Új privát üzeneted érkezett!

Ancsúr drága! A türelem babát terem, úgyhogy nyugi... :lol:
Timikém, ez most neked is szól! Higyjétek el, hogy nálatok sokkal rosszabb helyzetben lévők is vannak. Fiatalok és szépek vagytok. Jön az a baba, csak ki kell várni. Puszi nektek és bocsássatok meg az "okításért". :lol:
kanga_mama

Ancsúr!

Nekünk csak egy szekrény lesz (sarokszekrény). www.faktumbutor.hu (gabi sarokszekrény). Ez azt hiszem jópár évig elég lesz.

Kanga_mama!

Én nem haragszom az "okításért". Az eszem tudja, hogy türelmesnek kell lenni. De már nagyon szeretnék az ágyikóban egy szuszogó picurkát. A szoba is már nagyon várja a kis lakóját. A szívnek nem lehet csak úgy azt mondani, várj türelemmel Már 8 éve várunk kisbabára (ebben benne van a lombikozás is).

Timi
latimi

Kedves Timi! Tudom és hidd el, nagyon-nagyon megértelek, hiszen mi is várunk... immár 19 éve.
kanga_mama

Hú, Timi, de jó ez a bútor, na, ezt a linket, gyorsan elrakom, nagyon klasz! Tetszik! :lol:
kanga_mama

Timi: :lol: Mondtam én hogy hasonló az ízlésünk. :lol: Nekünk is faktum bútorunk van, a kiságy és az öltöztető, és a Tomi bútorcsalád, abból gondoltam a szekrényt a kétajtósat vagy egyajtósat. :roll: Csak igazán azt se szeretném, ha aztán nem férnénk tőle és el kellene adni. Bár ha meggondolom, a kistesónak is jó lesz. :lol: :P

Kanga- mama: Dehogy haragszunk! Én is 7 éve várok a törpre igazán, ez bizti neked semmiségnek tűnik a 19-hez képest. De ha a szívemre teszem a kezem már 15 évesen gyereket szerettem volna. :roll: Mert akkor ismertem meg a párom, és aztán csak arról álmodtam, hogy feleségül vesz, gyerekünk lesz, még tanulni se akartam, de anyu "rugdosott" hogy tanuljak, így a tervem csúszott egyre tovább, aztán meg mikor összeházasodtunk végre jöttek a nehézségek, de a gyerek sajna nem. :roll: Egyetértek Timivel, az ész egy ideig jó, mert mikor elkezdtünk várakozni nagyon jól bírtam, aztán mikor már telik az idő a szív átveszi az irányítást. Hogy miért? Nem tudom. :? Pláne hogy kész a babaszoba, így aztán iszonyatosan nehéz, nem tudok az ágyikóra úgy ránézni, hogy arra gondoljak, igen, itt lesz egy kis törpe-juppiijjjéé, hanem inkább az jön elő, hogy még nincs itt a kis törpe- brühühü. :?
ancsúr

Kanga_mama!
Nem semmi! 19 éve vártok babára?

Örülök, hogy elnyerte a bútor a tetszésedet.

Ancsúr!
Tényleg egyforma az ízlésünk. :D

Még szép, hogy a szív veszi át az irányítást.

Az Anyaság a legszebb dolog egy nő életében. Mi erre születtünk.
:D

Timi
latimi

Sziasztok!

Köszönöm a sok aggódást, szerencsére gyorsabban gyógyul Kingus, mint ahogy az elsőre látszott! :D
Ma már egy párszor le is vettük róla napközben. Nagyon nagy hős, már fel sem tűnik neki, ha rajta van. :D

Ggabszi! Ha nem vagyok túl kiváncsi, miért kell olyan gyakran használnod neked is a gallért?
Fúúúúúúú, ha most lenne pici babám, biztos sok ötletet tudnék hasznosítani a receptjeidből! :D

Ancsúr, Kanga mama! Én folyamatosan hangolom magam a munkára, vagy csak heccelem magam előre?? :lol: :?

