Új privát üzeneted érkezett!

Itt vagyok - még egyben :cry: (Kami! Most láttam csak az sms-ed, sorry!)
Bocs, hogy tegnap nem jöttem, de nagyon hosszú napom volt, meg kicsit el is keseredtem... Na, meg nem voltam egész nap net-közelben!

Szóval a kórházban kezdtem reggel: CTGn minden OK volt, dokinál is: méhszáj zárt... Holnap reggel megyek megint, akkor UH is lesz - az áramlás miatt. Viszont ha keddig nem bújik ki Emma, akkor be kell feküdnöm :cry: Na, ez az amit nagyon nem szeretnék!!! OK, hogy addig még van idő, de állandóan ez jár a fejemben :cry:
Na, kórház után elmentem a táppénzes papperért, amit be is vittem a melóhelyre, ott ebédeltem a többiekkel, majd anyukám "lecsapott" rám, hogy ne legyek egyedül délután :D Elmentünk császkálni kicsit, aztán hozzá (vmiért nem ment a net...), és este meg azzal a barátunkkal taliztunk egy élménybeszámoló erejéig, akiknél hétfőn született baba. Mire hazaértünk, én már kb nem éltem olyan fáradt voltam, a lábam iszonyatosan beledaadt a cipőbe, minden bajom volt, úgyhogy csak arra volt erőm, hogy bezuhanjak az ágyba...

Na, megyek, visszaolvasok :D
Vendég

Róki! Eltároltam a linkeket, biztos hasznát veszem majd! Meg igyekszem előre is olvasni, mert később nem biztos, hogy ennyi időm lesz :P

Timi! Remélem hamar megoldódik ez a szopi téma! Fel a fejjel! :P
Az mindenesetre tök jó, hogy sok tejcsid van! :P Anyud mellet, meg tuti mindent jobb fényben látsz majd ;)

Kami! Nem semmi napotok lehetett! Hú, ez a "sírás akármikor" nem semmi lehet, mármint elhiszem, hogy kész vagy, én is most a hasngulatingadozásaimat viselem a legnehezebben, pedig gyerek még sehol :? Mármint nem miatta :D
Tök szuperek a képek! Én is sokat tervezek majd fotózni, most igyekszem tanulmányozni a beállításokat, hogy necsak automata üzemmódra legyek képes, mint eddig :D

Bea, én nem iszom a teát... Az a baj (?), hogy nem hiszek az ilyen dolgokban, és ezért inkább nem is csinálom :D

Gabi! Nagyon aranyos, ez a befogja a fülét sztori :D Olyan édesek tudnak lenni!

Móni! Mi feladtuk az "önmegtartóztatást" a hétvégén... Hát Emmát nem nagyon zavarta a dolog :? Remélem azért nektek bejön ;) Na, meg nem mondom, hogy nem vetjük be majd tudatosan is, meg én tegnap elkezdtem mellőzni a liftet is, hátha :?

Timi! Én is akartam kérdezni, hogy sírás után van-e Lillus, mert egy kicsit bágyadt a tekintete, de nagyon édes :P

Május! Most, hogy írod az esküvőket, mi is legalább kettőre megyünk a nyáron :? Na, most elültetted a bogarat a fülemben :D

Örülök, hogy Mazsival minden OK!! :D

Én jövő héten már tuti babázom, legkésőbb pénteken, mert a dokim állítólag egy hetet sem szívesen hagy túlhordani, úgyhogy ha kedden befektet, akkor utána szerintem max péntekig vár! Persze ezt nem szeretném kivárni! ;) Remélem Emma dönti el, hogy mikor akar kibújni! Tegnap este olyan kis interaktív volt! Bezuhantunk az ágyba, és Gábor megsimizte, meg megpuszilta a pocakom, amit Emma rögtön le is reagált, úgyhogy elkezdtek "beszélgetni" :P A vége az lett, hogy teljesen kitolta a hátát, úgy, hogy belesimult Gábor kezébe :P Én persze pityeregtem, aztán gondoltam, megkérdezem tőle, hogy mikorra tervezi a kibújást - sorolom a napokat, ő meg rúgjon bele a tenyerembe, amikor OK: hétfő volt a "válasz", na majd meglátjuk :D
Vendég

Sziasztok! :)

Már jobban vagyok, bár a cicibimbóm olyan szinten fáj, hogy sírok szopi közben... igyekszem helyesen mellre tenni a babát, de egyszerűen nem tudok több "cicit" a szájába gyömöszölni, hogy ne csak a bimbót, hanem a bimbóudvar jó részét is bekapja! :( :( :( Éjszaka megint kétszer kelt, tündéri babóca! :D

Barbi!
Elhiszem, hogy türelmetlen vagy, én is ilyen voltam! Semmi okosat nem lehet mondani, csak azt, hogy kitartás, hamarosan kinn lesz Emma! Lehet, hogy meg sem várja a hétfőt! :D

Mazsi!
Mennek a drukkok! :)

Druszám!
A szopi ambulancia a Szt.István Kh-ban van, legalábbis mi oda mentünk. Először felhívtam őket, hogy mit csináljak a lázammal és a cicijeimmel. Egy nagyon kedves csecsemős nővér próbált telefonos segítséget adni és adott időpontot is egy főorvos asszonyhoz: Dr. Sarlai Katalin. De mivel másnap se ment le a lázam, ezért még akkor bementünk hozzá. Mondta, hogy nem mellgyuszim van, hanem tejlázam. Megmutatta a kézzel fejést, a helyes mellretételt. Lillát is meg kellett szopiztatni, hogy lássa mi újság. Amúgy nem mi voltunk az egyetlenek, akik akkor ott voltak. Nagyon kedves nő, még a mobilszámát is megadta, hgoy másnap hívjam vissza.

Bella!
Uzsokis tapasztalataim: a kaja pocsék (de hát az mindenhol az). Én 2 ágyas szobában voltam (ugyanabban, mint Kami, sőt, ugyanabban az ágyban :lol: ). A szülésznők nagyon rendesek, egy olyannal sem találkoztam, aki bunkó lett volna. A csecsemősök közt is van egy-két rendi, de nem ez a jellemző. Ha kérsz segítséget, ímmel-ámmal segítenek. De nekem pl. azt sem mutatták meg, hogy kell helyesen szoptatni, mintha az csak úgy jönne magától. Ha kéred, éjszakára betolhatod a babát az osztályra, de amúgy alapból kinn van veled. A vizit az általában 2 perc, megkérdezik, hogy hogy vagy és ennyi. Ha van kérdésed, mondd nyugodtan.

Bea!
Ne aggódj a súlyod miatt, szerintem a szüléssel egy csomó le fog menni. Ráadásul ha vizesedsz is, szülés után 1-2 nappal az is eltűnik! Úgyhogy fel a fejjel! Ja, amúgy hiába ment le rólam az összes felszedett kiló (mert a láz alatt lement a maradék 2 is), a régi nacijaim a farmer kivételével nem jók rám. Valszeg csípőben kitágultam. :shock:

Kami!
Olyan jó, hogy már így nagykádban fürcsiztek! :) Nagyon jók a képek! Gedeiapu meg tök szexi! :lol: :lol:

Sági!
Petinek már leesett a köldökcsonkja? Lillának már csak egy "szál" tartja, most lett igazán rémísztő!!! :shock:

Lin?
Hol vagy?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Barbi,
Már én is aggódtam érted, de látom még egyben. Én is türelmetlen vagyok már nagyon. Az én dokim nem nagyon szokott indítani, de ijesztegetésből azt mondta tegnap, hogy max 1,5 hetet ad még nekem, úgyhogy hajrá. Hát a tegnap esti hancúrnak még én sem érzem a hatását, de kitudja :? .

Timi,
Sajnálom, hogy ilyen rosszak a szopik :( .

Május, Bea,
Nekem már most is elegem van abból, hogy csak 2- ruhadarab jön rám, és sajnos az utolsó hónapban bepótoltam a lemaradást így már én is +13 kg-nál tartok :( , nem tudom mi fog rámjönni szülés után.

Pann,
Hát igen, most sehol senki nem tudja pontosan, hogy mi lesz a kórházátalakítás után, ugye április 1-től már mindennek az új szerint kéne működnie, de ez nem megy egyik napról a másikra :twisted: . Iszonyatosan bosszantó tud lenni, de remélem hamarosan sikerül időpontot egyeztetned.

Kami,
Olyan jó, hogy ennyi képet raksz fel Áronról, imádom nézegetni őket :P

Móni

Kép
móni23

Móni! Mostantól másfél hét, az kb ugynaz, akkor mint az én szitum ;) Még a végén tényleg egyszerre leszünk bent :P
Ez a 2 ruhadarab jön rám dolog már engem is idegesít... Már nemcsak sz összehasonlítás miatt van ugyanaz rajtam a pocifotókon :lol:

Kórház átalakítás: a barátunk tegnap mesélte, hogy amikor császározták a feleségét, ő ugye a folyosón várt, ahol egy kismama 19 órája vajúdott! Mégpedig azért, mert erdetileg a Honvéd kórházban szült volna, de a sok átalakítás/átszervezés miatt átirányították onnan az összes kismamit már most a Söfibe, ahol viszont ugye nincs választott orvos, a csaj is a szülésnél volt ott először, senki rá se bagózott, azt sem tudta, hogy hol a WC :evil: Embertelen, ami itt megy... :cry:
Vendég

Nya szevasztok.

