Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Kedves Tünde és Áron,
nagyon boldog első szülinapot kívánunk Nektek!!
Kép

Most csak röviden, mert hulla vagyok. Az éjszaka ismét ment a sírás és csak az a jó, ha cipelem... Tegnapra apró pici pöttyök lettek Lidi hátán, hasán és arcán. Ez már a betegség vége. Vagyis egy vírust nyelt be Lidi vagy a 3napos lázat és plusszba fogzik.

Anita, Faby, Vok,
együttérzésem. Nagy drukk a Picúroknak, hogy hamar kibújjanak a fogacskák!
angi79

:D :D :D Tünde és Áron babának Boldog Születésnapot! :D :D :D
Vendég

Edina: aztaaa!Nem semmi árat elkérnek érte!És az még bosszantóbb hogy nem intézkednek egyből!Nekünk az egyik konvektorunk adta meg magát!Számla nélkül 21000-ért csinálták volna meg!Na majd télre megjavíttatjuk!

Évi:még régen akartam neked írni,hogy a hypo-s víz penészre jó bizonyos helyekre,de nekünk az már nem segít!Ráadásul színes falak vannak,úgyhogy elég érdekes lenne!Még nem tudom mikor,de lassan bele kell fogni a festésbe,mert nagyon nem játék ez a penész dolog!

Lidke:ne hagyj már ki engem sem itt a nagy privi szórásban jó?Kérjük az infókat mi is!

Teszek fel egy képet hamarosan Fannikáról!Ez a mai déli alvása után készült!Tudni kell,hogy neki egész nap csat vagy hajgumi van a hajába.Ma két csurija volt,de mielőtt elaludt,kivettem a hajából!Ébredés után így nézett ki!
Vendég

Kép Kép Kép [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1175624741.26.jpg[/img] http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 630.73.jpg[/img] Kép Kép
Vendég

hú, micsoda séró!!! :D

behalok Fannikától, milyen édes!!!! :D :D

és mit csinál a mosógépben? :wink:
Tisztulni akar?? :wink: :wink:

vagesz mocis csajszi lesz belőle :D :D

Kép

ha mindnen jól megy, akkor holnap tallerozunk,
jóccakát!!!!! :D :D

Vali, jöttök ti is, vigyem a katicát? :wink:
Anna, vonat már a kocsiban :D
vas

Ugyan már megint nem írtam ezer éve :oops: De azért ugye nem dobtok ki az ikeából, ha odadugjuk az orrunkat :wink:

Áronnak, Tündének, és minden babónak, akinek a köszöntését elmulasztottam, nagyon boldohg első szülinapot!

Oltások: én szívem szerint még az mmr-ből is lehagynék egy m-et meg egy r-t (=mumsz, rubeola - amiket elvben a felnőttkori súlyos szövődmények miatt adnak), úgyhogy nálunk nincs plusz oltás. A bárányhimlőt kapta volna meg iskolába menet előtt, ha addig nem szedi össze, de azon már túl vagyunk :D

Fog: sok-sok fognövesztő :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) a sorstársaknak. Gergő ínye is csupa dudor, olyan, mintha a két alsó-szélső metszöfogán kívül az összes többi ki akarna bújni.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok :)
Pötyinek, Áronnak és Tündinek Nagyon boldog első szülinapot :)
Kép

Holnap mi is megyünk, de nem igérem, hogy 10-re ott leszünk.

Edit :)
Majd még hívlak :wink:

Boscó :)
Örülök, hogy segíthettem. Kitartás már nincs sok hátra :)
Fannika haja szenzációs :lol: Haláli, ahogy mászik be a mosógépbe :D

Szép álmokat :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

A szülinapi képeket ígérem pótolom, de most hulla vagyok hozzá :oops:

Voltunk ma 1 éves státuszon:
Súly: 8340 g
Hossz: 75 cm
Mellkas: 46 cm
Fej: 44 cm
Fogak: 6 fogacskával rendelkezünk :lol:

Cory :)
Kérlek írd be az adatokat :) Köszi :)

Na most már tényleg megyek aludni :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Védőoltás
: mi az óvatosabb fajtából vagyunk :), beadattuk a Menjugate agyhártyagyull. ellenit, ebből még 1 szuri van vissza, jövőhéten kapja, aztán megkapja a Pneumo ellenit is, és a bárányhimlő ellenit is. A kullancs ellenit egyelőre nem, de később az sem kizárt. Én a jobb félni, mint megijedni elvet vallom :)

Köszi az infokat a cataflamról, elmegyünk dokinőhöz iratunk fel. Bár mikor legutóbb felírta, akkor széttéptem, dehát még csak 7 és fél hós volt a gyerkő.. :roll:

cory: oktatód nemsemmi. :roll: Én tuti frászt kaptam volna, ha félúton kellett volna oktatót váltanom.. :evil:

szelivi: Tündének utólag is boldog szülinapot! Milyen csinos ruhája van ;)

Mamacka, itt is sok szeretettel köszöntöm Áron szülinapja alkalmából! :)

