Új privát üzeneted érkezett!

cat, jobbulást!!!!!
:P

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Cat!
Tavaly a bölcsiben mi is sokat voltunk itthon. A rekord a bárányhimlő volt 5 hét. Akkor még csak félállásban dolgoztam, és néha anyós is bevállalta őket.
Idén eddig csak kétszer voltak betegek, pedig más közösségbe kerültek. :) Először ősszel 1 hét Zoli ugatós köhögésel, csatlakozott Viki 2 nap után hozzá pici lázzal, és apjuk vigyázott rájuk :) Szerintem csak nem akart egyedül lenni az oviban. ;) Így apa kétszer mehetettt a dokinéninkhez. ;) Majd kb. 1,5 hónapja, pénteken felhívtak az oviból, hogy Viki lázas lett. Akkor akadtam ki a dokinőre. Kb. 8 óra alatt lement a láza, még kicsit vártunk keddig, aztán szerdától mehettek oviba. :) Zoli csak azért volt itthon, mert nem tudtam elvinni/hozni. Eddig ez 7 munkanap összesen :)
Hát én azóta vagyok beteg. :( Valami atypusosnak mondják, Ditke ez micsoda? A védőnő kolléganőm szerint azt jelenti, hogy fogalmuk sincs micsoda. Most pedig a múlt héten náthásak lettek, persze én is, csak én még mindig + a köhögés. Állítólag ez gyakori, hogy az anyukák betegebbek lesznek, mint a gyerekek, akiken gyorsan átmegy. Persze pihenni kéne sokat és nem vagyunk már olyan fiatalok. :)
Jobbulást nekünk! :)

Eri
simones

Ilduci :)

Én adtam nekik babatejet egy éves koruk után, kakaót soha és még most sem kapnak. Néha nem kérik a tejet, vagy kevesebbet isznak, de úgy vagyok vele, mint a víz-üdítő kettőssel. Jobb a víz, ezért csak ritkán kapnak mást. Nem is igénylik. Elég lesz nekem a rossz szokásokkal akkor küzdeni, amikor már nem lehetek diktátor. :lol:

A járást felesleges tanítani. Legalábbis sztem. Ha eljön az ideje, akkor úgyis elindulnak. Mi soha nem vezetgettük őket, egy évesen egy hét különbséggel így is elindultak. Én mennyivel egyszerűbb volt így nekem. Persze vannak gyerekek, akik ezt igénylik, de szerencsére enyémek nem ilyenek voltak. Én úgy tudom, hogy ha nagyon korán kezdik vezetgetni a gyereket, akkor is max. pár hét előnye lesz a járásnál, de lehet, hogy semmi. Nekem nem érné meg.

Kanalat mi a hozzátápi kezdetétől használunk. Üvegből kizárólag tejet és vizet kaptak. Úh. ebben nem tudok segíteni. Mi a csőrös poharat és a rendeset párhuzamosan használtuk, aztán egyszer csak elhagytuk a csőröst. Gyönyörűen isznak pohárból (már ha nem akarnak bohóckodni). De sztem a csőrös ki is hagyható.

KOmp: nekünk volt, de már régen tudtak járni, mikor használni kezdtük. És csak egy olyan játék volt, mint a többi. Nem ebben kell megtanulni járni, sőt!!!! Pont most a kezem miatt sokat beszélgettem a gyógytornásszal és ijesztő, amit mondott. A kompban lábujjhegyen áll a gyerek, és ha sokat használják, akkor úgy megrövidülhet az achilles-ín, meg a többi lábszárat mozgató szalag, hogy csak kínkeservesen lehet rendbehozni. Ez akkor is igaz, ha magától is folyton lábujjhegyen jár.

Foltok: én az elején még próbálkoztam, utána foltosak maradtak a ruhák. Nem érdekel. Nem akarom foltok mosásával tölteni az életem. A báli ruhájukat meg evés után adom rájuk. :wink:

Remélem segítettem, bár én elég vaskalapos vagyok dolgokban. Úgyhogy lehet, hogy nem rám kell hallgatni.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Itt is egy vaskalapos anyuka... :wink:
Bár pont a napokban döbbentem rá, hogy mennyit egyezkedem velük, minden egyes kis napunk alatt mennyi sok kis kompromisszum kötünk.
Főleg Zsombikámmal. Ő olyan fafejű mint az anyja.... :oops: 0

Brigi!

Nincs bioptron lámpátok? Nagyon jó lenne a kezednek.Vagyis kíváncsi lennék, mit is szól hozzá a gyógytornász?!
Csajok? Nem is írtál róluk. Mit mesélek így enyém csemetéknek? :wink:

Ilduci!

Kompunk volt, de nem használtuk... Egyrészt mert nem tartottam egészséges, jó dolognak, valamint nem is szerették.
A folt tisztítás: Clorox színesekre való hypo... Van amit kivisz.
De, nálam is az azonnali gyors mosás 60°-on volt a tuti.
Ami meg nem jött ki, az úgy járt.
A járást nem tanítottam, sőt nem is vezetgettem őket, pont azért amit te si leírtál, mert 2-nél ez nem tud jól működni. Pedig nálam 2 hónap különbséggel indultak el. Időm lett volna, de ezt előre nem láthattam, másrészt szerintem, az sem jó nekik.
Nálunk kakaó a sláger.

Eri!

Már papíron megvan a lista papíron. Holnap vagy még ma este átküldöm privibe.

Cat!

Jobbulást!!!!! Mi lesz a turival holnap???

Többiek bocsi, szólítanak, s méghozzá elég kitartóan....

