Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Dobok fel két képet, a többi a honlapon.
Mindenkinek kitartás!De már az egyik fönök szólít.
üdv
Kép Kép
wolves

Sziasztok!

Én a Schöpfibe járok lombikozni, de kíváncsi lennék arra, hogy más intézetben hogyan zajlik a punkcióig a kivizsgálások?
Nekem egy 3. és 21. napos hormonvizsgálatom volt és egy HSG-m.
21 napig kellett fogi tabit szednem és pár napra rá puregont és suprefactot szúrni. Kétszer lesz UH és utána már punkció is. Nálatok is így működik?

KépKép
charlott

Sziasztok!

Napsugaras szép hétvégénk volt, remélem mindenki jó sokat volt levegőn! A babáknak ez nagyon jót tesz.

Chesti, a talival kapcsolatban:
- fizetés ok
- május eleje előreláthatólag ok
- én preferálom a hétköznapot, de a hétvége sem gond, ha a
többségnek az a jó
- nekem a XI ker. kicsit messze van, mert mi BKV-val megyünk, de
megoldom, ha a többségnek az a jó.

Share, nem lehet most könnyű neked, de tarts ki. Tudom, ilyenkor nehéz elhinni, hogy lesz ez még jobb is, és az idő ólomlábakon jár, de tényleg vége lesz. Amint Máté kicsit erősebb és nagyobb lesz, sokkal könnyebb dolgod lesz. Tejcsi ügyben pedig elsősorban magadra hallgass. Te vagy a Mété édesanyja, és csakis Te tudod számára biztosítani azt, amire szüksége van, és Te tudod, hogy hogyan. Nem tragédia, hogy tápszert is adsz neki, és le a kalappal a kitartó erőfeszítéseid előtt! És bármilyen hihetetlen is, egyszer csak át fog aludni a fiad egy egész éjszakát!

Ádám mostanság ismerkedik a kertészkedéssel, bár a növények levelei egyelőre inkább fogynak, mintsem szaporodnak az ő áldásos tevékenysége következtében.

Lukrécia, én is szorítok ám Neked! És persze a többieknek is!!!!!!

További szép napot Mindenkinek!

Kép
agnesm

Sziasztok!

Van valami jó tippetek hányinger (és émelygés) ellen? mert most is dolgozok, és alig bírom tartani magam, olyan hányingerem van :cry:

Agnese, hááát,párom nagyon örült, anyukám és apukám nem igazán, tökre féltenek, hogy hogy fogom kihordani, mert hát van némi súlyfeleslegem így is, kb.20 kg, és hát félnek....nem mondom én is, de bízom benne, hogy a 12.hétig még bármi történhet, mindenestre 10-én beszélek Szűccsel mindenképpen, megkérdezek néhány dolgot.

puszi

numa

Kép
numato

Numato,

nekem anno azt tanácsolta a védőnő, hogy ébredés után még az ágyban majszoljak el két-három kekszet és igyak egy pohár narancslét. Én szerencsés voltam, ritkán volt csak hányingerem, igaz, akkor egész nap tartott, úgyhogy egész nap korpás kekszet eszegettem, mert ha ettem pár falatot, akkor rövid időre elmúlt.

Talán megér egy próbát, de mások, akik hasonlóan intenzíven tapasztalták a hányingert, hátha tudnak még jó tippeket adni.

Vigyázz magadra, és főként óvatosan a munkával (már amennyire lehet)!

Puszi,

Ági

Kép
agnesm

Így ismerkedik Ádám a hangyákkal:

Kép

Így pihenget a fárasztó meló uátn:

Kép

Kép
agnesm

Szia Share.
Nem tanácsot adni akarok, mert tudom azzal televan a padlás. Csak leírom, hogy nálunk sem volt fáklyásmenet az első időszak. Mert nekünk sem ment a szoptatás, szopizás elsőre. Olivér 2 hétig (amíg a kórházban voltunk) nem is szopizhatott, csak tápszeren élt. Amikor hazajöttünk mi is nagyon szenvedtünk és bizony nálunk is órákig tartott 1-1 etetés, alig volt tejem és tápszeres kiegészítést kapott. "sajnos" össze-visszaolvasgattam mindent a neten a szoptatásról, amitől jól elbizonytalanodtam és kiborultam. Ez sem tett jót. Aztán az uram tanácsára sutba vágtam mindent és azt mondtam, hogy ha így akkor így és az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat együtt. És azóta vhogy a tej is több lett, sőt elég és egy ideje a pocakfájás is megszűnt. Kezdetben minden szoptatás után fejtem és a lefejt tejet, majd tápszert adtam, amikor tudtam, hogy nem elég neki. Ám egyszercsak azon kaptam magunkat, hogy már csak az esti szoptatás után kell pótlást adnom és már az is csak anyatej. Ez így van a mai napig is, és néha még arra is futja, hogy lefagyasszak egy kevés tejet rosszabb napokra. Azt is el kell mondjam, hogy mára Olivér sokkal ügyesebb a szopiban. Az ő érdeme is hogy itt tartunk. :) Hát így alakult nálunk. Remélem, hogy ezzel egy kicsit meg tudtalak nyugtatni. S igaza van a védőnőnek, dicsértetes, hogy ennyi tejed van. Erre gondolj.

Charlott, a Schöpfi jársz lombikra????? Úgy tudtam, hogy onnan a lombikosokat a BMCbe küldik (jómagam pl.). A lombik eljárás személyre szabott, különbözőek a protokollok és az egyéni adottságok is sokat számítanak. Ezért nehéz válaszolni a kérdésdre.

LÁnyok, van olyan köztetek, aki beadatott vagy gondolkodik azon, hogy beadat a picijének vmilyen nem kötelező védőoltást pl. pneumococus?

Szuszi
szuszi

Sziasztok!

