Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

cory! Remélem szerencsésen megérkeztél és a tanár is! Drukk a vizsgához!Kép És Balunka boldog névnapot!Kép

Csengének is boldog névnapot!Kép

Márti, Norci: boldog szülinapot!Kép

Remélem más adósságom nincs!Kép

Méri! Rékának is sokáig volt pelenkakiütése, nálunk a fogzással volt összefüggésben. Most van egy nagyon jó krémünk, ami pár nap alatt rendbetette, majd leírom az összetételét.

Nekem is kiújúlt az ekcémám a kezemen!Kép Nagyon kínlódok vele, tiszta idegbeteg vagyok!Kép

Ezt a havat meg ki kérte?KépKépKép

zafi
zafi

Méri, itt a kenõcs:

NATRIUM TETRABORICUM 4.000 G
AQUA DESTILLATA 36.000 G
ZINCUM OXYDATUM 20.000 G
TALCUM 20.000 G
VASELINUM CHOLESTERINATUM /GALENUS/ 120.000 G

Azt még tudnod kell, hogy mi rengeteg kenõcsöt kipróbáltunk, pl. Neogranormon, Sudocrem, Bepanthen és mindenféle gyógyszertári krém, de semmi nem vált be. Ez most igen! Persze ez is minden gyereknél másképp mûködik.

zafi
zafi

Kedves mégegykata!

A síelésrõl szeretnék érdeklõdni. Mi március elsején megyünk. Most lesz elõször, hogy gyerekkel. Tavaly két kicsi volt a társasággal, és fönn a hegyen nem nagyon tudták lekötni magukat. A város meg messze van, mert pályaszállásunk van. Ti mit csináltatok? A szánkózáshoz vittétek a szánkót, vagy béreltétek? Mennyi idõs a kicsit? Az enyém nyolc hónapos. És hol voltatok? Mi Murauba megyünk, már voltunk ott kétszer. És a szánkózáson kívül milyen szabadtéri programotok volt még? És ki vigyázott a babára? Felváltva vagy mindig te? És szerinted hány hónapos kortól lehet már szánkózni? Ádám addigra kilenc hjónapos lesz, és remélhetõleg már tud majd ülni stabilan. Akkor már lehet? És még valami: az autóutat hogy bírta a gyerek? Nem volt neki túl sok az ücsörgés?
Elõre is köszi.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut

Norci, te is február negyedikén születtél? Én is.
Boldog születésnapot!

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut

Sziasztok!

Szila: én csak azért vagyok olyan ritkán, mert nem mükõdik a netünk (vodafon). De azért próbálom követni a hozzászólásokat, hetente egyszer minimum megjelenek. Múlt héten pedig betegek voltunk.

Méri: nekünk is sûrûn volt pelenkakiütésünk az utóbbi idõben. Nekünk a foga miatt. A következõket betartom és azóta nincs piros popsi: kaki után rögtön vizzel lemosom a popsiját, gyakrabban hagyom szabadon a fenekét, hogy szellõzzön, esetleg hajszárítózhatod, nykosolon (azt hiszem ez a neve) gombaelleni krémmel kenegettem, és bármilyen kenõcsöt adsz neki, azt vékonyan kend fel a popsijára, nem szabad vastagon, mert akkor ugyancsak nem szellõzik a popója és újra begombásodhat. Másik, lehet, hogy egy rossz pelenkát fogtál ki a vásárlásnál, a védõnõnk mondta, hogy némelyik hibás és az is okozhat kiütést. (gyártási hiba)

Cory: remélem sikerült a vizsgád! gondoltunk rád!
Balunak talán aranyos kutyás történeteket kellene mesélni, ahol a kutya kedves barátja a kisgyereknek. Hátha így nem rögzül annyira a rossz élmény.
Azt hiszem te ismered zsuzsi74-et (deak zsuzsit), aki a harmadik babájával terhes, tegnap chateltem vele, tegnap töltötte be a 40.hetet, még semmi, eléggé izgult, szólt, hogy drukkoljunk neki, szerinte ma megszülKép

Mégegykata: mi volt a legfontosabb a síelésnél a babának, mit tanácsolsz mit vigyünk feltétlenül magunkkal. Síszemüveget adtatok Istókra? Dorka szeme elég érzékeny, ezért gondoltam erre. Hol voltatok?

Norci azt hiszem neked még nem gratuláltam a szülinapod alkalmából! Isten éltessen sokáig!Kép

Dorkának hetek óta 37,3-37,5 között van a hõmérséklete (levonva -5), persze láza is volt, de az lement utána, de lejjebb nem megy. Na szóval most még mindig 37 feletti a hõmérséklete, ezzel foglalkozzak? Most már nem köhög, kicsit náthás még, elég ez a magasabb hõmérséklethez?

Üdv: zsuzsiék
zsu26

BMárti

Nem bántotta szerencsére, mert azt én nem is hagytam volna. Hát mindkettõnek szerintem fitymaszûkülete van ,mert nem igazán tudom felhúzni a bõrt. És õ azt is mondta, hogy én se nagyon bántsam nekik itthon, csak fürdésnél egy kicsit, hogy amennyire lehet mossam ki nekik, hogy ne telepedjenek le a bacik. Már elmúltak egy évesek, de még nem bántotta õket. Majd legközelebb rákérdezek, mert egészséges rendelésen már hónapok óta nem voltunk , mert mindig valamelyik beteg volt és akkor szokta nekik megnézni.
Amúgy a MÁV kórházban is azt mondta nekem a gyerekorvos, hogy nem kell húzogatni, mert akinek kialakul annak a huzogatás mellett is kialakulhat. Hallgattam is ezért a tesómtól, hogy azok nem értenek hozzá, mert õ minidg huzogatta a kisfiának. Hát én inkább nem bántom nekik.
Te hogy vagy ezzel? És nektek is van szûkület?