Jó éjt:

Meme
szinta

Meme :)

Te meg a vaskalap??? Nem menne a fejedre. :) :) :)

Akkor a csajokról egy kicsit a kedvedért. :)
A duma még mindig nem megy, de bővül a szókincsük, épp csak nem akarnak folyamatosan beszélni. De majdcsak beindul. Tegnapelőtt éppen a HAIHA volt az új szó. Tartott egy darabig míg rájött a férjem (ő hallotta először), hogy mi lehet ez. Tipp?? Harisnya. És van még újnak a BUM-BUM (brum-brum) és a BAMBA (panda). MInd a kettőt teljes átéléssel tudja mondani Rékusom.
Édesen törődnek velem. Szokták puszilgatni a bibis kezemet, és Borka a múltkor tornáztatta is ... Akkor legalábbis úgy tűnt, de lehet, hogy csak a műtéti heget kereste és rossz irányba próbálkozott. Mindenesetre akkor nagyon meghatódtam.
Ma voltunk Lilláéknál és szédületes kergetőzést vágtak le. Különösen Borka és Dávid találta meg a közös hangot.
Niki meg kis bújós volt. Nagyon édesek voltak.
Kicsit megsínylettük ezt a rossz időt, meg hogy a torna miatt sokszor borulnak a napjaink, de azért tűrhetően alkalmazkodnak.
Sajnos megtanulták, hogy a hűtőt ki lehet nyitni, és ha eszükbe jut egyszer akkor három másodpercre sem tehetem ki a lábam, mert rögtön matatnak benne. Eddig még semmit nem borítottak ki, de gondolom ez idő kérdése csak, mert kivenni azért szoktak dolgokat. Viszont elkezdett leolvadni valamelyik nap, mert a hőmérsékletet magasabbra állították. Csak reménykedem, hogy a mirelitek nem romlottak meg. :roll:
Egyébként néhány hete ki be randalíroznak a kiságyban, úgyhogy a délutáni alvás egyre macerásabb. Este bevágom őket a zsákba, és akkor nem olyan gáz.

Holnap keresztelőre megyünk. LIlla lepasszolt nekünk két gyönyörű turis kardit. Abban fogunk pompázni. Nagyon szépek lesznek. (Ááááá, én sem vagyok elfogult.)

Ja és ma elkezdték a bontásokat a házunkon. A kivitelező egy-másfél hónapot ígér. Lehet, hogy mégis ott ünnepelhetjük a lányok szülinapját? Nem hiszem azért, de a egy icipicit reménykedem.

Jó éjszakát nektek, remélem nem untok még.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat és Kata!
Aktív infoszerzésbe kezdtem Dzsungelhotel ügyben, ha megtudok valami izgit "mondom".

Ilduci!
Bár sejtem, hogy miért nekem írtad, hogy esetleg dobjunk be pénzt a talira, de az a nagy helyzet, hogy én csak feldobtam, hogy majd a résztvevőkön kívül a 'ki mit hoz és mennyit' is egyeztessük ha eljön az ideje, amúgy szerintem ez a házigazda döntése lesz majd. Úgyhogy Lilla a célszemély! ;-)

A kérdéseidre, pedig én is nagyon hasonló válaszokat adnék, mint Brigi.
No sétáltatás, no kakaó. Az ovomaltine-t azért ki fogom majd próbálni!
Ami a járás dolgot illeti, én semmilyen mozgásformát nem próbáltattam velük, mert egyrészt az anyai megérzésem ezt diktálta, másrészt erre kaptam megerősítést a Dévény-es gyógytornászunktól is.
Pohár ügyben nem tudok segíteni, mert az én lurkóim csak cici és pohárfelhasználók voltak. Nekünk kimaradt a cumisüveg, meg mindenféle egyéb pohártípus is. Nekik nem kellett, én meg nem erőltettem. Eleinte fogtam azért, most már van, hogy kiveszik a kezemből, és egyedül isznak, de azért még ott tartom a kezem a közelben, mert a pohárletétel még kihívás.
Röviden ennyi...
Folttisztításban nekem eddig bejött a VANISH DUAL. Csak a Rauch gyümölcslevet nem szedte ki eddig. De a húzos dolgok (pl. fűfolt, kakaó) még csak most jönnek majd az életünkbe!

Jaj, Brigi! Mindig elfelejtem mondani: ISTENNŐ VAGY! Nagyon bejött a járókarácsos elkerítés. Azóta nem rettegek, hogy vajon kell-e beszereznünk majd újabb műszaki cuccokat vagy sem! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!
Megvolt a tali a főnökömmel.
Szerencsére minden jól ment, még van állásom, és úgy néz ki október 1-ével munkába állok. :)
Már most izgulok a bölcsi miatt.

Cat!
A dzsungel hotel a vadasparkból nyílik, a tó melett van. a kempinggel szemben
Szerintem nem kisgyerekeseknek való.Régen napközistábor volt, ez lett átalakítva.A szobák szépek, de meg kellene kérdezni, hogy van-e kiságy, kád, etetőszék stb.Az étteremben ettünk már, nekünk bejött.

Judyt
KépKép
judyt

név fő időpont
Lilla 4 mindegy
Meme 5 júli 21-22
Pbrigi 4 mindegy
Edit 6? júli 21-22
Nettke? 5 22.júl
Baba 4 mindegy
Vikóka 4 midegy
Ditke 3 mindegy
Kata 4 mindegy
Cat 4 júli 21-22
Eri 3 mindegy
Kiliman 4 22.júl
Judyt? ? ?
mutyi 4 mindegy

Doris

Remélem Ti is jöttök!!!

Gyöngyi, Ti nem lesztek itthon véletlenül?

Én jobban örülnék, ha annál a verziónál maradnánk, hogy mindenki hoz vmit. Ugyanis nem szívesen sütnék-főznék egy hétig... :wink: De egyvalamit mindenki meg tud csinálni és az bizti jobb lesz, mint a bolti. A szendvicseket én bevállalom....

