Jó reggelt!
Én még tarozom a szüléstörténetemmel
remélem most lesz időm leírni
Ugye csütörtökön be kellett feküdnöm, akkor jól megvizsgált a dokim, két ujjnyira voltam nyílva. Választhattam, hogy indítson másnap v. várjuk hátha beindul spontán. Szerinte 1-2 napon belül be kellett volna indulnia. Este rózsaszínes folyásom volt, örültwem hátha a vizsgálat jót tett...hát nem. Pénteken volt magzatvízvétel, de még az is kevés macerálásnak tünt, kicsikém nagyon jól érezte magát.
Így eltelt a hétvége, jött a hétfő.
Reggel nagyed 8-kor bekötötték az infúziót, eleinte 5-ös cseppszámmal, attól semmi keményedés nem volt
nem még, hogy fájás. 8 körül jött a dokim, mosolygott, hogy mondtam én, hogy az infúziótól nem biztos, hogy beindulunk
Így telt az idő 11 óráig, közben emeltek a cseppszámon, de még attól is csak olyan 40-es fájások voltak
kb. 2 percenként, de hát azzal szülni ugye még nem lehet.
ujabb cseppszám emelés, ekkor 15 ment, és utána beindultak a fájások
olyan igazi derékbólindulós, és közben a kicsim egyre jobban szállt lefelé.
A vajúdólabda nagyon jó szolgálatott tett
Dél körül jött a dokim, megvizsgált, 3 ujjnyira voltam nyitva, burkot repesztettek
na itt kellet volna 10 percig feküdni a ctg-vel, na ez nem ment addig
feküdni nagyon rossz volt.
Felkelhettem, viszont a vajúdóba már nem mehettem vissza, szülőágy közelében kellett maradni
Na innen egyébként nagyon beindultak a fájások na, meg hozzáteszem az infúzió is ekkor már a baba melletti max.-on ment.
Szerencsére a kicsi bírta. Innen szépen tágultunk, sőt a pici egyre jobban nyomta kifelé magát a pici, viszont a méhszáj még nem volt elsimulva.
A csecsemős már fennt volt, aki képzett szülésznő, a dokim meg épp ebédelt, és kávézott, úgyhogy az első 3 tolófájásnál nem volt ott
Nagyon lassan haladtunk
Esztike kb. a 8. tolófájásra lett meg, úgy, hogy a doki a fejem felé térdelt és nyomta őt kifelé
Gátmetszést csináltak. A szülésznő pedig csinálta a gátvédelmet, de a doki vágatott biztonsági okokból. Végül is nem baj, nem nagyot vágtak 3 varrat volt ebből egy belső
Sajnos a méhlepény nem akart leválni, vártak vele 20 percet közben 3-szor esett neki a hasamnak a doki, na az nagyon fájt, ugye ilyenkor már nincs fájás.
Sajna mivel így sem lett eredmény elaltattak.
összességében ugye 2 óra volt a szülés, ami nagyon jó
A kismamiknak ugyanilyen gyors szülést kívánok, de spontán indulással