Új privát üzeneted érkezett!

Csajok!
Intézte már valaki az anyasági támogatást és a TGYÁS-t? (gondolok itt elsősorban olyanokra, akinek nem a melóhely intézi)???

Pann!
Reggel Lilla is bukott a takarójára, de észre se vettem, mert aludt. Csak mikor nyüszizett, akkor éreztem, hogy nedves a takaró. Úgyhogy most mosóban van! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, Pann-még ráértek ezt meggondolni, először jönnek a kötelezők!
Agyhártyagyulladás ellenit nálunk dokinéni javasolta, és jó érzés hogy beadattuk, mert azóta, ha beteg, gyenge a kislány, nincs kedve felkelni stb., akkor legalább ezen nem parázom, hogy mi van ha agyhártyagyulladása van?
Lorca-majd mondd el miért döntöttél amellett hogy beadatod a riotát?
Egyébként a rotavírus nagyon kegyetlen tud lenni, az biztos.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Köszi a csaszi infókat, akkor nem olyan nehézkes a felépülés.... Ez is valami... :D

Oltásokról amit és ahol találtam:
www.vedono.lap.hu
www.szulo.lap.hu
www.gyermekorvos.lap.hu
Ezen belül nem olvastam még részletesen, de van egy csomó oldal, itt biztosan találtok több infót, sőt oltási naptár is van. :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

Bea!
Nekem csaszi után az első 3 nap volt a legrosszabb. Addig pl. oldalra sem tudtam fordulni, felállni is nagyon nehéz volt, a pisilésről meg ne is beszéljünk! :)
Aztán ahogy hazajöttünk, a 6.napon beriasztott a légzésfigyelő és úgy ugrottam ki az ágyból, mint akit puskából lőttek ki, vágott seb ide-vagy oda! Na, onnantól kezdve látványos volt a javulás! :) Most már semmi extra. Kicsit még érzéketlen a hasam a vágásnál, de ennyi.

Viszont már nagyon szeretnék elmerülni egy kád vízben!!! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Bella, én most elküldtem a számot, de nem tudom, h odaért-e, olyan furcsán viselkedett a babanet..

Barbi, én már nem fejek, mert nem esik jól, fáj tőle a mellem, és nem tudom elhinni, h hosszú távon jót tesz valami ami fáj, meg utálom is csinálni nagyon. Mikor megijedek idpőnként, h nem apad-e, olyankor szoktam, amúgy nem.

Ha bealszik mi nem böfiztetünk.

Timi, Pann, akkor épp aludtunk, az éjszakák rendben vannak, nappal viszont végig sír. De tényleg, nem túlzok, alig alszik valamit, folyton púzik és sír :cry:

És úgy félek, h megfázott, vagy elkapta az apjától, mert nagyon tüsszög. Tudom, néha normális, de ma már reggel óta kb 10-et tüsszentett és még dél sincs.. de nem szörcsög és nem folyik az orra. Tapasztalt anyukák, honnan tudjam, h taknyos-e??

Ági, mi éjféltől alszunk 6-ig. A fürdetést toltuk 10-11 körülre, aztán szopi, éjfélkor ágyba. Addig meg nem rakjuk be az ágyába, hanem ha alszik, akkor a nappaliban teszi, amitől "érzi", h ez még nem az éjszakai alvás.

Barbi, én is észrevettem, h mikor hajnalban ébred, akkor nem ordít, nem is sír, hanem nyöszörög magában és iszonyatosan liheg és nyammog, és mikor meglát, kapkodja a fejét, h éhes, de nem sír. Nagyon furcsa..

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Reggel 6 óra az még hajnalnak számít??? :D :D
Lilla is sokat tüsszög, de neki sem folyik az orra, viszont ő szörcsög is. Tegnap este is kiporszívóztuk az orrát. A védőnő azt mondta, ha taknyos lenne, akkor látványosan folyna az orra, nem tudna szopizni, mert nem kap levegőt. Ja, és nyugtalan is lenne, bár ez nálatok nem mérvadó! :D :D Mérted már a lázát?
Ha ezek nincsenek, akkor biztos csak valami piszkálja az orrát. De ha nem vagy nyugodt, porszívózzátok ki és nézzétek meg, jön-e belőle valami!