Naninga! Ha Kingusnak már nem kell a gallér, akkor majd szólok és átadom neked! :lol: :lol:

Koko! Nem irigyellek a reggeli elválásokért a bölcsiben! Én hasonló dolgok miatt nem szeretném Zsófit bölcsibe vinni! Többet lennék táppénzen, mint a munkahelyemen. Meg mire megszokná a közösséget, mehetne egy másikba.
Azért a pucér popó sem semmi! :lol: :D :lol:

Végezetül egy kép. Ma vendégek voltak nálunk, és a 3 csajszi igazán jól érezte magát. Papírból tekertek össze maguknak mikrofont és abba énekelték a "Pál, Kata, Péter" című dalt:
Kép

kizsó

Latimi!
A sarokszekrény a legjobb bújóhely! Majd meglátod! Mikor keresed a gyermekedet, mert indulnál valahová, ő meg bebújik és várja, hogy megtaláld! :lol: És az alsó polcokról lepakolja a ruhákat, a vállfás részről kiválaszja, hogy melyik kabátba óhajt menni (20hónapos!) és még sorolhatnám!
De, hogy a vizuális dolog is működjön:"Itt vagyok!!!"
Kép

Kép
kajla

Lányok, először is fel a fejjel, kanga_mamának igaza van, fiatalok vagytok, s lesz még sok sok gyönyörű évetek a babáitokkal. Mit szóljak én, aki már egy vén szatyor vagyok?

Képzeljétek, túl vagyunk ma a 4 hónapos oltáson, egyben méreckedtünk is: 62 cm és 5250 gramm a kis hölgy. Hát kicsit vékonyak a lábai, anyukám mindig sóhajtva hajol Lora fölé: hogy fog ezekkel a vékony lábacskákkal elindulni. Kicseleztem az aggódó nagyit, adtam rá keresztbe csikos harisnyát, az erősit :lol: :lol:

Kizsó, hát tényleg szörnyű a bölcsi. Két hét után most három napig tudtunk menni, s mától megint itthon vagyunk. Dorkából dől a takony, csúnyán köhög, most este összehányta a szobát, majd ijedtében szegényem be is pisilt. Mindehhez meg üvöltött, hogy anya, nem kérek túpot (=kúpot). Lora meg úgy megijedt az üvöltéstől, hogy ő is rákezdte a bömbölést, pedig szinte sose sir. :cry: Ja, és apa ilyenkor sehol. Na nem mintha tudna segiteni. Amikor a kórházban Dorkától vért próbáltak venni, apa kiment a folyosóra, annyira sirt (mármint apa)... Dorka meg üvöltött utána. Rólam meg szakadt a viz, s befelé sirtam, mert kifelé ugye nem volt szabad.

naninga, meggyőződésem, hogy Lorának is jön a foga, de a dokinéni ma azt mondta, az még odébb van. Több menetben bújnak ki ezek a fránya fogak, nőnek egy kicsit, majd megállnak, majd újra elindulnak. Szegény a pelust szaggatja az inyével, s 50 ml-ket eszik. Mivel egész nap összesen csak 500 ml-t eszik, én éjszaka is adok neki tejet, elvégre nincs még foga, ami tönkremenjen. Kb. 7 hónapos volt Dorka, amikor már két fogacskája is kibújt, na onnantól kezdve már csak vizet adtam neki éjjel: egyrészt a foga miatt, (ne menjen tönkre épp hogy kibújt) másrészt éjjel jókat evett, nap közben meg lökdöste ki az ételt (tápit). Orvosi tanácsra éjjel nem kapott kajcit, eleinte picit sirt, de később megszokta a vizet. Ebből kifolyólag a mai napig nem szereti a cukros leveket, a teát sem nagyon, legjobban a vizet issza (babavizet).
Azt hiszem a fogzással függ össze az éjszakai többszöri ébredés, mivel korábban már Lora is végigaludta az éjszakát. :cry:
Kenegetem az inyét dentinox géllel, de őszintén szólva, nem tudom mit használ. Amikor már nagyon sir, s behergeli magát, adok neki egy pici Nurofent. Igaz, még nem 7 kg, meg nem is 6 hónapos, de amikor pár hete összeszedtünk vmi csónyaságot az oviban, s Lorának is hőemelkdése volt, a doktornéni azt mondta, nyugodtan adjak neki 2ml-t.
Kép a keresztben csikos erősit, ugye?

