Új privát üzeneted érkezett!

barbi
hát nem hangzik jól a befekvés, főleg, h "csak" ennyi oka van, de végülis csak pár nap :? . de hátha van abban vlmi, amit emmával megbeszéltetek, és hétfőn önként elhagyja a kuckót :)
egyébként dokival nem lehet megbeszélni, h reggel bevisz a férjed, és du hazahoz? és akkor legalább éjszakánként otthon lehetnél, sztm az a legnehezebb a kórházi bentlétben.
mindenesetre próbálj meg nem stresszelni rajta, élvezd ki a hétvégét!

http://www.eum.hu/index.php?akt_menu=5117
ha vlkit érdekel, itt meg lehet nézni, h ki-hova tartozik hivatalosan

lányok szülésen innen és túl
létezik, h vlkinek (=én) egyáltalán nincsenek még jóslófájásai? kósza haskeményedés van,de abszolút fájdalmatlan, meg pl ágyból felkelésnél szeméremcsontfájdogálás. de semmi görcsölés v ilyesmi. még korai :?:

majus3

Május,
Köszi a linket. Vajon a 8 ker miért nem a 8 ker kiemelt szülészetéhez tartozik, a SOTEhoz? Vagy tartozhatnék a Péterfyhez is, ami két utcányira van, de neeeeem.
Szerintem inkább örülj, ne hiányold. Az, hogy nem fáj, nem jelenti azt, hogy nincs. Az utolsó hónapot nagyon is meg tudja keseríteni. Natival akkor jött elő, amikor kicsit megerőltettem magam, pl felmásztam a 3.ra.

Barbi,
Lépcsőzés nekem se jött be, pedig igencsak magas harmadikon lakunk és mire Natival a pocakban feljutottam, majd kipotyogtak a szemeim, annyira begörcsöltem néha. Most meg Natit kellett emelgetni, meg rohangálni, négykézláb fogócskázni. De nem hinném, hogy ezért jött volna egy héttel korábban.

Bella,
Nekem se igen sietett a méhszájnyílás :D 1,5 órával Szabi előtt vették észre.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Babzsák, és akit még érint, az ápr. 1 utáni kórházhelyzet :wink:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=415

Lépcsőzés: a dokim szerint burokrepedés után van csak értelme. Addig csak elfárad az ember tőle :shock:

Barbi
sajnálom, hogy Neked is be kell feküdnöd előbb. Na én tudom milyen érzés :? :?
Én a spontán szülés beindulása érdekében több mindent kipróbáltam, nálam nem jött be, de nálad hátha....
A tesóm védőnője azt javasolta neki, hogy asztalba kapaszkodva naponta sokszor gugoljon :wink: :wink:
Én ezt a kórházban a zuhanyozás közben csináltam, miközben jó forró vizzel zuhanyoztattam a hasan alját és a derekamat :wink: :wink:

Timocska
remélem sikerül mielőbb megoldanotok a szopizást :wink: nekem tényleg csak akkor fáj ha rosszul veszi be, de akkor ujra ráteszem, mert nekem baromi kellemetlen :wink: :wink:
Egyébként ülve v. fekve szoptatsz? Mi a kórházban az első nap fekve kezdtünk, na akkor mindkét bimbóm sebes lett :cry: :cry: amásodik nap rájöttem, hogy tudok ülni, onnantól ülve szoptattam, de sokkal jobban tudunk úgy szopizni. :D

Május
amikor Adrit vártam nekem sem volt egész terhesség alatt se keményedés se jóslófájás :wink: :wink: mégis a terhesség végére nyílt a méhszáj, az utolsó héten már 1 ujnyira nyitva voltam :wink: :wink: vele nekem is "élesbe" indult a szülés 6-7 perces fájásokkal :wink:

Bella
a számlázásról egy másik fórumon is beszélgettek. Pesten az ujszülöttellátás, nem tudom melyik kórházban 85000ft-ra jött ki, a szülés mivel császár volt 130000ft. Szóval tényleg nem kis összegek.
Az Eda-ért a Máv kórházban már dec.-ben is fizetni kellett 10000 ft-ot.

na olyan fáradt vagyok, hogy elfelejtettem mit akartam még írni :oops: majd visszalapozok és köv. szopinál leírom :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Hahó!

Most számolom, hogy ha a legrosszabb esetet veszem, és 1 hetet túlhordok, akkor az már április, vagyis nekem is fizetnem kell :shock:
Addig már fizetés sincs! Még szerencse, hogy aki ezeket a k...va jó döntéseket hozza, az is egyik fizetésről a másikra él és gondol arra, hogy ha nem egészen 2 héttel egy fizetési kötelezettség bevezetése előtt hozzák meg a döntést, akkor még időt is hagynak, hogy az ember anyagilag felkészüljön :evil: Ebben az országban mindent meg lehet csinálni... Mondanom sem kell, hogy mennyire jól érint ez most minket, főleg hogy a "figyelmes" bérszámfejtőknek köszönhetően ebben a hónapban még jóval kevesebb fizut is kaptam, és nálunk már most "hó vége" van, pedig fizu csak 8-9 körül jön... :cry:
Bocs, hogy így kifakadtam, de most kb már csak ez hiányzott... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Jó reggelt!

Én még tarozom a szüléstörténetemmel :oops: remélem most lesz időm leírni :wink:

Ugye csütörtökön be kellett feküdnöm, akkor jól megvizsgált a dokim, két ujjnyira voltam nyílva. Választhattam, hogy indítson másnap v. várjuk hátha beindul spontán. Szerinte 1-2 napon belül be kellett volna indulnia. Este rózsaszínes folyásom volt, örültwem hátha a vizsgálat jót tett...hát nem. Pénteken volt magzatvízvétel, de még az is kevés macerálásnak tünt, kicsikém nagyon jól érezte magát.
Így eltelt a hétvége, jött a hétfő.
Reggel nagyed 8-kor bekötötték az infúziót, eleinte 5-ös cseppszámmal, attól semmi keményedés nem volt :cry: nem még, hogy fájás. 8 körül jött a dokim, mosolygott, hogy mondtam én, hogy az infúziótól nem biztos, hogy beindulunk :evil: :evil:
Így telt az idő 11 óráig, közben emeltek a cseppszámon, de még attól is csak olyan 40-es fájások voltak :cry: kb. 2 percenként, de hát azzal szülni ugye még nem lehet.
ujabb cseppszám emelés, ekkor 15 ment, és utána beindultak a fájások :D :D olyan igazi derékbólindulós, és közben a kicsim egyre jobban szállt lefelé.
A vajúdólabda nagyon jó szolgálatott tett :wink: :wink:
Dél körül jött a dokim, megvizsgált, 3 ujjnyira voltam nyitva, burkot repesztettek :wink: na itt kellet volna 10 percig feküdni a ctg-vel, na ez nem ment addig :oops: :oops: feküdni nagyon rossz volt.
Felkelhettem, viszont a vajúdóba már nem mehettem vissza, szülőágy közelében kellett maradni :wink:
Na innen egyébként nagyon beindultak a fájások na, meg hozzáteszem az infúzió is ekkor már a baba melletti max.-on ment.
Szerencsére a kicsi bírta. Innen szépen tágultunk, sőt a pici egyre jobban nyomta kifelé magát a pici, viszont a méhszáj még nem volt elsimulva.
A csecsemős már fennt volt, aki képzett szülésznő, a dokim meg épp ebédelt, és kávézott, úgyhogy az első 3 tolófájásnál nem volt ott :shock: :shock: Nagyon lassan haladtunk :? Esztike kb. a 8. tolófájásra lett meg, úgy, hogy a doki a fejem felé térdelt és nyomta őt kifelé :?
Gátmetszést csináltak. A szülésznő pedig csinálta a gátvédelmet, de a doki vágatott biztonsági okokból. Végül is nem baj, nem nagyot vágtak 3 varrat volt ebből egy belső :wink:
Sajnos a méhlepény nem akart leválni, vártak vele 20 percet közben 3-szor esett neki a hasamnak a doki, na az nagyon fájt, ugye ilyenkor már nincs fájás.
Sajna mivel így sem lett eredmény elaltattak.
összességében ugye 2 óra volt a szülés, ami nagyon jó :wink: :wink:
A kismamiknak ugyanilyen gyors szülést kívánok, de spontán indulással :wink: :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi! Nem volt egyszerű Esztikét kicsalogatni :P Túl jó dolga volt odabent ;) Az viszont jó, hogy végül ilyen gyorsan ment, ha már nehezen indult ;)
Vendég

Sziasztok!

anyukák, milyenek a gyerkők erre a hülye időre? És kismamik? Nekem elég sz*r éjszakám volt, a fejem is szépen fájdogál, ráadásul kezdek vizesedni is.

barbi, ha befeküdnél, majd írj, ctg-k alkalmával meglátogatlak, hacsak elő nem bújik korábban a lánykád...:)

kami, remélem jobban vagy! Főztél rizottót??

Mi ma nagykanállal eszünk este, úgyogy semmi főzés....:) már nagyon várom, hogy lássam a barátnőmet a szép fehér ruhájában....... :lol: :lol:

b.lin, veled mi újs?

Köszi kis_plútó, május a kórházi oldalakat. Teljesen tisztában vagyok én itt elméleti síkon a dolgokkal, csak nem tudom elfogadni, hogy miért éppen most, ápr.1-jén kell ezt bevezetni???? Amikor a már ősszel gondozás alatt lévő kismamikra nem kellett volna vonatkoznia eredetileg az új rendeleteknek??? Értitek? Kitalálják novemberben, hogy majd júliustól új rendszer lesz. Ezt értem és elfogadom, mert aki november után került gondozásba, az már az új rendszer szerint tud kórházi ellátást választani, akár helyit, akár másikat, de tisztában van az ellátás ktg-eivel és szíve joga megválasztani, hogy a következő 9 hónap alatt hová jár. De az első percben meg van az esélye a választásra, hogy elmegy máshová és fizet, vagy marad és kapja azt, ami van, azzal, aki éppen ügyeletben van......

Most én, aki gyakorlatilag júl/aug óta vagyok gondozásban, és ősszel kitalálják ezt az új rendszert (ami eredetileg júl.1-től lett beharangozva, hogy fog élni), nem kéne, hogy már időben és ne a 9. hónapban (március végén) értesüljek arról, hogy az augusztusban választott kórházamban fizetni kell majd a szülésemkor az ellátásért? Értem én, hogy már a levegőben lógott és várható volt ez, akkor a 6. hónapban kellett volna, hogy váltsak, hogy talán áprilistól más lesz a rendszer? És a talánt 6x aláhúzom!!!! Mert konkrét és korrekt tájékoztatás már akkor sem volt.
Na ez az én idegem, megértek én mindent, de elfogadni és ezt tisztességesnek tartani nem tudom...... :cry: :cry: Nem érzem korrektnek a kommunikációt és a tájékoztatást.

Ugyanakkor, ha fizetni kell, hát inkább kifizetem, mint rábízzam magam a vakvéletlenre, és azon izguljak, hogy talán nem annál a kiöregedett orvosnál fogok szülni, aki iszik, vagy nem lát, és talán sikerül a varrást befejezni 3 órán belül.....a szülési komplikációkat már ne is említsem.... Nekem ne mondja senki, hogy nem érzi magát nagyobb biztonságban a saját orvosánál, aki 9 hónapon keresztül (vagy még régebbről) nyomonkövette a kórtörténetét, tudja nagyjából, hogy mik voltak a terhesség alatti problémák és nem kell neki az ügyeleten magyarázni félvajúdó állapotban, hogy ki vagyok és milyen bajaim voltak korábban......
Ez vicc!!!! :x
Biztosan vannak olyan kórházak, ahová egy problémamentes terhességgel az ember nyugodtan bemegy, tudván, hogy kiváló szakemberek dolgoznak, baj nem történhet, az ellátás színvonala elfogadható bárkihez is kerüljön az ember, sürgős esetben maximális és korszerű mind az ellátás, mind a kórház felszereltsége. Na én ezt nem mondanám a miénkről, de lehet, hogy csak én vagyok nagyon maximalista és különc, vessetek meg.

Azt hogy nem fogadhatnak el pénzt az orvosok x és y helyen????? Hát mindenkinek a fantáziájára és tapasztalatára bízom a kérdés megválszolását....

Na jól felidegelem itt magam ezen az egyébként is kaki napon........ :x
Bocs, ha nagyon anti voltam és sok.

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Barbi,
Sajnálom, hogy már kedden be kell feküdnöd. Én szerdán megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy nekem mit fog mondani. Mondjuk nekem át sem kell szállnom, csak felszállok itt a metróra és leszállok a klinikánál, de a férjem már nem engedi a metrózást a napi 2 ctg-s túra meg neki sem férne be a munkaidejébe.

Amúgy komoly, hogy 1-je után nekünk is fizetni kell? Nem arról volt szó, hogy a kismamák (akik jan. 1 előtt már valamelyik kórházban megkezdték a terhesgondozást) és azok, akiknek már előtte betervezett műtétük volt haladékot kapnak? Mintha az egyik tv műsorban ezt mondta volna az a Horváth Ágnes nevű nő.

Gabi,
Hát tényleg nem volt egyszerű, de utána szép gyors szülésed volt. Remélem azért én megúszom az indítást.

Bella,
Hát lehet benne valami, hogy nem számít a rövidülés és a nyílás én már két hete is 1211-et kaptam a méhszájímra, és még mindig semmi.

