Új privát üzeneted érkezett!

Móni! A végén úgyis a gyerkőcök döntenek majd :D Kezd olyan érzésem lenni, hogy az összes ilyen "trükk" csak népi hiedelem - valakinél vagy bejön, vagy nem :?
Őszintén szólva nem bánnám, ha ez a mai vizsgálat megtenné a hatását :? :oops:
Vendég

Sági,
Nati azért tanult meg állni, hogy felhúzhassa magát a hintára. Egy évesen már magától mászott bele, vicces volt, szenvedett vele hetekig, amíg sikerült. Nem csak a képen látszik életveszélyesnek. Anyukám még mindig szívbajt kap. De ő már csak ilyen, nagyon vonzzák a mászni való dolgok.
Annál jobban már csak a tisztaság vonzza :D

Kép

Mikor rendezünk egy baba-mama talit? Pár hetes babókkal már meg lehet hosszabb-rövidebb távokat tenni. Meg jó lenne egy kis személyes tapasztalatcsere is.

Kép KépKép
lorca

Barbi,
Hát lehet, hogy tényleg nem a leghatásosabbak ezek a trükkök.
Bár nekem a szexet a doki mondta, mert a spermában van valami olyan anyag, ami kontrakciókat okoz, de úgy látszik nem mindenkinél.

Lorca,
Ez a kép is nagyon jó. A gyerkőcök már csak ilyenek, én azon szoktam mosolyogni, hogy ha több száz méteres körzetben csak egy pocsoja van, annak is mindig a közepébe kell beleugraniuk :)
A rólam készült gyerekkori képeken én mindig nyakig koszos vagyok, most meg a környezetem szerint mániákusan takarítok, pedig csak szeretem a tisztaságot.

Kép
móni23

Mazsi, Lin- Gratulálok a lányokhoz!
De jó, túl vagytok rajta.

Timi- Őszintén szólva fogalmam sincs elég lehet-e a 40 gramm? Mjadcsak begyógyul a melled, nekem csak pár napig volt az egyik sebes, de nem is igen mertem arra tenni.

Lépcsőzéshez még annyit, hogy akkor lehet esetleg hatásos, ha már beindult valami, mert akkor lehet, hogy tényleg csúszik lejjebb a fejecske a zöttyenésektől. De olyankor meg kinek van kedve lépcső után futkosni.

Én mindig arra gondolok terhelés ügyben, hogy nagyanyáink a földekről mentek ugye szülni-állítólag, hát ahhoz képest mi kímélő életmódot élünk, még a lépcsőkkel együtt is.

Kami- remélhetőleg kiüvöltötte magát egy időre, jöhetnek a nyugodt hétköznapok.

Lorca, Gabi- szépek a gyerekek. Nincs nagy gond a tesókkal, ezek szerint, ugye?

Hát igen, mi maradtunk, a vége. Én továbbra is ellentmondásosan érzem, néha jó lenne már nagyon túl lenni, máskor pedig még nem érzem késznek a terepet (?) magamban.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella,
Nálunk eddig ideálisan alakul a tesókapcsolat. Ezt szerintem annak lehet köszönni, hogy Natival mindenki sokat foglalkozik, így egyáltalán nem érzi magát elhanyagolva. Még jobb is neki, mert amíg terhes voltam, alig bírtam magam húzni, most meg lehet velem rohangálni és minden napra jut egy mama is.

Móni,
A kép tavaly július körül készült, amikor végig 35-40 fok volt, egy csepp eső nélkül. Nat akkor is tiszta sár volt.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

[b]Először is gratulációm az új anyukáknak és lányaiknak, a hétvége hőseinek! Üdv kint Lea és Gréta babák!!!!!! [/b] :lol: :lol: :lol: Mazsi, Linda, gyertek majd mielőbb haza és meséljetek! Biztosan Lindának is szép méretes lett Gréti, nektek is nagyok voltak a súly saccok......

Timi, sajnálom, hogy romlott az állapotod, kíváncsi lennék én is nincs e valami más is a gyulladás hátterében? Majd mesélj, ha megjártad a kórházat, vagy valaki kiment segíteni....

Barbi, a ctg ereményem végül nem is saját dokim nézte meg, mivel nem ért vissza a hétvégi konferenciáról, hanem egy másik doki, aki helyettesítette de ő is csak amúgy kutyafuttában. Elmondta, hogy tök jó az eredmény, majd jelentkezzek a dokimnál szerdán..... :cry: :cry: :cry: Szóval semmit nem tudtam kérdezni senkitől, főleg nem az ellátásról..... De majd legközelebb, talán.....
Azért örülök a dokid véleményének és remélem igaza lesz. Tényleg nagyon kiforratlan még ez az egész az orvosoknak, kórházaknak is......
Szurkolok neked és móninak is, hogy valami sugallat azért előcsalogassa a gyerkőket még a héten, ápr. előtt, mielőbb!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Én a boka és lábdagadáson kívül semmi jelről nem tudok beszámolni, ha a vizesedést jelnek lehet tekinteni egyáltalán...... :cry:

bella, szívemből szóltál utolsó gondolataiddal. Néha már alig várom, hogy kint legyen a gyerkő, aztán máskor meg még azon tipródom, de jó hogy azért ennyi "gondolkodási" időt hagy és kivárja az idejét....... :lol: :lol: Nagyon nem vagyok még 100%, igaz????? Pedig tényleg nagyon várom!!!!!!
sági, ettem mindenki helyett szombaton a lakodáréban!!! Ezt állítom! Nem akarom felsorolni azt a sok fincsi dolgot, de nagy kajálás volt.
Táncoltunk, ettünk, ittünk, jól szórakoztunk. Hajnali 5-kor értünk haza, de mentségemre szóljon, az időátállítás miatt csak!!!! :lol: :lol: :D
Mondjuk szegény lagzis népre jó sz*r idő volt, de. az eső esett, du. a szél fújt....

lorca, Gabi, nagyon helyesek a gyerekek!!!!

Bevallom az utolsó 1-2 órát már széken, párnák közt.....szóval felpolcolt lábbal néztem a táncoló népet, de így is élveztem. A kisasszony végig táncolt a hasamban, alig tudtam "elaltatni" magunkat reggel.... :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

Köszi a tanácsokat hasfájás-éhség ügyben! Ma vettem Infacolt, kipróbáljuk, hátha hat... (márha van mire) :shock:

Voltunk a kórházban, szednem kell gyógyszert, ugyanúgy masszírozni, szopoztatni és ha szükésges, fejni. Ja, és képzeljétek, ma volt az első olyan szopi "élményem", ami nem fájt... nem volt ugyan kellemes, de nem fájt!!! És azt hiszem, ez már nagy haladás!!!

Lorca!
Én benne vagyok egy babás-mamás taliban! :) (amúgy mindig olyan jókat derülök az írásaidon :D )

Kami!
Hát nem lehetett valami túl jó hétvégétek! Apa hogy bírta? Gondolom jól kifáradhattál te is. Azóta tudtál pihizni valamennyit? Én napközben nem bírok aludni, folyton pörgök... aztán este 7 körül bepunnyadnék, de Lillának ekkor kezdődik az aktív időszaka... úgyhogy nesze neked pihenés, kezdődik előről minden! :)

Kismamik!
Látom jól vagytok és a babócák nem akarnak kibújni a jó helyről! :) Valahol meg is lehet őket érteni: itt kinn a kajáért is meg kell harcolni, míg odabenn non-stop kapják! :D :D (na jó, ez hülye vicc volt) :) Kitartás, nemsokára ti is babázhattok és együtt eszmecserélhetünk!
Ja, mellbedurranás, tejláz és mellgyuszi szakértő vagyok ám! :D :D

Vajon Rókiék hol vannak? Rég volt vagy csak én olvastam felületesen?

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Timo! Az Infacol szerintem jo, a mechanizmusa az, hogy ha beadod, gyakorlatilag szinte azonnal kitolja a bababol a kakat - de a kovetkezo etetes soran biztosan. Nagyon hasznos dolog. En probalom hanyagolni, minel kevesebbszer beadni, de a hetvegen kellett sokszor -ma mar egyaltalan nem. Aron ma is tunderfiu, szepen eszik, alszik, nezelodik. Ma volt a vedono es megmutattam neki a videot, amin csalapalja a pluss spiralt, rajta a kedvenc zsiraffal, mikozben gyugyog-mosolyog. Le volt nyugozve, szerinte ez korai, es nagyon ugyes fiu Aron :D Dagadtam a buszkesegtol... es szepen gyarapszik is, szerinte hosszra is nott (szerintem is - 1-2 56-os cucc mar nem megy fol ra!), kovette a vedono kezet a szemevel, okosan nezegetet, jokedvu baba volt... Visszaterve az Infacolra (ahonnan kiindultam :D): mindenkeppen jo, ha van itthon!!! Ja, a hetvegi sirasra aszondta a vedono, lehet, h valami nagy valtozas van most: sulyban, hosszban, vagy bennem a hormonjaimmal, ez mind kihathat a baba sirasara.

Apa birta a hetvegi bulit, dolgozott itthon, en meg bezartam az ajtot, hogy minel kevesebbet eszleljen belole. Neha folvette Aront, jatszott vele, de sajna hasztalan... De bakke, telleg nagyon faraszto egy non-stop siro, non-stop ehes (de igazabol nem evo) es non-stop ebren levo kisbabaval!!!

Ja, en is mindig azt mondom Aronnak, mikor nyuszit a puki miatt, hogy marpedig azt senki nem fogja helyette kitolni, minel hamarabb megtanul pukizni meg kakalni, annal jobb lesz neki es hogy minden kisbaba atesik ezen, o se kivetel. Essen rajta tul. De nem hiszem, hogy ez vigasztalja :D
kami

Timocska, és mindenki más, babán innen és túl :D

Hol tudnánk találkozni? A helyi Mc attól tartok, kilőve. Most már kezdek mobil lenni, és Natit vagy anyukám, vagy anyós szórakoztatja, tehát nem gond ő sem. Azért kettővel még pár évig kihagynám a BKVt. Ha nem bánod, hogy lépcsőt kell mászni, nálunk lehet, van egy mini babakocsi tároló is, nem kell felcígolni, majd összecsukom a miénket, akkor még mély bbkocsi is befér. Tapasztalatból olyan 5 megszervezett taliból 4 meghiusúl, úgyhogy érdemes időben elkezdeni a szervezést. Nekem jó az is, hogy mondjuk egy délelőtt 10-12 között valamikor tali, aztán baba dönt.

Kép KépKép
lorca

naaagy gratula a legfrissebb anyukáknak a babákhoz!

drusza!
alkalomadtán ha tudsz, tegyél fel légyszi táblát! úgy szeretem nézegetni (és azon legalább én is látszom, mint kismami, mert a felsorolásból rendre kimaradok :lol: )

voltam ma ctgn, a dokinő szerint 8-10 perces fájásaim vannak, jó nagyok és n csodálkozott, h nem érzek belőle semmit. de összességében azt mondta, h ebből nem (sem) lehet kövekeztetni a szülés várható időpontjára.

képek cukik!

majus3

Mazsi, neked is gratula! Várjuk a sztorikat, képeket Lindától is! :D

Barbi, nem ma van hétfő? Emma, sipirc kifelé! :P

Egész nap nem működött nekem a babanet, most meg már túl nagy az ordítás, ma olyasmi napunk van amit Kami írt a hétvégéről...

Kép
Kép
agiboldi

Május, egyre izgibb, hátha neked nem is fog fájni egyáltalán :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Majdnem tudtam írni.....beindult a sírás :(
Vendég

Na teszek fel képet Boldiról: Kép Kép Kép

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Hogy vagytok? Remélem mindenkinek jól telt az éjszakája!

Lányok!
Nektek szopi után mindig visszaalszik a bébi? :wink: Vagy ez túl idilli lenne? :)

Ági!
El sem hiszem, hogy ez a tündéri kissrác tud sírni is! Ráadásul úgy, ahogy írod! :D :D Nagyon cuki, jó lesz Lillának! :D :D

Lorca!
Én viszonylag könnyen bejutok a Keletihez, úgyhogy nekem ott jó. Kérdés, hogy másoknak is jó-e???

Május!
Kérésed számomra parancs, itt a tábla! :D Látom, nálad is kezdenek beindulni a dolgok! Kiváncsi vagyok, ki lesz a következő baba!

Barbi!
Emma baba gyere ki, vár az anyu ideki! :D :D

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Hát nem éppen volt jó éjszakám. Pedig lehetett volna: Boldi aludt mint a bunda éjféltől reggel 7-ig!! :P Viszont a légzésfigyelő kétszer is pittyegett. Nem riasztott igazán, csak elkezdte a figyelmeztető pittyegést aztán abbahagyta. lehet, h kihagyott pár levegővételt?
állítólag ez normális, és aztán magától lélegzik tovább ahogy már beszéltük, meg a gyerekorvos is mondta, h ne aggódjak.
Reggelre totál kikészültem, most itt bőgök hangosan a gyereket szorongatva. Semmit nem aludtam, kb 20 percenként felébredtem és néztem h nincs e baja, egy idegroncs vagyok. Most mit csináljak? menjünk alváslaborba? dehát risztás nem is volt, és nincs semmi kockázati táényező, nem hiszem h indokolt, vagy végezzük el a tanfolyamot? állítólag házhoz is kijönnek betanítani, vagy amit a gyerekorvos mondott, hajítsuk ki a figyelőt. ezt nem merem.. felhívtam az orvosi tanácsadó vonalat amit adnak a figyelőhöz és azt mondta a nő, h ő még nem aggódna, tényleg kihagynak pár levegővételt, de figyeljük a babát.