Era, jobbulást Nektek! A sütő előtt ücsörgős kép szupi :)

cory, az én tábla-hiányaim:

születési fej: 34 cm
1 éves adatok:
súly 10,46 kg
hossz: 76 cm
fog: 17

Köszönöm, ha beírod :)

boscó, naggggyon jók a képek, írtó jó sérója van Fanninak! :) Domkának is elkezdett megint nőni ezerrel, lassan megint megyünk fodrászhoz :)
Pedig ansom kérlel, hogy ne vágassuk le, mert milyen széop göndör.. :? :) én azért inkább nem szeretném megvárni míg vállig érő haja lesz.. :D

Na, jó sok voltam, megyek is tovább :)

faby

Tündéri Fannika! :D

Felkértek, hogy legyek társszerkesztője egy induló babakonyha oldalnak.
Ha van kedvetek nézzetek be a http://pepelde.freeblog.hu -ra.

Az oldalt megtaláljátok a későbbiekben a vonalzómban is.

További kellemes napot nektek!
Vendég

Boscó!

Fanni haja valami csúcs :) Tündéri :)

Az én szegény kislányom is lázasan ébredt ma egy nyugtalan éjszaka után :( Tegnap a kaki is elég laza volt, így gondolom a foga lehet, mert más baja nincs. A Nurofen levitte neki teljesen a lázát szerencsére. Szerintetek ha délutánra nem lázasodik be újra, akkor kimehetünk egy kicsit az udvarra?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

A nappali alvásból is lázasan ébredt, itt ma nem lesz füvezés-bogarazás az udvaron :(

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi: szegény Dóri! Gyors gyógyulást!!!
Holnap lesz 1 éves, 1 hónapos, 1 hetes, 1 napos :)

Boscó: szupercuki a picilány!!!! :D

Angi: drukkolok, hogy ez tényleg a betegség vége legyen, azért további jobbulást!!!

IKEA tali milyen volt????

Mi sajnos nem tudtunk menni, mert anyumat kellett egy vizsgálatra a váci kórházba vinni.

Meli: na, végre volt egy kis időm az előbb és beleolvastam a blogodba! nagyon aranyos!!! :)
az új oldalon még nincs sok recept, de gondolom majd folyamatosan töltitek, honnan veszitek a recepteket?

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Évi!
Én az óvatosabb fajtába tartozom. Ha már láz nélüli min.1-2 napja csak akor szoktam kivinni. Egyébként én ilyenkor nem is szoktam fürdetni :oops: :wink:

Tünde!
Boglárka köszöni a napló dicséretet. :)
A receptek saját kútfő, vagy internetes kipróbált vagy pedig lájtos felnőtkaják.
És a főblogger kitétele, hogy csakis kiprópált, lefótózott és az étket fogyasztás közben lefotózott fotókkal lehet csak megjeleniteni.
Vendég

Kevének nagyon boldog első születésnapot!!!

[quote="kövecske"]S írta:kövecskeziasztok!

Új vagyok, de már vagy két hete olvaslak titeket, és nagyon tetszik ez a topik. Az én fiam április 5-én született, így ő is tavaszi baba. Elég pörgősek vagytok, remélem, tudom majd tartani a ritmust!
(….)

Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Pötyike, Tündi, Keve és Áron! Isten éltessen benneteket!

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok!

Hú, Anita! Nagyon köszönjük! Nem is számítottam rá, hogy mi is kapunk, így újakként, teljesen meg vagyok hatódva! :D

Boscó!
Fannika gyönyörűséges! Jöhetne hozzám is mosni, teregetni! :wink: Privi megy.

Rólunk:
Kevének mára már kutya baja sem volt, csak picit többet alszik, mint szokott.
Ma egyébként jól elbeszélgettünk. Mondtam neki, hogy ha holnap jó idő lesz, megyünk homokozni (ott még nem voltunk). Erre közölte: "Nem. Inta (hinta)." :shock: Attilával csak néztünk.

Eldöntöttük végre, a Szent Imrébe megyünk szülni a következő babával. Még jövő héten lesz ott egy beszélgetés, ha semmi elrettentőt nem hallunk, akkor marad is.
Nekem már egy hete meg kellett volna jönnie, de még semmi. Teszt negatív, meg védekeztünk is, úgyhogy terhesség kizárva. Pedig már olyan jól beállt, gondoltam, lehet majd tudatosan babát gyártani.

Ma rájöttem, hogy én még mindig nem dolgoztam fel, hogy császároztak, lehet, hogy keresnem kéne valami szakembert. :?