Kép
Kép
koko

Kizsó: Örülök, hogy Kingus gyógyul már. :lol: Lehet hogy csak hecceled magad. :lol: :P Aztán meg mikor mész dolgozni a gyerekek levesznek a lábadról. :lol:

Kajla: Nagyon jó ez a kép! :lol: :P Már látom Timit ahogy otthon ül és hahotázik, hogy milyen jó lesz majd keresni a kis törpét. :lol:

Koko: Hát még a Mici macis popó hogy erősít! :lol: :P
ancsúr

Kizsó, mert porckorong sérvem van, nyaki részen. Sajna!! A zsiráf alkat jó a gerincbántalmakhoz.Mostanság nem jött elő...Zsófi meggyógyította. :wink:
Na, na! Még lehet baba, akinek főzhetsz...nem tudhatod! :lol:

Koko, Te nem láttál képet az én babahátsómról és a két piszkafáról, ami a lábam volt!! Szerintem vékonyabb, mint Lauráé. Egy borzalom! Még is hordozza a majd 180 cm-res testem. :) :)

Kajla, Regi megint nem hazudtolta meg önmagát! Nagyon aranyos kis gazfickó!

Ancsúr , a vége a legnehezebb. Ennél csak egy nehezebb van... a telefoncsörgés és a papír aláírás közti idő. Fel a fejjel, már nincs messze a babátok!!!

Kép
Kép
ggabszi

Gabszi: Hogy milyen igazat írtál, tényleg itt a vége a legnehezebb, és még mennyi álmatlan éjszaka szívdobogás, mire itthon fog szuszogni az ágyikóban, amit minden nap megsimogatok és kérem a jó Istent, hogy minél hamarabb megtölcse egy kis csomaggal nekünk. :wink: Az utána következő álmatlan éjszakákon meg már mosolygok. :lol: Majd legfeljebb így megyek az utcára: 8)
ancsúr

Sziasztok!

Nagyon rég írtam :oops: de azért minden nap olvaslak titeket!
Nem tudom mi van velem de,semmihez nincs kedvem.Mostanában nagyon sokat fáj a fejem és hiába szedek be bármilyen gyógyszert, nem hat! :(
Ha süt a nap azért,ha nem süt azért fáj!Kész rémálom!! :evil:
Néha még felkelni sincs kedvem!
Szegény párommal is ingerült vagyok,minden apró hibájába belekötök!Tök mindegy mit csinál,vagy épp nem csinál,nekem semmi nem jó,nem tetszik!
Szegénykém teljesen ki van,mert a szexhez sincs se hangulatom,se kedvem!Mintha a libidóm valahol a béka segge alatt lenne!
Nőknek nincs valami "kék"pirula?

Teljesen kilátástalannak érzem a pénzügyi dolgainkat is,lassan de biztosan csúszunk a totális anyagi csőd felé.....
Már hó közepén azon rágódom,miből fogunk élni hó végén! :cry:
Nem tudom más hogy csinálja,pedig biztos van aki kevesebbet keres mint mi!SŐT!
Nemhogy félre tenni nem tudunk,de lassan megélni sem.
Így hogy akarunk gyereket?
Se saját ház,se anyagi "jólét".
Amikor kijöttem a korházból,fájt a szívem és sajgott a lelkem hogy nekem soha nem lehet saját gyermekem,soha nem élhetem azt a csodát ahogy egy apró élet növekszik a hasamban! :cry:
Jelenleg azért sajog a lelkem mert nagyon fájó ezt így leírni,kimondanni,de jobb hogy így történt, mert nem tudtam volna kinyögni a lombik(ok) árát..... :(
Állandó gyötrődést okoz hogy miért én......??
Összegezve elég pocsék hangulatom van!
A legjobb barátnőm,akit itt a neten ismertem meg a betegségünk kapcsán,a negyedik inszemét csinálja vagyis csinálta mert ez sem sikerült!Annyira szorítok nekik hogy mihamarabb sikerrel járjanak!

Na,úgy érzem elég zavarosan írtam,abba is hagyom!
Bocsi csajok hogy ennyire negatív voltam!!
tvera

Sziasztok!
Most csak egy gyors bejelentkezésre van időm, óriási hírem van!
Matyi átaludta az éjszakát, most először! :D Biztos csak véletlen volt, és ma már biztos megint felébred éjjel is. De nagyon örültünk neki.