Aron alszik (eleg eberen mondjuk, fol-folebredget), en reggelizem - mar tornaztunk 2x (a napi 5-bol), jatszottunk, szopiztunk es most van az ajulas. Nekunk is klassz ejszakank volt, 10-kor aludt el Mikromaki es eloszor 2-kor kelt... aztan meg 2 orankent... kibirhato... es nem volt siras, ami a fo!!!

Ma el kell mennunk DM-be, venni pelust meg ezt-azt.

Fius anyuk, figyuzzatok. Folmerult nemreg a kuki-kerdes, OK, kb 1 eves koraban kell "buzeralni" - de most mit kell vele csinalni? Oszinten szolva en mindennap 1x icipicit visszahuzom a borket es megtorolgetem a tetejet sima nedves torlokendovel - ti tisztitjatok valahogy? Ezen gondolkoztam ma kukitisztitas kozben... (Milyen fura, hogy ilyesmin kell tornom a fejem!!!)

Barbi! Eddig az osszes fotot sima automatan csinaltam, az utobbiak egyiken meg a szeme is piros Aronnak... nincs arra idom, hogy tanulmanyozzam a leirast, hamarabb kellett volna erre gondolnom :D
kami

Barbi,
Hát lehet, hogy tényleg együtt leszünk bent :D

Ezt nem teljesen értem, hisz a Honvéd meg sem szűnik, sőt ha jól tudom központi kórház lesz, míg a Schöpfi megszűnik, így nincs is értelme ennek a küldözgetésnek :twisted:
Ugye minket nem érint semmi ilyen a Sotén!

Kép
móni23

Barbi,
Utálatos, hogy így dobálják a kismamákat. Ezért utálom a fogadott orvos rendszert. A védőnőm mondta, hogy az egyik kismamája először a Péterfyben próbálkozott, onnan elküldték. Utána egy másik kórházba ment (Rókus?), aminek egyébként is elég rossz híre van. Most, a 9. hónapban közölték vele, hogy keressen egy másik kórházat, dokit!

Szerintem Emma is azt a taktikát választja, amit Nati annak idején. Eleinte tartottam a szüléstől, mondjuk olyan 9 hónapig, de mire megjött, már nagyon vártam! Emiatt volt szerintem okés a szülés. Nem aggódtam, hanem szépen csináltam, amit kellett. Igy sokkal fájdalommentesebb, nem éreztem, hogy elveszítem a kontrollt. Ha a dokid be akar fektetni, azért tiltakozhatsz egy kicsit. Ő végülis csak ajánlhatja, te döntesz. Jó érezni, hogy van döntési jogod.

Kami,
Én is úgy tudom, hogy egy éves koráig nem kell piszkálni a kukit. De nulla tapasztalatom van, lányok sokkal egyszerűbbek, még ha jobban kell is vigyázni velük. Dokinénink is azt mondta, hogy picit vissza lehet húzni, és letörölgetni a végét, ha valami jutott oda a pelus tartalmából is, vagy látok valami váladékszerűséget. Én simán csak kívülről szedegetem le róla, ami odaragadt, néha megnézem, hogy van-e belül valami, de ha tiszta, nem törlöm le.

Pelusozás:
Nálatok is panaszkodik a családi vagyon örököse, ha tele a pelus? Nati még most se nagyon szól, így nekem ez új.

Kórházátalakítás:
Még úgy is nehéz megfelelő kórházat és dokit találni, hogy az egész ország összes kórházába mehetek tulajdonképpen. Annyira más elv szerint működnek. Most hallottam, hogy nyilvánosak lesznek a halálozási és műhiba adatok. 8) Érdekes lesz :) Az áprilisi határidő érdekes, ha belegondolok, hogy senki nem tudja megmondani, hogy melyik a mi körzetes kórházunk. Nem mintha nagyon be akarnék feküdni egybe, de jó lenne tudni. :evil: Csak döntöttem a 3. mellett és szeretnék jóóóó előre felkészülni a kórházakból. A jelenlegi dokim túlságosan beavatkozáspárti, legközelebbre kihagynám.

Rókica,
Dokim azt monta, hogy tejallergia és glutén intolerancia nem szokott kialakulni csak úgy hipp-hopp. Többnyire hasfájósság és egyéb allergia vagy ilyesmi megelőzi. Nálatok volt ilyesmi?

Kép KépKép
lorca

Na, ma is megtrefalt Aron fiam. Miutab egesz nap remekul viselkedett (evett-aludt-kakalt), egy alvos periodusban, szopi utan feloltoztunk es mentunk a Plazaba intezkedni. 2 helyre terveztem a menest (+ utkozben OTP): fotokat elohivatni es DM - hat a DM-ben nem elkezdett szirenazni??? Szerencsere senki nem volt a penztarnal, gyorsan tudtam fizetni, aztan irany a ROKKANT WC es szopizas (!!!). Kb 1/4 ora mulva tudtam folytatni a dolgokat, majd turbozas haza es rendes szopizas. Most Aron alszik, a takaroja a puloverem, ami ma volt rajtam. Anyuszagu pulcsi.

Es a nap erdekessege: Aron tolem kb 1/2 m-re fekudt a mi agyunkon a hatan. Ugy tettem le, mint maskor - a hatara. Az egyik pillanatban meg igy fekudt. A masikban meg, amikor odaneztem, mar az oldalan, felem fordulva! Hogy mi tortent, nem tudom, nem lattam, olyan gyors volt az egesz. Egyik pillanatban meg haton, aztan oldalt. Lehet, hogy babareflex, vagy a szel fujta ugy, nem tudom - de a teny az teny: valahogy megfordult!!! Es nem oldalrol hasra / hatra, hanem a hataROL oldalRA!
kami

Hahó, alig tudok írni, mert B. nem száll le rólam, most is a vállamon. Barbi, ha Emma hétfőt mond, hát hétfő. mindenkiért úgy izgulok, tök jó, lesz új baba. most a nagybetűket kihagyom, B a bal karomon figyelget.
Egyre többet van ébren és nézelődik, most kritikusan néz engem...
kukival semmit se csinálok, nagyon picit a végét kéne talán törölni de még nem mertem.
képzeéjétek, megint fél 1-től 6-ig aludtunk éjszaka!!! és ez nem az első eset :D
pann, mi délután meg este adtunk neki 10-10 cseppet, de egyáltalán nem egyéertelmű, h hogy kéne.. kiskanálból, nem is hgitottam, finom az íze, B szereti magában
barbi, móni, utána már az a 2 ruha se fog rátok menni, a régiek közül meg egy se.. :lol:
timi, miért tiltakozol a bimbóvédő ellen? tök jó, és nem biztos, h bezavar.. és ha tövig bekapja, akkor az helyes mellretételnek minősül, belemegy az udvar is
timi, ugye szted is kitágultunk csípőben, olyan fura..

Kép
Kép
agiboldi

Ja, Áron nagyon cuki, és hát Gedeiapu meg pláne... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Kivagyok! Gedeiapu megint fozott nekem - sima rizst, de ugy elsozta, hogy ehetetlen!!! Miert nem figyel oda, csak ennyit kellene csinalnia, azt is szokoevben egyszer, minden egyebet en intezek - es meg erre se kepes??? Ul a TV elott es almat eszik!!! UVOLTENI TUDNEK!!!
kami

Gyors bekukk!

Kami, csak szerelmes ;) Jó neked, hogy egyáltalán meg tudod kérni főzésre! Gábor egy mirelit pizzával is bajban van, mert a sütőt be kell kapcsolni hozzá :? A múltkor csöndben megjegyeztem, hogy ennyit legalább megjegyezhetne, hogy hogy kell, meg 1-2 alap dolgot megtanulhatna "főzni", mire az volt a válasz, hogy annyi minden mást szó nélkül megcsinál, meg elintéz, de ezt hadd ne... Most erre mit mondjak? Egyrészt igaza van, másrészt megette a fene ha nem szívesen csinálja :?

Móni! Most, hogy mondod, tényleg nem logikus, mégis azt mesélte a srác, hogy nem egy Honvédos kismam volt bent... :roll:

Ági! Látod, Boldi is lassan megkönyörül rajtatok :D Én is abban bízom, hogy az éjszakák hamar nyugisak lesznek!

Na, megyek! Holnap is hosszú napom lesz, nem biztos, hogy tudok jönni! Ha valami lenne közben, akkor úgyis küldök sms-t akinek tudok ;)

Nyugodalmas jóéjszakát! :P
Vendég

Hat erted Barbi, akkor legalabb nem vennem biztosra a kajat, szoval hidd el, jobb az, ha beismeri, hogy nem tud fonzi, mint hogy azt hallgatod mindig, hgy tud es kozben 50%-a ha sikerul a kajaknak!

