Sziasztok!
Dzsili: kutya-ügyben csak erõsíteni tudom az aggodalmaidat. Nekünk 2x2=4 kutyánk van. (Ikerház, nincs kerítés, 2 kutya nekünk, 2 nekik.) Szeretem, imádom a kutyákat, de sokszor úgy érzem, ELÉG BELÕLÜK!
Gondold el, amikor tavasztól õszig minden nap úgy kezdõdik, hogy össze kell szedni utánuk a termést... Gyerek mellett a két kutyámmal sem tudok annyit törõdni, mint igényelnék, és ha az enyéimmel játszanék valamennyit, rögtön odajön a másik kettõ. Nem is beszélve a négy kutyus (ebbõl három kan) közötti állandó rivalizálásról...
Jó, tudom, nálatok csak egy lenne, de egy 10 év körüli gyerek még nem elég idõs ahhoz, hogy rá lehetne bízni a kutyát. Persze, jó oldala is van, erõsíti bennük a felelõsségérzetet mások iránt, a sétáltatás-etetés rendszerességre szoktatja a gyermeket, stb. De neked mindig ott kell majd lenned velük! Egy gyerek még nem alkalmas arra, hogy felnõtt felügyelete nélkül sétáltassa, etesse az állatot!
Én tényleg nem szeretnélek lebeszélni téged a kutyusról, de azt tartsd szem elõtt, hogy ha a kutyus mellett döntesz biztosan rengeteg örömetek lesz benne, de 10-15 évre vállalsz érte felelõsséget!
Cory: nagyon drukkolok neked!
Norci: boldog szülinapot kívánok!
Márti: én is kíváncsi lettem volna a pocakodra! (Az enyémet észre sem vették a lányok...
) Romola már ivott hársfa-, kamilla- és csipkebogyó-teákat, mézzel is. Szerintem egy éves kor után már lehet, nem?
A talival kapcsolatban annyit szerettem volna még kérdezni, hogy amikor elindultunk, és Balu meg Luca aludtak az elõszobában, Romola jó hangosan rázendített. Nem ébredtek fel az alvó babák?
Méri: nálunk pedig bevált a Sudocrem, más okosságot én sem tudnék javasolni. Ja, dehogynem. Próbálj ki más gyártmányú pelusokat, végsõ esetben térj át textilpelusra. Lehet, hogy ez segíteni fog.
OFF
Bogancsi: maximálisan megértem férjed haragját. De - és most lehet, hogy bunkónak tartasz - számomra is fontosabb volna a baba, mint az új munkahely. Lehet, hogy régóta próbálkoznak a babával, és talán már nem is álmodott a hölgy arról, hogy egyszer összejön.
Azért annyit természetesen meg kellett volna tennie, hogy felhív, és hogy néhány hétig még kisegíti a férjed cégét, ha már október óta vártok rá.
(Ezúton ajánlanám a figyelmetekbe a negyvenes-ötvenes korosztályt: már kisujjukban a szakma, de még rugalmasak; kisgyerek már, unoka még nincs; és mivel õk a legkiszolgáltatottabbak a munkaerõ-piacon, nagyon igyekeznek megfelelni a munkahelyükön. Természetesen ez mindenkinél nem igaz, de sok ilyen tulajdonsággal rendelkezõ titkárnõ létezik szerintem.)
ON
BMárti: utolsó mondatodra: szerintem pénzmosodának.
Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó