Új privát üzeneted érkezett!

Na, szép napot Mindenkinek! :P

Szuper éjszakánk volt! Azt hiszem, bejött a későbbi fürcsi: 9kor kezdtünk neki, aztán utána kajcsi és szunya hn3ig - ekkor megint szopi, majd azonnal bealvás.

Legközelebb csak 7kor keltünk! :P Emma szuperjó baba, remélem megtartja a jó szokásait ;) Tulajdonképpen egész nap alszik, amikor éppen nem eszik :P Ha meg éber, és semmi baja (se pisi, se kaki, se éhség), akkor meg elnézelődik magában :P
Volt a védőnéni meg a doktornéni: minden OK, se sárgaság, se szájpenész, refelxek jók, köldök alakul, de még a héten tuti nem szabadulunk a csonktól... A kórházban ugyanis nem mutatták meg rendesen, hogy hogy kell kifordítani, úgyhogy most kicsit több a meló vele...

Na, most próbálok felzárkózni! Nagyon hosszúő leszek, sorry előre is!!!

Linda! Nem semmi szülés sztori! Remélem azért már jól vagytok! Gréta nagyon kis aranyos baba! :P

Pann! Végül nem taliztunk a kórházban - gondolom Gergő más programot szeretett volna ;) Minden OK volt?

Pelus: nekünk már kicsi a Newborn Babylove... Nem folyt ki semmi, de a kis combján csúnyán nyomot hagyott, meg elég nehézkes is volt belegyömöszölni

szegényt, úgyhogy most a Pampers 2est teszteljük - eddig OK ;)

Paragenerálók:
Mérleg: nekünk egyenlőre nincs. Jövő kedden megyünk a védőnénihez mérésre, ha minden OK, akkor nem is lesz ;)
Légzésfigyelő: Emma az éjszakát tölti a kiságyában (fürcsitől a reggeli kelésig), nappal a mózesban van velünk a nappaliban - nagyon szereti!! :D Tegnap este

nekünk is volt egy bepittyenés, rohantunk mint az őrült, a gyerek meg édesen aludt, és mire odaértünk megint szabályosan lélegzett...
Látogatók: nálam egyenlőre ez a para... tegnap kikészültem... anyósomék jöttek egy "gyors" vizitre, aminek az lett a vége, hogy alig bírtam Emmát lenyugtatni,

tiszta kis nyűgi lett szegény... Annyira bosszantott, hogy nem veszik észre, hogy menni kéne, mert egy ekkora babának ez még nem való, hogy totál

kiborultam este, sírtam egy csomót - Gábor meg vígasztalhatott engem :D Szólni nem akartam, mert nagyon sokat segítenek... Sebaj, legközelebb majd előre

tisztázzuk a dolgokat!

Ágiboldi! Megértem, hogy aggódsz, ha Boldi ennyire kis sírós :( Emma tegnap először volt nyűgi, a végén, amikor már csak nézelődött, én mint az őrült még

mindig próbáltam elaltatni, aztán Gábor szólt, hogy nyugi, már minden OK, csak simán éber és nézelődik...

Róki! Remélem már vége a hidegháborúnak, és békésen telnek a napjaitok!

Timi! Emma időnként úgy kapálózik, mintha el akarna repülni :D Sokszor szerintem saját magát veri fel (aztán mondjuk vissza is alszik), egyébként bombát

lehet robbantani mellette :D

Sági! Jót nevettem a szagelszívón! A kórházban minden baba bekussolt amikor porszívózták a folyósót :D

Sági, Timi! Nekem is ez van: amikor Emma sokat alszik egyben, akkor én is majd szétdurranok! A mai éjszaka meg aztán pláne: reggel már csavarni lehetett a

tejet a hálóingemből... Az éjszakai fejéssel ugyenez a dilemmám: nem merem kifejni, mert mi van ha ha többször kelünk?
Tegnap próbáltam praktikussági szempontból blúzt venni itthonra (persze vasalatlanul...), de a régieket már nem tudom begombolni...

Sági, megnéztem Peti képeit! Nagyon édes!!! :P Igazi kis fickó, főleg amikor a kezét a feje mőgé téve fekszik a párnán :D
Timi! Nagyon jók a képek Lilláról! Én téged is, meg Balit is látom benne :P

Hú, most akkora puki volt, hogy a szomszéd is hallotta :D :D :D

Kami! Áron nagyon nagy fiú már! És mennyi haja van! A fotók miatt ne aggódj! Mi csak pár napja vagyunk itthon, de már annyifénykép van, hogy lassan ki kell írni DVDre :P Áronnak utólag sok-sok Boldog Névnapot! :P

Csajok, Emma is van, hogy félóra-óra múlva újra enne... A védőnő azt mondta, hogy 2 óránál sűrűbben ne etessem, de ezt egyenlőre nem tartom: 1-1,5 óra elteltével is simán megetetem. Szerintetek ez gáz? Akkor miről szól az igény szerinti szopi, ha nem erről???

Lorca! Emma rendszeresen nyikorog álmában, sokszor fel sem ébred rá, megnyigszugszik, aztán egy idő után újra. Van, hogy fel is sír, mint Boldi, aztán mintha mi sem történt volna :D Nagyon jók a talis képek!! :P

Mazsi! Lea tényleg gyönyörű! Nagyon szép kis baba! Persze hogy várjuk a szülés sztorit!! :D

Gabi! Esztik is nagyon cuki :D A beájulós kép nagyon tuti :D :D Olyan okos kis tekintete van :P

Mi is sokat dumálunk Emmának amikor ébren van! És tényleg ránk zombul ha közel hajolunk hozzá :D Olyan aranyos fejeket vág ilyenkor :P
Aranyérre ajánlottak egy kenőcsöt, de még nem szántam rá magam, tegnap meg elkezdett roamosan visszahúzódni, úgyhogy mostmár kivárom, hogy magától elmúljon ;) Így viszont a sebem jobban előtérbe került :? Na, sebaj...
Ja, a fotókkal Gábor mahinált, én csak automatán nyomulok :D
Pann! A védőnő is pont ezt mondta :D Mármint hogy a másodikkal majd azonnal kórház, amint érzek valami kis fájást :D

Móniéknak nagyon drukkolok, hogy Gergő mihamarabb jól legyen és mehessenek haza!! Amikor mi voltunk bent, csak én jöhettem haza "normál" időben Emmával - a többieknél vagy intenzíven volt a baba, vagy besárgult, vagy gyógyszeres kezelés alatt állt már az elsőnapokban :(

Bella, Bea! Kitartás! Már nincs sok hátra!!
Vendég

Sziasztok!