Éva
p.éva

BMárti

Nem bántotta szerencsére, mert azt én nem is hagytam volna. Hát mindkettõnek szerintem fitymaszûkülete van ,mert nem igazán tudom felhúzni a bõrt. És õ azt is mondta, hogy én se nagyon bántsam nekik itthon, csak fürdésnél egy kicsit, hogy amennyire lehet mossam ki nekik, hogy ne telepedjenek le a bacik. Már elmúltak egy évesek, de még nem bántotta õket. Majd legközelebb rákérdezek, mert egészséges rendelésen már hónapok óta nem voltunk , mert mindig valamelyik beteg volt és akkor szokta nekik megnézni.
Amúgy a MÁV kórházban is azt mondta nekem a gyerekorvos, hogy nem kell húzogatni, mert akinek kialakul annak a huzogatás mellett is kialakulhat. Hallgattam is ezért a tesómtól, hogy azok nem értenek hozzá, mert õ minidg huzogatta a kisfiának. Hát én inkább nem bántom nekik.
Te hogy vagy ezzel? És nektek is van szûkület?

Éva

Szila!

MOst változott a program nálunk , már nem táncra, hanem valami tornára akarom hordani, RSG-re vagy gyerek aerobicra, mert az oviban azt mondták, hogy nagyon ügyesen tornázik és nagyon hajlékony és hogy el kéne vinni valami tornára, mert olyan ügyesen tornázik, mint egy 6-7éves gyerek. Nem tudsz valami ilyesmit? Vagy valaki nem tud ajánlani valamit nem messze Budakalásztól?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Mégegykata,
bocsi, te véletlenül maradtjál benne a hiányzók közöttKépKép.

Márti,
természetesen nektek rengeteg gyógy: KépKépKépKépKépKépKép

BMárti,
hány centi Lacika lába? Hangának kb. 10,5 cm. Szerintem ez nem olyan nagy.
A védõnõ (kb. 22 éves) nekem is javasolta, hogy bent adjak a gyerekre cipõt. Én mondtam neki, hogy nem tartom jó ötletnek, úgyhogy inkább nem adnék. Szegény erre nem tudott mit mondani.
A corába meg azért nem tudok eljutni a focipályáknál, mert annyira fel van túrva, hogy babakocsival KÉPTELENSÉG Kép arra menni. Tele van az a bizonyosom az ElektroWorld-del, meg a Corával (mert egy befektetõi csoporthoz tartoznak ám) az építkezés miatt. De legfõképp az Önkormányzattal, mert õk adták el a park felét. Kép

Szila
szila

Köszi mindenkinek a tanácsokat (Bepanthent már próbáltuk, az nem jött be - szájpenésze biztos nincs neki, mert az már volt, és elmúlt. Egyébként félreérthetõ voltam nyilván - Kittinek sem popsi piros, hanem punci mellék Kép).

Zafi: bocs, hogy hülye vagyok, de mit kell tenni ezzel az összetétellel? El kell vinni a gyógyszertárba, ott megcsinálják?

Méri
méri

Szia Éva!

Én is úgy tudom, hogy nem kell, sõt, nem szabad bántani. Ez nem igazi fitymaszûkület, hanem a fityma bõre sejtesen letapad a makkhoz, ami újszülött korban természetes, szinte minden kisfiú úgy születik. Az esetek többségében spontán oldódik meg az elsõ életévben. Húzogatni, feszegetni nem szabad, mert ha bereped, hegesedéssel gyógyul, és ettõl alakul ki az igazi fitymaszûkület. Eddig minden szakvélemény egyetért. Le van írva még a kórházban osztogatott babagondozási könyvben is. A második életévben már vitatott a dolog. Van olyan vélemény, hogy ha addig nem oldódik meg, akkor már be kell avatkozni, mert váladék gyûlik (gyûlhet) fel a letapadt bõr alatt, és gyulladást okozhat. Viszont hallottam olyan véleményt is, hogy ha nincs gyulladás, akkor még a második évben is jobb békén hagyni, mert még akkor is megoldódhat spontán.
Nekem ez a kérdés volt az egyik fõ bajom a doktornõnkkel (talán akkor nem olvastál még minket), ugyanis õ 7 hónapos korában úgy megtépte a fiam kukiját, hogy 5 helyen repedt be a bõr, és ebbõl kettõ még vérzett is. Akkor nagyon kiakadtam rá, éreztettem is vele, azóta nem voltunk nála csak most, az egy éves státuszvizsgálaton. Most meg azt mondta, hogy valami orvosi célszerszámmal kellene felfejteni, mert különben berepedhet (!), ami nem jó dolog. Hmm. ha most mondanám neki, hogy az a bajom vele, hogy a multkor berepesztette, szerintem le is tagadná. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szia Szila!

Hát, az jó kérdés, hogy hány centi Lacika lába. Nem nagyon tudnám megmérni. Valaki írta egyszer, hogy ráállítja a gyerekét egy papírlapra, körülrajzolja a lábát, és így vesz cipõt. Ezt is próbáltam, de Lacika megörült a papírnak, ami az elsõ számú fõmániája. Mindent megpróbál mgszerezni és megenni, ami papírból van, nem gyõzöm a kezébõl kicsavarni az újságokat, szalvétákat és papírzsepiket. Amikor papírlapra állítottam, azonnal lecsüccsent és már vette is fel a papírt, hogy megegye. Látszik, hogy éheztetem. Kép
Hosszas próbálgatás után találtam egy szandált, ami pont jó rá. Persze nincs rajta számozás, úgy túl egyszerû lenne. Van egy kis pereme, ezért elég nehéz megmérni, de olyan 12 cm. körül lehet a belseje.
A park ügyében egyetértünk, én is sajnálom, bár nem nagyon ismertem a terepet, de ha végre kitavaszodik, akkor már stálhatnánk arra is nagyokat. Nem tudom, mi a fenének az ElektroWorld, a CORA mûszaki osztálya is pang az érdektelenségtõl.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Csak nagyon röviden, mert bent vagyok még az egyetemen, a lányom meg nem tudom, merre szaladt el éppen Kép (kísérettel)

Szerencsém volt a vizsgán .. a tanár megkérdezte, hogy jó lesz-e a 4-es ... sejthetitek, mit válszoltam Kép Alig emlékeztem valamire, hiába tanultam éjjel (is)... Manó most elég rendesen aludt, én viszont nem nagyon .. vagy izgultam, vagy a hó miatt... Reggel meg alig tudtunk kijönni a házbõl, aztán meg a villamos sem akart jönni, de csak beértünk. Ati tanára viszont még nem, úgyhogy fogalmam sincs, meddig dekkolunk itt...