Na, megyek, úgy nézem, muszáj lesz kivinnem őket esőben is, nagyon akarják :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Megkaptuk a CD-ket. Köszönjük szépen! Mennyivel tartozom? Apának rettenetesen tetszik, azóta Thomast néz. A fiúkat nem különösebben érdekli. Mindig tudtam, hogy fura gyerekeim vannak, mert semmi mesefilm nem köti le öket, ja és a lekvárt, mézet, nutellát sem eszik meg. :lol: (Lilla a múltkor mondta, hogy az övéi sem, csak ezért írom)

Judyt :)
Gratulálok a munkához! Nem lesz gond a bölcsivel, ne izgulj! Majd tartom benned a lelket. :D

Én soha nem tanítottam járni őket. Samu a kezénél néha vezettette magát, de ekkor vettem egy FP járássegítőt neki, amivel ment mint az öregasszonyok a járókerettel. Ő hamar elindult 12 hónaposan, de Oli csak 14,5 hósan.

Foltok: Azonnal mostam 60 fokban, a nagy része kijött. Ami nem, az ment porrongynak. :)

Kakaó: Én kakakóellenes vagyok, szerencsére az enyémek nem is isszák, de gyerekkoromban én is csak tejet ittam, semmi mást. Oli rajtam is túltesz, mert a vízen kívül mást nem iszik meg. :D
Maradj a babatgejnél vagy a tápszernél.

Pohárból ivás: Miért akarod sürgetni a dolgot? Nekem pohárból már elég korán tudtak inni segítséggel, de én nem forszíroztam, hiszen sokkal praktikusabb a csőrös pohár mindennapi használatra. Az önálló pohárból ivást az enyémek szerintem csak 1,5 évesen tanulták meg, de nem is volt rá sok alkalmuk, mert én csak a csőröst forszíroztam. A cumisüveget maguktól hagyták el 18 hónaposan, ennek nagyon örültem. :D Azóta azt sem tudják hogy kell inni belőle. Még a szájukhoz sem hajlandóak venni. :D

Eri :)
Ennyi betegeskedéssel én is beérném. :D Ez nagyon jól hangzik!

Jobbulást neked is. Nekem úgy fáj az arcom jobb fele, be is van dugulva napok óta az az orrlyukam. Lámpázni fogok, nehogy arcüregem legyen.

A betegség ellenére voltam turizni Lillával. Meg is érte kimenni, mert túrtam egy nagyon klassz 27-es Nike kisbakancsot. Lehet, mondjuk, hogy pont nyárra lesz jó, de akkor eladom. :D

Cat
Kép
cateye

Na, elmentek aludni, folytatom....

foltok: nekem szinte minden kijött/jön, de én rögtön leveszem a foltosat és Vanish szappannal kimosom azonnal. Ez meg is oldja. A bukásos is mindig kijött így. Persze ha elmegyünk vhova, ott nem állok neki rögötn mosni. Ilyenkor beáztatom Dm-es Denk Mit folttisztítóba, vagy csak rákenem a foltra. Ez egy por, amit vízzel kell kikeverni, vagy mehet a mosógépbe is a mosópor mellé.

Cipő: engem érdekelne, hogy hol lehet 2-300 ért normális szandit venni.

Kakaó: most szoktak rá Egyiptomban, eddig nem itták meg a tejet swemmilyen formában. De nem visszük túlzásba. Reggel ált joghurt-italt kapnak, este még két hétig cici... Utána feltételezem, vacsira is fognak vmi ilyesmit kapni. Egyelőre még nem szándékszom minden nap tejet/kakaót itatni velük.

Járni tanulás: nekünk ez nyáron volt aktuális. Pont nyaralni voltunk mikor már tudtak két kézzel sétálni. Mi poénnak tartottuk, úh ez volt mindig az esti program. Nekik is tetszett. Itthon is esténként mentük velük a kertben egy kicsit. Egyébként meg volt bébitaxijuk, amit tolni is lehet és azzal mentek csomót a teraszon körbe-körbe. Ők nem szoktak rá, hogy sétáltassuk őkat, engem sose nyúztak ketten egyszerre érte. Mikor már jobban ment és elég volt 1 kezem egynek, simán sétáltunk hármasban. Aztán mikor próbálkoztak teljesen egyedül, esténként leültünk egymással szmben a szőnyegre és jöttek ide-oda. Na, azt mindannyian nagyon élveztük, volt nagy nevetés-visongás. Nem mondanám, hogy kifejezetten tanítottuk őket járni, nem ez volt a cél, csak éppen kihasználtuk mindig az új képességeiket és úgy foglalkoztunk velük. De az tuti, hogy Dávid sokkal később indult volna el magától, ha nem látja, hogy Niki mennyire élvezi ahogy jön-megy közöttünk. Még nem is tudott kapaszkodás nélkül megállni, de annyira akart ő is járni, hogy akaraterőből simán behozta Nikit másfél hét alatt. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Cat!

Örülök, hogy legalább apának bejön! :wink: :lol:
Mennyivel tartozol? Ne vicceljünk már kérem. Majd a talin ledumcsizzuk! :wink:
A turizást én is csak akkor hagyom ki, ha Lacikám nincs itthon, vagy ha már a " vég" közelít...
Szóval klassz a " Lilla-turi". Ahova én járok, az is nagyon jó, csak szerintem ott az eladók csomó mindent elraknak maguknak. Igazából én is jóban vagyok velük, s ha lehetne nekem is elraknák, csak a főnök véletlenszerű ellenőrzése miatt nem merik.
Én múltkor Zsombinak egy tök újszerű clark-ot turtam , 570 ft-ért.

Lilla!

Szerintem is dobjuk majd össze amink van. Igazán ez is szuper tőled, hogy a tali helyszínt bevállaltad.
Majd egyeztetünk előtte.
Figyuka, te írtad múltkor, hogy van aerobick dvd-d?
Kellen szereznem valamit, mert " punnyadt" vagyok nagyon!