Kép
Kép
agiboldi

Timi, inkább úgy fogalmaznék, h szopi után soha nem alszik vissza a bébi :?

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Nem lehet, hogy még jobban kellene állítani az érzékenységen? Nálunk most az a szitu, hogy itt van anyukám, így a baba velem alszik a nappaliban a kanapén. Bali a hálóban, anyu meg a kisszobában. Így sokkal nyugodtabb vagyok, mintha légzésfigyelő lenne alatta. Nappalra már be sem kapcsolom. Úgyis ránézek percenként.
Ne aggódj, tuti az van, hogy mélyen alszik (hisz az egész éjszakát végig aludta) és így kihagy egy-egy lélegzetvételt. Valamelyik éjszaka megfigyeltem Balit is alvás közben: volt úgy, hogy 30 másodpercig nem lélegzett, aztán pedig akkorát horkantott, hgoy megijedtem mellette :shock: ! Erős kislegény Boldi, egészséges, semmi baja! Az életösztön bennük is működik!!!!

Lillának szörcsög az orra! Mit csináljak vele? Az orrszívó porszívó még nagyon brutálnak tűnik. Van valami alternatív megoldás szerintetek??

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és a legújabb módi, hogy 10 percig szopizik csak... aztán alszik 1-2 órát. Ez normális???

Timi
Kép Kép
timocska

Hahhóóóó csajok!!! Hol vagytok?

Timi
Kép Kép
timocska

Tényleg, hol vannak ezek? Köszi Timi, megnyugtattál :) akkor Te se paráznál ezen ugye? Nappal én se kapcsolom be, akkor mindig itt van mellettem a kanapén, éjszaka meg tényleg az lehet, h kihagy egyet és kész, asszem 17 másodperc után pittyeg, és utána kezdene riasztani, de odáig még sose jutottunk szerencsére, magától vesz levegőt megint. ha nem lenne a figyelő nem is tudnék róla.

Orrszörcsögés még nálunk nem volt, azt nem tudom...

Kép
Kép
agiboldi

Nekem is van olyan, h 10 perc szopi után bealszik, de aztán nem alszik 1-2 órát, hanem ha leteszem felébred és ordít mert rájön, h nem evett eleget. Sztem ha alszik utána rendesen akkor teljesen oké.

Kép
Kép
agiboldi

Régen sem volt légzésfigyelő, mégis mindanyjian felnőttünk. Amennyi plusz biztonságérzetet ad, annyit el is vesz tőlünk a sok téves és felesleges riasztással! Úgyhogy nyugi!!!!

Kezdek paramami lenni: honnan lehet tudni, ha beteg a bébi? Ugye most szörcsög az orra, láttam is benne egy kis trutyit (lehet, hogy hülyeség, de kipiszáltam belőle fültisztítótval), sokat alszik, keveset szopizik. Ez már lehet egy betegség jele?
Lőjjetek le, ha sokat képzelek!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Látom más sem szült meg az éjszaka, én sem sajnos :(

Timi,
Azt hiszem én is ilyen parás leszek, már a terhesség alatt is ilyen voltam.
Amúgy sajna nem tudom miből lehet tudni, hogy beteg-e vagy sem a baba, esetleg hívd fel a védőnőt.

Ági,
Kíváncsi leszek nálunk hogy fog működni a légzésfigyelő, ha nekem is ennyit becsipog fölöslegesen én biztosan kidobom a francba.
Nagyon jók a képek Boldiról :D

Barbi, Bella, Május, Bea,
Kíváncsi vagyok melyikőnk lesz a következő. Írjatok, hogy mi van veletek!!!!

Móni

Kép
móni23

Halihó!

Gyors helyzetjelentés, aztán visszaolvasok :D

Néha fájogatok, de nem valami erősen és főleg össze-vissza. Méhszáj teljesen zárt, Emma nagyon aktív, szívfrekvencia és áramlás terén is minden rendben!
Sajnos csütörtöknél tovább nem tudtam alkudozni, aznap be kell feküdnöm ha addig semmi! :(
Kérdeztem tőle, hogy meddig hagy túlhordani, és mi van ha magától nem indul el a kiscsaj. Mondta, hogy hétfőig várunk, és ha addig semmi, akkor aznap megpróbálják megindítani, de ha még akkor is teljesen zárt lesz a méhszáj, akkor nem valószínű, hogy sikerül az indítás - ekkor viszont már nem várnak tovább, hanem csaszi.
Na, majd meglátjuk, Emma hogy dönt :P
Ja, és még azt is mondta a doki, hogy annyira hátul van a méhszájam, hogy nem is tud rásegíteni :?
Na mindegy, hiszek abban, hogy semmi sem történik véletlenül ;) A végén lehet, hogy én leszek az utsó :lol:

Megyek, visszaolvasok :)
Vendég

[color=red]Mazsi :jól vannak, rooming-inben. Kaminak: Nem csak Áron röfög. És ott is adnak tápszert már most :evil: [/color]

Timocska,
Megbeszélhetünk egy talit, a többiek meg remélhetőleg csatlakoznak, mit szólsz? Melyik nap lenne neked jó? Van MSNed?

