Új privát üzeneted érkezett!

Baba :)
Gratulálok a felálláshoz! Nekünk ilyenkor jött egy rém korszak, amikor mindig felálltak az ágyukban, de leülni nem tudtak még, így ment az ordítás. :D

Kata :)
Nekünk csak az elsö cipöjük volt Siesta, utána nem adtam ki 10 ezret egy cipöért. Akciósan vettem Dr Batz cipöket, abból mindjárt két méretet is, majd akciósan Nike cipöket. Használt cipöt most elöször vettem nekik, ezt a Nike bakancsot, de ez is olyan jó állapotban van, hogy alig hordhatták. Szandálban nekem a kedvencem a Greenies és a Killefeet szandik, ezeket egy gyógyászati segédeszköz boltban veszem. De sikerült rátalálnom az importörre, és rá fogok nála kérdezni, hogy hány pár szandit/cipöt kell megvenni, hogy megvehessem náluk.

http://www.arsis.hu/webset32.cgi?Arsis@ ... @703826547

Egyébként a cipövel úgy vagyok, hogy semmiböl sem jó, ha egyfajtát eszik/iszik az ember, a cipövel is ez van. Legyen nekik ilyen is meg olyan is. Szokja a lábuk. A mi ortopédorvosunk a Salust ajánlja nagyon, de még én nem vettem ilyet nekik, mindig akadt olcsóbb. :oops: :oops:

Szerintem amíg nem járnak stabilan, a kezükkel is egyensúlyoznak, addig érdemes jó és új cipöt venni, de utána már majdnem mindegy, csak fogja a bokájukat.

Cat
Kép
cateye

Lilla! Cat!
Köszönöm az infókat......

Cat! Nagyon jó az oldal....., ha tudsz valamit a szandirendelés számáról, mert akkor mi is beszállnánk, az már kettővel több... :D :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Cat, minket is érdekelne ez a cipő. min. 2 de ártól függően akár 4 pár.

Kiliman

KépKép
kiliman

Már csak egy kérdés: Otthon mibe vannak a gyerkőcök? Nálunk mezítláb, de olvastam, hogy valakinél szandiban? Gondolom ebben is eltérőek a vélemények.

Lilla!
Nekem is elegem van abból, hogy mindenki mást mond, bár ez minden mással kapcsolatban így van....

Kata

Kép
kateduo

Kata :) ,Kiliman :)
Írtam nekik. Ha összejön, akkor begyüjtöm a rendeléseket, és elmegyek értük. Szerintem ha összeállunk, akkor komoly mennyiséget el tudunk hozni. Én is vennék vagy 4 pár cipöt.

Cat
Kép
cateye

sziasztok!

Cat!

Ez a cipő téma minket is érdekelne, 4 pár szandi kell nyárra, az biztos, majd írj, ha tudsz valamit :)

Eddig a lányoknak csak Siesta vagy ritkábban Asso cipőjük volt, én cipőből csak újat veszek, nyáron vettem csak játszósnak egy pár szandit, de azt tényleg csak akkor hordták, ha anyósomékhoz mentünk, a csirkeszarba azért nem engedtem Siestaval...

Edit pedig szerintem úgy értette, hogy a topikban a 29-es képen levő cipő van Nekik, nem hiszem, hogy 29-es lenne a fiúk lába :shock:

Kata!

Nálunk mezítlábasak a csajok, én is utálnám, ha egész nap valamilyen cipőben kellene lennem, így rájuk sem adok. Sőt, nyáron a kerben is mezítlábazni fognak, állítólag az a legegészségesebb. :wink: és a legolcsóbb is :D Így ráadásul mindkét oldal véleményének megfelelek: a Siesta cipők harántemelősek, a mezítlábazás meg lapos :)

Ditke
ditke62

Lányok, azért kicsit kiállok a cipőim mellett.....
Nem állítottam, hogy hóban-sárban, focizni kell bennük,de véleményem szerint ebben az árkategóriában messze üti a többi cipőt és szandált, bőven kiszolgálja azt a célt, amire tervezték.
Nem tudom Cat, hogy a te ortopéd orvosod milyen alapelveket követ, de szerintem egy anatómiai szempontból a gyermekek számára kifejlesztett, minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, egészséges, kényelmes cpőt nem kellene így ledegradálni.nem veszekedni szeretnék, valószínűleg azok a szandálok, amiket te mondasz minden szempontból megfelelnek az áruknak.Ez az én cipőimnél is így van....
ovis váltónak, bentre papucs helyett, vasárnapi sétához, ünnepi viselethez,vagy nyáron, tavasszal kinti játszónak nagyon is megfelelnek.nem azt állítom, hogy csak ilyen cipő kell, hogy legyen otthon, de pl. nekem személy szerint nincs húsz ezer forintom két havonta, hogy lecseréljem a cipőket, mert ugye két zárt és két nyitott minimum kell.......
Egyébként nagyra tartom a véleményedet mindenben, mert úgy látom, téged minden érdekel, ami a gyerekek körül zajlik, és minden után utána is nézel, a tanácsaidat is értékelem, csak most ebben nem értünk egyet.

egyébként mindenkinek nagyon köszönöm a járássegítős képeket és válaszokat, még rágódom rajtuk.
üdv.ildi

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Ilduci :)
Én sem veszekedni akarok, tapasztalatból beszélek, mert volt Zetpol cipönk. Bölcsis mamusznak tökéletes volt, amikor ebéd elött felhúzzák a lábukra, még fél órát molyolnak benne, és mennek aludni. Egyáltalán nem fogja a lábukat, járni tanuló babáknak nem ajánlatos ilyet venni. A mi ortopédorvosunk a Heim Pálban adjunktus. Nagyon szigorú elveket vall, én azért nem vagyok ennyire "elvakult", de kintre a gyerekemre nem adnék ilyen cipöt, csak bentre papucs helyett. Az ára azért annyi amennyi, mert ez egy mamusz szintü cipö, textil, felsörésszel, nem egy bör, kérges cipö. A mamuszoknak meg ennyi az ára, máshol is.

Persze nem rontani akarom a Te üzletedet, isten ments, mert tényleg helyes mamuszkák. De bárhol olvasol szülöi véleményt, pl. az ikres fórumon is, mások is ezt írták róla, akik kipróbálták.

Tényleg ne haragudj, hogy leírtam a véleményemet, nem fogok többet erröl beszélni, tiszteletben tartom, hogy más ember mást gondol, vall. :P

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat,

a szandik engem is érdekelnének, mert az még nincs nekik, s abból mindig újat veszek. :wink:
Az ikres oldalról Viki már jelentkezett is, örök hálám érte. :wink:
Meggyógyultál?

Ilduci,

a cipős oldalad tényleg jó, s az ár-érték arány érvelésed pedig valós!
Egyébként nem ismerem ezeket a cipőket.