Május,
Én is úgy tudom, hogy semmi jelentősége, hogy valakinek van vagy nincs érezhető jóslófájása, a méhed azért biztosan dolgozik és készül a szülésre.

Ma megint egyedül vagyok, mert a férjemnek ma is dolgozni kell, úgy utálom, hogy ebben a szakmában ennyi a túlóra :twisted:
És ez az idő is lehangol. Nem azt mondták, hogy ma jobb idő lesz?

Móni

Kép
móni23

Most néztem meg a minisztérium honlapját és ott ezt találtam.

Követhetem-e orvosamat, ha a szülésre már előjegyeztek egy olyan intézményben, ahol az ellátás megszűnik?
Ha megszűnik a szülészeti ellátás, és a biztosítottat szülésre már előjegyzésbe vették az adott intézményben, akkor részleges térítési díj fizetése nélkül – mivel ez az eset nem minősül orvosválasztásnak – másik egészségügyi szolgáltató orvosát felkeresheti, ami azt jelenti, hogy saját orvosát is követheti. A szülés, illetve az ezzel kapcsolatos ellátás a szülést követő harmadik hónap végéig még igénybe vehető ilyen feltételek mellett. Továbbá megteremtettük annak jogszabályi feltételét, hogy a területi ellátásra kötelezett fekvőbeteg intézmény a kismama választott orvosát szabadfoglalkozású jogviszony keretében alkalmazza a kismama szülési ellátására.

Ugyan ez azokra vonatkozik, akik olyan kórházba jártak eddig, ami megszűnik, de ha nekik nem kell fizetniük, akkor nekünk miért kéne?

Kép
móni23

barbi, teljesen megértem amit írsz, nekünk sem jön jókor, ha most fizetni kell. Ezzel a költséggel mi sem számoltunk előre. Egyébként én is 8-a körül kapok fizut, akkor most reménykedjek, hogy megszületik a kicsi még márc. 31-ig, vagy, hogy ápr. 8 után jön, mikor az átutalás megtörtént???????? :x :x

Vagy el kellene költöznük ideiglenesen, papíron a VIII. kerbe a kórház mellé? Bár még az sem garancia semmire......

Na jó, befejezem....

kis_plútó, tök jó, hogy ilyen gyorsan ment a szülés, bár a többi nehézséget nem irigylem..... :cry:

Bea

KépKép
babzsak27

Móni! Igazad van, csak sajna nekem nem ez jött le a közleményekből :? Bár ahogy Bea is írta, minden van, csak korrekt tájékoztatás nem :evil:
Hétfőn megyek a dokihoz, akkor mindenképpen kiderítem, hogy mi van!
A befektetés helyett meg kitaláltam, hogy beköltözünk apukámhoz erre a pár napra (laktunk már nála kb 1 évig mielőtt sajátba költöztünk volna, úgyhogy nem lesz nagy újdonság ;) ), mert ő a Nyugatitól nem messze lakik, és onnan 1 metróval én is bent vagyok + közel is dolgozik, úgyhogy bármi van, kocsival tud vinni 5-10 percen belül :D ezt még a mentő sem tudja :lol: Remélem a dokim is belemegy!
Vendég

Barbi, Bea,
Hát igen nem éppen mondható egyértelműnek a tájékoztatás.

Próbálok beszélgetni Gergőkével, hogy most már igazán megszülethetne, de nem nagyon akar. Az előző hetekben legalább jóslófájásaim voltak, de most már az sincs :(

Kép
móni23

Május, Móni-
annak a barátnőmnek, aki most szült sem voltak jóslófájásai, csak már a kiírás szerinti napon valami gyenge. Két nap múlva rátört, aztán jött minden csőstül.
Milyenek vagyunk, az a bajunk, hogy nincs bajunk! :lol:

Gabi-
doki a fejed felett térdelve! Ajaj! Ez fura pozitúra.
Nekem nincs is azzal bajom, ha fizetni kell 10 000-t az edáért, persze ha cserébe jól adják be- :wink: De attól tartok, majd ha megkérdezem, akkor jól kioktatnak, hogy az luxus.

Barbi- jól kitaláltad!
Bea- jó bulizást!

(Holnap van apa szülinapja, az nagyon vicces lenne, ha holnap lenne valami nálunk.)

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Barbi,
Arra gondolj,hogy még ha be is kell feküdnöd már te akkor is látod a végét.De tényleg az lenne a legjobb megoldás ha minden délután a második ctg után haza mehetnél de napközben ott bent lennél.Beszéld meg a dokiddal!!!

Gabi,
Nem nagyon akart Esztike kibújni. :D A doki a fejed felett térdelt,nem semmi... :lol: A lényeg,hogy minden ok!!!!

Babzsák,
Helyettem is egyél,mulass meg minden jót használj ki!!!!! :D

Május,
Szerintem nem feltétlenül kell jóslófájásoknak lenni.Elég lesz majd élesben! :D

Móni,
Szegénykém,otthon egyedül...és tényleg nyomasztó ez az időjárás.Én is azt terveztem,hogy majd megyünk sétálni.....hát nem.

Bella,
Sajna az Uzsokiban nem egy nagy eda párti a szülészet és az aneszt sem.De azért próbáld meg,azért Csapó hátha belemegy és akkor csak fizetned kell.Csak az a gáz ha éjjel kell és mondjuk dolgozik az ügyeletes anesztes.

Petikét nem nagyon hatja meg ez a zidőjárás.Tegnap este 8-kor evett és utána 3-kor felkeltettem,hogy jó lenne ha már enne.Most is húzza a lóbőrt,kiságyban!!! :D

Linnek nem tudja valaki a teloszámát?Mi lehet vele,már babázna?
Vendég

http://www.lll.hu/node/202
Ettől most megrémültem.Azt mondják,hogy nem lehet ilyen kicsi korban a cumihoz hozzászokni.Hát nálunk nappal nincs alvás cumi nélkül.
Vendég

Barbi,
Mégiscsak van alternatívája a kórháznak! Reméljük, dokid így már nem ragaszkodik a befektetéshez.

Babzsák,
A 8. kerület a Szt Istvánhoz tartozik, nem lennétek kisegítve :wink:

Bella,
Még mindig felhúz, ha valaki szerint az eda luxus :evil: Honnan lehetne előre tudni, hogy tényleg kell-e? Ez nem olyan, mint a papírzsebi, hogy előkapod a zsebedből, igenis egy csomó időbe tellik. Én úgy lemaradtam, hogy kórházban voltam, fél évvel előre bejelentettem igényemet és két orvos is megvizsgált szülés előtt :evil: És ezután közölte dokim, hogy HA lett volna időm edára, akkor vszínűleg nincs gátmetszés, amivel igencsak megszenvedtem azt az 5 napot.

Nem tudom, mondtam-e már, de akinek várható egy gátmetszés, érdemes egy jégakkut bevinni a kórházba.

