Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon nagyon édesek a babók!!! :lol:
Szabi milyen kis aktív!! :lol:
Szilvi hasonlít Zsuzsára,nem?
Gergő meg zabálnivaló a kis kopaszságával és a kerek pofikájával! :lol:
Vendég

Druszám!!
Nagy-nagy gratula nektek!!! Sok boldogságot, fájdalommentes szopikat kívánok!!![b]

Nagyon jók a babás képek, kár, hogy nem tudtunk menni!!!

Ma megjött a hordozókendő, amit rendeltem a netről. Kicsit bajlódok a megkötésével, remélem sikerül és Lillus is szeretni fogja! :)

Ági!
Lehet, hogy tényleg túlpörögte magát! Valszeg Lillával is ez lehetett most, alig tudtam elaltatni. Most békésen szuszog!!! :D [/b]

Timi
Kép Kép
timocska

Ha jól számolom, már csak 3 mamink van: Móni, Bella és Bea!!!

Rajtatok a világ szeme, mindent bele csajok!!!! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Most írt Móni, hogy benn vannak a kórházban, még ma meglesz Gergő!!! HAJRÁÁÁÁÁÁÁ!

Timi
Kép Kép
timocska

Hu, ujabb babaeso! Kiraly! Majus, nagy gratula! :)
kami

Sziasztok!

Még nem jutottam el hogy visszaolvassak, úgyhogy csak lejelentkezem :D
Kicsit kaotikus az életünk még.Sajna tejcsi nagyon kevés van úgyhogy pótolni kell (muszály!)
10-20 g-kat tud szopizni... :cry:

Gyönyörű lányunk van :oops: :lol: Egy igazi kis hajasbaba :D Mint aki a fodrásznál járt mielőtt világra jött ja és persze nem akármilyen manikűr volt látható hosszú kis uijjacskáin:D

Nem lehet betelni vele :D A szülés kb 10 órásra sikeredett... :shock: És a kitolás is csak nehezn ment de részleteket majd később, persze csak ha érdekli a társaságot :D
Nagyon megijedtem mert a hosszú kitolás(20-30 perc! :shock: )miatt nem sírt fel rendesen,elfáradt a Drágám...Kicsit locsolták paskolták és aztán jött a várva várt hang :D Eddig úgy tünik rendben a reflexei tehát nincs esetleges O2 hiányra utaló jel :D :D :D

Ma volt a dr nő nálunk,rendben van minden.

Kép az első szemnyitogatás
Kép legfontosabb időtöltésünk [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1175531413.25.jpg
Kép mai fotó kajcsi után...
Most megyek hátha sikerül némi tejcsit kifacsarni magamból... :D

MINDEN ÚJDONSÜLT KISMAMINAK GRATULA !!!

vonalzót majd cserélek:-)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Május
nagy-nagy gratula

Kami
Áronnak nagyon boldog első névnapot :wink:
Kép

Lorca
nagyon jók a képek. Tök jó ennyi babót együtt látni :wink: :wink: :wink:

Timocska
Lilla is nagyon szép kislány :wink: :wink:

Mazsi
hát tényleg nem semmi haja van Leának :wink: :wink:
Szüléstörténet, hát persze, hogy kérjük.
Pihenj sokat!!! Tejcsi még bőven beindulhat, úgyhogy kitartás.

Képek, na én is teszek :D :D
Kép
apa kezében kényelmesen lehet aludni :wink:
Kép
szopi után beájulva
Kép
egy kép anyával
Kép
apucival
Na hagyok helyet másnak is.

Jó éjszakát!!!

Kép

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Mazsi,
Sok sikert az új maminak itt is :)
Látom, ti is zokniverzióban nyomultok :D Szabi is majd kikaparta a szemét az első pár nap, de szerencsére lemondott eme jó szokásáról később.
Várjuk a kórházsztorit részletesen is!

Gabi,
Apuci kezében nagyon aranyos a békapozitúra :D Remélem sokáig bírja ebben a pózban!

Móni meg remélem, már anyuka és hamarosan kapjuk az értesítést :lol:

Kami, Boldiági, Sági, meg a többiek is, amikor már bátran mentek sétálni: Remélem, ti is kedvet kaptatok a talihoz, és legközelebb már csatlakoztok

Kép KépKép
lorca

Nagy Gergő Dániel 2007 április 2-án 20:20-kor megszületett!!!

Ezt üzeni Móni. Részletek egyenlőre nincsenek. Nagy gratula az új babának és mamának!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Hudejo, mar Moni is! Gratula Gergo Danihoz! Mar csak Bella es Babzsak... es kesz a tablazat!

Ami a nagy kormoket illeti, en vagom oket. Amint latom, hogy karmolokepesek, vagom le oket, ahogy Aron beajul vagy eszik. Eddig mar ketszer vegigmentem a kezen es egyszer a laban es eszre se vette. Nekem viszont annal jobb, mert amikor tepi a cicimet (legujabb: ket kezbe fogja a cicimet, mikozben szopik), nem mellekes, hogy karmol-e kozben...

Megyunk gyogyszertarba, elfogyott a Konakion...
kami

Sziasztok!

