesz remelem csak x lesz jelen.
A sogornomnek bejott. :lol:
Remelem nalunk is bejon majd. De ha nem akkor is orulni fogunk.
Vettem LH tesztet es homerozom is. Mar ket honapja ez a harmadik.

Jovo honapban megyek rakszuresre is, majd utana johet a project.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Magika! Hajrá a kislányért....! :lol: :lol:

Még mindig egyben. :lol: Igen most már: :lol: , és nem ez: :?
Mert hétvégégig ki akarom húzni.

Szülésznőm tegnap este mondta NST alatt, ha lehet ma de-tt ne szüljek, mert fontos dolga van. Sikerült, nem szülök.
Cserében holnap, és szombaton is NST. Sajna holnap Vikivel kell mennem, mert csak 1/2 12-re volt időpont, és nem érnék vissza érte, így inkább viszem majd magammal. Fárasztó nap lesz, mert duán szülöi is....

Megértem még egy UH-ot egyben. Doki javaslatára voltam ma. UH alapján: 4160 g-ra becsülte, és 52 cm-nek. Doki szerint bármikor megszülhetek, de a héten biztos... :lol: Ezt én is tudtam..... :lol: :wink:
A magzat víz kevés, de ez már ilyenkor normális. Azaz minden rendben, de képet nem tudott készíteni, mert már nagyon elbújt a kisasszony.
Tegnap a párom azzal jött haza, hogy a kolleganője szerint azért várat magára, mert nem akar kos lenni. :roll: :lol:
Nem bánom, mert a köv. jegy a bika szombaton kezdődik, és akkor már apa itthon, szupi kis apás szülés lehetne...... Mert most már biztos hogy kell mellém apa egy ekkora gyerkőc megszüléséhez. :lol:

KépKép
Kép
moszmota

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?