Norci
BOLDOG SZÜLINAPOT!

Csenge egy névnaposhoz illõen extra-rossz... már szétszedte a fél könyvtárat... majd keresgélhetem, hogymelyik kulcsot honnan vette ki ... Kép

... mindjárt a billentyûzetre borulok, és elalszom ...

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Dzsili: kutya-ügyben csak erõsíteni tudom az aggodalmaidat. Nekünk 2x2=4 kutyánk van. (Ikerház, nincs kerítés, 2 kutya nekünk, 2 nekik.) Szeretem, imádom a kutyákat, de sokszor úgy érzem, ELÉG BELÕLÜK!
Gondold el, amikor tavasztól õszig minden nap úgy kezdõdik, hogy össze kell szedni utánuk a termést... Gyerek mellett a két kutyámmal sem tudok annyit törõdni, mint igényelnék, és ha az enyéimmel játszanék valamennyit, rögtön odajön a másik kettõ. Nem is beszélve a négy kutyus (ebbõl három kan) közötti állandó rivalizálásról...
Jó, tudom, nálatok csak egy lenne, de egy 10 év körüli gyerek még nem elég idõs ahhoz, hogy rá lehetne bízni a kutyát. Persze, jó oldala is van, erõsíti bennük a felelõsségérzetet mások iránt, a sétáltatás-etetés rendszerességre szoktatja a gyermeket, stb. De neked mindig ott kell majd lenned velük! Egy gyerek még nem alkalmas arra, hogy felnõtt felügyelete nélkül sétáltassa, etesse az állatot!
Én tényleg nem szeretnélek lebeszélni téged a kutyusról, de azt tartsd szem elõtt, hogy ha a kutyus mellett döntesz biztosan rengeteg örömetek lesz benne, de 10-15 évre vállalsz érte felelõsséget!

Cory: nagyon drukkolok neked!

Norci: boldog szülinapot kívánok! Kép

Márti: én is kíváncsi lettem volna a pocakodra! (Az enyémet észre sem vették a lányok... Kép ) Romola már ivott hársfa-, kamilla- és csipkebogyó-teákat, mézzel is. Szerintem egy éves kor után már lehet, nem?

A talival kapcsolatban annyit szerettem volna még kérdezni, hogy amikor elindultunk, és Balu meg Luca aludtak az elõszobában, Romola jó hangosan rázendített. Nem ébredtek fel az alvó babák?

Méri: nálunk pedig bevált a Sudocrem, más okosságot én sem tudnék javasolni. Ja, dehogynem. Próbálj ki más gyártmányú pelusokat, végsõ esetben térj át textilpelusra. Lehet, hogy ez segíteni fog.

OFF
Bogancsi: maximálisan megértem férjed haragját. De - és most lehet, hogy bunkónak tartasz - számomra is fontosabb volna a baba, mint az új munkahely. Lehet, hogy régóta próbálkoznak a babával, és talán már nem is álmodott a hölgy arról, hogy egyszer összejön.
Azért annyit természetesen meg kellett volna tennie, hogy felhív, és hogy néhány hétig még kisegíti a férjed cégét, ha már október óta vártok rá.
(Ezúton ajánlanám a figyelmetekbe a negyvenes-ötvenes korosztályt: már kisujjukban a szakma, de még rugalmasak; kisgyerek már, unoka még nincs; és mivel õk a legkiszolgáltatottabbak a munkaerõ-piacon, nagyon igyekeznek megfelelni a munkahelyükön. Természetesen ez mindenkinél nem igaz, de sok ilyen tulajdonsággal rendelkezõ titkárnõ létezik szerintem.)
ON

BMárti: utolsó mondatodra: szerintem pénzmosodának.

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Éva,BMártiKépAz én fiamnak is van szûkülete - sajnosKépEgy éves korig nem kellett vele semmit csinálni,legfeljebb reménykedni,hogy magától oldódik.De az egy éves vizsgálaton kiderült,hogy nincs szerencsénk,valószínûleg fel kell majd rántani szegénykémnek.A doktornõ szerint ez ráér majd akkor,ha lekerül a pelenka,addig viszont érdemes rendszeresen,nem durván,de határozottan mozgatni minden fürdésnél.A családunkban lévõ mindkét kisfiúnak volt hasonló problémája,és a hallottak alapján kifejezetten nyomaszt ez a gond.Amennyire tudom nem lesz leányálom a "felrántás",és rendszerint néhányszor ismételni is kell.

krisztinke
krisztinke

Sziasztok!

4-est kaptam! KépKép Mindenkitõl köszi a drukkot Kép Nagyon égtem, de a tanár egy angyal!

Rebi: gratula! KépKép

Márti: jobbulást!!!

Balu és a napirend: teljesen mindegy, hol vagyunk. Sõt, azt tapasztaltam nyáron, hogyha mászkáltunk, akkor sokkal kiszámíthatóbb volt, mint itthon ülve. Tény, hogy õ simán alszik a babakocsiban akár órákat is (tegnap a talin rekordot döntött a 3,5 órás alvásával Kép).

BMárti: a doktornõnek üzenem, hogy aludjon õ cipõben Kép

Zsu: én minden nap nézem miatta a Friss Kismamákat Kép Hol chat-eltetek?
Tartós hõemelkedéssel én dokihoz mennék, azért az nem normális állapot, és megterheli a szervezetét.

Laura: Balu is meg Luca is elég jól alszik Kép Balu 5-kor ébredt Kép

A hó miatt a fickóm itthon maradt, úgyhogy ha megebédeltem, bedõlök az ágyba, és megpróbálom behozni a lemaradásom.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

A kisebbek közül Helena és Peti,
a "nagyobbak közül " pedig Márti, Norci, Adrienn
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Kép

Balu, Csenge, boldog névnapot!