Tali:
fizetés ok
május 10-12 és 19-20 nem jó, a többi igen.
inkább hétköznap, de a hétvége is megoldható
a XI. ker nekem is messze, én is busszal (Ági, titokban rátok számítottam, hogy majd bepofátlankodunk az autótokba :lol: ) de ha Ágival ketten bénázunk babásan a járműveken, akkor már nem is olyan ijesztő az út :wink:

Numato!
Nekem nagyon gáz volt a hányás, több, mint három hónapig. Nem reggel volt gáz, úgyhogy a reggeli keksz nem jött be. Szinte semmit sem tudtam megenni. A doki azt javasolta, hogy fagyizzak, az mégis kalória, ha már más nem marad bent, és hűti a nyelőcsövet, így nem hányok tőle. Hát, én azt is ki tudtam hányni (a csokifagyi visszafelé is csokifagyi ízű :oops: ). Főleg az elevitet nyeltem le nehezen, az szinte mindig kijött. Talán a tejföl és a pirírós maradt benn legtovább. Azért fel a fejjel, tutira elmúlik!

Ági!
Megkaptam a privit, köszönöm! Én is szeretnék talizni, de a babakocsi még mindig nem jó.

Wolves!
Nagyon aranyosak vagytok kis picur babucival!

Share!
Amikor nálunk ez volt (ordítás hasfájás), akkor végül is papaverin oldatot írt föl a doktornéni. Vagy az volt jó, vagy pont kinőttük. Azért érdemes megpróbálni, ha más nem segít!

Puszi mindenkinek, megyek, mert Verus reklamál!

Rozus

KépKép
rozus

Ági!
Ádám nagyon édes! Micsoda nagyfiú!

Szuszi!
Mi beadatttunk eddig mindent. A pneumococcus 7 hónaposan jön majd.

Charlott!
Te ugye Kósához jársz, azért csinálják a Schöpfiben? A beültetést ő nem a Nyírőben csinálja? Úgy emlékszem...

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Chesti fizetés,XI.ker,május eleje nekem ok.A hétvége nekem jobb lenne,de amit a többség szeretne.Újszülöttkori képek sajnos nem lettek lemezre mentve :( ,de a topik talira viszek jó?
Niki v.mi tündéri,azokon a képeken és köszi ,tök jó ajándékötlet húsvétra :D .

Zsókuci mi újság a fogyókúrával :wink:?
Egyébként a Lilla tényleg ilyen kis huncut,de a Petra csak ezen a képen komoly,valójában ő is nagyon virgoncka :lol: .

Share kitartás tudom, hogy nagyon nehéz,az elején én is a pokolba kívántam az egészet,de aztán belerázódtunk mi is!
Így lesz ez nálatok is,ne add fel :wink: .

Ági boldog hófordulót kívánok Ádámnak :D :D :D !!!
Gyönyörű szép nagyfiú már!
Meg is kóstolta a hangyákat :) ?

Numato én is hiszem,hogy a természet megfogja oldani a dolgokat !Aztán óvatosan a munkával :wink: !

Mindenkinek jó levegőzést,ebben a szép időben!

Puszi

http://babafalva.hu]Kép[/url
lippa

Numa!

Igazából én is kipróbáltam mindent, de nekem nem nagyon jött be, kb. négy hetet végighánytam. Most már alakul a dolog, általában csak délelőtt vagyok rosszul.
Mindig tarts a hűtőben valami hideg italt, nekem a hideg körteszeletek is segítenek néha ( persze van mikor mindegy :oops: )
Fagyi nekem is bejön általában.
Elevit helyett a Gravida. És négy napja szedem a MagneB6-ot, az úgy néz ki, hogy nekem segít.
Téged engednek dolgozni???

Megkaptam a kiskönyvem, hivatalosan is kismama vagyok :lol: :lol: :lol:

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Chesti, a találkozóval kapcsolatban:
- fizetés oké
- május eleje elvileg ok
- nekem a hétvége jobb, de a hétköznap délelőtt sem gond, ha a
többségnek az a jó

puszi mindenkinek

Agnese

Kép

Kép
agnese

Sziasztok!
Köszönöm a biztatást! Nagyon sokat jelent nekem, és jobban is érzem magam tőle. :lol: Nem adom fel!
Puszi!

Kép
Kép
share

Sziasztok!

A május eleje nekünk is jó, mindegy, hogy hétvége vagy hétköznap, és a XI. kerület is. Most rohannom kell, puszi,

Lucia

Kép
lucia1

Juci
üdv mint hivatalos KISMAMA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: !
Vigyázz magatokra!
Puszi

lippa

Sziasztok!

Igen, Kósához járok lombikozni, aki maga a folyamatot a Nyírőben végzi.
Nem tudtam, hogy a BMC-be küldenék a betegeket.

De nagyon szimpatikus az intézet.

KépKép
charlott

Sziasztok,

Tini,
Üdv itt! Nagyon drukkolok Neked, hogy sikerüljön!!! :)

Share,
Én erre nem tudok okosat írni… Kitartás. Puszillak!

Wolves,
Annyira helyes család vagytok! :D:D:D:D Cukik a lánykák!!!

Numato,
Hát, sajna én nem találtam annak idején olyan módszert, amitől ne lett volna hányingerem… Meddig dolgozol még? Most már jó lenne pihizned, és akkor már jobb lenne, hidd el.
Vigyázz magatokra!!!

Agnesm,
Ádám nagyon helyes a kertben :wink: :lol:

Lippa,
Köszi kérdésedet, megvagyok a fogyival. Néha könnyebben, néha nehezebben. Eddig lement 2 kg (1 hét alatt). :D Ma gyümi nap van, hááát… ez nem a kedvencem, az tuti. Egyfolytában kajákról álmodozom :oops: :oops:

Judit,
Szuper, gratulálok a kiskönyvedhez! :D:D:D Ez nagyon jó érzés…

Charlott,
Üdv itt, na meg persze mielőbbi babásodást! :D

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok Lányok!

Lippa, Agnesm, Lucia, Zsókuci!