Ditke,

az enyém lurkók, már tavaly nyáron mezitláb nyomták itthon. Főleg Zsófi imádott úgy. :wink:
Kicsi koromban még én is úgy szerettem.... Mostmár ciki lenne úgy flangálni.

Edit,

Jobbulást!!!! Ki beteg?

Rita,

Flavin kids-et, ugye te kérdezted?
Na, akkor írom a tapasztalataimat: immunerősítőnek, étvágy javítónak, vitamin pótlónak, szorulásos gondokra, kiváló!!!
Biztos eszembe jut még valami, de most ennyi.
Mi 1 üveggel ettünk meg - vagyis az ikrek együtt - s, vallom, hogy sokat segített.
Abban tudom lemérni, hogy azóta, 1 mandula gyuszink volt, de az is közel sem olyan mint szokott lenni!!!!!
( ezt már hányszor leírtam itt..... :wink: )
Javasolni tudom csak. Bár tudom, az ára kicsit horror. De, ha azt vesszük, hogy a gyógyszerek mennyibe kerülnek?? A másik meg, hogy tényleg nem betegek, s ez nekik és nekünk is milyen jó!

A cipős témához:

Lillához hasonlóan én a sport cipőiket szoktam használtan venni. De, mivel ismerem Juditot ( akitől veszem), szinte újhoz jutok. Volt olyan amelyben a címke benne volt még!
De, vettem már másikat is, de ragaszkodom az új állapotúhoz. Amin látni, hogy egy picit is használtabb, olyan nem kellene.
Bár, tudjátok, sokan még a kínait is ráadják a csemetéjükre, s azt rosszabbnak vélem mint egy használt siesa-t.Aztán lehet, pont annak a gyereknek a lábának nem lesz semmi baja...
De, ez az én magán véleményem.

Megyünk sétálni, mert már a cipőt is felvették, s itt néznek rám édes kis könyörgő tekintettel. :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Cipő: Itthon állandóan mezítláb vannak, néha zokniban. Nyáron még az udvaron is lehetnek mezítláb. Oviban persze szandálban vannak bent. Én adtam rájuk használt cipőket, főleg motorozáshoz kíváló. :) De nekik soha nem volt bajuk a lábukkal, még most is úgy a használják néha, mint a kismajom, pl. fel az ajtófélfán... Ősszel a cipővásárlás velük rémálom volt. Először körbenéztem, mi a kínálat, aztán elvittem őket, hogy próbálják fel. Közben kiszaladtak az üzletből ? :( De most már sajnos nem nagyon lehet nekik úgy cipőt venni, hogy ne próbálják fel.

Eri
simones

Ditke :)
Nekem otthon mezítláb vannak, a bölcsiben szandiban, és ebédnél mamuszban, a játszón meg félcipöben. :D Legyen ez is, az is. :D

Meme :)
Sajna még nem vagyok jól, nagyon nehezen múlik ez a fránya nyavalya. :(

Ha bármit kell eladni az ikresen, csak szólj, mert felteszem. 8) Már lett volna rá több vevö is.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nagyon köszi. :wink: Lehet meg is kérlek még, hiszen van sok ruhánk.

Meme
szinta

Sziasztok!

Cipők :)
Mi használtunk télen Zetorp cipőket otthoninak, de kinőtték. Nekem nem volt bajom vele.
Most Siesta szandijuk van. Szeerintem is horror ha belegondolok mennyibe kerül és mennyit használják :(
A szerencsénk az, hogy a nővérem gyerekének a cipőit megörököljük, és mivel ő az egy szem gyerekének mindent megvesz néha duplán :) így mi sokszor csak egyet kell vegyünk. De általában olyat amit átad.

Készülünk síelni Innsbruckba. Igaz, hogy csak négy napra megyünk de mégis... Idén végre hóóóóóóóóóóóóóóóóó. A 700 kilométer érdekes lesz, de már vannak útközben olyan Rosenbergerek ahol klassz játszórészek vannak.

Gyorsan felpróbáltak néhány meleg ruhát is :)

Kép Kép Kép
Már alig várom, hogy induljunk. Persze a feleségem hallani sem akar hóról.

Amúgy ez megy egész nap :)
Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Zetorp=Zetpol :lol:

KépKép
kiliman

Sziasztok!
Eseménydús hétvégénk volt.A fiúk (párom és sógor jelölt) kerítést csináltak, a hugimmal pedig a két segítő fiacskám kíséretében a kertet szépítettük.Ma festettem le a játszóteret, és a kerítést amíg a fiúk aludtak.

Lilla!
Bocsika, de az idő lemaradt, de szerintem nekünk is jó a 22-e, és 4-en mennénk.Délelőtt vagy délután????
Csak mert nekünk még haza is kell jönnünk Nyíregyházára (Ditkének meg debrecenbe), valószínűleg előző nap vagy pénteken már Bp.-re utaznánk a hugicámhoz.

Cat!
Jobbulást!!!!
Együtt érzek veled, sajna Én se vagyok jól 2 napja egyfolytában fáj a fejem, már Én is lámpázok.
Köszike, lehet élni fogok a lelkisegélyedre.

Akartam is kérdezni, hogy ti milyen immunrendszer erősítőt szedtetek a bölcsi előtt, és mikor kell elkezdeni szedni???
Gondolom 4-6 héttel előtte.
Ja és még egy kérés: a beszokás alatt egyedül mentél velük vagy Zolival?

Szandik minket is érdekelnének 2 vagy 4 pár ártól függően!!!!

Ti nem jártok valamikor felénk?

Nettke!
Mi is már januárban beiratkoztunk a bölibe, aug. végén vagy szeptember elején kezdjük a beszokást.

Edit, Eri!
Nektek is jobbulást!!!

Judyt
KépKép
judyt

Meme!

Köszi a Flavinos infót.
Megfogjuk próbálni,már csak a szorulásos hatása miatt is.

Cat!

Én is vettem már Zeptolt,és nem volt vele semmi gond.
Tény hogy volt bör szandijuk is,de kertezni,teljesen jó volt.
Rendeltem most is nekik,mi most 25-öset hordunk,azt mondják nagy lábuak!?
A Killefit buliba én is benne vagyok,kéne szandi is,füzös is!
Csikarjunk ki egy jó kis csoportos kedvezményt!:) :D

Ha használt cipő,akkor nézzétek meg a babaszobán,Baranyai Rózsa kinálatát(rozsam felhasz.névvel)szintén ikres anyuka és nagyon jó cuccai vannak.
Én többször vettem már tőle,szinte cimkések.Csak márkásak.
Jobb egy néhányszor hordott Superfit mintegy uj kinai!
Rita
bellissima75

Judyt :)
Jobbulást! Én mintha mára már jobban lennék.