Cory!
Gratula!KépKépKépKépKép

Norci!
A védõnénink mindig bejelentkezni, ha jön látogatóba(ez így is illikKép). Mellesleg megjegyzem utoljára 6 hetesen látta Zsanit itthon...

Méri!
Régebben nálunk is borzalmasan nézett ki Zsani popsija, pedig mi is kipróbáltuk az általad felsoroltakat, de a Sudochermtõl sem javult.Kép Végül UNGUENTUM 7 vált be (közismertebb nevén 7-es kenõcs). Azóta semmi gondunk a popsival.Kép

Cipõ:
A múltkor én írtam a "papírra állítom..." dolgot, de mi csak a láb elejét és végét jelöljük meg, mivel Zsani csikis a körberajzolásnál.Kép

Ma éjjel Zsani többször is keservesen felsírt.Kép Hamar rájöttem, hogy fáj a torka és alig tudott nyelni.Kép Remélem nem betegszik meg, mert holnap szurira kellene menni.

Szilvi
sztigris

Krisztinke

Nekem az egyik barátnõm kisfiának "megcsinálták" a kukiját és azt mondta, hogy egyáltalán nem volt nagy dolog, csak egy picit sírt, de aztán minden rendben volt. Na de õ már két éves is elmúlt, úgyhogy még remélem, addig csak feljön nekik, mert pár hónapja még feljött,most meg már nem. Azt mondják, hogy csak azt a kis hártyát tépik fel és az nem fájdalmas, csak ijesztõ a kicsiknek. HÁt könnyen írom, mert az én fiaimmal még nem csináltak ilyet.

Szila

Én egy házban lakom azzal a fiatal védõnõvel Áginak hívják azt hiszem, rövid barna hajú. Még nem jött fel hozzánk egyszer sem , kiváncsi vagyok milyen "jó" tanácsokkal fog ellátni. Pont azt beszéltük a férjemmel, hogy ennyi erõvel akár én is lehetnék védõnõ, lehet, hogy három gyerek után még tapasztaltabb is vagyok valamivel.
Én sosem adtam a kislányomra és a fiúkra se cipõt itthonra. Én úgy hallottam, hogy a mezitlábaskodás sokkal egészségesebb. Nyáron még az utcán is mindig mezítláb járt a kislányom és semmi baja. Én is hallgatom mindig anyósomtól, hogy kiscipõ kell rájuk itthonra, hogy ne fázzanak fel,de hiába adom rájuk egy perc múlva leveszik úgyis.
Kiváncsiságból én is lemértem a fiúk lábát: Zolikának 12cm, Ádámnak 11,5cm.
Nekünk van egy csomó cipõnk, mert tavaly nyár végén a fóti Corában nagyon jó betétes cipõket vettem a fiúknak 900ft-ért, amik itt a kalásziban 5000ft körül voltak rendes áron. Lassan már elõ is vehetem azokat.
Már megint betegek a fiúk. Taknyosak, köhögnek, fáj a fülük. VEttem nekik azt az Ilcsi néni féle fülcsi fülcseppet ,amik kövirózsakivonatból van és érzéstelenítõt is tartalmaz. Elég jó.

Megyek, mert lassan szülõire kell mennem az oviban.

Éva
p.éva

Cipõ:
Mi Sárámmal jártunk tornázni, ahol azt mondták, azért kell ferde sarkú cipõt hordania - lehetõleg otthon is - mert különben X lába lesz, a lúdtalpa pedig akkora, hogy gágogni fog. Ez együtt jár állítólag a hipotóniával. A belsõ emelõs cipõk pedig tényleg azért nem jók, mert a még kialakulatlan lábboltozat izmai ellustulnak és nem alakulnak ki megfelelõen. (Arról nem is beszélve, hogy mostanában a Siestában egyre több a mûbõr, ill. mûbõr béléses cipõ!!!) Amennyiben a lurkónak nincs izomtónus problémája, szerintem elhanyagolható kérdés, hogy megfelelõ cipõben, vagy mezítláb van-e otthon. Én is azt tanultam Anyáinktól, hogy a mezítlábaskodásnál nincs jobb. Ráadásul úgy jobban is szellõzik a láb. Sárának bizony sokszor beizzad a lába. Szegénykémnek tényleg kicsit ikszül, de próbálkozom. Ha ortopéd orvos ajánlja, hogy ferde sarkú cipõt hordjatok, ajánlom a Dózsa Gy. úti Elit cipõbolt melletti rendelõt, ott féláron felírnak Elit, Dr. Leo, stb. cipõt. Egy gond van, 3 hetet kell rá várni, mert kézzel gyártják, pontosan lábra szabják. De mire megjön, lehet, hogy kinövi a gyerek. Kép
A körberajzolás nálunk nem jött be! Figyeljetek a gyerek rüsztjére! Sára nem tud minden cipõt hordani, mert nagyon magas rüsztje van! Egy csomó cipõ nem jött fel a lábára, már a 18-asok közül sem!

Lányok!
Máténak néha nagyon büdös szájszaga van! Ez mitõl lehet, nem tudjátok, mit tudok tenni ellene?

Köszi
Solya
solya

Sziasztok!

Köszönöm szépen a szülinapi jókívánságokat Kép Kép Kép
Vityától kaptam egy szép pulcsit, marcipánt és egy csokor vörös rózsát, ja és reggel mutatta Vilinek, hogy kell meghúzni a fülemet Kép , de neki a hajam jobban tetszett Kép nekem kevésbé Kép, pedig apának mindig a fülét húzza.

Adrienn!
Igen! Neked is boldog szülinapot!