Köszönöm a bátorító szavakat! Nagyon jólesett. Persze irigylem azokat a kismamákat, akik akkora önbizalommal rendelkeznek, hogy egyáltalán nem aggódnak a jövő miatt. Bár lehet, hogy nincsenek is ilyenek? Titeket olvasva mindenesetre megnyugodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen beijedős kismama... :oops: :roll:

Lippa és Lucia!
Ez igen, megszülni természetes úton az ikreket, nem semmik vagytok csajok! Megkérdezhetem még tőletek, hogy hallottatok-e arról, hogy valamiféle tüdőerősítő szteroid injekciót adnak az ikres kismamáknak, hogy koraszülés esetén fejlettebb tüdővel jöjjenek a világra a picik?

Agnesm!
Úgy látom Ádámból kertész lesz! Csuda édes! :)

Zsókuci!
Hogy megy a fogyókúra? Kitartás hozzá! Tudom nem lehet egyszerű. NEkem nincs rá szükségem, de nálunk a kispapának vannak örökös súlygondjai, és mindig küzdünk a kilókkal. Most éppen nem fogyózik, de azt hiszem lassan ideje lenne . csak lelkileg még nem készült fel rá...

Share!
Kitartás! Máté hamarosan hozzászokik ehhez a kinti világhoz, és minden rendben lesz!

Wolves!
Édesek a picik!

Juci!
Gratula a hivatalos kismamisághoz!

Numa!
Én azon szerencsések közé tartozom, akinek nem volt hányingere... :roll:

Puszi Mindenkinek
Gica
gica1

Helló lányok!

Nagy vágyam hogy itt legyek, de még a másik fórumon vagyok. Most lesz majd az első lombikom. Kérdésem: szerintettek melyik a jobb a rövid, vagy a hosszú protokoll? Melyik a sikeresebb?
málna79

Mi is szeretnénk menni a találkozóra. Alkalmazkodunk a többséghez hely és idő szempontjából.

Judit! Te magánrendelésre jársz vagy kórházba? Csak azért kérdezem, hogy a magánrendelőben vajon minden vizsgálatot meg tudnak csinálni, ami a terhesgondozás során kell, vagy van olyan, ami miatt be kell menni a kórházba? Nagy dilemmában vagyunk, hogy hova járjunk, mert én a János kórházba akartam egy dokihoz, de ugye most már ki kell fizetni a szüléskor az ellátás harminc százalékát, ha nem területileg illetékes kórházba mész. Az meg már egy vagyon lenne, ha a dokinak is fizetünk, meg a kórház zsebét is mi tömjük. Így lehet keresek egy dokit a mi territóriumunkon.

Numato! Nekem mindig akkor van a legjobban hányingerem, ha bemegyek a munkahelyre, szerintem ne járj dolgozni :D Én bekapok néha egy-egy B6-ot, mikor rosszabb gyomorral kelek és nekem is segít. Plusz én megfigyeltem, hogy ha teljesen üres a hasam, akkor is erősödik a hányinger, ezért figyelek, hogy lehetőleg sokszor egyek egy keveset. Azt mondják a gyömbér , főleg a friss (lehet belőle teát vagy üdítőt csinálni) nagyon ütős hányinger ellen. Kitartás! :) :)

Lukrécia! Itt is gratulálok neked és reméljük hamarosan te is törzsutas leszel ezen a topicon is.

Kép
gombahölgy

Sziasztok!

Végre van egy kis nyugalom.

Lippa, nagyon szép szülésed volt!!! :) :) Rendben, leírom nálunk hogy volt. Az egész valahol ott kezdődött, hogy bekerültem a 29. héten a kórházba, mert elkezdtem vérezni, és kiderült, hogy kinyílt a méhszáj. Az első napok nagyon nehezek voltak, az aggódás, hogy csak még egy órát, még egy napot bírjanak ki odabenn, amíg a szteroid-injekció hatni kezd. Aztán csak nem születtek meg, eltelt egy hét, kettő, három, eltelt a Karácsony, majd a Szilveszter, végül a Vízkereszt is. Már hatodik hete benn voltam, és úgy éreztem, akár jöhetnének is, már nem lennének olyan picik. Aztán január 8-án este valami furcsát éreztem, az után, hogy előző nap lenn voltam a szülőszobán, mint mindenki másnak, a melegfront miatt nekem is görcsölt a hasam. Szóltam a nővérnek, mert valamiféle szivárgást is éreztem, aki cseppet sem meggyőzően mondta, az is lehet hogy magzatvíz, de majd az esti viziten meglátjuk. Az esti vizitig teljes nyugalommal el is aludtam, gondolván, nem lesz ebből ma még semmi. Aztán jött az a bizonyos vizit, jó későn, olyan 10 óra fele. Az ügyeletes orvos szerint is magzatvíz szivárgott, sőt tovább tágultam, úgyhogy leküldött a szülőszobára. Nekem meg valahogy elszorult a torkom, erre a pillanatra vártam hónapok, sőt évek óta. Percek alatt beért a férjem és a szülész is, mindketten a város másik végéből. Férjem pulóvere fordítva volt, ez azonban akkor fel sem tűnt. Elújságolta, hogy kinyílt végre az orchidea otthon, de nem egy, hanem rögtön két bimbó pattant ki. Aztán jöttek a műszerek, a fájásmérő, a gyerekek szívhang monitorja. Zsombor világéletében utálta az elektromos kütyüket, a ctg alatt is mindig elmászott, hát itt sem tetszett neki, egész szülés alatt az érzékelő fejet rugdosta. Mókás volt, hogy amíg Luca küzdötte magát kifele, addig Zsombor vígan kalimpált. A vajúdás nem tartott sokáig, de nem voltak fájásaim, így fél 1kor kaptam oxitocint, mire valami fájásféle jött, és Luca elindult kifelé. Félúton elakadt a lelkem, Zsombor meg elunta a dolgot, így jó nagyot belerúgott, mire Luca perceken belül megszületett. Rögtön felsírt, megvizsgálták és a hasamra rakták. Fura érzés volt, hogy az egyik bébi a hasamon, míg a másik a pocakomban ficánkol. Aztán negyed órával később Zsombor is megszületett, irtó gyorsan és nagyon ügyesen. Az egész olyan felfoghatatlan volt. Bár még ma sem nagyon hiszem.