Kicsit nosztalgiázok, teszek föl képeket. (Most meglátjátok, milyen kis csúnya volt. :cry:

Kép Pár percesen

Kép Félnaposan
Kép Első közös képünk
Kép Attila először fog babát pólya nélkül Kép Esküvőn Kép Apuci és Keve lazáznak Kép Ilyen puccos volt! Kép Nem bírta kivárni, míg lereszelem!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Kevének nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk! Nőjél nagyra! :wink:
És mi az, hogy csúnya volt? Gyönyörű kisbaba volt 1 éve és most is :)

kövecske, tök jól néz ki ez az esküvős-asztal, nálunk is körasztalok lesznek, lesem a dekor-ötleteket. :D

faby

Kép Keve baba!
Isten éltessen sokáig!
Kép
Vendég

Keve,
boldog szülinapot Neked!
Vali,
Vincének boldog névnapot! (Ma tartjátok?)
angi79

Keve: boldog szülinapot!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok anyucik és babucik!

Tündike köszöni szépen a köszöntéseket!

:oops: Szóval tegnap azért nem voltunk Ikeázni, mert őnagysága ma kapta a NeisVac-C szuriját. Eredetileg csütörtök lett volna, de aztán áttették szerdára.

Era!
Jobbulást babának és mamának egyaránt! A sütő előtt milyen szépen elüldögél ez a nagylegény!

Tünde!
Igen, én is ezzel érvelek. Az én családfám ritka vékonyhajú. Egyedül anyósomnak van gyönyörű sűrű, erős, sötétvörös haja. Olyan irigy vagyok rá.

Medike!
Sajnálom a dugulást. Nálunk is volt egyszer. A szaki folyóméterárat számolt fel pluszban a beszerelt csőért, mert az előzőt véletlenül eltörte. Azóta vettünk búvárgörényt (drót bigyót) és a férjem duguláselhárít nálunk.

Kövecske!
Sok boldog szülinapot Kevének! (Nem is volt csúnya picinek!)
Köszi a privit! Én a túróról hallottam annak idején, hogy egy nagy kádban, gumicsizmában áll egy manus, van nála egy kés és a lejárt szavatosságú tejeket késsel felvágja és önti a kádba. Meg minden egyéb lejárt tejterméket. Aztán ebből lesz a fincsi túró!

Boscó!
Gyönyörű haja van Fannikának! A másodikon olyan, mintha be lenne direkt állítva!

Mi ilyenek voltunk egy éve!
Kép

És most:
Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Keve, Egészséget, Boldogságot Kívánok Születésnapod Alkalmából!

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert várom a védőnőt, jön kötelező szervízre :D

Era!

Láttam, hogy Martin szuper-zebrát kapott szülinapjára. Én is ezt tervezem Eszternek a nagy napra, de szeretném megkérdezni, hogy élőben is olyan szuper és érdekes, mint a képeken? Martin jól néz ki rajta nagyon!

Boscó
Ez a frizura :lol: Ennivaló !!!!

KEVÉNEK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Lidke!
Fogadjunk, hogy akkor nem azt mondtad, hogy „milyen kis csúnya” :D

Livi!
A „görényt" mi is megvettük, a párom és a barátja reggel 9-től este 7-ig dugdosta az összes elérhető lyukba :)
Persze kimaradt vagy 1 méter és a dugasz meg pont ott volt :? Szóval egy napi munkával sikerült egy kis csordogálást elérni és másnap hívtam Aszódról a duguláselhárítót, aki ugyanazt csinálta, mint Petiék, de egy jó nagy görénnyel és csak fél óráig :) Így megúsztuk 14 ezerből :cry:

Képek:

Van ám több fogam is!
Kép

Kicsit elfáradtam :D
Kép

Így történik nálunk az orrszívás. A látszat ellenére élvezem :D
Kép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Lidke:

Kevének nagyon boldog első szülinapot!!!!!

Ikeás csajok nem írnak??? :)

Faby, Eszter:
hogy állnak az esküvői előkészületek???

Lidke: olyan cuki volt a kismanód, egyáltalán nem csúnya!!

Edina: Nem csodálom, hogy Eszti nagymami kedvence! :D
tényleg élvezi az orrszívást? :)
az alvós kép meg szuper!!!

Én már csak jövő héten leszek, Mindenkinek sok (vagy ha úgy akarjátok kevés) locsolót!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Kevének Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk! :D

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Látom ám hogy mindenki csavarog!Én is megkaptam ma kedvesemtől hogy "nem kéne már készülni az államvizsgára?"Egész nap szinte csavargunk!

Kevebaba! Nagyon sok boldog szülinapot neked!!!!!
Lidke:még hogy csúnya!Gyönörű kisbaba volt!

Tünde:Tündike is nagyon édi volt(és most is az nagyon)Olyan kis figyelmesen néz!Guszta amit sütöttél!

Faby: a szakdogával kapcsolatban csak vigasztalásképp leírom,hogy én még február elején meg akartam íratni mással.Utána is kérdeztem hogy mennyiért vállalnák! Meglepődtem,mert elég sok emberkétől kaptam választ,és volt 70.000-130.000-ig terjedő összeg! Hát ennyi pénzt most inkább egy nyelvvizsgáért adnék,mert az sajna nekem nincs,emiatt nem lesz diplomaostóm!!!! :evil: De az már nem fért bele az időmbe!Tudod ember tervez,gyerek végez.Mert hát az év májusában akartam nyelvizsgázni amikor Fanni született.Aztán inkább babáztam!!!! :lol: Úgyhogy nugi,meg fogod Te is csinálni ha itt lesz az ideje!!!!Olyan sokoldalú vagy te is!Tele energiával,nem is értem miért agyalsz ezen! Na nem lelkizek tovább!