Immunerösítö: szerintem semmit nem érdemes bölcsi elött szedni, mert pénzkidobás. Úgyis betegek lesznek az elején. Most olvastam, hogy kb 200 féle vírus van amivel meg kell ismerkedniük, amit nem tudunk kikerülni. Szerintem egy jó fizikai, lelki állapotban lévö gyerköcnek nyáron elég a természetes vitamin, amit megeszik a táplálkozása során. Télen csak a gumimacit adtam nekik, de már azt sem adom, mert ennek ellenére betegek voltak úgyis.

Beszokásnál az elsö napon mentem csak Zolival, mert akkor volt irodai papírmunka is, és a fiúkat is be kellett a csoportba már vinni. Utána már egyedül intéztem, de nálunk nem is engednek be csak 1 hozzátartozót beszokásnál.

Sajnos nem tudom mikor megyünk felétek, de nyáron azért készülünk egy hosszú 7végére.

Rita :)
Az én fiaim most növik ki a 26-ost, így nincs nagy lábatok. :D

Rozsam cipöit én is nagyon szeretem, szerintem gyönyörüek. Mindig figyelem öket, de általában lemaradok róluk. :lol: Magamnak is találtam nála zsír új Next cipöt. Szerintem is jobb egy újszerü Superfit mint egy kínai.

Lilla :)
Ígértem neked az album helyet. A www.fotki.com oldalon tudsz ingyenes albumot csinálni, és feltöltögetni a képeket leírással együtt. Én ezt teszem, ha van rá idöm. Ha elakadsz az album készítésben, akkor szólj.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Rózsát én is ismerem. :wink:
Korrekt, aranyos.

Cat,

már múltkor is akartam írni, hogy nem kell ilyen töltéseket végig ülni....
Én sem szoktam.
Ha privibe leírod mit szeretnél ( akár rozsam-nak, akár Zsjudit-nak), le lehet velük úgy külön is bonyolítani.
Ha nem megy, szólj nekem! :wink:

Meme
szinta

Cat!

Rájöttem, hogy most már hogy járnak, nekünk is 4 pár cipő kell. 2 szandi+2 zárt. Most gondoltam bele, hogy ez egy vagyon!!!!!!! Na meg, hogy 1 szezont hordanak..... De tudom, hogy most biztos csak jó mínőségüt fogok venni, mivel most kezdenek igazán többet járni. Később persze már kevésbé fogok ezen rágódni.

Kata

Kép
kateduo

Kiliman!

Nagyon édesek ebben a ruhában a fiúk!!!!
Amig sieltek ki vigyázz a fiúkra? vagy hogy csináljátok?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Na talán túl vagyunk a nehezén.Pár nap hasmenés egy kis lázzal,aztán jött a nátha,majd a köhögés.De aránylag gyorsan végigment a Benin meg a Marcin.Csak mindháromszor volt 1-1 horror napunk+éjszakánk.
Érdekes módon az Oli megint kimaradt belőle! :wink: :lol:

Cat!
Cipő minket is érdekelne!Úgy látom,akár boltot is nyithatsz neki,biztos az üzlet! :wink:
Amúgy 24-es a fiúk lába!Ditke jól tippelt,a 29-es képről beszéltem.

Nagy véleményem még nincs a Zetpolról,mert 1hete hordják.De nekünk árban benti cipőnek nagyon megfelel. (bár ahol én vettem,ott olcsóbb volt).
Mi is hordunk mindenféle cipőt,használtat és újat is.Most épp Assot meg Gabrot vettünk nekik.Nálam csak egy szempont van: bokacipő legyen!!!Én félcipőt még nem adok a lábukra minimum egy évig.
Amúgy nálunk a Dávidnak 6éves koráig csak Siesta cipője volt (akkor ezt favorizálták).Télen-nyáron,utcán,lakásban,oviban, mindenhova ezt vettük meg neki.Akkorra lúdtalpa van,hogy ihajj!!!
Úgyhogy én nem hiszek egyetlen sipőben,egyetlen divatnak sem.Mezítláb amikor lehet!!!De csak egyenetlen talajon (fű,kavics,homok stb.)Betono,lakásban nem!Ez a jó megoldás!

Lilla!
Tali?Délelőtt?Déután? Ti mettől meddig vagytok fogadóképesek?Azt gondolom,hogy a július 22-ében megállapodhatunk,nem?

Kiliman!
Jó síelést!700km?ÁÁÁÁ!!!Bátrak vagytok!

Meme!
Szeretnék Mp4-gyel kapcsolatban kérdezni!Dobsz egy mailt (a címed miatt) az enyémre : nyedit@freemail.hu

Betegeknek jobbulást!
Most mennem kell,mert a Beni megint felköhögta magát az alvásból! :cry:
Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

Mondjatok valami bíztatót, mert kivagyok. Egész nap üvöltözöm velük, mert mindenbe, de tényleg mindenbe belemásznak, kivesznek, elvesznek, elállítanak, ..... És már nincsenek akadályok. A kiságyból könnyedén kimásznak, a kilincset ki tudják nyitni, stb. Na nem mintha lenne egyetlen helység is ezen a 40 m2-en, ahová úgy engedhetem őket, hogy ott nem tudnak rosszat csinálni.
Tegnap megint állt a víz a hűtő alatt, mire észbekaptam. Ma meg csak egész véletlenül vettem észre, hogy maximumra állították a konvektort. És ezek csak az elállítások. :roll: :roll: :roll:
Kikészültem. Eddig legalább néha volt 5-10 percem, hogy töltődjem. Bevágtam őket a kiságyba, aztán megvártam, amíg lehiggadnak. Mostmeg az a nagy kaland, hogy ki tud mászni. Ma is már teljesen hullák a fáradtságtól, de attól, hogy betettem őket teljesen felélénkültek, és most túráznak a kiságyak között. :mrgreen: Valamelyik nap Borka csak úgy kísérletező kedvében ledobott egy tányért a földre. Nem láttam, mert éppen valami mást csináltam, de nem lehetett véletlen, mert legalább egy méterrre volt az asztaltól. Persze eltört. Ma a kutyakaját borította ki direkt. Rászóltam, hogy tegye le, és a harmadik rászólás után egyszerűen kiejtette. :roll:
Két kérdés: Mit csináljak velük? és Mivel nyugtassam le magam?