Judyt!

A bölinél, saz ovinál is a legfontosabb, hogy a szülő legyen lelkiekben nagyon felkészült, s elszánt, s akkor menni fog.

Brigi!

Nyakára kell járni a kivitelezőnek, s akkor mehet ott a szülinap!!!
De, a férjad profi az ilyen dolgokban, szerintem megoldja ő ezt nektek.

Csajok,

az ikres oldalra jár valaki közületek?
Van kettő 74-80-as leo-poldi tavaszi kabátunk. Jó lenne eladni, de a babaszobán ruhát nem szeretek árulni....
Azokkal valahogy nincs szerencsém.

Meme
szinta

Ilduci!

Engem is érdekelne a cipő forrásod! Szandáljaink még nincsenek.
Köszi.

Meme
szinta

Ha elküldöd a kabátok képeit és paramétereit, akkor felteszem neked az ikres fórumra szívesen. Tudod Roan-nak is én adtam el a ruhákat, ebben arany kezem van :D :wink:

Turi : A Lilla turi nagyon olcsó, itt a többszöröse lenne az ára Zuglóban, ezért megéri kimennem. Viszont volt ott pár csaj, akik nagyon unszimpi módon nyomultak a gyerekcuccnál. Az egyik konkrétan megfogott egyszerre 10 ruhát, és az egyik kezéből átrakva a másikba szortírozta. Gyakorlatilag minden mozdíthatót ami nekünk kellett volna, elvitt. Igen, ám de Lilla elárulta, hogy közben gyakran eladja, nem is a sajátnak viszi, és ez a gusztustalan. :evil:

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi, küldöm majd a képeket, csak lemerült a gépem, s most töltöm.

Tudod, én is jártam már így, hogy szinte " hányingerem" lett egy-két anyukától a turkában. Volt olyan fogtam egy nadrágot, ő meg megfogta a másik végét. :evil:
Igaz hogy, mikor ránéztem elengedte, de akkor is......
Ott olyan szinten fojt a lökdösődés, furakodás, hogy nincs kedvem oda járni, mert nekem nem erről szól.
Még szerencse, hogy találtam egy hasonló szuper helyet!

A másik még, hogy a babaszobán én is látom, hogy sok eladó így árul.
Végül is nem is ez a bajom. Csak mikor én hasonló állapotú ruhákat meghirdetek feléért, s tényleg azért, hogy az már nekünk nem jó, azt nem kérik. Ki érti ezt?????

Húúú, itt ugrálnak még a fülemen is!!!! Ki kell őket vinnem, mert nem bírok velük.

Meme
szinta

Sziasztok!

Cat,
jobbulást!!!

Képzeljétek Anna felállt ma. Nagyon gyorsan halad a kiscsaj, még friss élmény az ülés is... Még csak alacsonyan lévő dolgokba kapaszkodik bele, vagy mászik rá, így "csak" hajlított derékkal álldogál, még nem egyenesen, dehát fantasztikus édes! Vettünk is teligumitalpú zoknit, tök ügyes vele. :lol:

Viszont sajnos Annácskám nagyon türelmetlen fajta, és egyre többször utasítja vissza a cicit, ha nincs türelme kivárni, hogy beinduljon a reflex. Ha nem ömlik a szájába rögtön, akkor már nem is kell neki. Pedig most úgy élvezem a szoptatást! :cry:
Zsófika szépen elnyammog rajta, míg beindul, néha nyög hozzá egy kicsit, gondolom ez amolyan felszólítás a cicinek, hogy mi lesz már!? :lol: , de olyan kis türelmes. Annának viszont el kell gondolkoznom, ha egyszercsak bemondja az unalmast, milyen tápszert, vagy mit adjak neki helyette? Mit javasoltok?

Kép
baba888

Sziasztok :)

Megjöttünk a keresztelőről. Egész jól bírták a csajok, bár a kápolnában alig bírtunk velük, mert sikítozva fel alá rohangáltak. Rékát ki is kellett vinnem a szertartásról, mert még az ölemben sem akart megmaradni.
De aztán minden oké volt. Sokat nyüzsögtek, de semmi hiszti. Mindenhol feltalálják magukat. :) Ma sem aludtak persze délután, úgyhogy hazafelé megint alvás. Réka fel sem ébredt azóta, Borka kicsit nyűgi volt, mert ő már túlpörgött és nehezen bírt visszaaludni, de már ő is szépen alszik.
Nagyon vicces volt, mert az apuka családjához tartozó számunkra ismeretlen nők fényképeztették magukat Borkával. :shock: Nem tudom ők tudták-e, hogy ki az. De nem tiltakoztam, végülis szép gyerekek, miért ne irígykedhetnének ránk? :wink:
Készült egy csomó fotó, de nagy részét apósom csinálta, úh. egyelőre nincs meg, de majd teszek fel, ha lesz.

Baba :)
Én erőltetném a szopit, sztem ha átvészelitek valahogy ezt a nehéz szakaszt Annával, akkor jobban jársz, mintha hagyod leszokni. Én még ma is bánkódom, hogy nem voltam kicsit erőszakosabb, bár enyémek így is kaptak anyatejet egy éves korukig (sajnos lefejve). Ha elkezded a tápszert, akkor nincs visszaút.