Tünde:Merre is mentek húsvétkor?

Edina:nagyon édesek a képek! Az alvós nekem is nagyon bejön!

Szombaton megy a párom a kankutyával Szilvásváradra!Lassan kifaggatom mikor megy már Pestre!Olyan jó lenne már találkozni veletek!
:lol: :lol:

Megyek mert az óriásbébim is vacsorázna(ő a párom) :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Keve!
Nagyon boldog első szülinapot neked!!! Anyukádat meg billents seggbe, mert nem is voltál csúnya, amikor megszülettél!!!!

Lidke!
Gondolom a szülinap csak felerősítette az emlékeket. Kevén egyáltalán nem látszik, hogy hogyan született. :D Szép pasid van. :D:D

Vali!
Vincének boldog névnapot! :D:D
Kár, hogy olyan korán leléptetek... :(

Boscó!
Eszméletlen a haja Fanninak!!!! Komolyan! :D És jól néztek ki együtt. :D
Auchenban még nem voltam... :( Nem volt eddig kocsim. :(

Medi!
Nagyon aranyos Eszter! :D Az orrszívós modszer meg nagyon okos!!! :D Lehet, hogy bevetjük majd mi is a legközelebbi alkalommal. :D

Ma voltunk méreckedni:
Hanan keményen 8790 gr. Ami januárban 8500 volt... remek ez a fosi vírus... :( Pedig azt hittem, hogy már lazán 9 kiló felett van a csajom. :D
Viszont 75 cm. :D
Nem lesz talán olyan mélynövésű, mint én. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Na, ágyba dugtam Kisesztit, apa meg bulizni van Pesten, így nosztalgiáztam kicsit. Megnéztem a topik első jónéhány oldalát. Furcsa, de mintha ezer éve lett volna...............de a babáink már az UH-képeken is édesek voltak :D
Kicsit elérzékenyültem itt csöndes magányomban :cry:

Eszter
Ha Hanna ezekkel a méretekkel mélynövésű lenne, akkor nagyon sajnálnám Kisesztit, mert Ő 7200 g volt egy hónapja, szóval max. 8000 körül járhatunk még csak. magasságra 74 cm, szóval Ő tutira mélynövésű lesz, mint én a magam 155 cm-vel :D Szegény, ráadásul a csípője is az enyémre hasonlít :lol: , hátha kinővi :wink:

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket, nagyon jól estek! :D
A kedves szavakat is köszi újszülött-Keve kinézetét illetően, de szerintem tényleg nagyon csúnyácska volt, akkor is annak láttam, úgy nézett ki, mint akit összevertek (a harmadik nap reggelére szépült meg, rá sem lehetett ismerni). Szegénykét csak az apája látta gyönyörűnek. Szülés után hazafelé beugrott Anyumékhoz, megmutatta a képet a gyerekről, ők mondták, hogy milyen kövér, Attila meg hogy "Egyáltalán nem kövér, csak izmos!" :lol: Azóta ez szállóige lett a családban a kövérségre.

Faby!
Esküvői asztal a képen jobb, mint élőben volt, ott elég giccses hatást keltett. (Nem csak szerintem) Rózsaszín gyöngyök is rá voltak szórva, amiket a barátnőm férjével egymás poharába hajigáltunk szórakozás gyanánt. A leszóródott gyöngyökön meg jó nagy hátasokat lehet dobni! :lol:
Mesélj, hogy haladsz a szervezéssel!

Edina!
Micsoda kalap! :wink: Esztinek nem tudod véletlenül az aszcendensét? Anyum azt mondta a minap, hogy a mérlegeknek van ilyen bájgödröcskéjük mikor mosolyognak. :D

Vali!
Vincének boldog névnapot!

Eszter!
Köszi, de sajna nem csak a szülinap hozta elő. Egy éve minden nap agyalok rajta egy keveset. Szerintem azért lehet, mert eddig általában nem szoktam meg, hogy valami nem úgy történik, ahogy én azt elképzeltem (legkisebb gyerek vagyok :lol: ). Ha valami mégsem úgy alakult, akkor "megráztam magam", és továbbléptem, de ez most valahogy nem megy. Mivel tervezzük a kistesót, gondoltam, nem ártana még előtte ezt valahogy rendezni magamban, mert így be fogja árnyékolni a terhességet az, hogy parázok a végétől (Kevével alig vártam a szülést). Nem feltétlen pszichológusra gondoltam.
Hanna szerintem sem lesz alacsony. Keve 11,5 hónaposan 76 cm volt, de ő fiú, Apuci meg 2 méter magas. Én átlagos vagyok, úgyhogy rá sem gondolom, hogy alacsony lesz. Nálatok Apuci milyen magas?