Gabi,
A tuszkolós doki jelentet az, ami nem túl szimpi nekem. Amikor nálam a doki bepróbálkozott, azzal voltam elfoglalva, hogy félig-meddig vele verekedjek, azaz próbáltam letuszkolni a kezét magamról :evil: Miért érzik ennek szükségét?! Nálam simán ment anélkül is, szerintem simán csak rontott a helyzeten.

Kép KépKép
lorca

Sági,
Ne aggódj a cumi miatt. Ha akar, bmikor lehet rossz szokása a babónak. Szerintem nincs különbség a cumi és ujjszopás között. Én sem hiszek a cumi a fogak megmentője szlogenban, de elfogadható rizikónak tartom. Cumihoz csak ilyen pici korban lehet hozzászokni, később nemigazán. Ha csak pár hónaposan lát először cumit a baba, többnyire nem fogadja el. Azok a 3-4 évesek, akik még mindig ragaszkodnak a cumijukhoz szerintem egyéb szükségletüket elégítik ki így, nem keverném össze. Szabival sokszor az a baj, hogy csak szopizva tud megnyugodni és elaludni. Nem tudnám addig bőgetni, amíg a kimerültségtől be nem ájul, szerintem az sokkal kártékonyabb, mint a cumi, de ez csak magánvélemény! Ezért sokszor túleszi magát, hiába szopizik csak egy ciciből. A cumit sokszor, teljesen az elejétől próbálom, többnyire reménykedve bekapja, majd visszaköpi, néha még öklendezik is, pedig alig van a szájában. Háromszor ha sikerült rávenni, amikor már tényleg teljesen ki volt merülve. A túlevéstől láthatóan rosszul érzi magát, amit egy kis szopival próbálna orvosolni. :( Már többször volt, hogy ilynekor egy jó nagy adag tejet visszadobott és utána boldog megelégedettséggel visszakéreckedett szopipozícióba és utána békésen elaludt órákra. Nagyon tartok attól, mi lesz, ha majd az utcán kezd el nyügizni és nincs semmi, amivel lenyugtassam. Elég szabados elveim vannak, de egy tömött metrón azért mégsem tudnék nekiállni szoptatni :shock:
Nálunk nincs alvás szopi nélkül. Az jobb, mint a cumi? Szerintem nem feltétlenül.

Kép KépKép
lorca

Hahó!
Mazsi írt: még egyben vannak, tegnap 20-30 percenként keményedett, de ma már csak egyszer-kétszer. Hétfőn lesz neki UH, gondolom utána jelentkezik!
Vendég

Sziasztok!
Megint 40 fokos lázam van, totál kivagyok! :( Balival egész nap csak cicit masszírozunk, borogatunk, fejek. Szegény gyereket meg csak cumiból tudom etetni, mert lázasan nem szoptathatok. Holnap jön anyukám, nagyon várom, mert szinte megmozdulni sem tudok. Bali hősiesen próbál helyt állni. :(
Lehet, hgoy megint bemegyünk a Szt.Istvánba, bár nem tudom mit tudnának csinálni velem....

Timi
Kép Kép
timocska

Elromlott a számítógépünk :( pompás újabb kiadások elé nézünk.. ez most a laptop, amit a jófej munkahelyem megenged, h itthon tartsak magamnál amíg babázok.

Timi, szegény, annyira átérzem a helyzeted, nálam ennyire nem lett súlyos a mellhelyzet, valszeg azért mert a Söfiben van anzatejgyűjtő és háromszor profi "fejőnő" teljesen kifejte. Úgyhogy lehet h ezért érdemes visszamenni az ambulanciára. Ja, én még azon is gondolkoztam, h ha nem javul kihívok szoptatási tanácsadót házhoz, h fejje le, asszem van ilzen, nézd meg a neten, van aki házhoz megy!

Ez a kórházas mizéria no comment. Én olzan ideges lennék ha még nem szültem volna... és így is.

Május, nekem se volt jóslófájás, csak a szülés előtti napon.

Én meg azon kínlódok, h szeretnék átállni az egy mellből való szoptatásra, de nem tudom, h akkor elég-e neki a tej. Utána mindeképp bőg, úgyhogy az nem mérvadó. Van valaki aki tudja? Mérem, és egy mellből megeszik 40 - 60 g-t esetleg 90, de a másikkal együtt 80-120 g-t szokott. Hogy lehet átállni??????

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Tulajdonképpen miért akarsz átállni? Az előtej hígabb, tehát lehet, hogy az a 120 annyi, mint az egyből a 90. De erre nem tenném a nyakam. Én általában azt csinálom, hogy ha fel is ébred, akkor is ugyan arra a mellre teszem az adott 3 órás időtartamban. Feltételezve, hogy nem felejtettem el, melyik volt az, amiből szopizott és hogy mikor is kezdődött a három óra. Tulajdonképpen elég random módon szopiztatok, olyan 1-4 órás különbségekkel. Ha következetesen ugyan oda teszed vissza, elméletileg működnie kell, hiszen a másikban addig is termelődik, így amikor rá kerül a sor, már többet tud kiszopizni.
Szopi végén akkor is sír, ha addig hagyod cummogni, amíg jólesik neki?
Minek kell gép, ha egyszer úgyis van laptop? Mire visszamész, addig a most vásárolt szépen elavult lesz. Még ha fél év múlva mész is vissza :? Ezzel eszembe juttatod, hogy már egy éve szeretném a gépünket lecserélni... :(

Timocska,
Lázasan miért nem szoptathatsz? Ez régen egy nagyon szigorú előírás volt, de mára már ez eléggé fellazult, gyerekdokim engedi, sőt kifejezetten ajánlja, ha bírom. Volt egy mellhártyagyulladásom, akkor is végig szoptattam, csak nem volt épp kellemes. Nincs olyan jó fejőgép, mint a gyerek. Ez még mindig a "sima" tejláz? Ahhoz a 40 fok egy kicsit brutálnak hangzik.
Szerintem mindenképp menj be a kórházba, ez elég messze van a normális állapottól. Gondolom, jópárszor megfordult már a fejedben, hogy áttérsz tápszerre. Nem csodálnám, van, ami már túl nagy ár a szopiért, de azért próbálj kitartani. :wink: Hamarosan csak elmúlik. Biztos nincs valami más gyulladás? Szeded az antibiót?