NAGY GRATULA MÓNINAK GERGŐ BABÁHOZ!!!! :D :D :D
VÁRJUK A RÉSZLETEKET ÉS A FOTÓKAT!

Ma megyünk a doki nénihez a 4 hetes ellenőrzésre.Kiváncsi vagyok mit fog produkálni az én kis drágám.Mindenesetre én betárazok tejcsiből! :lol:
Vendég

Pann!
Már akartam kérdezni, hogy mi volt a 6 hetes kontrollon?

Lányok!
Van, aki már él szexuális életet??? :oops:

Ági!
A gyerekorvoshoz mentek? Milyen volt az éjszakátok?

Lillának nagyon szörcsög az orra, főleg ébredés után!!! Ki merjem porszívózni? Honnan lehet tudni, ha esetleg meg van fázva?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Az éjszaka az ok volt,de folytatódni látszik a történet. :cry:
Igen a gyerekorvoshoz megyünk.
Nem próbálod ki először a tejcsit az orrba?
Vendég

Belecseppentem a tejcsit és utána tegyem hasra? Vagy nem nyeli vissza?
Amúgy reggel Lilla is bukott egy embereset, ráadásul már letettem aludni (persze nem aludt). Gyorsan felkaptam, mert láttam, hgoy készül valami! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Timo a hetesen csak megnéznek, megnyomkodnak a szokásos módon, de nekem a szokásostól eltérően annyira fájt! :cry: Persze ez a nagy szakadás miatt van. :(

Szexuális élet: a doki mondta, hogy most már azért tényleg kéne, ha már eddig nem! Hát megpróbáltuk és ilyen volt: :cry: :cry: :cry:
Császárosok előnyben! :lol:
Vendég

Kami,
Nálunk is van manikűr, kb napi jelleggel. Ennek ellenére képes a negyed mm-es körmeit belém mélyeszteni. :evil: Pedig nemigazán kéne kapaszkodnia :D

Timocska,
A porszívózás nem árt, csak hangos. Nyugodtan. Lehet, hogy csak egy kis tej csorgott vissza az orrába. Jobb kedve lesz, ha már nem szörcsög, mert az jobban zavarja, mint a porszívó. Jobb, mint a pálcika, mert nem tuszkolja beljebb a trutyit és kevésbé sérti az orrnyálkaizéket. Próbáld ki magadon először, akkor meggyőződhetsz, hogy nem olyan vészes. Meg ha meg van picit fázva, nem jó, ha bent marad a trutty, pláne nem, ha lecsorog. Pár másodperc az egész, nem kell több, és meg van oldva a kérdés. A legjobb, ha a tejet porszívózod ki, amit belecsöpögtettél.

Na, ma reggel 4től meg a buli. Nincs sírás, csak valakit mindig szórakoztatni kell. Most meg, hogy elaludtam, szépen becsöngetett valaki. :evil:

Kép KépKép
lorca

Mazsi!
Nem is írtam, hogy tényleg gyönyörű lányod van!!! :D A tejcsi mennyisége még növelhető, ne izgulj emiatt! Ha meg pótolni kell, az se baj, lényeg, hogy a baba jóllakjon! Várjuk a beszámolót!!! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!
Sajnálom, hogy nem sikerült túl jól a "házasélet"! Biztos ha sokat gyakoroltok, annál jobb lesz! :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Ti mit csináltok a bébivel, ha ébren van? Mert ugye még nem lehet velük játszani, hiába bábozok neki vagy ilyesmi, nem figyel! Max. az ölemben van, hordozgatom körbe-körbe a lakáson. Ti hogy vagytok ezzel? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi,
Szerintem se aggódj a tej miatt. Tápszeres babák is szépen felnőnek. Én kb 3 hós koromtól tápis voltam, mégsincs semmilyen allergiám vagy hasonló.
Amit még tudsz csinálni: befekszel az ágyba három napi hideg élelemmel, egy csomó vízzel és ott maradsz a babával. Amint felkel, egy cicit nyomsz a szájába. Pár óránként váltogatod és nem méred. Csak annyit nézz, hogy azért legyen pisis pelus és csak nagyon keveset pótolj.

Timocska,
Nagyon nehéz velük játszani, de ne aggódj, most még jó, később nehezebb lesz. :twisted: Mivel most még sokat alszank. 20on néhány centire látnak, ha odadugod az orrod elé, már egész jól lát téged és nincs olyan izgalmas egy bébinek, mint az emberi arc. Ilyenkor nyújtogatom a nyelvem, szövegelek, cuppogok. A fényt is jól érzékelik, odaállok az ablak elé, néha odafordítom, aztán elfordulok. Tapintása még nem az igazi, de remekül elszórakozik azzal, hogy megfogom a kis mancsát majd elengedem. Szoktunk biciglizni, amit Kami is írt a pukikra. Mi csak úgy, a sport kedvéért, nem az a pukizós fajta.
Az én kedvenc szórakoztatásom az, hogy valakivel beszélgetek. Furcsa módon az is teljesen lenyűgözi, és nem is kell energiát fektetni bele :lol: Még szerencse, hogy elég kommunikatív vagyok. De egy bébivel azért elég nehezen beszélgetek.