Délután meg ült az ölembe, fogta a kezemet, és a kezemre támaszkodva feltolta magát állásba, úgy hogy én abszolút nem húztam, csak tartottam, egész délután ezt gyakorolta, annyira tetszett neki, hisztizett ha nem engedtem, estefelé meg elindult, tett két lépést, persze csak úgy, hogy fogtam. :D

Tirza

Kép
tirza

Tvera: Szióka! Na ne legyél elkeseredve. Tudod, sokan vagyunk itt, akik nem élnek úgy mint a királyok. És bezony nehéz beosztani a fizut, meg mindent. De hidd el nem az anyagi jólét kell a gyereknek, a szeretet. :lol: A másik, libidó dololgban, igyatok apával egy pohár finom borocskát. :lol: Most csak azért vagy ilyen, mert kilátástalannak tűnik a helyzet, úgy érzed minden összeszaladt, de majd válaszd szét a problémákat, külön-külön meg fogod oldani mindet. Ebben biztos vagyok. :wink: Tudod, mi se tudtunk volna kiköhögni még egy lombikot, még ha akartunk volna se, amiatt lettem részben munkanélküli, mert behozták az új törvényt, hogy a lombikosokat nem lehet lapátra tenni, és még a hatályba lépés előtt gyors választottak, mert így is úgy is le kellett volna építeni. :roll: Egy éve még azt se tudtam miből fogunk megélni, de már sorban álltunk, csak azt tudtam, hogy Anya akarok lenni, és végre boldog család. A munkahely megoldódott, és itt állunk. Várunk. Eljön még az időnk. :wink: :lol:

Tirza: :lol: Kis Hüvelyk Matyink már megint mekkora lépést tett! :lol: :P Nagyon ügyike!
ancsúr

Tvera!
Én is azt mondom, hogy ne keseredj el! Sajnos, nagyon kevesen élnek úgy, ahogy szeretnének!
MI eddig 50m2-es lakásban laktunk, most átköltöztünk egy 75m2-esbe, szuper, gondoltam. csak aztán megláttam a fűtésszámlát, villanyszámlát, közös költséget!!!! Szóval, iszonyú, hogy milyen nehéz beosztani a fizut. Ráadásul Regi mindjárt 2éves lesz, úgyhogy gyes-t fogok kapni, ami 20ezer körül van!

Sokszor szembe jut egy mondat, valahogy így hangzik:
"Jól gondold meg mit kívánsz, mert még véletlenül teljesül!"
Hát, igen! Mindig mást szeretnénk, mint ami van!

A "miért pont én" kérdést jól ismerem, nálam még hozzájött a "mit vétettem?"című, amivel az őrületbe tudtam kergetni saját magam! Sírás, ez volt a megoldás! És a dühöngés, pl. fekvőtámaszokkal való megoldása!

Én jógára is jártam! Azóta jól el tudok aludni, ha visszafelé számolok 100-tól :lol:

Libidó: nem vagyunk mindig toppon! Várd meg, míg helyrebillen a kedved!

Kép

Kép
kajla

tvera, olyan jó volt olvasni ancsúr és kajla sorait. Csak ismételni tudnám, amit irtak. Hidd el, átmeneti állapot. Mióta Dorka van, rám szaladt 25 kg :oops: :oops: , amitől depis vagyok, s mégis, ha magamhoz ölelem, elfeledkezem a hatalmas seggemről, s csak úgy bamba mosollyal ülök, s gyönyörködöm az életben. Amikor megszületett Dorka, mi mindenből használtat vettünk neki, (kiságy, etetőszék, hordozó, babakocsi stb), igaz egy jó baráttól, de hát mégsem a Brendonból toltuk ki az original cuccokat. S lám, most a másik prücsök is kiválóan használ mindent. Az embernek vannak határai, ill. az anyagi lehetőségeinek, de mindez nem számit. A manócskáknak csak a szeretet kell.

Az a másik, amiről irtál, az a libi vagy mi. Az micsoda :wink: ?

Kép
Kép
koko

Sziasztok!
Nem nagyon lehetett ma megnyitni a topikot :twisted: :twisted:
Bónusznak egy kép!

Kép

Kép
kajla

Kajla: Nagyon jó ez a kép! Olyan cuki! :lol: :P :lol:
ancsúr

Sziasztok!

Eddig nem tudtam belépni! :(
De most itt vagyok! :D
Hétvégén voltunk anyóséknál, hoztam egy pár képet! :lol:

Kép bulira készülődés

Kép discó!

Kép jött a nyuszi

Kép fújd el a gyertyát!