Timi
Kép Kép
timocska

Bella, Pann, -Rota
Kétféle oltás van (különböző a gyártó), mindkettőt fél éves korig be kell adatni, de jobb 16 hetes korig. Az egyik 2 oltásból áll, 4 hét különbséggel, kötelezővel együtt adható. A másik 3 oltás, 2,4,6 hós korban adandó. Rotarixet fogok venni, az a 2 oltásos. A 3 és a 4 hóssal együtt szeretném beadatni. Nem injekciós, szájon át kell beadni. 2 éves korig nagyon veszélyes, 5 ismerős gyereke kapta el, mind a Szt Lászlóban végezte. Brutális. Napokon keresztül hányás, vízszerű hasmenés. Nagyon fertőző, legtöbbször anyuka, tesó is elkapja. Az egyik esetben még a bölcsis dadusokat is kiütötte. Nagyon ritkán halálos, mert a pici folyadékpótlása nehezen megoldható. Infúzió kell, amit láttam, milyen nehéz egy ekkorkának beadni. Max egy napig bírja a vénája, nagyon nehéz megtalálni, úgyhogy agyonszurkálják. Szabinak még a múlt héten is meglátszott a helye a fején. Tulajdonképpen nagyon ritka, nagyon sokat agyaltam már rajta, végül mellette döntöttem. Ha már oltanak mumpsz ellen, ami sokkal kevésbé veszélyes, meg tbc ellen, ami alig ad védettséget és amúgy is elkap valami ilyen jellegű betegséget, akkor már jöhet ez is.
Az oltás nagyon új, a védőnő nem is biztos, hogy tud róla. Az enyémnek ismeretlen volt :evil: . A 70es években volt az első oltóanyag, de kiderült, hogy veszélyes. Ezeket hosszú távon tesztelték több 10ezer gyereken. Mivel a bélen keresztül immunizál, így kevésbé veszélyes. A laikus ismereteim a további magyarázatot már nem tudták megérteni :roll:

Agyhártya: A középfül gyulladások és tüdőgyulladások nagy részéért felelős baci ellen olt, Nati kapott. Egy éves korig támogatja a tb. Legalábbis egy éve..

Minden oltásnak van mellékhatása, pl anafilaxiás sokk, amibe akár bele is halhat, de ez csak legyengült immunrendszer esetén okozna gondot. Ezért nem lenne szabad a rendelőt negyed órán belül elhagyni, de ezt szinte soha nem említik. A betegségeknek arányaiban több a mellékhatása és súlyosabb is. A nem oltott gyerekek is védettek, mivel nincs kitől elkapni, de minél többen döntenek úgy, hogy nem oltanak, annál kisebb ez a védettség. Az első BCG oltást még azelőtt kapja, hogy kiderülne, van-e probléma az immunredszerrel. Tulajdonképpen lutri. Orvosilag nem szabad HIV pozitív gyereknek adni. Ez az utasítás azért vicces, mert nem is nézik. Extrém esetek ezek, tudom, kb 1 a 10.000hez. Amolyan esély arra, hogy egy virágcserép a fejemre essen. Ezért szerintem nagyon fontos, hogy mindenki képben legyen a kérdéstben, mivel két rossz közül kell választani, és túl sok a pro és kontra érv.

Na, ennyit "röviden" :mrgreen:

Tgyás: Nekem márc 15től van, de munkahelyi.

Barbi,
Fejés? Nem...

Tej, sétára: Mi vittünk tejet időnként. Tény, hogy gyorsan szaporodnak a bacik, de Nati nem fogadott el vizet sokáig. Jó fél éves is megvolt, de nem emlékszem pontosan, mennyi.

Sági,
Az alváseltolás nálunk sem működik. Szabinak van egy hosszabb mély alvása este, amikor beüt, akkor kezdődik. Vhol 9 és 11 között általában. Ez olyan 3-4 óra. Nem lehet fent tartani, mert kiborul, elaltatni sem, amíg nem készült rá.

Pann,
Alvásból nálunk is max 3 óra jön össze egy adagra. Ma pl 12kor tudtam lerakni és elaludni. A műsor 3kor kezdődött, max 2 órát aludtam részletekben 7ig, úgy, hogy rajtam feküdt, máshogy nem volt hajlandó. Akkor ébredt Nati és kezdődött a nap.

Eper: Lehet allergén, függetlenül a hámozástól. Kismama, szoptatós, baba primőrt amúgy sem nagyon kaphat, tele van nyomva vegyszerrel. Nitrit vagy mi a szösz van túl sok benne.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! Rajottem, hogy lehet jol orrba spriccelni tejet. Belefejek kezzel egy kis tejcsit a cumisuveg cumijaba es azt ha megnyomom, lehet vele celzottan spriccelni. Aronnak telenyomtam mindket orrlyukat, mert mindig vannak benne melyen fikacskak, amiket kezzel nem erek el. Jo bo tejet kuldtem az orraba es most nincsenek benne a nagy fikacskak :D

Akinek ez nem ujdonsag, attol bocsi, de en pl eddig a cicimbol probaltam spriccelni tejet az orraba, aminek az lett az eredmenye, hogy mindenhova ment, csak oda nem... szoval hatha masnak is segitseg ez...

En meg nem lattam taknyos babat, de magambol kiindulva, ha tele lenne az orra, a szajan venne levegot. (Valszeg ebbol is jon, ami Timo is mond, hogy nem tud szopizni...) Amig csak latom, hogy fenyes belul az orra, van benne trutyi, de nem sok, addig en anyatejezni fogom asszem...

Timo
, szerintem mar siman furodhetsz!!! Mondom, en furdok mar vagy 3 hete... nem nagyon van mitol tartanod szerintem...

