sziasztok!
Cat!
A Parlazin antihisztamin, az allergiásoknak szokták adni, de mivel a száraz köhögés tulajdonképpen ingerköhögés, ha kicsit nyugtatja a nyálkahártyát akkor a köhögés is csökkenhet. Szóval nem kifejezetten köhögéscsillapító, de nálunk bevált. Egy próbát megér.
Eri!
Az atypusos azt jelenti, hogy nem a szokásos módon zajlik a betegség, pl. nem a leggyakoribb kórokozó okozza, vagy nem a szokásos, típusos tünetek jelentkeznek. Ha fogalmunk sincs micsoda, azt úgy mondjuk, hogy idiopathias
Bár hogy kicsit azért kimagyarázzam magunkat, ez pontosabban azt jelenti, hogy nem tudjuk mi okozza. Pl. egy idiopathias combfejnecrózisnál azt tudjuk, hogy elrohadt az illető combcsontjának a teteje, na de hogy mér' ?
Atypusos combfejnekrózisnál, meg tudjuk, hogy mi okozza (hogy konkrétan mi a baci neve), csak meglep minket, mert ez a baci nem szokott ilyen rona dolgot csinálni
Nem tudom, így érthető?
Ilduci!
Séta: nekem több hónap különbséggel kezdtek el járni, így nálunk volt sétáltatás. Mondjuk nem azért, hogy járni tanuljon, hanem csak egyszerűen játéknak vettük, ők is meg én is. Ha kérték hogy sétáljuk akkor csináltuk, de magamtól nem kezdtem, már csak a derekam miatt sem
Volt bébitaxi meg járássegítő is, sőt, mi bébikompoztunk is, de az is egy játék volt a sokból, én semmi hátrányát nem láttam.
Kakaó: néha adok nekik, de nálunk nincs nagy rajongás érte, bár úgy általában semmi étel irányában sincs
na, jó, körte és sárgarépa-pusztítók
De az is igaz, hogy semmire nem mondják, hogy nem eszik-isszák meg, ha kakaót kapnak azt isszák, ha tejet akkor azt, ha vizet akkor meg azt. Persze vannak jobban kedvelt dolgok, pl. a gyümölcslé, meg a zöldségek, gyümölcsök, de ha nem látják, nincs előttük akkor jó az amit kapnak.
Egy éves korukig csak anyatejet kaptak, utána kb. 2 hónapig babatejet, de annyira nem is szerették, meg én is utáltam kutyulgatni, így átálltunk a tejre, kakaót csak kb. 1.5 évesen adtam, de a mai napig csak ritkán.
Foltok: amit a többiek is írtak: zöld Chlorox, Vanish, meg dr. Beckmann folttisztítók, Ebből van por alakú is, a gyümölcsre való szerintem nagyon jó, meg van folyékony is. De persze vannak foltok amik semmivel nem jönnek ki. Régebben jobban izgattam magam miattuk, ma már nem nagyon érdekel. Kimenősnek van néhány normálisabb ruhájuk, itthon meg nem zavar, ha van egy folt a póló nyakán, vagy a nadrág térdén a fűtől, ha kimegy játszani vagy leül enni, 5 perc múlva úgyis olyan lesz.
Kanalat ahogy elkezdtük a hozzátáplálást, ők is kaptak a kezükbe. Pl. a híresen rossz evő Petrámat máshogy rá sem lehetett venni az evésre, csak ha ő belemaszatolt a kanállal és utána mint mindent ezt is a szájába gyömöszölte, aztán már ha ott volt, valamicske csak lejutott
Egyébként hosszas kínlódás után ezt egy ikres anyukától tanultam, mikor az állatkertben sétáltam a gyerkőcökkel anno, és mivel neki is ikrei voltak, beszélgettünk. Az ő lányainak is olyan girhes alakjuk volt mint Pepének, akkor több mint 3 évesek voltak és egyik sem volt 12 kilo. No, Pepe sem lesz
Cumisüveget csak anyatejnek használtunk ha nem szoptak, egyébként kb. 7-8 hónaposan csőrös pohárból ittak, 1 éves koruk körül meg már sima pohárból.
Baba!
Nálunk is volt ilyesmi, én nem nagyon foglalkoztam vele. Már nagyok, esznek mást is, ha nem akart szopni akkor nem kapott. Eszembe sem jutott a tápszer, már csak lustaságból sem
Egy-két napig kevesebbet szopott aztán visszaállt a rend. Később meg már nem is a tej miatt szoptak, csak úgy megszokásból. A reggeli cicisimogatás meg a mai napig szertartás
Sőt, megvan, hogy melyik kinek a cicje, és jajj Csengének, ha a Petráéhoz nyúl
Még jó, hogy nem hármasikrek
Gratulálok Annának a felálláshoz, nagyon kis ügyes
Bocs ha valami kimaradt, eszméletlen a termés 1-2 nap alatt is
Ne felejtsétek átállítani az órát, ma a megszokottnál is kevesebbet alszunk
Ditke