Megvolt a gyogytorna + bomboles, utana szopi, oltozes, majd megint szopi, aztan elmentunk a ceghez, majd hazajottunk, es Aron egyfolytaban alszik. 4-re kell menni a nodokihoz, ami azt jelenti, hogy elotte kellene egy nagyot szoptatni, tehat Aronnak van kb egy-masfel oraja, hogy folebredjen... Most nagyon kis nyugis, bekesen szuszokal, imadnivalo.

Lorca: a vedonom aszondta, a feher pottyot kell huvelykujjal jol megnyomni es akkor lepattan a Konakion teteje. Ez igy is van neha - egyebkent meg szilankosra torik. Tegnap meg az ujjam is elvagtam a szilankok mellett... en nem tudom, ezt a lotyit nem lehetne a D vitaminehoz hasonlo uvegben arulni????
kami

Barbi, de jó, h ismét itt vagy :D ! Te fantasztikus alaposan vissza tudtad olvasni, mindenre reagálva, én csak mazsolázok a témák közt.. :) Viszont el ne felejtsem, h a képek Emmáról nagyon jók!!

Kami, nekem is ez a Konakionos parám, de meggyőztem magam eddig sikeresen, h nem fordulhat elő, h szilánkosan törik. Úgyhogy romba döntötted ezt, most fokozott figyelemmel leszek.. :shock:

Bea, én is azt olvastam a zárójelentésen, h a nyaka körül volt a zsinór, bár fogalmam se volt róla. Előtte meg az utolsó uh-n kérdeztem a dokitól, h nincs-e a nyaka körül, és azt mondta, h azt meg se nézi (vagyis nem mondja gondolom), mert annyira mindegy, ha még éppen nincs, akkor majd később lesz, nem számít!

Timi, már én se fejek. Úgy utáltam, és fájt is.

Mellfájást ki kérdezte? Nekem fáj. Nem csak a bimbó, hanem az egész. Mikor Boldi belerúg vagy nekicsapja a mancsát, csillagokat látok, totál érzékeny.

Köszi a megnyugtatást a gyarapodás kapcsán, Lorca, Bella. Végülis tényleg reális, h nem egyformán nőnek, de tegnap óta is csak 10 g-t nőtt, viszont asszem nyúlik, és megpróbálok nem foglalkozni ezzel.

Nekünk megint szuper éjszakánk volt. Barbi, mi még annál is később fürdetünk, kb 10 és 11 között, h utána szopi és éjfél körül alvás, és akkor legközelebb 6-7 körül ébred reggel, ami teljesen megfelel nekem.. (ha már 10-ig úgyse alhatok, de legalább nem kell éjszaka 2-3 körül szoptatni, az rémálom nekem)

Lorca, Róki igazatok van!! A fekve szopi életet ment!! Mert a hajnali szopi után (amit ülve csinálunk, mert úgy ügyesebbek vagyunk, főleg tele mellel), szóval utána nem hajlandó visszafeküdni az ágyába. Na és olyankor magam mellé veszem (apa kimegy a nappaliba folytatni az alvást), és fekve elfogyasztja a fiatalúr a "desszertet", akkor már nem folyik belőle a tej, kénylemesen elcsócsálja azt a pár komfort kortyot és bealszunk együtt. Mikor felkelek begombolkozok és lejjebb csúszok mert félek, h ha álmomban magamra húzom a paplanomat, alá kerül (ettől mindig félek), de ha egy vonalban van a fejem a hasával akkor nem fordulhat elő, úgyhogy így nagyon beválik a fekve szopi!!

Kép
Kép
agiboldi

Nappal mi se használjuk a légzésfigyelőt, mert nincs is az ágyában, hanem velem van a nappaliban a kanapén. Most alszik (ma reggel 9 óta először! :shock: ), csak néha "felfingja magát" :lol:

Térjünk már vissza egy pillanatra az Espumisan cseppekre. Ági, biztos, h egy teljes napra vonatkozik a 25 csepp? Merthogy vagy egy hete nem adunk semmit, de most úgy látom, h megint fáj a hasa, egész nap tekergett szegény, és most is alszik, felriad és bőg két traktust, aztán ha nem nyúlok hozzá, visszalaszik, és aztán 10 perc múlva megint.
Most megint megnéztem a használati utasítást, de ott az van, h a 25 cseppet szopi előtt vagy után, illetve cumisüvegbe. namármost ha valaki cumisüvegbe teszi mert abból eszik a gyerek, akkor megeszi mind a 25 cseppet. Viszont csecsemőknél nincs ott, h naponta hányszor lehet, de ha kisgyereknek 3-szor, akkor gondolom annyiszor. De akkor 3x25 csepp vajon?

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ági,
Már fogalmam sincs,hogy mennyi kell az Espumisanból.Utána olvastam a neten,van aki egésznapi adagnak írja van aki meg egyszerinek.Az biztos,hogy 25 csepp E megfelel egy adag Infakolnak.Mi már nem is számoljuk csak csepegtetem a kiskanálra,aztán kap amennyit kap.Szerencsére már nagyon ritkán kell.Peti sem aludt még ma csak egy fél órát.Asszem kiviszem egy körre az mindig bejön.

Barbi,
Még egyszer nagy nagy gratula nektek.Fantasztikusan ügyesek voltatok Emmával együtt!!! :D Tündéri kiscsajszi,nagyon szép baba!!!Látod megérte várni! :lol:

Pann,
Nekem meg van a Suttogó,de most még nincs szivem használni egy ilyen pici babánál.Ami bejött az a becsomagolva altatás.Az éjszakai evésről leszoktatás az elég durva.napokin keresztül éjjel nem adhatsz neki semmi,se cici,se tea,se víz és hallgatod a sírását akár órákon keresztül,napokig amíg megtanulja,hogy éjjel nincs kaja.Egy ismerősöm megcsinálta,bevált nekik,de nagyon kemény pár éjszakája volt.
Vendég

Sziasztok!

Mostanában read-only üzemmódban vagyok, de azért figyelek ám!

Gratula Barbusnak, Mazsinak és Májusnak!

Pann:

Porszívós orrszívót bármelyik gyógyszertárban lehet kapni!

Espumisan és Infacol:

Most olvastam valami tudományos traktust arról, hogy egy dupla-vak kísérletben nem véltek különbséget felfedezni a simethicone-tartalmú cseppek és a placebo között. :? Ez azt jelent, hogy ha nem tudod mit adsz a gyereknek, nem látsz látványos különbséget az ilyen szélhajtó cseppek és a nulla hatóanyagtartamú cseppek között. Én is úgy láttam, hogy Szilvinek mindegy sírás szempontjából, hogy adom-e vagy sem.

