sziasztok!
Brigi!
Totál átérzem a helyzetedet, bár ma jó napunk volt - viszonylag.
Edittel értek egyet, ki kell jelölni a határokat és néha keményen betartatni, sírás-hiszti-kiabálás árán is. Épp a napokban mondtam egy barátnőmnek, hogy úgy érzem magam mint egy őrmester: egész nap parancsolgatok. De sajnos az a tapasztalatom, hogy másképp nem megy. Viszont ha következetes maradsz egy idő után megtanulják, nálunk is voltak ilyenek, de mostanra csökkent, bár szerintem még sokáig nem szűnik meg teljesen. Nálunk a büntetés a bezárás, bár Pepe hülyére vesz itt is, pl. este az egyik időhúzó tevékenysége lefekvéskor, hogy kijön és közli, hogy ő most menne büntetésbe, és beáll az ajtó elé. Beküldöm, ott elvan néhány mp-ig csendben, aztán közli, hogy elég, akkor kijön és utána alszik mint a kisangyal.
Esti alvásnál ha kijönnek az ágyukból, akkor egyszer-kétszer még visszakísérem őket, elmondom, hogy bünti lesz ha kimásznak, de ha nem fogadnak szót, akkor bezárom rájuk az ajtót. Attól nagyon félnek, és azonnal jön a sírás, meg a fogadkozás, hogy "nem jössz ki". Na akkor kinyitom, és általában utána már nyugi van (ők résnyire nyitott ajtónál alszanak)
Egyébként poénból nálunk is szoktak a rácsok felett közlekedni, pedig nekik 2 rács ki van vágva , be tudnának bújni. Bár gondolkodom rajta, hogy lassan megérett az idő arra, hogy leszedjük a rácsokat. Nekik olyan ágyuk van, hogy heverővé alakítható, szóval nem kell új ágyat venni, már csak apát kell meggyőznöm, hogy fogjon hozzá szétszerelni. Hónapok kérdése és meglesz
Ma az oviban voltunk nyílt napon. Megmondom őszintén, egyetlen szempont volt oviválasztásnál: itt van a sarkon
Nem csináltam nagy ügyet belőle, én nem fogom egy órával korában felkelteni a gyereket, hogy reggel átfuvarozzam a város másik végébe a sztároviba. Egyébként dícsérik, nagyon jó ovinak mondják, hát majd meglátjuk. Kicsi ovi, max. 18-20 fővel egy csoportban, és összesen egy kis-, egy közép- és egy nagycsoportjuk van. Sokat vannak levegőn, gyakran találkozunk velük ha mennek valahová, van saját udvara az ovinak, minden nap van fél óra torna, heti egy gyümölcsnap, ilyesmi. Sőt, azt mondta az óvónő, hogy van kis veteményeskertjük, ahol figyeleik, hogy hogyan kelnek ki a növények, aztán a termést meg is eszik. Biokertészet
Én nem akarok nyelvoktatást meg ilyenkeet az oviban, majd ovi után oda hordom a gyereket ahová én akarom. Nem?
Mindenesetre a csajaim jól bemutatkoztak: Csengét egy fiú fellökte az udvaron (véletlenül), erre elesett és kiszakadt a térdén a harisnyája. Na ami cirkuszt levágott, hogy ő nem lesz lyukas harisnyában, cseréljük ki
Mire megbékélt, meg Petrára szemet vetett két nagycsoportos lány, elkezdtek babázni vele. Ők viszont nagyon nincsenek más gyerekekhez szokva, így Pepe menekült volna előlük, azok meg üldözték, vitték volna kézenfogva, meg fésülték volna, na erre nála is kitört a forradalom
Egyéként az udvaron jól eljátszott, pillanatok alatt fent volt a nagyok csúszdáján, homokozott, szóval utána már feltalálta magát, de Csenge nem nagyon tágított mellőlem. Nem tudom hogy fognak ősszel oviba menni, bár addig még sok idő van, de nem úgy tűnik, mintha le akarnának akadni rólam
Szóval irigykedem Brigi, hogy ott tudtad hagyni őket a gyerekmegőrzőben, engem az ajtóig nem engednének.
Csengét már csak Csenge-matricának hívom. (Unokatesóm szerint "csatolt-file"
)
Ditke