Livi!
Tündi nagyon édi, úgy koncentrál, mintha most kívánna valamit! :D

Mi holnap megyünk a szüleimhez, csak kedden jövök vissza, és hozok sok-sok képet! :oops:

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Sziasztok!

szelivi, milyen tortája volt a nagylánynak? Guszta :)

Medike, nagyon aranyos Eszter :) Az orrszívózás előtti kép... :lol: :lol: nekem ez eszembe sem jutott, bár szerencsére nemsokat kellett még szívni az orrát.

Tünde, kövecske: az esküvői előkészületetk, hát... :lol: Haladnak, de azért még van tennivaló dögivel. Most épp a meghívók vannak soron, azokat jó lenne megrendelni, kioszatni...mert már 3-szor álmodtam azt hogy ott álltunk az esküvőn, csak nem volt egy vendég sem mert elfelejtettük kiosztani a meghívókat... :oops: :lol:

De a ruháim megvannak, most apának kell öltöny, meg nekem cipő, stb...ezek jövőhéten lesznek aktuálisok. :)

Kövecske, köszi a tippet, akkor gyöngyöt tuti nem teszünk az asztalra :) Mondjuk amúgy sem terveztük.

Szép napot!

faby

Jó reggelt,

Keve, boldogságos szülinapot!
Lidke, gyönyörű a fiad. Igazi szívtipró lesz, ahogy látom, olyan latin bika típusú :lol:
És milyen szakemberre gondolsz feldolgoznandó?

Nekem is voltak problémáim szülés után, én totálisan bepánikoltam, pedig készültem a fiamra, de a felelősségtől teljesen leblokkoltam. Nekem egy barátnőm pszichológus, és ő akkor szülés után sokszor jött el hozzám beszélgetni, jót tett nagyon. :)

Tünde, Ikeás tali jó volt, bár Vokincával alig találkoztunk, meg a kaja közben is összevissza ültünk, de azért kicsit beszélgettünk is. :) :)

Esküvő szerveződik, mivel nekünk nem lesz nagy hacacáré, így intézni sem kell sok mindent. Lassan majd le kell foglalni a bulihelyszínt, meg a hajót, és az időpontot, aztán meghívó, és ennyi. :) :)

Most lesz az eljegyzés, jövő hétvégén. :)
Meglepi a családnak, mert az én szülinapi bulim lesz amúgy, aztán majd remélem lesz nagy meglepődés. :)

Medike, ez az orrszívás kééész. :) Meg az ülve alvás. :)

Angi, hogy van Lidi??

Anita, és ti? Fogacskák??

Cory? Rendbejött már az új oktató kérdés?
Vendég

Három kis nyúl ül a réten.
Mesebeli faluszélen.
Előttük egy halom tojás,
Húsvét táján ez így szokás.

Festék is van jócskán, bőven,
Fut az ecset tekergően.
Tojáson a színes csíkok
Olyan, mint a fürge gyíkok.

Nyúlapó is megjön közbe,
Leül köztük ott a földre.
Nagy bajuszát simogatja,
Tojásokat válogatja.

Szebb az egyik, mint a másik,
Nincsen köztük mely hibázik.
Ügyes ez a három füles,
Nem lesz a tál sehol üres.

Jut is bőven minden házba,
Locsolóknak tarisznyába.
Kinek nem jut fusson ide,
Nyúlapó tesz a zsebibe.

Nagyon Kellemes Husvéti Ünnepeket Kívánok előre!!
Kép
Vendég

Hi mindenkinek :D

Na, nincs nagy pörgés mostanság errefele. :( Persze érthető, de akkor is kicsit szomorkás vagyok miatta...

Lidke, háááát, mintha magamat olvasnám. Sajnos nekem sem sikerül túltenni magam rajta. Én is nagyon készültem, elterveztem mindent, csak ezt nem .... :( Én sem féltem a szüléstől, sőőőőt, nagyon vártam. Most nagyon félek. Én is eljátszadozok a gondolattal, milyen lesz újra pocakosan, de már nagyon félek a végétől :(
És szintén minden nap agyalok, hogy mit rontottam el, hogy váltsak-e orvost. De mi van, ha tényleg csak neki köszönhetjük, hogy egészséges kisfiam van. Ráadásul, ha elkezdek erről beszélni, senki nem ért meg ... (persze Apát kivéve). Nagyon sok császáros topicot olvasgatok már fórumokon is, és sajnos az az érzésem, jobb, ha felkészítem magam, hogy elég kicsi az esélye annak, hogy vha is megérzem milyen érzés, mikor kicsússzan belőlem a kis puha testecske :cry: (főleg itt nálunk) Bármennyire is készülök (majd) természetes szülésre, ott fog motoszkálni a fejemben (már most is), nehogy szétváljon a heg, nehogy vmi baj legyen, ami kívülről nem is látszik.... Szóval jó tudni, hogy van más is így rajtam kívül.
Ééééés, nagyon szép volt Keve, most pedig gyönyörű. Egyébként Botiról épp ilyen képek vannak, és a születése utáni percekben épp ilyen lila, egy-két napos képeken meg ilyen pöttyös. :D