Chesti fantasztikus vagy hogy van energiád a találkát megszervezni, nekem minden jó! :) :)

Zsókuci, végre néha hallatsz magadról! Jó fogyizást, hajrá gyümölcsnapok!

Gica, a kérdésedre a válasz, adnak szteroidinjekciót, de csak akkor, ha fenyegető koraszülés veszélye áll fenn. Egyébként nem kell.

Share kitartás, együtt érzek veled, nálunk most kezdenek problémák lenni. Eddig tök jól működött, hogy ciciből esznek és pótlás, most meg valamiért nem igazán akarnak ciciből enni, hagynak még benne, és kérik a cumisüveget. :(

Na jó éjszakát mindenkinek!

Lucia

Kép
lucia1

Lukrécia,

gratulálok, és kívánom, hogy minden rendben legyen!

Puszi,

Ági

Kép
agnesm

Szép jó reggelt!

Lányok, köszönöm a tanácsokat, tippeket! Magne B6ot szedek amúgy is, ezért nem is értem ezt az erős hányingert néha, na mindegy...

Juci, GRATULÁLOK, hivatásos kismama :lol:
téged nem engedett Szűcs dolgozni? vagy a párod, családod? mert a doki nekem nem mondott semmit.Lehet, hogy korai még, nem? :roll: muszáj dolgoznom, amíg bírok, lakást törlesztünk, illetéket törlesztünk, és hát kell a pénz, a teljes fizu.Így is eléggé kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz, ha már táppénzen leszek....

Zsókuci, hogy megy a diéta? bírod? én is csináltam egyszer ezt a 90 naposat, hát én nem bírtam :wink:

numa

Kép
numato

Gomba!

Én magánrendelésre járok, 6500ft/alkalom. Például a 12. heti UH-ra a kórházba rendelt be (lehet, hogy azért ne kelljen külön fizetni, mert négy hetenként kell menni a magánrendelésre és ez pont a harmadik hétre esik). Sajnos, akkor is fizetni kell a harminc százalékot, ha területileg illetékes kórházba mész, de a szüléskor éppen nem a választott dokid az ügyeletes és be szeretnéd hivatni :cry: :cry: :cry:
Ezt június 1-től vezetik be :roll: tehát mi már pont beleesünk :?
Még nálunk sem tudom, hogy hogyan lesz, mert elég húzós lesz pénzben így, a doki mondta is, hogy nem kötelező nála szülni, attól még járhatunk terhesgondozásra, majd megbeszéljük. De nem biztos, hogy be merek vállalni egy vadidegent...

Numa!

Én Fehérvárról járok vonattal Pestre dolgozni ( jártam) és a vonatozás nem tetszett Szűcs dokinak. Az itthoni nőgyogyim meg már akkor megmondta, mikor a beülti előtt táppénzre vett, hogy ha sikerül, akkor veszélyeztetett terhesként itthon is fog.
Hát a pénz az nekünk is fog hiányozni, de azért jobb is így, nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden van, ahova menni kell.
Tegnap a védőnő, kedd délután-péntek délelőtt a terhestorna, megkaptam a beutalót a vérvételekre, vizeletvizsgálatra, jövő hét péntek UH.
És hát nem tudom elképzelni, hogy ötkor felkelljek és ne feküdjek le ebéd után alukálni egy kicsit :oops: ( utrot is elég macerás lenne melóhelyen)

Szép napot!

Judit

jucicuki

Hello mindenki!

Sziasztok újak! Örülök, hogy sokasodunk! :D

Share!
Sajnálom hogy nem könnyű ez az időszak a számotokra! Kitartást Nektek!

Numa!
3 baba? :D
Ez igen!!!!! Gratulálok! Vigyázz nagyon magatokra! Nem lenne jobb ha otthon maradnál? :roll:
Nekem a jéghideg 100% narancslé és a szintén jéghideg Parmalat Kyr joghurtital segített. De amire erre rájöttem, én is sokmindent kipróbáltam. Mondjuk 1 baba hormonszintje is felborított a dolgokat hát akkor háromé.... :? :wink:

Csajok!
Valaki küzdött bokaödémával a terhessége alatt? Tegnap beparáztatott a védőnő..... Mondjuk kb. egy hete semmi olyan nincs hogy napközbe akár egy percre is ledőlnék egy kicsit pihenni. És én olvastam valahol amig nem a lábszáron van addig nem olyan gáz, és nekem csak a lábfejem meg a bokám. Amikor elfekszem akkor lejjebb megy sokkal, de most nem akar lemenni :? . ma megyek a dokimhoz, és a védőnő azt is mondta hogy szerinte be fog fektetni. Nem nagyon akaródzik.....Gyüminapot is tartok majd holnap, meg pihenek meg minden csak ne kelljen már bemenni....

Na mindegy ha nem jelentkeznék, akkor be kellett mennem. Zsókucinak tudom a számát, majd neki jelzek ha így jártam....

Tündériek a csöppségek, puszi mindenkinek...

lanett

Sziasztok!

Zsókuci ez igen,gratulálok egy hét alatt 2 kiló :lol: :lol: :lol: .
Csak aztán vigyázz,mert ha így folytatod még a végén teljesen elfogysz :P .

Gica köszi :D .Én nem hallottam erről az injekcióról :oops: ,de biztos úgy van ahogy Lucia írta.

Lucia neked is nagyon szép szülésed volt :D ,a kezdeti riogatást leszámítva.Nagyon ügyesek voltak a babók,hogy még 6 hétig bent maradtak!Még a hideg is kirázott ahogy írtad,hogy az orchideának 2 bimbója pattant ki egyszerre!!!!

Juci,Gomba ez szörnyű amit írtok,hogy az ellátás 30%-át kell kifizetni,ha nem ott és annál szülsz ahova tartozol :roll:( a Minimaxon kívül mást nem nagyon nézek mostanában,ezért nem vagyok képben teljesen :oops: ).