Rólunk:

Továbbra is elég kemény a menet, főleg ha a két lány együtt van... és én egyedül velük. De még akkor is, ha ketten vagyunk két gyerekre. Merthogy Zsuzsa extra nyűgös mostanában, jönnek a rágófogai, hébe-hóba hőemelkedése is van (állandóan viszem valamelyiket orvoshoz, ez szinte napi rendszerességű program), és állandó foglalkozást igényel, kivéve ha megyünk valahova, úgyhogy ha meg tudom oldani, mindig megyünk valahova.

Szilvi ellenben szerintem egy extra érzékeny gyerek lesz, rájöttem (illetve köszi Lorcának a tippet), hogy legtöbbször akkor sír, ha szeretne elaludni, de nem tud. És van hogy annyira felpörög, hogy se kézben, se kenguruban, se bebugyolálva, se ringatva, sehogy se tud, csak üvölt. ROnt a helyzeten ha Zsuzsa itthon van, mert mostanában egyrészt extra hisztis ő is és hajlamos a sikítozásra, másrészt mert szórakozásból is sikítozik, és szegény Vivit teljesen kikészítik a hangos zajok ha már ilyen állapotban van. Ilyenkor még az átlagos zajokra is összerezzen. Viszont mikor Vivi sír, és altatni kéne, de Zsuzsa is ott van, hát akkor tuti hogy Zsuzsa is elkezd hisztizni, mert nem vele foglalkozom. Szilvi a cumit továbbra is kiköpi az esetek 80-90%-ban, bár most már hősiesen és szisztematikusan próbálkozom a rászoktatással, azzal a felkiáltással, hogy a sírásnál bármi jobb. Egyedül egyáltalán nem tud elaludni, pedig elveimmel ellentétben már próbáltuk őt sírni hagyni - tovább bírja mint akár én, akár anyukám idegekkel.

Szóval nem könnyű... amíg Szilvi ki nem növi ezt a sírósságot, nem tudom, hogy fogok boldogulni két gyerekkel egyszerre - valószínűleg percről percre... ami addig oké, amíg én nem vagyok nagyon tropa a kialvatlanságtól, mert akkor nagyon türelmetlen vagyok és olyanokat teszek amit saját magam is megbánok. Már ott tartok, hogy tudatosan próbálok arra átállni, hogy előre felismerjem az ilyen helyzeteket és akkor inkább hagyom üvölteni mindkettőt mert még az is jobb annál ha eljár a kezem. Bár nem tudom mennyivel. :(

Ha Szilvi egy békés alvósbaba lenne, szerintem semmi problémám nem lenne ezzel a kis korkülönbséggel. És önmagában szerintem Szilvi se lenne kezelhetetlen, mert akkor jobban rá tudnánk hangolódni, hogy az ő igényeit tegyük a középpontba, és valószínűleg nem sírna ennyit. De így lehetetlen mindkét gyerek igényeit egyszerre kielégíteni, és sajnos ez üvöltéssel jár. :(

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ahogy látom, senkinek sem egyszerű!!!

Én ma fél 4-kor jutottam egy tányér leveshez, ma összvissz ennyit ettem! Nem könnyű!! :( Bár Lillus most alszik, azt se tudom mit csináljak hirtelen!

Ma én is akartam szundizni, míg a bébi alszik. Természetesen akkor hívtak a melóhelyről, mikor már elszundítottam, aztán meg becsöngetett a védőnő is!!! :evil: :evil: :evil: Ennyit a délutáni alvásról! :(

Mi Infacolt adagolunk Lillának, akkorákat rotyogtat tőle, hogy csak na!! Éjszaka sokszor erre ébredek, hogy "lőnek" a kiságyban! :D

Pann!
Én is hallottam erről a módszerről, de azt gondolom, hogy nagyon-nagyon picik még a babák! Ők még nem azért kelnek fel éjszaka, hogy minket bosszantsanak, hanem mert ösztönből teszik! Közelségre vágynak, éhesek stb. Ja, meg azt is mondták, hogy egy ekkora bébit még ilyen hosszú ideig (6-7 óra) nem tanácsos folyadék nélkül hagyni! aztán, hogy ez mennyire igaz, nem tudom!

Barbi!
Remélem ilyen jó kislány marad Emma! Van segítséged? Kérünk még képeket!!! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Mit mondott tegnap a doktornéni

Kami!
Te is számolj majd be a 6 hetesről! :D

Nekem legjobban hónaaljtartásban megy a szopi! Valahogy ülve és fekve is olyan mohó, biztos túl sok tejcsi jut olyankor a szájába és szinte fuldokol!!! De éjszaka ülve szopizunk általában! Ja, de akkor is max. 10 perc! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Köszi Timi, megkaptam!!!! :lol: :wink:

Bella, mi újs veled? Hogy vagy?

Remélem mi is hamarosan csatlakozhatunk a szopis és alvós témákhoz :lol: :lol:

No megyek, polcolom tovább a lábam a TV előtt...... :cry: :cry:

ágiboldi, köszi, én is valami hasonló dologra jutottam k.zsinór dolgában, mint ahogy a dokid is mondta, nem stresszelem tovább magam.....

Bea

KépKép
babzsak27

Timi,
Semmi extra nem volt,annyi min t amikor kijött hozzánk.Megkérdezte mizujs,megnézte Petit,a száját,lemérték(4320) és adtak időpontot a következő megjelenésre.Szóval semmi,de a rendelő az szupi.Külön bejárat a betegrendelésre és külön az egészségesre,nincs keveredés.Ez tetszik!Ja viszont rossz receptet írt fel az okos asszisztensnő.A fejbőr szárazságára kaptunk meningitis védőoltást!!! :evil:
Tegnap sokat gondoltam rád.Reggel már nem volt időm írni,de tegnep reggelre bedurrant a mellem.Nem tudtam hozzáérni.Letudtuk a dokit,kicsi séta és otthon egész dumasszíroztam,fejtem,de semmi javulás csak én sírtam a fájdalomtól.Petit nem tudtam rátenni mert szörnyen fájt.Aztán este 9-kor rászántam magam mert nem mertem így neki menni az éjszakának.Rátettem és iszonyatos fájdalom mellett,de az én kis drágám egy szopival megoldotta a problémát.Még éjjal is ua raktam és mára más semmi! :D
én általában fekve szoptatok,de mindenhogy működik nálunk!
Vendég

Babzsák,
Nekem megmondta a dokim,hogy rajta van a k.zsinór a nyakán,de lazán és nem lesz semmi gond!
Vendég

Ági!
Hát tényleg a baba tudja legjobban megoldani a dolgokat! :) Rájöttem, hogyha nagyon tele van a cicim, akkor csak bimbóvédővel megy a szopi. Ha viszont egy szopi után visszakéreczkedik, akkor már anélkül is tudok szoptatni!!! Ez nagy haladás!!! :D :D :D
Ja, mikor nekem begyulladt és göbös volt, akkor hárman szoptattunk. Én feküdtem hanyatt, Bali és anyukám meg különleges pózban tartoták felettem Lillát! Én is bőgtem, úgy fájt, Bali is és anya is! :D Ha valaki látott volna bennünket, hát nem is tudom mit gondolhatott volna! :)
Amúgy szoktál még fejni? Minden szopi után?