Kár, hogy eltérő évszakban egy méretűek a gyerekeink. Én biztos vennék tőled rucikat. :wink: Csak sajna nekünk már kicsi a 74-80-as.
Férj sajnos 3 hót saccol, nem másfelet. :cry: :cry: :cry:

JÓ hétvégét nektek.
Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Baba

Javaslat: Semmit! Szopjon csak, az élet nem mindig habostorta! :twisted: Ha éhes lesz, úgyis ráfanyalodik. Ne add fel könnyen, hidd el addig könnyű neked is, amíg szopik. Persze ha már 1 éves lenne, és lassan kaphatna tejet is, az más. De egyik szopik, a másiknak kutyulni a tápot, ebbe bele lehet zakkanni. :shock:

Turi: Tök jó volt, hogy Cat is ott volt és tetszett neki. Pedig most nem is volt olyan csúcsszuper a felhozatal. És egyesek tényleg úgy túrtak mint a kurta farkú kismalac... :evil: Szerintem a felét nem is láttam, mert úgy dobálták össze-vissza a cuccokat. Én szeretm szép sorba mindet megnézegetni és elgyönyörködni a kicsikben is, hogy miloyen cukik. Na, hátha legközelebb jobb lesz....

Meme

Van pár tornaDvd-m, Bíró Icás-jobbra emlékeztem-, meg Rubint Rékás-ha el bírod viselni a nyávogását, meg most túrtam pont egy táncos, aerobic-szerűt. Csereberélhetünk ha gondolod. :D Úgyis írtad, hogy kész a listád- átküldöd?

Amúgy a tali helyszín nem probléma- hely az ingyér van. :wink:

Tényleg, akkor egyezzünk meg júli 22-ében? De akkor mindenki szurkoljon, hogy ne essen az eső, mert bent nincs az az Isten, hogy elférjünk. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi

Megint egyszerre jár az agyunk. ugyanazt tanácsoltuk Babának :D

Rakok fel néhány képet a tegnapi babapartiról 8)

Kép Dávid és Réka

Kép Niki és Borka almázik

Kép itt az egész kis bölcsi 8)

Kép megint nagy almazaba

Kép mindenki elfáradt 8)

Meme

Egyszerű- akkor add Te is dupla annyiért a cuccokat, hátha úgy kelendőbb lesz. :D :lol: :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Okés, küldöm a listát.
Melyik jobb? Az Ica vagy a Réka?

A cuccokat nem rakom fel, mert akkor inkább elajándékozom.
Eddig is ezt tettem, s nagyobb örömöm is volt benne.

Nagyon jók a képek!Elvoltak a gyerekek, látszik.
S, most is azt tudom írni, jó a fényképész! ( én oltári béna vagyok, még a mai modern tecnikával is, vagy csak lusta, hogy nem tanulom meg kezelni a gépet.)
Majd a talin, ott aztán lehet képeket csinálni.

A turis stílusunk egyezik, én is végig molyolom egyenként. Gyönyörkődöm az anyagukban, fazonukban stb....
Múltkor volt egy csaj, szabályosan göngyölítette össze az egészet.Komolyan nagyon nagy önfegyelem kellett hozzá, hogy ne szóljak be, hogy mit csinálsz te ....... !!!!

Biztos nem fog esni!!!!! Július 22-én nagyon szép, jó, nem túl meleg időnk lesz. ( ha mégis, nem kéne egy B-terv?)

Brigi!

Nagyon aranyos vagy, köszi, hogy te vennél. De, tudod mit, ha erre jártok megbeszéljük, s ha a most kinőttek jók a csajoknak nektek adom. Amennyiben tetszik, persze.

BAba!

Ügyes Anna!!! Gratula neki, puszikánkat add át!
Szopiztass tovább, szerintem is.

Jó éjszakát:

Meme
szinta

sziasztok!

Cat!

A Parlazin antihisztamin, az allergiásoknak szokták adni, de mivel a száraz köhögés tulajdonképpen ingerköhögés, ha kicsit nyugtatja a nyálkahártyát akkor a köhögés is csökkenhet. Szóval nem kifejezetten köhögéscsillapító, de nálunk bevált. Egy próbát megér. :wink:

Eri!

Az atypusos azt jelenti, hogy nem a szokásos módon zajlik a betegség, pl. nem a leggyakoribb kórokozó okozza, vagy nem a szokásos, típusos tünetek jelentkeznek. Ha fogalmunk sincs micsoda, azt úgy mondjuk, hogy idiopathias :wink: Bár hogy kicsit azért kimagyarázzam magunkat, ez pontosabban azt jelenti, hogy nem tudjuk mi okozza. Pl. egy idiopathias combfejnecrózisnál azt tudjuk, hogy elrohadt az illető combcsontjának a teteje, na de hogy mér' ? :shock: :lol: Atypusos combfejnekrózisnál, meg tudjuk, hogy mi okozza (hogy konkrétan mi a baci neve), csak meglep minket, mert ez a baci nem szokott ilyen rona dolgot csinálni :? Nem tudom, így érthető?

Ilduci!

Séta: nekem több hónap különbséggel kezdtek el járni, így nálunk volt sétáltatás. Mondjuk nem azért, hogy járni tanuljon, hanem csak egyszerűen játéknak vettük, ők is meg én is. Ha kérték hogy sétáljuk akkor csináltuk, de magamtól nem kezdtem, már csak a derekam miatt sem :wink: Volt bébitaxi meg járássegítő is, sőt, mi bébikompoztunk is, de az is egy játék volt a sokból, én semmi hátrányát nem láttam.

Kakaó: néha adok nekik, de nálunk nincs nagy rajongás érte, bár úgy általában semmi étel irányában sincs :? na, jó, körte és sárgarépa-pusztítók :wink: De az is igaz, hogy semmire nem mondják, hogy nem eszik-isszák meg, ha kakaót kapnak azt isszák, ha tejet akkor azt, ha vizet akkor meg azt. Persze vannak jobban kedvelt dolgok, pl. a gyümölcslé, meg a zöldségek, gyümölcsök, de ha nem látják, nincs előttük akkor jó az amit kapnak.
Egy éves korukig csak anyatejet kaptak, utána kb. 2 hónapig babatejet, de annyira nem is szerették, meg én is utáltam kutyulgatni, így átálltunk a tejre, kakaót csak kb. 1.5 évesen adtam, de a mai napig csak ritkán.