Lanett nekem is azt mondták anno,hogy amíg csak a boka és lábfej dagad,addig nincs gond(nekem is dagadt ám rendesen).
Azért vigyázz magara,pihenj sokat és polcold fel a lábad!
Remélem nem tartottak bent!

Mindenkinek szép napot :lol: !
Puszi

lippa

Ez lemaradt,bocsi :oops: !

Tini üdv itt nálunk,remélem pénteken Neked is jó híreket mondanak és folytatod az áprilisi siker szériát :wink: !
Remélem most már jól vagy,olvastam a másik topikon,hogy mi volt!

Charlott Neked is sok sikert és mielőbbi babásodást kívánok :lol: !

Málna nagyon szorítok,hogy elsőre sikerüljön :P !!!!A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni,mert nekem csak long protokoll volt.

lippa

Sziasztok,

Gica,
Teljesen normális, hogy aggódsz :) Anno a védőnőm azt mondta, hogy tényleg a parapiri kismamik a jók, nem azok, akik nem is törődnek az egésszel. De szerintem itt a topikban csak parapirik lesznek, hiszen mi tényleg nagyon akarjuk, és várjuk a bébit. :D

Málna,
Szerintem ezt nem lehet így meghatározni. Mindenkinek más protokoll kell, mert különbözőek a problémák, ami miatt nem jön össze a várva várt baba. Pl. nekem antagonista protokollom volt.

Lucia,
Nagyon szép a szüléstörid, megkönnyeztem… :oops: Nagyon megható lehetett az egész.
Írok privit, lenne néhány kérdésem… (bocsi).

Lanett,
Sajnálom a boka-ödémádat… Vigyázz magadra. Írj majd, hogy mit mondott a doki!
Még nem írtam mail-t, valamikor összehozom a válasz, ígérem :oops:

Lippa,
Köszönöm a dicséretet :D Azért olyan veszély egyelőre nem fenyeget, hogy elfogyok :wink: :lol:

Mi jól vagyunk – mármint a körülményekhez képest. Most hogy már dolgozom, sok gondolatomat leköti a munka, bár természetesen nem mindet. A kollégák aranyosak, igazából ők is és én is úgy csinálunk, mintha nem történt volna semmi… Kívülről nézve ugyanaz maradtam, mint voltam (mosolygós, optimista, stb.), bár belül korántsem így van, belül mindig sírok. Ez nem tudom mikor lesz jobb. Szerintem soha.
Pénteken elutazunk Miskolctapolcára barlangfürdőzni, biztos jó lesz egy kis kikapcsolódás, és környezetváltozás. Már nagyon várjuk.

További szép napot.
Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Lanett

Én elég rendesen vizesedtem a 28. héttől, a kezem és a lábam is,(a kezem olyan dagadt volt, hogy az újaimat nem tudtam behajlítani és a a végén egyetlen egy cipő jött fel rám, az is úgy, hogy a férjem segített ráerőszakolni a lábamra.) ennek köszönhetően 24 kilót :oops: híztam a terhesség alatt. (Szerencsére ez már a múlté, már csak annyi + kiló van rajtam, ami a hat inszemináció alatt rámjött :lol: )Időnként nézték a vizeletemet, hogy nincs-e benne fehérje, valamint a dokim kérte, hogy minden nap mérjem a vérnyomásomat, és ha magas, akkor menjek. Ez azért kellett, mert ezek(is)a terhességi toxémia jelei. De hál istennek nem volt semmi probléma, gondolom hajlamos vagyok vizesedésre.

üdv

Agnese

Kép

Kép
agnese

most nézem, hogy milyen hülyeséget :roll: írtam az előbb: ujjaimat akartam.....

Kép

Kép
agnese

Hello mindenki!

Itt vagyok! :D

A doki reakciója: 28. héttől teljesen természetes jelenség a bokaödéma, ne aggódjak rajta. Méressem a vérnyomim amikor csak tudom, de szerinte nem lesz gond. Április 24.-én megyünk újra. :D

Köszi mindenkinek a megnyugtató válaszokat!

Zsókuci!
Örülök, hogy elutatzok egy kicsit!
Rátok fér egy kis kikapcsolódás.

Málna!
Szorítok hogy sikerüljön!
A protokoll teljesen személyfüggő. Ezt így nem lehet megmondani melyik jobb. Nekem is antagonista volt, mondjuk velem minden rendben, csak a kiskatonákkal volt baj.

Chesti!
Nagyon eltűntél!

Puszi mindenkinek!

lanett

Sziasztok!
csak gyorsan beugrottam, elvileg van még fél órám míg felkel a csajszi, de ki tudja :wink: ...

Szóval voltunk ma két hónapos oltáson, én nem néztem oda, de majdnem elsírtam magam a tű láttán. Szegénykém sírdogált, de hős volt. 5600 gramm és 61 cm :D , szóval szépen gyarapszik.
Remélem nem lesz lázas, egy fél kúpot kellett adnom neki és este még egy felet.
Jövőhéten megyünk a Karolina útra az ortopédiára, - amúgy is kellene menni - de a doktornéni azt mondta, a redőasszimetria önmagában nem indokolja a terpeszpelust, úgyhogy majd azt csináljuk, amit ott mondanak, lehet, hogy nem is kell hordani tovább. :D :D :D Olyan jó lenne, mondjuk már egész jól elvan benne, de azért nem bánnám, ha nem kellene viselnie.

Most ennyire volt időm, persze visszaolvasásra nincs, de puszilok mindenkit pocak - és gyereknövesztőket egyaránt, na meg azokat is akik még előkészületek alatt állnak, de átpolvasnak ide.
Képek most nincsenek újak, de majd igyekszem vigyorgósat csinálni - egyre gyakoribb és olyan édesen csinálja. :D

Kép
Kép
zuzmó

Zuzmó!
Na ezek jó hírek! Remélem megszabadultok a terpeszpelustól és minden rendben elsz a kis lábával!
remélem nem viselte meg az oltás.