Babáknál minden normális az evés körül, csak a fogyás nem :D Nem riogatásként mondom, de Nat 24 órában evett átlag 2 óránként hónapokig, és egy-egy szopi akár egy óráig is tarthatott.

Alvás szopi után: Szerencse kérdése. Van, hogy az első hét, az első hónap így tellik, de van baba, aki ezt a verziót nem ismeri.

Orrszívásra nincs alternatív mód. Ha ráveszed magad, előtte szemcseppentővel pár csepp anyatej az orrába úgy, hogy a feje kicsit lejjebb legyen, mint a többi része, akkor lefolyik. A porszívó legkisebb fokozatán kell csinálni, érdemes először magadon kipróbálni :) Nem kellemes, de nem is halálos. Nem szabad megsérteni az orrát, még a legkisebb rózsaszínes jelre is abba kell hagyni. Ha zavarja a szopiban, akkor érdemes. Azaz szopizik, szortyog, abbahagyja a szopit, ordít. Nincs csecsemő, amelyik kedvelné, le kell fogni a fejét, attól meg még jobban fog utálni. De legalább egy perc múlva elfelejti, van haszna az aranyhalnyi memóriának :twisted:

Ágiboldi,
Ha együttalszol a babával - és nem fekszel rá - biztonságosabb, ha együtt alszol vele, mert a te légzésed szabályozza az övét. És nincs egy hülye légzésfigyelő, ami rádhozza a szívbajt.
A bölcsőhalál létezik, én is sokszor aggódok miatta, de próbálom kordában tartani az anyai ösztöneimet. De kb akkora az esélye, minthogy sétáltatás közben ráesik a gyerekre egy virágcserép és megsérül. Több az esélye a villámcsapásnak és annak is, hogy egy meteor becsapódásától haljunk meg (National Geographic adatok). Sajna így működik az agyunk. Ha nem szórnám ki az agyamból a felfedezett potenciális veszélyforrások garmadáját, Nati még járni sem tudna, annyira vissza lenne fogva mindenben. Ráadásul a stressz a félelem ragadós, jó nyűgös lesz tőle Boldi. Amitől te fáradtabb. Amitől ő nyűgösebb. Folytassam :roll: ?
Nincs kedved neked is csatlakozni a talihoz nálunk?

Kép KépKép
lorca

Timi-
olyan jó kislányod van, hogy erre nem is számítottál! :)

Nem tudom, nem akarok okoskodni, inkább kérdezd meg a védőnőt, vagy majd itt valaki megnyugtat, milyen esetben kell arra gondoloni, hogy nem eszik eleget! Tudod-pelusok száma, ilyesmi.

Szörcsögés másoknál is volt, Kamiéknál talán, meg Lorcáéknál (?)én nem hinném, hogy meg lenne fázva, de az nem mérvadó, hogy én mit hiszek.

Ági- aranyos kis manód van, nagyon!

Majus-Timi- mi egy napra vagyunk kiírva! Nem ér, hogy beelőzz!

Róki-tényleg eltűnt!

Lorca-én most még nem taliznék, majd ha már lesz kísérőm!

Bella

Kép

Kép
bella2

Barbi,
Ezek szerint egy hetet sem enged túlhordani? És ha minden rendben, akkor miért csinál csaszit?
Kíváncsi vagyok nekem mit mond a dokim holnap.
Amúgy nekem is fájogat a hasam. Ha ülök, akkor kb 15 percenként, de ha lefekszem elmúlnak a görcsök és csak az állandó tompa fájdalom marad. Szóval úgy döntöttem, hogy ma egész anp inkább ülök vagy állok, aztán meglátjuk, hátha ez nem tetszik Gergőnek és kibújik.