Kép KépKép
lorca

Ha ébren van: Zsip- zsup kenderzsup, gyígyí paripa stb. Nektek is feltűnt, hogy néhány gyerekdalnak teljesen összefüggéstelen a szövege?!? PL: mi az, hogy "régi Duna kiskatona ugorj a Dunába"?
Vendég

Sziasztok!

Reggel elmentunk Konakiont venni, aztan a szokasos 5 koros setaba fulladt a dolog. vegul egy hule minikutya elkezdett ugatni a babakocsi mellett (Aron ezt utalja, mindig folebred es sir, most is), minek kovetkezteben a fiam rajott, hogy ehes, es felutrol turbozhattam haza az ordito kolokkel...

Timo! En nagyon sokat jatszom Aronnal! Nekem ilyenkor nagyon fontos, hogy mindig a szemebe nezzek es mosolyogjak! Es dumaljak neki egyfolytaban - mindegy, hogy mit. Ilyenkor lehet oket tornaztatni,"biciklizni" a labukkal, a fenekuket emelgetni, mikozben haton fekszenek (ennek megvan az az elonye raadasul, hogy sok esetben a beszorult puki kijon...) a kezuket oldalso tartasbol folhuzni, majd vissza, a hasukba fujni (Aron nagyon szerezi, mikor a vallamon van es a nyakaba fujok, csak ugy "trombital" a nyaka... ilyenek. Hiaba gondolod, hogy nem erdekli a babozas, figyel o, csak a maga modjan. Erre jo pelda nalunk Macika. Nagyon szeretnem, ha megszeretne Aron (ha mar kulfoldrol rendeltem 2-t is, talan emlekeztek). Amikor csak lehet, odateszem melle. Eleinte nem figyelt ra - ma viszon minimum hozzaer, van, hogy almaban odateszem es mire legkozelebb ranezek, Macikaba furja a fejet vagy a keze rajta van, vagy valami. Szep lassan meg fogja szokni es egy ido utan talan meg is szereti. Vagy a zsirafos spiral - elso napokba ra se nezett, ma meg folyamatosan pufoli a logo kis jatekokat... Az biztos, kitartas kell es turelem, de ok mindent szeretettel fogadnak, meg ha nem is latszik rajtuk, mert meg nem tudjak kifejezni, mit ereznek.

Szerintem.

Hazaselet: holnap lesz a 6 hetes kontrollunk, ugyhogy holnap este az ember tutira letamad. Mintha erre varna. Majd beszamolok...
kami

Sziasztok!

Gratulálok először is Timinek és Móninak a fiúkhoz!
(Május- Timi jól lehagyott, egy napra voltunk kiírva, asszem)

Mazsi- Lea cuki és hasonlít rád. Vagy csak úgy tűnik?
A csoportkép is szuper. Gergőn egészen meglepődtem milyen hatalmas már. Ja, és Eszterke tejcsis szájjal beájulva. :)
Mindenkinek szép kicsibabája van, csak én vagyok itt árván brühühü (bár nem igaz mert nekem is van már egy dumálós fajta).
Bea- Te megvagy még?

Velem semmi újság, minden nyugis, a gyermeket kivéve, aki most is ficánkol, holnap ctg, holnapután doki.
Erre a hétre csináltam is programokat, hétvégéig még elleszek, de hogy jövő héten mi lesz velem?

Bella

Kép

Kép
bella2

Húú, mennyi minden történt, pedig csak tegnap nem tudtam nézni.
Először is a gratulációk: gratula Móninak és Májusnak a babákhoz!! És Mazsinak, mert annyira cuki Lea a képeken! És Áronnak, mert tegnap nem voltam, pedig névnapja volt. Mit kapott?
Dejók a tali képek!! Nekem nagyon nagy kedvem van, legközelebb szerintem beszállunk.

Kinek felejtettem el vajon gratulálni??

Tegnap szörnyű zsúfolt nap volt, Boldizsárral külön aludtunk, mert az apukája totál betaknyosodott (csak remélni merem, h megfázás és nem kapjuk el..), ezért hozzá se nyúlt Boldihoz a biztonság kedvéért, elmaradt a fürdés és mindent én csináltam, pedig olyan jó, h esténként ő teszi tisztába. És persze tegnap hisztis nap volt, Ági, nálunk is ugyanaz, sehogy se volt jó, mindenképpen ordítás, és éjszaka is, én is sírtam..
Olyan hülye tehetetlenség érzés, én is rossz anyának éreztem magam, és Boldi is olyan szemrehányóan nézett.

Most itt vannak a szüleim és ez tök jó, a saját apukám elvitte sétálni, és nyugi van :P

Timi, ezen én is tűnődtem, h hogy lehet szórakoztatni, de mostmár napról napra jobban figyel. Érdekes ahogy fejlődik az agya, szó szerint nyílik ki a csipája. Olyan kis bamba képpel tud bámulni :P

Viszont aggódom, h nem hízik eléggé. Még csak most 4100 g (3700-tel született és 3470-nel jöttünk haza, de utána még picit fogyott az elején. Tehát kb 600 g-t hízott 5 hét alatt, nem kevés az?) Csak nézem, h Áron és Peti már mekkorák! Mondjuk a Róki féle honlap táblázata szerint a heti 155 az alsó határ, abba beleférünk, van olyan hét amikor 200 g-t nő, de volt, h csak 133, lehet, h akkor nyúlik?) Egy kajálásra megvan a 70 - 110, de rengeteget kakil. Néha úgy érzem, h rögtön a pelenkába fejhetném a tejet olyan gyorsan megy át rajta.