Timi
Kép Kép
timocska

Fejek,de nem minden szopi után,csak amikor van kedvem és időm.Általában amikor Szabolcs itthon van és átadom neki szopi után Petit vagy este amikor elalszik Peti.Általában hetente 2x-3x.
Vendég

Tudod már, mikor mész a 6 hetes kontrollra? :)

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de bizony nekem már igazán hiányzik egy kis összebújás apával!!! Vajon kötelező megvárni a 6 hetet? Ez mitől függ? Végülis csaszi után nem sokminden történt ott lenn, méhszáj gondolom zárt (hisz ki se nyílt, legalábbis nekem), vérezni nem vérzek stb. Vélemény??? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Hááát már mi is beszélgetünk róla... :oops: Nem tudom amúgy,hogy ezt mennyire kell betartani.Ismerek olyat akii nem tartották be és még élnek! :lol:
17-én lesz 6 hetes Peti, akkor kell mennem valamikor.
Te használsz szopipárnát a szoptatáshoz?Én képtelen vagyok normálisan használni.Mindig legurul,besüpped,a lába magasabban lesz mint a feje...béna vagyok hozzá!
Vendég

Nekem van egy tök jó szopipárnám, azt hiszem Rókinak van olyan, hold alakú. Nem ez a kígyó, ami neked van! Az nagyon jó, sokkal könnyebb rajta szoptatni, szabad mindkét kezem! :) A Minimanóban vettem, tök szupi, én csak hasznát vettem még eddig! :)

Peti még mindig 10 perc alatt bekajálja a tejcsit? Mennyiket eszik? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ez az! :) (a szopi ambulancián is ilyen volt)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

De jó,ez már ránézésre is jobb!!!
Igen,még mindig 15-max 30 pecig eszik,de már nem mérem,nem bosszantom magam,hogy milyen sokat evett.A dokinő is azt mondta,hogy egyen annyit amennyi jól esik neki-ezeken elmenni.
Vendég

Rokica,
A cseppeket kólikára adják, amit még nem is tudnak, hogy mi, így nem is csodálom, hogy olyan jók, mint a placebo :D De legalább jól keres rajta a gyógyigyár, én meg úgy érzem, tettem valamit a gyerekért, tehát mindenki jól jár :wink:
Szerintem ha Szilvi alvósabb lenne, az sem igazán segítene a helyzeten. Én napi kb 3-5 órát vagyok velük egyedül, attól függően, hogy mikor kelnek és mindkét gyerek nyugis, alvós. Imádkozom, hogy ne egyszerre ébredjenek, mert akkor borul minden. Ha közös bömbi van, úgy látom, az a legjobb módszer, ha iszony lelassulok. Alapban több dolgot csinálok és gyorsan, de akkor tíz perc alatt szakad a cérna. Ha lassan, lépésenként, akkor legalább magamat vissza tudom fogni, nem kiabálok rá a gyerekre. Mert onnantól kezdve lelkiismeret-furdalásom van, az fruszrál, nem tudom megoldani a sírást, az mégjobban frusztrál.
Nálam talán nem is az alvás menti meg a helyzetet, hanem a szopi. Ma is egyszerre keltek a délutáni alvásból. Szabi szopizott, Natira is maradt egy kezem, hogy simogassa, befeküdt a lábaim közé és átvészeltük az ébredés utáni rosszkedvet. Ha megúszom ilyenkor az első negyedórát, már nincs gond.

Sírni hagyás:
Szerintem a gyerek nem azt tanulja meg, hogy nincs éjjel evés, hanem hogy nincs, aki segítsen, ha baj van. Az meg alapjában rendíti meg a bizalmát mindenkiben. A tej miatt legalább 6 óránként kell szoptatni vagy fejni, akkor meg úgyis mindegy, hogy a gyerek ébreszt vagy kelek fejni. Meg pár éves korban, amikor esetleg a gyereket rémálmok ébresztik, nem szeretnék arra gondolni, hogy én okoztam ezt azzal, hogy csecsemőkorában nevelgettem. Az elmúlt két évben alig volt éjszaka, amit végigaludtam volna, nem lehet belehalni. Kemény az elején, de inkább ébredek, mint hagyjam sírni.
Ha én úgy érezném, hogy baj van, vagy csak rosszat álmodtam, kikiabálnék Robinak, aki a füle botját sem mozgatná, többet biztos nem bíznék benne. Pedig egy rossz álom nekem nem olyan félelmetes, mint egy csecsemőnek az, hogy éhes és nem jön senki. Ők még pici ösztönlények, biológiailag arra programozva, hogy a magány egyenlő a pusztulással.
Legalábbis ez a véleményem, biztos, hogy nem az egyedül üdvözítő.

Ágiboldi,
Esetleg megnézheted, mennyi hatóanyagot tartalmaz és azt össze tudod hasonlítani az Infacollal. Kérdeztél már gyógyszerészt?
Az "átalussza az éjszakát" azt jelenti, hogy 11 és 5 között nem kel fel. Akkor ti tul.képp ott tartotok?

Kami,
A Konakiont mindig egy textil pelusba csomagolva, két kézzel töröm le. A hüvelykujjas verzió nekem nem jönne be. A pöttyre amíg nem figyeltem, macerás volt, de gondom eddig tényleg nem volt vele. Meddig kell szednetek? Van, aki 6 hétig ajánlja, a mi dokinénink két kört mond. Végülis nyugodtan hagyhatod, több anyucit ismerek, akik nem adnak és kész. Most meg már 6 hetes, úgyhogy sok orvos szerint sem kell.
A D vitamin adagolása kb mindegy. Szabi pl dupla adagot kapott, meg ha kiló felett gyarapodik a baba, akkor is emelni kell a dózist. A K vitamin meg úgy tudom, túladagolható és injekcióra van kitalálva, nem pedig mamiknak otthonra :evil:
De most, hogy mondtad a lehetőséget, hogy szilánkosra is törhet, magamat ismerve hamarosan produkálni fogom :?