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nekunk ma nagyon jo napunk van: igaz, reggel arra ebredtunk (6-kor), hogy szegeny Aron ordit, de gyorsan kapott egy nagy adag Infacolt es egy megnagyobb adag cicit, es ez megtette a hatasat. Egesz nap alszik joforman, ha nem, akkor szopizik, vagy pedig vidaman kerekparozik a labaval, mikozben vezenyel a kezevel. Ha jol hallom, most epp a zsirafot boxolja a kisagyan :D

Agiboldi! Ha ez megnyugtat, nekem Aron sosem eszik tobbet 100 grammnal. Most epp 70+10-et szlopalt, tegnap este a zaroszopi 90 gramm volt, tegnapelott ha jol emlekszem 100... Mindig csak egy cicibol etetem es sose gondoltam volna, hogy a puha cicikbol ennyit ki tud enni. De ki tud,a sulya meg megy fol, mint allat. Most tiszta pelussal,1 szal bodyban kaja elott (!!!) 4,67 volt, gondolom 4,5 korul lesz este (tegnap este 4,45 volt). Szerintem higgy benne, hogy eleget eszik. Hagyd, hogy kb 1 orat jatsszon a ciciddel, azalatt az ido alatt tuti kiszedi, ami neki kell!!! Szerintem. Ha tobbszor megall is ugyanarra a cicire tedd vissza (ahogy lorca is irta, en is ezt csinalom mostanaban), mert a vegen van az ertekes zsiros-feherjes hatso tej. A kovetkezo alkalommal meg majd jatszik a masik ciciddel 1 oran at.

Timo, annyira sajnalom, hogy bedurransz :( Nem tudok semmi jot mondani - nekem mostanaban kemenyebbek a ciciim onmagukhoz kepest (de messze nem olyanok, mint a tieitek - eleg viccesen neznek ki oriasi Samantha Fox mellekkel, asszem... szerintem nektek az is lehet a baj, amiert ilyen hamar bedurrantok, hogy nincs ilyen nagy togyetek, mint nekem, hanem gyorsan megtelik es feszul. En meg ugy nezek ki csupan, mint egy fejostehen... ha meg van telve is max kerekebb, de messze nem pukkadasig kerek... nem is tudom, mi a jobb... nekem azzal van problemam, hogy belegyomoszoljem a veget ab gyerek szajaba :D Igaz, hamar bekaota, ki sem ereszti...
kami

Hát hagyom én cummogni az ártatlant, 50 perc egy mell, és aztán szoktam áttenni. De ma kísérletképpen kb 1.5 órát volt egy mellen, csak mindig fel kell ébreszteni mert bealszik (már a legelején, és akkorra még csak 30 g-nál tartott). Valszeg igazatok van. És én is arra gondoltam, h két mellből azért van meg a 120 mert megeszi a másiknak a hígabb elejét is. De ha egy mellből csak 60 akkor is higgyem el, h eleget evett? Olyan elégedetlennek tűnik, mintha grammtól függetlenül számolná, h megvolt-e neki mind a két mell :shock: Na még kísérletezek tovább!
Ja, és fontos kérdés: ha ez az egy melles rendszer van, akkor ugye nem kell a másikat lefejni, pont azért, h legközelebb sok legyen benne.
Ja, Lorca, azért akaok átállni pont, mert azt gondoltam, h a zsíros hátsó tejet kéne enni inkább és nem ráinni a másikból a hígat. Meg utálom is pakolászni a két mell között félálomban.. de ez nem annyira fontos szempont.
Két számítógép meg azért van mert az asztalin a pasim játszik, és rajta tart mindenféle szemetet meg letölt dolgokat meg mittomén, és a másikon az én munkáim (fordítások) vannak amiket jobb szeretek biztonságban tartani, éshát a munkahely úgyis biztosítja a laptopot, de arra nem engedem fel a játékszemeteket :D

Kép
Kép
agiboldi

köszi mindenkinek a jóslófájásos infókat, nem tudom, mért gondoltam, h mindenkinek volt... de így megnyugodtam, h az, h nincs nem feltétlenül azt jelenti, h fényévekre vagyok a szüléstől. bár a jövő hetet még szeretném kihúzni, mert minden napra szerveztem még vlmi találkozót/programot/intéznivalót, de igazából már n várom a szülést is

barbi
tökjó, h kitaláltátok az apukádhozköltözést, ez tök jó megoldásnak tűnik és hát minden bizonnyal nem kell sokáig ott laknotok :)

timi
sztm is irány vissza a szoptatási ambulanciára, v házhozhívni egy lll tanácsadót, semmiképp se szenvedj!!!! ráadásul bár most még nagyobbnak tűnik a baj, de tuti, h már n közel vagytok a megoldáshoz, szvl ne add fel! egyébként én is azt olvastam, h lehet lázasan szoptatni, ki mondta, h nem? roki, h van ez :?:

kami
végre egy pozitív nap, így tovább!

:?:
már annyiszor akartam kérdezni, h lett vlmi eredménye a cat iránti nyomozásnak?

majus3

Ágiboldi,
Én nem fejek, de a lustaság nálam nagy úr :roll: Mellgyulladást eddig megúsztam, de volt már olyan ismerősömnek, aki mindent a nagykönyv szerint csinált. Azaz szerencse kérdése talán. Az éjszakai csere nálam is elég macerás. Utálom, ha nem közöttem és a fal között van csemete, azaz elméletileg le tud esni, amikor én alszom. Úgyhogy ilyenkor fogom a párnámat, átrakom az ágy másik végébe, megkeresem az összegyűrt textil pelust, próbálom a túloldalt a gyerek feje alá gyömöszölni. Közben vszínűleg az utódot egyensúlyozom fél kézzel, félve, nehogy leejtsem vagy kitörjem a nyakát. Nem csoda, hogy férj húzott a másik szobába :lol: Natival még csak a szomszédos ágy volt, de most az tele van a pelenkázós cuccokkal.
Ha bealszik, én nem ébresztgetem. Próbáltad hagyni, hogy saját ütemére egyen? Lehet, hogy vár, amíg szépen "előre jön" a tej, ha ébresztgeted, többet kell melózni ugyan annyi tejért. Nati rendszeresen bealudt és fél óra után fejezte be csak a hamit. Ennek az volt az eredménye, hogy szinte állandóan rajtam lógott, de egyszer ez is elmúlt. Nekem megérte, mivel nagyon szépen növögetett, nagyon elégedett baba volt, és nem sírt szinte soha. Szabi is bealszik, de azért ő van, hogy akár 4 órára is, mint pl ma éjjel 12 és 4 között.
Számítógép: Ilyen játékkonfliktus nálunk is van :) Mivel egy gép és kevés szabadidő, ez némi kompromisszumot kellene, hogy jelentsen. A gond, hogy mindketten 24 órát tudnánk tölteni a gép mellett naponta. még szerencse, hogy vannak gyerekek :D Csak épp nálunk Robi ki van túrva egy kicsit, neki van munkahelyi is. Csak épp semmi ideje, hogy ott nézze a leveleit stb. De ilyen kegyetlen az élet :twisted:

Szép, én itt randalírozok a neten, mindenki más meg csak alszik vagy babázik...