Kép
Kép
agiboldi

Bea, Bella, már csak nektek szorítunk?

Valahány hetes kontroll a babának is van? Mert nekem nem mondta a gyerekorvos.

Viszont telefonált egy nő az otp-től babakötvény ügyben, és szimpi volt, h helybe jött, úgyhogy megcsináltuk a babakötvényes dolgokat.. (csak a potenciális menyasszonyoknak mondom, Lilla, Emma és a többi csajszi :D , szóval Boldi már jó parti..)

Kép
Kép
agiboldi

Babakotveny engem is rdekelne, meddig lehet megcsinalni? Van valami hatarido?
kami

Aszondta a nő, h az Államkincstár a baba 2 hónapos koráig minden esetben kiküldi a levelet, h a pénz a közös számlára került, és azzal a papírral, plusz a Te és az Áron papírjainak fénymásolatával kell valamelyik banknál Start számlát nyitni. De az otp még ehhez kapcsolódóan valami másik terméket is rám sózott, ahova jobb ha a saját havi befizetéseinket rakjuk, mert jobban kamatozik, és hozzá is nyúlhatunk a megtakarításhoz mielőtt 18 éves lenne (persze nem akarunk hozzányúlni, de fene tudja), meg még valami biztosításféle része is van, h ha a szülővel valami történik akkor a bank átvállalja a fizetést. stb. Nem csinálok nekik reklámot, mert amúgy nem vagyok otp párti, ha nem jött volna ide házhoz, ami nagyon kényelmes, valszeg más bankhoz megyünk..de így legalább meg van oldva

Kép
Kép
agiboldi

Mi eleve az OTP-bel is vagyunk, ugyhogy lehet, hogy ez jo is lesz nekunk. Megadhatnad priviben a noci elerhetoseget, ha nem gond. Kofike!!!
kami

Sziasztok!

Először is gratulálok a hétvége és hétfő hőseinek Móninak Gergőhöz, Timinek pedig Keléhez!!!!!! Gondoltam rátok hétvégén és tegnap is, látjátok, a front is meghozta hatását....:)

Biztos jó volt a tali, majd legközelebb én is csatlakozom, bálnaságom után. Aranyosak a gyerkők együtt, jó volt nézegetni őket a képeken. Ha van még, ne sajnáljátok!!! Rakjátok csak fel! :lol:

Lilla, Lea és Eszter is nagyon édesek!!! Olyan jó csecsemő és gyerek képeket nézegetni..... :lol: :lol:

Mazsi, rajtad nem is látszik, hogy hol jártál a múlt héten!!!!!!! Mintha nem is szültél volna!!!! :shock: Majdcsak beindul a tejcsid, ne add fel!

Mi ma voltunk ctg-n, uh-n és eddig minden rendben is lett volna, de aztán volt vizsgálat is, ahol a dokim "jól" megvizsgált, már csillagokat láttam, és közölte, hogy nagyon fenn van még a kicsi feje, nem szállt le. Ha ez így marad, akkor készüljek a császárra lelkiekben. Annyit mondott, hogy valami nincs rendben. És mondta, hogy lehet, hogy úgy magára tekerte a gyerek a k.zsinórt, hogy azért nem tud lejjebb jönni. Na gondolhatjátok, azóta síkon vagyok. Állítom az utóbbi 2-3 hetemben annyit aggódtam, mint egész terhesség alatt sem. Ja és antibiotikumot kell szednem a vizeletben lévő fvs miatt...... :cry:

Egyébként születési méretei vannak, azt mondta a doki, hogy ~ 3,5 kg körül van. Az UH-n is megerősítették és a CTG is látszólag rendben volt, bár sokszor kellett tappancsot áthelyezni, mert mindig elkolbászolt a gyerkő.

Azért most még sokkol ez a k.zsinór teória és a császár gondolatát sem emésztettem még meg....... :cry: :cry: Mivel viszont be is van állva a babó, ezért lehet, hogy még van esély a sima szülésre is...... De addig???? És szülésre lehet, hogy kitekeredik??? Ez a bizonytalanság nagyon rossz. Így még a császárra sem tudok teljesen ráhangolódni.... :cry:
De az UH-s doki miért nem említette a k.zsinór tekeredést?
Na nem panaszkodom, minden történjék, ahogy kell, csak egészségesen jöjjön a világra!!! Addig is heti 2 x ctg.

Elmeséltem anyukámnak a történteket, miután közölte, hogy ő 3 napig vajúdott velem és tesómmal is...... :shock: :shock:

Bea

KépKép
babzsak27

Lillám fél 4-től 6-ig aktívkodott!!! Nem sírt, csak nem aludt! Nézelődött, nyöszörgött, pocakfájt! :) Most szundít! :D :D

Móni írt, hogy Gergő az intenzív osztályon van, mert nem sírt fel mikor megszületett. Egyenlőre többet nem tudok, még nem válaszolt az sms-re!