Joccaka neked is, almodj szepeket es hat hatha kibujik Emma is :D
kami

Kami, Gedeiaput a fürdőszobás képéért szeretjük, és nem a főzési tudományáért :wink: :wink: :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Timi,
Sajna Petinek még mindig nem esett le a köldöke,kicsit aggódom is,hogy mikor fog.Amúgy szép,meg látszik,hogy egyre jobban szárad össze.

Petinek most pelenkakiütések jelentek meg a popsiján.Pedig rendesen cserélem a pelusokat és rendesen kenem a popsiját.Na ezért is aggódom.
Napközben nem nagyon akar aludni,max fél óra kiságyban vagy nagy ágyon vagy a ringatóban.Éjszaka az ok!!!
Ma voltunk először sétálni.Körbe jártuk a városligetet!Szuper jó volt!!! :D :D :D

Jöhetne már egy-két új bébi!!! :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy belekotyogok (egyszer ráadásul már megtettem...).
A negyedik gyerekünket várom nyár elejére, de néha titket is olvasgatlak, olyan jó ráhangolódni a szülés körüli napokra...:)

Most csak Timit szeretném biztatni:
Nekem is nagyon fájt eleinte a szoptatás az első és a harmadik gyerekemmel is. A nagyobbiknál három hónapig használtam bimbóvédőt, utána teljesen egyszerűen le tudott szokni róla - én is -, és egy éves koráig szoptattam. A harmadiknál meg egy hónapon át irgalmatlanul fájt (pedig azt hittem, harmadiknál már nem lehet gond), sebes lett, utána nyom nélkül elmúlt a fájdalom.
Egy dolog hasznosnak bizonyult, hátha neked is segít: A babát úgy tettem mellre, hogy a hónaljam alatt "tartottam", hátrafelé állt a lába. Érthető, ugye? :) Érdemes alárakni egy-két párnát, akkor nem neked kell tartani a súlyát.
De a lényeg: tudom, hogy pokolian tud fájni, de nem tart sokáig, utána meg tényleg nagyon klassz dolog a szoptatás! :)

Mindannyiotoknak minden jót kívánok!
(És mégegyszer elnézést, hogy hívatlanul...) :shock:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sági,
A köldökcsonk Natinál jó 3 hetesen esett le, teljesen normálisan gyógyult. Szabinál kb 10 nap volt, de egy kicsit nedves volt még belül, ezért dokinénink lekezelte vmi lapiz nevű dologgal (védőnő lupust mondott :D azért a ceruza és a farkas között illene tudnia a különbséget) A kezelés hatására nagyon ronda lett, lemaródott a bőr, napokig kezelni kellett. Igy Natival jártunk jobban, még ha sokáig tartott is.
A pelenkakiütés miatt ne aggódj. Akkor is kijön, ha betartod a 3 óránkénti cserét és mosod lelkesen a kezed. Annyit jelent, hogy kicsit érzékenyebb a bőre.
Csere után, ha nem ordít nagyon, szellőztesd, akkor hamarabb elmúlik.
Messze laktok a Városligettől? Mert nekünk csak 15 perc, elég sokat járunk oda nyáron.

Kami,
Rizst elsózni :shock: ? Én egyáltalán nem is rakok bele. Apucikra nagyon nagy szükség van, hajts rá, hogy egy kicsit háziasabb legyen :wink: Ahogy anyukám mondta, ne áruld el egy férfinak, hogy fel tudsz mászni a létrára. Most, még gyermekágyasként, kihasználhatod, hogy kicsit körül kéne ugrálni. Ez nem lustaság. Robi szép listákat szokott kapni, és nagyon jól működik a dolog. Nem lenne második, ha nem tudna ő is bármit megcsinálni.

Kép KépKép
lorca

Kami!
Nálunk Bali elméletben mindent nagyon jól tud, így főzni is! :) Gyakorlatban már kevésbbé! Inkább értékelni kellene, ő biztos csak jószándékból csinált neked rizst, mégha el is sózta! :lol:

Nálunk ma leesett Lilla köldökcsonkja, tök szép kis köldöke lesz! :D

Rita!
Nagyon köszi a bíztatást, nagyon rámfér, mert totális szerencsétlenségnek érzem magam! :cry: :cry: Igyekszem kitartani, mert tudom, hogy ez a legfontosabb a bébinek! Csak sokszor olyan nehéz, mikor rettegve várok minden szopit... :(

Ágiboldi!
Ma visszavettem a bimbóvédőt, kicsit jobb volt tőle. Neked milyen fajta van?

Remélem ma is jó éjszakánk lesz, Lilla már durmol javában! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, nekem Avent és Medela. A Medela sokkal sokkal jobban beválik, mert jobban odatapad, míg az Avent lebeg. Mondjuk úgy látom Boldinak tök mindegy, még ha össze is gyűrődik a külső része, nem zavarja semmi. És nélküle is tud szopizni, szóval eddig nem lett "cumizavaros". Az a lényeg (a kórházban oktattak ki), hogy TÖVIG bekapja, és ugyanúgy kifelé álljanak az ajkai, mint a helyes mellretételkor. Néhány perc után magától beleszívódik a bimbó a kupakba udvarostul. Nekem nagyon bejön, áldom a nevét aki feltalálta
:D egyelőre nem is akarok leszokni, majd talán egyszer később. Ahogy Rita írja nem hiszem, h gond lenne.

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Na nem most keltem, de csak most jutottam a gép elé :D

Kami,
Mi sokat főzünk együtt a párommal, így már szinte mindent meg tud csinálni egyedül is, legjobban az olaszos kajcsikat csinálja. Ennek én nagyon örülök, mert így be tud majd nekem segíteni. Amúgy nálam is előfordult már, hogy elsóztam valamit.

Timi,
A barátnőm, aki decemberben szült ő is így járt a szopival. Annyira kisebesedett a melle, hogy vérzett, a szopik alatt sírt a fájdalomtól, majd ő is bimbóvédővel kezdett el szoptatni és szép lassan rendbejöttek a bimbói, most már bimbóvédő nélkül szoptat és nincs semmi gond. Neki is kb 1 hónap volt, míg rendbejött.

Móni

Kép
móni23

Jóreggelt! :)

Jajj csajok, olyan jól esnek a biztatások! Én ezt a gyötrelmet senkinek se kívánom!!! Remélem mindenki csudaügyes lesz és mindenkinek örömet okoz majd a szopi!
Tegnap este is én sírtam szopi közben, Bali meg mellettem sírt, hogy én sírok! Lilla meg békésen "szívatott" :shock: :shock:

Móni!
Hogy bírod az utolsó napokat? Már tényleg jó lenne egy új babóca! :)

Ma apával kimozdulunk itthonról baba nélkül. Rá a nagymami fog vigyázni. Igaz, csak vásárolni megyünk, de az is jó lesz.

Ágiboldi!
Nekem no-name bimbóvédőm van, de ma veszek egy Madelát is kipróbálni! Remélem bejön! :)
Tegyél fel légyszi Boldiról új képeket, már nagyon rég láttuk! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Szisztok.

Koszi, hogy igy Gedeiapu mellett vagytok a neveben is. Sajna az a helyzet, hogy nem am klassz csavo, mint amilyennek itt tunik (hala nekem :)) es eleg nehez igy boldogulni. Tegnap a rizst ugy fozte, hogy uszott a konyha a mosatlanban, o kiallt enni (le se ult - nem szokott), en meg alig ettem egesz nap es en kertem, hogy dobjon mar nekem ossze egy zoldseges rizst. Valasz: szajhuzas. Aztan mondtam neki, ne is veszodjon a zoldseggel, pucolas meg minden, csinaljon csak rizst, DE ne tegyen bele borsot es ne sozza el. Erre ezt sikerult osszehoznia. Szarul esik, mert miutan latta, hogy az egesz csak arra volt jo, hogy egy ujabb edenyt osszemocskoljon, a "rizs" pedig a WC-ben landolt, meg azt a kesztetest se erezte magaban, hogy legalabb egy szendvicset csinaljon nekem. Arrol mar nem is beszelek, hogy netan esetleg elmosogathatott volna...

Ami meg a gyereket illeti, oszinten szolva semmit nem valtozott a helyzet ahhoz kepest, mikor a pocakomban volt. Pedig mindenki mndta: maaajd ha kijon a gyerek, o pasi, neki ez csak egy has, de ha a sajat fia kint lesz.... hattt... ugyanugy feleje sem nez, nem jatszik vele, hagyja, hogy bogjon, magatol eszebe nem jutna folvenni es megnyugtatni, csak amikor mar rakiabalok. Mintha nyug lenne neki ez az egesz. Vagy az en uj kis "noi" hobbim, ami ot nem erdekli - mint mondjuk a Szex es New York. Amilyen nagy volt meg a krhazban a lelkesedese (masik veglet: ugy jott be, hogy nekem puszit se adott, meg szinte kabatban vette ki a gyereket a kisagybol... Sagi ott vot, tett is valami megjegyzest...), most annyira hidegen hagyja a fia. Es ezt eleg szornyu latni.