Barbus,
Te aztán tényleg rendesen visszaolvastál :) Nagyon dícséretes!
Vigyázz, az első hét lehet, hogy csak a beetetés :wink:
Látogatók: Ez engem is ki tudott borítani az elején :roll: Pláne, hogy az én szüleim elvárják, hogy szórakoztassam őket. Mostanra már egyész jól kezelem, fül becsuk, szoptatok és nem figyelek rájuk. Eleinte sértődés, de ér ennyit a léleknyugalmunk.

Az anyatejet irodalom szerint 1,5 óra alatt emészti meg a gyerkőc. Tehát ha egy órát szopiztatok, akkor is keveredik a majdnem megemésztett a friss tejjel. Akkor meg nem mindegy?! Én soha nem tartottam be az ilyen okos szabályokat, mégsem lett belőle baj :D

Pann,
A Suttogót meg szerintem el fogom olvasni. Kíváncsi vagyok, hogy is gondolják. Ahogy már írtam, nem hiszem, hogy lenne bmi, amivel nevelni lehetne egy pár hónapos babát. A fórumon olvastam egyszer egy nemalvásos topicot. Ott jöttem rá, hogy nagyon is jól állok a 2-3 órás ébredésekkel :)

Kép KépKép
lorca

Lilla mennyit eszik?Hány kiló? :D
Képzeljétek,ma összepakoltam az 56-os cuccok nagy részét. :D Nő ez a manó mint a gomba! :lol:
Vendég

Ági!
Lillán még az 50-es cuccok is lógnak! :shock: :shock: Vasárnap mértük, akkor volt 3470 gramm (2950-el született). Szépen gyarapodik, kerekedik a buksija! :lol: :lol:

Lorca!
Én egyetértek veled a sírni hagyás témában! Nekem sem lenne jó, ha bármi bajom van, akinek mondom a füle bojtját se mozdítaná!!! Majd a későbbiekben ráérek nevelni. Végülis most ez a dolgom, hogy őt kiszolgáljam és úgy hozom be a saját kialvatlanságomat, ahogy tudom!!! Egyenlőre bírom, bár bízom benne, hogy Lilla is hamarosan többet alszik az éjszakai 3 óráknál! :D De hát mit várhatnék tőle 3 és fél hetesen???

Ma azt mondta a párom, hogy korán jön haza (elviekben 4-ig dolgozik). Ehhez képest még mindig nincs itthon! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, amúgy kábé 100 grammokat eszik. De nem mérem, max napi egyszer!

Timi
Kép Kép
timocska

Nem is kérdeztem,hogy hogy bírod egyedül?
Vendég

Egyenlőre egész jól! (kop-kop). Reggel és délután van 2-2 óra, amikor nem alszik két szopi között, de ezektől eltekintve egész nap szunya van! Ma pl. annyira jó volt, hogy hihetetlen! Csak enni kelt fel, még a reggeli nyüszis időszak is elmaradt! :D :D

Nektek hogy telik egy nap?

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Még mindig külön szobában alszik Peti?
Én sutba dobtam nevelési elveimet és a külön szobát. Beköltöztem Lillához! :) Apa maradt a hálóban! :shock: Így sokkal kényelmesebb. Legalább így marad addig, amíg 5-6 órát nem alszik egyfolytában! Ja, és a bébiőrben semmit nem lehet hallani, hiába állítjuk a frekvenciát!!! A sírást meghallani, de egy tüsszentést, csuklást semmit. Csak zúg a vakvilágba!!! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Viccesen!Reggel 8-9 között ébresztő aztán evés 2 óránként,20-30 perces nézelődés,utána esetleg alvás,de általában csak nyöszörgés.Ölben pihizés,de délutánra mindig belefárad,most is fél 5-től alszik.Ebéd után megyünk sétálni ha jó az idő.Asszem ezt én jobban várom mint Ő,de már Ő is kezdi megtanulni!
Közben amikor van időm akkor eszem,iszom,mosok,főzök,pakolászok.
Vendég

Peti külön alszik,egyedül!Két napig aludtam vele,de nekem az sokkal fárasztóbb volt mert még ennyit sem tudtam aludni mint most, mert minden szuszogására figyeltem.Én még mindig meg vagyok elégedve a légzésfigyelővel,amit kell azt meghallok.
Na ébresztő van! :lol:
Vendég

Lanyok... Aron akkorat szart szoptatas kozben, hogy a pelusbol kijott helyhiany miatt, a combomon landolt, onnan lecsorgott a padlora es ahogy minimalis mozgassal kiszaladtam vele a pelusozohoz, trottyfoltokat hagytam a padlon... Csak hallom, hogy vigan rotyadozik, mikozben szopikal... aztan ereztem a meleget... Tudom, hogy nem szalonkepes, de megorokitettem a pelust es kozze teszem nektek... Aron nem kakal minden nap, de amikor igen...

Kép Kép

A kepen latszik, hogy mar szivesem lemaszna a pelusozorol is... tiz mp alatt fordul rajta...
kami

Ha mar ismet kepeket rakok fol, ime a nevnapi ajcsi:

Kép Kép

Olyan klassz szinei vannak, es a csillag meg a hold csorognek is!
kami

Es akkor meg par kep... A legujabb jatek, hogy fogja a paplanomat, elkezdi gyurni, majd racuppan, mintha a cicim lenne. Asziszi ez a kis buta, hogy oriasciciket tarolok a magamei mellett az agyban!!!!

Kép Kép Kép Kép
kami

Sziasztok!
Húú, de sokat írtatok :wink: :wink: :wink:

Timocska
én tegnap írtam, hogy Adri után mi sem vártunk 6 hetet :wink: :wink: ja, és ugye én simán szültem :wink: :wink:
Császár után gondolom a sebre kell max. jobban vigyázni, ill. pózban lehet ezen "segíteni" :oops: :oops: :oops:
Na meg ha kistesót nem akartok még, érdemes jobban vigyázni. A legtöbb doki a 6 hetes kontrollon felírja a szopi alatt is szedhető fogi-gátlót :wink: bár állítólag érdemes az mellett is vigyázni :roll:

Nálunk szerencsére kevés picsogás van. Na és ha felvan a kicsi viszem oda ahol én vagyok. Eddig sosem volt gond pl. azzal sem, hogy nem tudtam enni. :wink: :wink:
Ma délután még azt is hagyta, hogy Adrikával húsvéti meglepit csináljunk apának :D :D szóval én nem panaszkodom.