De azért vannak jó dolgok is. Tegnap beadtam őket a megőrzőbe a fittnessben, ahová gyógytornázni járok és egy hangjuk nem volt. Pedig ez volt az első alkalom, hogy idegennel otthagytam őket valahol. Ráadásul idegen helyen. De mikor megjelentem akkor is még a játékok érdekesebbek voltak, mint én. Persze lehet, hogy ez rám nem vet túl jó fényt, hogy ennyire nem kötődnek. :oops: De legalább ez könnyen megy.
És veszik fel a cipőjüket egyedül. Borkának már elég jól megy, de persze nem tudja becsatolni.
Egyébként cipő témában, ahogy én leszűrtem.
Egészséges lábnak tökmindegy a cipő.
A legeslegjobb a lábnak a mezítláb természetes talajon.
A mamusz, nem minőségi cipő kb. ugyanaz, mint a mezítláb nem természetes talajon. Ki hogy gondolja, hogy jót tesz-e. Sztem nem.
A harántemelő tünetkezelés. Csak tartja a lábat, de nem tornáztatja, ezért ha leveszik, akkor ugyanúgy összeesik a lábfej.
Ferde talp harántemelő nélkül elvileg tornáztatja és ezzel erősíti a talpizmokat és megszünteti a lúdtalpat.

Na megyek, mert még mindig nem alszanak, és már nagyon nem bírják. Az előbb Borka fejjel előre "mászott" ki nagy igyekezetében.

Szóval várom a remek ötleteket!

Remélem nektek jobb napotok van, mint nekem.
Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Sajnálom, hogy ennyire kikészítenek. Ez a 1,5-2 éves kor sajnos ilyen :cry: Na, én kb. ennyi idős korukban döntöttem úgy, hogy mennek a bölcsibe. (Még egy kicsit hamarabb is :oops: ) Én sem bírtam velük itthon :oops: :cry: Tegnap kaptam egy ismerősömtől e-mail-t, 20 hónaposak az ikrei, és ő is panaszkodik, hogy mindenhova bemásznak, felmásznak, kirámolnak, szóval megtalálnak mindent, amit nem szabad.
Ötletem? Nincs :cry: Sorry :cry: Túl kell élni ezt az időszakot is, és meglátod, hogy hamarosan jobb lesz. Jön a jó idő, lehet menni csavarogni, talán elfáradnak és jobban alszanak majd. Közben a lakás szalad (tudom, nálunk is így volt), de kit érdekelt? Nem tudunk kétfelé szakadni. Ezt már a gyerekeimnek is megtanítottam, és Grétike szokta is hangoztatni, hogy :"Anya! Ugye senki nem tud kétfelé szakadni?" És mindezt olyan kis komolyan kérdezi :lol:
Nincs valaki, akit be tudnál fogni egy kicsit segíteni?

Cipő: Hát lányok, én bevallom, hogy nem tudjuk nekik megvenni a márkás, drága cipőket. :cry: Mikor járni tanultak, akkor megkapták, de azóta nem. Hol piacról veszem (állítólag Siesta betétes), hol a kínaiból gagyi cipőt. Én Brigivel értek egyet, hogy az egészséges lábnak mindegy mi van rajta. Ha meg olyan a láb, akkor úgyis lúdtalpas lesz. Nem kell ezzel egyetérteni, mindenki azt vesz, és ad rá a gyerekre, amit elbír a pénztárcája, ízlése, nézete, csak sajnos nem mindenki engedheti meg magának a drága cipőket (ráadásul duplán) Ja, és ráadásul örököltünk is cipőket, szandikat, azt is elhordták a gyerekeim. :roll:

Andi

Kép
gandi75

pbrigi!
Miért nem cserélitek le a kiságyakat rendes gyerekheverőre,ágyra?
Úgy nem tudnak kimászni, csak lemászni... :lol:
Így elég veszélyesen hangzik, hogy ki-be mászkálnak...szerintem már lecserélheted az ágyat.
Nem tudom , nekem még nincs szerencsém a csavargatásban, elállításban, bár konvektorhoz nekem is nyúltak meg konektorban is próbálkoztak, szégyen nem szégyen, kézre csaptam, persze nem nagyot, és erélyesen rászóltam, odébb vittem őket és ott hagytam.Persze volt egy fél perc sziréna, de annyi....igaz, mi még kisebbek vagyunk, mint ti, így nem biztos, hogy jókat mondok, egy fél év múlva lehet, süthetem a tudományomat.
Ma egyébként én is dilis vagyok, nálunk is volt kiabálás, vagy a levegőben van valami, vagy neked is megfog jönni... :D

Túlélni, túlélni, túlélni....minden napot....valahogy így átlökődsz a nehézségeken.....
Tudom, gyenge vigasz, de a holnap tán nyugisabb lesz... :P

Andi!
Nagyon jó beszólása van a kiscsajnak, biztos sokat halotta :lol:
Én is ilyen megfontolásból veszek olcsóbb cipőt, sajna nem megy a drágább, bár menne!!!jó lenne!!!na, már költök is!!!
:-)

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Andi!

A cipőt illetően totál egyetértünk.Nálunk is fontos tényező az ára!!!!De szerintem ezzel ma sokan vannak így!!!Ezért (is)preferálom én nyáron kint a mezítlábazást.

Meme!
Dobtam választ!

Brigi!
Az első a túlélés,mint oly sokszár már rövidke ikres-anyuka életünkben. :twisted:
A második a határok.Most van itt az ideje,hogy keményen meghúzd a határokat. Az enyémek is imádnak ki-be mászni a kiságyakból illetve egyikből a másikba.De! Az alvás az szent!Ha leteszem őket,azt azzal is jelzem,hogy cumit és alvós párnát kapnak. Innentől pedig nem tűrök semmilyen virgonckodást,bohóckodást. (nem is szoktak).Ha mégis elszabadulnának, vagy a nap egyéb időszakában,először csendben,majd egyre hangosabban szólok rájuk.Én mindig mondom,hogy anya mérges lesz és kiabálni fog,ha nem fogadtok szót.Amikor pedig kihoznak a sodromból,akkor is figyelmeztetem szóban,hogy jön a bünti. Az pedig az ágy!!!Ha büntiből kimászik,akkor ráverek a fenekére (pelusára),de ezt is mindig elmondom előtte nekik. Csak 2-3 alkalommal kellett ezt végigjátszanunk.Ma már tudják,hogy büntetés a kiságy,ha cumi és alvós párna nélkül kerülnek be.Sírnak,de nem próbálnak kimászni.Viszont ehhez nagyon határozottnak kell lenni.
Muszály nálunk is,mert mi meg hatan élünk 70m2-en és vannak szabályok,amiket az ő érdekükben hoztunk.
Én azt gondolom,hogy neked kell eldönteni,meddig mehetnek és attól a ponttól büntetni.Hogy mivel,ezt megint te döntsd el. (székre ülni,sarokba állítani,ágyba tenni stb.)A kiabálás kevés (meg meg is szokják),verni sincs értelme. Én azt amikor már magukra veszélyesek vagy direkt kárt tesznek (tányér földre dobás vagy hütővel játszás),nem tolerálom és azonnal büntetek érte.Főképp ha már korábban többször beszéltünk róla!
Ja és nálunk a friss levegő nagyon bejön! Nem tudom,hogy mennyire tudod őket kivinni,de én van amikor csak húzok rájuk egy kabit meg egy sapit,azt 10percre kiállunk a teraszra nézegetni (kutyát,madarat,ha jön buszt,kocsit).Ez jó szokott lenni,mert kizökkenti őket.Az se érdekel,ha esik (persze nem zuhogó esőben),mert max. átöltöznek! :wink:

Ilduci!
Hát 40m2-en elég nehéz lecserélni az ágyakat!!!! :evil: :roll: Ez nálunk is nagy probléma!!!!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi!