Na, ezt a keso esti furdest kiprobaljuk. Hatha atalussza az ejszakat. Nalunk az van, hgy mondjuk 8-9 kozott furdes, utana szopi, de aztan az istennek nem alszik be, hanem jatszik, vagy nyuszog. De ma este 10-kor furdunk!!!
kami

Nálunk a fürcsi 8 körül van. Aztán vagy elalszik, vagy nem. Tegnap pl. rögtön fürcsi után bealudt és csak 12-kor kelt fel (4 órát aludt egyfolytában). Aztán viszont 2 óránként kelt.. :shock: :shock: Remélem hamarosan beállunk valami rendszerre. Mindjárt elalszom! :(

Kami!
A babák nem tudnak a szájukon lélegezni még pár hónapig! Csak az orrukon tudnak levegőt venni! :lol: :lol: :lol: Én még nem próbáltam az anyatejes spriccelést. Utána hasra teszed vagy mit csinálsz vele?

Timi
Kép Kép
timocska

Nya haj.

Most jottunk vissza setabol. Hat, kint nincs olyan szep ido, mint innen bentrol... en nem vittem dzsekit es majd' szetfagytam, pedig csak napon setaltunk... Ja, es a seta elejen egy hulye kis torpesnaci elkezdett megint ugatni. Na, Aron siman felebredt, de halistennek most eleg almos volt, hogy vissza is aludjon... Mindenesetre nagyondenagyon csunyan neztem a kutyara meg a gazdijara is...

Sagi, vizre nem volt szukseg, Aron meg most is alszik... majd legkozelebb, ha jobb az ido (vagy en jobban vagyok oltozve), tovabb maradunk kint es akkor letesztelem, hogy mukszik-e...

Aront bepakoltam a kisagyaba ugy, ahgy volt seta utan, most ott szundikal tovabb. Ime par foto...

Kép Kép
kami

Na, délelőtt mi sem nagyon aludtunk, Emma a karomban nézelődött, amíg ki nem jött egy nagy adag kaka a reggeli maratoni szopi után :D

Kami! Tök jó lesz nektek ez a hétvégi progi :P És gyönyörű időt mondanak! Jutottál ma eszembe, mert Emma is pont akkor rottyantott egy bazi nagyot, amikor a karomban volt - vártam, hogy folyik-e majd valami, de nem :D Pampers eddig OK ;)

Sági! Ahhoz a pelenkázós tatyihoz nem járt egy olyan cumisüveg tartó, ami tartja a hőt? Az nem jó erre?

Jó, hogy mondtátok a mézet, ma azt kiiktattam :? Pedig teában olyan jó volt... Sebaj, fő a békesség ;)

Ruhaméret: 1-2 56os már eleve kicsi Emmára :? Az a rózsaszín csíkos rugi is 62es már...

Még visszatérnék a fejésre - bocs! Többiek: minden szopi után fejtetek az elején??? Kezd lelkiismeretfurdalásom lenni, hogy nem csinálom, csak ha érzem, hogy hagyott benne, na meg este. 5-10 ml-ért nem szívesen passzírozom magam :?

Bea, Bella! Megy a drukk!!!! :P
Vendég

Barbi!
Csak akkor fejj, ha nagyon feszül a cicid! Ha szopi után kellemesen puhának érzed, akkor felesleges!!! (hidd el, nagy szakértő lettem már) :D :D Ha maradt benne, nem baj. Úgyis annyi termelődik, amennyi kell! De ha kellemetlenül tele van, akkor jobb, ha annyit fejsz belőle, míg puhának nem érzed! :) Remélem érthetően írtam le!

Lilla is általában akkor rotyogtat, ha kézben van! Engem egyszer fürdés előtt fosott le, pont tettem volna a kádba... na, akkor a pólóm és a padló is olyan lett! :lol: :lol:

Kami!
Úgy látom, sokat javult Áron nyaka! Szerintem már sokkal kevésbbé tartja ferdén! :D :D

A bébim most alszik, ha felkel, szopi után mi is elmegyünk sétálni! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Csajok!

Megvan még a linea negrátok? Mikor tűnik el???

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Most megnyugtattál :D A védőnő azt mondta, hogy fejjek minden szopi után, nehogy begyulladjon a cicim, de ha egyszer kiszopizza rendesen, és nem marad csomó sem, akkor szerintem is fölösleges! Jaj de jó :D

Köldökileg hogy álltok? Nekem kifordult a végére, és most még mindig úgy is maradt, pedig előtte nem ilyen volt...

Rotyi: Egyik pelenkázásnál Emma 3x kakilt be, majd negyedjére bepisilt - úgy röhögtünk, hogy alig bírtuk szegényt rendbe tenni :lol:
Vendég

sziasztok!

Na én most ébredtem,Peti meg még mindig alszik déltől.

Barbi,
Igen van hozzá termos tartó.Eddig is azt használtam,de akkor most hidegen kell beletenni,hogy legyen értelme és valahogy felmelegíteni. :shock:
Nem kell minden kajcsi után fejned!