Barbiéknak még mindig nem jó a net, de jól vannak!

Bea!
Hát ez a köldökzsinóros dolog nem túl jó! A csaszitól se félj, ha esetleg oda kerül a dolog!

Bella!
Neked is mennek a drukkok, ketten maradtatok! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Óó. Szegény Móni! Az ő Gergője is ugyanarra az intenzívre került, mint a mi Gergőnk. Remélem azért ők hamarabb kikerülnek majd, mint mi!
Úgy sajnálom őket! Annyira nehéz ha elveszik a babát és csak látogatni lehet, közben meg halálra aggódod magad, hogy mi lesz vele. :( :( :(
Vendég

Sziasztok!

Móninak nagy-nagy gratula!!!!!!!!!

Timocska
szex:apa már nagyon várja, de én is :oops: :oops: Mi Adrika után elég hamar visszarázódtunk (kb. 4 hét), Krisztike után a potyogós varratok elég sokára távoztak, több mint 6 hétre, addig nem voltunk együtt. Most még tisztulok, úgyhogy várunk... :wink: :wink:

Bea, Bella
nektek továbbra is megy a drukk.

Bea
nekem Adrikának volt a köldökzsinór a nyakán, 1x volt rátekeredve. Csak a zárójelentést olvasva tudtam meg.
Nem lehet, hogy rosszul fogalmazott a dokid?

Lorca
olyan jót mosolyogtam, a hogyan játszunk a picivel lehetőségeiktől.

Ma megint szembesültem vele milyen bugyuta emberek vannak :shock: Esztikével sétáltunk és találkoztunk Adrika volt ovónénijével, megnézte a babarózsaszínbe öltözött lányomat, és megkérdezte, hogy kisfiú? :twisted: :twisted: :twisted: Padlót fogtam..

Na jó éjszakát mindenkinek

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Végre van net!!!
Gratula az új babáknak! Móniéknak és Timiéknek!!!! :P

Gyorsan a szülés sztori, meg teszek fel képeket, aztán holnap majd vissza is olvasok :D

Kedd reggel még CTGn meg vizsgálaton voltam - minden OK, méhszáj teljesen zárt. Dokival megbeszéltük, hogy szerdán még egy CTG, aztán csütörtökön befekszem. Mivel már nem mertem egyedül hazajönni, csak apuig mentem el, és úgy beszéltük meg, hogy ha Gábor végzett, ott felvesz. Kora délután kezdődtek a fájások, de nagyon rendszertelenül, ahogy azt írtam is. Azért 3 körül felhívtam Gábort, hogy biztos ami biztos, jöjjön értem. 4re ért oda, mentünk haza. Innentől kezdődtek az 5 perces fájások.Hn5re értünk haza, felhívtam a szülésznőt, és megbeszéltük, hogy menjünk be, megnézik, hogy tágulok-e, vagy még csak jósló fájásaim vannak. Gyorsan összepakoltuk a maradék cuccot, én még elmentem zuhanyozni meg hajat mosni :D aztán irány a kórház - a legnagyobb csúcsforgalomban. Egész jó időt futottunk - n7kor már a vizsgálóban voltam. Mikor kiszálltunk a kocsiból, tudtam, hogy nem jöttünk hiába, fájás alatt már lépni sem tudtam.
Szóval n7, vizsgálat: méhszáj majdnem elsimult, bő 1 ujjnyira nyitva. Irány a szülőszoba, f7kor indul a CTG. Emmával minden OK, dolgozik a kis szíve, ahogy kell :P A szülésznő itt nyugtatott meg, hogy akár még aznap baba lehet a dologból - igaza lett :D 7.10kor CTG vége, újabb vizsgálat: 2 ujjnyira nyitva. Közben a burok magától megrepedt, elment a víz. Vizsgálat után ráültetett a szülésznő a labdára, azon rugóztam, nagyon sokat segített! Gábort kértem, hogy ne nagyon "piszkáljon", viszont beszéljen hozzám folyamatosan, meséljen bármi jóról, ami csak eszébe jut (és semmi köze a szüléshez :D ), igyekszem fájások közben rá koncentrálni, hogy amennyire csak lehet ellazuljak. Ez működött is - egy darabig :D 7.50kor újabb vizsgálat: bő 2, majdnem 3 ujjnyira nyitott méhszáj. A szülésznő ekkor hívta a dokit, hogy hol jár. 8kor kaptam popsiba egy méhszáj lazító szurit, és be "lettem küldve" a zuhanyba. Innentől nem teljesen tiszta a kép, olyan volt, mintha már nem lenne szünet a fájások között. Gábor segített zuhanyozni a hasam, mert én kapaszkodtam, amibe csak tudtam - innentől fogalmam sincs, hogy miket beszélt hozzám :D Egy idő után jött az érzés, hogy nyomnék! vissza kellett mennem a szobába, ott még Gábor nyakába kapaszkodva voltam egy darabig, aztán felfektettek az ágyra - arról volt szó, hogy bekötik az infúziót. Ez nagyon rossz volt, fekve vajúdni borzasztó! Itt már nem tudtam csendben maradni... Megjött a dokim is, ő is megvizsgált - ez f9kor volt: méhszáj teljesen eltűnt, infúzióra már nincs idő, meg nem is kell: Emma feje már át is haladt a medencén :D Megint éreztem, hogy nyomnom kell, jöttek a toló fájások! Eleinte nem jól nyomtam: nem tartottam bent elég ideig a levegőt, meg a hanggal is ment el az energia. A harmadik tolófájásnál megvolt a gátmetszés, a doki mondta, hogy most koncentráljak, nyomja jól, és akkor következőre kint a feje! Nem jött össze... Az 5. fájásra viszont összeszedtem magam, úgyhogy Emma 1 fájás alatt kidugta a fejét és a két vállát, aztán meg 20.48kor kicsusszant :P A végén kicsit berántotta a könyökét, úgyhogy picit tovább szakadtam a vágás mentén, na meg nagyon durván kifordult az aranyerem... Ez utóbbi most sokkal rosszabb, mint a gátseb :(
Innen kicsit összefolynak az események: Emmát ellátták, megszültem a lepényt (azt mondták, hogy olyan jó állapotban volt, hogy még kb 1 hónapig simán eltáplálta volna a picúrt), aztán engem is elláttak, és végül szopiztunk is!
Mindenkinek ilyen gyors, szinte beavatkozás mentes szülést kívánok! :P
"Utóhatás" volt még, hogy az erőlködéstől az arcom és a dekoltázsom tele lett 1-1 ujjpercnyi piros bevérzéssel. Eleinte nagyon csúnya volt, úgy néztem ki, mint akit összevertek, de tegnapra szépen elmúlt! :D
Tejcsi péntek reggel indult be, Emma nagyon ügyes! Én még kicsit béna vagyok, de ha nem tudom jól a szájába adni, akkor 2-3 szívás után jelez: nagyobbra nyitja a száját, és tudunk korrigálni :P Péntekre estére brutál módon bedurrantak a cicijeim, a nővérek segítettek masszírozni meg fejni, mostmár egyedül is megy, de a fejést nagyon utálom... Na de ez legyen a legnagyobb gond :P
Vendég