Napirend, hát nálunk reménykedem, hogy a mászással megint lesz. Általában beáll, de sokszor felborul, pl. amikor napi kétszer fél órát alszik Vili aztán meg éjjel 12 órára kidõl (persze olyankor is kel közben sokszor), de ez nem jó, mert akkor az egy alvás kevés kettõ sok efekt van nálunk is, ami nagyon nem jó, mert azt nem bírom ki, akkor elviselhetetlenül nyügõs. Szóval a kaja és az éjszakák rendezése miatt is olyan jó lenne. No ne aggódjatok, azért megyek én még talizni.

Solya!
Szájszag: nem lehet, hogy kevés folyadékot iszik? Amúgy Vilinek is néha olyan a lehelete, mint az anyatejes kaki, nem hinném, hogy ez gond lenne.

Henke! Rebi!
Csenge most épp miért volt csúcs a talin?

Cory! REbi!
Ügyik vagytok, gratula Kép

Cory!
Lehet veszek egy olyan babakocsit, hátha az bejön Vilinke. Igaz mostanában az erkélyen õ is aludt jó sokat az övében.

Borcsa!
Hogy vagytok?

Aki válaszolt a hozzátáplálás topicba annak itt is köszi. Akinek mailt írtam és arra válaszolt azt is.

Méri!
Minél gyakrabban jössz, anál kevésbé fogod magad kívülállónak érezni. Gyere!

Norci
norci

anál=annál

Norci
norci

Norci!
Biztos, hogy keveset iszik. Mindkettõ. Kép De nem tudok többet beléjük nyomni! A hasukon a bõr állandóan redõzik.Kép
Sajna.
Köszi
Solya
solya

Sziasztok!
Norci, Adrienn! Boldog szülinapot! KépKép
Kép
Luca ma a havat utánozza: egész nap potyog Kép
Viszont két óriási lépést tettünk a nagylányság felé: van etetõszéke, és elkészült a kiságya. Csak valami ébresztõszerkezet van a matracéba építve Kép, mert ahogy Lucát beleteszem, felharsan az "EEEEEEEEEEEEE".
Amúgy lábalunk kifelé a náthából, ha folytatódik a javuló tendencia csütörtökön Ligázunk.

Cory, Rebi! Gratula a vizsgához! No és a gyerkõcöknek boldog névnapot!
Kép
Hogy Balu újból összebarátkozhassióon velük!!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Rebi! Cory!
Gratula a sikeres vizsgakhoz! KépKépKépKép

Adrienn! Marti! Norci!
Boldog Szuletesnapot!!!!

Csenge, Balu!
Boldog nevnapot!

Andysj
andysj

Sziasztok!

Méri! Igen, de ha elõtte felíratod dokival, akkor csak 81 Ft. Kép

Laura! Én azért ám szemléltem a pocidat suttyomban!Kép Balu és Luca még Réka mûsorára sem ébredt fel, pedig nagyon izgultam!Kép

Cory, Rebi! Gratula nektek! Kép

Szerintetek hagyhatom Rékát éjszakára egyedül nagyágyon aludni? Nem tud még lemászni és éppen csak egy kevéske hely van, ahol leeshet. Egyszerûen nem tudtam a kiságyába tenni, ahogy Borcsa is írta, ébresztõ van benne.Kép Viszont a nagyágyon simán elaludt.

zafi
zafi

Sziasztok!

Képzeljétek, a szomszéd bácsi tegnap egész nap lesett minket, de nem látott, úgyhogy mikor ma Balu az apjával kijött elém a lifthez, elkapta Balut, és felköszöntötte Kép

Délután aludtam egy jót, és Balupuszira ébredtem Kép

Norci: Balu az elõzõ babakocsijában is nagyokat aludt. Õ egy ilyen gyerek Kép Ha nyugit akarok/akartam, csak lemegyek fél órát sétálni a megfelelõ idõben, majd feljövök, és alszik még vagy 2 órát Kép

Zafi: szerintem maradhat Kép

cory

cory
Budapest

Zafi! Ha az ágyon hagyod Rékát, talán tegyél valami puhát oda, ahova esetleg leeshet. Én nagyon félek Romola leeséseitõl!

Laura
p_laura

Sziasztok!

Cory, Rebi: gratulálok a sikeres vizsgákhoz, csak így tovább!!!!

Cory: de jó neked, Dorka úgy várja a sétát, de nem azért, hogy aludjon, hanem, hogy mindent jól megvizsgáljon, kb. mióta tud ülni, nem hajlandó babakocsiban aludni, csak nézelõdni! Zsuzsival hotmailen keresztül chateltünk.

Ma nagyot szánkóztunk, féltem, hogy felmegy a láza, de erre meg szépen végre normális lett a hõmérséklete. Mondták nekem, hogy pár celsius fokot emelkedhet a hõje, ha nem iszik eleget, ma tényleg sokkal többet ivottKép Szóval meggyógyultunk, na lekopogom gyorsan...

cipõ: mi otthon Dr.Leo-s szandált használunk, mert nagyon hideg a padló és a kisasszony ráadásul cipõmániás, egy pár a lábán és még egy pár a kezében, így járkál. Azóta sokkal jobban jár és a lába is szép egyenes. Még csizmában is jár már egyedül, pedig kicsit nagy rá, de úgy látszik jól tartja a lábát. Nyáron persze én is mezitláb fogom járatni, de hol van még a nyár Kép ?

OFF.Fõzés: képzeljétek mostanában semmi sem sikerül, nagyon béna lettem és még kedvem sincs hozzá. Ma végre rájöttem, hogy agglegényesen tudok csak fõzni, azaz csak egy pohár vörösbor mellettKép Cory ajánlom neked!!!! Nagyon finom brassói aprópecsenyét csináltam a kétbalkezes szakácskönyvbõl!Kép

bogancsi: Tomi szemölcseit nem lehetne valami más eszközzel kiírtani, azért ez már brutális, most minden egyes új szemölcsöt leégetnek??? Nincs valami tisztítókúra?

Jó éjt!
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
Csak par sor, amig Dani egyedul jatszik...

Bogancsi! Nagyon sajnalom Tomit a visszatero szemolcsok miatt. Azt hiszem lemaradtam... azota megint voltatok vagy mostanaban mentek? Mit mondtak, ezek allandoan visszanohetnek? Meddig?