Timi,
Nekem is látszik még a vonal.Köldöktől lefelé már nem csak felfelé,de ott még rendesen.
Mi is mennénk sétálni ha ez a manó felkelne és kajcsizna.
Ma akartam egy kicsike pénzt költeni mert a biztosítom fizetett a csaszira és gondoltam veszek ezt azt Petinek mert végülis neki köszönhetjük. :lol: Na meg holnap lesz 1 hónapos... :D
Vendég

Nekem alul és felül is látszik! :shock: Remélem nem marad ilyen, mert az úgy elég gáz! :(

Barbi!
Köldököm nekem is majdnem olyan, mint szülés után! Igaz, nekem nem fordult ki, de sokkal nagyobb, mint volt! :shock:

Ja, a pelusozásban az a legjobb, mikor elveszed alóla a piszkost, aláteszed a tisztát, bekrémezed és akkor rottyant! :lol: :lol:

Most hason alszik a kis drágám, de kábé 10 percenként kétszer megemeli a fejét és morog! :shock: Tök cuki!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
Van mérlegetek? Mennyit eszik Emma egyszerre?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Nincs mérlegünk, amikor eljöttünk a kórházból, a második "tejcsis" reggel 40 grammot evett, de hogy azóta mi van, nem tudom... Jövő kedden megyünk a védőnénihez mérésre, ha szépen nő a súlya, akkor nem is akarok mérleget! Úgy vagyok vele, hogy már reklamálna ha nem lenne elég neki, amit "termelek" :D Fő az optimizmus, aztán majd meglátjuk ;)

Sági! Igazad van... A melegítsére nem is gondoltam... :?

Ti hogy fagyasztjátok le végül a tejcsit? Anno volt már ez téma, csak kíváncsi vagyok, hogy végül kinek mi vált be! :)
Vendég

Timo! Ezt nem is tudtam, hogy a babak nem kapnak levegot a szajukon at!

Siman hagytam a hatan Aront, mert ilyenkor lecsorog a tej hatul a garathoz es lenyeli. Tudod, mint amikor a gyerek szivja az orrat es lenyeli... De ugy tunik, kicsit sokat tetem bele, mert beszarad es most csapkodja az orrat :) Sebaj, inkabb szaraz legyen, es kihapcizza, mint nedves es beteggyanus...

Linea negra: nekem is van alul-felul, ha pedig belenezek a koldokombe, tok sotet belul... visszaallt ugyan az eredeti meretere... csak eppen oylan, mintha tiszta retek lenne belul...
kami

Barbi!
A hűtőben 24 óráig eláll. Így egy nap alatt igyekszem összegyűjteni annyi mennyiséget, amit az avent-pohárba belefér, azt hiszem 125 ml. Persze, nem mindig van kedvem fejni. De pl. kitaláltam, hogy holnap hős leszek, mert apával este szeretnénk elmenni vacsizni kettesben és anyósom lesz Lillával. És hát adni kell neki valamit vacsira, míg nem leszünk itthon! :D :D
Ja, és ha összegyűlt, mehet a fagyra, dátummal ellátva.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ágiboldi nem kaptam meg a számot, de Lorcától igen! Köszi.
Na, jöttem a dokitól, minden zárt, semmi jel. Erre nekem fájásaim vannak! Pl. most is.
Lehet abbamarad majd. Nem tudom.

Szerencsére rövidek még.

Ja, ha orrba csepegtettek, akkor hadd follyon hátra a tejcsi, az orrcseppet is úgy kell adni.
Kami nagyon jó vagy ezzel a spricceléssel, nekem soha eszembe nem jutott volna.

Bocs, de megint fáj, nem si reagálok másra.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella, tok veletlenul jottem ra: lefejtem egy kis tejet, mert feszult a cicim es Aron mar nem akart szopizni, lejott meg 50 ml es beletukmaltam. A veget nem akarta megenni es nem az uveget fogtam meg, hanem a cumi reszet - erre vekony sugarban kispriccolt. Es innen jott az otlet!

Kivancsi vagyok, mikor bujik ki a kisbabad! :D
kami

sziasztok!

még mindig nem jutottam el a visszaolvasásig, de egyre jobban vagyunk úgyogy nem adom fel:-)
egyenlőre a tejszaporítás a fő napi programm :shock: :lol:
iszom a lactoherb teát (megittam egy doboznyi Milusant is de drágának találtam :shock: ) van vmi homeós teám (ezt ma kaptam még nem kóstoltam) ja és apa ma beszerzett 3 féle alkoholmente s sört kideríteni melyik ízlik... :lol: ugyanis nem igazán szeretem a sört de a tejcsiért mindent.
Egyébként talán mintha javulna a helyzet...Lea tegnap du óta kiszopizza a mi a ciciben van tehát nem igazán kell fejnem de sajna ez még mindig nem a megfelelő mennyiség neki :cry: viszont legalább már szopizik igaz bimbóvédővel...

most megyek is
kreáltam egy új vonalzót :lol: tök furi ránézni :lol: hi-hi
anyuka lettem :lol: :oops: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Barbi, én soha nem bírok etetés után 10 - 20 ml-nél többet kicsiholni magamból, főleg nem egy mellből ha a másikat tartalékolom a következő etetésre.. és ennyiért meg nem koszolom össze a pumpálót, úgyhogy hagyom.