Ja el is felejtettem mondani :D megjött az adóvisszatérítésem és el is költöttem.
Ünnepélyesen bejelenthetem a tegnapi nap után, hogy a függönyön és a babakocsin, lázmérőn kívül megvan mindenünk. Ja bocs még pelus meg testápoló szerek sincsenek. meg a dekoráció is hiányzik, de azt rendelem már tudom honnan csak a nevét is fel akarom rakni a falra úgyhogy majd akkor ha kiderül ki lakik a pociban.
Tényleg lehet hogy mást is érdekel. Szerintem nagyon édes kis fa dolgok és egyátalán nem drágán http://public.fotki.com/boribon/fa_s_disney_jtkok/

A kapott rucikák kb. fele kimosva,még csak egy kis rész van kivasalva, még a színeseket nem mostam ki. Meg az új rucikat törcsiket, textilpelusokat se öblítettem ki.
vettünk digitális fényképezőt is, csak memóriakártya majd 2 hét múlva lesz bele, de majd csinálok képeket pociról szobáról, igaz még minden ömlesztett állapotbvan van. Az ágyban áll egy halom vasalnivaló kisruha. :D
Ez természetes hogy ennyire fel vagyok pörögve ha babaszobáról van szó? :lol:

Megyek vasalok egy adagot. Puszi mindenkinek!

lanett

Sziasztok!

Itt vagyok, legtöbbször csak olvasó üzemmódban. :)

Tini75, szorítunk 6.ra. :)

Share drága, le a kalappal előtted is, nem semmi ez a kálvária amin átmentek. Remélem Máté is kinövi majd a hasfájósságot, Nikim is az volt, de 3 hónap után lassacskán elmúlt.
Bátor egy csaj vagy, ha elindulsz Mátéval Szolnokról a tali miatt, de azt hiszem mindenki örülne nektek. :)
Jó lenne látni képet Mátéról, sajnálom, hogy elromlott a gépetek. :(

Charlott, szerintem a szomszéd topicban jobban tudnak neked segíteni a lányok, ők naprakészek.

Nviki gyönyörűek a csöppségek. :) Akartam nézni képeket, de szerkesztés alatt vagytok.
Hogy telnek a napok? Talira tudnátok jönni?

Agnesm jót mosolyogtam az Ádám kertészkedik mondatodon. :)
[quote] írta:dám mostanság ismerkedik a kertészkedéssel, bár a növények levelei egyelőre inkább fogynak, mintsem szaporodnak az ő áldásos tevékenysége következtében

dám nagyon édes, ahogy kommandózik a fűben. :) Hangyákat vadászik? Meg is kóstolja? Állítólag Én mindent megízleltem. :)

Numa, hogy vagytok? Hányinger maradt?

Szuszi, jó lenne látni képet a kis Olivérről. :) Hozzánk 2 hét múlva jön a védőnő a hozzátáplálást megbeszélni, akkor áll szándékomban megkérdezni javasolnak e más védőoltásokat.

Lippa, szerintem is tök jók azok a keretek, azért is másoltam be párat, pl húsvétra lehet nyomtatni képeslapnak, üdvözlőnek. :)

Jucicuki, hivatalosan is kismama. :) Gratulálok, ugye milyen jó érzés megkapni a kis könyvecskét? :)

Málna, ahogy Zsókuci is írta, nem lehet megmondani melyik a legjobb, mert mindenkinek más a problémája. Nekem long volt.

Lanett örülök, hogy nem fektettek be. :) Gondolom akkor most sokat pihensz. :)

Zsókuci fogyitársam. :) Tök jól hangzik a barlangfürdő, mi is voltunk ott, nekem bejött. :) Msn-en kergetjük egymást, de egyszer meg leszel. :)

Agnese 24 kg, az nem lehetett semmi, derekad hogy bírta? Mind le is ment 3 hónap alatt? :) Az tök jó, Én nem fogyok, inkább hízok, azok a fránya csokik. :) Viszont van jó sok tejem, ezzel vigasztalom magam. :) Na jó, én is beálltam a fogyisok közé, igaz nálam ez abban ki is merült, hogy nem eszem édességet, és onnan lesek ki jó kis recepteket. :)

Velünk semmi különös, rohannak a napok, édes kis cica hangon "dumálgat", azonnal hasra vágja magát ha leteszem a játszóra, de már jó lenne ha megtanulna vissza is fordulni. :)
Jajj a legédesebb, hogy a kiskádjában is tolja befelé a lábacskáját a szájába, haláli, majd azt is megpróbálom lefényképezni, ha nem felejtem el. A kis műanyag pohárkával haláli édesen eljátszik a vízben, és döbbent fejet vág ha elmerül. :lol:
Ja igen, elkezdte az erőltetett köhögést (utánoz engem), és néha erőltetetten kacag, vagy nevet, de nagyon aranyosan áll neki, és nagyon tetszik neki. :lol:

Talit szervezem, kicsit lassan halad, de remélem megértitek. :)

Kép Kép

chesti

Sziasztok csajszik!

Lippa, Zsókuci, köszönöm!!!

Zsókuci, válaszoltam.

Lányok, indenkinek nyugalmas Húsvétot, szép ünnepeket!

Puszi
Lucia

Kép
lucia1

Zsókuci nagyon-nagyon jó pihenést kívánok Nektek,rátok fér az biztos!Nagyon felnézek Rád,ahogy ezt az egészet végigtudtad csinálni!Mégegyszer érezzétek nagyon jól magatokat!

Chesti Niki ismét nagyon édes a képeken!
Ne viccelj,hogy lassan haladsz a tali szervezéssel örülünk,hogy egyáltalán elvállaltad.

Mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Puszi,Lippa
lippa

Csajok! :)

Tali

Találtam egy helyet a 11 kerben nagyon jó áron :) szerintem. :) Nem kell előre beszedni pénzeket, helyben kell fizetni gyerek után. :)

XI. ker Fonyód utca 3-5, ez egy bölcsőde.

2 óránként 800 Ft/ gyerek, lesznek székek, asztalok, szőnyeg, szivacsok, polifomok.
Ma megyek megnézni elvileg, majd jelentkezem, hogy tetszett. :)
Megnézem a közlekedést, parkolást is.