Foltok: amit a többiek is írtak: zöld Chlorox, Vanish, meg dr. Beckmann folttisztítók, Ebből van por alakú is, a gyümölcsre való szerintem nagyon jó, meg van folyékony is. De persze vannak foltok amik semmivel nem jönnek ki. Régebben jobban izgattam magam miattuk, ma már nem nagyon érdekel. Kimenősnek van néhány normálisabb ruhájuk, itthon meg nem zavar, ha van egy folt a póló nyakán, vagy a nadrág térdén a fűtől, ha kimegy játszani vagy leül enni, 5 perc múlva úgyis olyan lesz.

Kanalat ahogy elkezdtük a hozzátáplálást, ők is kaptak a kezükbe. Pl. a híresen rossz evő Petrámat máshogy rá sem lehetett venni az evésre, csak ha ő belemaszatolt a kanállal és utána mint mindent ezt is a szájába gyömöszölte, aztán már ha ott volt, valamicske csak lejutott :wink: Egyébként hosszas kínlódás után ezt egy ikres anyukától tanultam, mikor az állatkertben sétáltam a gyerkőcökkel anno, és mivel neki is ikrei voltak, beszélgettünk. Az ő lányainak is olyan girhes alakjuk volt mint Pepének, akkor több mint 3 évesek voltak és egyik sem volt 12 kilo. No, Pepe sem lesz :lol:
Cumisüveget csak anyatejnek használtunk ha nem szoptak, egyébként kb. 7-8 hónaposan csőrös pohárból ittak, 1 éves koruk körül meg már sima pohárból.

Baba!

Nálunk is volt ilyesmi, én nem nagyon foglalkoztam vele. Már nagyok, esznek mást is, ha nem akart szopni akkor nem kapott. Eszembe sem jutott a tápszer, már csak lustaságból sem :oops: Egy-két napig kevesebbet szopott aztán visszaállt a rend. Később meg már nem is a tej miatt szoptak, csak úgy megszokásból. A reggeli cicisimogatás meg a mai napig szertartás :D Sőt, megvan, hogy melyik kinek a cicje, és jajj Csengének, ha a Petráéhoz nyúl :roll: Még jó, hogy nem hármasikrek :lol:
Gratulálok Annának a felálláshoz, nagyon kis ügyes :)

Bocs ha valami kimaradt, eszméletlen a termés 1-2 nap alatt is :oops:

Ne felejtsétek átállítani az órát, ma a megszokottnál is kevesebbet alszunk :(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Köszi, így érthető :)

Eri
simones

Sziasztok!

Lilla! Nagyon szuperek a képek!!!!! Én mostanában alig fényképeztem, de most már beteszem az aksit tölteni....

Baba!
Nagy gratula Annának!

Judyt!
Az enyémek is októbertől mennek bölcsibe, én is izgulok miatta, bár én még nem megyek vissza dolgozni, ugyhogy ha nagyon nem megy akkor sincs gond. Na meg május első hetében kell jelentkezni, remélem fel is veszik őket.

Ilduci!
Látom sokakat érdekel a cipőforrásod.... :D , ugyhogy szerintem nyugodtan ide is írhatod...., nem lesz off.

Vikóka!
Drága vagy! Köszönöm! megpróbálom elolvasani, hátha sikerül... :wink:

Kata

Kép
kateduo

pbrigi
nem úgy értettem a kanalat

:P
én is kanállal etetem őket a hozzátáplálástól, sosem adtam üvegből főzeléket vagy levest! :)
csak én még nem nagyon adtam úgy kanalat a kezükbe, hogy ők is kanalazhattak a kajából.kézzel már egyedül esznek, ha darabos a kaja,csak még nem volt lelkierőm ahhoz, hogy nyugodt körülmények között mutogassam, hogyan kell kanállal enni, de lehet ma megpróbálom, mert tojásos nokedli lesz, azt meg csak felszedegetem, vagy felsöpröm utána...
:roll:
vikóka!
bocsesz, akkor vedd úgy, hogy nem neked céloztam a pénzbedobós kérdést, de amint látom lilla már válaszolt is, hogy maradjon a megbeszélős, kaja-pia vivős cuccosnál.
a cumisüveg nálunk sajna kihagyhatatlan volt, mert tápos csibék voltunk... :lol:
ez az ovovaltime ez tulképpen kakaó, csak nekik? a bébicuccoknál keressem vagy a kakaós soron?
cat!
mi az a járás segítő??
Nagyon kezdő vagyok az ilyen modern cuccokban... :oops:
megfogadom a tanácsod a pohárból ivással kapcsolatban.nem sürgetem, majd jelzik, vagy valami majd csak lesz...nem sok 20 évest látok csőrös pohárral rohangálni :lol:
valahogy mindenki átszokik
cicamica!
miért csak két hétig szoptatsz már?

ditke
köszi a jó tanácsokat, persze mindenkinek is!!! :P
kicsit félek ettől a tavasztól, hogy milyen érzés lesz először lerakni őket úgy a fűbe, hogy, na tessék, ezek bogarak, ezek kövek, ezek mindenféle fűben megbúvó elhajigált szörnyűségek!!! :twisted:
mindent befognak kajálni, már most látom, és amilyen nagy pofám volt más gyerekénél, hogy nyugodtan rakd le a gyereket kúszni-mászni a fűben, semmi beje nem lesz, csak nő erősödik az immunrendszere, olyan beszari vagyok a sajátaimmal....

meme, cicus, cipőügyben még ma küldök privit, de most nagyon mennem kell, kaja ügyből kifolyólag!
:lol:
pápá

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Ilduci!

Egyszerre írtunk! :D
Ha mégis privibe írod a cípőt, nekem is írj lszi. Köszönöm.