Mazsi, nekem sincs túl sok tejem, folyton aggódok, h nem lesz elég. Én is iszok Laktoherb ill. Fitoherb teát, és alkoholmentes sört (sztem a Buckler a legjobb, már kipróbáltam mind :wink: , kíváncsi leszek a véleményedre). És kaptam homeopatiás urtica urens 5 ch bogyókat (eredetileg nem hiszek ilyesmiben, de mintha használna!)

A védőnő szerint ne aggódjak, a súlygyarapodás alsó határát hozza Boldi, de végülis minden gyerek más, és rendben van ez, de ha két hét múlva se lesz sokkal kövérebb, akkor elgondolkoznak a dokinővel, h egy kis tápszert hozzá kellene-e pótolni.. Mazsi, akkor majd kérek tőled tanácsot. Persze erre minden szoptatási tanácsadó azt mondaná, h hülyeség, hízik ez a gyerek és kész, végülis 6 hét alatt 470 g-t hízott, ami nem olyan rossz (ha nem hasonlítgatom senkihez)

Kép
Kép
agiboldi

Bocs, Fitolac nem Fitoherb, mindegy, egy kutya, rohadt kömény és ánizsszag van az egész konyhánkban, pfúúúj..

Kép
Kép
agiboldi

Anyatej orrba: A gyógyiban kapható szemcseppentő. Ha a hegyes végére teszed a gumit, nem tudod ledöfni. Hamatosan nem lesz két kezed a cseppentéshez :wink:

Barbus,
Fejés... nem... soha. Csak pár hónaposan, amikor kezdtem neki adni rendes hamit, azzal higítottam a krumpli és répapüréket. A 20 hónap alatt megúsztam a mellgyulladást.
A köldököm körül most még egy kicsit ráncos a bőr, mint Nati után is. Nem tudom mikor már, de teljesen visszaállt a rendes állapotába még terhesség előtt.

Ágiboldi,
Teljesen felesleges a tápszer :shock: , hiszen van tejed és gyarapszik. Nincs jele kiszáradásnak, alultápláltságnak. Nati kis barátnője, aki mindig egy-két kilóval kisebb volt, mint Nat, mostanra behozta teljesen. Pedig egy 6 és egy 4 kilós baba között óriási különbség van. Bogi egy hónappal fiatalabb és most már ő a magasabb. Csak épp más ütemben nőttek. Bogi még jobban is beszél. Ha megnyugtat, akkor persze nem gond a tápszer, de akkor el fog menni a tejed vszínűleg a kereslet csökkenése miatt. :(
Nem fáj Boldi hasa a teáktól? Elég gyakori :?

Kép KépKép
lorca

Mazsi!
Ez már nagyon jó, mindegy hogy szopizik, lényeg, hogy szopizzon! Látod, én is bimbóvédővel szoptatok, mégse bánom!!! Hajrá, csak így tovább!!! Majd ha lesz időd, tegyél fel még képeket gyönyörűséges lányodról és várjuk még a szüléssztorit is! :)

Ági!
Igaza van Lorcának, minden gyerek más és más ütemben fejlődik. Ne aggódj, amíg nem fogy és van pisis-kakis pelus, minden rendben van!!! De ha megnyugtat, legyen otthon tápszer is, de amíg nem fontos, ne add neki!!! Én világéletemben rossz evő voltam, a szüleim folyton aggódtak is! Aztán itt vagyok, élek és virulok! :D :D

Lorca!
Hogy van Szabi bukásügyileg? Ma is sokat bukizott? Tényleg, ő hány kiló most?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timocska!

Mi még a születési anyakönyvit se kaptuk meg, ezáltal a TAJ számot sem, ezáltal még semmit de semmit nem tudtam intézni, TGYÁSt, ilyesmit. Sajnos mivel David külföldi és nem vagyunk házasok, az apasági nyilatkozatot tovább kell küldeni valami igazgatóságra, ahol 30 napig nyammognak azon, hogy ráírják az anyakönyvijére hogy az apa az Amerikai egyesült államok állampolgára. :evil: Már többször rájuktelefonáltam, de mindig azt mondják, ne hívogassam őket, majd ha visszajött az igazgatóságról a papír, akkor felhívnak engem. (ez a IX. kerületi anyakönyvi hivatal)

Szörcsögés, orrdugulás:

Nálunk is játszik. :? Van hogy csak a tej szörcsög az orrában szerintem, de van hogy igazi takony, illetve a szeméből a váladék lefolyik és akkor az orra is eldugul, úgyhogy tök jó.

Most tartunk ott, hogy 5 hete állandóan kell csepegtetni a szemébe, különben nagyon csúnyán váladékozik, és emiatt az orra is eldugul, emiatt még nyűgösebb mint máskor és még többször ébred, és borzasztó hangosan alszik (ami mind azt jelenti, hogy mi annál kevesebbet alszunk).