Kép kosár gyerek

Kép de fincsi ez a torta

Elő szülinapozás és elő húsvétolást tartottunk. A két pici lány között 4 nap különbség van. :D

kizsó

Kajla, Kizsó, imádnivalóak a majdnem 2 éveseitek :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
koko

Kizsó: :lol: :P Nálatok már volt a nyuszika is? :lol: Ezek a kék szemek! :lol: :P Nekem is adnál egy ilyen kosarat? Persze gyerekkel tele. :lol: :P :lol:
ancsúr

Hello

Kizsó
Nagyon szexi Kingus :):):)
Na Zsófi sem semmi de :):):):)

Csajok

Egy újabb kérdés.
Főként Koko, Vivi, Tviky, akinek hasonlókorú gyereke van, vagy aki emlékszik erre a korra.
Mennyit és mikor alszanak a lurkók????
Amilyen rosszul aludt régebben , most olyan sokat alszik napközben. (lehet hogy ezért nem alszik éjjel ?????? )

Naninga
naninga

Naninga! Mi egy kismedvét fogadtunk örökbe! :lol: :lol:
Szabolcska este 9-10 körül elalszik és reggel 6-8 között ébred. Nappal is alszik, délelött 2 órát van fent, délután sétálni megyünk akkor is alszik, este 6 és 10 között szokott fent lenni. Esti nyűgi, hiszti megvan. :lol: :lol:

Kép
vivi1

Naninga
Pont most olvastam, hogy ebben a kórban, ha napközben sok inger éri (márpedig éri) hamar elfáradnak és többet alszanak. Peti minden etetés között alszik valamennyit, hol fél órát, hol 1,5 órát, és változatlanul este 9-10-től reggel 6-ig. Egész nap kb 12-13 órát alszik, pedig többet kellene. A szomszéd 5 hónapos kisfíú képes etetéstől etetésig aludni. Nem vagyunk egyformák. Szabolcskával ellentétben, Peti este 5-6-tól alszik 8-ig, kimarad az esti hiszti, de sajnos így a férjem is kimarad a játékból. De az napirend folyamatosan változik.

Most megyek is kelteni, fürdetni.

Puszi.

Kép
tviky

Köszi lányok a gyors választ

Mi is kb igy alszunk csak eddig (óra állítás előtt) már 7 órakkor alig bírtam vele annyira álmos nyűgös volt . Azóta az 5 ös kaja után kb 6-fél nyolcig szunyizik egyet 9 kor kaja alvás 1-2 között pedig ébred és nagyon nyűgös alig tudom vissza altatni :(:(
Reggel 5 kor kel aztán a kaja előtt 8-9 ig alszik majd a délelőtti sétát megint végig alussza és délután megint 2-3 órát .
Mi is van hogy csak fél háromnegyed órát de van hogy 3-at is .
Teljesen változó. de megnyugodtam hogy nem fordította meg a nappalt az éjszakával :):)

Naninga
naninga

ja és a fürcsi nálunk vizminőségromlás miatt elmarad :(:(:(
Egyszóval a viz fekete, ásványvizet meg csak 4 üveggel találtam :(:( Pedig ugy imád Zalán pacsálni nem is tudom mi lesz :shock: :shock: :D

Naninga
naninga

Bocs, naninga, de csak most értem ide. Nálunk kissé kialakulatlan a helyzet, van hogy egész nap alszik Lora, van úgy, hogy egész nap nagyon éber, s ilyenkor rögtön aggódni kezdek.
Éjszaka a korábbiakkal ellentétben (amikor végigaludta az éjszakát) egy ébredés van, ez kajci. Mivel egyre nagyobb a kisasszony, viszont a kaja mennyisége még mindig 600ml/nap körül jár, gondolom szüksége van az éjszakai 1 plusz kajára úgy 1 óra körül. Délelőtt is, du. is alszik, du. jóval nagyobbat, van, hogy 3 órát is egyben.
Egyébként elkezdtük a hozzátáplálást alma formájában. Szinte minden nap lecsúszik egy fél v. egész almácska.

Nekem is lenne kérdésem: mennyire van nálatok kialakult napirend? Nálunk az étkezések is csak nagyjából vannak egy időben, van amikor totál eltolódik, pl.ha egyik étkezésnél nagyon keveset eszik (50 ml), nem hagyom, hogy jajgasson, amig letelik a 3 v. 4 óra, én bizony megetetem. Igy néha borul az egész, a fürcsi is csak kb. este 7 és 8 között van, de nem mindig u.abban az időben. mit kell másképp csinálni?