Kép
móni23

Bella! Ákár hiszed, akár nem, még néha nekem is megfordul a fejemben, hogy még jobb lenne ha maradna egy kicsit Emma - pedig én már nagyon szülni akarok :D Szerintem ez a kettős érzés teljesen normális ;) Ahogy kb minden így a terhesség végén :D

Ági! Annyira jók a képek! Tegyél fel légyszi sűrűbben! :D Boldi annyira cuki, hogy nem találok szavakat! Timi! Nem ér lestoppolni! :D
Ja, szerintem ne aggódj a légzésfigyu miatt! Ez teljesen normális! Ha mégsem csillapodik a parád, akkor én tuti a gyereket nézetném meg - ha ott ugyanis bebizonyosodik, hogy minden OK, akkor tényleg meg lehet nyugodni, ha viszont a tanfolyamot végzed el, a para ugyanúgy megmarad - szerintem... De én csak magamból indultam ki ;) :D

Timi! Annyira megértem a dilemmáidat! Mármint baromi nehéz lehet eldönteni, hogy 1-1 apróbb jelből (?) mennyire lehet messzemenő következtetéseket levonni :? A gyerekorvos milyen sűrűn jön? Nem tudod tőle megkérdezni?

Móni és a többiek! Kitartás!!! Bagoly mondja verébnek... :D
Vendég

Móni! Tulképpen 1 hetet vár, ha kivárja a hétfőt :) Én úgy tudom, hogy az az általános nézet ma, hogy nem várnak 1 hétnél tovább! Ha infúzióra sem tágulok, akkor meg nem nagyon tud mást csinálni :?
Remélem bejön az ücsörgés ;)

Lorca! Csatlakozom Bellához - majd picúrral együtt nagyon szívesen ;)
Vendég

Hát csajok, megértem milyen nehéz lehet nektek! De azért ha kibújik a kismanó sem könnyebb! Ezer aggodalommal kell szembenézni, látjátok, én is mindenért parázok!!! :shock:

Barbi!
Én nagyon bízom Emmában és hogy még csütörtök előtt ki fog bújni! Róki is 5 nappal túlhordta Szilvit aztán pikk-pakk meglett! :)

Móni!
További jó ücsörgést! :D :D Csináld nagyon intenzíven, hátha tényleg bejön! :D :D

Bella!
Szerintem eszik eleget, mert ha éhes lenne, nem aludna ennyit. Inkább csak a tudat alatti para van, ami az elsőgyerekes anyukákban, hogy mi van, ha nem elég a tej, vagy azért alszik ennyit, mert beteg lesz! (amúgy tiszta hülye vagyok, nem hogy örülnék) :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ahogy néztem Lin és Mazsi egyszerre van ugyanabban a kórházban? Lehet, hogy Mazsi tudna többet is írni róla? Nekem nincs meg a telszáma. Barbi, neked megvan nem?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Meg csak az elejet olvastam, de el fogom felejteni, mit akarok mondani, ugyhogy leirom es olvasok tovabb.

Agiboldi: nekunk itt a legzesfigyelo a taroloban, be se uzemeltuk. Kisagyban alszik Aron, es semmi gond. Latom, tudom, hogy neki is kihagy neha a legzese, olyankor a mutatoujjam az orra la dugom es ha forro, akkor lelegzik. vagy megbokom az orrat. Vagy valami. Ha pedig siman latszik, hogy emelkedik-sullyed a mellkasa (netan hallatszik, hogy lelegzik), nem is nyaggatom ilyenekkel. Tok normalis, hogy kihagy a legzese - neha nekem is szokott kihagyni es pont ugy veszek utana levegot, mint a gyerek, mintha huppognek... fura...

Timo: ha szorcsog a gyerek orra, talan segit, ha anyatejet spriccolsz bele. Nekem ezt mondta a vedono es be is valik: ami az orraban van, az jo esteben anyatejjel egyutt lefolyik a garathoze s a baba lenyeli. Tudom, kicsit fura ez igy leirva, de igy van. ha annal nagyobb a gaz, tobb a szmotyi, akkor viszont sztem ki kellene szippantani, ahogy lorca is teszi...

Nya, olvasok tovabb!!
kami

Bella! Aron nem szorcsog, hanem rofog, ahogy Mazsi is irta SMS-ben Lorcanak :D

Timo: 10 perc szopi - ne aggodj, olyan egyszeruen nincs, hogy ott a cici tele tejjel a gyerek csak 10 percet eszik, pedig farkasehes. A gyerek MINDIG epp annyit eszik, amennyi neki kell, ha szoptatott baba es nem tapos. Raadasul 10 perc alatt is kiszivhat ugyanannyi mennyiseget, mint felora alatt, amikor mondjuk nem is ehes, inkabb nyugiszopizik. Szoval no para!