Már a kórházból Neomicin (antibiotikumos) szemcseppel jöttünk haza, az nem használt semmit. Steril vattával és lehűtött forralt vízzel törölgettem a szemét, csak azt értem el vele, hogy olyan gyakran kellett törölgetni, hogy már piros és duzzadt volt az egész szemhéje, szerintem az is biztos irritálta őt. Akkor elmentünk szemészetre, ott adott nekünk a doki bácsi Garason cseppeket, amiben antibiotikum és gyulladáscsökkentő (szteroid) is van. Ettől szebb lett a szeme, és elmúlt az orrdugulás is, de ahogy abbahagyom az adagolását, visszatér az eredeti probléma. A szemész doki bácsi előrelátóan adott már akkor beutalót a Mária utcai szemklinikára, hogy ha 3 héten belül nem javul, menjünk oda hogy átfújják a könnycsatornát.

Én felhívtam őket, ott azt mondták nekem, hogy 2 hónapos korig nem csinálják meg, és rámcsodálkoztak, hogy ki írta fel a Garason cseppeket, mert azt ők nem szoktak adni. :?

Most mit csináljak? Adjam neki hetekig a szteroidos cseppet hogy ő is meg mi is tudjon valamit pihenni, vagy hagyjam hogy dőljön a szeméből a váladék, ne kapjon levegőt és tiszta piros/duzzadt legyen a szeme??? Szerintetek?

Hajnali ébredés:

Nálunk is az van, hogy jó esetben Szilvi az éjszaka első szakaszát mélységes nagy csendben átalussza. Aztán az első etetés után de legkésőbb hajnali 3-4 órakor megkezdődik a harci szuszogás és karatézás, de mindezt úgy, hogy ő maga nem vagy szinte nem ébred fel. Csak én. Lehet mégiscsak jobb lenne őt külön szobában altatni??? :)

Kami:

Szilvi is most sugárban kihányta amit megevett, de úgy hogy hatalmas tócsa lett alattunk. Aztán bealudt itt rajtam a kenguruban. Gondoltam rád. :? ;)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki! Sima kamillateaval nem akarod megprobalni?
kami

Kami:

Azért nem akartam, mert az szárítja is a váladékot, és szilánkosra csipásodik tőle állítólag...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timocska,
Ma nem bukott még, de aludni sem nagyon akar. Dél körül aludt 3 órát, de sem előtte, sem azóta nem alszik többet 20 perceknél, és többször sírt is.
Ma léptük át a 4000g-t. 5 hét alatt hízott 1200-at, ami majdnem a születési súlyának a fele. Van mit behoznia :)

Róki,
Szerintem menj el egy másik dokihoz is, mint új beteg. A kamillás verziót nekem egy olyan doki barátosné ajánlotta, aki a saját gyerekén próbálta. Néhány próbát megérhet :wink:
Hogy lehet, hogy még nincs anyakönyvitek?! Nálunk már az első héten volt, taj számmal együtt...

Kép KépKép
lorca

Mazsi! De jó, hogy jöttél! Meglátod, hamar beindul a tejcsi! Az akaraterő és a hit szerintem sokat számít ;)

Timi, köszi a fagyós tippet, asszem így csinálom majd én is :P

Róki! Emmának is váladékozik picit a szeme, nem vészes, de kamillával tartjuk tisztán és egyenlőre nem szárítja se a váladékot, se a bőrét! Ha viszont nem múlik el, akkor mi is kapunk vmi cseppet :? Én bízom a kamillában ;)

Ágiboldi! Ugyanez - ekkora mennyiségért nem "koszolom" össze a mellszívót :D Na, meg a cicimet sem akarom szétgyűrni, így is kell még szoknia az edzést... :)

Na, megyünk lassan fürcsizni, bár Emma még szunyál - 3 órája evett. Igyekszünk húzni még kicsit a fürcsit meg utsó kajcsit, hogy ma is jóéjszakánk legyen ;) Hozzáteszem, ma szerintem többet volt ébren, mint amennyit aludt :? Délután 1,5-2 óránként szopiztunk. Akkor nyugodott meg, amikor Gábor hazaért: még egy mosolyt is kapott amikor meglátta :P Aztán bealudt békésen :P

Békés éjszakát Mindenkinek! :P
Vendég

Ja, Lorca! Köszi a hajgumis tippet! Eddig szépen kötögettük a mansikat a bokájára, de ez így egyszerűbb - főleg, hogy van pár pici hajgumim, ami a hajamba már nem is jó, erre a célra meg tökéletes ;)
Vendég

Barbus,
Nálunk van egy Tesco gazdaságos csomag hajgumi erre. Eddig még semmi hasznát nem vettük, olyan pocsék a minősége. De hát ajándék volt, mégsem dobhattam ki. Mivel pont a méret, nem túl gumis, erre a célra tökéletes. :D

Tud valaki egy olyan fogyis tippet, ami akkor is működik, ha nem szeretek mozogni, de imádom a csokit és a sütiket? Kezdek aggódni, hogy nem csak terhesen voltam bálna, hanem így is maradok. :oops:

Kép KépKép
lorca

Na, betaknyosodtam én magam. Fáj a torkom és jön a nátha. Most se whisky, se forró fürdő, se Neocitran, semmit nem tehetek :( Mit írtatok a mézről? Azt miért ne lehetne? Tudom, h babának közvetlenül nem, de mamának sztem lehet.
És Boldi vajon elkapja? Az anyukám szerint tegyek valamit a szám elé, ami nem valószínű, h hasznos, mivel eddig is egymás szájában lógtunk, már úgyis elkapta ha el tudja.. :shock: Hacsak az anyatej nem védi. És állítólag engem is, de úgy tűnik nem eléggé..?