Férjem üzeni,hogy gyere el hozzánk!!!!! :twisted:
Utánna elégedett leszel ma tieiddel! :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Bocs!
"ma" helyett "a"!!!
Elégedett leszel a tieiddel!

Kép

Kép
edit73

sziasztok!

Brigi!

Totál átérzem a helyzetedet, bár ma jó napunk volt - viszonylag.
Edittel értek egyet, ki kell jelölni a határokat és néha keményen betartatni, sírás-hiszti-kiabálás árán is. Épp a napokban mondtam egy barátnőmnek, hogy úgy érzem magam mint egy őrmester: egész nap parancsolgatok. De sajnos az a tapasztalatom, hogy másképp nem megy. Viszont ha következetes maradsz egy idő után megtanulják, nálunk is voltak ilyenek, de mostanra csökkent, bár szerintem még sokáig nem szűnik meg teljesen. Nálunk a büntetés a bezárás, bár Pepe hülyére vesz itt is, pl. este az egyik időhúzó tevékenysége lefekvéskor, hogy kijön és közli, hogy ő most menne büntetésbe, és beáll az ajtó elé. Beküldöm, ott elvan néhány mp-ig csendben, aztán közli, hogy elég, akkor kijön és utána alszik mint a kisangyal. :?
Esti alvásnál ha kijönnek az ágyukból, akkor egyszer-kétszer még visszakísérem őket, elmondom, hogy bünti lesz ha kimásznak, de ha nem fogadnak szót, akkor bezárom rájuk az ajtót. Attól nagyon félnek, és azonnal jön a sírás, meg a fogadkozás, hogy "nem jössz ki". Na akkor kinyitom, és általában utána már nyugi van (ők résnyire nyitott ajtónál alszanak)
Egyébként poénból nálunk is szoktak a rácsok felett közlekedni, pedig nekik 2 rács ki van vágva , be tudnának bújni. Bár gondolkodom rajta, hogy lassan megérett az idő arra, hogy leszedjük a rácsokat. Nekik olyan ágyuk van, hogy heverővé alakítható, szóval nem kell új ágyat venni, már csak apát kell meggyőznöm, hogy fogjon hozzá szétszerelni. Hónapok kérdése és meglesz :lol:

Ma az oviban voltunk nyílt napon. Megmondom őszintén, egyetlen szempont volt oviválasztásnál: itt van a sarkon :D Nem csináltam nagy ügyet belőle, én nem fogom egy órával korában felkelteni a gyereket, hogy reggel átfuvarozzam a város másik végébe a sztároviba. Egyébként dícsérik, nagyon jó ovinak mondják, hát majd meglátjuk. Kicsi ovi, max. 18-20 fővel egy csoportban, és összesen egy kis-, egy közép- és egy nagycsoportjuk van. Sokat vannak levegőn, gyakran találkozunk velük ha mennek valahová, van saját udvara az ovinak, minden nap van fél óra torna, heti egy gyümölcsnap, ilyesmi. Sőt, azt mondta az óvónő, hogy van kis veteményeskertjük, ahol figyeleik, hogy hogyan kelnek ki a növények, aztán a termést meg is eszik. Biokertészet :lol: Én nem akarok nyelvoktatást meg ilyenkeet az oviban, majd ovi után oda hordom a gyereket ahová én akarom. Nem?
Mindenesetre a csajaim jól bemutatkoztak: Csengét egy fiú fellökte az udvaron (véletlenül), erre elesett és kiszakadt a térdén a harisnyája. Na ami cirkuszt levágott, hogy ő nem lesz lyukas harisnyában, cseréljük ki :evil: Mire megbékélt, meg Petrára szemet vetett két nagycsoportos lány, elkezdtek babázni vele. Ők viszont nagyon nincsenek más gyerekekhez szokva, így Pepe menekült volna előlük, azok meg üldözték, vitték volna kézenfogva, meg fésülték volna, na erre nála is kitört a forradalom :( Egyéként az udvaron jól eljátszott, pillanatok alatt fent volt a nagyok csúszdáján, homokozott, szóval utána már feltalálta magát, de Csenge nem nagyon tágított mellőlem. Nem tudom hogy fognak ősszel oviba menni, bár addig még sok idő van, de nem úgy tűnik, mintha le akarnának akadni rólam :( Szóval irigykedem Brigi, hogy ott tudtad hagyni őket a gyerekmegőrzőben, engem az ajtóig nem engednének. :( Csengét már csak Csenge-matricának hívom. (Unokatesóm szerint "csatolt-file" :roll: )

Ditke
ditke62

Na az én hétkor-fél nyolckor elalvós gyerekeim most aludtak el, illetve lehet, hogy még nem alszanak, de nyugi van. Mondjuk az óraállítás miatt is csúszunk egy órát, de akkor is, hol van már a lefekvés ideje.

Edit :)
Köszi. Majd igyekszem kitalálni a büntit, de eddig semmi nem jött be büntinek, mert a kiságyban szeretnek lenni, és a többi meg csak akkor alkalmazható, ha ott állok és vigyázok, hogy ne tudjon elmenni (de mostmár ugye a kiságy is ilyen). Bár lehet, hogy úgy is hatásos, csak közben én is le vagyok kötözve. De most nem is ez a fő bajom, hanem, hogy a türelmem olyan szinten kimerült, hogy nem bírok értelmesen gondolkodni, ha csinálnak valami hülyeséget. Pár napja szinte vicsorgok az idegességtől. Szóval előbb magamat kéne lenyugtatnom valahogy. Meg nyilván az is benne van, hogy pont úgy jött össze, hogy akkor kell ebben a szerencsétlen kis lakásban laknunk, ahol minden csak éppen le van téve valahová, amikor elkezdtek kimászni, ajtókat nyitni, stb. Én sem tolerálom a direkt rosszalkodást, sőt!!!! Éppen az a baj, hogy egyáltalán nem és iszonyúan begurulok. ŐK viszont fel sem veszik, csak ha tényleg durva vagyok. Az ilyen "anyának fáj" (pl. rugdosás), "anya mérges lesz", "anya szomorú lesz" duma meg végképp semmi hatással nincs rájuk. Volt, hogy Boróka még egyszer belém rúgott utána.
De mindentől függetlenül elégedett vagyok én velük. :) :) :) Ez az egész helyzet az én hibám és nem az övék. Én nem tudok felnőni a feladathoz.