Kédés melyik napon legyen. A hölgy azt mondta péntek délutánra is szervezhetünk, ami azért lenne jó, mert a szomszédok is jöhetnének. :lol: hhmm na ezt meg sem kérdeztem, gyerek nélkül lehet e jönni, vagy akkor kell e fizetni? Na akkor ezt is megkérdezem. Kaja, pia nincs.
Szerintem az lenne a legjobb, aki tud hozzon valamit. Üccsi, ropi, süti mittomén. :)
Na jó nem rohanok előre, egyenlőre megsassolom a helyet.

Puszi nektek.

chesti

Lányok!

Lenne egy kérdésem.Magne B6-ot szabad szednem folyamatosan?Egy barinőm ajánlotta mert ő az elejétől szedi 3*2őt,elkezdtem 3*1-et de nem vagyok biztos....Segítsetek!Köszike!
Puszi mindenkinek
lukrécia

Lukrécia drága !

Én magnézium pezsgötabit szedek minden nap 1-et.
Szerintem simán szedheted ,sokaktol hallottam már én is .
Nekem a dokim a pezsgötabit ajánlotta.
Olvastam a másikon a barnázást, de már nincs ?
Tudod nekem is volt az elején. Vigyázz magatokra nagyon.
A héten még irok neked egy mailt is, nem szabadulsz! :D
Puszika

Kép
bibike27

Lukrécia, Én is szedtem a Magne B6-ot 12. hétig.
Szűcs doki mondta, mert erős görcseim voltak. Én is 3*1-et szedtem, de 3*2-őt lehet.
Pihenj, vigyázz magatokra, nem lesz semmi baj, egy a lényeg ne idegeskedj!!
Puszi

chesti

Bibike,Chesti!

Aranyosak vagytok,köszönöm a gyors választ.......
Szerencsére elmúlt a kis barnázás,azért pihizek sokat. 8)

Bibike!

Nem is akarok szabadulni.... :lol:
lukrécia

Sziasztok!
Anyukák segitségére lenne szükségem.
Használ közületek valaki ilyen kiskádat? Vagy jobb a sima hagyományos ?Véleményeket kérnék rola.
Köszönöm. Kép

Kép
bibike27

Sziasztok!

Chesti!

Már a terhesség elején tartottam attól, hogy majd a derekam és a térdem fájni fog, mert amúgy is szokott. Meglepetésemre egyikkel sem volt semmi baj. :wink: Valószínű azért sikerült ilyen gyorsan leadni, mert a víz volt sok rajtam, az meg nehéz. Édességet én is sokat eszem, többet, mint a terhesség alatt. :oops: Mindig azon jár az eszem, hogy milyen sütit süssek :lol: Egyébként szerencsére annyi édességet ehetek, amennyi jól esik (legalábbis eddig így volt), mert a vékonyság nálunk családi vonás. Alapesetben 50-52 kg vagyok. A terhességet 58 kg-ról(kezelések következménye) kezdtem és 82 kg-al fejeztem be. Vagyis a normál súlyomhoz képest 30 kg volt rajtam. Tejecske nálam is van bőven, szeretném ha sokáig így is maradna, ezért nem is nagyon merek sportolásba kezdeni. Pedig jó lenne, mert ha kilóban nem is sok, ami rajtam van, de azért jó lenne visszafeszesedni. Na ez jó hosszúra sikerült.

Lukrécia

Én Magnerot-ot szedtem, 2X2-t ez is magnézium, a 18. héttől a 36. hétig, mert keményedett a hasam.

Pár napig nem leszek internet közelben, mivel húsvétra a szüleinkhez utazunk.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok mindenkinek

Agnese

Kép

Kép
agnese

Sziasztok!

Bibike,
nekünk nem ilyen kádunk van, hanem külön van kis kád és külön egy rögzíthető fürdető fotel. Szóval uaz, csak két részletben. Én nagyon szerettem, amíg használtuk, mert stabilan megtartotta Ádámot (a fejét is) akkor, amikor még ici-pici volt, simán meg tudtam egyedül is fürdetni bármikor, nem kellett attól félnem, hogy kicsúszik a kezemből, ha nagyon ficánkol. Szemlátomást Ádám is szerette, kényelmes volt és ő is biztonságban érezte magát benne. Mi direkt vettünk külön kádat és fürdető fotelt, mert így a fürdető fotel mobil volt, vihettük magunkkal, amikor anyukámékhoz haza mentünk, és amióta Ádám stabilan ül, és ülve is fürdik, egyszerűen kivettük kádból és a kádat tovább tudjuk használni.

Chesti,
tali ügyben én személy szerint favorizálom a péntek du-i időpontot, és szívesen viszek valami sütikét. Milyen volt a hely?

Zsókuci,
nagyon jó pihenést kívánok Nektek!!!!!!!! Kapcsolódjatok ki és érezzétek jól magatokat!

Lanett,
megnéztem a linket, amit felraktál, és tényleg nagyon édes dolgok vannak ott! Vettem is Ádámnak pár dolgot a szoba díszítéséhez, meg kapott egy magasságmérőt is. Remélem, hogy hamar megérkezik, már nagyon várom! Szerintem termszetes, hogy ennyire készülődsz és várod a babát. Ez annyira jó, jót tesz a léleknek.

Ádám nevében mindenkinek köszönöm szépen a kedves szavakat és hófordulós köszönétseket!
Hangya: ööööööööö, háááááááááát......... csak remélem, hogy nem kóstolta meg! Próbálok állandóan nagyon figyelni, de néha úgy érzem, képtelenség kordában tartani az én kis Örökmozgómat.