Kép
Kép
agiboldi

Lorca, én folyamatosan csokit és sütiket kívánok.Sokkal jobban mint a terhesség alatt..
A tejcsináló teáktól nem tudom, h fáj-e a hasa. valamitől fáj, az biztos. Na most lehet, h a tejcsináló teáktól, attól, h én tejet iszom, attól, h én narancsot eszem vagy almalét stb. Melyiket hagyjam el? :(

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Ha mindent ki akarnánk zárni, ami hasfájást okoz, az lenne az igazi diéta! :D Akkor nekem sem lenne gondom. Én csak olyasmiről mondok le, ami kevesebb gondot okoz, mint némi bömbi. Pl tej az marad. Már többször sirdogált szabi, de túl lusta vagyok, hogy megjegyezzem, hogy mit eszek. Meg nem vagyok elég motivált, Szabi nem sír sokat :wink:

Kép KépKép
lorca

Bundástündér (avagy ilyet is tud a gyerek)

Kép

Fürdünk:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Köszönöm a biztatásokat! :)

Rájöttem hogy akkor látom ilyen borúsan a dolgokat, ha nagyon nem aludtam ki magam, és volt egy-két rossz napunk. Ilyenkor hajlamos vagyok általánosítani... pedig azért nem olyan rossz a helyzet, az elmúlt két nap pl Szilvi mintababa volt, már el is nézelődik szépen és azt hiszem próbál mosolyogni!!! Zsuzsa több mint két hónapos koráig nem ajándékozott meg minket mosolyokkal, úgyhogy 5 hetesen Szilvi nagyon zseni! :) És tök aranyos! Sírás az persze van még, de már vigasztalhatatlan sírás egyre ritkább hálistennek. Zsuzsa is kevésbé hisztis, lehet hogy pont azért mert Szilvi kevesebbet sír, vagy mert érzi rajtunk hogy már nem vagyunk annyira feszültek.

Tegnap mentünk az I. kerületi szopis csoportba a két lánnyal, ilyenkor mindig rájövök, hogy valamire nem gondoltam. Nekem a kiruccanások logisztikai megszervezése jelenti a legnagyobb gondot... mert el kell dönteni, melyikük utazzon a babakocsiban (és melyikben! mert az egyiken van a testvérfellépő, viszont a másikra lehet kattintani a kicsi autósülést) és akkor aszerint öltöztetni őket. Mert ha Szilvi kenguruban landol, akkor nem adhatom rá a bundazsákját, viszont akkor valamit vinni kell őt betakarni mikor az autósülésben van, szóval eléggé macerás. :? És mivel a két lány útjai gyakran elválnak, ezért két külön cókmók kell nekik, hogy Zsuzsával tudjam hagyni a cuccait ha ottmarad anyukámnál.

Egyébként anyukám is meg David is baromi sokat segítenek... igaz Davidnek megvannak a sajátos szokásai is, mint pl a hajnali négykor kelés, ami miatt egy rosszabb éjszaka után kardomba dőlnék. De viszont ő kel Zsuzsához, és ha Szilvit nem tudom visszaaltatni éjjel, akkor felkel vele és ringatja a labdán.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szasztok!

Roki, nagyon jok a kepek :D)

Tegnap este Aron megint sokaig sirdogalt - az utobbi heten ejszaka jon ki neki a hasfajas, egesz nap jol van, aztan 9 korul kezdodik az elegedetlenkedes. tegnap ugy gondoltam, ha hasfajas, akkor adok neki vizet. Nagyon utalta (Sagi, eszembe jutottal), de belediktaltam 50 ml-t az uj cumisuveges-spriccolos technikaval. Ettol aztan nem kepzodik benne gaz, es ami elotte van a beleiben, talan azt is kinyomja. Volt kozben nagy uvoltes persze, kozben neha folvettem, megpuszilgattam, pikk-pakk lenyugodott, ezen felbatorodva folytattam a dolgot egeszen 50 ml-ig. Aztan adtam neki meg egy kis tejet es beajult 11-kor. Keltunk 2-4-6-kor.

Meneztem Roki az anyatejes tablazatodat ( 1175839436.86.doc ) es abban is az van, hogy szobahomersekleten igenis tarolhato az anyatej. (Sagi megint eszembe jutottal!) Ugyhogy a mai setahoz probalok lefeji annyit, amennyit birok es igenis viszem es ha kell, igenis beadom. A multkor kiboritottam 125 ml "frissen" fejt tejet, mindjart megorulok!!! Olyan szep kekesfeheres szine volt pedig, es az allaga is tokeletes!!! Valszeg a hivatalos szerve azert huti minden percben, meg szallitas kozben, nehogy valaki esetleg perelje oket baj eseten...

