Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A téliektől vagyok, azért írok nektek, mert úgy alakult, hogy a babócám nem szopik, viszont lefejt anyatejet adok neki. Viszont az állandó fejéssel jelentős túltermelésben vagyok, mostanra egyrészt tele lett a fagyasztó, másrészt elértünk egy olyan mennyiséget, amit szerintem nincs értelme tovább növelni...
Lényeg a lényeg, ha valamelyikőtöknek esetleg pótolnia kell, és ezt szívesebben tenné tejcivel, mint tápival, lenne (egyelőre) 1 liter odaadandó tejem... Februári.
Tudom, furcsa felajánlás, de ez van..

KépKép

KépKép
winnie27

Ági, megelőztél, én is pont ezt akartam írni: megszületett Emma!! Gratula és puszi!!!

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Tudtam, hogy van értelme a hajnali kelésnek!!!!!!! Gratulálok nektek Barbi!!!!!! Éljen Emma baba és anyukája!!!!!

kami, tényleg, mekkora ez az Áron!! :lol:

deako, el vagy veszve!!!

Móni, hogy vagy? Hátha téged is megijeszt valamivel a dokid. :lol: :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Jóreggelt! :)

Engem mindenki bőven beelőzött, mert le volt némítva a telefonom és csak ma reggel láttam az sms-t!!!

Barbi!
Itt is nagy-nagy gratula nektek! Sok-sok tejcsit és stílusosan fájdalommentes szopit kívánok!!!!

Hogy aludtatok?

Ágiboldi?
Légzésfigyelő?

Sági!
Rég írtál! Mi újság veletek? Hogy vagytok? Te írtad, hogy van valami cseresznyemagos párnátok és hogy azzal melegítitek Peti pociját vagy hátát. Honnan vettétek?

Kami!
Már nagyon jó, ha Áron így nézeget és játszadozik. Ezt már én is várom!
:D

Timi
Kép Kép
timocska

jo reggelt.

Hat a mi ejszakank nem volt a legnyugodtabb - meg jo, hogy vettem Infacolt :D 2 orakat aludtunk, ez meg OK is volt, csak az volt a baj, hogy mindig uvoltesre ebredtem... most bezzeg nagy az idill, Aron jatszik a zsiraffal es kiabal neki, mintha ataludta volna az egesz ejszakat... kesz ez a kolyok...

Tegnap beszeltem Barbival, NAGGYON GYORS, gyonyoru szules volt. Semmi meginditas, semmi beavatkozas, kis gatmetszes, minden, ahogy a nagykonyvben meg van irva, rekordido alatt. De a reszleteket majd o. GRATULA, BARBI, WELCOME, EMMA!

Verzik az orrom...
kami

Sziasztok!

Barbi,
Gratulálok a szuper gyors szüléshez! Szép nagy babó lett Emma :D

Hát lányok a takarítás sem hozta meg a kedvet Gergőnek. Ma megyek dokihoz és ctg-re, kíváncsi leszek mit mond.

Móni

Kép
móni23

Barbi!
Gratulálok! Hát ez tényleg mint a nagykönyveben.
Ráadásul majdnem pontosan időre és mennyire gyorsan!!!!
Hát ez szuper. Két órát vagy hármat vajúdott kórházban ezek szerint?

Elfogadnék egy ilyen szülést. :D :D :D

Móni és társaim- sztem ne agyaljunk ezen a mikoron, látod, milyen ügyes volt Emma is, neked sincs már sok hátra- egy-két nap.

Timi- Lillácska kis hamvas még mindig!
Kami- Áron frizkója nagyon jó!

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Timi,
A cseresznyemag párnácskát a Dm-ben vettem.Nekünk nagyon bevált.még ha nem is fáj a hasa Petinek akkor is szereti ha a hátán tartom,mozgatom és ő elalszik tőle. :lol:
Nem tudok olyan gyakran írni,de folyamatosan olvaslak benneteket.az van,hogy ha Peti alszik akkor én gyorsan rendbe rakom magam, a lakást, eszem,főzök,mosok,vasalok vagy én is alszom.Peti kicsit változott,nincsenek már 5-6 órás éjszakai alvások,3 óránként kéri a tejcsit.Még jó,hogy csak 10-15 percig szopizik és utána magától visszaalszik.

Kami,
Áron nemsokára átlépi a mágikus 6 hetet!Tényleg olyan jó,hogy már nézelődik meg elvan.Már Peti is úgy ahogy elvan egy darabig.Kedvenc a zenélő forgó.

Senki nem tud semmit Rókicáról?
Vendég

Sagi!

Aronnal ugyanez volt: a korhazban ossz-vissz 2x kelt fol, ebbol a masodik reggel 7 korul volt. Par perc szopi es le is tudtuk. Aztan hazahotuk - 10-15 perc szopik, kezdodott a siras. Jott a merleg, a szopikat probaltam 20-30 percre kihuzni, mert hat 10-15 perc alatt biztos nem lakik jol, azert kell biztos gyakrabban is kelni...

Ma van, hogy 5 percig is elszopizik, de 70 grammnal szinte sose eszik kevesebbet. Mostmar a 90-100-ak vannak napirenden. Es ejszakankent 1,5-2 orakat alszunk 1-1 szopi utan. Latszik is: no, mint a gyom, sulyra es hosszra is (1-2 56-os cuccot mar nem tudok ra foladni), a hasa mostanaban szerintem emiatt a hirtelen valtozas miatt fajogat. Ugyhogy varom is, mikor lesz vege.