(Még mindig nem alszanak. :roll: )

Amúgy meg cserélni fogjuk az ágyakat, ha az új házba költözünk, de nem akartam még azzal is terhelni őket, hogy új lakás, új ágy. Ott is kell sztem egy átmeneti idő, amíg legalább a helyet megszokják. Rékám nehezen fogadja el az új dolgokat.

Na megyek és nyugtatgatom az idegeimet egy kicsit.

Jó éjszakát.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gondoltam ám rád! Pont az jutott eszembe, hogy nem ilyen korban volt az az ominózus "már azért is leüvöltöttem Csenge fejét, hogy kiborította a kakaót" napod?

Nekem az tűnik most az egyetlen megoldásnak, hogy több mindenbe kell bevonnom őket. Csak türelmem nincs hozzá. :oops: :oops: :oops: Ha ma kivittem volna őket teregetni, ahelyett, hogy a félig nyitott teraszajtóból próbálom őket először szépen, majd kiabálva visszaterelni, akkor egyel kevesebb idegtépés, nekik meg még kaland is. De most hiába vagyok okos, amikor ott a helyzet, akkor csak gyorsan meg akarom csinálni, nincs energiám nevelési szempontokat figyelembe venni. Tudom pedig, hogy ez a baj.

Na abbahagyom a panaszkodást. Csak olyan elszomorító, hogy képtelen vagyok "okosan" kezelni ezeket a helyzeteket.

Pá,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)

Csak a túlélés segít ilyenkor. Én mindig azt mormoltam magamban, hogy "vége lesz ennek a napnak is, vége lesz ennek a napnak is". Szerintem az 1-2 éves kor a legnehezebb, mert öntudatra ébrednek, de még buták, esztelenek, és vakmeröek. Próbálgatják a határaikat, és élvezik ha a szülöt ki tudják hozni a sodrából.
Túlélési technikám nekem a séta. Még gumicsizmát, esönadrágot is vettem, és esöben is megyünk sétálni, mert lenyugszanak. Egyszerüen képtelenek egy egész napot a lakásban tölteni. Muszáj velük menni.

Olyat is megcsináltam, amikor pattanásig voltak feszülve az idegeim, hogy bezárkóztam a wc-be, és kicsit leültem kifújni magam. Kieresztettem a gözt, és nem érdekelt, hogy addig mit üvöltenek. Nekem volt szükségem arra a kis idöre.

Egyébként bevallom öszintén, hogy én már nem bírnám velük otthon. :oops: :oops: A bölcsit és az ovit azért találták ki, hogy a szülök ne bolonduljanak meg. Nagyon nehéz már egy 1-2-3 éves gyerekeket a hétköznapokban lekötni otthon.

Nagyon jól hangzik ez az ovi. Az én fiaimmal is babázni akarnak mindig a nagyok. Samu még hagyja is magát, általában Ö a páciens a dokinál, vagy a lányok kisbabája. Etetik, itatják, öltöztetik stb. Aztán egy idö után megunja Samu, és otthagyja öket. Erre bedühödnek, és megmarják, vagy megharapják a lányok. :? Sajnos az ilyen konfliktusokra fel kell készülni.

Cat
Kép
cateye

Tegnap jól kipanaszkodtam magam. És lám ma egész jó napunk van. :wink: Kop-kop-kop. Bár megint elmentünk gyógytornára, úgyhogy a délelőtt nagy része folyamatos elfoglaltság volt.
Most azon gondolkodom, hogy azért fogok eljárni valamire, hogy beadhassam a gyereket a megőrzőbe egy órára. :oops: Állítólag tök jól elvannak. Engem meg már biztos unnak itthon.

De az idegeim is lenyugodtak egy kicsit, úh. ma talán nem leszek velük hárpia délután sem.

Köszi az együttérzést. Mindig megnyugtat, hogy mások is nehezen viselik ezt a kort. Bár enyémekkel eddig alig volt baj. Meg most sincs csak éppen az anyjuk lassan beadja a felmondását. :oops:

Cat :)
Nekem is az hiányzik, hogy öt percre otthagyhassam őket, de sajnos itt kivitelezhetetlen. Én nyugodtan kimehetek, nincs hiszti, csak éppen a hűtőben matatnak, vagy az asztalon ugrálnak, vagy kilógnak félig az ablakon, meg ilyenek.

Na megyek.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nem tudom már ki kérdezte és kapott-e választ, de véletlenül megtaláltam a bababarát szállodák listáját.

http://www.bebinfo.hu/cikkek.php?cikkek ... &urovat=35

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Megnyugtatlak!Az "anyának fáj" duma nálunk se jön be.Szerintem még ezt nem értik,mármint hogy az adott cselekvéssel fájdalmat okoznak és ha ugyanaz történik velük az nekik is rossz.Így ez anyának is rossz (azért ez kemény ok-okozati összefüggés).
Csinálj magadnak minél több programot,ha úgy érzed ez mindegyikőtöknek jó!!!!

Ditke!
Ezek a szuper divatos "órák" az oviban nálam se jönnek be!Szerintem kis csoport (és nem vegyes) és sok-sok játék,ami kell nekik. Aztán hogy melyik milyen beállítottságú,mi érdekli,azt döntse el a szülő és hordja oda a gyerekét,ahova akarja. Azt nem hiszem el,hogy mind a 20-25 gyereket érdekli a nyelv,a zene,a hittam stb.Márpedig akkor azt zavarja,akit viszont lekötne.
Én amúgy nem ovit,hanem ovónénit kerestem anno a Dávidnak és majdnam így fogok tenni a "trikreknél" is! :wink:
Amúgy én se tudnám otthagyni a fiúkat a játszóházban!Sőt újabban a Marci megint le se száll rólam (az ölemben viszem be és ott ül) vagy fél óráig! :cry: Pedig fél éve járunk ugyanoda heti 1 alkalommal!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Brigi!
Én is teljesen így érzek! Sokszor annyira türelmetlen vagyok, szükségem lenne arra, hogy felnőttekkel beszéljek, olvassak, tv-zek. Egyszerűen sokszor úgy érzem megőrülök. Ezért is pártolom a bölcsit. Akkor a délelőttöm szabad lenne és nyugiban meg tudnék mindent csinálni és remélem magamra is jutna idő. Eddig úgy gondoltam egyre könnyebb, mostanság viszont arra jöttem rá, hogy "atyavilág, mi vár még rám??????" Egyik nap reggeliztem, közben persze próbáltam egy picit olvasni..., egyszer csak felnéztem (túl nagy csend) és Vendel a 3. polcon feküdt, Gergő meg próbált utána mászni. Azt hittem megáll a szívem. Nem mertem odakiabálni, féltem, hogy megijed, leesik..stb. Gyorsan odarohantam és leszedtem. Odatolta a játékos dobozt és azon keresztül mászott fel. A 2. polc pedig nem akadály...., szóval félelmetes, amit csinálnak..., na meg a kanapén való ugrálást nem is mondom. Mindig a háttámla felé ugrálnak, a kanapénk medig nincs falnak tolva, mert a nappalinknak csak 1 fala van és ott a polcok, tvszekrény, kómod van. Életveszélyesek! Az idegeim meg pattanásig feszülnek. Látom, ti 5 hónappal idősebbek vagytok, belegondolok, mi vár rám, kétségbeesek, igyekszem én is túlélni.