Zsuzsi! Ti mikor utaztok szankozni/forraltborozni? (vagy lehet hogy mar vissza is jottetek....?)

BMarti! Mizujs az ejszakakkal? Hogy alszik Lacika? Kiprobaltatok az "aludj jol" modszert?
Tetszett a cipos eset, marmint, hogy okolbe szoritja a labat. Kép

Marti! Korabban kerdezted, ki probalta ki a kremeket. En kiprobaltam a majkremet; csirkemajbol. Nekem nagyon izlett. Daninak is fogok csinalni.
Ha lesz idod leirnad meg a huskrem receptjet? (ha jol emlekszem, Te irtad, hogy olyat is tudsz... Kép

Laura! Gondolkodtatok mar fiu neven? Mikor mesz megint UH-ra, hogy valoban ott van-e a csomag? Kép

Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!

Van új kép a profilomban Kép

Zsuzsi: nem szeretem a bort Kép

cory

cory
Budapest

Szia Danimama!

Február 16-án indulunk 5 napra, lehet, hogy lemegyünk Velencébe is, ha szép lesz az idõ. Nagyon izgulunk.

Ti hogy vagytok? Magatokról semmit sem írtál.Kép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek! Képzeljétek, Tomi még mindig alszik!!! Az elõbb bementem hozzá, és békésen szuszog, annyira édes!!!

Rebi, cory: GRATULÁLOK a vizsgáitokhoz!!! Nem semmi, baba mellett ilyen jól tanulni!!!

Laura: Bocs, hogy a talin nem vettem jobban szemügyre a pocidat! Kép De olyan karcsú vagy, hogy csak akkor lehet észrevenni, ha az ember tudja vagy figyeli Kép
A titkárnõvel kapcsolatban: a gond csak az volt a hölggyel, hogy a bemutatkozó beszélgetésen bizonygatta, hogy õk ugan már nem akarnak babát semmiképpen, 1 már van, az elég. No, sebaj.

cory: kedves lehet az a szomszéd bácsi!

Zsuzsi: szerencsére azért nem leégették, hanem kikanalazták a szemölcsöket.

Danimama: amíg ki nem fejlõdik az immunrendszere - kb. 2 éves korára -, addig elõfordulhat, hogy sokszor visszajönnek. Kép Vannak rá kenõcsök, de több orvos szerint sem érnek semmit.

Ha végre Kép felébred Tomi, akkor összekészülõdünk és elindulunk a telki baba-mama-klubba. Milyen kár, hogy Ti nem lesztek itt Kép
Különben fogalmam sincs, hogy értek be a gyerekek Pestre, az utak nincsenek takarítva, most is esik a hó. Kép UNOM!!!
Drukkoljatok Julinak, ma van kémia versenye!

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Bogancsi!
Én is azt fogom mondani, hogy nem akarok több gyereket, pedig igen... Különben lehet, hogy fel se vennének! Kép Viszont ha közben teherbe esnék, azért szólnék, hogy bocsi, keressetek valaki mást. Mert ez a pofátlanság! Kép
A szemölcsökre próbáltátok már azokat a kenõcsöket? Lehet, hogy pont nálatok válik be! Kép

Zafi!
Szerintem is maradhat! Párnázd ki! Legyél a közelében! Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Laura! Pénzmosás?! Hogy te milyen rosszhiszemû vagy! Kép

Krisztinke! Én több helyen is olvastam, hogy ez a letapadás magától is oldódhat még. Reménykedjünk! Kép Egyénbként a békási topikban nemrég írta egy fiús anyuka, hogy nekik a Jánosban csinálták, és nem volt nagy kaland. Én mostmár tuti, hogy nem engedek hozzányúlni csak profit.

Cory! Gartulálok a viszgádhoz! A doktornõnek meg átadom az üzeneted! Kép

Éva! A védõnõséghez fõiskolai végzettség kell, és döbbenet, amiket tanítanak nekik! Emlékszem, amikor a nõvérem magolta pl. a koponyacsont részeinek nevét latinul. Kép Az se normális, aki ezt kitalálta. Minek? Inkább a szopi témában lennének egy kicsit jobban képben. Jellemzõ, hogy az én védõnõvérem három fia közül egyik se szopott már 3 hónapos korában, de még nekem is nyomult azzal, hogy teáztatni pedig kell, és Lacika 6 hetes korában pótlást akart neki adatni a szigorúan 20 perc szopi után. Amikor terhesen elkísért, hogy segít bevásárolni a babának, az elsõ, amit megvetetett velem, az 2 cumisüveg volt. Azóta is ott lapítanak a dobozukban. Kép

Danimama! Nálunk úgy tûnik, elég volt fenyegetõzni az "aludj jól"-lal. Egyik nap megbeszéltük Lacival, hogy a következõ hét hétfõtõl elkezdjük. (Azért csak akkortól, mert hétvégén elutaztunk.) Lacika még aznap éjjel elkezdte a jól alvást. Kép Azóta több teljesen végigaludt éjszakát is produkált, és a többin se volt sok cirkusz. Bár most az elmúlt 2 éjszakánk rosszabb volt az elõzõeknél, de lehet, hogy a frontot, vagy a mi feszültségünket érzi. Nem tudom. Sajnos elég sok a zûr mostanában Laci munkahelyén, alig van itthon, amikor végre hazajön, akkor meg olyan ideges, hogy szólni se lehet hozzá. Kép Már ott tartunk, hogy Lacika, aki régebben lelkes kiskutyaként ügetett az Apja elé, amint a kulcs zörrenését meghallotta, most elhúzódik, ha hazajön az Apja, és tiltakozik, ha felveszi. Kép Nagyon elegem van. Kép Megkaptam a leveledet, köszi, remélem, hogy ma már lesz idõm válaszolni is.