Nagyon gyorsan megy az ido. Tenyleg ugy nez ki Aron, mint egy joltaplalt pocok. Szepen csillog a szeme, mikor jatszik, es mosolyra gorbul a szaja (bar en mar azt varom, RAM mikor mosolyog), koveti az emberek kezet a szemevel, vagy a kamerat, mikor fotozom (es ennek orulok am :D) mozgekony, egyre tobbet tud az izmaival (pl hasonfekvesben kinyomja magat, folemeli a fejet ES megtartja hosszabb ideig, mint azelott, bologatas nelkul idonkent stb - szerintem ebbe a gyogytorna is bejatszik), a szemem elott fejlodik kisfiuva es meg csak 6 hetes... HIHETETLEN!!!
kami

Kami,
Peti olyan 3 napja kéri a kajcsit 3 óránként éjszaka is.Előtte volt egy nap,hogy 2 óránként evett és mindig megette a 70-100 grammot.Most is 10 max 20 perc alatt eszik min 70grammot,de 'ltal'ban a 100 a men[,de volt m'r tegnap 130 is,na akkor f'jdog'lt is a pocókája.Remélem visszatér a "régi" éjszakai alvás-egyszercsak.
Vendég

Bocs véletlenül az angolon maradt.
Vendég

Sziasztok,

Bocs az eltűnésért, de eléggé kaotikusak a napjaink.

Szilvi igazi kis sírósbabává nőtte ki magát így 1 hónapos korára... sokat sír, ha ébren van akkor szinte mindig, és van hogy akármit csinálunk vele, nem segít... komfortszopizni nem akar, kenguruban/kendőben nem nyugszik meg, cumit kiköpi, Espumisan cseppektől nem lett nyugodtabb (arra is gondoltam, talán a hasa fáj)... a ringatás a fitness labdán a leghatékonyabb, de az se mindig... szóval elég nehéz vele és baromira sajnálom Zsuzsát, mert látom hogy őt is zavarja. Meg nem lehet egy bőgő gyerekkel egész nap a labdán ringatózni mikor ott a másfél éves, akivel szintén foglalkozni kéne. Egyrészt hogy nem tudok vele foglalkozni, másrészt meg az is, hogy a baba szinte állandóan üvölt, ha nem alszik. :( És akkor Zsuzsa modnja, hogy baba, baba... én meg mondom, hogy igen, Szilvi sír. :( (Már megint... illetve még mindig... ) Nem tudom, Zsuzsa mit gondolhat erről, egyrészt hogy mi nem foglalkozunk vele mert a baba van állandóan kézben, meg akkor sem ha éppen leteszem a babát, de akkor meg hallja hogy sír, és látja hogy nem is próbáljuk megvigasztalni. Ha ketten vagyunk Daviddel, akkor mindig le van osztva, hogy kinél melyik gyerek van, és passzoljuk át őket egymásnak időnként.

Ráadásul most egy pár napig egyedül voltam a két lánnyal, egyik este még a fürdetést/altatást is egyedül csináltam. Még ha jól jön ki a lépés és nem ütköznek nagyon az érdekek, akkor is fárasztó, de pl tegnap mikor mindkettő kifejezetten nyűgös volt, hát az katasztrófa volt... délelőtt tízre már cafatokban lógtak az idegeim, és Zsuzsa jól ki is kapott tőlem egy hisztirohama után. :( Így utólag nagyon sajnálom, nem így kéne kezelni, de én is fáradt vagyok, és egyszerűen odáig bírtam cérnával.

David is sík ideg, látom hogy nagyon rosszul viseli hogy Szilvit nem tudjuk megvigasztalni, illetve nem mindig. Csak az a baj, hogy akkor meg engem piszkál hogy én vagyok a szívtelen hogy (látszólag) nem érdekel hogy sír a baba. Ami abból látszik, hogy pl nem állok meg a mozgó autóban ha Szilvi rázendít. Dehogynem érdekel, de azzal csak rontok a helyzeten (lásd fent) ha én is ideges leszek, mert annak csak rossz vége lehet. Jól össze is vesztünk vele is, azóta hidegháború van, alig szólunk egymáshoz két szót. Szóval most elég lehangoló itt a helyzet. :(

Azért is idegesek vagyunk mindketten, mert Zsuzsa pár napja két egymás utáni este újra hányt az esti teje (anyatej!) után. És fogalmunk nincs hogy miért. :( Azóta hálistennek nem... Nincs láza, a kedve is egész jó, illetve mondhatni normális. Szilvi köldökcsonkja meg még nem esett le, azzel el kell menni sebészetre, hogy nézzék meg. A szeme már kategóriákkal jobb, de azért még mindig váladékozik, pedig rendszeresen kapja a cseppeket.

Hogy jót is mondjak, Szilvi szépen gyarapodik, hétfőn 4,5 kg volt. Zsuzsa minden reggel azzal kezdi, hogy baba, baba, és akkor meg kell neki mutatni Szilvit, ő megsimogatja a fejét, meg megnyomja az orrát és megmutatja a lábujjait. Szóval vannak édes pillanatok is. Remélem Szilvi hamar kinövi ezt a sírós korszakot, és akkor minden kategóriákkal jobb lesz. Azzal is kibékülnék, ha kis ölbebaba lenne, mert még mindig jobb ha a kenguruban elnézelődne csendesen, mint ez hogy próbáljuk mindenféle taktikával megnyugtatni, ő meg csak lilul és üvölt. :(

Ma újra elvitte Anyukám Zsuzsát, én meg SZilvit próbálom csitítani... a reggelt végigüvöltötte, most éppen a kendőben kidőlt, de nagyon nyugtalanul alszik.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbinak hatalmas gratula Emmához! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Képzeljétek!
Az előbb Lilla olyan keserves és kétségbeesett sírásba kezdett, mint még soha!!! Ő, aki egyáltalán nem sírós, vígasztalhatatlanul bömbizett... nem tudtuk mit csináljunk vele, se szopi, semmi nem nyugtatta meg. Aztán láttuk, hogy húzogatja a lábát.. a rugiból egy cérna rátekeredett a talpára és szinte véresere vágta neki!!!! Hát ezért sírt a lelkem... úgy sajnáltam!!! :(

Róki!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Asssszta! En is szedtem amr le cernat Aron labarol, miutan levetkoztettem... neha olyan idiotan tudjak megcsinalni a babarhat! pls zippzar vege a nyaknal... halozsakon... eszbonto!!!