Mostanában az ül-áll-fekszik mozgássorozat a kedvenc elfoglaltsága, amitől nekem égnek áll a hajam. Felül, feláll, majd meglát valami számára nagyon érdekeset, elengedi, amibe kapaszkodott és már esik is. Legtöbbször popsira érkezik, de van, hogy csak úgy dől. Na ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy szívinfarktusban vagy agyvérzésben fogok elhalálozni. Nagyon féltem, nem szeretném, ha úgy megütné magát (elsősorban a fejét), hogy gond legyen belőle. Próbálok nagyon figyelni rá. Tudom, hogy ezen minden gyerek átesik, de ez számomra szörnyű. Mármint az, hogy ez a korszak szerintem veszélyes. Tegnap pl. a függönybe kapaszkodva állt fel. :shock: Még az a szerencse, hogy a férjem mindent óriási tiplikkel és csavarokkal rögzített, így nem szakadt a fejére a függönytartó. Pelenkázni is elég nehéz, leginkább a földön teszem tisztába, mert közben folyton megpróbál elmászni, megszökni.

Lippa és Taptau (majd ha kipihented magad),
ti hogyan éltétek meg ezt az időszakot? Sokáig tart? (Kérlek, írátok azt, hogy nem! :wink: ) Nem féltetek attól, hogy a kiságyban nagyon beverheti a fejét a lurkó? Én most nem merem a kiságyában altatni, hanem az utazóágyat kapta meg átmenetileg, amíg nem áll elég stabilan és nem esik elég ügyesen, mert abban nem tud felkapaszkodni és mivel nem fa, nem tudja magát megütni sem. Szerintetek ez hülyeség és túlzok? :roll:

Ne haragudjatok, hogy nem írtam mindenkinek, de mennem kell. Igyekszem pótolni még ma vagy holnap, minden esetre mindenkinek szép napot kívánok!

Kép
agnesm

Bibike!

Nekünk is ilyen kádunk van. Az elején nagyon jó, kb. 2-3 hónapos korig, aztán már kinövi, és a dudorodások nem jó helyen lesznek neki. Nem volt még pénzünk új kiskádra, úgyhogy most úgy fürdetjük, hogy sok vizet engedünk, és tartom benne, hogy ne nyomja a kád. Ha tudtok újat venni pár hónap múlva, akkor szerintem vegyétek meg ezt, az elején könnyebb fürdetni benne.

Chesti!
Milyen a hely?

Puszi mindenkinek, Verus ordít, megyek.

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Ma megyek el megnézni a helyet, tegnap nem jött össze.

Bibike nekünk is ilyen kádunk van :) Én szeretem, és Niki is. Most is abban fürdetjük, kényelmesen hátradől, kezébe adom a játékot, és ééélvveezziiii. :lol:
Eleinte hogy ne a műanyagot érezze hanem engem, Én fogtam. Ezt ,megmutatják majd a kórházban hogy kell. Átvezeted a kezet a hátán, átkulcsolod a hónaljánál, és a feje végülis a csuklódon pihen...remélem érthető volt. :lol:
Ahogy Agnesem írta, szerintem is talán jobb az ha kis kádat veszel, és bele az ülőkét. Mobilab a dolog.

Agnese jó pihit, és irigy-birigy amiért annyit ehetsz amennyit akarsz. :lol:
Én elkezdtem baba-mama tornára járni, hálaég a tejcsi nem csappant, de mi már lassan hozzátáplálunk. :) Várom már, biztos tök aranyos lesz, már most kinézi a kaját a szánkból, és nyammog velünk. :)

Agnesm ahogy olvastalak...na azt hiszem Én is ilyen vagyok. :) Mindentől féltem, mindenben a veszélyt látom. Már látom Én is szívinfarktus fogok kapni, ha feláll, és mindenben kapaszkodni fog. Na majd a tapasztaltabb anyukák segítenek remélem nekünk, hogy gutaütést ne kapjunk.

Rozus hogy vagytok? Verusról képeket kérünk. :)

Anyukák tessék irogatni, és képekkel bombázni minket. :lol:

Itt a kád :)

Kép

chesti

Hello mindenki!

Bibike!
Mi is ilyen kádat vettünk csak zöldbe, illetve anyukám meg a párom és amire visszatértem hozzájuk a boltban a babakocsinézegetésből már a kasszánál voltak. Őszintén nekem is vannak aggályaim vele kapcsolatban, én is a külön kiskád külön gyerektartó dolgot szerettem volna, de nem akartam lelohasztani őket olyan lelkesek voltak, hogy tök jó kádat találtak. Én is attól tartok nem sokáig lesz használva éppen a dudorok miatt.

Agnesm!
Örülök, hogy találtál jó kis dolgokat a fajátékos csajszinál. Szerintem hamar megjön.

Chesti!
Nagyon édes a csajszi ahogy a lábát nyamizza! :lol:
Gondolom húsvét hétfőn lovagok sora fogja meglocsolni a kis Lencsilányt!

MINNDENKINEK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

lanett

Sziasztok,

csak gyors bekukk, készülődünk, mert ma utazunk Miskolctapolcára. :D:D:D:D

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!

Kép Kép

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok Lányok!! :lol:
Áldott Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Jó pihenést mindenkinek! Most jöttem nemrég haza a szokásos heti vérvételről, a cukrom 4,3-és 6,00 között van.Mostmár mehetek végig ellenöőrzésre.Ennél rosszabb ne legyen.
Lukrécia!
magneB6-ot én is szedem mindennap,ezt lehet végig szedni.
Csütörtökön megyünk UH-ra ahol már remélhetőleg megtudjuk a kis csapa nemeit!Már nagyon várjuk!

Zsókuci jó pihenést!!És jó pacsázást!! :wink:

Az ígért kép lassan felkerül!!

Üdv mindenkinek!!

Brigi :D Kép Kép

Kép
brigii

Sziasztok!

Nekem tetszett a hely, jó a megközelitése, parkolási lehetőség szuper, villamos, busz pár lépésre.
Pénteken 2-től csak miénk lenne. 2 szoba lenne egybenyitva
Itt vannak a képek, és térkép.
Akinek kérdése van, csak nyugodtan.

Árak: 2 óra 800 Ft/gyerek
2 óra gyerek nélkül 400 Ft/ fő

Cím: XI.ker Fonyód utca 3-5

Kép Kép
Kép Kép

chesti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X