Egyénként én kértem a szálláshelyeket.

Cipőügyben meg már végképp nem tudom mi legyen, mi a jó. Hiába szertné az ember a legjobbat, valaki úgyis megcáfolja. Az biztos, hogy itthon mezítláb...., harisnyában vannak, mert a zoknit leveszik, a parkettánk meg elég hideg.

Cat!
Wc-s dolog ismerős... :D :D

Ditke!
De jó, hogy a sarkon van az ovi. De ősztől mehetnének a csajok, úgy hogy nincsenek 3 évesek????

Kata

Kép
kateduo

sziasztok!

Kata!

Az őszt úgy értettem, hogy novembertől, akkor töltik a 3-at. Nem mehetnek előbb :(
Az ovi tényleg a sarkon van, kb. 6 házzal arrébb. a kényleme a legfőbb szempont :wink: Azt mondták az óvónénik, nagycsoportban már a közelben lakó gyerekeket egyedül is hazaengedik, ha a szülő ír egy papírt hogy hánykor indítsák útnak :)
Mondom a férjemnek, erre ő: szerinte ha kifeszítünk egy madzagot az úton, hogy azt fogják meg és menjenek ameddig tart, akkor már ősztől mehetnének egyedül :lol: szerinte csak az irányt kell belőni, hogy jó felé induljanak :)

Brigi!

Igazad van, kb, akor robbantam én is :)
Egyébként ahhoz képest már jobb a helyzet, kicsit jobban elvannak magukban, meg már jobban tudják, hogy miből mekkora esés van. Pl. nálunk már átesett a kanapén Petra, azóta szokta is figyelmeztetni Csengét, ha ott ugrál, hogy "vigyázz, nagy kocc lesz " :)

Kata!

Ld. fent :lol:

Képzeljétek, szerveztem ide hozzánk egy zenebölcsit (kényelmes fajta vagyok, ne csak az ovi legyen a közelben, a zenebölcsi is jöjjön házhoz :lol: ). szóval hívtam egy lányt, zeneművészetit végzett, zenetanár, zenekarban is játszik, ő fog jönni heti egyszer egy órára, éneklegetünk játszunk, tapsikolunk, táncolunk, a csajoknak nagyon tetszett :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Brigi

Részvétem.... Nálunk is ugyanez folyik. :roll:

Cat

Köszi a címet!

Meme

Na, eldöntötted már, hogy melyik Dvd-t szeretnéd? Lehet akár mindegyiket is. A Rékás egyébként mindkét programját tartalmazza, ráfér egyre. Én felváltva csinálgatom, mert úgy nem olyan uncsi.
Nincs vmi szép kantáros nacid lányosban? 92-ből Nikinek nincs 1 se, Dávidnak van vagy 3. Ha már az eladó cuccoknál tartunk...

Tali: akkor fixáljuk le a júli 22-ét! Ez ugye vasárnap. Mi 10-től fogadóképesek vagyunk, kb este 7-ig. :D A többi rajtatok múlik 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ditke!
Novembertől lesz hely? Itt ált. úgy működik, ha nem szeptembertől megy a gyerek, nem biztos hogy lesz hely....
Egyébként egy ilyen óvoda nekem is megfelelne... :D :D :D

Lilla!
Már várom a talit, jó lesz titeket személyesen is megismerni, úgy értem Mindenkit itt a fórumon.

Kata

Kép
kateduo

Lilla!
Július 22-t bevéstem a családi naptárba! Annyira várom már a talit!

Írtad, hogy 10 és 19 között vagytok fogadóképesek. De mikor menjünk? Egész napos érkezések lesznek, vagy menjünk együtt? Bár ezt szerintem nehéz lenne kivitelezni! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Én is nagyon várom már a talit!

Úgy jöttök, ahogy nektek jó! Szerintem nem nagyon lehet pontosan összeegyeztetni, hiszen jönnek páran messziről is. Úgy gondolom, hogy 11 és 4 között azért nagyjából mindenki együtt lesz és mindenki fog talizni mindenkivel. :D A többi úgyis függ attól, hogy kinek mikor ébrednek a gyerekek, milyen a forgalom, alszanak-e nálunk, vagy hamar kidőlnek és haza kell menni.... meg ilyenek. Legyen az a cél, hogy mindenki itt legyen napközben, aztán a többi egyéni ízlés dolga. :wink:

Azt kéne még kitalálni, hogy mi legyen esőben. Menjünk vmi zárt helyre pl játszóházba vagy találjukn ki egy másik időpontot is?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy ilyen frankón körvonalazódik a tali, nagyon várom én is! Egy egész óvoda összegyűlik majd! :)

Képzeljétek sikerült karámot vennünk végre. Az ebay-en amiket találtam sajna a szállítási ktg a karám árának a fele lett volna, így nagyon nem érte meg, de nem adtam fel, és találtam ott egy olyan cégnek a hírdetését, akiknek van Bécsben is telephelyük, és előzetes megbeszéléssel onnan is el lehet hozni a cuccot. Úgyhogy egyeztettünk, és Lacim kiment pénteken. Mivel számlát nem kért, voltak olyan jó fejek és még az áfát is elengedték! :lol: Így 15.000.- volt átszámítva, 6 szögletű, jó nagy, örülök neki nagyon. A csajok is jól elvannak benne, és élvezem, hogy ha valamit csinálnom kell, akkor nyugodtabban hagyhatom őket magukra pár percig.

Kép

Amúgy Annának is kibújt az első foga 30-án. :)

Ja, és nem is mondtam, hogy mégsem jött össze a Kehida, mert nem voltak jók a feltételek, de sikerült találnom egy másikat, így végül nem is egy, hanem két éjszakára megyünk május 4-6-ig Egerszalókra a Shiraz-ba, ami a gyerekbarát helyek közt volt.
Ismeri valaki?

Kép
baba888

Sziasztok!