Esztike, köszönöm, kűzdünk :) Hol jobb, hol rosszabb. Most Boti legnagyobb fájdalma, hogy tegnap este hót fáradtan nagyon beütötte a fejét :( A füle mögötti részen, elég mélyen kivágta a bútor a fejbőrét, bár vérezni nem nagyon vérzett. Lenyomtam neki, de azért így is duzzadt picit, meg érzékeny neki. Semmi más baj nincs, de azért délután ránéz dokinő. Valszeg felesleges, mert ugyanúgy rohangál, nem aludt sokat, nem hányt.... semmi, de azért na. Kéééész vagyok ettől az állandó rohangálástól, hátrafelé meneteltől, pörgéstől, bútorra mászkálástól. És ez még csak a kezdet...

Többiek, írjatok pár sort!!!

Én még jövök köszöntéssel, ha elkészül :wink:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Anita: nagyon dühös vagyok, hogy a szülészeteken nincs itthon egy pszichológus. Nagyon-nagy szükség lenne rá. Én Zsoma születését dolgoztam fel nagyon nehezen, legfőképpen a ti segítségetekkel. Hogy lehet-e császár után hüvelyi úton szülni, az leginkább dokin múlik (persze a heg állapotán kivül).
Miért lett Botival császár?

Vezetés: elvileg van új oktatóm, de nem vagyok maradéktalanul boldog, mert kicsit úgy érzem, le akart rázni... na, mindegy, meglátjuk, milyen lesz, kedden megyek hozzá. Viszont lőttek a hajnali óráimnak :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Anita!
Mintha én írtam volna a soraidat... Mi váltunk kórházat, így orvost is.

Cory!
Elvileg az I. nőin van pszichológus, de csak akkor alkalmazzák, ha a terhes nő bekattan, vagy ha komoly tragédia történik.

Lányok!

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!

Most rohannom kell, úgyhogy csak ennyi, most indulunk.

Lidke
KépKép
kövecske

Kép

A blogban találhattok egy kedves mesét. Boglárka egyik könyvét fotóztan le. :)
Vendég

Adjon Isten Szép Napot mindenkinek!

Hát igen,nem pörög a topic, mi is csak aludni jövünk be...
Minden szülinapost Isten éltessen sokáig!!!
Lassan mindenki betölti az egyet, olyan furi, tavaly még ilyenkor azt nézegettük ki van még egyben... :) Mi tavaly ilyenkor jöttünk ki a kórházból. Vagy 5-én? Már nem is emlékszem.

Anita, Lidke! IGaz nem tudok saját tapasztalatról beszámolni, ami a szülést illeti, de szerintem egy pszichológus nagyon is sokat segíthet. Nekem ennél pitibb dolgokon is segített. Biztos befolyásolni fogja a következő szülést. Én most járok egy lányhoz, és pont ő mondta, hogy a szülések jó nagy része agyban dől el...

Cory! Oktató :shock: Mi az, hogy le akar rázni!!! Tán ingyen oktatna? Nem is értem. Nem Te lennél az ügyfél? Lasszóval kéne kapniuk az ember utána, főleg most, hogy ennyi autó-suli van. :evil:

Eszti! Hűűű de izgi ez az eljegyzés dolog! Akkor a család nem is tudja mit terveztek? :) Aztán el is kérnek apudtól, vagy csak közlitek és kész? :lol: :lol: :lol: Anno a kedvesem úgy gondolta elkér, ahogy illik... erre apám válasza: "Tőlem viheted... ha jól átgondoltad..." Kedves, mi? :roll:

Mamacka, Vali és a többiek, merre vagytok? Nagy a szám, most hogy 4 nap hallgatás után előkerültem, mi? :lol: :lol: :wink:

Na mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket! Meg locsolót, sonkát, csokinyuszit, stb. És szépséges napsütéses napokat!

Puszi:

Barti és Pötyike

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk Mindenkinek!
Kép
angi79

Sziasztok!

Martin állapota a gyógyszerek ellenére sem javult. Szerencsére, a doktornéni sem antibiotikum párti, ezért még vártunk vele. Tegnap éjszaka szintén kritikus volt, egész éjszaka, hányt a köhögéstől. Szerdára kaptunk beutalót a gégészetre. Ma felhívtam a dokit, hogy egyre csak romlik Martin állapota, csináljunk már valamit. :twisted: Kaptunk, mára beutalót a gégészetre. Egy szimpi, tök normális arab doki volt. Átvizsgálta Martint tetőtől talpig. Azt mondta, hogy már kifelé lábal az XY vírusos betegségből :D :D :D és hagyjuk abba a "maréknyi" gyógyszer szedését és csak Fenistil cseppet és Nasivin orrspray- t használjunk!!!
Ma estére már tök jól lett. Remélem elrakhatom a porszívót :D :D :D

2 hete jól összevesztem az anymmál, mert mindenáron el akar szakítani a Martintól azzal az indokkal, hogy nagyon anyás, illetve anyámasszony katonája lesz, ha mindig velem van :shock: . Megsértődött, hogy nem hagyom ott nála a fiamat és hogy eltelt egy év és ő még nem pelenkázta át, és nem fürdette meg. Menjek orvoshoz, mert betegesen önző vagyok. Hozzáteszem, többszáz/ezer alkalma lett vona ezekre a dolgokra....Na mindegy, megint jól kikészített, jó szokásához híven :? Ő, a "tökéletes" nagymama, 2 hete nem volt képes felhívni és megkérdezni, hogy meggyógyúlt -e már az unokája.
Bocsi, hogy leírtam, de jól esett.....