Kép KépKép
lorca

Igenigen, Lorca, aludtunk :) mostanában megengedi Boldizsár uraság h visszafeküdjek a reggeli szopi után.

Sikerélmény: 100 g-ot szopott egy mellből! Tanácsaitokat követve kísérletezek, és ez már egész jó. persze tudom, h ez csak reggel lehetséges, akkor jó sok híg tej van, azért nyom olyan sokat. És hajnalban is csak egy mell volt! A másikból viszont amiatt, h kb 6 óra kimaradt szopi nélkül, ömlött a tej éjszaka. átázott 2 melltartóbetét, totál átázott a melltartó, hálóing, a lepedő, paplan stb. Ti ezt hogy kezelitek? Nehogy valaki azt válaszolja h le kell fejni, mert ezt hajnali 4-kor nem tekintem opciónak :twisted: Mert mikor két mellből evett akkor ennyire sose lett tele az egyik..
Fura, mindenki alszik? Vagy szül?? :D

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
A melltartóba gyömöszölt pelus sokkal több tejet felszív, azonkívül mosok jó sokat. A 6 kilót mosó gép naponta dugig van. Ami még vigasztlahat, hogy szép lassan mellügyileg is eljön a szobatisztaság. Még ha sok is a tej, nem csorog annyira, csak az elején.
Egymelles verzióban kevesebb a sírás?

Szabi alvókája romlóban. Most ugyan 2 órája alszik, de ehhez fél óra autóbámulás az ablakból, még fél séta, meg egy jó óra gügyögés kellett. Egyedül max ha 2 percet hajlandó nem nyafizni. Én meg inkább gügyögök pár évet, minthogy hallgassam a sírást.

Hajszárító: Én is kipróbáltam. Nálunk a pelusozás a kritikus pont. Most állandóra betettem a pelusozó mellé, bekapcsolom, amikor elkezdem vetkőztetni. Ma még be is aludt. Így a hangos sírást sikerült napi max 10 percre csökkenteni. Az elégedetlen kis nyekergést még jól bírom, de abból sincs túl sok. :D

Kép KépKép
lorca

Lorca! Probald ki a pelusozast kaja UTAN - esze agaban se lesz sirni :D
kami

Halihó!
Mi ma jöttünk mentünk, felmentünk a Budai Várba is - végig lépcsőn!!! Semmi... Emmát baromira nem izgatja, hogy én mennyire teperek :lol:
Szerintem ezt a lépcsőzést ezer éve kitalálta vki - gondolom már senki sem tudja, hogy pontosan honnan is jön - vmi olyan "legenda" lehet, mint a kerek has = kislány, hegyes has = kisfiú :evil: Max arra jó, hogy az embernek a dereka leszakad a végére, meg kiköpi a tüdejét :evil:
Jaj, én már sosem szülök... :cry: Tudom, gyerek még nem maradt bent, de már tényleg elfogyott a türelmem :cry: :cry: :cry:

Anyukák! Remélem voltatok ma sétizni ebben a szép időben! :P
Vendég

Sziasztok
Látom hiányoljátok B.lin-t. Biztosan nem haragszik meg ha elkotyogom h tegnap megszületett Gréta baba :lol: . A részleteket majd Lin elmeséli :wink:
Puszi mindenkinek :D

Kép
Kép
Kép
thymi

B.lin. Sok gratuláció Gréta babához! Akkor valaki azért hasznosan töltötte ezt a jó kis hétvégét!

Kami,
Kipróbáltam kaja után is. Annyit zabál, hogy sokszor kihányja a kaját. Ő a legkisebb baba, még nem fér bele olyan sok :oops:
Ma még rosszabb volt, meg kellett fürdetni. Azt hittem, már eleget vártunk. Tévedtem. Füri után mindketten cserélhettünk ruhát és még a konyhapadlót is fel kellett mosni.

Barbi,
Nem ijesztgetni akarlak, de kolléganőmet és a tesóját is 3 héttel túlhordta az anyukájuk :shock: A jó hír, hogy ma ezt már nem engednék :D Már nem tart soká :wink: Kitartás!!!

Kép KépKép
lorca

Kép Puszi!

Kép még egy puszi

Kép néha csak bambulok

Kép ezzel hozza rám a szívbajt

Kép KépKép
lorca

Lin, gratula Grétához!! :P

Lorca, nagyon jók a képek, annyira aranyosak együtt :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Lin
nagy-nagy gratula Grétához!!!!!!!!

Barbi, Mazsi
most már nektek is nagyon megy a drukk!!!!!!!!

Barbi
nem mondott akkor hülyeséget a dokim :wink: lépcsőzésnek csak akkor van haszna ha márelfolyt a magzatvíz :wink:
Már Neked sincs sok hátra :D :D
Én ugyanilyen türelmetlen voltam :oops: mondtam is a páromnak, nem terveztünk több gyereket, de nem is kéne mégegy, azzal már kb. 1 évig lennék terhes :shock: :lol: nekem egyre több időt töltöttek pociban :wink: :wink: Adri 1 nappal lett előbb, Krisztuián +5nap, Esztike +8 nap :D

Lorca
nagyon szépek a gyerekek :D

Timocska
remélem azóta már jobban vagy

olyan jót mosolygok a hajszárítós storykon :D nekem a kicsi magától max. babakocsiban kint alszik el. Bennt cicin :? nagyon néha cumival, de akkor is ölben. A porszívó hangjára viszont nem ébred fel :D :D
És ami még érdekes ha a gyerekek kiabálnak a kiságy mellett, esetleg sikoltoznak is, akkor is tud aludni, viszont a szobánk előtt a "csendes" hangjával beszél anyósom, arra felsír egyből :shock:

Kép
ilyenek vagyunk fürdés közben :wink: :wink:
Kép
a lányok együtt
Kép :D :D :D

További jó éjszakát mindenkinek!!!!!!Remélem Esztike is már végre visszaalszik :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Most írt Mazsi:
"26án hajnali 2.05-kor 4150g-al 52 cm-el megérkeztem. Anya és én is jól vagyunk :-) Vass Lea"

Nagy-nagy gratulanekik! :P
Lindának is Grétához!!! :P

Lorca, Gabi! Nagyon jók a képek a gyerkőcökről! :D

Timi! Remélem jobban vagy!

Móni, Bea, Bella (remélem nem hagytam ki senkit!) - már csak mi maradtunk ;)

Én most megyek CTGre meg dokihoz. Drukkoljatok, hogy ne fektessen be holnap!!

Szép napot Mindenkinek! :P
Vendég

Mazsi
nagy-nagy gratula Nektek is!!!!!
Lea baba ténylegesen szép nagy lett, jól látták az uh-on :shock: :shock:

Barbi
megy a drukk+++++++++++++++++++++
Most már tényleg Te következel :D :D :D
Amúgy jó korán be akarnak Téged is fektetni :evil: :evil:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!
Micsoda hírek!!!