És a képek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Írtam egy helyes kis hszt és hála saját hülyeségemnek, elszállt. Bleeee!

Emma nagyon helyes egy babó! Szép fejecskéje van :D Furcsa, de nagyobbnak tűnik, nem csak egy hetesnek :)

Gabi,
Én jól összezavarom az embereket. Szabi rózsaszín zsákban szokott lenni, kék takaróval :)

Pann,
Nem nézed elég gyakran az iwiwet :wink:

Babzsák,
Írtam egy féloldalas litániát, de mivel elszállt, megmenekültél.
A köldökzsinór elég gyakran tekeredik, de ezt csak az uh-n láthatja. Ha az uhs doki nem mondott semmit, vszínűleg azért, mert nem volt semmi gáz vele. A szobaszomszédom járt így a kórházban, a babának semmi baja, csak kicsit nehezebb volt a kitolás. Hogy gondot is okozzon a csavarodás, ahhoz tényleg nagyon szerencsétlenül kell alakulnia a dolgoknak, de hát pont erre való az uh.
A szülési "képesség" nem öröklődik. Nekem mindkettő elég elviselkedő volt, csak a második utolsó pár percében hangoskodtam kicsit, a többi nem lépte át a fájdalomküszöbömet. Tesóm meg majdnem sokkot kapott, többet vajúdott Natival szinte grammra és centire azonos méretű gyerkőcével, mint én a kettővel. Nála császár lett, mert a babó is nagyon rossz állapotba került. Pedig anyukánk mindkettőnknek csak ugyanazt örökíthette.

Ágiboldi,
Nyugi! Fejlődik, hízik, nem a gyorsaság, hanem a folyamatosság a lényeg. Hol többet, hol kevesebbet, de minden héten híznia kell. A taliképeket megnézve láthatod, hogy Szabi kisebb Szilvinél, akivel egy napon született és Gergőnél is, aki kiírás szerint fiatalabb nála. Vannak picik, nagyok, sárgák, rózsaszínek, lassan és gyorsan növekvők. Ki mit kap :D

Tali: Nekem tetszett :P Jövő héten tesózom, nem tudom a programot, de utána újrázhatunk. Persze ha van valakinek kedve eljönni. Tapasztalat, hogy kocsival elég nehéz parkolni a környéken, ezt Rokica és Pann is megerősítheti. De nem lehetetlen. A 3. is elég magas és lift sincs. Meg a babakocsitárolónkkal is gazdaságosnak kell lenni. Ha nem vettem el mindenkinek a kedvét, akkor ismét lehetne egy vmikor április közepén, végén. Csak írjátok meg, hogy melyik nap lenne az ideális vagy tuti nem jó és próbálhatunk egyeztetni.