A harmadik meg, ha nagy neha bepelenkazza, nyitva hagyja a kremet (nagy tegely, biztos tudjatok), a nedves torlokendos dobozt, es a szaros pelenkat a pelenkazon hagyja. Tobb kart okoz, mint amennyit hasznal. Mar tobbszor mondtam neki (eloszor turelmesen, aztan orditva), hogy zarja mar vissza ezeket a dolgokat, mert KISZARADNAK!- de nem.

Oszinten szolva, ha depis vagyok, az inkabb amiatt van, mert egyre inkabb jatszom a gondolattal, hogy esetleg egyedulallo anyuka leszek. Es most latom, hogy k...nehez. Latom, erezem, hogy tok eltavolodunk egymastol, ami engem illet, rekordsebesseggel otole, de mar o se olyan lelkes iranyomban, mint amikor meg csak kezdodott az egesz... (persze tudom utobbi normalis, de...) Sajnalom a gyereket, hogy alig nez ra az apja, es kulon duhot valt ki belolem Gedeiapu iranyaban, hogy ezzel "bantja" a fiat.

Nem egyszeru, na. Ma reggel pl kb felorat voltunk font egyutt es mar az elso negyedoraban osszevesztem vele. Raadasul megint tegnap este ota nyitva allt a babapopsikremes tegely...

Roviden: nagyon szomoru vagyok mostanaban es sokat sirdogalok a baba folott, ahogy nezem, hogy kezd tudni magarol, valamiert mindig olyan rossz erzesem van... jo lenne egy igazi TARS, akivel mindezt megoszthatom :( :( :( :( :( :(

Bocs, hogy igy ratok boritottam :( :(:( :(:( :(
kami

Sziasztok!

Móni, Barbi, akkor már csak a jövő hét és lesz 2 új kisbabó???? Jujjujjujj, de jóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!
Ha befektetnek, szerintem nem kell annyira tragikusan felfogni, így legalább nem kell a szülésre beérkezés miatt aggódni. Már úgyis csak pár napot töltenél ott, de természetesen ellenkezhetsz is, de én biztosan befeküdnék, talán a 80km miatt is... Akárhogy lesz, már nagyon finish-ben vagytok!!!!! :wink: :wink:

Én nagyon kiakadtam a kórházi reformokon. Most leginkább az húzott fel, hogy ápr. 1-től hatályba lépnek az újabb 'hülyeségek'. Akkor most keressem fel 3 héttel szülés előtt a legközelebbi kórházat? Hágy úgy kidobnak, hogy eddig hol voltam és kinek hordtam a pénzem!!! A SOTE-n meg fizessek a dokimnak külön kórházon keresztül (jatton felül), ha behívják a szüléshez??????? De nem is ragozom tovább, kíváncsi vagyok a doki véleményére, hogy fogjuk ezt a kanyart megoldani????

Kami, ismét klasszak a fotók!!! A kedvencem most a meztelen plédes alvós Áron kép, no meg Gedeiapu a kádban!! :lol: :lol:
Kilóügyileg ott tarthatok nagyjából, hogy +18 kg, de senki nem látja rajtam kívül. Ez nem azt jelenti, hogy semmi nem látszik, csak annyinak nem látszik. Fogalmam sincs hogy szedtem össze, de szerintem egy csomó vizet is visszatartok. Hihetetlen dagadt a lábam estére....... :cry: :cry:

Timi, jól gondolom, hogy Lilla inkább rád hasonlít, mint apura? Kis formás a lányka...:)
Örülök, hogy már jobban vagy. :wink:

Tegnap még szépítkeztem egy utsót a lagzi és közelgő szülésem alkalmából. A fodrász legalább 10 cm-t levágott a hosszú hajamból, de már tényleg nagyon sprőd volt a vége........ :cry: A kozmetikusnál pedig szőrmentesítettek...... :lol:

Tegnap este a lányunk előadta a 9 órási produkcióját a hasamban. Olyanokat rúgkapált, hogy párom azt hitte, azonnal menni kell, mert szétrúgja a burkot. Tényleg nagyon ijesztő volt, szerintem páros lábbal rúgott és dörömbölt, hogy most már ő bizony kijönne..... hol a bordámnál, hol a köldök alatt össze vissza parádézott....... Még férjuramnak is fájt, pedig ő csak figyelte az eseményeket..... Szerintem már neki sem olyan kényelmes odabenn...... :cry:

Igen, b.lin és kukuruc is el vannak tűnve. Katának már kellett volna szüljön, nem? Vagy lemaradtam, akkor bocs.... :wink:

bella, május, ti a körzetetekben szültök?

Bea

KépKép
babzsak27

kami!
fel a fejjel! biztos, h tök igazad van azokban amit írsz, hiszen ezek tények és baromi idegesítőek, de hidd el, h a hormonjaid és a fáradtság kicsit sötétebben láttatják veled a dolgokat és igazából nincsen semmi baj. tuti, h g.apu is lelkes és szeret benneteket, csak neki nehezebb ezt a gyakorlatba átültetni. ráadásul dolgozik egész nap és mikor hazaér akkor "bénázik". te meg egész nap helytállsz és "csak" annyit vársz el, h főzzön egy sima rizst, v vegye át a babagondozást fél órára és akkor ez se megy... szvl lélegezz mélyeket és tarts ki, ez jobb lesz. de nem ajánlom, h ennyit se bízz rá, igenis bele kell jönnie, még ha most úgy tűnik, h jobban jársz, ha inkább mindent te csinálsz.
hűűű, ezt most n megfejtettem neked, baromi okos vagyok, de tegnap én is bőgtem egy órát, h milyen magányos vagyok, és kellett ez nekem, stb, pedig én még csak terhes vagyok, nem is kimerült...

timi
kitartás! n ügyi vagy, h ilyen hősiesen betartod az utasításokat, kül.tek. a bimbóvédő nélküli szopiztatásra, mert az összes szopis tanácsadó azt javasolja, szvl hős vagy! (bár ah látom a lányoknak se lett tőle semmi bajuk, szvl ki tudja, lehet, h nem is zavarja meg a babát). élvezd ki a babamentes kimenőt ma, még ha csak vásárolni is mentek!

ágiboldi!
gratula az átaludt éjszakához! többet alszol, mint én és a gyomorsav :lol:

babzsák
én az istvánba szülök, oda is tartozom, viszont nincs felkért dokim, csak szülésznőt választottam, meglátjuk ez akombó mire lesz elég

majus3

Sziasztok,

Én a téli babákhoz tartozom de néha olvaslak titeket Timo miatt és most ne haragudjatok, hogy belekotnyeleskedem a hozzászólásaitokba.

Kami, nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz most neked, de csak annyit tudok javasolni hátha bejön, hogy nem foglalkozol vele. Pl nem kéred meg semmire ha hazajön is távolságtartó leszel de nem mutatod a haragot. Majd észreveszi, hogy van egy aranyos kisfia is. Vagy pl, tudom nehéz de mondjuk mikor tv-ne akkor rakd oda a párod mellé Áront és te menj mondjuk el fürdeni. Tudom nehéz lesz ha hallod, hogy sír de erősnek kell lenned. Ne haragudj, hogy belekotnyeleskedtem.

Majus3, én is az Istvánban szültem neked ki lesz a szülésznőd?

Kép

Kép
antekirt

Kami, tényleg nagyon szomorúnak tűnsz ahogy írsz, de tudod, a múltkor is megoldódott! És igaza van Májusnak, a hormonok miatt sötétebben látod, tudod baby blues... És biztos G. is össze van zavarodva, mégiscsak óriási változás.

Timi, remélem bejön a Medela! Úgy fordítsd, h ahol nincs szilikon oda kerüljön a Lilla orra, hogy a te szagodat érezze :)

Ma már kevésbé volt jó az éjszakánk, különös tekintettel a hajnali légzésfigyelős sípolásra.. nem riasztás, tehát nem szirénázott, de elkezdett figyelmeztető sípolni, aztán abbahagyta. Ez nekem egy rémálom. Lehet, h tényleg olyan sokáig nem vett levegőt? Mert mostmár hetek óta nem sípolt mióta érzékenyebbre van állítva. A gyerekorvos a múltkor azt mondta, h ne legyek hülye, ne parázzak, ez egy egészséges nagy és erős gyerek, semmi baja nem lehet, de a csecsemők rendszertelenül veszik a levegőt, és néha tényleg kihagynak egy-két ütemet, aztán bepótolja egy nagyobb szusszanással, hajítsam ki azt a sz.rt. Ezt most főképp a saját nyugtatásomra írom, ismét 5 évet öregedtem a három sípolás alatt. De továbbra is megnyugtat, h be van kapcsolva.
Timi nálatok azóta jól működik?