Kaja utan nem alvas: Aron eleg sokszor fent marad kaja utan. Ez mar szerintem annak a kovetkezmenye, hgy fejlodnek a kolkok. Elso a kaja, aztan ha nem almos, johet a nezelodes. Na ezt az alkalmat ragadom meg mindig arra, hogy jatsszak vele: tornaztatom (kotelezo nyakerosito gyakorlatok, opcionalis pukieltavolito gyakorlatok), enekelek neki, olelgetem, emelgetem, babozok neki... tok elenken figyel es latszik, hogy lekoti. Aztan idovel ujabb szopi (lehet 10 perc vagy 1 ora) es azutan azert bealszik. Ha nem, kezdodik az egesz elolrol...

Na, latom, Lorca is irta az anyatej orrbaspricceleset. Aronnak feher kis mikrofikaja szokott lenni az orraban (es Timo, en is kiszedem fulpiszkaloval, ha kezzel nem jon ki!) es kohog es hapcizik is naponta tobbszor, de en azt a tollagynamumnek tudom be, amiben allandoan pocol...

Nekunk a legujabb, hogy Aron felrenyel. Legutobbi szopi alatt 2x is. hat persze: egyszerre akart asitani, enni es pukizni! Hogy a viharba ne nyelne felre???? Bolond kolok...

Kép
kami

Sziasztok!

Ágiboldi, nagyon édes a Boldi gyerek, tényleg rakj fel gyakrabban képeket róla. Neki is mennyi haja van????? Elájulok mennyi a hosszú hajú gyerek...... :lol: :lol:
Egyébként ne aggódj a légzésfigyu miatt, már biztos írtam régebben, az egyik barátnőm majd beleőrült a parába. Boldi egészséges nagy fiú, nem koraszülött és nem is ikres. Minden rendben van vele, az hogy kihagy a légzésük, ahogy Kami is írta, és én is olvastam, az természetes.
De nehogy erre menj rá és esetleg a tejed is apadjon emiatt!!!!!!! :wink:

Timi, hogy vannak a melleid? Gratu az első 'kellemesebb" szopihoz!
Így tovább!

Barbi, Móni, szorítok nektek!!!! Az már jó jel, ha fájdolgátok!!! Szerintem egyikőtök sem bírja ki jövő hétfőig...... :lol: :wink: :wink:
Móni, sétálj egyet, vagy ücsörögj egyet a jóidőben!!!!! :wink:

Bella, Május! Nektek jelek?????

Én továbbra is dagadok bokában, néha nyilal a derekamba, de semmi egyéb. Ma voltam vizelet teszten, semmi nincs benne, vérnyomásom rendben. Nekem még simám van érzésem szerint min. 2 hetem....... :cry:

Áron ismét nagyon édes!!! :lol:

Bea

KépKép
babzsak27

sziasztok!

tali
ha lesz vlhol, én benéznék kibickedni egy kicsit, megnézegetném a topikbabákat

ágiboldi
hihetetlen, h ez a cuki baba így ki tud csinálni, ránézésre egy főnyeremény :)
sztm menj a legkisebb ellenállás irányába, csináld ami a legjobban megnyugtat, mert most az a legfontosabb. ha ennyire paráztat a légzésfigyelő, akkor szedd ki. gondolod, h vlmilyen szempontból benne vagytok a kritikus százalékban (súly, dohányzik vlki a lakásban, családi előzmény?)

timo
sztm egy kis szörcsögés még nem betegség, annak lenne más jele is, úgyh fülpálcikás piszkálás meg az anyatejezés bőven elég kell, h legyen (legalábbis nekem a védőnő ezeket mondta az elejére)
köszi a táblát :wink:

barbi
bízzunk a csütörtökig történő spontás indulásban, ilyenkor már egyik óráról a másikra is beindulhat ugyebár. te be tudod lőni a peteérésedet, v utolsó menstruációból van számolva a kiírás?vagyis h szerinted mennyire pontos??

móni
rád is n kivi vagyok, mert ugye te konkrétan tudod, szvl n izgi, h nálad mennyire lesz pontos a 40 hét

roki
hol vagy???

nálam semmi extra jel, de én felkészültem, hajam befestve, lábak leszőrtelenítve :)
délelőtt egy kicsit izgultunk, mert kimaradt a szokásos mocorgás, de aztán csak rábírtuk egy kis fészkelődésre. azért nem aggódom túlságosan, mert kele sose volt az a ficánkolós, de azért figyelni fogok most már jobban

majus3

Köszi a megnyugtatást mindenkinek :) Bea, jól látod a helyzetet, én fogok beleőrülni. Semmit nem aludtam és ma még nem is ettem, elment az étvágyam is, figyelnem kéne a tej miatt.