Kata

Kép
kateduo

Ilduci!

járássegítő: elől az a színes kütyü. Kerekei vannak, a gyerkőc tudja toszigálni, de azért elég stabil, nem esik el vele, így mivel gurul megy utána és így jár :)
Jobbra Csengénél meg bébitaxi, bár azt lehet, hogy ismered.

Kép

Cipő ügyben én is érdeklődnék :)
Köszi!

Ditke
ditke62

Ilduci!

Kerestem Neked néhány képet a mi járássegítőnkről. Nekünk 1 db van, de mivel van időbeli eltolódás a Lurkók között járástanulásban, ezért nem is kellett volna több. Néha volt csak vita érte! A mienk átalakítható autónak, hol így, hol úgy használják. Fisher Price kb. 8.000 Ft. Én elég sokat megnéztem, de vagy horror áron volt (értsd 12.000 vagy több), vagy nagyon instabilnak találtam.

Kép Hivatalos használat by Luca

Kép Csoportos használat

Kép Az én autóm...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Ilduci!
Nem Fisher Price, Playskool. (A fotón vettem észre!)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!

Ugyan ilyen etetőszékeink vannak. Jól kiszúrtam őket a háttérból, igaz?
:wink:

Meme
szinta

Sziasztok
Judyt, képzeld
Mi is mennénk bölcsibe ám szeptembertől, de még nem tiszta h hová... Örülök h ilyen jól alakult a munkahelyeddel!
Itt Veresen 1 bölcsi van, ahol várólistán vagyunk, pedig már most jelentkeztünk, és olyan szuper bölcsi!!!! Zuglóba is visszavihetjük őket (még van lakcimünk) de ott nem tudom van-e ilyen jó bölcsi...
Simones, Cat, Ti hová jártok, jártatok??
Szeretném itt megoldani, dehát sokan jelentkeznek, ez a környék 1len bölcsije :(
A munkahely... nos jó kérdés.. én kiveszem a 3 hónap szabimat előbb, aztán meglátjuk..
Lilla,
már júliusi taliról beszélünk, jól láttam? Én viszek bármit amit rám osztotok, ital, sütit, kaját... Nehogy Te főzz, ez fel se merül!!
Edit,
remélem gyógyultok!!! Sárikám és Beni is taknyos lett mára... telepátiával átjött a bacitok!! :shock:
nettke

Jaj, elfelejtettem pedig fontos. Az unokaöcsém nagyon beteges, és kellene neki sztem 1 jó homeopátiás doki.
Azt tudom, hogy VK Orsiék jártak egy jóhoz. Nem emlékszik valaki, hogy hová? Cat, nem tudsz segiteni véletlenül..?
Köszi előre is :D
nettke

Nettke!
Te veresegyházi vagy? Mi Gödöllőn élünk.

Melyik bölcsire gondoltál? Két barátnőm is keres most bölcsit Veresen.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!!

Nagyon édesek a lurkók!!! Én is kiszúrtam valamit a háttérben 8) ... az üvegvitrint...... :D Nálunk nem tudom meddig bírná.....

Kata

Kép
kateduo

Szeretnénk mi is csatlakozni a talihoz a lányokkal és nagy valószinüséggel Apukával.
Idöpont mindegy.
Italnagykeresek lévén kérhettek mindent ami folyékony!
Bár kicsit aggodom mert 1.5 éves korukban részt vettünk egy talin egy belvárosi játszóban ahol több anyuka 2-3-4 gyermekével egyedül!!!jelent meg és a férjem hónapokig ezt harsogta ha nyafogtam hogy egyedül kell mennem a lányokkal vhova.

FA JÁRÓKA 120×120-as
Brendonos,érdekel vkit?

Cat ajánlotta nekünk az Ovomaltint és nagyon bejött.
Ti a Vaterán nem szoktatok vásárolni-eladni?

Mire jó a Flavin Kids?Tudja vki?

Rita
bellissima75

Gekkozunk. Kép Kép
bellissima75

Nekünk ilyen Fischer Price járássegítönk volt. A babaszobán vettem használtan, 3500 Ft-ért, és ennyiért adtam is tovább. Csörgött, zenélt, ugatott. :lol: Bár már ez a kép lassan megsárgult archívum lesz. :lol:

Kép

Rita :)
Akkor én egy kis sört kérek, hogy kábítsam magam. :lol: :wink: Nekem tuti jön a párom, és nagy kütyübolond, így a kütyübolond Apukákkal jól ellesz. :lol:

Nagyon édesek a csajok! Korábban nekem nem hasonlítottak ennyire mint most.

Nettke :)
Mi az Ilosvai téri bölcsibe járunk. Én nagyon meg vagyok elégedve vele. Viszont itt sincs túl sok hely, idöben kell jelentkezni. Azért behordani öket elég kemény dió lesz, ha mégis Zugló mellett döntötök.

A homeopátiás dokit megkérdezem Vkorsitól.

A cipös engem is érdekel!

Brigi,Lilla :)
Nagyon édesek a kölkök! Biztos jól elvoltak.

A Thomas teljes siker! Már a fiúk is rákattantak, Samu azzal kelt fel reggel, hogy "Szia Thomas!" :lol: Örök hálám érte. Van 10 perc szabadidöm néha. :D
Feltettem a cuccokat az ikres fórumra. Remélem el is viszik!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Most ismét 1 hétig itthon leszünk, mivel Zoli is nagyon köhög. :( Így picit növeljük a betegséggel eltöltött napok számát.

Nettke!
Mi nem abba a bölcsibe jártunk, mint Caték, hanem a Bácskai utcába. Nekünk nagyon jó volt. Még februárban jelentkeztünk, mivel szeptembertől kellett dolgoznom, és az ovikban nem volt hely, még novembertől sem. De ahogy hallottam, most már nem nagyon van sehol sem hely, nektek pedig mindjárt több hely is kellene.