MARITN, megtette első lépéseit egyedül. Annyira édes, tetszik neki és nagyon büszke magára. Persze mi is és halálra dicsérjük. :D Ráadásul, egész nap, azt próbálgatja, hogy milyen jó kapaszkodás nélkül állni.

NANCSI!
Hogy vagytok? Meggyógyultatok már?

Medike!
Martinnak nagyon bejön a zebra, szereti, tisztára a vadnyugaton érzi magát.. A doktornéni is megcsodálta, és Martin bemutatót is tartott. Tök jól megmozgatja/lefárasztja. Mivel, a rugózni és forogni neki kell! Megnézted már az F.P. honlapján a demoját? 2 fajta zene van hozzá + haláli lovas hangeffektek ( nyerítés, fújtatás, patakopogás, vihogás, stb.)+ csörgö-zörgő-világító henger és 2 kisállat.
Ha gondolod, én is tudok "Martin in action" videót küldeni.
Nagyon édes a kalapos kiscsajszi!!!!!

Kövecske!
Boldog születésnapot Kevének. Nagyon helyes pasi!!!!
Ja, én is kérhetek a húsos irományból? Köszi

Jó éjt

Era

Visszaolvasok, mert egy kicsit lemaradtam!

KépKép

KépKép
lingelera

Mivel bizti, hogy néha járnak erre, Vikó Dominóját Isten éltesse sokáig első születésnapja alkalmából!!!
Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita :) Bizony, jövünk gyakran képet nézegetni az ismerős pocakok egyre ismerősebb babáiról :)
Köszönjük szépen a megemlékezést!!
Ma már sütöttünk tortát, kétszer reggeliztünk, lefestettük a szülinapi ajándék homokozót (szigorúan gyerek- és környezetbarát vízbázisú lazúrral), kicsit rosszalkodtunk és várjuk az uncsikat, hgoy mehessünk az állatkertbe.

Ha szabadtéri talit rendeztek, szívesen eljönnénk, zárt helyen Dominó nem jól viseli, ha sok ember van körülötte - a talikról szállnak ám a hírek :wink:

Mindenkinek szép napot és további örömködést a szépséges babákkal!

indianyo

Cory: Botinál a CTG beszűkült oscillatio-t jelzett, leesett a szívhangja, majd (miután még mindig vártunk) meconiumossá vált a maradék magzatvíz. 8-9 cm-nél jártunk, de Boti feje még magasan volt. A doki mondta, hogy mivel első szülés, nem lehet tudni, mennyi idő van még hátra a teljes tágulásig, mennyi idő lesz a kitolási szak, félő volt az oxigénhiányos állapot :(
Hiába "ömlött" hirtelen a víz, még talán várnom kellett volna itthon, hogy rendesen beinduljanak a fájások. Az itteni kórházban mondhatni automatikusan kötik az oxitocint, kaptam én is, hogy jöjjenek rendesen azok a fájások. Aztán jött a cukros infúzió, majd olyan indokkal, hogy még mindig nem rendszeresek a fájások (1-2-3 percesek), még egy adag oxitocin. Szerintem (bár nem vagyok szakember, csak keresem a miértekre a válaszokat) ez a sok beavatkozás, hogy nem hagyták a dolgokat a maguk rendjén zajlani, járult hozzá, hogy Boti nem bírta, és császár lett a vége. Kétszer volt a nyakán a zsinór, meg az egész kis testére rátekerdett, de ez gyakran így van, ez még nem indok a császárra. Ahogy megrepedt a magzatburok, én meg felpattantam (utólga olvastam ezt is, hogy jobb, ha maradunk még picit egy helyben), a zsinór akkor eshetett előre, és tekeredett bele Boti, mert két nappal előtte UH-n még rendesen rángatta Boti :)
Ami a dokival kapcsolatban nagyon elgondolkodtat, hogy séta közben sok kismamival találkozom, és eddig nem sok akadt, aki ennél a dokinál természetes úton szült. Ráadásul, mikor voltm rákszűrésen (6 hetes után nem sokkal), mondta egy csaj, akinek inszemet csinált, hogy tudja, hogy "nem szereti szenvedni hagyni a nőket"... Én nem így ismertem meg a dokit, de elgondolkodtató....

Na, jó hosszú lettem.

Era, további gyors gyógyulást Martinnak!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Indianyó:
Nagyon - nagyon boldog szülinapot Dominónak!!!!