Mazsi, Lin!
Isten hozta a lánykákat idekinn!!! Sok-sok tejcsit és fájdalommentes szopikat kívánok!!! :D :D

Ma már jobban vagyok, lement a lázam. A jobb cicim alsó felén iszonyú göb van, 1-re megyek vissza a kórházba, hátha tudnak vele valamit csinálni. Én hiába masszírozom, reménytelen.

Igyekszem visszaolvasni és újra csatlakozni!!!

Barbi!!
Kitartáááás!!! Még senki sem maradt így! :lol: :lol:

Lányok!
Akik Espumisant adtok a bébiknek: evés előtt vagy után adjátok???

Gabi!
Nagyon cukik a gyerekeid. Lilla mostanában nem igazán akar a kiságyban aludni, viszont nem sirdogál, ha leteszem. Csak bambul maga elé.. :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi,
Az ilyen képek készítésénél azért egy kicsit magasabb a vérnyomásom. Kérdéses azért, hogy mikor akarja közelebbről megvizsgálni pl a szemét.

Gabi,
Mintha nálatok is extra kezek lennének a fürdővízben :D Milyen nagy baba! Én a kis pöttömömhöz vagyok szokva :wink: Az 56osokat gondolom már kb születéskor kinőtte.
A nagyok hogy viszonyulnak a kicsihez? Ez nálam elég központi téma :D Szerencsére Nati gyilkos lelkesedése már kicsit alábbhagyott, most már szinte biztonságos.
Megkérdeztük, kit szeret Nata. 1. Apa 2. Szasza 3. Anya :shock: Legalább dobogós vagyok :oops: Persze kb addig,amíg meg nem látja anyósomat :D

Barbi,
Próbáld meg lebeszélni a dokid a befektetésről. Emma nagyon jól érzi magát, de tudom, ezt azért nehéz értékelni :wink:

Timocska,
Elég csúnya mellgyulladásnak tűnik :( Lillus azért tud szopizni? Remélem, a kórházban sikerül valamit csinálniuk.

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Írtad még régebben, hogy ennyi szenvedés után biztos gondoltam már a tápszer adására is... én már mindenre gondoltam, csúnyára, szépre egyaránt! :cry: De a tejcsi termelődik folyamatosan, nincs olyan ember, aki mesterségesen elapasztaná csakazért, mert anyukának fáj a szopi. (szerintem). Most újra szoptatok bimbóvédővel, anélkül nem merek. Lehet, hogy ez már csak phiszcés dolog, mert annyira félek a fájdalomtól és attól, hogy kezdődik minden előről... :(
Na, de nem akarok mindenkit az én szopis gondjaimmal traktálni! :(

Nagyon helyesek a gyerekeid a képeken, szerintem hasonlítanak egymásra!
:D

Lányok!
Honnan tudom, hogy még éhes a gyerek vagy csak a hasa fáj? Szopizik és utána nem alszik el, hanem feszeng, húzogatja a lábait stb. De közben a kezét is tömi a szájába, mintha nem lett volna elég neki az a fél óra, amit a cicin lógott... most kezdjem el állandóan méregetni? :shock: :shock: Én abba tuti beleőrülök... tegnap kiváncsiságból este megmértemé s csak 40 grammot mutatott a mérleg.. persze rögtön pánikba estem, hogy biztos beteg lesz, azért nem eszik stb. Hogy is van ez? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Mazsi, Lin,
Nagyon gratulálok a gyerkőcökhöz :D

Mazsi,
Nem semmi nagy lett Lea :D

Barbi,
Remélem sikerül megbeszélned a dokival a dolgot, és nem kell holnap befeküdnöd.
Írj majd, hogy mi volt a ctg-n.
Amúgy nem lehet, hogy még ma megszületik Emma, hisz hétfőt beszéltetek meg nem? :D

Timi,
Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy és ilyen nehezen megy a szopi :(

Gabi, Lorca,
Nagyon aranyosak a gyerkőceitek :)

Hát úgy látszik Gergőnek még nincs itt az ideje, mert én mindig kimaradok a felsorolásból :(

Nekem nem volt olyan jó hétvégém, mert a férjem mindkét nap dolgozott, így egyedül voltam itthon. Tegnap nem bírtam ki ebben a szép időben, így elmentem egy kicsit sétálni, de már nem merek csak itt a ház körül maradni, nehogy hírtelen elfollyon a víz én meg egyedül legyek valahol a városban.

Móni

Kép
móni23

Móni!
Gondolom nektek is nagyon izgalmasan telnek az utolsó napok! :) Mikor mész dokihoz vagy ctg-re? Ti beszéltetek meg valami túlhordási határidőt?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Én már hetek óta azt várom, hogy fájjon, legfőképp, hogy a méhszájam is már ilyen jól áll, de sajna még előjelek sincsenek.
Szerdán megyek legközelebb dokihoz és ctg-re, majd akkor próbálkozom egyezkedni vele. Az az igazság, hogy ő teljesen biztos volt legutóbb, hogy szerdán már nem találkozunk, mert addig megszülök, de eddig nem így tűnik, így semmi konkrétumot nem beszéltünk meg.
Te hogy vagy ma? Láz?

Kép
móni23

Nya szevasztok.

Eloszor is: Lin, Mazsi, gratula a bebikhez! Udva a babazok koreben, a hasfajas vilagaban! :D

Aron vegigsirta a hetveget. Mit vegigsirta: idonkent visitas volt az, nem siras! Szombaton meg adtam neki Infacolt, de nem javult a helyzet, igy tegnap mar csak ovatosan hasznaltam. Ma megint minden rozsas - gogicseles, bamba vigyorgas, semmi siras. De a hetvege... mast se csinalt, csak sirt Aron. Faraszto volt. Nem is tudom, mi lehetett az oka. Remelem nem az apja jelenlete :D Tegnap mar odaig fajultam, hogy sima forralt vizet is adtam neki, hogy atmossa a gyomrat es a beleit. Szerintem az is jot tett, mert utana jottek a pukik. Egesz hetvegen nem aludt ez a szegeny gyermek, csak ejszaka, de akkor is szinte orankent kelt - tegnap viszont a hasamon bealudt 10-kor (!!!) es rendesen kelegetett, mint maskor. Eloszor fel kettokor, aztan 2 orankent... es most is szepen eszik, sokat egyszerre es nem pedig keveseket egesz nap...
kami

Halihó!

Na, megjöttem CTGről - egyenlőre apuhoz, aztán majd ő hazadob. Már én sem merek egyedül mászkálni :?
CTGn minden OK volt, méhszáj is teljesen zárt... Na, nekem ma volt az a vizsgálat, amire a végén mondta a doki, hogy ne csodálkozzak ha picit vérezni fogok - egyenlőre semmi, görcs viszont van, de csak 1-2...
Nyertem még 2 napot!!! :D Holnap megyek megint CTGre meg áramlást is néznek, aztán mindenképpen akar látni a dokim is. Azért jó lenne, ha Emma kibújna az éjszaka :P Nem mintha bármi jelét is mutatná ennek :?