Tegnap és ma fürdés előtt volt egyí kis nyűgösség, mert 4 óra körül kelt, akkor evett, és háromnegyed 7-ig ugye nem aludt vissza, akkor fürdünk, és így sok :shock: viszont előbb nem akarok fürdetni. Ha jó idő van a két nagyot így is alug tudom 6 órakor becsalogatni vacsorázni :shock:

Na megyek mert a nagy lányom majd éhen hal :roll: pedig fél 6-kor két tányér sajtos-tejfölös tésztát bevágott :shock: :shock:

Jó éjszakát!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Timocska
az előbb amit akartam még írni, hiába na feledékeny vagyok, vagy fáradt? :roll: :roll:
Szóval ha úgy veszitek észre, hogy picit esetleg meg van fázva a pici, v. Te vagy beteg, akkor C-vitamin minnél nagyobb mg-os. az átmegy a tejbe, és erősíti a pici immunrendszerét!!!
Nekem amikor Krisztike volt kicsi a C-1000-es pezsgőtablettát javasolta a gyerekorvos, viszont azt azóta megváltoztatták, és már van benne olyan összetevő ami miatt szoptatás és terhesség alatt nem szedhető :cry: :cry:

Kami
mi a hátunkat szoktuk kidekorálni :D :D :D

Bocsánat, de e téren tudatlan vagyok :oops: :oops: a Suttogó az melyik nevelési "rendszer"?

na most már alszanak a gyerkőcök, úgyhogy megyek én is.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Volt nálunk a doki néni. Most egész jól elbeszélgettünk. Van néhány parám, megnyugtatott. Meg a következő alkalommal hozza a Rota-vírus oltás receptjét. A két oltás kb 32.000.- Ft lesz. :shock:
Pár naponta az összes hamit kidobja (fő para). Mondta, hogy csak akkor figyeljek, ha sűrűsödik, erre mondom, ááááá. Erre ma 2x is megcsinálta. :roll: Még szerencse, hogy jól gyarapodik, így csak kicsit félek a 6. héttől. A jövő hónapban már oltás :cry:
Kérdeztem a Konakiont, hogy okozhat-e pocifájást. Szerinte nem.

Gabi,
Én még Natit sem tudom rávenni, hogy 6kor hazajöjjön. Mi megvárjuk a sötétedést és csak akkor próbáljuk a gyerkőcöt kirobbantani a játsziról. :wink:

Kami,
Látom, hurkákban ti sem láttok hiányt :D

Timocska,
Inkább ne akard megvárni az 5-6 órát. Akkor lehet, hogy idén apuci egyedül alszik 8)

Ti vettetek 50es cuccot? Szabi kisebb volt, mint Lilla, de én inkább kihagytam. Helyes kis hajgumikat raktam a bokájára és a 62es bodyból csak rövid ujjút hord. Amikor kora osztályon volt, ráadtak egy 44es bodyt, majd elsírtam magam. De a nővér megnyugtatott, hogy 56nál ne adjam alább :wink: Meg annyit pisil, hogy a pelus 2 óra alatt tele van, úgy meg már kényelmetlen neki az 56os is.

Nálunk is volt külön szoba. Úgy kezdtem, hogy csak három hónapig, aztán fél év és tuti visszamegy a saját szobájába. Utána, hogy csak addig marad, amíg át nem alussza az éjszakát. A végső döntés 19 hónaposan az volt, hogy NEKEM kell a kényelmes franciaágy, elegem van a kényelmetlen csotrogányból, ami legyilkolja a derekam.

Szerintem a 6 hét amolyan átlag, amire egy normál szülés után jön rendbe az ember. Leánya... Ha úgy érzed, hogy ok, akkor miért ne mehetne az esti program? A poci vágás lehet gond, de azt pár felüléssel lehet ellenőrizni. Ami veszélyes, ha a sérüléseket nem számítom, az a csordogálás, ami komoly bőrgyulladást okozhat. De ha megszűnt, akkor ott sincs gond. A fürdést mellőzésének az egyik fő oka az, hogy a terhesség utáni trutty pl mellgyulladást is okozhat, mivel tele van bacival.

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Mi megint jót aludtunk :) Este most még későbbre jött ki a fürcsi, kb 10re, aztán f11 körül szopi és alvás f3ig, aztán reggel f7kor evett újra! Éjszaka gond nélkül visszaaludt szopi után, és reggel sem sírt, hogy éhes, csak hallottam, hogy nyöszörög már egy ideje csendesen, aztán átmentem megnézni, hogy álmában csinálja-e, de már ébren volt, úgyhogy kajcsiztunk egyet :P
Segítség: Gábor itthon van velünk 2 hétig, aztán ha szükséges, akkor anyukám is tud jönni. Na meg főznek ránk: anyu és anyósom felváltva :D
Szopi: nappal ülve, éjszaka fekve. Éjszakai kajcsinál én ki sem kelek az ágyból, Gábor hozza át Emmát, ő is büfiztet és viszi vissza - én csak a cicit adom :D
Légzésfigyelő: Timi, próbáltátok variálni az A, B, C csatornát? Nálunk pl. csak a C működik! És az is nagyrészt csak a hálóból, ami a gyerekszoba mellett van és múgy is mindent hallok... A nappaliból már nem mindig szuperál nekünk sem, pedig pont az lenne a lényeg :? Azt is kipróbálhatjátok, hogy először a szülői egységet kapcsoljátok be, és utána a kiságy mellettit!

Lányok, Ti minden etetés után fejtek? Én olyan lusta vagyok és úgy utálom... Az egyetlen, amit tartok, hogy este mindkét cicit az utolsó "etetése" után szépen lefejem.
Még egy kérdés: (Timi, asszem Te is írtad) Emma nem mindig büfizik, ha igen, akkor is csak 1-2t, de van, hogy kaja után azonnal bealszik. Ilyenkor nincs szívem felverni. Kéne?

Kami! Nagyon szuper a névnapi ajándék! Mi is szeretnénk vmi hasonlót a mózesre ha már itt lesz az ideje, mert abban fekszik egész nap :)

Bea, akartam még neked írni, hogy én kértem a 40. hét körüli UHon, hogy nézzék meg, hogy a nyakán van-e a köldökzsinór, mire közölte a csaj, hogy ezt nem nézik, mert minden 2. babának igen, és semmi szükség, hogy ezen idegeskedjek a szülésig, na meg ez nem is jelent automatikusan gondot! Végül Emmának is a nyakán volt egyébként!