Eri
simones

Ilduci!
Mi nem használtunk sem járássegítőt, sem bébikompot. Nem is fért volna el a lakásban. Ráadásul ők nem engedték, hogy fogjam a kezüket. Így is már 1 éves koruk előtt mindketten mentek.
A cipős engem is érdekel :)

Eri
simones

Sziasztok!

Rita!
Én a teszveszen szoktam vásárolni, sztem az olcsóbb. Néha már függő vagyok, imádok licitálni.....

Kata

Kép
kateduo

Ja és édesek a járássegítős képek!!!!

Kata

Kép
kateduo

sziasztok!
igyekszem a cipőket akkor mégis ide teszem fel, ha már ennyieteket érdekel, csak idő és türelem, igyekszem még ma befejezni az oldalt.
Pusz

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Kérlek add meg ide a mailcímedet, mert van vevö a kabátkákra, de csak otthon van meg a mailcímed. Átközvetítem a vevönek. :D

Eri :)
Jobbulást a fiúknak! Te vagy otthon velük? Én még 5 napot sosem voltam otthon velük zsinórban. Az nagyon sok szabi! :lol: :lol:

Én is még kutyául vagyok, fáj a jobb arcom, fogam, fejem, fülem. De erre nincs szabim, muszáj lábon kihordani. Lámpázok meg inhalálok, remélem felszakad a trutyi.

Nettke :)
Elég késön kezdtél el bölcsit keresni, most agyalok ezen. Mi is januárban jelentkeztünk, és már alig volt hely. 3 gyerekkel meg biztos jóval nehezebb lesz bejutni. De azért remélem sikerül. Fótra nem akartok menni? Hátha nagyobb az esély.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Köszi. :) Most én vagyok itthon velük, de saját táppénzen, mivel rosszabbul vagyok már mint ők. Zolinak hörghurutja van, Vikinek picit piros a torka, dehogy nekem mi bajom van, azt már jó lenne tudni. Idénre még 1 anyanapom maradt, szabit pedig nem tudok kivenni, legfeljebb fizetésnélkülit, nekünk csak a szünetekben jár a szabi. :(
Vigyázz magadra, először én is azt hittem kihordom lábon. De már több, mint 1 hónapja van, és most szerintem még valami újat is szereztem.

Eri
simones

Cat!

Komolyan? :wink:

szinta68@t-online.hu

köszi: Meme

Meme
szinta

Brigi, Lilla, Meme, Ditke,
köszi a bíztatást, hát csináljuk tovább, persze, nekem is így kényelmesebb, csak a kisasszony üvölt néha a cicin, de most megfogadtam a tanácsotokat és nem foglalkozom vele, ha nagyon kell neki, úgyis eszik belőle. Azért hajnalban mindig van türelme... :wink:

Lilla,
marha jók a képek, főleg, amin mindhárman elfáradnak! :lol:

Nettke,Vikóka,
mi meg Csömörön lakunk, egész közel vagyunk egymáshoz. :D

Kép
baba888

Sziasztok!

Betegek vagyunk,így most nem sok időm van.
Csak Ilducira szerettem volna reagálni.Mi is ilyen Zetpol cipőt használunk ittbent a lakásban.Nekünk a 29-es van 3féle színben (kék,világoskék és drapp).A fiúk nagyon szeretik,tuti kényelmes nekik.Én meg azért imádom,mert míg a tépőzárat és a sima csatot ki tudják csitni,addig ezt a fajta csatot nem.
Igaz mi nem Ilducitól vettük.Bár én nem is tudtam,hogy árul ilyeneket!!!!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Jók ezek a Zetpol cipök, de csak benti viseletre! Nem tartják a lábat, nincs meg az a kérges kiképzésük. Inkább mamusznak ajánlják az ortopédorvosok is, a miénk még annak sem, Ö ragaszkodik hozzá, hogy szandálban legyenek bent is, mert az fogja a bokát.

Cat
Kép
cateye

Edit :)
29-es a fiúk lába :?: :?: :?: :shock:

Cat
Kép
cateye

Cat!

Ti milyen cípőt hordtok? Én egyszer vettem a bebicipo.hu -ról, megnézte a Dévény tornászunk és ő azt mondta, hogy jó, mert olyasmi, mint a Siesta. Végül is van benne egy pici harántemelő rész. De persze 5000,- / db. Most kell majd lassan vennem, de még nem tudom milyet vegyek. persze tudom ott van a másik oldal, akik a sima talpú cípőt ajánlják Szóval nehéz a döntés. A másik, hogy ti használtan is vesztek cipőt? Én mindig úgy voltam vele, hogy cipőt csak újat, ruha meg turis.

Kata

Kép
kateduo

Edit!

Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Tegnap este nekem is vacakolt a bbnet, írtam egy csomót és elszállt. Már nem is emlékszem, hogy mit írtam. :evil:

Baba

Gratula Annának a felálláshoz, nagyon ügyi. Mire lesz a tali, már menni fog. :wink:

Nettke

Voltatok már Veresen a medve-parkban? Milyen? És hol van pontosan?

Kata

Én bevallom, hogy már túrtam nekik sportcipőket, de csak olyat, amin látszik, hogy alig hordták. Szandi mindig új van nkik is. Érdekekes, nekünk a Dévényes pont nem a Siestát ajánlja, hanem a döntött sarkú, sima talpú szandikat. Külföldön meg azt látom, hogy tök felnőttes, pár pántból álló szandiban járatják már a 2 éveseket is- a turiban is ilyeneket lehet kapni. Ott meg akkor minden gyereknek deformált lesz a lába?!! Szóval kezd elegem lenni ebből a nagy felhajtásból... A bokatartós fajtához egyelőre még ragaszkodom, de nem fogok 8-9000 ft-ot kiadni egy szandálért azért mert ezt ajánlják. :x

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?