Fo, hogy rajottetek idoben es mosma nem sir. Gondolom jol megszeretgetted utana! En tuti osszetornem a csontjat Aronnak, ugyszoritanam magamhoz egy ilyen utan...
kami

Jöttem megnézni, hogy állank a baba előtt állók :)

Sok gratuláció Barbinak és Emmának!

Az éjszakánk elég jól alakult ma. Miután Szabit elaltattam, jött Nati, hogy őt is most anya. Erre Szabi felébredt. Külön szobában alszanak, így egy kicsit nehéz párhuzamosan. Így Robi megkapta 10kor Szabit, én meg Natit. 1kor volt csere, akkor Szabi anyázott. Meg valahol az éjjel közepén is. Aztán béke reggel 7ig, amikor a két pöttöm egyszerre kelt :shock: Nem a kedvencem, ráadásul Natinak még lett volna egy órája, úgyhogy vissza kellett volna altatni, Robi meg felöltözve állt az ajtóban, épp, hogy csak elköszönni volt ideje. Innentől rohangálás, öltözködés, etetés. 9kor meg már időm is volt elmenni a reggeli pisire :) Annak már nagyon tudtam örülni, amikor 10 felé megérkezett anyukám. Most meg teljes béke uralkodik nálunk :D Nati játszin, Szabi alszik :P Ez a kedvenc időm.

Réka,
Nagyon sajnálom, hogy Szilvit így megviseli a kintlét :( És azt, hogy ennek Zsuzsa is megissza a levét. Én is folyton ezen aggódom. Amikor mindkettő sír, és én nem tudom, hogy melyikhez kapjak. :oops: Meg amikor Natinak anyahiánya van, de pont etetek, tisztába teszek bömbi babát próbálom megvígasztalni...
A kocsi miatt meg csak irigyelni tudlak, tudom, hogy az én bénaságom, de nem tudok vezetni. Pontosabban rettegek a forgalomtól itt Pesten. Pedig sokkal egyszerűbb lenne az élet. :?

Rucik:
Szabi még mini, de ő is kezdi kinőni az 56os bodykat. Pontosabban nem fér alájuk a 2es pelus, amire már át kéne térnünk. Az ujját még mindnek fel kell tűrni és a rugik is óriásiak. Úgy látszik, elég nagy, csak a lábai rövidek :D Meg egyetlen hosszú ujjú 62es sincs. Minek vettem volna júniusban?! De legalább mehetek egy kicsit shoppingolni :)

Pelus:
Végül ki melyiknél kötött ki?

Kami,
A 6 hét eltellik, de ne hidd, hogy sokkal (vagy akár egy picivel is) egyszerűbb lesz az élet :D Egyre kevesebbet alszik, már ha ez nálatok lehetséges :roll: Mindig új dolgokat kell kitalálni a szórakoztatására, ami szerintem iszony fárasztó. Ha majd elkezd járni, vagy legalább mászni, akkor lesz majd egyszerűbb. Leginkább élvezni meg szerintem akkor lehet, ha majd elkezd beszélni :D De nem aggódni, itt van az is mindjárt :lol:

Kendő:
Tegnap egy fél órát próbáltam belegyömöszölni Szabit. Hogy a f....ba kell?!

Szopi:
Vettünk egy mérleget, úgyhogy egy picit én is belelkesedtem és méregettem a szopikat. Eddig csak a konyhai volt, az meg nem az igazi :wink: Úgy látom, a 60-80 jön be neki igazán, több már nem fér, attól bömböl és kiborul. Ez meg annyi, mint az első hét végén. Sokat fejlődünk!! Ha azt veszem, hogy az emberek gyomra kb akkora, mint az ökle, nem is csoda, hogy nem fér több. Olyan kis minyuri :D

Kép KépKép
lorca

Róki,
Sajnálom,hogy Szilvi olyan kis sírós :cry: .Gyorsan kinövi majd! :D
Nálunk is volt egy pár nap amikor 24 órában sírt és evett,keveset aludt.Aztán volt egy két-3 órás kiéheztetés és azóta minden ok.
Zsuzsa babát is megviseli ez az egész.Még jó,hogy van az anyukád és Ő tud vele foglalkozni.

lorca,
Neked sem egyszerű,de legalább Szabi alszik. :D
Nekünk a pampersből kifolyik a kaki felül,már többször így jártam.De ha szorosabra teszem akkor meg a combiját vágja.Most a Liberot teszteljük.Ja és az első noname az egyáltalán nem jött be!
Vendég

Nekünk eddig a Libero jött be. Bár egyikből sem folyt ki semmi, amit kipróbáltunk (Huggies, Pampers), most a Babylove-t próbáljuk! :)

Lillámnak úgy néz ki, fáj a pocija, csak nyűglődik, de legalább nem sír! :)

Emma apuka nem tesz fel képeket?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Pár korty kamillatea Petin sokat segít.A gyerekorvos ajánlotta nekünk.
Vendég

"Emma apuka nem tesz fel képeket?" Dehogyisnem!! :)

Sziasztok,
Tegnap 20.48-kor megszületett Emma, 53centivel, 3770g-mal.
Minden simán ment, délután 4 óta folyamatos 5 perces fájásokkal indult, f7-re értunk be a kórházba. 2 óra múlva kb. 5 tolófájással megérkezett a pici lányunk.

Barbara és Emma is jól vannak én meg a legboldogabb apuka vagyok a világon!