Bella, Bea! Kinek üzentek ha eksön van?? :D

Na, megyek, lassan keltem apát, mert le kell menni a doktor nénihez beutalóért - tegnap ugyanis Gábor elintézte Emma papírjait! :) Olyan fura érzés volt látni, hogy a lakcím kártyáján az anyja nevénél az én nevem szerepel :P Kicsit meg is hatódtam...
Vendég

Teszek fel még pár képet! Kami, asszem én csatlakozom hozzád a sok fotóval :D

Anya kedvenc szerkójában:

Kép

Kukucs!

Kép

Apával szerelmesek vagyunk egymásba :P

Kép
Vendég

Barbi! Anya kedvenc szerkoja tenyleg nagyon klassz!!! En egyebkent rajottem, hogy nincs annal jobb, mikor a szerko elol zippzaros, vagy mondjuk patentos / gombos. Ezt ugye elotte meg nem tudtuk, de szerencsere van par ilyen darabom es nagyon imadom oket. Pl Aron "pizsije" egy elol vegig zippzaros feher poloanyagu rugdalozo, nagyon kenyelmes (lehet biztosan) es egyelore meg nem is kicsi. Ilyet fogok venni, ha kinovi, masikat, csak nagyobbat. Sajnos sok szep ruhacskat olyan eszetlen modon csinal a gyarto, hogy mire raadod a gyerekre, mindketten megoszultok...

Nekunk klassz ejszakank volt, Aron a szopik alatt vigan pukizott, ugyhogy most csend es beke honol, ott pocol az agyunkban a Kaminak alcazott paplan alatt. Tegnap teregetes utan arra mentem be, hogy a paplan alol csak a ket laba kalimpalt kifele, magara huzta a paplant. Mikor leszedtem a fejerol, vigyorgott. Na, gondoltam, folveszem videora apunak is, hagy lassa. Hat a gyerek 1 perc alatt befurta magat a paplan ala es amikor levettem megint a fejerol a video kedveert, vigan szopizta a huzatot odabent :D Bolond ez a kolyok, mintha nem kapna enni! :D

Kivancsi vagyok, ma milyen napunk lesz, remelem kellemes, setas es sirasmentes. Az utra viszek egy adag forralt vizet - tegnap tejet vittem, de a vedono aszondta, azzal ne is probalkozzak, mert 15 fokban, ami odakint van, felora alatt elszaporodnak benne a bakteriumok. Pedig reggel lefejtem 125 millit!!! Dobhattam ki :( Ugyhogy marad a viz - ha felebred es uvolt, remelem ez is jo lesz majd neki. De inkabb ne ebredjen fol...

Hetvegen megyunk Jaszberenybe, a 3 napos unnepre. Remelem klassz lesz az ido es tudunk a napon dogleni a kertben. Van szep nagy fuves terulet, oda kepzelem magunkat. Ilyen nagyot meg nem turazott Aron, remelem nem lesz semmi gond. De egesz jol elaludt a multkor a taxiban is...

Tegnap termeszetesen elfelejtettem a dokibacsitol megkerdezni a futast, de majd kedden a vedonotol... fol is irom magamnak... o ugyis jobban tudja... Egyebkent minden OK volt, megnezett belulrol, kitapizta a varratot meg a mehet oszt ennyi. Fogamzast egyelore meg nem gatlunk, majd ha kitalaltuk, hogy mit akarunk...
kami

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, mert ugye egyre kevesebb téma van, amihez én hozzá tudok szólni.... :lol:

Az Áron és Emma képek is nagyon aranyosak. Áron látványosan sokat nőtt, Emma pedig szerintem egyelőre inkább rád hasonlít Barbi, nem?

Este annyira fájt a derekam, vagy a hátam, aztán arra jöttem rá, hogy a ctg szobában állandó kereszthuzat van, és folyton ki van teljesen a derekam, apa is említette, hogy szélvihar van bent. Legközelebb viszek valamit, amit magamra teríthetek.
A végére mindig rájön az ember, hogy kellett volna csinálni az elejétől....

Bella, hogy vagy? Vagy még? Gyanús vagy te nekem!!!! :lol:

Barbi, éppen tegnap kértem el Timi számát, majd ő lesz a hírhozó. :lol: :lol: Nálunk apa nem nagyon ér rá netezni napközben, meg körülményesnek is tartanám, ha mégis ráerőltetném. Képekkel meg majd jövök ha hazaértünk...:)
Bárcsak ott tarthatnánk már...... :D

Bea

KépKép
babzsak27

Ja, azt akartam kérdezni a csaszisoktól, hogy így pár hét távlatában hogyan gyógyul a sebetek? Akadályozott bármiben is titeket, mármint a gyermekgondozás terén?

És még valami. Előtte voltatok belgyógyásznál, anesztesnél és EKG-n? Ha igen, akkor már jóval a műtét előtt, vagy csak közvetlenül csaszi előtt?

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok! :)

Nekünk amilyen jó nappalunk volt, olyan sz.r éjszakánk! Lilla 2 óránként kelt, ráadásul hajnal 4-től fél 6-ig nem is volt hajlandó visszaaludni, nagyon fájt a pocakja! Pedig kaki van bőven, viszont puki alig!!! :( Infacolt is adok neki, mégsem használ! :( Most is csak nyűglődik! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kami,
Nem semmi adag volt a palusban tegnap!!! :shock: :lol:
Ez a tej dolog ez komoly?Nem lehet leht vinni? :shock: Az gáz,mert Peti sem a vizet sem a teát nem csipázza.

Bea,
Nekem a sebem mire hazajöttünk már nem fájt,nem akadályozott semmiben.Nekem sürgős csaszi volt úgyhogy én a műtőben találkoztam az anesztessel.

Timi,
Én szinte nullára csökkentettem a tehéntej termékek fogyasztását és azóta nincs igazi pocakfájás és sok-sok puki van.Csak olvastam valahol,hogy a tehéntej is okozhat a babánál hasfájást százból tíznél.Gondoltam kipróbálom,bejött.

Peti most már napok óta úgy alszik,hogy este fél 10-től 3-ig.Hogy tudnám ezt kitolni úgy,hogy mondjuk éjféltől aludjon 5-ig?Várom az ötleteket.
Vendég

Nekünk is szörnyű éjszakánk volt, ha jól emlékszem fél 3-kor tudott végre bealudni egy szopiba, addig ment a bömbi. :( Igazából már tegnap du. óta nyűgi volt, nem is aludt du. :shock: így estére totál kiütötte magát. Próbálkoztam sétával is (még du., hátha bealszik), de a kocsiban is csak nyöszörgött, nem nagyon aludt. Remélem a mai szép idő kicsit helyrerázza!