Kép
Kép
koko

Koko

Köszi:)
Mi is pont 1 kor kelünk ez lenne a következő etetési idő , de mivel hatalmasak vagyunk igy nem kéne nekünk már éjszaka enni :evil: :evil:
Mi is végig aludtuk az éjszakát a 8. héttől ez nekünk újdoság (újra :) ) Bár az egyik ismerősünk is igy volt csaliként aludt a fia reggel 8-9 óráig , most meg éjjel vagy 6 szor ébred :(:(

Mi most nagyon viszavettünk az evésből van amikor csak a 120 -130 megy le kajára, és kéremszépen a sütőtököt nagyon bírjuk :D :D :D
A répa egy nagy pppfffffüüüüü kiséretében a képemben landolt elsőre :lol: :lol: Másodszorra már evett belőle de nagyon húzta a száját, a sütőtököt viszont nem győztem lapátolni a szájába :lol: :lol: :lol:
Ma almás krumplival próbálkozom :)

Napirend:
90 % -os nálunk ez attól függ reggel mikor kel bár kb fél órás csúszikat betudunk hozni egésznap.
Mivel fél5-5 között kel akkor kajcsi aztán szunya még fél 7 ig aztán a 9 es kaja előtt kisszundi. aztán 4 óránként eszünk alszunk ( a hasára fel kel időben :D )
Este fél 9 kor (előtte fél nyolckor ) fürcsi 9 kor kaja és alvás ( no nem reggelig de 1-ig tuti :)

Naninga
naninga

Sziasztok!

Szabolcska 900 ml körül eszik egy nap. 5-ször szoktunk kajcsizni, de valamikor csak 4-szer, mert annyit alszik. Nappal 4 óránként eszünk, de valamikor annyit alszik, hogy 5-6 óra mulva eszi a következő tápit.
A hozzátápi nálunk még nincs, 4 hónaposan kezdjük az almát.

Kép
vivi1

Mi sem tudunk időre csinálni semmit. Szabolcskán függ, épp milyen napja van. Ha kismaci akkor csúszik minden, ha éber akkor talán sikerül időre. :D

Kép
vivi1

Már megint belekotyogok.... :lol:

Szerintem ebben a korban ( két gyerekből leszűrt tapasztalat) csak úgy kb. van meg a rendje a dolgoknak. Valamiféle rend létezik, de ez nem kőbe vésett, sajna!
És, csak hogy mindenkinek legyen rossz hírem :lol: , amikor éppen beáll a napirend-kb . kiszámítható mikor eszik, játszik, alszik-, mindenki megnyugodott és azt gondolja, tök jó, lehet szervezni ehhez a kialakult napi rendhez az életet, hát MEGVÁLTOZIK.
1,5 éves korig kb., amikor már egyet alszanak csak ebéd után, szakadatlan változások sora. :!:

Én Balázsnál egy görcsös napirendhez ragaszkodó voltam :twisted: , ha valami változott ( márpedig igen), teljesen kiborultam. Most hogy fogom akkor ezt meg azt csinálni????

Zsófinál teljesen másképp van. Egyrészt mivel második gyerek nem is lehet mindig szigorú napirendet tartani, másrészt ( persze igyekszem, hogy napjainkban legyen rend, hisz a napok ritmikus, állandó menete ad biztonságot a gyereknek)jóval lazább vagyok. Figyelem őt, és ha valami változik hozzá igazítom, nem görcsölök rajta.
Zsófi egyébként kétszer alszik, délelőtt és délután...általában. Attól is függ, mennyire fárad el. Ha esik az eső, nem megyünk sétálni, hintázni ,a délutáni alvásból 20 perc szunya lesz csak késő délután. :cry:

Szóval lányok kitartás! Mire megszokjátok milyen jó, hogy így van....már nem is úgy lesz! :wink: :lol:

Kép
Kép
ggabszi

Ja, és szerintem csak az a fontos, hogy a dolgok sorrendje kb. mindig ugyanaz, -vagy legalábbis törekedjünk rá :lol: - legyen. Az időt nem érzékelik még a gyerekek...
Zsófi mindig kb. 1,5 órával evés után aludt el, bármikor is kapta a kaját. A csúszás csak a mi óránk szerint az.... :lol:
Ha a dolgok sorrendben vannak, ( felkelünk, eszik a baba, visszaalszik reggel, felébred újra , játszik valamit anyával, eszik, séta közben alszik, eszik, majd egyedül játszik a kiságyban...stb. )az a gyerekeknek már klassz rend az óra és percpontosság nélkül.... csak mi bírjuk mindig betartani!
Én azt szoktam mondani, hogy a gyerekek kis megszokás zsarnokok...