Móni! Az én felsorolásom veled kezdődik! ;)
Ma összefutottam Beával a CTGn :D Kíváncsi vagyok, hogy az ő orvosa mit mondott a fizetés témára! Az enyém megnyugtatott, hogy ne aggódjak, majd megoldjuk. Azt mondta, hogy annyira nem tiszta még ez az egész, meg azt sem tudják pl. hogy a szülészetekre is vonatkozik-e ez az április 1 - ők úgy tudják, hogy nem, hanem ezzel kapcsolatban maradt a június 1. Mindenesetre a kórház sem kapott még hivatalos tájékoztatást :evil:
Vendég

Barbi! Miert nem szexelhettek? Az lehet, hogy beinditana!!!! Miert van tilalom nalatok?? Ez nem teljesen vili... (Lehet, hogy valamit rosszul olvastam...?)
kami

Sziasztok!

Lorca,Gabi
Nagyon édesek a babócák!!!! :D Félelmetes a hintás kép!!! :shock:

MAZSI,LIN,
NAGY-NAGY GRATULA A LÁNYOKHOZ!!!

Timi,
Vigyázz a ráetetéssel,én is azt hittem,hogy még éhes mert ue. produkálta Peti mint Lilla és aztán jött a több órás,iszonyatos,visítós hasfájás!Aztán mondták,hogy Ő mindig szopival akar vigasztalódni.
Vendég

Kami! Nem volt tilalom, csak még jóval korábban egy hancúr után nagyon begörcsöltem (amikor még igencsak korai lett volna, hogy kibújjon Emma), és azóta nem mertük bevállalni, de már felhagytunk a szünettel ;) Emma viszont rá sem hederít :( Ahogy a frontokra se... Ez egy makacs gyerek, majd ha ő úgy akarja ;)
Vendég

Timocska,
Az elején nagyon meg tudja keseríteni az ember életét a szoptatás :( . Nekem is olyan emlékeim vannak az elejéről, hogy nagy levegő, nem sikít... Másodjára meg azt hittem, hogy mivel sokat szoptattam, tehát van gyakorlatom, az elmélet is megy és még a tej is beindult, minden simán fog menni. Rá kellett jönnöm, hogy kettőn áll a vásár. :wink: Szabinak is bele kellett jönnie. Mivel segíteni és használható tanácsot sem tudok adni, legalább egy kis együttérzést küldök :roll:

Még nagyon pici, az a 40 g, főleg este lehet elég. A fájdalom akadályozza a tejleadó reflexet, ezért nehezebb lehet a szopi és melósabb. Ha elkezded méregetni, akkor a mellgyuszi mellé még egy jó kis paranoiát is össze fogsz szedni :wink:

Kólika: Nem feltétlenül minden evés utáni keserves sírás. Főként az esti órákban. Vígasztalhatatlan, ÓRÁKIG tartó, folyamatos bömbi. Barátosném mindkét gyereke hasfájós volt, estefele 4-5 órát is képes volt üvölteni mindkét pici, hónapokig. Bármit csinálhatsz, csak rövid ideig hatásos. Gyógyik viszonylag jól kezelik, ha hatnak.

Kéztömködés: Vagy éhes még vagy csak simán szopizni akar, komfortszopi kéne neki. Nincs "elég" idő, teljesen babafüggő. Kérdezheted Ágiboldit :D

Sírás szopi után: Túlette magát, fáj a poci. Keveset evett, éhes. Melege van, azaz izzad a nyaka. Fázik, látszik a kezén, olyan "térképes". Peluscsere kell. Kényelmetlenül fekszik. Zavarja a ruha cimkéje. Rácsavarodott egy hajszál a lábujjára, vágja, kényelmetlen. Anyahiánya van, ha a mellkasodra teszed és úgy maradsz, megnyugodhat. Ha szopi után mozgattad, kimegy az álom a szeméből, nem tud visszaaludni, pedig álmos, ezért nyügi. Pont egy ébrenléti szakasza van és még nem tudja, hogy szórakoztassa magát, unatkozik. A büfizés nem volt elég, azóta újabb buborék nyomja a pocit. Próbál pukizni, kakálni, de nem megy, ezért kényelmetlenül érzi magát, ilyenkor tekereg, biciklizik a lábaival. Ez ami hirtelen eszembe jut. Szerintem 10 perc gondolkodás után még legalább 15 új indokot is ki tudnék találni. És ha bki mást kérdezel, teljesen mások jutnak eszébe. Lehet, hogy pont az, ami Lilla gondja.

Móni,
Én is egyedül voltam itthon Szabival. Pénteken anyósnál megmakacsolta magát a kocsink így apuci és Nati maradtak egy napot. Így most először, nekem kellett Szabit megfürdetni :)
Szerintem ne aggódj a szülés beindulása miatt. Max lecsüccsensz egy padra és hívsz egy mentőt vagy a párodat, hogy ugyan vigyen már be a kórházba. Aznap, amikor Natival bementem szülni, még villamosoztam egyet egyedül, be kellett menni a klinikára. Lehet, hogy az tett jót, már jól túl voltam a kiírás dátumán.

Kép KépKép
lorca

Timo! Ha feszereg, huzogatja a labat folfele es az oklet tomi a szajaba, akkor szerintem a hasa faj. Legalabbis Aronnal ez A JEL. Oszinten szolva en a cicivel nyugtatom, mert a cumit nagyivben kopi ki ilyenkor. De probalom az uresebbiket a szajaba adni, ha eszik, akkor mar probalja inkabb a nem annyira gazosito hatsotejet kiszivni. Azzal dolgoznia is kell, lehet, hogy elunja es csak a szajaban tartja a bimbot es idovel - talan - bealszik. Nekem a hetvegen nem aludt be, csak 5-10 percekre.... nagyon idegolo volt, de hosiesen helytalltam es nem veszitettem el a turelmemet meg vasarnap este se... aztan 10-kor jott a megvalto bealvas... szerintem annyira ki volt dogolve szegeny Aron, hogy addig birta...
kami

Barbi,
Akkor ezek szerint holnap még nem kell befeküdnöm. Ez azért jó.
Hát én is úgy érzem, hogy semmit nem tudnak még erről az új dologról. Tegnap megnéztem, hogy én hova tartozom területileg és az Állami Egészségügyi Központhoz. A vicc, hogy ez még nem is létezik.
Mi is próbálkozunk a hancúrral, de ez sem hatja meg Gergőt.

Kami,
Sajnálom, hogy ilyen rossz volt a hétvégétek :(

Kép
móni23

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?