Na, valamit akar a gyerek, kiabal, ugyhogy megnezem. Kis eroszakos...
kami

Sziasztok!
Na, reggel 7-től mostanáig megvolt a műsor (nem sírás, csak nem alvás), most tudtam letenni aludni, de úgy, hogy bealudt a szopiba!!! Hulla vagyok, nem volt túl jó éjszakánk, igaz 3 óránként kelt fel Lilla!

Róki!
Nálam is van úgy, hogy egy-két rázósabb nap után borúsan látom a dolgot! De hát mit várhatnék egy 4 hetes gyerektől??? Nálad meg ez fokozottan jelen van, hisz két kicsinek kell megfelelned! Hidd el, előbb-utóbb jobb lesz, Szilvi is növöget, aztán ahogy írod, már jobb is! Olyan szépek a lányok!!! :D :D

Ági!
Lilla is még mindig szörcsög, tegnap cseppentettem anyatejet is az orrába, aztán kiporszívóztam, jó sok trutyi kijött! :) Szedjél c vitamint, azt lehet! Szerintem mézet is nyugodtan, én szinte majdnem minden reggel vajas-mézes kenyeret eszek! :lol: És én is baromir kívánom a csokit és az édességet! Bár pont tegnap olvastam, hogy ez is okozhat hasfájást, úgyhogy én most megpróbálom kiiktatni! :roll:

Lorca!
Mi vasárnap szoktuk Lillát mérni, kiváncsi vagyok mennyit hízott egy hét alatt! :)

Na, Barbi, milyen éjszakátok volt? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Nálunk is ugyanez a helyzet. Kábé este 8-tól 10-ig tart a hasfájós nyüszis időszak! Aztán hajnalban ugyanez, legalábbis az elmúlt két napban hajnal 4 és 6 között nyűglődött (igaz, magában a kiságyban). Akkorákat nyögött, hogy már röhögtem magamban.. :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Egész jó napunk van eddig, éjfél és 6 között csak egyszer kelt Szabi. Ellenben úgy érzem, mintha egész nap pelenkáznék. Lehet, hogy benne van az, hogy f7 kor kezdtem a pelusozást és az 5.nél tartottam 8kor. :?

Kami,
Az biztos, hogy "hivatalos" tejleadáshoz sokkal pepecsebbnek kell lenni. Szopi előtt nekem eszembe se jutna bemosakodni, csak a szájába vele és had follyon!

Timo,
Én vettem egy mérleget, pont azért, mert Szabi ilyen aprónak született. Ha meg már van, akkor mérem is, majd minden nap.

Róki,
A hajnali kelés nekem is a halálom. Szerencsére engem nem zavar, ha valaki más kel korán. Meg remekül visszaalszom, bmi történjen is. Ezt persze Robi szívja kicsit, mert ő könnyebben kel, még ha utál is. Ezért persze minden hajnali meló az övé :D
Azt nem is akarom végiggondolni, milyen lehet ennyi alternatívát fejben tartani :shock: Amikor Nat még egyke volt és mini, egy lista volt az ajtón, hogy miket kell vinnem. Olyan bonyolult dolgokkal, mint pl kulcs.
Nekem már úgysem meséled be, hogy Szilvi egy sírós baba :wink:
Nagyon tetszik a füris kép! Jó látni, hogy mennyire élvezi :)

Akartam kérdezni, hogy ki volt a dokid az Istvánban. Oda tartozom és kéne egy doki, infóval együtt. Időben, még mielőtt beindul a hármaska project. Tarifa, magán rendelés, stb jó lenne priv is.

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Nekünk is van mérlegünk! Csak nem látom értelmét lemérni minden nap, hogy mennyit hízott. Azt, hogy mennyit eszik, napi egyszer délután megnézem. A pucér súlyát meg heti egyszer. Ha parásabb vagyok, akkor többször is megnézem, mennyit eszik. De mivel ált. alszik két szopi között, gondolom eleget. :shock:

Én borzasztóan feledékeny vagyok. Ezért vásárláshoz mindig összeírom, miket kell venni. Aztán mikor már a boltban vagyunk, rájövök, hogy a lista az asztalon maradt! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok lányok, jöttem a jó hírrel Bellától:

2007. 04. 05-én 20.05-kor megszületett Berci fiú 3600 g-mal és 55 cm-rel!

Gratula nekik!!!

:) :) :)
klara

BELLA, NAGY GRATULA!!!

Aront ma is ugy kellett kihuzni a paplan alol. Reakcio alabb:

Kép
kami

Bella!
Nagyon-nagy gratula nektek! Sok tejcsit és sok boldogságot!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Már nem igazán fér fel a tábla: :shock:

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Hihetetlenül nagyott nőtt már Áron! :D Olyan kis cuki! Lillának biztos tetszene! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Es VIGYOROG! Nem semmi, mi? Latod, Timo, 7 hetesek vagyunk ma es siman vigyorog. Nalatok is nagyon gyorsan eljon! Ja, es nem ma kezdte :D

Jelzem, a Brendonos 62-es cuccok szukek. Az 56-osok mar nem jonnek rank. Most 62-68-askent jelzett cuccokat adok ra... kicsit lotyik, de legalabb nem ugy nez ki bennuk, mint egy artista...
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?