Köszi, hogy hiányoltok, itt vagyunk, csak tegnap Kecskeméten aludtunk. Reggel elhoztam a véreredményét Lilinek, fél 12-re mentünk a dokihoz, és most már itthon alszik.
Megkapta Lili az utolsó szuriját, de utána még hosszasan beszélgettünk a dokival.
E.coli tenyészett ki a vizeletéből 100000-nél nagyobb sejtszámban, tehát elég masszív hugyúti fertőzése van. A véreredményében is vannak jelentős eltérések, de az mind csak a gyulladás miatt.
Tovább lehet szájon át szedhető antibigyóval kezelni, főleg, hogy spórolásból az ÁNTSZ már csak 3 dologra nézi meg a bacit, hogy mire érzékeny, és pont a szurira nem is nézte. A doki meg jól leszidta őket, hogy így tök jó, csak gyerekgyógyászatban ennél nagyobb választékra lenne szükség, mert a 3-ból egyet három gyerekből 2,5 kihány (ezt ő mondta így
), van amire allergiásak, és ugye nem 5 napig kell kapniuk, mint a felnőtteknek, hanem akár hónapokig, közben érdemes váltani... Na mindegy, pont amit írni akart neki, arra nézték.
A legjobb, hogy a doki felesége mára van kiírva szülni, tehát két hétig nem lesz. Igaz mondtam neki, hogy ilyenkor otthon a helye, és a többit mi megoldjuk, de jobb lett volna, ha van. Felírta egy cetlire, amit az ÁNTSZ mondott, ellátott gyógyszerrel, de ha még hétfőn is lázas Lili menni kell a helyettesítőhöz (na én őt nagyon nem csípem!!!), vagy ha nem eszi a gyógyszert, vagy kihányja.
Ha minden ok, nem kell kórházba mennünk, vagyis majd csak kicsit később max. 1-2 napra. Akar neki vese UH-t csináltatni, és valami vesefestést is, azt meg csak kórházban lehet.
Megbeszéltük, hogy tényleg a szülő lakhelye számít, de ha apa lajosmizsei, akkor lehet Kecskemét, én meg mondtam, hogy pont azt nem szeretném, az enyém Pest, ráadásul apa ott dolgozik, jó lesz nekünk a Heim Pál. Szinte örült is a doki, meg azt is mondta, hogy Szegedre is küldheti, ahova majd mi akarjuk.
Na röviden ennyi, két hét múlva kell visszamenni.
Amúgy olyan rendes volt, elkérte a telefonszámomat, hogy majd egy nyugodtabb pillanatában érdeklődik, hogy hogy van Lili (hát egy újszülött mellett nyugodt pillanat...optimista!
)
Cukker,
gratula Adri járásához! Minonak amúgy kivették a manduláját, én kedden találkoztam vele, egészen jól viseli, kicsit fájdogált neki, de jól van.
Dóra,
fél 9 fele mi is a kórházban voltunk, ott vártunk Lilivel vérvételre. Jártál a betegkapunál is, vagy ott nem? Mondjuk akkor találkoztunk volna.
Hú, most hogy a doki is mondta, hogy szül a felesége, rám is úgy rámjött a babázhatnék... bár most Lili gyógyuljon meg előbb.
Balim,
köszi az energiát!!! Most a láztalanságnak kell szurkolni!