Hát május, babzsák, nem irigyellek a kórházi reformokért. Mérhetetlenül fel tudom magam bosszantani az ilyeneken.

Na? Nem született valaki??

:D Hol van Barbi és vajon mi van Mazsival?

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Kami!

Ne keseredj el Gedeiapu miatt, a férfiak nagy többsége nem tud mit kezdeni egy kis bőgőmasinával! Ahogy majd Áron partner lesz, mozog, kommunikál, úgy fog vele az apja is egyre többet foglalkozni.

Ezenkívül olvastam egy olyan tanulmányt is, hogy a férfiak és nők ugyanolyan ügyetlennek és tanácstalannak érezték magukat a babaápolással kapcsolatban mikor megszületett a pici, de 5 nap alatt a nők olyan előnyre tettek szert, hogy a férfiak mellett expert-nek számítottak - maguk és a férfiak szerint is. De ez nem az "anyai ösztön", ez "csupán" tapasztalat.

Magyarul a tapasztalat hiánya nagyon sokat jelent. Nem ő van vele, nem látja minden rezdülését, nem ő kisérletezik mikor bőg, hogy vajon most mi baja van... te meg igen. És ezért úgy néz rád, hogy biztos te tudod jobban, mit kell csinálni, és igaza is van. Nem azért mert neked ez valami veledszületett tudás, hanem azért mert egy hónapja te gyűjtöd az Áronápolással kapcsolatos tapasztalatokat.

Ezért érdemes a hapsi kezébe nyomni a babát, akármilyen kicsi, hogy ő is tudjon kísérletezni! Ő is szerezzen vele tapasztalatokat. Egyébként szerintem az már a nagy átlagon felül teszi Gedeiaput hogy hajlandó ő fürde(t)ni a babát. Igenis, legyen neki is feladata vele, csak így fog szépen lassan egy kapcsolat kialakulni.

Egyébként ismerős amit mondasz a károkozással és az eltávolodással... David nagyon aktív mindkét lányával, és mégis egy csomószor összeszorítom a fogam és inkább nem mondok semmit, mert tudom hogy csak iszonyatosan megsértődne, hogy én mindent jobban tudok nála (pedig tényleg mindent jobban tudok nála :wink: :lol: ). Neki is vannak hajmeresztő dolgai, hátrafelé adja rá a ruhát, vagy a harisnya lemarad, a csat kiesik a hajából és lóg a szemébe az egész, vagy következetesen közvetlen evés után a lábánál fogva lógatja (Zsuzsát, nem Szilvit :lol:) , meg ilyenek. De hát férfiból van. És azt kell értékelni, akár jó hangosan is, hogy egyáltalán próbálkozik, mert ha csak a kritikát hallja, az érzékeny férfilelke ezt nem tudja feldolgozni, besértődik és akkor még annyit sem csinál.

Párkapcsolatra pedig nemigen van időnk. :( Szomorú, de tény... és ha van is, én olyan feszült vagyok hogy éppen mi az aktuális aggódnivaló, hogy nem tudok felengedni irányában, nem tudom úgy viszonozni a kedvességét, mert hallgatózom, hogy hogyan szuszog a gyerek (fel fog-e ébredni 5 perc múlva?) vagy azon töröm a fejem, hogy vajon a kiütések az arcán mik lehetnek vagy hogy Zsuzsa vajon evett-e aznap normálisan...

Szerintem ez pici baba mellett inkább az átlag mint a kirívó eset. Hidd el, ahogy Áron nő, egyre könnyebb lesz vele, és egyre több időtök lesz a párkapcsolatot úgy ápolni, mint régen. Illetve ha nem is úgy, de azt megközelítően.

Ne várd el, hogy érzelmileg ő ugyanúgy belefolyjon Áron ápolásába, mint te. Nem tud. És valószínűleg nem is akar. Nálunk nőknél ez monománia lesz, a gyereknevelés, félig ösztönösen félig kényszerből, mert össze vagyunk zárva velük és a teljes felelősség a miénk. De ez enyhülni fog, és majd a baba kb 1 éves korára kezd a legtöbb anyuka azon agyalni, hogy lehetne a baba mellé valami másfajta (felnőtt) életet is beiktatni. És szerintem majd akkor fognak a férfiak újra partnert találni bennünk. David általában rendkívül toleráns, de ő is panaszolta, hogy Zsuzsa kicsi kora alatt nem lehetett velem (kétdiplomás, világot járt) nővel másról beszélni mint a szoptatásról. Az gyerektelen ismerőseimen is látom, hogy rohadtul nem tudnak mit kezdeni velem, mert a legtöbb témám a gyerek körül forog, meghatározzák az életem. Neki meg fogalma nincs, milyen az. A férfiak is kicsit ilyenek - mennek dolgozni, élik tovább az életüket, nekik nehezebb felfogni, mekkora változást hoz a NŐ életében a gyerek.

Ezért kell minden lehetséges alkalommal apukára bízni a babát, hogy egyenlítődjön a terep.

Most abbahagyom, mert sose voltam szűkszavú, és asszem hogy még oldalakon keresztül tudnám ontani a szöveget...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Kami
sajnos a környezetemben is sok az olyan férfi aki ilyen picivel nem tud mit kezdeni. Hidd el az, hogy ő megfogja, tisztába teszi már az is jó. Sok férfi erre sokkal később vállalkozik.
Nálunk a párom mikor hazajöttünk megkérdeztem tőle megbüfizteti e Esztikét? Erre a válasz : olyan kicsi :lol: :lol: Ő a legnagyobb súllyal született babánk :wink: :wink: Utána nem kérdeztem odavittem a kishölgyet, hogy fogja amíg kezet mosok :wink: :wink: azóta nincs gond :D
Egyébként nekem ő teljes értékű társ gyerekek terén bármikor bármit segít, megcsinál :wink: :wink:
Hidd el a Te párod is nemsokára többet lesz a picivel :wink:

Kismamik
hogy bírjátok ezt az össze-vissza időt?
Tegnap ki tudtunk menni mi is, de ma esély sincs rá :? Az én fejem majd szétmegy, gyógyszert meg nem akarok bevenni, így tűrök :?

Babzsák
hát én is hallottam, hogy előbbre hozzák a fizetési rendszert, pedig eredetileg június volt az időpont.
Amúgy már számlát mi is kaptunk mennyibe került volna az ellátásunk :shock: :shock: jó mi nem fizettünk semmit, az enyém 94725 ft, a kicsié52812 ft :? :? Ugye nekem semmi extra nem volt, mint pl. az EDA.

Na picsog a kicsim

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Timocska!

Írtam SMS-ben is, meg itt is, szerintem menjetek vissza az ambulanciára! A sebes mellbimbó nem kell hogy velejárója legyen a szopinak, és nem fognak kinézni onnan, hogyha többször is visszamész, hogy igenis mutassák meg még egyszer és még egyszer hogy is kell!

Amikor ott voltál, akkor meg is nézték hogyan rakod mellre? Illetve segített valaki mellrerakni Lillát? Mert nekem amikor ők rakták mellre Szilvit, akkor nem fájt... magamtól én se tudtam sokáig úgy berakni a szájába a mellem, hogy ne fájjon, de ha ők csinálták, akkor nem fájt. Ezt azért is írom, mert jó a saját bőrödön megtapasztalni, hogy LEHET úgy mellre rakni a gyereket, hogy ne fájjon a dolog, tehát nem fizikai képtelenség. Nekem már ez megnyugtató volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami!
Nagyon-nagyon megértem, amit írsz. De talán igaza van Májusnak, hogy a hormonok miatt kissé borúsabban látjuk a dolgokat. Látod, én a szopival vagyok ugyanígy...
Sok pasinak nem könnyű rájönni, hogy felelősséggel tartoznak egy életért. És ez nem csak abból áll, hogy gügyögök neki és tutujgatom. Idővel biztos belejön! Azon meg ne is törd a fejed, hogy egyedülálló anyuka leszel!!! Csak türelem és kitartás!!!

Róki!
Az ambulancián nekem is úgy tették mellre, hogy nem fájt. De ott 3 kéz volt! Nekem meg csak kettő van! :) Egyik, amelyikkel fogom a cicim, a másikkal próbálom irányítani a gyerek fejét, közben meg kellene még egy, aki magát a gyereket fogja! :shock: De igyekszem kitartani! :)

Gabi!
Nálunk is pocsék idő van, esély sincs rá, hogy kimenjünk! :( Pedig már jó lenne kicsit kimozdulni! De sebaj, hétvégén talán lesz rá lehetőség! :)

Ági!
Nálunk hál"Istennek azóta nem riasztott az a vacak (kop-kop)!!! De a védőnő és a doki szerint is egészséges, erős baba Lilla, felesleges ezen parázni... És tényleg van úgy, hogy hosszú ideig nem vesznek levegőt, utána meg jó nagyon sóhajtanak!