Zsuzsi! Kétbalkezes szakácskönyv? Hát az meg mi? Én is akarok olyat!!! Kép

Szilvi! Én már ráállítani se tudtam a gyerkõcöt a papírra, azonnal "elpuhultak" a lábai, mint egy rongybabának, és nem volt hajlandó állni egy pillanatig se, hiszen úgy nem szerezhette meg a papírt! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

A tegnapi nap poénja: este Andris fürdette Barnit. Megcsinálta a fürdõvizet, bevitte a szobába, letette a kádat a földre, és amíg elfordult, hogy lekapcsolja a fürdõszobában a villanyt, Barni beült RUHÁSTUL a fürdõkádba! Volt rajta pelenka, harisnya, body, ing... Kár, hogy nem láttam, de lefényképezte!!!

Rebi, Cory! Gratulálok!!! Ügyesek vagytok!!! Én még mindig nem tudom az enyémet, végül nem mentem be tegnap megnézni... De már beletörõdtem, hogy nincs meg, nagyon szõröznek hülyeségeken.

Andi! Mi volt tegnap? Andris a lelkemre kötötte, hogy hívjalak fel Kép Jó volt a tánc, már nem akarok meghalni utána, de ez a lépés nagyon rafkós...

Norci, Adrienn! Nektek is boldog születésnapot!
Norci! Csenge elég intenzíven udvarolt Bálintnak, õ pedig csak tûrte...

Zafi! Barni hónapok óta úgy alszik, hogy bemegyek vele a nagyágyra, cicin elalszik, két párnát melléteszek, és kisettenkedek a szobából... Azóta egyszer sem esett le.

Megyek, ágyat kellene húzni, meg vasalni... Úgy kimennék szánkózni, de a zuhogó havat Barnika sem kedveli.
Pedig én már azt hittem, hogy itt a tavasz, én balga, nárciszokról és jácintokról álmodoztam.

Sziasztok, elküldöm végre, két órája írom...

Puszi,
Henke
gesztenye

BMárti

Én nem akarok védõnõ lenni, csak úgy mondtuk a férjemmel, hogy akkor akár még én is többet tudhatok nála a tapasztalataimnak köszönhetõen. Különben most megyek fõiskolára márciusig kell beadnom a jelentkezési lapot. Az államigazgatásira szeretnék járni, a férjem is oda jár most és így tudna nekem segíteni. Sokan le akarnak beszélni róla, de amíg gyesen vagyok a fiúkkal addig ingyen van a suli. és most januártól az ikrekkel iskolás korukig maradhatok gyesen, így simán elvégezném addig a sulit. Azért nem mindegy, mert egy fél év 120ezer ft, + a könyvek, így meg minden ingyen lenne. Csak sikerüljön a felvételim!

Azért én is nagyon mérges vagyok a védõnõkre, hogy állandóan a pótlással jönnek. Egy csomó anyukának szerintem éppen ezért apad el a teje, mert adnak pótlást, aztán már nem akar szopni a gyerek és lassan elapad a tej.
Én sose adtam egyik gyerekemnek sem pótlást.

Éva
p.éva

Éva!
Miért lehet ikrekkel iskolás korukig GYES-en lenni? Bocs, nem vagyok járatos az otthoni napi politikában! De nem értem, hogy mi a különbség egy ikerpár és két hasonló korú gyermek között? Miért nem kell az ikreknek oviba járni? Vagy úgy is otthon maradhatsz, esetleg félállásban? Ez túl bonyolult nekem!

Solya
solya

Halika!
Képzeljétek, most tudtam meg, hogy az én dokim az, aki úgy elcseszett egy gátmetszést (telefonált közben), hogy országos hírû ügy lett belõle (szegedi). Pedig én bírtam, és nála akartam szülni a következõ babát is! Szerintetek most mit csináljak?

Méri
méri

Sziasztok!

Elkezdtem felrakni a talis képeket .. idõrendben visszafelé ... A most hétfõi már fent is van Kép az Ismerjük meg egymást: Madárházas tali 2003.02.03. topikban

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Henke
Azt a képet kérjük majd a profilba! KépKépKépKépKép

R.

rebi

Méri: lehet, hogy túlzottan optimista vagyok, de szegény/hülye doki (a jelzõ szabadon választott Kép ) szerintem az elkövetkezendõ idõkben nem engedheti meg magának, hogy hibázzon. Talán.

Laura
p_laura

Sziasztok!

Cory, Rebi! Gratula a vizsgához!Kép

Rebi! Már megnéztem! Zsivány-kommandó...Kép

Henke! Barni biztos a ruháját is ki szerette volna mosni, tudja, hogy szegény anyukájának mennyi a dolga...Kép
Nálunk a lányok nem fürödtek, viszont mindkettõ aludt, mire hazaértem. Alig tudtak feljönni, akkora itt a hó. Andrásodnak üzenem, hogy jó volt, pénteken majd mesélek.Kép (Vagy holnap, ha jöttök. Tényleg, jöttök? Ha igen, talizhatunk 9-kor az Örsön, vagy beugorhatunk értetek oviba menet.) A lépést meg tessék gyakorolni, én már bal lábbal is tudom, bibibííí.Kép

Cory! Milyen aranyos a szomszéd bácsi!Kép És a kedvenc szomszéd nénim?

Megyek, ideje fõzni valamit. Henke! Vasalni jöhetsz hozzám is, lenne mit...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Rebi!
Megnéztem a képeket nagyon jókKép Remélem a következõ talira mi is beugrunk majd.

Ma sem megyünk szurira, mivel Zsani betegeskedik. Igazából nem tudjuk, hogy mi van vele. A barátnõméknék voltunk, ahol van egy szobacica, akit imád Zsani. Másnap mindig elkezd folyni az orra, ha náluk voltunk. Lehet, hogy allergiás a cicára?