Gábor

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kami,
Voltál már Áronnal a Brendonban?Babakocsival vagy hordozóval egyszerűbb a benti közlekedés.Van nagy bevásárlókocsi?Hülye módön ezt sose figyeltem meg.
Vendég

Voltam, Sagi, meghozza babakocsival. Abszolute be lehet vele menni.
kami

Köszi,akkor ma lehet megpályázom én is. :D
Vendég

Nekem is kene mennem. Mikor szeretnel menni? Nekem porszivos orrszivot kene vennem, az meg nincs itthon...
kami

Sziasztok!

róki, lorca, nagyon nehéz lehet 2 gyerkővel, elismerésem mindenkinek, akinek több van. Tegnap itt voltak a barátnőmék 2 gyerekkel, édesek és aranyosak és megzabálom mindkettőt, de bevallom férfiasan, jó volt, mikor egyedül maradtam a csendben.......De nehogy félreértsétek, nagyon örültem, hogy itt voltak, jöttek és játszottunk, meg stb, imádom őket, de a nyűgös pillanatok és a sírós részek egy gyermektelennek egyszerre 2 gyerektől....uff....
Szóval le a kalappal előttetek!!!!

Barbi apuka, köszi a képeket és híreket! Én azóta is pityergek.......Biztos mert nekem is közel az idő....... Csodálatos lehetett az egész szülés....... :D Ügyesek voltatok!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok,
nem volt légzésfigyelős pánik az éjszaka :D Még tegnap este felhívtam az én régi kedvenc gyerekorvos nénimet (aki egyben pszichológus is, ami meg nekem nem árt most, miután az egy napi bőgés és pánik után kb fele lett a tejem :cry: ), és megnyugtatott, h tényleg minden baba kihagy levegőt, ezek a gépek meg arra már pittyegnek, ettől ne aggódjak, akár fel se keljek csak ha tényleg riaszt, de erről szó sincs stb. Kicsit jobban vagyok, bár Boldi most kivételesen nem aludta végig az éjszakát (eddig mostanában egy héten keresztül éjféltől 6-7-ig aludt!!), hanem felkelt enni 4 körül aztán meg bömbi. De én ennek úgy örültem, h legalább nem kell aggódnom miatta, inkább bőgjön mint a figyelős mizéria.
Na, megtébolyodtam szerintetek?

Valaki tudja, h ez reális-e, h nagyon csökkent a tej mennyisége miután kicsináltam magam és nem is ettem, nem is aludtam? De csak egy napig. Ennyire gyorsan ez előfordulhat? És ugye tudok rajta javítani? Most megint beszedem a homeopátiás bogyóket is, plussz alkoholmentes sör stb.

Eddig Boldi is (mostmár egy mellből) 90-110-eket evett, de ma csak 50-60, ebből gondolom h csökkent.

Még valami: rájöttem, h igaz, h a szopizás nem csak a mellben lévő mennyiségen meg a gyerek szívásán múlik. Tényleg olyan mint az orgazmus (ezt valahol olvastam), ha elengedem magam és ráhangolódok, akkor oldalt érzek egy bizonyos bizsergést, és olyankor az addig lustálkodó baba őrülten elkezd kortyolni mert ömlik a szájába a tej. Csak nem tudom még ezt a tejleadó reflexet befolyásolni. Pedig ha ez működik, akkor kb korlátlan mennyiség elérhető egy mellből amíg kell neki, de ha nem, akkor hiába csinál szegény akármit.

Amúgy Boldi súlya nem nő olyan őrült ütemben ahogy ti írjátok. Még csak most érte el tegnap a 4 kg-t, pedig 3,7-tel született, és eszik rendesen, és rengeteg kakis pelus van. Aggódnom kéne? Vagy inkább nem hasonlítgatom, ő ilyen és kész?

Emma nagyon nagyon szép kislány :P

Nekem a Pampers jön be, a 2-es méret. A Huggiesban csalódtunk mióta megújították, bár annak csak a newborn méretét próbáltuk.

Kép
Kép
agiboldi

De béna vagyok,nem is láttam a képeket.
Hát ez egy tünemény!!!Gratula a büszke,boldog Apukának is!!! :D

Kami,
Nemtom mert Peti húzza lóbőrt,méghozzá a konyhaasztalon a szagelszívó zúgása mellett. :lol:
De előtte valahol a közelben lenyomunk vagy két kört séta gyanánt és utána bemegyünk a Brendonba.De lehet,hogy este egyedül elszaladok.Szólök ha most délután megyünk.
Vendég

sziasztok!

Barbi! GRATULÁLOK EMMÁHOZ! Nagyon sok boldogságot nektek is!

Rokica:
Együtt érzek veled! Szerencsére nekünk ennyire nem durva a helyzetünk, mert Réka nagyon csendes kisláyn csak akkor bömböl, ha éhes. Roppant jól elnézelődik és egyedül is elalszik, ha álmos. nekünk az infacolt ajánlotta a védőnő hasfájásra és nem is fáj a pocikája Rékának tőle. Viszont van állítólag valami homeopátiás cucc is ami hasfájásra van a babáknak. Próbáld meg hátha valamelyik másik szer hatásos lesz. Biztos fáj valamilye, ha mindíg sírdogál.
Nekem Anyósom azt mondta, hogy próbáljunk meg nem idegeskedni, mert ha egyikünk ideges az átragad a másikunkra is, belemegy az anyatejbe is és a baba attól is nagyon nyugtalan tud lenni. Hál'Istennek higgadtan vészeljük át a napokat és így nincs idegeskedés, nincs sírás. Sőt Réka éjjel 1x kel fel enni azt is 6 óra alvás után. Viszont 3 hónapos korára elvileg minden baba kinövi a hasfájást. Kitartás az már csak 2 hónap!

Lányok! Nektek hány grammokat esznek a babucik?

zsuzsibo

ágiboldi!