Mindenképpen gyertek ha lesz tali!!!!
Puszi Nektek és örülök, hogy jól vagytok!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Era: szegény Matin, akkor jól megviselte ez a betegség, most már biztos gyorsan meggyógyul!!!!
Látom, sok gond van ezzekkel az anyukkal :?
Engem 7 éve feljelentett a gyámhatóságon, hogy eddig ő nevelte Patríciát (néha vigyázott rá, ha olyan helyre mentünk) és most nem engedem látni sem. Hozzáteszem, hogy a gyerek nem akart menni hozzá, mert elege lett abból, hogy folyton engem ócsárolt (persze a tudtom nélkül), az összes szomszéd úgy tudta, hogy egy szemét szülő vagyok... :( - szóval volt 2 év, amikor nem szóltam hozzá, aztán fokozatosan megenyhült a dolog, most már egész jóban vagyunk, de a családunk életébe többé nem engedjük be!!!

Anita, Lidke:
sajnálom, hogy ennyire megviselt Titeket a császár, biztos én is így gondolnám. A barátnőm orvosa az első császár után mondta, hogy ha a második szülés során minden rendben, akkor lehet természetes úton szülni, de végül megint császár lett, mégsem merte bevállalni. nagyon kevés orvos vállalkozik erre, úgy gondolják, inkább a tuti, inthogy bármi baj legyen, ami esetleg maradandó.

Ma délelőtt takarítottam, sütöttem-főztem (vendégek jönnek), persze ma gyümölcsnapom van, úgyhogy be kell érjem az illatokkal :shock: :)

Boscó:
tulajdonkáppen nem is megyünk nagyon sehova, csak minden napra jut valami tennivaló, most csak erre a 10 percre ugrottam be, puszi Mindenkinek és további jó pihit!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Meli: felolvastam a gyerekeknek a mesét, persze jött a mégegyszer, mégegyszer... :D

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Próbálok visszaolvasni... de lassan megy... áll a bál nálunk... vendégek stb... ma fél 10-től du 2-ig a konyhában voltam... sütöttem 5 tepsi pizzát... tudom-tudom nem túl feltámadásos kaja! :)

Szülinapi képeket majd teszek fel... bár apja anyja még fel sem köszöntötte... inkább fürdőt burkoltak! :(

...szóval most csak annyit, hogy Kevemama a szent Imre nagyon jó... nekünk az lett volna a másik választás...tudok nagyon jó dokit is ajánlani csak elég népszerű... amint csíkosak lesztek be kell jelentkezni...

Dominó
Isten éltessen születésed napján!

:) :):):):)

Kép
Kép
Kép
mamacka

:lol: :lol: :lol: Ez az oldal telítődik már vagy 4 napja!!!!Merre vagytok lánykák?????

Eszti:hát restellem magam nagyon.Miért is nem hívtalak vissza?Azért mert azt hittem kutyautánérdeklődő hív!!!!Még mindig hívnak minket ezügyben,pedig már nem hirdetjük régóta! :roll: Köszi mégegysszer!!!!!

Era:Szegény kicsi Martin!!!!Jobbulást neki!!!És gratula a lépésekhez!!!!!!

Indianyó Dominóját sok sok szerettel köszöntjük szülinapja alkalmából!!!!!

Meli:köszi a szép kis verset,mesét!

Ma voltam az egyik ismerősömnél.Május 1-re van kiírva!Tök csini kismama!És olyan jó volt nosztalgiázni!Annyi ismerősöm fog most szülni!!!!Bezzeg mikor én szültem meg egy ismerősöm se szült!!!Osztogatom a jó tanácsokat! :lol: :lol: Úgyhogy ma is kicsavarogtuk magunkat!!!

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Hát ez vicc!Most kellett pont oldalt váltania?????? :roll:
Vendég

Sziasztok

Anita,Lidke
Sajnálom, hogy ilyen rossz gondolataitok vannak. :( Ha vigasztal én, meg attól vagyok rosszul, ha még egyszer szülök, nem fogom kibírni a varrást és a szakadást. :cry: Egy öltést nem akarok soha többé. Tiszta rücsök vagyok odalent, nem tudom melyik a jobb. :( Szóval nekem ez a nagy parám. :(
Én is úgy tudom, ha minden oké császár után, meg szokták engedni a sima szülést :) De biztos helye válogatja.

Vikó
Boldog Szülinapot Dominónak! :)
Jó lenne már egyszer tényleg talizni. :)

Tünde
Nem semmi anyukád van. :evil:

Meli
Látom megtalálta Bogi is a krémet. :D
Nagyon édi.

Era
Jobbulást Martinnak :( és gratula a járáshoz. :)

Hát engem 3 év után elkapott valami nyavalya és Levi is beteg. :(

Ma volt nálunk baba börze és 7000ft –ért árultam ruhát. :) Pedig nagyon kevesen voltak, mert sokan vásároltak az ünnepre vagy elutaztak. Nem baj 2 hónap múlva megint lesz, akkor újra megyek.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?