Szilvi
sztigris

Cory!
Gratula a vizsgához!
Kérdezted, hogy mit kapott Helena. Már leírtam korábban, de ezt mégegyszer leírom.
Szóval kapott tõlünk xylofont, a sógónõmtõl nyuszis mamuszt, kutyabábot. Ezeknek mind örült, de az anyósoméktól kapott kacsa-vizimalom a csúcs. Ez egy csempére öntapadós koronggal felszerelhetõ kacsa, aminek a kalapjába kell önteni a vizet és a hasában levõ kis malom forog a csõrén kiömlõ víztõl. Helena el van ragadtatva tõle. Azóta nem hajlandó leülni a kádban, állandóan ennek magyaráz. Még nem fogta fel, hogy a kispohárból a vizet bele kell önteni a kacsa kalapjába, de mindig belerakja a poharat a kalapba. Szóval nagyon tetszik neki. A Corában vette az anyósom 2000 valamennyiért.
Menta
menta

Solya

Azt nem tudom, hogy miért pont iskolás korukig maradhatunk itthon velük gyesen, de õk is fognak oviba járni és majd keresek valami 4órás állást mellette. Szerintem így akarják kompenzálni, hogy eddig két-három gyerekre szimpla pénzt adtak. Nekem három gyerekem van és a kislányom most töltötte a harmadik életévét és egy évig a három gyerekre egy pénzt kaptam. Most is egy pénzt kapok még, mert gyeden vagyok és a gyedet nem adják duplán, hiába van két gyerek, és a gyedem jobb ,mint a dupla gyes lenne.
Nagyon nagy munkájába van ez egy ikres anyukának, aki évekig nyúzta a kormányokat, hogy adjanak dupla gyest. Az elõzõ kormány elutasította, de a mostani végre elfogadta, aminek nagyon örülünk.

Éva
p.éva

Köszönöm a jókívánságokat! Nagyon szeretnék én is ilyen képeket beszúrni néha. De nem megy. Hogyan kell?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut

Dzsili!
El is felejtettem írni, hogy nagyon drukkolok nektek a házhoz! Ennyi gyerkõccel már tényleg megérdemlitek! Legyetek nagyon-nagyon boldogok ott!
Ja! Nekem 10 és fél éves koromtól volt kutyám és mindig elláttam. Neki köszönhetem azt is, hogy orvos lettem. Kép
Viszont nekem ám elõtte is voltak állataim és mindig elláttam õket.
Végülis az sem baj, ha majd csak késõbb lesz kutyusotok. De egy házõrzõ sosem árt.
Menta
menta

fent van a 01/20, és a 01/27 is .. Kép

rebi

Sziasztok!

Néezm az RTL Klub Delelõ címû mûsorát, hát baba-mama téma van! Az "A doktornõ könyve" címû új könyv szerzõjével beszélgetnek. A szigorú külsejû írónõ magasztalja könyvét, hogy az újszülöttõl a 12 éves korig terjedõ korosztály szüleinek szóló mindenttudó, leírja benne, hogy hogyan KELL fejlõdniük a gyerekeknek. Hurrá, mert mostmár nem kell minden témában más könyvhöz kapni, mi anyukák megnyugodhatunk, kezünkben az õ könyvével hátradõlhetünk, és ezentúl mindet tudni fogunk, minden a gyermekeinkkel kapcsolatos kérdésre választ kapunk. PaDöDö Györgyi (?) feszegeti a kérdést, hogy azért ilyen könyv van már néhány, õ emlékszik, hogy a Dr. Spock könyvrõl is ilyeneket mondtak. A Szerzõnõ erre kifejti, hogy Dr. Spock könyve ugye eléggé elavult, bár igaz, kiadták felújítva, de akkor is amerikai. Nem a hazai táplálkozási szokásokra épül, nem az itthoni elõfordulási gyakorisággal és néven emlegeti a gyerekbetegségeket, stb. Már majdnem kedvet kaptam, mikor jó érzékkel belekérdezett Györgyi, hogy mit gondol pl. az együttalvásról. Mire az Írónõ közölte, hogy az is pl. egy amerikai baromság (nem így fogalmazott, de ez érzõdött belõle), szín üzlet, azért találták ki, hogy új és nagyobb franciaágyakat lehessen eladni! Márpedig ez káros és veszélyes is. A kicsi csecsemõknél egyenesen életveszélyes, de a nagyobbak fejlõdédére is károsan hat. Ugyanis nekik szükségük van egy saját zugra, nem ám fészekmelegre, hanem jó kis egyedüllétre. Ráadásul a szülõk házasságát is TUTIRA tönkreteszi a gyermek jelenléte az ágyukban, és SOHA nem fogják tudni kirakni a családi ágyba szoktatott gyereket. Menta! Figyelsz?! Helena az elsõ randiját is köztetek fogja lebonyolítani, ha nagylány lesz, a saját párját és gyermekét is közétek fogja vinni, így aztán egyre távolabb kerülsz Életed Párjától, úgy készülj. Kép
Szóval hajrá lányok, ha meg akarjátok csípni a tutit, talán kapható még a könyv! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Helyesbítek, a mû címe: "A doktor néni könyve"

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Képzeljétek, Hanga ma belépett a "veszélyes dolgokat is tudok már" táborba. Felmászott a kanapéra (nem is hallottam), aztán rögtön utána az asztalra is. Ezt (mármint az asztalramászást) ezután többször is megismételte, és hangot adott nemtetszésének, amikor leszedtem az asztalrólKép.

Most tök álmos, de nem akar aludni; tegnap du. 2,5 órát aludt (nem szokott egyébként, csak max. 1,5 órát) és este persze ment a cirkusz, hogy nem akar lefeküdni.Kép Én gyõztemKép!.

jajaj,, BMárti, én lekéstem a könyvrõlKép! A Végre alaludt a gyereket melyik könyvesboltban vetted? Van ott még belõle?

Szilvi,
Zsaninak gyógyok: KépKép. A bõre helyrejött? Kaptam egy receptet a dokinéninktõl, de olyan olvashatatlan, hogy nem tudom leírni, ha esetleg szükség van még rá, akkor küldj egy címet és megpróbálom elküldeni postán a receptet.
Megmértem megint Hanga lábát: 11-11,5 cm körül van. Apa jól elmérte.

A talis fotók nagyon jók! Cory, hogy Balu mekkorát nõttKép! És a többiek isKép.

Szila
Szila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?