Szerintem dugd el nagyon messzire a légzésfigyelőt! Biztos, hoyg szükség van rá? Nem alszotok egyszobában a picivel? Én is úgy tudom, hogy néha nem vesznek levegőt a babák. Sőt szopizás közben én is észerveszem Rékán. Ilyenkor kicsit megilyedek, de aztán már vesz levegőt.
Nekünk Petrával sem volt és most sincs. Akivel beszéltem mindeniki azt mondta, hogy nem tudtak éjjelente aludni, mert nekik is riasztott állandóan (persze ok nélkül)

zsuzsibo

Zsuzsi, azt meg nem merem, ha már itt van, de sztem néhány hónap múlva kihajítjuk, igazad van...
A grammokról lásd fent, vagyis Boldi egy alkalommal 70 - 120 g-t eszik, leginkább 90, 100-at, de estefelé kevesebbet. Most pont aggódom, h csak 60-at, lehet h kevesebb a tej :shock:

Kép
Kép
agiboldi

tegnap nem engedett már belépni a bnet, pedig meg akartam szakérteni barbi fájásait, h ez már tuti az, és igazam is lett volna (a nagy mágus, másnál milyen egyszerű mindent átlátni :)) szvl
barbi naaaaaagy gratuláció, a nem túl sok infó és a cuki képek alapján irigylésreméltóan alakultak a dolgok!

ágiboldi
azonnal hagyd abba az idegeskedést! :lol: punktum!
sztm (legalábbis az alapján amit olvastam erről) igenis lehet egy végigkesergett napnak is drasztikus hatása, szvl ne lepődj meg. jó hír, h nem végleges, a pihenés, lazítás, elegendő folyadék-kaja simán visszahozza a tejtermelést/leadást.
jó sokat röhögtem azon, h mi a kulcsszó, amiről megismerhetjük a beindult szülést :D

timo, kami
amit a cérnáról írtatok, tök durva. az egyik könyvemben benne volt, h ez is okozhat bőgést, de én amolyan viccnek vettem...

roki
minden elismerésem (és a többi többgyerekes mamának is), nektek extranehéz lehet! (bár az egygyerekeseknek se könnyű azt gondolom, mert ott meg ugye a gyakorlat/tapasztalat hiánya nehezíti a dolgokat)

majus3

Sziasztok!

Megpróbálok írni, de megint rajtam lóg az utód, úh egy kezes gépelés. :( Nem tudom mi van vele, de most már 5. órája van fent, eszik, nézelődik, üvölt tetszés szerint váltogatva ezt a hármat. Azt hiszem vissza fogunk térni az Infakolra, mert tegnap éjszaka is ezt játszotta és már kivagyok! :(

Ági, hogy vetted rá Boldit, hogy ennyit aludjon? Irigyellek!

Betettem a kiságyba, remélem most végre kiütötte magát néhány órára! :twisted:

Barbi nagyon nagy gratula Emmához!!! :D :D :D

Holnap megyek a hat hetes kontrollra, majd benézek egy pillanatra, hátha láthatom Emmát élőben is!

Hamár hat hetes: szerintetek nagyon kínos babával menni? Igazából nem tudom hova tenni/kire bízni Gergőt, úh kénytelen leszek vinni. :?

Pelenka: Libero a vége, de ebből is kipisil, úh tök mindegy, de már feladtam. Pörögnek a pisis ruhák a mosásban. :lol:
Vendég

Barbi és Gábor!!
Nagyon szép kislányotok született és napról napra szebb lesz! :) Barbi, te meg nagyon ügyi voltál, gyorsan kibújt Emma! :)

Pann!
Együttérzek veled, Lilla ugyanezt csinálja. Mi már egy kis sétát is bevetettünk, hatástalan! :( Most nagy nyugtalanul elaludt, remélem egy órát minimum alszik!!! Mi is szedjük az Infacolt, de akkor is adjam, ha pl. óránként kéretőzne a cicire???
Ja, és egyáltalán nem ciki babával menni a kontrollra, sőt!!!

Lilla amúgy 70 grammokat eszik és rohamosan hízik, már átléptük a 3 kilót! :) Tegnap este 3240 gramm volt!
:D :D

Zsuzsi!
Tegyél fel képeket a kiscsajról, ha tudsz! :D

Móni ma volt dokinál! Vajon mi volt? (vagy csak nem láttam, hogy volt itt?)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és én benne vagyok egy taliban, akárki szervezi! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasom majd amiről remaradtam, csak egy picit írok magamról.

Bocsánat, hogy eltüntem, de egy kicsit máshogy alakultak a dolgok , mint ahogy én azt képzeltem.
Utoljára írtam, hogy ingadozott a vérnyomásom, hát a dokim azt mondta, hogy menjek be és megfigyel. Fölmentünk a szülőszobára, ott rákötöttek a ctg-re, voltak fájásaim, de rendszertelenek és tök zárt volt a méhszáj és közben folyamatosan mérték a vérnyomásom, ami ott magas volt.
Így úgy döntött lehelyez osztályra, így muszály voltam bent maradni, ez volt kedden.
Ott minden renben volt, így kérdeztem is a dokit, hogy nem mehetnék-e haza legalább ahétvégére, mert ugye hétfön be akart fektettni (ami mint kiderült azért volt mert ő pont mikor ki voltam írva 31-re Angliába megy, így meg akarta indítan.)
Hát sajnos-vagy nem sajnos, de nem engedett haza. Ami azért volt nem sajnos, mert aznap éjszaka elfolyta 2:45 perc körül a magzatvíz, szoltam a nővérkének és felvittek a szülőszobára.
Megint csak rendszertelen fájásokat mutatott a gép, de intenzívebbett. Felhelyezték a gélt, a méhszájam is táguljon, mert az se akart.
egy újnyit tágult a méhszájam, meg rövidül és ennyi történt , illetve kicsit sűrösödtek a fájások aegy pár óra alatt.
Aztán olyan 11 óra körül kaptam az oxitocint, amitől beindultak az események, rendesen jó durva fájásim voltak. Fél egy körül azt mondtam nem bírom, olyan sűrűn voltak a fájások, de még a méhszájam nem akart eltűni, tágulni azért tágultam.
Az utólsó egy óra az nagyon kemény volt, fölhívták a dokim, aki már délelőtt volt bent csak utána elment a magánrendelésére. Mire ideért az egy örökkévalóságnak tűnt, már majd szétrepedtem. 14 órakor megjött megvizsgált és azt mondta szülünk én ennek nagyon örültem.
Ez a része igazából nem volt olyan vészes, hanem inkább az volt nagyon rossz, hogy elfáradtam és úgy éreztem már nincs erőm nyomni.
Nem is ment olyan túl egyszerűen, sajnos a végére teljesen elfogyott az erőm, sajnos nem is tudtam egy fájásra kinyomni a fejét és a vállalait. De szerencsére nem volt semmi gond, csak egy kicsit feketés színű lett a fejünk, ahogy megszorult, de az felszívódik. Rögtön fölsírt a kicsi szívem.
Aztán sajnos egy pár percre elaltattak, mert úgy gondolták, hogy hiányzik egy pici darabb a méhlepényből, így is lett.
A varrás nem volt egy kellemes, de a szüléshez képest túléltük.

