Lányok, először is fel a fejjel, kanga_mamának igaza van, fiatalok vagytok, s lesz még sok sok gyönyörű évetek a babáitokkal. Mit szóljak én, aki már egy vén szatyor vagyok?
Képzeljétek, túl vagyunk ma a 4 hónapos oltáson, egyben méreckedtünk is: 62 cm és 5250 gramm a kis hölgy. Hát kicsit vékonyak a lábai, anyukám mindig sóhajtva hajol Lora fölé: hogy fog ezekkel a vékony lábacskákkal elindulni. Kicseleztem az aggódó nagyit, adtam rá keresztbe csikos harisnyát, az erősit
Kizsó, hát tényleg szörnyű a bölcsi. Két hét után most három napig tudtunk menni, s mától megint itthon vagyunk. Dorkából dől a takony, csúnyán köhög, most este összehányta a szobát, majd ijedtében szegényem be is pisilt. Mindehhez meg üvöltött, hogy anya, nem kérek túpot (=kúpot). Lora meg úgy megijedt az üvöltéstől, hogy ő is rákezdte a bömbölést, pedig szinte sose sir.
Ja, és apa ilyenkor sehol. Na nem mintha tudna segiteni. Amikor a kórházban Dorkától vért próbáltak venni, apa kiment a folyosóra, annyira sirt (mármint apa)... Dorka meg üvöltött utána. Rólam meg szakadt a viz, s befelé sirtam, mert kifelé ugye nem volt szabad.
naninga, meggyőződésem, hogy Lorának is jön a foga, de a dokinéni ma azt mondta, az még odébb van. Több menetben bújnak ki ezek a fránya fogak, nőnek egy kicsit, majd megállnak, majd újra elindulnak. Szegény a pelust szaggatja az inyével, s 50 ml-ket eszik. Mivel egész nap összesen csak 500 ml-t eszik, én éjszaka is adok neki tejet, elvégre nincs még foga, ami tönkremenjen. Kb. 7 hónapos volt Dorka, amikor már két fogacskája is kibújt, na onnantól kezdve már csak vizet adtam neki éjjel: egyrészt a foga miatt, (ne menjen tönkre épp hogy kibújt) másrészt éjjel jókat evett, nap közben meg lökdöste ki az ételt (tápit). Orvosi tanácsra éjjel nem kapott kajcit, eleinte picit sirt, de később megszokta a vizet. Ebből kifolyólag a mai napig nem szereti a cukros leveket, a teát sem nagyon, legjobban a vizet issza (babavizet).
Azt hiszem a fogzással függ össze az éjszakai többszöri ébredés, mivel korábban már Lora is végigaludta az éjszakát.
Kenegetem az inyét dentinox géllel, de őszintén szólva, nem tudom mit használ. Amikor már nagyon sir, s behergeli magát, adok neki egy pici Nurofent. Igaz, még nem 7 kg, meg nem is 6 hónapos, de amikor pár hete összeszedtünk vmi csónyaságot az oviban, s Lorának is hőemelkdése volt, a doktornéni azt mondta, nyugodtan adjak neki 2ml-t.
a keresztben csikos erősit, ugye?