Na, Lilla arénázik, megyek is! :D :D Nem szokott, de most úgy veszem észre, hogy nagyon nyűgi! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Jaj de aranyosak vagytok, lanyok, hogy igy vigasztaltok! Tudom am, hogy igazatok van:
- Gedeiapu nem rosszabb az atlagnal
- kivagyok a hormonok miatt
- nehez segitseg nelkul

Es nem igaz, hogy semmit nem segit, a bevasarlast pl csakis o intezi, ami nagyon nagy segitseg. Es azt is tudom, hogy az uj munkahelye miatt is stresszel. Azt mondtuk, vegigcsinaljuk igy, hogy o oda koncentral, en meg a gyerekre - majd erre fogok gondolni. Meg arra, hogy amikor kovetelozok / bantom ot / hisztizek, olyan vagyok, mint az anyukam, amilyen pedig soha nem akarnek lenni!! (Bella, nem akartam irni, amikor irtad, hogy milyen jo, hogy az anyukak mindig segitenek a kislanyuknak, asszem te irtad - nem ismered az en anyukamat! A tobbieknek mar irtam errol anno, nem akarok megint. Lenyeg, hogy nem mindegyik anya viselkedik anyakent. Sajnos.)

Szoval igenis probalok turelmesebb lenni majd... csak meg azt nemtom, hogy... talan ez segiteni fog, ha eszembe jut anyukam...

Kozben volt itt a masszorneni, jol megdolgozta Aront, aki egy kis szopi utan most ugy alszik, mint a bunda. Ugyhogy megyek es fozok RIZOTTOT!!
kami

Lányok,

Ha gondoljátok, én szívesen tartok egy gondűző talit, babásoknak és kismamáknak egyaránt!!! Úgyis tartozom nektek egyel az elmaradt szülésfilmvetítések miatt. Újpest Központnál lakunk, baromi egyszerű idejönni akár tömegközlekedéssel akár autóval.

Mit szóltok hozzá? Tudom sokaknak még pici a babája, nem biztos hogy meritek idegen lakásba hozni, de végülis az ajánlat nem évül el.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Kami,
Nagyon sajnálom,hogy így kivagy.Egyszerű azt mondani,hogy ne törődj vele és fel a fejjel,de ez azért nem egészen így működik.Nem lehet vele megbeszélni,hogy jól esne neked egy kis segítség,kedvesség....Persze biztosan nehéz neki elfogadni ezt az új helyzetet,de lassan rá kell vezetni,hogy Áron az Ő kisfia is már most is és nem csak akkor amikor már nagy fiú lesz.Na milyen okos lettem hirtelen!!!

Timi,
Én is néha használom a bimbóvédőt a rosszabbik cicimre,mert néha úgy rácuppan,hogy csak na és utána eléggé fáj.

Ági,
Nálunk most a hason alvás jött be és kitartóan mindig beteszem a kiságyba,lassan megszokja.Most is ott alszik egy órája hason.Ja és bejött a polárpléd alá! :D

Lorca,
Mi a 10 percre lakunk a Ligettől.Akkor majd ott "összefuthatunk" gyereksétáltatás közben! :D

Peti éjjel nagyon ügyi volt.Kaja fél 10-kor,fél 3-kor és 8-kor.Közben 6-kor egy 15 perces sírás mert nem tudott pukizni,de kapott Espumisant, hasravágtuk és meleg cseresznyemag párnácskával melegítettük a hátát és láss csodát,hatalmas durrogások közepette vissza is aludt.

Barbi,lin,hahó kismamik tessék jelentkezni!!!!!!!
Vendég

Kami:

Nálunk is az van, hogy David azon a héten kezdte az új állását, mikor én szültem. :( Ezáltal egy csomó minden megváltozott illetve ugrott ahhoz képest amit megbeszéltünk. Azelőtt ő itthonról dolgozott, illetve eljárt tanítani, de amúgy itt lett volna segíteni nekem. Ez ugrott. Nekem van a tanfolyamom aminek az UTOLSÓ SZEMESZTERE lenne, és minden második szerdán számítottam volna arra, hogy David vigyáz a lányokra hogy én be tudjam fejezni ezt a három éves képzést, de ez is ugrott. Azt még csak-csak meg tudjuk oldani, hogy bemehessek a képzésre, de mellé kéne 4 esettanulmányt is beadnom, ami azt jelenti, hogy most minimum 4 emberrel kéne terápiát végeznem... ez az amit már végképp nem tudok megoldani két gyerek mellett. És nagyon szomorú vagyok miatta, nem tudom mikor fogom tudni befejezni ezt a képzést.

Ezzel csak azt akartam mondani, megértem hogy feszült most otthon a helyzet, nálunk is vannak feszült pillanatok.

De szerintem ne vonj le messzemenő következtetéseket abból, hogy most feszültek vagytok. Hidd el, jobb lesz.

Segítség: Nem tudom hogy álltok anyagilag, de gondoltál már arra, hogy babysittert/pótnagyit keresni Áron mellé? Már most. Egy olyan nagymami-jellegű nénit akire rá tudod bízni őt majd pár órára ha te/ti el akartok menni valahova. Mivel mondtad, hogy anyukádra ilyen szempontból nem lehet számítani. És érdemes lenne ezt a személyt is minél előbb bevezetni, hogy lehetőleg egy fix pont legyen Áron életében, egy amolyan igazi pótnagymami.

Nekünk volt Zsuzsa mellé babysitterünk (még úgy is, hogy anyukám segített, bár régebben nem volt ennyit Zsuzsával... illetve nem volt megbízható hogy mikor tudjuk rábízni... mióta totyog és beszélni tud, jobb a helyzet...) amíg volt rá pénzünk. És Zsuzsa nagyon szerette őt, egy helyes fiatal lány, a kórházban küldött nekem SMSt teljesen váratlanul, mert emlékezett, hogy februárra vagyok kiírva, és érdeklődött, hogy megvan-e már a baba (!!!) :) Én sajnálom hogy már nem tudjuk őt kifizetni, mert ő is szerette Zsuzsát, Zsuzsa is őt, és most fog jönni látogatóba csak azért mert szeretné őt látni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami,
A gyermekágyi depivel úgy látom, egész jól állsz. Rossz látni, hogy kb azon mész végig, amin én Nati után meneteltem. Nálunk az volt a gond, hogy én szerettem volna egy másodikat, Robi meg nem. Kialvatlanság, hormonbombák, elégedetlenség a másikkal, b...mi fájdalmas szoptatás, nem gyógyuló, vérző, gyulladt mellek másfél hónapig. Ne hidd, hogy csak úgy "el akarom intézni" a dolgokat ezzel a depimagyarázattal. Nálam is kb a válásig jutott a dolog. Egyszer csináltam egy amolyan internet depi tesztet. Vörösen elkezdett villogni a képernyő, hogy azonnal keressek szakorvosi segítséget :( Szerencsére azt megúsztam, kilábaltam belőle, elég sokáig tartott, ráment az egész nyár. Ami a legrosszabb volt, hogy tudtam, nélküle nem boldogulok.
A pasiknál nem biológiai dolog a gyerek :wink: Ami nekem természetes, könnyű, azt a legtöbb meg sem érti. Robi azért jó a gyerekkel meg minden egyéb dologgal, mert van benne majd 8 évem. MINDENT végig kellett rágni, onnantól, hogy miért nem tvzünk a gyerekkel.
Jaj, bömbi...

Kép KépKép
lorca

Koszi megegyszer a vigasztalast. Olyanok vagytok nekem, mint egy kis csalad :D

Depi: Lorca, nekem szerintem nem a standard babas-gyerekagyas depim van. Mar a terhesseg alatt is problemaztam azon, hogy Gedeiapu nem igazan erdeklodik. Aront ellatom, sot, elvezem, OK, neha faradt vagyok, meg szoktam sirogalni erzelmes reklamokon (a filmeket mar nem is emlitem), neha turelmetlen vagyok, mert inkabb neteznek / emileznek a barataimmal, mint regen, neha pedig ketsegbeesem, mert ordit, mint a faba szorult fereg. De ez vele jar, ezzel tisztaban vagyok, ezzel egyutt szerintem eleg jol birom.