Ma jöttünk haza, a kórházba nagyon jó kislány volt Gréta baba, reméljük az első éjszakánk is jó lesz. Bent 4 órákat aludt egyfolytában.

Most még teszek fel pár képet és egyenlőre nem foglaom a helyett. Majd még jövök.
Kép
Kép
Kép Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lorca! én most vettem kendőt, Gergő a fekvős pozícióban üvölt (lehet, hogy csak én vagyok béna, bár ő kézben sem szeret igazán hanyatt feküdni), de ha függőlegesen lóg rajtam azt szereti, és jól el is alszik benne (csak aztán felébred, ha le akarom tenni :lol: ).
Szóval:
1. hátul a derekamhoz teszem a kendő közepét és elöl keresztezve a szárakat átdobom a vállamon
2. a két lecsüngő szárat ismét keresztezem, de most hátul
3. előrehúzom a szárakat és közben egyszer-kétszer áttekerem az oldalamnál lévő kendőrészen
4. elöl megkötöm
Na. Ha te is így kötöd meg, akkor már nincs más hátra, mint az elöl kereszt száraiba beültetni a babát és a kendőt kihúzva/szélesítve kényelmesen elrendezni.

Ez most segítség volt? Tartok tőle, hogy nem annyira...:roll:
Vendég

Ja a lényeg kimaradt
24-én születtünk 14: 20-kor 47 cm-rel és 3450g-mal.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin! Tök aranyos a Gréta baba, mégegyszer nagy gratula hozzá! :D :D :D És nyugodtan foglald a helyet képekkel, olyan jó nézegetni! :lol:

Jól értettem, ha nem ment volna el a magzatvíz a doki megindította volna a szülést, csak mert ment a gépe Angliába? :shock:
Vendég

Há! Megint kiesett két cérna!!! :D
Vendég

Linda,
Nagyon édes a kis pirospozsgás kerek fejecskéje :D Nem volt egy rövid menet :roll: Ha már egyszer altattak, akkor miért nem akkor varrogattak össze?!

Barbi, Gábor,
Nagy gratulációk! Remélem, hamar otthon lesznek. Gratula a szüléshez is, nagyon ügyesen ment!

Pann,
Azt hiszem értem, legalábbis megpróbáltam vizualizálni és egész jónak tűnik. Eddig csak fekvőt próbáltam.
Szerinted lehet így sétálni egy 4 hetessel? Akkor örömmel megtenném, mert a fekvőt tényleg nagyon utálja ő is. Mondjuk bír így egy órát?

Timocska, Pann,
Talira akkor már 3 és felen vagyunk, plusz babák :D Ha Ágiboldit félig számolhatom :lol: Volt még valaki, aki mondta, hogy jönne, de elfelejtettem :oops: , bocsánat. Ki volt az? Ha a jövő hétre megpróbálunk egy napot belőni, az jó? Legyen hétfő, akárhol 10-12 között. Azt legalább tudjuk egész héten tologatni :wink: jó lenne azért, ha nem esne, Nati nem hiányzik a képbe, szegénykém, ebből jobb, ha kimarad.

Május,
Amit hozzáad a tapasztalat, azt leveszi a mindenkori újabb gyerek :D Nekem mondjuk most sokkal egyszerűbb, mint egygyerekesként, de sokkal több segítség is van. Szabi meg hajlandó aludni is és egyébként is hozzá vagyok szokva.

Pann,
Ha pisis a pelus, akkor inkább túl kicsit használsz. Ha már beleér a nagyobb méretbe, akkor már érdemes azt használni. Mi is azért térünk át, mert kb 2 óra alatt telepisili a mini méretet (1), annak ellenére, hogy súlyban még bőven jó lenne.
Szerintem mindenki babával megy kontrollra. Szépen betolod a babakocsit. Vagy a doki kezébe nyomod Gergőt, amíg felkecmeregsz az ágyra :lol:

Infakol és hasonlók: Ezek tulajdonképpen hashajtóként működnek? Mintha Kami írt volna olyant, hogy jön utána a trotyogás.