Kép
Kép
ggabszi

Gabszi!
Én is így csinálom mint Te Zsófinál. :wink:
Ja és még egy fontos, Szabikát én nem keltem fel soha. Tudom milyen rossz, ha tök jól szunyálok és valaki felébreszt. Most gyakran felébreszt valaki, de rá nem haragszom! :lol: :lol:

Kép
vivi1

ggabszi

A renszer nálunk is csak időleges ez most a 3. változat kb de lehet hogy a 10. ??? :):):)
De mindig volt valami rendszer , kaja játék alvás ez tuti volt mindig.
Időt kb 1 hónapja tartjuk , de szerintem csak azért mert Zalán 4 óránlént követeli a kajcsit, nincs túl alvás, meg ilyenek :)

Naninga
naninga

Ggabszi: abszolút egyetértek (megerősítendő, még olvastam is valahol :) ), a dolgok sorrendje, nem pedig az időpontja a lényeges még a kicsiknél.
Én ezt a szót, hogy napirend, nem is ismerem. :) :) Persze, nálunk is megvan az "események sora", na de hogy mikor, az naponta változik. :?
rkata

Köszike lányok. Én is hasonlóan gondolom, gondoltam. Sőt, olyannira fontos a megszokás, a dolgok sorrendjének állandósága, hogy ha pl. éberebb napja van a kisasszonynak, s azért fél 8 körül megfürdetem, s leteszem a kiaságyba, legörbül a szája a csalódottságtól, s meg kell etessem, még akkor is, ha nincs itt az ideje, mert fürcsi után kaja, utána pedig alvás jön, és punktum... :lol:

Némileg azért bizonytalanodtam el :oops: , mert egy anyukától hallottam, hogy 3 hónapos kora óta szigorú napirendje van a babájának, s bizony addig rázogatja kezében a gyereket, amig el nem jön a kajaidő, előbb nem kap enni :evil: :evil: Azt gondoltam, lemaradtam vmiről, vagy ez a legújabb trend, hogy anyának legyen jó, ne a babának? :twisted:

Kép
Kép
koko

Koko! Szegény gyerekből katonát nevelnek! :lol: :lol:

Én is betartom a sorrendet, de olyan tempóban csináljuk ahogy a gyereknek jó. Jól is érzi magát a bőrében! :P :lol:

Kép
vivi1

Csajok, azt kell mondanom, mindannyian nagyon ügyik vagyunk napi rend kérdésben!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok csajok :))))

Drága 2 éves Miklóska(tegnapi szülinap) és 1 éves Zituska baba!!!!

"Háááát Boldog, Boooldog, Boooldog Születésnapot,
Kívánjuk, hoyg legyen még SOK ilyen SZÉP NAPOtok!!!!!!" :P Kép

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Zitusnak és Miklóskának, és szüleinek is még rengeteg sok szép évtizedet az ő gyönyörű kisfiúkkal/kislányukkal együtt:)))
Kép
(És majd képet is szeretnénk kérni az ünnepeltekről!!! :) )

Lányok!
Igérem nemsokára én is hozok nektek pár képet, de nagyon el vagyok havazva, csak olvasásra van időm.... Mindenesetre nagyon gyönyörűek a gyerkőcök!!! :)
Várakozóknak továbbra is nagyon szorítok!!!!! :)

Sok puszi nektek!!! Kép

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!

Megkésve kívánok én is Miklóskának nagyon sok boldog szülinapot!
Kép

Zituska!
Nagyon sok boldog szülinapot!!!!
Kép

Napsi!
Fehér ember nem felejt, úgyhogy nagyon várjuk a képeket Noriszról! :lol:

Lányok!
Tök jó, hogy így megbeszéltétek a dolgokat!

Regi nevében köszi a dicséreteket! :wink:

Sajna a sok betegeskedésnek az lesz a vége, hogy májusban kiveszik az orrmanduláját! :cry: Tegnap voltunk sószobában, hátha mégis megússzuk...
Járt már valaki sóbarlangban? Milyen?
Puszi, most nem leszek 4napig, mert nagyizunk!!!! :D :D

Kép
kajla

sziasztok!