Gedeiapuval a bajaim inkabb a ferjemre vezethetoek vissza. Tole nagyon sokat nyeltem es nagyon sokat sirtam miatta ejjelente - neki fol se tunt. Olyan jo ferj volt... Amikor ot otthagytam, megfogadtam: pasi megegyszer akkor johet az eletembe, ha valami olyat nyujt, amit az egyedullet nem. Hozzateszem: mindig is maganyos farkas voltam (anyukammal kb itt kezdodtek elromlani a dolgok: sose avattam be a gondolataimba, amikor meg veluk eltem, mindig magamra zartam az ajtot es eltem, mint egy alberlo, csak epp nem fizettem...) A ferjem utan kb 1 even at eltem tok egyedul es imadtam a kis eletemet. tudtam, hogy csak magamra szamithatok - es nem is keleltt sose csalodnom. Ez igy ment, mig Gedeiapu belem nem botlott. Neki is megmondtam: csak akkor kezdjen velem, ha lelkileg eleg eros, de meginkabb kitarto, mert en nagyon "furcsa" vagyok. Nem is volt ezzel gond, lehet, hogy most sincs, csak a hipererzekenysegem miatt erzem ugy, hogy nem vagyok vele boldog, mert nem erdekeljuk, se en, se a gyerek. Amit azelot csinalt (vagy eppen nem csinalt), most hatvanyozottan erint erzelmileg. Gondolom neki se egyszeru, hogy az OK, onfeju, de idonkent legalabb kedves baratnojebol egy igazi sarkanyharpiakibirhatatlanperszona lett es neki vele kell egyutt elnie. Anno Peti utan megfogadtam magamnak, hogy pasi csak akkor, ha hozza a pluszt az egyebkent tokeletes eletembe, amitol az megtokeletesebb lehet, es ez olyan eros bennem meg ma is, 2 Gedeiapuval eltoltott ev utan, hogy bar tudom, hogy o az igazi, megis kepes lennek foladni, csak hogy a nyugalmamat es a biztonsagerzetemet, ami az egyedullet alatt megvolt, visszakapjam. Hulye vagyok, na!

Szoval inkabb ez van, mint a tipusos gyermekagyas depi. Szerintem. De nem vagyok szakember.

Mellbimbo - neha nekem is faj am, ugy raharap / belesziv Vampir-Aron. Kulonosen a jobbal van ilyen gondom. De hat ez van. En neha attol felek, nincs eleg tejem. Mindig olyan puhak a ciciim! De mondjuk nagyok is ahhoz kepest, lehet, hogy a szukseges menyiseg elfer a felukben... es Aron is szepen gyarapodik, tegnap megint 80 grammal lett tobb, mint tegnapelott volt...

Furdes: tegnap Aron feje veletlenul beleesett a vizbe - orra-szaja viz alatt volt. Volt am nagy uvoltes, pruszkoles, sertodes! Azt hittem, megfullad a gyerek, mert amikor biborvorosen uvolt, eleve nem veszevegot, olyankor ra kell fujnom, aztan meg telement a szaja vizzel es azt is kpokodte kifele, amiatt se vett levegot - tisztara megijedtem. Az apja meg aztan ugy nezett ram, mintha meg akartam volna olni a fiat. Na, igazatok van - neha telleg erezteti, hogy Aron az o gyereke is :D Aron persze sikeresen tulelte az akciot, remeljuk ezzel nem vettuk el az osszes kedvet a viztol, ma kiderul - mindenesetre mellettem aludt az agyban, hogy halljam, ha nem vesz levegot... annyira sajnaltam szegenyket!!!! Es olyan szarszarszar anyakan ereztem magam!!!!
kami

Kami,
Ne mondj ilyet,Te nagyon is klassz anyuka vagy!!!Szerintem ez a vizes dolog mindenkivel megesik!!!Teszem hozzá,Peti tegnap fürcsi után üvöltött úgy,hogy volt amikor már nem kapott levegőt és szinte már lilult a fejecskéje.Én is rosszul éreztem magam mert fogalmam sem volt,hogy most mi ez a bömbölés és aztán egyszercsak fogta és befejezte és elaludt!
Nekem is a jobb cicim a fájósabb! :lol: Na most jól megvigasztaltalak. :lol:
Ne is gondolj ilyenekre,hogy jobb volt egyedül,igaz teljesen megértem miről is beszélsz.De nagyon fontos az életedben G. csak most vagytok a völgyben,innen felfelé vezet az út!!!Adj időt G-nek és magadnak is!!!És szerintem ami a legfontosabb,hogy beszélni,beszélni,beszélni róla-nekem mindig bejön!!!
Vendég

Imadom, mikor igy a feje ala teszi a kezet, mint a nagyok :D

Kép

Mai masszaszfoto:

Kép
kami

Te beszelsz rola, Sagi, neki vagy a barataidnak, vagy megbeszelitek kettesben? Hogy erted, hogy " beszelni, beszelni, beszelni"?
kami

Sziasztok!

Nálunk a helyzet változatlan :cry: Már a doki is mondta, hogy "túl jók" a CTG eredmények... Nem úgy néz ki, mintha Emma hamarosan ki akarna bújni :cry: Ráadásul legkésőbb (!!!) jövő kedden be kell feküdnöm, azt is úgy könyörögtem ki, hogy ne előbb... Rákérdeztem konkrétan, hogy mennyit hagy túlhordani, mondta, hogy 1 hetet - vagyis a jövő péntek se tuti... Kész vagyok... Ez az akár 1 hét kórház a szülés előtt nagyon kiakaszt, ma már majdnem sírva fakadtam... Hiába a lépcsőzés meg minden, amit próbálok bevetni, semmi sem bírja rá a kiscsajt, hogy előbújjon :cry: Az meg végképp kiakaszt, hogy mostmár napjában 4-5 alkalommal kérdezik meg, hogy "na, egyben vagy még? mennyi van még hátra?" MIT TUDOM ÉN!!! A legjobb az volt, hogy ma az utcán szólított le egy VADIDEGEN faszi, hogy "ugye kisfiú lesz, mert olyan hegyes a pocakja?!" ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kész vagyok....

Kami! Én ugyanez a típus vagyok: azonnal kalkulálok a legrosszabb lehetőséggel is... Szóval megértelek! Amit Sági írt, az nálunk is bevált: mindig megbeszélni, ha van valami probléma, és soha nem lefeküdni e nélkül! Gábor nagyon zárkózott volt eleinte, mert az előző kapcsolatában nem tudták megbeszélni a problémákat, és megszokta, hogy maga oldja meg egyedül ha vmi baja. Én sosem voltam ez a típus, ami a szívemen, az a számon :D Mostmár ott tartunk, hogy én eddig is mondtam, ha vmi bajom, ő is megosztja velem, ha rákérdezek, hogy mi a bibi (előtte csak az volt a válasz, hogy "semmi..."), sőt, van, hogy ő hoz szóba dolgokat, és ennek nagyon örülök! Fejlődő képesek ám! ;) Főleg, ha szerelem, szeretet, megbecsülés és tisztelet is van! Ne add fel, az a lényeg!! :P Hú, most én is nagyon bölcs voltam :D
Vendég

Barbus:

Nem piszkálgatásból kérdem, de ha hagy 1 hetet túlhordani az orvosod, akkor minek befeküdni a kórházba? Gondolja hogy nem érnél be ha túlléped a terminust? :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Azt hiszem Lilla elromlott... eddig az egész napot végig aludta, csak enni kelt fel. Ehhez képest ma már két olyan periódusa is volt, hogy csak kézben volt hajlandó elaludni kábé 1 óra nyüszi után. Szerintem most is csak imitálja az alvást! :D :D Remélem csak ez a vacak idő viseli meg! :)

Kami!
Nagyon jó anyuka vagy, mindent megteszel a fiadért! Ne is gondolj az ellenkezőjére (mondom én) :shock:

Barbi!
Biztos bosszantó lehet, hogy ennyit kérdezgetik, hogy mi újság! Ha most naponta hívogatnak, mi lesz akkor, ha túlléped a terminust!!! Próbálj meg pihizni, amíg lehet, elég sok "rémísztő" sztorit lehet itt olvasni a kis bőgőmasinákról! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Május,
Nekem éppenséggel volt felkért dokim, de lehet, hogy jobban jártam volna, ha nincs, még egy szülésznőnél is meg tudtam volna úgy szülni, ahogy nála. Egyáltalán nem tetszett, amit csinált. A szülésznő végzi a meló nagy részét szerintem.

Babzsák,
A SOTEn elméletben szigorúan tiltva van, hogy bmelyik doki kezelésért elfogadjon bmit. Pár éve ezt még szigorúan betartották, betartatták.

Ágiboldi,
Ha már van légzésfigyelő, akkor érdemes használni. De sok ősz hajszálat is eredményezhet :wink: Meg tényleg kihagy a légzésük, én is érzem, amikor Szabi a mellkasomon alszik, hogy néha totál beszundizik, aztán egy nagy lélegzetvétel, és megy tovább a bicikli. Pont, mint az apja, de Szasza legalább halkan csinálja :D

Gabi,
Nálunk volt egy pár órás láz (Nati), úgyhogy most amúgy sem mennénk ki. Majd ha eláll az eső. Azért már nagyon várom a normál tavaszi zsibongást, madarak méhek meg a többi.

Sági,
Tök jó, hogy Szabinak is lesz majd kortárs ismerőse. Natival kincs mind a mai napig.

Róki,
Suli dologból nekem is van még elmaradás, és én sem tudom, mikor fogom befejezni. Szerencsére nekem csak a diplomamunka van meg az államvizsga. De se időm és - főként - se kedvem. Az utolsó félév Nati mellett volt, még egy gyerekkel sem egyszerű, nem hinném, hogy kettővel bevállalnám. Anyukád nem tud besegíteni? Nálunk az volt, hogy hol anyós, hol anyukám vállalta az én sulis napomat.