Képzeljétek ma délelőtt voltunk lent a bölcsiben, itt minden hétfőn és pénteken délelőtt játszóház van, sokkal olcsóbb, mint általában a játszóházak. A fiúk nagyon jól érezték magukat, semmi nyafi nem volt, tök jól elvoltak. Gergő kicsit bújt az elején, de ő is nagyon jól elvolt. Úgyhogy hétfőnként el fogunk járni ide.
A hugommal voltam, így elég kényelmes volt. Most olyan nehéz időszakunk van, hogy túl sokáig nem maradnak meg a babakocsiban, én meg két gyereket nem rakok ki egyedül az utcára...., ti hogy csináltátok? Ha egyedül voltatok? Vendel nem engedi fogni a kezét és persze mindig másfelé megy... :shock: Gergő egyszerűbb, ő szép lassan megy, foghatom a kezét. De közben hogy szaladjak vendel után?????

Edit! Te hogy jársz velük játszóházba? Gondolom valaki megy még veled, ugye?

Baba!
Nagyon nagyon klassz a karámod!!! Shiraz-t nem ismerem, de ha visszajöttetek, várom a beszámolód.

Kata

Kép
kateduo

Lilla!

Nekünk jó úgy is ha van esőnap, egy másik időpont, de megfelel valami zárt terület is. Alkalmazkodunk.... :D

Kata

Kép
kateduo

Lilla :)
Nekünk szuper a tali idöpontja. Mi délután megyünk, a déli alvás után, úgy hosszabb ideig tudunk ott lenni. Esönapra javaslom a Mesevár játszóházat Újpesten, ami elég olcsó, megfizethetö. www.mesevar.hu

Nekem szerencse, hogy 2,5 hónap volt a 2 gyerek elindulása között, és Oli elég lusta kölök. A mai napig szívesen ül a babakocsiban, így csak Samut sétált, Öt kellett figyelnem. Vele megfogattam a babakocsi karfáját, csak úgy sétálhatott mellettünk, különben be kellett ülnie a babakocsiba. Ilyen korukban csak kézenfogva vagy a babakocsit fogva engedtem öket sétálni, vagy bünti volt. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat
Kép
cateye

Cat!
Nálunk 2 hónap volt a két gyerek elindulása között. Ezért van, hogy Vendel már gyorsan szalad, viszont Gergő csak lassan tipeg. Viszont ahogy egyiket kiveszem, a másik abban a pillanatban műsorozik, hogy ő is ki akar jönni. Na majd csak kitalálok valamit.... És mikortól tudtál velük úgy normálisabban menni? Mikortól könnyebb ez a menés dolog?
Egyébként az ikres barátnőmnél is úgy van, ahogy nálatok volt. A kislány nagyon aktív, ő kint van, a kisfiú pedig nyugodtan ül a babakocsiban órákig is. Tehát lényegében 1 felé figyel igazán. Kiváncsi vagyok hogy fogom megoldani, valahogy muszáj lesz

Mesevár tetszik, nekünk megfelel.

Kata

Kép
kateduo

Kirándulós betyárok, milyen hátihordozótok van :?: :?:

Nincs valakinek egy eladó köntöse? 68-74-es körüli? Kaptunk egyet, kicsit nagy, de az Annára jó, ha felhajtom az ujját, viszont Zsófinak még nincs. :(
"Felemás" anyukák? :D

Kép
baba888

Sziasztok!

Baba,

tuti a karám. :wink: Az meg különösen jó, hogy szeretik is. Bár, persze az is igaz, hogy szoktatás kérdése még ilyen korban!
Nem vagyunk " kirándulós betyárok... ", így nem tudok segíteni. Köntös ügyben szét nézek, de nem ígérek semmit, mert volt ugyan, de hogy megvan-e még?!
Tudod mi van 2 db gyönyörűségem? Kis plüss ruha, alkami. Ha esetleg érdekel most húsvét tájékán, dobj egy privit!!

Kata,

csak azt tudom írni, mint Cat!
Nálunk is vagy kézenfogva séta volt, fegyelmezetten, szót fogadva, vagy irány haza, s nem volt semmi!!!!!
Nehéz volt, de a ma is érzem, hogy milyen jól tettem, hogy így volt, hiszen a sétával semmi gondunk. Megtanulták a szabályait...
Nálunk is Zsombi az örök mozgó, vele mindig van valami gyerkőc. Zsófi nyugodtabb, higgadtabb.
De, azért az utóbbi időben kiegyenlítődni látszik, amit soha nem reméltem volna.
Annyit csináltam, hogy Zsombira többet figyeltem, a kis lelki dolgait próbáltam átérezni, megoldani. Több-kevesebb sikerrel, de hatásos volt.

Lilla,

tali időpont ügyben még nem tudom, hogyan is fogjuk megoldani, mert még konkrétan a napi forgatókönyv nem volt átbeszélve. Amint ez meg lesz, megírom!!!
Nálunk Apa is nagyon várja!
Kertész nadrágom nincs sajnos. Zsófi nem szerette. Még egész pirinyó korában volt egy, de ha rá adtam ordított, így később neki már nem is vettem. De, érdekes, mert Zsombi sem szereti már!
Amúgy a turiban nincs is nagyon lányos kertész, ugye?!?!

Cat,

jó lesz a mesevár...
De, remélem csak alternatíva marad.

:wink:

Nálunk:

Egész nap kinnt vagyunk, a gyerekek homokozó mániásak lettek. Rengeteget dolgozgatnak ott.
Valamint Zsófi megtanult 3 kerekű biciklizni, így még az a nagy sláger! Olyan édes mikor teker! Zsombika még nem tud, ő csak löködi magát utána!
Holnap megyünk Gyulára, kicsit pihizni. Vasárnap jövünk haza.
Úgyhogy addig nem jövök!

Jók legyetek!!!

Meme
szinta

Sziasztok!

Nálatok is ment a kaja dobálás az etetőszékből? Ahogy nem kérnek már, ledobnak mindent. Ilyenkor úgy gondolom, de jó lenne egy kutyus.....

Meme!
Érezzétek nagyon jól magatokat!

Cat!

Cipő ügyben sikerült megtudni valamit?

Kata

Kép
kateduo

Sajnos cipö ügyben nem is méltatnak válaszra. Pipa vagyok rájuk, de ez van. :(

Kajadobálás: Amint elkezdtek dobálózni, azonnal kivettem öket az etetöszékböl, bármilyen hiszti is volt. Ezt szigorúan fogtam, mert engem is így neveltek, hogy az ételt megbecsüljük, azzal nem dobálózunk. Persze azért próbálkoztak, még köpködéssel is, és jókat röhögtek rajta. :evil: :twisted:

Meme :)
Jó pihenést!

Baba :)
Nagyon klassz lett a karám, és nem utolsó sorban olcsó is volt!

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?