Egy csomószor nem tudtam belépni. :twisted:

Miklóskának és Zituskának nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Kajla!
Nagyon édes Regina és huncutsága semmit nem változott.
Én még sószobában sem voltam. Talán jobb lesz, ha kiveszik, remélem hamar túllesztek rajta.

Kizsó!
Kingusnál igencsak leesett az állam! Micsoda nőci lett! :D
Zsófinak is boldog előszülinapot!

Napirend:
Lányok csak irigyelni tudlak titeket, hogy milyen jóalvóak a babáitok. Bár nálunk is megvan az éjszakai alvásmennyiség, csak mi korábban kezdjük az éjszakát, sehogy sem tudom később lefektetni Matyit, tegnap is már 7-kor aludt, de általában fél 8-kor elalszik, volt olyan, hogy fürdés után úgy bealudt, hogy kihagyta az esti kajáját. És akkor jó esetben fél 2-ig, egyszer fél 4-ig alvás van. 4 körül mindig megébred, neki már reggel van, ilyenkor még nem éhes, csak már nem akar aludni, nagyon éber, ilyenkor magában el szokott játszani, reggeli fél 6-kor van. És utána kezdődik az állandó napirend, evés játék alvás (max fél óra, de általában 10 perc), és 3 óránkénti evés. Nagy alvás, csak ebéd után van, ha kint vagyunk akkor a következő etetésig alszik, ittbent csak max 1-1,5 órát.
Már 7,5 kilók és 64 centik vagyunk, hétfőn megkaptuk az első pneumo elleni oltásunkat.
Matyi továbbra is imádja a hasát és az új ízeket. a főzelék jobban ízlik neki, mint a gyümölcs.
felébredt mennem kell

Kép
tirza

Köszönjük!!!! :P
Kép

Zizi
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Kép
renóca

Zituska, Miklóska!

Boldog szülinapot!

Kép

Kép

Timi
latimi

Kajla

Nekem nem kellett sóbarlangba menni mert használt a sószoba :):)
Nagyon sokat sznvedtem léguti megbetegedéssel utolsó utáni kísérlet volt a sószoba kop-kop-kop
kb 4-5 éve nem volt komolyabb léguti mebetegedésem.
De a sóbarlang is olyan csak nem mesterségesen gerjesztik a sós levegőt, hüvi van takarók alatt fekszenek egy-két órát a betegek attól függ kinek mennyi kell.
hol van nálatok olyan ???

Naninga
naninga

Zituska, nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok. Nőjj nagyra kicsi lány és legyél nagyon boldog és tedd még boldogabbá a szüleidet, már ha ennél több és nagyobb boldogság létezik. :lol:

Miklóska, szintén nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok. Légy nagyon erős és vidám kisfiú. Lassan kezdhetsz csajozni. Ne aggódj drága kislegény, anyának nem árulom el. :lol:

Napsi, én is várom a fotókat, mindig megcsodálom ám Noriszt is. A Gólyahíren is és itt is.

Más: annyira fáj ma a fejem lányok, hogy mindjárt szétesik. Ilyen pocsék napot, mint a mai volt, hála istennek nagyon régen értem meg. Rengeteg meló, kialvatlanság, mindenki nyüzsgött, zi-zi volt... szóval elég volt a mai napból, de nagyon.
kanga_mama

Miklóska! Boldog szülinapot! :D :D :D :D
steiff

Miklóska, Zituska Isten éltessen benneteket!

kanga_mama, remélem hamar vége lett számodra ennek a szörnyű napnak, s már alszol is :lol:

Napsi
, hisszük, ha látjuk :lol:

Kép
Kép
koko

Még valami eszembe jutott, megkérdezem tőletek. Ugyebár minden baba kék szemmel születik, aztán van amelyiknek megmarad, másoknak pedig megváltozik a szeme szine. Nem mintha lényeges lenne, inkább csak kiváncsi vagyok: van olyan kisbaba, akinek pár hónaposan már változott a szeme szine? Lorának egyelőre kék.

Kép
Kép
koko

Ide kellett volna írnom, no: :lol: ,

Koko! Köszi már jobban vagyok, valóban, akkor amikor írtad, én már aludtam. És elmúlt a fejfájásom.
kanga_mama

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?