Kép KépKép
lorca

Barbi
Emma nagyon szép :D :D És első szülésre nagyon ügyesek voltatok!!!
Aranyér: használsz rá valamit? Én a Mastu S krémet, és nagyon jó, a kórházban javasolták a szobatársaimnak, nekem itthon jött ki, de már jó :wink: :wink:
Na meg jégakuztatták is annak akinek külső van, de állítólag attól még rosszabb :shock: :shock: :shock:

Na most már talán bealudt a picikém, úgyhogy mehetek megint aludni :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Barbi, udv ismet itt es megint csak gratula! Nagyon szepek vagytok! :)

A mi tegnap estenk lefekvesig maga volt a pokol. Sagi, eszembe jutott a Konakion, amit mondtal: en tegnap adtam be Aronnak es egy feloraval kesobb razennditett, ami eltartott egeszen ejfelig, amikor is kimerult es elaludt - egeszen fel4-ig. Jo nagy szopi, aztan 6-kor meg egy, azota alszik. Nagyon orditott, egyfolytaban a cicimet akarta, de meg sokszor olyankor is felsirt, mikor a szajaban volt :( Ugy sajnaltam szegenyket!!!

Ti nem gondoltatok meg arra, mi van, ha uvegdarabka kerul a szerbe es ugy adjatok be? En mindig sasolom es eddig mar 2x tort ugy szilankosra az a szaros ampulla, hogy nem mertem beadni a koloknek...

Tegnap egyebkent atleptuk az 5 kilot, 5,06 volt Aron sulya...

Ma jo "suru" napunk lesz: fel 9-re jon a gyogytornasz csajszi, aztan el kene menni a ceghez (elotte fejek es viszek tejet, az tuti!), majd du. 4-re doki 6 hetes vizit miatt... remelem nem fog sokat sirni Aron!
kami

Barbi!

Nagyon jók a képek, valamilyen szűrővel készülnek, hogy egyik sárgás, másik rózsaszínes hatású? Emma nagy, erős kislány.
És szuper jó gyors szülésed volt, 4 óra? És málnalevél teát sem ittál!
Aranyér majd elmúlik, ha egyébként nem volt. Nekem a venoruton kapszula jót tett, meg az hogy nagyon figyeltem egy idő után, hogy mit eszem. Rövid idő alatt lett nagyon pocsék, de rövid idő alatt meg is gyógyult.

Bea!
Ezek az előre paráztató orvosok rémesek. Jól elülteti benned a félszt, miközben nem tudsz semmit tenni.
Két héttel az időpontod előtt miért kellene, hogy lent legyen a feje?

Ági- ne aggódj a gyarapodáson, ha lehet ilyet mondani. Neki gyors az anyagcseréje, nem úgy hasznosít mint aki esetleg keveset eszik, mégis hízik.

Na, nekem még 4 nap. Köszi a szurkolást mindenkinek.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Barbi, nagyon édes Emma, tényleg nagyobbnak tűnik, mint 1 hetes baba, de szép súllyal is született.
De jó már nektek! Gratulálok még 1x a gyors szüléshez, ügyesek voltatok! Végül ki lett a szülésznőd?

lorca, köszi a soraid. Végülis valahol megnyugtattál, olvastam is, hogy 60%-ban rá van tekeredve a gyerkőre a zsinór, csak ha ez nem okoz gondot a babánál (amit végülis UH-n megerősítettek, hogy áramlás rendben), általában nem akarják ijesztgetni az orvosok az embert, úgyhogy nem is említik.

kis-plútó, nem tudom, hogy jól fejezte-e ki magát a dokim, de engem mindenesetre jól megijesztett. Este alig tudtam aludni, mozdulni is alig merek és nagyon figyelem a kicsi mozgásait.

ja, majd elfelejtettem, Timi írtam neked privit! Megkaptad?

Bea

KépKép
babzsak27

Bella, neked sem kapkodja el Berci a kibújást!!! :lol: Egyébként nekem is megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy semmi köldökzsinór gond nincs is itt, csak egyszerűen türelmetlen a doki, hogy még nem szállt le a babó. Még van 12 napja.....nem?

Bea

KépKép
babzsak27

Bella, neked sem kapkodja el Berci a kibújást!!! :lol: Egyébként nekem is megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy semmi köldökzsinór gond nincs is itt, csak egyszerűen türelmetlen a doki, hogy még nem szállt le a babó. Még van 12 napja.....nem?

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok! :)

Lilla reggel 8-tól a cicimen lógott, most tudtam letenni! :evil:

Barbi!
Na, örülök, hogy megjavult a net! Szép szüléstörténeted van és nagyon cuki a lányod!!! :) Örülök, hogy megy a szopi és a fejés is! :) Én most már nem fejek, csak ha nagyon feszül a cicim!

Bea!
Megkaptam a privit, mindjárt írok is!