Van vkinek vmi jól bevált helye a neten, ahol fénykép előhívást vállalnak? Olyat szeretnék, aki utána ki is hozza házhoz az elkészült képeket! :roll:
Vendég

Ági! Én próbáltam eltolni Gergő belső óráját, de nem jött össze. A fürdetést toltuk, így tolódott a fürdés utáni etetés is egy órát, de ez nem zavarta meg, ugyanúgy éjfélkor ébredt legközelebb, csak így nem három, hanem csak két óra telt el a két etetés között. :?

Mindenkinek ilyen hosszan alszik a babája?!? :shock: Gergő legjobb esetben három órát szunyál! :? :( Fél 10-től 3-ig az öt és fél óra! :shock: Bár aludhatnék egyszer ennyit!
Vendég

Sziasztok!

Babzsak!
A csaszinal az elso nap nagyon kegyetlen, de utana olyan latvanyosan gyogyulsz, hogy el sem hiszed. Velem legalabbis igy volt. Ossz-vissz 6 napot voltam bent, de a hatodik napon mar nevetni is tudtam (azelott az okozott a legnagyobb fajdalmat...) Itthon mar semmiben sem hatraltatott, folkelni-lefekudni ovatosan kell, nem is azert, mert faj, bennem inkabb az volt, nhogy szetrepedjen valamilyen varras. A varratot a 9. napon vettek ki nekem, es a 3. het korul en mar kadban furodtem...

Sagi!
Ez komoly, azzal tamasztotta nekem ala a vedono, hogy a Kontos vagy milyen utcabol oda a Nover utcaba (szomszed utca) is hutoskocsival szallitjak a tejet, mert ennyi ido is eleg ahhoz, hogy szepen elkezdjenek szaporodni a bacik. Nagyon gyorsan szaporodnak benne. Ugyhogy en mostantol csak viz, Aron se szereti, de jobb, mint a semmi + orditas. Ha ehes, csak megissza, nem? Majd kiderul talan ma... Tejtermeket en sem eszem, SEMMIT, kiveve a sajtokat, mert azokat lehet, meg vannak ugyanis "emesztve". Ugyanigy figyelek a marhahusra-borjuhusra, szinten nem eszem azokat se, se tojast, se mezet, se magvakat... semmilyen allergen cuccot. Igy aztan Aronom se ordit hasfajastol tul gyakran (de amikor igen, az nagyon gaz - viszont akkor nekunk segit is az Infacol... a placebo az rank hat, nem a gyerekre, marpedig rajta lathato a javulas, nem rajtam...). Szegeny Gabor valamelyik nap akkora lendulettel hozott nekem meglepi-epret es ki kellett, hogy abranditsam, hogy nem ehetek... a vedono szerint ha meghamozom akkor ehetek... ugyhogy ma enni fogok szep nagyszemu epreket!!! Nyami!!!

Kozben kiporszivoztam egy kicsit es tok jo most a kedvem. Aron szepen elvan az agyunkon (jo messzire tettem tole a Kami-paplanokat :D), hadonaszik es gugyuog. Lassan elkezdek osszepakolaszni a hetvegere, nehogy itt maradjon valami letfontossagu dolog... olyan szep az ido, delutan megyunk setalni!!!
kami

Ági!
Én egyáltalán nem iszom tejet!!! Lehet, hgoy az is baj, hogy néha megiszok egy fél pohár tejekávét? :shock: Vagy akkor már tényleg vajas kenyéren kell élni? :D

Barbi!
Irigyellek, hogy ilyen jó a lányod, bár első héten nálunk is hasonló volt a helyzet! :) Remélem nálatok ilyen is marad! :)

Nagyon cukik a képek! :)

Gabi!
Akkor bekapok pár c-vitamint, hátha segít! :D

Bea!
Neked meg kitartás, gondold el, a mi bébijeink már "nagyok" lesznek, mire a tiéd megszületik! Ő lesz itt az újdonság! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!
Gondoltam ám rád és Ágiboldira hajnal fél 2-kor, hátha ti is épp maratoni szopiztattok! :D :D Lilla is max. 3 órát alszik.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lassan alakulunk valamerre. Ctg jó, de tegnap megint volt ilyen nyákdugós izé, éjjel fájt a derekam és a hasam sokáig, de nem rendszerszerűen. Ma doki.
Nem tudom, nem élem bele magam, de most nem mentem el óvodanyitogató napra mégsem.

Nem gondoltam még arra, hogy hogyan üzenjek?! :?:
Ha valaki esetleg felajánlja, akkor priviben megköszönöm a számát, és küldök sms-t!

Lorca- mindkét gyereknek beadatod a rotát? Nati nem volt még?
Ez brutálisan hangzik, ez a 32 000! Én a kötelezőeken kívül csak az agyhártyagyulladás ellenit adattam be.

Bella

Kép

Kép
bella2

Barbi!
Lilla most kezdi megtanulni a büfit! De még ígyse büfizik mindig. Éjszaka sose, mert ha bealszik, én sem keltem fel! :)

Timi
Kép Kép
timocska

A rota vírus elleni szuri darabja 16 E, és ha egy éves kor alatt van (sokkal), akkor hármat kell kapnia a védettség kialakulásához. Minél inkább közelíti az egy éves kort annál kevesebb oltás kell (kettő vagy egy). Legalábbis én így hallottam.
Szerintem mi ezt nem adatjuk be, mert ez egy hányós-hasmenéses vírus, amit ha nem kap el egy éves kora eőtt, akkor utána már nem vészes. Viszont van egy csomó más oltás, amit lehet, hogy érdemes lenne pluszban beadatni, de nagyon hiányosak az információim. Van vkinek vmi ötlete, hogy mit lenne érdemes? :roll:
Vendég

Nekünk is tegnap említette a védőnő ezt a rota-vírus elleni oltást. De mi sem adatjuk be. Viszont az agyhártyagyulladás ellenin gondolkodom, de Pannhoz hasonlóan marha kevés infom van az oltásokról! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Köszi a ránk gondolást, akkor éppen bömbi volt, nem szopi, de mindegy! :lol:

Megyek teregetni, mert a fiatalember minden rugija pisis vagy bukis volt már, úh megint mostam. :(
Legjobban az tetszett, hogy tegnap bebukott egy tök nagyot a hordozókendőbe! :shock: Ez azért volt jó, mert én is öltözhettem át. :?
teregetés ugrott, bömbi van.......
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?