Ágiboldi,
A tejleadó reflex automatikus, anélkül nem is nagyon tud szopizni. Csak nyugisnak kell hozzá lenni, a többit a természet elintézte már 8) Az elülső tejöblökből préseli ki a tejet. Akár fél méterre is kispriccel, a babának nem is kell semmit csinálni, mint nyelni. Néha túl gyorsan is jön, olynakor kezd Szabi kicsit fuldokolni.
A növekedés nagyon egyénfüggő, nem kell megilyedni, a lényeg, hogy egyen, legyen pisis pelus, és a maga ütemében nőjön. Anyatejeseknél még az is normális, ha kakis akár napokig nincs is. Nincs sok követelmény :D

Babzsák,
Egyszer meglátogatott minket a barátnőm egy hétvégére a 3 gyerekével. Nem hitte el sokáig, hogy tényleg meg merjük hívni. Ez még gyerek előtt volt. Nagyon jól éreztük magunkat mindannyian, de amikor elmentek, csak szép csendben leültünk a kanapéra, nem mozdultunk és nem szóltunk egy jó darabig.
Az ember sajátja tud még fárasztóbb lenni :twisted: és senki sem viszi haza, ha lejárt a hétvége :D :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Barbi, Gábor,
Nagyon szép Emma baba, egy igazi tünemény :D

Lin,
Gratulálok Gréta babához, ő is nagyon szép kislány :D

Ma voltam dokinál. A méhszáj változatlan, de a ctg már mutatott fájásokat, én ugyan még nem éreztem olyan vészesnek. Jövő szerdán kell mennem legközelebb, és ha április 9-ig nem történik semmi, akkor kell befeküdnöm 10-én pedig megindítja, úgyhogy 1,5 hetet kaptam még, de remélem most már beindulnak a dolgok.

Pann,
A dokihoz ahova én járok, szinte mindig babóval jönnek kontrollra a mamik, úgyhogy szerintem sem ciki.

Timi,
Néha azért kell egy kis sírás a babóknak, remélem most már megnyugodott Lilla.

Ági,
Azt hiszem pont ezért mondta nekem a védőnő, hogy ne legyen mérlegem. Minden gyerkőc másképp eszik, és nem ugyan annyit. Az a lényeg, hogy fejlődjenek, ha hízik, akkor nincs gond.

Róki,
Hát nehéz lehet két gyerkőccel, legfőképp hogy Szilvi ennyire sírós. Kitartást neked, reméljük ez hamarosan változni fog.

Kismamik,
Ti hogy vagytok mostanában? Lehet, hogy mégsem én leszek a következő?

Móni

Kép
móni23

Hát, Pann, nappal Boldi is üvölt, evés előtt és után, és van, h alvás helyett is..

Lin, gratula mégegyszer, ügyesek voltatok!

Voltam fodrásznál! Egy lépés a civilizáció felé vissza :P

Parázok, h csökken a tej. Honnan lehet tudni? Most a két mellből együtt evett 50-et, máskor meg egy mellből megvan 100. Ez ráadásul a 22-es csapdája, mert pont aggódni nem szabad ugye?

Móni, most látom csak, h hivatalosan is holnap a ti napotok :P

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Azt hiszem, te még engem is felülmúlsz aggódásban, pedig az nem egyszerű :roll: Szép, kiegyensúlyozott mamaélet, ez az, ami neked kéne. Persze nem könnyű, ha utód sokat sír.
Ma itt volt anyukám. Szabi meglehetősen keservesen sírt kb 20 percet. Meg is ijedtem, mert nem szokott így sírni, jópár dolog végigfutott az agyamon, hogy mi baja is lehet. Szépen elaludt, sikerült lenyugtatnom magam. Erre anyukám egy órával később elkezdte, hogy miért is sírt ennyit a gyerek. Nem tartott sokáig a lelki nyugalmam :evil: Szerintem ha a vérnyomás negatív módon befolyásolja a szopit, akkor Szabi holnapra éhen hal. :wink:

Móni,
Akkor a te dokid még az engedékenyebbek közé tartozik. De hogy lehet, hogy csak a jövő szerdán kell menned? Terminus túllépés esetén minden másnap vagy akár naponta kétszer is szokás a ctg. És a magzatvizet is szokták kukkolni.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok.

Agiboldi, ne aggodj! Tuti van eleg tejed! Most kepzeld el: Aron evett ossz-vissz 90 grammot es most az elobb (kaja utan kb 1 oraval) akkorat hanyt sugarban, folfele (mivel a hatan fekudt), hogy csak neztem! Aztan trottyantott egyet - es most mintha vigyorogna. Fogalmam sincs, mennyi maradt benne, merni se erdemes, mert atoltoztettem - majd szol, ha ehes. Ha nem enne Boldi eleget egy alkalommal, akkor sokkal gyakrabban lenne ehes. Ha novelni akarod a tejed, annyit tusz tenni, hogy nem veszed le a cicidrol - ha 2 oran at csocsalja, akkor addig hagyod. Ezzel az ingert megkapja a cicid es legkozelebb ennyit termel. VAGY fejhetsz, en mostanaban kezzel szoktam, valahogy "latvanyosabb", mint a mellszivoval.

Lorca: Infacol - nem hashajto, nem is szivodik fol: egyszeruen kitolja maga elott a kakat a bababol. A trottyantas inkabb az Aronban folhalmozodott levego miatt van - vegtere is ezert hasznaljuk, hogy a gaz megszunjon benne. Vizet nem veszit a baba, kiszaradast nem okoz. A tobbi mechanizmusat nem ismerem. Nekem ez szimpi, bevalt es maradok is mellette. (Illetve Aronnak :D)

Na jo, bucsuzom mara, holnap majd jovok, ahogy az idom engedi. Pusszantas, megegyszer gratula az uj babasoknak, a 2 in 1-oknak meg kitartas!
kami

Lorca:

Milyen kendőd van? A hagyományos vászon vagy a sztreccs? Mert attól is függ. Meg attól is, hogy milyen irányba akarod belerakni a gyereket... nekem Zsuzsát sose sikerült bölcsőtartásban kendőbe rakni, csak függőlegesen akart lenni, és ahhoz a keresztkötést tanultam meg (mást nem is...)

Most Szilvivel a sztreccs kendőt használom, és pár napja sikerült őt bölcsőtartásba beleszuszakolni tök véletlenül, azóta tudatosabban csinálom. De még a sztreccsel is macerás, nem csoda ha a rugalmatlan kendőbe nem tudtam így berakni a rúgkapálózó gyereket...