Bella!
Akkor már csak 4 nap hivatalosan! Vagy ki tudja mennyi? :lol: :lol:

Kami!
Én is sokszor gondolok arra, hogy mi van, ha üvegszilánkos marad az ampulla és úgy kerül be a szájába! De eddig még megúsztuk! :)

Lehet, hgoy délután elviszem a dokihoz Lillát, elég sokat köhécsel, tüsszög és szörcsög! Ja, tegnap kiporszívóztuk az orrát, nem fogjátok elhinni, de szerintem élvezte! :D Meg se mozdult, úgy "sütkérezett", mint a hajszárító alatt! :) Ha sokat "hisztizik" ma is eljátszuk ugyanezt! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Gabi!
Nem is írtam, hogy nagyon helyes Esztike, és hogy tartja a fejét!!! :) Nagyon ügyi! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Bea,
Én azt sem tudom, hogy mikor szálltak le a babók. A doki nem mondta, én meg nem érzem. Néha jó egy szófukar doki :D

Kami,
Én már a 3. adag Konakiont töröm, de még egyszer sem sikerült szilánkosra törni. Figyeled, hogy a pont hova kerül, amikor törötd?

Bea vagy Bella? :D

Timocska,
Náluk is ilyen lógós nap van. Az elmúlt 5 órából legalább 3at szopiztattam. Már egész jól megtanultam szopizó gyerekkel sétálni, hintáztatni :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Lehet, hogy lassan nekem is meg kell tanulnom az ilyeneket, mert eddig még csak a tv nézésig jutottam el! :D :D

Móni írt, hogy Gergő még mindig az intenzíven van, de sokat javult az állapota, kezd rendeződni a légzése. De nem tudni meddig lesz ott!

Drukkolok nagyon, hogy mihamarabb kikerüljön!!!

Az normális, hogy érzékenyek a cicijeim? Mert hogy a bimbóm az, az oké! De hogy a mellem is, mikor hozzáérek.. :shock: Ja, és inkább az, amelyikből szopiztattam! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca!
Szerinted megfázhat egy ilyen pici baba?

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Nati a kórházból megfázva jött haza, a két beteg mamitól kapta el, akivel egy kórteremben voltam. Ha meg van fázva, az nagyon látványos, csurog az orrából a szmötyi és nem tud rendesen szopizni.

jaj, bömbi

Kép KépKép
lorca

Szia Timo! Egy cipőben járunk, pont azon agyalok, hogy mit csináljak Gergővel, mert ő is nagyon szörcsögött éjjel, meg tüsszög is mondjuk 6-ot naponta. Én megfáztam kicsit, az biztos, de én ki tudom fújni az orromat! :lol: Na meg már van rendes immunrsz-em is, ami neki még nincs. Fogalmam sincs, mit csináljak vele, szerintem még nem olyan vészes a dolog, hogy orvoshoz vigyem, de nem szeretném ha tovább romlana. Egyébként az orvos mit tud vele csinálni? Ad neki antibiotikumot? Arra igazából nem vágyom. :roll:
Vendég

Pann!
Én is ezen töprengek... végülis eszik rendesen, alszik is, max. kicsit nyugtalanabb. Láza nincs, azt megmértem! :) Ti porszívóztátok már az orrát? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi! Emma nagyon szép baba, érdemes volt rá ennyit várni! :D Nagyon jók a papás képek is! Nálunk sajna már csak az üvöltés jut a papának, mire hazaér, úh azokat a pillanatokat jobb nem fényképezni. :lol:
Tök jó, hogy ilyen gyors szülésed volt, és tudod a második (amennyiben terveztek) mindig gyorsabban jön, mint az első, úh majd igyekeznetek kell, hogy beérjetek a kórházba! :lol: Na nem zaklatlak tovább a második gyerek gondolatával, mert ennek még bőven nincs itt az ideje.
És hogy telnek az első napok/éjszakák itthon? Emma csöndes baba? Olyan kis rendesnek tűnik a képeken. :wink:
Az aranyér meg gyorsan elmúlik majd, ne aggódj. Én szedtem rá Arnica montana 12CH homeo bogyót, ami a gátsebnek is jót tesz. Ha gondolod próbáld ki, ártani biztos nem árt.

Végre elaludt a porontyom (persze kézben) :roll: , talán egyszer majd megérjük azt is, hogy ha nyitott szemmel ágyba teszem akkor is el tud aludni.

Olvasta itt valaki a Suttogó c. könyvet? Vki nagyon reklámozta tegnap az orvosi rendelőben. Állítólag az ő gyereke 3,5 hónapos kora óta este fél 9-től reggel fél 9-ig alszik, és ennek a könyvnek a módszerét használják. :roll:
Vendég

Nem Timo, nekünk nincs is itthon (még) porszívós orrszívónk, csak egy hagyományos. Azzal próbálkoztam, de semmi nem jött. Egyszer, ha eljutok újra egy bababoltba, majd beszerzek egy porszívósat.
Egyelőre kapott a rugi fölé egy plusz pulcsit (már tegnap du. is), aztán remélem, hogy jobban lesz. Anyukám azt mondta, hogy amíg nem zavarja a szopizásban a szörcsögés, addig ne is zaklassam orrszívóval. Gondoltam rá, hogy anyatejet csöpögtetek az orrába, de szopi közben úgyis kicsurog az orrán(!) egy kis tejcsi, úh szerintem át van mosva vele. Az is eszembe jutott, hogy a tej szörcsög az orrában, de ezt már tényleg nem tudom megállapítani. Kintről nem látszik semmi! :lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?