Kép
Kép
agiboldi

Lilla úgy alszik, mint egy igazi nagylány! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:45-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca, Timi, én még BKV-ra nem szállnék Boldival, pedig benne lennék a taliban de anélkül meg messze van..

Kép
Kép
agiboldi

Jajjde aranyos Lilla :D Nekünk is van ilyen mintás ruhánk, body :)

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Te merre laksz?
Amúgy én sem bkv-val akarok menni, inkább taxizok egyet. Bkv szerintem életveszély egy ilyen pici gyerekkel és babakocsival! :shock:
CundA-s ruci! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, Kami! Nagyon cukik a fotók :P

Május, a mensim eléggé össze-vissza volt, de a PÉ az én "megfigyelésem" szerint 15-16. napon lehetett, úgyhogy ez elvileg 1-2 nap késést jelent, de hát ki tudja, ez csak 1 faktor a sok közül ;)

Lányok! Segítsetek! Ebéd idő óta felerősödtek a fájásaim, de elég fura a "rendszer" először majdnem szabályos 10 percesek voltak 1 órán keresztül, aztán szünet :shock: 1 óra múlva megint kezdődött, lett belőle 5 perces, de csak fél órán keresztül, aztán fél óra szünet és ezután megint 5 percesek fél órán keresztül, most meg megint szünet :shock: Fájni mostmár k...vára fáj, ha ebből se lesz semmi záros határidőn belül, akkor nem tudom, mi kell még :?
Vendég

Na, persze most sehol senki :(
Apunál vagyok, de Gábor jön most értem, aztán még a csúcsforgalom előtt irány haza! Drukkoljatok!

Ja, Mazsi nem tud Lindáról semmit... Még mielőtt befeküdt volna, elküdte neki is a tel. számát, de már nem reagált rá Lin. Mondjuk nem tudjuk, hogy Lin mikor feküdt be :? Ja, és fotót meg nem láttak egymásról, úgyhogy anélkül meg nehéz :lol:
Vendég

Barbi,
Ugyan én még nem szültem, de azt mondják, ha elmúlik egy idő után az csak jóslófájás :(
Azért én nagyon szurkolok neked és Emmának, hogy még ma kibújjon!!!!! Úgylátszik sikeresn megijesztett a doki ezzel a befektetés dologgal.

Nekem is fájogat a pocim, de nem rendszeresen, épp most fejeztem be a konyha takarítását, hátha meghozza a hatását :D

Kép
móni23

Barbi, csak most ébredtem, azóta kiderült vajon? Sztem ha k..vára fáj az már gynús. Nekem az volt a kulcsszó, hogy k..va. Addig a jósló csak fájt de nem vészes. És az igazinál meg nem tudtam közben lépni se, annyival jobban fájt. De még ez is eltérő lehet embereként asszem...

Timi, mi a 8. ker-ben a Szentkirályin. A Rádió mögötti utca, a Mikszáth térnél. Végülis a taxi megfontolandó, írjátok meg a közösbe ha lesz tali, majd meglátjuk.

Móni, ide is jöhetnél konyhát takarítani, ha a sajátotok nem elég egy szüléshez :wink: :lol: A nagymamámnak anno azt tanácsolta a bába, h mossa fel a fürdőszobát. Az megvolt már?

Kép
Kép
agiboldi

Hu csajok, kezd izgive valni a dolog, mosma telleg :D Barbi, Moni, gyerunk! :D
kami

Barbi, ez nem jrja, közlöd, h k...ra fáj és eltűnsz? :D Én meg óránként nézegetem, h na mivan, mért tűntél el, hazaértetek-e már vagy esetleg action van.
Legalább elterelődik a figyelmem a légzésfigyelőről! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Nya szasztok. Par foto Aronrol, amnt jatszik a zsirafjaval (inkabb csak Aron latszik :D)

Kép Kép Kép

A haja kicsit kabrios, hala az esti hajszaritozasnak :) Ma este 4,7 kilot nyomott puceron, furdes utan. hamarosan 5 kilosak leszunk! Cipeleskor mar siman erzem...

Joccaka mindenkinek, Barbi, aztan ki tudja, lehet hogy holnap mar te is babazol :D
kami

Sziasztok!

Barbi fél 6-kor írt egy sms-t,hogy akkor már másfél órája 5 perces fájásai voltak és akkor mentek be a kórházba a csúcsforgalomban.Ebből baba lesz!!! :lol:

Kami,
Áron nagyon édes,nagyon sokat nőtt!
Vendég

"2007.március 27-én, 20.48-kor, 53cm-rel és 3770g-mal megszületett Emma! Mindketten jól vagyunk." :D Barbi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?