Ja, és talira én bármikor kapható vagyok!!! De ha Nati nem lesz, akkor Zsuzsát se vigyem?

Infacol és Espumisan:

Mindkettő simethicone tartalmú szirup, a hatóanyag a bélben nem szívódik fel, viszont az útjába eső levegőbuborékokat összegyűjti és ezáltal könnyebbé teszi a levegő távozását vagy büfi vagy rotyogás formájában.

Rólunk:

Szóval nem olyan kataszrofális a helyzet mint ahogy leírtam, csak el voltam keseredve. Főleg most a hidegháború Daviddel bánt, ilyen udvarias távolságtartás megy most, és az idegeimre megy, de látom rajta hogy még nem kapható a változásra. Szilvi egyébként most is a kendőben szuszog, így egész jól elvan. Az éjszakáink már istenesek, miután kidől valamikor 8 és 10 óra között, már nem ébred fel csak szopizni, és azt se sokszor. (Ha viszont felébred, az gáz, mert akkor újra megy az üvöltés és a fitness labdázás amíg el nem alszik, hát azt egyikünk se szívesen vállalja be...) Általában egyszer fél kettőkor, egyszer fél ötkor ébred. Az a baj, hogy a hajnali ébredés után már nagyon nyugtalanul alszik, mindig azt hiszem, büfiznie kell, és felveszem, de szerintem hagyni kéne... mondjuk így is úgy is nyugtalankodik. Aztán ilyenkor reggel még egyszer alszik egy relatíve nagyot, csak ilyenkor már Zsuzsa is jön és "ráugrik" mert mindent reggelt azzal kezd, hogy "baba, baba".

Lin!

Gratula neked is a gyönyörű Gréta babához!

Ágiboldi:

Örülök hogy megnyugtatott téged a kellymom honlap, bár azóta olvasva téged, szerintem olvasgasd még! :) Boldi szépen eszik, alszik, szerintem mind a légzésfigyelőt, mind a mérleged dobd ki a fenébe! :) Csak saját magadat paráztatod velük!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Igen, Róki, pont ezt tettem tegnap este :lol: olvasgattam még a kellymom-ot. Eszméletlen mennyiségű információ a szoptatásról, és nagyon megnyugtató..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Hát ma sincs semmi előjel, most már tényleg nagyon türelmetlen vagyok. Amikor 3 hete azt mondta a doki, hogy bármikor szülhetek olyan jól áll a méhszájam, nem gondoltam, hogy túlhordás lesz belőle :(

Lorca,
Én is meglepődtem amikor mondta a doki, hogy jövő szerdán kell mennem legközelebb ctg-re is és hozzás is, azt meg nem is említette, hogy magzatvizet néznének.

Róki,
Örülök, hogy már nem látod ilyen borúsan a helyzetet, biztosan nagyon nehéz két ilyen picivel, de majd lassan kialakul a napi rendszer.

Ágiboldi,
Ha ennyire jó hatással van rád ez a weboldal, akkor csak olvasgasd bőszen :D

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Hát nem volt valami túl jó éjszakánk. Lilla hajnal 2-től kisebb megszakításokkal alszik, fáj a pocija, így állandóan nyüszög, tekereg, nyögdécsel stb. Kissé fáradt vagyok.... én adom neki az Infacolt, de lehet, hgoy nem használ! Valami népi gyógymód??? :shock:

Lin!
Nagyon szép kislányod van, gratulálok hozza!!! Ügyesek voltatok! Tejcsi van? Megy a szopi?

Móni!
Lehet, hgoy neked is ma lesz a nagy nap, elvégre is ma kellene születnie Gergőnek! :lol: :lol:

Boldiági!
Nálunk tegnap riasztott a légzésfigyelő!!! :evil: :evil: :evil: Persze, szegény gyerek pont akkor aludt el több óra nyűglődés után én meg kikaptam az ágyból! Aztán már nem volt visszaalvás! :evil: Szerintem azért lehetett a riasztás, mert anyukám folyton azt hiszi, hogy megfázik a gyerek és a matracra még rárakta a pólyát is és úgy a babát. És így már biztos egy gyengébb lélegzetvételt nem észlelet...

Felteszem az új táblát! :)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Mindenek előtt én először is tanácsot szeretnék kérni, mennyire aggódjak a következők miatt, ugyanis nincs a héten, nem tudom, pánikoljak-e. Lehet, hogy csak magamra hoztam a frászt.

Szóval tegnap voltam vérvételen és vizeletvizs-on. Ma mentem az eredményért és tul.képp minden eredmény rendben a vérrel, csak a viz-ben van feh.v.test. A normál:6 és nekem 18 van, illetve az utóbbi időben vizesedek és a vérnyomim mostanság 130/80, a terhesség során 120/80 körül volt, vagy alacsonyabb.
Szerintetek kerítsek egy nőgyógyászt telefonon, vagy ezek nem kimondottan a terhességi toxikózis jelei???
Egyébként jövő kedden megyek a dokihoz, ill. ctg-re és uh-ra. Timi, ugye neked is volt. fvt a viz-ben ha jól emléxem?
És mit javasoltak neked? Minden építő tanács jól esne, mert most én vagyok tiszta stress, hogy mi lesz velem jövő keddig............... :cry: :cry: :cry: De lehet, hogy csak túlaggódom.....nem tom...

b.lin, gratulálok még egyszer Gréta babához, nagyon édes kis pofija van!!! :lol:

móni, drukkolok neked, hogy most már legyen valami, de szerintem Gergő nem fogja kivárni azt a több, mint 1 hetet!!!! :wink: :lol:

róki, remélem mielőbb oldódik a helyzet Daviddel és mielőbb visszaáll köztetek a béke.... :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

bocs, szóval a dokim nincs a héten.....

Bea

KépKép
babzsak27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?