Kami,
A magányos farkas mentalitást értem. Szülői kizárás nálam is hasonlóképpen működött, csak én nem az ajtót zártam be, hanem két évre kiköltöztem Angliába :D Én is jól megvoltam egyedül, rakás meló, jó kereset, buli :D De van azért ami pasi nélkül kicsit nehéz, ez a gyerek. Úgyhogy ne mondd, hogy nem hozott újat az életedbe :lol:
Még működik a búvárrleflex, nincs semmi baja attól, ha víz alá kerül. Hogy nem vesz levegőt, az emiatt is lehet, vagy csak annyira besértődött. Natinak egy "jó" szokása, hogy ha nagyon megijed vagy totál besértődik, akkor nem vesz levegőt és pár másodpercre elájul. Ezt nem csinálta sokszor, először akkor, amikor egyedül voltam vele, mert Robi bulizott. Amióta együtt vagyunk max 4-5 olyan alkalom volt, hogy nélkülem ment el, persze ez egy ilyen volt. Én is fürdettem, megcsúszott, beverte a fejét. Nagy üvöltés, vörösödés, ájulás. Napokig remegtem az eset után, és azóta sem szeretek fürdetni. Natinak nem ártott. Szaszát még nem is fürdettem, túl erős ahhoz a fóbiám.

Barbi,
Natival a végén anyukám majd minden nap felhívott :shock: . Terminus túllépés után többször is :oops: . Idegbajt lehet tőle kapni!! Mármint a kérdezgetéstől. Anyukám tud nagyon jó fej lenni :D

Kép KépKép
lorca

Róki!
Azt mondta, hogy keddtől napi 2 CTG lenne, amire nekem Dunakesziről bejárni tényleg nem egyszerű (ő is ezt mondta indoknak)... Reggel még OK, hogy behoz Gábor, de aztán hazamenni és délután vissza, az tényleg hosszú, mert napközben óránként jár csak az a rohadt távolsági... :evil:

Timi! Hidd el, szívesen tudnám már pocakon kívül az én bőgő masinámat :D
Vendég

Kami,
Nem is mondtad, hogy nemrég volt a szülinapod. Ha már a 8 napról le is csúsztam, azért boldog szülinapot. Csak hogy nehogy azt mondd, rád senki nem gondol :D :twisted: :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca, tudod a saját szüleim nem hívogatnak naponta, felfogták, hogy úgyis jelentkezünk, éjszaka is, ha van valami. Anyósom is max Gábort kérdezi, nem az én idegeimen táncol. Ismerősöket szerintem képtelenség kizárni, nem is kell, a nagyja úgyis jóindulatú, csak ilyenkor már nehezen viseli az ember ;) De hogy tök idegenek miért érzik, hogy közük lenne a dologhoz?????? Az jutott eszembe, amit Panni mesélt, hogy pár hónapja beült a barátnőivel valahova, és és a másik asztaltól egy tök ismeretlen odaszólt, hogy "ugye nem a kismama issza a kólát?" na, az ilyenektől kész vagyok! :evil:
Vendég

Koszi Lorca :D
Nem "ujat" ertettem a "plusz" alatt, hanem tudod, lelki tobbletet :D De igen Aron aztan tagadhatatlanul uj es "tobblet" is :D Foleg lelkileg :D

Hat ez a lelki tobblet egesz jokat alszik mostanaban delutanonkent. Pl most is, mar egy oraja kb, en is vele aludtam ,most keltem fol. Lehet, hogy az elejen meg ossze volt zavarodva es azert nem aludt :D Halistennek a hasfajasos dolgok is egyre ritkabbak (Sagi, jot nevettem a pukizos-elalvos sztorin annnnnyira latom magam elott Petiket, ahogy pukizik es alszik, Aron ebben mar nagyon profi!! :D), szoval a sirasok jo resze mar nem hasfajas miatt van (Infacolt 3 nap alatt 2 etetes elott adtam neki, ez azert kiralysag!) Amikor faj a hasa, feszereg ossze-vissza, hadonaszik a karjaval es a labait folhuzgalja (legujabb: nyujtott labakat emeli fol - azelott mindig csak folhuzta a terdeit). Na, ha ezt latom, tudom, hogy GAZ van. De egyebkent akkor sir mostanaban tobbszor, amikor folebred es nem vagyok ott. Akkor gyorsan odamegyek es elhallgat, de legalabbis visszabb vesz. Aztan cici es minden OK. Tornazgatunk napkozben, meg hurcolaszom a vallamon, ringatom az olemben, enekelek neki (ami altalaban sirasba fullad... EN sirok... nemtom miert...) es ma elovettem egy ilyen keszsegfejlesztot, tesomek hoztak, Chicco muanyag tabla, a kisagy racsara teheto, vannak beepitve mindenfele gombok meg csorgok. 3 gomb megnyomasaval 3 fele hang jon (allathangok, altato meg egy masik zene), van egy csorgo, egy nagy "monitor", amin nagyon kiralyul keverednek a szinek, na, mindegy, inkabb majd lefotozom... szoval ezzel jatszottunk... Aron meg csak emelgeti, nem rendeltetesszeruen hasznalja (illetve egyszer beverte a fejet a csorgobe :D), de majd idovel!!! A szines-vilagitos-fenylos monitor nagyon elvarazsolta!

Hat igy telnek a nem evos-nem vonitos-nem alvos periodusok... ma is mosolygott 3x, az egyiknek el is kaptam teloval a veget (rendes gep nem volt nalam), asszem lassan kezd majd mosolyogni boldog-boldogtalanra... ami jo!!!

Ja, es ma lett 5 hetes... Atyaeg, 5 hetes a fiam!!!
kami

Barbi-
kórház-pont ezen mentem át a lányommal és én jókislánymódjára befeküldtem a terminus után rögtön, gonodltam jobb lesz ott, mert naponta kétszer ctg, meg témánál leszek, meg nem kell egyedül otthon vajúdni, míg haza nem ér apa....
Nekem bunkó szobatársakat osztottak, valóvilágot néztek folyton (hát engem az akkori állapotomban teljesen kiidegeltek vele), nem lehetett jól aludni, unalmas volt nagyon, végül már én is sírtam csak a kórházban, pedig nem vagyok sírós....Az ember ilyenkor elbújna legszívesbben, nemhogy berakják szocializálódni...

Indításban is reménykedtem- de végül jó volt, hogy nem indítpttak, mert ha magasan van a gyerek feje, akkor hiába indítanak.
Végül (és most nem részletezem az egészet) spontán beindult a dolog, nem volt ott semmi gond (csak egy kis mecónium).
Lépcsőzés- én a haramdikon lakom, nincs lift- mégis túlhordtam!
Szóval- ha lehet vállald, hogy bejársz minden nap ctg-re, akár kettőre is. Most meg ami a kórházakban van, nem tudom, de csupa panasz minden egészségügyis és mérges...

Tegnap voltam dokinál-zárt minden és okés is (kopp-kopp-kopp) azt mondta, hogy nyílás és rövidülés akkor van, ha a méh nem tud eléggé tágulni fenn, akkor lefele is nyílik, de ha tud, akkor ez csak az utolsó percben történik. És attól hogy nem nyílik előre a méhszáj, attól bármikor bármi lehet és tök gyorsan lejátszódhat. :)

Timi-köszi a leírást az uzsokiról.
Bea- te kérdezted, ugye hogy körzetis vagyok-e, igen.
Gabi- nem is értem, hogyhogy számla, és hogy mennyiibe került volna az ellátásotok. Ez milyen baromság?
Ja, én viszont szeretnék Eda-t elméletileg, és azt pl. ki is fizetném becsülettel, mert nekem múltkor nagyon jól jött. Erre valszeg nincs rá mód, ilyesmit mondtak ma. Francba!
De majd az orvosnál is rákérdezek, tgenap a barátnőm, túlhordás után- megszült és elmesélte a dolgokat és azóta újra sürgős szükségét érzem, hogy legyen eda lehetőség.

Kami- anyukáról, sztem nem én írtam ,hogy mindent megtesznek, de tényleg valaki írt erről, hogy az orvosával beszélték.
Nem tudom, valamilyen segítség kell, az biztos, de erre csak akkor jövünk rá , amikor már szinte minden kötél szakad, pl. lebetegszel csak egy influenzával.

A másik dologban- egy biztos, ne raktározd magadban a rossz gondolatokat, beszélgessél róla, lehetőleg amikor van önuralmad olyankor, ez a dolog most alakul hármatok között, még nincs semmi lejátszva. De el lehet rontani nagyon könnyen most. Ez egy szintlépés minden kapcsolatban.

Bella

Kép

Kép
bella2

Barbi-
ja, azóta megválaszoltad, hogy nem tudsz bejárni napi két ctg-re.

Bella

Kép

Kép
bella2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?